K-report
 

Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 09. 08. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Restaurační, lůžkové, lehátkové, společenské a salonní vozy » Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 09. 08. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 20:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janson, pes, turista atd.:
Taky by bylo zajímavé třeba ve vnitro lůžku odevzdat papír s kódem transakce. Občanku bych pochopitelně u průvodce nenechal.
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 21:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: a proč dělat do zblbnutí zelňačku (nic proti ní), když je u nás tolik druhů polévek. Kamenné restaurace přeci nemůžeme srovnávat... Jde o čtyři sezóny, DB Fernverkehr měli pár let zpátky měsíc, co měsíc jiné menu. A to minimálně polévku, či eintopf a další dvě jídla. Nejzajímavější byl jistý rok, kdy vařili špičkoví kuchaři z Evropy, včetně našeho michelinského Oldřicha Sahajdáka. A na takový kachní konfit s červeným zelím a knedlíky, s omáčkou v sosiéru a světe div se z mikrovlnky, od polského kuchaře, budu vzpomínat hodně dlouho, i když byl za 14 Eur...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5481
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 21:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi proto, že to maj objednané u jednoho dodavatele a ten má omezený sortiment..nevím, zeptejte se na podniku, mne to taky zajímá, ale spíš je horší malá pestrost jídeláku, než opakování.
Viz vyprodanost berzy po vyjetí.

>vařili špičkoví kuchaři z Evropy

Já si nemůžu pomoct, ale pořád si hrát v jídeláku s chlazenými (mraženými) jídly a polotovary na nějaké hogo-fogo ?
Stačí pár slušných jídel, ono se lidi chodí do jídeláku najíst, dát si bněco běžného,a ne zkoušet nějaké speciality - pletete si obecenstvo.
dzamel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.248.234
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 22:16:53    Odkaz na tento příspěvek  

Rikin: Presne takto jsem myslel,kdyz se to jmenuje sezonni, pouzije typicke, podzim, doba brambor, muze byt bramboracka, kyselo, fazolacka, proste miliony jinych patricich k surovinam sklizenym na podzim nebo hodicich se k podzimu, jinak jak jsem psal drive, ta letni nabidka byla na webu JLV jiz od mozna 20. cervna.

Mladejov: Nemam nic proti zelnacce, ani nic proti zampionovce(loni byla s platkama zampionu, letos s kostickama),ale souhlasim s Rikinem, ze kdyz se to obmenuje 4x do roka, ze neni problem udelat vzdy jinou, neni to restaurace, kde mame jine jidlo kazdy den a s periodou opakovani 10-20 dni a se surovinama a uvarenim si myslim, ze problem neni, pokud se nezmenil dodavatel, nevim, jak to je ted, ale drive to varilo a balilo nejspise JLV(aspon dle etiket, u prvniho Videnaku jsem si dost casto po rusne noci v Praze kupoval polevku "do tasky" na domaci snidani) a pokud bych mel zajisten odbyt pro suroviny na dobu tri mesicu ve stalem mnozstvi, neni problem dojednat si myslim cokoliv...
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 13:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza:
Nejlepší způsob jak se nevyspat. Ale zakázaný to samozřejmě není.


Janson:
Průvodčího by měly zajímat i lůžkové příplatky. Pokud na ně dlabe, odnesou to v případě kontroly oba (průvodčí i průvodce).
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 19:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mají dodavatele nějakého lokálního farmáře, který má svou zahrádku a stádo koz, že mají omezenou nabídku? Dnes je x dodavatelů se stálou a dobrou kvalitou, kteří dodají VŠE a v podstatě kdykoliv. V ceně bych určitě nehledal zakopaného psa, pokud je konkurence, je i pohyblivá cena (při stejné kvalitě).

Vše je jen o lidech. Železnice nevyjímaje.[kladivo]
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 19:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí pár slušných jídel, ono se lidi chodí do jídeláku najíst, dát si bněco běžného,a ne zkoušet nějaké speciality
Taky si myslím,že je to někdy přehnaný.Občas nějaká akce známého kuchaře pro zpestření,prosím.Ale jinak souhlas s Mladějovem.Někdy je méně,více.[wink]
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4956
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 22:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza, Neznamy: Dávat z ruky osobní doklady (občanka, pas) je dnes bohužel cesta do pekel. A ta - jak známo - je vždy dlážděna dobrými úmysly.

