K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 12. 12. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 12. 12. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 01. prosince 2014 - 13:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odbočka od rychlodráhy: Nemáte prosím někdo k dispozici foto nové vyšehradské JOP? Kdyžtak do mailu, díky. [vypravci]

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
gagarinXY
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2014
Odesláno Pondělí, 01. prosince 2014 - 14:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže životní úroveň obyvatel ČR jako celku klesá

??? Nespletl jste si web? Nebo se vám nenačítají Novinky?
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 01. prosince 2014 - 18:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je na dvoukolejné železniční trati do oblasti, kterou denně projde 50 tisíc lidí, megalomanské? Nebo mi spíš řekněte, jak zvýšíte kapacitu stávající 119 motoráčkem?
Letiště a Kladno není jeden a ten samý směr a samotné letiště vygeneruje možná tak 15 tisíc. Což o to, to je pořád slušně vytížená příměstská trať jako např. S2, i za předpokladu, že někteří cestující MHD pojedou autobusem. Ale já myslím, že nás ty počty klamou, protože letiště nemá typickou ranní a odpolední špičku jako ostatní MHD; létá se prakticky celý den, v noci méně, ale taky. Na tohle bych proto taky rád viděl nějakou studii, kolik lidí za hodinu je potřeba přepravit v různých denních dobách, jak by to potom vycházelo na potřebu souprav, a jak vychází v celkových nákladech (stavba, pořízení vozidel a provoz obojího) elektrifikace + elektrická vozidla vs. nezávislá trakce.
Třeba by z toho totiž vyšlo, že mimo špičku stačí dvouvozová Pesa a ve špičce dvě secvaknuté. Nesmíme zapomínat, že interval musí být kratší než třeba na zmíněné S2, takže na dvouešus to nebude.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8598
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. prosince 2014 - 22:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: on u vlaku ten interval nemusí být až zas tak velekrátký, přiletěvšího cetujícího bude víc zajímat, jak to nazvat, procento pokrytí perónu přistaveným vlakem - prostě aby přišel a nemusel dlouho čekat na peróně (nedejbože klepat kosu) a měl do čeho vlézt.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4215
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 14:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: No jenže protože nevěřím tomu, že procento pokrytí přistaveným vlakem u peronu bude vysoké, resp. jak to zaručit? Kolik hran tam musí být? Co obratové koleje a další infra? Kde a jak se budou čistit a obracet soupravy dálkáčů? Budou muset být dvouhlavé? IMHO nejlepší by bylo pro přiletivší cizince a další neznalce místích zvyklostí pořídit jednu hranu pro výstup a druhou pro nástup, vnější perony, aby se cestující nemíchali a celé to ve vytápěné, nebo aspoň řádně zakrytované hale. Za perony pak obratové koleje. Pokud by měl být terminál průjezdný, pak ve směru od Prahy asi spojky (Pražsko-Hostivické zhlaví), dále dvě hrany, dále střední zhlaví s odbočeném obratových kolejí mezi traťové koleje, cca 4 obratové koleje paralelně, Kladensko/Středoklucké zhlaví. Všavhno bych to zahrabal kousek pod zem. Udrží to relativně snesitelnou teplotu, ticho žádné srážky, celkem čisto. Povrchové úpravy ve stylu pražského metra. K tomu bych klidně na každý peron pořídil jakési vytápěné skleněné boxy se sedačkami, kam by se v případě nízkých teplot na peronech mohli cestující chodit zahřát.
K peronům by vlaky tranzitní i končící a výchozí přijížděly vždy jen na krátký pobyt, jako na klasické zastávce. Podle mne takovéto uspořádání kolejiště a provozu je nejjednodušší a má nejvyšší kapacitu tras. A pro cestující z toho plyne triviální jednoduchost přístupu k vlakům. Nemusejí hledat, ze které koleje to pojede. Prostě tam bude jenom jedna kolej.
Variantou je místo vnějších peronů jeden jediný ostrovní peron.
U obou variant je samože možnost udělat nejprve šturcové nádraží s obratovými kolejemi, později se pouze připojí traťové koleje do Středokluk a Kladna.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 15:19:40    Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: já bych doplnil INTUITIVNÍ grafický informační systém. Aby se cestující např. z Bastie na Korsice dokázal zorientovat a nastoupit do správného vlaku tak, jako jsme dokázal já ve 4 ráno na Mallorce nastoupit do správného autobusu (španělsky neumím ani slova).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8601
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 16:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Kolik hran tam musí být? Co obratové koleje a další infra?
Na Chopisku Lotnina w Warszawie jsou dvě kusé koleje a kříž a to je všechno.
Na Aeroporto Leonardo da Vinci Fiumicino jsou tři kusé koleje, dvojitý véčko a rozloženej kříž.

