K-report
 

Archiv diskuse Rosničky (710, 711), Karkulky (7... do 14. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Rosničky (710, 711), Karkulky (725, 726) apod. » Archiv diskuse Rosničky (710, 711), Karkulky (7... do 14. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.39.70
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 17:35:54    Odkaz na tento příspěvek  

[ok],no konečně, to už tady dlouho nebylo,zase takový bezduchý kecy od moravskýho vševěda KOKOL o rosničkách, že ?
termix: [ok]
Bram: [crazy] čeče a že jsem si ani nevšiml, že jsme bohatý viď ? Že toho zase ten moravskej teoretik z VÚŽ zachránil že ? Takže to chápeme správně, že až bude ten sraz řady a strojů ČKD po našem, tak někteří lidi mají "protože je to nebere" z principu vstup zakázan, že ? Chápu to správně, že?
Co jim to budeme vyvracet... Ví [zadnice]
Manemb: No to jsou sklápěcí stupačky tyvoe, který měla jen 001 [blush]. Nevím jak dnes, ale původně byly přišroubovaný. Tak tady zase nešiř bludy ty přivařenej...
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 17:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram - Máš pravdu, ale poněkud jsi mně nepochopil. Toto je samozřejmě jiná situace. Já psal o udržování "Rosničky" jako jediné mašiny na vlečce či u soukromníka, ale samozřejmě spolky a firmy, kde je lokomotiv více a na opravu/údržbu "Rosničky" může vydělat jiná či jiné lokomotivy, jsou v jiné pozici. Stejnou výjimkou je i to, když si mašinka na sebe dokáže vydělat na pracovních vlacích. Ale dnes upíchnout mašinu na pracáku je docela velké umění, dávno pryč jsou časy (třeba když se budovaly koridory), kdy to šlo bez potíží a bralo se vše...

termix - ad. dřívější odpovědi Brutussovi: Při množství informací, které na webu jsou, je nemožné se chybám vyhnout a snažím se je průběžně opravovat. Ale samozřejmě podmínkou je tu chybu zjistit a zjistit také adekvátní údaje k její opravě. Machrovat, že mám na webu chybu, dokáže každý, ale jen málokdo je schopen říci, jak tu chybu opravit. Třeba právě Brutuss mi pomohl pár chybek vychytat, nicméně na řadu sporných otázek odpovědi nedodal, tak zůstalo i lecos neopraveno (a sám taky křišťálovou kouli nevlastním).
Stížnost na původní čísla 735 reko na 736 zaznamenávám poprvé a opět odpovídám, že NEMÁM PROBLÉM chyby opravit - dodejte správný seznam a dám to na web klidně na počkání [wink]

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3807
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 17:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A helééé, my o vlku a vlk mi dýchá na záda [kiss]
Dovoluji si upozornit, že bydlím v Cerhenicích, takže případné narážky prosím formulovat třeba "my blbí středočeši" apod.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rosta_Kolmix.)

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 18:14:34    Odkaz na tento příspěvek  

no...brutus je sice asi chytrej,ale my mysleli to červený na zábradlí!!!né ty klapky!![kladivo]
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 18:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, Peťo, Brutuss je někdy chytrej až až [lol]

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2909
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 18:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by spíš někdo říci, co to má ta 710 001 navařeného u zábradlí na čelech?

Můj tip - koncová světla? Vidím, že k tomu vede jakýsi kábl.
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.39.70
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 19:18:39    Odkaz na tento příspěvek  

