K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 09. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 09. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4885
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 08:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A přiznám se, že by mě ta speciální úprava zámkové dlažby, která vydrží přejezd ještěrkou a pod dodávkou se rozsype, také zajímala.

Já nevím co tady řešíte, pokud tem jezdí něco co nemá, tak je to na zadření příslušného zodpodvědného zamce SŽDC a LEO nedělá nic jinýho, než dnes a denně tísíce zamců SŽDC. Protože to v tomhle chlívu nikoho nezajímá a zaměstnanci rostou jak dříví v lese.

Jinak u zámkovky je dělici rovina mezi jen pochozí a občasné přejetí autem mezi výškou 40 a 60 mmm na více pojížděnou komunikaci samozřejmě vyšší. O tý 40ce vážně pochybuju, to si můžu dát tak doma na dvorek (mám tam ovšem 60ku a auto tam nikdy nebylo).
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 11:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster > averze vuci chovani soukromniku (ve stylu, co neni zakazano, je povoleno) pochopit dokazu bez problemu. Problem otocenim na konci prejezdu (ne, opravdu to za prechod oznacovat nebudu, protoze to prechod technicky neni) je taky jasny. Ale ... o služební přechod pro drobná vozidla ... taky je to proste blbe - protoze drobnost jesterky je z hlediska zatizeni stejna, jako drobnost auta. Takze, pokud je tam pedeSTRAIL, ktery je dle vyrobce (diky za pripomenuti, prve se mi stranka nenacetla cela a ja to jen preletl ocima) primo urcen pro prejezd vozidly (byt nadraznimi), neni mozne, aby to auto likvidovalo a jesterka ne.

Jeste se zeptam trochu jinak, pravda, rypave; pokud by na peron zacali modri pouzivat multikravu pro odvoz baliku, povazoval bys to za problem?

Ja uznavam, ze z dodavky je horsi rozhled, nez z jesterky. Na stranu druhou, Nemcovi muze byt uplne fuk, jestli mu v ceste stoji zadek dodavky nebo posledni vozik vlacku s kuframa.

No a podobny je to s tou zamkovkou; bud je stavena na provoz vozidel do 3,5 tuny, vcetne jesterky a tranzita, nebo neni. Pokud neni, je to spatne navrzene, pokud to je na takovou unosnost postaveno a je to propadly, je to spatne provedena priprava podkladu. Jina varianta neni, pokud se bavime o dirach, mezi kterymi je nutno klickovat.... takze souhlas s prispevky Disopecera a Radka.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 12:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiModří se teď úspěšně snaží odvést pozornost na zámkovou dlažbu, která je ale naproto bezpředmětná. Podstatné je, že zde chováním řidiče civilní dodávky dochází k vážnému ohrožení bezpečnosti železniční dopravy. Pokud je auto výpravky postaveno na nástupišti před DK, tak k ničemu takovému nedochází, i když proti předpisům to nepochybně je.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.141
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 12:53:10    Odkaz na tento příspěvek  

Vzdávám to. Souhlasím s těma, co píšou že je těm kostkám jedno, co po nich jezdí. Vliv na ně má nádražní vozíček stejně jako dodávka, oba je namáhají a obrušují. Zámková dlažba samozřejmě žádnou úpravu nemá, podle mě se stejné kostky používají i na různé nájezdy, parkoviště aj. Mě jde hlavně o to, že tady je tento typ dlažby použit jako součást něčeho, co není určeno pro silniční vozidla. Napsal jsem to dost nejasně, to máte pravdu, snad to stačí takhle.

Jinak věřím, že pro samé konkrétní dotazy na specifikaci zámkové dlažby nikomu neuniklo to podstatné, tj. že někdo udělal chybu. Když si např. JLV může pořídit vozík na zásobování svých vlaků, nevidím důvod proč by to měl LEO řešit takhle. Nemám averzi k soukromým dopravcům jako celku, pouze k některým jejich pracovníkům a činům (podobný názor má myslím Slim).

