K-report
 

Archiv diskuse Staničář do 03. 04. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Hry a simulátory » Staničář » Archiv diskuse Staničář do 03. 04. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
KimiR_alias_Lukas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 24. března 2015 - 16:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,ve stagu jsem doplnil PKPIC vozy.Doporučuji aktualizovat Stag.Pokud bude opět něco nového,přidám to tam (beru obrázky vagonweb.cz,zelpage.cz).
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 10:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, prosím, bylo by možno opravit grafikon České Třebové? U Ex 100x se nezobrazuje HV 162_RJ, jen popis. Je to stejné jako Railjet_CD u Ex 7x. [vypravci]
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2015
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 12:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš aktualnu verziu obrazkov? Ak nie stiahni lebo to nieje problem GVD ale chýbajúcich obrazkov...
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 13:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám aktuální verzy (347), stáhnul jsem ji hned po vydání. Tenhle problém jsem objevil už u vozu Railjet_CD, Balik ho opravil v GVD, mrkni na 23.3. funguje to bezvadně. Tak jsem si myslel, že je to stejné. A je to i u Tadgnss_CDC u posunu, jen si nepamatuju číslo. V definici vozů je takhle napsaný.
mAzi.80
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2014

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 18:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:-) Jojo, balik má pravdu. vždyť je to poznat z reliéfu kolejiště, že je to jakýs malý šturcek, tak na stroj. nejlepší je vyhledat si to na oněch stránkách s mapami. jsou tam krásné snímky a mám osvědčeno, že funkce měření vzdálenosti je překvapivě přesná. nebo si otevři stanici v builderu a zjisti skutečnou délku políček...
mAzi.80
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 5-2014

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 19:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chtěl bych se zeptat, co způsobuje problém při tom, když se zobrazuje číslo vlaku v traťovém úseku a zmizí ještě dřív než vlak celý vjede do stanice a uvolní trať. oddíl. a jak toto případně obejít či napravit. co dělám špatně při programování?
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2015
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 20:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj bol by záujem o nové obrázky do staničára?

http://jpeg.cz/images/2015/03/25/T4ZhC.jpg

http://jpeg.cz/images/2015/03/25/lQZva.jpg

Samozrejme obrázky budú zmenšené. Ak by bol záujem viem zrobiť ktorýkolvek model čo cchýba. Screeny su z MSTS a upravené.
mAzi.80
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 5-2014

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 20:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, kdo vlastně tady přišel a do staničáře zavedl pomůcky a finty, které obcházejí a do velké míry napravují nedokonalosti staničáře, které jej krátí od dokonalosti věrné simulace. jako např. zavedení fontů se znaky zakrývající či virtuálně zobrazující pole ku zlepšení chodu simulace vzhledem k realitě a věrnosti zobrazení nebo nová fce pro zobrazování a přenos čísel nebo různé postúpravy v xml? chtěl bych tím navázat na dotaz, zda-li se něko nepokoušel v staničáři napravit chyby v tom smyslu, že simulátor umožňuje stavět následně volenou jízdní cestu ihned po uvolnění obvodu výhybky která je v páru s "odvratnou" výhybkou a obvod té odvratné jěště nebyl uvolněn. ikdyž se při tvorbě stanice výhybky párují, stejně je navzdory tomu v simulaci při stavění jc možné tuto závislost rozhodit. chtěl bych tomu někdy rozumět a zavést do simulace možnost nastavení odvratných obvodů a neprofilových styků "kabareťáků" stejně jako zavedení jednoho mezistaničního oddílu na jednokolejkách bez ohledu na jeho rozdělení na zobrazující se počet obvodů aniž by se tento oddíl choval jako AB.
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 11-2002

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 21:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mAzi.80:
Nevím nic o tom, jak je zobrazovač CV sestrojený po SW stránce, tak to řeknu jen podle své zkušenosti (můžu se mýlit a promiňte neumělé výrazy):

