K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 19. 03. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 19. 03. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3786
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 13:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ještě naposled zareaguju na ty Vaše nesmysly a překrouceniny v tomto vlákně:

podminky eshopove jizdenky nemotivuji dostatecne.
Nikdy jsem neřekl, že ano.

Rozhodne by bylo chybou to vnimat striktne tak, ze motivace = financni zvyhodneni.
Jistě sem pro ilustraci hodíte pár příkladů, které motivují a přitom neznamenají finanční zisk nebo úsporu. Z Čech, podotýkám.

ve statni firme se to tak automaticky bere. soukrome sfere je bezne, ze pokud klesa pocet ukonu, prenastavi se podminky smlouvy, aby platby za spravu systemu byly umerne rozsahu praci.
Hoďte sem pár příkladů, jak snížení počtu pokladen působí snížení rozsahu prací na údržbě sotwaru.

s možností, že se někde zavře pokladna úpplně a cestující bude odkázán na internet, tak nějak v dohledné době nepočítám
... coz je ale nejbeznejsi argument odboraru, proc je nakup na eshopu spatny, bo lidem bere praci a cestujicim pridelava starosti

Vy to máte se čtením špatný, co? Ještě jednou si zopakujte s možností, že se někde zavře pokladna...v dohledné době nepočítám , Vy odboráři.

k nejvyraznejsi uspore by pravdepodobne doslo, kdyby se CD tech baraku zbavily uplne, takže zrušit nádraží a nechat jen hospody a obchody, jo? Pokladnu pryč, čekárnu pryč, hajzly pryč, úschovnu pryč...a kde by Radimovi cestující složili hlavy? Můžte objasnit nějakou praktickou využitelnost tohohle výmyslu? Myslím v reále? vynechte přitom Prahu, hl.n., takové nádraží druhé není a nebude a jako příklad, jak se nádraží uživí z těch pronájmů, je to pro zbytek sítě hovadina.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6393
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 13:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste si vygůglit to Bavorsko. Když de prodat jakýkoli jízdanky po netu tak tohle nemůže bejt problém:-)

Nápověda - existuje "celostátní síťovka" zvaná Bayernticket. Pro 1 a více kusů. A hlavně - platí prakticky ve veškerý VHD - od vlaků regio (tedy u nás od expresu níž...) přes snad veškerou MHD (možná tam nejsou nějaký místní vesnickoměstký MHD typu Beroun nebo Kralupy co jedou jen tu a tam) po venkovský busy. Dtto jízdenky pro jednotlivou jízdu. Kupodivu ještě nepřišli na to že k využití IDS je nutná píčová karta a asi jsou úplně blbí než netušej že pro cesty typu Norimberk - Mnichov je daleko lepší probrouzdat web pěti různejch dopravců a dělat si srovnání jako při nákupu letenek do Thajska.

Jinak pokud stojí auto před barákem tak při zjištění že je třeba si vyzkoušet několik éšopů, tu a tam se registrovat nebo si nechávat vystavit nějaký kreditový jízdanky a bukovat všechny myslitelný spoje s odbukováváním podle toho kerej stihnu není co řešit - nebude to ani jeden z několika superdopravců ale auto.
retardér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.28.155.196
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 13:56:55    Odkaz na tento příspěvek  

Promiňte, ale nechápu, čím je v tomto vinen Leoš Novotný, že Ministerstvo dopravy na přípravu celostátního IDS kašle a své úsilí raději věnuje prosazování monopolu jednoho železničního dopravce? Nepláčete na špatném hrobě?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže každý cestující sám zaplatil 3 km jízdy vlaku.
A to je dobře nebo špatně / hodně nebo málo?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5968
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice moc nechápu co a hlavně proč to řešíte s online nákupem, ale třeba já si u ČD online kupuju i lístek z Pardubiček do Chocně - zapnu doma na chvíli počítač než jdu na vlak. Prostě mi to to tak vyhovuje, je tam malinký bonus za nákup online a nemusím sebou tahat peníze, bo platím bezhovotostně. Přijde mi to tak pohodlnější. Nevím co by na tom mělo být nevýhodné.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3789
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Nikdo přece neříká, že je na tom něco nevýhodného. Ale co když půjdete z Chocně z hospody, kde sjte se pohádal s holkou a jedete spát zpáky domů do Pardubiček? Půjdete rovnou na nádraží...je špatně, že tam je otevřená pokladna?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2512
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3786 > Jistě sem pro ilustraci hodíte pár příkladů, které motivují a přitom neznamenají finanční zisk nebo úsporu. Z Čech, podotýkám.
- LEČO nabizi moznost zrusit jizdenku bezplatne, pokud zadate platny majl. Nic vas nenuti zadavat vas platny majl, ale motivuje vas to, bo vam to prinasi vyhodu oproti variante, kdy si nejakou skruzmaz znaku vycucate z prstu
- zluti nabizi zdarma kreditovou jizdenku, ktera vam (krome slevy) umoznuje nakupovat na jednom uctu listky pro celou rodinu, mate to pekne pohromade, s jednim spolecnym kreditem. Nic vas nenuti k tomu to takhle delat, muzete si klidne zalozit kreditek kolik chcete (coz vas nic navic nestoji), ale je to takhle pohodlnejsi, proste si nemusite pamatovat kdo ma jakou jizdenku.
- modri zpocatku davali moznost zaskrtnout si "mistenka k jizdence zdarma", coz muze byt chapano jako sleva pro toho, kdo by si mistenku koupil tak jako tak, ale zaroven motivace, aby si pohodli mistenky vyzkousel i ten, kdo by nad tim jinak ani neuvazoval.
- dalsi motivaci (napric dopravci) jsou satisfakce; pokud prijedete pozdeji nez xxx z duvodu yyy (dle podminek), vratime vam zzz% z ceny jizdenky. To take neni v optimalnim pripade zisk ani uspora (bo v optimalnim pripade se jede bez zpozdeni a nahrady nejsou nutne)
- vseobecne jedna z motivaci na eshopu je bezhotovostni platba, u zlutych je to i kreditovy system, u modrych by to byla elektronicka penezenka, kdyby byla na eshopu pouzitelna

Hoďte sem pár příkladů, jak snížení počtu pokladen působí snížení rozsahu prací na údržbě sotwaru.
Proc? Ja neprovozuju stovky zarizeni stejnyho charakteru ... ale treba u nas ve fabrice je bezny, ze kdyz u jednoho dodavatele omezime pocet tiskaren jim servisovanych na polovinu, pausalni platba rozhodne nezustane na stejne vysi, jako byla pri servisovani puvodniho rozsahu.

