K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 02. 09. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 02. 09. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9616
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xari05:
Nechť fírové poděkují SŽDC, nikdo jiný za to nemůže. Kadaň už měla být pod drátama....
SŽDC těžko, SŽDC staví to, co schválí MD a na co dá peníze. A ani SŽDC ani MD zjevně nesdílí bezbřehý optimismus kraje o nárůstech počtu cestujících a nechtějí tak dotovat každou hračku, kterou si kraj vymyslí. A kraj teď akorát pomocí osobáků končících nesmyslně v Louce a u elektrárny "dupe vztekle nožičkou".

Koupit 640 také šlo
[ok]

V Libereckém kraji stoupl po nasazení nových strojů ve směru Frýdlant a zlepšení JŘ počet cestujících o třetinu.
No vida, ani k tomu drát nepotřebovali. Tady je potřeba hledat inspiraci.[ok]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:46:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pro poněkud nechápavé jedince (myslela jsem si, že se tu nikdo takový, kdo nedokáže ani rozlišit mezi zadavatelem a zpracovatelem, nevyskytuje, leč opak je pravdou) musím doplnit tento výklad: Zadání studie definuje zadavatel. Zpracovatel studie není zadavatel. Motivaci svých zadavatelů neznám, předpokládám že jsou to většinou obyvateli Ústeckého kraje řádně zvolení zástupci těchto obyvatel, kteří svoje požadavky formulují v souladu s potřebami obyvatel Ústeckého kraje. V opačném případě mají obyvatelé kraje možnost jim každé 4 roky vystavit příslušný účet hodnotící jejich činnost v předešlém období. Zpracovatel se zadáním musí řídit, a to bez ohledu na vlhkost jeho diplomu. Potřeby obyvatel definují jejich volení zástupci. Ti stáli v tomto případě na straně zadavatele. Jestli je vedení Ústeckého kraje banda šotoušů, pak se zřejmě všechno vysvětluje[happy]
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Humor nás neopouští[happy] Napíše nám Studie, jaké zadání pro studii bylo zadané? Každá studie musí mít správný výstup a pokud tomu tak není, tak se musí patřičně vohnout, aby závěr studie byl správný. Samozřejmě, že zadavatel koná pro dobro obyvatel(vol-ů-ičů). Je smutné, že obyvatelé své potřeby stále nechápou, proto musí být patřičně přesvědčeni, aby ty své potřeby pochopili...
Pravda, nejsem in...aktivní s mokrým diplomem. Snažím se používat vlastní rozum. Naše společnost potřebuje mladé, proaktivní, asertivní, aby ostatní byli patřičně nasertivní.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studie:
V Ústeckém kraji se na obyvatele dlouhodobě sere a hodně věcí se dělá jen na oko. Ta mafie co tomu vládne už několik let za sebou má za úkol jen dojit, dojit a dojit.... A těch pár zaměstnaných osob na kraji to tady rozhodně nespasí. I když se budou snažit sebevíc a budou tady pro lidi mají prostě smůlu v některých věcech má první a poslední slovo někdo jiný. To mluvím všeobecně!!! Co se týká dopravy stačí si vzpomenout na ŠULCE..
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:23:07    Odkaz na tento příspěvek  

To já coby soubor svázaných papírů formátu A4 neovlivním. Já na rozdíl od obyvatel Ústeckého kraje nevlastním volební právo, tudíž jejich výběr nejsem schopna ovlivnit.

Jinak bych všem doporučovala prostudovat moji kapitolu 7. Ono je to takové čtení, které nikoho nebaví, takové podivné a složité shluky slov, na rozdíl od rejpání se v jízdních řádech či meditování o vhodnosti nebo nevhodnosti vozidel na tu kterou trať se nad tím musí trochu přemýšlet a snažit se to pochopit. Leč možná právě tato kapitola odpoví na některé otázky zde vznášené a naznačí, proč Ústecký kraj hledá, jak do budoucna řešit provoz různých XXX motoráčků či YYY drah.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před lety, když jsem se vracel nočním Thermalem ze Slovenska domů, tak jsem v kupé klábosil s bratry Slováky. Když se mne ptali, kam to vlastně jedu, tak jsem odvětil, že Chomutovsko, Severní Čechy...Ajajaj, tam veru nie. Slnko nesvieti a je tam stále hmla...Až po letech mi došlo, co tím mysleli.
Dispečer to vyjádřil jasně. V UL kraji se nic nezměnilo, u koryt jsou pořád stejný lidi, co to ovládali za socíku. Jen tahaj za nitky. I Vaňhová byla jen loutka a panečku, to byla aktivní soudružka. V tomhle kraji je jedno, koho si lidi zvolej. Mafie si stejně dělá, co chce. I studie o turistických tratí je o vysátí prachů z rozpočtu.
Stejně jako omílání, že rubání uhlí zachrání zaměstanost...Uhlobaroni musí mít radost, jak se vedení kraje k těžbě staví. A jednou i Staliňák bude s velkou pompou "přesunut" a hnědé zlato pod ním posláno do kotlů v tepelkách. Vše pro blaho lidu a republiky. A třeba bude všechno jinak...byla i studie na jaderku na Radechově, otevření Pětipeské pánve, zbourání půlky Chomutova a vytěžení uhlí. Velká posádka NATA na Doupově. A jak to vše dopadlo? Utopie...
ALE, probíraná Studie utopistická není, je na zakázku a je "lehce" proveditelná. Ještě přesvědčit ovčany.
rasPutin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.120.11
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 22:10:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ta mafie co tomu vládne už několik let za sebou má za úkol jen dojit, dojit a dojit....