Topiči už jsi zjistil rozdíl mezi posunem a PMD, jak ses mě nedávno snažil poučovat ? Fotky toho tvého střepu na cizím poli mám uloženy, kdyby ses to zase někdy snažil popřít. Můžeš mě zase ignorovat a neodpovídat, to ses naučil na FB RJ, že ? A klidně si vyskakuj, na můj Freelander se s tou svojí popelnicí nechytáš.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3261
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 13:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a vyletěl teda někdo z doprkanclu a začal řvát "jak na lesy", když viděl tu dodávku v těch místech? Nebo to naopak měl černej domluvený s plácačkou? Protože když jsem v minulosti tady někde viděl fotku snad od Sima z Prahy hlavního, kde byla tuším ještěrka "mezi nástupišti" + loko snad pátečního posilovýho R, tak to taky vypadalo všelijak.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4636
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 13:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uvedení na pravou míru.
Dlažba se propadla vlivem ježdění konvoje cateringu- "ještěrka" + 3-4 vozíky s tvrdými koly + "ještěrka" hovnocuc, několikrát denně. Stavitel nástupiště v r.2006 s tím nepočítal a kanál pro kabely dal do míst, kde nad ním zrovna začali jezdit leoši. Došla k propadům na více místech.
Auto na fotkách nikdy po 1.nástupišti před budovou nejezdilo, ani by se nevešlo.
Poté začali jezdit po chodníku před nádražím, což také moc košer s předpisy není a neshledalo se s ovacemi. Poté po ulici, což zas vylučuje to, že neměly reg.značku. Teď jezdí ten tranzit, který by neměl do kolejiště přes ty "přejezdy".
Při obsluze nástupiště 1a problém není. Respektive ne tak velký, museli si nouzově přistavět kousek "nástupiště", protože se kus posledního vozu nevejde.
Holt problémy vyvstalé z toho, že se chce jezdit na obrat bez zázemí pro catering mimo nástupiště.
Jinak by se obraty nestíhaly.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 13:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a vyletěl teda někdo z doprkanclu a začal řvát "jak na lesy", když viděl tu dodávku v těch místech?
Vsadím svůj starý klobouk, že ne. Dopravní kancelář je totiž na opačném konci osobního nádraží a řídící stavědlo leží jěště o kus dál.

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: Ty tvoje bláboly jsou akorát k smíchu, Na co bych měl odpovídat, když ses mě na nic neptal. Nauč se vyjadřovat přesně a srozumitelně, abys pak nevypadal jako ňouma.
Jakou souvislost mají auta s PMD? Nejseš tak trošku mimo? Ulož si co chceš a kam chceš, mě je to ukradený, stejně jako to čím jezdíš.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Takže nakonec to vypadá, že RJ to na Smíchově dělá rozhodně bezpečněji a bez poškozování komunikace, což se o LE zřejmě říct nedá. Tak proč bylo vždycky tolik humbuku kolem činnosti RJ na Smíchově a LE byl vydáván za vzor "férové" konkurence, která má všechno předem dojednaný?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4639
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poláci mají pochybnosti o Leošovi
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl je vcelku v obraze.
Zaznamenal jsem trochu opožděně tuhle diskusi.
Je tu několik problémů - 1. technologie jsou uzpůsobeny tak, že má všechno probíhat na 8. koleji (nást. 1a - poštovní kolej). Z nějakého důvodu byla souprava jinde.... My teď vedeme "spor" o používání našich vozíků. Prý rozbíjí peron. Není to pravda, nechali jsme si udělat od výrobce rozbor hmotností a nápravových tlaků, jsme výrazně lehčí, než standardní vozíky druhého dopravce. Stejně tak posudek na stavební řešení toho nástupiště je v náš prospěch. Jenže dokud to běží, tak máme zákaz je používat. Proto jezdíme s dodávkou (normálně jen na 1. nástupiště, kam jezdí i stejná vozidla České pošty).
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: na můj Freelander se s tou svojí popelnicí

Dovolil bych si poznamenat, že pánové carští důstojníci stáli na druhé straně stolu.

(to je závěr jednoho starého vtipu, ale na to vaše poměřování Freelanderů, popelnic a jiných orgánů to padne jak ulitý)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4640
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ŕekl bych, že jsou na to přibližně stejně.
Na druhou stranu, nebýt problému schovaném v nástupišti, nikdo by neřešil, zda se dá s F.tranzitem jezdit tam, kde by neměl.