Ještě jednou si zopakujte s možností, že se někde zavře pokladna...v dohledné době nepočítám , Vy odboráři.

Jak myslite ... klidne si to zopakuju, ale nevim, co by mi to melo prinest: s možností, že se někde zavře pokladna...v dohledné době nepočítám , Vy odboráři.

Spis me zajima, proc musite moci mermo argumentovat tam, kde to neni protiargument? Pokud se s vami budu u piva bavit a vy mi budete rikat o tom, ze klesly teploty a pomrzly kytky ve skleniku ale ze je snad zachranite, ja se zminim, ze soused se na sklenik vykaslal uz pred lety ze stejnyho duvodu (a uz je nezachranil), tak vy budete chtit, abych vam zopakoval, ze vy ty svoje urcite zachranite?

Můžte objasnit nějakou praktickou využitelnost tohohle výmyslu? Myslím v reále?
O voze a koze. Ja tvrdim, ze barak, kterej je zavrenej (opravdu to neni priklad hlavniho v Praze, nic tam neni, ale prachy to zere, je neco, ceho by se mely drahy zbavit ... coz ale neudelaji, protoze by to pak mohl koupit a nedej boze vyuzivat nejakej fuj fuj soukromnik. Ze jste si to otocil jinak, je vase vec.

Petr_vlček#6393 > ja sice nemcinou vladnu, ale reknu otevrene, ze se mi nechce pokousavat se podrobne tim systemem, kdyz se tam stejne v dohledne dobe vlakem nechystam.

Nicmene, propojenost do jednoho systemu s busama a zaroven zeleznici jako pater a busy k tomu jako zebra, tyhle informace se ke me donesly. Spis mi slo o konkretni nastaveni tarifniho systemu - jestli je jedno, kterym vlakem a kudy do cile dojedu, nebo ne - treba v Praze je mozne pouzivat esko jako regulerni MHD, ale pozor - na SMS jizdenku neni mozne vlak pouzit. V Plzni podle dany zony muzi na mistni litacku jezdit z Rokycan do Tremosne a je jedno, jestli busem nebo vlakem, staci mit predplacenou zonu. Na celodenni listek taky muzu jezdit podle zony, ale na jednotlive jizdne vlak pouzit nejde.

Jinak pokud stojí auto před barákem tak při zjištění že je třeba si vyzkoušet několik éšopů, tu a tam se registrovat nebo si nechávat vystavit nějaký kreditový jízdanky a bukovat všechny myslitelný spoje s odbukováváním podle toho kerej stihnu není co řešit - nebude to ani jeden z několika superdopravců ale auto.

Tak v mem pripade to je kolikrat auto i v pripade, ze se jede s jednim dopravcem, ale aby to vyslo rozumne, lomi se jizdne, kombinuje se s mistenkama a pro kazdyho musi byt svuj ucet nebo je nutne si pamatovat cisla dokladu. Proste je to o te motivaci a o tom, jestli konkretni dany zpusob cestovani vyhovuje, nebo ne.

Ono totiz, ten pravy vyznam jednotneho tarifniho systemu s navzajem uznavanymi jizdenkami prichazi v okamziku, kdy kvuli zpozdeni ujede pripoj - do te doby je to jen o pohodlnosti (coz je dost relativni).

Ohl#4011 > tim chcete rict, ze je lepsi barak, kde nic neni (pokud tam nejsou houmici), je lepsi udrzovat aby nespadl a sypat do nej penize, prestoze ho nepotrebuju a pravdepodobne potrebovat nebudu?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4013
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barák, kde nic není a je o něj zájem, je nejlepší prodat.
Barák, o který není zájem, je ekonomicky nejvýhodnější nechat spadnout a rozkrást. Neboť i demolice stojí majitele peníze.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 17:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl#4013 > ... a je o něj zájem, je nejlepší prodat.
Jedno komu, nebo soukromnikovi ne?

o který není zájem, je ekonomicky nejvýhodnější nechat spadnout a rozkrást. Neboť i demolice stojí majitele peníze.
Souhlas, jenze - protoze jsou to verejnosti pristupne prostory (mnohdy jedina pristupova cesta k vlaku), tak to tou nejlevnejsi variantou proste resit nejde - ono staci, aby na vas v zime spadl rampouch ze strechy a muzete se na majiteli hojit pri leceni.

