K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 10. 06. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 10. 06. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 20:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si vypůjčit toto téma. -aa- chtěl důkaz o inteligenci pracovníků ROPIDu, tedy materiály přikládám (podněty i odpovědi jsou kráceny)

Případ #1 - můj podnět:
Milý organizátore dopravy,
celkem často jezdím ze Kbel do centra Prahy nebo naopak z Prahy do Kbel v
období mimo špičku (10:00 - 13:00). Cesta tam ze zast. Bakovská: 10:12 302,
10:16 185. Celkem pět autobusů za hodinu, ale pokud vám ujede ten v 10:16,
tak čekáte 20 minut na další. Lepší službu by udělaly čtyři, kdyby jezdily v
prokladu (...)

Odpověď: (celkově nepříliš zajímavá, v podstatě jen že mnou navrhované změny "nejde")
Poté linka 302 má interval 30 minut, což opětovně s intervalem 20 minut nejde ideálně proložit. - no shit, sherlock. Mimochodem, kdybych byl Káem, mohl bych se tu bít v prsa, že nakonec byly 185 a 302 proloženy, jak jsem navrhoval - viz druhá odpověď.

Případ #2 - podnět:
Milý organizátore dopravy,
prošel jsem si váš návrh změn od 1. 9. 2012 a jsem velice rozčarován z toho, že linka 185, odjakživa nejdůležitější autobus pro spojení Kbel s centrem Prahy, je zkrácena kamsi do polí u Letňan, na Palmovku jede jen polovina spojů ve špičkách. (...) Navíc jsou zbývající spoje na Palmovku přetrasovány přes Proseckou ulici, kudy je to delší a ze Kbel už k terminálu Letňany beztak jezdí 302 a 186 (nově 201) (...) Jízdní doba se nám tak prodlouží o 3 minuty přímým spojem (to lze snadno vyčíst ze stávajících jízdních řádů, necucám si to z prstu), o cca 6 minut z přestupem na 140/195/158 v Letňanech, když se spokojíme s jakoukoliv stanicí metra B a klidně i o 10 a více minut (mimo špičku má 140 int. 15 min.), pokud potřebujeme na Palmovku (máme tam cíl cesty, nebo přestupujeme na tramvaje na Žižkov apod.).

Odpověď:
Vážený pane (...),
linka 185 bude skutečně vedena přes terminál Letňany. Důvodem je umožnění přestupu na metro C a nebo na linku 140 pro spojení na Palmovku. Linka 140 nabízí dostatečnou kapacitu pro toto spojení. - to je sice fajn, ale stěžoval jsem si na rychlost, ne kapacitu.
Zároveň i přes určité omezení na lince 185 dojde díky lepší koordinaci s linkou 302 ke zkrácení intervalů v úseku Kbely - Letňany.
Možností spojení na metro B bude i nově prodloužená linka 202, která (odklonem přes Staré Letňany jako náhrada za linku 186) je z Bakovské vedena přímo přes Kbely, Satalice a Hutě do zastávky Rajská zahrada (a dále směr Černý Most) pro umožnění spojení s metrem B, nákupního centra Černý Most a také na rozdíl od linky 186 nebude zajíždět přes obratiště Lehovec. - nesmysl, 202 je alternativa leda pro lidi, kteří nikam nespěchají, v pracovní dny je to pro spojení do centra úplně zbytečné a o víkendu je rychlejší dojít si pěšky na 375.

Případ #3 - upozorňoval jsem na nenávaznosti v novém jízdním řádu (po 1. 9. 2012) a znovu se ptal na možnost přetrasováí 185 do původního stavu.

Odpověď: linka 185 je vedena přes/do obratiště Letňany, kde jsou všechny spoje mimo špičky pracovních dnů ukončeny (ve špičkách pracovních dnů jen polovina spojů), z důvodu dostatečně nabízené kapacity linkou 140, na níž je možné v zastávce Letňany přestoupit.

Případ #4 - tentokrát jsem zkusil jinou taktiku a podnět namísto mě psal zaměstnanec MČ. Stěžoval jsem si na zpoždění vlaku 9503.

