K-report
 

Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 23. 04. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) » Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 23. 04. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4771
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 18:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus: ano, známá, která měla jen gympl měla mnoho možností v zaměstnání. Např. dělala popisovačku vodičů= na papíru je napsán průřez žádaného vodiče, délka a text, který na něm má být. Učiněná práce pro gympláka, který má "odbornost". Jak píše Ares, gympl je předstupeň VŠ, jinak je dotyčný vhodný max. na pomocné práce. Sice zná gramatiku, cizí jazyk, ale co z toho potřebují firmy. Tyto znalosti jsou základní pro nějakou další odbornost- účetní, překladatelka(samozřejmě nutná vyšší zkouška, než maturita). Možná na sekretářku, zvedat telefon, zapisovat schůzky, vyřit kafe...

Ares: tohle nám vykládal na sš učitel, že za ním byla nějaká zástupkyně ČD (ještě s.o.) a zajímala se, jestli je škola schopna každý rok vyplivnout i s ostatními, stejně zaměřenými školami 50 kluků se zákla. znalostmi na strojvedoucího(všimli si, že jim nějak stárnou, když nejmladšímu bylo 35). Moc nadšeně se netvářila na zjištění, že do ročníku přijde tak 15-20 kluků, kteří mají prvotní zájem v 15 letch, přes počáteční dvouleté síto projde tak půlka (zbytek buď na to nemá, nebo zjistí že to není to rpavé) a z té půlky, jestli na dráhu půjde 2-5 lidí, tak je to hodně. A to se týkalo všech škol, kterých je asi 5?

A brečení pána v 50 letech, že nic jiného neumí, než co dělal v zavřené fabrice... Ono v jeho mládí se trochu počítalo s něčím jiným- vyučím se a do důchodu budu dělat v jedné fabrice. S nějakou revolucí v 89. nikdo nepočítal, to je dobré si taky uvědomit...

Makrelu neumeješ.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4755
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 19:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A brečení pána v 50 letech, že nic jiného neumí, než co dělal v zavřené fabrice... Ono v jeho mládí se trochu počítalo s něčím jiným- vyučím se a do důchodu budu dělat v jedné fabrice. S nějakou revolucí v 89. nikdo nepočítal, to je dobré si taky uvědomit...

To nemá s revolucí nic společného. Já, když studoval (mj. na strojvedoucího, to jen pro zajímavost), tak jsem taky studoval jeden obor, o kterém jsem počítal, že v něm vydržím až do důchodu. Že jsem tam vydržel tři měsíce je věc další, ale i u současného zaměstnavatele po šesti letech počítám, že nějakou dobu ještě vyržím.
S politickou situací to nijak nesouvisí

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
zkouska_siren
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.211.98
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 20:10:45    Odkaz na tento příspěvek  

Rekonstrukce ulic Mostní a Svatopluka Čecha... Pokud tyto rekonstrukce nastanou najednou, vidím náhradní bus zhruba nějak takto. Ideální by bylo vést ND ulicí bří Sousedíků, ale to je téměř nereálné...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9138
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 20:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Trollino 15 je to napsáno správně?[lol]
Něco ti řeknu.
Třeba lidi kteří dělají ve Škoda auto tak 10 let a více jsou totálně nepoužitelní pro cokoliv jiného.
Oni nic už neumí. Pár jsme jich měli a všichni dostali padáka. Proč? protože neuměli vůbec nic. Linka v automobilce s tebe udělá cvičenou opici.
Podobně to bude s horníky apod profesemi.
Hele Trollino spočítej si kolik ti je. Ono za 15 let to uvidíš jinak. Po čtyřicítce je každej rok znát.( a že vím kolego kolik ti je. Jo také stárneš.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
zvukař
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 22:10:30    Odkaz na tento příspěvek  

Do diskuse o školách a absolventech:

Pánové, on ten problém školství a obecně absolventů, je mnohem složitější. Učím skoro třicet let na průmyslovce.
Když srovnám tehdejší naše maturanty se současnými, brečel bych. Z těch dnešních by tehdy prošla tak nanejvýš čtvrtina.
Po roce 1989 se totiž ve školství po..alo skoro všechno a bude ještě hůř. Tehdy byl náš maturant někdo a po pár měsících mohl vykonávat (a vykonával) řadu činností lépe, než vysokoškoláci.

