K-report
 

Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 20. 09. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) » Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 20. 09. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9547
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 22:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mr-x odpovědí se nedočkáš.
Pánové totiž přehlíží základní ekonomická pravidla.
Navíc DSZO není tím kdo o tom má rozhodovat.
Jedinou autoritou musí být Koved. Ten má tlačit na kapacitu traťe železniční. To že na to někdo sral je jasné.
On kdyby někdo za to loboval tak to už mohlo být ve výstavbě.Ta trať budoucnost má už kvůli kontejnerovému překladišti v Lípě.

No a dáme čísla.
Vlak jede 18 minut i při zoufalé trati.¨
bus č 70 v podobnou dobu 22 minut.
Přímej bus přes den to pod 20 minut nedá.
Krodos to dává za 17 minut. Jenže to je linkáč. Ale pokud chytne vlnu semaforů tak má 20 jistejch.
Z čísel je to blbost.
Ale třeba mě studenti přesvědčí jak to je výhodné. Zatím ani náznak.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 00:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ani upřímně nechápu proč někdo srovnává vůbec MHD Olomouc se Zlínem. To se prostě nedá srovnávat. Olomouc je prostě jiná ve všech ohledech. A když už si někdo jako 220 myslí jak je to tady v ní jen růžové, tak se plete. Především jsou tady v katastrofálním stavu některé tramvajové tratě.

Přímý autobus mezi Zlínem a Otrokovicemi pod dráty považuji za broskvovinu srovnatelnou s nedávno zavedenou náhradní dopravou za lanovku na Petřín v Praze.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Pina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 10:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby zdejší diskuse nebyla jen o osočování, tak přidám aspoň pár novinek, které potěší především šotouše.
Vozy 365, 366 a 367 už mají zprovozněné vnitřní transparenty DIS (už žádné přelepení páskou). Funkčnost standardní viz. většina autobusů.

Dnes taky došlo k výměně vnitřního Buse za DIS na 651 a 652, tudíž i tam už bude panel cyklovat a psát češtinu správně.

Kdyby měl ještě někdo námitky k nefunkčností "perliček" (boční vnitřní informační panely Buse), tak ho bohužel zklamu - tam se zprovoznění do konce životnosti těchto dvou vozů u DSZO neplánuje ...

Every event is an evitable, if it wasn't it wouldn't happened
459
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 12:59:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Nevím proč urážíš 220 za jeho studium v Olomouci. Já si studentů medicíny vážím. To je jakoby tobě někdo napsal ať se nepleš do dopravy ve Zlíně, když zde nebydlíš a že nám mladým nemusí radit nějaký zakomplexovaný dementní dědek.
Já osobně studuji ekonomickou fakultu na VŠ a tím pádem dobře vím, co to ekonomika je. Ale těm, kteří takové vzdělání nemají budu těžko vysvětlovat, co to jsou mimoekonomické efekty. Mimo jiné mezi ně patří i faktor času. Pozitivním faktorem je, když nám sousedovi včely opilují zahrádku. Negativním faktorem, když na náš pozemek čoudí soused z výfuku jeho auta.
Stejně tak co jsme udělali dřív, má větší hodnotu než to co děláme dnes. Čas sebou nese negativní vliv, který má pojem inflace.
Autobusy z vlakového nádraží v Otrokovicích by měly navazovat na příjezdy těch vlaků, které nemají do Zlína přípoj přes železnici. Mohly by tak jezdit jako kyvadlová doprava. Věřte mi, že by si své zákazníky našly. Jde jenom o to chtít něco udělat pro lidi a ne jak si jde v DSZO koupit z platební karty měsíční jízdenky, ale zákazníku div se s příplatkem 1,13 % z ceny kupónu. To ani Praha nemá. Kdo to ve Zlíně vymyslel? To by se i pan Nobel divil.
prototyp401
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.208.32
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 13:06:20    Odkaz na tento příspěvek  

Pina: Paráda [happy]. Jinak mechanikům z brněnské vozovny Komín (trolejbusové) by se ta perlovka šikla, nebo aspoň displeje z ní. Bohužel pro ně se autobusy z vozovny Slatina prodávaly tak, jak byly, tak nemají teďka ani jednu náhradní.

