K-report
 

Archiv diskuse Tratě pod Beskydy do 23. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě pod Beskydy » Archiv diskuse Tratě pod Beskydy do 23. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 04:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zárodek výhybny byla kdysi dávno v Postoupkách druhá kolej, ale taky se kdysi dávno vytrhala...
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 06:17:26    Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: To bylo nákladiště...
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7737
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 06:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík:

Promiňte, ale to je holý nesmysl.. Šlo o manipulační kolej pro nakládku/vykládku, která tam sloužila tuším do r. 1962

Videa na YT
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4913
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 12:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


FOTOGALERIE a VIDEA
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 12:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano nákladiště to já moc dobře vím, ale ta kolej tam byla a mohla se dnes využít jinak
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.234.119
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 15:32:28    Odkaz na tento příspěvek  

Přímý spěšňák Ova-Frydek-VM-Kromec-Kojetín-Brno už tu byl. V Kojetíně se kuplovalo. Bohužel to zabíjí jízdní doba. Valmez-Kojetín za 1:27, to má být spěšně? Přes Hranice to vyjde časově nastejno a už jste v rychlíku, do kterého byste lezli ze štěrku v Kojetíně. S Kufrem se fakt líp přestupuje v Hranicách.
A nepřípoje ve Valmezu. Přijede Sp od Brna a 3/4 hodiny nic nejede. Ti, co tím jezdili, jezdí dneska přes Hranice. *nějak* se dostat do VM nebo na Vsetín a pak už to jede hezky.

PS: Už zase nějaký zelený tajtrlík vyskakuje a blokuje, obstruuje a držkuje. Nelíbí se mu přesun autobusáku do prostoru bývalé (Křižanovy?) pily ve Valmezu, aby se zlepšily návaznosti vlak-bus. Současný stav je děsný, tři nádraží kilometr od sebe. [bomba]
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5626
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 16:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poklop D400: Podle Koncepce rozvoje dopravní infrastruktury MSK je v plánu, po dokončení elektrizace trati do Valašského Meziříčí, zavést linku R2 v relaci Ostrava-Svinov - Ostrava-Vítkovice - Ostrava-Kunčice - Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm - Valašské Meziříčí - Vsetín.
Gajdma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 8-2009

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 17:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, na co se čeká. Elektrifikace nás zřejmě nečeká v brzké době a do Valašského Meziříčí by se určitě nedělala. Nejlepší by bylo tuto linku zavést hned a to v úseku Ostrava-Svinov - Frýdlant nad Ostravicí a nahradit tím pantografy pendlující Ostrava-Kunčice - Ostrava-Svinov a zpět, tedy že by linky R1 a R2 na sebe navazovaly ve Svinově i v Kunčicích. Linka R2 by jezdila ve dvouhodinovém taktu namísto spoje linky S6. Odjezd z Kunčic by se posunul a křižování by vycházelo ve Vratimově, další by se pak už stihlo ve Frýdku-Místku.

Ono se říká o špatné propustnosti tratě FM - Vratimov, ale ono to není taková hrůza. Všechny mezistaniční úseky jsou krátké a mezi Vratimovem a Paskovem je AHr., stejně tak i mezi Paskovem a Lískovcem, tudíž i náklady nečekají dlouho. Pro dvoukolejku jsem jen kvůli eliminaci zpoždění. Ale co se týče úseku FM - Frýdlant n.O. - tam už mi přijde dvoukolejka hodně zbytečná. Křižovat se dá úplně všude. Úplně tím nejhorším úsekem je dle mého názoru Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm, tam už ten vlak navíc prostě procpat nejde, proto mě hodně mrzí, že se v rámci rekonstrukce neuvažovalo o výhybně na Čeladné, která by mnohé ulehčila. AHr. na Čeladné je v podstatě k ničemu, protože pojedu-li za osobákem, tak ten z Frýdlantu nahoru křižuje v Kunčicích pod Ondřejníkem a tak za ním stejně nemůžu jet. A z druhé strany je stejně zbytečné, protože z Frenštátu taky nevyjedu hned za osobákem do Kunčic pod Ondřejníkem, ale musím čekat až se v Kunčicích pod Ondřejníkem vykřižují a dojede protijedoucí osobák do Frenštátu a pak je teprve řada na další vlak z Frenštátu do Frýdlantu, zatímco předchozí zmiňovaný vlak už je dávno za Frýdlantem.

Podle mě je tedy situace mezi Frýdlantem a Frenštátem daleko horší než mezi FM a Vratimovem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Gajdma.)

http://www.train-traveling.nafoceno.cz

Marek Gajdács.
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2012
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 22:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesledoval jsem dopodrobna každý příspěvek, ale nejvíc mě zaujalo tohle: Docela mně se*e, že i tchán z Bystřice, který dělal celý život na dráze a autobusem jezdí nerad, jezdí z Bystřice do Brna BUSem, protože je to výrazně rychlejší a nemusí se bát ujetých přípojů. A k tomu jeho syn, můj švagr, když mu řeknu, že by mohl do Brna jet vlakem, tak nasadí nechápavý kukuč a hlášku "...a proč jako??? Abych promarnil 15 minut stáním v Hulíně, 10 stáním v Kroměříži a v Kojetíně X dalších čekáním na zpožděného Brňáka? ...".
Na to bohužel nejsem schopen nic rozumného odvětit.


