K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Brno (ŽUB) do 20. 09. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Železniční uzel Brno (ŽUB) » Archiv diskuse Železniční uzel Brno (ŽUB) do 20. 09. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 23. srpna 2014 - 02:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím to tak, že územko na řeku v nejbližších 3 letech nebude (odvolání na kraji, správní žaloba, případně kasační stížnost) a aby se stávající rola úplně nerozpadla, tak se začne dělat modernizace. Tu zabezpečovačka, tam úprava (jižního zhlaví), možná i sanace viaduktu s částečnou výlukou vláry či přeroffky a sunutí do Šimic, možná celkové zkulturnění odbavovací budovy (kéž by se podařilo dostavět vybombardovanou věž a obnovit historické podloubí) a kdyby se město hodně odvázalo, tak by třeba i vypsalo architektonickou soutěž na přednádražní prostor.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2446
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 23. srpna 2014 - 21:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stále diskutovaný přesun. Spíše bych v návaznosti na stále jen diskutované VRT vystavěl menší stanici na dolním s třemi nástupišti připravenou na onu VRT, kam bych odvedl dálkovku (průjezdové vlaky), odtud směrem k hlavnímu nějaké S, využití stávající trasy, ovšem bez úvratě. Dále jak jsem již psal, pořízení dalšího nástupiště v prostorách nynějšího hl.n. směrem k Tescu, zde bych vyhnal stánky a pod tímto novým vybudoval parkovací plochy, popř.by bylo možné dobudovat ještě nějaký podchod a vymýtil před nádražím IAD, ponechal bych jen VHD. Mohlo by dojít k úpravě přednádražního prostoru, zkultivování a pod. Tímto by došlo k bezpečnějšímu provozu v těchto místech hlavně pro pěší a využivatele VHD. Nechápu, že kdejaký moula MUSÍ přijet před nádražní budovu a také nechápu, proč zde musí být takový provoz IAD. Mělo by být zájmem města tuto odtud odvést.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 24. srpna 2014 - 00:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Tak to bys to všechno pěkně zku...l.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2447
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 24. srpna 2014 - 13:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: [lol], dík aspoň něco. Naštěstí ty názory můžeme mít beztrestně, stejně o tom rozhodují jiní.
Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.94.56.43
Odesláno Neděle, 24. srpna 2014 - 15:02:07    Odkaz na tento příspěvek  

cracatit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.58.132
Odesláno Pondělí, 25. srpna 2014 - 19:58:09    Odkaz na tento příspěvek  

Podpisy se můžou shánět, ale dost se obávám, že je iniciativa nestihne sehnat dost brzy, navíc jde jen o demagogii a využívání vymytých mozků, prostě totálně o ničem a je dobře, že se referendum nestihne do voleb. Pak se uvidí, co bude.
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.234.119
Odesláno Pondělí, 25. srpna 2014 - 23:39:10    Odkaz na tento příspěvek  

Racek: a obě uvažované varianty jsou nyní z železničního hlediska funkční.

Čímž mimo jiné přiznáváte, že návrh SUDOPu z minulého desetiletí, který byl prosazován jako jediné správné řešení (jehož odpůrci byli dehonestováni), byl nefuknční a horší než současný stav. Přičemž původní Sudopácký návrh byl tak "skvělý", že při jeho dotažení do konce bylo nutno jej celý zahodit a jít na to jinak. [crazy]

Aktivisti....
Vidím, že argumentace odsouvačů je stále stejně arognatní jako před 10 lety (viz výše - nefukční řešení, které razili, bylo hozeno do koše), kdy jsou zastánci přímé návaznosti MHD na vlak (Proč asi, u všech čertů! Protože ji používají, to je tak těžké pochopit?) dehonesotváni a jejich názor je zlehčováni na úroveň toho, kdo vlakem nejezdí, tudíž není oprávněn se k tomu vyjadřovat.

Prý pět minut! Přestup navíc, vy demagogu! Takže si ten čas zdvojnásobte. Pět minut na přestup (střední čekací doba při intervalu 10 minut) a pět minut jízdy.
Heh, ptáte se, zda zastánci rekonstrukce nádraží v současné poloze vůbec jezdí vlakem. A sám argumentujete lidmi, kteří vlakem nejezdí, že JIM to bude jedno. To si teda pořádně odporujete, ne?

PS: Zelené nevolím, členem ODS nejsem a ani žádného jiného sdružení či politické strany. Mám šalinkartu a vlakem jezdím... ne, nejsem režijkář. Nepracuju ve státní správě, tudíž případné poukazování na "finanční zainteresovanosti" by bylo obviněním křivým. Jsem daňový poplatník, kterému není jedno, jakým způsoben bude s veřejnými penězi naloženo.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3146
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 25. srpna 2014 - 23:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla vypsána zakázka na modernizaci Maloměřice-Židenice: http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/cs/Form/Display/522390

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
udržitelný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.72.97
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 04:45:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tady se člověk někdy opravdu pobaví. Zrovna Racka spojovat se SUDOPem [biggrin]...

