K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 24. 06. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 24. 06. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2015 - 23:38:42    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne jsem viděl na 27/1 místo bateriového elektrobusu jezdit Citelis č. 520.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4842
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. června 2015 - 23:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem zatím nezažil jediné místo, kde by spirálovou křižovatku pochopilo tolik lidí, aby to zároveň nebylo nebezpečné. To je jedna věc.

A druhá, že když celý proud aut potřebuje na Roosvelťák, a je jedno, jestli přes Malickou nebo přes Otýlie Beníškové, tak je jakákoli změna kruháče úplně zbytečná, protože ten proud bude stále jen jeden.
Těch, co jedou do Malické přes kruháč (protože tam skutečně potřebují), je naprosté minimum a v koloně nestojí, jedou zleva společně s těmi prasaty, co chtějí do OB a snaží se nacpat před ty v koloně stojící. A pouze, pokud jim nacpání se zpátky do pruhu směr OB nevyjde, tak jedou do Malické a přes Všechny svaté se vrátí na Roosvelťák.
To je to, co je tam problém. A to je problém mezi volantem a pedály a je úplně jedno, jaké čáry jsou na silnici.

Ale bohužel na to nemám simulaci, grafy ani studii proveditelnosti. Jen tam každý den jezdím a zažívám to.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.13.239
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 00:07:29    Odkaz na tento příspěvek  

Breník J: Už více dní jezdí na 27/1 diesel.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 00:10:18    Odkaz na tento příspěvek  

ad Johny512: Trolejbusy 14TrM č. 451 a 455 snad už nejsou ve stavu PMDP ? Jak je to s počtem autobusů ve stavu, vychází mně teď dokonce 131 vozů ?
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 01:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...dnes na 55 jezdí kloubové SORy... A těm se nic nestane?

Špatný předpoklad. 55kám bouchaj ty měchy taky. A to přes to, že tu jezdí stále stejní řidiči, o stavu retardérů vědí a podle toho přes ně jezdí. Ale ani průjezd krokem někdy nestačí. Na havarijní stav opakovaně upozorňujeme a v lepším případě dosáhneme záplatu přes vymlácenou díru za retardérem, kterážto vydrží tak půl roku až rok.

A to PMDP nejezdí přes retardéry u Internátů, které jsou v nejhorším stavu. Jen pro ty, kteří nejsou v obraze - retardéry na Malesické a u Interhnátů jsou typu Vyjedu-nahoru-a-sjedu-dolů. Tak to vypadá z pohledu služební koktáfky zaměstnance SÚS. Z autobusu to vypadá tak, že délka retardéru je přibližně stejná jako rozvor autobusu, takže v okamžiku, kdy přední náprava sjíždí z retardéru, zadek vám to vykopne nahoru, přičemž přední kola plnou vahou dopadnou na asfalt za retardérem, bez ohledu na to, jak pomalu jedete. K tomu všemu vpravo těsně za retardérem u obrubníku propadlý kanál (patrně zborcený, voda neodtéká, ale pomalu se vsakuje), takže pravé přední kolo dopadá níž než levé, čímž dochází k torzní deformaci celého vozu. V důsledku toho pak vzniká vpravo za retardérem vytlučená díra, kterou silničáři opakovaně opravují, aniž by měli snahu napravit příčinu toho stavu, tedy nevyhovující konstrukci retardéru.
Kdyby chtěl někdo cíleně zkonstruovat ku.vítko na autobusy, patrně by sestrojil přesně tohle :-D
Přitom by stačila "maličkost" - zachovat nájezd (čímž zůstane zachována funkce) a sjezd udělat do ztracena...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12766
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 08:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

wlasta:
konečně to těm volům s autocadem a vlečnýma křivkama někdo popsal dostatečně polopaticky na to, aby byli schopní poznat rozdíl služební osobák vs. autobus [ok]

jen jestli to tady čtou a není jim putna jaký blbosti produkujou...

ony totiž jsou v českých městech příčný prahy asi tak stodevadesátisedmi typů, tj. každej jinej.

od těch elementů co se namontujou na asfalt, přes různý řešení čistě "rukou zedníka". mezi ty jedlý z pohledu řidiče lze počítat veledílo u internátů, extrémně vysoký na koterovský mezi dvořákem a novou radnicí ÚMO2, na denisáku zas máme retardér složenej ze čtyřech žulových obrubníků postupně do kopce a zase z kopce, kterej sice přežije všechno, ale tlumiče by nejradši vyskočily z auta a jeden fakt super, co se nezdá, mají třeba v příbrami v dlouhý ulici poblíž křižovatky s milínskou, ten už je taky starej jak metuzalém a musíte přes něj jet krokem, abyste nezkurvili ani ten lehkej osobák.


z těch povedených mě zrovna žádnej příklad nenapadá, ale existujou, je jich ovšem výrazná menšina.

staví se těch prahů tolik, a ještě na to nikdo nevymyslel nějakou normu, aby nebyl každej pes jiná ves... jako kdyby to byl záměr, že řidič nemá tušení co ho čeká, takže radši pojede ještě pomalejc.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6838
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 11:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Já jsem zatím nezažil jediné místo, kde by spirálovou křižovatku pochopilo tolik lidí, aby to zároveň nebylo nebezpečné. To je jedna věc.

Spirálových křižovatek je v Česku zatím asi deset, nejblíže od Plzně je v Berouně u sjezdu z dálnice na centrum. V Brně už mají tři, tam to pojali vcelku progresivně. Při takovéto hustotě, kdy řidiči v některých regionech tento typ křižovatky nepotkají nikdy nebo jednou za rok, když jedou na výlet na druhý konec republiky, se nedá příliš předpokládat, že to bude většina ovládat. Obzvlášť když je na tomto poli prakticky nulová osvěta. Ale neznamená to, že by šlo o nebezpečné řešení, naopak. Jen je třeba si zvyknout.

když celý proud aut potřebuje na Roosvelťák, a je jedno, jestli přes Malickou nebo přes Otýlie Beníškové, tak je jakákoli změna kruháče úplně zbytečná, protože ten proud bude stále jen jeden.

V tom případě má ovšem smysl celý levý pruh zrušit anebo jeden z dvou pruhů vyhradit pro autobusy.

Pavel2: konečně to těm volům s autocadem a vlečnýma křivkama někdo popsal dostatečně polopaticky

Já jsem tedy z Wlastova podrobného popisu usoudil, že zásadní problém je v tom, že o zpomalovací prahy na Vejprnické se jejich správce nestará a poruchy na nich neopravuje...

staví se těch prahů tolik, a ještě na to nikdo nevymyslel nějakou normu

Jak jsi na tohle přišel?

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4915
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 12:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem tedy z Wlastova podrobného popisu usoudil, že zásadní problém je v tom, že o zpomalovací prahy na Vejprnické se jejich správce nestará a poruchy na nich neopravuje...

