K-report
 

Archiv diskuse Nákladní, užitková a speciální v... do 30. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Nákladní, užitková a speciální vozidla » Archiv diskuse Nákladní, užitková a speciální v... do 30. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 14:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo by se chtěl podívat, jak vypadá Tatra 815 na měchách, má možnost zde. Stačí klikat na fotky...

Čus bus Karlos
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 17:49:30    Odkaz na tento příspěvek  

Hynek - aha tak díky, mě to stačí takhle. Šlo mi o to jestli jsou řádově dva, nebo řádově dvacet.

Zbavit, no docela to chápu, když se člověk podívá, jak vevnitř je televizor Merkur a vůbec všechno tak nějak "in", tak je to asi zastaralý, na druhou stranu když člověk vidí třeba to policejní BRDM, který jelo před tím tankem, tak asi holt stejně nic modernějšího nemáme. A tady jde prvotně asi o to, že to umí jezdit terénem, řidičovi neurazí hlavu první petarda a navíc je možno tuhle petardu i uhasit [happy]
Já su hotovej z toho zvuku co ten dvanáctihrnek produkuje, když jsme se po Řečkovicích projížděli v tom vyprošťováku co tam "leží", člověk z toho má husí kůži. A i zakoučení to umí, prakticky jedno jestli je to studený nebo teplý, hulí to furt [happy]
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 19:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS: Ten BRDM-2 není BRDM-2, ale velmi zásadní modernizace OKV-P (obrněné kolové vozidlo - policie), kterou pro Policii dělal jeden z opravárenských podniků, tuším VOP 026 Šternberk. Má to kompletně jiná střeva - motor, převodka, ovládaní, velká balistická okna, odstraněné dva páry malých koleček pro překonání překážky co byly pod středem auta atd.

Karlos: Velmi vzácné auto - jeřáby na měchách prakticky nejsou, bylo jich jen několik ks, převracelo se to a tak naběhl podvozek PJ do série na listech. U hasičů je pár takových plošin, že se dochoval jeřáb na tomto spodku jsem netušil.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 20:32:55    Odkaz na tento příspěvek  

Hynek - aha, tak díky za osvětu. To "BRDM" jsem pravda negůglil. Zajímavé. No já tady tu techniku moc neznám, doteď jsem měl rozlišovací schopnost asi takovou, že jsem schopnej poznat T-34 od T-72 [happy] Ale právě ten SPOT mě tak nějak zajímal, hlavně proto že se něco takovýho vytvořilo v našich končinách.
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2014 - 09:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: tak to mĕ nenapadlo, ze je to taková rarita. Ale je pravdou, že jeden můj známý s ním jezdil okolo roku 1988 a mĕl mĕchy, pamatuju si na to i z toho důvodu, že když to shodil z podpĕr, tak se to rozpláclo jak žába a čekalo se dlouhou dobu, než se to nafoukalo. Na to si strašnĕ ten kluk stĕžoval a nadával nad tím, kdo to takhle vymyslel a chtĕl (mohl chtít:-)) to vymĕnit za péra... Až teď si uvĕdomuju, že vlastnĕ když se to opře o podpĕry, tak ty kola tam jen visí a nepůsobí vůči povrchu, narozdíl od per. A je taky pravdou, že další na mĕchách AD28 jsem už nikdy nevidĕl...

Čus bus Karlos
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pátek, 07. listopadu 2014 - 09:51:25    Odkaz na tento příspěvek  

No, ale když je to s vysunutýma podpěrama, tak je celkem jedno jestli se to o ty kola opírá nebo ne? Vždyť častokrát je celý auto v luftě a stojí prostě na podpěrách.

