K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 17. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 17. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8815
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 13:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Ano, dle Wikipedie je "Integrovaný dopravní systém (IDS) je systém dopravní obsluhy určitého uceleného území veřejnou dopravou zahrnující více druhů dopravy (např. městskou, regionální, železniční apod.) nebo linky více dopravců, jestliže jsou cestující v rámci tohoto systému přepravováni podle jednotných přepravních a tarifních podmínek." Ale co když území nezahrnuje další druhy dopravy (nebo zahrnuje, ale bez významu pro region), jen ten jeden druh dopravy provozuje více dopravců s různými nepřestupními tarify? Proč by takový systém neměl jít nazvat "integrovaný"? Protože zrovna v dané oblasti jiné druhy dopravy nejsou?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 20:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: a nejbližší ucelené území, kde se nachází jen jeden druh dopravy, je kde? Tak možná v albánských lesích, kde jezdí jen koňské povozy s dřevem a schovává se tam Voldemort...
Ale dobře, pokud nazveme uznávání jízdenek ČSAD/MHD v nějakém městě okresního formátu IDS, tak budiž. Nic to ale nemění na tom, že SID integrovaným systémem není a IREDO je zprachantělým nepodarkem...

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8879
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 20:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Učinil jsem po delším čase pokus o diskuzi s přispivatelem Marek000. Jsem naivní idealista, dobře mi tak, už se o to pokoušet nebudu.

OP:
Tu aplikaci na OpenCard si nekupují, tu dostávají zdarma a děti do kolébky.
Jsem si nějak nevšiml. Asi na mne nezbylo.

Nazývat SID integrovaným systémem, to chce hodně odvahy...
To rozhodně.

Orky:
Proč by takový systém neměl jít nazvat "integrovaný"?
To už bych mohl nazývat integrovaný i případ dvou spojů jednoho dopravce. Mimochodem o tom tady třínulový Marek psal ... o unitární železnici.
Kdepak. Skutečně inegrovanou dopravou lze nazývat pouze případ s více druhy dopravy.
Mimochodem jsem Vás měl za serióznějšího než abyste argumentoval zrovna wikipedií.

Petr Vlček:
lidi s jednotlivejma jizdenkama pid jezdi hodne. A to i v kombinaci se zmrdikartou. Vetsinou tak cinej venkovani.
To nepopírám.
Nicméně snad byste netvrdil, že máte dnes snídani se slevou, když jste si kupoval jen rohlíky (protože sýr už jste kupoval včera).

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8821
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 20:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Mimochodem jsem Vás měl za serióznějšího než abyste argumentoval zrovna wikipedií.
Hledal jsem definici IDS a ta na Wikipedii sedí. Nevím, proč bych měl odmítat něco, co je správně, i když je to ve zdroji, který nemusí mít vždycky správné údaje.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Marek0o0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 01:32:52    Odkaz na tento příspěvek  

Děcka, bavíte mě... Okecávat, že drtivá většina lidí žijící v Praze si nekupuje "tramvajenku" kvůli vlakům a jízda vlakem zdarma, je pro ně jen příjemný bonus, to chce hodně snahy.

Co dalšího z paralelní reality se dozvím? Zatím jsem se dozvěděl, že v PIDu si musí cestující kupovat 2 lístky (reálně 1-5% lidí dle trati... já ty neveřejné konkrétní výsledky ROPIDích podzimních průzkumů mám možnost vidět), a OpenCard si Pražané kupují nejspíš kvůli vlakům (postřeh od pana Otty, který klade důraz, že přece nebyla zdarma) a také, že v Libereckém kraji je oproti Praze blaze (ano... když roční MHD jízdné stojí víc než v 10x větší Praze, je to jasný znak blahobytu...).


ad IDS: nemuset kupovat při přestupu další lístek s tarifem "od počátku" je jeden ze znaků IDS. A jelikož 3-nulový Marek napsal, že ČD tarif funguje na principu IDS/má prvky IDS, nikoli, že je to IDS, tak má 3nulový Marek plnou pravdu. :-) ČD tarif je vlastně víc IDS než celý SID (není přestupní). A to přitom SID je IDS. Nesouhlaste si s jeho oficiálním zařazení klidně sebevíc.

