K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 12. 03. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 12. 03. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 16:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, v Praze můžeš zaparkovat na hlídaném parkovišti a nemusíš se bát, že ti tu jedničkovou Fabii 1.2 HTP někdo vykrade.

Takže nakonec největší odborník Slimta se tady veřejně přiznal, že do vlaku za celý rok nevleze, zná železnici jen z K-Reportu, ale bude tady poučovat lidi, kteří vlakem mezi Prahou a Ostravou najedou 10 tisíc ročně. Bravo, tleskám nad tímto doznáním

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 17:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překvapuje mě, že nikdo neokomentoval tento odkaz na téma "švýcarská kvalita" Leošova cateringu.
http://sanger.foodblogs.cz/2013/03/do-leo-express-jen-s-vlastni-s vacinou/
když si tady předloni někteří jedinci vystačili několik dní s tím, že croissant u RJ není croissant a že je to lživá reklama a že zmražené deserty jsou shitka a Happy tady prudí dodnes s mouchou a pískem v salátu. Měl by ochutnat Leošovy "specialitky" od Tricatela
http://www.dailymotion.com/video/x8kfv1_l-aile-ou-la-cuisse-trica tel-coluch_shortfilms

Bageta i burrito vypadaj hezky gumově a mousse au chocolate pěkně margarínově. Pěkný sračky nabízí LE cestujícím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Simulátor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.146.229
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 17:56:41    Odkaz na tento příspěvek  

Nicolae_posraldescu: Můžeš plebsu vysvětlit, jak se můžou třeba budoucí lékaři v nějaké firmě něco potřebného naučit (a mají na to vůbec čas?) a v čem mládež pracující (bez studia na VŠ) ve firmách předčí později ty lékaře?

Díky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 18:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek: jen debil jako Ty tam najde, že do vlaku celý rok nevlezu. Jen debil jako Ty nepozná nadsázku a psaní v ich formě, ale nikoliv nutně o sobě. A jen debil jako Ty a ještě jeden může tvrdit,že k psaní o dráze je nutná desetiletá praxe na kolejích.
A jen debil jako ty může na tohle
zaplaťte si celodenní nebo dvoudenní parkování u nádraží v Praze a aspoň tohle k jízdence připočtěte
reagovat tímhle:
v Praze můžeš zaparkovat na hlídaném parkovišti a nemusíš se bát, že ti tu jedničkovou Fabii 1.2 HTP někdo vykrade
Tu Fabii ignoruju, duševní naháč si holt musí kopnout i mimo soutěž.

Topič: Pochopil jsem Vaši jemnou narážku;-)) Nicméně jak tak ten článek čtu, dělá to na mne spíš dojem psaní na objednávku (a vězte, v tuto chvíli se fakt nechci Lea zastávat). Ten pán prostě chtěl Lea totálně sejmout, čiší to z každé věty. A stewardka opakující při každé příležitosti "no víte, já jsem to ne..." asi spadla z Gurunu, tomuhle věříte?

Jen tak na okraj - pán se vyžívá v popisování skladby bagety s tím, že co je psáno, nebylo dáno.Před rokem jsme tady bouřlivě řešili, jestli croissant je croissant nebo rohlík. Nápadně podobná výchozí situace...;-))) Ale tenkrát ta odlišnost vadit neměla..;-)
Ale abych zabránil výpadům mimo mísu, upřesním na závěr - hodnotit nebo odsoudit kvalitu jídla podle fotky nebo slovního subjektivního popisu je blbost, ať je to do plusu nebo do minusu. Jak poznat margarínovost dezertu z fotky, to fakt netuším.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 20:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: mohu se zeptat, co ve vašem pojetí znamená občas? zajímalo by mě, jak často zde B767 od BA je...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 21:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No, podle fotky se dá poznat dost a zkušenosti s podobným druhem prefabrikované "stravy" jsou k nezaplacení. Bageta opravdu vypadá na minimálně "druholigový" výrobek gumovité konzistence a tortilly s náplní ohřáté v cink troubě v zabaleném stavu jsem zatím nepotkal v chutné formě. Když je ohřeješ ve folii jsou akorát teplé a vlhké a chuť veškerá žádná. Tortilla má být tenká, suchá, dobře propečená.

Čokoládovou pěnu jsem v její pravlasti vzniku konzumoval mnohokrát a bez patřičné dávky ztužovače a margarínu by takový tvar, jaký má na fotce neudržela vzhledem k několikanásobné manipulaci na její cestě k zákazníkovi. Pěna by měla mít barvu kvalitní, tmavé čokolády s vyšším obsahem kakaa a měla by mít opravdu pěnovitou konzistenci.
Asi takovouto:
http://vareni.ritta.cz/moucniky/mousse-au-chocolat/

To co vidím na fotce od LE, vypadá jak kdyby to vyjelo z Babicovy dílny, známého to patlala a przniče dobrých jídel.