Dále jsem si všiml, že výběrové řízení na 2 nové sólo busy vyhrálo (nečekaně) Iveco. Výběrko na 2 sólo bateriové trolejbusy zatím není ukončeno.
459
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 13:13:03    Odkaz na tento příspěvek  

prototyp401: Kde se dá naleznout, že výběrové řížení na 2 nové busy vyhrálo IVECO?
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 13:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

si jde v DSZO koupit z platební karty měsíční jízdenky, ale zákazníku div se s příplatkem 1,13 % z ceny kupónu. To ani Praha nemá. Kdo to ve Zlíně vymyslel? To by se i pan Nobel divil.
Procenta k platbě kartou oproti hotovosti se již řešila na různých místech mockrát.
Je to jednoduché - prodejci přijímáním platebních karet vzrostou náklady - za každou platbu si strhne "x" % banka. No a protože o to by míň získalo DSZO, tak toto "x" přenese na zákazníka.
Jak prosté a zcela legální (tedy za předpokladu že je zákazník na tento poplatek upozorněn předem)
Což ale jako ekonom (budoucí) samozřejmě víš, takže tady jen zbytečně provokuješ.
459
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 13:31:29    Odkaz na tento příspěvek  

Polaanek: Neprovokuji zbytečně a jako ekonom to vím. Jen se divím, že za úroveň poskytovaných služeb si DSZO nechá ještě platit bankovní poplatky. To dělají jen ty největší vyděračké firmy, kterým na zákaznících nezáleží. Jmenuje se to etika v podnikání a můžeš se ji přiučit.
652
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 13:38:41    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a také se v prostorách předprodeje MHD u brány Svitu prodávaly jízdenky na LEO Express. Když jsem chtěl jet ke konci zkouškového do Prahy, tak mi paní u okýnka v předprodeji MHD sdělila, že pro DSZO to znamenalo malý příjem a tak toho tato společnost nechala. Zde je také vidět, že DSZO chce jen ždímat zákazníky a neptá se zda cestující jsou s jejimi službami spokojeni? To už jsme zde měli a to tehdy byl socialismus.
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 14:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si stěžujte na Magistrátě ve Zlíně, nebo na MěÚ v Otrokovicích. Stále nějak nechápete, že DSZO není běžná firma, která se chová tržně. DSZO bude dělat pouze to, co ji na uvedených radnicích dovolí/umožní a samozřejmě zaplatí. Neb provozování dopravy v rámci ZDO a pod. jak jistě jako ekonom víš, je ztrátové a musí být kompenzováno.
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 14:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

459: Autobusy z vlakového nádraží v Otrokovicích by měly navazovat na příjezdy těch vlaků, které nemají do Zlína přípoj přes železnici. Mohly by tak jezdit jako kyvadlová doprava. Věřte mi, že by si své zákazníky našly.

To není dobré řešení. Sice budu mít přípoj od každého vlaku, ale budu si muset pamatovat, kdy si koupit jízdenku jen do Otrokovic a kdy až do Zlína či dál. Tyhle "přímé" busy by měly být rovnou přímé vlaky, když už.

Já osobně studuji ekonomickou fakultu na VŠ a tím pádem dobře vím, co to ekonomika je. (...) Mimo jiné mezi ně patří i faktor času.

Nestudoval jsem ekonomickou fakultu, ale vím, že "čas jsou peníze". Jenže pozor, nejen ten čas. Na úseku Otrokovice - Zlín se platí tři druhy dopravy: regionální autobusy, vlaky (platí kraj) a MHD (platí města). Proč se platí třikrát stejné trasy prakticky bez koordinace? Opravdu bude výhodné, pokud se tu budou prohánět regionální busy v úseku Otrokovice, náměstí/Kvítkovie a cílem AN Zlín, a souběžně MHD busy v úseku Otrokovice, žst. - Nám. Práce? Proč by nešlo alespoň vybrané regionální busy "zlomit" přes Otrokovice, žst. a umožnit placení jízdenkami MHD? Když už rychlé busy, nemusí to nutně být DSZO.

***

Zeptám se možná hloupě, dotaz je mířen obecně. Je nějaký důvod, proč by nešlo udělat více zrychlených železničních spojů Otrokovice - Zlín-střed? Trasa je v podstatě shodná s t-busem, který má více zastávek, a zdá se mi, že počet cestujících jedoucích celou trasu je vyšší, než počet přistupujících/vystupujících mezi. S cestovním časem 15 min (spoje se zrychlením Otrokovice - Malenovice) nebo 13 min (bez mezizastávek, jako Loudal) už to vypadá zajímavě.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9549
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 14:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

459 trocha slusnosti ke starsimu by ti neskodila. Neurazil jsem te zadnym vulgarnim slovem. K veci: myslis ze se svym vzdelanim umis odpovedet na kladene otazky.? Pak se nediv ze reaguju. Kazdemu podle zasluh. Trosku se desim tvych slov ze jsi ekonom. Ne nejsi zatim jen student ekonom budes az za spoustu let. Zatim si nic nepodlozil fakty.pletes si pojmy s dojmy.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 15:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

459: Jde jenom o to chtít něco udělat pro lidi a ne jak si jde v DSZO koupit z platební karty měsíční jízdenky, ale zákazníku div se s příplatkem 1,13 % z ceny kupónu.