Co bys tam chtěl dalšího? Když budeme vymejšlet, jak tam za každou cenu dotáhnout ještě dálkovku, docílíme leda stavu, že ještě za X let budeme mít houbeles.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 19:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jasně, co víc potřebujeme než dvě kusé koleje s perónem? Obávám se ale, že interval bude muset být 15 minut ve špičce a 20 minut mimo, aby měl vlak vůbec časově smysl. Autobus jede prakticky hned a v centru je člověk za nějakých 35 minut. Když mi vlak těsně ujede, budu čekat 15 minut na další, do centra pojedu 25 minut (to ale závisí na zvolené variantě, přes Hostivice a Semmering to asi bude víc), tak už je to tak akorát na hraně.
honzarejpal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.90.233.154
Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 20:24:42    Odkaz na tento příspěvek  

Jestlize se navrhuje uz po léta tunel pod barrandovským krasem do Berouna (ci jak se to odborne jmenuje), tak proc treba nediskutovat trat spojující letiste s Berounem, krízící mimoúrovnove nejak trat 120 (evt. s napojením na ní) a vedoucí podle D5. Nadto by taková trat mohla být (pozdeji) zaústena v tunelu do plánované VRT Praha-Beroun. To by nemohlo být od vjezdu do tunelu nekde v prostoru Lodenic ci Vráze dál nez 3 km. A tak by se mohla prorazit cást tunelu budoucí VRT Praha-Beroun na zbývajících pár kilometrech do Berouna, a sice jako první.
Nadto mají nebo mohou mít trate postavené vedle dálníc uz kvúli polomerúm obloukú parametry VRT, coz by ovsem (zpocátku) nemusela být nutnost. Kazdopádne by taková trat byla stavebne nekolikrát levnejsí nez plánovaná VRT Praha-Beroun se 26 km tunelu, pricemz by ovsem opce dostavby zbylého úseku VRT tunelem do Smíchova zústávala perfektne zachována. (A hasici by se nemuseli obavat, ze by se do tunelu v prípade mimorádnosti nedostali dost rychle.)
Ostatne by taková trat byla odevsad z centra Prahy podstatne kratsí na Beroun a dále, nez vsecko, co je dnes po kolejích k dispozici.
Morfografii krajiny z mládí pomerne dobre znám a nemyslím, ze by prúmerné náklady na stavbu 1 km takové trate byly vyssí nez treba u VRT Frankfurt-Köln. Spíse naopak.
Ale i tak by zústávala alternativa zapocetí stavby rychlodráhy PraK mezi Kladnem a Hostivicemi ci Veleslavínem s napojením na letistní zeleznicní terminál a s elektrifikací tratí 122 a 173 s trochu vylepsenými parametry, alespon pro zacátek.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4426
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 21:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na skok ke stavbě CDP Praha - začátkem týdne bylo už vyzděno obvodové zdivo jednoho podlaží (tuším, že druhé nadzemní).