Mimochodem, k tomu co mělo být a bylo či nebylo v bagetě jsem se vůbec nevyjadřoval i když není zrovna košer, když je uvnitř něco jiného než co hlásá popis složení na etiketě.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 21:27:26    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Kvalita občerstvení Leo se tu probírala mockrát, taky jsem nedávno přispěl tady.
Na tom, že čokoládová pěna obsahuje 100% humusu a tiramisu 50% jsme se s autorem článku shodli, na tom, že Leo uvádí na potravinách klamavé složení rovněž. Chválil jsem jen salát, který byl čerstvý a chutný, ani kafi a pivu se nedalo nic vytknout. Ty kuriozity z článku jsem si naštěstí k jídlu nedal. Kdysi jsem tu několikrát testoval i RJ a převážně jsem jej chválil, až na drobné excesy (nevychlazený nápoj, trapná napodobenina suši). Že je catering RJ lepší tu snad nikdy nikdo nezpochybňoval.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 21:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: no zeptat se můžete, samozřejmě. Vycházel jsem z toho, že jednak existují jejich fotky odkaz. Pak mám matné tušení, že jsem někde (airliners.net?) četl o využívání "short-haul" flotily 767 u BA a Praha byla mezi místy, kde se mohou objevit.
Novinový článek na základě těchto údajů raději nesepisujte.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 21:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: No vida, to jsem nečetl a jsem rád, že jsi osobní zkušeností potvrdil můj "margarínový" dojem z "čokoládové pěny".
S tou 50% antikvární cenou za časopis jsi to nejspíš o 100% přehnal. Řekl bych, že časopisy z remitendy dostává LE zdarma, jak je zvykem.
Když jsem si přečetl Tvůj poznatek s občerstvením u LE, tak se mi stále víc a víc dere na jazyk jedno úsloví: "Navrch huj, vespod fuj."

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.5
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 23:21:57    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
Já mám nepříjemnej dojem že kdo odjezdí vše místní autem tak si tu občasnou dálkovku taky střihne autem.

Já to mám třeba tak, že pokud jede celá rodina, tak je přesně tak - tam prostě nestojí za to vůbec uvažovat o veřejné dopravě /z mnoha důvodů, zejména že s malým dítětem zatím taháme dost věcí a taky vím, že by při delší cestě nemuseli být ostatní cestující rádi, když si malá vybere "svůj den"/.

Ale pokud jedu někam dál sám, tak se dívám, zda je nějaká zajímavá varianta jet veřejnou dopravou. A třeba tady boduje SA, protože není až o tolik pomalejší než autem a relativně pohodlná. Teď třeba nechám auto doma zase kvůli konkurenci na železnici, když pojedu do Ostravy na otočku. Autem se mi samotnému nechce a spojení Brno - OL - Ostrava nabízí zajímavé možnosti v kombinaci bus/vlak. A cena 42 Kč "švýcarskou kvalitou" z OL do OV je masakr, zpět Pendolinem za 104 taky pěkné.

Takže vytáhnout z auta do VHD lze (a to i člověka, který pár let jezdil každodenně služebně, auto měl pak i soukromě k dispozici a řízení má dost rád), ale zároveň chápu, že na tom dopravci nezbohatnou, když pojedu jen "jednou za čas", je třeba podchytit pravidelné cestující.

PS: dík za ty odkazy a info ohledně cateringu Leo, chtěl jsem jim nějaké peníze věnovat, ale raději posnídám někde jinde :-)
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.5
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 23:26:58    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: a nejsou to bagety přímo z ex-rodinného podniku? Ti chtěli udělat díru do světa, porazit "krokodýla" a skutek tak trochu /hodně/ utek.

Tu pěnu teď nevím, jestli nerisknout pro "testovací účely", svého času jsme prodávali pro český trh čokoládovou pěnu od jogurtářů přímo z FR a i když průmyslově vyráběná, tak se to docela dalo, navíc za tu cenu... (4balení bylo kolem 20 Kč) a ani moc "umělin" v tom nebylo.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2010
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 07:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: to se opravdu nechystám. 767 se ovšem na PRG-LHR používá opravdu mimořádně, proto mě zarazilo to slovo občas.
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 07:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrušení (resp. u vlaků výrazné znevýhodnění, u busů až na výjimky naprosté zrušení) měsíčních jízdenek je jeden z významných důvodů, proč se zmenšil počet cestujících v regionální dopravě. Protože týdenní dělnická obousměrná na bus 6 km stála r. 1992 4 Kč, žákovská měsíční na totéž 9 Kč. Vlak na 33 km žákovská měsíční obousměrná 26 Kč, s rychlíkovým příplatkem 46 Kč. (Přičemž jedna cesta busem byla za 4/2 Kč a vlakem za 10/5 Kč.) V současnosti je jedna jízda busem za 14 Kč, tj. při týdenním dojíždění 140 Kč (35x tolik) a žákovské měsíční dojíždění při 20 jízdách dokonce 420 Kč (47x tolik!). U vlaku sice je měsíční sleva, ale jen zákaznická, nikoliv žákovská, takže měsíčně 1092 Kč (tj. bez rychlíkového příplatku 42x tolik!, s příplatkem, který je dnes v ceně "jen" 24x tolik).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 08:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...možná je v této souvislosti dobře připomenout, že tyhle ceny byly stranou nastaveny proto, že jednak individuální doprava i podmínky pro ni byly tristní, jednak tohle stranu vyšlo daleko levněji než budovat infrastrukturu a vyrobit nebo dovézt dostatek aut, notabene dát dělníkovi takovou mzdu, aby si auto mohl snadno dovolit a denně jím jezdit do práce.
Čili v tomto případě je srovnání cen jízdného za komoušů a dnes velmi, velmi zavádějící. ta dotace tenkrát byla v podstatě sociální dávka.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3988
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 09:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stranu vyšlo daleko levněji než budovat infrastrukturu
No, ono to dnes dělají i tam, kde Stranu nemají, neboť zjistili, že další pruh dálnice nic nevyřeší, byť je potřebné a ekonomicky nutné, aby lidi kupovali co nejvíc aut.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 13:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože týdenní dělnická obousměrná na bus 6 km stála r. 1992 4 Kč,
Na vlak byla za 6 Kčs, dovoluji si tedy vyslovit lehkou pochybnost o tom, že by busová byla o třetinu levnější (když bus býval dražší než vlak, jedna jízda na 10 km byla (1989) za 1 Kčs vlak / 4 Kčs bus). Nicméně hádat se nechci, o busu nemám potřebné údaje.

