K-report
 

Archiv diskuse Doprava na Vysočině do 12. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Doprava na Vysočině » Archiv diskuse Doprava na Vysočině do 12. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10842
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 13:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že na Hájku (Gen. Svobody, Míčova atd.) jezdí čtyřka (tj. jedna linka!) jednou z jedné strany a jindy zase z druhé, to nevadí?
Ano, domnívám se, že také je to docela nevhodné (byť tedy dejme tomu; O. K., že v rámci nějakých možností to nelze jinak), resp. není vhodné toto rozšiřovat na další zastávky.
Stačí tento argument?

Hm, v úzké části Benešovy ulice, která je mj. už nějaký ten rok jednosměrnou ulicí. [uhoh]
A prodloužení docházkové vzdálenosti z autobusu do cíle cesty pro lidi bydlící okolo hotelu Atom, tzn. pro ty, kteří když jedou z centra města linkou č. 4 a nechtějí objíždět celé horní Nové Dvory + Hájek, tak vystoupí na zast. Modřínová a dojdou to pěšky... [uhoh]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 15:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: no, kdyby záleželo na mě, tak bych čtyřku přetrasoval takto:

Poliklinika - ... - Na kopcích - Modřínová - Atom - Poliklinika Hájek - Gen. Svobody - Míčova - Míčova, hřiště (autobus se otočí na kruháku).

Jen by možná bylo potřeba nějak pořešit křižovatku u Atomu, asi pomocí semaforů.

Současná podoba čtyřky je podle mě paskvil, který vznikl naroubováním nečeho na stav, kdy čtyřka měla končit na Míčově.

http://www.youtube.com/paul2no
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 01. září 2014 - 20:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no: s linkou č.4 nejsem spokojený, ale řešení je zatím v nedohlednu. Musel bych najít nějaké kilometry, například zrušením linky č.31 nebo zrušením zajíždění na zastávku ZŠ Na Kopcích, tam se ale dost navýšil počet cestujících, takže by to bylo hodně kontraproduktivní. Vypadá to, že nejvíce nám systém paradoxně nabourávají odpolední vložené spoje směr "Hotel Atom - G. Svobody - Benešova ...". Dopoledne bylo totiž zažité z minulosti, kdy linka č.4 zajížděla dopoledne k Poliklinice Hájek.
Na spojku "Benešova - Modřínová" máme dokonce studii s posvěcením Policie ČR. Na komunikaci by nikdo jiný než vozy MAD nemohl, ušetřilo by se dost kilometrů a konečně bychom vymístili vedení linek z nevhodné ul. A. Kratochvíla. Zásadní problém je ale ve vedení blízké ZŠ, které jakékoliv změny v prostoru před školou odmítá...
Martin K. Sobotka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.131.62.38
Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 07:07:44    Odkaz na tento příspěvek  

W3C a zbytek: Na tit. stranu fotku necpat, taky souhlas. A navrhuji opravit/odstranit ty hranice, co maj okolo ty symboly.
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 17:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy v tomto čase cesta přes střed Třebíče jen pro otrlé a silné povahy. Ráno cesta do práce (ode dneška hlášeno uzavření Nádražní ulice), tak jsem to zalomil už Sokolovou a u hřbitova
BUM!! přejezd ve výstraze! Tak jsme si tam pět minut postáli, než vítězoslavně okolo proprděla sólo 842 na Os4802. To tam na těch přejezdech bude stát za to!
Odpoledne (po 14. hodině) jsem ale byl překvapen z toho, že Bráfova byla celkem průjezdná, kolona pouze u křižovatky Spojovací - Hrotovická po nadjezd a u světel u Římského kostela. Okolo soudu to celkem odsýpalo na rozdíl od předcházejících dnů. Jinak nyní klasicky lajna aut nahoru do kopce od pošty až ke gymplu. Do města autem ani za nic[nene]. Už aby byl říjen[happy].
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10868
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 17:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BUM!! přejezd ve výstraze! Tak jsme si tam pět minut postáli, než vítězoslavně okolo proprděla sólo 842 na Os4802
Jak to? Už před pár týdny jsem psal na příslušná "oficiální místa" podnět ve smyslu, ať se zařídí pokud možno co největší zkrácení doby uzavření doby těchto přejezdů (ve směru jízdy ze žst. Třebíč to lze do značné míry ovlivnit; prostě ať výpravčí spustí výstrahu až těsně před předpokládaným vypravením vlaku). Tak proč 5 minut? Nespletl jste se?