"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.52.218
Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 10:13:59    Odkaz na tento příspěvek  

No, když už by se stavěla trať podél D5 z Berouna do letiště, tak je pak otázka, proč by ji nešlo protáhnout kolem Horoměřic a propojit na 091. Není to daleko a oblast je ještě relativně nezastavěná, takže by to jít mělo.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8610
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 12:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MK: oblast je ještě relativně nezastavěná, takže by to jít mělo
A to deltaHá od Vltavy nahoru nastoupáme kde? Tunelama?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 13:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Ale vždyť nejsme v rozporu. Můj návrh umožňuje vystavět sálamovou metodou nejprve poslední stanici dvojkolejky (či jednokolejky) od Ruzyně, kde perony by byly před zhlavím a dvěma obratovými šturcy. Pokud by to bylo později vhodné, lze tento typ stanice dále prodloužit směrem ke Středoklukům.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Joseph_from_Pilsen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.154
Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 13:09:46    Odkaz na tento příspěvek  

Čekám, kdy někoho napadne postavit VRT Beroun - Praha na hulváta rovnou nad stávající dálnicí, když se teď má stavět silniční tunel Zlíchov - Stodůlky, tak to rovnou nacpat k tomu [proud]
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.52.218
Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 14:13:17    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Je to cca 120 metrů, ne? To by se ve 2,5 km dlouhém tunelu nastoupalo bez větších potíží. Nebo si nejsem vědom nějaké normy, která to znemožňuje?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8612
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 15:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

120 metrů na 2,5 km je "pouhých" 48 promile. Takové sklony nemá ani metro, které je na to extra dělané.
A to raději nemluvím o tom, že mi mezi povltavskou tratí (cca 180 m) a letištěm (cca 350 m) vychází těch metrů spíš 170...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.52.218
Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 15:54:02    Odkaz na tento příspěvek  

A jaký je akceptovatelný sklon na koridoru?
vždy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.12.107
Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 16:32:29    Odkaz na tento příspěvek  

120 metrů na 2,5 km je "pouhých" 48 promile. Takové sklony nemá ani metro, které je na to extra dělané.
Hele, a co tedy překonává metro od Smíchova k Jinonicům, nebo oD Holešovic do Kobylis.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8613
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 16:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vždy: co tedy překonává metro od Smíchova k Jinonicům, nebo oD Holešovic do Kobylis
Stoupání do 40 promile, ale ne víc.
Odečítat to z terénu je zavádějící, protože musíme uvažovat hloubku stanice - a v obou citovaných případech je "údolní" stanice mělká, kdežto ta druhá hluboká.
Mr_nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 05. prosince 2014 - 17:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po týdnu z Bubenče

Stanice Bubeneč:
- koleje hotové - podbito, svařeno
- všechna návěstidla vztyčena
- nainstalována výstroj výhybek a KO
- probíhá zapojování a oživování SZZ
- EŽ upravili TV nad sudou skupinou

Zastávka Podbaba:
- přístřešek na 2. nástupišti hotový
- zahájeno dláždění 2. nástupiště
- vztyčeny sloupy VO mimo přístřešek
- zahájena montáž skleněných výplní na 2. nástupišti
- dešťová kanalizace dokončena
- osazeny informační tabule
- přístřešek rampy a vstupu do podchodu z Papírenské ulice hotový
- probíhá obkládání schodišť z podchodu a dláždění podchodu
- dláždění rampy na 2. nástupiště zatím nezahájeno
- dláždění chodníku od zastávek MHD kolem benzínky pokračuje hlemýždím tempem, pracovníci jsou vázáni na nástupišti

Mobilofotky z uplynulých dní:
http://mrnobody.rajce.idnes.cz/2014-12-05_praha_bubenec
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. prosince 2014 - 14:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. prosince 2014 - 18:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vznikne v tom místě, kde se v Hostivaři odkopává násep?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. prosince 2014 - 20:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by nějaká opěrná zeď a na ní PHS? [happy]
pokud myslíš tu a tu

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9804
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 07. prosince 2014 - 15:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco ze včerejšího Kačerova. Zdá se, že týden před plánovaným zprovozněním se někdo probudil a začalo se konečně něco i dít.[crazy]




