K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 13. 02. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 13. 02. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 20:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dobré světlo i v roce 2014, nicméně dnes bylo potřeba za sluncem vyjet na hory [happy]

http://koukninafotky.rajce.idnes.cz/Hrad_Kasperk_1.1.2014/

No a tyto fotky vznikly vlastně zcela náhodně, cestou z vlaku na skvrňanské sídliště.

http://fotopes.rajce.idnes.cz/Skvrnany_30.12.2013/

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 10:36:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jak to dělají autobusy ČSAD, když se například stane nehoda a silnice je uzavřena třeba dnes dopoledne je uzavřena silnice mezi Božkovem a Letkovem kvůli nehodě.

Tak by mě zajímalo jak to objíždí autobusy ČSAD a popřípadně, když je na trase zavřené cesty zastávka, kam chce jet cestující jak se to řeší.
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem vlastně samozvaný odborník na ČSAD. Tak že odpovím jak si myslím že to je a nejspíš to tak skutečně je:

Nikdo neví nic a i kdyby věděl, každej řidič pojede jak se mu to zrovna zadaří. Některé zast. zůstanou neobsloužené, autobus tam nezajede ani závlekem který je za cenu zpoždění realizovatelný, atd.

Podobná situace u běžného a fungujícího DP, (předpokládám většinu v tomto státě). První spoj co přijede k uzavírce, nehodě, apod. informuje RST dispečink a ten ihned generální volbou stanoví odklony a pokud zůstane zastávka která nelze obsloužit, vyšle tam auto s dispečerem který dočasně informuje a na zastávku vyvěsí informaci.

U ČSAD jsem zažil že NEVĚDĚLO ani o plánované uzavírce!!! Jak to vzniklo nevím, zda-li byla špatná vazba správce silnice-ČSAD nebo ČSAD-řidič? Natož aby byly někde nějaké informace.

Jednou jsem byl na Kuksu, vlak jel za hodinu a měl jet bus. Ale silnice vyfrézovaná a dále evidentně neprůjezdná. Už jsme chtěli jíti zpět na vlak a bus přijel, řidič nadával a pak složitě hledal objížďku jak dál...

Při uzavírce silnice II/183 Letiny-Skašov jezdily autobusy zcela nahodile a informace NULA.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U ČSAD jsem zažil že NEVĚDĚLO ani o plánované uzavírce!!!

To je docela možné a stává se poměrně často, protože ČSAD není jasnovidné. Záleží na tom, jestli správce komunikace plánovanou uzavírku řádně projedná, resp. jestli příslušný silniční správní orgán tuto informaci dopravci předá.
Pak je prvním informátorem bohužel až ten řidič, který k uzavírce přijede, a informovanost dovnitř i vně firmy se řeší "za pochodu".

Není žádnou výjimkou, že dopravní úřad nějak narychlo rozhodne (zpravidla ovlivněn investorem stavby = iniciátorem uzavírky), ale není místně dostatečně znalý, věc s dopravcem neprojedná, ale stanoví objízdnou trasu pro autobusy po silnici, která je pro tento účel nevyhovující (např. most s nízkou tonáží nebo jiná samostatná uzavírka).

Myslím si, že dopravce nemá důvod zatajovat informaci o uzavírce, pokud o ní ví.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6156
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nečíslněkrát jsem dojel k uzavírce, o které jsem neměl ani potuchy. Od té doby jsem si před každou dálkovou cestou hledal info o průjezdnosti trasy na internetu.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10078
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 13:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že správci komunikací v krajích, kde jezdíme, spolupracují s dopravci dobře. Takže všechny uzavírky jsou většinou s dostatečným předstihem projednány, navrženy objízdné trasy a způsob obsluhy náhradních zastávek. Tato informace je pak předaná pomocí internetu jak u dopravce, tak u koordinátora a pomocí vývěsek na dotčených zastávkách, cestujícím. A samozřejmě také řidičům (tady mají někteří mezery se vstřebáním informací [happy]). I když mnohdy se není čemu divit, když těch uzavírek je třeba deset najednou a také třeba dvě na jedné lince.
Jediný, kdo nespolupracuje s dopravci vůbec, je Ředitelství silnic a dálnic, potažmo jeho nadřízený orgán MD. Tady už se několikrát stalo, že o uzavření důležitého sjezdu, nájezdu se dopravce dozvěděl až od řidičů.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že správci komunikací v krajích, kde jezdíme, spolupracují s dopravci dobře.