At chceme nebo ne, majetek proste zavazuje. A pokud se ho nechci zbavit, musim se o nej starat.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 21:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať chceme nebo ne, majetek prostě zavazuje. A pokud se ho nechci zbavit, musím se o něj starat.
To jste mi zase připomněl katolickou církev a její parazitismus na veřejných financích.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3793
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 23:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: opět Vaše klasika. Bod po bodu:
LEČO nabizi moznost zrusit jizdenku bezplatne, pokud zadate platny majl. Nic vas nenuti zadavat vas platny majl, ale motivuje vas to, bo vam to prinasi vyhodu oproti variante, kdy si nejakou skruzmaz znaku vycucate z prstu
Neboli finanční motivace, šetříte storno. Takže blbost
- zluti nabizi zdarma kreditovou jizdenku, ktera vam (krome slevy) umoznuje nakupovat na jednom uctu listky pro celou rodinu, mate to pekne pohromade, s jednim spolecnym kreditem. Nic vas nenuti k tomu to takhle delat, muzete si klidne zalozit kreditek kolik chcete (coz vas nic navic nestoji), ale je to takhle pohodlnejsi, proste si nemusite pamatovat kdo ma jakou jizdenku.
Jedne kreditka pro celou rodinu je motivace k čemu? Abyste půlce rodiny nekupoval jízdenku u kasy?
- modri zpocatku davali moznost zaskrtnout si "mistenka k jizdence zdarma", coz muze byt chapano jako sleva pro toho, kdo by si mistenku koupil tak jako tak, ale zaroven motivace, aby si pohodli mistenky vyzkousel i ten, kdo by nad tim jinak ani neuvazoval.
Neboli opět finanční motivace, místenka zdarma, opět blbost.
- dalsi motivaci (napric dopravci) jsou satisfakce; pokud prijedete pozdeji nez xxx z duvodu yyy (dle podminek), vratime vam zzz% z ceny jizdenky. To take neni v optimalnim pripade zisk ani uspora (bo v optimalnim pripade se jede bez zpozdeni a nahrady nejsou nutne)
Satisfakce není vázána na způsob nákupu jízdenky, blbost totální
- vseobecne jedna z motivaci na eshopu je bezhotovostni platba, u zlutych je to i kreditovy system, u modrych by to byla elektronicka penezenka, kdyby byla na eshopu pouzitelna
U pokladny nelze platit bezhotovostně. Aha.

treba u nas ve fabrice je bezny, ze kdyz u jednoho dodavatele omezime pocet tiskaren jim servisovanych na polovinu, pausalni platba rozhodne nezustane na stejne vysi, jako byla pri servisovani puvodniho rozsahu.
U Vás ve fabrice se počítá tiskárna mezi software? Kde to je? Já jsem mluvil o platbě za správu softwaru.

O voze a koze. Ja tvrdim, ze barak, kterej je zavrenej (opravdu to neni priklad hlavniho v Praze, nic tam neni, ale prachy to zere, je neco, ceho by se mely drahy zbavi
Já myslel, že už jste někdy na nádraží byl, Vy nevíte, že nádraží nerovná se pokladna?

Ty odboráře jen pro zasmání - já píšu, že s rušením pokladen nelze s rozvojem e shopu počítat a Vy reagujete, že propouštění pokladních je hlavní argument odborů proti e shopu. Nemůžete se odkopat líp. Kdybych se zeptal dvaceti diskutujících, kdo takto mohl reagovat, pozná Vás osmnáct z nich.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.5
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 00:49:00    Odkaz na tento příspěvek  

Slim - dokážete pochopit, že ač třeba na kreditovce SA je finanční motivace, tak si ji klidně lidi pořídí z jiných důvodů, např. že je to pak pohodlnější ohledně rezervací pro celou rodinu atd. jak psal Sim? Nebo to má ten člověk říct, hele, já to nemám kvůli levnější jízdence, ale kvůli pohodlí, tak mi můžete účtovat plnou cenu jako bych kreditku neměl, ale jinak ji používat budu?
Asi když ta jízdenka je levnější, tak jede za míň, ale původní motivace k využívání tohoto systému to být nemusela.

Co vlastně nechápete na tomto: Jedne kreditka pro celou rodinu je motivace k čemu? Abyste půlce rodiny nekupoval jízdenku u kasy?

Jistě že to může být pro takové cestující motivace. Mít jednu kartu a ne 5 nějakých "IN" karet a pohodlně všechno řešit s jedním číslem/heslem/kartou kterou nemusíte mít ani u sebe, což se může také hodit. A jak se to může hodit ponechám na vaší fantazii, určitě na něco přijdete (i když asi v negativním)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 07:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg: Díky za nekonfrontační styl. Upřesním. Řeč je o motivaci k nákupu jízdenek na internetu namísto stání u pokladny. Mít jednu kreditovku pro celou rodinu asi nese ty výhody, co popisujete, ale pokud jsem doteď kupoval rodině jízdenky u kasy, pak to, že si můžu pořídit jednu kartu místo pěti, na tom nic nezmnění. Nepřiměje mě to překlopit se na internet. To jsem tím chtěl říct.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dojezd na konečnou
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:47:04    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: "(ve spolupraci s ministerstvem dopravy a krajemi)"

Jasný, můžem tam dát třeba krájení

"Idealni pripad je ten, kdy vy nekoho vychovavate, ale on ma pocit, ze ho tim motivujete."

Ano, tomu se říká manipulace. Podobnost s Vašimi příspěvky čistě náhodná
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 10:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3795 > Řeč je o motivaci k nákupu jízdenek na internetu namísto stání u pokladny.
Prave ze neni, pane kolego. Pozadavek totiz byl:
Jistě sem pro ilustraci hodíte pár příkladů, které motivují a přitom neznamenají finanční zisk nebo úsporu. Z Čech, podotýkám.

Je to z Cech? Je. Je to motivace bez primeho financniho zisku? Je. Napsal jste, ze chcete priklady motivace k eshopu? Nenapsal. Tak se ted nevykrucujte.

Slim#3793 > Satisfakce není vázána na způsob nákupu jízdenky, blbost totální
Ale je vazana, u nekterych typu jizdenek je satisfakce vyloucena - donedavna se jednalo hlavne o zlevnene jizdenky s moznosti nakupu pouze na eshopu nebo automatu.

U pokladny nelze platit bezhotovostně.
Ted uz asi lze vsude, jeste pred nedavnem to slo jen na nekterych kasach a musel to clovek rikat predem. Nehlede na to, ze nakup bezne jizdenky se tak prodlouzi asi 4x => demotivace

U Vás ve fabrice se počítá tiskárna mezi software?
Ne, u vas ano?
Kde to je?
Tam, kde pracuji.
Já jsem mluvil o platbě za správu softwaru.
A ja o tom, ze o platbe softu nemam zkusenosti a proto jsem uvedl jako priklad neco, co funguje podobne.