Já bych z toho spíše usoudil, že projektant toho zpomalováku si problém kloubových vozidel a jejich rozvoru neuvědomoval. Ostatně v době kdy se stavěl tudy patrně ani žádné nejezdily. To ostatní je jen důsledkem.

Bezdružická lokálka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5763
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 13:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono by stačilo ty retardéry stavět podstatně delší ... něco jako je na slovanech v zahradní kde je celá křižovatka retardérem .. takže taková dýlka retardéru by byla ideál. Nájezd zpomalí a i nejdelší vozidlo se na vršek retardéru vejde všema nápravama naráz.
Jinak retardér u dvořáka je supr. Když sem měl ještě fiata vzal sem ho v noci v rychlosti kolem 70km/h a na sedadle spolujezdce mi přistála rezerva co předtim byla v kufru a na palubce se samovolně usídlil hever [satan]
Jinak moc hezkej retardér je u nás na Skv ve Vojanovce na příjezdu od obchvatu. Ten je dobře skonanskej a takyže už je za nim ve směru do sídliště hodně "značek doskoku". Nedávno sme tu měli rekordmana co doskočil až do křižovatky. Schválně to pujdu změřit [lol]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12768
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 17:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML:
Já jsem tedy z Wlastova podrobného popisu usoudil, že zásadní problém je v tom, že o zpomalovací prahy na Vejprnické se jejich správce nestará a poruchy na nich neopravuje...

martine ty už pracuješ pro nějakou zhotovitelskou firmu? kdybys totiž uvažoval jako normální člověk (a nemyslel na další ze stovek drobných zakázek za rok), tak by ses musel zeptat, jestli by se někdo mohl uvolit k tomu, aby ty nevhodně řešený příčný prahy konečně nechal přeprojektovat, tenhle stávající nevyhovující nesmysl zbourat a postavit to znovu v jiných parametrech, lepší kvalitě práce i materiálu a s vyšší uživatelskou přívětivostí.

jestliže ti 15+tunovej autobus x krát denně skočí do stejnýho kanálu, co se stane s kanálem? logicky se musí buď rozpadnout na prach nebo zničit autobus, případně dojde ke kombinaci obojího [crazy]
u nás se to tedy jmenovalo fyzika a učilo se to už na ZŠ, překvapuje mě, že ty to pořád nechceš pochopit...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12769
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 17:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
skokane ty v těch s.k.vrňanech radši udělej pěknej obrázek a poděl se s námi, tohle na streetview ještě není a já nevím jestli to mám někde v archivu. vím jen jedno, to je další z prahů kterej stojí za vyližprdel, takže ML jásá, protože je potřeba přes něj jezdit po-ma-lu a o--pa--tr--ně.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 19:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel2:
ony totiž jsou v českých městech příčný prahy asi tak stodevadesátisedmi typů, tj. každej jinej.

každej jinej - podle typu erekce projektanta [lol]
nulová erekce = práh u dvořáka a ve skvrňanech.

ad Martin_l:

Já jsem tedy z Wlastova podrobného popisu usoudil, že zásadní problém je v tom, že o zpomalovací prahy na Vejprnické se jejich správce nestará a poruchy na nich neopravuje...

další příklad nulové erekce aneb když máš v hlavě místo mozku z autocadu kostku [lol] [lol] [zadnice] [lol] [lol]

Plzeň 2015 - hlavní město evropské kultury

zlodějna, zbytečnost, marnost = zadlužené město
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 19:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML:V tom případě má ovšem smysl celý levý pruh zrušit anebo jeden z dvou pruhů vyhradit pro autobusy.
No chválabohu jsme se někam pohnuli. S tvým závěrem sice nesouhlasím, ale alespoň už jsme se dostali do místa, kde všichni chápeme, ve kterém místě je problém.

Co se řešení týká, bohatě by stačilo žluté šrafování coby zákaz zastavení použít na oba pruhy (na vjezdu od města) a z 1,5 pruhu směr OB udělat standartní jeden pruh o šířce řekněme tři metry.
A nebo obráceně udělat běžné dva pruhy (čili zúžit ostrůvek - jeden pruh do malické, druhý do OB) a opět vyšrafovat oba pruhy na kruháči.
Funkčnost bude přinejmenším stejná a není nutné kvůli tomu rovnou překreslovat celou křižovatku na nějaké spirálové nesmysly, které stejně ničemu nepomůžou.

Co se retardérů týká, jediné schůdné řešení je zvednout celou křižovatku. Všechno ostatní je řešení úplně na nic, které má za cíl pouhou buzeraci řidičů a shodou okolností navíc kurví autobusy.

Ale jak jsem již psal, tam je problém mezi volantem a pedály a je úplně jedno, jaké čáry jsou na silnici.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12770
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 20:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML, kontrolní otázka:
máš křižovatku se semaforem, v jednom směru jízdy dva pruhy přímo, jeden na odbočení doprava, dva na odbočení doleva. známe intenzity dopravy i její rozložení v čase. jinými slovy v místě je silnej provoz, zejména v odpoledních špičkách pracovních dnů. za normálního provozu křižovatka jede, ve špičce se tvoří popojíždějící kolony. z nějakýho důvodu je potřeba na přechodnou dobu ubrat jeden pruh pro levý odbočení a jeden pro přímej směr. jak bude situace na místě vypadat po uzavření popsaných pruhů?

spirálovou křižovatkou v Berouně myslíš tohleto?

to je podle mě dost nevhodnej příklad pro pochopení fce tý spirály, jelikož z 5 větví máš hned dvě jednosměrný a navíc intenzita provozu v přímým směru po 4pruhu bude nesrovnatelná s tím kolik aut např. přijede od Phy, sjede na ten kruhák, udělá třičtvrtěkolo a zmizí na Koněprusy.

a mimojiné jednotlivý směry v kruháku/spirále nejsou stavebně oddělený tím hovadským obrubníkem.

doufám, že se dopracujeme k argumentaci pro a proti spirálovej Rondel.

tabulka P-rekordů | S-analýza
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 20:38:19    Odkaz na tento příspěvek  

Odstavené Citybusy:

452, 453, 455, 456, 459.

V denním provozu ranní špičky dnes například venku pouze 454 a 462.

Odstaven také vůz 477, který pravděpodobně dostane autoškola místo B 931 č. 435. (bez záruky)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4844
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 20:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P2: Ano, to přesně je tím myšleno. A teď si představ libovolného řidiče, který dobržďuje ze 130 na dálnici ke kruháči a sleduje provoz, který je na pohled nepřehledný, neboť z dálky není jasně vidět červená/zelená, jako kdysi, ale auta někdy jedoucí a jindy ne.
A do toho má stihnout zaregistrovat značku nad sebou, která se mu v rychlosti snaží vysvětlit situaci, kterou nikdy v životě neviděl.

