K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 10. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 10. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 12:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4115
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 12:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: A nějaký argument, lide obecný?
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 13:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejezdí "Niedziele i swieta"
To je přece oficiální doktrína dotovaného supersystému síťovosti. O víkendu je odříznuta od světa většina vesnic - naposledy po Duškově zásahu v PK.

Taky si hoďte hadr na hlavu nebo se jím flákněte přes hubu.
A nějaký argument
S tebou je taky debata na úrovni...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 13:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: A nějaký argument? Nebo odpověď na tuto otázku (aspoň):
jak jste došel k přesvědčení, že ty jízdní řády z Vašeho linku jsou provozovány ziskově a bez dotací, že to tady uvádíte jako příklad?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6919
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 13:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom že většina si dovolím pochybovat. Ostatně o víkendu nikde nepojede spoj několikrát denně pro pár chalup. Ty maj totiž tu vlastnost že se od nich buď musí někam dojet nebo dojít. Ještě před nějakými 20 lety nebyla katastrofa dojít na vlak nebo bus i 3-4 km (o víkendu). Dnes už to pravda půl moderní populace nezvládne fyzicky a místo chůze musí dojet večer autem do fítka...

Nicméně dávat linka na nějakou linku (v podobě zjevně pravidelně provozované busdopravy - pokládáte za maršrutku zajisté i třeba Kvikbus od Pípy na Prahu, že...) která jezdí přesně a jen v určité dny v týdnu a hodiny a prohlašovat to za maršrutku jest poněkud mimo.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 14:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom že většina si dovolím pochybovat.
Klidně pochybujde. Podívejte se třeba na Rakovnicko na počet spojů s SONE.
bohužel dotaz vy hledávače na iDnes nejde uložit, ale dáte-li Rakovník/odjezdy/sobota/jen autobusy, tak to vyhodí od 4 do 12 spoje na Kladno, na Prahu a jeden na Skryje a na Kolešov
Senec u Rakovníka o víkednu bez obsluhy (Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 232 obyvatel.)
Kozojedy o víkednu bez obsluhy (Počet obyvatel: 595)
...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 14:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám za to, že nějaký Dušek moc neovlivní množství spojů. Je to spíše výsledek jednání zástupců, kteří žijí jednak mimo realitu, a navíc si "hrabou" pod sebe v dostateč né míře, než by oni museli VHD používat. A občana potřebují pouze v době voleb, kdy mu každý bude mazat med kol huby. A je jedno, koho zastupuje, za jakou stranu vystupuje.
Taktéž se chovají i majitelé a vlastníci soukromých firem. Jen se divím, že takový zachránce jako je SA/RJ do takovýchto kšeftů nejde. Měl bych pro něj typ.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 14:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček:Mimochodem bejt za čárou ještě Německo a ne Polsko tak zcela nepochybně v této relaci jezdí vlak a to po hodině, ve špičce asi po půlhodině. Mch elektrickej už před válkou...


Aneb soukromník díky neschopnosti státu vycítil příležitost a využil jí. No a co má být??? Je lepší, když by tam nejezdilo nic, protože zlý soukromník???

Výhoda soukromníků je ta, že jsou schopni vyčmuchat příležitost tam, kde to státnímu dopravci podporovaného a řízeného státním aparátem z různých důvodů nejde, nebo se mu prostě nechce..... Jinak to pořád skloňované Německo.... Všiml jsi si, jak drahé (i pro Němce) je tam normální jízdné a že neustále se musí lovit přes různé slevové nabídky, které z nesmyslně vysoké ceny dělají slušnou nabídku??? Nedivím se, že se v Německu začali rozmáhat autobusoví dopravci, když moloch DB slouží buhví komu a buhví čemu.... DB si bohužel své v podstatě nedotknutelné postavení zachovalo a díky skoupení původně soukromých společností i posílilo...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3713
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 15:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Když pominu, že nerozpoznáš rozdíl mezi tipem a typem, tak bych tedy rád věděl, který že tip to je, protože o typ (třeba ČKD 1435 Bo'Bo' 880, aneb nám známé řady 740 a 743) tu určitě nejde.

Už konečně vezmi na vědomí, že když si kraj, potažmo stát, něco objedná, tak to i slušně zaplatí. Tak v čem je problém???

Existují i jiní dopravci, než ČD. A tak tu jistě uslyším, že to jiní neumí..... Nakonec tobě asi jde hlavně o tu režijku, což chápu. Běžnému člověku je ale nějaká režijka ukradená.....
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 15:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: "..mám typ..." jest od vybírat, určovat.

Když budu tipovat, sázím třeba sportku. Ale v podstatě je to jedno.

Jinak opravdu máme typy, (třeba Škoda Bo´Bo´+Bo´Bo ´, 2 x 2240 kW, 169 t, 1435 mm, 2 x 17 270, 131).
A pak si zatipuji a možná vyhraji téměř 300 mega.
Anebo mohu někomu poradit, dám mu typ na něco, čili mu nabízím, pomáhám vybrat.

