K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 27. 08. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 27. 08. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 10:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo,i některé úvahy jsou úsměvné.Např.:Zbrojení a provozní ošetření vozidel je možné uvažo
vat na pracovišti Českých drah, DKV Plzeň, PJ Rakovník,PP Most.


České dráhy,DKV Plzeň,PP Most mají pracoviště v 11 patře staniční budovy.Nevím,jak tam budou nostalgici tahat své vlaky(do výtahu se nevejdou) a provádět provozní ošetření a zbrojení v panelákové místnosti 6x 4 metry.Možná uvažují s provozem ve velikosti H0,nebo TT .[lol]
Motorová myš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.212.88
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 10:53:16    Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně je dobrý, jak polovinu studie zabírají technickohistorické popisy nostalgických motorrrrráčků. A to prosím autoři stahovali z netu za naše daně, protože ta "studie" ani náhodou nebyla zadarmo. Ještě lepší je kostrbaté vysvětlování, proč se to nedá objednat jako veřejná doprava. Jednak je to nesmysl, jednak se tím kraj dobrovolně připravuje o státní příspěvek na dopravní obslužnost (na rozdíl třeba od jihomoravského kraje, který nostalgické vlaky do Lednice v závazku má a podobné nesmysly neřeší). Ale hlavní bude asi to, že se poctivý nostalgik zavázal Českým dráhám, že jim nebude konkurovat v dopravní obslužnosti objednávané kraji. Pražskou linku S34 objednává Ropid, a to je zřejmě únosné.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10804
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 11:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk:

Tato "studie" na mne působí úplně stejně. Viz třeba DD, kde je jízdní řád na...
Můžete být konkrétnější + můžete uvést, jaký jízdní řád by dle vašeho názoru byl lepší? Děkuji.

šikovným technologem (předělal totálně obslužnost regionu), jak je možné, že člověk bez praxe a znalostí dané lokalitu dostane takovou příležitost systém rozvrtat? Odpověď: On je šikovný a i ve škole byl dobrý. Organizátor mu věří... Škoda, že to dojíždějící nepochopili.
Můžete prozradit, o kterou šlo lokalitu a čeho se týkaly ty výrazné změny (to "rozvrtání")? Děkuji.

-------------------------------------------------

Jinak, zběžně jsem tu studii pročetl; rozhodně jí nelze vytknout, že by byla "protiželezniční"; skoro si kladu otázku, jestli by mělo tolik vlaků šanci se naplnit (do dostatečné míry odpovídající mj. vyšší kapacitě vozidel než je stávající).

Ten požadavek výhradně historických vozidel (požadavek objednatele, nikoliv "svévolný" návrh tvůrců studie) také považuji za sporný, mj. proto, že v ideálním případě by 810 měla být historickým vozidlem (tzn. vozidlem nenasazovaným do běžného celoročního provozu) již dnes. [happy]
(I toho místa na jízdní kola by se v 810 jistě dalo zařídit víc formou odstranění některých sedaček apod.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 11:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poctivé motoráčky prosadíme! Kupředu, zpátky ni krok. Levá, pravá, KŽC je cesta správná...Někdo zadal vytvoření studie a několik "odborníků" ji vytvořilo. Jak jsem psal výše, semestrální práce pro zápočet. Jinou váhu to nemá. Ale asi to pánové myslí vážně. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou...O lidi tu přece nejde, jde jen o prachy.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 11:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, byl jste se někdy vlaky v daném regionu projet? Mluvil jste se starosty, lidmi, kteří vlaky jezdí? Podíval se, jaké jsou přepravní proudy? Proč je jízdní řád třeba na DD několik let stejný? O rozvrtaném regionu se tu mluvilo už dost. Proto se musí rozvrtat i jinde.
Nemám k tomu více slov. Než se začnete vyjadřovat k regionu, o kterém nic nevíte, tak si tam zajeďte a zjistěte si fakta.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10805
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 11:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě nezajímá odpověď typu "Byl jste se projet?" (mimochodem: byl; z mého pohledu spojení vcelku nevyhovující; to ukončení odpoledního páru spojů v Krásném Dvoře bez napojení Podbořan mi moc nevyhovovalo), ale KONKRÉTNÍ údaje (totéž v případě toho "rozvrtání dopravy od neznalých teoretiků").

Argument o možném nevyhovování JŘ navrženého v odkazované studii zazněl ZDE, tak je logické, když odpověď na otázku o tom, co je na tom navrženém JŘ nevyhovujícího, zazní rovněž ZDE, a to od téže osoby, od které ten argument o nevyhovujícím JŘ zazněl.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná to bylo nevyhovující pro vás. Přesně jak píšete, z vašeho pohledu. Co třeba z pohledu lidí, kteří vlaky využívají? Oběh je sestaven pro jedno vozidlo a jízdní řád byl konzultován se staroty, byl prováděn několikrát i průzkum mezi cestujícími. Současný model jízdního řádu vyhovuje.
Díval jste se na jízdní řád pořádně? Asi ne. V současné JŘ jezdí mezi Kadaní a Krásným Dvorem 4 páry vlaků. K čemu Rohozec? Projet se tam a zpět? Proto vám píšu, že o daném regionu nic nevíte, abyste mohl dávat soudy, zda je současný JŘ nevyhovující. Se starosty se UL kraj nebaví a pochybuji, že by jim byla vůbec studie představena. Divím se, že jste nenapsal nic o taktovém jízdním řádu, který je vaším oblíbeným tématem.
Proč dělat závlek do Žatce, kdo tím bude jezdit? V Žatci budou vozidla deponována, odkud budou vyjíždět? V současném JŘ jezdí z Kadaně, "spí" v Kaolince a primárně slouží JŘ pro region Kadaň, Radonice, Krásný Dvůr a Podbořany. V současném J%R se jezdilo v červnu o sobotách jedním párem z Kadaně do Krásného Dvora. Ideální čas na výlet do parku, zámku, po okolí. Vyhovující časová poloha i pro cyklisty. Je toto i v návrhu? Není...Stačí nebo chcete více informací? Nevšiml jsem si, že by ve studii byla třeba zohledněna cyklostezka ze Zahořan. Kostel svatého Vavřince - Vitčice - ten je v Podlesicích. Radonice - proč tam třeba není Sedlec?
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.14.186
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:46:11    Odkaz na tento příspěvek  

Projekt jak seminárka......... když pominu řadu chyb u vozidel, provozovatelů (asi chybným a neověřených stažením internetu), tak pohledem na JŘ je mi smutno..... Stvořit JŘ, navíc s historickým vozidlem, vysloveně "na krev" a to v celých deseti hodinách v kuse! Při obratu cca 4minuty...... Žádná "vata" na případná zpoždění, řešení problémů nebo WC pauza fíry. A plný motorák určitě za 2minuty nevystoupí. Opravdu mi nepřipadá, že tvůrci vycházejí z praxe.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10807
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk: O. K., děkuji za uvedení konkrétních argumentů.

P. S. Právě u takovýchto primárně turistických linek existují specifika, vlivem kterých nemusí být "strojový" taktový jízdní řád vždy vhodný. Proto jsem se o něm nezmiňoval (resp. já jsem se výše nezmiňoval o žádném "vlastním názoru", výhradně jsem se ptal na upřesnění názoru uživatele Mara_hk).