Oni původně catering atd. měli dělat jinde. A taky by to něco stálo něco navíc.
Nebyl by problém zajet kousek dál a vodu, odhovnění, umytí atd. udělat v místě k tomu určeném. Ale časově by nevyšly oběhy, byť se zpočátku domnívali, že jako soukromník mají přednost a celá doprava se musí přizpůsobit jejich potřebám.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4641
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsme výrazně lehčí, než standardní vozíky druhého dopravce
Ona i tramvaj si dokáže rozbít dopravní cestu.
Problěm bude ve frekvenci a rychlosti ježdění. Zatímco ještěrka jiného dopravce projede občas, sama, po zámkové dlažbě naložené drkotající vozíky udělají své.
Aneb, když se to propadlo až po ježdění těch konvojů a od r. 2006 do 2012 ne, něco za tím přes všechna dobrozdání expertů bude.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Kola jsou nafukovací, odpružená. Problém nebude ve frekvenci ani rychlosti. Problém bude v dopravní cestě.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: A ještě - pravda, měli jsme jezdit na odhovnění a vodu jinam. Jenže byl technologický problém se 6. kolejí a její průjezdností.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4642
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém bude v dopravní cestě.
To nepopírám. Jen nikdo netušil, že tam bude takový provoz.
Ale to by si mohli stěžovat i kamionisti, že mají rozbitou třetitřídku po par týdnech provozu do nově otevřeného kamenolomu.
I stále kapající voda, byť kapka skoro nic neváží, dokáže i v betonu udělat díru.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4643
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 15:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

technologický problém se 6. kolejí
Ta je ovšem primárně určena k provozu, nikoliv ke zbrojení atd.
Na druhé straně stanice je dlouhá modrá budova, a její okolí, kde se všechno tohle dělá.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
férová konkurence
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.114.202
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:35:09    Odkaz na tento příspěvek  

OHL:
Ano, kolej 335 "FEKÁL" - celkem moderní fekální žlab a i hadice na vodu došáhnou z prostoru mezi 331 a 333 (pokud na 333 nic nestojí).

Samozřejmě problém tkví v tom, že to není zadarmo. A soukromník hraje jen na náklady / provozní zisk.

Být vedením ČD, tlačím na SŽDC, aby vydali zákaz "odhovňování" na kolejích SŽDC mimo fekální koleje (žlaby) - tak jako to udělali se zbrojením nafty mimo tankovací stanice.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4644
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 19:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud při odhovnění nejsou úkapy, nevidím problém. Ale úřady to mohou vidět jinak.

Ad nástupiště. Názor si udělejte sami.

šipka ukazuje na propadlinu


Typ přejezdů
férová konkurence
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.114.202
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 21:51:11    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: Jenže dokud to běží, tak máme zákaz je používat.
Jenže byl technologický problém se 6. kolejí a její průjezdností.

No pane Paroubku, buďto kecáte (což si nemyslím, jelikož Vás znám) - nebo nevíte co vyvádí Vaši podřízení...
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2008

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 03:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní 1350 z Karviné 29 cestujících. Přijde se Ohl podivat? :-D
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 07:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak brzo ne, ale v 1352 viděno nějaké sedící postavy až v posledním okně. Ale dnes je svátek, nemá cenu sledovat počty.
Pokud se někomu chce hledat, kolik bylo rezervací na tu 52...
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,pánové. Kvalitně položená dlažba tohoto typu unese v pohodě plně naložený náklaďák,a to ne jen jednou,ale i při pravidelném dopravním ruchu-můžu lehce dokázat.
Chybu bych tedy viděl jen a pouze ve zhotovení,čili kvalitě odvedené práce...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím dokazuj, kde zámková dlažba dimenzovaná na pěší provoz vydrží provoz náklaďáků. V Praze máme zastávkové zálivy pro autobusy z dlažby i kočičích hlav a ve všem jsou po pár letech provozu vlny.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: a jako co "v Praze"??? To má být jako záruka čeho? (to si piš slečnám v venkova)
My v Praze máme také zámkovou dlažbu,nicméně to asi nedělali amatéři,když už leta drží dopravní obslužnost (zásobování)
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chybu bych tedy viděl jen a pouze ve zhotovení,čili kvalitě odvedené práce...

Při stavbě nástupiště se už asi nepočítalo s nějakým extra zatížením. Pokud si dobře vzpomínám, tak tam je pod dlažbou vedené v těchto plastových profilech spousta elektrokabelů a tyto profily tak jsou ještě navíc myslím položené 2x2 vedle a nad sebou.....

Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 12:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rumek: no,tak to vše vysvětluje. V tom případě se divím,že je vůbec dovoleno po takovéto komunikaci čímkoliv jezdit. Tato určitě nebude určena pro takové zatížení. (připomíná mi to můj skoroprů*ser,když jsem byl poprvé v Jihlavě a na náměstí navigoval kamion nacpanej nerezem. Naštěstí doběhl nějaký hodný občan,který mi předal informaci,že pod náměstím jsou garáže. Nebýt jeho,byla by tam velká díra,v ní kamion,a já možná v lochu)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4648
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 13:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je to, o čem se tady píše. 6 let po nástupišti sem tam projela ještěrka, samotná.
Po letech už nikoho nenapadlo, že by mohl být problém.
Poté začaly jezdit těžké "vlaky" vozíků mnohokrát denně a ono se to projevilo.

Tudíž je nesmysl tvrzení leošů, že to nebylo jejich přičiněním.

Otázka je, co bese stalo, kdyby jim to někdo zakázal hned právě z důvodů možnosti propadu.
Asi by bylo v novinách něco o házení klacků.

Asi se všichni shodneme, že se to prostě stát muselo, předejít se tomu nedalo.
Akorát teď donutit aktéry zaplatit, co způsobili.
Řekl bych,že to dopadne jeko obvykle. Zaplatí daňový poplatník po letech chození po rozbité dlažbě a soudech.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 13:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdo by to měl zakázat tam jezdit ? Ten kdo to poolil, určitě nic o těch kabelech neí ....Tak to bohužel na dráze dneska chodí. Nikdo nic neí a o nic se netajímá ... A když na to upzorníte ( třeba na ty kabely) tak jste ještě špatnej, že se staráte o to po čem ám nic není .....
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 14:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na sto procent věřim,že ten,kdo dal třebas i nějaké razítko na bumážku s případným povolením,neví nic o kabelech pod dlažbou.
Aaaa nebo věděl a lehce vylepšil finanční situaci své rodiny..
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 04:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve čtvrtek a dnes jsem jel Leo Expressem, souprava je dobrá, u stolků je méně místa na nohy, než na sedačkách, co jsou za sebou. Na šířku to jde, i když je tam trochu méně místa, než v Pendolinu či Bmz.

Mluvil jsem i s majitelem společnosti, a udělal na mně dojem člověka, kterému na těch vlacích skutečně záleží.

V obou případech jsem jel ještě před začátkem špičky (12:29 z Prahy, resp. 13:24 z Olomouce, přesto byl vlak naplněný z více než 90%.

Nákup jednotek s poměrně malou kapacitou byl z jeho strany dobrý tah, nebude mít problém je naplnit, ale je otázka, zda mu do budoucna SŽDC nepřidělí trasu, právě s ohledem na omezenou kapacitu tratě a jednotek samotných.

Kde všude v zahraničí by mohl jezdit se svými jednotkami? V Polsku a na Slovensku?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4886
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 08:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problěm bude ve frekvenci a rychlosti ježdění. Zatímco ještěrka jiného dopravce projede občas, sama,

Panebože, ta dlažba na tom nástupišti je minimálně 80ka, né-li 100vka, na ty vozíky je s obrovskou rezervou projektovaná. Na to jak se dělá dlažba jsou jasný technologický postupy a porušení vidím právě v nich.

PS: Pak jsou tu takový věci typu výpravčí vlak vyslosuje z nějakýho obskurního důvodu na jiný nástupiště, zaměstanec ČD/SŽDC v pracovní době fotí zákazníka své firmy a pomlouvá ho na netu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4887
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 08:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rumek: Při stavbě nástupiště se už asi nepočítalo s nějakým extra zatížením.

Už to nepijte.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 08:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Být vedením ČD, tlačím na SŽDC, aby vydali zákaz "odhovňování" na kolejích SŽDC mimo fekální koleje (žlaby)
Na ÚOHS. Férová konkurence, že?

tak jako to udělali se zbrojením nafty mimo tankovací stanice
To už taky padlo.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 09:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono bylo to nástupiště u staniční budovy v Bohumíně zhuntované docela solidně ještě než na lečo expresu dali dohromady první šroubek, teda, co pamatuju.