Shit jménem IDOL je ale pro šotouše fajn, to uznávám. Na výlety do Německa je to skvělá nabídka. Jenom mám pocit, že běžný člověk si jako já okružní cestu Liberec-Zittau-Görlitz-Bischofswerda-Zittau-Liberec, dělat nebude.

Ultrashit jménem IREDO je pak dobrý max. pro lidi nemající auto, jezdící trasu na kterou se nemůžou domluvit na spolujízdě autem a přestupující mezi busy. Šotoušům nenabízí nic, pokud netouží po busech. Normálním lidem také ne. Neintegruje MHD a cenová hladina síťového lístku ho degraduje na použitelný jen pokud chci přejet celý kraj. Což s busy potrvá půl dne a vlakem to vyjde levněji na SoNe+ region.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 07:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže speciálně pro pana Marka si prosfištíme Základy dopravného inžinierstva:
- oblasti integrace IDS:
-- tarifní = jednotný přestupní tarif: SID NEMÁ
-- dopravní = návzanost linek: SID NEMÁ, dopravní terminály: SID NEMÁ
-- informační = jednotná podoba označení: SID má jen paskvilní označení linek X12

=> SID není IDS!!!

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz || www.atlasvozu.cz
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 07:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celodenní jízdenka region Královéhradecký = 175 Kč
Celodenní jízdenka region Pardubický = 175 Kč
To máme dohromady krásných 350 Kč.
IREDO síťová jízdenka za bratru 160 Kč => právě jsem ušetřil 190 Kč (nebo 15 Kč, pokud chci jen jeden kraj), a to navíc mohu využít i autobusy (ovšem Vy mi jistě poradíte, jak se dostanu vlakem do Orlických hor - ne, nemám zájem začínat přechod Orlických hor už v Rokytnici na nádraží -, nebo jak mě šukafon doveze na Pomezní Boudy).

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz || www.atlasvozu.cz
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 10:51:07    Odkaz na tento příspěvek  

Takže speciálně pro pana Marka si prosfištíme Základy dopravného inžinierstva:

tak pan Marek xyz zase vytahuje nějaké zábavné scénky z archivu, asi k oslavě výročí nějaké zoufalé lokálky jako např té do Rožmitálu

mimochodem, měl jsem nedávno tu čest podívat se na nějaké tratě v Stč v okolí Přibrami a takovouhle frekvenční zoufalost jsem tedy neviděl už pěkně dlouho...
Podobně v ústeckém kraji okolí Loun a Mostu, tam sice největší nesmysly zrušili, ale ještě pár vzduch vozících tratí tam zůstalo.
v sobotu v Hanušovicích v 10 hodin viděn vlak od Lichkova s cca 17 lidmi = to je uznávám na tuhle lokálku velmi solidní počet, ofšem nutnou dotaci vzhledem k nákladům na vedení vlaku "moderním"vozidlem radši nebudu počítat, bus od Králík 12 lidí, což vzhledem k úmyslnému nepřípoji na vlak, který pravděpodobně Dušek spáchal, aby měl důvod bus, zrušit považuji za celkem solidní, nutnou dotaci odhaduji na cca 6 Kč/km, tedy skoro "zadarmo" oproti tomu vlaku
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3800
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 12:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marektrojnula: Okecávat, že drtivá většina lidí žijící v Praze si nekupuje "tramvajenku" kvůli vlakům a jízda vlakem zdarma, je pro ně jen příjemný bonus, to chce hodně snahy.

Pro naprostou většinu obyvatel Prahy to tak je. Nebo snad obyvatelé Klánovic, Radotín a částečně Uhříněvse a Kolovrat tvoří v Praze většinu?

