K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 24. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 24. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4370
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 27. dubna 2014 - 11:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, to je hezké, že jsi nejen mne prozradil obecně známé věci, ale teď by mne zajímalo, co znamená: Takže cesta je v nalézání využití doposud funkčních tratí, kde je okruh uživatelů velmi úzký.

Osobně nevidím jinou možnost, než relativně nákladné snížení docházkové vzdálenosti na zastávky - tj. mnohdy výstavba zcela nových zastávek a zvyšování traťové rychlosti a odstranění pomalých jízd (přejezdy,..). Na nějaké přeložky tratí raději nepomýšlím....

Jenže si nejsem jist, zda u tratí, jako je kozina, to má nějaký smysl. Navíc kozina má dva konce a zejména ten teplický je docela problém - ne zrovna levná výstavba nového zaústění do teplického nádraží, aby vlak v ZDO měl nějaký smysl......
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 27. dubna 2014 - 21:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M. Kašpar: Takže touží-li obec po dražším vlaku než cca 3x až 4x levnějším autobusu, nechť se starosta postaví před občany a vysvětlí jim, že od prosince si všichni uživatelé veřejné dopravy prodlouží docházkovou vzdálenost na nejbližší zastávku, a že si obec odpustí hasiče, fotbalisty a mateřskou školu ve prospěch dofinancování vlaku.
Takhle věc ale nestojí. Obce totiž v našem kraji dopravní obslužnost až na výjimky neobjednávají (to neplatí pro MHD či "výletní vláčky") a tak problém nemusí řešit. Jsou kraje, kde to je ale jinak a doprava tam často vypadá jedním slovem katastrofálně.
No ale vraťme se meritu věci - pokud by to nějaký starosta takhle udělal, tak je politický sebevrah. Sebrat lidem uvedené a ještě jim zhoršit dopravní obslužnost zvětšením docházkové vzdálenosti, tak se v příštích volbách volí sám...
Proto pří "zrušení trati" obce vždycky řvou (protože zrušením nic neušetří), ale mohou levně vytřískat politické body. Bohužel lokálky se špatným potenciálem pro ZDO se většinou nahrazují autobusem snadno, a nikoho to nepoškodí, protože autobus tam už většinou to hlavní plní (obvykle musí)...
A tak se nakonec ukáže, kde o ty vlaky skutečně stojí a kde se "řvalo jen tak". V tom lepším případě se snaží a i několik let po "zrušení" se lidi alespoň občas vozí. Mnoho lokálek v tomhle kraji ale potenciál má (jsou to při té dnešní "bídě" ze strany JŘ, solo vozů apod. stovky až tisíce lidí za sezónu), ale ne pro denní dojížďku. Chce to nabídnout atraktivní koncept a doplňkové programy pro turistický ruch. Správce dráhy to ale pochopitelně chápe jako rudý hadr - pro pár vláčků milionová údržba!! To chápu. Také chápu, že jednou může padnout kosa na kámen, někdy dožije infrastruktura. Pak bude na jednání, jaký skutečně potenciál ta dráha má, zda má smysl to opravit a dál provozovat jako dráhu (příp. jen část) a nebo z toho udělat cyklostezku... Ta šance pro tu letitou a někdy naprosto fascinující stavbu, která se snoubí s terénem jako odvěká součást přírody, by se měla dát.
Proto mě vadí dnešní snahy státu a SŽDC rychle se toho zbavit, a třeba i za cenu šrotu, a mít klid.

xx
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 27. dubna 2014 - 21:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:Osobně nevidím jinou možnost, než relativně nákladné snížení docházkové vzdálenosti na zastávky - tj. mnohdy výstavba zcela nových zastávek a zvyšování traťové rychlosti a odstranění pomalých jízd (přejezdy,..). Na nějaké přeložky tratí raději nepomýšlím....
To samozřejmě u těch lokálek vůbec nejde, dneska jsou všechny peníze řešeny přes projekty, které musí mít nějaké parametry a jsou tam přísná kritéria. Nikdo nedá ani korunu do trati, která dnes ani neplní ZDO a je třeba i v souběhu s nějakou jinou linkou, která funguje.

