K-report
 

Archiv diskuse Ostravsko do 14. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Ostravsko » Archiv diskuse Ostravsko do 14. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5324
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 09:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikde není psáno, že musí být maximálně dvě hospody ve městě. Podobně jako kontejnerová překladiště.
Pokud bychom se měli ohlížet na to, z kterých peněz to bude, moc se toho nepostaví.
Při podobném uvažování bylo v poslední době špatné přestavět z býv.celnice pod sjezdovkou v Bukovci welness hotel z peněz i EU, když už tam funguje už dnes hospoda a kousek dál druhá.

smysluplnost takových projektů, která jaksi mnohdy pokulhává
To je bohužel problém staveb nejen hrazených z EU.
Problém je všeobecný- i při super prospěšné stavbě je nutno, aby zalezlo za nehty příslušných lidí co nejvíc. A tak se vymýšlí k prospěšné stavbě kraviny za miliony...
Třeba odvodňovací betonový kanál vedle cesty,který je výš nad terénem.
T.centrum.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 09:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i při super prospěšné stavbě je nutno, aby zalezlo za nehty příslušných lidí co nejvíc
Příspěvek hodný vytištění a zarámování a vyvěšení na každý úřad do kanceláře "šéfa". Zní to blbě ale hold taková je realita.
Hodně úspěchů v Novém roce[wink]

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10109
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 11:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Problém je všeobecný- i při super prospěšné stavbě je nutno, aby zalezlo za nehty příslušných lidí co nejvíc - to máš, bohužel, pravdu. Právě na tuto oblast by se "dojná kráva neboli EU" mělo zaměřit nejvíce, je ovšem otázkou, zda na tom vlastně má zájem, protože... (nechť si každý doplní co chce).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5327
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 12:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se na to opravdu zaměřili, tak se nepostaví nic a bude kravál, že EU zasahuje do svrchovanosti členů.[proud]
Ono je to problém asi hlavně místních předpisů. Když si někdo např. dá do norem stavění protihlukových zdí všude, kde se dá, nemá úpravu sil.předpisů ve smyslu- na cyklostezce má cyklista přednost na křížení s místní komunikaci, tak bohužel pro nás a bohudík pro výrobce betonu a značek, EU musí zaplatit i nesmysly, aby se postavila prospěšná věc.

Takže, bohužel, buďme rádi, že nám to zatím Němci platí. Jinak by opravdu nebylo nic, případně tak jen desetina toho, co se postavilo.
Protože u nás je víceméně permanentní "krize a peníze nejsou".
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 12:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravák: Ano, jedná se s IC měst. Samozřejmě, že to nebude asi zcela zdarma, KORDIS bude muset něco těmto za poskytování těchto služeb zaplatit, ale na druhou stranu, proč ne. Ono ty slečny a dámy zvládnou. Pouze je potřeba jim poskytnouti irelevantní informace. Co je na tom k nepochopení?
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 16:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena:jsou tam dost přísná kritétia - i prd velebnosti

Nejsem farář, zato mám kamaráda, který má toto explicitně ve své pracovní náplni a proto o problematice ví určitě víc,
než nějací "odborníci" na zdejším fóru. Schválně jsem se ho ptal třeba na zde navrhovanou elektrizaci Studénka - Veřovice (místo toho Mošnova) a on tvrdí, že šance na dotaci z EU na podobné stavby je prakticky nulová. Ale ponechte si klidně svůj fundovaný názor, činím totéž.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4776
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Schválně jsem se ho ptal třeba na zde navrhovanou elektrizaci Studénka - Veřovice (místo toho Mošnova) a on tvrdí, že šance na dotaci z EU na podobné stavby je prakticky nulová.
Z jakého důvodu je nulová oproti např. Mošnova? (Není tam přidaná hodnota, jako v případě Mošnova letiště?) Mám to chápat tak, že třeba elektrizace Ostrava-Kunčice - Frýdlant nad Ostravicí, by měla také nulovou šanci na získání peněz z EU?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3019
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně že mohla EU zadotovat natažení drátů nad několika ulicemi v Ostravě, po kterých se teď prohání trolejbusy vozící vzduch.
ODISKA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.102.22
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:54:08    Odkaz na tento příspěvek  

K té slavné odisce...Dnes je 1.1.2014 a mělo by už jít tedy koupit si měsíčník za nové ceny. Samozřejmě to nejde.