Většina lidí v Praze bydlících po vlaku ani neštěkne a pokud si na něj vzpomene, tak jen o víkendu, kdy jedou někam na výlet či na chatu a to jen někteří a jen někdy a jen někam. Auto v tomhle směru vede. ROPID by sice chtěl co nejvíc lidí narvat do vlaků, ale nějak to nejde. A v dohledné době ani nepůjde.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 12:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ROPID by sice chtěl co nejvíc lidí narvat do vlaků, ale nějak to nejde. A v dohledné době ani nepůjde.
No mohu potvrdit, že ROPIDu se povedlo vyhnat spoustu lidí z Běchovic a Újezda nad Lesy do aut. Ono totiž lidé nejsou zvědaví na neustále se prodlužující interval linky 250 od metra, ani na interval 2x30 minut vlaku z centra - ale pokaždé z jiného nádraží...
Hlavně že našli peníze na svozovou linku po Klánovicích, aby nedej bože lidé nemuseli chodit na vlak 10 minut pěšky... Důvody těchto změn prostě nechápu.

Orky:
Proč by nemohl fungovat jeden tarifní systém mezi dopravci jen na jednom druhu dopravy?
Já jsem nepsal, že to nemůže fungovat - já píšu, že to podle mě není IDS. Protože cílem IDS má být integrovat všechno, co slouží k veřejné dopravě na daném území. A takový systém tu v republice není ani jeden - nejvíce se mu blíží Ropidí (který ale má trochu složitější tarif, hlavně po Praze, kdy počet zón po příjezdu z venkova se liší podle toho, čím člověk přijel a čím jede po městě - to jsem dodnes nepochopil) a dále kolem Brna a Ostravy.
Když už není integrované vše, pak by dle mého názoru mělo být integrováno vše regionální ve vazbě na MHD.
Nechápu, proč se tady oháníte SIDem - vždyť podstatnou část obsluhy území SČK tvoří vlak i místní MHD. Pokud Vám ke štěstí stačí IDS formátu SIDu, pak jste tedy skromný člověk. (V takovém případě mi ale k Vám nesedí všechny předchozí kritiky čehokoliv, co se týká veřejné dopravy.)
Sukafon534
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou už někde předběžné řazení vlaků pro GVD 2014 ?


(Příspěvek byl editován uživatelem Sukafon534.)

sledovačka TS 831 (DKV Plzeň, Pj České Budějovice/PP Volary)
sledovačka TS 756 (DKV Plzeň, PP Volary)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3802
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil: No mohu potvrdit, že ROPIDu se povedlo vyhnat spoustu lidí z Běchovic a Újezda nad Lesy do aut. Ono totiž lidé nejsou zvědaví na neustále se prodlužující interval linky 250 od metra, ani na interval 2x30 minut vlaku z centra - ale pokaždé z jiného nádraží...
Hlavně že našli peníze na svozovou linku po Klánovicích, aby nedej bože lidé nemuseli chodit na vlak 10 minut pěšky... Důvody těchto změn prostě nechápu.


Tohle už tu tvrdím hodně dlouho a mnoho fanoušků ROPIDu a také pracovníků ROPIDu mne tu za to proklínalo. Interval 2 x 30 minut z různých nádraží prostě není totéž, co 4 x 15 minut z jednoho nádraží. ROPID prostě svými činy lidi z MHD vyhání. Co je k tomu vede, nevím. Jen tuším.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8824
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: Tak v Běchovicích a Újezdě ROPID převrtal všechno, co mohl. Kromě omezované 250 zrušil poměrně důležitou linku 109, která svážela studenty do škol a do významných uzlů a v které ROPID viděl konkurenta železnice, i když její rychlost byla násobně pomalejší a vyžadoval přestup na Palmovce. Ty svozkové linky v Klánovicích stojí pár korun. Zejména linka 262 přiblížila MHD nejodlehlejší oblasti kolem Nepasického náměstí o víc jak kilometr a čtvrt. Předpokládám, že Vy narážíte zejména na jižní linku 260, kde byla dostupnost přijatelnější. Každopádně ať tu přínos je nebo není, tak spojů linky 250 by se za to koupilo poměrně málo.

Co se týče SIDu, tak jsem se komentáři vyhnul. Ať tak nebo tak, já ho za kvalitní systém rozhodně nepovažuju, ať to IDS je či není. Každopádně obecně za IDS považován je, je i v seznamu IDS, ať se Vám to líbí nebo ne.
Pokud chcete být až takhle přísný, pak máte samozřejmě pravdu, pak tady žádný IDS nemáme. Já spíš zastávám názor, že slovo "integrovaný" by mělo cestujícímu říct, že jízdenka, co si koupil v trafice na náměstí, neplatí jenom v autobusech MHD, ale třeba na linkách ČSAD městem projíždějící. A klidně může jít o malý (třeba okresní) regionální IDS, který nazahrne vše, protože pro vše takový IDS nemá význam.