Já myslel, že už jste někdy na nádraží byl, Vy nevíte, že nádraží nerovná se pokladna?
Byl (urcite casteji a vicekrat nez vy) a vim. Jen nevim, proc se na to ptate? Tematem prece bylo, jestli je mozne diky eshopu pokladny vyrazne omezit a tim usporit. A moje odpoved zni, ze ano, ze to mozne je.
Zaroven je tu ale realita CD, ktere - bez ohledu na eshop - na spouste mist proste nadrazi zavrely, zamkly, kasu i cekarnu zrusily ... a za to proste eshop nemuze. Takovychdle budov maji CD v majetku spousty a musi se o to starat, prestoze vyuziti neni zadne a pravdepodobne ani zadne nebude. Prodavat ani bourat to ale nechteji, protoze bourani neco stoji a pri prodeji by to nedej boze mohla vyuzivat konkurence, takze radsi tyto budovy bez uzitku budou stejne dal vysavat firemni rozpocet kvuli nutne udrzbe a zabezpeceni (treba pred houmlesaky). A ja na to upozornoval z toho duvodu, ze se mi tenhle stav nelibi - proste na nadrazi bud ma byt barak funkcni (s pokladnou a cekarnou, nejlepe aspon s hospodou a trafikou, aby to tam zilo i v dobe, kdy nejede vlak), nebo tam nema byt vubec.

Teprve tim, ze se takoveho bremene modri zbavi, se pak vyrazne usetri, kdyz uz je ta kasa (a cekarna a vse ostatni) zavrena ... pouhe zruseni pokladny a usetreni na platu a zarizeni (vcetne toho softweru, protoze pochybuju, ze licence bude vydana na neomezene mnozstvi kompjutru) sice nejakou usporu prinese, ale je to polovicate reseni, ktere zaroven prenese ty neprijemnosti na cestujiciho. Kdezto uz to uplne zbaveni se stavby pak cestujici pociti spis pozitivne - porad je lepsi jit jen na zastavku s pristreskem, nez cestou tam chodit kolem zdevastovaneho baraku plneho bezdomovcu.

Mimochodem, je to v tomhle ohledu asi uplne mimo tema vlakna diskuse i tematu eshopu, ale rad bych slysel vas nazor na to, jestli soucasny stav zastavky Praha - Vysehrad vidite jako optimalni - a pokud ne, jaky byste jako optimalni videl.

Slim#3795 > Díky za nekonfrontační styl.
Taky bych vam za nej rad podekoval, pokud byste se k necemu takovemu snizil.

hmmm > chteli se mi napsat "kraji", ale to mi s krajenim prislo jeste vice spolecne ;-)

tomu se říká manipulace
Mno, pak by bylo asi vhodne zrusit vse spojene s vyrazem "skola" a nazyvat to pravym jmenem ;-)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6397
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 11:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Souhlas, jenze - protoze jsou to verejnosti pristupne prostory (mnohdy jedina pristupova cesta k vlaku), tak to tou nejlevnejsi variantou proste resit nejde"

Vy ste asi nebyl na nádraží nejen v tom Německu ale ani v Polsku - třeba v takový Lubawce. Ostatně i u nás již máme nejeden případ kdy nádražní buádova zanikla samospádem a přesto se dá k vlaku dostat...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 11:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček#6397 > jak to myslite?

Ja narazim na to, co jsem psal Ohlovi - ze pokud je nadrazni budova jedinou oficialni cestou k vlaku, staci, aby na nekoho cestou na vlak neco spadlo a je zle => z toho duvodu "nemuze" (coz samosebou znamena, ze muze, ale riziko problemu neni zrovna male) nechat majitel budovu jen tak spadnout.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 13:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten fanatismus některých internetových blbečků je až k neuvěření, prostě pokud si nekoupíte jízdenku přes net, tak jste pro ně z planety opic.

Pro ně už snad ani realita neexistuje, vnímají svět veskrze internet, na kterém jsou přilepeni 24 h denně.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3799
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 13:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Řeč je o motivaci k nákupu jízdenek na internetu namísto stání u pokladny.
Prave ze neni, pane kolego. Pozadavek totiz byl:
Jistě sem pro ilustraci hodíte pár příkladů, které motivují a přitom neznamenají finanční zisk nebo úsporu. Z Čech, podotýkám.


Tak kde máte ten příklad, který nepřínáši zákazníkovi zisk nebo úsporu a přitom ho motivuje?? Furt ho nevidím. Že místo pěti kreditovek můžu mít jednu, to je bomba po tloušťku peněženky, ale funguje to pouze v případě, že už pomocí kreditovky nakupujete, takže kde je u existující kreditovky motivace, abyste přešel na eshop?

Já jsem mluvil o platbě za správu softwaru.
A ja o tom, ze o platbe softu nemam zkusenosti a proto jsem uvedl jako priklad neco, co funguje podobne.

Klasická ilustrace Vašeho způsobu argumentace. Má být letos hodně švestek. ..To nevím, ale tenhle novej sultán marockej má prý být moc hodnej člověk.

Prodavat ani bourat to ale nechteji, protoze bourani neco stoji a pri prodeji by to nedej boze mohla vyuzivat konkurence,
Jistě sem hodíte příklad takto zchátralého nádraží, po kterém by radostně skočila konkurence a udělal z něj ráj na zemi. Třeba na některých trasách, na kterých konkurence jezdí a staví. Paranoia se tomu myslím říká.

usetreni na platu a zarizeni (vcetne toho softweru, protoze pochybuju, ze licence bude vydana na neomezene mnozstvi kompjutru) sice nejakou usporu prinese
Tak znovu: Správa softwaru není údržba tiskáren a nemá naprosto nic společného ani s poplatky za licence. Má být letos hodně švestek...

na nadrazi bud ma byt barak funkcni (s pokladnou a cekarnou, nejlepe aspon s hospodou a trafikou, aby to tam zilo i v dobe, kdy nejede vlak), nebo tam nema byt vubec.
Kášňu rozbourovať, stromy popíliť.

rad bych slysel vas nazor na to, jestli soucasny stav zastavky Praha - Vysehrad vidite jako optimalni
Zrovna tohle nádraží už ČD dáááááávno nepatří. Stačí zagooglit.
http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1dra%C5%BE%C3%AD_Praha-Vy%C5%A 1ehrad
Prý bude letos hodně švestek...