I já jsem rád, že je dobrá spolupráce, avšak ta dobrá spolupráce stojí téměř výhradně na schopnostech jednotlivců (úřadů i dopravců) se navzájem seriózně informovat.
Stačí, aby si solidní zodpovědný úředník vzal dovolenou, a jeho zastupující kolega už neví, co a jak se kde řeší, a klidně povolí v již stanovené objízdné trase další uzavírku - a šup s autobusy na můstek s nosností 6 tun nebo pod viadukt o výšce 2,90m [kladivo].

Špatnou zkušenost se ŘSD potvrzuji, i když je to zase o lidech, kteří tu správu silnic dělají. Tu a tam se blýskne na lepší časy.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16353
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U ČSAD jsem zažil že NEVĚDĚLO ani o plánované uzavírce!!!

Na předchozí verzi webu seznam-autobusu.cz byl uveden jakýsi kontaktní mail, aby lidé mohli zasílat případné dopňující informace ke zveřejněným evidencím. Nicméně, na tenhle mail byly zaslány i dvě objednávky na přistavení autobusu pro školní výlet, jedna stížnost na netopící autobus a jakási jihočeská úřednice tam zaslala i informaci o uzavírce silnice kdesi na trase Praha - Budějovice. Takže snaha informovat dopravce byla [happy] Vypovídá to ale o tom, že běžná řadová úřednice pošle mail na první adresu, která jí přijde jen trochu vhodná a tím považuje věc za vyřešenou.

Z působení "na městě", kde se taky občas řeší nějaké stavební práce na komunikacích, uzavírky, zastávky na území města apod. mám zhruba tenhle dojem:

Město s dopravním podnikem spolupracuje, uzavírky, náhradní zastávky a objízdné trasy se řeší a projednávají. Město i dopravní podnik přistupují k problematice se zájmem o výsledek a s iniciativou. Tam problémy nejsou.
Pokud jde o linkové autobusy na území města, nikdo ani pořádně neví, které dopravní firmy a které linky kde jezdí nebo nejezdí a jaké mají zastávky a variantní trasy. Sice je někde nějaký IDOS, který je v tomto směru neocenitelným pomocníkem, ale ani ten neřekne vše. Existují různé mapové aplikace, ale třeba trasy autobusových linek ČSAD tam nejsou (a hele, že bych si právě vymyslel sám pro sebe další pracovní úkol?), takže se používá metoda "poraď si, jak umíš".

Výsledek: Běžné řadové úřednice, které mají k veřejné dopravě čistě uživatelský vztah, se tu a tam přijdou ke mě optat, do kde jezdí a jestli třeba někde na něco nezapomněly nebo nepřehlédly.