Jo, abych nezapomněl, o tu zpropadenou režijku mi opravdu N E J D E. Ale tomu asi nebudeš věřit.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.10.89
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 16:08:44    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: jo chápu, on je to zlej soukromník, tomu se to omezit může a vymluvíme se na dotace na ZDO. Ale spřáteleným exČSAD, těm se to neomezí i když toho posbírají dotovaným spojům daleko víc než soukromník. Mimochodem, poslední dotovanej na té trase jede někdy kolem 19h ne-li dříve, zlej fuj fuj soukromník co jen vyzobává jede i po 21h. Akorát že nikoho nemůže vzít když má místo v rámci kraje a lidi jezdí autama z práce. Inu, není nad úředníka a kamarádkšefty v ZDO, cestující jsou jim někde, hlavně když to sype do správných kapes.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3715
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 16:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada 749: Jazyková vsuvka: Poradna Ústavu pro jazyk český:
Máme dvě stejně znějící podstatná jména: typ a tip.

Typ je původu řeckého a označuje vzor nebo druh, třídu jedinců s charakteristickým souborem vlastností (typ výrobku, půdní typ hnědozem). Používá se i k charakterizaci lidí podle zobecněných vlastností tělesných a/nebo povahových (on je severský typ, ona je domácký typ; on je můj typ, tj. ‚lidi jako on mám rád‘). Jako hovorový až obecně český bychom hodnotili výraz týpek (se životnými tvary, např. týpci). O tom, jaký soubor vlastností takové chlapíky charakterizuje, se lze přít, ale jistá obecná představa existuje, protože jsou jedinci (např. manažer s kravatou nebo čistotný stařík), které by za týpky nikdo neoznačil.

Z odlévání liter při knihtisku vznikly hned dva typografické významy slova typ: různé typy písma jsou třeba antikva nebo grotesk, odlévat typy znamená odlévat jednotlivé litery, písmena (a to všechny podle téhož vzoru, téhož kadlubu, téže matrice, takže všechna e v tisku pak vypadají stejně). K řeckému slovu typ existuje sloveso typovat,ale má velmi omezené použití: typovat motorové vozidlo znamená provádět typovou zkoušku. Důležitým rysem typu je, že se dá vymezit vlastnostmi společnými všemu nebo všem, co/kdo k typu patří, a je tedy produktem abstraktního myšlení.

Tip je slovo původem anglické. Známe je ze spojení náš tip na nedělní výlet a sloveso tipovat používáme zejména o sportovních výsledcích: tipuju (tipl bych si), že vyhraje Stela/Baník. Význam slova tip je tedy ‚doporučení, odhad‘. Jestliže máme spoustu možností, kam jít, je více možných vítězů apod., pak tip představuje návrh výběru konkrétního objektu, osoby apod. Místo výše uvedené věty on je můj typ lze napsat také on je můj tip – jenže pak to znamená ‚na toho sázím, toho bych si vybral(a), toho doporučuji‘.

Má-li někdo za úkol vybrat třeba pozemky pro budoucí stavbu, pak má posoudit nebo odhadnout, zda bude lépe koupit nabízené parcely v Hodkovičkách a v Komořanech než parcely v Braníku a Modřanech – má je tedy vytipovat. Pokud by chtěl vyjádřit, že jde o výběr typu pozemku (s vysokou hladinou spodní vody, mírně svažitý, v závětří apod.), může použít sloveso vytypovat. Nelze však s jistotou říci, zda se význam ‚vybrat jako typ‘ uplatňuje v současných textech. Kromě toho je tu i pochybnost slovotvorná: Máme totiž videm rozlišené dvojice plít – vyplít, preparovat – vypreparovat a právě tipovat – vytipovat, kde základ významu slovesa bez předpony i s předponou je týž; ale o typovat – vytypovat to neplatí (srov. druhý odstavec). Můžeme také potvrdit, že proti užívání slovesa vytipovat v textech není co namítat, zato vytypovat (a také x typni si, kdo vyhraje apod.) se často objevuje mylně místo vytipovat, tipnout si.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 16:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jsme vděčni za vsuvku jazyka českého, děkujeme, ale opravdu si nemyslím, že jest toto zde nutné, přeci jen jsme v diskuzním fóru o něčem jiném, než o jazyce českém. Začal jsi ty s tím, já to ukončím, neb bychom mohli zde psát o záležitostech českého jazyka něurékom.

Myslím, že šlo původně o něco jiného, chápající to vezme jak to leží a běží, potížista bude hledat mouchy. Doufám, že nejsi právník, neb by to pak nemělo cenu.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3716
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 16:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Není zač děkovat, občasné rozšíření obzorů jistě není k zahození.