Ale zase trocha utopie (jako s tím mostem v Ústí). Až se za pár (desítek) let postaví VRT Praha-Dresden, třeba budoucnost ukáže, že Švestková dráha po modernizaci by byla vhodný "přivaděč" pro trasu Most-VRT-Praha, i když stávající úvahy, co vím, jsou spíše v trase Most - Louny - Libochovice a cca Kralupy...

xx
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9392
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 15:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar:
propad ve využití trati je značný. Na některých z nich jsou poměrně náročné stavby, které dříve či později budou vyžadovat zásadnější opravu a to bude bod zlomu.
Třikrát podtrhnout a některým dát za domácí úkol stokrát opsat.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 15:57:18    Odkaz na tento příspěvek  

V ústeckém kraji se dá dnes napočítat 8 tratí s celkovou délkou cca 280 km
V Karlovarském kraji je jedna jediná, s délkou nějakých 9 km, ve zcela jiném právním postavení a kolik je kolem toho řevu, jeste mohl vidět osobně na posledním jednání v HS.
Osobně mě tedy nejvíce irituje zastoupení nikým nevolených lobbystů z řad ... však vy víte kdo. [wink]
schneefall
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2013
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 23:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Fanoušci"Sparty dorazili do Teplic nějakým speciálně vypraveným vlakem nebo klasicky dle JŘ + posila?
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 23:35:21    Odkaz na tento příspěvek  

Speciálním vlakem, osm vozů.
tomas.0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 06:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

schneefall-speciálním vlakem,který již na cestě do Teplic"upravili"k obrazu svému.Pár rozbitých oken,o interieru netřeba hovořit...
von Henry
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.55.59
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 08:27:06    Odkaz na tento příspěvek  

Fanoušci Sparty se opět projevili jako fanoušci Sparty. Co jiného od nich můžete čekat.Jako že ten zvláštní vlak byl pro ně na ničení? Asi takto uvažují. Jestli někteří uvažují.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 09:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to je těžké. Zrušil se jeden vagon, který se musel před cestou zpět odpojit. Pár vožralejch fakanů si myslelo, že jsou ve filmu a že je hrozná legrace řvát cosi o Bruselu a kopat do prkénka. Na druhou stranu jela ve vlaku drtivá většina normálních lidí, kteří se jeli podívat na fotbal a případné oslavy titulu. Každopádně, proč to píšu: Uprostřed byl vagon plný policistů. Ti lidé, placeni z našich peněz, byli ve službě, tudíž nerozumím tomu, proč nebyli během jízdy v každém vagonu dva lojzové, kteří by stáli na konci vozu a čas od času si vyměnili místa.

Každopádně ještě že byli koncentrováni do pár kopřiváků, než aby byli rozmělněni do běžných spojů.

Slovan!
dcul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.171.136
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 10:41:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj všem, nevím do jaké míry sledujete autobusovou dopravu v Ústeckém kraji, přesto mě napadla jedna myšlenka. Od 1.1.2015 dojde k reorganizaci autobusových linek nejen na Ústecku. Od totoho data bude zavedena celodenně a celotýdenně linka 450 v trase Chlumec - Ústí nad Labem - Svádov - Valtířov - Velké Březno - Boletice - Děčín. V této souvislosti mě napadlo, když bude zavedena tato autobusová linka, která kopíruje železniční trať 073, objedná kraj i vlaky na lince U7?
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 10-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 10:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je holt naše policie. V Teplicich na stadionu taky stáli ve vestibulu a nechali chuligány řádit v hledišti, místo toho, aby na ně vlítli a rozbili jim huby. A že jsme jim to my, slušní fanoušci Sparty, ze srdce přáli ! Ten vlak z Prahy jsem neviděl, ale doufám, že tam ČD zařadily nějaké vozy určené do šrotu a ne nějaké nové!
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 11:12:09    Odkaz na tento příspěvek  

dcul: před nedávnem (řádově týdny) to zde bylo diskutováno - tuto obavu kdosi nadhodil, ovšem jiný přispěvovatel napsal že osobní vlaky po trati 073 budou jezdit i nadále. Tak uvidíme.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 12:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tazmánský čert: Dle fotek i známých, co ve vlaku byli, se jednalo o klasická B v kožence, avšak v poměrně dobrém stavu, nechyběly záclonky, mýdla, ubrousky, tekla voda. Tedy alespoň na startu.

