K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 12:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak proč se trochu nerozšoupnout a neomezit i něco kolem té Prahy, tam toho jezdí tolik...
Až bude Marek pracovat na po republice rozlezlém Ropidu, dočkáte se. :-)
Už vidím, jak v takovém Radotíně vysvětluje, že vlaky byly omezeny proto, aby mohla osmsetdesítka vozit vzduch z Třebové do Dzbelu.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 12:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Negrelli: V Pardubicích jsou ty 4 minuty skutečně potřeba, po zavedení syslů a panterů se opět běžně využívá nástupiště 1A a odtud je to na 4. nástupiště docela slušná procházka. Se zavazadlem nebo se sníženou pohyblivostí jsou i ty 4 minuty málo.
Mimochodem, všimli jste si na 031 výrazného prodloužení jízdních dob? Sp pojedou PA-HK i více jak půl hodiny, R to mají na 20 minut. Netuší někdo důvod - snížená rychlost kvůli výstavbě 2. koleje, nebo dlouhá čekání při křižování?

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Honza_H
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 12:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardubický / Královéhradecký kraj, trať 031 katastrofa, absolutně nic na sebe nenavazuje za 4 minuty se prostě nedá přestupit, ty příjezdy do Hradce Králové by mohli být klidně o 5 minut později s tím že by vlak z Pardubic vyjel také cca o 5 min. později, opačně ze směru Hradec Králové hl. n. - o cca 5 min. dříve s tím že vlak do Pardubic dojede o 5 min. dříve. Ec ve / ze směru Budapest / Wien a Berlin / Hamburg opět po slibech kraje v České Třebové znovu podle návrhu projíždí!
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 14:27:58    Odkaz na tento příspěvek  

Už se trošku opakuješ.

pane Marku, netykáme si. Nemohu vyloučit, že tomu někdy tak bude, ale zatím fakt nee. Tak si to prosím odpusťte.

Rejpeš do lokálek a když ti někdo rejpe do busů, tak nejdřív vyzýváš lidi k příkladům a pokud je uvedou, tak je bereš za ireleavantní či ti nic neříkající a demagogicky vytahuješ u busů silné relace, kde vlak vede jen oklikou nebo na okraj nikoli vesnice, ale města.

pane Marku, slučujete pojmy. Není lokálka, jako lokálka, jsem pro, aby se na těch lokálních tratích, kde je potenciál přepravy, nabídka zlepšovala ve všech možných směrech (o některé jsem se osobně snažil, byť ne vždy s úspěchem, nebo se to povedlo čásetčně)!!! Naopak na některých tzv celostátních tratích si umím představit zajištění kvalitnější dopravní obsluhy jiným způsobem, příklady jsem zde dával.
Co se týče autobusů, upozorňoval jsem na prasárny Duška tam, kde byl ze strany zákazníků o spojení v počtu více jak 10 cestujících, nikoli o spoje, kde byly počty lidí velmi nízké. Věřte, že ještě bych pár bus spojů na zrušení v PK našel, ale rozhodně daleko méně, než jich bylo Duškem zrušeno
Jinak jsem Vám zde asi před třemi týdny dával několik dotazů, kdy odpovědi na ně by vyvrátily Vaše pomýlené a někdy fakt totálně ulítlé představy, stále jsem se nedočkal odpovědi. Kdypak to bude??

Ale chápu, že to je marný. Člověku, co už v kolébce četl jízdní řád, těžko vysvětlíme, že z pohledu běžných lidí je povinná ZDO nespravedlivá, pokud to znamená dotovat vlaky či busy o 5 lidech. A ani že jedno stojí 3x tolik to neomlouvá.

Domnívám se, že zrovna Vy mě nemusíte celkem nic vysvětlovat, na to bohužel zatím nemáte.
Každý má nějaký zájem, na něčem vyrůstá, co je zrovna špatného na tom, číst si někdy v jízdním řádu? Mám kamaráda, který třeba v dětství chodil po škole sledovat mraveniště do lesa, celé hodiny. Prostě ho to bavilo no a co??

protože -ds- nic jiného než gumová kola neuznává

zcela totálně se mýlíte, vážený přednosto. ale budiž Vám přáno v pomýlení setrvat

Takže chystané obnovení dopravy do Chornic se nekoná

jaký reálný důvod je dle Vás k tomu, aby se to stalo? Aby bylo zajištěno spojení Mor Třeb - Prostějov? Fajn, je dobře, že máte starost o tuto relaci, nic proti tomu, ale jak se nejen Vám jeví možnost spojení pro relaci Mor Třeb - Olomouc? Nebude zde větší potenciál?? Nevím, ptám se...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 14:29:42    Odkaz na tento příspěvek  

váš příspěvek z 15.6. 9:48, který jste pevně věřím nemyslel vážně, stejně jako ten z 13.6. 21:27

vážně jsem ho nemyslel ve vztahu k současné politické situaci, ale jinak ne že bych byl přesvědčen o tom, že to tak je na 100%, ale někdo by měl posoudit, zda politici nevyhazují prachy na některé výkony na železnici, které lze odvézt autobusem. Nejedná se mi o nějaký okrajový vlak s 10 lidmi na trati kde se běžně vozí desítky, nebo stovky lidí ve vlaku, ale kde je počet cestujících ve špičce velmi blízko počtu prstů truhláře se 40 tiletou praxí
Ten rozje*anej Lanškroun, na to byl určitě potřeba hodně silný ventilátor na rozcuchání vlasů!
Tak já na tom nic tak hrozného nevidím, myslím si ale, že v Třebovicích by měly zastavit všechny Os.