(Mluvíme o použití prvku tvar=22)
1. Základní předpoklad:
- máš souvislý mezistaničí úsek (všechna políčka mezi vjezdovými návěstidly sousedních dopraven) /AB,
- míříš (T + "zaměřovač") na 1) šipku traťového souhlasu přední dopravny, 2) vjezd. náv. přední dopravny, 3) všechny kolejové obvody v mezistanič. úseku (z každého KO postačuje právě jedno políčko), 4) u přední i zadní dopravny jedno políčko obyčejné staniční koleje v záhlaví nejblíže k vjezdovému návěstidlu (musí být kolej, nesmí to být označník).
Pak k výpadkům zobrazení CV v traťové frontě nedochází. CV se v nepřetržené souvislé řadě v prvním KO načte a pak postupně předává jízdou vlaku z jednoho kolejového obvodu do druhého, po celou délku mezistaničního úseku.
K dočasnému výpadku CV může dojít, pokud bych zapomněl některý kolejový obvod "zaměřit".

2. "Vypínacími" prvky jsou jakákoliv přerušení souvislého úseku /AB, takže
- zastávka (kolej není /AB, ale /zXX),
- propojovací "tunel" -:- mezi vzdálenými úseky.
Tam k výpadku čísla dojde vždycky a navíc je pak potřeba číslo znovu "nastartovat" co nejdřív, ještě v tomtéž KO. [Např.: Přes 3 políčka mám kolejový obvod číslo=101, první a třetí políčko je text=/AB, druhé políčko je zastávka text=/zVCh; vlak vjede na první políčko, to má napojení ("zaměřovačem") na zobrazovač CV, takže se číslo vlaku načte a drželo by se přes celý KO 101; pak ale vlak vjede do zastávky, takž se CV vypne; proto já zaměřovačem napojím na zobrazovač CV i třetí políčko, čili hned jak vyjede vlak ze zastávky, znovu se načte jeho CV].
Totéž platí u "tunelu" [vlak vjíždí přes "zaměřené" políčko do KO, načísluje, pak jede přes další políčka, dostane se až na poslední "přechodové" pole -:-, pak následuje díra, vlak přijde o číslo, znovu vstupuje "přechodovým" políčkem -:- (pořád všechno pod stejným číslem KO) a dalším "zaměřeným" políčkem musí znovu načíslovat CV, pak už bez problému pokračuje po zbylých polích tohoto KO až do konce, přejede do jiného KO (přes zaměřené políčko) atd.].

delay:
Screny vozidel z MSTS je nejlepší dělat v SView 2.2.237 (Shape Viewer), z menu "Tools" zapnout položku "Orthogonal Projection", pokud možno na bílém pozadí.

2koridor.websnadno.cz
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2015
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 21:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ANo ano toto sú z Shape Vieweru myslím že na čiernej to ukáže lepšie ale pokial na bielom nemal by byť problem. všetky obrázky su robené tak že narazniky by mali sedieť jeden na druhý.
mAzi.80
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2014

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 08:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji. A pokud sousední dopravny jsou vstupy do oblasti? Kam namířím namísto políčka staniční koleje?
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 11-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 10:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přímo na vstup. [V tomto případě máš se zobrazovačem CV provázáno jak návěstidlo přední dopravny (+ jeho traťový souhlas), tak i symbol "zadního návěstidla", tj. políčko vstupu (ale jeho "skrytý" traťový souhlas se k zobrazovači CV neváže)].

Možná víš, ale pro jistotu - napadá mne ještě jiná věc:

- Hodí se rozvrhnout koleje v okolí vstupu tak, aby hned za vstupem následoval jeden "skrytý" kolejový obvod (stačí i jen 1 políčko 10m, mimo viditelnou obrazovku, příp. zobrazit text=" /AB" nebo překrýt odjinud). Jde o to, že vlak se v "pragotronu" nabízí ca 2-3 min před skutečným vstupem do oblasti. Pokud jej přijmeš (odklepneš v pragotronu), hned si šlápne na nejbližší kolej za vstupem (ale stojí, čeká na vstupní čas) a indikuje obsazení prvního traťového oddílu (což nevypadá reálně). Zatímco když jej takhle necháš stát mimo viditelnou oblast, blíží se to líp skutečnosti: Odklepneš vlak, hned se zobrazí CV (jakoby soused dával PODJ), až v čase skutečného odjezdu od souseda se postupně začnou indikovat obsazené traťové oddíly.