Dnes si musí čerstvý maturant v podniku X nejdříve pořádně natlouct a pak teprve začne vzpomínat, co se ve škole mohl naučit a nenaučil. Řešil "závažnější" problémy - třeba SMSky při hodině pod stolem a podobně Proč je to tak? Protože tenkrát k nám chodili ti nejlepší (běžně jsme brali kolem čtvrtiny zájemců) a až ti, kteří se neuchytili, šli na gympl. Proč se dnes gympl považuje za jakési "lepší" vzdělání, nechápu. I proto, že současný gympl, je proti tehdejšímu ubohý (vzhledem k výraznému ořezání matematiky a fyziky). Otřesný příklad - na nátlak gymplů se třeba i u nás přestaly učit derivace a integrály (byly zrušeny v tzv.rámcových vzdělávacích programech)! Přitom technika bez jejich alespoň základní znalosti, je jen biflování vzorečků. Ale na gymplu nechtěli připustit, aby toho průmyslováci uměli víc, tak nasadili všechny páky... .

Navíc došlo k tomu nejhoršímu - nesmyslnému nárůstu počtu škol. Nemohu si dovolit vyhodit ani toho nejhloupějšího, protože jinde ho vezmou a (slovy rodičů) "dostane stejný papír". O znalosti a schopnosti nikdo nestojí, jen jak s co nejmenší námahou "projít", to je realita. A školy mají peníze podle počtu žáků ... .

A když "pustím" líné hlupáky, nemají ti dobří důvod se snažit. Proč také, když i VŠ je tolik, že berou každého. Dokonce i když u maturity propadne.

Pomoc podniků? Některé mají zájem, ale skoro vždy s podmínkou: "Za rok k nám nastoupí nejméně pět šikovných kluků". Jenže já je mohu jen přesvědčovat, ne nařizovat. Nejsme v otrokářském státě.

To nejhorší ale přijde zhruba během pěti let. To totiž odejdou z odborných škol a učilišť poslední schopní učitelé odborných předmětů (jejich věkový průměr se blíží šedesátce). Mladšího dobrého dnes neseženete - byl by hlupák, kdyby přešel do profese, kde bude brát zhruba polovinu toho, co jinde.

Samozřejmě "někdo" učit bude. Buďto absolventi těch různých "základů výroby" z pedag. fakult, nebo takoví, které z pěti míst vyhodili pro neschopnost. V obou případech těžko něco naučí, když sami nic neumějí.

Mohl bych o tom problému psát sáhodlouze. Ale tady to nevyřešíme. Takže se omlouvám, že jsem diskusi takhle zaplevelil.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9139
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 22:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad zvukař. nic jste nezaplevil.
Bohužel jste odkryl tu slupku toho problému.
Asi není nic s čím bych s vámi nesouhlasil.
Jsem z druhé strany, tedy z praxe kde by se ti studenti mohli uplatnit.
A věřím že už docházejí i ti kvalitní učitelé.
Pochopitelně peníze jsou základním problémem, dalším je to že školství neprodukuje ty odborníky ve strojařství ze kterých by se vyždímali ti kvalitní učitelé.
A pokud postavím gymnazistu a kluka z průmyslovky tak gymnazista na to prostě nemá.
A že na vysokou mohou i ti co tam nemaj co dělat je také pravda.
Každopádně děkuji za názor z druhé strany "barikády"

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4756
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 11:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Napsáno to správně je, otázka je, jak jsi to pochopil, neboť na tvé reakci není nic, s čím bych nesouhlasil.

Obsahem mého textu byla pouze reakce na to, co psal 9Tr, že tehdy mladík počítal s tím, že zůstane do důchodu v jedné fabrice. Když jsem studoval já, tak jsem taky počítal s jednou fabrikou do důchodu a myslím si, že to tak měla drtivá většina mých spolužáků. Čili pro pořádek znovu opakuji: Změny v roce 1989 nijak nesouvisí s chováním studentů při výběru školy a vyhlídkami na budoucí práci.
Opakem tohoto mého názoru by byla situace, kdy by student již dopředu věděl, že vystřídá několik zaměstnání v několika oborech a byl by minimálně podvědomě nucen se na toto připravit například studiem více oborů. A to je z principu nesmysl, neboť drtivá většina studentů i dnes stejně jako před rokem 1989 studuje jeden obor, od kterého většinou očekává nějaké pracovní uplatnění ideálně po co nejdelší dobu.

Můžeme řešit, že dneska studenti neví, co chtějí, jsou nepozorní, flákají se atd. atd., stejně jako můžeme řešit, že je kritický nedostatek učitelů-odborníků z praxe. To všechno je pravda a zvukař to popsal velmi pěkně. Ale nic z toho není primární vina roku 1989, vše je totiž v lidech:

- Státu a obrovské části populace chybí povědomí o tom, co je to morálka a morální povinnost
- státu chybí zodpovědné plnění morální povinnosti postarat se o se o své učitele
- Rodinám chybí zodpovědné plnění morální povinnosti postarat se o své dítě a vychovat ho.