A není zrovna tohle princip firem (organizací) státem vlastněných a dotovaných všeobecně? [uhoh]
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 22:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popravdě zase to tady tak hrozný není. Jo pravda před 20 lety jako děcko sem v mlze natáhl ruku a neviděl jí... jezdilo se na uhelné prázdniny za čerstvým vzduchem do hor. Dneska je to pryč. Občas tu inverze je, ale to je dáno Krušnými Horami. Jsou na naší straně moc strmé a v Německu jdou pozvolna dolů. Je tu jiné proudění...
V budoucnosti budou severní Čechy jedním největším a nejlepším turistickým rájem u nás si troufám říct. Po zatopení většiny šachet vznikne super lokalita na rekreaci s čistou vodou. Něco podobného už vzniklo v Německu (lužická jezera a oblast kolem Bautzenu) Ráj pro cyklisty, bruslaře, rybáře, jachtaře a podobné letní aktivity. To že už tu je ráj pro běžkaře není potřeba zmiňovat a lyžaře samo sebou taky (alpy to nejsou [happy] ). Jenže to bude za hoooodně desítek let. A to už budeme všichni prdět do hlíny. Teda pokud to tu budou myslet s tím turismem vážně. Jednou to bude, pač co s těmi šachtami po ukončení dolování. Jedině zatopit a čistota vody díky zbytku uhlí bude exkluzivní. Naši potomci budou koukat na fotky a videa a zírat v čem jsme to tu žili....
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 23:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela fascinující je to, že ačkoliv budou ráno z Litvínova do Teplic jezdit vlaky každou půlhodinu, tak na ten nejvytíženější čas a místo - t.j. na 8:00 do Teplic nejede pořádně nic... [uhoh]
Ten přestup v Louce cestující do Teplic taky zrovna nepotěší.

Jiank samozřejmě panteři do Litvínova jsou jen a pouze si hraní s vláčkama á la Jeřábek. Totéž třeba nová přímá autobusová linka z Litvínova do Chlumce u Chabařovic [crazy]

Na jednu stranu se vymýšlí tyhle píčoviny, ale na důležité věci - třeba finanční podporu mostecko-litvínovské tramvaje, prachy "nejsou".

Mara_hk: jenom technická: A jednou i Staliňák bude s velkou pompou "přesunut" a hnědé zlato pod ním posláno do kotlů v tepelkách. - tohle je 100x opakovaný nesmysl, který se stává pravdou. Staliňák se postavil na to místě právě proto, že většina uhlí na místě pod ním už byla dávno vytěžena.

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 23:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vytěženo je necelých 40%, těžilo se hlubinným způsobem. Více se tam vytěžit hlubinnou cestou nedá. Tohle nesmysl není. Myslíte, že tenhle stát zásoby uhlí odepíše? Omyl...Jak píše Dispečer, jednou tento kraj bude krásný a i teď je tam spousta nádehrných míst. Jiřetím zmizí za pár let taky z mapy. Otevřete oči, uhlí je zaklínadlo. Díky těžbě zmizelo 300 obcí. Severe, severe, průmysl tě sežere. Lom ČSA při posunutí k ložiskům má zásobu na 60-70 let. Taky by se mi líbilo, kdyby těžba dále nepokračovala. "Zaměstnanost". Když nebudou doly, kde budou lidi dělat? Čím topit, vyrobit el. proud? Když mi kolega v práci říkal, že si koupil kotel na elektřinu, protože je to ekonomicke a ekologické, tak jsem mu vpálil, že ho odvezu do pánve, aby viděl, čím se musí eko topidlo nakrmit. Moc se mu to nelíbilo. Odpověď: já tam nebydlím, tak mi to je jedno.
Takto uvažuje většina. To samé se týká i obslužnosti. Proto má každej kraj svoji obslužnost a třeba se na hranicích krajů linky setkají či protkají. Mám nad vším mávnout rukou a nechat se opájet, jak je vše skvělé a bezvadné? Bylo by to jednodušší. Zatleskat studii a věřit, že to s námi myslí dobře. Díky těžbě zmizelo jedno z nejkrásnějších měst u nás a postavili soudruzi nové. Co je proti tomu fabrika...Navíc, kdo zaručí, že cizí kapitál výrobu ve Staliňáku třeba nezruší? "Neviditelná" ruka trhu rozhodne. Ostatně to může u uhlí taky...
Zatím ruka trhu řeší obslužnost.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 23:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K uhlí - Jiřetín a Černice je cca na 60 let a pokud se půjde dál, tak se jedná asi o 480mil tun uhlí. Tohle stát má odepsat? Lobby zapracuje a budeme asi ještě koukat:-(
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 05:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm turistickým rájům - k tomu potřebujete ty turisty, kteří budou mít nějaký příjem - tedy zaměstnání a budou schopni nějaké prostředky v tom turismu utratit. Co tady ti lidé budou dělat, když tedy uhlí skončí, chemii bychom také nejraději přestěhovali "někam jinam", tak montáže autokabelů v průmyslových zónách to asi neutáhnou. Druhá věc je, jak bude vypadat takový turistický cíl poblíže ghetta, např. takové jezero Milada.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 06:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_kašpar:
Tahle budoucnost nás zajímat nemusí.Nás se to týkat nebude. Jen říkám jak by to jednou mohlo být, ale až 50 - 80let? A Turisty nemusíte mít jen z našeho kraje. Ale budou sem jezdit lidi z celé republiky a taky si myslím že oblíbenost cizinců neklesne... Ale kdo ví jak to bude.... třeba budou i černější scénáře jako válka a podobně. A ty gheta vezmou časem za své... cikáni jsou kočovný národ tak tomu bylo vždy. Odtáhnou jinam za lepším. Ale jak už jsem řekl, nás se tohle týkat nebude. A o lidi se nebojím, vždy se dokážou o sebe postarat.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 10:35:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se vrátím k té studii, ať to nezapadne do diskuze o těžbě uhlí.

Většina osazenstva je proti studii. Nechcete nějakým způsobem zatlačit na Jeřábka a lidi na kraji? Já bych na to šel klidně, ale přece jen nemůžu na to jít sám, protože to nebude mít žádný výsledek.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 13:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimir Putler:
Jinak, odkud máš tu informaci o změně jízdního řádu vlaků do Vejprt? A bude se jezdit do Cranzahlu?
Cranzahl bohužel zatím nebude. Snad příště...

