K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 05. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 05. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 09:29:09    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.Už naposled (nejsem tchyně, která musí mít vždy poslední slovo). Zřejmě jste si spletl zkratky: MD-ve vašem podání Matka Dráha-za uzavřením provozu do Harrachova nestála. To udělalo jiné MD-všeobecně známé jako Ministerstvo dopravy. A jemu v čele stál jistý MŘ, funkcionář, jistě víte jaké politické strany. Tak hezký svátek vám z dálky přeje SV-Starý Vlk.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 10:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Stačí mi zkušenost s neuznáváním rychlíků v LK
Jak je to možné - u jedině správného tarifně jednotného a vše uznávajícího Českého Dopravce? Tady ta filipika proti jiným dopravcům fakt skřípe.

Starý vlk: MD-ve vašem podání Matka Dráha-za uzavřením provozu do Harrachova nestála. To udělalo jiné MD-všeobecně známé jako Ministerstvo dopravy
Jojo, zejména to první zastavení provozu (únor 1997 Kořenov-Harrachov kvůli technickému stavu mostu přes Jizeru), to nařídil Říman osobně. A jak mu tam chodili pučmidráti z druhé strany baráku na Pobřeží s návrhy, co všechno zrušit, aby se zavděčili, až se u vyleštěné kliky občas tvořily fronty, to jsem si taky asi spletl.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 10:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je krása, když byla matka dráha nevinná. On vlastně podklady na ministerstvo nikdo nedával a jízdní řád opět sestavovalo ministerstvo. Snad dokonce Říman. ... Bože, to jsou bláboly.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8163
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 10:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no ze by byla chyba s tema rychlikama u CD se vzhledem k tomu, ze v nich platej hned 2 jiny ids, da s uspechem pochybovat. R jsou dale i v pidu a kordisu. Tudiz to spis bude problem u mistniho organizatora. No a kdyz nastoupim v rokytnici do busu a budu chtit jizdenku do semil tak by me fakt zajimalo jakou ze mi pro prestup v jablonecku vyda-na libnet 160 kc/30 km fakt dlabu.

Jinak ano-je dopravce co idol neuznava. Na silnici a to csad stredni cechy (a nevim zda i kad na lince via semily do prahy).

Bohuzel hrobem ids v ceskym podani jsou vzajemne neuznavane karty. Proto by "celostatni" ids s jednou kartou byl pro cestujici zjevne prinos. A na cem ho asi tak postavit nez na jedinym celostatnim dopravci?

th: vas ta zavist jednou sezere.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3775
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 15:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jak je teda možný, že "na druhý straně" jsou ty rychlíky v IREDO i VYDISu? Když teda TO NEJDE mít rychlíky zaintegrovaný? To jsou teda u ČD pěkný blbci, když si dovolej mít rychlíky v IREDO i VYDISu, no ne?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 18:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou dvě možnosti: buď KHK a PUK zaplatily Českým drahám ty nehorázné požadavky na protarifovací ztrátu, nebo je dokázaly líp/víc/dýl mlátit do těch zadubenejch palic.
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 3-2011

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 19:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jak to vypadá se zítřkem, vyrazí dopoledne něco na Frýdlant? Díky moc

Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.218.162
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 07:44:23    Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak je tedy zakopanej pes? Ono všechno házet na ČD, když vidím jací odborníci jsou na Koridu!
T. H. - Už jste přemýšlel o nějakém psycho vyšetření a nebo lázních? Rozebrat s psychologem témata ( ČD, modrá barva a "režimka" ) by stálo za úvahu.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 08:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boreček 13: Měli bychom ocenit snahu T. H. jít vždy, za jakoukoliv cenu proti proudu[lol]. A protože podle T. H. je chyba VŽDY na straně dopravce ČD, není nutné, aby LB kraj a jeho odborníci u KORYTu vyvíjeli další snahu o integraci rychlíků..Stejně tak není nutné modernizovat trať mezi Libercem a Tanvaldem, protože vyhovuje a tento skvělý svršek je katastroficky ničen vozidly ř. 840, kdy navíc někdo v noci chodí v depu a propichuje jim měchy. Stejně tak není nutné mít na trati pražce. Ty neovlivňují geometrickou polohu koleje..Navíc na stykové koleji jsou mezery vždy stejně daleko od sebe, neliší se svou vzdáleností od sebe, prostě všechno se švýcarskou přesností..Není vlákna, kde by T. H. neperlil, ale zde se jedná o skvosty. Navrhuji založit diskusní vlákno Psychologická pomoc Tomio Hádkovi, tím by se mnoho ostatních vláken pročistilo..

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 15:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úpo a Borečku:

Chlapci, vždyť si sedíte na vedení. On má sice T.H. celkem neurvalý přednes, ale ve valné většině má pravdu. A nikde neřekl, že stav trati Tanvald - Liberec je úžasný. Zkuste si přečíst vlákno zpětně. Takhle vznikají drby.

Koriďáci, z Polska mi jezdí cestující do Prahy a je to úžasné, když jedou ráno v 8:40 z Poreby a v Praze jsou už ve 14:11. Super spojení. Možná by se měl trochu někdo zamyslet. Určitě bude bžunda, až zrušíte i Drážďány.

Dále, kdy už přijdete na to, že jezdit autobusem z centra z Harrachova do Kořenova ke stanici je totální, ale totální nesmysl? Poláci přijedou vlakem z Poreby, odjedou do centra autobusem od Harrachova stanice (vyjma vlaku 25452) a zpět musí přes Kořenov, co to je za pí[coze]vinu? Za celou dobu jsem viděl 2, slovy dva, cestující, kteří využili jízdy z centra Harrachova do Liberce vlakem, s přestupem v Kořenově na vlak. Kdyby jezdil autobus k vlakům do Polska, bude jezdit plný tam i zpět. Ale holt si někdo pořád myslí, že stovky lidí pojedou bus/vlak z Harrachova do Jablonce/Liberce s přešádkou v Kořenově. Vždyť spojení bus/vlak je v Harrachově každé dvě hoďky, proč to cpete i do Kořenova, když s tím za poslední roky nikdo nezačal jezdit? Do Kořenova s tím přijedou maximálně Poláci, které se nám ve vlaku povede o tomto spojení přesvědčit. Ale při návozu 100 cestujících do Harrachova nestihneme přesvědčit ani 5 lidí.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 19:45:55    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes do Szklarskej Poreby (po trati obnovené nikoli péčí ČD, spíše jim navzdory) jezdí taky jiný dopravce (GWTR), jízdenky ČD uznává, Libnet uznává, jízdenku až do Prahy vám prodá... jaktože to jde, když TO NEJDE?

Vydávají GWTR jízdenky i na druhou stranu - do Polska dál za Porebu, nebo jen do Poreby? Vydávají Prewozy Regionalne při cestě z Polského vnitrozemí jízdenku do tarifního bodu Szklarska Poreba Jakuszyce /(Gracica Panstva), nebo opět jen do Poreby? Pokud jen do Poreby Górny, je Bilet Czechy+ pro hraniční přechod Harrachov nepoužitelný.