Jen poznámka: příplatek za platbu kartou je i v té zde opěvované Olomouci (DPMO). Já s tím žádný problém nemám a kdo s tím problém má, může platit hotově. Nikdo nikoho nenutí platit kartou.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 16:32:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pane Aresi Vy jste si asi spletl 459 se mnou 220 a stejně tak i Honza 7887. Já jsem studentem v Olomouci a 459 asi studuje VŠ ekonomického směru v Praze. Promiňte, ale máte v tom oba guláš.
J.U.Ray: Kapacita současné trati asi neumožňuje více vlakových spojů mezi Zlínem a Otrokovicemi.
Pane Aresi a pane Polaanku nevím, zda víte co pro Zlín znamenal Tomáš Baťa jako zakladatel a jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa jako následovatel. Hlavně že se město Zlín chlubí jejich odkazem. Ale za jejich působení by jistě přímé spoje mezi Zlínem a Otrokovicemi byly.
Milý příteli Polaanku, kdyby ve zdravotnictví všichni uvažovali co je ekonomické a co ne, tak by jsi již možná nebyl na světě. A to ne, že bych ti to přál.
Učme se moudrosti, jak pravil J. A. Komenský a poznáte Vy všichni co jste proti pokroku, že jste mimo mísu. V padesátých letech se naši předkové bouřili proti rozorávání mezí a dnes málo kdo chce své pozemky na zpět a neumí na nich hospodařit.
Přirozený vývoj lidské společnosti svou hloupostí nezastavíte. A potom příklady z Olomouce a i Prahy jsou proti Vám. Jen tvrdohlavý Valach trvá pořád na svém a brání se novému poznání.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 16:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

220: Vím na koho jsem odpovídal. To že se v Olomouci platí ten příplatek jsem uvedl jako příklad že to není jen výmysl DPSZO. Toť vše.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 17:03:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ale Honza 7887 o bankovním poplatku psal opravdu přispěvatel 459 dnes ve 12.59 hodin.
Já k tomu mohu pouze napsat, že se ve Zlíně ví, že pan ředitel si vybral ekonomku z Technických služeb a ona je z Kroměříže. Proto si také myslím, že jiné má mít chování k popelářům a jiné k zákazníkům a to v tomto případě cestujícím.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9550
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 17:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Me je suma fuk kde a co studujete oba dva. Ja jen cekam kdy odpovite na kladene otazky. Doprava ma sva specifika jako zdravotnictvi. Dejte kvalitni argumenty a pak muzem diskutovat.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
prototyp401
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.208.32
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 17:10:15    Odkaz na tento příspěvek  

459: Výsledky jsou zde: Veřejné zakázky.
220, 459, 652 atd.: Vy nejste normální, že ne? Nejen tím, že odmítáte racioální argumenty, ale hlavně tím, že nedopovídáte na důležité otázky, které by mohli objasnit váš plán.
Nejlepší návrh, který tady byl, že by se mohli nějteré regio-busy zlomit přes Otrokovice, žel. st. A vzhledem k tomu, že tyto busy stejně jako vlaky platí kraj, tak by stačilo uznávání jízdenek z vlaku v busu. Myslím, že toto je opravdu logické řešení. Jestli někdo napíšete na KOVED, tak jejich odpověď by mě zajímala. Já tam psát nemůžu, neboť mi stejně už na dva e-maily neodpověděli.
Mr__x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 20:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poplatek za platbu kartou: tam jsou 2 možnosti - buď promítnout do ceny všem, nebo poplatek. Ten ale nemáte jen v DSZO (ale už zmíněné DPMO nebo ZOO Lešná - 2 %, TS Bohemia - 1,23 %, ...). Brzo to ale bude už méně - od září by měla začít platit regulace na max. 0,3 % (http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/schvaleno-popl atek-za-platbu-kartou-nepresahne-0-3-procenta-z-castky-1170352)
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 20:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

220: Nebavil jsem se o kapacitě, ale o projíždění zastávek. Zastavování vlaku v zastávkách není vlastnost infrastruktury.

A mimochodem, taky by mě zajímala Vaše odpověď (i Vašeho číselného kolegy 459/652) na otázky, které položil Mr__x v příspěvku 62.
Broskev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2014
Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 22:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

459, 652, nebo vy, co prostě používáte několik přezdívek. Chtěl bych se zeptat na pár otázek.
1. Do kterého ročníku chodíte? (podle vašeho uvažování jste asi nastoupil do prvního, že?)
2. Víte kolik stojí nafta?
3. Víte kolik stojí jízdenky u DSZO?
4. Víte kolik platíme daně?
5. Víte co je DSZO za společnost a kdo ji vlastní?
Mně přijde že ne.
A jinak dobrý češtin.
220. Vás bych se chtěl taky na něco zeptat.
1. Víte kolik měl Zlín obyvatel za "Baťovské éry"?
2. Víte kolik obyvatel využívalo veřejnou dopravu, jelikož většina z nich neměla automobil?
3. Víte kolik obyvatel využívá veřejnou dopravu dnes?
Když si oba odpovíte na tyto otázky, tak možná už konečně pochopíte, že toto jsou argumenty a ne ty vaše řečičky nepotvrzené jediným faktem.
652
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 08:34:01    Odkaz na tento příspěvek  