- Po provázání vzájemných závislostí (T) mezi návěstidly a traťovými souhlasy přilehlými k danému mezistaničnímu úseku (TS přední dopravny "T" -> vjezd. náv. před. dopravny; vjezd. náv. před. dopr. "T" -> vstup; skrytý TS na vstupu "T" -> vstup; vstup "T" -> vjezd. náv. přední dopravny) se běžně vynáší zobrazování textů od vstupního políčka mimo viditelnou oblast (vstup "Q" -> kamkoliv mimo obrazovku). Jinak by se (a to již v okamžiku zahájení nabídky z pragotronu, jakmile se zjeví číslo s blikajícím otazníkem) nesmyslně zobrazovalo CV na vstupním návěstidle přední dopravny (byvši [crazy] tam vyneseno dříve pomocí "T"; jistě víš, že pomocí "T" se nejprve přenese jak technická, tak i textová vazba, pozdějším použitím "Q" lze ale textovou vazbu oddělit a vynést ještě do jiného pole, zatímco technická vazba zůstane v původním umístění dle "T").

2koridor.websnadno.cz
mAzi.80
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2014

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 11:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano ano baliku. tohle vše znám z tvých simulací, tohle jsem od tebe odkoukal, pochopil a začal používat. dělám to přesně jako ty, virtuální desetimetrový úsek zakrytý a odkaz vjezd.návěstidel mimo oblast ať tam furt blbě nesvítí u vjezd.návst. chyba bude asi ve mně. musím si prověřit jestli sem to "naměřoval" správně...
KimiR_alias_Lukas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 13:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,chtěl bych se optat jak se dá do staničáře třeba vlaky které budou ukazovat zpoždění ,když dám příklad budu mít vlak kterej má pravidelný vstup do oblasti v 13:36 a u něho bude třeba napsáno +18.A přijede do oblasti až v 13:54.Jestli teda vůbec jako zpoždění existuje.Pokud jste hráli někdo např německé stellwerksimulation,tak tam maj psáno skutečnej čas vstupu do oblasti a ktomu +xx min čas.Jde toto i do staničáře nějak,nebo jen podle stagu ten čas kterej tam zadám,tak tam je ?
kohlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2014
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 16:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
mám dotaz:
Bylo by možné rozšířit v informačním panelu sloupce s číslem vlaku a s číslem doporučené koleje o 2 políčka tak, aby u šestimístného čísla vlaku toto nezasahovalo do zkratky vstupu a u třímístného čísla koleje toto nezasahovalo do rámečku panelu ( v případě, že je v panelu více sloupců s vlaky) ?
Jinak děkuji všem tvůrcům stanic za super zábavu a také děkuji za odpověď.
djst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2014
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 21:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

balik:
Mohl bych se zeptat, jak děláš, aby se ti vlak který vytvoříš (navolíš nové číslo) nepřilepil na odjezdové koleji k jedné straně a nezůstal tam až do odjezdu? Vím, že v tvých simulacích se toto také stává, ale jen u vlaků s 20ti a více minutami do odjezdu a 20 min před odjezdem se poslušně přesunou na své místo na koleji.

Pokud bys chtěl, mohl bych ti poslat moji rozpracovanou simulaci, kde se to stává, abys zjistil, proč se to děje.

Díky

pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 11-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 21:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

djst:
Tohle nevím.

2koridor.websnadno.cz
djst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2014
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 22:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

balik: No nic, no, možná vím, čím to je, takže to nechám být. Ale jiná věc - když najedu na staniční kolej posunem, tak mi zmizí její číslo (když na ní najedu vlakem, místo čísla koleje je číslo vlaku). Číslo jsem tam dával pouhým stisknutím kl. W.

pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2015
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 01:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čo poviete? Mne sa to celkom páči [happy]

http://jpeg.cz/images/2015/03/27/6U8pt.jpg
Rongi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2013

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 16:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chtěl bych jen upozornit balíka na to, že na jeho stránkách je u stanice Břeclav ke stažení simulace Smíchov-Rokycany

[blesk]242 269[satan]
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 11-2002

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 16:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 2koridor.websnadno.cz je ke stažení nová simulace uzlu Břeclav ve verzi 1-00 (chyby nejsou vyloučeny, kdyžtak budu průběžně vydávat další opravené verze).
Pokyny k technologii jsou napsány na webu dole, v archivu se stanicí jsou přiloženy i všechny potřebné plánky a rozvrhy.