Jinak to "házení do koše" si představujete jako Hurvínek válku. Jde jen o dílčí úpravy, celkově je projekt natolik připravený, že dle IKP umožňuje stavbu dokončit do roku 2022. Naprojektovat celé dílo od začátku by trvalo minimálně 10 let - viz doba nutná dle IKP na přípravu varianty B (NvC).

Aktivisti jsou dehonestováni zejména za jejich demagogii, překrucování faktů, lži a aroganci, tedy za podobné přečiny, jaké oni sami vytýkají politikům.
Aktivisti....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 00:38:49    Odkaz na tento příspěvek  

Poklope a těch 10 minut intervalu jste vzal kde? Přestup navíc? Jak pro koho, pro značnou část cestujících zejména ze čtvrtí jako Lískovec, Bohunice, Štýřice apod. naopak může být MHD rychlejší na odsunuté než na hlavní. V podstatě celý problém se smrsknul na hypotetickou špatnou dostupnost nádraží MHD. Takže když se vyřeší lépe MHD, tak asi aktivistům už přesun vadit nebude? Navíc proč by musel být nutně přestup u hlaváku, když tam hlavák nebude? MHD řešitelná je, že někdo někdy napsal krávovinu o jedné lince MHD na nové nádraží (resp. jedné šalinové) neznamená, že to tak bude a že to pojede míň často jak někde na maloměstě.
Jinak přiznávám, raději bych viděl nové nádraží, už kvůli tomu, že jak řvou aktivisti, tak je jasné, že něco smrdí, ale na jejich straně. Že se na tom odsunu někdo napakuje, je bohužel český folklór, stejně tak jako se napakuje ten kdo platí aktivisty napakuje na variantě v centru.
Pro mě za mě, ač bych měl o něco raději moderní nové nádraží se všemi jeho pozitivy i negativy, tak se klidně spokojím se současným, které se opraví tak aby vyhovovalo jak cestujícím tak hlavně samotnému železničnímu provozu a ne že nedělá v podstatě nic kromě toho, co už vysloveně "hoří". V současné podobě je prostě nevyhovující, to snad nemůže nikdo popřít (krom těch hloupých aktivistů, kteří samozřejmě říkají jen to co se jim hodí a zbytek zamlčují nebo argumentují nesmysly typu 90% lidí to bude mít dál. Nebude. Kde byli ti aktivisti, když Kordis začal ukončovat autobusy na Komárově, Staré Osadě, Lískovci atd.? Tam jim i vám přestup navíc nevadil? To najednou nemusí být nádraží v centru (u centra)? Zajímavý přístup, říkající hodně o tom, že jim nejde o cestující veřejnost, ale o zájmy jiných skupin, za které kopou metodami, jako píše "udržitelný" v příspěvku nade mnou. Proto taky hodně lidem jsou protivní, protože s ničím konstruktivním nepřišly a jen si stěžují, jak je jim chudinkám ubližováno viz "kauza" s podpisy teď.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 10:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro většinu cestujících se jízdní doba na Dolní výrazně prodlouží. Špatná dostupnost odsunutého není hypotetická, ale skutečně existující a uspokojivé řešení nemá. Nemá tam vést sice jen jedna, ale hned dvě linky, což je pořád výrazně méně, než u současného přestupního uzlu, kde jich je hned 8.
Od perónů na zastávku by to bylo výrazně dál, plus většinou další přestup plus přeskákat buď křižovatku na Nových sadech, nebo u viaduktu - obojí dost zdržení.
Martin Verner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.44.54
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 10:37:56    Odkaz na tento příspěvek  

