K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 23. 12. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 23. 12. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9835
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 21:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Plný souhlas. Až nás nákladní vlaky začnou míjet ve větší míře, než dnes, tak se teprve SŽDC začne divit a bude moci přemýšlet, jestli třeba fakt nebude stačit mezi Střekovem a Děčínem akorát jedna kolej.
Rovněž s -aa- souhlasím. Akorát mám obavu, že ten problém dosahuje do vyšších pater než jen SŽDC.

Martin Kašpar:
Traťoviny se minimálně čtyřicet let navrhují jako obousměrné a to i na dvoukolejkách.
Bohužel před cca 5? lety vymysleli někteří mezi Počernicemi a Čelákovicemi "zlepšovací návrh" v podobě jednosměrných AH.[crazy]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4103
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 07:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem to tu kdysi někde určitě psal: Osobně vidím zásadní problém v pojímání výhledového rozsahu dopravy při přípravě modernizačních staveb. Kdysi tyto problémy byly i v objednávané osobní dopravě, ale s upevněním systému a pozice objednatelů se v závislosti na jejich požadavcích (a schopnostech) postupně vyvinuly celkem jasné požadavky na výhledový rozsah dopravy. MD má jasné představy v dálkové dopravě, v osobní dopravě existuje nemalé množství objednatelů, kteří celkem přesně ví, co chtějí. V zde diskutované oblasti má jasno Praha, která ovlivňuje logicky i Středočeský kraj (který navíc i sám už celkem tuší), Ústecký kraj a v zásadě i Liberecký kraj. V jiných krajích je situace horší, přesto však investor i projektant obvykle dostanou nějakou představu, jak bude v budoucnu na té které trati objednávaná osobní doprava vypadat. Neříkám, že se jí SŽDC (a v zákrytu za ním vykukující MD reprezentované především jeho odborem strategie) vždy beze zbytku řídí, ale vzhledem k tomu, že např. Jaspers tyto výhledové rozsahy dopravy velmi zajímají, tak obvykle je k požadavkům objednatelů významně přihlíženo.

Daleko větším problémem je stanovení výhledového rozsahu dopravy v ostatních segmentech železniční dopravy. Začnu neobjednávanou osobní dopravou, kterou MD pustilo na koleje v zásadě zcela volně, ale že by k tomu začalo připravovat nějaké podmínky, tak to zase né. Takže žádné výhledové rozsahy v minulosti neobsahovaly nějakou rezervu kapacity pro tuto neobjednávanou dopravu a pokud náhodou ano, tak minimální a spíše "protože to tak vyšlo". Že by se byl někdo z MD nebo aspoň SŽDC schopen podepsat a vůči Jaspers při obhajobě rozsahu staveb vyargumentovat tuto rezervu pro neobjednávanou osobní dopravu, to tedy opravdu ne. Dopravci nejsou k projednávání těchto staveb obvykle přizváváni (snad s výjimkou setrvačně zvaných ČD, ale i těch jen někdy, např. v okolí Prahy si je dost často přizvává objednatel), ono ani nemůžou, protože dneska ani netušíme, kdo z nich třeba vyjede za rok či dva do Brna.... Je logické, že objednatelé nemůžou stanovovat nějaký výhledový rozsah dopravy jimi neobjednávaných vlaků (byť třeba ROPID již tak v pudu sebezáchovy činí a poukazuje na nutnost tyto trasy ponechávat volné). Tohle by mělo být úkolem strategie MD, popř. to můžou předat na strategii SŽDC. Výsledkem stávající situace je, že kapacita pro tyhle komerční vlaky pak chybí, a tak jsou prováženy na úkor kvality tras regionální (ale i dálkové) osobní dopravy a především nákladní dopravy, které jsou v přídělu kapacity obvykle pod nimi. Při přídělu kapacity, totiž není vyčerpána kapacita tras (kdyby byla, tak může rozhodovat přednost závazku veřejné služby, kombinované dopravy apod., avšak SŽDC si příděl kapacity vysvětluje jako v rámci 24 hodin ... a dosud se ještě nikdy nestalo, že by se vyčerpaly všechny trasy). A při konstrukci GVD již rozhoduje pořadí vlaků ... a komerční vlaky jsou obvykle kategorie Ex.

A obdobný problém se stanovením rozsahu dopravy je v nákladní dopravě. Obvyklý scénář jednání o projektových dokumentacích (aspoň v okolí Prahy ... tj. včetně diskutované pravobřežky) byl takový, že rozsah nákladní dopravy nikdo neví. Kdysi bylo zváno ČD-C, ovšem jeho obvyklý výstup byl sice pravdivý, leč výhledu carga nepříliš prospívající, obvykle ve smyslu "my budeme rádi, když tam budeme vozit to co dnes". Copak u Mladé Boleslavi, tam se SŽDC aspoň uměla zeptat Škoda Auto, jak to vidí dál. Teď si nejsem jistý, u pravobřežky snad oslovili Metrans, jak to vidí s terminálem v Třebové, ale to jsou jen dílčí přepravci. Globálně tu nikdo nemá přehled o nějaké vizi budoucího výhledového rozsahu nákladní dopravy. Možná se něco málo tuší o kombinované dopravě, ale ne vždy se to zapracuje. A zde je podle mého zase úloha buď strategie MD (popř. odboru drah, pod nějž tyto otázky náleží), popř. delegováno na strategii SŽDC. Měla by tam být ale nějaká jednota, protože ty výhledové rozsahy carga bude nutné zargumentovat vůči Evropě, tedy Jaspers. Dnes tedy výhled velmi často nějak ušudlá na základě kusých informací projektant (na jehož obranu je nutno říct, že logicky není odborníkem na stanovení rozsahu nákladní dopravy, to si zadavatel studií v zadání obvykle neobjednává) a pak z toho vyjde, že v minimální variantě lze na pravobřežce no problém zrušit půlku stanic a možná i tu jednu kolej ze Střekova do Děčína. Ale abych nekončil zas tak pesimisticky, tak možná se blýská na lepší časy, v posledním cca půl roce se MD začalo trošku více zabývat definováním požadavků pro výhledovou nákladní dopravu. Na pravobřežce sice tak úplně nevím, jestli kolegové vidí problém tam, kde skutečně nastává, ale i tak je to pokrok. A musím konstatovat, že tyto v zásadě náhle vznesené požadavky vyvolaly ve stojatých vodách projednávání obdobných dokumentací značný poprask[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
vánoce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.46.138
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 10:27:43    Odkaz na tento příspěvek  

Hoši vy tady špekulujete nad nesmyslama.Stejně ten kdo bude moct raději zvolí individuální dopravu :-)))
Podívejte se na studenty, i ti jakmile je možnost se složej na benzin a jedou ve čtyřech lidech z Biliny do Teplic/Ústí autem :-) Ňáká modernizace ze zaostalých tratí na zastaralé nepomůže ničemu a nákladu je jedno jestli bude jezdit po křivých kolejích [happy])
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4106
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 12:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak z Bíliny do Teplic nebo Ústí možná studenti jezdí autem, leč počty cestujících např. ve vlacích Praha - Ostrava, Praha - Brno nebo třeba v příměstské dopravě kolem Prahy poměrně rychle a neustále stoupají. A určitě to má jednoznačnou souvislost i s modernizací železniční infrastruktury (ve vazbě na následné zkracovní intervalů). Teď je otázka, kdo je napřed a kdo pozadu[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11195
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 12:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívejte se na studenty, i ti jakmile je možnost se složej na benzin a jedou ve čtyřech lidech z Biliny do Teplic/Ústí autem
...což odnese ten, kdo je tam vozí "jenom za benzín", protože ten pak zacvaká všechny ostatní náklady sám. A že jich je kolem auta spousta.
Ojakup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 12-2009

Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 15:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Teplic do Ústí jezdí studentsva docela dost slušný množství. A nejen studentstva... Zase tak pomalej ten vlak není a jezdí taky celkem dost často. Samozřejmě, ideální to , ale prázdný to rozhodně nejezdí

ŠkodAris=dokonalý trolejbus
Moje video ,foto
Každý správný Čech by měl rozumět slovenštině a každý správný Slovák by měl rozumět češtině.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9820
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 16:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád si pamatuju, jak na střední s řidičákem ve čtvrťáku 3/4 třídy dostali od papá nějakou patnáctiletou ojetinu a byli děsně IN oproti těm, co jezdili do školy veřejnou dopravou. Počet autařů se ovšem snižoval s každým zvýšením ceny benzinu nebo s upadnutím té či oné části auta. No a teď na VŠ auto nemá skoro nikdo, všici jezdí VHD a nikomu to nepřijde divné. A i ti, co auto mají, ho používají výjimečně, protože jezdit do školy autem je poměrně nákladné.