žákovská měsíční na totéž 9 Kč.
Vlaková taky za 9 Kčs.

Vlak na 33 km žákovská měsíční obousměrná 26 Kč, s rychlíkovým příplatkem 46 Kč. (Přičemž jedna cesta busem byla za 4/2 Kč a vlakem za 10/5 Kč.)
Tady vás nějak nechápu - 33 km bylo vlakem opravdu za 10 Kčs, ty 4 Kčs se teda vztahují k čemu? Snad ne k jednotlivé cestě busem na 33 km?
Rektální sonda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.1.226
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 14:27:42    Odkaz na tento příspěvek  

Soudruhu Budulíne, proč se vysmíváte vozidlu Fabia 1.2 HTP? Do města je to ideální vozík. Chápu, že vy, přes svojí invaliditu nemáte možnost si řidičské oprávnění zhotovit, ovšem opět zde plácáte blbosti! A nerad se opakuji, ale stále jste nám nesdělil vaše dosažené vzdělání, případně dosavadní funkce z výkonu v zaměstnání. Hezký den.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 15:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rektální sonda: Se spotřebou 8 litrů benzínu na 100 km v městském provozu je to opravdu ideální auto do města. Si děláš kozy, ne?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 19:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Záleží jak to bereš, pokud ekonomicky, je to nic moc, pokud ekologicky, je daleko lepší než tolik oblíbená Octavia 1.9 TDi
nádražník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 20:58:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jen občas ve vlaku zaslechnu povídání železničárů vracejících se po náročné směně domů, jak to u ČD stojí za tři tečky, jak jsou nadřízení hlupáci až nahoru a jak jim dávají pořád víc práce za míň peněz. Tak tam může kvůli tak zvané režijce jít pracovat jen zoufalec nebo hlupák.

Řada z našich nadřízených skutečně nejsou jinde zaměstnatelní, ale schopní "koníčkáři" to zachrání zdola. Víc práce za méně peněz nějak nepociťuji. Jednak proto, že nám fírům v osobní dopravě již nejde nikde nic utáhnout, vše je znormováno na minuty již řadu let. A každý rok nám kolektivka zaručuje alespoň nárůst o inflaci, plus nějakou tu desetinku navíc.

No, a když pak slyším "Ty voe, ty ještě si u dráhy? To já dělám obchoďáka s malířinou a beru i 45 čistýho měsíčně..." snad bych i záviděl, než se ale od znalého dozvím, že těch 45 litrů (někdy, když to jde) netto má za nějakých 50 hodin týdně, které stráví jednak objížděním krámů po celém kraji a zbytek pak sumarizací a odesíláním výsledků prodeje na centrálu (doma), musím se smát. Ale přeju mu to "lukrativní" a "zajímavé" zaměstnání.

Mně těch 27000 netto za 36 hodin týdně stačí k životu bohatě a ještě zbyde.

A režijku téměř nepotřebuji. I když ji držím.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 18:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím pěkně, nemáte někdo fotu té deky v 1+? Nikdy jsem jí nefotil a teď když se o tom doma bavíme, tak jsme skončili u toho, že mě se líbí, ale obrázek ukázat nemůžu :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6372
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 22:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"a spojení Brno - OL - Ostrava nabízí zajímavé možnosti v kombinaci bus/vlak. A cena 42 Kč "švýcarskou kvalitou" z OL do OV je masakr, zpět Pendolinem za 104 taky pěkné"

Nojo, to je ale asi prvotřídní šotoušovina. To asi jako když jsem jednou skočil z Ovy do R přes Brno a Havlbrod do Prahy abych se svez A150... . "Běžnej cestující" nejspíš kombinovat nebude a zrovna tuto relaci pojede buď přímým vlakem (s výjimkou dopolední díry co hodinu) pokud ho nějak nezděsí cena nebo autem - to pokud bude cíl v tý Ově někde v řiti. Třeba dopoledne do Mitalu nebo průmyslový zóny v Hrabavý to je na to auto... Jak je to někam kde jezdí MHD "podle vejbuchu necek", t.j. jednou za půl hodiny a ještě s nějakým přestupem kdesi po cestě z nádraží tak amen VHD...