Mám-li k něčemu svůj názor vyjádřit, tak k t-135 a t-137, kde je předpokládáno, byť za cenu nasazení "více než 1 soupravy", lepší "akcentování potřeb občanů".
(moje výhrady k tomu, zda je nutné takovéto vlaky vést historickými - tzn. toho času již v běžném provozu se nevyskytujícími - vozidly, samozřejmě platí i pro tuto dvojici tratí).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2916
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 13:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo vysvětlit, proč je neustále předhazováno veřejnosti, že tyto tratě nutně musí jezdit historická vozidla? Upřímně, ta patří na trať do Zubrnic, protože se jedná primárně o muzeální železnici. Dejme tomu, že i na Šenovku (mimochodem všimli jste si, za kolik Kč je tam uvažován výkon?)
Vždyť jednak krom jediného správného dopravce nikdo tolik vozidel nemá, navíc kolik běžných lidí dokáže docenit, že je bude po relativně normálních tratích vozit "historické" vozidlo? Vždyť těm lidem jde primárně o to se někam dostat a ne užívat celoplošnou poctivou nostalgii s motovráčky.

Všimli jste si, jak autor podle mapy hodnotí turistické cíle? Turistický cíl, který leží v nadmořské výšce přes 500 m má dvojnásobné hodnocení!!! To aby v Praze zbourali zcela nezajímavé Hradčany nebo Karlův most. Na Vejprtské trati je nejzajímavějším údajem 90 km/h na D3. Kvůli tomu tam jistě budou jezdit davy lidí. Ale že je v žst Křimov železniční muzeum, to podle autora nikoho nezajímá, tak jej raději vůbec nezmiňuje. Aby také zajímalo, když není poctivé, že ...

Bohužel největší tragedií této celé akce je, že se současné vedení kraje nechalo určitými lidmi zblbnout a ovlivnit tak, že jejich asi prapůvodně dobrý úmysl může veškerou snahu shodit, neboť z něj čiší snaha o podporu jedné nejmenované firmy stůj, co stůj a dohození kšeftu kamarádům, což se konkrétně v případě zpracovatelů studie podařilo naprosto dokonale.

Další závažná trhlina je podle mne v tom, že se blíží komunální volby a tím pádem budou Obecní zastupitelstva nefunkční. Docela slušně to navozuje situaci před časem, kdy komunálních voleb využili konkrétní škůdci na SŽDC a začalo zrychlené projednávání rušení tratí. Pro ty, kteří nepamatují - přímo ve volebním týdnu se měly obce do týdne vyjádřit, co si s danou tratí představují. Tak že tady už krásně vidím, jak se například Kadaň nedokáže vyjádřit k totálně zpackanému jízdnímu řádu na Doupovské dráze a který nakonec k šoku všech přítomných příští rok vstoupí v platnost a kde v omezeném rozsahu proti dnešku bude jezdit hlučná a nespolehlivá Singrovka s "tisíci" šotouši do Kadaňského Rohozce, a ti, kteří chtějí jet do Podbořan, budou mít smůlu.

Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10808
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 14:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť jednak krom jediného správného dopravce nikdo tolik vozidel nemá
Však nikde není výslovně psáno, že všechny linky musejí být zajišťovány jedním a tím samým dopravcem.

mimochodem všimli jste si, za kolik Kč je tam uvažován výkon?
Všiml. Slušná pálka.
Mmch. za kolik Kč/vlkm tam KŽC-D jezdí dnes a kdo na tamní provoz přispívá?

Kadaň nedokáže vyjádřit k totálně zpackanému jízdnímu řádu na Doupovské dráze
Nutno dodat, že navržený jízdní řád (kromě několika nevýhod) má i své výhody oproti stávajícímu JŘ; nyní se např. nedá v dopoledních hodinách dostat na Doupovskou dráhu od Žatce ani od Podbořan.

Se zbytkem příspěvku souhlas.

Jojo, ta vzpomínka na podzim 2010 je vcelku živá. Tehdy jsem si říkal, že tolik podivností směřujících k rušení/znesjízdňování tratí najednou jistě nádražáci nenechají jen tak být a hle - spletl jsem se. Takže nádražákům strašně moc vadil koncem zimy 2010 již platný a účinný zákon o DPH (pro který hlasoval v senátu i nejvyšší odborář, aby o pár týdnů později vyřvával, jak mu to vlastně strašně moc vadí), ale o pár měsíců později nádražákům vlastně nevadily podivné snahy o rušení/znesjízdňování tratí; samozřejmě o pár měsíců později jim zase strašně moc vadilo cosi se zdravotním pojištěním a mj. používali manipulativní kecy typu "Dokážete si představit 70letého pokrývače nebo slévače?" (A co např. baletky, které už dnes "musejí baletit" až do 60 let, protože žádný předčasný odchod do důchodu např. v nějakých 40 letech povolen nemají? To nádražákům nevadilo? Nemluvě o jakýchkoliv sportovcích z povolání, kteří již dnes "musejí sportovat až do 60+ let", žeano.)
No a čas pokračoval a např. na jaře 2013 zase nádražákům zjevně nijak moc nevadilo proškrtávání rychlíků; mlčeli úplně stejně jako na ten podzim 2010. Ale samozřejmě, život je otázkou priorit a každému se líbí/nelíbí něco jiného. [crazy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
820
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 14:32:44    Odkaz na tento příspěvek  

Dokonce se na některé tratě navrhují vozidla, co ani KŽC nemá.
Motoroá myš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.212.88
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 15:05:56    Odkaz na tento příspěvek  

820: Ano, na JEDNU trať, tedy pokud nebereme vážně nostalgickou okružní jízdu s 141 okolo kraje, která se navíc vyhýbá některým významným místům (průjezd chomutovským ranžírem), nebo nostalgické panťáky. Taky se tam vyčte rozdíl mezi nostalgickou a nenostalgickou 810: nátěr! Zbytek je všechno o vozidlech, která motorrrráčci potřebujou provětrat, včetně 749 na Kozině a absurdní rosničky na švestce. Celkem jasně z toho kouká šotosnaha si pofotit bez ohledu na reálie. Na švestce je rosna neokoukaná, šup tam s ní! Celkem jasně šotouši versus potřeby regionů a cestujících.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2917
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 15:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Možná to s jediným správným dopravcem vidím špatně, ale celá akce tak na mě působí. To, že KŽC (ale já jej nejmenoval!) něco nemá ještě neznamená, že si TO nemůže někde pronajmout.

K otázce Doupovské dráhy by se tady asi kompetentněji vyjádřili jiní, ale jde o to, že dnes DD v podstatě 100% naplňuje požadavky, jaké jsou na ní kladeny. Například přestup v Krásném Dvoře na Bus do Podbořan nikdy nebyl požadován a s ohledem na to, že jezdí stále víceméně bez frekvence, to asi o něčem vypovídá.

Sice zájem lidí o spojení Žatce a Kadaně po trati je minimální, ale lze soudit na základě skutečné atraktivity cílů, že by takové spojení mohlo být pro určitou klientelu zajímavé. Toho ovšem nedocílíme tím, že jediný stroj, který se pohybuje na DD zaturnusujeme ještě do Žatce, ale že přidáme ještě druhý stroj, který bude jezdit s tím současným tak, aby se například potkávali v Podbořanech. Jenže to raději budeme jezdit s okružním šotovláčkem kolem kraje přes ranžíry a míjet velká města, jen aby bylo co fotit a nad čím si leštit tyč. Nakonec muzejní žabotlam na pravobřežní trati je také síla ...