Ale teď zpět k věci: Ad režijka: Když nejde o ní, jde o co? O nabídky slev ČD? Jediná akceptovatelná (ba spíš nutná, nechci li zcela prodřít kalhoty) je IN25 (to je třeba i můj případ). IN50 je příliš drahá a IN GOLD si pořídí víceméně jen denně dojíždějící například z Pardubic do Prahy (a těch je opravdu dost). Jiní nejspíš nikoliv, protože pro ty, pro které to mělo kdysi smysl (týdenní dojíždění Ostrava - Praha), vyřešil tento "problém" vstup RJ a LE.... Nepočítám šotouše typu Petr Vlček, kteří si jí kupují z jiných důvodů.....
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4117
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 17:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
:Mimochodem bejt za čárou ještě Německo a ne Polsko tak zcela nepochybně v této relaci jezdí vlak a to po hodině, ve špičce asi po půlhodině. Mch elektrickej už před válkou... Aneb soukromník díky neschopnosti státu vycítil příležitost a využil jí. No a co má být??? Je lepší, když by tam nejezdilo nic, protože zlý soukromník???
Výhoda soukromníků je ta, že jsou schopni vyčmuchat příležitost tam, kde to státnímu dopravci podporovaného a řízeného státním aparátem z různých důvodů nejde, nebo se mu prostě nechce....

Jinými slovy potvrzujete, že provozovat tam dráhu se nevyplácí ani soukromníkovi, protože jinak by to jistě udělal.
A opakuju otázku ji položenou Trupakovi - kde berete jistotu, že dopravce z Trupakova linku o povozuje bez dotací? Přání otcem myšlenky?
Nebo je to tak, že prostě stát platí a z našeho českého pohledu tam jezdí soukromník stejně jako u nás jezdí soukromník jiný ve stejném režimu? Takové soudy na základě linku na web dopravce jsou opravdu cenným příspěvkem do diskuze.
Minibox:
Pokud se někdo nechá vyzobávat kšeft ZDO, je to špatně bez ohledu na to, kdo to je. Ale otázka je stejná jako předchozí - máte jistotu, že ten z Vašeho pohledu vyzobávač nejezdí taky v ZDO? A už doprdele přestaňte dělit autobusové dopravce na ČSAD a soukromníky, jste s tím 23 let pozadu za historií...Dneska může být spřátelený úplně každý. Blábol, že ČSAD je nějak spřátelenější, protže státní úředník jim automaticky straní, je jedna z největších hovadin, které tady furt někdo omílá. Korumpovatelnýho úředníka může zkorumpovat úplně každý.
A zovna tak nehodnoťte celý systém podle jedné linky ajednoho dopravce a jedné vesnice, kam nic večer nejezdí, to je podobná omezenost.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3718
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 17:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Problém je trochu širší a nejde jen o to, zda soukromník versus státní dopravce. Mnohde je totiž objednavatelem objednáno něco, co pro cestující není ani zdaleka výhodné, třeba do množství přestupů a dalo by se to zrealizovat jinak a lépe. Soukromník, protože je orientován na kšeft (a ten bude jen tehdy, když bude zákazník se službou spokojen), si takové řešení (byť zaklínané různými IDS a pod.) nikdy dovolit nemůže. Zkrachoval by....

Já z tohoto důvodu tzv. vyzobávače rozinek naopak vítám. Alespoň se čeří voda a státní aparát musí být alespoň v pozoru a občas i něco udělat. A vůbec mne třeba nemrzí, jak funguje autobusová doprava mezi Prahou a Libercem. Za éry tamějšího ČSAD fungovala doprava tak, že byl k cestě z Prahy do Liberce rozumnou alternativou vlak. Dnes už není...... Zpět bych to nechtěl. A argumentaci, že z provozu linky Praha - Liberec ČSAD dotovalo jiné linky v okolí Liberce neberu. ČSAD není dobročinným podnikem, aby se takhle mohlo chovat.

Ad ČSAD: Vazby mezi bývalými ČSAD a úřady zjevně neexistují. Dobrý den, Slime.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6920
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 20:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyz uz tu padlo to Rakvovnicko (kde jsou vikendy na hovno odjakziva)-ze kteryho CSAD vznik Kohout jezdici ZDO u Roztok a Hrouda u Zbiroha?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4507
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 21:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RA
Nedivím se, že nechcete už mluvit o přednosti kamionů. Já taky, když se přijde na mou blbost, se už k ní moc nechci vyjadřovat.
Takže nechme nesmysly maršrutkama a zkusme něco k tématu a výše uvedenému odkazu k js článku.

Tvrdý konkurenční boj tří dopravců mezi Ostravou a Prahou přinutil prvního k výraznějším úsporám. Leo Express kvůli snížení nákladů srazil prakticky všem zaměstnancům mzdy, u většiny jde řádově o tisícikoruny měsíčně.