Jinak třeba oblíbenej "žlutej co natáh cestující na Liberci" - co tak mám v paměti tak natáh hlavně študáky - stopaře kerejch bejval plnej Čerňák. Z aut toho moc nebude. A jinde to není jiný - na Ostzravě se o množinu cestujících perou tři a vsadím se že IAD v této relaci nijak výrazně neklesla. Možná tak leda gastarbajtři pá/ne, v tejdnu ale skoro jistě ne.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.5
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 02:16:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ono je tam hlavně zajímavé, že v té kombinaci je to rychlejší než přímo ať už vlakem nebo autobusem a to i s nějakým čekáním na přestup ;-)
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 09:36:25    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den
mám inkartu, na březen je na ní sleva ve vlacích LE.
zvolím si na LE.cz jízdenku Ostrava - Pardubice, příští sobota odpoledne. BEZ karty je to za 106,- Kč, S KARTOU 180,-Kč. Je tohle možné? kde jsou ty jízdenky pod 100,- Kč jak byly minulý týden všude inzerovány ??
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 11:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš 123: Mně to ukazuje s kartou za 74,- Kč. Asi jste přidal osobu s kartou a zapomněl umazat osobu bez karty z předchozího výběru.

Na studium obsazenosti jsou tady jiné kapacity, ale při hledání vhodného dopravce pro zítřejší jízdu mi přijde, že Leo má nyní větší obsazenost než RJ. InSleva asi zabrala. RJ ji poskytuje jen na některé relace a např. Havířov-Pardubice mezi nimi není.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 14:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 7-2012
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 14:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dá se zjistit kdy pojede Leo spřaženě 2 jednotky?
Rád bych si udělal fotku za lepšího počasí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Marcel_Štancl.)
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 15:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tým LEO Express posiluje, obsadil klíčovou pozici ředitele IT

No tak pokud považuje za klíčovou pozici ve firmě ředitele IT..

.. ty vláčky tam maj jen tak mimochodem, ne?
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 15:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná vám to připadá podružné, ale je to ekvivalent předražených POPek průvodčích, automatů a armády pokladních u ČD (které asi taky mají nějakého šéfa).

Oni prostě většinu jízdenek prodávají po netu ,tak je to pro ně důležité.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 17:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: No teď jste se projevil jako znalec velkého byznysu.

Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 19:30:34    Odkaz na tento příspěvek  

Marcel_Štancl : pošlete dotaz přímo ke "kováři", rádi vám fundovaně odpoví...
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 20:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S4991023 >> Já vím.. Spíš měli najmout krizovýho managéra, kterej jim poradí, co dělat s vláčkama, až budou každej rok končit se stomilionovou ztrátou
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 21:48:53    Odkaz na tento příspěvek  

GC: Zajímavé odkazy. "Od začátku listopadu firma již celkem prodala přes 130 tis. jízdenek a vlaky ujely celkem 400 tis. km."
Takže každý cestující sám zaplatil 3 km jízdy vlaku.
Turista: "...armády pokladních u ČD " jestli to není armádou cestujících. Srovnejte alespoň odhadem počet jízdenek nebo tržby pokladní ČD se slečnou za okénkem LEO a RJ.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 22:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi - taky mě to trklo. Pak tam je něco o dvou tisících, ale už není co. Předpokládám že za den. Místním analitykům by ale mohla stačit průměrná obsazenost.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4005
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 22:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

počet jízdenek nebo tržby pokladní ČD
Všechny vyhodit, přes internet kupovat i jízdu jednu zastávku na zapadlé lokálce.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 22:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jen to ne! Stačí když vidím důchodce, jaký mají problém se zastávkou na znamení, jsou celí vyděšení, aby jim vlak zastavil...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 22:44:58    Odkaz na tento příspěvek  

Pozoruhodné. V životopise toho nového IT ředitele se píše, že naposledy pracoval ve stejné pozici u RJ.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 22:45:55    Odkaz na tento příspěvek  

Sorry. Má být SA.
Pjetro04
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 22:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem podruhé vyzkoušel LE, tentokrát jsem vynechal pro moje nohy i záda sebevražednou "4 se stolečkem uprostřed" a rezervoval "letadlové" místečko do chodbičky.

Oproti minulé zkušenosti jsem už tolik netrpěl, místa na nohy v rámci možností dost. Záda ale trpěla po dvou hodinách i tentokrát, cítím se v těch sedačkách jako ve svěrací kazajce.