Nicméně na těch fotkách vypadá že měl podpěry vysunuté jen na jedné straně. Nebo se tím převrácením ty pravé podpěry zasunuly? Tomu by měla zabránit nějaké hydraulika (nebo ne?).
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2014 - 21:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No o těch vysunutých podpěrách bych asi polemizoval, že je jeřáb kolikrát ve vzduchu, myslím, že tomu vždycky není. Ale nejsem jeřábník, spíš jsem to jen odpozoroval. Možná se k tomu vyjádří někdo povolanější.
Co se týká tý nehody, tak jsem kolem toho našel plno zpráv, většina je opsaná a je tam i dost fotek. Třeba tady, tady, tady, tady a tady. Žádný článek neřeší příčinu, takže můžeme jen spekulovat. Co se týká zasunutých podpěr, tak si myslím, že můžou být obě varianty správně. Jestli je měl vysunutý, tak je celkem možný, že při převrácení se sami zasunuly, ta pístnice není stavěná na to, aby držela auto na boku, ale jen aby váhu podpěry vysunula do strany. A nebo jí jeřábník z nějakýho důvodu nevysunul a pak se nemůže divit...

Čus bus Karlos
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 12:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příčina je jasná - prostě to přetížili a padlo to, občas se to bohužel stane, kolejová pole s betonovými pražci jsou dost těžká. Jinak to klidně může být celé ve vzduchu, ale nemusí. Jeřáby pak mají zpravidla aretace náprav.
Sey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2013
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 15:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku, Tatry přece žádnou aretaci náprav nemají [nene][wink].
K té nehodě:
Dle toho kde leží hák, je (byl) vytažený jeden díl ramene a vzdálenosti padlého kolejového pole (břemene) to vypadá na nevysunuté opěry, tento jeřáb sice smí takto pracovat, má na to tabulku i program v indikátoru přetížení, ale jen na základní (nevysunutý)výložník s omezenou nosností, s vysunutýma to na takové malé vyložení pro "osmadvácu", ač je to herka, není nic ohožujícího. Šlo o manipulaci na dva jeřáby, v situacích, kdy jeřábníci nejsou dostatečně sehraní se stává že břemeno je jedním jeřábem tlačeno nebo táhnuto do poloh pro druhý jeřáb nevýhodných, teoreticky může dojít vlivem bočního tahu k nezvladatelnému houpnutí břemene, jehož amplituda může být za hranicí nosnosti.
Jedním ze základním pudů jeřábníka by mělo být využití opěr na maximum, prostě vysunout všechny čtyři na nejširší základnu, jakou umožňuje terén a hlavně neposlouchat silácké rady přihlížejících blbečků, kteří záhy jeřábníka na nevysunutou stranu s břemenem posílají [lol] .
Opěry se při položení jeřábu na bok, teoreticky samovolně zasunout, tedy spíše zarazit mohou, není tam na rozdíl od spouštění pístnic s bačkorama žádný hydraulický zámek, jen by se to neobešlo bez nějaké destrukce, z druhé strany tunelu by mohly trčet utržené pístnice a samozřejmě by vytekl z těch míst nějaký ten olej, což v tomto případě není na fotkách patrné. Navíc má AD 28 mechanismus vysouvání opěr na rozdíl od např. AD 20T podstatně bytelnější a já osobně jsem "osmadvacítku" válet se na vysunutých opěrách viděl (naštěstí jsem se s ní neválel já).
Toť můj názor pohledem jeřábníka, 10 let praxe na AD 160, 20, 20T a 28 [wink] Sey.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 22:29:15    Odkaz na tento příspěvek  

Dík za objasnění a přiblížení techniky [ok]
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 11:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hřensko 21.7.2006



..tu samou obludu jsem před 2 roky viděl stát jen a kousek vedle v Janově, tak předpokládám že to asi byla ta samá, jen odvezená z Hřenska..

www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 12. listopadu 2014 - 18:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sey: Dovolím si kategoricky nesouhlasit - jakmile je to s "nohama", co to zvdenou ze zěmě, a má to měchy, musí to mít aretaci, co by to asi tak stalo s měchama, kdyby se nápravy vyvěsily? Měl to tak už v sedmdesátých letech jeřáb AD 125 na T813 4x4 - měl jsem tu čest se svou troškou na renovaci jednoho kusu podílet. To je holý fakt, nikoli věc k diskusi. Aretace měla i třeba naše holešovická (stejně jako všechny ostatní) plošina Bronto Skylift na podvozku PR3, který má listová pera atd. Tuším že to mají všechny plošiny ze Slováckých strojíren a předpokládám, že to mají i všechny jeřáby na listech, neb vyvěšené listy taky nejsou zrovna to pravé ořechové... Mají to tak i třebva naše Iveca se žebříkovými nástabami a to se u nich kola ze země při zapatkování nezvedají, nicméně aretaci mají. Je to konstrukční nutnost...
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 12. listopadu 2014 - 19:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krumpolc:
Ty jo ! dyk je to; ZIL 135 (nosič raket)...!