Nebo že by se tím nádražáci začali řídit opravdu až od 7:00 h?

tak jsem to zalomil už Sokolovou a u hřbitova
Sokolskou.
Os 4802, tedy v době ještě skoro 2 hodiny před 7. hodinou ranní? To jste mohl jet ještě Nádražní ulicí, přeci.

Okolo soudu to celkem odsýpalo na rozdíl od předcházejících dnů.
Tak ještě aby ne, když tamní dopravní omezení předevčírem (po téměř 2 měsících) skončilo.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Libor 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.206.5
Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 17:34:52    Odkaz na tento příspěvek  

Martin K. Svoboda: Ty hranice modrou barvou se mi taky zobrazujou. Snad se chystaj to opravit.
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 19:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

před 7. hodinou ranní? To jste mohl jet ještě Nádražní ulicí, přeci
přiznám se, že poznámku o tom, že uzavírka Nádražní začíná v 7:00, jsem nějak přehlédl. Bral jsem to tak, že od noci už bude průjezd omezen.
A s přejezdem: Ano Davide, máš opět pravdu, byly to necelé dvě minuty a už to jelo. Ráno se ten čas hrozně vleče. Konec.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10870
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. září 2014 - 19:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano Davide, máš opět pravdu, byly to necelé dvě minuty a už to jelo. Ráno se ten čas hrozně vleče. Konec.

Proč taková příkrá odpověď? [coze] [sad]

Jenom jsem se chtěl ujistit, zda to skutečně bylo 5 minut, nebo zda jde přece jen o nadsazený časový údaj... [uhoh]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10888
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 11:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem zvyklý na ledacos, leč to, co jsem během cca dnešních ranních a časně dopoledních hodin zjistil, je docela síla. [coze]
Odkaz na tento příspěvek je součástí mojí e-mailové komunikace s vedoucím odboru dopravy MěÚ Třebíč; tato věta jest prevencí proti příspěvkům typu "Proč to píšete/píšeš sem a ne na příslušná místa?"; k napsání touto formou jsem přistoupil proto, že zde se lépe popisují fotky + prokládá se text fotkami; dále se u zde vložených fotek snadno dohledává přesné datum a čas pořízení; ale i proto, že nejde o nic tajného, takže koho to zajímá, tak ať se také podívá.

Nejodpornější věc hned na začátek. Dopravce nebyl schopen vyvěsit na zastávku Nemocnice (ve směru jízdy z centra města), že tato zastávka není od 1. 9. obsluhována městskou dopravou (a že náhradní zastávka pro tento směr jízdy v podstatě neexistuje; neuvažuji-li velmi vzdálenou zastávku Křížkovského). Dlouhé minuty marně stál na této zastávce starý muž, jenž k nemocnici dojel linkovým autobusem z Mohelna a potřeboval odtud pokračovat MHD na polikliniku na Vltavínské ulici.
Kdybych se jej aktivně nezeptal, zda náhodou nečeká na MHD, býval by tam čekal ještě déle.

Přitom tato zastávka u nemocnice byla teprve 1. 9. zprovozněna v této, mírně posunuté poloze. Tzn. tato poloha zastávky se s omezením uvedeným na tom označníku časově úplně minula!
Vždyť i ten označník se tam musel instalovat (přesunout z dřívějšího umístění zastávky) až na samém konci srpna, po skončení toho omezení...

Dalším problémem byly rozpory v datu zahájení uzavírky Nádražní ulice. Původně avizovaným termínem začátku uzavírky bylo 1. 9. 2014 v 7:00 h, který ale byl jen o několik dní dříve posunut na 2. 9. 2014 v 7:00 h.
Toto info se však týkalo výhradně začátku uzavírky silnice; nikde nebylo ani slovo o tom, zda se tento posun týká i začátku výlukového opatření v podobě objízdné trasy linky č. 1 MHD Třebíč.

Na oficiálních stránkách www.doprava-trebic.cz se změněný výlukový letáček (s datem "2. 9." namísto "1. 9.") objevil až 1. 9. 2014 odpoledne...
A jak (ne)byly letáčky změněny "v terénu"? [crazy]


Z centrální části Třebíče do čtvrti Domky (resp. do jakéhokoliv místa nacházející se v této městské části jižně od železičniční trati) se nyní nedostanete ani Hrotovickou ulicí, ani Nádražní ulicí. Zbývají tedy dvě možnosti - cesta Sokolskou ulicí, anebo Heliadovou ulicí.
Ovšem - ani jednu z cest nemohou využít vozidla nad 7 tun.
Jak se vozidla nad 7 tun (vyjma autobusů) mezi čtvrtí Domky a zbylou částí Třebíče dostanou??? [uhoh]