V současné době lze od brněnského hlavního nádraží na kteroukoli zastávku MHD v Brně dojet s nejvýše jedním přestupem (nebo skoro na kteroukoli, ale sám jsem výjimku nenašel).
K odsunutému nádraží mají jezdit celé dvě linky po celé jedné trase - jaký tam asi bude interval? Kolik tramvajových konečných obslouží? Asi celkem zřejmé, ne? Výsledek - propojení železnice a MHD v Brně se podstatně zhorší; to mimo jiné dá dalším dojíždějícím impuls k přesednutí do auta. To vše v situaci, kdy IDS JMK cíleně převedl dopravu do Brna na železnici, kdekoli to jen trochu šlo, s umělou likvidací dřívějších přímých autobusů...lidi to akceptovali právě díky rozumným přestupům na tramvaje na roli, o které by teď měli přijít...
A konečně nezapomeňme, že ta tramvaj k odsunutému nádraží je taky jen plán... ani po čtvrt století nedokázalo Brno připojit na MHD ústřední autobusové nádraží na Zvonařce!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 12:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty trasy mají být dvě - po Dokoupilově bulváru (už vidím ten propletenec kolejových křížení Nových sadech) a odbočka z nynější d12 (jeden z důvodů, proč se přeloží šalina do Plotní.
Trasa po bulváru, kudy zřejmě nikdo chodit nebude, protože vede odnikud nikam, končí na Nových sadech, které jsou už teď dost špatně průjezdné. Stačí sledovat, jak dlouho se čeká na zelenou fázi např. od Ronda. Bluvár má údajně křížit mimoúrovňově Opuštěnou, ale věřte Dokoupilovi, že.
Trasa od Komárova se zasekne pro jistotu hned dvakrát - na Zvonařce, kde mimoúrovňové křížení rozhodně nebude a na preferenci s ohledem na tamní provoz moc nevěřím - navíc tudy jezdí okružky, takže by se mohly vzájemně preferenčně tlouct a pak levé odbočení k viaduktu - taky chuťovka.
Když přidám spoje k odsunuté roli, musím nutně ubrat do centra. Výsledkem bude nejhromadnější doprava v pravém slova smyslu.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 17:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Verner: A co třeba vzít v úvahu železniční dopravu, nové zastávky v Židenicích, Lískovci a v Černovicích? A ejhle, najednou je to také pouze jeden přestup a to ten na vlak, který Vás doveze až na nástupiště a je tedy i irelevantní řešit jak daleko je to od šaliny k nástupišti. O diametru nemluvě, ten to vše jen utvrdí, i když kdo ví, kdy bude.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 18:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové zastáffky v Šimicích, Lískoffci a Černovicích mohou sloužit i bez odsunu a možná ještě lépe, než s ním.
Bude-li odsun, nezůstane krupica na diametr. Odsunutá rola bez diametru nemůže existovat, diametr bez odsunuté role jo a navíc by jí výrazně odlehčil, takže by kvůli kapacitě odsunování nebylo potřeba.
PVT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.190.3
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 19:43:32    Odkaz na tento příspěvek  

uz od dob cara klacka (rakouska uherska) se koketuje s presunem nadrazi do mist dolniho nadrazi kde melo prapuvodne stat. takze neco na tom presnu musi bit pac bi to jinak nevidrzelo tak dlouho.

ono totiz nejde jen a pouze o to nadrazi a MHD ale i rozvoj mesta aneb se to musi brat v sirsich souvislostech

pamatuji si ze v brne jezdilo 23 linek salin a pak nekdo prisel a seskrtal a pretrasoval to na 13, lidi brblali a nakonec si zvikli kdiz prestehuj nadrazi tak taky pretrasuj linky vzniknou nove prestupni uzli najakej ten patek bude chaos nez to dostavi a doprava se stabilizuje a mozna to i mezitim nekolikrat pretrasuj. jenze to par lidi neprenese pres srce pac si zvikl ze poslednich par let nejak jezdi a najenou mu to pojede jinak a von bude muset studovat kudi jet coz bude nad jeho mentalni sili.

a ke zvonarce neni poradne spojeni MHD pac ten atobusak postavili jen a kvuli tomu ze pred grandem uz to netacilo aneb PROVIZORIUM a ten zbitek tj. vlakovy nedodelali pac to nejak stacilo a pak prisel kotrmelec, ekoteroristi a jini zviditelnovaci.

dalsi uzasna vlastnost vsech zastanco nadrazi v centu a to v jakekoli podobe je ze vyvyjeji aktyvitu vzdy a pouze pokut pokut ty zli odsunovaci zacnou vivijet vetsi aktivitu tj. zahajeni uzeniho rizeni, stavebni povoleni, .... ale jete nikdy jsem nazazil adi jakikolv odpurci cehokoli prisli s necim jako prvni ci nivileli aktivytu dele nez se jim povede zhodit to proti cemu bojovali.

a co jsem tak vypozoroval tak ativisti jsou pekni demagozi kdy media a lidi jim to zerou i s navijakem.

pokut bude mit nekdo problem s mou cestnou tak hot lepsi to nebude
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 20:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vždyt rekonstrukce má stát víceméně stejně, ne-li víc než odsunuté nádraží. Dochází Vám vůbec, že když se bude stavět nádraží pod Petrovem, tak se po dobu stavby (těch cca 15 let) stejně bude jezdit na Dolní, jako loni o prázdninách, takže i tak ten odsun nastane, i když "jen na chvíli".

Vartianta v centru se má realizovat okolo 20 let, takže jsme v roce 2035, a to už má stát VRT Praha - Brno, a pod Petrovem se rovnou musí vybudovat ono podzemní nádraží pro VRT. A jsem zvědavej jak daleko má být nástupiště pro VRT od šaliny, když se tímto parametrem nádraží v centru ohání, že je výhodnější
TMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 3-2013
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 20:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem jel autobuswm z Úzké na Zvonařku 13 minut. Dopravní situace v okolních ulicích katastrofální. Opravdu si myslíte, že se zde intenzita IAD po odsunu nádraží sníží?
sotous
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.250
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 22:20:30    Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji všem článek o jednom "odsunutém" nádraží, kam již mnoho vlaků nejezdí, podoba s Brnem čistě náhodná