Milá Broskev, k tvým otázkám:
1. Já chodím do 4. ročníku.
2. Cena nafty se nyní pohybuje kolem 30 Kč/l.
3. Podle toho jaké jízdenky. Nejnižší cena jedné jízdenky je 12 Kč a nejvyšší, ta kupovaná u řidiče je za 20,- Kč
4. Neuvedl jsi jaké daně, zda z přímu právních osob (19%) nebo DPH (21%).
5. DSZO je Dopravní společnost Zlín - Otrokovice a 87 % má vlastnický podíl město Zlín (z toho cca 2% Želechovice) a zbytek 13 % Otrokovice.
Na otázky Ares 1. nebudu odpovídat, protože to není Zlíňák a nezná naše konkrétní současné problémy a navíc ani přesně neuvedl na co chce odpovědět.
Nedovedu pochopit, že někteří jste tak zpátečničtí a nezajímá Vás, jak si minimálně během dalších sedmi let bude jezdit ze Zlína do Otrokovice. A to kdoví, zda ta rychlotrať mezi Zlínem a Otrovicemi bude?
Nejde o nic více než mít autobusové přípoje k vlakům, na které není návaznost prostřednictvím ČD ve směru do Zlína a zpět.
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2012
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 11:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Broskev: Otázky pro 220 kladete špatně. 220 píše spíš o tom odkazu, kdy se hlavně Tomáš nedíval do Vídně coby centra inovací (jako to dělali všichni), ale jel se podívat do Ameriky. Měli tah na bránu a za pár let udělali z nevýznamného maloměsta město, o kterém ví skoro každý ve světě. Tohle dnešnímu Zlínu opravdu schází, a ohánět se tím odkazem nestačí. Jenom o porovnání tvrdých dat "tehdy a teď" to není.
Nehledě na to, že ty otázky jsou zavádějící; například proto, že veřejná doprava zdaleka nebyl takový systém jako dnes, obyvatelé Zlína byli zvyklí chodit do továrny pěšky a podobně. Relativní srovnání by možná bylo zajímavé, ale nevím, zda se dají zjistit data z minulosti.

652: Na otázky Ares 1. nebudu odpovídat, protože to není Zlíňák a nezná naše konkrétní současné problémy a navíc ani přesně neuvedl na co chce odpovědět. Ares1 otázky nepokládá, ale rád by se dozvěděl odpovědi na tyto otázky od Mr__x. Mimochodem mě by ty odpovědi taky zajímaly.

Nedovedu pochopit, že někteří jste tak zpátečničtí a nezajímá Vás, jak si minimálně během dalších sedmi let bude jezdit ze Zlína do Otrokovice. Nemyslím si, že je to jenom zpátečnictví. Byť spojení Otrokovic a Zlína není dokonalé a určitě je prostor, jak jej řešit, nejsem si jistý, že přidání dalších spojů (které taky bude muset někdo zaplatit) bude správným řešením.
Navíc, Váš stále omílaný požadavek je "přímý spoj Otrokovice - Zlín s návazností na vlak". To může být třeba dálkový autobus se zastávkou na náměstí nebo na křižovatce a cílem na AN ve Zlíně. Pokud tam bude dostatečná přestupní doba, Vaše požadavky to splní. Opravdu bude lepší, pokud budete svou představu specifikovat alespoň podle dotazů a poznámek, které jsou ve výše odkazovaném příspěvku. Zatím jsou to bohužel řečičky nepotvrzené jediným faktem.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4896
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 12:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

652: Na otázky Ares 1. nebudu odpovídat, protože to není Zlíňák a nezná naše konkrétní současné problémy a navíc ani přesně neuvedl na co chce odpovědět.
Já Zlíňák jsem, tak šoupej nohama a odpovídej na otázky.
Nebo radši ne, stejně nic ekonomicky obhajitelného nevymyslíš.

Za další, jak jsem již ilustroval, přímé autobusy jezdí a jezdí v luxusním intervalu. Že nezajíždějí na nádraží není problém ani dopravního podniku, ani žádného jiného dopravce, ale jen a pouze ZLÍNSKÉHO KRAJE, potažmo jeho organizátora veřejné dopravy, čili KOVEDU. Tam se ptejte a pište. Tady Vám jen můžeme dokázat (a to jsme udělali), že zřizovat další spoje je pitomost.

Já jsem přesvědčený, že zmíněná problematika není vůbec žádný problém a řešíme tady přípoje od několika vlaků jen proto, aby pár lidiček (kdo ví jestli) ušetřilo necelých deset minut a to za naprosto nepřijatelných nákladů.