Be clever - use public transport!
Stunts - 1990
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 20:09:56    Odkaz na tento příspěvek  

Slabší oblast generující málo cestujících NEROVNÁ SE ve smíšených ekonomikách nulový nárok na vlakovou obsluhu. [happy]

Horchu, až budou lidé chtít, aby jim o 072 vs. 076 rozhodoval nikým nevolený pracovník SŽDC, tak jistě zaapelují na vládu, aby ti tu moc dala.

Zatím to vypadá, že si lidé přáli, aby o tom rozhodovala politická vůle a byly zohledněny i jiné parametry, než počet cestujících. Např. dostupnost nějaké páteřní dopravy v regionu I VE SLABŠÍCH OBLASTECH. Což autobus zajistit nedokáže. Neumí sjet jízdní doby vlaku (po opravení trati), nelze koordinovat s přípojnými vlaky (za současnou cenu buskm... on to nikdo zadarmo neudělá), nemá dostatečnou kapacitu, stoleček, wc, není uzpůsoben na kola a můžeme pokračovat, viď? [happy]

A opačný příklad: Lidé si přáli, aby nejezdily vlaky do Mochova, a aby je současná politická reprezentace neobnovovala a co se stalo? Ano, ty vlaky nejezdí. Narozdíl od tebe ALE, já to umím respektovat a nepotřebuji sem na K-report dokola s kámošema blejt, jaká je to tragédie, že je tahle lokálka odepsaná a dokooooonce na prodej. Čtu dost vláken a nikdo z fandů lokálek sem nepíše blitky jaká je trága, že Mochov ještě nebyl obnoven. Naopak antilokálková klika neumí ani tak jednoduchou věc, jako přijmout realitu a tak narážky tebe a kámošů proti 076 už patří k nezbytnému koloritu posledních 4 měsíců, co se o zavření 076 začalo veřejně mluvit. Máš pocit, že tím děsíš šotoušky? Ujištuju tě, že ty vyděsí, kdyby v Mšenu letos na podzim vyhrál starostu ODSák a řekl, že trať obec nepotřebuje a celkově, kdyby byly signály z kraje a obcí, že o trať není zájem. My nejsme idioti, za jaké nás máš. Noname ze SŽDC, který o 076 rozhodovat nemůže, je nám u zadku. Ten může jen chodit prudit na net. Inteligentnější šotoušek sleduje nálady tam, kde je skutečný vliv (aspoň z toho co pronikne ven či přes známé). [happy] Když chcete s kámošema strašit šotoušky, tak se to konečně aspoň naučte. Zatím v kategorii "Železniční horory" tě na CSFD nevidím ani na 1*. [sad]

Možná by stálo za to spočítat, kolikrát o 076ce píšeš? 10x měsíčně baj woko?

Hele, kterou trať si najdeš, až se opraví 076 a tobě dojde, že ji kvůli tobě nikdo nezruší? Pověz, ať vím co mě čeká. Která oblast se ti nově zalíbí na jezdění prstem po mapě. [happy]

Víš Hrošku, když pořád děláš, že politika na železnici nepatří, tak jediné co si tím dokazuješ je akorát, že máš dobré kontakty na adminy Kreportu. Jasný trolling a tobě to prochází.
Krm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.211.187
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 20:33:13    Odkaz na tento příspěvek  

Když tu probíhá diskuze o katastrofálním stavu pravobřežní tratě (pravda katastrofa je to spíš pod ST Nymburk, pod Ústím je dobrá), tak věřte, že nymburáci pře koncem roku zabrali a odstranili téměř všechny pomalé jízdy. Takže si teď nejspíš rozdají ve vedení vánoční prémie a budou říkat jak jsou dobří. Pro ty co jásáte a netušíte žádnou levotu. Tyto pomalé jízdy byli změněny TTP a pomalé jízdy byly nahrazeny trvalímy klasickými rychlostníky, takže na naší hlavní náladní magistrále se oficiálně oběvila traťová rychlost 50 km/h. Vítejte v Bulharsku. :-D
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9837
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 22:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Modelování nákladních přeprav probíhá (alespoň v některých případech). Vždy bude samozřejmě jen orientační, protože situace na trhu se mění dost rychle (jako se může měnit v komerční osobní dopravě) a podle toho se k tomu přistupuje. Myslím ale, že to modelování má větší smysl jak dotazy na konkrétní dopravce, kdy konkrétní přeprava není dlouhodobě vázána na konkrétního dopravce (neřku-li přepravy nové). Škodovka (nebo Metrans) je v tomto poněkud specifický případ.