http://de.wikipedia.org/wiki/Ludwigshafen_(Rhein)_Hauptbahnhof

a hlavně zde

http://www.pro-bahn-bw.de/rv_rhein_neckar/rn-lu-hbf.htm
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 23:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodney: Dochází Vám vůbec, že když by se stavělo odsunuté, tak budou po celou dobu jezdit přes HBf. náklady?! A to by jezdily, protože by se muely ffšechny mosty na stávajícím náklaovém průtahu postavit znovu.
S samozřejmě souvisí omezení pod mosty - Dornych, Plotní, ty ulice by možná byly úplně neprůjezdné.
Podzemní nástupiště má jít pod Nádražní, takže by to na šalinu určitě daleko nebylo.Stačí si prohlídnout studii.
PVT: Kvůli tomu, že si člověk zvykne i na šibenici, tak se má postavit hovadina? Navázat na komunistické plány a la Zvonařka je opravdu nápad hodný nedouka.
Sotouš: velmi poučné, akorát že náš bakalář asi neumí deutsch. Ale těch paralel je tam víc, než dost (S-Bahn-SJKD, hrůzostrašný autobusák, dlouhá vzdálenost na šalinu...Tam by měl Dokoupil strávit aspoň 5 let.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5751
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 00:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dochází Vám vůbec, že když by se stavělo odsunuté, tak budou po celou dobu jezdit přes HBf. náklady?!

To přece není potřeba, aby to někomu docházelo. Nákladní doprava se samozřejmě po dobu stavby:
a) zastaví
b) převede do nezávislé trakce po trati Břeclav - Hrušovany - Brno
c) převede do nezávislé trakce po Vláře
d) ti dopravci, kterým se to obzvláště nebude líbit si budou moci sami zaplatit odklon přes Přerov do Třebové a projedou si to ve zbytkové kapacitě (podobnost s dnešními odklony přes HB kvůli situaci v ÚnO čistě náhodná)
e) a ti nejvzpurnější dostanou časové okno 23:30 - 3:30, kdy mohou přes Brno hl.n. projet. Na zlepšení vztahů mezi SŽDC a dopravci budou na tratích Brno - ČT, Brno - HB a nebo Brno - Břeclav nickolejné výluky tak, aby to nešlo projet v jednom dni. Aby nákladní dopravci náhodou nezvítězili v konkurenčním boji se silniční dopravou [vypravci]
johnben
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.69.210.98
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 08:10:44    Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger:A vy jste jako viděl harmonogram průběhu stavby odsunutého nádraží? Vy víte, že po dobu stavby pojedou náklady přes HBf.??? Pokud vím, tak se nikdy neuzavřela celá trasa, ale vždy se stavělo po polovinách tak, aby byla zajištěna aspoň nějaká kapacita. Nevidím důvod, proč by se náklad nevešel třeba v jednom úseku na jednu kolej. To tam opravdu jezdí tolik vlaků, že je vyčerpaná kapacita nákladního průtahu??? Přesvědčte mně!!!Pro mně to moc inteligentní argument teda není!!! Navíc mosty budou vícekolejné, takže se může postavit např. jedna kolej mimo stávající mostní objekt. Podívejte se na situace a podle mně bez problémů lze zajistit i dvojkolejný nákladní průtah. Určitě budou tahat nákladní vlaky přes nádraží, které má vyčerpanou kapacitu, to má fakt logiku!!! Vaše poznámka nemá u mně a myslím, že i u mnoha dalších diskutujících moc velkou váhu.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 09:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste fakt legrační. Projekt nemá ještě ani územní rozhodnutí a Vy se sháníte po prováděcí dokumentaci a harmonogramu?
Které Hrušovany jste myslel, doufám, že ne na Jevišoffkou.
Už vidím, jak se staví jedna kolej mimo stávající mostní objekt například na Plotní. To tam asi dají pontony.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5754
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 09:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Johnben: Vaše poznámka nemá u mně a myslím, že i u mnoha dalších diskutujících moc velkou váhu.

Nejste náhodou hlavní výlukář?

Na základě toho, co se děje dnes vám garantuji, že přesně tak to bude a nikdo se s nákladní dopravou extra mazlit nebude.

b) převede do nezávislé trakce po trati Břeclav - Hrušovany - Brno

Bod b) v mém předchozím příspěvku škrtněte, nic by neřešil. Ostatní platí.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 10:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tak i kdyby jezdil přes hlavní....to je to taková katastrofa? Prostě za 5 min projede a je to. Náklad běžně jezdí přes osobní nádraží ve Třebové, Olomouci a kdoví kde ještě. Navíc většina nákladu jezdí v noci ne? A pokud se k tomu přičtou opatření maximálního odklonu, tak tím líp (viz Petr Šimral).
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 11:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že trať od Šimic na HBf. vede zčásti zastavěnou oblastí, že právě v noci, kdy by měl být klid, bude na roli rachot jak ze stíhačky, Vám asi nedochází.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 12:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[lol] ...a z Židenic na dolní to vede pouští a pralesem [lol]
johnben
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.69.210.98
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 13:06:26    Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Ha ha ha, pokud vím, tak jste s tím začal vy, že přes nádraží bude jezdit náklad!!! Zajimavé, že zrovna řešíte Plotní, kde z každé strany jsou min. 3 navržené koleje v dostatečné vzdálenosti od stávající mostní konstrukce, takže z hlediska provádění zde nevidím problém, ale ten asi vidíte jen vy.
Petr Šimral:Ne to nejsem. Jo tak vy mi garantujete, hezké, ale jak psal Goldfinger, tak ještě neexistuje prováděcí dokumentace a harmonogram!