I ta zajížďka současných autobusů k nádraží určitě už někoho napadla. I ona ale produkuje tolik nákladů navíc, že se jednoduše nevyplatí a není k ní žádný důvod (jízdní doba ušetřená jednotkám cestujících o jednotky minut SKUTEČNĚ NENÍ důvod), o dalším vozidle ani nemluvě.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
652
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 13:50:31    Odkaz na tento příspěvek  

Trollino 15: Dovedu tě přesvědčit, že DSZO není vůbec žádná marketingově řízená firma. Tam možná tak akorád ví, že do marketingu patří reklama.
Stále mám částější připomínky od mého dobrého kamaráda, který bydlí na Velikové. Tam postupně se omezuje přímá linka 35 a je nahrazována courákem linkou 36.
Nyní k otázce: Pokud konečně někdo najde odvahu, tak přímák od otrokovického nádraží na Zlín může jet i 15 minut a se zastavením v Malenovicích 17 minut.
Tedy už záleží jen na tom, zda p. ředitel najde odvahu a práskne na městě (radnici) do stolu, že potřebuje více peněz. To on se ale bojí, protože by měl na nějaký čas po prémiích. Radši to přenese na cestující, proč by to taky pro ně dělal.
To má asi z ODS po Blažkovi, který byl také v Radě jednatelů DSZO a asi jej tomu naučil. Ten dovedl skoupit pozemky na Boněcku, Kudlově, Příluku a i v Prštném za hubičku a teď prodává m2 za 2000,- Kč.
Povívejte se co dělají pro lidi zdravotníci a co za to berou? Proč je někdo v DSZO nenapodobí.
652
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.21
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 14:14:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se mi zdá, že tady ve Zlíně jste všichni spokojeni s Blažkovými odkupy pozemků nebo že díky Janečkovi máme hodně drahou vodu a platíme ji Francouzům. Kde zůstal ten Baťovský podnikatelský duch? Baťa se staral i o sociální problémy svých zaměstnanců.
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 14:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do této diskuze se nehodlám nějak víc vkládat, ale zase nemůžu nereagovat na nesmyslné argumenty (aby nemístní nebyli klamáni):
Rozdíl mezi 35 a 36 je 5 minut, což je při četnosti spojů a celkové době jízdy (přes 20 minut) celkem zanedbatelné. Pokud spoje není možné plně vytížit cestujícími z Velíkové, tak se spoj jednoduše prodlouží přes Kostelec, aby se kapacita lépe využila – je nesmysl, aby jel ve stejnou dobu poloprázdný autobus na lince 34 a poloprázdný na lince 35, když může jet jeden plný na lince 36.
Když v určitou dobu pojede z Velíkové/na Velíkovou plný kloubák, tak ho tam pošlou přímo, jinak je to ale plýtvání prostředky.

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy zlínských trolejbusů
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 14:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď mě napadlo: Co i v Olomouci zavést nějakou expresní linku přímo na náměstí [biggrin] ? Myslím, že hodně lidí by to uvítalo, koho zajímá nějaká pomalá [tramvaj] Světe div se mnozí lidé v Praze to mají na Hlavní nádraží i přes půl hodiny cesty a nikdo z toho vědu nedělá.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9555
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 15:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 652 takže když nejsem Zlíňák tak nemám právo znát ony odpovědi? Opravdu chodiš do 4 ročníku? Nebo na základní školu?
Bohužel je vidět že jsi hodně vedle a odpovědět na jednoduché otázky ti dělá problém. Ekonome.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 16:36:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Již jednou jsi byl napomínám za nevhodné poznámky. Tak se toho drž a nebuď jak nedočkavé malé trucovité dítě.
Nyní klidně k otázkám od přispěvatele Broskev:
1. Zlín měl za Baťovské éry v roce 1938 kolem 35-ti tisíc obyvatel.
nyní přeskočím a půjdu k otázce 3.
V červnu 2014 při výročí 75 let MHD říkali v dispečinku, že se za rok přepraví DSZO přes 30 mil. cestujících.
2. K této otázce si mohu jenom tipnout. Tak na přelomu let 1989 a 1990 si myslím, že jezdilo 2x tolik lidí, tedy kolem 60 mil. cestujících.
Broskev a víš ty, kolik v té době stál rohlík, litr benzínu a zatřetí pivo? Teď se ukaž.
Honza 7887: Divil by ses ale v Olomouci jezdí v pracovní dny přímá linka obsluhovaná kloubovým busem pro vysokoškoláky a nás mediky z kolejí v Neředíně přímo k LF.
Jak vidím Vaše hluboce slaboduché obhajoby současného vedení DSZO a neschopnosti zlínského magistrátu, tak se půjdu raději učit nebo projít. Když to tady od vás čtu, tak je mi líto, že jsem Zlíňák.
Už také vím, proč v ČR tak dopadají volby a proto nás zastupují takoví lidé, které si bohužel navolíme my sami v důsledku kvetoucí lidské blbosti. Já být vašimi rodiči, tak vás ani nepustím k internetu.
Mr__x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 16:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A mohu poprosit i odpovědi pro mě?