Snahou Duška, nebo KCOD je dohnat oboustranné přípoje Lanškroun - Zábřeh. Nic proti tomu, autobusem v zásadě nedosažitelné (trasu přes Štíty neuvažuji, po silnice II/315 by se jelo velkou část územím nikoho, nesmyslné kilometry, ostatní možnosti přes Mor Třeb busem také velmi zdlouhavé), ale asi si neuvědomili, že problém není v JŘ 019, ale 270, kde přes návrhy OLMK stále je JŘ v jakési "úchylné" ose, takže se "ohnul" JR na trati, kde to bylo v pořádku (když pominu víkend a sedlo, kdy byla dvouhodina a osa ve 30.)
Tímto ovšem bylo docíleno, že dojde ke zhoršení spojení Lanškroun - Brno, vyjma rána díky "posilovým" vlakům, v opačném směru ale funguje obstojně. Taková relace Lanškroun - SY je vlakem totálně zabitá, bus linka v této relaci byla částečně Duškem zadupána v březnu, přitom potenciál obdobný, jako pro tu relaci Lan - ZnM, spíše větší. Ale pořád se nebavíme o kdovíjakém potenciálu. To přijde až teď. Co takhle Lan - Pce? Nebo Lan - UnO. Vyjma asi 2 - 3 případů ráno totálně zazděné, i do Prahy. Nebudu vypisovat, jistě si každý najde. JŘ bus linky Lan UnO taky vykostěný, aby to mohl nějak zachránit…
O přípojích v Lanškrouně bus - vlak raději nebudu psát to bych byl zase za kacíře, že Marku XYZ
A tak vzniknul podobný paskvil, že v roce 2011 na trati Čes Třeb – Mor Třeb

015 - ranní 1 přímák z Prachovic do Pardubic v kladiva na 8h je super! Stojí pár vlkm a potěší i lidi z HM a dalších. Na 7:20 do Pardubic školní busy a na 8h pohodka vlak bez fracků. Pro lidi, kterým pracovní doba začíná v 8:30-9 a nechce se jim řídit = ideál. Teď ještě propagaci. Další spoje jen o víkendu = ok.

provozování dopravy na celé trati je velmi diskutabilní, asi jediná zřetelná výhoda, rychlé napojení regionu HM na Kolín a Prahu je ve směru dojížďky zazděné, funguje pěkně odpoledne, kdy se vrací lidi už spíše zpět.
Cestovat tudy do Pce je za a) většinou s přestupem a vždy pomalejší, než busem, který zastaví v Pce cca 3x a tím výrazně zkrátí docházkovou vzdálenost.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 14:34:39    Odkaz na tento příspěvek  

Litomyšl také škoda, zde to také chtělo přidat.
zde souhlas, zejména dopoledne v kladiva o prázdninách, kdy Dušek vykostil busy se 30 lidmi na palubě...
024+025 stále omezena ve slabších úsecích na víkendy... ideální kompromis. Z toho co byste tím ušetřili, zázraky neuděláte.
sice máte pravdu, ale na druhou stranu zejména Mlýnický Dvůr je vzduchovozič jak má být. Jistě by se našlo lepší využití vlakokilometrů...
zde to chce redukci ve prospěch obnovy vlaků na 271. Redukce pomůže i k snažšímu průběhu modernizace trati (menší sekery). Navrhuji nahradit některé vlaky, jedoucí pouze HK-Pardubice, busem, který by si na sebe mohl vydělat = platit v něm vlakotarif. Tím se navíc i ušetří, protože kraj získá volné vlkm a nebude doplácet.
nejsilnější regionální relaci široko daleko vozit busem?? Marku, co jste pil?? Nebo kouřil?? JŘ šel zkreslit i na výluky tak, aby přípoje fungovaly v PK obstojně, za cenu určitých změn v ramenech v HK po dobu stavebních pracích, kdy bude omezena rychlost a to bude méně jak polovina GVD. Nebudou pořádné přípoj ani na dálkové vlaky, ani na regionální relace jako Přelouč - HK, Chrudim - HK prodloužení spojení o cca 30 minut (křižovatka u Parama je již dimenzována na větší příděl IGK, takže v pohodě).
najednou jde stavět Květnou a sjet to stejně rychle. Ale za Záhuby to nešlo.

protože to SŽDC neuměla zkreslit, aspoň to onehdá tak tvrdila...

Nechápu ale, proč ranní vlak do Pardubic v Borové ujíždí vlaku od Poličky o 2min.
to může být chybka, třeba stačí projet Předhradí a bude to v pohodě...
(stačí na železniční, ta zažívá růst cestujících, busová ne, ta je stále více zbytečná...).
Marku, zase to máte popletený. Víte, jsou relace, které rostou a jsou přepravovány jak vlaky tak i autobusy. A jsou relace, které klesají a najdete je na silnicích i na kolejích. Pokud mě chcete přesvědčit o opaku, tak prosím konkrétní podložená čísla. Já jsem dnes jel třeba busem, který dopoledne vezl do 5 vesnic s celkem asi 1500 obyvateli 27 cestujících, tedy celodenní obrat Chornický a Prachovický dohromady...

Sice tím chcete asi provokovat, ale nedělejte ze sebe takovýho chudáčka, je to fakt zbytečný.

Víkend odpoledne na 024 je kravina. Otázka jsou ty oběhy. No, vypadá to, že 024 potřebuje řešit.

kdyby jenom víkend, spojení Letohradsko - Pce s přestupem, za to o 25% delší jízdní doba, než je nutné Nejdříve si doma Mr Dušek zlikvidoval sobotní a prázdninové bus spojení a teď se ani procházka k mlékárně v Dobrouči příliš nevyplatí. No a co taková relace Letohradsko - Brno, jak se líbí v podání Duška??
Určitě se najdou na návrhu JŘ v PK pro 2014 i pozitiva, ale celkově bych čekal spíše úbytek cestujících a hlavně tržeb...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 14:35:11    Odkaz na tento příspěvek  

Chornice zatím škoda, ta by chtěla.
až to bude číst pan Prchal, zavrhne Vás pro špatné skloňování... dávejte si na to pozor, bylo by škoda si to takhle rozlejt u spřízněného shotoultrazz!!!
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 14:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže trať 238 definitivně přestává být tranzitní tratí. Do Havlíčkova Brodu, Jihlavy nebo do Třebíče to bude o hodně rychlejší jet oklikou (přes Kolín nebo Brno). Jenže to je tarifně nevýhodné díky delší trase. Myslíte si, že je reálné, aby ČD alespoň umožnily v těchto relacích jízdu na sporotiket přes Kolín?

Poslední léta jde tato relace do kytek. Rušení přímých autobusů, zrušení rychlíku a nyní i spěšných vlaků.
A přitom byly plány na lokální zrychlení, nová rychlejší vozidla... Škoda slov.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.186.108
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:11:38    Odkaz na tento příspěvek  

najednou jde stavět Květnou a sjet to stejně rychle. Ale za Záhuby to nešlo.

