K-report
 

Archiv diskuse 4. koridor do 08. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 08. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3394
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 09:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panu Binkovi přeju, aby mu elán vydržel a aby nebyl odejit pro své názory, které se určitě vrchnosti moc nelíbí [ok]
Takovým lidem budu držet palce

Neoficiální web 4. železni?ního koridoru
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4297
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 11:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F: Díky za schémaťák. Na veselském zhlaví chybí zřejmě na klacku pruhy.

"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 12:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF: Díky [ok] Myslel jsem, že na všech odborných konferencích je po příspěvku nějaká diskuze k tématu. A navíc tenhle nekonformní příspěvek k tomu musel přímo vybízet

Fotografie na Káčku: https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Simyv
Fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 14:39:06    Odkaz na tento příspěvek  

Nejhorší je, že toto se přizná až nyní, kdy je téměř hotovo. Ale i tak alespoň pan Binko tuto odvahu našel. Mluví mi z duše. Když jsem kritizoval způsob výstavby stanic typu Suchdol nad Odrou nebo Otrokovice (a mnohých dalších s jedním ostrovním nástupištěm pro oddělení směrů, kdy se u budovy stejně muselo chodit přes koleje), a kdy tudíž lidé v jednom směru opět chodí po úzkých perónních deskách mezi kolejemi a obtížně lezou do vlaku (kde je těch 550 nad TK?), nasranost některých u vesla nebrala konce. Ono stačí, když na takový peronek někdo ze zaměstnanců postaví obyčejnou káru, to pak cestující ji musí obejít tak, že slezou do sousední koleje, pokud ovšem v tom místě nestojí třeba nákladní vlak. Aby se ušetřila koruna, udělá se hodně nefunkčních věcí, aby se takováto sabotáž za drahé peníze musela později předělávat. Osobně si myslím, že novostavbami snižování kapacity infrastruktury je záměr zděděný ze začátku 90 let, když se vymyslelo svovo "koridory" a s budoucností železnice se příliš nepočítalo.

A ještě dotaz: Ten perón mezi hlavními průjezdními kolejemi v Soběslavi bude jak široký? Když tam budou cestující a shodou okolností se tam, než přijede jejich vlak, potkají dva vlaky rychlostí 160 km/h, to tam bude docela "průvan"
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 15:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Opravdu si myslíte, že JŘ SIDu se dělají jinak než co si nakreslí strejci na ČSAD podle předchozího roku, plus kosmetické změny na základě podnětů? A ICOM jim přinese JŘ se spoji odnikud nikam, vedené obrovskými autobusy jezdícími 40 km/h. Commett přinese mikrobus s pokusem návaznosti na dálkové vlaky. Komu to jde líp?

Zejmi: jo tak s délkou perónů tam netuším, ale pokud se tam kdysi vešly klasy, tak ty současné rychlíky by taky mohly.

Hroch: to je hezký, že si myslíte, že nemá smysl vymyslet busy pro Voticko a Prčicko (z Heřmaniček) a že chcete dál plýtvat prachama daňových poplatníků na vození vzduchu v rychlíkách. Já bych s dovolením tvril, že by to mělo být co nejdříve.

Prezentace pana Binka je dobrá, ale takhle to mohl napsat i Oldcerry, kdyby měl powerpoint. Od pana Binka bych trochu čekal adresnější podněty ke zlepšení - co tedy dělat lépěji...
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 16:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin:jsem kritizoval způsob výstavby stanic typu Suchdol nad Odrou nebo Otrokovice

To správné řešení Otrokovic bych chtěl vidět. Kritizovat umí každý.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 16:57:17    Odkaz na tento příspěvek  

Erwin: Soběslav "znám" jen z okna vlaku, ale mohu posloužit informací, že minimálně 2 stařenky typu "lehký welter" byly v Černošicích vtaženy podtlakem pod projíždějící soupravu - stály chudery na zúženém peronu u podchodu a nedržely se zábradlí...
Šetření "ušetříme za každou cenu" je velký nešvar. Ale aktuálně šéfující manageři jsou odměněni a o to nám, soudruzi, jde převším [biggrin]!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9203
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
Ale tak návaznosti jdou vymyslet z leckteré stanice i zastávky. A v každé ten rychlík může zastavit. Jen to pak nebude rychlík, ale courák.[crazy] (Tzv. efekt vylité vaničky i s dítětem.)