Díky za nekonfrontační styl.
Taky bych vam za nej rad podekoval, pokud byste se k necemu takovemu snizil.

Nápodobně, příteli...

Mimochodem, k tou Vašemu bourání nádraží - stačil jste si všimnout, že nemálo z nich je v seznamu památkově chráněných a nemálo z nich by bylo zařazeno, pokud by někdo projevil snahu je zbourat? Ona ta Fantova budova na hlaváku je dneska v podstatě úplně k prdu...že?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 14:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3799 > Tak kde máte ten příklad, který nepřínáši zákazníkovi zisk nebo úsporu a přitom ho motivuje?
Jak u blbejch na dvorecku ... v prispevku 2512 v peti exemplarich :-D

...funguje to pouze v případě, že už pomocí kreditovky nakupujete...
Proc?

proto jsem uvedl jako priklad neco, co funguje podobne.
Má být letos hodně švestek. ..To nevím, ale tenhle novej sultán marockej
Marockej sultan funguje podobne jako svestky?

Jistě sem hodíte příklad...
Pletete se, nehodim.

Správa softwaru není údržba tiskáren
Zajimave, ze se na tom shodneme, jen nevim, proc to vytahujete.
a nemá naprosto nic společného ani s poplatky za licence.
A s cim ma tedy neco spolecneho? S vasimi svestkami?

Zrovna tohle nádraží už ČD dáááááávno nepatří.
Tvrdim nekde, ze patri? A vasi odpovedi na mou vyzvu se dockam?
Nebo to je mysleno tak, ze na vyzvu "rad bych slysel vas nazor na to, jestli soucasny stav zastavky Praha - Vysehrad vidite jako optimalni..." reagujete "Prý bude letos hodně švestek... "???

...stačil jste si všimnout...
Ano, stacil ... co tam mate dal?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 15:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoďte na Sima někdo Deku!

Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4019
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 15:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prodavat ani bourat to ale nechteji,
Ale prd. Kromě několika málo výjimek je ani nikdo nechce.
na nadrazi bud ma byt barak funkcni (s pokladnou a cekarnou, nejlepe aspon s hospodou a trafikou, aby to tam zilo i v dobe, kdy nejede vlak), nebo tam nema byt vubec.
No jasně. Ideální stav. Jenže se dá uskutečnít jen tam, kde to je možné. Nechcete si založit firmu, která bude provozovat hospy a trafiky např. ve stanicích typu Dětřichov nad Bystřicí?
Když teď zavřela dveře příjemná hospůdka tady,

kde se přestupuje a je to východisko turistických cest.Jenže - přestupy pár minut, v blízkém okolí hospod jak máku a mimo tur. sezónu se neuživí. Na vlak se nečeká hodiny...
(mmch-v nádru funguje pokladna,čekárna, kávomaty a apartmány.
by to nedej boze mohla vyuzivat konkurence
No jasně. A netvrdili tady žlutofilové, že soukromníci vůbec žádná nádraží nepotřebují?
Tak ja to tedy je?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6401
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 16:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak on nádražka se jak vidno neuživí ani v Berouně. Dokonce mám dojem že se tam neuživili ani Čongové s bobikstánkem. A to tam v okolí nic moc není kromě pívovaru zatímco firem tam kolem nádra tak málo není.

Z trapného pokusu o "živá nádraží" se tam drží Relaj (Sorry spolehlivě nevedem...) + Ministr Bejkr. Vedle pak stánek s Fernetama. Zatímco v tý jedný zkulturněný půlce (na druhou asi došly prachy a chuť...) žije ten bejkr a fernety, v tý "mrtvý nádraží" je ten Relaj a "starej" stánek s občerwstvením. + "nesmrtená houmlesárna" v podobě baru Horizont...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6799
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Dokonce mám dojem že se tam neuživili ani Čongové s bobikstánkem.

Ona ta kuchyně taky za moc nestála. Jestli je to ještě v provozu netuším, ale já už tam nechodím. "Vůně" přepálenýho tuku mě dokonale odradila.

To co je v Berouně v současnosti, podle mě snad ani není zárodkem "Živého nádraží", to je jen narychlo (trvalo to ale hodně dlouho) sehnaný pronájem, aby se neřeklo, když už se tak rychle muselo vystěhovávat to původní. Zajímavý je, že potraviny zmizet musely, ale Marešová a její nálevna s hajzlíkem za rohem vstupních šoupaček, setrvat mohla.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 21:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: taky nechápu jak může hygiena podnik podobného typu jako Horizont povolit do provozu bez hajzlů

Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 21:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6412
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 21:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řek že ofiko má jakoby nádražní hajzly. Že od toho má klíče.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 23:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 11:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 21:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při čtení článku o teprve druhém vykolejením shinkansenu jsem se snažil najít i nějaké fotky toho vlaku, zejména interier. Povedlo se, možná jsou to jen staré fotky, ale z toho co jsem našel mi přijde Leošův Flirt co se interieru týče dálkovější než právě tento japonský rychlovlak. Za případné vyvedení z omylu pomocí fotky budu rád
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 22:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fottek interiéru šinkanzenu mám, co chcete vidět konkrétně?
Když tak na mail.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 23:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se zase svezl Leem. Poučen z předchozí cesty jsem si nevzal místo u stolečku - a opravdu, na nohy bylo místa dost. Ale do šířky místa nepřibylo, na několikahodinovou cestu je toho místa prostě málo.
Zpátky mě Leo "naštval", protože zvýšil ceny během dne, kdy jsem se dověděl, v kolik hodin mám jet, a tak jsem zvolil ČD. Dobře jsem udělal, 6místné kupé ve srovnání s Leem je prostě nebe a dudy.
Jediná výhoda pro mne tedy zůstává rychlost a za jistých okolností flexibilita.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.5
Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 23:43:51    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tak samozřejmě, pokud někomu vyhovuje kupovat jízdenky u pokladny, tak nepůjde jen tak na internet /zvláště pokud není zvyklý vyřizovat i další věci na internetu/, vyhovuje mu to, je takto zvyklý - nemám s tím nejmenší problém /nebudeme řešit konkrétního dopravce a možnost, že při nevyužití internetu může být vyprodáno atd. - jen to zda přijdu na pokladnu nebo koupím předem na netu/.