Protože tam bydlí asi tři režijkáři, kteří to nemohli překousnout, několikrát psali i na kraj a do novin, jenže Záhuba na ně sral, protože většina obce byla s autobusem spokojena. Jenže pro Duška jakožto odboráře a jejich kolegu byli tito cestující pochopitelně na prvním místě a tak jim to zastavování vyjednal...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:18:50    Odkaz na tento příspěvek  

do Jablonného se od Králík přijede do práce ve 4:39

v kolik dorazí návazný bus z Jamného??
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke spojení Lanškrouna a Moravské Třebové se světem: zhruba v celou lichou se u Krasíkova potkávají jak rychlíky do/z Olomouce, tak autobusy na lince La - MT (IREDO 916). Co takhle tam zastavovat a navazovat?

http://www.facebook.com/NadraziBrno
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:39:21    Odkaz na tento příspěvek  

Ke spojení Lanškrouna a Moravské Třebové se světem: zhruba v celou lichou se u Krasíkova potkávají jak rychlíky do/z Olomouce, tak autobusy na lince La - MT (IREDO 916). Co takhle tam zastavovat a navazovat?

velmi dobrý nápad, akorát se jedná o dva objednatele... Linka 916 by ale asi musela mít v Krasíkově pobyt a nejsem si jist, zda by za a) vyšla do uzlu v obou městech a zda to je obecně dobře pro tranzit, zejména Tatenice a Krasíkov - Mor Třeb.
Opět byla díky otevření bus JŘ možnost se podívat na hodnotná prázdninová omezení vybraných spojů, z Lanškrouna 8:30, 10:30, 17:30, 18:30, v opačném směru 10:30, 16:30, to musel být Dušek často po škole, nebo za školou, že má takové představy o tom, v kolik se jezdí ze školy
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 6-2010
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastavování R v Krasíkově není v zájmu Ministerstva dopravy, což je objednatel R.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když může být zastavování rychlíků v JMK výsledkem dohody Kordisu s ministerstvem, tak nevím proč by to nemohlo jít v PK. Reálně bych měl strach z toho, co píše -ds- (že to shodí moc dlouhý pobyt, nebo to nevyjde na přípoje dál).
V JMK je takto řešeno spojení Hustopeče - Mikulov na R Brno - Břeclav v Šakvicích, ale jenom o víkendu. V PD mají autobusy vazbu jenom směrem od/do Mikulova, Hustopeče řeší šukafon, aby tam bus nestál dlouho.

http://www.facebook.com/NadraziBrno
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 16:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vážně jsem ho nemyslel ve vztahu k současné politické situaci, ale jinak ne že bych byl přesvědčen o tom, že to tak je na 100%, ale někdo by měl posoudit, zda politici nevyhazují prachy na některé výkony na železnici, které lze odvézt autobusem. Nejedná se mi o nějaký okrajový vlak s 10 lidmi na trati kde se běžně vozí desítky, nebo stovky lidí ve vlaku, ale kde je počet cestujících ve špičce velmi blízko počtu prstů truhláře se 40 tiletou praxí

S tím posouzením souhlasím, takové zbytečné spoje jsou na železnici, ale i v autobusové dopravě, ( proto ten můj odkaz na excel. tabulku, kterou jsem vybral celkem namátkou, ale vím, že údaje v ní jsou přesné) a můj osobní názor je ten, že by se těch autobusových zbytečných spojů našlo rozhodně více než těch drážních.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6971
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 16:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím co se povede letos v Lanškrouně, ale zato vím co funguje letos ve Třebový a okolí a to je děs.

Systémově ujíždí R na Pce Sp od Brna/Svitav. Dtto osobák od Zábřehu dál na Perníkov. Od Moravský Třebový to taky nebyl žádnej echt ostrej přestup směr Pce (a že tam jezdí vlaků...). Podobně v UnO od Brna na Letohrad.
Vesměs to jsou dvouminutový nepřípoje.

Takto doprasenej (dvoj)uzel se v síti snad nevidí a lepší přípoje jsou snad i u náhodnejch výstřelů v Rakáči... Tudíž nevím co se na tom dá víc rozjebat.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 19:46:40    Odkaz na tento příspěvek  

Systémově ujíždí R na Pce Sp od Brna/Svitav.

to bylo před Oredem, za Oreda a bude to i po něm. Dost těžko lze dělat přestup z linky Praha - Olomouc - někam na Moravě, která jede v úseku Praha - Třebová v taktu s linkou z Prahy do Brna na Sp Třebová - Brno, který zase jede v taktu s linkou z Prahy do Brna, když tato má v Třebové minutu pobyt. Nechci říct, že to je dobře, ten nepřípoj, ale dosáhnout ho znamená nemít jiný přípoj jinde.

Dtto osobák od Zábřehu dál na Perníkov. Od Moravský Třebový to taky nebyl žádnej echt ostrej přestup směr Pce (a že tam jezdí vlaků...).
máte pravdu, ale tyto JŘ jsou z dílny KCOD Pce a pro velký úspěch bude podobně organizována i doprava na trati Třebová - Lanškroun.
Snad je Vám jasné, když je v nějakém systému dálková doprava, musí být ve stejném i regionální, jinak nebude něco fungovat, bohužel ne všem "kompetentním" to asi jasné je...

Podobně v UnO od Brna na Letohrad.

ale tak, probuďte se, tento přípoj funguje, bohužel však už ne skupina ve 30 v Letohradě a v 00 v Lichkově

kterou jsem vybral celkem namátkou, ale vím, že údaje v ní jsou přesné


neznám příliš Bydžovsko a nedokážu posoudit, co a jak je v ní pravdivé, ale vím, že podobná tabulka pro Rychnovsko a Náchodsko byla velmi nepřesná, údaje značně zkreslené, nebo mlhavě uvedené. Cca 70% omezených spojů znamenalo dost výrazné poškození cestující veřejnosti...

můj osobní názor je ten, že by se těch autobusových zbytečných spojů našlo rozhodně více než těch drážních.

Záleží na tom, co je subjektivně zbytečný spoj (vozit 5 cestujících, nebo je nevozit?), autobusových spojů jezdí z podstaty daleko více, než vlakových a tak může být i více "zbytných" spojů.