Východní Evropa jste vy.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 09:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z nějakýho obskurního důvodu na jiný nástupiště
Už nepijte ani nekuřte.

nástupišti je minimálně 80ka, né-li 100vka
Opravdu se domníváte, že nejdůležitější na zámkové dlažbě je velikost té kostky? Propadly se kvůli podloží, ne že se polámaly.
Podloží se z důvodu nemožnosti zvýšit nástupiště na 550 a vedení kabelů udělalo tak, jak je. Do doby naž začali leoši, to nevadilo. Nedokážete pochopit, že ještěrka občas naložená nějakou spěšninou atp. je hmotnostně něco jiného, než ještěrka hovnocuc či zavodňovač, který má na hrbu tuny vody? Po tom nástupišti ke každému příjezdu a odjezdu projížděl konvoj těžkých vozidel.
S tím F.tranzitem projíždějí stále přes ty propadliny u pošty na 1.nást. při dostávání se na 1a, nedivím se, že se to propadá stále víc...

Znovu zvlášť pro vás- aby se ušetřilo a stihly oběhy, nepoužívají to, co je právě kvůli toho postaveno o pár set metrů dál.

fotí zákazníka své firmy a pomlouvá ho na netu.
Pomluva je:
Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj,...
Nevšim,jsem si, že by zde byly uváděny lži.
Už ani nefetujte.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4654
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 09:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie
Blbost.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 10:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není, díry tam jsou už v řádu mnoha let, zatímco LE jezdí jen něco málo přes půlrok. Já je tam viděl, to není žádný přelud.

Východní Evropa jste vy.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 11:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přelud ne, ale Alzheimer.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4888
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 11:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu se domníváte, že nejdůležitější na zámkové dlažbě je velikost té kostky?

Nikoliv, je to jen jedna část konstrukční skladby. Nástupiště jsou na takovéto vozíky projektovány.

Nevšim,jsem si, že by zde byly uváděny lži.

Pomlouvat veřejně zákazníka, který mě zčásti živí je lidská kurvárna a je fuk zda je to pravda a nebo ne.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4656
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 12:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znovu: ujasněte si, co je pomluva.
Poukázání na porušování předpisů je možná kurvárna, opak zase falešné kamarádství.
Na druhé straně by to mohlo zachránit život toho, kterého by zase vyslali dělat do kolejiště.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 12:18:34    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ a jeho útočné komenty a la divoký kapitalismus tady fakt chyběly. Já bych ho tam s tou dodávkou klidně pustil, třeba až pojede PKP Cargo. Jinak pomluva je z principu nepravdivá, což fotky z reálu budou těžko. Zato vaše informace o práci Ohla u SŽDC bude jistě zaručená. No aspoň, že ten avatar sedí a těm výlevům odpovídá...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4889
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 13:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a la divoký kapitalismus

Nikoliv, to je pohled na divoký východ v Bohumíně pohledem toho civilizovaného kapitalismu s dodržováním pravidel hry a elementární slušnosti.
známýý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 13:23:46    Odkaz na tento příspěvek  

Férová konkurence, že?

Proč RJ neplatí za vybrečené použití myčky na ONJ? Kde teď myje dveře svých pojízdných pecí a kam to stéká?

Jo, a budou ty kontichlaďáky, nebo kámoše necháte ve štychu? Vedra se blíží.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4852
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 14:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarousi, kontichladaky nebudou, protoze nejsou poptany :-)
známýý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 15:58:53    Odkaz na tento příspěvek  

No to mne mrzí, Petře. Je vidět, že Jančurovi vůbec nezáleží na jeho zákaznících. A sám se zatím chladí u konkurence, zbabělec.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 17:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančura se nechladí u konkurence. On tam jezdí "služebně", aby zjistil, jestli jim to taky nechladí a jestli to netají.
poiree
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.167.94.39
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 17:24:22    Odkaz na tento příspěvek  

Stretnutie dvoch jednotiek LEO Express v Českej Třebovej
http://www.youtube.com/watch?v=3XaCJDZ7B80
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 20:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ? Už to nepijte.

Ono se fakt nesmí říct, že pod dlažbou se nachází něco, co by mohlo být příčinou propadu dlažby?
Že to vydrželo v celkem slušném stavu do doby, než tam začaly jezdit vozíky "jistého dopravce" těžší, než které tam jezdily jen velmi zřídka jiného dopravce a to ještě naložené sem tam nějakým balíkem vážícím pár kilo?
Opravdu se nám tady pokoušíte namluvit, že vozík naložený vodou k plnění souprav a další vozík "hovnocuc" jezdící x krát denně tomu poškození nástupiště nepomohly?
Jen pro zajímavost, kolik asi váží takovýto vozík s obsahem nádrže?