Situací, kdy někdo najel do pravého a pak to říznul do levého na kruháč jsem tam zažil nepočítaně a NIKDY bych nenajel do levého a někoho v pravém objížděl, protože NIKDY v této situaci neuvěřím tomu, že ví, co dělá a nebude chtít přede mě.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 21:02:41    Odkaz na tento příspěvek  

Alespoň jedna fotka z provozu historických vozů z minulého víkendu - když sem nikdo nic nedá.

Historický autobus Karosa B 731 č. 348 v Kopeckého sadech:

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12771
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 21:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

t_15:
hmmm, zajímavý, já tam od Phy do BE nikdy nesjížděl. ten sjezd/nájezd na kruhák je dost krátkej, aby se tam dala na značce srozumitelně vysvětlit nějaká nestandardní situace. a když ty pojedeš levým do centra a vpravo vedle sebe budeš mít joudu, kterej na poslední chvíli zjistí, že jeho pruhem se nedá dojet do Koněprus, ale pouze a jedině do centra, je o "zábavu" postaráno, protože tě to švihne těsně před čumákem dokola, zatímco ty už budeš zrychlovat na výjezdu do centra...

jaký opatření vymyslí ML? dá na vjezdy na kruhák třicítku? nasází místo přerušovaných čar obrubníky? [happy]

tohleto místo je prostě celý takový napikaču, na malý ploše moc křížících se směrů. vymyslet tam cokoli aby všichni mohli všude bude vždycky velikej kompromis.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5533
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 23:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dnes měl štěstí na svezení elektrobusem. Nevím jak moc jsou tyto vozy spolehlivé, ale tipoval bych, že 50:50 šance že na tom spoji kde ho čekáte skutečně přijede. (Dnes např. na prvním kurzu linky 27 SORka) Posledně jsem měl štěstí zrovna když zelený elektrobus zatahoval a za něj taky vyjížděla SORka.

Měl jsem štěstí na novější, modrý kousek. Nadchly mě sedačky Ster, které dopravní podnik teď montuje do všeho. Když se tam dá místo plastu a filce koženka, je to hned jiné posezení a přitom sedačky mají pořád učitou eleganci i vzdušnost.

Uspořádání interiéru elektrobusu mi nepřijde tak šílené, jen vozíčkář bude muset dělat poměrně složitý parkovací manévr.

Protože se jedná prakticky o trolejbus jezdící na baterky, pořád jsem čekal, kdy se ozve motor dieselagregátu. Nedostavil se. Bylo to zajímavé svezení.

Celkově věřím, že má takový produkt budoucnost. Jen moc nechápu v čem tkví výhoda režimu: krátké kolo po městě - 20 minut v nabíječce - krátké kolo po městě - 20 minut v nabíječce, atd. Kdyby tam ten bus stál pět minut, to je jiná, takhle mi přijde, že systém moc efektivity nepobral a hodí se možná tak na padesátkové linky, kde mají busy standardně velké prostoje na konečných.

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 01:10:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ten zelenobílý elektrobus č. 595 na 27/1 už nejezdil druhý den, asi má poruchu. Jezdí teď jen ten modrý č. 596 na šejdru 27/2.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17420
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 07:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozlišuj mezi tím, kolik času v nabíječce ten elektrobus potřebuje na nabití - a kolik času ten elektrobus tráví na konečné proto, že mu to stanovuje jízdní řád. Pokud vím, tak reálná doba potřebná k nabití je asi jen 13-14 minut, což je ovšem pořád ještě nechutně mnoho na to, aby ten elektrobus mohl jezdit i na 33+40.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6841
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 13:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf: krátké kolo po městě - 20 minut v nabíječce - krátké kolo po městě - 20 minut v nabíječce, atd. Kdyby tam ten bus stál pět minut, to je jiná
Martin_j: Pokud vím, tak reálná doba potřebná k nabití je asi jen 13-14 minut

Během slavnostního uvedení projektu do života několikrát zaznělo, že pro plné nabití je potřeba 6 až 8 minut času.

Pavel2: by ses musel zeptat, jestli by se někdo mohl uvolit k tomu, aby ty nevhodně řešený příčný prahy konečně nechal přeprojektovat, tenhle stávající nevyhovující nesmysl zbourat a postavit to znovu v jiných parametrech, lepší kvalitě práce i materiálu a s vyšší uživatelskou přívětivostí.

Jenže projektant není potulný dráteník nebo nákupčí králičích kůží a tudíž neobchází dům od domu a neptá se, jestli někdo nechce něco přeprojektovat. Aby mohl vzniknout projekt na přestavbu čehokoliv, tak to nejprve musí chtít ten, komu stavba patří. Takže klíč je opět v tom, aby vlastník skrze svého správce komunikace řekl, že to chce upravit, vybral si k tomu příslušným postupem projektantskou firmu a teprve poté může začít to vytváření nového v jiných parametrech, lepší kvalitě práce i materiálu a s vyšší uživatelskou přívětivostí.

Trollino_15: z 1,5 pruhu směr OB udělat standartní jeden pruh o šířce řekněme tři metry.

To není dobrý nápad[happy]. On to totiž není 1,5 pruh, ale 1 pruh a to že nemá tři metry je dáno poloměrem oblouku. Když ho upravíš na tři metry (což je mimochodem šířka, na kterou se běžně nejde ani na komunikacích v přímém směru), tak ti tam neprojede nic většího než osobák. Ta stávající šířka je dána vlečnými křivkami, ostatně podívej se, jak tam odbočují autobusy a kudy jim jedou konkrétní nápravy.

spirálové nesmysly, které stejně ničemu nepomůžou.

Tohle mi připomnělo slavný výrok o tom, že kybernetika je buržoazní pavěda[happy]. Spirálová křižovatka samozřejmě není žádný nesmysl, což ovšem většina lidí pochopí až ve chvíli, kdy si nějakou dobře navrženou a postavenou budou moci vyzkoušet.

Co se retardérů týká, jediné schůdné řešení je zvednout celou křižovatku.

No jo, ale jak to chceš udělat v místě, kde chceš a potřebuješ retardér, ale žádná křižovatka tam zrovna není (typicky např. u slovanské radnice)?

Pavel2: to je podle mě dost nevhodnej příklad pro pochopení fce tý spirály, jelikož z 5 větví máš hned dvě jednosměrný a navíc intenzita provozu v přímým směru po 4pruhu bude nesrovnatelná s tím kolik aut např. přijede od Phy, sjede na ten kruhák, udělá třičtvrtěkolo a zmizí na Koněprusy.

Jenže to je právě přesně popsána dopravní sitauce, kdy má ten turbokruhák smysl. Pokud máme průsečnou křižovatku čtyř větví s 1+1 pruhem v obou směrech, tak ji dokážeme pohodlně vykřížit obyčejným kruhovým objezdem. Když jsou dvě ze čtyř větví čtyřpruhové, tak se to doposud řešilo tak, že se před vjezdem dva pruhy stáhly do jednoho (špatně, nemá to potřebnou kapacitu) nebo tak nějak jako v Sukově a na Folmavské (špatně, je to nepřehledné a nemá to takovou kapacitu, jakou by mít mohlo při ploše kterou to zabírá). A právě pro řešení těchto případů se vyvinuly spirálové křižovatky.

nasází místo přerušovaných čar obrubníky?