Nicméně u pravobřežky není u nákladní dopravy až tak problém "plnosplavný" stav - při něm se proveze skutečně netušené množství vlaků (i dnes). Já problém vidím v tom, že naprostá většina zainteresovaných neuvažuje s tím, že ten "plnosplavný" stav se vyskytuje jen po menšinu roku (a to dost výraznou menšinu). A kvůli těmto stavům je třeba ty vedlejší dopravní koleje zachovávat - nebo zkracovat délky těch omezujících úseků, aby se snížil důvod pro postávání před výlukou. (Zcela samostatná kapitola je samozřejmě samotné plánování výluk - noční práce, víkendy, ...)
Bude dobře, pokud se tomu někdo další postaví čelem, ale myslím si osobně, že MD to zatím nevzalo za správný konec a neidentifikovalo problémy úplně správně.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 00:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studenti UJEP vlaky jezdí. Nejlépe je to vidět na odpoledních přednáškách (mám od 16 do 18,30), kdy se pomalu trousí skupinky podle toho, co zrovna odjíždí - Děčín, Litoměřice, Most. Do Teplic se mnou také skoro vždy někdo jede. Jezdí i řada kolegů - z Litvínova, Chomutova, Děčína, Lovosic a také externisti (párkrát týdně) - hlavně z Prahy, ale třeba i Liberce. Samozřejmě studenti jezdí i auty a skládají se, ale to se týká hlavně detašovaného pracoviště v Mostě-Velebudicích, které je jednak dál od nádraží a pak je tam velké neplacené parkoviště. V ÚL je to s parkováním silně levé, což samozřejmě motivuje k vlaku.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4108
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 08:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts - 1990: Tak nalijme si čistého vína. Abyste mě hned nezačali obviňovat z lokálkového šovinismu, tak podotýkám, že ještě před vznikem výluky jsem si dopisoval se starostou Mšena a především s krajským úřadem ve věci obnovení provozu na trati, a pokud mě tu náhodou někdo nezná a zjistí si, kde teda pracuju (jak se stalo v případě lustrace kolegy Hrocha), tak asi přijdete na to, že nadávat zrovna mně za nějaké sabotování osobní železniční dopravy bude dosti těžké.
Nicméně když tu čtu ty bláboly na Hrochovu adresu, které jsou navíc podpořeny bláboly typu "Slabší oblast generující málo cestujících NEROVNÁ SE ve smíšených ekonomikách nulový nárok na vlakovou obsluhu., nezbývá, než si říct něco o reálné skutečnosti.
tak předně je třeba v tom kurzívou uvedeném tvrzení zcela jednoznačně nahradit slovo "vlakovou obsluhu" slovem "obsluhu veřejnou dopravou". Věřte, že drtivou většinu obyvatel této země nějaká železnice absolutně nezajímá a je jim jedno, zda jedou vlakem či autobusem. Dokonce existuje velmi početná skupina obyvatel této země, která vlakem v životě nejela. A existuje zde ještě početnější skupina, která železnici považuje za odsávače veřejných financí v obnově dopravní infrastruktury té infrastruktuře, kterou používají oni (= silnice). Byl bych v této republice opravdu opatrný v oblasti nějakého zjišťování vůle obyvatelstva v otázkách obnovy železniční infrastruktury. Vyhlášení nějakého referenda v těchto otázkách by zde dopadlo velmi špatně. Pokud by se vůbec podařilo dostat k referendu dostatek voličů (pokud nikoli, pak by se /ne/zájem o železnici jasně prokázal), tak jehovýsledek bych opravdu nechtěl předjímat. Nejsme Švýcarsko a pokud by např. ČESMAD rozjel kampaň typu "kdyby se ta trať nestavěla, neopravovala apod., ty peníze by mohly být na opravu silnice, po které jezdíte Vy a nadáváte na její stav", tak si troufnu říct, jak by to dopadlo.
Tak a nyní ta vůle místních obyvatel, řekněme Mšena. Ono je poměrně snadné žádat něco z pozice starosty města či obce, když údržbu té trati platí stát a provoz na ní kraj. Bylo by zajímavé zkusit, co by na obnovu trati říkali starostové, kdyby třeba jen provoz na té trati platili sami a kdyby věděli, že ta 810 o kapacitě 50 osob (přepravním proudům dostačující) by je stála odhadem dvakrát, možná spíš třikrát tolik, než po shodné trase vedený autobus o kapacitě 50 osob (přepravním proudům dostačující). A v době před volbami je celkem snadné využít nálad obyvatelstva, které ačkoli většina z obyvatel Mšena vlakem nejede jak je rok dlouhý (to by tam musely být zátěže podstatně větší), vždy a priori protestuje proti něčemu, co jim chtějí ("tam zhora" či snad dokonce "z Prahy") vzít. Před volbami by starosta byl hloupý, kdyby odpor proti něčemu takovému nepodpořil.
Leč nabízí se otázka. Jak by obyvatelé podepisovali petici či hlasovali v referendu, kdyby jim někdo řekl - ano vlak Vám zrušíme, ale náhradou za to Vám objednáme dvakrát (třikrát?) tolik autobusů, které pojedou v zásadě ve stejných jízdních dobách, ale v obcích budou zastavovat častěji a především přímo v jejich centrech. Například ve Mšeně na náměstí, takže nebudete muset chodit ten kilák na nádraží. Pro turisty tu máme alternativní nabídku, že o víkendu půlku těch autobusů povedeme Kokořínským dolem, a tak zachováme stávající obsluhu po dnešní trase, ale zároveň turisty přiblížíme daleko víc turistickým cílům typu Kokořín, Pokličky, Houska či Cinibulkova stezka, možná by se dalo zajet i do Nosálova pod Vrátenskou horu. A tyhle víkendové spoje za sebou potáhnou cyklovlek s kapacitou nějakých 25 kol (dnešní 810 jich odveze stěží 5). A to vše prosím uděláme za stávající finance, které kraj do veřejné dopravy mezi Mšenem a Mělníkem dává. Možná by se dalo ještě trošku zacílit na regionální strunu s tím, že dnes ty vlaky vozí strojvedoucí a vlakové čety kdesi z Mladé Boleslavi, zatímco na řidiče těch autobusů budou hledáni řidiči ze Mšena a okolí, což zvýší zaměstnanost přímo v mikroregionu.
A druhé rozhodovací polínko může být vůči obcím a obyvatelům přiloženo v oblasti infrastruktury. Jak by vypadalo rozhodování Mšenských v případě, kdyby jim bylo řečeno: Buď nalijeme stovky milionů do železniční trati ... nebo druhá varianta, nalijeme je do silnic v okolí. A pokud nalijeme stovky milionů nyní do železnice, neočekávejte ve Vašem regionu v dohledné době investice do silniční sítě. Když si vzpomenu na technický stav silnice např. mezi Mšenem a Dubou, kudy jsem jel před cca 2 měsíci, tak si nejsem jist, jaká by byla volba obyvatel. Samozřejmě nemusím dodávat, že finance na opravu 1 km železniční trati jsou vyšší, než na opravu 1 km silnice II. či dokonce III. třídy.
Takže ono se to dobře křičí, když vlastně lidé a mnohdy ani obce netuší, co vše je za tím vlastně skryto. A především, ten křik je nic nestojí. osobně proti tomu v tomhle okamžiku nijak zvlášť neprotestuji, veřejné peníze se tady ztrácejí do jiných blbostí, než jsou lokálky. Leč musíme si uvědomovat, že vše může být těžce dočasné. Naše ekonomika není zase taková sláva, veřejných peněz je skutečně omezené množství, může tady dojít k lecjakým otřesům. A pak je nutno se připravit na scénář typu Maďarsko, kdy nebudeme licitovat, zda zastavit či nezastavit provoz na trati typu Mělník - Mšeno, nýbrž na tratích typu Všetaty - Turnov či Nymburk - Česká Lípa. Že by nejezdily osobní vlaky mezi Štětím a Lysou nad Labem by v takovém případě bylo obávám se zcela jisté. Veřejná doprava je v této zemi na relativně vysoké úrovni (aspoň v těch krajích, kde funguje), obzvláště v porovnání se sousedními a ekonomicky obdobně silnými státy. Samozřejmě o co víc nyní ne zcela účelně utratíme, o to větší pak bude následný pád.
A vrátím se zpět do dneška. Upřímně řečeno, přijde mi zoufalé argumentovat v dnešní době nevýhodami autobusu vůči vlaku, pokud vlak zastupuje něco jako řada 810. WC a stoleček jsou argumenty celkem úsměvné, většina obyvatel a návštěvníků Mšena a Kokořínska se tam dopravuje prostředkem, který tyto vymoženosti také nemá a nikomu z nich to nijak nevadí. Kapacitu pro kola jsme již zmínili a nedostatečnosti kapacity vlaků jako takové jsem si na mšenské trati opravdu nevšiml. Nechtějte, abych otevřel svoje oblíbené přepravní průzkumy a prezentoval nějaká čísla z nich. A rychlost autobusu? To záleží na pojetí plošné obsluhy. Pokud by za stejné peníze byl počet spojů vyšší, pak lze dosáhnout pro většinu lidí přinejhorším stejných jízdních dob a díky lepší poloze zastávek a jejich vyšší hustotě především (a mnohdy podstatně) lepších cestovních dob. A přípoje na vlaky? Tak snad máme např. v okolí Prahy kvanta příkladů, která ukazují, že autobus na vlaky navazovat umí bez sebemenších potíží. A tyto návaznosti využívají denně opravdu řádově vyšší počty cestujících, než návaznosti vlak-vlak v Mělníku.
Samozřejmě, můžete zde argumentovat, že 810 lze vyměnit a lze zkvalitnit vlak. To máte jistě pravdu, avšak je třeba si pak uvědomit, že cena půjde zase někam úplně jinam. Zatímco autobusy jsou ve stávající řekněme poloviční ceně nabízeny v moderním, možná až nejmodernějším provedení. Ono taky ten dnešní cyklovlak stál výrazně víc, než ostatní vlaky na trati 076 a bylo by jej možné hradit za stejný peníz vyšším počtem autobusů i s cyklovleky, čímž by se i tam dosáhla žádaná kapacita. Uvážíme-li, že tyto cyklobusy by mohly vyrážet už rovnou z různých lokalit v Praze, v Mělníku či Neratovicích by mohly projet přes sídliště.... opravdu nevím, co by pro většinu turistů bylo přínosnější. A k tomu můžeme dodat, že ta vyšetřená hydra by se mohla použít na jiné trati, tak opravdu není tak snadné rozhodnout, co je lepší.
Tedy železniční šotouši se můžou nadále ukájet touhou po provozování železnice úplně všude. Ale je to ukájení se na bedně se střelným prachem, jednou to může celé bouchnout a do vzduchu s tím vyletí i leccos v okolí. To je třeba mít na paměti. Typicky je jednoznačný fakt, že finance vražené do mšenské lokálky by jistě pomohly rychleji zlepšit stav pravobřežní tratě. A tam hrozí odlivy cestujících (a přepravců) ze železnice v daleko vyšší míře, než je to u Mšena. Je to tedy o prioritách.
A co s lokálkami? Pamatuju křik při rušení trati Bošice - Bečváry. Dnes po ní neštěkne ani pes. Šotouši se v případě potřeby svezou motorrráčkem, místním obyvatelům je trať dnes zcela lhostejná. Podobně Kopidlno - Dolní Bousov. To bylo tehdá křiku. Dnes se zase šotouši svezou hurvajzem, ostatní lidé jsou spokojeni s mikrobusem, o nemž nemám signály, že by byl přetěžován, zajíždí pěkně na náměstí v Libáni, největším centru na trati, což vlak nebyl schopen splnit ani omylem ... a za jedinou nevýhodu celé obsluhy tam já považuji neschopnost objednatele naučit ten mikrobus zajet i k zámku Staré Hrady, který se v posledních měsících stal velmi atraktivním a vyhledávaným turistickým cílem, směle konkurujícím i drtivé většině cílů v sousedním Českém ráji. Ono podobná je vlastně i situace v Ústeckém kraji....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 09:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: mluvíte mi z duše. Kde to můžu podepsat?[ok]