Jinak tohle mi přišlo mejlem, ještě to tu asi nebylo (T-148 NTt 6x6) :




(Fotky Tatrman)
Prostě nádhera!
Sey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 5-2013
Odesláno Středa, 12. listopadu 2014 - 21:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku , co by se u Tatry stalo s měchama při vyvěšení nápravy (bavíme se o Tatře, takže polonápravy) do maxima? To samé, jako při jízdě v terénu, kde může taková situace taky nastat, nebo když zvedákem zvednu např. kobylu 6x4 (na měchách) mezi zadkama a mam v luftě všechna 4 zadní kola (před.cca měsícem jsem měl tu čest ji obkládat). Polonáoravy se opřou v obalu rozvodovky a dál neklesají, je úplně jedno, jestli jsou odpružené torzkama, měchama či listovýma pružinama, tento výkyv do maxima, viz. obr. z netu, konstrukce pérování vzládá.

Tady jedna Tatra v luftě a pérování v takové situaci, na prvním obrázku jedna postradatelná součástka chybí (postradatelná do té doby, než vyhákneš podkovy...) [wink]:
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 10:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LIEBHERR LTM 8.11.2014 v Plzni
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 8-2006

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 10:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Požárnická Š 1203 včera v Horní Bříze. Skvost potkat ještě klasickou Škodu z Vrchlabí. Má i pěknou SPZ [jidlo]

Plzeňský ranžír pod Teplárnou toť jeden ze zbytků práchmatů Plzeňských.
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 14:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mít tam klasický AZD501 řeknu, že jsem o 30 let zpět :-)
Vaňous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2014
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 18:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak ZIL 135 přezdívaný vojáky Kačena dle jeho způsobu rozjíždění a vlastně i jízdy. Měl jsem tu čest se s ním svést na vojně,ale naštěstí jsem pak měl o něco větší,ale na druhou stranu ovladatelnější MAZ 543 M.
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 19:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo poví, co je to za vozidla. Já se těšil na nějaké obse ,ale je to framcouzské. Foceno v pařížském podzemí.

http://neofolk.blogosphere.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2879
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 21:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Land Rover Defender a Toyota Land Cruiser, odtahovka.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 17:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sey: A přesto ty plošiny a jeřáby mají aretace náprav. To je prostě fakt. Stejně jako je mají, jen v opačně fungující třeba kontejnerové natahováky - ne všechy, ale některé ano, dokonce i na netatrováckých podvozcích.

Ikarosa: A takhle jsem ji v roce 2009 našel a dohodil Tatrmanovi - byla těsně před sešrotováním v podniku Barvy Laky Praha...


(Příspěvek byl editován uživatelem Hynek.)
Sey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2013
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 22:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku, nedalo mi to a přesvědčil jsem se že AD 125 (můžu-li jej vnímat jako běžně rozšířený jeřáb) skutečně jakousi aretaci měl, i když o jejím významu pochybuji, stále zatím nejsem přesvědčen o existenci takového zařízení na podvozku PJ 28 pro AD 28, možná by mi místo tvého konstatování o prostém faktu pomohl alespoň popis takového zařízení, třeba jak to máte (měli jste) na MP 27, když je podvozek stejný, nejlepší by samozřejmě byla fotka, rád se přiučím. Jak a proč to mají jiná auta mne víceméně nezajímá, kontejnerák, jasně, vzadu se spouští válec na zem, pro odlehčení pérům při natahování plného kontejneru, ale to už je mimo mísu. Dík [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Sey.)
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 23:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se k našemu PJčku dostanu, vyfotím, na PR3 spodku to i vyfocené mám jen jsem ty fotky zatím nenašel... A u kontejneráků se nebavím vůbec o válci na zem co měly staré natahováky systému spodní hák, ale o stabilitačních hydraulických pístech, které se vysunou a zaaretují listová pera aby nebyla přetížená při natahování plného kontejneru - v podsatě totožné zařízení, jen fungující na opačnou stranu...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 21:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro Hynka, zřejmě již delší dobu odstavená:
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 22:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A takhle jsem ji v roce 2009 našel a dohodil Tatrmanovi - byla těsně před sešrotováním v podniku Barvy Laky Praha...