Většina osazenstva je proti studii. Nechcete nějakým způsobem zatlačit na Jeřábka a lidi na kraji? Já bych na to šel klidně, ale přece jen nemůžu na to jít sám, protože to nebude mít žádný výsledek.
Proti je osazenstvo na tomto fóru, které je ovšem tvořeno většinou lidmi od stávajících dopravců, kteří se obávají o budoucnost. To je pochopitelně na místě, neboť někteří jedinci si už roky poněkud pletou role.
Daleko větší "většina osazenstva" jsou však obyvatelé kraje. Za ty mluvit nemohu, ale starostové přilehlých obcí a měst se již nemohou dočkat. Volají po tom roky.

xx
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 13:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05:
No nikdo z dopravců se o práci nebojí, té je tady dost a ještě jí dost přibude. Nikdo se o budoucnost nebojí. Jen je to prostě k smíchu, místo efektivity se vymýšlejí ptákoviny co stojí nemalé peníze a ty těch peněz není moc. A navíc lidi v tomto regionu do vlaků už nepřitáhnou nové vlaky a ani navýšení spojů. Jediná cesta ven a co by pomohlo je IDS a ten tu není a nebude.
Někteří starostové obcí možná řvou, chceme lepší obslužnost, ale za rok budou na to mít peníze? Když se zjistí, že vlaky a bus vozí vzduch a je to neefektivní. Nedávno mě pobavila hláška jednoho člena této skupiny co se stará o dopravu v kraji. Že větší vytíženost a menší prostoje busu a vlaku vede k nižším nákladům.... Co na to říct. A ty šotofantasmagorie na lokálkách co se tady probírali a jak by to dle návrhů mělo být. [crazy][crazy] hodně silný úlet.
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.193.41.231
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 14:34:14    Odkaz na tento příspěvek  

Já měl za to, že IDS v UK je těsně před spuštěním, to mi zas něco uniklo?
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 14:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 14:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer:
Jediná cesta ven a co by pomohlo je IDS a ten tu není a nebude.
Napíšeme si za rok a den.

Někteří starostové obcí možná řvou, chceme lepší obslužnost, ale za rok budou na to mít peníze?
Starostové to neplatí. Jde to rozčpotu kraje.

Nedávno mě pobavila hláška jednoho člena této skupiny co se stará o dopravu v kraji. Že větší vytíženost a menší prostoje busu a vlaku vede k nižším nákladům...
Obecně to samozřejmě neplatí (pro objednavatele), pokud jsou smlouvy s dopravci nějak nastavené. Soutěžím-li, efekt se hned projeví, pokud jsou podmínky soutěže správně nastaveny.

No nikdo z dopravců se o práci nebojí, té je tady dost a ještě jí dost přibude.
Dopravci šotovlaků se už evidentně bojí, ČD se také mohou zažít bát - smlouva končí 2019 (ale soutěžit se může začít mnohem dříve). Práce přibude, jen pokud kraj přisype.

(Příspěvek byl editován uživatelem xanri05.)

xx
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 15:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Integrace:
Autobusové smlouvy jsou už na to od 1.1.2015 připravené (viz například oblast Lounsko-západ, kde se soutěžilo dřív a kde to už funguje).
Vlaková se chystá, viz především zde:
http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:252040-2014:TEXT:IT:HTML& tabId=1

xx
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.193.41.231
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 15:28:18    Odkaz na tento příspěvek  

Aha, díky. Já měl za to, že dle téhle věty - Zároveň se zavádí integrovaný zónově relační tarif, jednotný pro všechny smluvní autobusové a železniční dopravce. - se od ledna dostaneme z trolejbusový zastávky v Ústí na jednu jízdenku až do Vejprt na náměstí. No asi jsem byl trošku naivní.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3232
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 15:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už tu jednou bylo v roce 2006 a sesypalo se jako domeček z karet. Já doufám, že se to dotáhne do konce.... protože jen IDS je cestou ven. Ale jsou faktory co tomu nahrávají, že se bude situace opakovat. A může být smlouva jaká chce. Hlavně jsem zvědavý na dopravce jak chtějí splnit některé požadavky hlavně v autobusové dopravě. Nic nechme to být a budoucnost nám ukáže. Za rok si napíšeme.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 16:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byll:
Trochu jo. Problémy jsou s městy a jejich technologiemi, které to neumí. Cesta je ale vytýčená, některá města už vykročla, jiná váhaji...

xx
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 05:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k té studii - asi není nutné zase přehnaně panikařit, nikde není psáno, že jde o závazný dokument, podle kterého to tak přesně musí v roce 2015 být.
Na druhou stranu, výzisk z úspor autobusové dopravy mohl být využít jinak a pak by tu nebylo co řešit.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 08:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_kašpar:
absolutní souhlas

xx
M_262.102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2013
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 11:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kozí dráha 2014


Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 11:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk: Vytěženo je necelých 40%, těžilo se hlubinným způsobem. Více se tam vytěžit hlubinnou cestou nedá. Tohle nesmysl není.

Což samozřejmě nesmysl je - i hlubinná težba dokáže (a dokázala) vytěžit sloj až z 90% (v současné době takhle třeba těží v některých částech Centrumka). Krom toho 70-90% uhelné substance dokázali už koncem 19. století vytěžit doly Victoria (v místě areálu dnešní chemičky) a Julius III pomocí metody "etážování"

I pomocí "komorování na zával", kterou těžily doly v těsném okolí dnešní chemičky, se získalo většinou víc než 50%.

Zkrátka a dobře - zbytky uhelné sloje pod dnešní chemičkou (a jejím okolí) dosaují maximálně 30-40% uhlí. Uhlí, které je velmi povrchovým způsobem velmi těžko těžitelné a jehož těžba by byla vysoce neefektivní. Zavalené staré komory, staré komory se zakládkou, desítky kilometrů chodeb, komínů a dalších podzemních prostor z cihel, kamene, betonu a ocele. Vyhořelá sloj atd. atd. Tohle je fakt to nejhorší co se dá těžit.
---------------------------
Ale zpět k železnici - v Mostě bude po celé září zajímavá výluka:

Na trati Most - Moldava v Krušných horách bude od 1. do 30. září uzavřen úsek v mostecké oblasti. V pracovních dnech budou vlaky mezi stanicemi Most a Osek nahrazeny autobusy. O víkendech a ve svátek pojedou všechny vlaky odklonem přes Třebušice.