Odpověď:
Vážený pane (...),
Vámi popisované události, tedy zpožďování osobního vlaku linky S3 Os 9503 jsme konzultovali s kompetentním pracovníkem dopravce, konkrétně krajské složky Českých drah, a.s., KCOD Praha (Krajské centrum osobní dopravy Praha). Zpožďování je způsobováno velkou poptávkou cestujících, z čehož vyplývá nutnost jezdit ve třívozové soupravě, tedy motorový vůz a dva vozy přívěsné. - nepravda, loňská obsazenost byla v průměru 2 lidi na čtyřce (protože lidi utekli, jakmile to začalo jezdit imrvére pozdě)
To má bohužel poměrně velký negativní vliv na dynamiku jízdy tohoto vlaku a z toho vyplývající delší jízdní doby. - no shit, sherlock
Řešením je prodloužení jízdní doby a to v celém úseku Neratovice - Praha-Vysočany cca o 4-5 minut. - u vlaku, který má běžně zpoždění okolo 8 minut a vždy minimálně 6 minut, je řešením prodloužení JD o 4 minuty. Kam na to chodí?
Konkrétní podoba nového jízdního řádu se řeší a bude poměrně komplikované prodloužení jízdních dob zapracovat především s ohledem na jednokolejnost tratě, úzkým hrdlem je v tomto případě především úsek Praha-Satalice - Praha Vysočany ( - Hlavní nádraží). Nicméně v požadavcích pro konstruktéry jízdního řádu tento požadavek zapracován je a od příštího grafikonu vlakové dopravy, který začně platit 14.12.2014, by měl být tento problém vyřešen. - jenže stížnost byla poslána v dubnu, takže namísto rychlého řešení při červnové změně GVD jsme museli čekat až do prosince. JD byla prodloužena o 4 minuty, takže se teď jezdí zhruba s +4. Zlepšení ano, ideální stav určitě ne.
neelektrikář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.125
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 18:34:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je dotaz, s železnicí trochu související. Mě už hrozně dlouho vrtá hlavou, jak je možné asynchronní motor s kotvou nakrátko přimět fungovat jako generátor. Prý udělat záporný skluz. OK, ale jak ho udělat? Vždyť ten motor je jen kus železa, co se točí mezi třemi cívkami. Odkud ten rotor nabudím, aby to mohlo začít v těch statorových cívkách indukovat proud? Evidentně to jde, ale je mi záhadou jak.
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 00:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, že s ním začnete točit rychleji, než odpovídá synchronním otáčkám.
Například pro motor, který má na štítku 2800 ot/min jsou synchronní otáčky 3000.Takže pokud s ním budete točit 3200 tak bude dávat přibližně stejný výkon, jaký je jeho štítkový, jako motor. Jalový výkon (potřebný k buzení elmag pole) bude odebírat ze sítě (opět zhruba stejný, jako při chodu jako motor).
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 08:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asynchronní motory se často používají jako generátory také u jednoduchých malých vodních elektráren, na potřebné otáčky je roztočí turbína. Podrobnější výklad viz zde: http://mve.energetika.cz/sikovneruce/asynchronni-generator.htm
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3002
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 08:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jde to nabudit i bez veřejné sítě, jen je třeba opatřit si akumulátor a pár dalších věcí, viz: http://www.mala-vodni-elektrarna.cz/mve-s50/aktuality/asynchronni -generator-v-ostrovnim-provozu.html
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 17:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna u té rekuperace se to v praxi řídí střídačem.
Při jízdě má rotor nižší otáčky než jsou otáčky vnějšího točivého magnetického pole. Toto je základní princip asynchronu, nic nového. Při brzdě řídící jednotka udržuje frekvenci lezoucí ze střídačů tak malou, aby otáčky vnějšího magnetického pole byly nižší, než jsou otáčky rotoru.
Tím dojde k onomu překlopení skluzu.

Svou práci odvádím tak, aby ten, co tam poleze po mně nemusel nadávat jako já na to prase, které se v tom hrabalo přede mnou. [blesk]
neelektrikář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.128.132
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:19:16    Odkaz na tento příspěvek  

Tomu já rozumím, že to točivé pole musí být pomalejši než rotor. Ale přece když potřebuju udělat točivé pole které se bude točit pomaleji než rotor), tak do toho motoru musím proud dodávat, ale já ho chci přece odebírat. Tohle je to co mi nejde na rozum.
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U asynchronního motoru je potřeba si uvědomit, že ten "proud" má dvě složky - jednu, která táhne nebo brzdí a druhou, která dělá magnetické pole.
Při generátorickém chodu se potřebuje, aby byla nějaká energie na to pole (buď se dodá zvnějšku = ze sítě, nebo jinak=kondenzátor, chytrý střídač, kapacita). A pokud to pole je, tak se dá ovlivňováním rozdílu mechanických otáček a otáček pole řídit i brzdný moment potažmo výkon.
Tedy opravdu potřebujete "proud dodávat, abyste mohl odebírat"
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. února 2015 - 10:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování z vlákna "Nehody"

Topiči, zcela srozumitelně, jednoznačně a hned napoprvé jsem napsal období uplynulé dekády, tedy období uplynulých deseti let. Není mojí vinou, že vy nejste s to tuto informaci zpracovat.