Slovan!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 20:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je škoda, že národní dopravce nedisponuje konvojem dobytčáků, které by se na podobné přepravy hodily. Neb cílem této skupiny "cestujících" vyrobit z osobního vozu dobytčák, takže by to měli nakonec bez práce. A je škoda, že asistence policie na podobných akcích (která pak nemá kapacity jinde), není na komerčních službách zpoplatněna. Ale to je už z jiného "sudu".
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 20:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

však si je může půjčit v rámci skupiny ČD...

Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
jjj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 176.107.124.206
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 12:30:28    Odkaz na tento příspěvek  

Vyjádření Krajského úřadu, odboru dopravy, odd. dopravní obslužnosti k lince U7 - trať 073 k provozu v roce 2015:
vlaková linka U7 (Děčín-Velké Březno-Ústí n.L.-Střekov) bude i nadále v provozu ve stávajícím rozsahu a tedy částečně v souběhu s nově zavedenou linkou 450 (Děčín-Velké Březno-Ústí n.L.-Chabařovice-Chlumec).
Děkujeme za Váš zájem o veřejnou dopravu.

S pozdravem

Mgr. Jindřich Jelínek
technolog provozu veřejné dopravy — Ústecký kraj-východ
tel.: +420 475 657 245
e-mail: jelinek.jindrich@kr-ustecky.cz
Ústecký kraj - Krajský úřad, Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem
odbor dopravy a silničního hospodářství
oddělení dopravní obslužnosti
mkcomp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 19:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár záběrů z jízdy hradeckého Bulíka na Audienci u císaře Karla I.: http://www.youtube.com/watch?v=sB0A7ibZkEI
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2014
Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 12:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rolrol: včera, tj. pátek 16.5.2014 jsem spatřil RegioShark v Žatci. Přijížděl ze stanice Žatec západ do stanice Žatec... kam pokračoval dál netuším, jelikož jsem se šel pěšky mezi těmito stanicemi.
T478.4023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2013

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 22:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rolrol: Pesy z Plzně se potřebují dostat do Chebu, a naopak: obměnit se, do depa atd. Ale protože je na hlavní trati kdesi u Lipové výluka, musí se jezdit odklonem, trasou Plzeň-Žatec-Chomutov a dále na KV a opačně.
T478.4023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2013

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 23:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě pár obrázků ze sesuvu na trati 097. Na poměrně začištěném svahu stojí několik vrtných souprav, které stále prozkoumávají podloží. Snímky jsou z 10.5.2014.

Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4215
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 08:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 478.023:Pesy z Plzně se potřebují dostat do Chebu, a naopak: obměnit se, do depa atd. Ale protože je na hlavní trati kdesi u Lipové výluka, musí se jezdit odklonem

Do Chebu se ty Pesy nedostanou[nene].
Nepřetržitá výluka je mezi Kynšperkem n/O a Tršnicemi celý měsíc.A karlovarské Pesy,které jsou udržovány v Plzni jezdí na údržbu do Plzně přes Žatec(místo přes Cheb).
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3007
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 09:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.14.186
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 11:16:43    Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer: Budeme se těšit na poučný text. Zatím dle fotek se tam proplétají dvě rozdílné věci (rotunda s kolejištěm a adminka), kde administrativní budovu ČD dávno nevlastní.......
Em3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 13:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vedel by nekdo, do kdy budou probihat nezaveseny nezavysly postrky z UnL zapadu smerem na Strekov?