Lze si po dlouhé době projet úsek Třebušice - Most nové nádraží, kde nikdy pravidelné osobní vlaky nejezdily. Snad to někdo nafotí [vypravci]

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 11:36:38    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká dopravy stačí si vzpomenout na ŠULCE..
Toho ještě nezavřeli? ;-)

V budoucnosti budou severní Čechy jedním největším a nejlepším turistickým rájem u nás si troufám říct. Po zatopení většiny šachet vznikne super lokalita na rekreaci s čistou vodou. Něco podobného už vzniklo v Německu (lužická jezera a oblast kolem Bautzenu) Ráj pro cyklisty, bruslaře, rybáře, jachtaře a podobné letní aktivity. To že už tu je ráj pro běžkaře není potřeba zmiňovat a lyžaře samo sebou taky (alpy to nejsou ). Jenže to bude za hoooodně desítek let. A to už budeme všichni prdět do hlíny. Teda pokud to tu budou myslet s tím turismem vážně.
K tomu potřebuješ prachy. A ty tu nejsou, respektive to co je, se vyvádí jinam. Elity jsou pryč. Jaký máte přímý investice do něčeho dlouhodobýho? Asi jako v našem kraji, totéž... Kde je nějaká přidaná hodnota, vyšší než jak zmiňoval náš kolega v nějaký montáži kabelových svazků?
ad lužický jezera - jo, ale taky mrtvý okolí Dessau, Lipska, obrovský postindustriály ala F60 u Finstenwalde, kde se snaží vybírat desítky euro za něco, co je v GOPu ještě v provozu... a turisti - no však víš sám, kolik jich tam přijede. Meklenbursko chudý jak kostelní myš.
Já například opravdu nevidím jediný důvod, proč by tu měli zůstávat moje děti (krom nemovitostí apod.),když se tu každá koruna rozkrade třikrát, KÚ vládnou mafie a jakýkoliv zajímavější post nebo práce je spojetá s protekcí, klientelismem a řadou politických trafikantů.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10004
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 13:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W:
snad už ano, v Prahé byl snad obviněn z nějakých podvodů. Pak si nechal narůst plnovous...asi maskování [happy]

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Schultz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.123
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 20:23:59    Odkaz na tento příspěvek  

Údajně je dotyčná osoba na pracáku v místě bydliště.
742089
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.230.147.83
Odesláno Neděle, 31. srpna 2014 - 09:51:10    Odkaz na tento příspěvek  

Výluka na kozině 28.9. 2014,proběhlo dosypání stěrku železničního spodku a podbití tratě v úseku Děčín západní nádraží - Telnice.

Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Neděle, 31. srpna 2014 - 19:43:24    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsi napsat 28. srpna, ne? 28. září teprve bude.
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 31. srpna 2014 - 22:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hezke, ta rovinka nad Libouchcem uz peci opravdu chtela, byla pomalu jak v Slunce Seno [proud]

A nejake mechanismy by nebyly?

Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10833
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 02:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, jakého hov*a jste se chytil a nad čím tady zase spekulujete. Vy jste jezdil všemi vlaky na Doupovské či jiné dráze

Nesmyslně překrucujete.
Za zjištěním skutečnosti, že ne ve všech vlacích probíhal údajný průzkum, podle kterého se vyhodnotilo, že cestující jsou údajně spokojenější s jedním typem vozidla oproti jinému typu vozidla; čímž si dovoluji věrohodnost takovýchto dat minimálně zčásti zpochybnit.
Nic víc, nic míň.

Mmch. teď v sobotu (30. 8.) jsem si naplánoval cestu tak, abych potkal vozidlo Švestkové dráhy na nádraží v Mostě, ale chyba lávky (jak jsem nyní zpětně zjistil z internetových stránek Švestkové dráhy) - 30. a 31. 8. se nakonec (v rozporu s původně vymezeným obdobím) nejelo...
To není zrovna dobrá vizitka.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10835
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 03:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V předchozím příspěvku jsem nedopsal větu až do konce; správně mělo být:
Za zjištěním skutečnosti, že ne ve všech vlacích probíhal údajný průzkum, podle kterého se vyhodnotilo, že cestující jsou údajně spokojenější s jedním typem vozidla oproti jinému typu vozidla (čímž si dovoluji věrohodnost takovýchto dat minimálně zčásti zpochybnit), není nutné jet po té trati více než jedenkrát (resp. během daného dne vlastně vícekrát, ovšem v žádném spoji žádné dotazování neproběhlo).

Škoda, že podobné studie nedělají lidé s praxí, ale s "mokrým" diplomem.
A co takhle řešit věcné protiargumenty proti té studii a přestat řešit, co jsou zač její autoři? Navíc když těch věcných protiargumentů je celkem dost.

Z dosud zde nejmenovaných bych ještě napsal toto: podle mě vůbec nepřísluší, uvádět coby turistické cíle náležející k jednotlivým tratím ta města, z nichž trať vychází.
Protože pamětihodnosti Chomutova/Děčína/Kadaně/Mostu? apod. můžete navštívit, aniž byste do turistického vlaku jedoucího po trati vycházející z toho kterého města vůbec sedli.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 07:08:26    Odkaz na tento příspěvek  

A Davide, co když jste z Krásného Dvora? Co vám brání turistickým vlakem navštívit pamětihodnosti Kadaně nebo Žatce? Zato pro návštěvu zámku Krásný Dvůr je vám nějaký vlak úplně ukradený. Když jste ubytovaný někde na hotelu na Bouřňáku, proč byste si nemohl vlakem zajet podívat se ... třeba na Hněvín nebo na posunutý kostel? Ono je potřeba se na to taky podívat z druhé strany! Zkušenosti provozovatelů nynějších turistických produktů říkají, že dnešní turistické vlaky dnes v nemalé míře používají k výletům také obyvatelé místních obcí.

Sem s těmi dalšími protiargumenty, ráda se poučím a třeba mě podle toho upraví[happy]
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 09:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mily Davide, dovol abych te informoval k tvemu prispevku 10833. Za to, ze se do patecniho vecera jednalo a nevyjednalo jizdu vlaku ktery si chtel uz po xte zdokumentovat v Moste nemuze provozovatel, nybrz objednavatel. O veceru tehoz dne byla tato informace na naklad dopravce rozvesena na vsech dotcenych zastavkach. Paklize zde chces dale rozmazavat sve emoce, nemrhej svou a nasi energii a nevahej se obratit na zastitovatele [wink]

Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 12:28:36    Odkaz na tento příspěvek  

http://old.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=16 83930&n=navrh-jizdniho-radu-regiona

Zajímavostí je, že jako trať 130 bude značena trať v úseku Ústí - Chomutov - Klášterec nad Ohří, jako trať 140 bude značena trať Klášterec nad Ohří - Karlovy Vary - Cheb a trať Kadaň-Prunéřov - Kadaň předměstí bude značena jako trať 132 (dřívejší číslo pro Kozinu).