Můj příběh je hodně podobný, i když bez těch rodinných souvislostí. Jezdil jsem čtyři roky z Holešova do Brna a zpět, každý týden, hlavně vlakem. Večerní R/Sp v neděli do Brna býval plný, ale to se dalo přežít, cca 1:20 času není špatné. Návrat z Brna? Čekání v Kojetíně, Kroměříži, Hulíně, takže z toho bylo zhruba těch 2:15. To by ani nevadilo, kdyby cca 30 minut nebylo zabitých čekáním.
Dlouho jsem odmítal autobus jako pomalý a plný, cestou po okreskách, platit za velký batoh... Ale ejhle, i ta cesta po okreskách je někdy až o půl hodiny rychlejší než vlak, a ani v pátek odpoledne jsem nezažil situaci, kdy bych se s batohem do autobusu nevešel. I když mám vlaky rád, nehodlám v nich trávit čas tím, že sedím ve stojícím voze a dívám se na nástupiště/staniční budovu/další koleje.

I v praxi se zabývám dopravou a vím, že tahle situace nemá jednoduché řešení. Železniční infrastruktura se prostě sama od sebe nenafoukne. Cesty autobusem mě ale naučily důležitou věc - podívat se na situaci z druhé strany.
Jezdívám teď z Brna v různou denní dobu a různé dny, vždy přímým autobusem Brno - Holešov - Bystřice/Zlín. Ve všechny tyto doby je situace zhruba takováto: cca 1/3 lidí z Brna jede jen do Vyškova, další Brno - Ivanovice a Brno - Nezamyslice. Z Vyškova na východ vždy jednotky, max. mírně přes 10 cestujících, různé destinace. Většina mezilehlých obcí - průjezd, příp. 1 - 5 cestujících. Více lidí se opět začne objevovat na Milíčově náměstí v KM a dále. Tyto přímé autobusy jezdí cca po 1 - 2 hodiny podle denní doby.
Soudě podle této situace, znamená to, že počet lidí, kteří chtějí jet přímou trasu Brno - Holešov a dál, by obsadil cca 1x810 v hodinovém taktu. Na to opravdu stačí autobus. Pokud si pamatuju, podobné to bylo u vlaku - z Brna do KM v Kojetíně přestup docela dobrý, ale lidí projíždějících KM minimum.

Otázky jsou:
Jaký je reálný potenciál přímých vlaků ValMez - Kroměříž - Brno (a zpět) dnes a v horizontu následujících let?
Naplnil by se vlak o rozumné délce (tedy aspoň 854/954, ideálně víc), jedoucí v počtu několika párů za den a cílící na přímé spojení?
Nevyužívali by jej spíš úsekoví cestující Bystřice - Kroměříž, ValMez - Hulín apod.? Nebylo by potom lepší zavést jenom Sp ValMez - Kojetín?

Nebavím se o nedělním spojení do Brna, to by mělo zůstat zachováno a možná i zpět rozšířeno na dva přímé Sp vlaky. Tento způsob dojížďky je docela silný, i když v závislosti na demografii taky ne to, co dříve. Zpět je to ale problém, protože návraty z VŠ jsou silně individuální (den i konkrétní čas), ze SŠ sice zaměřené na pátek, ale ne na konkrétní hodinu. Pravidelní dojíždějící za prací v téhle trase skoro nejsou (a jestli ano, určitě ani potom nepojedou vlakem, zvláště při existenci dálnice), turisté přes pracovní den nejezdí. Když se zase vrátím k osobní vzpomínce, když ještě jezdíval R1445 v pátek ve 13:02 z Brna, jel jsem s ním asi jednou a vzpomínám si, že plný opravdu nebyl.

Já vidím nejreálnější možnosti takto:
- přinejmenším zachovat přímé nedělní spojení s Brnem a nezbytné cesty na konci týdne ("návoz soupravy");
- zrychlit cestování ValMez - Kroměříž (- Kojetín) Sp vlaky, které budou opravdu Sp vlaky a nebudou stavět všude.

P.S. Pokud budete chtít reagovat příspěvky typu "kdysi to tak jezdilo", ušetřete si čas a slova.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2787
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 22:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp vlaky by podle mě měly zastavovat mezi Kojetínem a ValMez akorát v KM, Hulíně, Holešově a v Bystřici.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12589
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě je tedy situace mezi Frýdlantem a Frenštátem daleko horší než mezi FM a Vratimovem.
Souhlasím.
Jaká to podobnost s jinou (ale z hlediska těchto parametrů vcelku srovnatelnou) tratí, kde to nakonec může dopadnout tak, že Os vykysne v jedné stanici půl hodiny kvůli křižování se dvěma zpožděnými protijedoucími vlaky a přesto zaznívají názory, že vše bylo vyřešeno správně. [crazy]

Mezi další úskalí patří (i když v této věci jde zejména o potenciální volnou trasu pro nákladní vlak) existence pouze dvou dopravních kolejí v žst. Kunčice pod Ondřejníkem (kterážto věc se - soudě ze zde zveřejněných fotek - rovněž nezmění ani po tzv. revitalizaci tohoto úseku, jest tak?).