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 23:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že v dnešní době, je pro mnohé cestující návštěva jídelního vozu spíš jako zážitková restaurace a jsou zvědaví na netradiční jídla. Guláš, řízek a svíčkovou si dáte v každé restauraci (nejsem proti ničemu). Ale doby společných obědů a večeří jsou pryč. Mj. jsem sehnal receptury pokrmů pro jídelní vozy ze 60. let a člověk žasne co se vařilo. I zvláštní svíčková pro Frankfurt, pečený kapr a salát na výměnných výkonech JLV závod Brno a Utasseláto... Ale dnes na to není čas a vybavení, aby kuchař připravoval špikovanou telecí kýtu. Klasické vaření asi najdeme u Wagon Slovakia, tam se dá nostalgicky vzpomínat na staré časy i když jen v podobě minutek.
Pokud vím, jídlo se připravuje přímo v JLV a pak se balené a chlazené distribuje na vozy. Dohlíží možná pak Král a Sapík a věřím, že mají v rukávu různá "esa".
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4957
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 15:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že v dnešní době, je pro mnohé cestující návštěva jídelního vozu spíš jako zážitková restaurace a jsou zvědaví na netradiční jídla.

To si nemyslím, většinou se tam lidi jdou "normálně najíst", či ti, co tam míří poprvé, "zkusit, jak to vypadá a funguje".

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3994
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 15:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No k té diskuzi se dobře hodí tisková zpráva, kterou dnes JLV vydalo - výňatek:

Gastronomické služby ve vlacích se v posledních letech výrazně mění. Lepší je kvalita servisu i samotných pokrmů. Sezónní obměny menu motivují zákazníky k vyšší spotřebě a hlavně k experimentování. Ve srovnání s loňským rokem tak stevardi JLV za první pololetí roznesli o 15 % více hlavních jídel. Na žebříčku nejoblíbenějších se drží svíčková s knedlíkem, milovníci guláše ale přesedlali na sezónní speciality. Každoročně se ve vlacích připraví přibližně 200 000 porcí teplých pokrmů a vypijí stovky hektolitrů piva. Průměrná spotřeba zlatavého moku se v letní sezóně oproti předchozím obdobím čtyřnásobně zvýší.

.
.
.

O tom, že se jídelní vozy stávají pro mnohé zákazníky místem, kde si lze jídlo užít, svědčí i postupný odklon od českých „tutovek“ k sezónním specialitám. „Dříve šli mnozí naši zákazníci takříkajíc na jisto. Dnes si jídelní lístek důkladně prohlédnou a vyberou si třeba opečená žebírka s nějakou omáčkou. Pro nadcházející letní sezónu to bude omáčka gravi. V její chuti hraje hlavní roli cibule a v kombinaci s čerstvým křenem a pečivem vytvoří z oběda opravdový gurmánský zážitek,“ představuje první z jídel letní nabídky šéfkuchař Jaroslav Sapík z Českého svazu kuchařů.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 17:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neznamy:
Nejlepší způsob jak se nevyspat. Ale zakázaný to samozřejmě není.

Tak nejde jen o kód transakce na papírku, ale i vytištěný lístek z eshopu by měl průvodčí zkontrolovat podle občanky nebo jiného dokladu. Do absurdna dovedeno, jediná šance, jak se vyspat, je nákup lístku na kase za plnou palbu.

Tak mě napadá, doufám, že nás taky nebudou v noci budit v lůžku do Kodaně, kdy bych měl k lístku DB dokládat platební kartu.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 69869
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 02. července 2014 - 09:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38, Fucza:
Pochybuju, že průvodce by ji chtěl mít u sebe uschovanou. Může však (a měl by) porovnat údaje s danou jízdenkou, protože jinak skutečně může dojít k situaci, kdy na jednu jízdenku pojede více lidí naráz.
Ideální je v takovém případě jízdenka nahraná na In-kartě, tam problém s identifikací padá.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.106.10
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 21:40:39    Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: Nebudou, protože průvodce na lůžku jedoucí z Prahy je obdařen právem kontroly jménem německých průvodčích, takže tu kontrolu provede on a hned z Prahy. Jinak DB platební karty kontroluje a to celkem zhusta. Neradno zapomenout. Už jsem s tím měl problém.
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 22:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak jsem slíbil WLAB822 209 po "rekonstrukci" spočívající v polstrování lůžek, dodání závěsů, vodního zařízení v plastových trubkách, koberců, sem tam protiskluzového lina a uzamykatelné lednice a samozřejmě vnějšího laku v Pars Šumperk...




Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 22:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen z okna :-)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 22:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rikin:
Díky. Na první pohled bych si nevšiml ani toho přečalounění těch lůžek.
Ale pohled do zrcadla na zásuvku mě přijde taky trochu jiný, ale nemám to s čím porovnat. Nebo se mýlím? Zásuvka na mobil nebo noťas tomu citelně chybí.
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 23:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten pohled je stejný jako před 29 lety :-) jenže tenkrát nikdo mobil neměl a ten kdo měl elektrický holící strojek byl někdo. Užívali si cesty, klapotu kol a radost cesty k cíli. Dnes jak někdo nečučí do mobilu, jako by nebyl.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 10:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rikin:
Tak mě při poslední cestě WLABem chyběla zásuvku kvůli baterek do foťáku. Mobil mi taky vydrží víceméně jen 1 den, když to používám třeba na mapy, gps a jako foťák místo toho, co jsem nemohl kvůli absenci zásuvky nabít. Vím, jak to myslíte, ale mě to trochu radost z cesty zkazilo. Zvlášť, když mělo jet WLABmee a tak jsem se zásuvkou počítal. Ale WLAB mi přijde často pohodlnější (podvozek) na spaní, když zrovna není totální hic. Navíc po bouřce, když se venku vyčistí vzduch je to okno super.
Canopus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 10:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo, od kdy budou na R442/443 nasazovány vozy Bcmz? (Praha-Humenné), zatím je vidím pouze na rameni na Krakow.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4958
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 11:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda, že dosadit do vozu měnič 24V/230V,2000VA a použít třeba i původní zásuvky a kabeláž, by nebyla zas tak velká investice. (Cca 10000Kč)

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 11:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenze ony podobne menice zase nemaji rady adaptery k notebookum. Mam odzkousene, ze Lenovo, HP a Fujitsu umi i nezatizeny adapter pri zasunuti do zasuvky vzit peknou proudovou spicku a to menice a pojistky nedavaji. Po 2s to jede normalne a basti to par desetin Amper. schvalne si to nekdy zkuste, zda pri pomalejsim zasouvani do zasuvky Vam adapter nedela to same. Takze vse je nutno radne dimenzovat a menic, ktery jede v kamionu nemusi ve vagonu fungovat jam ma.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4959
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 12:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je otázka dimenzace. Měnič 200W, když do něj připojím spínaný zdroj k většímu ntb (120W), spolehlivě odpadne a povede se to nastartovat až na několikátý pokus. Protože spínané zdroje při startu berou i desetinásobek jmenovitého proudu (nabíjení kondenzátorů). Vše se lehce vyřeší s použitím měniče o několikanásobně větším výkonu.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 15:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Canopus: až přijdou z dílen, zatím jezdí dva na Krakow a dva na Budapest a víc jich zatím není. Údajně do 14-ti dnů by se měly objevit další.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3996
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 16:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělá se jen to nejnutnější, nebo i lak a revitalizace interiéru?
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 18:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U těch dvou už jezdících to bylo jen to nejnutnější.

seznamy 843, 943, 842, 362
YouTube kanál
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 69884
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 19:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rikin:
By mě zajímalo, zda autor těch vysoce průsvitnejch bílých závěsů někdy ve vlaku seděl. [crazy] Zejména v lůžku je něco takovýho úplně k ničemu.
Pominu, že navíc po pár týdnech provozu to bude akorát nechutně zapatlanej a zmuchlanej kus hadru. [ko]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 06. července 2014 - 11:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1510015:

Ne dvou, ale čtyř, viz Javy. Nevíte kolik je dva a dva ? [proud]
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 1-2010
Odesláno Neděle, 06. července 2014 - 13:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, jsou to čtyři. Četl jsem 'dva na Krakow a víc jich zatím není'. [proud]

seznamy 843, 943, 842, 362
YouTube kanál
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 06. července 2014 - 21:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: asi budu vypadat jako zpátečník, ale nenechte se zmást, první mobil jsem měl v 98, chytrý ihned jak vyběhl, používám notebook a navigaci v autě, ale i tenkrát jsme nic z toho neměli a podívejte se na ŽP fotografie od BbvK a zjistíte, že to šlo, i když dnes jsou s nádechem nostalgie. Ale nezapomenu na cestu ve WLABmee s mým kravsky těžkým notebokem s nepředstavitelně dlouhou šňůrou zapíchnutou nad okny na chodbě. A to je tak 16 let zpátky, i průvodce mě přemístil blíže k zásuvce a čučeli jsme do toho spolu. Ale to byl Metropol, ŽSR, Wagon Slovakia Bratislava, atd...