Kolega má sice veřejnou dopravu částečně v popisu práce, ale vzděláním je inženýr ekonom. Je průběžně školen, vzděláván a poučován, aby uměl pracovat samostatně a nepotřeboval se na každou drobnost ptát, občas si výsledky svojí práce nechá zkontrolovat, občas se zeptá na názor, ... Je chytrý, chápavý, učenlivý, není mu co vytknout. Práci dělá pečlivě a svědomitě, ale je to pro něj pořád jen práce a nic víc.
Ale občas se prostě narazí na situace, kdy pomůže jen znalost místních poměrů a tu řadový úředník z kanceláře nejspíš nebude mít, protože nikdy v minulosti neměl potřebu jezdit do Malesic a zkoumat, kde přesně jsou tam rozmístěné jednotlivé zastávkové označníky a která linka a který spoj staví u kterého z nich. No a pak stačí, aby chybně vyhodnotil to, co vyčte z Idosu, mapy.cz a různých interních podkladů města a problém je tu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9165
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existují různé mapové aplikace, ale třeba trasy autobusových linek ČSAD tam nejsou (a hele, že bych si právě vymyslel sám pro sebe další pracovní úkol?)
[wink]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16354
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 16:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nekoupíte Axera?

http://auto.bazos.cz/inzerat/30780282/AXER-karosa-c956.php

Jen mě zarazila jedna věc.

ABB 10-65 byl vyroben 1998 a v roce 2007 měl na tachometru cca. 900 tisíc km. Tedy asi 100 tisíc za rok a 275 km za den.

AKV 41-93 byl vyroben v roce 2000 a v roce 2007 měl na tachometru cca. 600 tisíc km, tedy asi 85 tisíc km ročně a 235 km za den.



4A5 9879 byl vyroben v roce 2002. Pokud má v roce 2013 najeto 350 tisíc km, znamená to, že najel ročně 32 tisíc km a denně 87 km.

Pokud autobus téhle firmy za den jede třikrát Plzeň - Praha, ujede 600 km. Pokud jede z Plzně jednou Prahu, dvakrát Klatovy, ujede 370 km. Pokud autobus pojede z Klatov čtyřikrát za den do Plzně a zpět, ujede 340 km.

Něco tady smrdí... Ale nevím co...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6161
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rok výroby:poslední měsíc 2002
Krásné vybruslení z neznalosti názvů měsíců. [happy]

MJ: Okolo 350 000 může taky znamenat trojnásobek, ne?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4482
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten bude mít bezesporu hodně k miliónu km.. Pokuď zachovalého Axera tak jedině Bundeswehr. Tam je realné že by mohl mít poctivých 350 což je v podstatě zánovní irisbus. Od většiny českých dopravcu hlavně takových ve stylu AKV nemá skoro cenu cokoliv brát, neboť je vše dokonale ujeto.
Tohle když se koupilo od zbankrotovaného řezníčka respektive když mu to leasingovka zabavila tak to mělo k těm 350 000 už v té době..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16357
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám pocit, že ten autobus měl tři sta tisíc už někdy v tom roce 2007... [happy]

MJ: Okolo 350 000 může taky znamenat trojnásobek, ne?

Ano. Když moje drahá maminka řekne "Odcházím za pět minut, počkej na mě!", znamená to, že mám zhruba čtvrt hodiny času. Tak tohle bude asi něco podobného.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4483
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J: Mít deset minut navíc může být kolikrát výhoda, ale mít najeto na autobuse o 600 000 km navíc..? [uhoh] A to je ještě můj soukromý odhad že má ten vůz okolo miliónu, muže to být i víc. Když k tomu připočteme údržbu u VKJ tak další ježdění nebude uplně s minimem investic. Nemluvě o tom že některé díly na Axer jso dražší a hůř dostupné proti 954 nebo LC.
Ale pokuď se prodala i 41-93.. Každé zboží má svého kupce i když je to kolikrát blbec.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8290
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 11:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 6332 na ten Crossway si přišel jak? Žádný takový není, nikdy nebyl.
V poznámce té 955 to máš vysvětleno. Pochází to z doby kdy ČSAD Semily bylo ještě v jednom koncernu s ČSAD Plzeň.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 17:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak asi né, měl jsem dojem, že něco takového jezdilo, to se omlouvám za nepravdivou informaci

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)