T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 20:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: Kdepak je tedy zakopanej pes?
Já už jsem vám svou teorii na základě praktického pozorování představil, bohužel jste ji kvůli potřebě pořešit mě a ne ji zasklil. Přitom tvrdíme prakticky totéž.
R1463_Hlúpa: není co dodat.
Lukáš 123: GWTR vydává jako prodejce PReg jízdenky (včetně slev) omezeně pouze do a ze SPG (+ Libnet) z důvodu, že si PReg víc nepřejí (IMHO klasická nádražnická paranoia "cestující by to zneužili"). PReg vydávají vše včetně tarifních nabídek (Czechy+, Bilet turystyczny, Ty i raz dwa trzy apod.) až do Jakuszyce Gr. (ty se ve směru do ČR uznávají až do Harrachova).
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 22:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupé Hovno: Ano, zvláště výrok, že chybějící pražce nevadí[lol]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 07:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upo, pražec občas vyhnije, to se stává. Ale na geometrickou polohu koleje to oprvdu nemá vliv. To píše T.H. správně. Ale nesmí jich být 10 za sebou. Asi je trochu vidět nejaký komplex...

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 07:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Ano, třeba prvních pár dní to vliv nemá..Ale když člověk vidí, jak je v tom místě ta kolejnice namáhána, jak se propadá i při průjezdu šuplíku o několik cm, tak jisto jistě dochází k únavě materiálu a dříve nebo později dojde k lomu kolejnice..Co když ale vyhnije hned pražec vedle? Nevím, proč bych měl mít nějaký komplex. Nejsem holt buran a jsem zvyklej, aby věci byly v pořádku. Nejsem ten typický Čech bordelář jako evidentně pár z vás..A i tak argumentace o kontrolách SŽDC je naprosto modrogumní... Papír snese všechno..Kolikrát sami strojvedoucí museli zavolat na DI, aby úsek zkontrolovala; ta zde následně snížila rychlost..Přičemž ze strany SŽDC bylo všechno v pořádku..Největší blbost lidí je nedostatečné perspekce budoucnosti. Komplex má T. H., a navíc je to podělanej srab, kterej nadávky dovede říct jen anonymně na síti.

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.219.47
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 07:59:14    Odkaz na tento příspěvek  

T. H. Když vy se neumíte s tou "režimkou" a dalšími výpady udržet, tak se nedivte. Jinak se dá s vámi v něčem i souhlasit. Ovšem pořád ještě jsem nedostal odpověď na otázku, jaká že to vozidla jsou vhodná pro tuto trať. Odpověď typu ( ne modrá nebo 743 + hafo nula desítek ) mě nezajímají. Pan dozorčí, který má jistě velké znalosti, soudě dle typu vystudované školy a inteligenci spolužáků ;-)) by nám mohl dát fundovaný tip.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 12:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokračujeme v seriálu, stalo se jedné soboty na Os 16217. Lidé se vešli (z Jablonce docela plno, ale ok), jen to řazení mi úplně nesedí. Zapomněl jsem jaké to je jet do Jablonce vlakem, který "Když běží po lese, všechno na něm třese se", ale vyklonit se po letech z okna bylo fajn [happy]


Info pro zájemce o náklady: Manipulák patrně na Frýdlant čeká v LBC a nakládali v Rochlicích na vlečce.


(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 20:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecku, já už svůj tip napsal. Stačí si přečíst diskusi.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.217.194
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 11:08:53    Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Asi přes oči nevidím. Zkuste mně navést. Hledám typ, výrobce, parametry vozidla případně označení. Zkušenosti z provozu a reference vítány.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 12:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Vidím jen návrh na 843/943, ale ta není nízkopodlažní a včera to projela regionova Josefo-Dolská 192 . Takže co zbývá? Pronajmout desira? A ani jedno nevyjede nebo nesmí po zubačce do Harrachova, takže jaké je řešení? Nechat na zubačce 840 a LB-Tanvald jezdit zas co depo dá jako dřív a kochat se žluto-červeno-zeleno-krémovo-modro-bílými soupravami?
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 12-2009

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 12:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: To se skutečně drápalo až nahoru? Do Harrachova, nebo v Tanvaldě přestup?

Všem dohadujícím se o problémech ČD: ČD mají své mouchy, ale zas tolik jich není. Vy se tu dohadujete koho je vina, že se 840 sypou. Jeden to hází jako horký brambor na vinu ČD, někdo na SŽDC co s tím mohou udělat? Nic. Pojdmě se konečně podívat na doopravdického viníka, respektive na toho, kdo za tento neuveřitelný zmatek může. Za tenhle zmatek si mže samo ministerstvo dopravy. Konkrétně na této trati si za to může sám Liberecký kraj. Proč všechny ty zmatky vezmeme-li to od počátku. První zmatek přišel s přenesením dopravní obslužnosti na kraj, to byla první HOVADINA, která způsobila nemalou řadu problémů, druhá věc je to, že se trh pustily soukromé společnosti, když jsou ty tratě v mizerném stavu. Další věc ČD nelze srovnávat s ostatními dopravci, tady totiž nejsou srovnané vstupní podmínky. Ono je totiž vážení docela rozdíl, jestli vstupujete na jednu linku s novými vozidly, a několika milardovém dluhu. Nebo jestli jste bývalá statní firma, která byla poslána dopr.ele v roce 2002. V jakém stavu?????? Na krku 7800 vlaků či kolik. K tomu obrovský stav vozidel v tu dobu již nevyhovující! Co s tím chtete jako dělat. On je rozdíl zakoupit 20 lokomotiv a 50 vozů na jednu linku. Nebo spravovat 7800 vlaků vozidly neodpovídající době a ještě k tomu mít v kase spíše mínus než plus. Co s tím mohou ČD, v takové situaci dělat. Víme jak dopadá regiojet a Leoexrpes na trati, jediné s šancí alespoň neprodělat na ní kalhoty při komerčním provozu, jsou po krk v dluzích a jejich byznys se jim těžce sype! Zkuste popřemýšlet proč tomu tak je? OdpověĎ není těžká, dokud se provoz na železnici neusměrní a nebude od státu předělán systém je nemyslitelné, aby se v Čechcách cokoliv v současnosti bez pomoci uživilo. Náklady na provoz osobní železniční dopravy a možné ceny totiž neopovídají reálně tomu, co by ta firma na ziskový provoz potřebovala, jízdenka by pak do Ostravy ale nstála 500 ani 1000, ale kolik asi? Odhah je třeba německý ceník, mě se dohledávat nechce, zkuste kdo umíte německy mrknout kolik zaplatí cestující za 356 km? Nebudu daleko od pravdy, když řeknu 1500. Co by to udělala s železnicí, šla by tam, kam v tomto systému jít musí. Nějak sem tedy nenapsal výsledek, je totiž asi jasný. ČD se hrabou z problému kam je bez myšlenkovitě hodil stát. Stát nemá dostatek financí na financování železnice = tahá soukromí kapitál. Cena za železnici roste a za chvíli se lidi nedostanou do práce. Neb ČD buď něco spraví (to je nepředpokládatelné) a nebo se budou muset ztáhnout. Když se stáhnou, dopadne to též bídně, soukromnící se v našem státě budou předbíhat ve lžích jako teď a ještě k tomu se rozpadne jakákoliv možnost přestupu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 12:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honnzok: Zeptal jsem se průvodčího, byl přestup v Tanvaldě. I tak docela překvapení po letech.
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 12-2009

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 12:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci: To věřím, bohužel to tak dopadne asi všude s novými vozidly, je to začarovaný kruh.

Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 12:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: podle momentálně platných oběhů je regionova pravidlo na 16218/16217 Ta - Li a zpět aby byla zajištěna zesila v sezóně vlaku 16213 aby mohl jet 2x840 z Tanvaldu... Takže přestup je pravidlo v Tanvaldě momentálně u dvou vlaků...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 13:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to rozumné řešení (navzdory všeobecné neoblíbenosti RN), za Jabloncem by jedna 840 nestačila. Každopádně 16213/15/17 byly v létě vždy "japonské metro", štěstí, že o víkendu místo 16213 jezdí to desiro.

Když ted 814.192 jezdí na zesile co jezdí na Josefův Důl?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 15:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecku, pokud bych měl jmenovat konkrétní vozidla nebo parametry, určitě bych to nepsal tady a rozhodně bych si to nechal zaplatit.

Honzoku, ten blábol je sice krásnej, ale moc dlouhej. A srovnávat problémy dopravce v závazku s dopravcem jezdícím na vlastní komerční riziko je jako srovnávat jablka s pytly cementu.

Nechic, u regiobudky stále tuto rekonstrukci považuji za zvěrstvo, které by měl někdo zaplatit ze své kapsy. Určitě nemá co dělat na trati se stoupáním nad patnáct promile.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 12-2009

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 16:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Já nesrovnávám, zřejmě umíte opět vyčíst něco, co nikdo nenapsal. Já jsem tam jen napsal, že česká železnice je na tom špatně a to bohužel, právě z NEVINY dopravců. Je to z důvodu zkur..... systému. Protože se to točí v začarovaném kruhu.

Liberecký kraj není spokojen s ČD nasazují zastaralá vozidla -) ČD se snaží vyhovět, nemají peníze, kupují to co kupují -) zjišťují nedostatky -) snaží se je vyřešit narazí na nedostatek financí (častá vyměna drahých měchů) -) Liberecký kraj pokutuje -) ČD logicky shazují vinu na provozatele infrastruktury SŽDC -) ten nemá peníze, zkouší svého vlastníka což je stát, kam se obratí asi na Ministerstvo dopravy -) Ten to nepřizná (že také nemá peníze, nebo přizná) a odpoveděnost shodí kam? Na hlavu Liberckého kraje! Kde vidíte možnost, aby situace nevznikla. ČD se alespoň nějak snaží něco místně vyspravit, ale, těm hodí pod nohy klacky SŽDC, SŽDC zas háže pod klacky stát nejspíše MD. MD zase Ministerstvo financí, Ministerstvu financí státní kasa.... A jste v ..... kruhu.

Řešení je jednoduché -) BusLine se Sorkou! Bohužel.

a nebo výměna toho podivného nikdy nemající možnost na pořadné fungování a vždy nespravedlivého systému, co se zavedl. (Nepravděpodobné, někdo by musel přiznat chybu)

Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 16:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Honzok to pojal dost krkolomně, ale pravdou je, že skutečně ani jeden prvek začarovaného kruhu (kraj, MD, SŽDC,ČD) neví co dělá ten další a komunikace nefunguje a nefungovala, pak tu řešíme komické situace, že SŽDC není schopná kraji dát oficiální informaci, kdy bude opravená 086 (nebo ji kraj není schopen zjistit, nevím kde je pravda), ČD nekomunikují asi s nikým, když s LK si nedokáží dohodnout integraci rychlíků a dle místní diskuse koupili nevhodná vozidla pro 036 (pokud vůbec nějaké vhodné vozidlo existuje). LK a ČD a SŽDC si každý mele svou, nikdo před nikým neustoupí a bitý je jen cestující (třeba kdyby LK slevil z nízkopodlažního požadavku u některých spojů, tak by se v létě všichni do vlaku vešli), chybí tu ten vyšší orgán stojící nade všemi (nad organizátorem, dopravcem a správcem infrastruktury), nepřijde nikdo a neřekne Takhle ne pánové, za peníze daňových poplatníků to musí fungovat! Sedneme si na MD všichni a společně se dohodneme a vyřešíme to. Pokud by tohle bylo možné v případě objednávky všech vlaků MD, tak jsem taky za to tohle privilegium krajům sebrat.

A regiobudka je sice krám, který do menších kopečků nepatří (současný Adršpach toho důkazem), ale momentálně pro ty cestující to je opravdu lepší než stát na cizí noze...
Liadem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 17:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo z jakého důvodu jsou v Liberci tyto vozy? Jedná se o Hradecký A(150)030 B(256)199 Bt(283)374 s Bt(283)380
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 3-2012

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 18:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úpa-jestli posíláte T.H. na psychárnu,tak to asi pujdete Vy sním,né?Protože se chováte úplně stejně.Jestli bych Vás mohl poprosit o nějaký odkaz kde jsou nějaké normy,směrnice či vyhlášky z kterých berete své informace při porovnávání s tratí do Tanvaldu.Nebo jestli nám můžete předložit nějaký dokument že jste vyškolen na traťmistra?Já to vše sepíšu a půjdem s tím na polici.Za odměnu Vás svezu Desirem do Zittau ať se pokocháte tamnějším trať.svrškem a jako bonus Vás zavezu do Porajowa a projdem si spolu poskou část 089 a to teprv uvidíte po čem se dá jezdit!A to nadzvukovou rychlostí 30 km/h.

A se zeptám proč musí být ta neustálá nízkopodlažnost?K čemu je to dobré?Jak píše Nechic,proč nějaká číst vlaků nemůže jezdit 843?

A když jsme u té 843 tak jestli se nemýlím(jsem jen strojvedoucí,podle milana.hanuliaka nemám školy,takže jsem asi blbej),má taktéž vzduch.vypružení neboli měchy.Ale nevzpomínám si že by kvůli ježdění na špatné 036 jim praskali.Není to s porovnáním s 840 nějak divné?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 18:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně Duštifírovi nahrává také fakt, že DB posílá vlaky do Tanvaldu 10 let (tedy v nejhorších letech trati) a kdyby jim to ničilo desira (ti tam taky mají vzduch tuším) nebo tehdy 612, tak by toho asi rychle nechali.
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 3-2012

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 19:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic-ale ty Desira(612) tam jedou jen párkrát za víkend.To ještě nic neznamená,ale 843 tam jezdili denně a téměř všechny vlaky tak jako teď 840.