Bram: Ne vždycky musí být nutně interval 2x30 špatně. Je potřeba vyjít z konkrétních místních podmínek. Pokud zůstaneme u železnice, tak je špatně rozdělení Lysá-Praha, či Úvaly-Praha, protože zde je jasný vztah a fakticky neexistuje variantní linka. Ale třeba Roztoky-Praha jde o volbu správnou, protože jde o souběh dvou fakticky nezávislých linek. ML začíná v místech, kde již dominuje autobusová MHD, ML ale i S5 jsou jen doplňkové linky pro tuto oblast.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7064
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přičemž bych ale řek že tou S7 odpoledne od Ouval jezdí na hlavák stále více lidí, ba jezděj i skrz na Smíchov a dál. Třeba i proto že kdo jede na C nebo S9 od Běchovic tak dojet na Masnu a dát si 10 minut ostrýho pochodu (na nást. 6-7 juh) není terno stejně jako není terno dojet na hlavák a přestupovat na tramvaje. Taky by se mohlo říct že jezdit po 15 minutách na Masnu by vedlo k nutnosti jet o 15 minut dřív neboli jít na tu dnešní proloženou a bejt na tom stejně jako při 30/30...

Jinak SID není IDS natož dokonce jakejkoli systém. To je jen a pouze nahrazení km tarifu u ČSAD linek tarifem zónovým.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Přičemž bych ale řek že tou S7 odpoledne od Ouval jezdí na hlavák stále více lidí, ba jezděj i skrz na Smíchov a dál. Třeba i proto že kdo jede na C nebo S9 od Běchovic tak dojet na Masnu a dát si 10 minut ostrýho pochodu (na nást. 6-7 juh) není terno stejně jako není terno dojet na hlavák a přestupovat na tramvaje. Taky by se mohlo říct že jezdit po 15 minutách na Masnu by vedlo k nutnosti jet o 15 minut dřív neboli jít na tu dnešní proloženou a bejt na tom stejně jako při 30/30...

Alespoň si nevymýšlej. Skrz hlavní nádraží jedou jednotky lidí a jednotka dál na Úvaly jede skoro prázdná. Kdyby tam jel alespoň jeden člověk na čtyřku, neřeknu. Ale tak tomu není....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7063
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Skrz hlavní nádraží jedou jednotky lidí a jednotka dál na Úvaly jede skoro prázdná. Kdyby tam jel alespoň jeden člověk na čtyřku, neřeknu. Ale tak tomu není....

Ono všeobecně jsou odpolední vlaky tak nějak prázdnější, vzhledem k roztaženosti odpolední špičky. Co jsem ale tak poslední dobou zaregistroval, tak na Smícháči ty nástupy zase tak tragické nejsou a mají zvyšující se tendenci.
A už vůbec za tragédii nepovažuji to, že ráno přijede na Hlavák vlak od Úval a je na stojáka, přičemž v něm zůstane ještě hodně lidí, jedoucích dál na Smícháč.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:04:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jižní Moravou se v podstatě nedá projet, aniž by si člověk IDS všiml,

myslím, že člověk jedoucí na téhle trase projede jižní Moravou aniž by měl potřebu znát cokoli o tamním IDS

zatímco v Pardubicích může člověk bydlet a pravidelně dojíždět do Hradce a o IREDU ani nevědět.
to si myslím, že zcela v pohodě může platit i pro relaci dejme tomu z Břeclavi do Brna
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 17:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

myslím, že člověk jedoucí na téhle trase projede jižní Moravou aniž by měl potřebu znát cokoli o tamním IDS
Tak to samozřejmě, ale to se dá takhle i projet z Drážďan do Vídně, aniž by si člověk všiml ČR