--Žába--

TC 51-80 [ok] 5P7 6935 [ok]
470020/37 [ok] 470110 [ok]
Mirdas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 18:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: Nemyslel jsi náhodou tento?
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 19:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad uzavírky:
Pokud je hlášeno, dostanou to příslušní řidiči do ruky předem a písemně, případně i s ústním vysvětlením.
Pokud není hlášeno, řidiči vymyslí, pošlou informaci nahoru a ta je dále distribuována. Bohužel i to se stává.
A taky se stává, že je hlášeno, řidič na to koukne a rovnou vypálí, že to nejde, protože nějaká myší díra.
Stalo se mi například, že byla stanovena objížďka na území města Plzně a když jsem tam přijel, tak jsem zjistil, že neprojedu, protože v křižovatce parkovala čtyři auta. Zavolal jsem tedy 156 a požádal o vyčištění cesty. Za hodinu jsem tam byl znovu, stálo tam auto MP, odtahovka a měšťák se zeptal, který z nich mi překáží. Chvíli jsme na něj nevěřícně zíral a pak nesměle navrhnul, aby odvezli ty, kteří porušují Zákon o provozu na pozemních komunikací, tedy všechny čtyři. Dostal jsem odpověď, že to nejde, protože by pak museli odvozit půlku města. Zeptal jsem se tedy, proč to neudělaj, když jim to ukládá zákon. Oni, ať toho nechám a řeknu jim, kterýho maj odvézt. Na to jsem jim řek, že to je snad jejich starost a že si to zařídím jinak. Zavolal jsem 158 a vysvětlil operátorovi svůj problém. Poradil mi, ať zavolám 156. Tak jsem mu popsal, k čemu to vede, on si povzdychl, že je to s nima někdy těžký a slíbil, že se o to postará. Když jsem tam přijel za další hodinu, bylo jedno auto pryč, druhý nakládali a ve frontě čekala další odtahovka na třetí. Život je boj...
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 01:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslel jsi náhodou tento?

a hele, přesně ten [happy] tak mi paměť ještě slouží

Dostal jsem odpověď, že to nejde, protože by pak museli odvozit půlku města.

Takováhle výmluva je bohužel častá a dukud jí budeme slýchat, nesmíme se divit, že je v tom bordel [nene]

--Žába--

TC 51-80 [ok] 5P7 6935 [ok]
470020/37 [ok] 470110 [ok]
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8293
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 01:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD 6332 hm jenže ten nemá s ČSAD Plzeň nic společného, to je nátěr, který si vymyslelo společně s dopravcem město Vrchlabí a KAD Vrchlabí.
Podobnost s Plzeňským nátěrem tedy jedině po flašce vodky vysáknuté na ex.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je zelený a pruhovaný, čili určitá podobnost by tam byla....[happy] ale já jsem taky netvrdil, že je stejný jako crosswaye ČSAD, jen zmiňuji podobnost

--Žába--

TC 51-80 [ok] 5P7 6935 [ok]
470020/37 [ok] 470110 [ok]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16370
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 13:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost, klatovská Intoura se nám přestěhovala: http://seznam-autobusu.cz/dopravce/Generali_transport_company

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11168
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 09. ledna 2014 - 01:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

wlasta:
...aby odvezli ty, kteří porušují Zákon o provozu na pozemních komunikací, tedy všechny čtyři. Dostal jsem odpověď, že to nejde, protože by pak museli odvozit půlku města. Zeptal jsem se tedy, proč to neudělaj, když jim to ukládá zákon. Oni, ať toho nechám a řeknu jim, kterýho maj odvézt.

ty vole, wlasto, dyť to je PRÁCE!!! a práce co? práce bolí. lepčí je přeci dřepnout si k televizi, zapálit cigáro a hodit nohy na stůl. jako kdybys to neznal.