Ano, přesně tak[happy]. Ta berounská křižovatka má zásadní vadu v tom, že jednotlivé pruhy na prstenci jsou odděleny přerušovanou čarou. To je naprosto špatně, minimem je plná čára a ideálně pak zkosené přejezdové obrubníky jako mají třeba tady. Sitauce, které popsal Trollino_15 se tím výrazně eliminují. Mimochodem, když se tam náhodou někdo s někým střetne, tak to bude v rychlosti okolo 30 km/h. Takže si spolu vyplní modrožlutý papír o pomačkaných plechách a půjdou domů. Když to tam bylo postaru a někdo přehlédl červenou nebo nedal přednost při vypnutých semaforech, tak dostal přímý náraz do boku od auta rozjetého na 50 (tady spíše 60-70) a pak už jen tak nevystoupil a neodešel po svých. Jedna věc je riziko vzniku nehody a druhá věc jsou její následky.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5765
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 14:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no konečně vobrázek jak to má vypadat ... já sem furt neměl tuchu vo čem to tu melete

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17421
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 14:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Během slavnostního uvedení projektu do života několikrát zaznělo, že pro plné nabití je potřeba 6 až 8 minut času."

Moje informace pochází od důvěryhodné osoby a byla mi sdělena neoficiální cestou z očí do očí během sezení u jednoho stolu.

Možná vysvětlení rozporu jsou dvě:
- jeden z nás dvou to popletl
- oficiálně podávané informace popisují cílový stav, nikoliv současnou realitu

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 15:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám pár fotek z posledních měsíců, když už si tu kv povzdechnul, že tu nic není [vypravci]





jinak k těm elektrobusům - minulý pátek (12.6.) jsem chtěl ject spojem linky 27 v 18.12 z Košutky směr centrum. Zelený elektrobus se dobíjel a dobíjel a dobíjel, až bylo 18.22. Všichni byli nervózní, páč ten bus už měl být 10 minut pryč. V tom přijel kloubovej Solaris ze 30/16, kterej na Košutce zrovna končil a měl ject do vozovny. Udělal minimálně to jedno kolo na 27 místo elektrobusu. A elektrobus se tam pořád dobíjel a dobíjel a dobíjel. A jestli ani pak nevyjel, tak se tam dobíjí dodnes.

(Příspěvek byl editován uživatelem Johny512.)

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 21:17:20    Odkaz na tento příspěvek  

Johny512:

Díky, pěkný [happy]

Kde je focená ta třetí fotka?

S tím elektrobusem na konečné při dobíjení je to zajímavý poznatek.

Když jsem s tím jel já, tak to jelo pěkně, na rovině jízdní vlastnosti jako klasický trolejbus,
pouze v tom nejprudším kopci ve směru na Košutku byl rozjezd ze zastávky váhavější.
Klima v salónu běžela, takže příjemné svezení.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4845
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 23:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, ale jak to chceš udělat v místě, kde chceš a potřebuješ retardér, ale žádná křižovatka tam zrovna není (typicky např. u slovanské radnice)?

Ježiš to snad nemyslíš vážně...tak zvednu pruh o délce např. 10 nebo i 20, čili v případě slovanské radnice po celé délce nástupního ostrůvku tramvaje.

On to totiž není 1,5 pruh, ale 1 pruh a to že nemá tři metry je dáno poloměrem oblouku.
Ta vozovka má kolmo od obrubníku k obrubníku šest až osm metrů. Chceš mi tvrdit, že takto mají být široké vozovky i jinde ve městě?
Každý tady Ti vyjmenuje desítky příkladů, kdy jsou silnice (zbytečně) mnohem užší. Ostatně auta by ve dvoustupu neprojela ani, kdyby byly obrubníky blíže k sobě o 40 cm.

spirálové nesmysly, které stejně ničemu nepomůžou.
Za prvé, ta věta má někde začátek, to se pozná velkým písmenem, a někde konec, to se pozná nějakým interpunkčním znaménkem. Opět, už alespoň po sté Tě žádám, aby jsi z mých vět nevybíral jen to, co se Ti hodí,citoval je celé a nevytrhával slova z kontextu.
Za druhé tedy: Má věta zněla "Funkčnost bude přinejmenším stejná a není nutné kvůli tomu rovnou překreslovat celou křižovatku na nějaké spirálové nesmysly, které stejně ničemu nepomůžou." a není na tom ani jedno slovo, které bych chtěl měnit. Je totiž úplně jedno, jestli auta stojí v kruháči nebo ve spirále, pořád je to jedna kolona, která chce jedním směrem.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17422
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 05:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kv: Koukám na tu třetí fotku, taky si lámu hlavu a napadá mě jediné: Nejezdila teď 52 v Chrástu nějakou objizdnou trasou, kde místo přes přejezd projela pod nádražím podjezdem? Podle mě to není nikde na běžné trase téhle linky.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.13.239
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 10:44:57    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_J: Přesně tak, tohle je na objízdná trase v Uhelné ulici před viaduktem [happy]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12777
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 13:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta třetí fotka se sorkou 549 mi včera večer taky vrtala hlavou a pak jsem si spojil linku 52 a že jede z tý druhý konečný. a když jsem pak zavzpomínal na mládí:-), došlo mi, že by to mohlo být v Chrástu vedle kolejí a bus zrovna jezdil objížďkou pod mostem, protože zrovna něco kutali na přejezdu.

nakonec jsem se nechal podat, protože už se mi včera nechtělo dohledávat, jestli do Chrástu jede 52, 53 nebo 54 [happy]

a ten noční řidič v 554 se tváří až moc státotvorně [proud]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 21:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte pravdu pánové, byla to výluka o minulém víkendu (13/14.6.) z důvodu opravy přejezdu v Chrástu.

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6842
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 22. června 2015 - 09:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Ta vozovka má kolmo od obrubníku k obrubníku šest až osm metrů. Chceš mi tvrdit, že takto mají být široké vozovky i jinde ve městě?

Vozovka má mezi obrubníky 5,5 metru. Když připustím, že měření na katastrálním portále má nějakou odchylku, tak je silnice široká maximálně 6 metrů. 8 rozhodně ne, to by se tam vedle sebe pohodlně vešla tři auta.
A stejnou šířku má samozřejmě za podobných okolností jízdní pruh kdekoliv po městě. Například v tomto oblouku je mezi obrubníky taky 5,5 metru a určitě nebudeš pochybovat o tom, že to je jeden jízdní pruh pro jedno auto. Čím menší poloměr, tím větší šířka, funguje to tak všude...

Opět, už alespoň po sté Tě žádám, aby jsi z mých vět nevybíral jen to, co se Ti hodí,citoval je celé a nevytrhával slova z kontextu.