Je to nuda bez tebe, ale stále ještě jsi, a naděje umírá jako poslední...
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3009
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 13:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Em3
Termíny této výluky jsou 19. - 20. 5. 2014 a 21., 22. 5. 2014 vždy od 6:30 do 15:30.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 13:39:22    Odkaz na tento příspěvek  

V Úpořinách odstaveny ložený Resy na výluky, nějaká obnova v okolí? Z Ohníče až za PZZ ve Lbíně včera PJ...
A v Chomutově se rýsuje oplocení depozitáře.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 14:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No příprava na obnovu Radejčín - Chotiměř...[biggrin]
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 17:58:56    Odkaz na tento příspěvek  

Co myslíš, že mě nejdřív napadlo? [biggrin]
Trmice - Západ taky obnova a jednokolejně. Pěkné to tam máte na severu, je na co koukat.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.97.75
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 19:57:13    Odkaz na tento příspěvek  

Em3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 23:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11: díky moc, ale je mi to prd platný :-/

Je to nuda bez tebe, ale stále ještě jsi, a naděje umírá jako poslední...
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12692
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 11:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7.5. Rce - 183 718 ...


ICQ 191300062
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12700
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 12:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

189 158 + 740 711 + 413 - Rce 1.5.2014


ICQ 191300062
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2014
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 14:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem byl pokecat na dopravní obslužnosti, tak jsem se dozvěděl 2 skoro novinky:
1. Od příští roku začne jezdit linka Louka u Litvínova - Ústí nad Labem, kterou budou zajišťovat vlaky RegioPanter, pro cestu dále do Litvínova bude nutné v Louce přestoupit na Regionovu
2. Zárověň s tím budou všechny spoje linky U1, dnes končí v Mostě prodlouženy až do stanice Kadaň-Prunéřov, pro cestu do Kadaně se budu muset přestoupit na Regionovu
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 14:18:43    Odkaz na tento příspěvek  

ad 1, No to bude úžasný. Cestující budou nadšeni přestupem a proklad mezi oldou a ústím vyžere většinu kapacity?
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2014
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 14:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Nevím v jakých časových polohách to má jezdit, ale domnívám se, že protikladem... důvod je asi takový, že hodně lidí cestuje z Liťáku až do Ústí, tedy podle toho, že když si v Liťáku kupuju jízdenku na vlak tak snad každý druhý chce jízdenku do Ústí...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4218
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 14:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to bude úžasný.

No jo,proto se ty Pantery kupovaly.Dnes jezdí čtyři,pátý ujede za den 150 km a dva pořád stojí.


2. Zárověň s tím budou všechny spoje linky U1, dnes končí v Mostě prodlouženy


A budou prodlouženy všechny,nebo každý druhý(dnes přípojným Os )?

Cestující budou nadšeni přestupem a proklad mezi oldou a ústím vyžere většinu kapacity?

Přestup zařídila SŽDC/stát neprovedením plánované elektrifikace.Kapacita mezi Oldř. a Teplicema vyžraná víc asi nebude,protože dnes jezdí místo toho Pantera Regionova/810 už z Teplic,dál na Ústí je trať s autoblokem,kde 3 vlaky os dopravy v jednom směru "většinu" kapacity nevyžerou.To už by mezi Ústím a Děčínem nejezdilo nic jiného,než osobní doprava.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 14:59:19    Odkaz na tento příspěvek  

Elektrizace bude, ale nerozumím tomu, proč jen přesunout přestup z The Plic do Louky a nepočkat na konečné úpravy infra.

že hodně lidí cestuje z Liťáku až do Ústí, tedy podle toho, že když si v Liťáku kupuju jízdenku na vlak tak snad každý druhý chce jízdenku do Ústí...
Ale jo, tomuhle argumentu rozumím.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4219
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 15:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W:Osobáky Litvínov-Teplice jsou navázány v Teplicích na R Cheb -Praha a opačně,čímž jsou v tomto úseku kapacitně ty rychlíky mnohdy přetěžovány(v ostatní trase taková frekvence není).
Proto linka Litvínov-Ústí měla toto odstranit zavedením Os každých 30 minut.Dalším důvodem asi bylo plánované výb.řízení na linky R a navazovat Os ČD z Litvínova v Teplicích na jiného dopravce by asi nebylo nejlepší.
Proto si kraj přál linky jím objednávané vézt takto,na tyto linky se nakoupily s dotací Pantery a ve smlouvě je,že od roku 2015 takto budou jezdit.