Pokud se bude jezdit na Kozině i příští rok, bude nutné vymyslet jiné číslo trati, např. 136, nebo 099...
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.14.186
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 12:54:25    Odkaz na tento příspěvek  

studie"Zbrojení a provozní ošetření vozidel je možné uvažovat na pracovišti Českých drah, DKV Praha, PJ Děčín.............."

ČD má nějakou výjimku, že může PHM prodávat komukoli jinému? Na veřejném seznamu distributorů u celníků jsem ČD nenašel......
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 13:24:06    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě několik málo postřehů.

Celkem mě zaráží některé vlaky na trati 098, konkrétně ty, které jedou do Schöny. Proč ale jen tam? Pokud by tam byl přípoj na S-Bahn, tak bych to pochopil, ale bude tam? A budou v S-Bahn platit jízdenky MPS Sebnitz?

To byly velkohubé řeči o přeshraničním spojení, když se otevíral hraniční přechod Dolní Poustevna - Sebnitz... A dnes se jiný hraniční přechod, konkrétně u Vejprt, zavírá. Proč? Neexistuje zde nějaký přijatelný přeshraniční tarif, narozdíl od trasy Děčín - Bad Schandau, a to znamená méně cestujících, a z toho zase vyplývá zrušení spojení.

Hlavně půlhodinový takt Ústí - Teplice po celý den a hlavně nesmyslné jízdy Panterů do Louky, aby si tam lidé přesedli, že?

Os na 160 stále nejsou obnoveny, na 124 stále trvá stejný paskvil v podobě 3-4 párů Sp za den. To skončí až tehdy, co Jeřábek bude pryč, možná ani tehdy ne. To už budou vyhnáni poslední cestující, provoz se zcela zastaví a buď trať zachrání někdo jako KDS, nebo budou koleje zcela vytrhány a bude tam cyklostezka... A nebo tam přijde poctivá nostalgie s šíleným jízdným a s dotacemi jako prase.

Os z Děčína do Rumburka stále jezdí takto nerozumně, s přípoji na věčně zpožděná EC, jako dnes, namísto toho, aby jezdily do Benešova spojené s Os do Liberce, a tam by došlo k rozpojení...
Em3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 13:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak čiště teoreticky, věděl by někdo, kdy jel napsledy vlak v el. trakci přes Osek a Louku u Ltv.? Tipuju 2005 při nehodě v Želenicích.

Je to nuda bez tebe, ale stále ještě jsi, a naděje umírá jako poslední...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10845
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 14:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ktery si chtel uz po xte zdokumentovat v Moste
No jasně! Popadesáté! [crazy]
(A není to jedno, pokolikáté? Jde o princip.)

nemuze provozovatel, nybrz objednavatel
Napsal jsem snad nějakém z příspěvků, že by to měla být vina někoho jiného? [crazy]

Paklize zde chces dale rozmazavat sve emoce, nemrhej svou a nasi energii a nevahej se obratit na zastitovatele [wink]
Proč bych sem ten svůj postřeh neměl napsat? [crazy]

A Davide, co když jste z Krásného Dvora? Co vám brání turistickým vlakem navštívit pamětihodnosti Kadaně nebo Žatce?
Počet takových lidí je nižší než počet potenciálních cestujících bydlících přímo v tom kterém (obvykle relativně velkém) městě, tzn. O. K., pokud uznám tento argument, že i ta "výchozí" města by započítávána být měla, tak jen s nějakým zohledněním toho, že tento směr turistické dojížďky je pravděpodobně méně převažující.

Bez ohledu na předchozí: takové "číselné" hodnocení bude podle mě vždy "přesným sčítáním nepřesných čísel". Ohodnocení jednotlivých turistických lákadel bude vždy do značné míry subjektivní.
Tzn. je otázkou, do jaké míry by se měl objednatel (v otázce, kde všude případně takovýto turistický provoz zajistit) těmito čísly (které jsou k dispozici ve dvou verzích - v absolutním vyjádření + v přepočtu na km; i takovýto přepočet má podle mě svá úskalí).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 14:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vl.Putler: Os z Děčína do Rumburka stále jezdí takto nerozumně, s přípoji na věčně zpožděná EC, jako dnes, namísto toho, aby jezdily do Benešova spojené s Os do Liberce, a tam by došlo k rozpojení...
A křižovaly by kde, chytrolíne...

To byly velkohubé řeči o přeshraničním spojení, když se otevíral hraniční přechod Dolní Poustevna - Sebnitz... A dnes se jiný hraniční přechod, konkrétně u Vejprt, zavírá. Proč?
Protože skončili němci. Dokonce ze strany obcí, dopravce, ani SŽDC není zájem provoz trati udržet. Ústecký kraj je zatím jediný, kdo tam ten provoz drží. Takže klid.

Os na 160 stále nejsou obnoveny, na 124 stále trvá stejný paskvil v podobě 3-4 párů Sp za den. To skončí až tehdy, co Jeřábek bude pryč, možná ani tehdy ne. To už budou vyhnáni poslední cestující, provoz se zcela zastaví a buď trať zachrání někdo jako KDS, nebo budou koleje zcela vytrhány a bude tam cyklostezka...
Finančně je provoz dalších vlaků nereálný a zájem o ně nevýznamný. Zbytek je dlouhodobě zajištěn.

David: ohledně švestkovky samozřejmě souhlasím.

xx
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 16:51:51    Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05:

A křižovaly by kde, chytrolíne...

Pokud bude Benešov v L:00, jako dnes, křižování by poté vycházelo v S:00 v Rybništi.

Protože skončili němci.

A proč skončili? Protože byl nízký počet cestujících. A proč byl nízký počet cestujících? Protože byl nevhodný tarif. Tyhle jednoduché konsekvence vás nenapadly? Ne každému se vyplatí jezdit na SONE+Německo (protože třeba jede jen krátkou trasu), a tarif NRT ČD je vyděračsky drahý, takže všichni raději pojedou autem.

Finančně je provoz dalších vlaků nereálný a zájem o ně nevýznamný. Zbytek je dlouhodobě zajištěn.

Finančně ten provoz možná reálný není, ale zájem o normální Os je, a není zájem o nějaké podivné paskvily typu Sp Chomutov - Lužná z Jeřábkovy dílny.