Pak jsou zde ještě kombinace typu koupím jízdenky na pokladně "do zásoby" když vím že občas jezdím na dané lince a na netu/přes mobil si jen rezervuju konkrétní spoj dle situace, ono někdy třeba spoléhat u SA na Florenci na pokladnu se nemuselo vyplatit, protože fronta až... jsou vůbec u vlaku otevřené jízdenky nebo jen kreditovky?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 08:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Staci do googlu zadat "shinkansen interior", vyhledavat obrazky a mate jich hned nekolik desitek... Pro pripadne srovnavani doporucuji zohlednit, ze Shinkanseny maji vyrazne sirsi skrin nez evropske vlaky (cca. o 400 mm vice nez ICE3) a ze je interier delan pro mensi a stihlkejsi Japonce.
Pajan057
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.183.42
Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 18:08:31    Odkaz na tento příspěvek  

Právě sedím na palubě LE 1363. V soupravě už delší čas topí pouze notebooky cestujících (už je docela zima), ale aspoň wifi dneska jde dobře :-)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 20:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: jistě, ovšem to už jsem udělal a vidím uspořádání 3 ulička 2, kde tedy i těch +400mm už terno neudělá. Stejně tak zohledňuju, že japonci jsou menšího vzrůstu, ale police na zavazadla jsou snad ještě zoufalejší než u flirtu a hlavně tam ten vlak jezdí trošku jiné vzdálenosti, i když výrazně rychleji.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 20:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajan: tak ještě to můžou vytopit vodou z WC, stačí ucpat odpad a párkrát spláchnout
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 7-2012
Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 22:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes 15.03.2013 na LE1363 dvojče 3+4
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 16. března 2013 - 13:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady máš ty fotky Glory. Je to řada 700.
P.S. Jsou moje vlastní, kdyby někdo něco řešil.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 16. března 2013 - 15:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Díky
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. března 2013 - 20:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: ješrě bych dodal, že rozteč sedadel je větší, než u ICE a TGV. Někde na internetu mají stránku, kde se to porovnává. Koneckonců, ta trojsedačka se dá otočit kolem svislého čepu uprostřed délky trojsedadla. Normálně rostlý Japonec nemá šanci poznat, že je před ním další sedadlo.
Podle mě je to o kus pohodlnější, než ta "autobusová" sedadla v nějakých Bpee.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 17. března 2013 - 01:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono sedadla v A(B)ee a A(B)pee jsou pohodlné jak trestná lavice. Ampz jsou na tom stejně. To už jsou lepší klasická A či B nebo Bmz.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 17. března 2013 - 17:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

add Brr. V tom starším typu Šikiho byly sedačky otočne jak popisuješ. U té "kachny" řady 700 to bylo trošku jinak, ale detaily musím pohledat. My se při těch jízdách spíš kochali a zkoumali palubu. A už je to delší dobu a od té doby jsem viděl větší šílenosti planety . Delší souvislou jízdu jsme právě měli jen s tím starším typem. Ale pro představu. Ty spoje jely 18.00, 18.04, 18.10, 18.14.... častěji jak tramvaj v Praze.
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 17. března 2013 - 20:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další moderní rychlíková souprava na cestě do Ostravy!! Po žlutém peršingu a černé "tramvaji" nastupuje Rychlíkový Elefant!
http://ekonomika.idnes.cz/drahy-presunou-elefanty-na-rychliky-dvc -/eko-doprava.aspx?c=A130316_201246_eko-doprava_suj
Asi tady čtou vaše nářky na dotované koženky...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 08:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U kachny je to přesně stejně. Možná mám někde fotku trojsedačky otočené o 90 stupňů.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 09:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Ta sirka bylo srovnani s ICE3 - ve srovnani s cernou tramvaji je to uz 480 mm (ovsem vne), coz jsou prakticky 2/3 sirky sedadla - pokud by byla o neco uzsi ulicka, mate tu dalsi radu sedadel bez omezeni jejich velikosti.

...hlavně tam ten vlak jezdí trošku jiné vzdálenosti, i když výrazně rychleji.
Pro pohodli je rozhodujici cas, ktery ve vlaku stravite, ne vzdalenost kterou ujede...

Pokud jde o police - mozna ma Shinkansen zvlastni police na objemna zavazadla a pak je to jedno.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 18:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl#4019, Petr_vlček#6401, Zapa#6799 > tak ona nadrazka muze fungovat v ruznych rezimech. A vsechno ma svoje pro i proti:

- tusim ze v Moste byla nadrazni hospoda na prvni pohled docela nevabne vypadajici, ale nakonec jsem odchazel prijemne najedenej a spokojenej