jinak hezká příhoda ze života [biggrin]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Čtvrtek, 09. ledna 2014 - 17:44:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to s tímto spojem 470230/6 jako zastávku má nejdříve Osek,Vitinka a poté Osek,Vitinka u transformátoru tak tedy on jede ven z Vitinky a zastavuje na zastávce Osek,Vitinka a pak se zpět vrací do obce nebo ty zastávky prohodí?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16388
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 09. ledna 2014 - 19:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na http://mapy.kr-plzensky.cz/gis/zastavky/ jsou ty zastávky podle všeho prohozené...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16389
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 10. ledna 2014 - 21:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnes ráno mi přišlo echo, že už je to opravené. Děkujeme za upozornění.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 6-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 22:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


--Žába--
Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí a kdo nic nezkazí, bude povýšen [wink]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11184
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 23:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD neprovozuje linky, ale spoje. stará známá pravda [wink]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 00:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však taky neházím vinu na ČSAD, jen konstatuji fakt

--Žába--
Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí a kdo nic nezkazí, bude povýšen [wink]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16439
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 25. ledna 2014 - 22:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD neprovozuje linky, ale spoje. stará známá pravda [wink]

A když se pokusíš udělat z toho linku, tak ti nějaká obec vysvětlí, že ona potřebuje právě ten spoj a zbytek linky je jí srdečně fuk.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4336
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové fofr spojení Klatov s Prahou bez zajížďky do Plzně: odkaz[happy]

Bezdružická lokálka
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9236
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

+ nové spoje i z Plzně [ok]

Be clever - use public transport!
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 6-2011

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 23:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby někdo chtěl netradiční fotku, tak bílé recreo 6858 jezdí místo sorky 1659 a tudíž se na noc jezdí odstavovat do RO

--Žába--
Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí a kdo nic nezkazí, bude povýšen [wink]
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 17:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo původního vlastníka a SPZ této Karosy C 734? Měla by být odněkud z Klatovska, dnes ji vlastní soukromý sběratel z Kladenska.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 18:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak autobus v odkaze bude pravděpodobně tento.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 21:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek_kubík: Ano, to by mělo souhlasit...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16454
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 13:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Potvrzuju KT 56-38

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9242
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 21:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Probo v Horšovském Týně:

Be clever - use public transport!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11213
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 21:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ:
to je ten dvůr za Albertem? jak to, že ten bus odtamtud odjel celej a najednou? [happy]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 6-2011

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 13:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo chce, může se zajet podívat na autobusy ADH, jsou tam dvě nové překvapení z východu republiky, zároveň tam ubyla dvě vozidla, mezi nimiž je poslední C734 a vůz který se střídal s 1P2 3810 v cestách na Líšnou

--Žába--
Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí a kdo nic nezkazí, bude povýšen [wink]
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 15:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: Co je to přesně za autobusy?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16460
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 16:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je ten dvůr za Albertem?

Ano.

Co je to přesně za autobusy?

Tu... je nápověda.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 16:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: No to je jeden, o kterém vím, ale co ten druhý?
Jirka_R.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2013
Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 17:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, vy jste taky tajemní jak hrad v Karpatech [crazy], jak kdyby to bylo státní tajemství. A Martine, pokud tou nápovědou na fotce myslíš tu Karosu v pozadí, nějak mi přípomíná některou z ex Kyjovských C934E. Nepletu se? [happy]
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6280
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 17:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Švarc, Jirka: Ta nápověda je právě ta kyjovská devítka, ne Crossway. Ten jaksi není z východu republiky.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 17:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty C934E jsou tam z Kyjova dvě, takže proto dvě "překvapení" z východu republiky.

Robert: Tak když bychom to brali podle Vysokého Mýta a Zbirohu, tak i ten Crossway je z východu. [happy]

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6282
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 17:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, Pražák, pro něho končí republika Poděbradama. [happy]

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16461
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 18:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. A to moje první informace hovořily o tom, že se nebude nakupovat vozidlo této značky na východě, ale naopak na západě.