Wodě vale!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11196
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 09:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Souhlasím. Dovolím i jen poznámku k "A k tomu můžeme dodat, že ta vyšetřená hydra by se mohla použít na jiné trati, tak opravdu není tak snadné rozhodnout, co je lepší." Ta hydra by stejně zřejmě stála v depu. Hydra by se hodila na ten 4. oběh víkendových švejků, což by umožnilo vést některé posilové vlaky ve smysluplnějších polohách (třeba zrušit ten pondělní zpátky do Budějovic a vést místo něj další vlak v neděli, mám nakresleno, lze to), ale v pátek by stejně pravděpodobně najít nešla a v neděli (eventuelně i v sobotu) by měla jít získat přeoběhováním, ještě teď před prosincem to šlo celkem snadno.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10200
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 10:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět bych se dovolil vložit do debaty, neboť zde máme několik polopravd:
- tak jako dost lidí nezajímá železnice, tak stejným dílem opovrhují autobusy
- po X letech stále VHD není schopna zaručit vazbu bus/vlak a naopak
- otázka kvality služeb busů, od řidiče počínaje a vozidlem konče, vč. i absence stolečů, místa na nohy, v zimě topení...atd.
- pokud řidič bude ze Mšena, proč nemůže být strojvedoucí ze Mšena? Snad ČD nemá podmínku, že fíři jsou čistě z MB. To slyším prvně!

Abych se zbytečně nerozepisoval, neboť slohové práce do konce dočte jen 50% lidí. Kdo zná -aa- bude vědět, že je to trošku kolotočář, neboť rok co rok kočuje po netu mezi oblastmi a hlásá tam svoje teorie, takže věřím, že někteří diskutéři z této sekce netuší o čem je řeč. Nicméně podobná debata před lety proběhla i kolem rušení R Týniště - Letohrad, a nebo licitace ohledně OS vlaků v oblasti Králíky - Hanušovice. Výsledek těchto nechtěných produktů popsal před cca 2 roky trefně diskutér 749243, aneb ujíždějící přípoje kolem Žamberka, busy od nikud nikam, tam kde v 810 byla obsazenost 30% tam je dnes v busu 10%....atd. Nakonec se přistoupilo k návratu R (sp) na rameno Týniště - Letohrad, částečný návrat i OS vlaků na lokálky v oblasti Kralicka.
Stejná sranda se stejnou písničkou se odehrála v oblasti Chornice. Jak to probíhá v reálu, nechť si zájemci přečtou v patřičné ds na krp (trat 271), kde je popsaný stav před 10ti dny. Aneb prázdný bus brázdí silnice a kde jezdil vlak každý 2h, jede dnes bus v 10, 15 a ve 20h s výborným přestupem někde v lesích nad Chornicí a s čekačkou pouhých 40min.
Tento model opravdu nikoho nepřiláká, a stejně by to dopadlo i v oblasti Mšena.

Abych nekritizoval jen oblast, kde došlo k redukci vlaků, přidám historku od Sedlčan:
čekáme na zast, kde stěží lze něco vyčíst z JŘ, dotaz na jízdu spoje nelze nikam položit - nejsme na dráze, ale na silnici. Nicméně bus přijel, já sdělil řidiči svůj cíl a ten mi bleskem odpověděl, že musím na zast. k hl.silnici! a odjel... Takže 1km rychlé chůze, bo bus má jet za cca 10min. Na křižovatce ve větru vlála cedule na orezlé tyči, bez JŘ, nicméně se dalo vytušit, že to buď bývala zast. nebo stále je. Nakonec přijel i bus. Nej.překvapení však bylo, že se jednalo o totožný bus i pána řidiče, který si pouze otočil jmenovku a dal si čepici kšiltem vzad. Již mezi dveřmi položil všetečnou otázku "kam to bude pánové"... no kam asi? vždyť jsem vám to mistře silnice už před 10min. říkal, zněla má rozpačitá odpověď... Ovšem další kámen úrazu - neznal jsem přesně název zast. svého cíle a řidič odmítal uvěřit, že žel. stanice Olbramovice leží hned u silnice kudy bus projíždí. Nutno dodat, že podobně reagoval řidič u Ptení, neznám, nevím, neslyším...byť cedule nádraží je téměř vedle slavné bus zastávky. Prý ani neví, že tam jezdí vlak...Nadarmo jsme mu vysvětlovali, že nejsme místní. On se jen usmíval a nad údajnou železnicí kroutil hlavou, byť silnice několikrát protíná i trať !!! Nakonec svůj údiv ještě musel sdělit vpředu sedící jediné cestující...pardon, vzadu ještě kdosi seděl...

Tak nevím? Není příště lepší jet autem???

s Ropidem na věčné časy! ámen...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4112
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 10:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Ale jo, ukájejte se představou, jak je na tom veřejná doprava dobře, jak železnice vzkvétá. Veřte ale, že sehnat finance na její provoz není tak snadné. Tak například máme tu nějaké memorandum o spoluúčasti státu na financování veřejné dopravy. Ano, je to to memorandum, které se před pár lety pokoušel skácet Kalousek. To memorandum končí v roce 2019 a nikdo zatím netuší, co bude dál. Pokud se v příštích volbách dostane ke vládě někdo, kdo nebude tolik nakloněn železnici a memorandum neprodlouží, pak to znamená třetinu peněz pro regionální železniční dopravu dolů. A zde je potřeba lobovat, ne za bezpodmínečnou záchranu tratí převážejících pár lidí a snadno nahraditelných levnějším autobusem.

Mně se vláčky taky líbí, taky s nima rád jezdí, ale upozorňuji na rizika. V Pardubickém kraji by se nic nezměnilo, kdyby Dušomír dostal o pár stovek hlasů méně. Jeho podpora dosahovala hvězdných necelých 6% zúčastněných, z hlediska počtu obyvatel kraje zanedbatelný počet. To co tam teď předvádí, to je pohřbívání veřejné dopravy v praxi. Ale jo, železniční šotos jsou spokojeni, vláčky jezdí, lze si je fotografovat, projíždět se s nima atd. Uvidíme, jak dlouho.
A ty stížnosti na autobusy? Neukazuje to nic jiného, než (ne)schopnost objednatele. Jak v Žamberku, tak v Chornici (jak to mohl Dušomír dopustit!!!), tak u Sedlčan. Co se týká obslužnosti, tak zrovna Králickem bych moc neargumentoval. Naposledy jsem tam veřejnou dopravu použil ke každoročnímu výstupu na Sněžník v roce, kdy tam panoval Zárubovský model. To se totiž dalo dojet i jinam, než kam vedou koleje. Pak to Dušomír zlikvidoval ve jménu zavedení zbytečných vlaků podle silnice ... a tak přišlo ke slovu osobní auto. Jenže to šotosúchylové nevidí, protože ve vzdálenosti několika set metrů od kolejí začínají bloudit, tudíž tam pro ně končí svět a nechápou, že lidé jezdí i jinam. Někdy dokonce úplně jinam.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4626
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 10:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Tento model opravdu nikoho nepřiláká, a stejně by to dopadlo i v oblasti Mšena.