"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8376
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 07. prosince 2014 - 15:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten přístřešek vypadá docela dobře a bytelně,možná by mohl chvíly vydřet před likvdací vandalů ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4611
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 05:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:Něco ze včerejšího Kačerova. Zdá se, že týden před plánovaným zprovozněním se někdo probudil a začalo se konečně něco i dít.[crazy]

Nějak jsem nepochopil, proč se výstavba zastávky takto vleče. Při jiném tempu prací už mohla být hotova před půl rokem[crazy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3859
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 07:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A Bubeneč - Holešovice za chvíli skončí. Reportáž zde

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
Mild
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 10:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V klánovickém lese je kolem 1TK docela rušno.







Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 19:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší stav na Balabence. Pro některé vymodlený letitý sen a dílčí cíl (pro jiné můra představující změnu profese nebo pracák), už slušně povyrostl.

Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7756
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 19:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se mi málem zastavilo srdce [lol], když se na Hlaváku, souběžně s naším ešusem, vecpal do 1. Vinohrad.tunelu, také zpožděný rychlík na Plzeň. Jak na to člověk nebyl zvyklý, tak mi na zhlaví chvíli trvalo než mi docvaklo, co se to vlastně děje. Souběžně potom až na Vyšehrad, pak předjetí R a poskakování na stůj (nejdřív na Žel.mostě, pak ještě těsně před zhlavím na Smíchově).
Každopádně to nějaký čas proti starému stavu ušetřilo. [ok]

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3860
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 20:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčí rychle pochopili, že banalizace není sprosté slovo. To je chvályhodné. Víc na jihu na to několik jedinců ještě nepřišlo [sad]

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 21:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mild:
Můžu se zeptat na tu akci s tím automixem na plošinovém voze z první fotky? Pokud jste měl chvíli čas dění sledovat, zajímal by mě celý postup a co se takto kam vozilo.
Díky [jidlo]
Mild
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 08. prosince 2014 - 22:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čítatel:
Bohužel nevím přesně, když jsem šel okolo, tak něco betonovali u 1.koleje kousek před mostem Suez (blíž k Běchovicím). Potom odjeli na Blatov a couvali zpátky po 101 koleji patrně až do Běchovic.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.138
Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 09:33:18    Odkaz na tento příspěvek  

Klánovický les: Tak to jsem zvědav v jakém stavu ta stezka od klánovické zastávky směrem k Blatovu po ukončení stavby bude. Krásně se tam dalo jezdit na kole v bezprostřední blízkostí jedoucího vlaku. Doufám, že tam nevyroste nějaká odporná PHS.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70568
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 10:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsme s R 770 z hlaváku začali prosti srsti, abychom pak za Vyšehradem šli do správný a na Smíchově dokličkovali do boku vedle čekajícího ešusu... [happy]
Změřil už někdo, v jakém minimálním sledu se dá nově mezi Vyšehradem a Smíchovem jezdit, když tam přibyly klacky a umí se jezdit obousměrně?

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70570
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 15:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Hostivaři se pro stav po jarním přesmyku budují provizorní nástupiště u severní části stávající 2. koleje (nepřesmeknuté) a u jižní části 4. koleje (po přesmyku 1. a 4. kolej).
Doufám, že jsem to číslování nepřeházel...

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 16:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no nevím z které strany na to Martine koukáš, ale...

při pohledu od Benešova se buduje nástupiště 180m u 6. SK s přístupovýcm chodníkem kolem 4. SK (cca v prosturu původní 2. SK) propojené dřevěnými přechody
viz sobotní obr. 1 http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/vlak/hostivar/141 206/v/PC067329.JPG.html

to bude končit kousek před mostem Průmyslová
následovat bude nástupiště 180m u 4. SK a dřevěný přechod ku staniční budově
viz sobotní obr. 2 http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/vlak/hostivar/141 206/la/PC067444.JPG.html

v pátek by se měly pokládat koleje na zasypaný podchod a most

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3866
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 19:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem měl už poněkolikáté naplánovanou cestu do Hosti. Minulý týden do toho vlezla námraza, dnes mlha jak z večerníčku. Snad zítra dokážu udělat fotky i s nějakým tím povídáním o výhledu na konec prosince a jarní práce a dát to na web.