Proč nemůže u prvního "dělničáku" z Tanvaldu jet 843?Myslím že tímto vlakem pojede jen dělnický lid a ten asi není nějak tělesně postižený.Musí tam být bezpodmínečně nízkopodlažnost?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 19:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Tanvaldu jsou volné singrovky, co zapřáhnout je? [biggrin]

No jestli to nějak skončí, tak šuplíky budou hoblovat zubačku (na to jich moc potřeba není), zbytek pošlou na relaci do Nového Města pod Smrkem a do reko dostane Tanvald regionovy... Jiné "vlk se nažral a koza zůstala celá" řešení nevidím.
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 3-2012

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 20:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic-ale singrovky nejsou nízkopodlaha[sad].Co by na to řekla ožralá omladina z diskotéky u večerního vlaku že musí vylézt pár schodů při nástupu do vozidla![angry]

[biggrin]
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.253
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 20:49:07    Odkaz na tento příspěvek  

Liberecký kraj požadoval ve svém výběrovém řízení na dopravce určité technické parametry vozidel z důvodu:
A) zvýšení komfortu vlaků pro cestující (aby s tím někdo jezdil i za 10 let a aby si ČD nedělaly z libereckého depa pobočku muzea a šrotiště)
B) aby cestující nemuseli u vlaků Liberec - Harrachov zbytečně přestupovat (což mj. přineslo více cestujících na zubačce)
C) aby se na tanvaldských tratích mohl zavést interval 30/60/120, na který lze navazovat příměstské a městské autobusy a přípoje na (všech) ostatních tratích, které nemají v rámci Evropy a ČR výjimečný interval 40 minut

Dopravce ČD (dobrovolně) předložil Libereckému kraji nabídku, se kterou vyhrál. ČD nabídly Libereckému kraji vozidla RS-1 (a jejich O12 objednal vozidla s úpravami pro zamýšlené nasazení ve velké sérii za cca cenu o cca +15% vyšší, než se do té doby RS-1 prodávaly průměrně )

proč nějaká číst vlaků nemůže jezdit 843?
a) Protože v úseku Liberec - Tanvald nestihnou po rekonstrukci tratě jízdní doby (rekonstrukce se odsouvá od roku 2007). Stejně tak ve špičce nestihnou jízdní doby kmenových vlaků na trati 037.
b) Protože aktuálně nesmí na zubačku.
c) Protože na základě provozních zkušeností o ně objednatel pro tyto tratě nemá zájem (porovnejte si statistiky zpoždění a odřeknutých vlaků v období, kdy byl provoz zajištěn 843 a 840 - nesrovnatelné. Podle výše napsaného má zřejmě mnoho diskutérů děravou paměť)
d) Protože ČD ve své vítězné nabídce nabídly jiná vozidla.
e) Protože nejsou uvedená ve veřejné smlouvě, na základě které Liberecký kraj platí Českým drahám za výkony, které se ČD zavázaly svému zakazníkovi dodávat.

S těmi 814 je to už úplný nesmysl:
a) nestihnou jízdní doby
b) kloužou se i v úseku Liberec -Tanvald, do Harrachova nesmí vůbec a jsou v pravidelném provozu na 036 dobré akorát k tomu, aby zablokovaly trať (např. na podzim).

Jinak ČD měly několik posledních dekád Času Dost k tomu, aby samy předvedly, jaká nejlepší vozidla dokáží pro místní tratě získat... Pokud by si samy vedly lépe, třeba by ani Kraj žádnou soutěž nevypisoval.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.8.14
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 20:49:37    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic Neděle, 04. května 2014 - 13:35:25
Když ted 814.192 jezdí na zesile co jezdí na Josefův Důl?

Na Josefův Důl tato regionova nejezdila, tam se střídají vozy 814.161 až 165.
814.192 s 193 jezdí z Tanvaldu do Brodu (v pracovní dny dvě, o víkendu stačí jedna).
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.8.14
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 20:54:09    Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší brejlovec 754.007 na R 1148/1149
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 21:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM: Máte pravdu, pletl jsem si ji se 162...ta tam jezdí taky. Jinak pěkné fotky klasiky [happy] (Sním či bdím, to vzadu vypadá jako béčko)

Pavel Blažek: To co píšete je pravda a bavíme se tu o stavu před rekonstrukcí, po reko snad 840 budou jezdit s menšími ztrátami. Samozřejmě to VŘ je chválihodné a navzdory poruchovosti 840 do vlaků nalákala opravdu dost lidí.

A problémy jsou: Jak to bude v létě až se zas lidi nebudou vejít do vlaků? Budou opravdu nějaké sankce (nebo jiné páky s výchovným efektem pro ČD)? A jak jinak to posílit nebo nahradit? 814 skutečně jízdní dobu nestíhá, do Jablonce jsme dojeli +3 a to jsme vyjeli včas z Liberce. Vědělo se ještě před nasazením řady 840, že přijdou takové problémy? (ostatně Stadler nechtěl ani dát záruku). Přihlásil se do toho VŘ vůbec ještě někdo? Zase jsme skončili u toho, že Kraj+ČD+SŽDC+MD se na ničem nikdy nedohodnou a nespolupracují, takže je zázrak, že tu máme aspoň tu řadu 840 ačkoli ne v plném nasazení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 22:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pak tu řešíme komické situace, že SŽDC není schopná kraji dát oficiální informaci, kdy bude opravená 086 (nebo ji kraj není schopen zjistit

Vždyť termín je a za nedlouho se rychlíky rozjedou. Kraj pouze neobjednal osobní dopravu.

Já nesrovnávám, zřejmě umíte opět vyčíst něco, co nikdo nenapsal

A co tohle: On je rozdíl zakoupit 20 lokomotiv a 50 vozů na jednu linku. Nebo spravovat 7800 vlaků vozidly neodpovídající době a ještě k tomu mít v kase spíše mínus než plus. Co s tím mohou ČD, v takové situaci dělat.

třeba kdyby LK slevil z nízkopodlažního požadavku u některých spojů, tak by se v létě všichni do vlaku vešli

Bohužel asi někdo nepochopil, že nízkopodlažnost na maxovce je totální, ale totální nesmysl. I kdyby byla v každé zastávce ukrytá zvedací plošina, pořád by se jednalo v globále o levnější záležitost, než zvedat perony na 550 mm. Co takhle do Polska, také nízkopodlažnost? Zájem vozíčkářů je evidentně enormní.
Absolutně vozíčkářům nezávidím, jedná se o těžké životní břemeno, ale rozhodně se nedá očekávat, že by se halda vozíčkářů vydala po kamenité lesní cestě na Orle. Liberec - Tanvald - Brod, nízkopodlažnost ano. Ostatní z 034, 035 a 036 by byl holý nesmysl. A maxovka to silně dokazuje. Tam se kvůli nízkopodlažnosti každý den najíždí zbytečně s 20ti tunami železa a 5ti tunami bakelitu cca 20x do Josefáče a zpět.

a jejich O12 objednal vozidla s úpravami pro zamýšlené nasazení ve velké sérii za cca cenu o cca +15% vyšší, než se do té doby RS-1 prodávaly průměrně

[lol][biggrin]
Vynikajícími úpravami jsi chtěl říct. Převody více do tahu nejsou, motory Iveco na hovno, informační systém na hovno, Mirel na hovno. No za cenu + 15% super.