V důsledku těchto závažných chyb se nesnaží ani učitelé (pokud vůbec jsou), ani žáci a výsledkem je přesně ta degenerace, o které se tady bavíme.
Ale ani toto není důsledek roku 1989. Ten rok nám dal svobodu, což si však bohužel někteří zdegenerovaní jedinci (a že jich bylo) pletou s anarchií. Oni ale nezdegenerovali v roce 1989, ale už mnohem dříve.
Naštěstí tahle závažná nemoc společnosti nepostihla všechny a zůstalo nám v česku alespoň něco. Mohli jsme dopadnout i mnohem hůř.

Snad je to teď jasnější.

PS: Nepochybuji o tom, že víš, kolik mi je let. Jednak jsi mě několikrát viděl (i já tebe), na K-R mám celkem otevřený profil a jsem přesvědčený o tom, že máme řadu společných známých

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9140
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 12:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Trollino 15 vždy to bylo psáno s úmyslem jako odlehčení a věřím, že jsi to i pochopil[biggrin] (mluvím o přezdívce)
ad ostatní já to nezpochybňuji. Také jsem o převratu a změně v politice nemluvil.
Jo jo máme svobodu, ale spousta nepochopila co to ta svoboda je. A z toho je mi smutno. Ale já to nezměním. A ani nechci. Jen nechci být stádo. Abych si jednou mohl říci že jsem alespoň protestoval.
U toho mě fascinují ty kteří do roku 1989 seděli a potichu souhlasili a teď cítí svobodu tak říkají jak je vše ok. Máme se co učit té svobodě.
Ale už bych to uzavřel. Vcelku jsme se shodli že je to nějak shnilé, ale příčin je mnoho. Musíme věřit že se dočkáme lepších časů.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4774
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 19:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: nepochopil jsi mne. Myšlenka nebyla ani tak o studentovi, jako spíš o tom zaměstnanci. Když jsi v roce 1980 nastoupil do práce, tak jsi měl předpoklad a jistotu, že to doklepeš do důchodu. O nějaké revoluci, změně poměrů nikdo ani náznakem nemohl uvažovat, natož o tom, že se bude privatizovat, krachovat a zavírat podniky.
Dneska nastupuješ s vědomím, že můžeš přijít z jakéhokoliv důvodu, který nebude tvým zaviněním, o práci.

No a ke školství, je to jako se zdravotnictvím, na nejdůležitější obory stát dává nejméně peněz... Priorita státu by měla být zdraví občanů a jejich vzdělání.

Je to jako u řidičů autobusů. Výdělek je považován za mizerný a tuto práci vykonávají buď nadšenci z přesvědčení, nebo ti, co nic jiného nesehnali. Několik důvodů, se kterými jsem se setkal, proč šel dotyčný jezdit s trolejbusem/autobusem:
1. má nejblíže z bydliště
2. šli na přechodnou dobu, ale nějak zůstali
3. nic jiného jim ÚP nenabídl, ani nesehnali, tak si zkusili udělat řp na bus a podařilo se...
4. vojáci ve výslužbě (vyšší šarže, s nižší jsem se nesetkal) a chtějí si přivydělat. Že rukama dělat nebudou, to nepřiznají, tak řídí...

Nadšence nepočítám, ti to dělají dobrovolně a z přesvědčení (dokud jim ho někdo nesebere).

Makrelu neumeješ.
Váša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 7-2008

Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 18:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať tu změníme trošku téma - nikdo si toho asi zatím nevšiml. [proud]
Ode dneška visí na stránkách DSZO odkaz na odkup 5ti kusů trolejbusů.
Takže, pokud se dá spekulovat, tak by mělo tedy jít o vozy 361, 347, 357, 359 a tady buďto 364, 366 nebo 346, protože 364 a 366 měly GO v roce 2010, 346 2011 (stejně jako 350, ale tak ta vypadá o trochu líp). [happy]
Zase mě ale napadá, že 357 měla řekněme GO oplechování, tak je otázka, jestli se to projeví na době setrvání nebo bude v té várce vozů na prodej. [happy]
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 21:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si všiml, ale neměl jsem v tu chvíli čas to sem napsat [wink]. Ale spíš mě překvapuje, že si nikdo nevšiml tohoto – v Loukách spadl strom na trolejové vedení, zpoždění na linkách 2, 6 a 10 až 78 minut, některé spoje nejely, jiné byly zkráceny a nahrazeny NAD, další foto také zde a video z místa zde (ta odstavená 15 Tr je pravděpodobně 359).