Jinak vůbec k odisce a přehlednosti či informovanosti vůči zákazníkům. Já jsem klasický cestující, žádný "šotouš" (asi se ptáte, co tu tedy dělám, ale mám známého šotouše, tak sem občas zajdu).
Kupoval jsem si odisku v době, kdy jsem se dozvěděl, že konečně někoho napadlo, že nákup kupónu přes odisku by měl být nějak zvýhodněn, aby to prostě dávalo smysl a člověk neměl jen další zbytečné plastové heblo...
Už samotné informace ohledně začlenění dopravců, respektive ODISKY a její použitelnosti u jednotlivých dopravců není zrovna pro smrtelníka dvakrát pochopitelné.
Z X stránkové doumentu k odisce jsem nebyl zrovna dvakrít chytrý co se týče aktivace karty pro použití u jiných dopravců než DPO. Zeptal jsem se tedy na pobočce DPO, když jsem si šel kartu vyzvedávat. Vzhledem k tomu jak se na mě zaměstnankyně blbě dívala a nepochopotelně suše řekla, že karta je aktivní po nahrání kupónu, jsem si řekl, že mám asi fakt nějaké stupidní dotazy.
Prostě mě zajímalo, jak docílit toho, abych měl kartu aktivní i u jiných dopravců než je DPO. Z návodu k odisce jsem pochopil, že si kartu pro toto musím aktivovat zvlášť na pobočce DPO, kde mi ženská řekla výše uvedené.
Vzhledem k neinfrmovanosti ohledně odisky občanům se bojím, že moc informováni nebudou určitě ani všichni řidiči všech dopravců zapojených do tohoto projektu či průvodčí ve vlacích.
Proto bych požádal někoho znalého k následujícímu:
Aby mi byla odiska uznána třeba u veolie či u ČD, tak musím chodit každý měsíc (když si budu kupovat kupón měsíčně) na pobočku DPO a pípnout si kartu u toho začřízení co je na těch prodejnách, aby se mi načetla platnost i pro jiné dopravce ? Anebo to stačí pouze jednou ? Pokud si to musím pípnout pokaždé, tak opět ta karta nějak postrádá smysl - pokud má být jeden z benefitů ten, že člověk nemusí chodit na pobočku.
Poté mě zajímá třeba, kde se karta přikládá ve vozech třeba veolie, tak aby řidič poznal, že mám koupenou celou oblast Ostravy. Ráno na zastávce, kde stojí i busy veolie se vlastně pravidelně stává, že řidič nepřijede k označníku )anebo aspoň na začátek zastávky) a stojí někde na konci a ještě většinou ani neotvírá přední dveře, protože má konečnou na ÚANU a já si chcu nastoupit u benziny. Vůbec bych se nedivil, kdyby mi řidič sdělil, že na odisku nemůžu jet anebo něco podobného...Naopak pokud jedu třeba do frýdku, nastupuju na ÚANU a chci si koupit jízdenku díky odisce až v Pakově, jde to vůbec ? Vidí ten řidič opravdu, že mi ten měsíčník platí až do toho paskova ?
Opravdu je strašně málo informací a malá propagace odisky...

Díky
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6258
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ODISKA: Pokud si koupíte kupon na prodejně DPO nebo např. od ČD, tak nemusíte nikam chodit a můžete jezdit s kýmkoliv. Pokud si ho koupíte na eshopu a chcete jezdit např. s Arrivou, tak je nutné si kupon nahrát na kartu fyzicky, tzn. přijít na prodejnu, případně někde potkat revizora DPO, který kupon na kartu fyzicky nahraje.

A k nákupu za snížené ceny: Opravdu došlo pravděpodobně k nějaké chybě. Aktuálně funguje nakupování za nižší ceny pouze pro 30denní kupony. Čím to se zjistí asi zítra a snad to bude taky již fungovat správně.

V autobusu Arrivy je to jednoduché. Vždy, když nastoupíte, tak řeknete kam jedete a přiložíte kartu. Pokud máte nahrané některé zóny, tak buď vám to nevydá nic, v případě, že v zakoupených zónách taky vystupujete nebo vám to prodá jízdenku až ze zastávky, kde končí zakoupené zóny. Takže nemusíte řešit prakticky nic.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ostravák.)

MHD Ostrava
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ODISKA: Aktivace karty proběhne pouze jednou, a to buď v pokladně DPO, jak již zmíněno, nebo na železničních stanicích s provozními pokladnami. Jedná se ještě s mnou zmiňovanými IC, u řidičů a průvodčích aktivace nebude prozatím možná.
Co se týká placení, pokud na ní budete mít nahrán měsíčník, tak ten při kontrole přiložíte ke čtecímu zařízení a to si vy\čte, odkud, kam a do kdy máte tento platný, v případě že nikoli, nebo pojedete s dopravci Arriva, ČD a pod., za místo platnosti této, budete mít možnost buď provést platbu hotově, anebo si to čtecí zařízení spojené s pokladnou odečte z vaší nabité peněženky.
Že informace poskytované zřizovatelem této karty stojí za prd, víme všichni. Bohužel, někdo asi sám neví, jak tyto poskytnout ve srozumitelné a jednoduché podobě. Proto také spousta těch, kteří s tímto budou hlavně pracovat, neví téměř nic.
ODISKA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.6.9
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:20:31    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za obě odpovědi. Stále, ale nevím jestli, když si budu kupovat kupón přes eshop měsíčně, tak musím chodit každý měsíc si ten kupón aktivovat na pobočku (abych mohl využívat služeb jiných dopravců) anebo stačí jednou a pak už mi to bude platit do konce platnosti karty (respektive do té doby, co si tam budu ty kupóny kupovat). Protože z odpovědi od ostravák:
"tak je nutné si kupon nahrát na kartu fyzicky"
mi vychází, že musím chodit na pobočku s jakýmkoliv koupeným kupónem (tzn. při měsíčním intervalu nákupu přes eshop, každý měsíc), ale z odpovědi vlada749: Aktivace karty proběhne pouze jednou mi zase vyplývá, že stačí takto aktivovat kartu jen jednou i když si budu kupón kupovat každý měsíc přes eshop..Můžete to prosím upřesnit ? Díky
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6259
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ODISKA: Aktivace proběhne jenom jednou, ale kupon zakoupený přes eshop si fakt musí cestující při využívání Arrivy, TQM a ČD nahrát fyzicky na kartu vždy.