Protože v úseku Liberec - Tanvald nestihnou po rekonstrukci tratě jízdní doby (rekonstrukce se odsouvá od roku 2007). Stejně tak ve špičce nestihnou jízdní doby kmenových vlaků na trati 037.

Zatímco štádler je stíhá....

Protože aktuálně nesmí na zubačku.

A věřím (spíše doufám), že už tam nikdy nepojedou, dokud se neupraví brzdový systém, EDB a nepřidá se EMG.

Protože na základě provozních zkušeností o ně objednatel pro tyto tratě nemá zájem (porovnejte si statistiky zpoždění a odřeknutých vlaků v období, kdy byl provoz zajištěn 843 a 840 - nesrovnatelné.

Zkusil sis vytáhnout statistiky, kolik vlaků jelo místo 2x840 pouze 1x840? Jestli spíše zde nebude zakopán hafan... Cestující jen čekají, aby se mohli svézt přeplněným vlakem na jedné noze a to ještě na cizí.

Protože nejsou uvedená ve veřejné smlouvě, na základě které Liberecký kraj platí Českým drahám za výkony, které se ČD zavázaly svému zakazníkovi dodávat.

A není chyba, že Kraj nepožadoval adekvátní náhrady? Nevěřím tomu, že jste tam u vás tak naivní a mysleli jste si, že se turnusová potřeba 14 vozidel dá u ČD zajistit pouze 16ti vozidly. To není elektrická trakce, ale nezávislá trakce... Tam je poruchovost vždy vyšší.

S těmi 814 je to už úplný nesmysl:

Vidíš, že se na něčem shodneme.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.135
Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 23:07:27    Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně doufám (a jednám tím směrem), že na řadě 843 proběhnou úpravy brzdového systému (nejprve) a pak bude tato řada opět přípustná na zubačku. Tipuji, že dříve nebo později se objeví 843 na vozebním rameni Praha - Tanvald...
Poznámka: pokud se problémy s bržděním 843 projevily na zubačce (mocněné sklonem trati), znamená to, že stejné problémy mohou nastat kdekoli jinde...


A není chyba, že Kraj nepožadoval adekvátní náhrady? Nevěřím tomu, že jste tam u vás tak naivní a mysleli jste si, že se turnusová potřeba 14 vozidel dá u ČD zajistit pouze 16ti vozidly.


Počet záložních vozidel si určuje (navrhuje) dopravce ve vazbě na to, s jak velkou spolehlivostí (a sankcemi) chce svůj veřejný smluvní závazek (nabídku + smlouvu) plnit. Nikde není dáno, že se počet záložních vozidel nemůže v čase měnit, např. dle zkušenosti, správkového stavu., sankcí...


Zkusil sis vytáhnout statistiky, kolik vlaků jelo místo 2x840 pouze 1x840?
O situaci s redukovaným řazením vím. V některých případech je to v rozporu se smluvními závazky dopravce, které má možnost si kontrolovat také každý občan.
V holé návaznosti na větu porovnejte si statistiky zpoždění a odřeknutých vlaků v období, kdy byl provoz zajištěn 843 a 840 je skutečnost taková, že dnes jsou:
- menší zpoždění
- menší počet odřeknutých vlaků

Co je lepší? Jet včas v narvaném vlaku nebo jet pozdě či vůbec? To samozřejmě neznamená, že se stávajícím stavem objednatel souhlasí.

Problémem, kde se za stávající smluvní a vozidlové situace hledá řešení jen velmi těžko, je přeprava velkého počtu cyklistů. Nutno dodat, že o doby VŘ se situace v počtu cestujících a kol vyvinula. S některými řešeními dopravce nesouhlasí, obecně jde u všech možností o významné náklady k tíži objednatele nebo dopravce navíc, což zatím nikdo neschválil.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 02:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro strojvedoucího Siemens Desiro Classic VT 642 německého železničního dopravce Vogtlandbahn.
Už jsem se vyjádřil pane strojvedoucí. Měl jste si přečíst můj příspěvek z dne 29 dubna v 10:30. Vytváříte si o mě svoje dohady, co jsem měl říci, nebo si myslet o vás. Které nemají s pravdou o mě nic společného, nezakládají se na pravdě o moji osobě.
Dál se k tomu vyjařovat nebudu. Protože je to zbytečné. Protože bych se jen opakoval.
Popřeji Vám jen jako strojvedoucímu, aby jste dojel ve své službě v pořádku. Já osobně z Libereckého krajě znám strojvedoucího, kterého si vážím.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 04:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boreček 13
Až budete příště psát o inteligenci druhých osob, tak se nezapomeňte podívat také na svou vlastní přezdívku.
Normální inteligentní člověk, by si totiž takovou přezdívku nikdy nedal.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 05:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde přikládám také dva odkazy úseku Rybniště Liberec.
http://www.youtube.com/watch?v=OLFpudrXCyY
http://www.youtube.com/watch?v=vyVnXFmxJbc
Ty videa jsem viděl několikrát. Schválně si všimněte toho stavu tratě za stanicí Varnsdorf státní hranice, kde už začíná německé území. To je přesně v momentě času 17.34 a dále to pokračuje (1 část videa.) To je prostě paráda se podívat na tu širou trať, trať v pořádku a jen zírám. Jinak já už se k té 036 vyjadřovat nebudu. Jen napíši drobnost. Trať 036 potřebuje větší poloměry oblouků. To je její velký nedostatek. Kromě míst, kde to nelze změnit v důsledku terénu, husté zástavby,mostů nebo potřeby značných investic apd. Jsem zvědavej na tu modernizací 036.

Poslední drobnost. Nebudu se tu bavit s přezdívkami. Pouze tři jsme tu uvedeni se jménem a příjmením. Proto s touto diskusí končím.
kachitta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 06:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smlouva o JHŽ
Dodatek č. 1 - JŘ 2012, řazení
Dodatek č. 2 - JŘ 2013
Dodatek č. 3 - JŘ 2013
Dodatek č. 4 - JŘ 2014
Dodatek č. 5 - MS v letech
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 07:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně poloměru oblouku na 036 čerpáno z odkazu
z historie Kreportu.
https://www.k-report.net/diskuse/archiv2009/28/16627-archiv-13.htm l
Za problematické považuji hlavně již zmíněné oblouky o poloměru 150 m.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 08:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem si to tady tak četl, přemýšlel jsem, že opět na některé body zareaguji, i když jde o témata z dílny filmového studia Kolovrátek. Ale úroveň diskuze, ve které každý je pro druhého nesvéprávný či nedostudovaný idiot, mě od toho odradila. Ovšem překvapilo mě, kam až hloupost či naivita některých lidí může zajít. Krom toho, že blbci jsou úplně všichni a nejvíc dopravě rozumí lidé, kteří v ní nepracují, je fascinující vysvětlení, že za všechny problémy může začarovaný bludný kruh MD-LK-SŽDC-ČD. Nebýt toho, že dopravu objednává kraj, jistě by Matka Dráha sama ze své vůle zajistila blaho všem lidem dobré vůle... (Aha, takže proto Liberecký kraj byl po stránce vozového parku donedávna smetištěm. Proto Matka Dráha - pro blaho lidí - zastavila provoz do Harrachova.)
Naivní úvahy o tom, jak zlý objednatel brání dopravci nasadit nenízkopodlažní vozidla mě rozesmívají až k pláči. Máte pravdu, ten zlý objednatel brání dopravci sankcemi v tom, aby porušoval smlouvu, jíž se zavázal plnit.