Martin_zlivský: taky mě to překvapilo, nevím k čemu to přirovnat, snad k baloňáku :-) No ještě, že v lůžkách jsou ty hnusné zelené rolety :-)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 69897
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 06. července 2014 - 21:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V lůžkách ano, v lehátkách je akorát tohle. [ko]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Bratislava
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 08:01:11    Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se nám frančízáci moc otrkali ne?

Co se děje poslední dobou...

Posádky JLV si pravidelně na EC 177 zneschopňují vůz „WRmz“, aby nemusely jezdit nelukrativní Bratislavu a byly vyřazeny v Praze hl.n.; dne xx dispečer vyřazení vozu zakázal; vůz následně prohlédnut majstrem pre vozně v Bratislavě, načež shledal vůz „WRmz“ bez jediné závady (posádky si pravidelně vyřazují z provozu lednice a sporáky, po neúspěšném pokusu o vyřazení vozu dnes vše dali do pořádku)
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 08:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude podobné, jako když na ARmpee na baru „nefunguje CZE”, zatímco v druhé části vozu vše normálně běží.
JLV to zřejmě moc nehlídá a ČD je to ukradený, hlavně když jsou kevy.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4962
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 10:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je-li vůz neschopen, dostavájí "frančízáci" nějakou kompenzaci? A pokud ano, kolik? Za dob Urblíka a SD to prý byly cca dva tisíce...

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 10:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonyme Bratislavo, používající bránu ČD Telematiky. Pokud se tak "poslední dobou pravidelně děje", jistě nám sem můžete napsat konkrétní data, aby se daly dohledat důvody vyřazení.

Děkuji
Slovensko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.239.64.23
Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 21:04:17    Odkaz na tento příspěvek  

ad Kubze - dle hlášení SD to bylo včera večer. Asi to nebylo poprvé, to by to tam dispečer asi jen tak nepsal.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 08. července 2014 - 17:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym Bratislava stále bez odpovědi ? A ani nám neodpoví.
Projetím archivu na TV Choceň se dá zjistit, že za celý minulý měsíc (a 7 dní tohoto) na Slovenské Strele nejelo WRmz jenom 10.6.

Ono Bratislava třeba lukrativní není, ale druhý den Stralsund už je. Také bych chtěl vidět vozmistra, který v Praze při průjezdu bude vyřazovat vůz (a vyrábět zpoždění) kvůli nefunkčnímu sporáku [crazy] Máte moc velkou představivost. Něco jiného je třeba nefunkční CZE. Ale to bych chtěl teda vidět posádku, jak si ho zneschopní.
Posádka si také sama od sebe zneschopní lednice, aby všechno zboží na prodej mohla posléze vyhodit a zaplatit ze své kapsy.

Nevím co byl za problém v neděli, ale posádka si asi dala podnět na vyřazení a dispečer to odmítnul. Třeba z důvodu, že na ONJ se přes noc nenacházel technik, který by nahlášenou závadu mohl odstranit.

Takže jenom zbytečný flame...
Bratislava
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.239.64.15
Odesláno Středa, 09. července 2014 - 21:39:23    Odkaz na tento příspěvek  

ad Kubze: Nevím, pokud pokládáte hlášení dispečera O16 za flame, tak potom je mi Vás líto, vždy jsem Vás zatím pokládal za slušného a znalého věci a se snahou se i problémy řešit. Toto mne docela mrzí. Asi pochopíte, že když mám přístup k hlášení O16, tak zde těžko budu vystupovat pod pravým jménem. Ale text je zkopírován z originálního hlášení. Co se týče toho dne, bylo zde i u vedeno co se po celou dobu jízdy dělo. Asi má dispečer se stejnou posádkou stejné zkušenosti, není to cíl poškodit JLV jako celek, ale poukázat na nešvar, který by se měl ihnet vyřešit, pokud se jedná o opakovaný jev.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. července 2014 - 00:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale on se na Slovenské Strele o opakovaný jev nejedná - jak se nám zde (nebo dispečer) snažíte namluvit (viz můj poslední příspěvek).
Takže ano, považuji za flame debatu o vyřazování WRmz na EC 177.