Tentokrát jsem se jal i ochutnat něco z menu, ceny celkem příznivé, proč ne. Nejvíc bych zkousnul asi to presso, to bylo z těch delikates asi nejvíc na úrovni, i když šlágr to taky nebyl. Sýrová bageta mě spíše rozesmála, když jsem to žvýkal v puse, tak jako bych žvýkal kostku másla. To byl první hnus. Kolega si objednal nějaké masové kuličky, pač chtěl zkusit, jak moc to může být hrozné. Hrozně už to vypadalo v tom obalu. Chutově na tom byla sýrová bageta oproti tomuhle ještě na úrovni:D No, chtěli jsme ještě vyzkoušet nějaký moučník, ale skončilo to u "tak na sladký po tomhle už fakt nemám koule".

Konečně ale fungoval IS, nic nevrzalo, internet jel taky obstojně, místa v uličce je pořád málo, komické jsou zejména nástupy a výstupy, měli by z toho nejlíp udělat jednosměrku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pjetro04.)
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 23:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: "...armády pokladních u ČD " jestli to není armádou cestujících. Srovnejte alespoň odhadem počet jízdenek nebo tržby pokladní ČD se slečnou za okénkem LEO a RJ.

Co by taky slečna u RJ prodávala, když téměř všichni už jízdenku mají z domova. Ta je tam aby podala čekajícímu kafe a aby bylo na co koukat.
ČD si neumí cestující na eshop vycvičit. Takto jim nakonec zbudou jen důchodci a podobní na osobní (tj.drahé) odbavení navyklí zákazníci.
Vždyť v tom eshopu ČD fakticky není už ani ta sleva 3%, z "ČD promo" se totiž žádná neposkytuje ...

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 23:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD si neumí cestující na eshop vycvičit.
Nezbývá, než každému cestychtivému člověku přikázet mít za každé situace u sebe něco, čím se dá jízdenka na netu koupit. Kdo nemá, pokuta.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 23:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč přikazovat? Motivovat. U ČD je motivace k online nakupu malá.
Co tím získáte - sleva není, takže jen ta místenka zadarmo.
Co tím ztratíte - oproti nákupu v pokladně těsně před cestou riskujete stornopoplatek, pokud cestu zrušíte.
Pjetro04
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 23:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: souhlas

To je jediný důvod, proč v CDeshopu nenakupuji. Když už si plánuji nějakou cestu dlouho dopředu, často jsem okolnostmi na poslední chvíli změnit den nebo cestu zrušit. Storno poplatek mě odrazuje. Přitom by mi stačilo i možnost storna bez poplatku třeba max 2h před odjezdem.

A když se rozhodnu na poslední chvili, tak už je jedno, zda-li koupím na netu nebo na pokladně. Pro mě je jednodužší ta pokladna.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 07:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

často jsem okolnostmi na poslední chvíli změnit den nebo cestu zrušit.
A nebylo by jednodušší v případě potřeby dojít na nádraží a lístek si koupit, když potřebuji?

Jsem nefríkulín, když si vybírám jednodušší možnost.
Jinak takové nerozhodné cestující bych měl jako dopravce v oblibě, třeba v souvislosti s tím, kdy v povinně místenkovém vlaku přidat vůz.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 08:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...trošku do toho vstoupím, pánové, není mi jasné, proč motivovat cestující k něčemu? Zákazníkovi mám nabídnout službu a zákazník sám si vybere, co je po něj výhodnější a pohodlnější, ne? Nabízím mu dva způsoby koupě jízdenek, každý mé své plusy a minusy a každý je lepší pro určitou skupinu cestujících. Tak ať si každý využívá tu, která je mu momentálně bližší a pro něj pohodlnější, podstatné je, že jsem mu je obě nabídl. A pokud je pro mne jeden z těch způsobů výhodnější (to Ohlovo připojování vozů nebo úvěrování Jančury kreditkami například), podpořím ho slevou nebo jinou výhodou...ale vychovávat někoho, to snad už máme 23 let za sebou, ne?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 08:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3779 > vtip je v tom, ze eshop je pro provozovatele vzdy vyhodnejsi, nez pokladna:
- provozne levnejsi nez pokladna(mit ho musi tak jako tak)
- u registrovanych (a tech bude pravdepodobne kvuli inkarte vetsina) 100% presna statistika nakupu
- moznost cilene reklamy, ktera je vzdy vynosnejsi, nez vseobecna (jste si jeste nevsiml, ze kdyz si do idosu zadate treba Praha -> Brno, ze vam vetsinou v dalsi obrazovce naskoci reklama na neco v Brne?)