Překvapivý je i názor fíry "od konkurence". Zatímco VGB vysoutěžil a problémy nejsou, nebo byly vyřešeny ke spokojenosti cestujících, objednatele a v možnostech dopravce, tak jinde zkrátka platí "nejde to". A za to může zlý objednatel, který objednal nová vozidla z důvodu vyššího komfortu dopravy. (to bych čekal spíš od někoho neobjektivního od ČD)

A se zeptám proč musí být ta neustálá nízkopodlažnost?K čemu je to dobré?Jak píše Nechic,proč nějaká číst vlaků nemůže jezdit 843?
Proč nemůže u prvního "dělničáku" z Tanvaldu jet 843?Myslím že tímto vlakem pojede jen dělnický lid a ten asi není nějak tělesně postižený.Musí tam být bezpodmínečně nízkopodlažnost?

Zkuste si poposednout a popřemýšlet... Proč objednatel do výběrka požadoval určitý počet vozidel stejného typu? Proč objednatel neumožnil použít "kde co"...?? Ááá, že by to bylo tím, že ono "kde co" má jen a pouze "Národní dopravce pro všeobecné blahorodí", a tak by šlo o nerovné podmínky v rámci soutěže??
Jdeme dál - proč objednatel neumožňuje slevit z podmínek výběrového řízení? (Tady snad napovídat nemusím.)



A ohánět se tím, že nízkopodlažní vozidla slouží jen vozíčkářům, a tudíž jsou zbytečná, to už je opravdu zoufalost.

Byl jsem zvědav, kam až blbost některých zajde. Škoda, že diskuzi kolega Blažek "narušil" seriózními reakcemi.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10418
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 11:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to tady tak čtu... Hm, za poruchy řady 840 na t-036 údajně může ne příliš dobrý stav tratě...

Za to, že tato řada měla (nebo stále má?) problémy se zasouváním přídavného schodku (což nádražáci "řešili" tím, že ten schodek nevysouvali ani tam, kde je nástupiště velmi nízké; asi s modroargumentem "žádný vozíčkář tu nenastupuje" [crazy]), také mohl nepříliš dobrý stav tratě č. 036? [crazy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 13:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pan strojvedoucí Vogtlandbahn.
Stav tratě o kterém hovořil pan strojvedoucí Vogtlandbahn, lze shlédnout také na videu http://www.youtube.com/watch?v=vyVnXFmxJbc
Úsek tratě Rybniště - Liberec 2 část.
Aby jste to nemuseli hledat (pro ostatní), je to v rozmezí hodnot času 02:07 až 08:59.

Pro pana strojvedoucího Trilexu. Doufám, že jste pochopil, co jsem Vám chtěl pouze naznačit.
Můžete být zcela klidný, nic takového, co jste napsal, jsem si o vás nikdy nemyslel, ani to neřekl.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 13:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra von Alex: I naprostému laikovi je patrné, že zabahněné lože, shnilé pražce a rozjeté styky nejsou to pravé ořechové jak pro trať, tak pro vozidlo..Třeba k těm pražcům se stačí podívat do normy ČSN Dřevěné kolejnicové podpory pro železniční dráhy“č.j.22693/06-OP
,TPD,ČSN EN 13145„Železniční aplikace–Tratě–Dřevěné příčné a výhybkové pražce“a dále kouknout do předpisu SŽDC S3,díl V či služební rukověti SŽDC SR103/3(S)[happy] A to samé najdeme jak pro ty styky, tak pro železniční lože...Pokud všichni ajznboňáci uvažují jako T. H., tak se pak nedivím, proč jezdíme potom, po čem jezdíme..Papírově je to v pořádku, netřeba to řešit[crazy] Pochopil jsem to tak, že Poláci to mají v mnohem horším stavu než my, tak na co si stěžuji? Že když mohou jezdit Poláci po tankodromu, tak my také? A proč se vlastně snažit? Papírově je to v pořádku.

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 15:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzok: ČD mají své mouchy, ale zas tolik jich není
ČD mají jedinou mouchu; považují přepravu osob a nákladů za podružnou aktivitu, ale důležitější je pro různé skupiny v nich (management, kamaráčoft, odbory, stát) spíš dojení peněz, zaměstnanost a sociální smír.
První zmatek přišel s přenesením dopravní obslužnosti na kraj, to byla první HOVADINA, která způsobila nemalou řadu problémů
Převedením dopravy na kraj začaly konečně být vidět ty SKUTEČNÉ peníze, které to potřebuje, ne že se naoko vysoutěžilo Pardubice-Liberec za sedmnáct korun a desetinásobek natekl někudy bokem. Takže se ty kraje začaly chovat racionálně, což samozřejmě nádražníci do té doby zvyklí, že se jich na peníze nikdo neptá, viděli jako obrovský problém. Další malér (nebo jak vy říkáte zmatek) způsobilo to, že ačkoli ministerstvo dopravy verbálně deklarovalo, že místní dopravu si řeší kraje, reálně objednávku ovlivňovalo tím, že zhruba polovinu peněz na regionální vlaky dávalo do ČD přímo s průhlednou záminkou, že by to kraje utratily za něco jiného (na tyhle peníze tedy kraje nedosáhly a potažmo je nemohly využít při soutěžích, čili byl zaručen monopol ČD). Z těchto peněz nakonec vznikly "desetileté smlouvy" a "memorandum", kraje i kdyby chtěly (po nástupu socanů stejně moc nechtěly), neměly možnost ty peníze využít jinak.
druhá věc je to, že se trh pustily soukromé společnosti, když jsou ty tratě v mizerném stavu
To spolu ovšem nijak nesouvisí - např. Vogtlandbahn na trati 089 jezdí po pěkných oraništích a nebrečí furt jako stará k... prostitutka, že mu všichni ubližujou a trať ničí vozidla. No tak třeba jo, jen je hodně divný, že to ty samé ČD, které tu trať spravovaly (chtěl jsem napsat udržovaly, ale nechci jim křivdit) do roku 2009, nevěděly dřív. Asi se její stav za ty dva roky výrazně zhoršil, jak jim tam hanuliak vytahoval šrouby.
ČD nelze srovnávat s ostatními dopravci, tady totiž nejsou srovnané vstupní podmínky
Samozřejmě, že ČD jsou co se vstupních podmínek týče v nesporné výhodě vlastnictví již existujících a účetně víceméně odepsaných vozidel, zatímco jiní dopravci si vozidla musí koupit (úvěr) nebo pronajmout na leasing, což je více zatíží. Ale i přesto tito dopravci dokáží nabídnout dobré podmínky i ceny, se kterými obstojí i v přímé konkurenci. Viamont na 149, Vogtlandbahn na 089 své soutěže vyhrály, protože tam šlo o postavení se na stejnou startovní čáru - ceny přitom byly dosaženy nižší, než s těmi odepsanými starými vozidly (pokud se vůbec podařilo nějakou původní cenu z účetnictví ČD dostat). Dokonce i ČD dokázaly jednu soutěž vyhrát (ovšem, jak se později ukázalo, ne že by to byl úplně dumping, ale nějak tam některé položky nezapočítali a teď se drbou na hlavě). Tak kde je ten problém, co se financí týče? Není tu spíš problém v tom, že těch financí tam teče spousta, ale nějak se různými dírkami vytrácejí?
Náklady na provoz osobní železniční dopravy a možné ceny totiž neopovídají reálně tomu, co by ta firma na ziskový provoz potřebovala
No vždyť proto se to taky dotuje, (zatím) s tím problém nikdo nemá, jen se holt čím dál častěji někdo ptá, co se za ty peníze vlastně kupuje a jestli by se nedalo nakoupit výhodněji. A to tu ještě furt máme balík financí posílaný z centra ("memorandum" plus různé postupně prožírané "odprodeje majetku"), u kterých se nikdo neptá a který je naopak určen k udržení statu quo (tzn. aby na něj kraje nedosáhly a u ČD objednat musely). Znovu podotýkám, že v celém systému je přeprava osob a nákladů jen podružná "komplikace", aby bylo čím zdůvodnit ty penězovody. To je podle mě hlavní problém...