... bylo zde i uvedeno ...
A najednou už nejde o posádky, ale možná o jednu konkrétní ? Pokud už máte ten přístup a měl jste potřebu vynášet informace a sdělovat nám je, mohl byste nám je tedy sdělit úplné ? Zajímalo by mě, co konkrétně napsal dispečer a co jsou Vaše domněnky. Z Vámi napsaného to nepoznám.
Bratislava
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 10. července 2014 - 06:52:45    Odkaz na tento příspěvek  

ad Kubze: napsal přesně:

Posádky JLV si pravidelně na EC 177 zneschopňují vůz „WRmz“, aby nemusely jezdit nelukrativní Bratislavu a byly vyřazeny v Praze hl.n.; dne 6.7.2014 SD vyřazení vozu zakázal; vůz následně prohlédnut majstrem pre vozně v Bratislavě, načež shledal vůz „WRmz“ bez jediné závady (posádky si pravidelně vyřazují z provozu lednice a sporáky, po neúspěšném pokusu o vyřazení vozu dnes vše dali do pořádku)
Prvotní informace:
- vadný jakýsi zámek (vyřazení vozu zamítnuto)
- následně záhadným způsobem nefunkční zařízení vozu
- (a to vše až na území ČR – zhruba u Kralup nad Vltavou)

EC 177 Vůz č. 260 „Bmz“ PHA veden s vypnutou klimatizací, v PHA HN závada odstraněna; u vozu č. 261 „WRmz“ PHA záhadně na území ČR přestaly fungovat lednice a sporáky (opět); klimatizace funguje; SD rozhodnul o jízdě vozu na ŽSR - - Opakovaná závada (podezření na to, že zaměstnanci JLV si poškozují zařízení, aby do Bratislavi nemuseli); všs se hlásí až na území ČR a ne hned, jak závada nastane (u tohoto vlaku dle sdělení dispečinku JLV trvala závada 2 dny) – když chce zaměstnanec jet na DB, tak pojede i na ŽSR.

stačí?
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 11. července 2014 - 02:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačí, děkuji.

tímto veškeré své příspěvky adresuji danému dispečerovi a Vám se omlouvám. Neznám "mluvu" a způsob zapisování zpráv dispečerů a z Vašeho prvního příspěvku nebylo poznat co napsal dispečer a co mohly být Vaše domněnky.

Napíšu ještě komentář k zápisu:
O tom, že na 177 není vyřazování pravidlem nemá cenu dál psát, stejně jako o dedukci dispečera, že Bratislava je nelukrativní. Má se snad starat o provoz a ne ekonomiku. Čím má podložené tvrzení, že úsek mezi Prahou a Bratislavou je nelukrativní ? Zvláště pokud vůz následně točí do EC 378 do Stralsundu ? Po ev. vyřazení z EC 177 už nemá posádka jisté, že se oprava díky personálnímu útlumu opravářů na ONJ stihne do zpětného průjezdu EC 378...
Nedalo mi to a kouknul jsem na Chocen.TV i na květen a kromě jednoho dne, kdy chybí záznam, byl vůz na EC 177 pokaždé. Takže za nějakých 70 dní provozu vůz chyběl jednou. Dispečerovy věty: Posádky JLV si pravidelně na EC 177 zneschopňují vůz „WRmz“ a Opakovaná závada (podezření na to, že zaměstnanci JLV si poškozují zařízení, aby do Bratislavi nemuseli tedy považuji za účelnou lež. Co k tomu dispečera vedlo, netuším.