Stále tvrdím a tvrdit budu, že na určité tratě jsou vhodní nízkonákladoví dopravci, kterým bude cosi odpuštěno z dnes požadovaných standardů a třeba po nich naopak požadovat doplňkový prodej. Rozhodně je neuvěřitelný nesmysl požadovat na x tratích muzejně - nostalgický provoz. Ten se opravdu hodí jen na muzejní trať, ostatně víc se jich v kraji neuživí a nostalgii použít například k přilákání návštěvníků na nějakou extra akci v regionu, například Osecká pouť, Císařský den a podobně bez vlivu na nějakou konkrétní linku.

Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10815
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 15:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Například přestup v Krásném Dvoře na Bus do Podbořan nikdy nebyl požadován
Nebyl požadován kým? Objednatelem? Časně dopolední spojení od Podbořan/Žatce (ale např. i Plzeňska) do cílů na Doupovské dráze, jakož spojení sloužící k odpolednímu návratu, též "nebylo požadováno"?

s ohledem na to, že jezdí stále víceméně bez frekvence, to asi o něčem vypovídá.
Bez CESTUJÍCÍCH, když už!!
Frekvence = POČTY cestujících, nikoliv cestující
Coby cestující odmítám být nazýván frekvencí!
(stejný žvást se objevil i na stránkách ČD při nějaké mimořádnosti - něco jako "frekvence použije následující vlakový spoj" [crazy])

Toho ovšem nedocílíme tím, že jediný stroj, který se pohybuje na DD zaturnusujeme ještě do Žatce, ale že přidáme ještě druhý stroj, který bude jezdit s tím současným tak, aby se například potkávali v Podbořanech.
Ovšem, ale druhý stroj = (další**) prodražení provozu, že.

** ve smyslu "k jednomu prodražení by došlo tak jako tak, vlivem nasazení provozně nákladnějších vozidel, které těžko bude kompenzováno adekvátním nárůstem tržeb".

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10818
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 17:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplnění mého předchozího příspěvku:

za určitého předpokladu (stejný dopravce + možnost nasazení stejného typu vozidel) by vlastně šlo vyřešit spojení na Doupovskou dráhu okolo 9. hodiny ranní z obou směrů (od Kadaně i od Podbořan/Žatce), aniž by došlo k navýšení počtu vozidel; stačilo by, kdyby vozidlo jedoucí z Podbořan okolo 8 h ráno (ideálně kdyby R 1183 zastavoval v předmětných dnech v žst. Kaštice) tak, aby (včetně závleku do Radonic) stihl dojet do žst. Chomutov max. v 9:55 h; po 10. hodině by pokračoval do Vejprt coby "druhá souprava na t-137".
V podvečerních hodinách by eventuálně přicházelo v úvahu totéž v opačném směru jízdy.

Tzn. O. K., zajištění časně dopoledního spojení na Doupovskou dráhu i od Podbořan/Žatce by bylo možné i bez navýšení počtu vozidel v systému (ve srovnání se stavem navrženým v té studii); prostě pro Doupovskou + vejprtskou dráhu by pořád byly v součtu potřeba 3 soupravy.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 20:59:20    Odkaz na tento příspěvek  

Davide, nikdo na tvoje onanování není zvědavý! Na co je třeba druhá souprava na vejprtské trati, když tam stačí čtyřhodinový interval, který se dá v pohodě vyjezdit jednou soupravou! Takže ta druhá souprava se dá v pohodě použít na Doupovce.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10822
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, slovní spojení typu "nikdo není zvědavý" (= mít pocit, že hovořím úplně za všechny), něco takového je pro jistou skupinu taky příznačné (podobně jako "svévolně neodjetí veškerých vlakových spojů děláme i za vás, za cestující", tedy "my víme, co potřebujete, a víme to ještě lépe než vy"). [crazy]

Raději místo toho čtěte znovu a pořádně.
Druhá souprava na Doupovce může být zároveň i druhou soupravou na vejprtské trati.

Která z variant jízdního řádu na vejprtské trati je lepší (zda odjezdy z Chomutova po 8., 10., a 16. hodině, anebo po 8., 12. a 16. hodině), rozhodně nelze říci s absolutní jistotou, že druhá z variant je ta správná a první ta špatná (tzn. tvrzení "když tam stačí 4h interval" je výrokem normativním, nikoliv popisným).
Lze namítnout, že vlakový spoj Chomutov - Vejprty s odjezdem po 10. hodině ranní je vhodný pro ty cestující, kteří nechtějí vstávat příliš časně a/nebo jedou z větší dálky, ale zároveň by pro ně byl odjezd o další 2 hodiny později, tedy po 12. hodině, příliš pozdním.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:37:16    Odkaz na tento příspěvek  

A co takhle odjezdy na vejprtské po desáté, čtrnácté a osmnácté s tím, že by souprava jezdila z Německa?

A na Doupovce by se mohlo jezdit v podobě dvou linek ve čtyřhodinovém intervalu (Prunéřov - Radonice, Prunéřov - Podbořany) s tím, že do Vilémova by obě linky jely ve vzájemném dvouhodinovém prokladu:

Prunéřov S:14 - Kadaň S:20-S:30 - Vilémov S:57
Rozdvojení tras:
Vilémov L:05 - Radonice L:12
Vilémov L:02 - Podbořany L:32

Zpátky:
Radonice L:47 - Vilémov L:54
Podbořany S:27 - Vilémov S:57
Spojení tras:
Vilémov L:02 - Kadaň S:29-S:39 - Prunéřov S:45

Vlaky, které pojedou do Radonic, ještě můžou eventuelně zajet přes Vilémov do Krásného Dvora.

A všichni budou spokojeni - přípoje v Prunéřově na rychlíky na obě strany jsou zajištěny, stejně tak přípoje v Podbořanech, kde se na žádný směr nečeká více než hodinu (neberu v úvahu chybějící pár R). Jsou také zajištěny přestupy ve Vilémově v trase Radonice - Podbořany.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:50:10    Odkaz na tento příspěvek  

Oprava: Radonice S:47 - Vilémov S:54
820
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:54:45    Odkaz na tento příspěvek  

A co takhle odjezdy na vejprtské po desáté, čtrnácté a osmnácté

První vlak z Chomutova na kopec po desáté?! Aby se ušetřila souprava a mohlo jezdit lépe (? - nevidím tam Žatec) kolem Kadaně... Jinak zdráv?
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:36:12    Odkaz na tento příspěvek  

První vlak z Chomutova na kopec po desáté?!

Podívej se na plánek stanice Rusová a pochopíš, proč ani není technicky možné jezdit každé dvě hodiny:

http://g-v-d.sweb.cz/data/planky/planky.html

Důvod je jednoduchý. V Rusové je nástupiště pouze na první koleji od místa, kde dříve stála nádražní budova.

Jak jinak, když v Rusové se nemůžou křižovat dva ve stanici zastavující osobní vlaky navzájem, chceš provést dvouhodinový takt mezi Chomutovem a Vejprty, pokud chceš mít dobré přípoje v Chomutově a v Cranzahlu, kde jsou vlaky na Chemnitz přibližně okolo celé?