To, že se šetří, je viditelné na první pohled.
Nejšpinavější ze tří je černý. Nemyje, či spíš jen sporadicky.
Nicméně-v jeho PR je tvrzení o nejmíň nákladových vozidlech, nejlepších, nejlehčích atd., tudíž se divím těmto krokům.
Za sebe dodávám: všechna vozidla nová, v záruce- náklady na opravy zatím platí výrobce, dopravce jen spotřební materiál.
Proto divné takové šetření, ne?

Ovšem to snad nemyslí vážně:
lepší podmínky i mzdy než u konkurence. "Mají k dispozici služební byty v Praze i Bohumíně, hrazenou pražskou MHD, příspěvek na zavazadlo, pojištění odpovědnost

Oni žlutí a modří nemají na konečných kde přespat?
Příspěvek na zavazadlo- Oni si musí žlutí a modří zavazadla platit?
Hrazená pražská MHD- no fuj, "režijka" a k tomu na jinou firmu. To doufám RAtrupaci silně odsoudí.
Akorát to pojištění zní zajímavě, pokud je opravdu v celá výši hrazeno úrazové, proti hmotným škodám, zdravotní, sociální atd. Znamená to, dostávají čisté mzdy bez těchto daní?
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 21:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Hrazená pražská MHD- no fuj, "režijka" a k tomu na jinou firmu.
Na rovinu, jde to úplně mimo mě a je mi to úplně jedno.
Mě je úplně jedno, co si ze svých peněz budou platit ČD. Pro mě za mě ať platí svým odborářům na konečné třeba společnici.
Mě pouze vadí, že je tato pijavice nasátá na veřejné rozpočty, a hlavně jakým způsobem do ní stát a kraje sypou peníze jak do sudu.

Slim:
ju otázku ji položenou Trupakovi - kde berete jistotu, že dopravce z Trupakova linku o povozuje bez dotací? Přání otcem myšlenky?
Já to netvrdím. Najděte mi, kde jsem napsal, že jezdí bez dotací.
Jezdí tam i další firma:
http://www.jeremi.doprzodu.com/rozklad.html
Jezdí tam i standardní busy PKS. Představte si to. Šílená džungle. Nikdo neví, kdy co jede. Síťovost v čudu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4118
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 23:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Mnohde je totiž objednavatelem objednáno něco, co pro cestující není ani zdaleka výhodné, třeba do množství přestupů a dalo by se to zrealizovat jinak a lépe. Soukromník, protože je orientován na kšeft (a ten bude jen tehdy, když bude zákazník se službou spokojen), si takové řešení (byť zaklínané různými IDS a pod.) nikdy dovolit nemůže. Zkrachoval by....
Motáte opět hrušky s jablky. Pokud si u jakéhokoliv dopravce kraj objedná dopravu v ZDO, je i čistokrevnému soukromníkovi úplně u prdele, jak to funguje a jestli by někde něco nebylo pro zákazníka výhodnější. On dostane zadotováno, co prodělá. Je to stejné jako u taxíkáře, poručte mu sebeblbější trasu domů a radostně ji odjede, protože mu ji zaplatíte.
Vy pořád srovnáváte komerční provoz a ZDO, víte vůbec, co je to ZDO?
Já z tohoto důvodu tzv. vyzobávače rozinek naopak vítám. Alespoň se čeří voda a státní aparát musí být alespoň v pozoru a občas i něco udělat
Státní aparát v tomto případě musí udělat jediné, hodit víc peněz na hromadu ZDO. Opět jste úplně mimo mísu. A zase motáte dohromady ZDO (státní aparát) a komerční dopravu (Liberec).

A argumentaci, že z provozu linky Praha - Liberec ČSAD dotovalo jiné linky v okolí Liberce neberu. ČSAD není dobročinným podnikem, aby se takhle mohlo chovat.
Neberte, nic na tom neměníte. Ostatně já jsem nikdy nemluvil o Liberci a ČSAD Liberec, ale obecně to takto funguje, pokud si kraj sestaví soubor spojů a hodnotí výnos nebo ztrátu vcelku. Záleží, jak si kdo nastaví parametry. Ostatně klasický příklad toho je dotování ČD. Zkuste si představit, že i ziskové spoje mohou být součástí ZDO...

Vazby mezi bývalými ČSAD a úřady zjevně neexistují. Vazby si každý může vytvořit jak chce. Naučte se porozumět psanému textu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 23:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak:
kde berete jistotu, že dopravce z Trupakova linku o povozuje bez dotací? Přání otcem myšlenky?
Já to netvrdím. Najděte mi, kde jsem napsal, že jezdí bez dotací.