[lol] no ve Vašem případě pane Kolmix je to úplně jedno,kde bydlíte,původ je jasný. My tady u nás v českých zemích každýho moraváka poznáme na sto honů. Protože: stále dlouhé vedení,stále dlouhé vedení(kvoká),jak rovina u Horních Moštěnic [lol]. 1) A která že to koupě starého popř. historického vozidla není dnes ekonomická sebevražda v dnešních ekonomických podmínkách,co že to tedy vlastně vlastníte za ten ekonomický lokomotivní zázrak pane podnikatel? Kolik lokomotiv jste už koupil, pronajal a kolik jich tedy jste schopen uživit, když se nám zde snažíte namluvit, že tomu tak dokonale ekonomicky rozumíte ?
Chtěl bych se dočkat zcela konkrétních odpovědí od Vás na tyto otázky pane Kolmix.
2) Zajímavé,že o sporných otázkách ohledně rosniček na webu Prototypy,bohužel nic nevím,tak jsem Vám zcela logicky na ně nemohl nikdy odpovědět.Vím jen o chybách,z nichž některé jsem se znažil napravit na Vašem webu,nikoliv sporných otázkách.To je zase jen Vaše dedukce a Váš úhel pohledu. A zase ta Vaše zcela aktuální nebo záměrná nepřesnost ve vyjadřování,že ? Já mám v této problematice,na rozdíl od Vás a Vašeho webu,zcela jasno. Jde jen o to, že nemám čas některé spekulace a zavádějící informace na Prototypech opravovat,protože to je mnohdy nekonenčný příběh,a to i z hlediska Vašeho názoru,který jste tu právě před chvíli napsal. Dokončuji podklady pro DU na zprovoznění T334.010 víte ? Takže myslím,že tato práce je bohulibější,ikdyž to tady ty chytřejší "nebere", jak jste napsal.
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.39.70
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 19:19:28    Odkaz na tento příspěvek  

Mašinu majitel totiž nezachránil pro nějaké Vaše, šotoušské nebo jakékoliv jiné pohnutky. Takže mám opět silný dojem,že opravdu koncepci této řady (a nejen této) zhola nic nevíte a nerozumíte.Já se pravidelně scházím s dosud žijícími konstruktéry z ČKD jako jsou pánové Klézl (vedoucí konstruktér agrárníka a zamračených - pro méně znalé agrárník = T435.087), Macela,Kahoun, Hořejší,aj ujišťuji Vás,že takovýho eskamotéra s takovými bezduchými kecy a ještě pracujícího na VÚŽ, kde se mimo jiné teda schází většinou odpadlá "smetánka", kterého jste tu zase předvedl,by takový pan Ekert, bývalý přejímač lokomotiv z CKD,vyobcoval nadruhou. Mašina nic neutáhne,jezdí pomalu a v zatáčkách vypadává co ? Pravda je totiž někde jinde. Ani vlevo ani vpravo. Zase platí: kdo nechce vidět,vidí jen to špatné jako TV NOHA,kdo vidí a ví,hledá způsoby a objetivní pravdu jinde než např. v Mišmaši. Existuje mnoho seriozních studií o koncepci jednotlivých výkonových řad motorových lokomotiv ČKD rosničky nevyjímaje. O tom pane výzkumník,ale evidentně zhola nic nevíte. Podobně jako pan Navrátil,který to jednou slyšel od nespokojeného (neschopného)strojvedoucího a kvoká tyhle blbosti pořád dokola v dalších a dalších tiskových materiálech o historii tratí,které vydal. Nutno však objektivně dodat,že škoda,protože sám jsem si většinu z nich koupil a v mnohých jeho tiskovinách jsou hezké a zajímavé fotky i archiválie. Tímto laciným, letmým, neobjektivním a neprofesionálním hodnocení konstrukce jakékoliv lokomotivy (podotýkám nejen T334.0),se pak hodnota takového díla,na kterým musel strávit mnoho času,zbytečně snižuje. Takže tak vy "chytřejší" soudruzi.
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.39.70
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 19:28:07    Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: omlouvám se, tentokrát jsem slepejš já. Té opravdu NAVAŘENÉ červené zvrhlosti na zábradlí vpředu jsem si nevšiml.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3809
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 20:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutusss - opět jste předvedl notnou dávku humoru a hájíte se za něco, z čeho jsem Vás ani řadu T334.0 nenařkl. Můj vztah k této řadě je kladný a jsem rád, když nějakou vidím. Stejně jako obdivuji a vážím si lidí, kteří (kterýkoliv) takovýto historický klenot opečovávají a udržují v provozu = tedy i Vás a nevyvedete mne z toho sebeblbějšími kecy [wink]
Nikdy jsem o řadě T334.0 nepsal, že by byla nějak nepodařená, nebo neměla své místo na slunci, naopak odvedla úctyhodný kus práce a řada strojů se dožila požehnaného věku. Já psal o její SOUČASNÉ využitelnosti např. při aktivitách různých spolků a těch výkonů, na které by se hodila, je opravdu málo.
Je fajn, že znáte nějaké lidí z ČKD, já taky nějaké znám, ale nepovažuju to za žádnou "machrovinku", takže nebudu jmenovat.
K mašinkám mám taky docela blízko, taky rád přiložím k dílu, když se naskytne příležitost, taky mám jednu oblíbenou zamčenou v remíze v Tovačově, ale vlastnit bych žádnou nechtěl, na to se mám ještě docela rád. Tím neříkám, že mít nějakou "svou" je špatné, nebo nemožné (abyste to zas nebral osobně), ale prostě je to hobby po stránce financí i jisté zodpovědnosti daleko za mými možnostmi. A navíc jsou tu důvody, které jsem výše popsal - čímž jsem PODOTÝKÁM (pokud tedy fakt moravské chápání nechápete - protože se taky často setkávám s tím, že jsou čecháčci zabednění) netvrdil, že z tohoto pravidla neexistují výjimky (pokud jí jste, opravdu Vám to přeju, fandím, držím palečky a budete-li potřebovat s něčím píchnout, klidně do nedalekých Peček přijedu), ale má odpověď byla opravdu míněná hlavně (v duchu původní otázky) na vlečkaře mající jednu-dvě mašinky či malé soukromníky a spolky, kteří nemají jiný významný zdroj financí...