A teď se bavme o tom kdo co pije....
doplněk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 22:14:05    Odkaz na tento příspěvek  

Rumek:

Ta nádrž na hovna dle vzoru podobného odhovňovače, který znám z TGM, kdy ještě nebyly fekální koleje pro ešusy v jejich vratných stanicích (Kolín, Děčín, Kralupy), měla cca 1,5 kubíku. Při měrné hmotnosti průměrně naředěných a čerpatelných lidských sraček je cca 1,2 kg/l. Tož si to vynásobme a přičtěme hmotnost samotného autíčka s řidičem. Součet se jistě dostane přes 2,5 tuny, což je cca 650kg na jedno kolo autíčka. Auto s vodou bude jen o něco lehčí. Což bude ale vždy násobně více, než nejtěžší ČD ještěrka naložená kufry do tří metrů výšky.

Takže nějaké snahy nevěřících Tomášů o okec neokecatelného ......
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4658
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 22:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


pohledem toho civilizovaného kapitalismu z civilizované Prahy se říká, že porušování pravidel je normální. Slušnost je to nevidět.

?
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.81.138
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 23:29:03    Odkaz na tento příspěvek  

A v čem je teda konkrétní problém, už jste se nějak usnesli?
- u Leo, že jezdí kam nemá,
- u Leo, že jezdí kam může, ale přetěžuje to nad to, co by nástupiště mělo vydržet
- u nástupiště, že nevydrží co by mělo (a přišlo se na to až při současném větším zatížení)
- u konkrétního člověka, který to povolil/toleruje ač by neměl z neznalosti příp. úmyslně?

Aby to nakonec nedopadlo tak, že to ještě bude SŽDC pro Leo opravovat, protože se zjistí (jak je v Kocourkově obvyklé), že to někdo odfláknul a teď se na to přišlo. Pokud je to ovšem naopak, tak ať si to Leo hezky opraví za své.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4659
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 07:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B,C,
odfláknuté...- je odfláknutá silnice, kde roky jezdila os.auta, občas autobus, sem tam lesáci s dřevem a poslední dobou často kamiony z nově otevřeného kamenolomu, přičemž se tato změnila v tankodrom za půl roku?
Kamiony mají samozřejmě dobrozdání, že jsou stejně těžké jako ty lesácké.
Co myslíte, kdo bude platit opravu a zesílení silnice?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2721
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 08:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl#4659 > pokud je cesta postavena a deklarovana jako silnice pro kamiony z kamenolomu, tak je to asi jasne.

Bohuzel, na draze to tak jasne neni - tedy aspon podle vas. Pokud je peron deklarovan s unosnosti ctyrkolaku do 3,5tuny a tato vozidla to svym provozem rozbiji, je podle vasi logiky na vine ridic nebo provozovatel te dodavky/jesterky, bo nema co kam poustet dvoutunu, kdyz je to preci postaveny jen na tri a pul tuny.

Nebo se pletu?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 09:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je odfláknutá silnice, kde roky jezdila os.auta, občas autobus, sem tam lesáci s dřevem a poslední dobou často kamiony z nově otevřeného kamenolomu, přičemž se tato změnila v tankodrom za půl roku?
Ano je odfláknutá, protože nevydržela zatížení na které má být navržena. Otázkou je pouze zda zato může projektant (chyba v projektu) nebo zhotovitel (chyba při realizaci).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3796
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 10:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Nechápu snahu modrých hájit šlendrián....
Bramův Godot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.204.135.55
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 10:51:57    Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu snahu hlupáků, kteří za jakýmkoliv problémem vidí chybu hned na ČD, ačkoliv ČD nádraží nespravuje. Na to tu máme SŽDC
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2722
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 12:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud Ohl a ferova konkurence neni jedna a tataz osoba, mame tu dva modre zamestnance, kteri vidi pricinu problemu tam, kde zjevne byt nemuze.
Ze se na slendrian diky cernym prislo jeste neznamena, ze cerni jsou pricinou; podle teto logiky by ve vlakne Pendolina za opotrebeni stolecku mohl Cestujici 680 (bo si toho vsiml) a ne ten, kdo s tim triska.
Vina cernych by mohla byt v pripade, ze by porusili predpisy spravce, coz se - podle vyjadreni Honzy Paroubka - nestalo.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4890
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 12:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže nějaké snahy nevěřících Tomášů

Já nevím co tady řešíte, to je problém jen a jenom SŽDC od projektu nástupiště až k tomu co tam smí a nesmí jezdit.