Berte na vědomí, že aktuální stav je pouze mezistupeň. Všichni dopravci mají stará odbavovací zařízení, která nejsou trvale nijak propojena s žádným vzdáleným centrem. Z tohoto důvodu musí být kupon vážně na kartě nahrát fyzicky.

MHD Ostrava
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5328
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EU zadotovat natažení drátů nad několika ulicemi v Ostravě, po kterých se teď prohání trolejbusy vozící vzduch.
Ano, na to EU slyší-zlepšení životního prostředí.
Jenže EU zároveň nepřikázala lepší vedení linek.[wink]
Oni opravdu občané Koblova a Muglinova nejezdí co 20 minut na Karolinu.
Podle mne by nejlepší byla linka, zatím, než bude Hranečník, okružní Fifejdy /Hornopolní,Novinářská,Varenská/ Českobratrská, Karolina, Most.M.Sýkory, Gagarinovo nám; Most pionýrů, Českobratrská, Karolina,Fifejdy. Pokud možno zpřípojovaná k odjezdům/příjezdům vlaků. a kdyby se podařilo, i k busům na Gag.nám.
Dva trolejbusy by na obsluhu musely stačit, mimo špičku možná jen jeden. Dokonce je tam i plonkovní zastávka u Žerotínovy ul.k odstavení mimošpičkových vozidel.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 20:12:19    Odkaz na tento příspěvek  

OH: Ano, na to EU slyší-zlepšení životního prostředí.
Jaké je to zlepšení životního prostředí? Dopravní systém, který spotřebovává elektřinu a nevykonávající žádnou práci - to je užitečnější pouťový kolotoč. Navíc zvýšení hlučnosti provozem otřesných Tr 14 s nápravami kde někdo zapoměl nalít olej, což musí být ve večerních hodinách obzvláště výživné. Tady by mohl někdo podat podnět na přezkum investice u EU a ještě by byla v Ostravě [zadnice]
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 22:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semolina:
Mám to chápat tak, že třeba elektrizace Ostrava-Kunčice - Frýdlant nad Ostravicí, by měla také nulovou šanci na získání peněz z EU?

Tak to já nevím. Až se s ním sejdu osobně, tak se ho na jeho názor zeptám.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 00:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos, Semolina:
Mám za to, že investice po Frýdek je prioritní stavbou. Na to by měly být navázány další etapy po Frýdlant a pak Val Mez. Jestli budou dráty i do Ostravice(to zas mě někdo splije)je otázkou, ale zatím jsou určitě plánem kraje...[happy]

31.12. KDYŽ VYNECHÁM ZPOŽDĚNÍ skoro hodinu(stát se to může a důvod sdělený průvodčí byl závada na trati...), tak otřesný stav ve vlaku. Stálo se i na hajzlu. Konkrétně vlak z Kunčic v 9:05...
Ten den jezdí tisíce lidí a na ty soupravy v ten den by snad mohli přihodit vagón/dva, by se to určitě neposralo...

Osobně si myslím, že důvodem zpoždění bylo projetí červené, protože dle popadaných cestujících včetně mě a následné kontrole průvodčí, zda nedošlo k úrazu z důvodu použití rychlobrzdy...
Byl jsem v druhém voze ze čtyř a jen co jsme vyjeli z Kunčic k semaforu, tak brzda po plynulém rozjezdu. Jelikož nešlo jít na hajzl(na té straně zrovna nebyl), tak jsem si otevřel dveře, vystoupil do kolejiště mé domovské stanice a s pohledem na semafor si ulevil s tím, že když to blikne a než houkne a rozjede se, tak to stihnu...
Mašina stála minimálně dva metry za štaflem, ale měřit jsem to nešel...
Stáli jsme tam dlouho a na to jel i následný osobák s odjezdem v 9:10 (já přijel spěšným z Havru s odjezdem 8:47) od Havru a pár jedinců se z něj vydalo dokonce i s dětmi kolejištěm z perónu k soupravě a prostě nastoupili. To jsem fakt ještě neviděl, ještě tak bez dětí bych ten risk pochopil, no i tak...[crazy]

Ještě že jely dvě regionovy z Frýdlantu na Ostravici a tady se chci zeptat jestli šlo o posílení nebo je to pravidlem. I tak byl počet cestujících nad možnosti, ale všichni chtěli jet, tak se zmáčkli a hlavně nikdo až tak nemamral, bo silvestr a už po výše avizovaném zpoždění byli všichni rádi, že jedou...