Takže paradoxně Karlovarský kraj má dízlové jednotky,které jezdí pod dráty a Ústecký má elektrické,které mají jezdit tam,kde dráty nejsou.[proud]
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 16:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17: Osobáky Litvínov-Teplice jsou navázány v Teplicích na R Cheb -Praha a opačně,čímž jsou v tomto úseku kapacitně ty rychlíky mnohdy přetěžovány(v ostatní trase taková frekvence není).

Tím to určitě není. Takové davy lidí po trati 134 nejezdí a už vůbec nepřestupují hromadně na rychlík do Ústí.

Každopádně lidi dojíždějící z Litvínova do Teplic budou tím přestupováním v Louce určitě nadšeni. Ale třeba je stále ve hře varianta s panterem, který bude mezi Loukou a Litvínovem tažený traktorem...

Jsem docela zvědavej, jaké časy příjezdů a odjezdů vlaků budou z Litvínova. Tam bude nutné to nějak skloubit s městskou a meziměstskou tramvajovou a autobusovou dopravou v Litvínově, která má z centrálního uzlu nádraží odjezdy v pracovní dny v cca. od 4:30 do 19:30 vždy v X: 00, 15, 30, 45 (+ posily ve špičkách) a večer a o víkendu v X: 00, 30

Taky jsem zvěadavej, jak se vyřeší doprava na nádraží v druhém největším městě na trase - t.j. v Oseku. Za ty prachy by to chtělo autobusové přípoje od nádraží do města (ať už prodloužením současných linek nebo vytvořením nějaké mikrobusové linky).

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 16:10:09    Odkaz na tento příspěvek  

Takové davy lidí po trati 134 nejezdí a už vůbec nepřestupují hromadně na rychlík do Ústí.
Davy zatím ne, ale sardinikace se mezi Teplicema a Ústím děje v R furt, často se kvůli tomu raději smažím v jedničce (without air condition, of course...). Jediný co snad není ve dvojce našvihaný je lichá Antibílina.
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2014
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 16:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě spíše vadí, že OS z Litvínova nenavazují na OS do Ústí... OS do Ústí odjede 3 minuty před příjezdem OS z Litvínova [sad] Nebo je také vtipné to, že v jízdních řádech krajského řadu je návaznost vlaku z Ústí (odj. 17:47) do Litvínova z Teplic v 18:11 hod., jenže když se ten Sp zpozdí - už se mi to stalo, byť jeh o 5 minut tak mi Os z Teplic do Litvínova ujede. A víte co mi řekli na kraji? Že si těch 55 minut mám v Teplicích počkat!
A že návaznosti nejsou dnes prioritní... a pak chtějí dělat IDS!
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4221
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 17:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale třeba je stále ve hře varianta s panterem, který bude mezi Loukou a Litvínovem tažený traktorem...

[lol]To je sci-fi a blbost.To si lidi raději za 3 minuty přestoupí,než by 10 minut čekali,až se spojí,udělají brzdu atd...

Davy zatím ne, ale sardinikace se mezi Teplicema a Ústím děje v R furt

A v tomhle by měly ty "litvínovské" osobáky pomoci mezi Teplicema a Ústím.Protože tahat navíc vagon na R z Prahy až do Chebu,který je využitý jen v úseku Teplice -Ústí je blbost.

Mě spíše vadí, že OS z Litvínova nenavazují na OS do Ústí.
To by se mělo změnit přímými Os Louka-Ústí.Navazování a čekání nelze vždy uskutečnít.Protože,když bude přípojný vlak čeket na přípoj od Ústí,nestihne pak udělat za hodinu přípoj do Ústí.Podobné je to v Prunéřově,kdy může čekat přípoj do Kadaně max.10 minut na R,jinak by neudělal přípoj za 2 hodiny na opačný směr.