A ještě jedna poznámka - Rusová je stanice s jedním z největších obratů cestujících na trati, který tvoří převážně cyklisté (samozřejmě, když tam v okolí nic není). A byla by škoda, pokud by naprosto zbytečně došlo k tomu, že by papírově touto stanicí vlaky projížděly, ale reálně zde zastavovaly.

Aby se ušetřila souprava a mohlo jezdit lépe (? - nevidím tam Žatec) kolem Kadaně...

Proč by vlaky z Doupovky měly jezdit do Žatce, když ve svém návrhu mám zajištěny v Podbořanech přípoje na rychlíky? Ve směru z Kadaně do Žatce činí přestup 3 (slovy tři) minuty, v opačném směru činí přestup 9 (slovy devět) minut. Navíc můj návrh na Doupovce se snaží zachovat/rozšířit rozsah stávajícího provozu.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:44:20    Odkaz na tento příspěvek  

Doplnění - provoz na Doupovce je více než žádoucí rozšířit. Podívej se na nově zveřejněné statistiky o počtu cestujících v letošní sezóně na této stránce:

http://dd.severoceskedrahy.cz/jizdni-rad
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:47:09    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak zdráv?

[biggrin][lol]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10823
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vilémov L:02 - Kadaň S:29-S:39 - Prunéřov S:45
U Kadaně + Prunéřova má být "L" namísto "S", ne?

Ten cca 1,5 h dlouhý prostoj v Radonicích mi přijde neefektivní.
Při tomto systému by asi nebylo možné zajistit provozní propojení s vejprtskou tratí tak, aby vše potřebné (při systému "z CV do Vejprt po 8. i po 10. hodině") zajistily 3 soupravy.

Jestli v některém z úseků má jezdit (téměř) dvojnásobný počet vlaků než v ostatních úsecích, tak by mi přišlo nejlogičtější, aby to byl nejkratší z úseků - tzn. Vilémov - Radonice.

Mimochodem, ten systém "3 + 1" (3 soupravy v oběhu + 1 záložní) přesně odpovídá představám autorů té studie (aby záloha byla 1/3 nad rámec turnusové potřeby), tzn. rozdělení výběrového řízení do celků odpovídajících oběhu 3 souprav by mohlo být nejvhodnější kombinací "žádná obrovská zakázka (tzn. všechny tratě v jednom "soutěžním balíku"), čímž by byli znevýhodněni menší dopravci", ale zároveň "žádná zakázka typu 'pro 1 vozidlo' (= a pak buď jezdit bez zálohy, což je nesmysl; anebo mít 1 záložní vozidlo, tedy poměr záloha ku turnusové potřebě by byla ne 1/3, ale 1/1, tzn. ne moc efektivní poměr).

Podobně by se daly (opět za předpokladu shodných vozidel pro obě tratě) provozně propojit Švestková dráha + Moldavská dráha, opět do systému "3 + 1"; vlak jedoucí okolo 8 h ráno z Lovosic by z Mostu pokračoval coby posilový spoj na Moldavu; okolo 9:15 h by mohlo být v Obrnicích křižování protijedoucích "švestkových" vlaků, tzn. časně dopolední spoj by mohl z Mostu odjet na Švestkovou dráhu už okolo 9:10 h, tedy s kratšími přestupními dobami z okolí (ve srovnání s letošním stavem).

Z odkazovaného článku:
Na veřejnost momentálně prosakují spíše znepokojivé zprávy, dle kterých se chystá předání provozu tratí společnostem, jejichž hlavním cílem je získávání dotací.
Jakkoliv se mi hrubě nelíbí dehonestování ostatních dopravců ze strany KŽC-D, tak totéž se mi nelíbí v opačném gardu. Tedy za sebe dávám [ko] těmto slovům.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:13:22    Odkaz na tento příspěvek  

U Kadaně + Prunéřova má být "L" namísto "S", ne?

Ano, omlouvám se za překlep.

Ten cca 1,5 h dlouhý prostoj v Radonicích mi přijde neefektivní.

Ve svém příspěvku jsem říkal, že mezitím ten vlak může jet přes Vilémov do Krásného Dvora a pak zase do Radonic!

Podobně by se daly (opět za předpokladu shodných vozidel pro obě tratě) provozně propojit Švestková dráha + Moldavská dráha, opět do systému "3 + 1"; vlak jedoucí okolo 8 h ráno z Lovosic by z Mostu pokračoval coby posilový spoj na Moldavu; okolo 9:15 h by mohlo být v Obrnicích křižování protijedoucích "švestkových" vlaků, tzn. časně dopolední spoj by mohl z Mostu odjet na Švestkovou dráhu už okolo 9:10 h, tedy s kratšími přestupními dobami z okolí (ve srovnání s letošním stavem).

Základní chybou je odjezd vlaku Švestkovky z Lovosic v čase podobném odjezdu vlaku do Loun. Navíc trasa mezi Lovosicemi a Mostem je s 810 vyjezditelná za hodinu a půl (v oficiálním návrhu je zbytečná vata), tudíž pokud se napasuje Švestkovka na mostecký rozjezd v X:00, v Lovosicích bude v X:30. To ovšem má výhody v podobě možnosti pokračování vlaku až do Litoměřic, které je u vlaků, kde toto existuje, hodně využívané (škrtnutí některých současných vlaků Lovosice - Litoměřice).

Stejně tak moldavská dráha by měla být napasována na rozjezd v Mostě v X:00. Spojení obou linek by tedy nemusela být špatná věc, akorát já bych ji realizoval trochu jinak (míjení v Mostě).
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10824
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a k těm dalším "víte že" (viz zde):

změnu motorového vozu většina cestujících uvítala
Tak mě se například ve vlaku nikdo neptal.
Z jakého "vzorku" berou tu většinu?
Já bych raději uvítal vozidlo se stahovacími okny, tedy např. 820.

pouze 6 cestujících se ptalo, proč již nejezdí "stará mašinka"
a pouze jeden fanoušek železnice změnu vozidla vnímal negativně

Opět to samé - sledovány pouze "hlasité projevy"; podobně zavádějící jako slova typu "nikdo si nestěžoval" (ale běda, když tu stížnost někdo napíše, že...) nebo "většina dotazovaných cestujcících projevila při dotazování v přepravním průzkumu spokojenost" (samozřejmě, protože ti nespokojení už v té veřejné dopravě nejsou, tzn. ani už nemohli být v tom kterém dopravním prostředku dotazování).