Je s podivem, že ve svém posledním příspěvku dekádu definujete citátem jako periodu deseti let, bez zmínky o pevné vazbě jejího začátku na konkrétní rok, čímž popíráte sám sebe, svá předchozí tvrzení.

K počítání do deseti - nevím, jak jste se dopočítal k číslovce 11, ale mně vychází období 1.1.2005 - 1.1.2015 jako deset let.

Myslím si, Topiči, s ohledem na vaše schopnosti chápat obsah sdělení a rétorické dovednosti v kombinaci s nutkavou potřebou reagovat, že by jste měl přehodnotit své výroky o tom, kdo zde ze sebe dělá hlupáka a plácá nesmysly.

...

pacientovi: "Společnost XYZ završí v roce 2015 první dekádu své existence"
Zkus odpovědět, ve kterém roce začala dekáda obsažená v citaci. A pak teprve piš něco o blbcích bez vzdělání. Odpovědi se může zhostit i Topič.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2015 - 11:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Vyser si voko.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2015 - 12:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ANO ! To je správná odpověď [kladivo]
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.133.171
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2015 - 12:26:53    Odkaz na tento příspěvek  

Off road Topič nezklamal a odpověděl jak je mu přirozené. A pak se diví že ho lidé nemají rádi.

Doktore proč vlastně chodíš na Káčko ?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2015 - 13:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: Zrovna ty máš co psát o offroadu a že mě nemaj rádi existence podobný jako seš ty, tak to je mi ukradený.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3052
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. února 2015 - 15:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyser si voko.

Topiči, musím uznat, vskutku silný argument. Zrcadlí se v něm konzistentnost vašich myšlenek spolu s hloubkou vašich znalostí. A ta noblesa, s jakou byl přednesen. I ta nejzelenější guma by byla ještě zelenější závistí z úrovně vašeho projevu.

Ale vážně - zkuste se zamyslet, zda má cenu pouštět se do něčeho, co neuhrajete a ve finále zakončujte kanálním způsobem snad ani nehodným dospělého člověka.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 20. března 2015 - 09:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamera priamo na Špicberských ostrovoch,kde bude možné vidieť úplné zatmenie slnka http://longyearbyen.kystnor.no/
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 18:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ak sa chcete na Veľkonočné sviatky lyžovať a vychutnať si čerstvý sneh,tak vo Vysokých i Nízkych Tatrách máte na to ideálne podmienky[ok]. 31.3. popoludní podľa www.shmu.sk tam stále sneží.
atoris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 9-2014

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 19:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 20:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Najromantickejšia pesnička na youtube.[new] Za 5 dní 314 000 zhliadnutí. [happy] https://youtu.be/HXlF9xzBk2s
Petr_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2015

Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 20:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je příšerné [pozor] Zkus radši tohle:https://www.youtube.com/watch?v=MLxTEV5vpyg 16 342 563 shlédnutí [ok]

Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 11:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O týždeň finále Miss Slovensko 2015 na TV Joj
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 22. dubna 2015 - 19:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo je tak zmaloval? To je strašný. [uhoh]

Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Pondělí, 25. května 2015 - 21:57:14    Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych se zeptal na pojištění k studentské kartě ISIC. Pro sjednání pojištění se sepisuje číslo občanského průkazu. V případě, že v době pojistného plnění si musím vyměnit občanský průkaz (nový OP má samozřejmě jiné číslo), tímto dnem pojištění končí? Pojištění do zahraničí se vydává ke kartě ISIC standardně za 200 Kč na 1 rok.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 03. června 2015 - 14:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro kuřáky jsou to dvě špatné zprávy. Ministr financí Andrej Babiš přinesl na vládu návrh, který příští rok zdraží krabičku cigaret o tři až čtyři koruny a ministrovi zdravotnictví Svatoplukovi Němečkovi vláda jednomyslně kývla na protikuřácký zákon. Ten má už od ledna zakázat zapálit si cigaretu v restauraci pod hrozbou několikatisícové pokuty.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zakon-zakaze-kourit-v-hospode-nemecek-se-v zdal-fondu-prevence-koureni-1ep-/domaci.aspx?c=A150603_061217_dom aci_kop
atoris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 9-2014