Vzhledem k tomu, že ten link na něj jste sem dal v reakci na tvrzení

Soukromník s jedním mikrobusem si své peníze hlídá a než korunu vydá, dvakrát ji otočí. Lid obecný tomu říká "rejžování".
Moloch peníze neřeší. Nakupuje jak je politická vůle, kde se to hodí kamárádům, kamarádům kamarádů, náměstkům, kamarádům náměstků, tuhle zasponzoruje tenis, tuhle najme hlídací agenturu, úklidovou službu, Pendolína od firmy, která mezitím zkrachuje atd. Na konci roku to sečte a rozdíl mezi příjmy a výdaji se nazve dotace na ZDO a celé "veřejná služba".


nenabízí se jiné vysvětlení.
Ostatně pochopil to tak i Petr Vlček v následujících příspěvku, viz "Jo - a ten váš nedotovanej superexpres tam má poznámku" ...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 08:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nenabízí se jiné vysvětlení.
Ostatně pochopil to tak i Petr Vlček v následujících příspěvku, viz "Jo - a ten váš nedotovanej superexpres tam má poznámku" ...


Trošku zamanipulovat, trošku demagogie, inu levičáci všech zemí spojte se.
Zrovna vy dva byste mohli pravidelně připívat do Haló novin ódy na molochy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 08:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trupak: Čili zase žádnej argument...to by ani Haló noviny nesežraly...vono hodit všechno zlý na molochy a molochovitost je víc levičácký než blábolit jen o tom, o čem něco víme, že? Levice měla vždycky nepřítele jasně danýho a to vy máte...Za komoušů mohla za všechno buržoazie a vrazi z Wall Streetu, te´d holt molochy...ostatně i to známkování podle názoru bylo výsadou levice, speciálně tý komoušský...
karel z karlina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.158.114
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 08:22:38    Odkaz na tento příspěvek  

Nechce se mi to ani celý číst, ale jedno je jistý, kdyby se jakejkoliv soukromník choval, jako státní podnikové, je už dávno v prde*li. Ale na druhou stranu, dejte poctivýmu soukromníkovi, to co je schopnej sežrat a projebat sp a vsadim se, že bude mít úplně jiné finanční výsledky. (ono už jenom vyházením darmožroutů z řad kravaťáků,zbylým snížení mzdy na normální úroveň by se zajisté ušetřilo za rok dost).
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 08:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček
Měli bychom si ujasnit všekazy. Je-li pro vás neexistence pevného JŘ nedílnou vlastností všech maršrutek, tak prosím přelepte všechny mé výskyty slova „maršrutka“ souslovím „soukromý nedotovaný minibus“. Já s dovolením budu ale dále používat ten jednoslovný název.
Neexistence JŘ u maršrutek je dána hlavně místními zvyklostmi. Ve střední Asii jezdí jak je napadne, ale tam neexistuje JŘ ani pro „normální“ MHD. Ruské městské maršrutky mají alespoň intervalový JŘ, stejně jako MHD. Není důvod, proč by české maršrutky nemohly mít stejný JŘ jako dotované busy.

Ohl
S předností kamionů jste tu začal vy a s tématem maršrutek to nemělo nic společného
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 08:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čili zase žádnej argument...
A na co chcete vy dva argumenty
Deset let tady MD, kraje a svého času DÚ udržují systém dopravní obsluhy poskytující málo a dost mizerné muziky za astronomické peníze.
Chápu že miliardové dosypy, kumulovaná ztráta z Pendolín převyšující tři miliardy, ohýbání norem DÚ nebo třeba výběrové řízení na Liberec a Most speciálně pro vás dva nejsou argumenty.
Všechny tyhle levárny se sbíhají na nábřeží.
Ty tady celou dobu vystupuješ jako guru a největší obhájce tohoto systému. Na tohle už další argument nemám. Fakt ne.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4126
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 10:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: taky jsm si zatím netykali... To zaprvý. A za druhý chci furt dokola argumenty okazující pravdivost Tvých horečnatých sebejistých prohlášení, A furt nic...odrazit to tím,že by mi argument k ničemu nebyl, je jen důkaz, že pouze přání je otcem myšlenky a argumenty nejsou.
Miliardový dotace samy o sobě skutečně jsou argument na úrovni starších dětí mateřský školky.

Na tohle už další argument nemám
Ale ty nemáš agument na nic, to je tvůj probém...Tobě někdo (Jančura, Blesk) nasadil do hlavy, že se tady vyhazujou prachy z okna, ty o tom víš úplný hovno, ale papouškovat to budeš do skonání světa. Já ani Vlček netvrdíme, že případ od případu to tak není nebo nebylo, ale smáznout šmahem celý ten systém, to je myšlenka hodná opravdu velkého blba.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 11:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Není to nemoc, že máš všechny za blbce?"
Tykali jsme si tu už dávno. To jsi ještě touhle nemocí netrpěl... :-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4510
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