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 19:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevyhrožuj [fotic] A prý už se píše i článek na http://hostivar.eu/ [jidlo]

A když už tam budeš, tak si tam můžeš prohlédnout ten stožár - to bude asi hodně podobnej jako v Uhří...


Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9810
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 19:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak píše Kasme - provizorní nástupiště budou u stávající 4.SK (na jaře 2015 1.SK) a 6.SK (na jaře 2015 stále 6.SK)[wink]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 4-2012
Odesláno Úterý, 09. prosince 2014 - 20:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mild:
Díky i tak :-) Fotka je to (aspoň pro mě) velmi zajímavá [ok]
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 10. prosince 2014 - 12:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

110.029 Praha Masarykovo n. 29.5.2011

Pn 1.nsl 65801


www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. prosince 2014 - 17:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O kus výš proběhla diskuse ohledně dokončení Kačerova. Aktuální info od Martina Flohra: Zastávka Praha-Kačerov těsně před dokončením (10.12.2014). Otevřena bude za pár dnů.

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
Patvor1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.246.37
Odesláno Středa, 10. prosince 2014 - 19:41:38    Odkaz na tento příspěvek  

Umí smíchovská odjezdová návěstidla na vyšehradském zhlaví předvěstit, co je na následujícím návěstidle? Po napojení Vyšehradu na Smíchov jsem na nich viděl snad už jen výstrahy.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. prosince 2014 - 21:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na Kačerově byl dneska návštěvní den, ne? [happy]

Praha má další železniční stanici, vlak bude zastavovat pod tratí metra
10. prosince 2014 19:55

Po letech příprav se o víkendu otevře nová železniční zastávka na pražském Kačerově. Cestujícím nabídne rychlý přestup mezi linkou metra C a vlaky na dobříšské a čerčanské trati, známé jako Posázavský pacifik. Už napřesrok by se v metropoli měly otevřít další dvě nové zastávky.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/zeleznicni-stanice-kacerov-prestup-vlak-met ro-flf-/praha-zpravy.aspx?c=A141210_102320_praha-zpravy_jan

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 00:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař 29.11.


3.12.


6.12.
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 00:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař 9.12.

10.12.




Večer se ještě silničním válcem upravovala asfaltová izolace na podchodu.
U 4. snímku bude další "přesmyk"? Na druhou stranu by byl ten angličan vlevo dost pojížděn.

A jak dlouho bude mimo provoz lávka přes západní zhlaví při renovaci?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 01:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem se lekl, že nefotíš [happy] Je na tom krásně vidět, jak to přibejvá... [jidlo]

Ano, bude přesmyk z 1. SK do 4. SK a zpět, kvůli zachování dvou současně průjezdných kolejí.

Renovace lávky není součástí této stavby.

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3869
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 09:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a já byl taky včera v Hostivaři [lol]
Protože se bíží konec nepřetržité výluky, chtěl jsem vidět, jak stíhá stavba. Výsledek s fotkama je tady.

Web nejen o stavbě železničních koridorů Rádi přivítáme další spolupracovníky
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 09:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař: tak prý TSK už má lávku v plánu (otryskat, natřít, nový povrch) a snad i v koordinaci se stavbou, která tam bude upravovat "ochrany nad trolejí". Pro chodce má být
zhruba na měsíc zavřená.

Pokládka kolejí se posouvá na sobotu, ve středu zatěžovačka mostu přes Průmyslovou.