Odesláno Středa, 03. června 2015 - 15:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corporate make-up.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3377
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 05. června 2015 - 21:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Foxy man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.56.208
Odesláno Pátek, 05. června 2015 - 21:24:32    Odkaz na tento příspěvek  

Jistě. Zvláště výpověď zabijáka, jak nad tou liškou "vyhrál". Je zabíjení pro radost normální? A je normální mít radost ze zabíjení?
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 09:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože zelený vrah je diagnóza.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 22:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Wodě vale!
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.32
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:33:11    Odkaz na tento příspěvek  

Jáchyme, doporučuji přečíst si ten rozhovor s "tou čůzou" předtím, než začnete jednostranně odsuzovat. Ono totiž nic není černobílé, víme...? Já jsem donedávna měl názor podobný jako Vy, ale poté co jsem si tento rozhovor přečetl nedávno v jednom časopise (nebylo to snad dokonce ČD pro Vás?), tak jsem si názor trochu poupravil, a možná i něco pochopil.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč čůza? je to normální práce. odstřel nemocné a přemnožené zvěře... akorát to nedělá nějaký namachrovaný týpek, ale baba.. tak jsou z toho všichni v prdeli ... ta holka dělá lepší práci, jak všichni slavní debilci z Greenpeace... to jsou ti praví ekoteroristi ...
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.32
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:47:33    Odkaz na tento příspěvek  

Rex: tak nějak... [ok]
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 06:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebere se liška jako škodná?

Jinak k tý ženský.Tady je asi hlavní problém,že je to právě ženská.To někteří z nás "chlapů" těžce nesou.Což ovšem není můj problém.[wink]
A tahle věta je dobrá:
Když vidím ty klučičáky v legínách a div ne s kabelkou[biggrin]
dead leon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 07:35:09    Odkaz na tento příspěvek  

ad Rex: Je to čůza. Při výkonu normální práce se u toho nefotim jak fotomodel/fotomodelka. To je víceméně trapné a úplná neúcta už k těm nemocným zvířatům. Ale to je otázka vkusu.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 08:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a proč by se nemohla vyfotit? když se vyfotí týpek u sejmutého slona nebo nosorožce, tak ho všichni oslavují jaký je to borec, že to dokázal ... dělá obyčejnou/neobvyklou práci a někdo to zbytečně rozmázl .. zajímavé, že to dělá už dlouho a baví se o ní až poslední měsíc ... a nemocný kus se musí eliminovat, než nakazí další ... jasné .. zelení budou řvát, že by se o zvíře měla postarat příroda, ale že ten nemocný kus s sebou vezme celé stádo ... to pak zelení řvou, že měl někdo něco udělat ... a tahle holka dostane ohlášku, jde a něco udělá
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 08:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jeden lev na safari zardousil turistku, protože neměla rozum, tak se skore trochu srovnalo [happy]
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 09:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když se vyfotí týpek u sejmutého slona nebo nosorožce, tak ho všichni oslavují jaký je to borec, že to dokázal ...

Mě tedy připadá hloupé fotit se se zastřeleným slonem či zajícem bez ohledu na pohlaví střelce. Zvěřinu a ryby mám rád, ale dělat z lovu fetiš?
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 09:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neřikej, že kdybys neměl možnost vyfotit se tak se nevyfotíš :D no a srovnání slon a zajíc :D :D