Mmch. jak to vlastně je s "výhledovým" (= "postmodernizačním") rozsahem dopravy mezi Ostravou a FM?
15min. interval vzniklý (pseudo)prokladem 30min. intervalu linky Ostrava - (zrychleně) FM - (dále již zastávkově) FnO (-Ostravice/Frenštát/cokoliv) s 30min. intervalem ultracouráků Ostrava - FM (- Český Těšín)? [uhoh]
Nebo něco jiného? [uhoh]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4914
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 08:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se zase vrátím k osobní vzpomínce, když ještě jezdíval R1445 v pátek ve 13:02 z Brna, jel jsem s ním asi jednou a vzpomínám si, že plný opravdu nebyl.

Z VŠ jezdí hlavně ve čtvrtek. Pro cestující z KM na Frenštát/Vsetín to bylo pozdě.Podle mého názoru býval využit více Sp s odjezdem z Brna v 15h.

Pokud spojení na Brno, tak bych asi přidal ještě jeden nedělní VM-Brno. Nynější Sp 1643 posunul o hodinu dříve na odjezdu z Brna (pro cesty do Beskyd je to nyní pozdě).Návoz na neděli by byl asi nejlepší v pátek (diskutabilní je podle mě čas).

Pavlík: Teď je moderní zastavovat i v Hlinsku [lol] Když tam začal stavět ranní Sp 1640, psalo se, že je to kvůli přípoji z Rusavy. Tento přestupní uzel podle mě skoro nikdo nevyužívá, protože nefunguje návaznost a spolehlivost. Autobus mnohdy jede dříve.
V minulosti jsem měl zájem o přípoj mezi vlakem a autobusem. Podle JŘ nějakých 5 minut, ale autobusy si jezdí jak chtějí. Takže to znamenalo sednout do posledního BDtax a než se zvednou závory doběhnout na přejezd a dát znamení řidiči, že chci nasednout. A když jsem řekl řidiči, že jede dříve, tak řekl, že vyčkal na přípoj autobusový, tak se nemám divit. Z vlaku nikdo nepřesedá. Z kraje bylo odpovězeno, že to prošetří. Nic se tenkrát pro to neudělalo. Vždyt i dnes jsou v autobusových jízdních řádech poznámky otom, jak vyčká autobus v Holešově na vlak , který přijel před 1/2 h. To jest důsledek zkopírovaných JŘ.

FOTOGALERIE a VIDEA
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7454
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 09:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

15min. interval vzniklý (pseudo)prokladem 30min. intervalu linky Ostrava - (zrychleně) FM - (dále již zastávkově) FnO (-Ostravice/Frenštát/cokoliv) s 30min. intervalem ultracouráků Ostrava - FM (- Český Těšín)?

30 minut na Těšín - Frýdek vyjezdit nepůjde, křižovat se dá jen v Hnojníku a Dobré. A ani není a nebude potřeba, pokud se např.Hnojník nerozroste na 30 000 obyvatel.

Až bude někdy v dalekém budoucnu udělána dvoukolejka Kunčice-Frýdek, bude se rozsah dopravy odvíjet od zájmu o ni. Tudíž zpočátku to bude asi stejné jako dnes,jen rychlejší a možná zavedení nějakých nových Sp ve špičce, případně místo půlhodinového Os.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 16:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Plán MSK a jeho S linek už doznal menší trhliny. Né, že by se to nedalo změnit. Ale S4 byla nyní zavedena na úseku Bohumín Mošnov. Mělo to být Havířov Mošnov, aby se jezdilo přes centrum Ovy. No uvidíme, všechno se vyvíjí a plány se také můžou měnit...
Počet nových souprav to nyní nedovoluje udělat něco smysluplnějšího, než je v návrhu na příští rok...[happy]

Asi však zůstane u toho. že jeden vlak od Frýdku pojede na Hlavní a jeden na Svinov. To by mělo být i od Havířova a samozřejmě zpět...
Má se stavět zastávka Ostrava Zábřeh, tak to nabude na významu...
Přestup hrana hrana v Kunčicích, kde v současné době se na to spolehnout vůbec nelze a ještě dlouho díky nakumulovaným opravám nepůjde...