Já jsem spíš zvědav,jak to bude mezi Kláštercem-Chomutovem- Mostem.Dnes tam jezdí Pesy,na něčem Regionovy.Jak budou jezdit Pesy od Varů?Zkrácením jejich ramene odjezdí další vlaky za Regionovy?
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 23:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Kadaně-Prunéřova pojede zatím každý druhý Panter, osobáky Klášterec zatím SQ. Tato oblast ale zaznamená v příštích několika letech významnější změny. Doufejme spojené s elektrizací, která se táhne...
Trať 134, vlaky základního taktu přípojné na rychlíky SQ, vložené vlaky částečně Panteří z UL s přestupem v Louce na RN/810. Oběh panterů sice bude málo efektivní, regína taktéž stojavá, cestující přestup navíc, proklad nebude, protože každá linka bude mít jinou "vazbu", ale je to důsledek dlouhodobé ignorace požadavků kraje a evropského projektu, který "nakoupil" Pantery, ze strany SŽDC.

xx
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 05:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázky mimochodem?.
Jaký je rozdíl v počtu přestupů na trase UL-Litvínov dnes a za rok? - 0.
Jaký je rozdíl v počtu přestupů na trase UL-Osek dnes a za rok? - 1 v prospěch cestujícího.

Jaký je rozdíl v počtu přestupů na trase Řetenice-Kadaň dnes a za rok? - 1 ve prospěch cestujícího.
Jaký je rozdíl v počtu přestupů na trase Řetenice-Prunéřov dnes a za rok? - 2.

Abyste nevykřikovali o nejezdících. Jezdil jsem to mnoho let jako kluk.

Je lepší pod dráty jezdit elektricky, nebo na naftu?

Takže klid.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Jpmp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 07:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je lepší pod dráty jezdit elektricky, nebo na naftu?

Jasně, že na naftu. "Odborníci" v Karlovarském kraji by ti to vysvětlili... [biggrin]
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 07:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: tak s těmi přestupy, to je skvělá argumentace, hodná našich politiků či článků někde v XXXkém Deníku. Stačí najít jeden případ, kdy se něco zlepší a celá akce je obhájena, i když XY dalších to poškodí. Bravo!
Pravděpodobně zaměstnanec SŽDC, že?

xx
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2014
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 08:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: SŽDC se cuká elektrizovat, vzhledem k vytíženosti tratě Louka - Litvínov a Kadaň Pruněřov - Kadaň předměstí. U trati Louka - Litvínov je to diskutabilní, ale počet spojů na trati Kadaň Prunéřov - Kadaň předměstí je opravdu silný. Pro příklad nemusím chodit daleko: trať Lysá n. Labem - Milovice (podobný počet spojů) a k elektrifikaci tam došlo...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8244
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 09:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo Budějice - Velenice kde jezdí kulový a i tam k elektrizaci pro čtyřhodinovej víkendovej a dvouhodinovej kladivovej takt došlo...
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2014
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 11:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: no elektrifikace tratě České Budějovice - České Velenice se dělala z důvodu, že tato trať byla zařazena do tzv. IV. železničního koridoru a tím pádem došlo k propojení s elektrifikovanou tratí v Rakousku. Elektrifikace probíhala v rámci Operačního programu Doprava EU: Optimalizace tarti České Budějovice - České Velenice. Takže na to SŽDC dostala dotaci...
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2014
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 11:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý fakt je skutečnost, že cca. před týdnem, konkrétně dne 16.5.2014 zveřejnilo SŽDC výzvu k podání nabídky k účasti ve výběrovém řízení a k podání nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na zpracování územně technické studie "NOVÁ TRAŤ KRALUPY NAD VLTAVOU - MOST. Zadávací dokumentaci také tvoří studie "Vysokorychlostní napojení Ústí nad Labem a rychlostní napojení Praha - Most - Karlovy Vary - Cheb". A pak že nejsou peníze...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8247
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 14:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jistěže se nedrátuje pro dobro cestujících/dopravců ale aby byl kšeft...
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 17:13:14    Odkaz na tento příspěvek  

Nám tady sice nejde o dálnici, ale týká se to i tratě Lovosice - Teplice. Nejnovější zpráva není zrovna moc příznivá [sad]:

http://usti.idnes.cz/vysledky-geologickeho-pruzkumu-na-dalnici-d8 -f39-/usti-zpravy.aspx?c=A140523_140055_usti-zpravy_alh
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9447
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rolrol:
no elektrifikace tratě České Budějovice - České Velenice se dělala z důvodu, že tato trať byla zařazena do tzv. IV. železničního koridoru
Není pravda.