- kolik by měl mít zastávek takový "přímý spoj"?
- jak často by měl jezdit?
- o kolik bude rychlejší, než běžný trolejbus? (když navíc vezmeme v úvahu padesátku v obci, milion semaforů, provoz apod.)?
- kolik cestujících takový spoj využije (když budeme uvažovat třeba zastávky nám. Práce a Otrokovice, interval hodinu, jak navrhujete, nebo i půl hodiny)?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4898
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 16:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stručně.

652: Tedy už záleží jen na tom, zda p. ředitel najde odvahu a práskne na městě (radnici) do stolu, že potřebuje více peněz

Pan ředitel peníze nepotřebuje, neb další autobus na trasu ze Zlína do Otrokovic je zbytečný. Autobusů, trolejbusů i vlaků jezdí více než dost. A pokud se někomu nelíbí, že autobusy nezajíždějí k nádraží, musí se ptát na kraji, proč to tak je. NE na radnicích a už vůbec NE na dopravním podniku. To kraj objednává dopravu mezi Zlínem a Otrokovicemi.

220: Nikdo tady vedení DSZO neobhajuje, ale je prostý fakt, že vedení DSZO za nic nemůže. Meziměstskou dopravu objednává kraj, stejně jako vlaky. Pište tam.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 17:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Divil by ses ale v Olomouci jezdí v pracovní dny přímá linka obsluhovaná kloubovým busem pro vysokoškoláky a nás mediky z kolejí v Neředíně přímo k LF.

Ano, já vím já v Olomouci bydlím a taky chodím na UPOL. Ale ten bus je sice přímý, ale staví na všech zastávkách po cestě. Stejně jako existuje přímé spojení Otrokovického nádraží s centrem Zlína a to dokonce jak trolejbusem tak vlakem [proud]

Co tam máš dál [biggrin] ?

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 17:50:07    Odkaz na tento příspěvek  

Z které jsi fakulty ty frajere 7887, že si dovoluješ oponovat medikům? Zobeš drobky na pedagoga nebo co?
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 18:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

220: Když dojdou argumenty, zaútočíme ad personam [bomba] Zklamu tě, jsem na Přf takže nějaké drobky na pedagoga opravdu nezobu. Pardon, já zapomněl že vy medici jste vlastně neomylní a máte vždycky pravdu, takže oponovat medikům nemá vlastně cenu [biggrin] Ach jo, Bože do čehos to duši dal. Na trotly a troly už reagovat nehodlám, však tě nechám ostatním at si tě podají.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

221
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.20.95
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 18:03:55    Odkaz na tento příspěvek  

Smazáno redakcí z důvodu vulgárnosti příspěvku.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5814
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 18:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

220:Honza 7887: Divil by ses ale v Olomouci jezdí v pracovní dny přímá linka obsluhovaná kloubovým busem pro vysokoškoláky a nás mediky z kolejí v Neředíně přímo k LF.

dvastadvacítko kloubák v Neředíně jsem viděl naposledy na dušičky a to v roce 1999...[lol]

World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou [kladivo]

Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 18:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nin: [ok][lol] To víš, já bydlím v centru, takže Neředín jde mimo mě [andel]

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9556
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 19:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

220 hele ty nedostudovanej mediku. Z medicíny toho možná vím víc než ty. A aby mě takovej cucák napomínal to si nech pro maminku. Zatím evidentně nechápeš základní pojmy kdo je objednavatelem dopravy. Až se to nadrtíš tak se přihlas.
A tím že začneš útočit na Honzu že je jen"pedagog, či co" tak to svědčí o tvém rozhledu.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Váša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 19:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebudu reagovat na nic z té hrůzy, co tu někteří předvádí - všichni ví, koho tím myslím a kdo jsou ti, co mají logické a naprosto správné arugumenty. [proud]
Nicméně - plánuje se schůzka s vedením DSZO, takže pro takové jako 220, 459 a jim podobné - co se schovávají za přezdívky bez emailu a jména, protože se bojí své jméno asi říct - budete-li chtít své dotazy a připomínky sdělit přímo vedení DSZO, tak sledujte zdejší diskuzi - během pondělí nebo úterý se zde objeví buďto návrh dat nebo přímo datum schůzky. Zatím není nic jasně dané, takže kdo by chtěl přihodit svůj návrh, bude to vítáno - já osobně bych to viděl na nějaký pátek v říjnu, abychom to necpali doprostřed týdne, kdy jsou oni studenti mimo Zlín a pracující osazenstvo má zase plnou hlavu práce. Takže si udělejte předběžně volno na pátky v říjnu a očekávejte zprávu o schůzce s vedením. Nachystejte si taktéž smysluplné dotazy a ne kraviny. [happy] Toť zatím vše.
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 21:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Váša: Mně akorát nesedí pátek 16., jinak je mi to jedno.