Co se týká 322, tak tam po modernizaci mají jezdit ve špičku k současným vlakům vložené přímé vlaky Ostrava Hlavní FM Těšín...
Ale tady očekávám, že se toho nedožiju. Ta veš Edward Siwy nebo jak se to přesně píše ze Střítěže to bude blokovat až za hrob...[uhoh]
Jajdulak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 18:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer všem,

chci se optat: je někde k dohledání nástřel na nový JŘ pro Zlínský kraj? Konkrétně by mně zajímalo mnohde zmiňované navýšení přímých spojů Rožnov - Kojetín/ Kroměříž.

díky J.
Občasný čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.155.254.157
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 19:09:09    Odkaz na tento příspěvek  

Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4915
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 19:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečný JŘ pro 303 a 281

Nic není navýšeno. Současné spoje končící ve VM od Rožnova a Kojetína jsou spojeny v jeden spoj.

FOTOGALERIE a VIDEA
PaPok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 9-2011

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 19:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7739
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2015 - 05:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jajdulak:

přečtěte si, co zde na toto téma píše mardamaryn 04. listopadu 2015 - 20:55:30

J.U.Ray: ale ono to tady opravdu všechno už kdysi bylo..[happy]

Rychlé spojení - Sp ValMez-Kojetín a zpět - by si však trať zasloužila, byť je všem jasné, že nejsilnější relací byl, je a zůstává úsek Bystřice p.H-KM

Videa na YT
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4917
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2015 - 07:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V 6:30 v Hulíně připraveny na odjezd 2x742.7+asi 14 beček+740.784

Dnes taky jela 749 s bečkama do Osíčka.

FOTOGALERIE a VIDEA
Jajdulak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2015 - 11:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odpovědi.
zkoušel jsem googlit, ale nejspiš chyba mezi židlí a klábosnicí [happy]
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2015 - 11:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k té diskusi o spěšňákoch, podle mě jsou úplně zbytečné (vyjma nějakého toho pátku, soboty, neděle) v době kdy se vlaky na 303 celkem zrychlují. Nasazení 844 se kterými se dá jezdit vcelku dost svižně, postupné zvyšování rychlosti, rekonstrukce zabezpečovacího zařízení, většina zastávek je na znamení - bohatě stačí, ještě upravit dlouhé pobyty v Hulíně a Kroměřížu a bude to super.

A dnes začala výluka ValMez-Kunovice (oprava druhé části nadjezdu trati 280 ve VM, svařování kolejnic od Kunovic do Branek) a ValMez-Rožnov. Na rožnovce se buduje PZZ na přejezdu mezi Stříteží a Zašovou, ve Stříteži a Rožnově už jsou osazena krycí návěstidla, u odbočky na Veselou se opravuje přejezd, v Rožnově se bude likvidovat výhybka na již zrušenou 5. kolej u budovy a na bývalou lesnickou vlečku, bahnitý plac mezi budovou a perónem se bude dláždit, a bude se připravovat změna žst Rožnov na dopravnu D3. Od nového GVD se můžeme konečně těšit na konec ohlašování ve Stříteži a bude se tam zastavovat na znamení

[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5228
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2015 - 15:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojto, to je všechno hezké, ale minimálně bez těch Jankovic je to stále málo.
Jinak na výlukovou vozbu cisteren Carga od Hulína bude nasazeno dvojče 742.108+742.263 a během výluky kupodivu nebude ZAN na Rajnochovice a zátěž z nich se bude svážet společně s prázdnýma bečkama [ok]

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4923
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 11. listopadu 2015 - 10:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak na výlukovou vozbu cisteren Carga od Hulína bude nasazeno dvojče 742.108+742.263

Dnes do Osíčka s jednou cisternou [happy]

FOTOGALERIE a VIDEA
Dilli
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.40
Odesláno Pátek, 13. listopadu 2015 - 17:02:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, nemate sajn o tom co je na 323 mezi Liskovcem a Paskovem, cely tyden se cosi delo, dneska mimoradnost a zpozdeni, kabelnici se hrabali v zemi, potom jizdy podle rozhledovych pomeru, snad cely tyden pokazde za vidna
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 13:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Sp z Brna na "Valachy" odvezla 754.016

[masinka] 433.002 [satan]

Matějovy oficiální stránky , Moje fotogalerie
mac680
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2015
Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 15:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera došlo v žst. Paskov k projetí stůj. Zrovna jsem kolem projížděl na kole, tak přikládám dokumentační fotografii.
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 52.88.151.82
Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 15:48:33    Odkaz na tento příspěvek  

To se cestující mohou takto volně pohybovat v kolejišti? Divné!
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4349
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 16:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě nesmí. Ale nějaké předpisy jsou cestujícímu v této chvíli u [zadnice], přece tam nebude sedět hodiny, než se to vyšetří, a rozprchli se.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 20:44:50    Odkaz na tento příspěvek  

mac680: Tento snímek si pro příště nech pro sebe. Můžeš dostat někoho do zbytečných problémů...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10983
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 21:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý Hanák: a koho by tím dostal do problémů? Četu v počtu 1 osoba, která cestujícím, předpokládám, předpisově sdělila, aby soupravu z důvodu vlastní bezpečnosti neopuštěli a ať vyčkají dalších pokynů?! To po nich má ten průvodčí střílet, aby je v tom vlaku udržel? Já bych taky vylezl, to říkám na rovinu. Notabene pár metrů od perónu, od kterého jelo do Frýdku X dalších vlaků mezitím, než se tento dotyčný konečně hnul dále (pokud vůbec).