Je zajímavé, že i pro směr jízdy z centra města je jako objízdná trasa do Domků, potažmo dále do Jaroměřic, považována Heliadova ulice (nikoliv tedy Sokolská ul.), když přitom na křižovatce obou ulic je jako hlavní silnice značena Sokolská ulice (kterou v tomto úseku mohou jet víceméně jen autobusy), zatímco Heliadova je vyznačena (a k tomuto vyznačení došlo výhradně kvůli uzavírkám; v běžném provozu není tohoto vyznačení kvůli "opačné jednosměrnosti" ulic potřeba) jako vedlejší silnice:



Přestože je Heliadova ulice jednosměrnou ulicí v celé své délce, tak za křižovatkou s Langfortovou ulicí nedochází k "obnovení jednosměrnosti" příslušnými dopravními značkami!


"Inteligentní označníky" na Karlově náměstí odnedávna ukazují nikoliv čas odjezdu nejbližších spojů, ale čas zbývající do jejich odjezdu. V případě zastávek, z nichž jezdívá méně spojů, dochází i k oznamování velmi vysokých čísel, z nichž se mnoha lidem bude jen těžko dopočítávat, v kolik že hodin jim spoj pojede.
Na tomto displeji nejsou zobrazeny odjezdy linky "N" spojující (ve velmi nízkém počtu spojů) Karlovo náměstí s nemocnicí (coby jediný druh přímého spojení v této relaci, co se týče období od 18. 8. do 5. 10. 2014).
Přestože jsem již téměř před měsícem upozorňoval na příslušném úřadě, že na označníku chybí jízdní řád tzv. Postbusu (jízdní řád odtud zmizel patrně počátkem června t. r., kdy byl dřívější označník nahrazen tímto "inteligentním"; popisovaný jízdní řád jednoduše nebyl přesunut na nový označník), tak dosud nedošlo k nápravě.


V celém prostoru zastávek na Karlově náměstí informuje o probíhajících uzavírkách Hrotovické, resp. Nádražní ulice pouze toto oznámení u zastávek č. 4 a 13.
Zato na (o několik desítek metrů vzdáleném) označníku linek č. 1, 10 a 14, kde všechny tři linky jsou touto uzavírkou dotčeny, není o té uzavírce uvedeno ani slovo:

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10889
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 11:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(pokračování)

S tím starším pánem, jemuž jsem vysvětlil situaci o těžko řešitelném spojení městskou autobusovou dopravou od nemocnice k poliklinice, jsem šel Bráfovou ulicí (ačkoliv jsem mu radil, že by mohl jet autobusem na Karlovo náměstí a tam přestoupit - byť jde zčásti o "cestu zpět" na autobus jedoucí k poliklinice, tak ten muž řekl, že raději půjde k poliklinice pěšky), kde jsem si všiml mj. toho, že spoj linky "N" v době, kdy uplynulo 13 minut od času jeho odjezdu z Karlova náměstí, překonal vzdálenost pouze necelého 1 kilometru! To byly takové zácpy, anebo z výchozí zastávky nevyjel včas?


Jak by to ale dopadlo, kdyby tento muž (nebo kdokoliv jiný) jel od nemocnice s cílem dojet (s přestupem na Karlově náměstí) k poliklinice např. spojem linky č. 4 s pravidelným odjezdem od zast. Nemocnice v 8:24 h?

Dopravce se vymlouvá na to, že "mívá ostré obraty na konečných" a proto nemůže (v pracovní dny od 6 do 18 hodin) zajistit vůbec žádné čekací doby.
Jiný úhel pohledu na tuto argumentaci: http://autobusytrebic.blog.cz/1403/pravda-o-ne-cekacich-dobach-au tobusu-na-karlove-namesti
Každopádně - kdo by linkou č. 4 dojel od nemocnice na Karlovo náměstí, stejně by tam musel čekat minimálně do 8:45 h na další spoj, kterým by se dostal k poliklinice.

Ale s tím spojem linky č. 4 s odjezdem z Karlova náměstí (směrem k hotelu Atom) v 8:30 h je to vůbec zajímavé, protože:

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 12:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Definitivní potvrzení toho, že David je profesionální vysírač... Už se těším, až navštíví naše město.

Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 16:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě trochu z jiného soudku k MHD Třebíč - dnes jsem jel autobusem č. 48, a co nevidím u předních dveří: "WiFi zone". Tak to vevnitř zkusím o ono to tam opravdu je a funguje (SSID: icomtransport). Sice drobnost, ale potěší to. [ok] za toto dopravci.

http://www.youtube.com/paul2no
Jonnyq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 18:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj.. nepamatujete si někdo, který dopravce provozoval linku na trase Bystřice nad Pernštejnem-Ostrava ještě kromě ICOMu? Bylo to kolem roku 2004. Díky.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6984
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 09:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Olomouce jezdil a jezdí, byť už jen osekaně, ZDAR. Linku až do Ostravy nepamatuji.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10894
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 20:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě několik upozornění pro případné řidiče autobusů, IAD apod.:

Jedete-li s autobusem (o hmotnosti nad 7,5 tuny) tak, že chcete z Třebíče pokračovat do Jaroměřic, tak směrovky by vás nasměrovaly do Heliadovy ulice (na směrovce není uvedeno nic o tom, že by na objízdné trase bylo nějaké hmotnostní omezení), ale do Heliadovy ulice už byste nevjeli, protože tam je zákaz vjezdu vozidlům nad 7,5 tuny (a otočit s autobusem byste se před Heliadovou ulicí už také neměli kde).

Pozor také na rozpor ve značení na "pevných" dopravních značkách vs. na přenosných, "objížďkových" značkách! Chcete-li jet (s vozidlem do 7,5 tuny) směrem na Jaroměřice, musíte odbočit do Heliadovy ulice, jak vám přikazuje tato přenosná značka. Ale něco jiného (a nepravdivého) vám bude o několik desítek metrů tvrdit tato značka - že "směr Znojmo/Jaroměřice = přímým směrem":


Upozornění pro řidiče vozidel o hmotnosti 2,5 - 5 tun (nikoliv však případných autobusů, resp. midibusů, o hmotnosti v uvedeném intervalu): pozor na průjezd Sokolskou ulicí! Vjezd do ní sice je dovolen vozidlům do 5 tun, ale už na této křižovatce byste měli problém, protože rovně jet nesmíte (jízda přímým směrem je dovolena jen autobusům) a odbočit vpravo také ne (protože tam je zakázán vjezd vozidlům nad 2,5 tuny). A zpět jet také nemůžete, protože Sokolská ulice je jednosměrnou ulicí.


(O. K., jak mi bylo zodpovězeno, tak u vozidel nad 7,5 tuny je jasně nařízena objížďka přes Číměř, tzn. vozidlo - vyjma autobusů - převyšující tuto hmotnost jedoucí např. do třebíčské průmyslové zóny jedoucí např. od Telče, musí z centra Třebíče jet do průmyslové zóny tudy).

A jak mi i bylo odpovězeno, tak snad se s těmi nesmysly v dopravním značení brzy něco udělá; každopádně než k tomu dojde, tak budiž výše napsané řádky upozorněním zejména pro řidiče, kteří tolik neznají místní dopravní poměry.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10897
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 10:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes jsem jel autobusem č. 48, a co nevidím u předních dveří: "WiFi zone". Tak to vevnitř zkusím o ono to tam opravdu je a funguje (SSID: icomtransport). Sice drobnost, ale potěší to.
Kdyby se namísto takových "nadstandardních fajnovek" dopravce raději soustředil na to, aby na všech zastávkách + ve všech autobusech zavčasu změnil výlukové oznámení (ve chvíli, kdy došlo ke změně v datu a čase zahájení uzavírky a tudíž i výluky). [crazy]

A samozřejmě je to jen taková negarantovaná "fajnovka". Dokud by toto nebylo případně zajištěno ve všech autobusech, tak nikdy nebudete vědět předem, zda v autobuse, jímž pojedete, připojení k wifi bude či nikoliv.
Ledaže by se udělala nějaká "garance wifi na vybraných spojích"... Ale to by se musely překopat turnusy tak, aby se každý jednotlivý turnus skládal ze spojů pouze jedné jediné linky.
V opačném případě přeci (dle výmluvy dopravce) není možné u jednotlivých spojů garantovat žádnou službu. [crazy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10898
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 11:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tak podle sdělení na oficiálních stránkách dopravce je tím wifi připojením vybaveno od 5. 9. 2014 hned 5 autobusů (hm, "autobus CNG" - zajímavá značka autobusu..).

A samozřejmě že ani na těchto stránkách nebyl dopravce schopen zavčasu poopravit, že uzavírka Nádražní ulice, jakož i opatření v MHD s touto uzavírkou spjaté, začínají až 2. 9. 2014 v 7:00 h, nikoliv v původně avizovaném 1. 9. 2014 v 7:00 h. [crazy]
Ne že by mě to nějak překvapovalo (a nepoopravili to ani ve chvíli, kdy tam připisovali info o té wifi v autobusech...).