To, že cituju jen kratší část tvých vět je kvůli úspoře místa. I kdybych zkopíroval tvůj text v plné délce, tak v mojí odpovědi není ani jediné slovo, které bych chtěl měnit[happy]. Nemyslím si, že je dobrý nápad označit za "spirálový nesmysl" projekt, který ještě nikdo z nás neviděl.

tak zvednu pruh o délce např. 10 nebo i 20, čili v případě slovanské radnice po celé délce nástupního ostrůvku tramvaje.

Ano, ale původně tu zaznělo, že se nemají zpomalovací prahy stavět vůbec a že se mají budovat jen zvýšené křižovatkové plochy. Takhle už to smysl dává.

Martin_j: Moje informace pochází od důvěryhodné osoby a byla mi sdělena neoficiální cestou z očí do očí během sezení u jednoho stolu

Předpokládám, že moderátor akce, který promlouvá k davu, je také poměrně důvěryhodná osoba[happy]. To nízké číslo 6-8 min. mě překvapilo, ale zaznělo několikrát a slyšeli to tam všichni.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17423
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. června 2015 - 13:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že moderátor akce, který promlouvá k davu, je také poměrně důvěryhodná osoba

Vzpomeň na toho pána, který v padesátých letech promlouval k davům, že žádná měnová reforma nebude [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 22. června 2015 - 14:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_j:
Vzpomeň na toho pána, který v padesátých letech promlouval k davům, že žádná měnová reforma nebude

Václav Klaus nebo Miloš Zeman??? [biggrin]

Plzeň 2015 - hlavní město evropské kultury

zlodějna, zbytečnost, marnost = zadlužené město
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12781
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 01:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

srovnávat krále československých lhářů, ale hlavně masovýho vraha a megazloděje z 50s mi přijde jako pokus o nejapnej ftip. na toho ti naši dva současní důchodci skutečně nemají. a já říkám - zaplaťpánbu.

takže libor si do příštího příspěvku buď zopakuje dějepis nebo se zdrží nemístných poznámek...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5767
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 01:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolino - Ježiš to snad nemyslíš vážně...
Myslí ... je to kretén, lhář a demagog to sis ještě nevšim? [crazy]

Malá leška - původně tu zaznělo, že se nemají zpomalovací prahy stavět vůbec
Jo? A kde prosim tě?

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12782
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 03:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro ML:
s t_15 (možná i wlastou, m_100 a jinýma) se asi shodnem na tom, že to, co nám na těch zpomalovacích prazích vadí nejvíc není jejich samotná existence, ale způsob, jakým jsou provedený. a tam jde především o sklon neboli úhel, a to hlavně nájezdu. jinými slovy čím tupější úhel a větší sklon, tím víc auto skočí, tím víc ho opotřebováváme a tím musím jet pomaleji. logicky tedy většina řidičů bude mít radši zpomalovací prahy s delším a pozvolnějším nájezdem. jelikož jsi nás martine zatím nepoučil jestli na tenhle element existuje nějaká česká nebo evropská norma, logicky se domníváme, že to projektant namaluje podle toho, jaxe zrovna vyspí, jaký prvky jsou zrovna na skladě u dodavatele nebo jak moc nemá rád auta [happy]

nevěřím že se někdo na odboru dopravy magoše nebo ÚMO bude dohadovat s projektantem jestli se osadí pás pro 10 nebo pro 30 km/h, prostě něco je tam nakreslený a všem to stačí, bezpečnost můžeme odfajfkovat jako splněnou.

jsou totiž zpomalovací prahy za který bych nejradši někomu nafackoval pokaždý když přes ně musím přejet a prahy, který mi nějak zvlášť nevadí. vzpomněl jsem si na jednu z těch lepších realizací - v Doubravce ve Staniční ulici u školky, tam to dílo s malým parkovištěm bylo dokončeno tenhle rok na jaře. zdá se, že tam někdo (kupodivu) použil při práci hlavu a vyprojektoval to snad i s ohledem na to, že tam při jakýkoli výluce poslední dobou jezdí autobusy linek 28 a 30. hurá.

pakliže se tady dozvíš, že zpomalovací retardér typu Vejprnická-internáty dokáže ničit vozovku samotnou i projíždějící autobusy, nepotřebuješ na to ani IQ 150+ ani deset příruček a tři normy, aby první co tě napadne, mělo být to, že prodloužíš tu zvýšenou plochu (a uděláš méně strmý nájezdy a sjezdy), tedy např. protáhneš ten bezpečnostní prvek na celou dýlku nástupního ostrůvku tramvaje a nebudeš dávat kanálovou vpust hned před nebo za zpomalovací práh. ale chápu, že tohle se těžko vyčte z učebnic, na to je nejlepší vlastní zkušenost za volantem, tedy pokud nějakej ing. vyleze ze stavební fakulty a posadí se rovnou, bez ŘP na cokoli a aspoň několika desítek tisíc ujetých km, za AutoCAD, může to být neštěstí pro všechny okolo, samotný vlastnictví titulu neznamená, že ten člověk nemůže být úplně blbej. a ta blbost se podle mě dá dobře zredukovat tím, že se občas spálíš na vlastní kůži a vyzkoušíš si, jak to nebo ono funguje. aneb jaxe říká - špetka praxe vydá za tunu teorie [happy]

a pokud se tedy vrátíme k tomu Rondelu, já bych navrhoval zlegalizovat na nájezdu od Lochotína dva pruhy, žlutýma proškrtnutýma obdélníkama zakázat stání v prostoru nájezdu od města/Kauflandu, udělat plný dva pruhy na výjezdu z OK do Otýlie, přičemž ten levej by sloužil pouze pro levý odbočení do Malický. k tomu doplnit/obnovit jak vodorovný značení, tak se zamyslet i nad tím svislým a řidiče včas informovat, kterým pruhem kam dojedou.

ten kdo je prase bude prasit dál, ale myslím, že většina řidičů to pochopí a přizpůsobí se. bohužel Otýlie, Roosevelťák ani S5Q a následná křižovatka Na Rychtářce nejsou nafukovací, ale to lze řešit jedině odvedením části dopravy jinam. vyhrazenej pruh pro autobusy by pouze dával novou možnost výdělku PČR/MP, což si myslím, že je zbytečný a z hlediska většiny řidičů opatření pouze tzv. nasírací. na těch 160 metrech autobus o víc než 3 minuty neurychlíš.

spirálovej kruhák nevím, zkus něco nakreslit a uvidíme. takovou věc je zapotřebí i pořádně, jasně a blbuvzdorně označit a to taky stojí peníze.

tabulka P-rekordů | S-analýza
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4916
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 08:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My teď na Doubravce řešíme jiný problém. Ve Šťáhlavech postavili do rekonstruované ulice u obecního úřadu dělící ostrůvek pro místo na přecházení. Těsně před poměrně ostrou zatáčkou, tj. auta tam stejně projíždí sníženou rychlostí a komunikace není ani příliš frekventovaná. No, ale velký bus s cyklovlekem se do ní prostě po novu nevejde, už se tam oddělala jedna guma. Obrubníky u nájezdu dělícího ostrůvku jsou již celé černé a to je to tam otevřeno teprve 14 dní.