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 22:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Váša: Spekulace je 347, 357, 359, 361 a 364/366 [wink].
Ale nějak mi ty počty nesedí - mělo zůstat 5x15Tr. Zatím jedna přebývá.

ad. odkup - zájem by údajně mohli mít v Žitomiru... Tak uvidíme.

672: ta odstavená 15 Tr je pravděpodobně 359... nejpravděpodobněji to bude ale 364 [kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem Zlin__24Tr.)

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
253
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 08:34:09    Odkaz na tento příspěvek  

359 snad zůstane. Ta je v dobrém stavu. To raději k odprodeji 364 a 366.
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 10:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin__24tr: Dobře, já jsem tam nebyl a 359 byla první 15 Tr, kterou jsem viděl přijet z Malenovic po obnovení provozu, takže jsem si to takto odvodil. (Pak si myslím, že 359 stála někde blíž do centra, protože ten vypnutý úsek je celkem dlouhý, ale není nutné toto řešit.)

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Bétéčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 04. dubna 2015 - 21:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka na lince 51. [fotic]

Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Nesympatické na počítačích je to, že mohou říkat jenom "ano" nebo "ne", ale nikdy "možná".« - Brigitte Bardot
[happy] [smile] [happy]
sanos329
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.181.100
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 09:24:01    Odkaz na tento příspěvek  

Z fotojízdy v Pardubicích... [happy]
Jiri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2014
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 09:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy tam mate stare zlinske cedule? Zajimave.
sanos329
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.181.100
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 10:09:15    Odkaz na tento příspěvek  

Jiri: aneb když zlíňáci dělají akci v Pardubicích... [happy] A plátno na sanosu je stále, pokud by někoho zajímalo v jakém pořadí jsou na plátně cíle tak:

VOZOVNA
1 ČD OTROKOVICE - ZLÍN PŘÍLUKY
11 ZLÍN PŘÍLUKY - MALENOVICE ZPS
2 ČD OTROKOVICE - ZLÍN BARTOŠOVA ČTVRŤ
3 MALENOVICE ZPS - LESNÍ ČTVRŤ
ZLÍN - VOZOVNA PO ŠTEFÁNIKOVĚ UL.
ZLÍN - VOZOVNA PO DLOUHÉ UL.
6 ZLÍN-J. SVAHY ČESKÁ - ČD OTROKOVICE
7 JIŽNÍ SVAHY ČESKÁ - SPORTOVNÍ HALA
8 J. SVAHY ČESKÁ - DLOUHÁ - NEMOCNICE - J. SVAHY ČESKÁ
9 J. SVAHY STŘEDOVÁ - ŠTEFÁNIKOVA - NEMOCNICE - J. SVAHY STŘEDOVÁ
10 SPORTOVNÍ HALA - JIŽNÍ SVAHY STŘEDOVÁ
ZLÍN - VOZOVNA PO DLOUHÉ UL.
ZLÍN - VOZOVNA PO ŠTEFÁNIKOVĚ UL.
SPORTOVNÍ HALA
ZLÍN - NÁM. PRÁCE
ZLÍN - ŠKOLNÍ
SLUŽEBNÍ JÍZDA
ZÁLEŠNÁ XI - OTROKOVICE ČD - ZLÍN, ŠTEFÁNIKOVA UL. - VOZOVNA
PODVESNÁ XVII - OTROKOVICE ČD - ZLÍN, DLOUHÁ UL. - VOZOVNA
Jiri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2014
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 20:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sanos329: TO tam je platno? Zajimavejsi. Ja totiz eru sanosu nezazil, maximalne jako male dite, takze si to uz ani nepamatuju.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 20:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiri: bylo tam plátno na dvou válcích a darební puberťáci mohli kolečkem přetočit boční, nebo zadní transparent [happy] Já to nedělal, ale jeden spolužák si s tím užil spoustu srandy, když cestou z Otrokovic vzadu změnil dvojku na šestku.
MrBarn3y
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2013
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 22:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby jste někdo měli zájem ,tak můžete shlédnout takové krátké video z DOD ve Zlíně z minulého roku [happy] https://www.youtube.com/watch?v=lNDELopyTQw
Jiri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 1-2014
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2015 - 17:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidim, ze tehdejsi pubertaci mohliu pekne zmast lidi. Popretocit par platen aby kazde ukazovali neco jineho a cim pak vlastne ti lidi jedou. Kappa
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4790
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2015 - 21:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiri: nevím jak jinde, ale v Jihlavě byly některé cedule nalepené na plechu a plechy pak svázány do takového "kalendáře". Mnohokráte na boku bylo něco jiného...