jo ta paní s tím lvem na sedadle spolujezdce :D ta byla hustá :D
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 10:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevyfotím, tím jsem si jist. Slon a zajíc - obě to jsou ulovená zvířata a jsou lidi, co se fotí i s tím zajícem.
Foxy man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.56.208
Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 15:54:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jediný škůdce na této planětě je ČLOVĚK. No, konec se blíží… [kladivo]
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 19:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ES499.0009: A co je to škodná? Škodná je to, co loví to samé, co zelení vrahové.
Rex, Majkl007: Jasnýýý, přemnožení lvi, žirafy... Je to čůza a kdyby to byl chlap, tak je to zelený vrah.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.32
Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 00:01:03    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, víte komu já osobně říkám vrazi zvířat? Takovým těm zazobaným snobákům, co si za své "těžce vydělané" (nebo spíš nakradené?) peníze koupí flintu, zbrojní průkaz a povolení k lovu, pak nasednou do svého pohodlného džípu (nebo si nějaký najmou i s řidičem), a jedou (nechají se dovézt) si jen tak "zastřílet", čistě pro zábavu, a samozřejmě i s nafocením sebe sama se svými úlovky. Tohle mi taky vadí, a považuji to za zrůdnost největšího kalibru!
Ale tahle holka mi do takovéto škatulky vůbec nezapadá, protože to nedělá pro zábavu, ale bere to jako svou práci, jejíž smysl chápe a velmi dobře ví, co si může dovolit a co už je přes čáru (narozdíl od těch snobských "lovců", kterým je všechno u [zadnice], hlavně že si můžou dokázat jací jsou machři s flintou v ruce). A že se se svými úlovky také fotí, a ještě se u toho tlemí? No prostě ráda provokuje, ať se všichni ochránci zvířat třeba poserou! A v tom jí taky fandím.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 00:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mohla by si vyběhat povolení odstřelu "tmy" [lol]
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.244.224
Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 01:54:34    Odkaz na tento příspěvek  

Nů, zaslechl jsem, že za "hlubokého míru" jistí soudruzi létali v určitých oblastech vrtulníkem a pálili téměř po všem co se pohlo....
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 09:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007: a nedělá ta slečna průvodkyni lidem, které kritizuješ?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 10:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotyčná slečna je čůza. Odstřel zvěře, i nemocné a přemnožené, je spjat s jistou etikou lovu. K ní patří i úcta k zabitému zvířeti. Chování dotyčné nejenže postrádá jakoukoliv úctu, místy až hraniční s nějakou formou deviace. Ostatně, co si myslet o tomto snímku? Nelze vyčítat lovci, že se vyfotí s nějakým kapitálním úlovkem, no i při focení by měl zachovávat jisté dekorum. Nevím jak obhájcům slečny, no mě se líbání s přítelem za společného držení mrtvé opice zdá nejen neetické, ale i poněkud úchylné (a že jsem jinak k odchylkám od "normálnosti" hodně tolerantní). I z jiných snímků je znát pohrdání nad ulovenou zvěří. Krom toho, dosti výmluvné jsou i její nonverbální projevy, řeč těla. S ohledem na výše psané mě zaráží, že vedení Mendlovy univerzity tuto slečnu pozvalo k přednášce a ještě více mě zarazilo, jak k ní obdivně vzhlíželi tamní studenti, budoucí (a leckdy už stávající) myslivci. To ta lovecká etika půjde pěkně do kytek.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 10:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore neboj :D myslivci se třídí sami mezi sebou :D stačí sledovat nějaký obyčejný hon, kolik z nich to slízne brokama od kolegů :D
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 11:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blbý ovšem je, když ve své bohorovnosti odkrouhnou někoho nezúčastněného.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 11:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proto nadháněči a plašiči chodí ve vaťácích ... [lol]
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 13:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím plně s Doktorem, co ta "slečna" kváká a co dělá je jaksi v rozporu. Chápu, proč jí dávají prostor bulvární média, ale rozhodně nechápu, proč jí dává prostor univerzita.

O myslivcích jsem si nikdy nic moc nemyslel. Na vsi u prarodičů bývali schopní hnát zvířata proti vesnici a pálit do nich s takovou vervou, že nám padaly ze střechy tašky.[nene] O střílení po psech ani nemluvě... Pár lidí to asi myslí dobře, ale většina je v tom spolku kvůli ožírání...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5368
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 15:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych pro slečnu i lepší a přiléhavější označení než Doktor.
Navíc je to zbabělá svině, která se snaží svoji zvrácenost maskovat lidumilností. Těch jejích pár šestáků určitě odstraní bídu v Africe...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3621
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 15:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč jí dává prostor univerzita

Protože je to univerzita, jejíž jedna katedra má myslivost v názvu a několik zaměstnanců má myslivost jako odborné zaměření[wink] Svého času, a dnes to asi nebude moc jiné, tvořili myslivci v parlamentu svébytnou a mocnou poslaneckou frakci napříč politickým spektrem, jako třeba kuřáci. Aneb my všichni tady chodíme na hon.

Doktor: pěkně napsáno.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubrt.)
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 15:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože je to univerzita, jejíž jedna katedra má myslivost v názvu a několik zaměstnanců má myslivost jako odborné zaměření.