Že by někdo projektantovi neřekl, že tam pojede bus + vlek celkově dlouhý přes 18,5 metru? Nebo kamión s návěsem. [smrt]

Bezdružická lokálka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6846
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 09:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: já bych navrhoval zlegalizovat na nájezdu od Lochotína dva pruhy, žlutýma proškrtnutýma obdélníkama zakázat stání v prostoru nájezdu od města/Kauflandu, udělat plný dva pruhy na výjezdu z OK do Otýlie, přičemž ten levej by sloužil pouze pro levý odbočení do Malický.

Zajímavý nápad. Když jsem tady totožné řešení popsal předminulý týden, tak jsi to označil jako hezkou myšlenku, ale viděnou optikou kancelářskou, nikoli řidičskou. Tak nevím, jestli si ta za těch pár dní změnil názor, anebo od začátku úplně přesně nevíš, o čem se mluví[crazy].

na těch 160 metrech autobus o víc než 3 minuty neurychlíš

To je otázka priorit, mě se tedy 180 sekund nezdá tak málo na to, aby to za tak levnou a nenáročnou úpravu nestálo. Investuje se do preference na křižovatkách, která autobusy zrychluje v daném místě o jednotky nebo desítky sekund a přesto to smysl má. Na průjezdu městem se každá ušetřená minuta hodí.

nevěřím že se někdo na odboru dopravy magoše nebo ÚMO bude dohadovat s projektantem jestli se osadí pás pro 10 nebo pro 30 km/h, prostě něco je tam nakreslený a všem to stačí

Tohle jsou ale Hurvínkovy představy o světové válce... Tady nemá smysl to probírat, ale věz, že všelijací úředníci a vůbec všichni, kteří mají na něco dávat svoje razítko, jsou kolikrát schopní vrtat do takových detailů, že by ses divil. Ale to bez kontaktu s touhle praxí prostě nemůžeš vědět.

jelikož jsi nás martine zatím nepoučil jestli na tenhle element existuje nějaká česká nebo evropská norma, logicky se domníváme, že to projektant namaluje podle toho, jaxe zrovna vyspí

Na zpomalovací prahy máme TP 85.

tedy např. protáhneš ten bezpečnostní prvek na celou dýlku nástupního ostrůvku tramvaje a nebudeš dávat kanálovou vpust hned před nebo za zpomalovací práh. ale chápu, že tohle se těžko vyčte z učebnic, na to je nejlepší vlastní zkušenost za volantem

[crazy]Už nevím po kolikáté, ale musím to sem napsat znovu, třeba si to konečně někdo zapamatuje. Projektant nemá poslední slovo v tom, jak bude nějaká stavba vypadat a mnohdy má ze všech účastníků procesu výstavby vliv nejmenší. A už vůbec nemůžeš zpoza volantu znát veškeré pozadí, které za tím stálo. Když to aplikujeme na tento jeden konkrétní příklad: On třeba projektant navrhnul posunutí uliční vpusti, ale z nějakého důvodu to nemuselo projít. Možná by to vyžadovalo rozsáhlejší přeložku kanalizace, kterou se někdo nechtěl zabývat a platit jí, možná by to vyžadovalo přeložení dalších sítí, aby to šlo realizovat. Těch důvodů, proč se to neudělalo, můžou být desítky, ale ty máš vždy jasno: Projektant je vůl, protože si to neuvědomil/zapomněl na to/nechtěl řešit/neměl zkušenosti atd.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4917
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 09:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu Erťák v Tlučné...


Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12783
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 09:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_k:
a je to tady: máte řidiče co maj obě ruce levý, to je jasný [biggrin]
navíc jako správnej vykořisťovatel by měl podnik nechat řidiče tu gumu zaplatit (když už nebudem počítat odtah, náhradní bus, zdržení atd.) [lol]

děkuju za info že už je to tam otevřený, mrknu na to tuten týden až pojedu Příbram. ono totiž využití týhle trasy kamiónama ztroskotává na výšce podjezdu pod tratí v Nezvěsticích - 3.3 metru, takže s 3.80 - 4.00 mají jaxi smolíka. když jedu z PB, velký auta obočujou v Borovně na RO.

takže třeba někdo usoudil, že tam nic velkýho jezdit nebude a ti co měli připomínkovat stavební řízení nevykonávají svoji práci dobře. jestli jste byli oslovení i vy v ČSAD já vědět nemůžu. kdybych měl volný ruce, dobrovolně bych se ujmul fce detektiva a pokusil bych se vypátrat který konkrétní židle tady zrobily řetězovou chybu. český silnice jsou takových pastí plný.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4848
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 09:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P2: a pokud se tedy vrátíme k tomu Rondelu, já bych navrhoval zlegalizovat na nájezdu od Lochotína dva pruhy, žlutýma proškrtnutýma obdélníkama zakázat stání v prostoru nájezdu od města/Kauflandu, udělat plný dva pruhy na výjezdu z OK do Otýlie, přičemž ten levej by sloužil pouze pro levý odbočení do Malický. k tomu doplnit/obnovit jak vodorovný značení, tak se zamyslet i nad tím svislým a řidiče včas informovat, kterým pruhem kam dojedou.

Sice si nedělám iluze o uvolnění žlutého šrafování (ani teď to moc nefunguje), ale to přesně jsem také navrhoval a pro dané místo je to nejlepší řešení.

Ke Šťáhlavám: On je dneska problém, že na všechno musí být předpis, nějaká norma, všechno se staví podle jednoho mustru a výjimky se netolerují. Schvalovací řízení je natolik složité, že jej všichni účastníci berou jako nutné zlo a pak se nestačí divit. A co hůř, ve vesnici typu Šťáhlavy je takové řešení úplně k ničemu, neboť se zpravidla přechází tam, kde je to nejblíž, čímž to celé ztrácí význam.
Takže se staví ulice široké přesně na bus a ani o milimetr víc; kruháče, kde má řidič kamionu jednu stopu, do které když se nevejde, tak dře kola; a nebo se staví místa pro přecházení v místech, kde je nikdo nepotřebuje; nebo cyklostezky s vyznačeným směrem jízdy; případně úsekové měření v místě, kde není nikdo ohrožován.
To vše ve snaze udělat z lidí monolitický blok, který se pohybuje vždy předvídatelně, jednomyslně a konstantní rychlostí (za světlými zítřky, chtělo by se dodat)

MK: A nedá se najet do protisměru a objet ostrůvek zleva? Myslím si, že v takovémto případě tvoří ostrůvek překážku provozu a je tedy možné (i podle zákona) jej objet zleva. Samozřejmě, pokud je dostatečně vidět a není tím nikdo ohrožen.