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
termix
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.144.151.9
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 21:33:28    Odkaz na tento příspěvek  

R.K.
Nechce se mi to zde číst všechno. K té řadě 736 jest to zřejmě o tom, že to vůbec nikoho nezajímá, protože je tam uvedena jedna 735 dvakrát. Jak píšu, stačí to aspoň otevřít a projít. A hlavně neopisovat data z jiných webů že áno. Nebo popisek fotky s jiným číslem než je skutečně na fotce. Tuším, že u řady 725 nebo 726 tomu tak bylo teď se mi to nechce hledat.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16189
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 22:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutus
trochu aspoň příště váž slovy, než něco ty "BLUDE vybliješ" za ptákovinu[crazy]

šel jsem kolem[wink]
termix
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.144.151.9
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 22:11:35    Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem to našel je to u fotky T444.0209 a máš u ní popisek 207!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10328
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 22:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak tak koukám, některým, přesně v duchu hesla, "Kdo nic nedělá, nic nezkazí", jde blbě kecat náramně dobře.[lame] Naštěstí má Rosťa jiný přístup a pokud jsem si dobře všiml (a nejen zde), rozhodně si nebere ani patent na rozum, ani netvrdí, že jsou ty informace bez chyb (které se ale v rámci možností snaží opravovat). Každopádně, bez jeho iniciativy by bylo k dispozici (takhle pohromadě) leda velké ho.no, což si ale evidentně někteří neuvědomují.[ko]
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 00:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

termix: A což teprv tahle fotka! Na ní je v roce 1997 jednotka 460.082/081! To je k popukání, ne, když vůz 81 dojezdil v roce 1989... A víte, čeho zavrženíhodného se autor stránek navíc dopustil? Ač jsem ho někdy před pěti lety na chybu upozornil, on ji doteď NEopravil (má tam být jednotka 460.082+063.403+404+405+460.070)! Takže pokud do zítřejší půlnoci nebudou veškeré chyby a překlepy na Prototypech.cz opraveny, dojde k oddělení času od prostoru a zhroucení vesmíru. [bomba][crazy]

A jen tak mimochodem, mám hrozně rád narážky typu "seznam 735 na 736 je blbě". Můžete ho tedy, pěkně prosím, uvést na pravou míru?