To, ze modri ani jednu z tech vyhod nevyuzivaji (pokud ano, tak jen vlazne) je jejich problem - jenze protoze je to statni podnik, je to problem nas vsech. Prenesene receno, zkousel jste se vzivat do pozice sefa pana Honzy Sury ... proc se nezkusite vzit to pozice, kdy jste aspon jednou desetimiliontinou majitele CD? Porad se jeste budete ptat na to, proc by zamestnanci vaseho podniku meli motivovat zakazniky, aby prinaseli firme vetsi zisky a minimalizovali naklady?

ale vychovávat někoho, to snad už máme 23 let za sebou, ne?
??? modri (ve spolupraci s ministerstvem dopravy a krajemi) leta vychovavali cestujici k pocitu, ze nejsou cestujici, ale kastani. Poslednich par let se to snazi zmenit ... ale myslite, ze ted je nejlepsi chvile s tim prastit a zacit se placat po ramenou, ze to je bajecny a ze uz to takhle staci?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3782
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 08:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Blábol na blábol.
- proč je eshop levnější, pokud současně provozuju tak jako tak pokladny? Nesmysl. Byl by levnějí, kdyby se pokladny daly díky němu zavřít nebo zásadně omezit.
- k čemu je statistika nákupu u registrovaných, pokud existuje obrovská část neregistrovaných? Taková statistika pouze od části cestujících je úplně k ničemu. O celku Vám o nedá obraz vůbec žádný. Mimochodem s inkartou nelze nakupovat na pokladně?
S tou výchovou jste to klasicky Vy, opět o koze...kdybyste chtěl jistě byste pochopil,že mluvím o tom, že cestující má dostat na výběr a ne být k něčemu tlačen. Výchova je něco, co cíleně povozujete s účelem něčeho dosáhnout u vychovávaných subjektů, do toho určitě ta Vaše definice výchovy ke kaštanismu zapadá. Už máte ten hadr na hlavě?
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 09:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim> ty pokladny se ale v případě užívanosti eshopu omezit dají. Je to krásně vidět u RJ a Leo. Vlak pro stovky lidí, na přepážce jedna nebo dvě slečny. V některých zastávkách pokladna není vůbec / je zavřena v době odjezdu.

pokud existuje obrovská část neregistrovaných?

Proč myslíte? Většina lidí se registruje. A to ve všech eshopech, kam chodí opakovaně. Aby nemuseli zadávat pořád to samé dokola znovu.

že cestující má dostat na výběr

Ano. Ale pokud je pro mě jako dopravce výhodné aby se lidi odbavovali sami (a to je), mel bych se snažit, aby to lidi dělali. Tím, že to zvýhodním. Cestující musí mít pocit že něco získal. Žádné "tlačení". Rozpoznáváte rozdíl?
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 09:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak pro stovky lidí, na přepážce jedna nebo dvě slečny.

Stovky? Nezapřeháněl jste si trochu (dost)? A když to chcete srovnávat, tak dvě pokladní má národní dopravce málokde, kde jezdí jednou za dvě hodiny spoj s pár vozy a mizivou kapacitou.
Nebo jedna slečna a jedna pokladní je nějaký obrovský skrytý rozdíl? Rozdíl je snad v tom, jestli při své práci skutečně něco dělá, nebo ji občasný cestující vysloveně odhání od nějaké "její aktivity".


Cestující musí mít pocit že něco získal.

Najednou jsou pocity lidí z vlaků obsluhovaných samoobsluhou s automaty není závadný? Aha, u díky žlutému už ne, je třeba se na to dívat správně politicky!
Vybydlené a zamčené nádraží, čekání na mrazu a ještě pak řádné potrestání (pokuta) za nenákup přes internet, to je ta jediná správná cesta!

Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
ze zapadlé lokálky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.28.155.196
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 09:34:49    Odkaz na tento příspěvek  

"Všechny vyhodit, přes internet kupovat i jízdu jednu zastávku na zapadlé lokálce."

My na zapadlé lokálce si obvykle kupujeme jízdenku u průvodčího a zásadní obtíže nám to nečiní. Zdravíme odborníky na všechno do velkoměsta!
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 09:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jedna slečna a jedna pokladní je nějaký obrovský skrytý rozdíl?

Je. Slečna bere méně peněz a zároveň zvládne podávat i občerstvení.

Najednou jsou pocity lidí z vlaků obsluhovaných samoobsluhou s automaty není závadný?

Automaty v ČR nemáme. Pár demo kousku nepočítám. Řešim to co existuje.

Vybydlené a zamčené nádraží, čekání na mrazu a ještě pak řádné potrestání (pokuta) za nenákup přes internet, to je ta jediná správná cesta!

U soukromých dopravců není trestem pokuta (žádnou takovou nemají). Trestem je určitá nejistota, zda nebude již plno.
"Jediná správná cesta" není co chcete vy, ale to, co volí zákazník. A pokud to takto bude levnější, uvidíte, že se to prosadí.

My na zapadlé lokálce si obvykle kupujeme jízdenku u průvodčího a zásadní obtíže nám to nečiní.

Pokud ovšem nepovažujete za obtíž častý fakt, že ten průvodčí nevybere na tržbách ani na svůj vlastní plat ...

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 09:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3782 > na dva vase blaboly uz reagoval Turista, takze na me zbyva ten treti:

s inkartou nelze nakupovat na pokladně?
Lze, ale nedeje se tak - pokud prijdu a reknu "Praha hlavni na inkartu", skrabku nikomu ukazovat nemusim a dostanu zcela anonymni listek, kde je jen napsano "sleva in25" nebo neco podobnyho => pro potreby statistiky nepouzitelne.