Jinak si ale myslím, že Vás Středočeský kraj vyslyší a nebude "prachama" (penězi) plýtvat, protože nezajistí autobusy nejen do Heřmaniček, ale ani do Votic nebo Olbramovic.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:30:54    Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Stačí se podívat do sousední Studénky - a uvidíte.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3397
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejmi: Zastavit vybrané R v Heřmaničkách by nebylo od věci, stejně tam zastavují

To sice zastavují, ale jen z dopravních důvodů. Tzn., že jakmile se "hne" stavba a začnou výluky, křižování už do Heřmaniček pravděpodobně vycházet nebude.
A pro jak velkou frekvenci máš představu, že by tam stavěly? 0-5? Tady se zavádí zastávky na znamení pro lehké regíny, úspora paliva a kolos bude stavět v Hejbabičkách? A návaznost třeba busů do Prčic není ani od Os, natož od R.
Příkladem zkostnatělého myšlení z dob dávno minulých, kdy byla frekvence do Sedlčan budiž zastavování v Olbra. Návaznosti od/do Votic asi znáš, sedlčanka...

Neoficiální web 4. železni?ního koridoru
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soběslav je známá množstvím dojíždějící mládeže a studentů do středních škol, kteří si s bezpečností moc hlavu nelámou. Zvlášť pátky jsou "hustý". Čekání na vlak "ze zadu" aby se stihli dostat dříve na místo vede k tomu, že vlak vjíždí do kordónu lidí stojících po obou stranách koleje. Můžete hlásit co chcete, oni stejně neposlouchají. Až bude nástupiště, tak určitě polezou přes koleje, protože dobíhají na poslední chvíli a podchodem to bude dál.
Jinak mne zaujaly ty stovkové spojky na jižním zhlaví, to bude vjezd až někde u současné předvěsti.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Zastavování v každé zastávce tu nikdo neobhajuje, nevím, kde jste to vyčetl. Bavíme se o tom, jak zaplnit místa v rychlíku cestujícími z větších sídel na trati. Bohužel, ti za jízdy nastupovat neumí, takže jim někde zastavit musíte.

Pokud je pro Vás mentálně nepřekousnutelné, že bulharské ICE by mělo zpomalit ze 40 na 0 a nabrat někoho minutovým pobytem v Heřmaničkách, tak se pro začátek zabývejme jen Olbramovicemi, kde ten vlak už teď staví pro jednu skomírající lokálku a přilehlou vesnici. Jak byste tam ráčil posbírat lidi bez návazných autobusů? V Německu a Švýcarsku jste někdy byl?

Diskuse o Ex a IC vrstvě "až bude hotový koridor" bych opravdu odložil na zmíněnou dobu. Teď řešíme situaci, kdy vlaky vozí vzduch a pro 95% spádové oblasti, v níž poptávka po rychlé cestě do Prahy nepochybně je, je celý koridor k prdu.

Samozřejmě, že se dají vypustit i Olbramovice a svěží vzduch z jihu dovézt o to rychleji vlakem do Prahy, zatímco lidi si počkají na, ale jsme tu ve fóru o železnici...