No dobře.[happy] Ale co ta pizda předvádí nemá s myslivostí skoro nic společného... S tou lobby máš recht.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 15:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, tak i já bych ji počastoval jiným titulem, no jednak jsem se držel zde zavedeného slova čůza a jednak, a to hlavně, čtou tu to i mladiství a nechci se pouštět do vulgarit. Každopádně v mých očích se tato slečna topí v morálním bahně. A její psychologický profil bude jistě zajímavý, no pózu sebevědomé mladé dámy ji rozhodně nevěřím.

Kubrte, ano, MENDELU se věnuje i výchově myslivosti, a právě o to více je to zarážející, že si ji pozve. Kdyby ji pozvali jako odstrašující příklad, jak k myslivosti a lovu obecně rozhodně nepřistupovat, pak to pochopím, ale oni ji pozvali jako nějakou loveckou celebritu hodnou následování. Jak je pro mě morálním odpadem ona slečna, stejným jsou pro mě i ti, kteří ji pozvali na akademickou půdu, nota bene půdu Lesnické fakulty. Tímto krokem u mě Mendlovka hodně klesla. Jako kdyby na lékařskou fakultu pozvali dr. Mengeleho a studenti z něj byli uneseni, jaký je to pašák doktor s inovativním přístupem.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 9-2011

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 16:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anebo, abychom se vrátili k železnici, pozvat na Dopravní fakultu M. Římana s přednáškou "Další osud lokálních tratí po velkých povodních" [proud]
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.75.246
Odesláno Středa, 10. června 2015 - 16:16:56    Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle, vážení ochránci zvířátek, si zajít na jatka? Tam se průmyslově vraždí zvířátka ve značném stresu, která za celý svůj život byla za mřížemi (v lepším případě v ohraničené pastvině) ve značně stísněném prostoru.
Zřejmě se nijak nežinýrujete v obchoďáku nad tím naporcovaným [cunik], kravičkou či kuřátkem, že.

Ona ta slečna má prostě práci, kterou naprosto nechápete. Aby bylo jasno: jsem tramp a ty organizované střelce neoznačím jinak, než pytláky. Protože střílejí jen to, co zrovna potřebují oni. Na přemnoženou černou a spárkatou kašlou, hlavně postřílet veškeré dravce v revíru - aby jim snad něco nespořádali. Vyrazte si večer k lesu a pozorujte divočáky na lovu. To jejich rytí není o nějakých koříncích, ale o myších. Zajíci, koroptve a bažanti, včetně kolouchů jsou jejich oblíbenou pochoutkou.

A na závěr pro ochránce zvířátek: oprostě se o předsudků a představte si, že si každodenní porci masa musíte sami ulovit .... .
Mipix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 10-2011

Odesláno Středa, 10. června 2015 - 16:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pryč s předsudky - Stará dobrá klasika.

Kladno - Rozdělovské rozhledy
Polabský
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 10. června 2015 - 17:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mipix: Dnes stará dobrá klasika, zanedlouho to bude v Evropě díky pravdoláskařům a sluníčkářům zcela běžný jev.
Stačí dál přijímat ty chudáčky uprchlíky a nechat je jen chvilku trochu množit.
Oni nám to všem s jejich přesvědčením předvedou naživo.
Potěš koště.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 10. června 2015 - 17:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Typicky český postoj. Když je Čecháček v nouzi, očekává, že ho jiný přijme. Když je v nouzi někdo jiný, běda, klepej vedle, my tě nechceme. Někdy je mi za náš národ stydno...
5168
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.135.41
Odesláno Středa, 10. června 2015 - 18:45:10    Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř ; Když už je to tu tak zamořeno, tak muj názor je. Přijmout pouze skutečné uprchlíky před válkou a né ty "chudáky" co maj pár tisíc USD na cestu.. A hlavně bych okamžitě odhlasoval zákon, že pokuď tito lidé nebudou ctít zákony a pravidla v ČR, tak budou zde nežádoucí.. [kladivo]
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.75.246
Odesláno Středa, 10. června 2015 - 19:38:43    Odkaz na tento příspěvek  

Michal Ř:
Kolik ti je? A měl jsi třeba možnost, tuhle pakáž pozorovat třeba v Paříži u cukrové katedrály?

Pokud by byl jen trochu myslící papež, již máme před sebou další křížovou výpravu se vším všudy. A ty [cunik] ve středozemním moři by měly sloužit jako cvičný terč pro bombardery. Hlavně je všechny poslat k tetičce [smrt].
Jinak se [smrt] stane naším stálým nevítaným přítelem podle jisté šaríi.