- na Spicaku byla hospoda na prvni pohled prijemna a utulna, jidlo taky nebylo zly, ale problem byl s obsluhou. Vse trvalo dlouho a mel jsem strach, jestli si vubec stihnu objednat driv, nez prijede muj vlak. Matne si pamatuju, ze jsem snad dojidal a dopijel narychlo v okamziku, kdy uz vlak byl videt. Od par dalsich lidi vim o stejnych zkusenostech - pry je to dane tim, ze obsluha hospody udajne vedle prodava listky a nemuze byt na dvou mistech najednou. Co je na tom pravdy, netusim.
- v Plzni na hlavnim je spis jidelna nez hospoda, ale presto pusobi diky nedavno predelanemu interieru pekne a utulne. A hlavne, neni to vubec nedustojny bufet, co tu byval pred tim.
- myslim ze to byl Rakovnik, kde pred uz nejakou dobou ve vecernich hodinach v mistni nadrazni putyce s umakartovymi stolky hostinska roztocila tak dve plata pullitru mistniho piva ... my tam cekali na vlak (tenkrat na sebe busy s vlakama navazovaly s hodinovou pauzou, asi na to pivo) a nechapali jsme, proc tolik piva (za pul hodiny mela hospoda zavirat) - pokud by ho chtela vylit, mohla to lejt rovnou do drezu a nemusela spinit sklo. Odpoved prisla zvenci - z niceho nic se rozrazily dvere a dovnitr se nahrnul dav lidi ... to, co se v tu chvili odehravalo na baru, bylo jak nekde ve filmu. Lidi pristupovali k pultu s pripravenym obnosem v ruce a jak volne kraceli, dostali do ruky pullitr ... behem asi tri minut byly tacy prazdne a vsechna mista k sezeni v hospode zaplnena. Do odjezdu vlaku zbyvalo jeste nekolik minut, takze ti rychlejsi si stihli dat jeste jednu rundu ... a pak hura na vlak.

Ja na jednu stranu chapu, ze nadrazi neni u ceske verejnosti neco, kde by ocekavali vrchol komfortu a vstricnosti, ale ... proc je to tak? Jak je mozny, ze se snaz uzivi hospoda pres ulici u nadrazi, nez primo v nadrazni budove? Je to tim, ze na nadrazi clovek ceka houmlesaky? Nebo lidem nevoni tradicni zeleznicarsky pristup, takze kontakt s drahou se snazi omezit jen na to nejnutnejsi, bo ho cekaj i v hospode?

Me by fakt zajimalo, proc to tak je ... logicky ta hospoda (ale treba i trafika nebo holicstvi a podobne sluzby) muzou na tom nadrazi fungovat v principu lepe, protoze o prisun potencialnich zakazniku se postara draha. Tedy aspon teoreticky ... a jaka je praxe? Kdyz se bude kdokoliv z nas bavit s kamarady, kam pujde parta na pivo, jak budou koukat na toho, kdo navrhne nadrazni hospodu? Jako na genia, nebo na idiota?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 20:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jestli jsou ty kachny široké 3,36 m, tak i při uspořádání 3+2 připadá na sedačku v průměru víc šířky než v tom "českém" širším busu. Takže i když stěny vlaku budou robustnější a ulička průchodnější, sedačky budou přinejmenším stejně široké, že ano.

Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4067
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 21:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidem nevoni tradicni zeleznicarsky pristup, ...bo ho cekaj i v hospode?
Podle vaší logiky teď krachují hospy v dědinách u tratě do Komárna a všichni chtějí chlastat jen na nádrech, protože netradiční přístup.

nadrazka muze fungovat v ruznych rezimech
Jedině na štamgastech jako ostatní hospy podobného ražení.
Vy si neuvědomujete, že dnes se nečeká na vlak a přestupy hodiny? Že ve většině nádražek nejsou většinově cestující někam spěchající?
Největší obrat mají rychloobčerstvovny, protože provozovat Matne si pamatuju, ze jsem snad dojidal a dopijel narychlo v okamziku, kdy uz vlak byl videt jaksi není cílem lidí, chodících do hospod na oběd či večeři.
Zvlášť, pokud v těch nádražkách jsou člověci, co si už "matně pamatují".
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3807
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 23:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Nebo lidem nevoni tradicni zeleznicarsky pristup, takze kontakt s drahou se snazi omezit jen na to nejnutnejsi, bo ho cekaj i v hospode?...
Kdyz se bude kdokoliv z nas bavit s kamarady, kam pujde parta na pivo, jak budou koukat na toho, kdo navrhne nadrazni hospodu? Jako na genia, nebo na idiota?

Nemám slov. Kdysi jsem tady obviňoval T.H. ze zaslepené nenávisti vůči ČD. To jsem byl ale vůl...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.224.80
Odesláno Pondělí, 18. března 2013 - 23:47:18    Odkaz na tento příspěvek  

Slime trošku uber, Sim vcelku logicky poukázal na to, že když většině lidí na ulici řekneš slovo nádraží, vybaví se jim zima, smrad v ochcaném podchodu, nerudná bába v kase, bezdomovci na lavičkách a staré zpožděné vlaky sestavené z Béček. Proto říct někomu večer větu typu Pojď, půjdem na pivko do nádražky zní dost divně, já bych to třeba u nás neřekl už jenom proto, že tam mají Géčko

Hodně lidí má Hlavák spojený s představou vágusů a Sherwoodu, protože jim to naše média roky valily do hlavy a je lehčí myslet si to co říká někdo v bedně, než uvažovat vlastním mozkem nebo prověřovat jak je to ve skutečnosti. Dokud nezačnou podobné kampaně jako má např. Student Agency (My jsme ti nejlepší, žlutá je dobrá a kafe je zdarma), tak se to prostě nezmění. Pár plakátů s hesly jako Auta stojí, vlaky jedou to prostě nevytrhne, a vše co je na nádraží bude pořád OUT.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4070
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 10:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepomůže žádná reklama.
Stačí se podívat na diskuze pod články, třeba tady a zjistíte, že stejně bude mít většina negativní ohlas.
To by musela média chtít něco změnit. Bohužel, sem tam jedna pozitivní zpráva, zbytek psán víceméně ve stylu fujmodré, ňamžluté.
Na to nepomůže ani tisíc blbbórdů kolem D1.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2637
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 10:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Sůra zase dělal tlačenku. Elefant jezdíl na rychlících do Děčína již v roce 2010. To jen opět chtěl navázat na jeho "žluté" oblíbené téma o plesnivých Béčkách ap.
S tím kafem a nějakým žrádlem v plastovém obale u RJ prostě lid slyší. Hodně také pobaví ty žvásty (nejspíš jednodušších) lidí na Facebooku RJ. Kde třeba jedna paní píše: "dostala jsem u Vás kávu a stew se usmíval, nikdy jsem si nepřipadala tak vysoce důležitá.." což hovoří za vše. Pokud bude mít Leo Express ve vlaku grill na kuřata, tak tam bude mít také narváno. Je to bohužel tak