Plešoun: Nebavíme se o sběr 0-5 lidí z Heřmaniček, ale ze Sedlce-Prčic. Dostat se do těch končin je v současnosti dost hrůza i autem a vlak by měl nezanedbatelnou výhodu.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3400
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To vím, že je to hrůza. Ale hlavně je to o tom, že se nikdo nepostará o nějaké návaznosti vlak/BUS. Co je platný, že jezdí vlaky, když k nim/od nich nejsou busy. Určitě je jednodušší přizpůsobit odjezdy/příjezdy busů na vlaky než opačně. Ale to by se muselo chtít.
Pamatuju časy, kdy v Benešově autobusy čekaly s odjezdem na vlaky, když to mělo minuty. Z osobní zkušenosti busy směr Neveklov anebo Bystřice-Jankov

Neoficiální web 4. železni?ního koridoru
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9204
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
Zastavování v každé zastávce tu nikdo neobhajuje, nevím, kde jste to vyčetl. Bavíme se o tom, jak zaplnit místa v rychlíku cestujícími z větších sídel na trati.
Snažím se naznačit, že je vždy potřeba vážit přínosy pro cílové cestující a zápory pro tranzitní cestující. Přidání zastavování není v zájmu cestujících do Tábora, Soběslavi nebo Budějovic. Přidání zastavení se a) může spustit lavina dalších požadavků podobně velkých obcí, b) obtížně bude zastavování rušit po zrušení pobytu z důvodu křižování.

pro 95% spádové oblasti, v níž poptávka po rychlé cestě do Prahy nepochybně je, je celý koridor k prdu
To je ale přeci neschopnost Středočeského kraje, ne starost MD, potažmo rychlíků.

V Německu a Švýcarsku jste někdy byl?
Ano, pravděpodobně na rozdíl od vás.

EDIT:
Samozřejmě, že se dají vypustit i Olbramovice
Na příkladu Olbramovic lze krásné doložit platnost bodu b) v poslední větě prvního odstavce (byť důvod byl mírně odlišný).

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 22:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: To máte určitě pravdu, nicméně se musíte dívat na to, kolik vám která skupina přinese byznysu. Tranzit na té trati nastává v pátek + neděli odpoledne/večer. Ostatní časy jsou tranzitní cestující v těžké minoritě a vlaky živí úseková frekvence, tj. od Tábora na sever dojíždějící do Prahy s výraznou dominancí Benešova. Jízdní doba, komfort ani marketing ČD bohužel tranzitu moc nepřeje, takže vycházím z aktuální a střednědobě očekávatelné situace. (IC hodné toho názvu samozřejmě v Heřmaničkách ani dalších dírách po trase stavět nemusí.)

Neschopnost StČ kraje to jistě je, ale zase se vracíme k tomu, že vlaky kategorie R u velkých měst často mají dominantní část cestujících netranzitního charakeru. To odhaluje umělost tohoto škatulkování mezi ministerskou a krajskou objednávkou.

To mám radost, že jste tam byl. Takže asi vidíte rozdíl mezi realitou "4.TŽK" a opravdu významnými tratěmi i nesmyslnost Vašeho požadavku nechávat po cestě více lidí, než kolik jich samotným zrychlením přitáhnete...

Zrušení Olbramovic - no jeden bod typu Olbramovice tam mít musíte a v Olbra je mnohem vhodnější úprava přednádraží než ve Voticích, plus tam pořád pár zoufalců občas došukafonuje od Sedlčan. => Zatím bych to asi neměnil, ani nerušil.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9205
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 22:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
Takže asi vidíte rozdíl mezi realitou "4.TŽK" a opravdu významnými tratěmi i nesmyslnost Vašeho požadavku nechávat po cestě více lidí, než kolik jich samotným zrychlením přitáhnete...
Já právě vidím ty Vaše nesmysly. Nicméně mám pocit, že bychom se začali točit v kruhu a nemá tudíž smysl v debatě pokračovat.

IC hodné toho názvu samozřejmě v Heřmaničkách ani dalších dírách po trase stavět nemusí.
Pak kdo tady škatulkuje ...

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 00:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, točíme se v kruhu, protože mezi cestujícími a modrogumy Vašeho formátu stojí nepřeklenutelná hranice §1.

Hořce se kaju, že jsem vůbec vyslovil nápad, aby se "rychlík" o průměrné rychlosti 68 km/h někde nedejbože zdržoval a někdo do něj přistupoval z návazných autobusů.