Makrelu neumeješ.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2015 - 22:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase na druhou stranu, o co dnešní mládež přichází, to se s elektronickými transparenty nedá. [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
459
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 14:25:02    Odkaz na tento příspěvek  

Proč nemohou mít v ČR trolejbusy společně dieselagregát a klimatizaci, když v jiných zemích je to možné? Viz: Trolejbusy Škoda 27 Tr pro Rigu jsou vybaveny pomocným dieselagregátem určeným pro jízdu i mimo trakční vedení. Součástí vybavení je rovněž klimatizace a moderní informační systém včetně zařízení pro zjišťování počtu cestujících, uvedl mluvčí Škody Electric.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4785
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 15:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč nemohou mít v ČR trolejbusy společně dieselagregát a klimatizaci, když v jiných zemích je to možné?
Mohou, co by nemohly...jen si takovou verzi ještě nikdo neobjednal

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
prototyp401
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.213.179
Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 19:35:36    Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Tak s tím asi nesouhlasím... jsem slyšel, že v ČR byl legistlativní problém s maximálním zatížením na jednu nápravu.
Cituji:
Oba nové trolejbusy 26Tr a 27Tr Solaris jsou vybaveny klimatizací, ale nemají dieselagregát, takže nemohou jezdit mimo trolejové vedení nebo při výpadku proudu. Technické předpisy totiž neumožňují, aby měl trolejbus současně dieselagregát i klimatizaci, protože by dosahoval příliš velkého zatížení náprav.
Zdroj: DSZO
Takže prostě zase nějaký super zákon ku "prospěchu" všech.
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 21:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prototyp401: Takže prostě zase nějaký super zákon ku "prospěchu" všech.

Tak pozor. Ono u toho zákona jde asi hlavně o to, aby nám kamiony nelikvidovaly silnice, takže to není nějaký „šikanovací“ zákon, a je nutné aby na všechny platil stejný metr. To, že mají v Lotyšsku benevolentnější legislativu, je jejich problém.

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4786
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 21:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Technické předpisy čeho to neumožňují?

Podle platné vyhlášky je přípustné zatížení jedné nápravy 10 tun, hnací nápravy pak 11,5 tuny, pokud vím, tak 27Tr bez DA má 16,5 tuny, čili na plný náklad a klimatizaci má rezervu 15 tun.
Pokud bereme obsazenost vozidla 167 osob krát 80 kg, je to 13,360 tuny, čili máme stále rezervu 1,64 tuny na klimatizaci.

Takže mi to vychází tak, že pokud je někde problém, tak nejspíše v nějakém místním omezení ve Zlíně. Legislativa je v pořádku.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9177
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 22:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se obávám že kolega Trollino15 (sleduj dávám pozor na počet L na nápravu[lol])
má pravdu. To si zase někdo něco vymyslel, aby obhájil proč to nejde. Takové to české balení koblih apod. že?

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4787
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 10:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Děkuji Ti náčelníku, že ses mě zastal [biggrin]

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 13:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, bavíme se ale o zatížení na nápravu, ne o celkové hmotnosti, a rozložení hmotnosti jistě není rovnoměrné, jinak by s tím nebyl problém.
Celková hmotnost Solarisu Trollino 18 (včetně zátěže) je 28 tun, u 27 Tr to bude stejné (k ní jsem tato data nenašel). Problém je v tom, že zadní náprava je s dieselagregátem již naložená až po okraj (ne-li dokonce přes okraj) – zadní článek je na jedné nápravě, ne na dvou jako přední, takže na zadní nápravu připadá větší podíl hmotnosti, také je tu motor a celý jednotunový agregát. A to se týká i těch teoretických 11,5 tuny nastoupivších cestujících – o něco větší hmotnostní podíl připadne na zadní nápravu.
Na druhou stranu je otázka, jestli to úspora 200 kg u klimatizace zachrání, protože stačí, aby se dozadu narvali tři cestující navíc a stejně jsme přes limit.

Chtělo by to ale znát skutečná čísla rozložení hmotnosti u 27 Tr a 25 Tr (a třeba i u autobusů) naprázdno, abychom to mohli srovnávat a racionálně diskutovat, jestli by se tam ta klima i s agregátem ještě vešla. Jinak je to hádání o tom, kdo si víc stojí za svým názorem. [wink]

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4790
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 20:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je v tom, že zadní náprava je s dieselagregátem již naložená až po okraj (ne-li dokonce přes okraj)
To není pravda.