Možná se mýlím a existují důvody, proč nejde 31.12 přidat dva vozy na pendly mezi Ovou a VM...
Za případnou odpověď děkuji...

V každém případě přišly ČD o desítky cestujících, co se vyjadřovali stylem, už nepojedu. Hlavně Ti z dětmi. Byl to fakt katasrofický hnus a byť jsem sice fanda, ani jsem na obranu ČD tentokrát nežbrptnul...[ko]
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4231
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 08:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V autobusu Arrivy je to jednoduché. Vždy, když nastoupíte, tak řeknete kam jedete a přiložíte kartu.
Kromě linky 75, aby v tom byl větší pořádek [happy]

Proto také spousta těch, kteří s tímto budou hlavně pracovat, neví téměř nic.
Ano, dnes ráno jsem ODISkou vyděsil průvodčí(ho) ČD. Do původního držáku na papírovou kartičku + kupón jsem nahoru strčil ODISku a dolů potvrzení z pokladny, na kterém jsou napsané i zóny spolu s nápisem "Tento doklad není jízdenka". Průvodčí chvíli přemýšlel(a), pozoroval(a), pak pokýval(a) hlavou a chystal(a) se kráčet soupravou dál. Tak jsem se provokativně zeptal "a co myslíte, půjde to načíst"? Tak jsme to zkusili a šlo to.

Aktivace / kupón a nahrávání (pokouším se o srozumitelnější vysvětlení než je na stránkách KODISu a DPO).

Aktivace = "oživení" karty, aby šla vůbec nějak používat. Až na aktivovanou kartu můžu nahrávat kupóny a peníze, s neaktivovanou kartou nejde nic. Aktivace se provede jen jednou a pak je karta platná nafurt (i když mi leží doma v šuplíku, nic na ní nemám kolupené a jezdím autem).

Kupón (měsíční, 90 denní) si můžu koupit fyzicky v předprodeji (DPO, pokladny ČD) nebo na internetu.

Nahrání kupónu na kartu proběhne ve chvíli, kdy je kupón zaplacen a karta se ocitne u čtečky, která je online spojena se zúčtovacím centrem. To se stane buďto na fyzickém prodejním místě (prodejny DPO, ČD...) nebo při setkání s revizorem DPO (ti mají on-line terminály).

Pokud jezdím jen s DPO nepotřebuji mít kupón na kartě nahraný, protože revizor ho vidí online (a jako bonus mi ho tam "nalije"). Pokud jezdím s kýmkoliv jiným musím si kupón nechat někde "nalít" - tedy fyzicky jít na prodejnu. Teoreticky je možné i koupit si kupón přes e-shop a na prodejně si ho nechat "jen" nahrát, ale je to poněkud nepraktické. Pro milovníky adrenalinu se pak nabízí atrakce "chytni si svého revizora, jinak z Ostravy neodjedeš" [happy]
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3020
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 09:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak tak koukám, tak v těch cenách je celkově velký chaos. Já si kupuji nepřenosnou 30denní jízdenku ODIS pro zóny 2, 17, 40, 42 a 45. Podle ceníku http://www.dpo.cz/jizdne/ceny-jizdenek/265-dlouhodobe.html bych měl zaplatit za 4 mimoostravské zóny + 1 ostravskou, tj. 4*235 + 370 (360 v případě ODISky) = 1310 Kč. Když jsem si ale v pokladně ČD kupoval 30. 12. jízdenku s platností od 2. 1., zaplatil jsem 1330 Kč, dle http://jizdenka.idos.cz/NT.aspx bych měl za nákup v letošním roce zaplatit za papírovou jízdenku 1340 Kč. Sleva 10 Kč pro čipovku je celkem k ničemu, když stejně musím chodit do pokladny.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: Máte pocit, že těch pokladen máte málo? DPOv, DPOp, ČD všechna nádraží s kasou, řidiči busů, eShop (zde jen provedení aktivace mimo busy), průvodčí po zadaní kodu (aplikace jako při nákupu jízdenky na IN karty).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3021
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Neříkám, že těch pokladen je málo, ale k čemu mi je čipovka, když stejně na tu pokladnu musím? Dnes mám největší problém v tom, že si občas zapomenu koupit v předprodeji měsíčník na další období. Ve vlaku si jej nekoupím, takže si musím koupit (drahou) obyčejnou jízdenku na daný den. A to čipovka vůbec neřeší.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4232
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 : nákup dlouhodobé časové jízdenky na e-kartu u řidičů autobusů a nahrání u průvodčího ČD po zadání kódu (jako u in-karty) je :
a) omyl
b) vlastnost, kterou KODIS a DPO před uživateli tají
c) vlastnost, kterou jsem na webech KODISu a DPO nenašel, protože jsem blbej?