Aneb show must go on, dokud se nedostaví středočeská D3. Pak na hodinový takt postačí i panter a stavět to může klidně až v Táboře...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 07:51:48    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si připodotknout, že když po 4. koridoru bude POUŽITELNÁ doprava, tak si lidi do těch Olbramovic dojedou autem - viz stanice a zastávky na tratích PIDu kolem Prahy. Jak jsem byl již napsal dříve - lidi jsou hajzlové a vybírají si takovou možnost, která jim za minimum peněz přináší maximum užitku a na prospěch železné dráhy nehledí[biggrin]
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 11-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 13:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tak určitě...", treba s tím bude jezdit i Andrej do práce a keď mu zastavítě v Tomicách pod mostem, tak z Čápáku dojede aj na kole.
[proud]

2koridor.websnadno.cz
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy
Máte pravdu. Na L1, L2, S1, S2 mají být indikátory kvůli VCO pro 120km/h, z předjízdných bude po žlutém pruhu.

Erwin ad.
Právě kvůli rychlostem bude osová vzdálenost kolejí v místě podchodu na soběslavské nástupiště 11 m, nástupiště tak vychází asi o metr a půl širší než např. v Táboře nebo Benešově. Obdobné řešení s ostrovním nástupištěm mezi hlavními kolejemi je navržené i ve Veselí, zde dokonce s osovou vzdálenosti necelých 13 metrů.
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Ty stovkové spojky na jižním zhlaví mají nějaký zvláštní význam, nebo se budou stavět běžně i jinde?
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_b
Je vhodné mít ve stanici jednu dvojici spojek rychlou, aby se zmenšilo prodloužení jízdní doby při přejíždění na "nesprávnou" kolej - zejména v úseku s V=160. Olbramovice mají na severním zhlaví spojky na 70/80, několik stanic dostane spojky pro 80 (Č. Újezd severní zhlaví, Chotoviny jižní zhlaví, Dynín severní zhlaví). Stovkové výhybky jsou navržené jen v Soběslavi, na přání MD.
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by MD nevěřilo v brzké postavení úseku do Doubí a po těch rychlých spojkách převádělo dvoukolejný provoz do jednokolejného?
Pan F
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.109.14
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 20:04:43    Odkaz na tento příspěvek  

V Benešově se rozjela na pražském záhlaví nahoře na svahu oprava chodníku a zábradlí (v ulici Hodějovského), které bylo poškozeno při červnových deštích ...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3404
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 21:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od začátku prosince je kvůli té opravě ulice částečně jednosměrná a je provizorní kruhák u Katušky (u mlíkárny).

Neoficiální web 4. železni?ního koridoru
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 23:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: 2x12 km na studenej motor dva litry klidně dá, tzn. 80 CZK za den a spousta smradu... přitom těch vzduchoautobusokilometrů se po okolí fakt projezdí hafo, jen bohužel odnikud nikam, protože ICOM strejc když to kreslí, tak ani neví, že v Olbra nějakej rychlík staví a soudruh na StČ kraji je líný jako... každý jiný státní úředník bez odpovědnosti a výsledků... nebudeme urážet vši.

balik: To určitě, zvláště za nových cen za spoluzavazadlo, po nichž i ti nejblbější cyklisté pochopili, že je ve vlaku nechtějí, protože je pohodlnější vozit za dotace vzduch než se furt někde srát s koly...
Nereus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 22:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik momentek ze zastávky ve Veselí nad Lužnicí minulou sobotu - stavba se teprve pomalu rozjíždí... Základy mostu přes Lužnici se ale už dobře rýsují.

Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 20:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsou na tom další 3 stavby s vyhlášeným VŘ ?