Maximální možné zatížení náprav 27Tr:
3. náprava 11,5 t
2. náprava 10 t
1. náprava 6,5 t
Je z toho jasně vidět, že je to jen číslo, které se u dvou náprav udává v maximální míře, u třetí pak "co zbyde." Podobně je to (a je mnohem víc vidět, na kolik jsou tato čísla nevypovídající) u 26Tr - zadní náprava 11,5, přední 6,5 tuny. Nemusíme být fyzici, aby bylo jasné, že rovnoměrně plně naložený trolejbus nemá zatížení přední nápravy o polovinu menší.

Kloubové vozidlo se v celkové hmotnosti musí vejít do 28 t (podle zákona) a pokud je nějaký problém, například s tunovým agregátem, řeší se to nejsnadněji papírovým snížením kapacity (což se dělá většinou tak, že se místo 8 os/m2 počítá třeba jen 7, v praxi to není nijak poznat, ale součty hmotností sedí)

každopádně, a o to mi jde, se to všechno (lidi, agregát, klimatizace) musí vejít do 28 tun celkové hmotnosti vozidla. Předpisy jsou v tomto směru v rámci unie více méně stejné (protože by pak třeba kamion musel na hranici skončit) a pokud to jde v Rize, není důvod si myslet, že by to nešlo u nás.

A že by to šlo, kdyby se chtělo, je krásně vidět na 25Tr.
Vozidlo, které je celkově těžší (17,7t proti 16,7t u 27Tr) a ještě vozí DA (+ další 1 tuna) má papírově obsaditelnost pouze 150 lidí (proti 167 u 27Tr). Rozdíl sedmnácti lidí je 1,3 tuny.
Vozy jsou stavěny dost podobně a je tedy jasné, že kdyby se chtělo, tak se do lehčí 27Tr agregát navíc určitě vejde.

Takže znovu opakuji, pokud je nějaký problém se zatížením na nápravu (která je u 25Tr s DA stejná jako u 27Tr bez DA), je to výhradně problém Zlína, ale rozhodně ne ani ve vozidlech, ani v legislativě.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 14:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: No, nebudeme se hádat. Každý si stojí za svým názorem, mě nikdo nepřesvědčí, dokud mi nedá čísla z nájezdové váhy, kolik je zátěž na nápravu, a tebe rovněž tak.
S čím souhlasím, je to, že v Lotyšsku mají stejné limity. Otázka je, jestli tam vůbec nějak řeší případné překročení limitů u vozidel MHD. Ve Zlíně je to tak, že na I/49 jsou průjezdové váhy, takže zde není žádný prostor pro obcházení – pokud je to skutečně ten reálný důvod, proč se nekombinuje klima s DA, a já nemám důvod tomu nevěřit, když tvrdí, že to tak je. Ale každý ať si udělá svůj názor.

Chtěl bych se zeptat nějakého většího odborníka nebo nejlépe řidiče: Které (současně provozované) trolejbusy ve Zlíně dovolují otevírání každých dveří zvlášť? Všiml jsem si toho u 26 Tr, 27 Tr a včera také u 404 (první se otevřely 2. a až za chvíli 3. a 4.). Je to možné, nebo šlo o nějakou chvilkovou „nevolnost“ řídícího systému?

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4797
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 15:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672: Mnou uvedené údaje jsou opsány ze štítku škodovky ve vozidle

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Váša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 16:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672:Poslední vozy, u kterých mohl řidič otevřít dveře, které chtěl, byly 164, 167 a 341. Ty měly "klávesnici" a pro každé dveře zvlášť ovládání + možnost dát si libovolně výstražné znamení (to měla ještě i 340) - na rozdíl od ostatních 14 a 15Tr.
Současné vozy tuto vlastnost nemají - jde o chybu těchto pojízdných počítačů. Dveře by se měly otevřít všechny naráz, stejně jako se současně zavřít - tedy za podmínky neznečistěné podlahy, promazání všech součástí a nedobíhajícího, který ti dveře zablokuje a znovu se otevřou. [proud]
Broskev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 16:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672: Ještě doplním Vášu. Poptávkové otevírání dveří je ve všech 25 nových tbusech a u 404 to byla na 99% chyba, protože si nemyslím že by to tam dávali když se to ve Zlíně ani v zimě nepoužívá. Lidi by si na to totiž nezvykli [crazy]
Husky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 10-2011