Doporučil bych, aby jste se někdy jeli podívat na takové stavby, jak se to dělá a že je vše technicky řešitelné, ale vy asi umíte jen kafrat. (Omlouvám se těm, kteří pracují v oboru, nechtěl jsem je nijak urazit, ale bohužel takto musím odpovědět).

Akorát jsem si potvrdil, že opravdu nemá cenu reagovat v diskuzi, protože i když máte logickou odpověď, která je i technicky podložitelná, tak vás beztak setřou. Takže si užívejte své diskuzní příspěvky[wink]
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5757
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 13:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučil bych, aby jste se někdy jeli podívat na takové stavby, jak se to dělá a že je vše technicky řešitelné, ale vy asi umíte jen kafrat.

Ano. Umím jen kafrat. A to z toho důvodu, že pak přes ty "perfektně" organizované stavby musíme provážet vlaky [angry].
A na základě dnešních staveb si nedělám naprosto žádné iluze.
udržitelný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.72.97
Odesláno Pátek, 29. srpna 2014 - 14:50:39    Odkaz na tento příspěvek  

Podzemní nástupiště má jít pod Nádražní, takže by to na šalinu určitě daleko nebylo.Stačí si prohlídnout studii.

Nástupiště podzemní kolejové skupiny sice má nejsevernějším cípem končit pod Nádražní (u křižovatky s Husovou), ale dál se táhne 450m vedle stopy současného viaduktu mezi Novými Sady a Uhelnou až za parcelu Titania.

Zrovna tak nástupiště nadzemní kolejové skupiny má končit u Uhelné, 100 m za současným podjezdem Úzké pod viaduktem.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 03. září 2014 - 21:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Semafor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 15:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odbočím úplně od toho, jestli odsun ano, či odsun nikoliv. Včera jsem viděl nové vídeňské nádraží a na jeho budově je velký, jasný, svítící nápis OBB.
Kdyby se postavilo nové nádraží v Brně, bylo by tam logo ČD a nebo SŽDC?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 15:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semafor: Bylo by to jako v Rakousko, tj. svítilo by tam logo provozovatele nádraží, v našem případě SŽDC.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 15:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semafor:
Vy nejspis myslite toto, ze: https://www.flickr.com/photos/schwebebalken/14966964337/

Jenze to je ÖBB Infrastruktur a ne ÖBB Personenverkehr (osobni dopravce). Samozrejme ze pokud je tam jen ÖBB, tak to nejde poznat, ktera ÖBB to je. Na jinych mistech je to logo kompletni: https://www.flickr.com/photos/schwebebalken/14966963597/
Jestli k tomu velkemu logu jeste pribude ten dodatek Infrastruktur (popr. jen Infra), bohuzel nevim.
Semafor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 16:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, myslím toto a bohužel jsem nevěděl, že OBB bez jakéhokoliv dalšího označení mohou být dvě různé společnosti. Zatím je to tam bez jakéhokoliv dodatku.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 20:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semafor:
Jak Personenverkehr tak Infrastruktur tak Rail Cargo Austria spadaji pod ÖBB Holding (vlastnenou statem). Takoveto rozdeleni na provozovatele infrastruktury a dopravce je dost nestastne, protoze obycejni cestujici ten rozdil nezna. Spolecne logo tomu taky moc nepomaha...
AFAIK patri vsechny rakouske nadrazi ÖBB Infra.
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 07:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comar: běžný cestující dodnes není schopný ani odlišit od sebe ČD a SŽDC (zajímavé že ČSAD a ŘSD odlišit umí velmi dobře), loga neloga...