Příjemnou zábavu [wink]

2koridor.websnadno.cz
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2015
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ďakujem na Breclav som sa velmi tešil [happy] [happy] [happy][jidlo]
krestisful
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2013
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 18:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jakto že mám takto zobrazené nástupiště v břeclavi ? Nástupiště v zastávce Ladná mám v pořádku, fonty mám nainstalované, děkuji za radu
zdendaki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 18:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krestisful: Nemáš nainstalované fonty. Měly by být v adresáři se stanicí. Instalace fontů je zde už několikrát popisovaná.

Můj web Zdendaki.wz.cz [happy]
[new] Web hry Staničář: Staničář.wz.cz [vypravci] [masinka] [new]
Pipin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 18:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KimiR_alias_Lukas: Staničář,jako simulace zpožďovat vlaky neumí, musí se nastavit ve Stagu, nebo upravit pomocí "Generátoru zpoždění" po tvorbě ve Stagu.
To, že Staničář neumí zpožďovat sám o sobě, to mi na něm vadí od začátku.
krestisful
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2013
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 18:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdendaki, nainstalované je mám.. chyba musí být jinde
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5940
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 19:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkoušel jsi stisknout klávesu J?
zdendaki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 19:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Klávesou J to nebude. To by se změnily grafiky seřazovacího návěstidla.

Můj web Zdendaki.wz.cz [happy]
[new] Web hry Staničář: Staničář.wz.cz [vypravci] [masinka] [new]
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2015
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 19:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Horlivo sa pracuje na GVD 2014/2015 po 1. zmene platnej od 1.3. 2015 pre Bratislavskú hl.st.

O chvíľu budú hotové všetky nákladne vlaky v smere Bratislava Lamač-Bratislava Nové Mesto a opačne. Do nedele dúfam že budem mať nákladné vlaky hotové. Potom zostáva už len osobná doprava. Vopred upozorňujem že sa jedná o stanicu kde nieje obsluhované odstavné kolajisko.

Tak držte palce nech sa aktualizácia podarí [happy]

http://jpeg.cz/images/2015/03/27/8MWn1.jpg
KimiR_alias_Lukas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 21:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pipin: generátor zpoždění ani nemám,kde bych ho sehnal ?,jinak jsem si to myslel že to asi bude ve stagu nutno napsat zpoždění ručně,tedy časově.
KimiR_alias_Lukas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 21:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Delay: proč dáváš CDC 363 mašiny do sekce ve stagu k 363 kde jsou obrázky ČD,na CDC tam máš samotnou sekci.A ještě by mě zajímalo proč máš tvé obrazky menší než ty které už tam byli :D
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2015
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 22:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skúšal som ako to bude vyzerať s obrazkamy čo som si urobil cez Shape viewer... po urobení asi 100 obrazkov som zistil že to je samovražda. Stag všebecne by sa zišiel prečistiť je tam kopec zbytočných a chaotických sekcií [happy] obrazky menšie? Daľšia vec je žeby sme si mohli zaviesť štandard 61px na výšku ... všetky obrazky ktoré som robil sú upravené na tento rozmer a nemám to potom ako cirkus lepšie to vyzerá [happy]
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 11-2002

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 23:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krestisful:
Nějaký problém se zobrazováním "podpůrných" fontů.

Nástupiště ve stanici je trochu inovace, použit (namísto stavebního prvku "nástupiště") textový znak ▓ (U+2593, tmavé stínování).
[Díky tomu lze mít zobrazení dle standardu JOP, tj. 1) popisky návěstidel v "hmotě nástupiště", které jsou viditelné při zapnutém režimu zobrazení všech textů, zatímco 2) při vypnutí popisků se zobrazí pouze souvislé nástupiště, bez vykousnutí. (To jsme doteď neuměli)].