1) Ševětín - Horusice (termín otevírání byl 18.10.2013):
https://www.vhodne-uverejneni.cz/zakazka/modernizace-trati-seveti n-veseli-nad-luznici-1-cast-sevetin-horusice

2) Veselí - Soběslav (21.10.2013):
https://www.vhodne-uverejneni.cz/zakazka/modernizace-trati-veseli -n-l-tabor-ii-cast-usek-veseli-n-l-doubi-u-tabora-1-etapa-veseli- n-l-sobeslav

3) Žst. Hostivař (tam je čas do 10.2.2014, ? proč, když zadáno v září jako obě stavby výše):
https://www.vhodne-uverejneni.cz/zakazka/optimalizace-tratoveho-u seku-praha-hostivar-praha-hl-n-i-cast-zst-praha-hostivar
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2013
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 21:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_b
S rozdělením stavby to nesouvisí. Prostě jednou z MD přijde pokyn zrychlit spojky (VeSob) a jindy seškrtat 5 % věcné náplně stavby (TáSud, VoBen)...

Davidvrt
ad 1 a 2) byly podány nabídky, probíhá jejich posouzení a hodnocení. SoD zatím nebyly uzavřeny.
ad 3) došlo k posunu termínu podání nabídek. Termíny podání nabídek se běžně posouvají, především v důsledku dotazů uchazečů.
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 22:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Tak to jsme měli v Sobíku štěstí.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 08:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF: Dát nejrychlejší spojky do stanice, kde všechno zastavuje, to je teda umění...[crazy]
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5399
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 09:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sexuolog: a co ta tranzitni nakladni doprava, kvuli ktere se to vlastne stavi?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2269
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 10:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik jí tady je? A jaké nárůsty lze v budoucnu očekávat? (Nereju, ptám se. I když jsem v tomto dost pesimista.)
EU
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.60.97
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 19:07:21    Odkaz na tento příspěvek  

Proč se to celé vlastně staví? Osobáky díky politice JČK žádné, tranzitní doprava žádná, nákladní už vůbec ne... Divím se, že na to EU dává vůbec peníze...
Letec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 19:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se to fotí, když máte informace. Jen musí být pravdivé. Podle jedné informace je 754 vlaková a o tramvaji není ani zmínky a podle druhé viz foto 1. No a pak se to přihrne a všechno je jinakvi foto 2. Tentokrát však pro fotografa naštěstí lépe. MH
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 19:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EU: To je podstata investic ve státním sektoru. Na něco se vyhoděj peníze, a tím je to hotový a odfajfkovaný.

Já se spíš divím, že je pak EU nekope do zadku co se týče KPI na vytíženost - pokud tam nepřevezete čtvrtinu nákladu a půlku lidí z paralelní dálnice, končíte a dotace vrátíte. O to totiž v té investici taknějak šlo...
EU
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.60.97
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 19:59:00    Odkaz na tento příspěvek  

A přitom stačí tak málo, navázat autobusy, udělat použitelné osobní vlaky pak třeba IDS a další věci...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 20:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EU: jo, ale k tomu jaksi v tom "veřejném sektoru" chybí incentiva.