A proto vynaložíme prachy na obnovu lokálky, která (to je nutné si přiznat) i pro turisty vede blbě. Jedna z variant projektu na trať Mělník - Mšeno uvažovala, že trať i nadále od Lhotky povede kokořínským údolím. Tato varianta by pro dnešní potřeby vyhovovala mnohem lépe a nikdo by si dnes nejspíš nedovolil zpochybňovat význam tratě Mělník - Mšeno i pro turisty. Leč nicméně vybrána byla varianta, která tehdy vyhověla lépe nejen pěstitelům řepy, takže dnes i pro turistický ruch lokálka podstatná až zas tak není.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3356
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 10:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Mohl by jsi napsat konkrétně linky a spoje , co se týká CHORNICE a okolí?? Tam se totiž jezdilo z různých důvodů (alespoň cca posledních 20 let)určitě víc busem, a to JŘ byly postupně jak noty na buben a o kvalitě dopravy se nehádám. Dnes už je stav samozřejmě lepší(i když náhrada úseku Chornice-Dzbel nebyla od začátku nejpovedenější, to se ale dalo vychtat), i přes destruktivní zásahy soudruha Duška, který snad už nebudou tak výrazný...Hlavně že zavedl opět vzduchovoziče do Dzbelu...[crazy]

Tím že odkazuješ co bylo napsáno jinde napovídáš, že to tam moc(vůbec?) neznáš, takový hodnocení jsou potom nejlepší...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11197
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 10:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Takže vlak musí být, i když skoro nikoho nevozí, proto, že objednavatel není chopen zcivilizovat autobusy.
A jestli je lepší jet autem? Odpověď zní: Je. Ostatně to stejně většina lidí na Mšensku, ale i jiných zapadlejších oblastech, tak dělá, protože na výstřely alá několik málo párů jakékoliv VHD dnes nikoho nenadchne. A to platí o trať 076.
Jen pro ilustraci. Bude-li stát oprava té trati 200 milionů se životností 50 let a celých těch 50 let tam zůstane jezdit tech dnešních 6 párů spojů, tak to vychází, že každý vlak by měl zaplatit jen za rekonstrukci 38 kč/km. A tomu je potřeba připočíst náklady za údržbu, řízení dopravy a vlastní náklady na vozidlo.

Bram: Přesto turistický vlak Kokořínsko byl vlakem úspěšným.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa:Taky bylo dobrý, když si lidi začali zvykat a používat víkendový přípoje v Letohradě od vlaku směrem do tur. oblasti kolem vod. ná. Pastviny atd.. Tak je Dušomír sejmul(o souběh s vlakem nešlo samoz.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4628
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:Bram: Přesto turistický vlak Kokořínsko byl vlakem úspěšným.

Jeden vlak jednou týdně v letním období cílený na určitou skupinu lidí. Úspěch tohoto vlaku já nepopírám, vím o něm. Ale není to i z turistického hlediska trochu málo???
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4629
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak trochu obecně k tomu, co zde píše pan -aa-. Nedá mi to, abych se nezeptal, když zde píše celkem rozumně o trati 076, tak co třeba případ trati 210 v úseku Měchenice - Dobříš? Tam se udržují vlaky ze setrvačnosti, přičemž při jejich neexistenci v pracovní dny a částečně i o víkendu by si na ně nikdo nevzpoměl a zastávka Kačerov situaci dnes již nijak nepomůže. Jak tento rozpor vysvětlí?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- 4108:

O co víc nyní ne zcela účelně utratíme, o to větší pak bude následný pád.

[ok]
Do žuly tesat!


A rychlost autobusu? To záleží na pojetí plošné obsluhy.
Přesně tak. Když jsem ještě bydlel v atrakčním obvodu "vlečky", tak jsem stejně jezdil domů nikoliv vlakem (6 minut), nýbrž busem (20 minut). A proč? Protože bus mi přistál přímo u baráku, kdežto od vlaku následoval pochod dalších skoro 20 minut. Argumentování rychlostí, vyčtenou z jízdního řádu, akorát ukazuje, že dotyčnému jaksi unikla realita.
(A nakonec jsem stejně skončil u auta, protože školka a nějaký ten nákup).

Mmch netuší někdo, co je to ta předřečníkova "smíšená ekonomika"? Napadlo mě, že to bude asi stav, kdy zaměstnanci v soukromé sféře makají, až se z nich kouří, načež jim jejich výdělek sebere veřejná sféra a ne zcela účelně ho rozfrcá...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Obávám se, že s odchodem Duška zase dojde k nějakému přehodnocení dopravní obsluhy na Pardubicku. Protože to co tam nyní zavádí je opravdu jen plýtvání penězi a odmítání tržeb. Plošná obsluha území naprosto tragická, i když uznávám, že to byla i předtím. Podle mého názoru je škoda, že změny udělané OREDem tam musely být dokončeny tak rychle a nebyl dostatek času je provést v obdobné kvalitě jako např. hned vedle v Královéhradeckém kraji. A bohužel ten spěch a nedostatek času pro prokázání výhod přineslo ze strany některých obyvatel, médií a mnohých regionálních politiků zkreslené výsledky.
A tak se na trati Dolní Lipka - Hanušovice teď chtějí stavět nové zastávky, přičemž nikoho netrápí, že vlaky tudy jezdící nejsou schopny obsloužit nejen největší město v širokém okolí (které zůstalo ležet několik km od trati), ale i největší rekreační středisko v okolí. Budou se stavět zastávky pro 20 obyvatel a 50 chalupářů ... pro ně se budou provozovat vlaky ... ale současně není zajištěna dostatečná obsluha těch nejzásadnějších zdrojů a cílů v území. Ta zůstává na auťákách. Jsem zvědav, kolik lyžařů bude dojíždět do skiareálu Buková hora, těmi vlaky....
Možná se zdá, že jsme se ocitli daleko od Mšena, ale ono ... není Dolní Morava a Kokořín vlastně totéž?

Orky: Dobrý a příhodný výpočet. cena za dopravní cestu samozřejmě ani zdaleka takové částky nedosáhne a pokud by dosáhla, tak tam už asi nikdo žádný vlak neobjedná. Nicméně přesto si myslím, že dnes bude tato trať obnovena a nemám s tím problém. Časem z ní bude pěkná velodráha[happy], tak jak jsem popsal v paralelní diskuzi na shodné téma (Mladoboleslavsko). A pak se těch 200 milionů zaplatí, protože každý za jízdu drezínkou tam a zpět vyplázne pětikilo a ani nemrkne a režíjka tam platit nebude[biggrin]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4115
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Ano, jaký turista jel na Pastviny, to je přece blbost. Ale takové Podlesí, to je trhák!

Bram: Ano, je to úplně stejný případ. I když bych ten úsek omezil pouze na Čisovice - Dobříš. Je to rezerva na horší časy. Stejně jako Mšeno. Není politická vůle tuto trať jakkoli rušit či omezovat. Ale jednou přijde vůle ekonomická....

Sants: Dlužno konstatovat, že dnes by to mohlo být jinak, dnes i od vlečky jezdí autobus, což tehdy nebývalo.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4630
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:Bram: Ano, je to úplně stejný případ. I když bych ten úsek omezil pouze na Čisovice - Dobříš. Je to rezerva na horší časy. Stejně jako Mšeno. Není politická vůle tuto trať jakkoli rušit či omezovat. Ale jednou přijde vůle ekonomická....