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 13:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už sem někdo dá fotky z Hosti, tak mám volno [andel] A díky za aktualitky ohledně lávky a zatěžovačky.[happy]
Plešoun: když vyjde konstelace počasí a času, minulý týden se zapsal do historie [sad]
Kreativec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.206.137
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 14:14:49    Odkaz na tento příspěvek  

Mohu poprosit o vysvětlení, jak to tedy v Hostivaři bude přes zimu? Zůstane zachováno stávající uspořádání a k tomu budou pro náklady provizorně otevřeny 4. až 8. kolej? A sudá skupina bude komplet rekonstruována kdy?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 15:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

shrnu dostupné informace, tak jak jsem to pochopil já...

4koridor.cz: ... o 19.prosince v 16:50 ukončena výluka 4. a 6. staniční koleje. V průběhu pokládky kolejí bude položena i 8. kolej, která bude uvedena do provozu 28.1.2015. 8. kolej nebude zatrolejovaná.
Další nepřetržitá výluka je plánovaná od 2. března 2015.


tzn. zpět do provozu 4. a 6. SK
do března bude v provozu i 3. SK a přesmýknutá 2. SK

v březnu se vyloučí přesmýknutá 2. SK
4. kolej přesmýkne do 1. SK
vyloučí se 3. a 5. SK
v provozu tedy dvě koleje (1. a 6. SK)

vytrhá se komplet původní lichá skupina
udělá se jižní část podchodu, propustku a mostu Průmyslová
vybuduje se nástupiště a nové koleje v místě liché skupiny

provoz se převede na nové koleje
následuje kompletní rekonstrukce kolejí v místě sudé skupiny

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7762
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 16:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patvor1: Umí smíchovská odjezdová návěstidla na vyšehradském zhlaví předvěstit, co je na následujícím návěstidle? Po napojení Vyšehradu na Smíchov jsem na nich viděl snad už jen výstrahy.

To by mě taky zajímalo, už vzhledem k tomu, že další návěstidlo je hned před mostem za obloukem, takže na něj není nějak extra moc vidět.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Mr_nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 16:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravděpodobně poslední průběžné zpravodajství z Bubenče a Podbaby

Bubeneč a Stromovka:
- na mostech Stromovka 1 a 2 proběhly práce na zajištění spodní stavby
- ve stanici zapojeno SZZ, vystrojeny výhybky a osazeny MIBy

Podbaba:
- finišuje se na všech frontách
- dokončuje se dlažba nástupiště
- provádí se nátěry betonových konstrukcí
- zapojuje se IS a CCTV
- podchod dokončen
- ostvětlení dokončeno
- probíhají terénní úpravy kolem zastávky
- dokončuje se přístupový chodník od zastávek MHD

Mobilofotky ze včerejška a dneška:
http://mrnobody.rajce.idnes.cz/2014-12-11_praha_bubenec
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 18:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz, proč je v Podbábě ten šturc? (foto 8 z Mr_nobodyho reportu) Tam se počítá s nějakým odstavováním něčeho, ať přímo v něm, nebo ve stanici (takže funguje i jako odvrat)? A proč je v něm jak výkolejka, tak i Se trpaslík? Nějaký nepříznivý sklon (proto i Vk)?
Díky.

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8624
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 20:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik: pravděpodobně dobírání postrků - dál už se najdou větší stoupání, než podle vody.
Cap
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 20:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Zapa: To by mě taky zajímalo, už vzhledem k tomu, že další návěstidlo je hned před mostem za obloukem, takže na něj není nějak extra moc vidět.

Na odjezdu byla výstraha a před mostem byla opakovaná výstraha. Po nějaké době přešlo všechno na volno. Jen nevím jestli je teď všude nzv.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9820
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2014 - 20:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik:
Hajnej má pravdu, zdůvodněna je postrky.

Kreativec:
Potvrzuji co píše Kasme s tím, že 8.SK půjde do provozu se skluzem (doufejme) na konci ledna - a bude v provozu po celou dobu výluky liché skupiny.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 12. prosince 2014 - 01:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Menší report návěstidel kolem vyšehradského mostu z slunného 9.12. (krásně se leskla, tak jsem je cvaknul)[happy]