P.S. Víra v to, že to vyřeší nějaký moudrý tatíček na ministerstvu, je hodně naivní, když je součástí problému.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 2-2013
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 15:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochlubim se s videem ze včerejšího dne na krásné trati 035 --> https://www.youtube.com/watch?v=hn99U3ea3Ak&feature=youtu.be
Jinak jsem koukal že u Spálova už byli připraveny kolejnice na výměnu. Nemáte někdo informace jestli při té dvoudenní výluce je plánované nějaké prořezávání a kácení?
nik_5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2013
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 17:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

13.května bude vydána zlatá mince s mostem přes Jizeru viz http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-79
Václavs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 17:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu vám sem dát naskenovaný SJŘ trať 508 rok 1976?

V roce 1981 projelo uzlem Ústím nad Labem průměrně 240 vlaků za 24 hodin a dalších 60 bylo rozřazeno v uzlu. S řazením místní zátěže pomáhaly stanice Střekov a Sever.
V éře ČD Carga se v Ústí nad Labem neřadí vlaky ani v jedné stanici.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 17:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud všichni ajznboňáci uvažují jako T. H., tak se pak nedivím, proč jezdíme potom, po čem jezdíme..Papírově je to v pořádku, netřeba to řešit

Já tedy hledám v historii, ale takové tvrzení jsem nenašel.

A ohánět se tím, že nízkopodlažní vozidla slouží jen vozíčkářům, a tudíž jsou zbytečná, to už je opravdu zoufalost.

Jednalo se o příklad. Ale budování nízkopodlažnosti v určitých místech je prostě zhovadilost, která pouze vycucá rozpočty bez jakéhokoliv efektu. V čem je maxovka s nízkopodlažností výhodou? A kde konkrétně? Vždyť nástup do nízkopodlažní části je horší než nástup do normální části. A perón bude jen ve Smržovce.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 17:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Václavs:

Klidně, to nikomu neublíží....

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 18:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... aspoň dobře uvidíme, jak to v dobách "dřív bylo líp" jezdilo mizerně.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 18:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale budování nízkopodlažnosti v určitých místech je prostě zhovadilost, která pouze vycucá rozpočty bez jakéhokoliv efektu. V čem je maxovka s nízkopodlažností výhodou? A kde konkrétně? Vždyť nástup do nízkopodlažní části je horší než nástup do normální části. A perón bude jen ve Smržovce.
Heleďte, já nejsem žádný nadšený propagátor nízkopodlažnosti. Obecně není podle mě potřeba 100% low-entry spojů ve veřejné dopravě, i když setkávám se s názory lidí, kteří si to nemyslí...
Ovšem železnice má svoje specifika. Ve srovnání s výběrkem na autobusy se soutěží na dráze pár vozidel. Těžko tedy vymýšlet různé typy do výběrka jen proto, abych ježišmarjá neměl nízkou podlahu všude. A u trati 034 se objednatel zkrátka musel rozhodnout, zda 0% nebo 100%. Rozhodl, jak rozhodl. A toto rozhodnutí podle mě muselo padnout, pokud chtěl objednatel veškerou dopravu do Josefáče řešit vlakem. Toto rozhodnutí respektuji, ačkoliv já osobně bych do JHŽ přiřadil trať 035 na úkor 034, kde pro mě za mě mohly jezdit MV 810 do rozpadnutí (ovšem za cenu úpravy koncepce a prodloužení linky 104 do Josefáče, čímž bychom na rozdíl od SQ mohli začít mluvit o tom, že Josefáč nějakou obslužnost vůbec má, ale to je jiná story...)

Low-entry má svoje výhody v obecné rovině - usnadňuje totiž nástup do vozidla. Není to jen pro vozíčkáře, je to pro všechny. A oceňují to především rodiče s kočárkem, lidé s kolem nebo těžkým kufrem, lidé o holi... Kamkoliv přijedete mezi lidi, najde se někdo, kdo taková vozidla preferuje.
Samozřejmě, že aby efekt byl úplný, je potřeba mít vozidlo "v souznění" s podobně vybavenou infrastrukturou, jinak jde o poloviční řešení.
Ale tady se ptám - co by měl LbK udělat víc, než objednat vozy a roky tlouct do hlavy vám na SŽDC, že ta infrastruktura se musí přizpůsobit moderním trendům? Kdyby se vše odehrávalo v rovině alibismu na obou stranách, tak kraj řekne "na co low-entry vozidla, když nástupiště neumožňují..." a dráha by mohla tvrdit "na co rekonstrukce, když jezdí stará vozidla, která neumožňují..." A takhle by to mohlo být se vším, dokud by se koleje a vozidla nerozložily stářím...
Tak se nad tím zkuste zamyslet.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Václavs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 19:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


V roce 1981 projelo uzlem Ústím nad Labem průměrně 240 vlaků za 24 hodin a dalších 60 bylo rozřazeno v uzlu. S řazením místní zátěže pomáhaly stanice Střekov a Sever.
V éře ČD Carga se v Ústí nad Labem neřadí vlaky ani v jedné stanici.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 20:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

100% low-entry

Ještě že je čeština bohatá na slova....

A u trati 034 se objednatel zkrátka musel rozhodnout, zda 0% nebo 100%. Rozhodl, jak rozhodl. A toto rozhodnutí podle mě muselo padnout, pokud chtěl objednatel veškerou dopravu do Josefáče řešit vlakem.