Jinak, Studenti agenti taky modifikovali vozový park, na lince do Plzně začaly jezdit autobusy "Volvo Beulas Glory 15M", zahlédl jsem čísla někde kolem 121-122.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 18:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Kup si kompas. [proud]

MJ: Dneska tam jezdila 105ka a viděl jsem ještě nějakou.

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 04. února 2014 - 18:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak, ku*va, to je ale párník! odkaz [lol]
... a hned za ním jel žlutý brouk s tykadly obvyklejších tvarů...

Trať 160
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11214
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 00:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ:
ten Hroudí Cross je úplná novinka? nebo nám ji cca měsíc-dva tajili? [happy]

ptám se z toho důvodu, že např. 5P7 9525 jsem zachytil už 13.12.13 a nejvyšší rokycanskou RZ mám zatím ze 17.01.14 a to 5P7 9797 (což může být až podezřele pěkný číslo, takže možná ZnačkaMimoPořadí), před tím mám ze 14.01.14 5P7 9715.

takže si myslím, že ta 5P7 9606, pokud byla vydána až ve druhý půlce ledna, byla odložená předem a tedy jde o ZnačkuNaPřání. což je skoro totéž jako ZMP, ale nevydaná dopředu, ale naopak pozadu [happy]

ta žlutá rokycanská leštěnka je 4P0 0200? běžně bydlí ve Volduchách na návsi a je to vymazlenej kousek [jidlo]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3760
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 01:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Úplná novinka jsou ty C 934E EX Kyjov a jedna z nich má RZ 5P7 9937.

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 09:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Crossway, to neni tak moc nový, ten vyrazil poprvé snad 26.1 do Prahy, z ČSAD Kyjov jsou opravdu dvě, již zmíněná 5P7 9937 pomyslně nahradila právě prodanou 1P2 3675 a ta je sněhobílá, druhou je 5P7 9948 - ta pomyslně nahradila 1P2 6763 v zálohách a té zůstaly Kyjovské modré pruhy (1P2 6763 byla včera okolo 13:45 viděna na své poslední cestě do kovošrotu)

A trochu z jiného konce kraje, tak jako lidé touží po omlazení, i autobusy touží po mladším vzhledu, zde je SORka PMV 31-04 po úpravě v kosmetické dílně TC

(pro ty, z jiných koutů české země, autobus předtím vypadal přibližně takto: )

v tomto týdnu by měla vyjet i stejně omlazená PMB 06-48 a v brzké době nás opustí poslední Tachovská C734 - TC 63-30
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11216
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 05. února 2014 - 09:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fedos + 6332: díky, pánové [ok]

nevím co se stalo, ale nový rokycany nějak přestaly jezdit do plzně. značky se vydávají furt přibližně stejným tempem a když se vám to na dva měsíce zasekne, tušíte, že je něco špatně.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 05. února 2014 - 14:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díval jsem se na S-A a jen upřesním 1P2 3675, není odstavená na vyřazení je prodaná
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4352
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 08. února 2014 - 20:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz

Modrožlutá Karosa C 734 s plošinou (ex. PMDP) momentálně jezdí na linkách mezi Plzní a Kralovicemi. Je to patrně její poslední šichta, máte ještě pár dní na to, si jí vyfotit....Zítra by měla jezdit. [fotic]

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16478
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 09. února 2014 - 22:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska, minimálně odpoledne, nejezdila. Ale zítra určitě přijede...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16485
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 11. února 2014 - 19:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1P2 6763 dnes v kovošrotu nebyla viděna, už jí rozřezali. Tak jsem jim tam dovezl jinou modrobílou C734, ať mají co likvidovat i v další dny :-)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 12. února 2014 - 20:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 450602 C734 85-61 [fotic]
Na foto jsem nešel, bo bylo hnusně...

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Pilot_frenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 13. února 2014 - 11:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes_Fík:
Máš možnost ještě dnes. Bo zítra se vrátí na trasu SOR 1P3 5167.