to si myslím, že zcela v pohodě může platit i pro relaci dejme tomu z Břeclavi do Brna
To už právě ne (pokud teda bude dojíždět VHD), protože uslyší v nádražních rozhlasech "IDSJMK" častěji, než by bylo komukoli milé. A plánky a tarify jsou taky všude, zatímco v Pardubicích aby člověk zmínku o IREDU hledal lupou - najde jednu nástěnku...
Já jinak činnost IREDA beru v PUK pořád jako velký krok dopředu, ale jakákoli prezentace IREDA a marketing je prostě čiročirá tragédie, nemluvě o www stránkách, které by vzhledem neobstály ani v roce 1995... což je možná ta největší škoda, protože kdyby lidi (a obce) při těch předchozích změnách měli šanci zaregistrovat, že je tu nějaký integrovaný systém, tak by to mohlo být přijato lépe a dnešní eskapádu s Duškem jsme si mohli odpustit... Plus klíčový nedostatek IREDA je samozřejmě taky nepropojení s MHD v PU a HK.

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 18:53:33    Odkaz na tento příspěvek  

Já jinak činnost IREDA beru v PUK pořád jako velký krok dopředu, ale jakákoli prezentace IREDA a marketing je prostě čiročirá tragédie, nemluvě o www stránkách, které by vzhledem neobstály ani v roce 1995

nezbývá, než se podepsat... bohužel, marketing byl velmi sprosté slovo, které neradno používat. VHD v obou krajích stojí více jak miliardu, ale na propagaci se vydaly sotva desítky tisíc

To už právě ne (pokud teda bude dojíždět VHD), protože uslyší v nádražních rozhlasech "IDSJMK" častěji, než by bylo komukoli milé

hlášení o IDS myslím že je na nádražích + se jakési onfo objevuje i směrových cedulkách,jestli se nepletu}



Plus klíčový nedostatek IREDA je samozřejmě taky nepropojení s MHD v PU a HK.

to je ale v nedohodě politických repre krajů a měst ohledně financí (hlavně) a dogmatu DP o nutnosti karet. Ta druhá překážka bude zanedlouho odstraněna, ta první nevím, nevím, když vidím aktivity ohledně MHD v HK, tam se asi peníze silně nedostávají

jinak prohlásit ODIS za funkční IDS považuji za velmi nadhodnocené (pokud beru v potaz tarifní integraci)
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 19:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná jsem dal otázku do špatné diskuze, neví někdo:

"Nemáte někdo tušení, proč není trať 270 zaintegrovaná do IDSOK? Vzhledem k tomu, že je to hlavní páteřní trať regionu, tak mi to přijde jako úplný nesmysl.
Případně pokud zaintegrovaná je, kde se dají koupit jízdenky IDSOK? Ve vlaku to nejde..."
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 19:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: Na MHD PCE + MHD HK je tam ešte IDS VYDIS (to je naopak aktivita miest bez pochopenia na kraji). Takže v počte IDS na km2 tu tomu môže konkurovať leda StčK.

Ale, že by sa to podpisovalo na kvalite dopravy... Kvôli pokutám tam sú rozväzované prípoje ešte aj vlak-vlak (a to zrovna ČD držia basu a integrujú seba-sa do obidvoch IDS). A zatiaľ mi vždy, keď som po zmeškaní prípoja uplatnil právo z prepravnej zmluvy (vrátenie celého cestovného + bezplatná doprava nazad do Chocne), bez problémov vyšli v ústrety.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 19:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: ČD majú na webe všetky existujúce IDS veľmi presne a podrobne rozpísané. Takže na http://www.cd.cz/primestske-cestovani/ids/idsok/-3814/ sa dozviete, že 270 v IDSOK naozaj neni. Ale prečo tomu tak je, to netuším, nie som miestny.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 19:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: To byl před časem zrušen IDS PK.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3807
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 21:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:A už vůbec za tragédii nepovažuji to, že ráno přijede na Hlavák vlak od Úval a je na stojáka, přičemž v něm zůstane ještě hodně lidí, jedoucích dál na Smícháč.