levičáci všech zemí spojte se.
Pravičáku- a k tomu ostatnímu černému vyjádření nebude? Aha- nezajímavé, dělá to za své, takže konec diskuze o všem, o co by v tomto tématu mělo jít...
Nezbýva než zrušit debatu jak o černém a žlutém, tak i o pendolinu a soukoromých nákladních.
ódy na molochy už můžete zpívat. Tak dlouho sa rozdrobovalo a privatizovalo, až téměř vše skoupili "nemološí" státní dopravci velkých zemí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4130
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: tykám zásadně v reakci na tykajícího. takže řečeno citátem z Kolji - my si netykáme, Ty mi tykáš.
Ovšem žádné argumenty pro povrzení tvých výroků to nějak nepřináší.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dlouho sa rozdrobovalo a privatizovalo, až téměř vše skoupili "nemološí" státní dopravci velkých zemí.
Když nedokážeš přinutit to tvoje,a by ti vydělávalo (aktuálně např. CDC), není lepší to prodat, aby to vydělávalo někomu jinému?
Případně se zamyslet nad tím, proč to nevydělává - já vím, to se nesmí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak:
Osobo, nešly tudy dvě děti?...Pleju len...
Vy fakt znáte argumentovat. V diskuzi o osobní dopravě ČDC jako příklad. A jen tak na okraj - těm
zahraničním molochům to te´d už vydělává nebo fimy v jejich vlastnictví jsou dotovány plus minus stejně jako ty bývalé státní? Opakuju pro jistotu - řeč není o nákladní dopravě.
Ostatně otázku, jaký je rozdíl mezi státním molochem domácím a zahraničním, jste taktně pominul, Vaše reakce v předchozím příspěvku se toho ani vzdáleně nedotkla.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potvrzení výroků, argumentovat.
Víš co, nejhorší ze všeho je srážka s blbcem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4134
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím moc dobře a zrovna si to osvěžuju. Takže argumenty nebudou? To je jeden z příznaků té srážky...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4137
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 13:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ano, vytržení z kontextu je taky hezká forma demagogie.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 14:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2634
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 16:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#4137 > vytrzeni z kontextu? Jake?
Vy odmitnete v jednom vlakne podlozit sva tvrzeni s tim, ze je to preci jasne i bez dukazu ... a tady chcete po nekom dalsi argumentaci, kdyz vam jich tady naservirovali pod nos vic nez dost a jeste se divite, ze s vami ostatni odmitaji diskutovat.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4139
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 17:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: klasika, překroutíte si otázku, aby se Vám hodila odpověd, kterou chcete vyslovit. To tady ještě chybělo.

Ala jak chcete - rekapitulace Vašeho linku na historii:
Sim:
...ale dukaz prime souvislosti mezi temito dvema jevy samosebou nemam jinym nez logiku a pravdepodobnost...
...problem neni v tom, ze ma svuj nazor (ostatne, problem vetsiny nasi spolecnosti je zcela opacny), ale v tom, ze ho povazuje za jediny spravny nazor, ktery je mozne akceptovat a ze kazdy, kdo s nim nesouhlasi bezvyhradne je tridni nepritel...

Slim:
Zejména první a druhá citovaná věta se vylučují tak nádherně, že by se nějaká jedovatost přímo nabízela

Sim:
Dokazte mi to ...

Slim:
Důkazů netřeba, kdo chce, pochopí. Pro vás řekněme, že to je moje tvrzení. Pro ostatní důkazem budiž logika, gramotnost a soudnost.


Kdo chce, udělá si závěr sám.

Von totiž důkaz, že jsou dvě věty v rozporu, a důkaz, že tvrzení je pravdivé a podloženo fakty, jsou dvě trošku rozdílné věci, víme? U toho prvního je to fakt jen o myšlení, ve Vašem případě ještě o vůli.




(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
prydery
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2013
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 20:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den všem.
Sleduji poslední dobou místní diskuzi o tom jestli ,,převézt lidi do busu nebo ne ". Tím bych se chtěl zeptat na Váš názor všech diskutujících, jak by jste se tím pádem vyjádřili k trati 160 kde osobní vlaky byli nahrazeny autobusy. Jezdí tam jen pár rychlíku Plzeň - Most a zpět. A po celé této trati zastavují jen: Kaznějov, Plasy, Žihle, Blatno u Jesenice, Kryry, Podbořany, Žatec západ a Žatec. Tato trať je dlouhá 107km. Co vy na to ?
Děkuji za odpověď.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6930
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 21:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zajímavý by bylo vědět o kolik jsou ty busy využívanější než když tam dřív jel (s nevalnou frekvencí) osobák.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 00:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prydery: no nevím jak na 160, ale jsou tratě, kde by asi i ti lidi brali ten autobus radši.
Třeba takový Pernink na trati 142 - nádraží mimo obec na kopci, v zimě super přístupném a s Regionovou se tam prostřídává toto
tam by autobus ve stejném taktu zastavující uprostřed obce byl spíše plus
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 08:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prydery: Toto je moje odpověď.

application/vnd.ms-excelNový JŘ pro trať 160
160.xls (76.8 k)


Přeji příjemnou cestu!