A ať to tu nevypadá jen jako na bitevním poli, tak si dovolím trošku vytapetovat aktuálními fotkami:

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy zlínských trolejbusů
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 22:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672:
Malenovice, nějak se neorientuju... To je tato křižovatka?
Husky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 10-2011

Odesláno Středa, 16. září 2015 - 22:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polaanek: Ano, to je tato křižovatka.

Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3150
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 10:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

652=220 (?)
Takhle hloupě se prozradit[biggrin].

Pina: [ok]
S "perličkami"/"teploměry" - resp. bočními vnitřními transpraenty tady nikdo snad nepočítá.
Když už jsme u IS, nešlo by z vnějších transparentů odstranit nácestné zatávky, které jsou již projeté. Normálně to neřeším, ale zaujalo mě to, když jsem viděl linku 10 (z Lesní Čtvrti?) na námestí Míru. Na transparentu 10-JS, Středová, přes "nám. Práce, Prštné,...".

Váša: Za mě úplně nejvíc termín 23.10.[vypravci]

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 15:30:07    Odkaz na tento příspěvek  

Honza 8778: Já si myslím, že nemáš až tak pravdu s tím, že DSZO nemá vliv na dopravu Zlína a Otrokovic. Je to společná firma a já jsem včera napsal, že na úkor spojů linky 35 jezdí více spojů na lince 36.
A teď přijde to podstatné. Zhruba 6 až 8 let zpět jezdilo mezi Zlínem a Otrokovicemi na lince 70 autobusů jako hub po dešti a nyní by je se svíčkou u jízdního řádu hledat.
Tam je ten zakopaný pes. DSZO prudce omezila tyto spoje a dnes sklízíme ovoce jejího strategicky špatného rozhodnutí.
Na radnici bych ani já moc nespoléhal, neboť pokud je radním pro dopravu ten člověk z Příluku, o kterém si to myslím, nezbývá mi než napsat, že mu chybí charisma a vůle pro kvalifikované řešení.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 16:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

220: No vidíš že to jde i bez urážek s konstruktivní diskusí. DSZO možná omezila spoje, ale udělala to proto, protože prostě města ty spoje nechtěla. Samotné DSZO nezmůže nic, kdo objednává a platí jsou města Zlín a Otrokovice. Ani ČD neruší své spoje jen tak. Prostě my tady s tím nic moc nezmůžeme tak jdi na ten sraz s vedením DSZO a oni to můžou nějak možná protlačit.

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 16:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět se vložím do diskuze, a uvedu věci na pravou míru: Dnes jezdí z Otrokovic do Zlína (v pracovní dny) 16 spojů denně, před sedmi lety to bylo 18 spojů, viz tehdejší JŘ:
application/pdfJízdní řád linky 70 v roce 2008
70a.pdf (343.5 k)
Úbytek o 2 spoje přirozeně odpovídá úbytku cestujících. Pro úplnost podotknu, že v roce 2004 (nejstarší JŘ, co jsem našel) tomu bylo rovněž tak.

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy zlínských trolejbusů
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 6020
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 23:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejména neregistrovaní hrdinové, brzděte. A mám pocit, že to zrovna sem nepíši poprvé. Promazáno, pokud zmizelo něco navíc, omlouvám se, ale v tom hnoji se mi moc brodit nechtělo.
W12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 06:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak,smazano... Co probrat něco rozumnějšího... Třeba nákup kloubaku na Lesní čtvrť pro naší inteligenci......
Pina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 08:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin_24Tr: Odmazavani projetych zastavek u BUSE panelu je mozne, jenom pokud jsou ovladany textove z palubaku. V DSZO je od pocatku ovladani kodove (kombinace linka/cil jednoznacne urcuje zobrazovany nemenny obsah). Takze by tahle "mala uprava" mela za nasledek v podstate kompletni predelani SW palubaku vzhledem k panelum, systemu nahravani panelu atd.

Dalsi reseni je delat kody pro kazdou cast jizdy, ale to by vedlo k neskutecnemu poctu kombinaci a naprostemu chaosu pri udrzovani.

Asi tak.