Lidem jedoucím z Úval se nabízí 4 x 15 minut do Prahy. Lidem jedoucím z Prahy do Úval se nabízí 2 x 30 minut z rozdílných výchozích stanic. Chápeš ten rozdíl? A co je to hodně lidí jedoucích ve vlaku z Úval dál na Smíchov? Jeden na čtyřku alespoň? A nejedou tam třeba jen kvůli tomu, že z vlaku nemohli přestoupit na metro B na Masarykově nádraží, ale přestoupí na metro B až Smíchově? Tady je totiž zakopaný pejdek. A jen pro zajímavost se ptám, kolik těch lidí od Úval jede dál na Radotín? Těch pár lidí do areálu Jankovky? Radotín je vyjma oblasti okolo Jankovky a skladů Staropramenu pouze obytná čtvrť..... Já jen, že jezdit z obytných čtvrtí do obytných čtvrtí nějak moc smysl nedává..... Akumulace kanceláří (čili pracovních příležitostí, když nám průmysl v Praze víceméně zdechnul) je mimo centrum na trase metra B třeba vedle stanice Radlická a Nové Butovice......
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8885
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 22:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, 3807:

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7066
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 22:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Lidem jedoucím z Úval se nabízí 4 x 15 minut do Prahy. Lidem jedoucím z Prahy do Úval se nabízí 2 x 30 minut z rozdílných výchozích stanic. Chápeš ten rozdíl?

Rozdíl je zřejmý, nicméně důležité je, že 4x15 minut je nabízeno v době a směru, které jsou pro většinu lidí podstatný, tedy ráno do práce a do školy, zatímco zpět je "všeobecná rozcouranost", takže bych zase až tak těch 2x2x30 nehrotil.

A nejedou tam třeba jen kvůli tomu, že z vlaku nemohli přestoupit na metro B na Masarykově nádraží, ale přestoupí na metro B až Smíchově?

Třeba tam jezdí kvůli tomu, že se chtějí vyhnout přecpanému metru v centru.


Taky je možné, že bysme průzkumem mohli zjistit, že většina z 011 chce na MC....

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7068
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 23:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"A nejedou tam třeba jen kvůli tomu, že z vlaku nemohli přestoupit na metro B na Masarykově nádraží, ale přestoupí na metro B až Smíchově?"

Tak si říkám kolik asi těch lidí od Ouval a Klánovic jezdí do Oficparku na Butovicích resp. do baňky na Ratlickou a zrovna netrefěj tu pravou S1 na Masnu (kde je dlouhodobě zavřenej vlez do metra...)

Ten přestup na C bude asi velmi podstatnej. Jinak by ráno nezůstala ze 171 půlka lidí na hlavák a něco málo na Smíchu i přistoupí.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3809
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 06:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Ten přestup na C bude asi velmi podstatnej. Jinak by ráno nezůstala ze 171 půlka lidí na hlavák a něco málo na Smíchu i přistoupí.


Podstatné pro vyhodnocení je, že vlaky z hlaváku do Úval jsou skoro prázdné....
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7072
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 08:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čemu říkáte skoro prázdnej? Já vídám odpoledne DO PRAHY, tedy proti srsti, dojezd na hlavák nad 50 ks. To kdyby někdy měla ML mezi Libní a Houmlesovicema...
Transdanubium
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 10:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo návrh příštího GVD trati 325?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8825
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 10:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Transdanubium: Na stránkách krajů a koordinátorů lze najít návrhy fakticky všech tratí kromě těch několika, co leží pouze v kraji Vysočina.
odkaz, až na poslední stránce.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3768
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 10:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.185.24
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 10:28:39    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: O tom, že by jezdíval z Hlaváku do Úval prázdný bych se tedy přel. Ne, že bych tím jezdil často, ale lidí v tom jezdí dost,i když nepopírám, že z Masny to bývá vytíženější.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8826
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 10:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram/PV/RŠ: Tak se dohodněte. :-) A pak se divíte, že i v jiných vláknech beru pozorování o cestujících se značnou rezervou. Výsledky takových pozorování a srovnání jsou totiž do značné míry ovlivněna tím, jak se komu hodí a jak je potřebuje prezentovat.