http://www.youtube.com/paul2no
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10911
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 10:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli v tom nehrají roli faktory jako doba, kdy se zmiňované dva subjekty oddělily nebo například faktor, kdy jeden subjekt nemá s tím druhým vůbec, ale opravdu vůbec nic společného, abychom se pak dozvěděli, že svévolné zastavení vlaku ČD, a. s. pro zaměstnance SŽDC, s. o., vracejícího se ze služby, je "zastavením pro interní potřeby dopravce". [crazy]
A samozřejmě žádný zaměstnanec SŽDC, s. o., nemůže jezdit na jízdenku určenou pro zaměstnance ČD, a. s., že ano. Přece rozdělení je rozdělení. [crazy]
(Nebo i zaměstnanci ŘSD jezdí na zaměstnanecké jízdenky libovolného ČSAD, když už to tak srovnáváme a kdy zaznívá argument, že vztah ŘSD vůči libovolnému "ČSAD" je úplně stejný jako vztah SŽDC, s. o., k ČD, a. s.?)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Deleter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 17. září 2014 - 11:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neexistuje někde nějaké inteligentní shrnutí důvodů pro pro stavbu nádraží "u řeky?"
Chápu problémy starého
- příjezd z některých směrů je zábavně komplikovaný (ano, to je částečně dílem polohy)
- nádraží je zoufale zanedbaný (ne, to není vůbec dáno polohou)
- blbě se tam parkuje (neznám ale nikoho, kdo by jezdil na nádraží autem)
- jsou tam bezdomáči (není vina polohy)
- motá se kolem 23 linek MHD

Výhody nového z různých zdrojů:
- bude nové, tedy voňavé a hezké
- nebudou tam bezdomáči (jak se to zařídí není uváděno)
- můžou tam rychle projíždět rychlovlaky (a to tam nebudou zastavovat?)
- a ve Vídni je taky nádraží daleko od centra (takže v Brně musí být taky?).
- budou tam jen 2 linky MHD, nebudou zavazet

A myšlenka týdne: když je možné přesunout nádraží kvůli VRT a postavit nové tramvajové tratě 800m, nešlo by postavit nové železniční tratě ke starému a šaliny nechat bejt?
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 17. září 2014 - 12:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kde jste vzal pouze 2 linky MHD? Budou tam minimálně 2 linky šalin + troleják + autobusy. Krásně jste to "objektivně" shrnul. [biggrin]
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 17. září 2014 - 12:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se jen trochu chtělo, tak se dá parkovat za Tescem.
Jižní zhlaví, tedy problém rosické tratě a přeroffky, je řešitelné i jinak, než odsunem.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 17. září 2014 - 16:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

motá se kolem 23 linek MHD
To je hlavní výhoda, ne problém [proud]
Deleter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 13:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodney: no, to tvrdí příznivci a magistrátem placený web
Gold: no jo, jenže tak neuvolníte pozemky v hodnotě několika miliard, prý pro parky.
Robert: ovšem, ale to je úspěšně ignorováno...
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 16:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhody odsunuté polohy jsou jednoznačně dřívější termín realizace a rovněž realizovatelnost VRT Praha - Brno. Uvědomte si prosím, že umístit stavbu do krajiny v urbanizovaném území, jako je Brno, asi nebude žádná sranda. A varianta Petrov rozhodně není rekonstrukce v ose, ale zábory úplně nových, dosud v územním plánování nestabilizovaných pozemků, viz. výjezd na Přerov a VRT na Prahu! Nemám rád zamlčování faktů, jak to dělají odpůrci. Nakreslit si čáru do mapy je jedna věc, projednat druhá. A věřte tomu, že v případě nádraží v centra se realizace do 15 let nedočkáte a VRT na Prahu už vůbec ne.

http://kubickaparabola.wz.cz/
kuna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.237.102
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 17:10:47    Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír - jsme si jist, že příštích 25 let se nedočkám ani nádraží u řeky!
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 17:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír a kuna - A kdyby náhodou, tak dalších 25 let bude trvat, aby bylo funkční. A to nemluvím o MHD, jen o dráze.
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 18:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesouvat nádraží, které na svém místě stojí bezmála 175 let je prostě hloupost.

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 18:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to nádraží začalo fungovat již v roce 1838, takže to bude už více než 175 let, vždyť první vlak na něj přijel již před 176 léty. A bylo vybudováno v "1. patře" (v některých místech i jakoby ve 2. patře). Ví snad někdo, jak to tam dnes "v přízemí" vypadá? Jestli nebude třeba pod kolejemi všechno odbagrovat a postavit znovu? Takže žádná hloupost, jen snaha se vyhnout problémům. Ovšem za cenu ještě větších problémů díky nepoučitelnosti z historie. Před 2. svět. válkou se rozhodlo stavět nákladové nádraží v Maloměřicích, za Hitlera tato blbost zrušena, po válce se znovu rozhodlo a téměř 20 let trvalo odstranit chyby tohoto rozhodnutí. Dnes se "odborníci" už 50 let snaží o prosazení stejných chyb. Kolik to bude stát peněz a let, než se nynější chyby podaří napravit?
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 20:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic proti, ale zkuste prostudovat problematiku a na věc se dívat nezaujatě. Zvážit pro a proti. A ne argumenty typu výše. Jinak je to čirá demagogie.

http://kubickaparabola.wz.cz/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10973
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2014 - 21:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhody odsunuté polohy jsou jednoznačně dřívější termín realizace a rovněž realizovatelnost VRT Praha - Brno.
... a taky "možnost čerpat z fondů EU (kvůli kterémužto argumentu otočila v r. 2006 brněnská ČSSD z původně neodsouvacího názoru na odsouvací)".
Tak ještě že se za těch 8 let stavba toho rychle realizovatelného odsunutého nádraží tolik posunula, žeáno.