EDIT: Přes ty Šťáhlavy samozřejmě kamiony jezdí. Jednak taková Tatra s vlekem u JZD ve Spáleném Poříčí je nízká, za druhé je ve Šťáhlavech fabrika, kam najíždějí desítky kamionů, za třetí tudy projíždějí auta ze zmíněné fabriky i z Plzence, které pokračují na Budějice/Rakousko a za čtvrté i na tu Příbram se kolikrát jezdí přes Blovice a za páté leží ostrůvek na silnici II třídy spojující Rokycany se silnicí I/20, kde je taky řada fabrik.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12784
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 09:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML:
ty mě pořád nechápeš - odbočovací pruh do Malický by nezačínal na vjezdu na OK od Lochotína, ale až ZA výjezdem do Otýlie.

Těch důvodů, proč se to neudělalo, můžou být desítky, ale ty máš vždy jasno: Projektant je vůl, protože si to neuvědomil/zapomněl na to/nechtěl řešit/neměl zkušenosti atd.

martine já pochopitelně nemůžu vědět kde v procesu návrhu a schvalování stavby se stala chyba, ale ten kdo to každý jedno konkrétní místo zkurvil není venca s lopatou, honza se zednickou lžící, pepík s bagrem, stavbyvedoucí jirka ani jejich fa Stavby a výkopy s.r.o.
a opakuju poněkolikátý, pro mě je zatím tou poslední instancí, která je pro mě hmatatelná a má jakousi část rozhodovací pravomoci právě ten projektant. až řekneš že kurvítko obývá odbor dopravy na nějakým MÚ, budu útočit na něj. rozumíme si?

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12785
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 10:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

t_15:
Takže se staví ulice široké přesně na bus a ani o milimetr víc; kruháče, kde má řidič kamionu jednu stopu, do které když se nevejde, tak dře kola; a nebo se staví místa pro přecházení v místech, kde je nikdo nepotřebuje; (...) To vše ve snaze udělat z lidí monolitický blok, který se pohybuje vždy předvídatelně, jednomyslně a konstantní rychlostí (za světlými zítřky, chtělo by se dodat).

to je přesnej popis, dneska existuje jakási potřeba do toho neorganizovanýho chaosu, kterej nám tu zbyl po minulým období vlády jedný strany, kdy bylo na silnicích daleko míň aut, vnést jakejsi řád, takže se všechno musí usměrnit, zregulovat a všem nalajnovat tu jedinou správnou cestu. chceš jet z Plzně do Sušice? tak pojedeš přes Klatovy, žádný že si můžeš vybrat jestli se ti líbí víc cesta přes Horažďovice nebo třeba přes Plánici, prostě PM-Sušice jedině přes KT, ani o vesnici vedle. a podle týhle logiky se dneska rekonstruujou silnice. je to dost často na blití.

do Katalog servisu ve Šťáhlavech kamióny najíždějí od D5 z Černic přes Plzenec a do centra Š tedy nedojedou. na jih pak asi musí jet z5 do Plzence a pak kolem Radyně a vyjedou nad Losinou.

...leží ostrůvek na silnici II třídy spojující Rokycany se silnicí I/20, kde je taky řada fabrik...

tam si myslím, že je pro kamión asi nejvhodnější trasa RO-D5-Černice-I/20 na jih. než se tam prcat přes Šťáhlavy do Plzence a stejně buď najedeš v Černicích anebo nad Losinou pod Radyní kde vystojíš důlek než se ta hlavní trasa uvolní...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5768
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 10:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

už se tam oddělala jedna guma. Obrubníky u nájezdu dělícího ostrůvku jsou již celé černé

Naučte řidiče skákat přes ostrůvek celou vahou vozidla ... dlouho to nevydrží a štáhlavskej národní výbor si do půl roku bude muset ostrůvek zaplatit znova bo bude úplně rozpadlej. Třeba jim to pak dojde že jsou čuráci. A samozřejmě škody na vozidlech na nich též úspěšně uplatníte protože kdo způsobí překážku provozu ten nese plnou odpovědnost.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4849
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 13:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do Katalog servisu ve Šťáhlavech kamióny najíždějí od D5 z Černic přes Plzenec a do centra Š tedy nedojedou. na jih pak asi musí jet z5 do Plzence a pak kolem Radyně a vyjedou nad Losinou.

Já už jsem tam párkrát za kamionem jel...těžko říct odkud kam jel, nabídl jsem ale pět důvodů, odkud se tam mohl vzít. A evidentně tam sem tam něco projede, když je zmíněný obrubník celý černý od pneu.
Mimochodem kamiony, i když ne tolik, jezdí i do toho lihovaru nebo co to je u náměstí. Nedávno jsme odtamtud vezli dva pytle krmiva a měli tam takových 30 palet určitě.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 13:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad P2:
to je přesnej popis, dneska existuje jakási potřeba do toho neorganizovanýho chaosu, kterej nám tu zbyl po minulým období vlády jedný strany, kdy bylo na silnicích daleko míň aut, vnést jakejsi řád, takže se všechno musí usměrnit, zregulovat a všem nalajnovat tu jedinou správnou cestu. chceš jet z Plzně do Sušice? tak pojedeš přes Klatovy, žádný že si můžeš vybrat jestli se ti líbí víc cesta přes Horažďovice nebo třeba přes Plánici, prostě PM-Sušice jedině přes KT, ani o vesnici vedle. a podle týhle logiky se dneska rekonstruujou silnice. je to dost často na blití.

dám Ti milý Pavle jednu dobrou radu. najdi si jinou práci, začínáš bejt docela nesnesitelnej, možná už jsi horší než já [rofl]
a nekecej, že nemůžeš, každej může, pokud chce, změna Ti prospěje a budeš na svět koukat docela jinak. doporučuji práci lesníka s motorovou pilou ( s tou se vejdeš všude [kiss] ) a na vodítko si kup třeba jezevčíka ( trochu delší plemeno, ale ve Šťáhlavech se Tě do zatáčky vejde [yawn] ) zapoměň na volant v našich podmínkách.
A pokud opravdu nemůžeš bez volantu být, doporučuji změnit adresu a polokouli, v KLDR budeš mít silnice jen pro sebe [ok] [auto] [auto]

Plzeň 2015 - hlavní město evropské kultury

zlodějna, zbytečnost, marnost = zadlužené město
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5770
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 20:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v KLDR budeš mít silnice jen pro sebe
A bicykl tam ze svých úspor hravě sobě pořídíš [lol]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12787
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 20:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jsem pořád v klidu, jen mi prostě vadí, že některý věci by se daly a mohly dělat líp, ale bohužel je v naší republice ve všem poměr zhruba 50:50, půlka lidí chce doprava, druhá doleva, jedni budujou, druhý jim do toho soukolí vytrvale sypou písek, takže pokud je někde potřeba kolektivního rozhodnutí, je to ve velký většině kočkopes, úměrně tomu, kolik lidí do toho může kecat a tlačit svoje vidění světa. pořád si jen říkám PROČ? ale asi to nemá východisko...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Klobasa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 8-2013
Odesláno Středa, 24. června 2015 - 08:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 26 jezdí 442
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6847
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 24. června 2015 - 09:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: chceš jet z Plzně do Sušice? tak pojedeš přes Klatovy, žádný že si můžeš vybrat jestli se ti líbí víc cesta přes Horažďovice nebo třeba přes Plánici, prostě PM-Sušice jedině přes KT, ani o vesnici vedle. a podle týhle logiky se dneska rekonstruujou silnice