Třeba to nahrání průvodčím po zadání kódu bych uvítal; chápu to tak, že v e-shopu (kterém?) si koupím dlouhodobé jízdné ODIS, vyleze na mně papír s QR kódem, ten si vytisknu a průvodčí mi to přes POPku na e-kartu nahraje? To by bylo velmi příjemné, ale nevybavuji si, že by o tom byla kdekoliv jakákoliv zmínka...

A u řidičů autobusů - pokud vím - nic jiného než krátkodobé jízdné nešlo, i když se to možná změnilo, ale zase se mi to nedaří nikde najít...
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k příspěvku uživatele S200 na téma když jsem si v pokladně ČD kupoval 30. 12. jízdenku s platností od 2. 1., zaplatil jsem... - to jsem tu řešil před pár dny a vysvětlení je, že do 31.12. se prodávalo za staré ceny, byť na nové tarifní období, protože to jinak systémy různých dopravců v ODISu neumí. Resp. některé umí to a jiné ono, výše uvedená varianta je jediná, na které se shodli všichni dopravci. (Aneb když už to má být blbě tak ať je to všude stejně blbě.)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki: To, že jsem jízdenku koupil za starou cenu, chápu. A už jsem dokonce pochopil, proč stojí měsíčník 1340 Kč a ne 1300 Kč, jak píší na stránkách DPO. Na stránkách DPO je totiž chyba, neboť se tam uvádí, že cena každé regionální zóny je 235 Kč, což není pravda. V mém případě totiž stojí těch 235 Kč jen zóny 17 a 42, kdežto zóna 40 stojí 260 Kč a zóna 45 stojí 240 Kč (dle ceníku na stránkách KODISu).
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 16:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki:QR kódem, ten si vytisknu a průvodčí mi to přes POPku na e-kartu nahraje?
Tak na tohle téma jsem se nedávno bavil s jistou průvodčí ze Stč kraje a jasně mi vysvětlila, že POP-ka to stejně ve valné většině nepřečte, takže možná proto tahle varianta u nás není[wink]

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10114
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 16:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: jakou hodinu? Ten den měl vlak Os 3128 maximální zpoždění 29min, což je trochu rozdíl. Navíc jsem ten vlak viděl ve Frýdku na příjezdu a neměl jsem pocit, že by byl nějak extra přeplněn. Pravda, v té rychlosti (cca 40km/h) jsem mohl něco přehlédnout, ale přinejmenším ve dvou vozech, kde jsem trochu registroval obsazení, bylo sice vidět zaplněné sedačky, ale neprůchozí štrůdl v uličce (signalizující přeplnění) nebyl... Ke cti dráhy je nutno přiznat i to, že přípoj do Ostravice kupodivu čekal, což se u sekery 30min rozhodně neděje pokaždé.

Faktem je, že přihodit vůz či dva na pár vlaků toho dne se mohlo, na hlavním je vozů dost, že lidi jezdí ve velkém na Silvestrovké/Novoroční výšlapy na Lysou rozhodně není nic nového a ten brejlák těch 6 kočárů do kopce taky dá bez problémů.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6260
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 16:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jenki: Proboha to není o tom, že to někdo neumí prodat. To je proto, protože ceník je platný od 1. 1.! To je jako bys chtěl koupit rohlík v neděli za pondělní cenu, protože ho budeš jíst v pondělí!

A proč říkáš, že se ti zase něco nedaří najít? Kliknu na www.kodis.cz, pak na ODISku a druhý odkaz z vrchu je tento: http://www.kodis.cz/wp-content/uploads/ODISka-platnost.pdf V tom je vysvětleno vše co kde a jak jde udělat. Nic složitého.

Nahrání kuponu průvodčím nelze, zakoupení kuponu u řidiče budu možné je, avšak pouze vybrané druhy.

MHD Ostrava
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: Já byl dneska překvapený, že na Ostravici double regína[coze]

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4234
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proboha to není o tom, že to někdo neumí prodat. To je proto, protože ceník je platný od 1. 1.! To je jako bys chtěl koupit rohlík v neděli za pondělní cenu, protože ho budeš jíst v pondělí!
Zde si dovolím hrubě nesouhlasit. Když byly ještě papírové kupóny nebyl problém koupit si v prosinci známku na leden za lednovou cenu. (jiné ani nebyly, že). Když si kolega z práce kupoval lístek na Pendolino někdy na leden tak ho dostal za lednovou cenu. Když si kupuju letenku do Tramtárie na únor dostanu ji už dnes, ale za cenu, která bude platit v daný čas. Dokonce i v takovém Balkánu jako je Sofie neměli v předprodejích problém mít hromádku papírových měsíčníků platných od kteréhokoliv dne pomocí proděrování s počátkem do 31.12. a s počátkem od 1.1., stejně tak neměli problém nahrávat na tu jejich obskurní kartu za ceny do 31.12. a do 1.1. (asi 3 roky zpátky).
Prostě nechápu, jaký je problém počítači vysvětlit, že jízdenky s platností od někdy se prodávají za jiné ceny než s platností do někdy. Těch pár korun je mi osobně zcela u zadnice; vadí mi to, že to vypadá debilně, a jak tak sleduju zdejší diskuzi evidentně nejsem sám, komu to tak připadá.