Ale přesně to koresponduje s tím, co jsem napsal v minulém příspěvku - "fajnovky" typu Wifi v 1/5 autobusů MHD ano, ale naprosto základní věci jako např. včasná a dostatečná informovanost cestujcících o výlukových opatřeních, to ne-e. [ko]


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
W3C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 17:21:00    Odkaz na tento příspěvek  

Libor 2: Něco se s těmi hranicemi zobrazuje, něco ne. Třeba už ne úvodní stránka, aktualizace, stránka o oslavách UNESCO a další.
Jonnyq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 18:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: Podařilo se mi to mírně dohledat. Bylo to konkrétně v roce 2004. JŘ na lince Bystřice n.P.-Ostrava fungovala od 25.1.2004-15.3.2004, dopravcem byl pravděpodobně Vladimír Beran - Pernštejn tour.

Linka č. 840 604. Zatím se mi však nepodařilo najít jízdní řád. Nevíte, zda měl tento dopravce webovky?
Kopřivničák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 18:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dokázal by někdo poskládat turnusy žďárského axera 1JO4799 ? :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10914
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 09. září 2014 - 13:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak... (součást přílohy jednoho e-mailu, v níž je důležité, aby tam bylo vidět datum + čas pořízení fotky)


... a vlastně sem patří i tohle:


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10925
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 20:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to sem dám celé...

Plán na odpoledne 7. 9. 2014:
Třebíč odj. 14:31 h - Okříšky příj. 14:44 h (R 662)
Návštěva Okříšek cca 2,5 hodiny
Po vyfocení R 667 (pravidelný příjezd do Okříšek v 17:05 h, ovšem předem jsme očekávali zpoždění vlaku, které je v posledních dnech, vlivem výluky na trati č. 225, na denním pořádku) pěší přesun do Přibyslavic
- Prohlédnutí (minimálně exteriéru) kostela na návsi v Přibyslavicích; odjezd spojem linky č. 31 MHD Třebíč ze zastávky umístěné přímo u kostela v 18:10 h.

Ani pár hodin před relizací této cesty nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být na lince č. 31 MHD Třebíč v daném termínu nějaké výlukové opatření. Nic v tomto ohledu nebylo uvedeno na žádné z níže uvedených internetových stránek, jež lze považovat za oficiální (neboť jsou tvořeny v prvním případě dopravcem; ve druhém a třetím případě jsou ve spolupráci s MěÚ Třebíč).
http://www.icomtransport.cz/trado-mad/
http://www.doprava-trebic.cz/novinky.html
https://www.facebook.com/madtrebic?fref=ts
Rovněž nic o tom, že by se mělo 7. 9. na lince č. 31 konat nějaké omezení, nebylo vyvěšeno ani v autobusech, ani 4. 9. 2014 na výchozí zastávce linky č. 31 na Karlově náměstí, ani 7. 9. 2014 tamtéž.

Tak tedy fajn; naplánováno, jedeme.

Potud vše podle plánu. Jenomže:

Ale tak co, autobusy určitě měly výjimku! Vždyť na žádném z obvyklých informačních zdrojů nebylo ani slovo o tom, že by měla být nějaká mimořádnost! Jenomže...

Takže máme cca 20 minut na přesun na zastávku MANN+HUMMEL (naštěstí vím, kde se tato zastávka nachází; ale kdo by nevěděl, tak....). Snad to stihneme. Alternativou už by bylo jen šlapání zpět do Okříšek a návrat do výchozího města s hodinovým zpožděním oproti plánu...

Uff, naštěstí to dopadlo dobře. Ale kdybychom to nestihli (nebo kdybychom do Přibyslavic nedošli ve 20minutovém předstihu), tak...

Ale (hned ze dvou "titulů") mlčet k tomuto nebudu. Ale potřebuji si zjistit více informací. O 24 hodin později navštěvuji (tentokrát sám) Přibyslavice znovu.