Co to je za nesmysl? Myslíš si, že se kompletně opravila II/169 mezi Horažďovicemi a Rabím proto, aby se po ní nejezdilo? Do Sušice si můžeš jet kudy chceš, ale nemůžeš od žádného státu očekávat, že ti bude budovat několik paralelních spojení ve stejné kvalitě. Proto máme silnice rozdělené do tříd (a to rozhodně není "výmysl" posledních několika let), které by měly jednak vyjadřovat intenzity provozu na nich a jednak komfort, jaký ti budou poskytovat.

ty mě pořád nechápeš - odbočovací pruh do Malický by nezačínal na vjezdu na OK od Lochotína, ale až ZA výjezdem do Otýlie.

Pokud napíšeš, že chceš zrušit zúžení na jeden pruh na vjezdu od Karlovarské a odpojení do Otýlie Beníškové rozšířit na dva pruhy, tak mě z toho vychází, že dva paralelní pruhy (jeden do Malické a jeden směrem na Rooseveltův most) povedou nepřetržitě až od Karlovarské. A jestli chceš řazení do křižovatky vyznačit po staru až za kruhákem nebo po novu už před ním, je jen detail.

až řekneš že kurvítko obývá odbor dopravy na nějakým MÚ, budu útočit na něj. rozumíme si?

Jenže to není detektivka, kde máš rozdělení hodné a zlé a kde se na konci dozvíš, kdo je vrah. Těch kurvítek může být několik a můžou být v každém procesu rozmístěné někde úplně jinde. A nebo taky nemusí být vůbec nikde a nějaký nepovedený detail vznikne souhrou různých okolností. To ale nezjistíš, pokud nebudeš znát celý proces tvorby projektu. Zkrátka si musíš zvyknout na to, že leckdy není možné ukázat prstem na jednoho člověka nebo instituci, která za něco může a s tímto vědomím se budeš muset naučit žít.

já jsem pořád v klidu, jen mi prostě vadí, že některý věci by se daly a mohly dělat líp

Zase jsem si vzpomněl, jak ti kolikrát trvalo o dvacet minut dýl, než jsi se vypravil na nějaký výlet. Opravdu by to nešlo dělat líp? Když každý začne u sebe, tak se ty výsledky jednou dostaví.

je to ve velký většině kočkopes, úměrně tomu, kolik lidí do toho může kecat a tlačit svoje vidění světa. pořád si jen říkám PROČ? ale asi to nemá východisko...

Východisko to nemá. Odjakživa platí, že každá věc, kterou vytváří víc než jeden člověk bude vždycky větší nebo menší kompromis. Tak to prostě je.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17424
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 10:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 26 jezdí 442

A odpoledne bude docela určitě jezdit někde úplně jinde [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12790
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 14:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dopoledne jsem omrknul ty Šťáhlavy. je to tam úžasný, třebaže to na první pohled nevypadá. zatáčka je ve výsledku mnohem ostřejší než dřív. maximum co tam projelo relativně v pohodě bylo dlouhý Eurocargo se skříní, podobný mají i pošťáci (ti tam ale s tímhle nejezdí).

je to tam otevřený prej druhej tejden a obrubníky už jsou od pneumatik hezky označkovaný. žlutej plastovej nesmysl s přikázaným směrem objíždění na středovým ostrůvku je zatím na svým místě, i proto, že obrubík je tu výš než chodník, jako kdyby to ten někdo nakreslil/schválil/postavil záměrně, aby předešel opakovaným investicím do zničený značky.

samozřejmě se na projektový přípravě podílelo klubko institucí - obec, kraj, PČR, taky projektant a ten údajně prohlásil, že to vyjde, že se tam ty auta vejdou.

problém začíná pochopitelně v pozemcích, když holt někdo v místě řekne, že tu svou deset metrů dlouhou a metr širokou nudli obci neprodá, tak ji prostě neprodá, projektant je šikovnej a narve tam všechno co potřebuje i tak.

výsledkem je... co jinýho než paskvil. jestliže to tam dřív nebylo zrovna ideální, teď je to místo vysloveně nebezpečný. až vám sem pověsím fotky, možná sami pochopíte proč. ale osobáky projedou bez problémů. i dodávky [biggrin]

jinak je to financovaný z evropských peněz, nezapomněli na základní kámen se zlatavou cedulkou. což ale znamená, že minimálně 5 let s tím nikdo nehne.

vot éto těchnika jedenadvacátýho století.

jestli se takhle v těch investicích do silnic II. a III. tříd v našem kraji bude pokračovat dál, protože je potřeba mít připravený projekty a čerpat eurodotace, máme se na co těšit [ko]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12791
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 14:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML:
Zase jsem si vzpomněl, jak ti kolikrát trvalo o dvacet minut dýl, než jsi se vypravil na nějaký výlet. Opravdu by to nešlo dělat líp? Když každý začne u sebe, tak se ty výsledky jednou dostaví.

milý martine, jestli je tohle ta nejzásadnější věc, která tě na mě sere, poradím ti docela jednoduše: buď se dodrží stanovenej čas třeba +/- 5 minut anebo práskneš do kobyl a jedeš do [zadnice]

je to drsná výchovná metoda, ale funguje [biggrin]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12793
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 19:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár obrázků ze Šťáhlav...

vypadá to nevinně, že? [happy]

teď nějaký průjezdy:



kde je chyba? v řidičích? v autech? v silnici?

tabulka P-rekordů | S-analýza
hluchý kombaj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.72.254
Odesláno Středa, 24. června 2015 - 20:24:43    Odkaz na tento příspěvek  

Mr.ka zadavatel, mr.ka projektant, mr.ka zhotovitel.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9923
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 20:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: a pokud sem dorazí jistý dotyčný, tak přidá další příklady problémů ve Šťáhlavech...

Be clever - use public transport!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4850
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 21:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P2: Ale víš jak, na vlečné křivky to v AutoCADu vyšlo přesně [crazy][biggrin]

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12795
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 21:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jistě, na centimetr přesně [blush]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 24. června 2015 - 23:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 26 jezdí 442
Nějak to nechápu, třeba mě to někdo vysvětlí.

Ve vozovně stojí nové nízkopodlažní autobusy a 442 pořád jezdí. Proč PMDP nevypravuje všechny spoje nízkopodlažní, šlo by zrušit všechny vozíky a jiné značky v jízdních řádech.K tomu také nějaká informační kampaň že od data xy jsou všechny vypravované autobusy nízkopodlažní.