V tomhle stavu by s ní moh Spielberg natočit druhej díl Duelu[biggrin]
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 16:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dokáže mi někdo říct, co jsem to vlastně vyfotil? bohužel líp jsem se k tomu nedostal, je to hodně špatně přístupné a hlavně za plotem :/

KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 16:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To budou vrtný soupravy. To khaki je GAZ 66, to šedý nevím, příjde mi to jako nějaký KAMAZ či co.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 16:34:10    Odkaz na tento příspěvek  

Avia 21 Zlin Paseky 2014-11-22
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 16:40:23    Odkaz na tento příspěvek  

Stokr - jak říká Doktor, upřesnil bych že to bleděmodrý je témeř na 100% MAZ-500.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 16:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stokr: Areál kousek od Krásna, že? Fotil jsem před lety přímo v tom areálu prakticky vše co tam stálo, vrtné a karotážní techniky tam bylo požehnaně - byl tam tehdy velmi přívětivý vrátný.
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 17:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hynek: jo jo. Mám to co by kamenem dohodil. Nemáš tam vyfocené to bílé GMC nebo dodge či co to bylo? vypadalo to cca takhle:

http://www.penningtonfirstaid.org/images/1975_gmc_ambulance_big.j pg

ale už tak 2roky to tam neregistruju. Ono celkově z těch "zajímavých" vozidel už tam není skoro nic.

KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 9-2012

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 17:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle v dnešní době na ulici potěší.


(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 20:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stokr: Tak to tam tehdy nebylo. Mám odtud dost Tater všetně třeba karotážky na vojenském podvozku, ale zase mi chybí karotážka na civilním podvozku, tak zrovna stála uprostřed sokolovské šachty [biggrin] Bylo tam hafo GAZů, Zily, dva MAZy, Ural, spousta vejtřasek atd. Ale nebyl jsem ve vašich končinách už několik let...

transit: Na výjezdu jich je pořád odhadem mnoho set.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hynek.)
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 9-2012

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 20:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To sice je, ale mě to potěší stejně, jako vidět nějakou pracovitou Pragovku.

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 21:21:22    Odkaz na tento příspěvek  

Avii [happy] překlep
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 06:38:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, na tomto odkazu nize http://dresdner-hobbyeisenbahner.de.tl/Saisoner.oe.ffnung-im-SEM- Chemnitz-Hilbersdorf-.---k1-05-.-04-.-2009-k2-.htm Jsem nasel zajimave nakladaky, prostredni je Multicar 25, prosim o identifikace leveho a praveho. Diky Kwasi
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 20:33:10    Odkaz na tento příspěvek  

Obytny Ford Transit Zlin Kamenna 2014-11-23
Lenssen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 21:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asfaltování v Brně na Jemelkové 25.10.2014:



7364 7365 7366
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 9-2009

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2014 - 22:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeden jeřáb po renovaci...

Princezny by měly zůstat zazděný.
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 18:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: No pane jo! To je důkaz pečlivé práce.