Když může být zastavování rychlíků v JMK výsledkem dohody Kordisu s ministerstvem, tak nevím proč by to nemohlo jít v PK.

všechno může jít, ale musí být pro jednání kompetentní partner na obou stranách
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 20:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM: Seš ubožák! 2 režijkáři v Květné sice bydlí, ale ti jezdili už dávno před zavedením projíždění autem. Intervence jsou od cca 15 rodin, které v okolí nádraží bydlí a prosím pěkně není mezi nimi ani jeden režijkář. Navíc sám Záruba přiznal, že je v Květné frekvence vyšší než ve Vendolí. A navíc - v čem je jako problém, když jízdní doba zůstane stejná a návaznosti taky?
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 21:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Záleží na tom, co je subjektivně zbytečný spoj (vozit 5 cestujících, nebo je nevozit?)
Ano, stejně tak jako se (ne)zamlouvají 4 spoje do Prachovic na úkor 238, tak někomu se nemusí líbit bus pro 5 lidí do malé vesničky, když místo něj může na silné relaci být takt místo 30 minut jen 20...
Také můžeme diskutovat jestli je lepší vozit 2 lidi v autobuse nebo 5 ve vlaku... ale to už tu mnohokrát bylo...

autobusových spojů jezdí z podstaty daleko více, než vlakových a tak může být i více "zbytných" spojů.
To je pravda, ale nic to nemění na tom, že posoudit by se mělo všechno...
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 22:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Systémově ujíždí R na Pce Sp od Brna/Svitav.
-ds- to bylo před Oredem, za Oreda a bude to i po něm.

Není pravda, stačí se podívat např. do:
- GVD 2010/2011: Sp příjezd do ČT v XX:07 a R odjezd v XX:13
- GVD 2009/2010: Sp příjezd do ČT v XX:06 a R odjezd v XX:11
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 10:01:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, stejně tak jako se (ne)zamlouvají 4 spoje do Prachovic na úkor 238, tak někomu se nemusí líbit bus pro 5 lidí do malé vesničky, když místo něj může na silné relaci být takt místo 30 minut jen 20..

to máte pravdu, ale místo vlaku do Prachovic pojede/může jet bus, takže 5 lidí lze odvézt asi tak 4x levněji a ještě do centra obce, kdežto těch 5 lidí busem do malé vesničky alternativu mít nemusí. Já osobně v tom vidím poměrně dost velký rozdíl... a km z červnové bus redukce šly do žumpy, kdežto ty prachovické se někde vzaly z daleko více vytíženého vlaku.


Není pravda, stačí se podívat např. do:


máte pravdu, to je důkaz, že v JŘ si zásadně nečtu!!!
Nicméně zde šlo o vysvětlení podstaty problému a to že když chce mít MD dvě linky, které v daném úseku jedou v prokladu a z daného uzlu jede jedna z těch linek v prokladu s jinou linkou a zároveň je v tom uzlu pobyt jedna minuta, přípoje dosáhnout je v podstatě nemožné. Jediné řešení vidím v tom, že by od Sp Třebová Brno nebyl přípoj v SY do Poličky. Ještě by mohl celou věc zhatit i interval v Březové,cca 3 minuty po zastavení Sp se tam prožene EC, tak aby vybraní cestující nejeli na Taurusu zpět do Třebové... Prostě o tom nepřípoji si myslím všichni ví, nikdo si nemyslí, že to je dobře, ale dost dobře s tím nic neudělá ani Dušek, leda že by u vlaku z SY v 15 do Poličky zastávky projel a v Březové podchod udělal, anebo tam nezastavil
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 14:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není potřeba si JŘ číst, stačí těmi spojit jezdit. Není to totiž zase tak dlouho, abych si to nepamatoval. Hlavně když už to teď jaksi nejde.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6160
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 14:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K postřehům že:
- Tak pravda, mě JŘ 238 z vlaku nevyžene, ale vyžene mě z vlaku na 238 a budu jezdit přes Kolín
- Takže trať 238 definitivně přestává být tranzitní tratí.


Ale tranzitní tratí přestala 238 být už při likvidaci páru R/Sp Pardubice - HB - Jihlava. Jestli jede teď spěšňák a nebo po změně osobák s křížkovanejma zastávkama a přitom je to oboje regionova, tak to opravdu není žádný rozdíl. A ačkoliv je 238 moje srdeční záležitost, bo jako mládežník jsem tam ještě koukal na poslední nákladní vlaky v parní trakci, tak aktuální NÁVRH nevidím nijak tragicky. Musíte brát v potaz místní poměry a ty jsou takové, že nejvíc lidí jezdí PA-CR, za Slatiňanama mimo frekvence do Hlinska trať moc místních lidí nevozí. Potom něco málo ve Ždírci a až úsek Chotěboř - Havl. Brod je více využívaný.

A hlavně už se tady zase zapomíná na to, že vlaky nemají konkurovat autobusům (a naopak), ale že oboje bojuje s autama ... a vhledem k trasování 238 třeba do Ždírce z Pardubic auto vyhrávalo i nad těmi už neexistujícími R/Sp. To samé Chrudim - Hlinsko (autem 28 km za 30minut, spěšňákem 41 km za 53 minut). Bohužel pro většinu je volba jasná :-(.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6161
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 15:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě si dovolím k návrhu pár poznámek podložených tím, že o tom snad jako místní něco tuším (proto se k jiným krajům nevyjadřuji):
031 - do doby zdvojkolejnění se mi rozpojení přímých vlaků až na liberecké R v HK zdá jako logické řešení. PA - HK a tuplem PA - Rosice je grafikon na jednokolejku úplně na knop, každé párminutové zpoždění se přenáší na další vlaky bez možnosti to rozumně vyjezdit. Osobně bych (takový šotosen) uvítal dvojkolejku v úplně celé trase a na ní celodenně interval 15 minut nějakou "tramvají". A jezdit bez čekání na přípoje, protože by vždycky do 15 minut jelo něco dalšího. Spojení dvou krajských měst takhle blízko u sebe by mohlo mít parametry spíš MHD než velké železnice.
015 - Prachovice: zajíždění motoru do Prachovic během čekání v HM je podle mne ekonomiku kraje nijak nezrujnuje. Trať se stejně udržuje kvůli cementárně, takže to snad není vyhazování miliónu na údržbu kvůli tomu, že si "Dušek hraje s vláčky". Snad jen by při množství omezení jízd vlaků už docela vyplatilo vydávat (nejen u téhle trati) dva jízdní řády - jeden pro kladiva a jeden pro víkendy. Bylo by to určitě přehlednější.