Do odsunutého nádraží může být VRT Praha - Brno zapojena od jihu, zatímco do neodsunutého by případně být nemohla (byť za cenu úvraťového vedení VRT vlaků, nicméně u části VRT-linek by tam ta úvrať byla i v odsunuté verzi, jakož i v neodsunuté verzi s VRT-tunelem pod Brnem)? To jsou mi věci.

Jojo, zamlčování faktů je ošemetná věc.
V určitých případech se o tom může přesvědčit i přímo autor slov o zamlčování faktů.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2009
Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 09:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, myslet ve schématech je jedna věc a v souřadnicích S-JTSK věc druhá. Já si myslím, že tunel pod Petrovem a výjezd někde u Žebětína není územně reálná věc. Jestli máš lepší řešení, jak VRT napojit do stávející polohy z jihu, tak sem s ním. Domnívám se ovšem, že už nepůjde ale o stávající polohu nádraží.

http://kubickaparabola.wz.cz/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10976
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 09:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

?? To je mířeno na mě?
Pokud ano, tak předně - netykáme si.

A dál: pokud by PŘÍPADNĚ byla pravda, že do nádraží ve stávající nebo mírně posunuté poloze nelze VRT zapojit ani od jihu, pak argument o "nekompatibilitě "petrovské" polohy nádraží s VRT" platí, ale pouze v časovém horizontu výstavby VRT. Ne dříve.

A k tomuto:
Ono to nádraží začalo fungovat již v roce 1838, takže to bude už více než 175 let, vždyť první vlak na něj přijel již před 176 léty. A bylo vybudováno v "1. patře" (v některých místech i jakoby ve 2. patře). Ví snad někdo, jak to tam dnes "v přízemí" vypadá? Jestli nebude třeba pod kolejemi všechno odbagrovat a postavit znovu?
Zato v případě "přízemí" dolního nádraží je vše v pořádku a nehrozí riziko komplikací?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Deleter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 13:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrozí pouze nestabilní podloží a záplavy, jinak je to zcela bez problémů. Taky nevím, proč nemůže být normální nádraží pro denní pendlery idsjmk tam, kde je, a nové nádraží pro chimerickou VRT se postaví, až to bude dávat smysl.
Vzhledem k tomu, jak brněnští politici vesměs lžou a například na Mendláku původně rušili smyčku kvůli "parku," ze kterého se vyklubala dostavba té centrální hrůzostrašnosti, tak jim nevěřím ani půl slova, že na místě dnešních tratí budou nějaká korsa a parky. Ani slovo.

Proto chci vědět, když se má obecně doprava v Brně zhoršovat, jaké jsou výhody. Kromě napojení na VRT vůbec nic.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 18:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo takže osobka zůstane tam, kde je teď nádraží a dálkovka na Dolňák....nepřipadá Vám to jako nesmysl? Co přestupní vazby? Překvapivě osobní vlaky využívají i cestující jedoucí na jízdenku ČD a ne jen IDS.
A nezlobte se na mě, ale největší nevýhoda současné polohy je, že se tam ty vlaky nevejdou, i když se přistaví další nástupiště k Tescu. A také, že je nástupiště do zatáček.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 20:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: V přízemí dolního nádraží není vše "v pořádku", jenže byly provedeny sondy a se stavem podloží je počítáno. Divím se, že takový všeznalec toto neví...
PVT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.190.3
Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 21:09:21    Odkaz na tento příspěvek  

ma cestina je priserna takze pokut si bude te chtit stezovat tak prosim na lamparne mate moznost

to mas tezky nekterim lidem to nevisvetlis a nevisvetlis. pokut se clovek podiva do dejin tak pokud bi pozemky pod dolnim nadrazi v dobe privedeni trate (vlastne vlecky) nepatrili mafiji (cirkvi) a neloboval bi lobista tak to nadrazi je tam. jenze jak se to vymrcasilo tak to je. presouvacstvy je zde jiz od dob rakouska uherska takze vice nez 100 let a od roku 1938 (pokut se nepletu) je vzdy v oficialnich studijich zakresleno nadrazi v odsunute poloze. takze tu mame vice jak 100 let zarite znehodnocovace verejne dopravy nebo to nadrazi v soucasne poloze vice jak 100 let nevihovuje .......
varianta petrov se defakto vraci ke korenum pac nejstarsi cast nadrazi je 5. a 6. nastupiste s kusimi kolejemi
ale i odsunuta varianta se vraci tam kde prapuvodne melo bit postaveno prvni nadrazi v brne .........
a pokut jde o hromadovou dopravu tak v brne neni jen a pouze jedno nadrazi ale vicero a s odsunem se pocita i s prestavbou/upravou i dalsich nadrazi/zastavek napr. ze zastavky cernovice se ma stat nadrazi a taktez prestupni uzel ...... ale o to se proste nemuvi pac to jaksi nezapada do konspiracnich teoriji .......