Nemyslím si, že by zrovna rozhodnutí o nízkopodlažnosti rozhodlo o provozování železniční dopravy do Maxova.

ačkoliv já osobně bych do JHŽ přiřadil trať 035 na úkor 034,

Je to neuvěřitelné, ale v tomhle se shodneme.

kde pro mě za mě mohly jezdit MV 810 do rozpadnutí (ovšem za cenu úpravy koncepce a prodloužení linky 104 do Josefáče, čímž bychom na rozdíl od SQ mohli začít mluvit o tom, že Josefáč nějakou obslužnost vůbec má, ale to je jiná story...)

A tady se rozcházíme. Tlaky na protažení 104 do Josefáče znám, ale přesto si myslím, že by zde měl zasáhnout opět objednatel. Mimochodem pro mě osobně je 810 s výměnou stávajících oken za stahovací okna s dvojitým sklem, úpravou obložení, výměnou motoru (třeba i se zachováním plynového lanka z důvodu jednoduché opravy a bez drahých přidaných zařízení), výměnou buňky WC, opravou sedaček (např. v 810 GWTR jsou celkem pohodlné a pěkné) a např. dosazením monitoru s propagací míst, kam se dá jezdit, propagací IDOLu atd, naprosto ideálním vozidlem. Pro odhlučení (strojvůdci bijte mě) dosadit nekovové zdrže. Pro malou lokálku vozidlo dostačující, na jízdní doby vs. údržba a spotřeba absolutně bez konkurence. Lepší a zdaleka levnější reko, než 814.

Low-entry má svoje výhody v obecné rovině - usnadňuje totiž nástup do vozidla. Není to jen pro vozíčkáře, je to pro všechny. A oceňují to především rodiče s kočárkem, lidé s kolem nebo těžkým kufrem, lidé o holi... Kamkoliv přijedete mezi lidi, najde se někdo, kdo taková vozidla preferuje.

Lidé jásají a mávají vlajkami na každé zastávce....

Samozřejmě, že aby efekt byl úplný, je potřeba mít vozidlo "v souznění" s podobně vybavenou infrastrukturou, jinak jde o poloviční řešení.

To je právě to, co jsem uvedl minule. Ale vybudovat perony na maxovce mi přijde absolutně zbytečné. Pořád je levnější koupit plošiny a někde je v budkách schovat, než draho vybudovat drahé perony s přeložkami manipulačních kolejí.

Ale tady se ptám - co by měl LbK udělat víc, než objednat vozy a roky tlouct do hlavy vám na SŽDC, že ta infrastruktura se musí přizpůsobit moderním trendům?

Kraj si musí uvědomit, které rameno má smysl upravit pro nízkopodlažní vozidla a kde je držet nebude. Jsou to sice rozdílné finance, ale v globále se jedná o jednu společnou kasu, ze které se finance přerozdělují.
Nikde jsem si nevšiml, že by rodiče lamentovali, že musí kočárky zvedat do vlaku, že musí kola zvedat do vlaku, že se po schůdcích z upraveného peronu alespoň s hranou Tischeru do vlaku pohodlně nedostanou atd.... S úpravou 036 po Desnou souhlasím, 035 od Tanvaldu do Brodu mimo spálov a Návarov, také.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 3-2012

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 20:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úpa-tak podruhé...prosím sepsat a podat trestní oznámení.Já Vám k tomu přidám taky trať 089,tam taktéž stojí pražce v blátě.Jen nevím koho obvinit.Traťmistra?DI?SŽDC?A už žádné papírové formality.S těmito podklady máte soud přeci vyhraný!Ale zpět k tématu a ten byl:kvůli špatné trati 036 praskají na 840 měchy...
Otázka:proč na stejné trati nepraskají či nepraskali měchy na 843?

Hanuliak-nezlobte se,já jsem prostě musel na větu:"můžu z fleku dělat strojvedoucího" reagovat.Tím že máte školu která toto umožňuje,tak to je bohužel teprve začátek toho než se stanete strojvedoucím.Dnes už je to možná mnohem jednodušší(já byl 5 let na dílně,dělal jsem avizéra,pískaře,zaškolení v bývalém voz.depu,zaškolení u vozmistrů,1 rok jako posunovač v depu,1 rok jako pom.strojvedoucího,pak kurz a zkoušky na "pravou stranu").Psal jste tady něco o tom že tu na Vás lidi hned útočí.Se nedivte.Můj názor...Nepište do všech příspěvků jaké máte školy.Neprosazujte svůj názor za každou cenu,hlavně né způsobem že když Vám někdo oponuje,hned mu naznačíte že tomu nerozumí a že Vy na to máte školy.Pak se nedivte,že jsou na Vás jak vosy.Jinak Vám též přeji mnoho úspěchu v zaměstnání.
K videu...Ano trať za Varnsdorfem směrem do německa je krásná.Bodejť né,když byla před dvěma lety komplet zrekonstruovaná,tento GVD byla rychlost zvýšena na 80 km/h.

Otto-p.Pospíšil,potrefená husa se vždycky ozve,viďte?!Předně se chci ohradit na Vaši připomínku že:" nízkopodlažní vozidla slouží jen vozíčkářům, a tudíž jsou zbytečná".Já jsem nic takového nenapsal,nic takového netvrdím a proti vozíčkářům nic nemám.Byla zde snaha diskutovat o tom zda má smysl např.u prvního či posledního spoje mít nutně nízkopodlažní vozidlo.Kdybyste pravidelně jezdil s vlaky,zjistil by jste že u těchto spojů se vozíčkář ani kočárek neobjeví.Ale nic není nemožné,vozíčkář se ve 4 h ráno objeví.A zde jsem chtěl zastavit u řady 843.Ta má přeci plošinu.No a pokuď by se zjevil náhodou kočárek,tak snad gentlemani ještě nevymřeli a někdo(u Trilexu to má za povinnost průvodčí)pomůže.SAmozřejmě souhlasí,během dne plné nasazení nízkopodlažních vozidel.Víte mě to přijde jako přepich jet v neděli první vlak z Liberce Desirem když by stačil úspornější Regiosprinter kvůli pěti ožralým Turkům do Zittau kteří Vám nechtějí zaplatit a v lepším případě Vám to ještě poblejou.
Píšete jaký se tady najdou blbci,jak jeden napadá druhého že je nesvéprávný či nedostudovaný idiot atd.,ale řekl bych že svým chování se řadíte mezi ně.A to mě na Vás docela mrzí.Myslel jsem že budete diskutovat,ale mě se to spíš jeví jako Vaše oblíbené "nejde to".
Ano máte pravdu,jediný kdo se seriozně vyjádřil bez jakýchkoliv napadání jiných byl p.Pavel Blažek

P.Blažek-já 814 taky nemusím.Jelikož jsem jezdil za Jizerské dráhy Tanvaldy turnusově na 810.260 často ve spojení s vlečňákem(což je vlastně jako 814 jestli se nemýlím)a nikdy se mě nestalo že bych nevyjel(stačilo pro to udělat pár drobných věcí),tak si myslím že není až zas takový problém v té Regíně,ale možná v lidech a v depu.