Vy si stale myslite, ze treba tesco klub kartu provozuje sit prodejen jen proto, ze chce davat zakaznikum bonusy?

A zaroven me napada ... vy nekdy nakupujete na jednom eshopu opakovane bez registrace? Pokud ano, ten hadr si dejte na hlavu spis vy ...

Karfík#280 > Stovky? Nezapřeháněl jste si trochu (dost)?
??? jak byste vseobecne kvantifikoval mnozstvi 192 az 390 jednotek jinak, nez "stovky" ???

Nebo jedna slečna a jedna pokladní je nějaký obrovský skrytý rozdíl?
Pokladna proste "je", stejne jako jeji vybaveni? Nikdo netvrdi, ze u jednoho zamestnance je to rozdil obrovsky. Ale u mnozstvi pokladnich, jakymi modri disponuji, to obrovsky rozdil je, i kdyby se ta diference na jednoho zamestnacne pohybovala jen v radu tisicu korun mesicne.

Vybydlené a zamčené nádraží, čekání na mrazu a ještě pak řádné potrestání (pokuta) za nenákup přes internet, to je ta jediná správná cesta!
... kdyz myslite

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6389
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 10:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na top že ta pokladní od ČD tam jaksi supluje i informátorku a hlavně obvykle prodává lístky "do celý republiky" a na násobek vlaků RJ nebo Lea který se prodrkotaj po korytoru Olomoucej.

Pročež jsme zase u toho - na kterým éšopu si koupím lístek třeba z Teplý do Vrbna pod Pradědem? Neboli - současný systém "na jedný lince urvi co můžeš a ostatní tě nesere" - totiž "zdravá konkurence na dráze" (po vzoru umírajících autobusů...) - má jakési drobné mušky. A evidentně chybí celostátní tarif - pro ty co by se z toho posrali tak tomu říkejme celostátní IDS. Něco jako třeba v Bavorsku a ne ty místní parodie co jsou u nás.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 11:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na top že ta pokladní od ČD tam jaksi supluje i informátorku a hlavně obvykle prodává lístky "do celý republiky"
To ale RJ slečna taky -informace i busy do jiných měst

A evidentně chybí celostátní tarif
Jo to chybí a ještě dlouho bude. Ale ČD by tímto neměly chlácholit a reagovat na to, co dnes existuje, a tím je konkurence s internetovým prodejem již dávno zlidovělým (jakože průměrný občan to chápe a zvládne).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 11:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:
Velkou částí neregistrovaných myslím ty, co přijdou k pokladně a koupí si jízdenku. S databází registrovaných lze efektivně pracovat pouze v případě, že registrovaní jsou všichni cestující, nikoliv jen ti, co nakoupí přes e shop.
Ale pokud je pro mě jako dopravce výhodné aby se lidi odbavovali sami (a to je), mel bych se snažit, aby to lidi dělali.
S tím samozřejmě souhlas, vnímám ale rozdíl mezi "vychovávat" a " motivovat.". Finanční zvýhodnění jistě zabere, výchova většinou nikoliv. Viz moje A pokud je pro mne jeden z těch způsobů výhodnější (to Ohlovo připojování vozů nebo úvěrování Jančury kreditkami například), podpořím ho slevou nebo jinou výhodou.

Samozřejmě je blbost internetový prodej jakkoli znevýhodňovat, ale myslel jsem to tak, že cestující by měl stále mít na výběr z obou způsobů. Ergo pokud zvýhodníme nákup na netu finančně, trošku nám ta sleva znehodnocuje úsporu danou propuštěním pokladní. A hlavně - náklady na ten druhý způsob zdaleko nejsou jen ty pokladní...i kdyby z deseti byla jedna, furt tam bude mít místnost, počítač, tiskárnu, centrálně najatá firma se bude za stejné prachy starat o údržbu a software atd...s možností, že se někde zavře pokladna úpplně a cestující bude odkázán na internet, tak nějak v dohledné době nepočítám, ačkoliv právě to by byl moment, kdy by došlo ke skutečně významné úspoře.
ze zapadlé lokálky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.28.155.196
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 11:39:29    Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud ovšem nepovažujete za obtíž častý fakt, že ten průvodčí nevybere na tržbách ani na svůj vlastní plat ..."