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 12:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: A jezdil tam ten Elefant pravidelně? Nebylo to jen mimořádně, "na zkoušku"? Nevím, ptám se. Na Třinec to jelo, pokud se nepletu, jen pákrát, ne pravidelně. V článku se totiž praví: "Je to poprvé, kdy dráhy nasadí původně příměstské jednotky CityElefant do pravidelného provozu na dálkové spoje."
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/drahy-presunou-elefanty-na-rychliky-dvc -/eko-doprava.aspx?c=A130316_201246_eko-doprava_suj

A proč Vám tak vadí, že lidé slyší na občerstvení v RJ? Jančura zřejmě nabídl lidem přesně to, co chtějí. Tak by to ve službách mělo být, ne?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 13:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3807 > Nemám slov.
Videt to ale neni :-D

Bobmaster > tak nejak. Kdyz jsem na vojne jako zakladak chodil na pivo do PDA proto, ze tam meli pivo, co mi chutnalo, taky si vsichni klepali na celo, proc mezi gumy lezu...

Ohl#4070 > To by musela média chtít něco změnit. Bohužel, sem tam jedna pozitivní zpráva, zbytek psán víceméně ve stylu fujmodré, ňamžluté.
Takova otazka; pokud jede s modrymi ten, koho prilakaji zlute vlaky, ale uz se do nich nevejde ... je to pro modre dobre, nebo spatne?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 13:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackub: ten Elefant mezi Prahou a Děčínem na rychlících v roce 2010 nejezdil zkouškově, bylo to hlavně z toho důvodu že ČD odeslalo řadu osobních vozů na rekonstrukce. Nevím jak to bylo v roce 2011 nebo 2012 (možná se zeptat v příslušném vlákně) každopádně ten článek od Sůry vypadá opět dosti tendenčně. Zkušebně ČD nasazovalo na dálkovinu směr Morava, Elefanta už v minulém roce pokud se nepletu. Byla o tom snad i reportáž na ČT. V archivu televize dohledatelné.

Mě nevadí že RJ poskytuje občerstvení ve svých vlacích. Mě vadí jen myšlenky (nejspíš prostších) lidí, kteří tohle budou považovat za plus i u všech vlaků které vypravují České dráhy. Nelze totiž porovnávat kuře proti mamutu - dovedete si představit, kdyby ČD mělo ve všech svých rychlících podávat občerstvení? Kolik by tak ten lístek měl stát. A kolik by to bylo nákladů kdyby to bylo zdarma? Spočítejte si kolik dráhy provozují vlaků.. Někdy si myslím, že lidé jedoucích za okénky žlutého o třídu lpšího - nemají abslutně tucha, kolik dráhy vypravují vlaků, kolik bude stát miliard obnova vozidel pro všechny tratě atd. Pseudo-pressák Sůra je dokladem klasického překrucování a přibarvování řady témat ohledně ČD versus RJ. O Leo Expressu nepíše, nebo v něm nemá žádnou informační žílu.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Disp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.20
Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 13:15:57    Odkaz na tento příspěvek  

Elefant jezdil od GVD 2011-2012 na R do Děčína pravidelně v pátek večer a neděli večer zpět do Prahy. Jednalo se o návoz soupravy na víkendový provoz Děčín - Most.
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 13:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: O tom provozu na Ústí jsem nevěděl, díky.

K tomu občerstvení - nepřijde mi, že by občerstvení vyhledávali jen "prostší lidé". Přijde mi to dobrý nápad/koncept a dobrá služba. A nevím, proč by cestující mělo zajímat, kolik by to ČD stálo, kdyby měly poskytovat stejný servis. Stejně jako nevím, proč by je měl zajímat problém finanční náročnosti obnovy vozového parku. Od toho mají ČD (štědře placený) management, aby firmu dobře řídil. Zajímá Vás, jak má přežít např. malý autodopravce v konkurenci nadnárodní firmy? A využíval byste jeho služeb, i když by Vám tak úplně neseděly (cenově a/nebo kvalitativně), jen proto, že chápete jeho situaci?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 19. března 2013 - 15:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemají abslutně tucha, kolik dráhy vypravují vlaků,
A mají ti lidé třeba tucha, kolik Jančura vypravuje autobusů? To je totiž stejně irelevantní údaj.

kdyby ČD mělo ve všech svých rychlících podávat občerstvení? Kolik by tak ten lístek měl stát.
Jaký je rozdíl v nárůstu ceny lístku, jestli dopravce XX poskytuje občerstvení ve všech svých vlacích, zatímco dopravce YY poskytuje občerstvení taky ve všech svých vlacích, akorát že těch vlaků je Z-krát více? Sice za občerstvení vydá (hrubě zjednodušeno) Z-krát více peněz (když si nebude schopen domluvit lepší množstevní cenu, když toho bere víc), ale pokud mu v těch vlacích jede Z-krát víc lidí, tak... pořád nezapaluje?

kolik bude stát miliard obnova vozidel pro všechny tratě atd.
Totéž. Když vypravím Z-krát více vlaků, tak mám Z-krát větší příjmy (opět zjednodušeno). Krom toho, kdosi si ty vlaky musel koupit, dokonce za svý, ó hrůza. Takže nemálo peněz už musel investovat. Na rozdíl od jiného, který provozuje vozidla pořízená přes různé ROPy.