Leda by se k tomu domákl nějaký magor, ale ti přeci u dráhy nepracují.
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 15. listopadu 2015 - 08:05:24    Odkaz na tento příspěvek  

Jena: Já bych taky vylezl, to říkám na rovinu. Já taky. Ale moc by se mi nelíbilo, že mě někdo fotí. Já bych toto jednak nefotil a pokud ano, nikde bych to nezveřejňoval. Mám zkušenosti.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7750
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 15. listopadu 2015 - 18:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mac680:

přesně tak, jak se tady píše.. takovéto fotky přece nelze zveřejňovat, když pro nic jiného, tak pro absenci souhlasu všech těch osob na nich rozpoznatelných..

Nechápu, jak někoho může napadnout takový snímek vložit na web [ko]

Videa na YT
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 15. listopadu 2015 - 21:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Zborovičce dnes 810.173-5 ...


http://badber.blog.cz/
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4925
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 18. listopadu 2015 - 07:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Hulíně je uhlí do Bystřice pod Hostýnem + ještě jedna várka do Holešova.

FOTOGALERIE a VIDEA
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6225
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 18. listopadu 2015 - 11:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuju kouknout na tento článek: Právní aspekty fotografování

Samozřejmě tam nemusí být všechno již zcela platné.
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4926
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 18. listopadu 2015 - 17:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odklonové kotle vozí nyní 742.102+742.082. Dnes na 2x

FOTOGALERIE a VIDEA
Radek558
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 00:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 323 tohle opravdu není výjimečná situace. Nedávno jsem taky něco podobného zažil u stanice Ostrava střed (i jsem to tu psal). Vlak zůstal stát asi 200 metrů max. od nástupiště. Průvodčí řekl, že nás dotáhnou zpět, za 30 minut profrčel kolem další vlak ve stejném směru. Nato se samozřejmě všichni zvedli a nazdar... Teď dost lidí naštvu a budu jimi označen za práskače. To že pořídil tu fotografii je naopak dobře (teď bez ohledu na lidi zaznamenané na fotografii), asi bych ji nezveřejňoval na webu, ale měl by ji vidět někdo z vyšších míst, protože tohle opravdu není vůbec v pořádku a je to dost nebezpečné. Argumentovat tím, že by mohl někoho dostat do potíží, je úplně mimo, pokud tedy nemáte na mysli právě ty vyfocené lidi. Protože skutečně došlo k pochybení zaměstnance/zaměstnanců drah. Proč by tedy neměli být "potrestání"? Tím chci říct, že pokud by si chtěl někdo stěžovat a na základě této fotografie, má na to plné právo. A pro klid zaměstnanců drah, já to nehodlám dělat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Radek558.)
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 01:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci se Ti do toho plést, ale ona ta fotka na přesdržku je a není ... omluvit dotyčného může leda telecí věk a "neznalost". Tedy spíš si položme otázku co tou fotkou chtěl zachytit ... podle popisu situaci že něco provedl vlak, tedy lidi jsou "nepodstatní" ... jako někdo kdo fotí už léta bych v tomto případě počkal až lidi přejdou (zmizí úplně ze záběru) a vyfotil si popsanou situaci. Nic se nestalo, jel sem kolem, udělal sem si fotku, tu si mohl z okolo jdoucích/jedoucích udělat opravdu kdokoli ...

Tedy defakto souhlasím jak se Starým Hanákem, tak s mým "oblíbeným" kolegou Petrem ... Já osobně bych na [zadnice] asi také neseděl, jenže narozdíl od lidí na fotografii bych si to nemašíroval k traťové kojeji z protisměru, kde mě v tom oblouku může cokoli nečekaně nabrat, ale spíš tedy po straně druhé tedy na střed perónu (jestli to dobře z fotky chápu) v domění že budu dalším vlakem pokračovat v zamýšlené cestě.


Tedy takto jak fotka je ROZHODNĚ NEPŮSOBÍ dojmem že někdo dokumentoval "vlak za návěstidlem" ale vyloženě jako bonz fotka blesku podívejte se co tam ti lidi dělají, někdo by si to měl vyžrat ... [ko] Navíc pokud někdo píše že jel kolem na kole, tedy měl určitě těch 3, 5 (to je fuk ...) minut na zbyt aby počkal až Ti lidi přejdou.


Ale moc by se mi nelíbilo, že mě někdo fotí.
To už z fotky těžko poznat, ale pokud bych si všiml, že někdo něco takového s mou osobou fotí, asi bych se jal za ním s tím že bych se ho zeptal co s tím zamýšlí ...