A jen tak pro připomenutí: v loňském roce o přibyslavické uzavírce zvládly internetové stránky (na které je mj. odkazováno na hlavní stránce oficiálních stránek MěÚ Třebíč (na liště vlevo, 8. odkaz shora) www.doprava-trebic.cz informovat bezchybně, viz tady (úplně dole) a tady (rovněž úplně dole).
Letos, bohužel, na týchž stránkách informovanost o této věci nulová. [ko]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10926
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 22:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava chybného odkazu z posledního odstavce předchozího příspěvku:
http://www.trebic.cz/obcan/ms-901/p1=901
(na liště vlevo, 8. odkaz shora)

A mimochodem - aktuální info (v němž však chybějí některé informace - například ta, kvůli které vzniklo to, co je popisováno v předchozím příspěvku) je na oficiálních stránkách dopravce uvedeno v sekci "Úvod", zatímco sekce "Plánované uzavírky" je zcela prázdná, resp. obsahující strohé sdělení, že "V SOUČASNÉ DOBĚ NEJSOU ŽÁDNÉ UZAVÍRKY"...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Diferák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2012

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 22:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když oddělím sémě od pléva, dozvídám se velmi zajímavé věci. Třeba, že o víkendu jezdí do Přibyslavic Karosa.

ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43
363 29 OSTROV
Česká Republika
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10927
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 23:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je v otázce popisu neuvěřitelné situace, která (v negativním slova smyslu) předčí snad všechny mé dosavadní zkušenosti z předmětného provozu, "zrno" a co "pleva", nechť posoudí jiní.

Do Přibyslavic jezdí o víkendech dva páry autobusových spojů MAD Třebíč, na nichž může být nasazen libovolný vůz prozovaný v rámci Městské autobusové dopravy Třebíč.
Z hlediska pravděpodobnosti je (při počtu 5 Karos z celkových 25 autobusů) pravděpodobnost nasazení Karosy na náhodně sledovném spoji v Přibyslavicích 20 %.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10928
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 00:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastně... teď jsem si uvědomil, že minimálně loni platilo, že autobus z toho podvečerního víkendového přibyslavického spoje přecházel v Třebíči na linku č. 1; pokud tomu tak je i v současné době, pak je pravděpodobnost nasazení Karosy na podvečerní víkendový pár přibyslavických spojů nikoliv 5/25, ale 5/20, tzn. 25 %.

Ještě mě tak napadlo: toto sdělení, vydané zjevně (nejpozději) začátkem června 2014 (odmyslíme-li si ten zjevný překlep "2013" namísto správného "2014", kterého si zjevně nevšimla ani osoba, jež toto sdělení vydala, ani osoba, která toto sdělení vyvěšovala), ovšem informující i o opatření platném pro začátek září 2014, má jeden nedostatek.
V době vydání tohoto sdělení ještě nezastavoval podvečerní pár spojů linky č. 31 MHD Třebíč na zastávce Přibyslavice, kolonie.
K zavedení zastavování na této zastávce došlo až od 1. 7. 2014.

To ale znamená, že 6. + 7. 9. 2014 byla odřeknuta autobusová obsluha nejen zastávky "Přibyslavice", ale i zastávky "Přibyslavice, kolonie". Ovšem to už v žádném sdělení napsáno není (ani zde; tam se píše pouze a jen o zast. "Přibyslavice").
Ani na zastávce "Přibyslavice, kolonie" žádné info o dočasném neobsluhování této zastávky vyvěšeno nebylo.


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
KVR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.31.226.13
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 11:46:38    Odkaz na tento příspěvek  

W3C: To nevim, u mne se nezobrazujou. Podle mne je web www.mhd-zr.xf oproti minulosti super. :-)
W3C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 13:12:35    Odkaz na tento příspěvek  

KVR: Ten web je správně www.mhd-zr.xf.cz. [wink]. U mne se taky už ty rámečky nezobrazují.
Aleš26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2011
Odesláno Sobota, 13. září 2014 - 23:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už v sobotu 20. 9. 2014 od 10:00 do 17:00 proběhnou oslavy 60 LET MHD V TŘEBÍČI. Více informací v letáčku. https://www.facebook.com/madtrebic/photos/pcb.665854666844073/665 853973510809/?type=1&theater a https://www.facebook.com/madtrebic/photos/pcb.665854666844073/665 853976844142/?type=1&theater
Pro více informací mě můžete kontaktovat na emailu: alesnovak26@seznam.cz nebo na telefonním čísle 608 166 241 nebo na facebookovém profilu https://www.facebook.com/ales.novak.100
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 6-2012
Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 12:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může toto být ex. 1E8 6242? Objevil se tu během tohoto týdne..
mufiklo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 2-2014

Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 12:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby si byl pozornější, zjistil by so že to on JE

SWAGER
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 6-2012
Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 12:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

by so že to on
Jaký žeton? [lame]

Nechtěl jsem dělat závěry, jen kvůli nakřivo nalepené samolepce. Proto se ptám v diskuzi odborníků z Vysočiny..
Pepa-007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.37.238
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 06:08:05    Odkaz na tento příspěvek  

Vi nekdo, kdy ma uz konecne jezdit MHD ve Zdaru pres sidliste Klafar?
jirka55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.128.46
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 12:50:55    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa-007: Vidím to optimisticky příští rok v prosinci s novým jízdním řádem, realisticky před příštími komunálními volbami v roce 2018 pro zviditelnění politiků, pesimisticky nikdy.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4578
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 17:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotil někdo o víkendu v Třebíči?