holt zmena je zivot a nekteri to tezce nesou a budou dupat nozicka a budou dupat nozicka nez si vidupou ze se musi zustat pri starem a nikdi jinak ale to pak nam neujede vlak ale uleti raketa a to uz pak bude fakt pozde.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10979
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 19. září 2014 - 21:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V přízemí dolního nádraží není vše "v pořádku", jenže byly provedeny sondy a se stavem podloží je počítáno.
Úplně stejně by se dalo argumentovat s "horním" nádražím - pokud by příslušní lidé od začátku nehráli jen na jednu variantu (totéž se týká i všech projektů týkajících se obou variant).

a pokut jde o hromadovou dopravu tak v brne neni jen a pouze jedno nadrazi ale vicero a s odsunem se pocita i s prestavbou/upravou i dalsich nadrazi/zastavek napr. ze zastavky cernovice se ma stat nadrazi a taktez prestupni uzel ...... ale o to se proste nemuvi pac to jaksi nezapada do konspiracnich teoriji .......
Nevím jak Černovice (zastávka u budoucího Gordického uzlu železniční dopravy?), ale takovou Vídeňskou už - jak bylo psáno v doplňujících materiálech, které tu byly před časem k dispozici - už podle všeho ani brněnští konšelé nechtějí (ani ve "verzi odsun").

Věty pokud by PŘÍPADNĚ byla pravda, že do nádraží ve stávající nebo mírně posunuté poloze nelze VRT zapojit ani od jihu, pak argument o "nekompatibilitě "petrovské" polohy nádraží s VRT" platí, ale pouze v časovém horizontu výstavby VRT. Ne dříve. lze napsat i jinak:
Pokud by případně byla pravda, že zatímco do pražského hl. n. lze zaústit všechny VRT, zatímco nebude územně problematické vybudování S-Bahn tunelu (odvádějícího příměstskou dopravu mimo povrchová nástupiště Prahy hl. n. a tím pádem uvolňující jejich prostor pro VRT vlaky) pod centrem Prahy, zatímco nikde mezi Prahou a Brnem nebude žádný problém v trasování a jeho schválení, ale pouze a jedině v Brně samotném bude problém se zaústěním VRT byť od jihu do neodsunutého zmodernizovaného nádraží, potom ano, potom je tento argument pádný, ale až v časovém horizontu výstavby VRT.

Do té doby může pro Brno platit to samé jako pro Ústí nad Labem hl. n. - nádraží zmodernizované v letech 2006 a 2007 (kolejová část; o cca 6 let později pak i modernizace vestibulu), které z hlediska zapojení VRT rovněž nevyhovuje, má pouze 5 průjezdných kolejí (a navíc ve fujfuj oblouku a z těch 5 jsou jen 2 použitelné pro jízdu od/do Mostu a z toho jen 1 je použitelná pro jízdu od/do Prahy do/od Mostu a dvě tratě do něj vůbec nejsou zaústěny.
A přece k jeho modernizaci došlo a nečekalo se (resp. nezačalo se hned stavět) na budoucí přesunuté Ústí nad Labem hl. n. v takové poloze, kde by do něj byly zapojeny všechny tratě, včetně VRT.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 00:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nezlobte se na mě, ale největší nevýhoda současné polohy je, že se tam ty vlaky nevejdou, i když se přistaví další nástupiště k Tescu.
Vám připadá 6+4 nástupištních hran málo? Běžte se podívat do Německa (Frankfurt Flughafen Fernbf) nebo Holandska (Haag HS), co dokážou vyjezdit na pár kolejích.

A také, že je nástupiště do zatáček.
Ve 21. století zcela banální problém.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 01:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PVT: církev do toho laskavě nepleť a když neumíš pořádně česky, tak se nauč používat automatický korektor.
Nejen gramaticky, ale i skutkově plácáš hovadiny.Posuté Šimice můžou fungovat i s rolou pod Petrovem, stejně jako Černovice. Bauhaus na odsunutou rolu už nenapasuješ, tož tak.
Jinak na železnici nejsou začátky, ale oblouky. Do něho je i nový Wien HBf. O Köln ani nemluvím.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2011
Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 07:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_A: Ano připadá mi to málo, stejný počet nástupišť je například v České Třebové, Pardubicích či Přerově, a tam rozhodně nemůžeme mluvit o takovém množství rychlíků a osobáků (15 min takt na Blansko, Tišnov, Vranovice, v budoucnu do Zastávky a do Vyškova).
Zatáčka je sice banální problém, ale určitě by bylo bezpečnější a jednodušší, kdyby nástupiště bylo rovné. Stále ne každý vlak má na vagonech kameru.
Ještě bych vypíchnul jednu zajímavost, a to s délkou nástupišť. Velmi dlouhé vlaky se na současné nádraží nevejdou, např. Metropol, kolikrát i Hungarie.