Spolehlivý prostředek ke snížení kriminality? Fyzické tresty.
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 10:47:48    Odkaz na tento příspěvek  

no tak chlapi!už se zase hádáte[biggrin]nikdo není neomylný...i já se semtam překlepávám..
pomeranč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 9-2012
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 11:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutuss: A Vy jako ve svých příspěvcích chyby nemáte? [lol] A jen tak báj d vej- Vy už jste někdy viděl na železnici zatáčku? Jestli ano, tak respect... Já zatím viděl pouze oblouk [andel]
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3810
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 12:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tajemný_em a termix - už je to opraveno. To máte ale napsat hned, když chybu zmerčíte. Po poslední úpravě SW stránek je oprava chybné popisky otázkou půlminuty a můžu ji dělat nejen já, ale i kolega Martin.
Ale za toho panťáka se omlouvám, evidentně jde o jeden z dodnes nevypořádaných dluhů z doby, kdy jsem ještě musel opravy dělat přímo v databázi a chybky jsem si psával do Excellovského souboru, který jsem s sebou nosil na flešce vždy do doby, než jsem si na některý večer k tomu sedl pustil se do oprav. Jenže z oné flešky jednoho krásného večera nešlo číst a soubor s cca patnácti chybama byl ta tam a myslím, že některé nejsou vypořádány dodnes [uhoh]

ze škodovky - My se nehádáme, já hádky nerad a kdyby mělo k nějaké dojít, raději ustoupím [wink]

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Petr Výborný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.165.160
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 13:37:40    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: S Vaším příspěvkem k Rosničkám souhlasím a ti co mají výhradami ať si uvědomí, že to byl stroj pro lehký posun a vedení lehkých vlaků na trati.Měl jsem možnost mluvit s člověkem, který s nimi jezdil. Jediná jeho výhrada byla ke slabému kompresoru.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3811
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 21:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutuss - dnes jsme si dali brigádu na "naší" vlečce (hlavně stříkání kolejí proti pleveli), tak jsem pořídil i nějaké to foto na pozdrav, abyste věděl, že občas se najde i někdo jiný, kdo se věnuje bohulibé činnosti. A taky nejste jediný, kdo se ve volných chvílích chodí do "své" remízy pomazlit se svou oblíbenou mašinkou [lol]


www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
termix
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.144.151.9
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 21:46:42    Odkaz na tento příspěvek  

Rosta:
To se to chlubí s mašinkou někoho úplně jiného[happy]

Tajemný em:
To je tak těžké pochopit můj předchozí text? Tak tedy ještě jednou. U 736.009 i u 736.024 je uvedeno stejné původní číslo řady 735. Hledal jsem to i na vlaky.net a tam je to úplně stejně. Kdo od koho opisoval vědí jen oni sami. Jaká je pravda já osobně netuším. Někde mám seznam přímo ze ŽOS Zvolen, ale nemůžu ho dohledat. Co vím ale jistě, že u 009 je to číslo správně. Chyba by teda měla být u 024.

Jena:
Naběhl si sám svýma slovama. To, že jeho práce je jinak bezvadná ani já nezpochybňuju[ok]
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2297
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 22:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

736 009 - ex 735 052
736 024 - ex 735 053
Brutusss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.39.70
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 08:01:00    Odkaz na tento příspěvek  

Kolmix: Je to marný, je to marný... je to marný. Vy jste fakt d.e.m.e.n.t. Jednak jména pánů z ČKD jsem neuvedl proto,abych se s nimi chlubil, tak to chápete pouze Vy. A za druhé T444.1516 není Vaše, nýbrž pana J.K.,takže se tady chlubíte opravdu cizím peřím,jen tím kam si chodíte leštit svoji kliku...[lol] Překrucování a fabulace je Vaše hobby ?

Manemb: Pane Nezdara, jednak jsme spolu husy nepásli, takže to tykání si laskavě nechte, jednak já jsem se za svou nepozornost omluvil,takže drzé připomínky nejsou na místě. Je vidět, že jste taky chyběl...