Takovéto fotky přece nelze zveřejňovat, když pro nic jiného, tak pro absenci souhlasu všech těch osob na nich rozpoznatelných ...
Položme si otázku, Ty z té fotky jsi schopen někoho jendoznačně identifikovat ve smyslu to je paní XY, to pán YX pokud to není vyloženě tvůj soused a nemáš tušení o koho jde? [uhoh] Ano, jsou to "nějací lidé" porušující v ten moment asi ne jedno nařízení, ale povětšinou sou to "mastné fleky" v dáli. Viz výše, hloupost autora za kterou dostal po zásluze sprdunk ... a můžeme jen doufat, že se připadně do budoucna poučí.


EDIT: Dotyčný má podle profilu 21 let, tedy bez jakého koli nároku na omluvu, to už by měl mít rozum. [ko] V tomto případě je to tedy vyloženě bonz fotka ... [ko]

(Příspěvek byl editován uživatelem fma_0526.)

Nejhorší pomluva?! Napsat pravdu ...
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 12:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek558: Pane Chytrý, můžete mi vysvětlit, jak měl zajistit jeden člen vlakové čety, aby lidi z vlaku nevystoupili? Fakt by mě to zajímalo... Měl ty lidi mlátit, nebo je tam měl zamknout? Jak dlouho si myslíte, že by trvalo, než by se někdo nasral a násilím by nějakou tu drobnou vlakvedoucí donutil ty dveře odemknout? Ale nejlepší bude tu vlakvedoucí potrestat... Nebudete náhodou taky nějaká ta kancelářská krysa, která zná provoz jen podle článků v předpisu?

Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec,webmaster čHž.sk
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 13:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka zní, proč tam ten vlak musí čekat tak dlouho?
Vsetíňáci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.92.208.116
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 14:43:49    Odkaz na tento příspěvek  

Rodny }+ ostatní: Nemyslím si, že by chtěli mac680 a Radek558 na někoho bonzovat a už vůbec fotit nějaké lidi, natožpak chtít po vlakvedoucí, aby držela ve vlaku cestující. Jednoznačně psali o hrubé a životy ohrožující chybě strojvedoucího, který, jestli projel červenou, by měl být potrestán, podobně jako zloděj v obchodě, kde se nám také nelíbí - a už to bylo i zrušeno - že se do toho montoval úřad na ochranu os. údajů, že nemůžou být zveřejněni. Ejhle, můžou. A ty hlouposti, že musí mít souhlas všech lidí na fotografii, to snad nemyslíte vážně, v tom případě nevyfotíte nikdy nic, navíc je to právní nesmysl.
Na závěr, radši budu na fotce než mrtvý nebo zraněný kvůli strojvůdci jezdícímu na červenou - a že se to v nedávné minulosti stalo. Každý máme svou pracovní odpovědnost. A abych sebral hlupcům vítr z plachet, čest strojvedoucím, co byli sami blbci stavaři nebo řidiči zabiti, zraněni nebo zmrzačeni.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3563
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 14:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsetíňáci: Tak strojvedoucí za projetí červené rozhodně potrestán je, takže nevím, co tu řešíte. A Radek558 je úplně mimo, viz příspěvek Rodnyho. Já bych taky odešel a opravdu netuším, jak by mi v tom někdo zabránil.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 15:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že se z toho, že cestující jsou v kolejišti vzrušujete......[crazy] Tohle třeba byla mimořádná situace ( vlak projel červenou, šetřilo se to ), ale i v běžném provozu se kolejištěm potuluje hafo cestujících/osob , které tam nemají co dělat. A co chcete dělat ? Každou směnu mám nějakou osobu / cestujícího v kolejišti. Buď si krátí cestu k vlaku, nebo od vlaku, nebo jen tak stojí a koukaj a čekaj na vlak. Klidně stojí těsně u koleje a EC při rychlosti 160 Km/h mu sebere čepici a když se ho ptám, co tam dělá, tak mě odpoví (poté co si vyndá sluchátka z uší), že čeká na vlak a že je na nástupišti a to mu přece nemůžu zakázat ...[crazy] Není to žádny deb...l, ale vysokoškolák s ing titulem. Tak "babo raď", co má odpovědný nádražák dělat ? Zastavit provoz ? To by nejezdilo nic. [vypravci] Zavolat PČR ? Než přijedou ( u nás do cca 10 - 15 minut) tak je cestující pryč ......[andel][vypravci] ............. Jinak bych chtěl vidět vás, zde diskutující, kteří to, že lidi jsou v kolejišti odsuzujete, co by jste v takové situaci dělali vy ???? Vzorně seděli dvě hodiny ve vlaku a čekali ?[lol][crazy]
Gajdma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 15:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože skutečně došlo k pochybení zaměstnance/zaměstnanců drah.

To je opravdu neskutečný nesmysl. Vozy nemají centrální zajištění dveří. Cestující vstoupili do kolejiště na vlastní riziko s vědomým porušením zákona o drahách. To, že se nikomu nechtělo čekat je však pochopitelné.