Jen si osobně myslím (vzhledem k v dopravních špičkách zhoršující se situaci na R4), že využití vlečky do mníšeckých kovohutí a jejímu krátkému prodloužení pod město by vdechlo trati 210 nový život. Jak v pracovní dny, tak i o víkendech. Čísovice jako konečná vlaků je také dlouhodobě neudržitelná záležitost, takže očekávám při nevyužití vlečky do kovohutí jako trvalou konečnou Měchcenice......
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3358
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 11:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa:Já bych se odchodu Duška neobával[happy], spíš si přeju, aby se ten někdo po něm inspiroval v tom, co se podařilo v HK nebo JMK....
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10201
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 12:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: když by se pán obtěžoval navštívit mnou odkazovanou debatu na krp t 271, ušetřil by si onen příspěvek, bo by zjistil, že jsem to psal já. A jelikož to píšu z vlastní zkušenosti, tak tu oblast asi nějakým způsobem znám. Nevím jak nový JŘ, ale ten původní nabízel ve směru Konice - Jaroměřice, Jevíčko (Chornice) pouze bus v 10.XXh, 15.21h a v 19.57h s přestupem na Kladkách v lese s čekačkou 40min. To je sakra mizerný!

Vy vše házíte na Duška a spol, ale nalejte si čistého vína, kolik lidí zláká náhrada vlaku nějakým BUSem? Ve většině případech je to automatický přesun do aut. Viz žatecká, viz Kozina...atd.

Kdyby byl svršek na Dobříš takový, jaký byl na Mšeno, tak by se dalo licitovat o existenci úplně stejně. Vlečka Kovo by to do Mníšku nezachránila, jen blázen by se kodrcal lokálkou, když tam dojede po dálnici za 1/2 čas.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3360
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 12:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Nalejte si čistého vína Vy. Loňský i letošní JŘády jsou v režii soudruha Duška a jeho přátel.
Tím neříkám, že se s Oredem všechno podařilo, ale vzhledem k tomu, že došlo ke změnám v celém kraji naráz, tak to ještě docela šlo a mohlo se s tím dál pracovat.

A kolik zláká náhrada busu vlakem u takových zoufalostí jako jsou Chornice?
Tak např. na úseku MT-Vel.Opatovice stejně jezdívala většina busem a teď je to ještě víc...
Jinak co vím, tak naopak nárůst je i např. Chomutov - Vejprty, Hevlín - Hrušovany nad Jev,Pohořelice -Vranovice, Otovice -Broumov(tam sem teď nějakou dobu nebyl) atd, tam kde to neznám,nebo jen málo,tak nebudu hodnotit ...

To jen někteří šotouši tvrdí, že když se někde strouhne ZDO na šukafoidní polnolesní lokálce, tak lidi na bus nepřejdou, neříkám , že se to někde nestalo, ale já si všímám spíš opaku,pokud nejde o nepromyšlené rušení, jako bylo na 243ce. ...
Takhle se dá opačně argumentovat, že mnozí neunesli přesun ukončení busu ve prospěch vlaku a přešli do os.aut,např:Třeba z rodného kraje na Tišnov - Zvonařka, nebo nucený přestup na vlak v SSokolnicích...taky se kvůli tomu nebudou znovu zavádět tyhle bus linky, a to bývaly velice dobře vytížený...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10202
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 13:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: ale ty neustále mícháš 2 relace, píšeš o relaci V.Opatovice-Jevíčko-Chornice-MT, ale já celou dobu mluvím o tom, že se téměř úplně bez náhrady odpálila relace přes kopec do Konice, a to jak od Chornice tak i od Jevíčka. Snad to píšu jasně, že postrádám spojení Konice - Jaroměřice (Jevíčko, Chornice). A pokud se podívám na nové JŘ, datum 22.12: máme zde krásně 2 spoje v 17.45h a v 17.47h z Konice do Chornice, ovšem nějak postrádám pro změnu ten večerní v 19.57h a čekačkou 40min. v lese. A Konice - Jevíčko opět mizérie jako ve starém JŘ. Takže chceli někdo přes kopec, buď má peška nebo musí přes Olomouc.

To je problém zde mít takt co 2h Prostějov-Konice - Chornice (Jevíčko) s přestupem na relaci VO-Jevíčko-Chornice-MT.
Asi takto, pokud někde zruším vlak a udělám bus, tak JEN v cca 10-20% získám vice lidí do busu. Viz celý model kolem t.160, viz Kozina a co si budem povídat, ani to Kralicko není šlágr. Pokud někoho - cestující pravidelně 1x za rok nasírám změnou, nemůžu čekat, že to budou snášet do nekonečna..

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 13:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Já to bral na oba směry.Co se týká relací do Konice a dál,tak netvrdím, že to bylo ze začátku (při.nástupu Oreda)ideální, ale místo prostoru na zlepšení došli Duškovci a jde to s VHD zpět do kopru.Takže letošní JŘ neřeším, jediná snaha byla vrátit os provoz na koleje, o lidi tu nejde....

Těch 10-20% máš z čeho?
Já bych dle svých zkušeností naopak řekl, že přes 70%.
Samozřejmě, pokud mě vlak vozí kolem 0-15 platících cestujících, tak i náhrada s klasickým 12m busem může být na pováženou a problematická, co se rozhazování veřejných prostředků týká apd.
Vždycky je to o komplexním pokrytí území a kolik a kam vůbec lidi spádují atd a z toho vycházet,tedy mělo by být , podle mě...
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 142.4.204.230
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 13:37:19    Odkaz na tento příspěvek  

Soudruzi šotouši a optimalizátoři, jestli jste si nevšimli, tak toto je diskuze Tratě v Ústeckém kraji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 14:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimir Putler:Soudruhu optimalizátore z OSŽ,ono se to sem tak nějak postupně z Oustí dostalo.To víš, ta naše zem je malá, usneš v Děčíně a najednou si v Třebové... Přeskoč to a nečti to, budou Vánoce, tak si je užij[ok]
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10203
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 14:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nemusíme řešit Konici, viz Kozina. Náhrada vlaků busy DPMD a po roce už jezdil bus 1/2, aby se následně i tak zjistilo, že lidi prostě nejezdí..."Dnes" se vymění pro změnu dopravce a linka se od Libouchce prodlouží kamsi na Růžovou.

Oblast žatecký je stejný příklad, stačí číst příslušná vlákna.

Vrátím-li se ke Konici, alespoň Duškovci trošku zlepšili spojení přes kopec, byť tedy pouze 4 spoji, přičemž lze jet bez přestupu až do MT. Dle mého by se tohle uživilo i přes den, např. v 10h a ve 14h. To uuž by rozpočet nezrujnovalo, když tam ty náležitosti stejně stojí.

Ano spádovost. A kdo nechce spádovat, ať se posss...Já to říkám lidem furt, že z oblasti Č.Lípy, Doks, Bělá prostě NEmají co jezdit směr Mn.Hradiště, Turnov! Ať si spádují do MB. No a taky se od té doby se spáduje poloprázdnou 814. Nejspíš ti původní cestující spádují jinam...Možná na Dubou?

Další příklad:
relace D.Bousov-MBm-MBhl. a problém spojení MBm-Bakov. Opět asi z MBm nemají co spádovat zpět, byť tam to mají nakázané. Takže ať si z MB pro změnu spádují třeba do Všetat, pak už je to kousek do UL,DC a hle! z DC můžou spádovat do ČL a jsou doma!!!!

A dále Libuň. Tam se tak dlouho spádovalo, až tam zůstala 1/2 přípojů resp. nepřípojů. Teď se už skoro nespáduje nikam, a je klid!

Ve výše zmíněné relaci Doudleby-Žamberk-Letohrad se též mělo spádovat do UnO, proto se jeden GVD R vozba zrušila. Jenže lidi odmítali prodat své domovy pro nové účely spádování, takže se další GVD byl ve znamení návratu vlaků na pův. relaci. Jen už to nenaplnilo klasiku, ale jen 854+954. Lidi totiž žačali spádovat auty!
Takže ať žije spádování! Od té doby taky raději spáduju, ale autem. Průměrná rodina dřív měla auto 1! od doby spádování má 50-60% rodin auta 2 !!!!

s Ropidem na věčné časy! ámen...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10204
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 14:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

však o kozině a t. 072 se snad řeklo dost, tohle je dopravní web, není tedy na škodu porovnat i jiné kraje a jiné potíže, byť jsou sakra podobné!