Poznámka pod čarou: bez ohledu na všechny výše uvedené myšlenky - jestli by nakonec nebylo nejjednodušší, využívat o víkendech mezi Kadaní a Radonicemi Regionovu ČD, namísto jejího neefektivního "hnití" v Kadani-předměstí. Během kýžených 80 minut by se obrat do Radonic a zpět stihnout dal.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Urby
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.243.198.208
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:20:11    Odkaz na tento příspěvek  

Takovou studii bych zvládl také. Autoři se vůbec nezajímali zda vozidla, která požadují na tratě jsou provozuschopná. Takže nabízejí například 850 ČD co stojí v Brně totálně vyrabovaná, bezdružický pomník, křimovskou singrovku 033, která se teprve opravuje, brejlovce a čmeláky, které nemají na většinu tratí přechodnost. Nalistujme si popis tratě Chomutov - Vejprty. Zde dle požadavku má být nasazen krokodýl 850/851 + Balm, aby kapacitně postačil. Není zde žádná zmínka, že již dva roky se na vejprtské trati provozují cyklovlaky s M 131.1 + Ztrc, které kapacitně stačí. Jako zajímavost se zde neuvádí, že v Křimově vzniká železniční muzeum a že se právě zde uskutečňovali obří akce s parními lokomotivami ve spolupráci s německou stranou, které teď šotouši obdivují v Lužné ale je zde uvedeno, že na trati je 90 km/h což 810 těžko využije....By mě zajímalo kolik za to ta trojice šašků dostala, že se ani nenamáhali si najít dostatek informací. Přijde mi to jako malý atlas lokomotiv a popisky tratí, který každý primitiv dokáže vygooglit.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:33:55    Odkaz na tento příspěvek  

Davide, já mám od svých kamarádů informace, žes byl vyhozen průvodčím ve Vilémově. Je to tak?

Soudě podle toho, jak znám personál Railway Capitalu, mě nepřipadá, že se jedná o ty, kteří by někoho, když má smysluplné námitky, poslali do prdele. Takže asi jsi udělal něco špatně ty... Zamysli se nad sebou.
Raději nikdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.131.129
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:43:40    Odkaz na tento příspěvek  

Urby: Ty šašky a jejich práci znáš, tak co se sakra divíš? O vejprtské trati tady psal T_m totéž, co ty.

David: Je vidět, že jsi opravdu odborník na slovo vzatý. Nechceš se nechat zaměstnat na Krajském úřadě? Určitě bys byl vítanou posilou teamu.

Průzkumy myšlení se prováděly následujícím způsobem: Všem cestujícím byl odebrán vzorek moči, slin, kůže a vlasů. Po té byly tyto vzorky vloženy do přístroje CX 100/200 a tam vyhodnoceny za dozoru státního notáře.
Ing. Radim Jančura
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.114.132.63
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 00:04:54    Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší dopravce jsem já!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10826
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 02:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se mi při čtení posledních zdejších příspěvků vybavilo to rčení o kryse zahnané do kouta... O tom, co nastane, když se názorovému oponentovi nedostává věcných argumentů...

Pracoval-li bych na odboru dopravy KÚ ÚK, byl bych v názorové opozici s osobou, která uvažuje s tím záměrem "historických vozidel na všechny turistické linky"; stejně tak bych byl v názorové opozici v případě, že by měl být na některých tratích realizován jízdní řád přesně dle návrhu uvedeného v té studii.
A jednou z těch tratí je i Doupovská dráha.

Mmch. na Švestkové dráze se lidem také více líbila 810 než kredenc? Nebo lidé z okolí Švestkové dráhy mají téměř opačné preference ve vozidlech, než mají lidé z okolí Doupovské dráhy?
Jestli se lidem z okolí Švestkové dráhy více líbila 810 než kredenc, tak to znamená, že v těch víkendech, kdy na spojích "Severočeských drah" jezdila kredenc, zatímco KŽC-D vyjela s 810tkou, tak lidé byli z té dvojice dopravců spokojenější s KŽC?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 05:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze studie také vyplývají poměrně zajímavé informace pro infrastrukturu, se kterou požadavky nikdo nekonzultoval, např. zajíždění do Duchcova je sice přímo možné, ale jaksi tam chybí nástupištní hrana (jinak nutná dvojí úvrať), výhybkáře do Dubí rovněž už nikdo nepostaví a pod.

U trati do Zubrnic několik postřehů, spoj je v příležitostném provozu od roku 2010 a jsou zde určité zkušenosti, které se zohledňují při dalším plánování. Např. zajíždění až na hlavní v Ústí bylo po roční zkušenosti opuštěno, neb sice dosáhneme teoretických zajímavých přípojových vazeb, nicméně "průstřelnost" uzlem je komplikovaná, stačí výluka, zpoždění a je problém. Zkrácení ramene do Střekova se na frekvenci vůbec neprojevilo, navíc se získal prostor pro čtvrtý pár vlaků a díky časům na konci obratům je grafikon poměrně stabilní. Navržený "maraton" pro pět párů s obratovými časy 4 - 5 minut by neudýchalo ani moderní vozidlo, natož šedesát let stará náležitost. Navíc výstup cestujících z plné soupravy včetně vykládání kočárků zabere i více než pět minut. A na rekreačních tratích cílová skupina nejezdí někam spěchat. Neberu takový detail, že i osádka vlaku jsou lidi, kteří mají své lidské potřeby a k dennímu chlebu patří řešení nějakých závad, které se prostě vyskytovat budou. Autoři studie dále zcela ignorovali skutečnost, že významná část cestujících se do výchozí stanice dopravuje autem, tedy aspoň nějaká informace o parkovacích místech (a bezpečnosti místa). Bodování míst je také zajímavé, u vlaků už od roku 2010 funguje pro cestující parní vodárna Střekov, která nějak zůstala nepovšimnuta. Dělení cílů podle nadmořské výšky je také mimo, pro obyvatele Prahy, severní Čechy se už dávno nedusí v oxidech síry z elektráren, ale pokud je někde problém se vzduchem tak jsou to jako všude NOx z dopravy, prach a lokální topeniště a tady vůbec nejde o žádnou hranici 500 m.
U výčtu teoreticky muzejních vozidel - to je také síla, řešit některé řady 781, 775, 770(1), nákladní bobiny mělo spíš za účel asi zaplnit papír. Naopak, postrádám zde více informací o možnostech parního provozu, závěry na toto téma mi přijdou dost odbyté.
Není dále dostatečně řešeno deponování vozidel a jejich údržba, u většiny provozovatelů lze hovořit spíše o provizorních podmínkách. O skutečném tankování ani nemluvě.
Neznám zadání této studie, ale očekával bych aspoň nějaké připomínkování od zúčastněných stran (dopravci), kde jsou už minimálně pětileté zkušenosti a na nich by se mělo stavět. Předpokládám, že se jich autoři studie asi moc neptali, jestli vůbec.
studie UK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 08:44:03    Odkaz na tento příspěvek  

no mě taky fascinovalo ohodnocení té nejlepší jízdy - "industriálního kolečka T11", jak vychází v bodování úplně nejlíp. Ono napočítat kvanta možností když cestující nevyleze z vlaku je dost blábol. To tam mohli dát i ještěd nebo hradčana nebo sněžku, možná jsou od někud při jízdě vidět. O volbě bodovaných turistických zajímavostí ani nemluvě. O skutečném stavu uvažovaného vozidlového parku taktéž. Á propo tepličáci provozujou 405ku?? Zprovoznitelnou karkuli i několik provozních T 211 mají krom jiných například i zubrničáci. A co retro vagony? To vypadá že s nimi žádný problém nebude, protože je jich na trhu hromady. To pracoval zpracovatel studie s daty starými 4-5 let?? A na konec: Co je pro turistu lákavého na 152 (810) už vůbec netuším. To zas udělali soudruzi z NDR někde chybu.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 08:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jooo mimořádná blbost vládne světem.... Hoši chce to klid. Stejně to dopadne vždy stejně.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 10:03:03    Odkaz na tento příspěvek  

David:

Nějak se mi při čtení posledních zdejších příspěvků vybavilo to rčení o kryse zahnané do kouta... O tom, co nastane, když se názorovému oponentovi nedostává věcných argumentů...