Pomeranč: No to jsem rád, že se zase někdo ozval. Vy jste taky chyběl ve frontě, když se rozdávalo IQ viďte? Probuďte se, to byla přece záměrná nadsázka, protože tak to právě vždy tvrdí "TI CHYTŘEJŠÍ"...
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3813
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 08:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však já nikde nepsal, že je mašinka má vlastní (naopak jsem výše psal, že vlastnit bych žádnou nechtěl), přečtěte se to laskavě ještě jednou, zabedněnci [lol]

Bohužel nejsem ani bohatý podnikatel, ani nemám známé někde u firem, kde bych mohl mašinku upíchnout, a nejsem ani ekonomický sebevrah, takže nemám nejmenší předpoklady nějakou mašinu vlastnit.

Odpovědnost za vlečku a zachycenou remízu, které jsem (opět zdůrazňuji ne si, ale nám) pronajal mi stačí vrchovatě a přítomnost "Karkulky", která je mou oblíbenou řadou a kterou mohu libovolně využívat na výkonech, které připravíme, mi vrchovatě stačí. Bohužel letos si opět asi moc neškrtne a dojde maximálně na nějaké to "vyvenčení" vlastní silou, nebo ji možná v říjnu vystavíme na nějaký ten jeden či dva páry, ale to bude tak vše. Fandové ji už na zvláštních vlacích viděli (opět je tu nevýhoda, že se jedna mašinka na jedné trati rychle okouká a pak už lidi prostě netáhne), takže na podzim se budeme muset opět "vyšvihnout" něčím neokoukaným. Osobně doufám, že už konečně klapne LDH125 (samozřejmě opět ze stáje J.K. [wink])...

Janek_lemoch - MOC díky, chlape, opravím...
Jinak co jsem odkud na web opsal, už schválně uvádím dole pod každou sekcí ve zdroji informací, aby o tom nemusel nikdo pochybovat...

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13440
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 12:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ManeMB: To vypadá na nějaký spínač. Tipuji třeba na otvírání vrat haly (šíbrem jedoucí na stupačce)

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 12:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně je škoda že třeba u ČD není žádná provozní muzejní zástupkyně řady 710. Sice to není tak atraktivní řada jako třeba 751, ale svou práci (posun a lehčí vlaky) zvládnou taky dobře...

www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice

Holport - T466.0007
rosný bod
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.43.38
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 13:12:39    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se tak dalo sebevědomí prodávat. To by si za něj mohl Brutus-ss nechat postavit výrobní linku na rosničky. Možná by i jednu sám sobě udal.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 15:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[pozor]Tak pro fajnšmekry řady V 60 tady mám jednu krasavici společnosti HSL Logistik ze včerejšího Bad Schandau Ost.
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 22:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rosný bod.A ty ses z toho udělal že?
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6069
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 06:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkné ráno. S tou pěknou 710.090 DHV nepočítá?

http://www.loko-film-tv.webnode.cz[vypravci]
ČD GŘ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.3.232
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 07:44:10    Odkaz na tento příspěvek  

Pane Kolmix, nenechte se tou sebrankou ze Zlíchova odradit najednou spolčenou tím duševním ubožákem Brutusss=Láškem. Je sice pravda, že zásluhy na jejich muzejní činnosti mají obrovské, ale mentální výpady jsou vhodné do "jiného" světa.
Pavle Lášku, jsi fajn člověk v osobním životě, ale za klávesnicí jsi horší, než nynější "Kinder mafie"....prober se, dokud je čas. Třeba takovému Bramu ze Zlíchova to nepomůže už nikdy...[andel]

Myslým si, že ať každý dělá to, co umí a nějak mu jde - Ros´tovi stránky nemají konkurenci (byť i s nějakými překlepy), Zlíchovské provozování lokomotiv je také záslužné (až, z mého pohledu nechutný tuning jejich 211-ale to můj názor) a Láškův přístup k "třínápravovkám" taky je úctyhodný. Už se těším na snad vydanou monografii 334, kterou Lášek s Wagnerem již před časem inzerovali...
Kdyby totiž všichni dělali totéž, nebylo by to nic mimořádného...
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 08:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD GŘ.TY si utekl z Kosmonos ne?
Quadrophonia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 10-2012
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 09:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD GŘ.... Myslý, ale asi ne hlavou, a jestli na Gř ČD dělají takovýto inteligenti kteří neumí ani česky, pak se nedivím, že celá ČD jde zugrunt....
Quadrophonia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2012
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 10:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak ze Skalky: to rozhodně není stroj V60!!! Si to pořádně prohlédni...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3852
Registrován: 6-2004