Odesláno Sobota, 11. dubna 2015 - 10:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poptávku mají všechny vozy "dodávky 25", čili od 215 výše, od 410 výše a všechna Solárka. Tuto funkci mají myslím i ostatní 24Tr a 25Tr, těm ale jaksi chybí tlačítka vně i vevnitř vozu. [proud]

Husky/M.L.Č. 347
frutabruta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2015
Odesláno Sobota, 11. dubna 2015 - 11:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak tuším ještě Citelisy s klimatizací, ale ty mají tlačítka jen zevnitř.
Pan_x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 14:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bétéčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 15:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Nesympatické na počítačích je to, že mohou říkat jenom "ano" nebo "ne", ale nikdy "možná".« - Brigitte Bardot
[happy] [smile] [happy]
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 8-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 18:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podpořte prosím historický trolejbus Sanos č. 329 v Pardubicích. Stačí jen dát hlas našemu projektu na této stránce přímý odkaz
Za projevenou podporu děkujeme. Na hlasování je čas necelé dva týdny. Z každého počítače jde odeslat jen jeden hlas.

Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

application/octet-streamdnesni lvov
IMG_20150418_203759.JPG (1419.0 k)
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon.myslel jsem ze se me povedlo dat obrazek ale mylil jsem se.V telefonu to nejde upravit pod 400 kb tak dam az s vratim do Cz.Kdyztak admini smazte
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2015 - 08:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezny: V pořádku, dá se to stáhnout, přepsat příponu na jpg a jede to. Je to ex 343, jestli se nepletu, že?

Dnes ráno na Lesní čtvrti 170 v rámci prvního spoje 10L (d8/10), následována dalším sólo trolejbusem (205 – která se mj. na LČ taky normálně nedostane, protože nemá DA).

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 7-2005

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2015 - 12:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672: nene, je to ex 340 [wink]

http://transphoto.ru/vehicle/339871/

e-mail: pavel-hlavac (zavináč) seznam.cz
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2015 - 15:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_h: Aha, já jsem právě myslel, že oběma trolejbusům verze SNS (340 a 341) zůstal nástavec na ty světýlka nad čelním sklem, takže jsem vylučovací metodou došel k 343, ale 340 ho opravdu (když se teď dívám na fotky) už ve Zlíně nějakou dobu neměla.

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2015 - 17:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672: 205 je překlep, nebo jezdí bez něj?

Princezny by měly zůstat zazděný.
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2015 - 20:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

205 je v současnosti (zřejmě trvale) bez DA – bylo řečeno na exkurzi ve vozovně 14. března; proč – to už řečeno nebylo. Z toho důvodu jezdí stejně jako 26 Tr a 170 jen na linkách 4, 9, 10 a 14. Jak dlouho je bez DA, nevím; naposledy ji mám zachycenou na lince 11 v červenci 2013, ale pak celý rok žádnou její fotku nemám, takže jen takto přibližně.

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
459
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Středa, 22. dubna 2015 - 17:00:14    Odkaz na tento příspěvek  

Na www.trajfly.wz.cz je napsáno, že od tohoto pondělí nevyjely trajfly 347, 357 a 359. Tazatel Miky se tam ptá, zda ještě vyjedou do provozu ve Zlíně? Jak tomu skutečně tedy je?
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 22. dubna 2015 - 18:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, pomozte nám získat prostředky na opravu Sanose. Již jde hlasovat z jednoho počítače opakovaně. Mně to funguje cca každou hodinu. Tady je odkaz. Začínáme být nějak pozadu... Tak díky za každý hlas.

Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
SSPD
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2015

Odesláno Středa, 22. dubna 2015 - 20:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

359 je již bez strojků, takže je vyřazena. 357 stojí hned za ní a asi taky nemá strojky a 347 je v koloně smrti.

Zlínská Soukromá skupina přátel dopravy
E-mail: sspd.zl@seznam.cz
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 22. dubna 2015 - 21:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přijde mi, že DSZO experimentuje s vysíláním sólo vozů na školní spoje na Lesní čtvrť. Dnes odpoledne jezdila na d10/10 170, tedy teoreticky byla ráno opět na Lesní čtvrti (druhý spoj 10L z Malenovic a taky linka 13 v 8:14 ze SH). Ráno k ní byl možná nasazen druhý sólo trolejbus jako u výše zmiňované služby d8/10, kde jsem i v úterý viděl 24 Tr (a druhé jsem si asi nevšiml). Toto může být způsobeno nedostatkem kloubových vozů* po vyřazení zmiňovaných 347, 357 a 359. Jak to bylo s d8/10 dneska, nevím. Bude ale zajímavé to do budoucna sledovat, protože takto by se na LČ mohly objevit kromě 170 i 26 Tr.