No ale tento znak není přímo obsažen (jako původní originál) ve znakové sadě toho mého "JOP-fontu", takže se přebírá z nějakého implicitního fontu a v Tvém počítači zřejmě jako "podpora" funguje jiný font, než u nás ostatních (proto se na to zatím nedošlo?... Zajímalo by mě, jak rozšířený je tento problém. Mají ho i ostatní?)
Pokud se u Tebe nedobereme řešení, budu to muset speciálně doplnit přímo do staničářového fontu (= hlavně předem rozměrově odzkoušet velikost znaku [sad] ).
Pro začátek zkusím pohledat alternativní font, na který bych odkázal přímo z xml a pošlu Ti mailem pokusný xml, abys ho vyzkoušel (nebude to hned).

2koridor.websnadno.cz
djst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2014
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 23:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

balik: U mně se sice zobrazuje souvislá modrá, ale trošku vyblitá.

pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
zdendaki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2013

Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 08:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balik: Jak jsi dokázal, že nemusím stavět cesty přes variantní body? Tak, jak to máš popsané na webu.

Můj web Zdendaki.wz.cz [happy]
[new] Web hry Staničář: Staničář.wz.cz [vypravci] [masinka] [new]
moody77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2014
Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 08:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ako vyrieši toto:Provozní dispečer:pp zavedte vlak soukr.dopravce/RCA 79679 do Bh1 (Ba 23:05)?
djst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2014
Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 11:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moody77: Ve stanici bys měl mít Lv pro "dispoziční výkony" (leze např. v cca. 7:20 z OKV-30). Čísla vlaků, co mají 5 míst a začínají sedmičkou jsou jízdy Lv vlaků. Tedy tu lokomotivu přestavíš na požadovanou kolej, načísluješ ji dle instrukcí a hlášku dispečera vymažeš stiskem kl. Del.

pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Rongi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2013

Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 15:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mně se to nástupiště v Břeclavi taky zobrazuje takhle a to i při správné instalaci fontů ze souboru

[blesk]242 269[satan]
moody77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2014
Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 17:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

djst:pochopil,ďakujem.
KimiR_alias_Lukas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 13:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz na autory GVD.By mě zajímalo kde berou řadění nákladních vlaků.Když Plán řadění nákladních vlaků se za poslední 3 roky sehnat vůbec nedá.
delay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2015
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 23:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ked fotis vlaky alebo pochadzas z mesta pre ktore gvd tvoris mas predstavu co cca za vlaky najcastejsie jazdia. Ale jedna sa skor o cisla ako radenie to je na kazdom individualne [happy] podla svojej predstavivosti... Ved ani tie vlaky nechodia stale rovnake a tie co chodia maju napisane POV pohonne hmoty a vies ze veze nejake kotle. POV auta vies ze veze auta [happy]
tomko2225
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2013

Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 21:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

keby som vedel stavať v builderi tak by som postavil tri slovenské stanice a spravil k nim GVD. A mám otázočku na kolegov ktorý bývajú v Prahe a jej blízkom okolí že ako je to vlasne s rekonštrukciou hlavního nádráži? Potreboval by som len vedieť ktoré vlaky tam končia z tých čo tam končiť majú a ktoré nie a tie ktoré tam nekončia a majú tak by ma zaujímalo kde končia. a ešte ako je to s vlakmi ktoré idú cez hlavní nádraží až na Vršovice čiže osobáky od Mladej Boleslavi?

môj život je železnica
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 10:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tomko2225: zkus webovky IDOSu a podívat se na JŘ spoje z ???? do Prahy. Klasické vyhledávání dopr. spojení. Je tam i řazení vlaků osobní dopravy.
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 13:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tomko2225, Mašinist: Tvorba simulací podle IDOSu doufám není myšlena vážně. [crazy] O aktuální situaci informují výluky na webu ČD (http://www.cd.cz/omezeniprovozu/), nejlepším zdrojem je reálné obsazení kolejí.

Ovšem než aby vzniknul nějaký nehratelný a nereálný paskvil, tak bych raději tvořil nějakou jednodušší oblast a bez výluk. [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Baresm.)