Tím spíš nemůže být předmětem diskuze absence nějaké pokladní jako prohřešku proti bezbranným cestujícím.
V sousedním údolí si kupujeme jízdenku přímo u řidiče (ať už silničního nebo kolejového vozidla) a rovněž nám to nečiní potíže, aniž by to vyžadovalo pokladní s počítačem, tiskárnou a režijkou.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 11:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček#6389 A evidentně chybí celostátní tarif...
Netvrdim, ze jsme v rozporu, ale ... podivejme se na to podrobneji. Komu ten tarif chybi?
- provozovateli? Obavam se ze nikoliv. Kazdy je radsi, pokud si ceny muze nastavit podle sebe, nez kdyz mu to nekdo narizuje (pokud to zaroven nedotuje). A tam, kde propojeni tarifu prinasi vetsi zisky, si to konkurenti propoji i bez IDS.
- cestujicimu? Nekteremu ano, jinemu ne. Je nutne si uvedomit, ze jednotny tarif jeste automaticky neznamena, ze to je nejvyhodnejsi jizdne na dane relaci - staci se podivat na evropsky mezinarodni zeleznicni tarif (ted nevim z hlavy tu zkratku) a na to, kolik lidi ho pouziva. Takze by se to dalo rozskatulkovat tak, ze:
a) pravidelne dojizdejici cestujici ho muze, ale nemusi potrebovat
b) obcasnemu cestujicimu s nepravidelnou trasou (a sotousum) by mohl pomoct
c) u povinne mistenkovych vlaku je v principu k nicemu a pomuze naprosto minimalne (tady by spis pomohl jednotny nakupni system, nez tarifni propojeni)
- zeleznici jako takove? Ano, pomoct by mohl, zejmena pokud budem brat jako hlavni konkurenci auto. Ale taky nemusel, viz ten mezinarodni tarif, zalezi proste na nastaveni podminek.

Takze, nez se bezhlave hrnout do "nejakeho" celostatniho tarifu, o kterem ani nevime, jestli bude user friendly pro cestujici, by to chtelo se bavit o konkretnich principech toho, jak by to melo fungovat. Pokud davate za priklad Bavorsko, mozna tim myslite presne to, co ja, ale ... ja po Bavorsku jel vlakem jednou (prestoze to mam za rohem) a nevim, jak je to tam nastavene a za jakych podminek to cestujici mohou pouzivat. Coz samosebou neni vase vina (to, ze ja to neznam), jen vas tim chci pozadat o nejaky popis toho, jak to funguje (klidne nejakym odkazem).

Slim#3784 > vnímám ale rozdíl mezi "vychovávat" a " motivovat."
Idealni pripad je ten, kdy vy nekoho vychovavate, ale on ma pocit, ze ho tim motivujete. Jenze u toho modreho eshopu je to spis naopak - pres veskerou snahu o vlidny pristup je vysledek rozporuplny a spousta potencialnich v eshopu nakupujicich si radeji kupuje listky na kase, protoze je pristup modrych vychoval jinak a podminky eshopove jizdenky nemotivuji dostatecne.

Rozhodne by bylo chybou to vnimat striktne tak, ze motivace = financni zvyhodneni.

i kdyby z deseti byla jedna, furt tam bude mít místnost, počítač, tiskárnu, centrálně najatá firma se bude za stejné prachy starat o údržbu a software atd...
To je prave ono ... ve statni firme se to tak automaticky bere. V soukrome sfere je bezne, ze pokud klesa pocet ukonu, prenastavi se podminky smlouvy, aby platby za spravu systemu byly umerne rozsahu praci.

s možností, že se někde zavře pokladna úpplně a cestující bude odkázán na internet, tak nějak v dohledné době nepočítám
... coz je ale nejbeznejsi argument odboraru, proc je nakup na eshopu spatny, bo lidem bere praci a cestujicim pridelava starosti. A maji to podporene tim, co CD delaly a mozna jeste delaji.

ačkoliv právě to by byl moment, kdy by došlo ke skutečně významné úspoře.
Ne tak docela ... k nejvyraznejsi uspore by pravdepodobne doslo, kdyby se CD tech baraku zbavily uplne, nebo jeste lepe, si je nechaly, ale pronajimaly by je ostatnim subjektum (podobne jako v Praze na hlavaku). Bohuzel, spirala upadku zeleznice je nemilosrdna a na spouste mist je ekomicky vyhodnejsi to hned zavrit a zborit, nez se snazit udrzet nadrazni hospodu a trafiku.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 12:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kupujeme jízdenku u průvodčího a zásadní obtíže nám to nečiní
Bez mobilu a wifiny? Nemožné.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 12:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co kdyby, nebo až bude, RJ provozovat i rychlíky, co zastavují každých 10 - 15 minut. Myslíte si, že i v těch bude sevis stejný jako v "dálkových" na Ostravu, které zastavují "jednou za hodinu" ? . Taky tam bude jedna stevardka na jeden vagon a bude stíhat vše ? Na prodej jízdenek do Pendolína, co zastavuje jednou za hodinu, by taky stačil eschop, ale na ty ostatní vlaky by ty pokladní potřeboval i RJ
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4011
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 12:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kazdy je radsi, pokud si ceny muze nastavit podle sebe
konkurenti propoji i bez IDS

Je třeba vysvětlit vyspělým zemím, že to mají špatně.
pokud budem brat jako hlavni konkurenci auto
Bez toho pokud. On i Leoš něco takové řekl.

na spouste mist je ekomicky vyhodnejsi to hned zavrit a zborit,
Obecně bráno - ano, od kostelů počínaje po obecní úřady konče. Nevydělává to, musí se to toho sypat.