Promiň, Davide, ale ty tady píšeš tak hloupým způsobem, že jsi akorát každému k smíchu.

Pracoval-li bych na odboru dopravy KÚ ÚK, byl bych v názorové opozici s osobou, která uvažuje s tím záměrem "historických vozidel na všechny turistické linky"; stejně tak bych byl v názorové opozici v případě, že by měl být na některých tratích realizován jízdní řád přesně dle návrhu uvedeného v té studii.
A jednou z těch tratí je i Doupovská dráha.


To je dobře.

Mmch. na Švestkové dráze se lidem také více líbila 810 než kredenc? Nebo lidé z okolí Švestkové dráhy mají téměř opačné preference ve vozidlech, než mají lidé z okolí Doupovské dráhy?

Tak si najdi kontakty na firmu Railway Capital a oni ti určitě milerádi odpoví.

Jestli se lidem z okolí Švestkové dráhy více líbila 810 než kredenc, tak to znamená, že v těch víkendech, kdy na spojích "Severočeských drah" jezdila kredenc, zatímco KŽC-D vyjela s 810tkou, tak lidé byli z té dvojice dopravců spokojenější s KŽC?

KŽC má mnohem méně přepravených cestujících z jednoho prostého důvodu, a to je jízdné. Většině obyčejných cestujících je úplně u prdele, jaké vozidlo jede, hlavně, že jedou vlakem.

studie UK, Dispečer_o11: Souhlas.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3137
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 12:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si najdi kontakty na firmu Railway Capital a oni ti určitě milerádi odpoví.

V seznamu dopravců jsem je nenašel...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10827
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 12:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsi akorát každému
Jojo, zase "mluvím za všechny ostatní", "my víme, co si ostatní myslí, co chtějí a potřebují a děláme to i za ně". [crazy]
Klasika.

Tak si najdi kontakty na firmu Railway Capital a oni ti určitě milerádi odpoví.
Tak jednak organizátoři těch jízd diskutují i zde, tzn. mohou odpovědět zde (co se týče toho upřednostňování 810 vs. kredenc na Švestkové dráze).
Odpověď na otázku "kredenc Railway Capital vs. šukafon KŽC" těžko objektivně zodpoví někdo od kteréhokoliv z této dvojice dopravců.

Většině obyčejných cestujících je úplně u prdele, jaké vozidlo jede, hlavně, že jedou vlakem.
Pokud je toto pravda, tak tím nelogičtější je, když tu změnu vozidel a její údajné uvítání ze strany cestujících přímo vyzdvihuje organizátor na svých internetových stránkách.

A stále platí, že by mě dost zajímalo, jak se k těm údajům o údajné spokojenosti došlo, protože mě (ani nikoho dalšího ze spolucestujících v den, kdy jsem se tam byl letos projet) se na toto nikdo neptal.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 12:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u těch návrhů. Super ty hodinové prostoje 440 na obraty v Kadani P. co tam fírové budou dělat, když tam nikde nic není.... obrat v Děčíně jen 6 min. Expresní osobák (nikde nestaví) Ustí - Lovosice - Ustí západ. Odjezd z Mostu směr Ustí v 5:20 přes Louku v 5:24 R do Prahy a 5:28 osobák do Teplic přes Bílinu (nestaví v Oldě), přípoj dál, je ten co jede z Louky vše v řadě 440. Ta 440 co končí v TP se otočí a pojede po 6 hodině do Mostu a bude zrychlený (nestaví na zastávkách, krom Duchcova a Kyselky. Pak půlnoční osobák do Most-Ustí který ovšem jezdí jen v pracovní dny. Nocování panteru v Teplicích... No a další a další perličky. Sice je to jen návrh (zatím) ale myslím, že zůstane konečný. Ale co když si to kraj přeje.... [happy]
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 15:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Super ty hodinové prostoje 440 na obraty v Kadani P. co tam fírové budou dělat, když tam nikde nic není....
Nechť fírové poděkují SŽDC, nikdo jiný za to nemůže. Kadaň už měla být pod drátama....
z Mostu směr Ustí v 5:20 přes Louku
A to mají jet spojené dva Pantery a přes Bílinu, v Oldřichově se roztrhnout a jeden pojede strojově do Louky a večer opačně? Nebo se bude nocovat v Louce? Klidně, ale ČD si to udělali po svém. Opět kvalitní nádražácký názor přesně v duchu - "když se to zavádí, je to špatně, když se to pak ruší, je to taky špatně". Prostě, hlavně nic neměnit. [ok]
Expresní osobák (nikde nestaví) Ustí - Lovosice - Ustí západ.
To má být spěšňák v časové poloze (snad) budoucího rychlíku. V Lovosicích už na to budou napřípojované autobusy. Obrat jede tunelem na západ jako potěcha pro šotoušky...

(Příspěvek byl editován uživatelem xanri05.)

xx
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 15:26:28    Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta:

http://www.railwaycapital.cz/

David:

Lidem je jedno, jestli jede 830 nebo 810, ale není jim jedno pohodlí, čistota a takové základní věci. 810 má celkově vzdušnější prostor, navíc 810 od RC má sedačky potažené látkou, kdežto 830, která podle mé paměti jezdila na Doupovce, měla koženkové sedačky.

A ještě jedno zlaté pravidlo - kdo mlčí, souhlasí.

Dispečer_o11:

Super ty hodinové prostoje 440 na obraty v Kadani P. co tam fírové budou dělat, když tam nikde nic není....

Tady asi jde o to, že panteři byly pořízeni z ROP Severozápad a ve smlouvě bylo, že ty pantery mají jezdit trasu Děčín - Kadaň a Ústí - Litvínov. Jenže když není elektrifikován úsek Prunéřov - Kadaň a Louka - Litvínov, tak jak tam panteři můžou jezdit?

Nechápu to - když si to nějaký bruselský úředníček pojede zkontrolovat, tak ty podmínky stejně nebudou splněny, protože na cestě do Kadaně bude přesedat u elektrárny, nebo do Litvínova v Louce.

A panteři jsou bohužel jen jednosystémoví, takže kdyby měli jezdit až do Varů, tak nemůžou, a protože styk trakčních soustav je mezi Prunéřovem a Kláštercem, tak nemůžou ani do Klášterce.

Odjezd z Mostu směr Ustí v 5:20 přes Louku v 5:24 R do Prahy a 5:28 osobák do Teplic přes Bílinu (nestaví v Oldě), přípoj dál, je ten co jede z Louky vše v řadě 440.

Smysl ranního Os přes Louku mě nenapadá, do Chemopetrolu může z Mostu zaměstnance dovézt tramvaj. Jenže podle toho, co jsem slyšel o Jakubu Jeřábkovi (úředníkovi na kraji), se jedná o prototyp šotouše z ČVUT, který také prosazuje tu studii o poctivě nostalgických motoráčcích! Takže je to asi navržené proto, aby nějaký skalní šotouš se mohl projet jinou trasou...

Problém je ten, že se stále trvá na přímých Os Ústí - Litvínov, ale ve špičce, kdy je potřeba naopak do Bíliny a Mostu jezdit každou půl hodinu, tak tím pádem vzniká konflikt s vlaky do Litvínova, a proto se objevují takové nesmysly, jako ukončování vlaků z Mostu v Teplicích. Ve špičce by podle mě měl existovat přestup od litvínovského Os v Oldřichově nebo v Teplicích na Os do Ústí (ne na R), tzn. vlak z Litvínova musí odjet dříve, než dnes.