Nevím, co je to za dobu, že je obvyklé svádět na zaměstnance drah i to, co neměl šanci uhlídat a čemu nemohl zabránit. Kdo nedělá na dráze, nemůže vědět jak náročnou práci máme a že kdybychom se nechali vzrušovat každou osobou v kolejišti (podotýkám takovou, která přechází koleje vědomě s tím, že si dává pozor na jedoucí vlaky, byť tím taky porušuje zákon o drahách), tak by opravdu nevyjelo nic a neustále bychom jen obvolávali PČR a stáli. To by se teprve zdržovaly vlaky.

http://www.train-traveling.nafoceno.cz

Marek Gajdács.
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 16:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se v té dnešní bezpečnostně přepičatělé době vytrácí selský rozum.Stát se to někde v pustině, kde by opuštění vlaku nemělo cenu sedím a čekám, ve všech ostatních případech se sbalím a jdu, protože vím jak dlouho takové vyšetřování trvá.V Ostravě v tramvaji při nějaké mimořádnosti když jde řidič zjistit co se děje před ním, tak než se otočí, má už půl tramvaje venku[biggrin].Samozřejmě se ale budu čumět kam lezu no ni?
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 16:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trvá to tak dlouho, protože papírování... Musí přijet kopa vyšetřovatelů, kteří řeknou, že se fakt stalo jen to, že fíra projel za návěstidlo a sám zastavil... Sice by stejnou věc dokázal říct i výpravčí, ale to ne, je třeba živit bandu kancelářských krys... Tudíž proto tak dlouho trvá vyšetřit obyčejnou C6 bez zranění ani majetkové škody...

Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec,webmaster čHž.sk
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 21:44:25    Odkaz na tento příspěvek  

fma 0526: Souhlas.
Radek558
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2015 - 23:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodny, S200: Přebrali jste si to po svém, ale OK beru vaše názory. Aby vlakvedoucí bil cestují snad nikdo nechce, ne? Samozřejmě, že není možné tam ty cestující držet a napsal jsem, že i já bych tam nezůstal. Potom, průvodčí nejsou jediní zaměstnanci drah a neříkám, že bych potrestal právě je. Spíš mi jde o to, proč se musí na 323 jezdit tím, co tam jezdí? Nezabezpečené (odporné) vozy, které vznik takové situace dovolují. Samozřejmě, pokud by se to nějak řešilo, tak bude vinen průvodčí, přestože to jeho chyba není, protože s takovým materiálem nic víc dělat nemůže. Ale už by snad mohlo dojít ke změně i na této trati, až bude elektrifikace, mohly by být i nové vlaky. A jak se rodny zajímal, já pracuji ve školství, takže v podstatě kancelářské zaměstnání, ale zato mám dost přesné ponětí o odpovědnosti.
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 00:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radku, upřímně, vo co ti pořád ku*va jde? [crazy]

Ano, stalo se, stát se mohlo cokoli jiného a taky kdekoli jinde, nezlob se na mě, ale mě to prostě přijde že za každou cenu potřebuješ někoho prostě zmr*at děj se co děj a když Ti tady několik lidí vyvrátí tvé tvrzení tak prostě přijdeš s něčím jiným ... Tedy asi bude nejjednodušší si to vzít postupně ...

Aby vlakvedoucí bil cestují snad nikdo nechce, ne? Samozřejmě, že není možné tam ty cestující držet a napsal jsem, že i já bych tam nezůstal.
Není tedy možné tam ty cestující držet, to je sice fajn, ty sám bys tam taky nezůstal ale defakto je vlastně blbě že ty ovce vylezly, co si to vůbec dovolily ... podle tebe by tedy asi v každé stanici mělo být přepadové komando, nebo nejméně těžkooděnci se samopaly kteří by do 5ti minut od vzniku MU museli být přítomni na místě a po člověku stáli u každých dveří a při sebemenším "narušení nezpečnosti" by dotyčného měli asi odpravit ... [crazy]

Potom, průvodčí nejsou jediní zaměstnanci drah ...
Takže potrestáme koho, fíru, výpravčí, signalisty, posunovače ...? [uhoh]

Spíš mi jde o to, proč se musí na 323 jezdit tím, co tam jezdí?
A co bys čekal že po kolejích bude jezdit, letadla? [uhoh]

Nezabezpečené (odporné) vozy, které vznik takové situace dovolují.
Možná sem najivní, ale jak "odporný" vůz může za projetí návěstidla? [uhoh]

Samozřejmě, pokud by se to nějak řešilo, tak bude vinen průvodčí ...
Jakým způsobem je průvodčí zodpovědný za projetí návěstidla? [uhoh]

Ale už by snad mohlo dojít ke změně i na této trati, až bude elektrifikace, mohly by být i nové vlaky.
Elektrifikace, elektrifikace ... + i -, taky ti místo Brejláka můžou nasadit nějakou 163 a soupravy zůstat, taky by ti tam mohli poslat "Ostravské tornádo" ... kde bereš tu najivní jistotu že po elektrifikaci tady zákonitě dostaneš fungl nové vlakové soupravy? [uhoh]