Za totáče taky nebyl hajzlpapír a přitom v podstatě stačilo tak málo... [happy]
Letec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 08:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle kroniky projíždělo Uhříněvsí v r 1985 cca 87 vlaků osobních a 90 nákladních za den.
Dnes je to u nákladů 2,5-4 vlaky za směnu nekončících v Uhří. Kam se nám ten tranzit poděl?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 09:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letec: Žeby zanikol zrušením Vršovického ranžíru?
123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.90.226
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 10:28:17    Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:To si zase nemyslím,určitý podíl na tom má zrušení ranžíru ve Vrškách,ale jen minimální ve směru na jih,dnes díky stavbě koridoru na jih je propustnost tratě malá díky husté osobní dopravě.Po dokončení se necháme překvapit.Díky překladišti Metransu v Uhřiněvsi,nebo bohužel(jak to kdo bere[happy])je alespon do této stanice doprava velice hustá a to hlavně v nočních hodinách(pro velké zklamání místních a značného posunu v nočních hodinách).bydlím v Uhřiněvsi a v poslední době sleduji,že i nastal nárust nákladů,které projíždějí.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 11:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdfr, 1..9: jdete na to moc složitě. Tranzit není, protože jednoduše a prostě není co vozit. Dřív byl politický zájem na tom, aby doprava z NDR do Rakouska šla co nejdéle přes tábor socialismu a míru. Navíc státy východního bloku potřebovaly devizy a tranzit ze Skandinávie do Rakouska byl jednou z cest, jak je získat. A taky zlé jazyky říkají, že o tyto přepravy byl ze strany přepravců zájem, protože je ČSD dokázaly tak zpozdit, že penále za zpoždění bylo tak velké, že přepravy byly ve výsledku skoro zadarmo.[rofl]
To bývalo. Pak zkrachovalo hospodářství NDR, takže odtud není co vozit. I když se teď vzmáhá, tak jsou to malé podniky, co se orientují na lokální trh. Potřeba přepravovat něco někam do Rakouska a do Itálie skoro žádná není. A to málo, co potřeba je, se dá v případě Itálie snadno a rychleji převézt po výkonnějších tratích přes Brenner nebo, častěji, přes Švýcarsko, do Lince to pak není taková zajížďka přes Norimberk. Tranzit ze Skandinávie přes býv. NDR je minulostí, po dokončení mostního spojení přes Dánsko jede všechen náklad tudy a pak z Hamburku po západním Německu dolů. Taky si všimněte celoevropského útlumu železniční nákladní dopravy ve srovnání s těmi 80. léty.
220 bude mít nákladní dopravu jen z Čech (upřesnění: ČR bez Moravy) pro Linec a možná Itálii.
Metrans bude vozit na jih jen tehdy, pokud jeho zákazníci budou preferovat italské přístavy před německými + Rotterdamem. Je to reálné?[nene]
Naopak se možná dá očekávat převedení některých nákladů z jihlavské trati sem. Takže možná místo 2,5 - 4 vlaků za směnu to bude 5 - 8, s nějakým nárůstem tak 10. O 90 vlacích můžeme leda tak snít.
O intenzitě dopravy nerozhoduje ani tak to, jak jsou kde moderní koleje, ale spíš to, jak kdo tam potřebuje něco vozit.
123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.90.226
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 11:56:23    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak,záleží co a kam je potřeba vozit,hodně jezdí Wapy do Tábora a HD ,celkem často cisterny do Lince,občas auta do Itálie.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4665
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 12:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Brr:
hospodářství NDR ... do Lince to pak není taková zajížďka přes Norimberk.

To uvažme, že cca v horizontu 10-15 let Němci vydrátují Hof - Regensburg, takže si ty náklady provezou po svém území jen pár km západně od Chebu. A kdoví, jestli pak případné bedny Lovosice - Itálie (přes Brenner) nepojedou raději přes Cheb než přes Dvořiště. Jinak souhlas, že z Moravy do Itálie jedině přes Břeclav.

Jak je na tom vlastně linka KD Paskov - Verona? Jezdí momentálně po kolejích nebo gumokolně?

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 13:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: v Německu se náklady v dieselu nikdy nepovažovaly za něco ošklivého, takže když chtěli, tak si je přes Hof převezli bez výčitek svědomí. Třeba jeden čas tak jednou týdně jezdila ucelenka Elsterwerda - Verona(?), což byla nějaká přeprava mléka. Jedna z mála relací, které by možná mohly jet přes ČR.
S Itálií je tu jedna věc, která bude pro 220 komplikací: hospodářské centrum Itálie je v její severozápadní části - Miláno, Turín. Po 220 + Tauernbahn se dojede jen na východ, kde toho tak moc není. Koneckonců, s vytížením dráhy přes Taury panuje údajně v Rakousku taky nespokojenost, slyšel jsem i úvahy, že její zdvoukolejňování byly vyhozené peníze.
Pokud bedny pojedou přes Brenner, tak přes Cheb určitě, zdlouhavou a sklonově náročnou tratí přes Zell am See asi těžko (koridorem snad jezdí jen osobní doprava). Přes Budějovice by jely, kdyby mohly jet přes Villach.
Podle mě v nejlepším připadě tady bude: Ex po hodině, zpomalený R po hodině, příměstská u Prahy, možná Os i někde jinde a několik málo nákladů.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4666
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 13:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
sklonově náročnou tratí přes Zell am See asi těžko (koridorem snad jezdí jen osobní doprava)

Koridorem myšleno Salzburg - Innsbruck přes Rosenheim?