016 je asi maximum co se dá, hlava mi nebere ty dva páry obnoveného zastavování v Tuněchodech. Jízdní doba při projetí a při zastavení na znamení je stejná - frekvence bude asi minimální, protože zastávka je daleko od vesnice, ale jaký je tedy rozdíl mezi projetím podle JŘ a projetím kvůli tomu že tam nikdo není nechápu.
018 - Vysoké Mýto - Litomyšl je podle mne jedna z dlouhodobě nejpodceňovajších tratí. Dneska je jasné že na zásadní modernizaci nikdo nenajde peníze, ale Litomyšl má přes deseti tisíc obyvatel, Mýto přes dvanáct a Choceň okolo patnácti. Tahle tři města by si zasloužila taktové spojení, ale to by musel vlak jezdit aspoň 80 km/h. Takže úpadek spojů do Litomyšle řádný návrh jízdního řádu nevyřeší, ale kdyby se někdy trať modernizovala, určitě by pak byla schopná obstát.
022 - že do Solnice nejezdí skoro nic je logické, ale divím se kromě ranního školního spoje se nejezdí na RK zastávka. Vždyť to pár set metrů a přitom to obslouží další velkou část města, mimo jiné s nemocnicí...
261 - obnovení provozu přes Skuteč v X bych si dokázal představit ještě o něco rozsáhlejší, ale aspoň že tak. Ovšem "učesat" by ten JŘ chtěl hodně, ty pauzy v Borové jsou docela šílené. I když možná chtějí udělat tržbu té hospodě pod nádražím, za půl hodinky čekání se dá pár kousků urazit :-). Ale jinak v Borové chcípnul pes...

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 16:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hlava mi nebere ty dva páry obnoveného zastavování v Tuněchodech. Jízdní doba při projetí a při zastavení na znamení je stejná - frekvence bude asi minimální, protože zastávka je daleko od vesnice, ale jaký je tedy rozdíl mezi projetím podle JŘ a projetím kvůli tomu že tam nikdo není nechápu.
To je požadavek pana starosty a chtěl by tam zastavovat všechny vlaky...no když dá cestičku k zastávce do celoročně schůdného stavu, tak proč ne

018 - Vysoké Mýto - Litomyšl

Už se na tom trochu pracuje, tož uvidíme...

261
Tady je to především o zrychlení trati...a také už se něco, byť málo, koná
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 16:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to máte pravdu, ale místo vlaku do Prachovic pojede/může jet bus, takže 5 lidí lze odvézt asi tak 4x levněji a ještě do centra obce, kdežto těch 5 lidí busem do malé vesničky alternativu mít nemusí.
Ano v případě Prachovic, ale někde vám ti lidé z vlaku do busu prostě nepůjdou a turisté obzvlášť. A "proti" Prachovcím ještě hovoří tamní nákladní doprava - nehrozí zrušení trati.

km z červnové bus redukce šly do žumpy, kdežto ty prachovické se někde vzaly z daleko více vytíženého vlaku.
ale ono není moc OK, že Oredo objednalo výrazně více km než chtěl kraj. A to, že by bylo logičtější třeba tu víkendovou dopravu na 025 platit z peněz na rozvoj cestovního ruchu a ne z těch na (základní) dopravní obslužnost už tu tuším též zaznělo...
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 16:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:
Současný stav:
Hradec Králové - Havlíčkův Brod
16:37 - 18:48
131 minut
Cena od 80 Kč (zákaznický sporotiket)

Cesta přes Kolín je v současné době 135 minut a přestup navíc. Takže dnes je to přes Chrudim stále výhodnější.

Dle návrhu nového JŘ:
16:02 - 18:48
166 minut

Takže buď si pasažér může vybrat o 27% delší dobu cestování nebo až o 76% dražší cestu (141 Kč) s jedním přestupem navíc v Kolíně.

Možná v tom nevidíte žádný rozdíl. Co je nějakých 35 minut Času..., já v tom ale rozdíl vidím a nejsem určitě sám. Minimálně v pátek a neděli bývá tranzitní frekvence dost velká.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 16:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná v tom nevidíte žádný rozdíl. Co je nějakých 35 minut Času..., já v tom ale rozdíl vidím
Lidi, přestaňte bláznit...spěch je nepřítel člověka!!
Bude Medlešická spojka (ať už v jakékoliv variantě), zvedne se traťová rychlost, národní dopravce nasadí odpovídající vozidla...a budeme na svých
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 17:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

54_čsd
ale ono není moc OK, že Oredo objednalo výrazně více km než chtěl kraj

A nebylo to spíš tak, že Oredo snížilo počet autobusových vozidel v systému (=úspora fixních nákladů) a se zbývajícími vozidly navrhlo takové navýšení jejich výkonů, aby dotace kraje zůstala cca stejná jako předtím, a poté kraj schválil dopravcům navýšení dotací na kilometr, aniž by to měl pokryto v rozpočtu? Možná znalejší doplní.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 17:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude Medlešická spojka (ať už v jakékoliv variantě), zvedne se traťová rychlost, národní dopravce nasadí odpovídající vozidla...a budeme na svých
Zapomněl jste dodat, že abychom se toho dožili, je nutné nechat se zamrazit se vzkazem: "Vzbudit v lepších časech."
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2398
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 18:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký: jestliže na tom Pkr za rok 2012 projel navíc cca 75 mil. Kč, tak to asi takto nebude

Otto_pospíšil: no dobře, tedy pokud se toho dožijeme Vážně, myslím, že to nemusí být až takové sci-fi, pokud budeme myslet reálně a nebudeme chtít stavět zbytečně vzdušné zámky...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.190.90.203
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 19:04:32    Odkaz na tento příspěvek  

ale ono není moc OK, že Oredo objednalo výrazně více km než chtěl kraj.

jak jste na to přišel?? Zde se jedná za a) o KHK, za b) toto tvrdí Dušek o PK.

jestliže na tom Pkr za rok 2012 projel navíc cca 75 mil. Kč


no když schválil cca 3,20 kč/km navýšení CDV, tak ho to stojí o nějaký ten milion více. 90% ztráty hledejte v tom, že změnil za chodu vstupní hodnoty, ne v najetých kilometrech.