Makrelu neumeješ.
Aleš26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2011
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 18:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotil. [happy] FOTKY
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4579
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 18:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hezké, ale je tu malý problém...
"Aleš Novák je na Facebooku.
Chcete-li s uživatelem Aleš navázat kontakt, zaregistrujte se na Facebooku."
Něco veřejněji přístupného by nebylo? [andel]

Makrelu neumeješ.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10994
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 19:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 22:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, tu vaši poznámku v závorce jsem nepochopil...

Jinak zájem o jízdu historickými autobusy mě překvapil. Kdybychom vozy točili do večera, tak jsou pořád zájemci. Velký dík patří kolegům z Jihlavy, kteří s Ikarusem protáčeli kruháč v Týně třeba nadvakrát, čímž si často vysloužili potlesk nadšených cestujících.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10995
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 22:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poznámka v závorce = vysvětlení předcházející případným dotazům typu "Proč těch fotek není víc/proč nejsou i z jiných míst".

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Aleš26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2011
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 23:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli máte zájem, tak mi napište na e-mail a já Vám některé fotky přepošlu. [happy]
E-mail: alesnovak26@seznam.cz
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 18:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je možné potkat zítra na výluce Havl. Brod - Jihlava?
W3C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 20:57:57    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa-007 a jirka55: O Klafaru se už mluví několik let. Vždycky si řekne, že MHD bude jezdit přes Klafar příští rok a potom další rok se řekne zase příští rok. Takže podle jirky55 bych to viděl realisticky nebo pesimisticky.
Libor 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.12
Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 13:28:00    Odkaz na tento příspěvek  

W3C: Snad pomohou komun. volby. :-) MHD snad pak bude jezdit i na Klafar. Jsem optimista!
jirka55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.88
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 08:37:29    Odkaz na tento příspěvek  

Libor 2: Které z kandidujících stran pro komunální volby mají v programu zlepšení MHD ve Žďáru? Zase takový optimista bych nebyl.
Pepa-007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.226
Odesláno Pondělí, 06. října 2014 - 06:06:13    Odkaz na tento příspěvek  

W3C: Z tech tradicnich stran asi zadna, jenom snad z tech novych ANO a Zdar zije. Musel bych se mrknout.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11070
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 09:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pondělí 6. 10. jsem si všiml, že na tzv. Postbusu nejel Fiat Ducato s jihomoravskou RZ, který na něm jezdil minimálně loni v listopadu, ale Ford Transit s pražskou RZ.

Ilustrační fotka:


Tolik drobný "jednorázový postřeh"; nevím, zda jde o dočasnou/trvalou náhradu, případně kdy k této náhradě došlo.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11105
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 06:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřeboval jsem na IDOSu vyhledat spojení veřejnou dopravou na jeden z pracovních dní v tomto týdnu (v odpoledních hodinách) z obce Kožichovice (pozor: mám na mysli vesnici s tímto názvem, nikoliv "třebíčskou" Žďárského ulici) do města Třebíče a nestačil jsem se divit. [coze]

Linka 790370:
bezvýlukový jízdní řád
výlukový jízdní řád

Linka 790380:
bezvýlukový jízdní řád
výlukový jízdní řád

Sečteno, podtrženo: mám smůlu, protože jediné spojení z obce Kožichovice do města Třebíče je po dobu výluky zajištěno pouze v ranních hodinách. [ko]

Přitom jedinou uzavírkou silnice, která připadá v úvahu coby příčina brutálního omezení obsluhy této obce linkovou autobusovou dopravou, je dočasné zjednosměrnění horní části Hrotovické ulice v Třebíči (ve směru jízdy z města Třebíče průjezdná = Proč výlukové opatření?; ve směru jízdy do města Třebíče sice neprůjezdná, ale objízdná trasa mj. autobusů MHD Třebíč vede po této účelové komunikaci, tzn. z technického hlediska by nebyl problém, aby tam jezdily i linkové autobusy (koneckonců, těch pár ranních spojů dvou výše uvedených linek tudy beztak musí jet).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11115
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 22:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si to zařídil (s vědomím nepochopitelného "výlukového odříznutí Kožichovic od linkové autobusové dopravy") jinak (holt jsem nuceně prohodil pořadí návštěvy jednotlivých míst, která jsem si chtěl projít), zde drobná ilustrační fotodokumentace.