A proč říkám, že se mi zase něco nedaří najít? Kliknu na www.kodis.cz, pak - protože hledám tarifní informace - jdu automaticky na záložku tarif... a tam to není [happy] Opět - intuitivnost nulová.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6261
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak prostě to takto bylo nastaveno a tak to je. Už tady nebudu opakovat, že když to bylo obráceně, tak byli všichni spokojení.

K té druhé záležitosti týkající se intuitivnosti. V tom máš pravdu. Zkusím zalobovat. [happy]

MHD Ostrava
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: Tak Jsi se díval hodně špatně...



Ten poslední snímek jsem vyfotil, než se nahrnul ten zbytek, pak to nešlo...
Ten první aspoň dokumentačně z os.3128...
Celkem jsme přijeli tuším do Ostravice zastávka o cca 50.minut později proti plánu, zdrželo se to na každé zastávce. Ti co zacláněli u dveří museli ven a pak zase zpátky. Spousta odrazených cestujících pro příště...

Každoročně se opakuje to stejné zvěrstvo a to si neumím představit, co by se dělo, kdyby byl sníh a jeli s děckama ti co pro částečný déšť v ten den zůstali doma...

Závěrem se dá říct, že manažersky(odpovědná osoba) zcela propadák. Stovky nasraných lidí z celého dne. Probíralo se to i v hospodách na horách...

V ten den to bylo prostě na kudlu bez soudu.
Po opadnutí emocí je to na vrácení občanky a vyhazov s ČD...
DOUFÁM ŽE SI TO TEN ZODPOVĚDNÝ ZMETEK PŘEČTE
NAKOPAT DO[zadnice]=MÁLO.[pozor]

Já osobně jsem velký fanda železnice, ale stížnost napíšu kam jen to půjde...[angry]
Ani se nedivím, že když se řekne ČD, že se dělají každému vředy na[zadnice]...

Pro uklidnění, cestou na Lysou Horu se kromě pohádkových postaviček, čertů atd. dalo potkat ale i běžícího Jana Žišku, nebo hokejistu AZ Havířov...
[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4777
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

blbé ceny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.162
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:17:24    Odkaz na tento příspěvek  

Nechci dělat chytraka, ale nesouvisí taky částečně blbé ceny z konce roku u platnosti kuponu v roce novém, resp. dobré ceny, ale to bylo dříve, s tím, že se v posledních 5 letech změnila DPH 3X, a to vždy od 1. ledna? Sice to není zrovna případ letoška, ale věřím,že to může být v účetnictví dopravců problém a to mohl být taky důvod, proč se projednou navždy dohodlo, že do konce roku se prodává za staré ceny, i když je platnost již v roce novém.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

blbé ceny: tohle vysvětlení se tváří jako že by mohlo mít hlavu a patu[ok]

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540:Když si pročítám diskuze napříč republikou, tak je milion důvodů, proč to prostě v takové situaci nejde.Stejná situace co popisuješ myslím, že 3 roky zpět, ráno po osmé pudlo s přivěšákem do hor, hlava na hlavě a odpoledne po třetí hodině jedna regina z Ostravice co už po cestě další lidi nepobrala.Na stížnost jen slušnostní odpověď.V sobotu jedeme na Lysou tak snad pojedeme jako lidi:-)
Southern man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.93.117
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 20:06:06    Odkaz na tento příspěvek  

Na Lysaňu jako lidi? Tak to jedině autem [proud] Akorát se musí končit v místě počátku výšlapu, a ve finiši U Řeky (alias U Ivánka) šofér musí sušit hubu... [happy]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4050
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 20:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém letiště malého využití letiště Mošnov už "někdo" řeší: http://ekonomika.idnes.cz/do-student-agency-se-vraci-jejich-byval y-mluvci-ondruj-p11-/eko-doprava.aspx?c=A140102_125655_eko-doprav a_suj

Tak jsem zvědav, zda jeho využití poroste tak, jak si někteří přejí......... Mám obavy, že lidi z okolí Ostravy raději jezdí za letadly trochu dál, než na Mošnov, takže pokud to není do Prahy, tak je v článku naznačeno kam jinam......
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 22:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Priapos: Ještě by chtělo upřesnit, jestli se bavíme o úseku Studénka-Sedlnice (investor SŽDC, financováno z 3. osy OPD) nebo Sedlnice-Mošnov (investor kraj, financováno z ROPu). Každopádně že by peníze nešly použít na něco jiného je nesmysl v obou případech.