Z mých odpovědí vyplývá jedna rada - doplň si laskavě fakta.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 16:58:26    Odkaz na tento příspěvek  

David: Čistě turistický provoz na Doupovce, Švestkovce nebo Kozině NEMÁ smysl. Turistika by neměl být účel jízdy vlaku!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10850
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 17:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

křižování by poté vycházelo v S:00 v Rybništi.
A co návaznosti od/do Varnsdorfu?

namísto toho, aby jezdily do Benešova spojené s Os do Liberce,
Technickou podmínkou pro toto by byla mj. naprostá kompatiblita souprav (tzn. Shark se Sharkem, anebo naopak "cokoliv s nárazníky a šroubovkou s čímkoliv s nárazníky a šroubovkou"), že.

Os z Děčína do Rumburka stále jezdí takto nerozumně, s přípoji na věčně zpožděná EC
Nebylo by vhodnější a takříkajíc systémovější raději vyřešit příčinu zpožďování těch EC?
(pokud tedy jde o skutečný problém v této věci)

Navíc, přestupní doba zejména ve směru jízdy od Ústí do České Kamenice je v Děčíně vcelku dlouhá, tzn. přípoj je i při určitém zpoždění vlaku EC zajištěn.

ad tarif: Ještě bych doplnil svůj názor, že problémem přechodu Vejprty - Cranzahl je, že chybí výhodná přeshraniční nabídka typu Egronet či Labe-Elbe (tzn. nabídka, která by byla platná nejen pro železniční dopravu); kdyby existovala, možná mohl být počet cestujících (např. těch, kteří jsou ubytováni někde u trati č. 137 a chtějí si udělat za rozumnou cenu jednodenní výlet do Německa, a to nejen okolo železnice; tzn. vlastně to samé, co zde bylo nadhozeno v případě těch turistických linek) o něco vyšší
(pokud tedy je příčinou rušení toho přeshraničního spojení nedostatečná poptávka); nemluvě o možnosti jet za vnitrostátní tarif + za tarif VMS až do Vejprt coby nádraží vzdáleného nejblíže od větší části městečka Bärenstein.

Čistě turistický provoz na Doupovce, Švestkovce nebo Kozině NEMÁ smysl.
Tak si namísto "turistický" doplňte sezónní/víkendový apod.
Nebo právě ten (tzn. to, co tam jezdilo např. letos) podle vás nemá smysl?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 17:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Doupovka, Švestkovka a Kozina má smysl, jen a pouze, když SŽDC ty tratě pronajme a nebo prodá někomu kdo se o ně bude starat a jezdit si tam podle svého a za svoje peníze (nebo peníze kraje, ale údržbu ze svého).Něco podobného co funguje na Zubrnické trati. Ať se SŽDC těchto tratí zbaví a bude od toho konečně pokoj. Z dopravní obslužnosti nemají smysl. Možná se dá polemizovat o úseku Děčín - Jílové a Čížkovice - Třebívlice. Tam ta frekvence bývala za provozu největší. Jinak je to opravdu o ničem.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 18:08:39    Odkaz na tento příspěvek  

Turistika by neměl být účel jízdy vlaku!
Eh, to jsem zvědavý jaký k tomu vymyslíte důvod... :-)

Doupovka, Švestkovka a Kozina má smysl, jen a pouze, když SŽDC ty tratě pronajme a nebo prodá někomu kdo se o ně bude starat
Stávající správce to nezvládá, neumí, nechce, je to moc práce? Nebo proč?
Pro nabyvatele budou platit stejné právní normy, čili akorát bude navíc zatížen nájmem. Proti prodeji v zásadě nic.

Ať se SŽDC těchto tratí zbaví a bude od toho konečně pokoj. Z dopravní obslužnosti nemají smysl.
ZDO není jediným důvodem existence železnice.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 18:18:57    Odkaz na tento příspěvek  

David:

A co návaznosti od/do Varnsdorfu?

Trilex se také může otočit o půl hodiny. Stěžejní přípoj na R do Pardubic bude zachován, avšak se prodlouží přestupní doba na něco přes půl hodiny.

Technickou podmínkou pro toto by byla mj. naprostá kompatiblita souprav (tzn. Shark se Sharkem, anebo naopak "cokoliv s nárazníky a šroubovkou s čímkoliv s nárazníky a šroubovkou"), že.

Když na Os Děčín - Liberec a i na Os Děčín - Rumburk jezdí žraloci, proč by to nebylo možné?

Nebylo by vhodnější a takříkajíc systémovější raději vyřešit příčinu zpožďování těch EC?

Chtělo by to buď přestup v Praze (což bohužel odradí velké množství cestujících těmito vlaky přes ČR, už když by ten přestup byl tak krátký - 8 minut), nebo větší vatu v Praze (aspoň 20-25 minut).

Navíc, přestupní doba zejména ve směru jízdy od Ústí do České Kamenice je v Děčíně vcelku dlouhá, tzn. přípoj je i při určitém zpoždění vlaku EC zajištěn.

Většina EC jezdí klidně zpožděná i 30 minut, což dvojnásobně převyšuje přestupní dobu.

(pokud tedy je příčinou rušení toho přeshraničního spojení nedostatečná poptávka); nemluvě o možnosti jet za vnitrostátní tarif + za tarif VMS až do Vejprt coby nádraží vzdáleného nejblíže od větší části městečka Bärenstein.

Ohledně tarifu souhlasím.

Nebo právě ten (tzn. to, co tam jezdilo např. letos) podle vás nemá smysl?

Tyto vlaky samozřejmě mají smysl, jsou totiž dělány i pro místní lidi. Pokud se přestane jezdit do Podbořan, počet cestujících se sníží.

W.:

Eh, to jsem zvědavý jaký k tomu vymyslíte důvod... :-)

Účel jízdy vlaku je ten, aby přepravoval lidi, kteří cestují za různým účelem, nejen turistickým, ale i pracovním, studijním apod. Nepovažuji za perspektivní např. formu poctivé nostalgie od KŽC v podobě jednoho páru vlaků a předraženého jízdného, které jsou v dnešní době ochotní zaplatit jen šotouši.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2669
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 18:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: A co takhle řešit věcné protiargumenty proti té studii a přestat řešit, co jsou zač její autoři?
Řešení je jednoduché: autory jsou tři šotouši z pražské ČVUT...