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 08:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby se to nepletlo, vložím to jako samostatný příspěvek:

Moji koncepci, kterou jsem tady zveřejnil, jsem ještě přepracoval.

Poloha R je změněna v řádu minut, konstrukční bod je stále uzel Plzeň v S:00 (dnešní stav). Dle toho se vytvoří uzel Žatec (západ) v S:00, kde bude možný přestup ve směru na Postoloprty (protočení trati 123 o 30 minut).

Rychlíky žádné přípoje v Blatně nebudou mít. Vytvoří se ale čistě osobákový uzel v poloze S:00 s křižováním Os v Petrohradu. Toto řešení bylo zvoleno s ohledem na trať 149 a dlouhou cestovní dobou na trati 161, aby vycházely přípoje na rychlíky do Plzně v Mariánských Lázních. Další pozitivní aspekt je vyřešení křižování mezi osobáky a rychlíky - rychlíky nemusí zbytečně zastavovat. A ještě jedna výhoda - přibližný hodinový proklad mezi osobáky a rychlíky.

Křižování Os-Os: Horní Bříza, Petrohrad
Křižování R-R: Žihle, Žatec západ
Křižování Os-R: Plasy, Podbořany

V budoucnu se vytvoří uzel Louny v L:00 a Rakovník v L:00. Znamená to mírné prodloužení přestupních vazeb na obou stranách, ale alespoň se v Lounech zajistí všechny vazby.

Požadavky: zkrátit jízdní dobu Louny - Lovosice pod 60 minut (plánuje se).

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
prydery
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2013
Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 14:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo máte pravdu, děkuji za Vaše názory. Je pravda že ten autobus mezi vesničkama je skoro o polovinu času rychlejší než vlak. A právě když zrušili ty OS tak navýšili frekvenci busů.
Pro Nostalgia: díky za JŘ
prydery
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2013
Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 14:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a chtěl bych se zeptat, nevíte někdo jak na tom jsou nákladní vlaky na té trase v této době nebo v budoucnu. Protože ta trať se v nedávné době upravovala nejspíš pro ně.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4518
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 08:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 12:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když se dívám do rezervačního systému LE na dnešní poslední spoj, tak mi přijde, že zvyklostí lidí je sednout, zadat economy, koupit, zaplatit a jet. Olomouc z Prahy v Economy za 222, Business za 269 - ten tozdíl 47 korun za to asi stojí.
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 13:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Jenže kdo nejčastěji jede v neděli večer do Olomouce? Studenti. Praha - Olomouc žákovské posledním spojem 166,-

zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
World of Tanks - the Best of the Games
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Klidně se přiznám k tomu, že to dělám stejně. Nehodlám pokaždé kontrolovat, jestli náhodou zrovna dnes není rozdíl mezi Business a Economy dostatečně malý.
jkl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.78.181
Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 14:17:03    Odkaz na tento příspěvek  

LE 1364 vjíždí do stanice Štěpánov..
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 17:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: já to dělám tak, že dávám 2 a 1 pro dospělého a pak jen to co nechci odstraním a hotovo. Už se stalo, že rozdíl byl i 7 korun (252 - 259)
Zacker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 18:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to, že navzdory prvotním informacím o neúspěšné žádosti na přidělení tras, se přece jen v Polsku něco chystá.
http://ekonomika.idnes.cz/leo-express-miri-do-polska-dc6-/eko-dop rava.aspx?c=A130610_172332_eko-doprava_suj
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 18:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V novém návrhu je ráno LE1350 výchozí v 5:50 ze Staráče a odpoledně/večerní LE1363 přijíždí do Staráče v 19:30.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 18:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zacker: no pak už zase zaznělo, že možná jo. Jen když tam chtějí nasadit Flirty mi to přijde, že tam dají ty české a tady to přeci jen vymění za něco méně tramvajového. Protože už z pár zdrojů zaznělo, že se jich chtěli zbavit.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 19:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory #811: Vyměnit? To snad né. Jsou to přece mnohem lehčí vozidla než souprava RJ nebo ČD. Nevozí 90t mrtvé váhy na lokomotivu, která by navíc v noci stála a nevydělávala pokud by se nenašel někdo, kdo by s ní chtěl tahat náklady. Mají přeci nejlepší akceleraci...
(Snad jsem na žádný z hlavních prezentovaných taháků nezapomněl :-))

Škoda že určité prozření přišlo až teď. Docela by mne zajímalo, zda tohle do Leoše nacpali markeťáci Stadleru, nebo ex-zaměstnanci (a nezmínili se o nevýhodách).