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 07:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám obavy, že lidi z okolí Ostravy raději jezdí za letadly trochu dál, než na Mošnov, takže pokud to není do Prahy, tak je v článku naznačeno kam jinam......

Do Prahy na letiště jedině vlakem - sice přestup na AE na Wágusonu je hnus, ale furt lepší než drncání se po D1 (a finančně to vyjde levněji než kupovat tatíkovi plnou nádrž). Jediná výjimka je přílet do Prahy po 18h, kdy už se do Ostravy nedá rozumně dostat.

Naopak do Vídně jedině autem - tatík tam jezdí rád, na Schwechatu může kroužit kolikrát chce nebo se zašít na neplacený parking někde v okolí a čekat na zavolání (nic z toho v Praze nejde). A kolikrát ani nechce na benzín, vezme s sebou mamku a ta ho finančně vysaje v nějakém hypermarketu a ještě si pochvaluje jak ušetřila x tisíc za levnější hadry a žrádlo [happy]

Jízda s ČD/ÖBB je finančně úplně mimo, jízda vlakem do Brna a pak žlutobusem je debilní časově.

Takže pokud Ondrůj kromě minibusu do Katowic (který občas vídám a prázdný rozhodně není) přidá ještě něco na Schwechat může se docela dobře chytit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenki.)
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 07:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplněk - koukám, že Tiger Expres už zveřejnil i . Návaznost na odlety do USA (JFK, IAD) je perfektní (odlet 10:30), na Peking 17:45 je to slabší, ale ujde to. Letů po Evropě a do ex-CCCP je po kokos. Docela pěkně to navazuje i zpátky. Asi je čas udělat Ruzyni pá pá [happy]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4058
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 07:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki: Naopak do Vídně jedině autem - tatík tam jezdí rád, na Schwechatu může kroužit kolikrát chce nebo se zašít na neplacený parking někde v okolí a čekat na zavolání (nic z toho v Praze nejde).

I v Praze se jde zašít u letiště někam, kde se platit nemusí (a čeká se tam na zavolání) a pár lidí už na to přišlo. I já to využil, když jsem jel na letiště několikrát pro přítelkyni[wink].

Je to tady: http://www.mapy.cz/#!x=14.287572&y=50.116430&z=17&l=15&rc=14.287882_50.116737_14.2867 51_50.116150&rl=%C4%8Dtvr%C5%A5%20Praha%206%2C%20Praha%2C%20okres %20Hlavn%C3%AD%20m%C4%9Bsto%20Praha_%C4%8Dtvr%C5%A5%20Praha%206%2 C%20Praha%2C%20okres%20Hlavn%C3%AD%20m%C4%9Bsto%20Praha&rp={%22cr iterion%22%3A%22fast%22}

Je to sice nouzovka, ale lepší, než drátem do oka, respektive vyhazovat mračno peněz za to, že jsem na letišti pobyl déle, než 15 minut........
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10620
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 10:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Na mapách.cz je vpravo nahoře možnost Sdílet mapu, která značně zkrátí odkaz. Další možností je použít tady při psaní příspěvku ikonu zeměkoule. [wink] Takhle se mi nezobrazuje to, co odkazuješ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6454
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 10:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě si najděte třeba OC Šestka, moje oblíbené vyčkávací místo.

Slepeckou holí se golf nedá hrát!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5041
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 21:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na Schwechatu může kroužit kolikrát chce nebo se zašít na neplacený parking někde v okolí a čekat na zavolání (nic z toho v Praze nejde).

Tak samozřejmě v okolí Ruzyně jde parkovat v pohodě na do dojezdové vzdálenosti cca 5 minut na ohromným množství míst.

(řešit parkovný na dvě hodiny za 100 Kč http://www.prg.aero/cs/parkovani-a-doprava/parkovani-na-letisti/k ratkodobe-parkovani/ vs. cena letenky do Pekingu mi uniká, ale to je asi můj problém)
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4779
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 22:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4234
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestli se bavíme o úseku Studénka-Sedlnice (investor SŽDC, financováno z 3. osy OPD) nebo Sedlnice-Mošnov (investor kraj, financováno z ROPu)

Tak jako tak to jsou prachy z EU. Akorát je administrativně jinak řešeno jejich čerpání.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5337
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 09:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

minibusu do Katowic (který občas vídám a prázdný rozhodně není)
Ani nebude. I když je i při stavu tratě v Polsku do Katowic cesta vlakem časově srovnatelná, jede nejdřív na letiště. A to zatím vlakem bude možná lepší až někdy kolem 2020 odkaz

To se do té doby možná zlepší i Ostrava

Vysoká pec číslo 1, multifunkční aula Gong a Malý svět techniky ve Vítkovicích i Landek Park v Petřkovicích spolu loni přilákaly rekordních 680 tisíc lidí.
Zdroj: odkaz

Tak možná někteří využijí i letiště.[wink]
S4 by jezdila okolo.