Hlavně když už to teď jaksi nejde

jde to, ale musí se slevit někde z něčeho jiného, návrhy jsem napsal, tak vyberte co jiného obětujete

Choceň okolo patnácti.

dělte číslovkou 2

ale někde vám ti lidé z vlaku do busu prostě nepůjdou a turisté obzvlášť.

no to sice asi ano, někdo má kopřivku z busu, někdo z vlaku. Vím dost dobře co se dělo, když se omezily výrazně přímé busy z České Skalice do Hradce Králové, jakou to mělo "popularitu".

takže buď si pasažér může vybrat o 27% delší dobu cestování nebo až o 76% dražší cestu (141 Kč) s jedním přestupem navíc v Kolíně.

smutné je že tohle nastane na relaci Chrudim HK, tedy reálná denní dojížďka. Hlavně že jsou Tuněchody a ještě Topol by se hodil...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 19:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestliže na tom Pkr za rok 2012 projel navíc cca 75 mil. Kč, tak to asi takto nebude
To číslo je prstu vycucané a použité pro účelový útok.
Abychom mohli posoudit, kde je pravda, museli bychom dostat odpověď na otázky:
Jak se měnila celková částka na dopravní obslužnost? (U autobusů nese riziko tržeb, pokud vím, kraj - takže dost podstatné jsou tržby, nejen nějaké buskm.)
Jaký vliv na růst ceny měla inflace a růst cen PHM?
Jak může kraj tvrdit, že si "spoje neobjednal", když rozsah prostředků na DO schvaluje zastupitelstvo?
O případném nárůstu by se muselo vědět již v průbehu roku 2012 za staré krajské vlády, která se co se barev týče zas až tolik nezměnila. Proč to tedy kraj neřešil dříve?

Otázka také je, komu na ruku se dělají změny v duchu přesunu výkonů ze silných ramen na lokálky, kde se za stejné peníze pro kraj nasadí starý odepsaný a mrňavý motorák... (Kraj na tom rozhodně nevydělá nic, ba naopak... Celkem chápu, že se ČD ta optimalizace nelíbila - ale přitom si za to mohou sami, protože oni byli autoři akce "Desetiletá smlouva aneb s námi na věčné časy!")
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 20:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no to sice asi ano, někdo má kopřivku z busu, někdo z vlaku.
To je taky pravda, že pár takových lidí se najde, ale myslel jsem spíš třeba cenu (proč se asi lidé tolik bouřili zastavení provozu na 063? - no, protože tam vlakem jezdili převážně důchodci tenkrát ještě s 50% slevou nebo úplně zadarmo), nebo přestupy na další vlaky (vlak-vlak je prostě spolehlivější než bus-vlak) a v neposlední řadě tady máme lidi s režijkou a podle mě pořád lepší režijkář ve vlaku než zcela mimo VHD.

jak jste na to přišel??
Třeba takto čímž neříkám, že si můžu být 100% jistý, že je to pravda, ale není to zdaleka jediná zpráva, kde se to tvrdí.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 21:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-
no když schválil cca 3,20 kč/km navýšení CDV, tak ho to stojí o nějaký ten milion více. 90% ztráty hledejte v tom, že změnil za chodu vstupní hodnoty, ne v najetých kilometrech.
Dobře, v tom se nebudu hádat...ale ta ztráta tam prostě je.

Hlavně že jsou Tuněchody

V tom bych nehledal problém, jedno zastavení na znamení nehraje žádnou roli. Ať je, ale jak jsem psal výše...

Otto_pospíšil:
To číslo je prstu vycucané a použité pro účelový útok.
Ne ne, to je opravdu realita.

Jak může kraj tvrdit, že si "spoje neobjednal", když rozsah prostředků na DO schvaluje zastupitelstvo?
Je nutno to víc rozebírat? OREDO v tom udělalo své...čímž kraj samozřejmě neomlouvám.

Otázka také je, komu na ruku se dělají změny v duchu přesunu výkonů ze silných ramen na lokálky

Jaký přesun ze silných ramen? prosím o upřesnění.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6163
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 21:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér - přečtěte si můj příspěvek o 238 až do konce. Volím-li mezi cestou vlakem do Brodu po 238 a nebo přes Kolín, vyhrává nakonec auto. Bohužel. A to nejen z časových důvodů, ale také pro nepřípoje HB - Jihlava - protože co si budeme namlouvat, Brod je proti Jihlavě přece jen řiť a do Jihlavy by jelo (pokud by bylo čím) více tranzitních cestujících než jen do HB.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6164
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 21:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě upřesním ty Tuněchody - já se nedivím obnovení zastavování, ale proč už se ten čas nedomaluje do všech vlaků, když stejně je to na znamení - tudíž když nikdo nebude, zastavení se nekoná a náklady jsou nula stejně jako při projetí podle JŘ. Tomu nerozumím.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 22:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký přesun ze silných ramen? prosím o upřesnění.
V porovnání s Prachovicemi či Mlýnickým Dvorem je silné rameno kterýkoliv jiný vlak v Pardubickém kraji a i mnoho zrušených autobusů...
Tak ale hlavně, že je kde brát - vždyť na 031 nebo 238 toho jezdí ke zrušení, pardon "k přesunutí" stále ještě dost...

Ne ne, to je opravdu realita.
Realitu člověk pochopí, pokud dostane odpověď na otázky, které jsem v minulém příspěvku položil. Vy ty odpovědi máte? Já tady nebudu hájit OREDO, že udělali všechno dobře - to ať se případně hájí sami, uznají-li to za vhodné... Ale blábolům o rozkrádání kraje OREDem ve prospěch buskm* nevěřím.

* Edit: Jinak si ale iluze o účelném využití veřejných rozpočtů napříč celým spektrem činností nedělám.

54_čsd:
Uvedl jste odkaz na článek, kde levičák tvrdí, že pravičák krade a pravičák tvrdí, že levičák lže... Opravdu věříte jen té jedné půlce článku? Pak jste se prostě nechal zblbnout - nakonec tyto politické praktiky fungují již celá staletí...