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)

Řídící systém INTELO
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 18:45:36    Odkaz na tento příspěvek  

Kpy: Studie si myslí, že návrh míst zbrojení a ošetření je nad rámec smysluplnosti zadání, pokud nemá studie předem předjímat dopravce té které linky. Neboť každý si tyto úkony pořeší dle svého, ve svých (smluvních) prostorách. Takže studie tento bod zadání řešila cestou nejmenšího odporu, který někde byl zřejmě ještě menší, než reálný[happy]

David: A vy znáte nějakou přesnou metodiku, jak to všechno spočítat. Pro mě jako studii je zásadní, e tuto metodiku schválil během dílčího zpracování zadavatel jako správnou. Neřešme jestli ta metodika vše řeší na 100%, ptejme se takto, je v turistickém hodnocení atraktivity něco zásadně špatně? Upozorňuji, že pro výsledné hodnocení jednotlivých linek je hodnocení turistické atraktivity pouze jedním z mnoha faktorů. Krátké linky mají oproti dlouhým linkám málo bodů za atraktivitu, ale zase jsou dražší apod.

intelpetr: Autoři jsou nepochybně šotouši, ostatně ... kdo jiný by měl studii s tímto tématem vytvářet, než šotouši. Nešotouš by logicky napsal, že všechny ty tratě je nejlepší co nejrychleji snést ... a bylo by vyřešeno. Nicméně náplň zadání by to zřejmě nesplnilo.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10009
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 18:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak vypadají šotostudie v reálu lze vidět kolem Prahy. Vzduchovoziče blokují trať, dálkové spoje sbírají zpoždění.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
820
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 19:19:38    Odkaz na tento příspěvek  

Docela zírám, že se tu furt dokola řeší "nějaký" Doupov, ale mnohem zajímavější návrhy, jako třeba nový provoz na Moldavě nebo přeshraniční Cranzahl, to vůbec...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10856
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 19:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když na Os Děčín - Liberec a i na Os Děčín - Rumburk jezdí žraloci
Ne vždy na všech vlacích.

Většina EC jezdí klidně zpožděná i 30 minut, což dvojnásobně převyšuje přestupní dobu.
Opakuji - řešme příčinu, ne důsledek!
Jestliže EC spojující mj. Ústí/Děčín s Prahou mají takováto zpoždění, tak jde o závažný problém v atraktivitě a vůbec použitelnosti takovýchto vlaků.
S touto argumentací by pak na takovéto vlaky nesměly být tvořeny žádné přípoje nikde.

Účel jízdy vlaku je ten, aby přepravoval lidi, kteří cestují za různým účelem, nejen turistickým, ale i pracovním, studijním apod.
... což ale minimálně v případě některých zde diskutovaných tratí vhodněji zajistí autobus, že.

A vy znáte nějakou přesnou metodiku, jak to všechno spočítat.
Vždyť jsem psal, že (bez ohledu na metodiku) to bude vždy přesný součet nepřesných (neboť do značné míry subjektivně stanovených) čísel.

Docela zírám, že se tu furt dokola řeší "nějaký" Doupov
Z mého pohledu (nemám tu troufalost, abych "mluvil za ostatní", a nemám rád, když to činí jiní) řeším Doupov proto, že navržený jízdní řád nepovažuji za vyhovující (ovšem jako vyhovující nepovažuji ani letošní jízdní řád).
Naopak u tratí na Moldavu a do Vejprt se mi navržený jízdní řád líbí; zejména verze akcentující "více než jednu náležitost" na každé z těchto tratí (jen mi tam chybí ten "krok navíc" v podobě toho, o čem jsem tu psal já, tzn. efektivnější zoběhování formou provozního propojení Vejprt s Doupovem, resp. Švestkové s Moldavou).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
820
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 20:00:05    Odkaz na tento příspěvek  

provozního propojení Vejprt s Doupovem, resp. Švestkové s Moldavou

Tak ona je asi kravina jezdit Švestku hektorem s několikavozovou klasikou, nebo mít velký motor s vlekem (už kvůli úvratím) na Doupově. No a posílat na silnější tratě málokapacitní motoráčky nebo podobná vozidla taky není nejlepší nápad. Tím by se odradilo daleko víc lidí, než třeba omezením Podbořan.

Jinak pokud jde o Zubrnice, tak doufám, že případné zvýšení stability JŘ nebo pauzy se neudělá koncem skoro bez přípojů kamkoliv na Střekově, ale třeba vynecháním jednoho "kola" během dne. Ideální pro prodloužení obratu v Zubrnicích by taky bylo, třeba aspoň "časem", umožnit jízdu v Březně bez dvojí úvratě.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3239
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 20:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W:
Vždyť já vím, že ZDO není všechno. Ale zrovna tyhle 3 tratě jsou k "ničemu"(Ano turismus, ale zase tak žhávé to není a pro nákladní dopravu nejsou vhodné, viz UNIDO na švestkovce). Já neříkám vytrhat. To rozhodně ne. Ale když chce na nich někdo jezdit tak ať se stará. Ať si je dá do kupy. Proč by to mělo dělat SDŽC, myslím že to má svých problémů dost, sice zase ty náklady nejsou tak veliké (možná), ale mohou se ty peníze investovat jinam, kde jsou fakt třeba. Ať se to pronajme za symbolickou částku a pak se uvidí kdo a jak dokáže hospodařit. A co se týká dnešní udržby... Kozina, jen napůl. Priorita je Moldava a Louka. Švestka se udržuje silou vůle. A Doupov, ten je na tom podobně, jako švestka. Vždyť víš sám.... [happy] Jinak kolega Kašpar by o tom řekl určitě víc.
820:
A co s Moldavou... ať se v Říši starají, my jsme ji nevytrhali. Ano tady to propojení má smysl hlavně z turistického hlediska. Ale pro ně to není priorita... Takže bohužel, můžeme být rádi, že jezdíme tak jak jezdíme.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10860
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 06:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ona je asi kravina jezdit Švestku hektorem s několikavozovou klasikou
To asi ano (pomíjím teď, že ta studie předpokládá pro Švestku jistou mašinku se 2 vozy a nikoliv sólo motorák).