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
tomko2225
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2013

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 15:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baresm:ja sa momentálne Prahu nechystám prerábať teraz tvorím niečo iné som sa to pýtal len tak informatívne aby som bol v obraze

môj život je železnica
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 16:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baresm: já jen odpovídal na otázočku. Vyrozuměl jsem, že ho čistě akademicky zajímají odklony v souvislosti s výlukami na Hl.n. Toto určitě není možné brát jako podklad pro tvorbu.
Slanour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 18:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balik: Mám takovou drobnost k Břeclavi, nevím esli už to někdo hlásil, ale soupravy se syslem sou v opačném pořadí(tj. sysel má být správně na konci)
a ještě dotaz, nevíte náhodou proč se v nabídce CV nezobrazuje nabídka vlaku, který normálně v konkrétní den jede?

Slaňour
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 11-2002

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 19:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slanour:
soupravy se syslem sou v opačném pořadí

Ano, "...obousměrné soupravy rychlíků 8XX (ve směru Brno, Olomouc) a osobních vlaků 42XX (ve směru Přerov) vedené lokomotivou, s řídícím vozem v protilehlém čele soupravy, jsou záměrně orientovány opačně (lokomotiva na jižním konci vlaku), než by odpovídalo skutečnosti (loko na severním konci);
práci si můžete zpestřit prováděním přepřahů při změně směru jízdy u těchto vlaků (jako tomu bylo donedávna v minulých grafikonech, před dodáním ř.v.-"Syslů") - v takovém případě se předpokládá, že budete čelního "Sysla" pokládat za obyčejný vůz; současně vzhledem ke krátkým pobytovým časům není možné stíhat objíždění soupravy stávající vlakovou lokomotivou, počítejte proto na přepřeh dopředu vždy s jinou lokomotivou a stávající vlakovou použijte později na obrat následujícího vlaku."

(jak se píše v technologických pokynech ke stanici na webu [wink] )

2koridor.websnadno.cz
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 11-2002

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 20:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moody77:
ako vyrieši toto:Provozní dispečer:pp zavedte vlak soukr.dopravce/RCA 79679 do Bh1 (Ba 23:05)

V tomto případě jde jen o podání informace, že (chceš-li, např. nahromadily-li se Ti taurusy od přepřahaných nákladů) můžeš zavést eLvéčko do Rakouska. Klidně pak „Disp-okno“ po přečtení odmázni z „pragotronu“.
[U jiných vznikajících vlaků (třeba když máš zavádět osobák, který v Ba začíná) se Ti většinou v nějakém předstihu před odjezdem nabízí záložní souprava a díky tomu (i v případě, kdy záložní soupravu nepotřebuješ, protože ji máš od předchozího obratu už ve stanici) jsi alespoň upozorněn, že máš přistavit a načíslovat nový vlak. Tady u těch Lv nic takového není, takže jsem zvolil aspoň nějakou formu upozornění].

Jinak i v reálu je normální neválet červené taurusy v Ba/PBa. Pokud nemají co odvézt v protisměru, hajdy Lv domů. Podstatné je, že nemusíš nic zavádět, pokud nechceš. Od toho jsi dispečer, abys to tu řídil tak, že to dává nějaký smysl [wink] .
(Posílat dispečerku - eso osobního dopravce - do Rakouska je samozřejmě blbost).

(Příspěvek byl editován uživatelem balik.)

2koridor.websnadno.cz
moody77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 07:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

balik:celé som to pochopil,išlo mi hlavne o to či sa to nevzťahuje na nejaký konkrétny prípad,napr.nejaký vlak ťahaný taurusom,prepriaha a hneď späť do Rakúska,ale je to ľubovolné.a technológia práce s HDV je podobná ako u mňa v reále.
Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 08:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

balik: Měl bych jeden dotaz, kde najdu kolej 13a? Podle rozkazu bych měl odstavovat vozy od Bořího Lesa na 13a. Jenže 13a sem nenašel a kolej 13 je na druhé straně (severu), což mi příjde nelogické. A odstavovat na poštu (15a) mi taky nepříjde zrovna ideální ...