*Na druhou stranu dnes jezdila 27 Tr na r2/9, kde normálně jezdí sólo, tak nevím, co se to dělo, je to nějaké divné.

Neustále mě překvapuje systém preference na křižovatkách: Minulou středu jsem jel v dopoledním sedle lehce zpožděnou linkou 9 z Kútů na Cigánov. Když jsme se blížili ke křižovatce, akorát jsem viděl rozjíždět se auta ve směru od města, ale zelená tam vydržela velmi krátce – auta od Vršavy se vůbec nerozjela – a skočila zelená pro nás. Hned za námi blikla zase červená a opět se rozjela auta na Sokolské ulici, tentokrát už v obou směrech.
Stejný systém ale dělá celkem paseku v době ranní špičky, kdy je Sokolská totálně ucpaná a preference „drží“ zelenou trolejbusu, který je těsně před křižovatkou, ale nemůže projet. Ideální by bylo omezit (pomocí semaforů) počet aut vpouštěných do města – resp. rozložit je do delšího časového úseku tak, aby je kapacita městských komunikací unesla. A že by se někde kumulovala? Nevadí, lepší mimo město než ve městě, kde brzdí MHD. [auto] [ko]

Včera odpoledne jsem viděl jet nějakou 24 Tr po Vodní ulici, asi o tom nikdo nic bližšího nevíte, že? Teoreticky se totiž trolejbusy nesmí pohybovat mimo dráhu, která je stanovena asi schváleným linkovým vedením(?) – ale např. loni v červenci při záplavách tam nejméně jeden trolejbus taky jel.

347 jsem už delší dobu neviděl v provozu, ale 357 a 359 jezdily ještě minulý týden. V nejbližší době tedy lze očekávat vyřazení dalších dvou 15 Tr, protože se zřejmě blíží expedice těch pěti trolejbusů před časem nabízených k prodeji. Jestli ale nemají kloubáky už teď, tak nevím, co budou dělat potom. [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem 672.)

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
15trm_347
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 08:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyřazovat se bude už jen jedna 15tr. K prodeji bylo nabídnuto 5 vozů a odstaveny jsou již 4vozy (347,357,359,361).
Husky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 10-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 08:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

347 jezdila naposledy v pátek na dělené 2.

Husky/M.L.Č. 347
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 11:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

15trm_347: Máš pravdu, já jsem na tu 361 úplně zapomněl.

Husky: Jo, já jsem ji vlastně minulý týden taky viděl, jen jsem na to nějak zapomněl, protože před tím jsem ji delší dobu neviděl.
Ale pozor, my se tu bavíme o 347, 357 a 359 a mezitím stojí na nádraží vagónovaná 364:

Míří asi opět někam na Ukrajinu.
Máme tedy 5 vyřazených 15 Tr, a dnes ráno na 10L z Malenovic opět sóla (první spoj 215 a druhý 170).

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů
adambartos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 11:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nakládání 364, dnes ráno. [happy]
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2012
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 14:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672: Ranní špička je ranní špička. Nemá cenu kvůli zhruba hodině zpomaleného provozu na Sokolské budovat nějaká světelná omezení před městem. To už by bylo lepší motivovat lidi ze zdrojových oblastí (alespoň Kostelec, Štípa, příp. Velíková či Hvozdná), aby více využívali MHD.
Kromě toho, ta dnešní ranní (resp. odpolední) špička je takový lehký trénink celodenního stavu po otevření R49 jenom po Fryšták, čehož se možná brzy dočkáme.

(Příspěvek byl editován uživatelem J.U.Ray.)
Husky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 10-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 16:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejezdí na dělených sóla náhodou kvůli tomu, že by bylo volno, kvůli přijímačkám?

Jinak je mi to líto, že se to tak rychle vyřazuje, Ukrajinci si takové pěkné vozy snad ani nezaslouží, i když ti, co to znají, tak asi namítnou, že zas tak zachovalé vozy už to nebyly. [proud]

Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 17:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Husky: Přijímačky byly už minulý týden, a když se podíváš do tobě jistě dobře známého systému Bakaláři, tak zjistíš, že tento týden až na běžné výjimky probíhá normální vyučování.
Zítra se musím jít podívat, jak to tam takto funguje, a doufám, že mi tam zase pošlou i tu 170 [jidlo].

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy a fotogalerie trolejbusů