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 10:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš byste si to měl pořádně prohlédnout Vy. Je to třínápravová západoněmecká V60, pro odlišení od východoněmecké čtyřnápravové označovaná V60C.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16200
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 17:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm
Máš něco proti tak krásnému městu Kosmonosy[kladivo][kladivo][kecal][kecal][kecal][kecal][kecal]

šel jsem kolem[wink]
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16201
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 17:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutusss
Dám ti radu
Rozeběhni se proti zdi a upaž.Když toto nepomůže, zajdi na WC a strč hlavu do té nádoby a zatáhni za šňurku.
Já s tebou Husy také nepasu a ani bych nikdy nepasl.Takže si to pro příště laskavě odpusť[lame]

šel jsem kolem[wink]
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quadrophonia:Romane,Romane takový znalec a nechá se takto nachytat[nene]
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 19:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosňa z Turnova. Zeptám se Vás co to furt kritizujete. Co byste na vašem místě dělali, kdybyste měli mašinku, která není v pořádku a dostali jste nabídku na mašinku z denního udržovaného provozu, která má jít do šrotu. Já myslím, že většina z Vás by ihned provedla výměnu. A to, že to byla druhá z Martina? To je dost naivní důvod při výběru která půjde pod plamen. Podle mě je důležitá první a poslední. Nebo je snad velký unikát ve chvíli kdy prvních 30 se sešrotuje tak ta 31. je unikát? Mě to příde divné. Budiž. Rýpejte si od PC jak chcete. my radši půjdem makat na mašince. [nene]
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 20:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD GŘ - Bandu ze Zlíchova osobně (až na pár mailových kontaktů) neznám, takže k nim nemám zaujatý žádný postoj a ač už s nimi tadyhle Brutuss "peče" nebo ne, to už pro mně taky žádnou hodnotu nemá. Pokud dělají záslužnou věc, což zachovávání hodnotných vozidel pro budoucnost rozhodně je, určitě jim fandím a jsem rád, že tu jsou - stejně jako jiné spolky či jednotlivci, kteří pro mašinky (či cokoliv jiného, pozitivního) více dělají než tlachají na diskuzních fórech [happy]

Manemb - K tomuhle prosímtě Brutusse nenuť, co kdyby to fakt udělal a ještě si při tom třeba ublížil. Kdo by nás pak na K-čku bavil???

Turnov & spol - Kromě řady fotek, které už na www.prototypy.cz jsou, tu mám také řadu snímků, které jsem nepoužil - např. proto, že si nejsu úplně jist identifikací těch lokomotiv. Níže vyobrazená by měla být snad právě T334.0855 z Dobrovic. Dokáže to někdo potvrdit/vyvrátit?


www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13448
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 22:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nechtěli byste toho osobního napadání jako nechat? [kecal]

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6106
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 22:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modrá 710 byla na vlečce Orsil Častolovice,na tomhle fotu je číslo kapku nečitelné..mrknu se..Pozadí a okolí by mohlo být z předávacího kolejiště..[uhoh]

..pořádná mašina má kotel a komín..
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 06:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf - Jinak ta fotka je z roku 1988...

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Quadrophonia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 07:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik,Drak: V60 a V60c je snad rozdíl ne??? asi jako u nás T212.0 a T212.1 (byl i typ V60d) Tak nevím kdo je blbej.....
Jenys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.183.64.87
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 08:27:14    Odkaz na tento příspěvek  

Alf : Na vlečce Orsil Častolovice byla (T 334 0846) 710 846-7.Ale údajně až od roku 1993.Třeba to někdo doplní.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3855
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 10:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, proč by hned měl být někdo blbej. Podstatné je, že ta mašina na Drakově fotce je bez diskuze řada V60, ať se Vám to líbí, nebo ne.
Howgh.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 13:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

termix & spol. - Tak jsem opravil a doplnil onu tabulku přeznačení lokomotiv 735 na 736 na stránkách, díky jednomu hodnému klučinovi [wink] jsou tam i výrobní čísla původních a (snad správně) i nových strojů, ale připomínám, když na www.prototypy.cz najdete nějakou krpu, dejte mi to vědět hned (nejlépe mailem, rozhodně na K-čku nečtu všechny diskuze), opravdu není problém to opravit, obzvlášť, když napíšete, jak to má být správně...