A jak se rodny zajímal, já pracuji ve školství, takže v podstatě kancelářské zaměstnání, ale zato mám dost přesné ponětí o odpovědnosti.
Než přesné bych naopak pozměnil na přehnané ... můžeš to blíže určit? Jestli něco takového učí naše děti, tak to potom Pán Bůh s námi ... [crazy]


... závěrem snad jen jednou si něčemu byl přítomen osobně, jednou si to viděl jen tady, ale prostě všichni jsou ti špatní a bude nejlepší když všechny zaměstnance dráhy na fleku vystřílíme a na 323 nasadíme levitující vlaky s Vmax 500 km za hodinu aby se Radeček dostal za mžik domů a nic se mu cestou nemohlo stát ... [crazy]


Spíš mi naopak vysvětli, co by měli dělat lidi, kteří kupříkladu jeli vlakem, který někoho sejmul, který se účastnil nějaké nehody a podobně, to by se měli jako vymazat z časoprostoru, protože se stalo to či ono, nebo už by vživotě tím vlakem neměli jet? V podstatě se stalo úplné hov**, nikdo nepřišel k úhoně, ať už fyzické či materiální ... nemám sice osobně toto přirovnání vůbec v lásce, ale ty mašiny pořád řídí "jenom lidi" ..., omylné existence a celé toto tady vzniklo na základě jedné fotky, o které prozměnu ty víš úplné hov**, nevíš jestli je to "technická závada", nebo chyba "omylné existence". Není to tak dávno co sem jel ranní Bohemií a ta byla nacpaná tak, že sem z Ostravy do Prahy stál na představku za mašinou a koukal jak si tam venku pěkně lítá ... pro mě docela zajímavý "adrenalinový" zážitek, zvlášť o to více že to byla slovenská "šedá eminence", ale ty bys tam patrně dostával infarkt v půl minutových intervalech a pokud ne, tak bys z toho měl minimálně půlroční traumíčko a přesto se to dnes a denně děje tisícům lidí. Proč tím vlakem teda vlastně neustále jezdíš, když je tak odporný a nebezpečný? [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem fma_0526.)

Nejhorší pomluva?! Napsat pravdu ...
Radek558
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 01:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsi příliš hloupý na to abych tě urazil...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3567
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 07:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek558: Ale problém přece není ve starých vozech. Kdyby tam byla souprava fungl nových osobních vozů tažených lokomotivou, tak je situace úplně stejná: po zastavení se dveře automaticky odblokují a všichni vystoupí. Naopak pokud by tam jela 40 let stará souprava 810 + Btax, tak pokud fíra dveře neodjistí, nikdo je neotevře. Takže abych to shrnul: zajištění/nezajištění dveří stojícího vlaku nijak nesouvisí se stářím vozidel.
Hisymak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 7-2012

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 11:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš mi jde o to, proč se musí na 323 jezdit tím, co tam jezdí? Nezabezpečené (odporné) vozy...
Proč "odporné" ?!? Já náhodou Bt/Bdt jezdím velmi rád a přijdou mi jako velmi příjemné a pohodlné vagony. Byly doby kdy jezdívaly 842 + 2x Btax nebo kocour a 3x Btax (mmch. dnes taky občas jezdí regiošuk), to bys o těch "odporných" vozech asi mluvil jinak a jako cestující bys byl rád kdyby jely zrovna na tvém vlaku.

A upřímně se zde přiznám (ač mě za to tady určitě někdo ukamenuje), že (z pohledu cestujícího) raději jezdím vagony s nezabezpečenými dveřmi. Ze dvou důvodů - nemusím čekat, až fíra po zastavení vlaku odblokuje dveře (což trvá í pár sekund a lidé už jsou nahrnutí u dveří a nervózně koukají kdy už sakra budou moci to tlačítko zmáčknout, a občas bývá případ kdy fíra úplně zapomene) - a proto že pokud je ve stanici nástupiště z obou stran koleje, mohu nastoupit/vystoupit z kterékoli strany.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hisymak.)

Moje činnost: Videa přejezdů na Youtube | Mapa natočených přejezdů | Mapa VÚD přejezdů | Fotogalerie VÚD přejezdů
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 14:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár starších snímků [fotic] [vypravci]



[masinka] 433.002 [satan]

Matějovy oficiální stránky , Moje fotogalerie
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 17:23:27    Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo, co to byl dnes za průšvih u 3908 v Bystřici? Díky.
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4928
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2015 - 17:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi opět řízlá výměna.

FOTOGALERIE a VIDEA
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 21:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754.018-0 Kojetín Sp 1643 (21.11.2015)


http://badber.blog.cz/
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5233
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 23:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra na Mn do BpH bude premiéra zelené 742.129 a zrovna si to zkusí s uhlem pro TON [jidlo]

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 11:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak nám to teď v Kojetíně vykolejilo?
janka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2015
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 16:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik jede nejvíce Regioshark? Na koridoru je 160 do Olmiku, navíc mi přijdou v této exponované době malé. Nechápu, proč diesel, když je tam drát.