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 22:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Tuněchody - souhlasím. Kolik jednání jsi absolvoval s KCOD? někdy prostě fakt nepobíráš...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 22:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V porovnání s Prachovicemi či Mlýnickým Dvorem je silné rameno kterýkoliv jiný vlak v Pardubickém kraji
Opakovaně se ptám - jaký přesun? konkrétně prosím.
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 22:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uvedl jste odkaz na článek, kde levičák tvrdí, že pravičák krade a pravičák tvrdí, že levičák lže... Opravdu věříte jen té jedné půlce článku? Pak jste se prostě nechal zblbnout - nakonec tyto politické praktiky fungují již celá staletí...

Věřím mu jakožto celému, vždyť jsem ten odkaz i okomentoval, že nevím kde je přesně pravda (určitě nebude zcela na straně Duška, ale to nic nemění na tom, že některé buskm byly po optimalizaci ujety opravdu zbytečně...). Úplně původně jsem se k tomu ovšem dostal při reakci na příspěvek od -ds- "km z červnové bus redukce šly do žumpy..." což je pravda, ale nic proti tomu nemám*, i v KHK kraji se po roce škrty spoje s minimálním využitím a ty km šly do žumpy, ale to už je o tom, že kdyby se důkladněji jednalo se starosty před změnami, nemuselo se rušit co se zbytečně zavedlo...
* - samozřejmě u těch, které jezdily opravdu zbytečně.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6166
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 22:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fakt o Prachovicích: nedělám si iluze o obnově třeba lokálky CR - HM, ale HM - Prachovice je udržovaná dálkově řízená trať s autoblokem, docházková vzdálenost na vlak je dobrá a v Prachovicích je možný přestup hrana - hrana na bus ... nevyužívat stávající funkční infrastrukturu je ostuda, i když samozřejmě vytížení nebude nikdy nijak závratné. Ale i pro těch relativně málo lidí z Prachovic a Kostelce by podle mne mělo existovat bezpřestupové spojení do Přelouče s přípoji R na Prahu či na Moravu.
Hrozná škoda že naším předkům ten vápennej průmysl nevynášel tolik že by zvládli realizovat uvažované tunelové spojení Prachovic s Třemošnicí ... a "jen" si tam tehdy postavili lanovku :-).

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 23:31:53    Odkaz na tento příspěvek  

ale divím se kromě ranního školního spoje se nejezdí na RK zastávka.

zkoušel jste si to "nakreslit"? Prostě odjet z Častolovic od přípoje, dojet na RK zast., provést všechny nutné technologické úkony a zase dojet zpátky do Častolovic na přípoj??

Třeba takto čímž neříkám, že si můžu být 100% jistý, že je to pravda

furt mi není jasný, co má mít Dušek společnýho s Bydžovskem? Jedno je v PK a druhý v KHK. Tedy i kdyby byla pravda, to co jde z úst Duška, tak to směřuje k PK, nikoli ke KHK.

To je taky pravda, že pár takových lidí se najde, ale myslel jsem spíš třeba cenu

někdo se vyžívá v širokém vějíři slev ČD a někdo má vlak za totálně drahý prostředek, co se týče jízdného

Dobře, v tom se nebudu hádat...ale ta ztráta tam prostě je

no jo, to si ale musí Dušek podávat oznámení na někoho z minulé Rady (třeba na Netolického), ne na OREDO

V tom bych nehledal problém, jedno zastavení na znamení nehraje žádnou roli. Ať je, ale jak jsem psal výše...
Tuněchody dlouhodobě vykazovaly téměř nulový obrat cestujících, vím že se jedná o prd, ale je to fakt pro nikoho

že kdyby se důkladněji jednalo se starosty před změnami, nemuselo se rušit co se zbytečně zavedlo...

tak takhle jednoduchý to zrovna není, je starosta, co chce spoj každou chvíli (a třeba i zbytečně) a je starosta, co chce spoj na 6 a na 8 a nějak odpoledne zpátky...
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 23:32:58    Odkaz na tento příspěvek  

Otto: "kde se za stejné peníze pro kraj nasadí starý odepsaný a mrňavý motorák..."

+ještě přidejte "kde se cena za dopravní cestu a tunokm změní o 0,0%"

-------

Děkuji, že jste konečně přiznal, že tohle je ve vzduchu. Nastává slušná inflace a kraj má jen tyto možnosti:

a) zaplatit ČD celou inflaci a nic neškrtat (z peněz na silnice třeba?)

b) snížit drasticky počet vlkm v kraji, škrtem třeba lokálky do HM, MT, 016, Sp do Hlinska a Polička-P.Kamenice a tím udržet zbylý počet vlaků (přičemž ČD platit jako by se neškrtalo... stále stejně)

c) zrušit třeba jen 2 lokálky a něco k tomu ČD finančně přidat

d) přesunout část vlkm na výrazně levnější výkony a tím něco ušetřit a něco přidat z vlastní kapsy

Všem: A teď proč má Marek000 rád Duška? Marek000 má totiž dojem, že kdyby tam zůstal dobytek Záruba+Tichý, tak se volila možnost b). Záruba by z toho nechtěl dělat Jihočeský kraj a tak by, pokud by mu kraj nepřidal prachy, jednoduše vše odstřelil. Navrch by mlžil, že busy nestojí +75M víc. +I Záruba by ty Sp na 238 zrušil... ale s odůvodněním, že ti debilové starostové a místní mu blokovali zrušit vlaky do Litomyšle, tak neměl na výběr. A vy byste ho tu litovali, jaký je chudáček, že musel odstřelit tak skvělou věc. Takovou výmluvu už tu jednou zkoušel, když byl donucen Litomyšl a Mor.Karlov nechat). Divím se, že mu tu někteří nezaloží fanklub. Ten chlap je optimalizátorská modla.
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 00:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě asi šálí zrak - R 992 (HB 4:58) a R 990 (HB 5:58) oba z Jihlavy do Prahy...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6167
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 00:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuněchody dlouhodobě vykazovaly téměř nulový obrat cestujících, vím že se jedná o prd, ale je to fakt pro nikoho
To je mi jasné, znám to tam, vím jaká kančí stezka vede k zastávce a jak je to daleko od vesnice, která má v posledních letech kromě linkových busů i MHD do Pardubic. Jen mi pořád nikdo nevysvětlil, jaký je rozdíl mezi nezastavením vlaku, který má v JŘ Tuněchody na znamení a úplně stejným nezastavením vlaku, který Tuněchody podle JŘ projíždí vždycky. Prostě ta skoro nula cestujících by si na znamení zastavila také třeba jen dva spoje za den, ale ty které by se konkrétním lidem hodily, nikoliv ty které mají místo průjezdu zastavení na znamení. Mimochodem úplně stejně nemusela před lety zaniknout zastávka Topol - znám to i tam a jasně že to byl pro pár jednotlivců ... ale tam se také začalo projíždět a pak se to zrušilo úplně. Přitom zastavování na znamení už tehdy na lokálce existovalo.