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
vláček hráček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.182
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 15:56:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tvrdit, že V60C není V60 je stejné jako tvrdit, že T212.1 není T212. [crazy]
Quadrophonia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 16:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, toto jsou dva stroje V60 a V60c a jsou úplně stejné[pozor] Gratuluju....
vláček hráček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.182
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 17:28:34    Odkaz na tento příspěvek  

Máte krásné fotky, ale je potřeba rozlišovat různé řady (V60/V100, T211/T212) a různé typy v rámci jedné řady (V60/V60C, T212.0/T212.1).
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 18:57:48    Odkaz na tento příspěvek  

no jistě!!jedny běhaly v NDR a druhé v NSR!označení podobné ale stroje ůplně jiné!!!
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 18:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to uzavřel asi takhle:http://www.bahnbilder.de/name/galerie/kategorie/deutschland~diese lloks--98-80-vmax-bis-100-kmh~br-3-362-db-v-60.html Ale je možný že i Němci jsou pěkný blbci[wink]
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 19:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo nepsal že ty stroje jsou stejný jen tvrdím,že je to řada V60 nebo snad není?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3490
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 20:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že je to V 60. Nějaké "V 60 c" je jen pomocné šotooznačení, žádná řada nebo typ. Vůbec nechápu, o co Quadrophoniovi jde[crazy]
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 20:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, dovolte mi pár slov o těch V 60, a pak bych toto téma opravdu uzavřel.

Západoněmecké a východoněmecké V 60 opravdu nemají nic společného, až na to, že mají stejný výkon 650 koní a spojnicový pohon a že byly ve svých zemích nejrozšířenější posunovací mašiny. Zapadoněmecké vznikaly již v letech 1955 až 1963, zatím co v NDR probíhala sériová výroba po prototypech z roku 1959 až v letech 1962 až 1982. U obou drah však platil pro motorové lokomotivy stejný systém značení, kde řada se odvozovala od výkonu dieslu - i když často ne úplně přesně, jak vidíme právě u obou V 60, které by vlastně měly být V 65.

Zajímavé je, že se obě německé dráhy (na rozdíl od české a slovenské) ještě dlouho vyhýbaly duplicitnímu značení svých vozidel. Mašiny DB se tedy číslovaly od V 60 001, zatím co mašiny DR od V 60 1001. Obdobné případy jsou třeba ET 170 001 (prototyp berlínské S-Bahn) vs. ET 170 101 a násl. (vlaky hamburské S-Bahn) anebo elektrické lokomotivy E 10, E 40 a E 41 u DB, zatím co DR si zvolila řadové označení E 11 a E 42. Časem však tato tradice zmizela a tak třeba měly obě dráhy svou V 200 001.

Jinak je označení V 60 D pro východoněmecký typ naprosto běžné a požíval ho snad i výrobce. "V 60 C" je však výmysl zdějších diskutantů, tomu by v Německu ani nerozuměli!
OMYL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.246
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 07:16:28    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže náš Roman Kučerů je NEomylný...!!! To nevíte - i když těch "omylů" měl teď u nás trochu více, viď Romane [talker]

Ale, necháme toho, je to osobní a nebudeme to tedy ventilovat.

Jinak všem ostatním, co tu vysvětlili a rozebrali V 60 (ať tu či onu) jedině díky.
Quadrophonia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 07:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je kde "U nás" ?????????????????
Quadrophonia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 08:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde jedna Rosnička nově po laku, bohužel jsem debil, tak si nepamatuji kde jsem jí fotil....[ko]
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 09:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl v Bruntálu. Nyní ČKD Kutná Hora.[kladivo][kladivo]

T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
JoVi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2014
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 14:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle Bruntál není na 100%, ví někdo kde a kdy?