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 14:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Tj. docela chytání za slovo. Já to bral tak , kam přirozeně spáduje většina obyvatel.
V případě MALÝCH vesnic mimo hlavní tahy jde asi o pokrytí hl. směru,pokud možno co nejčastěj.
To že jednotlivci chtějí jinam neznamená, že se pro ně bude zavádět veřejná doprava(nejspíš)
Ale to jsou jen všeobecný řeči.
Doprava z Konice směrem na MT,ČT se mohla řešit trochu jinak, ale na vlak to není.
Naopak vlak dělá v úseku Chornice - MT nesmyslnej souběh busu.

Argumentovat Letohradem a Žamberkem mi přijde trochu mimo(nebo mi asi něco uniklo),nevím kam se najednou lidi nedostanou z těchto měst a dřív se dostali a jezdilo jich víc??
(Tedy kromě toho ,co sejmul Dušek, jak sem zmiňoval výše)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10205
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 15:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To není chytání za slovo, to jsou konkrétní případy. Taky nejde jen o jednotlivce, ale i o desítky cestujících.

V případě Konice je do nebe volající čekání někde 40min. na Kladkách a nejen tam. Pak zjistíš, že úse k Konice - Chornice přip. Jevíčko dáváš (nově vlakem za 45min) ale busem od 1,5 do neuvěřitelné 2,5h ! a to dílem kvůli závleku a přestupu, který činí i několik desítek min.
Chornice - MT je sice souběh, ale do okamžiku nežli zjistím, že potřebuji někam dál. Pak buď musím zpět na vlak do MT nebo busem pokračovat do Svitav. Tam jdu do kolen, neboť tam mám přestup BUS/Vlak 5min! Jak vypadá Koclířov v zimě nebo odpoledne, to netřeba řešit.

Letohradsko bylo na pořadu dne před lety (odhad GVD 2009/10?), kdy skončila většina klasik a z toho všeho zůstal 1 pár R. Po roce nebo po 2? teď nevím nastal návrat, bo se přiznala chyba. Teď je to defakto jak to bylo, jen ten počet cestujících není původní. Podobně Duškovci před časem vraceli i některé OS vlaky, neboť nový model též nepřinesl všude toužebná čísla a plné busy.
Byť tedy samotné Štíty ten vlak až tolik asi nepostrádají. Narozdíl od přímého a rychlého spojení Letohrad - Hanušky.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11200
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 15:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky nejde jen o jednotlivce, ale i o desítky cestujících.
... za den. [happy] A to na vlak není.
mkcomp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 15:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohlédnutí za návštěvou DR 35 1097 v Praze: http://www.youtube.com/watch?v=tgyF5GmGF-g

Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
Stunts - 1990
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 17:20:03    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Pokud vím, tak v Maďarsku lokálky jezdí (i když třeba 2x denně) a je to po nás 2. nejlepší postsocialistická síť VHD. A v modal splitu nás dle Eurostatu předčí jak na železnici, tak v busech.

Co se týče vašeho textu, tak rizika samozřejmě existují, ale jak jste sám napsal, ta informovanost veřejnosti v tomhle je nízká a z principu bude vždy. ČESMAD může dělat kampaně, ale kolik lidí tím osloví natolik, aby aktivně šli proti železnici? Nejspíš méně, než kolik se na K-reportu najde nadšených optimalizátorů sítě, kteří v duchu udržení "dle nich perspektivních tratí" chtějí druhou půlku sítě odepsat. [happy]

Ono totiž, když někomu, kdo na vlaky nadává, udělám u silnice bilboard, co mu potvrdí jeho názor, tak ho sice nadchnu, ale ten člověk může volit ČSSD/KSČM tak jako tak... jde mu třeba o úlevy pro manželku a na děti. A naopak volič, který jde ztratit, je pro ČSSD/KSČM ten ve vlaku, který by byl zrušen. Na kterého voliče se tyto strany spíše zaměří? Na toho, kterého mají jistého, nebo na toho, kterého mohou ztratit?

Nehledě na to, že jste popsal situaci přesně opačného extrému, kdy určitá demagogie nahrávající lokálkám se zamění za autobusovou demagogii. Jakou to má pak váhu? Reálně se v takových extrémech nikdy nepohybujeme. Nikomu se politicky nebude chtít zavírat přes noc 1/3 železnice. Doba Klause (ano, ta extrémní byla) se těžko vrátí, na to se ČR už dost posunula. Nemožnost návratu té doby není o železnici, ale o tom, co vše by takový pravičákismus obnášel i v dalších oblastech. Železnice, ta se jen veze, ale i to se počítá.

Další příklad demagogie: 3x tolik busů do Mšena? Ok a do obcí, kde měli smůlu a neměli koleje, zůstane pořád poslední bus v 17h a o víkendu nic? Podívejte se, jak jezdí busy Sedlčany-Příbram. Klasický Středočeský kraj dál od Prahy.

Vaše snaha shodit sebevědomí příznivců lokálek naráží v tom, že tak jako já s klidem ignoruju rozdíl v ceně vlak-bus a cyklobusy, tak vy s klidem ignorujete rozdíl kolik jezdí busů tam, kde nikdy nevedly koleje (nebo zanikly dávno). A děláte, že navýšit počet "spojů" do Mšena na trojnásobek nemůže vůbeeec nikoho nasrat.

JENŽE - není problém proti vašemu referendu "3x více busů do Mšena místo vlaku" útočit stylem "proč nemáme večerní busy z Příbrami do Sedlčan a nějaké Mšeno ve stejném kraji má mít busy každou hodinu do 23 večer"? Který starosta je v silnější pozici? Mšena nebo Sedlčan? A jistě by toho starostu ze Sedlčan někdo upozornil na tuhle nespravedlnost. A i na kraji by někdo upřednostnil úsporu před vytvářením nespravedlnosti. [happy]
Stunts - 1990
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 17:20:37    Odkaz na tento příspěvek  

Vy se snažíte černobílizovat situaci, kdy nevidíte, že SČK tak rozesral bus dopravu, že rušení lokálek téměř nemá smysl, protože i když v dané trase by si šlo polepšit v počtu spojů, tak pokud by se to férově mělo rozprostřít na zlepšení busů v celém kraji, bude to plivnutí. Na to kolik busů dnes chybí, byste musel zrušit ty lokálky všechny, včetně tratí jako Poříčany-Nymburk. A stejně byste tím tu síť plně neobnovil.

A také není problém začít lidem ukazovat, kde se zrušil vlak a kolik tam jezdí busů po 5/10/15/20/30 letech. Ono lidi co chtějí šetřit nebo nemají 2hé auto, zajímá, jakou šanci má, že se jim levnější doprava udrží.

No a pak už si to lidé začnou trochu rozmýšlet, zda opravdu ten vlak nechtějí, zda nemá i nějaké výhody, zda výhodou není, že je viditelně těžší ho zrušit, zda nepřitáhne víc turistů, zda nemá lepší návaznost atd. atd. Zda je nedrží na mapě. [happy]

A čistě nevýhružně - sám uznejte, že není morálně správné, aby tam kde jde zrušit vlak, došlo k náhradě za 3x tolik busů. To je naprosto sprosté a je v pořádku, pokud by se proti tomu veřejnost bránila a poukazovala na regiony, kde nikdy vlak nebyl.

Další demagogie je přesun peněz v rámci infrastruktury, i když chápu, že vy jste to nemyslel ani tak cíleně demagogicky, jen jste chtěl naznačit co by udělala veřejnost, kdyby mohla ovlivňovat peníze do infrastruktury.

Ty peníze na železnice a silnice dnes proti sobě nestojí a tam kde jsou dotace, nesouvisí už vůbec. Ano, víme co by asi veřejnost chtěla, ale nemůžete je mezi sebou přesouvat na základě názorů lidí v obcích u trati. Situace je "trať nebo nic". Víte to sám moc dobře a sám jste to i uznal v tém náznaku "peníze jdou do větších blbostí".