EDIT jen tak bokem - koukám že velký google zrušení zastávky Topol ještě nezaznamenal:


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 00:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď proč má Marek000 rád Duška?
Protože Marek000 je šotouš a chce, aby i další generace mohly ošotoušit co nejvíce lokálek.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 08:09:34    Odkaz na tento příspěvek  

škrtem třeba lokálky do HM, MT, 016, Sp do Hlinska a Polička-P.Kamenice a tím udržet zbylý počet vlaků

Marku, zase jste pil či kouřil?? Polička - Pustá Kamenice rušit?? Neblázněte, to je široko daleko nejvíce vytížený úsek lokální tratě... To fakt není o tom, že by dejme tomu Záruba (silná slova na jeho adresu svědčí o tom, že jste si vědom toho, že mu nesaháte ani po kotníky a tak si léčíte svůj mindrák z toho pramenící) nenáviděl lokálky, ví moc dobře, že jsou lokální tratě perspektivní a naopak ty, které se minuly účinkem

přesunout část vlkm na výrazně levnější výkony a tím něco ušetřit a něco přidat z vlastní kapsy

do systému spadne několik náležitostí navíc, poměrně drahé (fixně) soupravy budou mít menší proběh a tím vyšší nákladovou cenu, nebyl bych si tím tak jistý...

jaký je rozdíl mezi nezastavením vlaku, který má v JŘ Tuněchody na znamení a úplně stejným nezastavením vlaku

rozdíl je v tom že při při zastavení na znamení se počítá čas na zpomalení/rozjetí bez pobytu
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 08:31:20    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 09:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo tu před nějakou dobou přišel s tím, že SC Praha byla zřejmě snaha poslat pendolino do Polska. Poopravím chybu. tento pár nebude veden Pendolinem, nýbrž se vrací "Manažer".
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 10-2012
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 10:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-:Záruba (silná slova na jeho adresu svědčí o tom, že jste si vědom toho, že mu nesaháte ani po kotníky a tak si léčíte svůj mindrák z toho pramenící)

Naprostá většina z nás na Zárubu nemá, to souhlasím. Ale že je někdo nadprůměrně inteligentní a chytrý, ještě není všechno. Některé jeho nápady jsou skvělé a jiné stupidní. A lidé s jeho povahou zkrátka nesmí dostat neomezenou rozhodovací pravomoc, jinak to dopadne špatně. Viz to OREDO.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 68199
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 12:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-, 353:
Ano, je tomu tak. Ale na trati s traťovou do 50 km/h se jedná vysloveně o drobné - minimálně na úseku ze Žďárce do Poličky by navíc to drobné prodloužení (max. minuta) pro možnost zastavení v Krouně a Předhradí ani nijak neomezovalo nastolený provozní koncept.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 13:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-
no když schválil cca 3,20 kč/km navýšení CDV, tak ho to stojí o nějaký ten milion více. 90% ztráty hledejte v tom, že změnil za chodu vstupní hodnoty, ne v najetých kilometrech.
A to takto jednoduše lze? Nemělo by tomu předcházet výběrové řízení? Třeba by se našel levnější dopravce...
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.12.42.2
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 13:39:31    Odkaz na tento příspěvek  

353: 031 - do doby zdvojkolejnění se mi rozpojení přímých vlaků až na liberecké R v HK zdá jako logické řešení. PA - HK a tuplem PA - Rosice je grafikon na jednokolejku úplně na knop, každé párminutové zpoždění se přenáší na další vlaky bez možnosti to rozumně vyjezdit. Osobně bych (takový šotosen) uvítal dvojkolejku v úplně celé

Paradoxně je v návrhu více vlaku vedených Jaroměř - HK, než HK - Pardubice, takže asi více lidí jezdí od Jaroměře do HK než z Pardubic do HK a ty bys chtěl jezdit každých 15 minut...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8719
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 13:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 15:14:19    Odkaz na tento příspěvek  

V Ústeckém a Karlovarském návrhu není nic extra převratného.

Velmi jsem ale zvědavý na návrh POVEDu, jak se jim POVEDlo ty vlaky proškrtat. Jenže ten návrh ještě není (to co se z Plzeňska objevilo v návrzích jiných krajů, prý není aktuální jak bylo zde řečeno jedním z diskutujících, který dle všeho věděl co říká). Tak se nechme překvapit.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 15:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike227: Koukal jsem do návrhu a R 990 je uveden v návrhu na trati 225 i 230, zatím co R 992 má na trati 230 výchozí stanici Jihlava, ale na trati 225 neni vůbec zaznamenán, tak uvidíme, jak to dopadne.
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dotaz: Paradoxně je v návrhu více vlaku vedených Jaroměř - HK, než HK - Pardubice, takže asi více lidí jezdí od Jaroměře do HK než z Pardubic do HK a ty bys chtěl jezdit každých 15 minut...
To možná ano, ale že by Os a Sp jezdící ve sledu po dvaceti minutách po celý den byly nějak přeplněné, to rozhodně nejsou... Možná pouze několik vlaků během špiček jezdí plnějších.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže asi více lidí jezdí od Jaroměře do HK než z Pardubic do HK
Počet vlaků = počet lidí? Zajímavá dedukce.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmajchl: průměrný interval HK-Jaroměř mimo špičku je 30 minut :cca v celou jede něco na Trutnov, L:26 jede liberečák a S:36 Os do JAroměře. Ve špičce o jeden osobák za 2h navíc.