Něco polního,
nebejt tam ten "Case" tak fotka je jako "dobová" :



A od kamaráda jak se tam dostal nevím... asi si chtěl zkrátit cestu :

Sey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2013
Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 18:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rutak11: Ten jeřáb bude nejen po renovaci, ale hlavně po rekonstrukci, je to starší nástavba AD 20 sundaná z T148, posazená na T815, [nene] to není často k vidění.
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 19:05:23    Odkaz na tento příspěvek  

pracovitou Pragovku [lol] to je jak PR.DUCH. [lol]

transit01: Tohle v dnešní době na ulici potěší jen když to nestojí s blikajícíma majákama před tvým domem [lol]
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 9-2012

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 19:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DENNIS*EMO-KIDS: Nějak mi uniká ten vtip? ....
OndraS: Jestli byla ta oprava na mě, tak ne, opravdu mě potěší vidět na ulici unavenou vejtřasku [wink], už taky mizí, a je zázrak nějakou potkat v dobrém stavu. Jestli Oprava nebyla myšlena na mě, tak se omlouvám, ale jsem trochu mimo.

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 25. listopadu 2014 - 08:50:53    Odkaz na tento příspěvek  

nic v pohodě, jen se mi líbil ten výraz ,,pracující,, (pr.duch - pracující důchodce )
Ta ávka je taky super věc (když teda nehasí u tebe doma) - taky takový starý věci fotím je to super když se to dá někde potkat většinou ale nacházím jen vraky

transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 9-2012

Odesláno Úterý, 25. listopadu 2014 - 20:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahá, v pořádku, jenom jsem nechápal, co je vtipné na slovu PR.DUCH a Pracovitá [proud].

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Pátek, 28. listopadu 2014 - 14:41:17    Odkaz na tento příspěvek  

NEMÁTE PROSÍM NĚKDO NAFOCENÝ TOHLE MÍSTO odkaz? ZAJÍMALA BY MĚ TA LIAZKA S CISTERNOU A HLAVNĚ TA TATRA S TOU SILNIČÁŘSKOU NÁDRŽÍ

Tady je jeden čerstvý ještě voňavý kousek \obrazek
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Pátek, 28. listopadu 2014 - 14:42:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tady je...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 28. listopadu 2014 - 20:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vpravo most k mostnímu tanku MT-34 [coze]
Lenssen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 28. listopadu 2014 - 22:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z tohoto týdne ze Slavkova u Brna [fotic]


7364 7365 7366
Ondrah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 28. listopadu 2014 - 23:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavej stroj [fotic]
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2894
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 29. listopadu 2014 - 00:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesazovač stromů. A na veteránských značkách. Nuž, proč ne, třeba jej používají vskutku jen k prezentaci historie, odřené drapáky jsou schválně jakožto provozní patina a firemní polepy zaměstnanec nalepil omylem. A jejich další vozidlo na veteránských značkách je pouze ilustrace činnosti vozidla a rozhodně neslouží k podnikání.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 29. listopadu 2014 - 13:14:26    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - no divný to je, ale na (chabou) obranu těch chlapů musím říct že zrovna s tímhle přesazovačem objíždějí poctivě všechny srazy US aut [happy]
Letopočtově je to vozidlo v pořádku [happy] Je to někde za začátku 80-tých let.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2443
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 29. listopadu 2014 - 23:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já už se svou Dailynou nalétal přes 50 tisíc kilometrů a naprostá spokojenost. Původně jsem Iveco zatracoval, ale pokud se o to člověk stará tak je to dobrý auto.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 09:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladíku, nechci rejpat, ale jak si se zatím o to auto staral? Odvezl jsi ho na garančku? 50000 je nový auto, myslím, že to žádnou údržbu nepotřebuje.
Mĕl jsem před lety na chvíli Iveco EuroCargo z půjčovny a taky dobrý....

Čus bus Karlos
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 11:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: ono starat se a nestarat je velký rozdíl - máme na firmě ještě jendu tu samou a to je uplný opak.
"Nový auto nepotřebuje" - no právěže jak já jsem na to háklivý tak si často uklízím v kabině a jednou za měsíc do myčky. Druhé auto je jak [cunik]
Je to hodně i do řidiči - když ten druhý na tom nevyměňuje ani žárovky tak pak vždycky nadávám že když výmečně musím jet s tou jeho tak musím vyměnit 8 žárovek [crazy]
Nemluvě o tom bordelu a puchu v kabině od kouření.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 12:08:19    Odkaz na tento příspěvek  

No, asi byly myšleny jiné servisní úkony než zametání v kabině a výměna žároviček [lol]
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2445
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 13:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-OndraS: tak žebych rovnou udělal generálku motoru? [crazy]
No radši se nevyjadřovat...