A tak jako starostové nemají co ztratit lobováním za železnici (což je ale také demagogie... ano, platí to kraj a stát... proč by to měly platit obce, když jim na to nebyly dány peníze?), tak lidé v obcích nemají co ztratit, když si mezi "neoprava silnicie a neoprava trati" a "neoprava silnice a oprava trati" vyberou to druhé. Lepší něco než nic. Znáte někoho, kdo takhle neuvažuje?

Zbylou polo-demagogii komentovat nebudu. Vy jste prostě jen vytvořil černý scénář opačného charakteru. Ale tím vyděsíte akorát ty, co nesledují, jak to reálně chodí. Realita: Babiš, který je dnes populární, regionální železnici valorizací Memoranda dost pomohl. Obnovilo se i pár rychlíků, navýšily prachy na ně. Jak se bude chovat ANO v krajích nevíme, ale bude tam nejspíš v nějakých koalicích, takže je podpora železnice dále možná.

Samozřejmě, můžetete tu vypisovat černé a pesimistické scénáře ke strašení šotoušků, ale jejich pravděpodobnost je velmi nízká. A takový příspěvek zavádějící.
Stunts - 1990
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 17:22:35    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče mě a toho co jsem tu uvedl:

ANO, SOUČASNÝ SYSTÉM MI VYHOVUJE. Myslím, že reálně povede k tomu, že se nakonec povede opravit drtivá většina tratí a zbytek udržet turistický. Rychlosti typu 50ky a 70ky na 072 mi nijak nevadí. Protože tu opět není souvislost. Sám jste to tu mnohokrát uznal - stát chce prostavět hlavně EU dotace a národních zdrojů je málo. Tím pádem se 072 nedá opravit. Na ní nestačí 200-400 mega. [happy] Proč je potom nedat do 076?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4633
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 07:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts - 1990:ANO, SOUČASNÝ SYSTÉM MI VYHOVUJE.

Na nějakého pomatence Stunts - 1990 se nejspíš z vysoka vy.ere pes[wink].
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 07:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts 1990 - Já jsem k tomu svoje v tomto okamžiku napsal. Nepotřebuju o tom dokola diskutovat.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4634
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 08:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Mám obavy, že cvok Stunts - 1990 se zde již pod jiným nickem vyskytoval a postřílet chtěl všechny diskutující, kdo s jeho názory nesouhlasili[wink].
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 12:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentačně, mimořádné nasazení 810.600-7 mezi Ústím a Bílinou.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.245.185
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 14:59:20    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ono to tu platí všeobecně, mě už tady na K-Reportu taky párkrát "kamenovali" jen proto, že se někomu nelíbil můj názor. Raději sem přispívám už jen minimálně a většinu fotek si nechávám pro sebe [proud].
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 16:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Pokud se mu podařilo (aspoň se mi zdá) uvést do souldu názory zrovna nás dvou, tak to už musí být hodně vážný případ. Přemýšlím jestli je to nějaký kamarád diskutéra 750371 nebo snad nějaký jeho dvojník[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
MHD Praha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.136.162
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 17:26:36    Odkaz na tento příspěvek  

I pomatenců z Ropidu[kladivo] se zde často vyskytuje nepřeberné množství[crazy] naivně prosazující své názory v myšlence, že jen jejich jsou ty správné na záchranu společnosti[tramvaj]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4644
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 17:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:Pokud se mu podařilo (aspoň se mi zdá) uvést do souldu názory zrovna nás dvou, tak to už musí být hodně vážný případ.

Mám obavy, že Stunts - 1990 je opravdu těžký případ[wink].

Jinak co se týká souladu našich názorů, každý projde určitým vývojem. A asi tak se to stalo i u nás obou. Na druhou stranu, na linku S65, ML, či střídání výchozích stanic osobních vlaků na trati 011 a 070 se asi těžko shodneme. Nebo že bys své názory pozměnil, když jsem je nezměnil já? [happy]
Zorex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2014
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 17:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo, zda jsou v Děčíně už 2 vozy Bdmtee zelené? Díky.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 18:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Otázka je, zda Bram zná opravdu dostatečně dobře názory -aa[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 11:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Delší dobu mi vrtá hlavou jedna věc... Poměrně často jezdím jedničkou v úseku Praha - Ústí a zpět. Pokud mi to vyloženě nevyjde na EC s českým jídelákem, cestuju ve velké většině "chebáky". No a při cestě z Ústí chodí průvodčí zpředu dozadu, tudíž se na jedničku s kontrolou dokladů dostává povětšinou daleko za Lovosicemi, v těch lepších dnech dokonce za Roudnicí. Musím říct, že je to poměrně otravné, obzvláště když si chci zdřímnout, ale i když si chci číst nebo s hudbou ve sluchátkách jen tak civět z okénka, trochu to ruší. Mám pocit, že by zákazníci v první třídě měli být též na prvním místě, proč tedy kontrola neprobíhá od jedničky? Pamatuju si, že dříve to tak bývalo, neklame-li mě paměť. Má to nějaké racionální důvody?

Slovan!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3564
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 13:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ústečák: Racionální důvody to má, četa jezdí na chebáku 1/0, takže v UnL musí udělat papíry pro vlak do Prahy, včteně ZOB a tak když jí předá strojvedoucímu, tak už je většinou odjezd a rovnou to vezme odpředu. (Nebudu tvrdit, že je to správně, když by měla nejdříve začít revizi ve vozech 1. třídy)
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 14:11:32    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Dehonestace menšinového názoru (dle předpokladu), víc v zásobě nemáte? [happy]

Pro mě za mě si v nepsané soutěži o "rozumnějšího fanouška železnice na internetovém fóru K-report" klidně vyhrajte. Když složíte komisi z lidí s vám podobným názorem, tak to jistě bude zasloužené vítězství, soudruhu. [happy]

Já se zas projedu po opravené 076, nebudu vědět kdo jste, spolucestující také ne a bude nám to šumák. A sem si budu psát pro ty, kteří 076 podporují. Ono to tady čte více lidí, než jen odpůrci. [happy]

Obecně soupeřit argumenty nemá smysl ve 2 případech:

a) jedná se o věc, kterou taková debata vůbec neovlivňuje a je to ztráta času, vyvracet slabšímu, kterému vůbec nedochází že je slabší, jeho názor

b) protistrana (odpůrci lokálek) má k dispozici stádo antilokálkových jehovistů, jejichž jediným cílem je si udělat z nežádoucího názoru terč

Takže akorát oplatím minci a věřte, že za trotla vás mám také. [happy]
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 15:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Uz Vam vizita naordinovala dalsi prasky? . Kdyz to tak ctu tak rovnou celou hrst? .

Kdyz to tak vidim, tak se mi chce z toho brecet, banda sotousu svym jednanim posle jednu z nejvytizenejsich trati v CR do srotu, jenom proto, ze chteji mit opravenou nejakou zapadlou lokalku, mmch. Santsy, Vy by jste jim mohl delat Fuhrera, kvalifikacni a psychologicke predpoklady k tomu mate prakticky dokonale.

Hroch: Kolego, vite co je v planu s nastalou polizanici na pravobrezce? [happy] dik za prip. Info.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4124
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 16:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Myslím že plán, to je to co na SŽDC nemají....

Nepleťte si slova Sants a Stunts! V tom se často chybuje! Myslím, že Sants by nebyl z Vašeho doporučení šťasten.

Jinak pro dlouhodobý pobyt železničních šotoúchylů je ideální zařízení v Kytlici (http://www.dozpkytlice.cz/). Je to pod tratí a před pár lety jsem tam, když jsem šel okolo po silnici, potkal za plote hned trojici výpravčích. Takže jsou tam kámoši[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Litvínov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.19.20
Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 16:40:47    Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí do Louky u Litvínova jela souprava 163 + Bdmtee + Bdmtee + Bdt :-)
Karbanátek99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 6-2012
Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 16:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíte si, žeby bylo technicky a provozně možné, aby saská linka S1 zajížděla až do Děčína? Pochopitelně jsem si vědom odlišných systémů napájení. Mám na mysli něco ve stylu, přeměnění napájení na na naší straně.
Zorex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2014
Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 17:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Litvínov: Která 163 to byla?