Je zřejmé, že obcí Kožichovice by mohly úplně normálně jet všechny spoje linek 790370 i 790380 a že nějaký výlukový jízdní řád je naprosto nesmyslný; tak jako tak ty spoje jedou přes dopravním omezením dotčené (nebo vlivem výluky/uzavírky jako objízdná trasa určené) komunikace.




http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Libor 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.206.5
Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 16:05:52    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa-007: Myslim si, ze obe strany to v programu maji. Ale uvidime v praxi, jak to dopadne.
Jano 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.193.187.10
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 11:05:07    Odkaz na tento příspěvek  

Libor 2 a ostatný: Dlhodobo sledujem situáciu v MHD Žďár nad Sázavou. Snáď sa konečne po komunálnych voľbách situácia zlepší a nové vedenie mesta sa k MHD postaví čelom a celý systém celkovo zlepší. Potenciál na zlepšenie tu je.
jirka55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.128.176
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 08:52:48    Odkaz na tento příspěvek  

Jano 2: Zdravím na Slovensko. Ono neni potřeba vždycky vymýšlet něco na zelené louce, když už jeden návrh existuje.
W3C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Neděle, 19. října 2014 - 16:42:08    Odkaz na tento příspěvek  

jirka55: Jeden návrh sice existuje, já ho cením celkem vysoko, ale i když je třeba sebelepší, tak je městem ignorovaný.
Libor 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.206.5
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 17:48:20    Odkaz na tento příspěvek  

W3C: Souhlas. Budeme muset doufat, to na webu je taky podle mne bezva!
Emil_Šotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2014
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 09:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na MHD Žďár jezdí "nové" vozidlo. Jedná se o "hrbatou" červenou SORku BN12 5J1 9804, původně předváděčka 4E5 8194. Divím se, že jste si toho nevšimli. Zárověň se tedy nejstarší Citaro přesouvá na zálohu.
Vlado K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.168.73.34
Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 11:31:07    Odkaz na tento příspěvek  

Jano 2: Tiez situaciu v MHD Zdar n/S sledujem. Urobeny navrh novych liniek sa mi vela paci, dufam v realizaciu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11183
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 24. října 2014 - 11:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplnění mého předchozího příspěvku:

dočasná jednosměrka v horní části Hrotovické ulice neskončila (z výlukového JŘ vyplývajícím) 17. 10., ale byla prodloužena "z důvodu neplánovaných klimatických podmínek" nejprve do 24. 10. a následně až do 30. 10.

A co se stalo s jízdními řády linkových autobusů?
K žádnému prodloužení výlukového JŘ nedošlo, tzn. do Kožichovic (obce) se jezdí tak, jako by žádné omezení na Hrotovické ulici nebylo.
Otázkou je, proč tomu tak nemohlo být i v první polovině října???

Odkazy na výlukové JŘ (platné pouze od 6. do 19. 10.), které jsem uvedl v předchozím příspěvku, jsou už neaktivní, tak aby došlo k "zachování informací", tak sem soubory s těmi dvěma VJŘ překopíruji:
multipart/form-data
L790370_141006_150930.pdf (76.6 k)
multipart/form-data
L790380_141006_150931.pdf (75.8 k)


Ironií je, že od 16. 10. až do Vánoc je v samotné obci Kožichovice uzavřena část silnice, což znamená (pokud tam nemají autobusy výjimku), že obsluha obce autobusy musí probíhat závlekem namísto obvyklého průjezdu obcí.

Ale k této uzavírce žádný VJŘ linkových autobusů vydán nebyl.

Zato v prvním období uzavírky úplně jiné silnice (která s touto obcí vůbec nesouvisí) výlukový jízdní řád (znamenající výrazné zhoršení obsluhy této obce linkovými autobusy) vydán být "musel".
Zvláštní...

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
W3C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Sobota, 25. října 2014 - 21:51:41    Odkaz na tento příspěvek  

Emil Šotouš: Ale všimli, ale nebyl čas se dostat na K-Report. [happy]

Nenašel by se tady nějaký registrovaný uživatel, který by mohl uveřejnit fotku nového informačního monitoru o odjezdech MHD Žďár, co je nad východem z nádražní haly? [fotic]
jirka55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.129.131
Odesláno Středa, 12. listopadu 2014 - 14:19:48    Odkaz na tento příspěvek  

W3C: Já bych to zatím nefotil, protože tam jsou chyby u směrování spojů a ještě to budou opravovat.