Z dalšího popisu dispečera mi spíše vyplývá problém se zásobením vozu energií při "topení na stejnosměru". Ukazovalo by to na stěžování posádky předešlé 2 dny a hlášení jen na území ČR, kde se logicky problém při změně napájení vyskytnul.
IL62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 11. července 2014 - 11:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podstatě problému z předchozích příspěvků moc nerozumím, ale je pravda, že toto se dělo již dávno. Ještě za totáče.
Posádky si s oblibou "zneschpňovali" WR třeba na Vindoboně, aby nemuseli do Berlína.
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 16:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IL62: to je taky nějaký nesmysl, při plnění socialistického plánu by to byla pomalu sabotáž. A kord "západ"!
Milanek1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2010
Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 18:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě že "západ" si odjeli - Vídeň a do Berlína se jim už nechtělo. V té době byl oběh WR PH-Vídeň-Berlín-PH.
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 12. července 2014 - 18:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IL62 a Milanek1: a mužů se zeptat, co jste v té době dělali vy? Sháním totiž nějaké "pamětníky" z éry ČSD-JLV. Třeba do soukromé zprávy. Díky
IL62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 15:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1981 - 1991 vozova služba, průvodce WL i "bába" na WR a jsem jeden a ten samý. Milanek1 i IL62. Zjistil jsem to až teď a tímto profil Milane1 mažu:-)
Dotazovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.253.134
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 13:02:43    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte náhodou někdo, co za vůz je pod označením Salon 51 56 89-80 002-4 který se momentálně nachází ve vagonce Poprad ? Je zrušený, na přestavbu, uspořádání atd. Děkuji za info
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 19:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotazovatel: salonní vůz pro nejvyšší představitele státu (celkem čtyři jednolůžkové ložnice se sociálním zařízením vždy společným pro dvě z nich, salonek pro 8 osob, oddíl pro průvodce s kuchyňkou). Vůz byl dodaný v roce 1968 z vagonky v Budyšíně (výr. č. S 117), údajně v něm pobýval A.Dubček během jednání v Čierné n. T. Původně měl domov v Praze, konce roku 1992 byl předán na Slovensko. Sesterský vůz 001 zůstal u ČD.
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 09:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, měl bych dotaz na znalé. Ve kterých dnech jezdí lůžkový vůz vlaku Excelsior nejvíce obsazený? Brzy s ním budu muset jet a poslední zkušenosti jsou z roku 2008. Díky.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5522
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 09:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pátek/sobota a neděle/pondělí, pak čtv/pá a so/ne. Jinak se obsazenost na konkrétní den dá zjistit na e-shopu ČD. Pokud chcete jet velmi pravděpodobně sám, doporučuju koupit dabla :-)
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 04. srpna 2014 - 19:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevítě někdo, od kdy bude nasazen jídelní vůz na Šohaje. Díky
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 10-2012

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2014 - 21:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodnihad: Třeba dnes tam byl, tj. i zítra ráno na 100%. [jidlo]

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
Hruska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 05. srpna 2014 - 13:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jídelní vůz je nasazen v oběhu 124/561//560/125 standardně. Jen teď jedno WRmee816 (konkrétně 007) vypadlo z oběhu kvůli mimořádnosti. Aktuální mimořádné nenasazení lze sledovat tady: http://m.jidelnivozy.cz/

(Příspěvek byl editován uživatelem Hruska.)
MH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.182.176.68
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 01:17:31    Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, jaká je pravděpodobnost, že se na Splitu objeví plánované WLABmee? Nebo jinak, jaký je poměr nasazování WLAB/WLABmee v letošní sezoně? Děkuji
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 09:51:48    Odkaz na tento příspěvek  

MH: Koukal jsem na datumy od začátku července a vždy bylo WLABmee.
MH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.218.253
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 15:36:15    Odkaz na tento příspěvek  

Díky, Jardo. Pro mě WLABmee = angína sbalená na cesty... Nu což. Ještě že je to po cestě nazpět...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13737
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 08. srpna 2014 - 22:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozy nefotím, ale ten nový WLAB RŽD mne zaujal svojí konstrukcí a přechodovým měchem, tak jsem ho cvaknul.


Zajímavá je registrace ve Švýcarsku. A FPC je Federal Passenger Company. [wink]

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Marty16
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2011
Odesláno Sobota, 09. srpna 2014 - 08:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
prosím o radu, Happy Hour u JLV platí
- na čas jednotlivé objednávky (jídlo můžu mít ještě za cenu Happy Hour a potom třeba kafe už ne).
- nebo čas objednávky posledního chodu (když si objednám to kafe už po Happy Hour tak kompletně celá objednávka už spadne pod plnou cenu).
- nebo na čas placení.
Díky
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 09. srpna 2014 - 09:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sari:
Zakladni skrin je vicemene stejna jako u vozu z Railjetu.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 09. srpna 2014 - 10:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marty16:

Rozhodující je čas objednávky. Objednávky v úseku se slevou happy hour jsou evidovány se slevou a objednávky mimo pak se standardni cenou. Není nutno platit účet před koncem platnosti happy hour, pokladny jsou nastaveny tak, že dokàžou rozlišit platby se slevou, a bez ní, v jednom souhrnném účtu.