Celkově mi uchází smysl panterů do Litvínova, když tam dnes bohatě stačí 810+010 nebo 814.

Pak půlnoční osobák do Most-Ustí který ovšem jezdí jen v pracovní dny.

Souhlasím, je to blbost, takový vlak by měl existovat spíše ve směru z Ústí (což naštěstí v návrhu existuje, s odjezdem ve 23:33, a tím vznikne i slušné spojení z Prahy po deváté hodině večer).

Nocování panteru v Teplicích...

Kde to tam vidíš?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10829
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 15:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jedno zlaté pravidlo - kdo mlčí, souhlasí.
Jojo, přesně ta (ne)logika "nikdo si (nahlas) nestěžoval"... [satan]
Takže když loni nikdo neřekl během jízdy ve vlaku DD nahlas, že by si namísto singrovky přál šukafon, tak si vlastně - podle stejné (ne)logiky - nikdo tu změnu vozidla tehdy nepřál?

Ale tím se nevysvětluje tvrzení organizátorů "změnu motorového vozu většina cestujících uvítala", protože z tohoto výroku lze usuzovat, že probíhalo dotazování.
Čímž se vracím k otázce, v kolika vlacích dotazování proběhlo (a pak platí, že "většina z dotazovaných cestujících", nikoliv však nutně "většina všech cestujících"), atd. atd.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 16:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05:
To si se šeredně spletl. Já sem neřekl, že to je špatně nebo dobře, jen říkám, že to jsou zajímavé perličky. A že se něčemu se musím smát. Protože jsou některé věci, co někdo nedomyslel. Ale to jsou interní záležitosti a snad se to ještě upraví, ale řešit to tady nebudu. Kadaň není vina SŽDC. Ty obraty si prosadil někdo jiný a kvůli něčemu jinému. A fírové jsou patřičně nasraný. V Louce nic nocovat nebude, poslední panter jede SV do Mostu. Raní panter přes Louku by šel udělat rozhodne jinak. Ale je to jedno. Ten spoj do Lovo nebudu komentovat, pač se tomu smějí i zasvědcení. Kdyby to alespoň stavělo v Zálezlech a na L.Městě., kde je největší frekvence v zastávkách.

VP:
Ano 440 byli pořízeny na tuhle věc. Ale už nikdo nedomyslel, že budou vozit mezi Tep a Loukou v podstatě vzduch. Jediný spoj, kde lidí stojí je ráno do Teplic. Jinak se ta frekvence do motoru vejde jako nic. Ale to je jedno. Koupilo se to, tak ať to jezdí. Kdyby tenkrát někdo při elektrifikaci vymyslel měnírnu jinde než mezi Kadaní a Kláštercem a do Klášterce by byla stejnosměrná, tak dneska by 440 jezdili jinam a motory by dále věrně obsluhovali Litvínov a Kadaň. No co...
Ten noční osobák není špatný nápad, ale měl by jezdit spíš v pátek a o víkendu, kdy je v noci větší frekvence...
Nocování je v oběhu vlaků, to nevidíš v normální JŘ. Ale to se myslím změní...
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 16:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Styk soustav mezi Prunéřovem a Kláštercem je hlavně díky financím, které na elektrifikaci byly. Tahle varianta vyšla levněji, viz celá akce až do KV. Za málo peněz se dělalo hodně muziky...V současné době se dodělává to, co se udělat mělo. Vojkovickej most, Dalovickej most, rychlosti...Je to ho více. Nebyly na to prachy. Dráty měly být do KV už dávno. A rozlomení ramene v Klášterci je důsledek, že se šetřilo. Bohužel.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 16:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: K vozidlům na DD.
Nevidím nic špatného, že tam jezdí 810. Proti 820 i 830/1 výrazně nižší spotřeba PHM a i údržba je jednodušší. Přeci jen je 810 "novější" vozidlo. Nevím, v jakém motoru jste při své jízdě jel, zda v 526 nebo 499. 526 je kmenová a má upraven interier. Navíc poplatky za SŽDC mají také svoji roli. Já jsem třeba dostal dotaz od mého mladšího synka - Tati, proč nejezdí Žhavák? Protože žhavák moc žere a taky je dražší na údržbu...Aha, i Kufr je dobrej.
Většina lidí se potřebuje vlakem někam dostat a taky dojet. A ve studii se třeba nezmiňují o třeba Desirech či podobných "derivátech". Proč ty by tam jezdit nemohly? Pokud by se našel dopravce, kterej by je měl a jezdil s nima? Nebo apriori vyloučen? Jasně, to nejsou ta správná nostalgická vozidla. Padlo to, že by na DD měla jezdit Singrovka. Sice ji KŽC nemá, ale dá se to přece pořešit bixovnou spojenou s Hektorem. Pro šotouše úplné blaho.
DD v obnoveném provozu jezdily i 842, 854 včetně i řidičáku, tak proč ne bixovnu? Na tom závleku do Rohozce ideální.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mara_hk.)
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 16:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Disp_011: Já sem neřekl, že to je špatně nebo dobře, jen říkám, že to jsou zajímavé perličky.
Aha, v tom má být jako rozdíl?

Kadaň není vina SŽDC.
A sakra, tak to si tam měly natahovat dráty cestující v Akci Z, ne? [lol]

Ty obraty si prosadil někdo jiný a kvůli něčemu jinému.
Ty obraty jsou tam proto, že to prosadil kraj a to pro to, aby nastavil dlouhodobý koncept, který dlouhodobě požaduje (ČD jej akceptovaly) a donutil SŽDC konečně konat.

V Louce nic nocovat nebude, poslední panter jede SV do Mostu.
Ráno je to zveřejněná Sv jízda, totéž bude v konečném GVD večer. Také se Sv 6858 zveřejní.

Ten spoj do Lovo nebudu komentovat, pač se tomu smějí i zasvědcení. Kdyby to alespoň stavělo v Zálezlech a na L.Městě., kde je největší frekvence v zastávkách.
Smát se můžou, jak chtějí, protože neví - důvod je ten, co jsem psal, časem to má být rychlík a ten stavět nebude, takže zastavení by bylo kontraproduktivní. Nač nabízet něco, o čem je už dnes zřejmé, že (doufejme) v dohledné době zmizí.
Ještě mohu asi napsat, že kilometry na to byly získány z omezení provozu Vejprt (pojde se jen od května do konce září o víkendech dle jiného JŘ, první vlak nahoru v cca 10:05).

xx
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Disp_011:
Ano 440 byli pořízeny na tuhle věc. Ale už nikdo nedomyslel, že budou vozit mezi Tep a Loukou v podstatě vzduch. Jediný spoj, kde lidí stojí je ráno do Teplic. Jinak se ta frekvence do motoru vejde jako nic. Ale to je jedno. Koupilo se to, tak ať to jezdí. Kdyby tenkrát někdo při elektrifikaci vymyslel měnírnu jinde než mezi Kadaní a Kláštercem a do Klášterce by byla stejnosměrná, tak dneska by 440 jezdili jinam a motory by dále věrně obsluhovali Litvínov a Kadaň. No co...
Koupit 640 také šlo, takže ani s tímhle nelze bezvýhradně souhlasit, Litvínov je skutečně cílem, protože jako 30.000 město bez pořádného spojení s UL má značný potenciál růstu frekvence (snad tím slovem neurazím). V Libereckém kraji stoupl po nasazení nových strojů ve směru Frýdlant a zlepšení JŘ počet cestujících o třetinu.