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2272
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 13:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, tak.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4667
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 13:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tam snad náklady normálně jezdí. Loni se k lince Paskov - Verona psalo toto:
Provoz nového vlaku po celé trase, která spojuje průmyslové zóny, zajišťují soukromí dopravci. Vzdálenost delší než 1000 km vlak zdolává za pouhých 22 hodin. Na italské straně až po Brenner je za vedení vlaku zodpovědná společnost RTC, na rakouské a německé straně společnost Münchener Lokomotion a na české straně česká firma AWT, která je zároveň provozovatelem terminálu v Paskově.

Zdroj: http://sdeleni.idnes.cz/prumyslove-zony-cech-a-italie-spojil-novy -vlak-nahrazuje-kamiony-p9f-/eko-sdeleni.aspx?c=A120207_143043_ek o-sdeleni_ahr

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4352
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 09:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paskov - Verona dojezdil koncem léta - odchod hlavního zákazníka LKW Walter - což je v případě KD skutečně jednoduché a realizovatelné skoro okamžitě.

Ale to s tímhle ani moc nesouvisí. Nemá cenu vzdychat nad tím, co bylo před 30ti lety. Nevrátí se ani ty fabriky, ani přepravci, co jsou ochotný vagónovat JVZ a čekat kdy jim co a v jakým stavu přijede. Upřímně řečeno pro ně byly ty přeplněný ranžíry a náklady v každý stanici spíš peklo, než ráj.

Na druhou stranu jsou v Evropě štreky, kde toho jezdí víc než kdykoli předtím a kapacitně je to na nebo i za hranou. Všechno se to koncentruje na dálkové tahy, kde má železnice co nabídnout. Z tohoto důvodu bych myšlenku tranzitních koridorů nezatracoval. Jen jich prostě bude míň, ale za to ty hlavní potřebují už nyní vyšší kapacitu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 10:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainspot: jo, jen jsem trochu skeptický k myšlence, že se mezi těch míň koridorů vejde i náš čtvrtý.
Mibl: jo, i na wiki o Rosenheimer Kurve se píše, že tam 10 nákladů denně jezdí. Dřív to nebylo.
Veselí n.L.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.230.242
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 17:31:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ve Veselí n.L. zhruba uprostřed nádražní budovy byl včera/dnes vybourán prostor bývalé "nádražky" ... Stánek s novinami byl přesunut do severního parku [lol] ..! Zřejmě určitě to souvisí se stavbou koridoru , ví někdo prosím co zde bude ??
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 17:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude tam vstup do podchodu na ostrovní nástupiště...
Jiříček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 21:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veselí nad Lužnicí 7.1.2014

Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 21:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je super, že stavba jede i v zimě...
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 22:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stěhovavá trafika [biggrin]
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 02:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za veselskou nádražku uroním slzu ...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 69222
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 08:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražky se to naštěstí nedotkne, ta je o kousek vedle (severněji) a díky přestavbě stanice je v ní naopak nebývale plno. [wink]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/satan.gif" border=0> <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/triangle_right.gif" border=0> www.danceradio.cz


Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 11:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jé, to jsem moc rád, neznám jí podobné příjemné místo, zvlášť když člověk dorazí vymrzlý z jihočeských rašelinišť, tak je to oáza pohody (hlavně u kamen)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3448
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 11:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Neoficiální web 4. železni?ního koridoru
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 14:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dotaz k fotkám, co v tomhle prostoru bylo původně, vzhledem k profilovaným litinovým sloupům ten prostor byl asi otevřený směrem do nástupiště, netušíte?