Co se týče dodávek:
Začal jsem pozorovat, že různé značky používají stejné díly. Koncernové auta jako Peugeot, Citroen a Fiat nemluvě, to jsou uplně stejné auta - k nim patří i právě Iveco - rozdíl je akorád klasické koncepce pohonu hnané zadní nápravy.
Ale jakmile se vedle mě postavil v německu maďar se starým Renckem Master, tak jsem nestačil hledět - stejné disky kol i okna. U nového Mastera jsem dokonce viděl i stejnou lampičku, z čehož jsem byl uplně zdrcený že Renault má stejný díly. Je vůbec možný že Master a Daily vychází ze stejných karosářských dílů? - i celé dveře vypadají stejně.

Tak všeobecně si rozděluju dodávky na 3 koncerny:
1. Peugeot, Citroen, Fiat a Iveco
2. Renault, Opel, Nissan
3. Mercedes, Volkswagen, (Man, Scania,...)
Ale když se tak dívám, jak koncerny používají stejné díly, je možné že i mezi sebou jsou nějak propojené? (Mám na mysli 1. a 2. skupinu)

Vím, že tento dotaz je trochu "přiblblý", ale sám se divím, že tolik značek používá stejné díly - a z toho vychází má podivná úvaha, že by tolik automobilových značek používalo stejné díly?

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 14:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladíku, jak jsi tu onehdy psal, že jezdíš MKD, tak tohle je teda ten tvůj kamion, jo?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 15:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík no já mĕl na mysli spíš ten servis, než úklid... Ale chápu, mít kolegu prase je asi fakt vopruz.
Co se týká propojení různých výrobců, tak to je dneska celkem normální, má to i svoje výhody, protože pak když sháníš nĕjaký díl, tak zjistíš, že u konkurence je o dost levnĕjší (nebo dražší).
U koncernových vozidel toho taky využívám, třeba zámek dveří origo vw přes 3000 a stejný škoda za 1400 (tedy i s nĕjakou slevou)

Čus bus Karlos
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 17:32:14    Odkaz na tento příspěvek  

Hladík - No, já narážím na to, že "pokud se o to staráš, je to dobrý auto", což dokládáš tím, že v tom vysáváš, udržuješ to v čistotě a měníš žárovičky (což ovšem chválím); nicméně to nic nedokladuje o tom, jestli je to dobrý auto nebo ne. Pokud to má ujeto 50.000 km a ještě se to nepokazilo kromě nějakých žárovek, tak bych spíš řekl že to je dnešní standart a že se to v dnešní době tak nějak u aut očekává, že bez nějakých zásadních opravy vydrží 150.000 km (např).
Předpokládám že stejně tak se nepokazilo ani to auto, co se nevysává a nemění se v něm žárovky. Je u něho maximálně lehce větší pravděpodobnost, že pokud se k němu řidič chová tak nějak "nasrat", bude to auto dřív tak nějak zhuntovaný, neboť se to "nasrat" může projevit i v jízdním stylu (ale taky nemusí).

Naše 25Tr taky prvních 50.000 ujely zcela bez problémů, vysávalo se to a měnili jsme v tom žárovičky, ale to vůbec nemělo vliv na to, že to je s prominutím urputně šílenej šunt, konstrukčně zprasenej ad ultimum, u něhož brzy začnou náklady na opravy převyšovat užitek.

Čili nikdo tady nemyslí nějakou generálku motoru. Pokud se to zatím nepokazilo, tak bych to považoval za samozřejmost. No a pokud tě to za 50.000 km nezačalo něčím srát (třeba ergonomií něčeho, jízdníma vlastnostma atd), bude to zase tím, že tady dodávek se na světě vyrábí miliony a ty auta jsou v podstatě furt stejný, citroen nejde poznat od pežotu a renolt od oplu. Všechno už se natolik vychytalo, že jedině blázen by si tam na něco zásadního stěžoval [happy]