xx
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk:
Já vím, že se šetřilo, sloužil sem na té trati při její elektrifikaci. Ale už tenkrát si všichni klepali na čelo, proč měnírnu zrovna tam. Zrovna tahle akce se měla lépe promyslet. Ale to je jedno už to stojí a je fakt, že dopravě to pomohlo. Podobné to se zmíněnou výměnou v Ustí hlavní... ale to už jsme tu rozebírali. [happy]
Xanri05 :
O tom rychlíku všichni víme. To se neboj. Ten osobák je prostě zatím nesmysl...
Ty obraty s hodinou čekání jsou z jiné hlavy než kraje. [happy] Ale to je fuk, dlouhodobý koncept se rozpadne, protože to co kraj nastavil jak ve vlacích a autobusech je v dlouhodobém hledisku ekonomicky neudržitelné. To nebudeme řešit, budoucnost ukáže.
Z Litvínova už víc lidí do vlaku nedostaneš. Znáš vůbec Litvínov a jeho okolí? Zjisti si informace kdo tam vlastně bydlí a kam ty lidi jezdí za zaměstnáním. Žádný potencial růstu se konat nebude . Na kraji si myslí pravý opak a přesvědčí se o tom velice rychle. Ano v jednom souhlasím 640 se mohli koupit místo 440. Vyřešilo by se tím mnohé.
Hlavně je fascinující jak kraj něco píše ve studiích a děla pravý opak. [happy]
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hlavně co by vyřešilo zásadní problém, udělat tady v kraji jednotný integrovaný systém... to už tu mělo být dávno. Zatím se jen paběrkuje a vymýšlejí se ptákoviny.
Lovosice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.216.103
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:39:06    Odkaz na tento příspěvek  

Jaký vůbec zr. osobák do Lovo?
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:42:36    Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11: Souhlasím se vším, co jsi tady napsal, ovšem jsem ochoten pochybovat o tom půlnočním vlaku z Mostu.

Xanri05: Dispečer_o11 už nepřímo zmiňoval, že většina lidí z Litvínova jezdí do Chemopetrolu, do dolů, nebo přímo do Mostu. Celý panter se tam nezaplní, i kdyby spojení bylo sebelepší.
Jinak, odkud máš tu informaci o změně jízdního řádu vlaků do Vejprt? A bude se jezdit do Cranzahlu?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10830
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevidím nic špatného, že tam jezdí 810. Proti 820 i 830/1 výrazně nižší spotřeba PHM a i údržba je jednodušší. Přeci jen je 810 "novější" vozidlo. Nevím, v jakém motoru jste při své jízdě jel, zda v 526 nebo 499. 526 je kmenová a má upraven interier. Navíc poplatky za SŽDC mají také svoji roli.
Z pohledu dopravce (přesněji: z pohledu ekonomiky jeho provozu) je to samozřejmě pochopitelné.

To, nad čím jsem se podivoval, byly zveřejněné údaje o tom, jak si údajně i většina cestujících pochvalovala změnu vozidel; s přihlédnutím k tomu, jak se k těm číslům (počet spokojených cestujcících ku nespokojeným) přišlo.

Když tak nad tím přemýšlím, tak sice bych letos jel po DD raději 820/830/831 namísto 810tky (kvůli stahovacím oknům), ale zase u 810 byla větší pravděpodobnost, že se v pořádku a včas dojede až do cíle (u jiné z těchto řad to sem tam nedopadlo, že).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimir Putler: jsem psal, že nejsou v seznamu dopravců a tam nejsou...jejich webové stránky si umím najít.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 18:16:21    Odkaz na tento příspěvek  

David: Proboha, ty jsi ale dement... Žádný průzkum samozřejmě neproběhl, nicméně průvodčí mohli od cestujících zaslechnout chválu na nový motorák. To je naprosto normální, pochválit pracovníky firmy za dobré služby sám od sebe. A i já jsem při své poslední cestě Doupovkou chválil změnu motorového vozu.

Mám dokonce informace, že pokud se podaří provoz na Doupovce, Švestkovce a Kozině pro další roky udržet, Railway Capital uvažuje o výměně oken v 810 za stahovací.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2918
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 19:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Nechápu, jakého hov*a jste se chytil a nad čím tady zase spekulujete. Vy jste jezdil všemi vlaky na Doupovské či jiné dráze, že s jistotou víte, že se žádné průzkumy nekonaly? Nebo soudíte tak jen proto, že se někdo dovolil nezptat zrovna vás? Nebo se ptal a vy jste zrovna nepochopil, že se ptal vás a zrovna na tuto věc? V každém případě o nasazení vozidla rozhoduje, dopravce operátor a objednatel dopravy, třeba i s přihlédnutím k potřebám a preference cestujících. Ale rozhodně to nebudete vy, kdo bude mít právo veta.

Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
studie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.26
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 19:47:33    Odkaz na tento příspěvek  

Moje zadání v části posouzení vozidel znělo takto:
"Mělo by se jednat o vozidla dostupná i pro případné odkoupení pro účely projektu; za historické vozidlo se nepovažují vozy 810 a soupravy z nich tvořené (lze uvažovat např. řady 801, 820, 830, 850 a vozy z nich odvozené a jejich vozy přívěsné); dále lze uvažovat i o soupravách s lokomotivou. Obecně by se mělo jednat o vozidla v historickém nátěru starší než 40 let; nevhodné jsou soupravy (historicky) nesouvisejících typů vozidel."

Moji zpracovatelé se tímto zadáním museli řídit. Proto prověřovali i pomeranče, sergeje či bobiny (nebylo žádáno prověření pouze dle názoru zpracovatele vhodných vozidel, nýbrž všech která plnila stanovené podmínky dostupnosti a stáří), nikoli Desira či Žraloky a ani 460 se nevlezla. Povšimněte si však, že v rozporu se zadáním zpracovatelé zařadili též 810 v původním nátěru.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 19:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Historické vozidlo se nepovažuje 810. Bingo! Tím pádem na nostalgický linkách či jak se ta zhovadilost jmenuje nemůže být zaveden Závazek veřejné služby. Tím se prostě odpískala možnost, že by se jezdilo jinak, než v úterý a v dubnu.
Průzkumy - věřte, že se dělaly. I já jsem byl mezi oslovenými.
Studie nemá větší váhu, než seminární práce VŠ. Škoda, že podobné studie nedělají lidé s praxí, ale s "mokrým" diplomem. Doprava má sloužit potřebám obyvatel a ne bandě šotoušů.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.77.75.163
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:09:20    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za nepravdivé tvrzení o průzkumech, neměl jsem o nich informace.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že podobné studie nedělají lidé s praxí, ale s "mokrým" diplomem.

Člověče, Vy nejste vůbec in...přece tak to naše společnost všeobecně požaduje a praktik je datel pobouchanej, kterému není radno naslouchat [coze]
Lovosice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.216.103
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:23:32    Odkaz na tento příspěvek  

...kterej ten zr. osobák myslíš do Lovosic?