Every event is an evitable, if it wasn't it wouldn't happened
prototyp401
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.208.32
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 12:24:46    Odkaz na tento příspěvek  

Článek v Hospodářských novinách: odkaz. Plány na nové trolejbusové trati ve Zlíně by se mohli stát snad i reálné - alespoň některé [happy]
672
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 16:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prototyp401: Se teď vyrojilo takových podobných článků, takže si dovolím citovat ze zdroje:
Klíčové projekty:
• Vybudování trolejových tratí v lokalitě místní části Malenovice
• Vybudování trolejových tratí v lokalitě Tovární areál (bývalý areál Svit) v centru města Zlín
• Dobudování trolejových tratí v místní části Jižní Svahy v úseku "Středová - Kocanda"
• Vybudování trolejových tratí v místní části Příluky "Průmyslové centrum a Lužkovice"

zdroj: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ ZLÍN 2014-2020: Strategická část (odkaz)

Moje zhodnocení k tomu:
1. Malenovice – proč ne, aspoň se víc využije linka 10, která tam, předpokládám, bude jezdit a která je teď spíš takové páté kolo u vozu.
2. To se mi moc nezdá, nevím, jak se plánuje trasování linky, ale nemyslím si, že by bylo potřeba, aby tam jezdil trolejbus. Stačilo by nějakou autobusovou linku s několika spoji před směnou a po směně, jinak stačí současná 38. A stejně by nebylo zkrácení docházkové vzdálenosti kdovíjaké.
3. Budiž, ale opět platí, že zkrácení docházkové vzdálenosti není nijak závratné. (Co by přibylo? Jedna zastávka na Podlesí pro 500 lidí?)
4. Nakonec si nechali asi největší nesmysl. Kvůli 28 spojům denně stavět trolejbusovou trať? Nemluvě o tom, že do Lužkovic jich jezdí ještě míň. Tady mě napadá jediné smysluplné využití – v případě, že bude postaveno nové napojení průmyslové zóny na I/49 s mostem přes koleje a Dřevnici (naproti Tescomě) a poblíž vznikne velké parkoviště P+R. Teprve pak by se dalo uvažovat o prodloužení většiny spojů linky 11 na točnu v Průmyslové zóně (ale Lužkovice jsou blbost tak jak tak).

Překvapuje mě, že v plánech spíše není zatrolejení linky 33, které se dlouhodobě plánuje, nebo ulice Zarámí (a Vodní), kde jsou ve většině trasy dokonce sloupy. Taková trať by navíc byla výhodná při různých mimořádnostech, kdy při zneprůjezdnění tř. T. Bati nebo Štefánikovy zkolabuje většina trolejbusových linek.
Ještě poznámka na konec: Nepřipomínejte, že jsem zapomněl na linku 55, protože to je čistě záležitost Otrokovic (o těch zde vůbec není řeč) a to si tam nejdřív musí vyřídit se svými občany, kteří (prý) troleje nechtějí.

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
trajflyzlin.zspd.org – přehledy zlínských trolejbusů
Mr__x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 20:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

672: K Svitu - v článku píšou "Radnice proto chce do celé průmyslové zóny o rozloze 65 hektarů zavést trolejbusy a postavit tu velký dopravní terminál." Chápal bych to tak, že některé trolejbusové spoje by končily na dopravním terminálu, který se bude budovat s vlakovým nádražím a cestou by projížděly Svitem, ale uvidíme, co v tom projektu vymyslí
W12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 21:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Troleji bude minimum. Dle slov Adámka se mají lidé vyjádřit jestli jim nebudou vadit sloupy. A zejména,budou to řešit bateriový pohonem a ušetří..
Bétéčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 00:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi netuší nikdo, kudy by se měla zhruba proplétat případná nová trať v Malenovicích?

Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Nesympatické na počítačích je to, že mohou říkat jenom "ano" nebo "ne", ale nikdy "možná".« - Brigitte Bardot
[happy] [smile] [happy]
220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 16:03:01    Odkaz na tento příspěvek  

Obdivuji vás, že se zajímáte, jak budou trolejbusy jezdit za 4 či 5 let a nezajímá vás, jak se bude cestovat do Otrokovic a zpět v příštím roce.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9561
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 19. září 2015 - 16:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protoze se do otrokovic jezdi dobre. Proto tom nikoho nezajima.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9562
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 08:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a ať změníme téma kde se místo dětských lékařských snů přeneseme do reality.
Iveco vyhrálo Vř na 2 autobusy. na tom není nic zvláštního.¨
Zatímco zvláštní je že je i vítězem na 2 trolejbusy s bateriovým pohonem. Že by něco nového a v ČR překvapivého....[ok]

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Mr__x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 10:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: To teda nebude dodávat Škoda, ale přímo Iveco? Mimochodem, je o tom někde info? Na webu zakázky to ještě není zveřejněné: https://stavebnionline.cz/Profily/profil.asp?Typ=2&ID=188&IDZak=5 270
220
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.183.157
Odesláno Neděle, 20. září 2015 - 11:45:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Pokud se do Otrokovic jezdí dobře, tak z Otrokovice se jezdí špatně od rychlíků, které nemají vlakový přípoj. Howgh a tím se o tom nehodlám dále bavit.