Ale už není kravina, mít propojený oběh např. tak, že sólo 830/850 vyjede po 8. hodině ranní z Lovosic, před půl desátou přijede do Mostu a připojí se na konec soupravy s (např.) Hektorem + Bixy a budou pokračovat na Moldavu (a tím pádem odpadne nutnost objíždění v Dubí nebo dokonce - v té studii pro jednu variantu u části spojů navrhované - sunutí); v opačném směru odpoledne to samé v opačném gardu (např. tak, aby se z Moldavy dojelo do Mostu okolo 16:15 h a aby sólo motorák pokračující po Švestkové dráze dorazil do Lovosic max. v 17:50 h).

Plus navíc další motorák pendlujcí na Švestkové (jeho prvním výkonem by byl spoj s odjezdem po 9. hodině z Mostu) + další kapacitnější "dvouhlavá" souprava pendlující na Moldavské dráze (první výkon: vlak s odjezdem z Mostu mezi 7. a 8. hodinou) a odpovídající spojení je zajištěno.

V té studii mě zaujaly i vcelku dlouhé jízdní doby na Švestkové dráze.
Uvážím-li úsek Čížkovice - Obrnice, tak z letošních 63 - 64 min. se cestovní doba v tomto úseku zvyšuje na 80 - 83 min.
To už je docela rozdíl.

Mmch. co si pamatuji (je to tak 5 let zpátky) seznam investic požadovaných Ústeckým krajem, tak do nich asi nepatřil vznik dílčího cca 3kilometrového dvoukolejného úseku na trati č. 126 mezi Obrnicemi a místem, kde se od sebe směrově oddělují jednotlivé tratě, že?
Samozřejmě taková dvoukolejka (vzniklá "pouhou" instalací kolejových spojek propojujících traťovou kolej tratě č. 126 s traťovou kolejí Švestkové dráhy + příslušným zabezpečením) by měla odůvodnění jen v případě, kdy by do ní mělo vycházet nějaké systémové křižování, ale kdyby náhodou existovala (+ kdyby byly zřízeny 2 kolejové spojky a ne jen 1), tak by z toho mohla vytěžit i Švestková dráha.

Aneb když vyjede Os z Čížkovic směrem na Most v 8:09 h, zatímco protijedoucí Os by vyjel z Mostu v 9:06 h s cílem být v Lovosicích v 10:25 h tak, aby se stíhaly přípoje na Os-090 (= přesně ta zmiňovaná "použitelnost sezónních vlaků i pro turisty ubytované v některé z obcí na trati, eventuálně i pro místní obyvatele, za účelem realizace výletu do některého z větších měst v širším okolí), tak by jejich křižování vycházelo (při uvažování jízdních dob dle letošího JŘ) kam?
Ano, právě na dílčí dvoukolejný úsek. [happy]

Ano turismus, ale zase tak žhávé to není a pro nákladní dopravu nejsou vhodné
Jen tak mimochodem, jak to aktuálně platí/neplatí s "nutností udržet trať sjízdnou, když už pro nic jiného, tak kvůli zájmům Armády ČR"?

Ale když chce na nich někdo jezdit tak ať se stará. Ať si je dá do kupy. Proč by to mělo dělat SDŽC
To je ošemetná otázka.
Kde by pak měla být hranice "Proč by to mělo dělat SŽDC?"
Na mnoha dalších tratích by se pak dalo tvrdit, že "tam je jen nákladní doprava, tak ať si to nákladní dopravce udržuje sám" (cosi takového se přetřásalo taky v o tom nechutném podzimu 2010, že) nebo "tam je jen osobní doprava objednávaná krajem, tak ať si to tam udržuje dopravce nebo krajský úřad, když tam chce jezdit".

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 06:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
D33 předpis pro VP se neměnil od roku 2001 (teda nový sem ještě neviděl) udělala se jen změna vůči SŽDC v 2012. A spousty věcí jsou určitým způsobem tajné. Jinak délka vojenského vlaku nesmí převýšit hodnotu uvedenou pro jednotlivé tratě v Tabulkách
traťových poměrů. Přípustná hodnota délky jednotlivých vlaků nákladní dopravy v metrech je uvedena
v Plánu řadění nákladních vlaků ND. A pokud si pamatuji, tak jedinou prioritní drahou pro AČR je kozina. Ale to už snad taky neplatí.
Ošemetná otázka to možná je, ale k těmto 3 tratím zrovna ne. Kdo za ně neustále bojuje?????

(Příspěvek byl editován uživatelem Dispečer O11.)
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 06:35:54    Odkaz na tento příspěvek  

750371: Žádnou svou pražskou kamarádku neznám[pozor]

820: Na Doupově asi někoho rozrušila nekompatibilita mých názorů s jeho šotosny. I když je fakt, že jestli budeš mít vydržet na té trati jezdit zrovna ty, tak bude muset můj objednatel trošku ten počet vlakokilometrů poněkud zredukovat. Jinak by se tu brzo objevil nick vyhořelá 820.

Dispečer o11: To rozhodnutí o využitelnosti tratí nechte na volených zástupcích Ústeckého kraje. Já jsem jim zhodnotila co a jak, dál záleží na jejich rozhodnutí, zda budou či nebudou investovat do provozu na těch tratích. A proč by to měla dělat SŽDC? Je vlastníkem dráhy a z toho titulu jí plynou ze zákona nějaké povinnosti (stejné jako by plynuly vám, kdybyste byl vlastníkem té trati). SŽDC se může snažit buď trať prodat (třeba za symbolickou cenu) nebo zrušit (při splnění zákonem požadovaných kritérií).

David: Jestli propojení má či nemá smysl je diskuze jiná, pro mé zpracovatele bylo rozhodující zadání, kde bylo požadováno prověření obou tratí odděleně. Tzn. reálně může nastat možnost, že Ústecký kraj zavede provoz jen na jedné trati z těch tratí (nebo na obou nebo na žádné). Takže zhodnotit bylo nutné zvlášť.
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 06:39:43    Odkaz na tento příspěvek  

Dispečera to máte tak: Někdo bojuje za výherní automaty, jiný za nižší daně na cigarety, další za stavbu cyklostezky a někdo zas za tři lokálky. Říká se tomu politika, v demokracii běžný jev. Konec konců mnohé z těch tratí jen díky politice vznikly. Takové místní dráhy v druhém období jejich stavby, to nebylo o ničem jiném než o tvrdém politickém lobbingu místních zájemců.