Jinak až na pár much super stanice!
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 11-2002

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 08:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rumcajs:
Moje chyba, má to jít na poštu, čili 15a (jak správně upozorňuješ). I když příliš často přes Břeclav nejezdím, odstavený Bix tam skutečně i vídám. (Jinak pošta na brněnském rameni už několik let nejezdí, čímž se vysvětluje, že si můžou dovolit "něco" před bránou nechat stát).
Muchy případně pošli mailem, snad se s tím dá něco dělat.

2koridor.websnadno.cz
Slanour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 6-2008
Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 11:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

balik: Děkuju, nějak sem si blbě přečetl ty pokyny[blush]

Slaňour
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 14:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o radu: v Břeclavy mi byly ve dvou případech nabídnuty Lv. Jeden z vlečky 430 a druhý z OKV 30. Vyjely "ven" ale nebylo možné se podívat na obrázek (nereagovaly na F1). Když jsem je vrátil zpět tak se Staničář "kousnul" a vypsala se hláška - viz obrázek. Přikládám i výpis podrobností.
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
Informace o vyvolani ladeni JIT najdete na konci teto zpravy.docx (13.2 k)
zdendaki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2013

Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 10:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balik: Prosím tě, jak se dá skrýt kolej?

Můj web Zdendaki.wz.cz [happy]
[new] Web hry Staničář: Staničář.wz.cz [vypravci] [masinka] [new]
zdendaki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2013

Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 20:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka na dnešek. Co je to za stanici?

Můj web Zdendaki.wz.cz [happy]
[new] Web hry Staničář: Staničář.wz.cz [vypravci] [masinka] [new]
Dispečer2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 20:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Havlíčkův Brod
zdendaki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 03. dubna 2015 - 12:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to Havlíčkův Brod.

Můj web Zdendaki.wz.cz [happy]
[new] Web hry Staničář: Staničář.wz.cz [vypravci] [masinka] [new]
tomko2225
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2013

Odesláno Pátek, 03. dubna 2015 - 13:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

máme tu nový GVD k úseku Horná Štubňa-Príbovce konkrétne GVD 2014/2015 po prvej zmene radenia nákladnej dopravy nemusia byť totožné zo skutočnými radeniami. jedine čo som si istý s radením vlaku dopravcu PSŽ. a dopravca Viamont má asi skratku v ZCP VT ak to tak neni tak s ospravedlňujem
application/rar
Horna_Stubna-Pribovce2015.rar (702.0 k)

môj život je železnica
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 11-2002

Odesláno Pátek, 03. dubna 2015 - 14:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak se dá skrýt kolej?

1) Na políčko, které chceš skrýt, vložíš kolej typ="ZOBRAZCISLO", namísto textu zadáš mezerníkem prázdné mezery (text=" "); jednou mezerou skryješ jedno políčko, více mezer znamená více skrytých políček od rozhodné pozice směrem doleva; případně lze umístění rozhodné pozice směrovat jinam, pomocí tlačítka "Q" + zaměřovačem vybrat žádanou polohu).

2) Jiná možnost téhož - kamkoliv ve stejné obrazovce, níže pod políčkem, které chceš skrýt, vložíš "pomocnou" kolej (nic po ní nejezdí, nemá být vidět), opět typ="ZOBRAZCISLO", text=" ". Od této pomocné koleje ukážeš pomocí "Q"+zaměřovač na rozhodnou pozici- na políčko, které má být skryto.
[No a pak se hodí ještě skrýt i tuto pomocnou kolej, takže vedle ní vložíš další pomocnou kolej (tentokrát text=" " - dvě mezery, rozhodná pozice pro zobrazení prázdného textu zůstává beze změny, tzn. skryje druhé pomocné políčko + jedno pole vlevo].

V obou případech je třeba brát v úvahu pravidla vykreslování ve Staničáři:
I. Co je víc vpravo (vyšší hodnota souřadnice x), má při zobrazení přednost.
II. Co je na nižším řádku (vyšší hodnota souřadnice y), má ještě větší přednost.
Tzn. delší texty zprava umí překrýt i kratší texty na pozicích vlevo; podobně texty vynesené odspoda překryjí cokoliv výše položené.

2koridor.websnadno.cz