Každopádně souhlasím s tím, že ve směrech, kde má vlak dominantní postavení, by asi bylo lepší, aby jel z jednoho nádraží. Myslím si, že by nemuselo být špatné řešení, aby vše z 011 jelo na Masaryčku a (některé) vlaky od Smíchova byly ukončené v Libni s vazbou na 011.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4515
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 11:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
a (některé) vlaky od Smíchova byly ukončené v Libni s vazbou na 011.
Poručíme větru dešti a hrany prostě budou.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8827
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 11:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Na nádraží v Libni je 6 nástupních hran. I kdyby docházelo k pravidelnému předjíždění rychlíky v obou směrech v Libni v okamžiku, kdy by tam stál jak motorák od Holešovic tak 471 z hlaváku, tak to bude stačit.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4516
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 11:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže S1 ve směru TGM bude jezdit systematicky do křiva, tj. na JD +2 minuty.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8828
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 13:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Takže S1 ve směru TGM bude jezdit systematicky do křiva, tj. na JD +2 minuty.
A to jako proč? Do křiva by klidně mohla jezdit ta ukončená S7.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4517
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 14:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Do křiva by klidně mohla jezdit ta ukončená S7.

Křížem všemu od Běchovic do centra? Já mám takovou (asi divnou) utkvělou představu, že by se S7 měla v takovém případě točit v hlavních traťových kolejích a tam bude poněkud překážet. Tím pádem bude muset S1 ve směru do centra jezdit do křiva a dálkovka od Kolína na severní hranu 2. nástupiště.

Asi by to chtělo dodělat Libeň (4. perón a vytvoření obratiště v nulté), ale to zase z hlediska rozumnosti provozu vyžaduje čtyřkolejku do Běchovic (a tam jsme vázáni na hotový přesmyk).

Mimochodem dopravní sektorové strategie ve fázi 2 přiznávají nedostatek kapacity od Libně na východ (minimálně po Kolín).
Trevi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 16:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mozna se to tady uz resilo, ale jsou nejake duvody, proc je od noveho GVD zrusen EC 110/111 Praha do/z Warszawy?
Trevi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 17:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodatek: Nemuze v tom byt nejaka dohoda CD-MDCR? MDCR neobjedna Praha-Warszawa a CD daji na sve vlastni triko do podobne polohy Pendolino, ktere potrebuji zaplnit, aby na sebe vydelalo? Mam zkusenost s tim, ze EC 110/111 je vetsinou plny, proto mi zruseni nedava smysl.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8829
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 20:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trevi: Pochybuji, že v tom je nějaká dohoda, jelikož MDCR už nějaký ten rok EC vlaky Praha-Ostrava neobjednává. A ten zbytek bude záležitost polského dopravce či objednavatele.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 21:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky, Trevi: Polák šetří a Čech má vlaků Pha-Ova dost a dost, nehledejte v tom nějakou složitou konspiraci.
Koukněte, kolik jezdí přes hranici třeba v Bohumíně osobáků a jak se to změnilo za posledních 5 let a je to jasné.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trevi: Je většinou plný to je pravda...
Ale z Bohumína i 5-6 lidí přes hranici na celý vlak, prázdniny, prodloužené víkendy a podobně bývají lepší...
Proto i pojede něco jiného v jeho čase...
Jakkoliv jsem/bych to to EC Praha přál, tak zrušení přijímám...

Mladějov: Napsal bych to sice jinak, ale dá se to tak říct...
Kde málo. V Polsku nic...

Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3878
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Já bych taky Prahu nerušil, ale díky tarifu PKPIC to jezdí v Polsku prázdné, u nás narvané-jezdím s ní pravidelně.
Denní dálkové spojení významných měst ČR a PR dostane zas bohužel na .
V tomhle případě je to škoda.
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť dnes už se pořádně ani vlakem do Polska dostat nedá... Pro mě je použitelý leda Chopin, nebo těch pár vlaků přes Lichkov ( i když letos to ráno zdrbali vzniklým nepřípojem z Matalíka na Glacensis). Kdyby tak jezdil přes Lichov alespoň nějaký noční rychlík do Wroclawi, nebo dál na Poznań, snad by si i nějaké cestující našel

www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice

Holport - T466.0007
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 23:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtag: Vždyť dnes už se pořádně ani vlakem do Polska dostat nedá...
Souhlas.