Poloprázdná ranní tramvaj 5:30 z Ol je supr. Ve špičce je to horší. Ale šlo by to zlepšit. Nad změnou roztečí sedaček se prý dokonce už i přemýšlí. Přidat k tomu pár drobností, udělalo by to s úrovní cestování své.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 20:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue: mě se ten vlak docela líbí a po tom co všechno dělá RJ jezdím nyní s ním. Jako největší škoda mi přijde, že 1 a 1+ je na konci vlaku, protože uprostřed je jízda klidnější. V 1+ je navíc ještě asi největší hluk z celé soupravy, což je nemilý bonus. Ve 2 by na některých místech mohlo být víc místa, ale na D150 a D151, což je zatím moje jediná zkušenost s Ecenomy mi to nepřijde. Hlavně ty čtyřky jsou průser. Asi před měsícem, možná dvěma jsem se právě s lidma od LEx bavil o něčem jako 2+ v E, kde by bylo nejjednodušší změnit rozteče, s tím, že se o tom uvažuje. Třeba se dočkáme :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4912
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 21:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože už z pár zdrojů zaznělo, že se jich chtěli zbavit.
Ano ze zdrojů JPP. Nic oficiálního.

tady to přeci jen vymění za něco méně tramvajového
A ještě více prohloubí ztrátu? Ale to snad ne. Nebo začnou obíhat smeťáky jako jejich konkurent? To si zrovna nemyslím.

Samozřejmě, že současnou cenovou válku prostě LE nemůže ustát. RJ má tu výhodu, že si může pomoct z jiných oblastí podnikání či z dotovanky na Slovensku. To u LE jaksi nejde.
Takže bych doporučil u LE zvážit, zda má vůbec cenu na této relaci zůstávat. Za současných podmínek prostě nemůžou uspět. Na této relaci je silně převlakováno, ceny jsou tu směšně nízké a lepší to v budoucnu nebude. Protože ani Jančura ani mocní modří nemají rozum a místo čistě ekonomického uvažování je tu jakýsi boj toreadora (RJ) s nasraným býkem (ČD), tedy boj pomalu na osobní úrovni.

Chybou bylo nevybavení Flirtů AC soustavou 25kV/ 5O Hz. Pak by bylo zajisté lepší se vrhnout někam, kde je pole neorané a vozy B standardem a kde by tudíž bylo jednodušší uspět i za cenu, že je tam o něco nižší poptávka.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 21:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na jednu stranu - pozdě bycha honiti...
Pořízené jednotky se tak trochu dostávají do režimu "utopených nákladů". Kdo by je koupil a úprava na něco jiného (např. doplnění AC) je čirá fikce.
Takže dle mého názoru - pokud to LE nezkusí s Pšonky, tak může mírně vylepšovat služby, ale pak se asi bude zuby nehty držet provozu v ČR na stejnosměru (protože zastavení provozu je jen a jen dražší varianta...)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 21:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: ad 2+ - zavádět další cenovou hladinu? Nejsem si jistý, zda by to bylo dobře prodejné.

Na čtyřce jsem si užil první jízdu s Lex - naštěstí jsem byl usazen na prázdnou (jel jsem na blind). A je fakt, že sedět někdo proti mne, tak by to asi nedopadlo moc dobře.
Od té doby na ní jezdím celkem pravidelně - pokud je tedy volná - což ráno nebývá zas takový problém. Ten velký stůl jen pro sebe je prostě fajn. Pokud volná není, tak jedničkou (musí být dobrá cena), jinak RJ.

Celkově ten vláček špatný není. Jen pár drobností by to chtělo...

Zpátky to bývá v 96% RJ - možnost zhasnout kupé a v klidu spát u Lex zkrátka nejde.

Happy:
Nebo začnou obíhat smeťáky jako jejich konkurent? To si zrovna nemyslím.
No, současné Flirty může převelet do Polska (za předpokladu větších tržeb) a sem dát rozumný second-hand. Jak vidět u RJ, stačí pěkná fólie a slova o tom, že to je skoro nové :-)

Chybou bylo nevybavení Flirtů AC soustavou 25kV/ 5O Hz. Pak by bylo zajisté lepší se vrhnout někam, kde je pole neorané a vozy B standardem
Nejsem si jistý kolik KO se již vyměnilo, ale vzhledem k tomu, že Flirty mají async motory, tak narážíme na omezení kolejových obvodů.
- Do Budějic by to nešlo, tam Metrans tahá přes některé úseky TRAXXe dieselem.
- Na Plzeň se nějaké starší KO také nacházely (možná již vyměněno).
- Zbývá Praha-Brno (tady KO v Kutné Hoře - možná již vyměněno) - soutěžit s D1 expresem - tady rychlostí neoslní, takže jedině opět cenová válka.
- Brno - Ova - plná trať, v silné dny by asi jezdil dobře obsazený, ve všední dny bez studentů - no, nevím..

Tím se možnosti pro druhý systém docela vyčerpaly. Na krátkých trasách by se asi moc dobře neuživil..