A pak že nejsou peníze...
Myslím, že nejde o nedostatek peněz, ale o jejich efektivní vynakládání. Sorry, ale v drátizacích (zejména té kadaňské) žádné přínosy pro cestující nevidím. Resp. přínosy budou jedině z uměle a zbytečně vytvořeného přestupu v Louce.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 18:48:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je jasné, že jde o efektivitu investic. Ty prachy v systému budou tak jako tak, akorát protečou někam úplně jinam.

Na el. provoz do Kadaně (předm.) je nějaký smysluplný projekt?

Ten Litvínov bych nezatracoval. Dá se tam ještě něco nakrátit při zvýšení rychlosti?

"Odborníci" v Karlovarském kraji by ti to vysvětlili...
Klidně jmenujte, rád se poučím.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 19:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že na to jsou projekty, tohle není sranda za kačku. Problém jsou přísná kriteria /až nesmyslná/, složitý schvalovací proces na SŽDC /kde kazdy strejda může říct:"já to nepovolim bez tohodle či onohodle", ale ta Kadaň dokonce i ekonomicky vyšla, ačkoliv v tom kolega Hroch přínos nevidí. Litvínov je na tom hůř. Ale oboje se strašně táhne, léta se to nechavalo být, protože strejdove na SŽDC měli stejný pocit jako kolega Hroch. Možná oprávněně, ale měli včas říct - to nechcem, je to blbost, zatrolejujem radši Podbořany a budem tam jezdit z Mostu přes Žatec a nebo změníme trakční napětí v Klášterci, Pantery hodime tam, ať můžeme líp svázat ULK s KVK... Jenže takle logicky jednoduše to nefunguje, to se šušká "je to blbost", brzdi se to, ale oficiálně se furt "pripravuje", až se napíše projekt, za který se koupí vozidla, politici o tom pořád melou a tak se to nakonec udělá. Bohužel takových blbin a mnohem větších se v tomhle státě uz tímhle způsobem nadělalo kupa. A pokud má správný člověk na SŽDC dobré kontakty, tak se to umí krásně urychlit a je to.

xx
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 19:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a Hroch má pravdu - uměle vytvořené přestupy mohou významně vylepšit parametry projektu. Protože dojde realizaci k jejich odstranění /to, ze vznikli treba pred rokem uměle už nikdo neřeší/. Kocourkov hadr.

xx
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4225
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 22:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Myslím, že nejde o nedostatek peněz, ale o jejich efektivní vynakládání. Sorry, ale v drátizacích (zejména té kadaňské) žádné přínosy pro cestující nevidím.


A já je vidím v přímém spojení Kadaň-Chomutov-Most-Ústí bez přestupu.Taktéž Litvínov-Ústí.

U nás je paradox,že buď se investuje do tratí(ale nejsou odpovídající vozidla,která by tu trať využila),nebo se investuje do vozidel,ale nejsou tratě na kterých by se využila.
My pořád šetříme a elektrifikujeme tratě,na kterých pak jezdí dízly.Pak kupujeme el.vozidla,ale je neefektivní elektrizovat tratě,na které byly koupeny a el.jednotky budou stát a cancoury místo nich budou jezdit Regionovy a Šukafony s další obsluhou.
Ale pořád se tváříme.jak strašně šetříme.[lol]
Ale prachy jdou do [zadnice] pokaždé z naší jiné kapsy a my máme dobrý pocit,že jsme učetřili[ko]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4468
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 06:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17: Nic nebrání tomu, aby na vlaku Litvínov - Ústí jezdila regionova a přímý vlak jezdil takto již dnes.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4417
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 08:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, tak, Brame.

Na elektrifikovanou trať s Vmax 12O je Regionoha s Vmáx 80 to pravé ořechové.