>Kdyby tak jezdil přes Lichov alespoň nějaký noční rychlík do Wroclawi, nebo dál na Poznań, snad by

Tak jediná obstojná frekvence z ČR je do Katowic a Wwy, jinak to opravdu není na vlak.
Bohužel.
Viz IC540 v jiné diskusi.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 06:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych si dovedl představit Sp Ústí nad Orlicí - Wrocław, který by navazoval na R z Prahy.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4518
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 09:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtag:
Kdyby tak jezdil přes Lichov alespoň nějaký noční rychlík do Wroclawi, nebo dál na Poznań, snad by

Když už ... Nebylo by lepší to vozit přes Ostravu? Mohlo by si to tak totiž případně přehazovat kurzové vozy i se Chopinem z/do Vídně a byla by tak větší šance, že to bude na vlak.

Netuší tady někdo, jaké jsou skutečné traťové rychlosti mezi Chalupkami a Opole?
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 09:28:30    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby tak jezdil přes Lichov alespoň nějaký noční rychlík do Wroclawi, nebo dál na Poznań, snad by

Jak již bylo i zde psáno dříve (v květnu), bude obnoven přímý rychlík Praha-Wroclaw-Gdynia. Buďto již od prosince 2013? nebo během roku 2014. Zdroj je zde:
http://www.rynek-kolejowy.pl/45167/polaczenie_praga_wroclaw_powro ci.htm
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 14:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to, že to není v žádném návrhu JŘ?

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 15:29:42    Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: protože ještě není evidentně rozhodnuto od kdy ten vlak pojede - zda již od prosince 2013, nebo od nějakého data v příštím roce. Očekávám že v dalších aktualizacích JŘ se ten vlak objeví s poznámkou "jede ode dne vyhlášení" nebo tak nějak.
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 11:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož dělám na ONJ Praha přípraváře tak vám všem můžu zaručeně říct že 111 je na polské straně denně minimálně z 50% zaplněna (dle místenek které do vlaku dávám),a to není zrovna málo a důvod ke zrušení na polské straně...Ty místenky jsou převážně z Katowic až do cílové stanice ;-)
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3469
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 12:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

111 je na polské straně denně minimálně z 50% zaplněna

A není to u povinně místenkového vlaku málo?
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 16:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu v jaké časové poloze po polské straně jede si myslím že to zrovna málo není...
Trevi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 19:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja to zruseni EC 110/111 taky nechapu, podle me rovnez jezdi vzdy dost zaplneny, i na polske strane. Navic je to jednine denni prime spojeni dvou evropskych metropoli - historicky jezdici vlak. Rozumim tomu dobre, ze vlak je teda na komercni bazi nasazeno CD, a proto by mel dotaz smerovat na ne? Je nejaka konkretni osoba? Diky
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8836
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 19:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trevi: U ČD jede na komerční bázi, ale co v Polsku?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3892
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 19:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>není to u povinně místenkového vlaku málo?
Ono všechno není tak, jak vypadá a tak tam lezou lidi i bez místenek, jen je skásne konduktor.

Poláci byli vždycky bezkoncepční zmatkaři, jasně, že to není na rušení, ale třeba se daj ušetřené vlkm na lokálku do Chornic a Kolešovku. Marek_nula to jistě uvítá.

Vážně: rušit zažité přímé spoje je bezkoncepční hloupost, když tím jezdí lidi.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3287
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 21:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lichkov: Má smysl vést rychlík Praha - Wroclaw - Gdynia, když bude ÚnO rozkopané? Nebo to má jezdit horem přes Častolovice?

ad Praha: Vlastně to samé. Nemá být v Polsku ta hlavní trať rozkopaná? Pokud ano a Praha by furt jezdila zpožděná jako Avala, není toto řešení lepší? Navíc tam asi zůstanou současné varianty s přestupem typu SC503 + Sobieski, SC505 + Varsovia, nebo SC507 + Polonia.
Trevi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 17. července 2013 - 00:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celakovican: neslysel jsem o tom, ze by mela byt CMK rozkopana. Ty prestupy na SC budou, 3 denni pary z AT taky zustavaji, jenom diky vypadku Prahy je tam misto 2 hodin 4 hodinova dira ...