Pokud ovšem nový ministr nezařízne každý druhý vlak v ZDO.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 11:06:43    Odkaz na tento příspěvek  

OH: Trať na letiště Katowice. Stačí se podívat na mapu a trať vede přímo kolem letiště - totálně zdevastovaná jednokolejka Zawiercze - Tarnowskie Gory. Místy již vytrhaná, rozkradená, zaroslá - obnova by jistě byla možná ovšem trasování naprosto nevhodné. Je potřeba vést přímo z katowické aglomerace nikoliv výletem. Ovšem z ohledem na polohu dálnice ztracená akce již dopředu. Místní obyvatelé protestují - no samozřejmě, každý má na svém pozemku parkoviště pro 200 aut, ceny báječné, automaticky zajištěn odvoz cestujících i zavazadel z parkoviště před terminál. Co tam chce kdo ještě řešit ??? Ano, dálnici A1 do Gdaňsku [auto]
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.16
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 19:21:30    Odkaz na tento příspěvek  

Můžu mít možná blbou otázku? V tom článku se píše, že provoz s cestujícími začne na jaře 2015. (do Mošnova).

Co na těch pár km tak dlouho trvá?? Fyzicky položené to přeci musí být za pár měsíců.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5347
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 19:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono v tom nejspíš bude i kolaudace budovy u letištní haly, rychlost některých stavebních firem a to nejdůležitější - to jako chcete, aby se papaláši při spuštění provozu promenádovali někde po nástupišti v prosinci?[lol]
Morrison
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 21:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bude letos v prosinci stejně jako loni, tak bych to neviděl jako problém [lol]
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4780
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 20:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4790
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 10. ledna 2014 - 14:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 10. ledna 2014 - 23:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To tu ještě nebylo, rómové/cikáni budou jezdit místo tramvajemi rychlovlaky...[crazy]

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-ostrava/zpravy/257794-p rednadrazi-bude-brzy-na-prodej/
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4791
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 16:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na ty, kteří občas cestující Excelsiorem. Jak to vypadá s jeho obsazeností v okolí Třince? Když se dívám do JŘ, je to ideální vlak na ranní směnu do Třineckých železáren a večer zase ideální vlak z odpolední směny.

A ještě dotaz, co bylo důvodem zrušení jeho zastavování ve Studénce a Suchdolu nad Odrou? Byly to bezpečnostní důvody, nebo snad nízká frekvence cestujících do těchto stanic?

Studénka má bezmála 10 tisíc obyvatel a pokud by tam ranní a večerní Excelsior zastavil, vzniklo by časně ranní a pozdně večerní spojení s Ostravou včetně dalších přípojů na Svinově do Opavy a Havířova, večer navíc i od Frýdku-Místku.

Časové zdržení by zastavením bylo minimální, což by u nočního vlaku stejně nevadilo (dlouhé pobyty v nácestných stanicích).
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10642
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 16:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semolina:
V poslední době jsem s Excelem nejel, ale před pár lety byl (ranní) využívám zaměstnanci TŽ poměrně dost, časy ideální, tak proč jet osobním.

A Studénka a Suchdol - chtěl bych vidět, kolik lidí by tam vy/nastupovalo o půlnoci resp. ve 4 ráno. Mám tušení, že skoro nikdo.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 19:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já posledního roku jel excelem párkrát z Čadce do Těšína v různé dny a na werkovym nastupovalo celkem dost lidí[wink] řádově desítky

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2219
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 00:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Excel:
Je využíván obousměrně opravdu z/do zaměstnání velmi hodně, jak bylo zmíněno časy dobré...[ok]
Navíc osobní ráno z Bohumína co by směnovní, tak nestaví v Darkově ani Loukách aneb když chci něco zrušit, přestanu zastavovat směnovním vlakem...[ko]

V Mf dnes z 13.1. v krajské příloze mě překvapil velký článek o trati 323.....

Dvě miliardy korun mají být během dvou let investovány do úseku Frýdek-Frýdlant a Frýdlant-Val Mez...

V plánu je modenizace nádraží i zastávek...
Práce mají skončit v prosinci 2015 a po celé roky budou velké výluky i zpoždění díky náhradní bus dopravě...

Probíhají studie a rozhoduje se velikosti projektu i dalších pozdějších naplánovaných investicích. Píšou o zdvojkolejnění až po Val Mez, důvodem je i záloha v případě nehod typu most ve Studénce...

Studie EIA probíhají na úseky Studénka Veřovice, Frýdlant Ostravice, díky tomu asi dvojkolejka hned nebude, ale ty opravy za miliardy ano...

Součástí modernizace je i posun nádru v Bašce a reko Pržna...

Je to sice typická novinářská patlanina člověka, co vlakem nejel, ani ho neviděl...
No o těch investicích jsem již slyšel, detaily se však dovídám až ted z Mladé fronty tištěné...

V každém případě je to dobrá zpráva, výjma těch zpoždění...[happy][vypravci]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5391
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 08:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z Mladé fronty tištěné.
Můžeš ten článek vyfotit a dát sem?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 11:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:[ok]