K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 03. 03. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 03. 03. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4858
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 16:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Sleva se poskytuje držitelům karet Rail Plus (např. In-karta), kterou je třeba ve vlaku předložit ke kontrole. Akční nabídka platná pro období 1.3.-31.3.2013."
Takže na tom nic špatnýho snad není.



Takže klasická novinářská kachna....
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3470
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 16:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenze - a ted to myslim naprosto bez rypani - se spis obavam, ze CD zareaguji tak, jak naznacujete; prvnich 10 listku na datum xxx bude za korunu pro toho, kdo ma nohu vel. 38 a je narozen ve znameni raka. Bez ohledu na to, kdy kterym vlakem (a kam) vlastne pojede; tedy klidne tim nejnarvanejsim ve spicce.

No já tu chtěl napsat, že zatímco všichni kritizují složité ceníky u ČD, tak konkurence to má jednoduché. Aktuálně to směřuje k tarifu: Každou lichou středu za úplňku v dubnu a říjnu pokud máš InKartu a vybereš modré kupé, a pojedeš proti směru, pak jedeš za 6 Kč.

Zajímavá věta LN: Podle majitele Leo Expressu Leoše Novotného půjde o časově omezenou akci, kterou dopravce v horizontu několik týdnů vyhodnotí. Nařčení z podnákladových cen se nebojí. „V průměrném jízdném se držíme a musíme držet nad náklady. I kdybychom v některých spojích šli pod náklady, tak v průměru musíme držet rovinu,“ dodal.

Tohle se týká jen dominanta a tím dle výkladu ÚS není v tuto chvíli už nikdo.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 16:52:29    Odkaz na tento příspěvek  

Co udělají, když vrcholně naštvaný nejvyšší šéf ČD rozhodne, že se bude jezdit po dobu, co jezdí konkurence za 95 Kč, za stejnou částku nebo udělá "baťovskou cenu 89 korun" ....
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 16:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se ČD nebrání stejným způsobem? Každý kdo předloží kreditovku SA/RJ tak má 50% slevu u ČD a nazdar.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: To by šli proti tomu, kdo za tu cenu prodá 20 míst denně, a ne proti tomu co tak může klidně prodat 200 míst na spoj. To je teda fakt geniální nápad. Tomu by se Leoš i Jančura od srdce smáli
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4859
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co udělají, když vrcholně naštvaný nejvyšší šéf ČD rozhodne, že se bude jezdit po dobu, co jezdí konkurence za 95 Kč, za stejnou částku nebo udělá "baťovskou cenu 89 korun" ....
No to může dospět k tomu, že se bude nakonec jezdit za korunu dokud všichni nezkrachujou. Pak přijdou ČD nasadí přecpaná Béčka a základní jízdné a bude vymalováno. Tohle je prostě cesta do pekel, která naráží nato, že stejně víc potenciálních cestujících není a ti, co by jeli vlakem i za 400 (protože je to stále výhodné), tak ti budou jezdit za nějaké nesmyslné a nízké sumy, které akorát likvidují firmy, které nebudou mít finance na další expanzi. A Jančura si naivně myslí, že likviduje ČD, přitom likviduje hlavně sebe i s tím druhým privátníkem.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6761
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Ono to takhle nějak určitě dopadne. Za chvíli budou všichni jezdit za korunu a říkat, jak je to i tak ohromně výdělečné. Začíná se to měnit ve frašku, ale počkejte jak budou lidi na až fakt někdo lehne a ceny se skokově zvýší.

Happy: Byl jsi rychlejší.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser#3470 > coz o to, pokud by v lichou stredu za uplnku jel ten vlak jinak prazdny, tak nejak i pochopim, ze je nejaky duvod slevu poskytnout, i kdyz je to mimo system.

Cele to ale zalezi hlavne na dvou vecech:
- jestli se v tom dokazi lidi, nebo aspon personal dostatecne orientovat (coz u modrych problem aspon donedavna byl, pokud jsem se musel o konkretni slevu prihlasit a pak si ji jeste obhajovat)
- jestli bude cestujici k te optimalni sleve nejak intuitivne navaden (coz ted u zlutych, ale vicemene i na modrem eshopu je), nebo zda to bude ve smyslu zakazu lomeneho jizdneho

Ovsem to, co na "systemu" slev modrych hlavne kritizuju, je fakt, ze to je "sleva pro slevu" a ne "sleva pro usporu"; cilem slevy by melo vzdy byt prilakani zakazniku, minimalizace ztrat, navyseni zisku atd ... ale dat slevu jen tomu, kdo si o ni rekne, a jeste k tomu "za nic" - a naopak tomu, kdo si slevu predplati, cenu dale nesnizovat, to proste s rozumnym hospodarenim nema moc spolecneho.
Kdyz se k tomu pridaji takove ty perlicky ve smyslu "tahle jizdenka ma nejaka omezeni, zato je drazsi" nebo "jizdenku si koupite na eshopu, ale pro mistenku musite na nadrazi", ktere cestujicimu neprinesou prakticky nic, pruvodciho/pokladni akorat zdrzujou a administrativa s tim spojena stejne neprinese ani presnou statistiku (protoze jizdenka je na moje jmeno, ale mistenka anonymni), vybavuje se mi jedna legendarni hlaska: "A komu tím prospějete, co?"

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle ceho soudite? Ja se obavam, ze by to bylo zcela naopak - kdyby modri davali slevu na kreditovou jizdenku (treba srovnatelnou s inkartou), naprosta vetsina cestujicich by to uvitala, bo by usetrila a modri by prisli o prachy, co jim lidi davaj za skrabku

A co pravý opak. Kdyby ČD daly tu IK zadarmo? LE a RJ teď těží z toho, že hodně cestujících tu kartu nemá a kvůli jednorázové akci si ji pořizovat nebudou, takže jim nezačnou na to levnější jízdné jezdit. V okamžiku, kdyby ta IK ale zadarmo byla... tak se vsadím, že RJ ani LE už takovou akci nezavedou, ptž by toho začli využívat všichni, tedy i kmenoví zákazníci.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co pravý opak. Kdyby ČD daly tu IK zadarmo?
Nebýt toho, že vydání trvá měsíc, tak by to byl geniální nápad - nějaká InStart na měsíc zadarmo.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je to zajímavé, zajímavé ovšem je, že hromadě lidí nedochází, že takhle nízké ceny jsou neudržitelné. Je to fraška, která nemá s obchodním plánem vůbec nic společného. Chtějí se likvidovat navzájem, ale likvidují především sami sebe. Reálná cena Praha-Ostrava je cca kolem 300-320 Kč (můj odhad pouze). Leoš do boje přišel jako poslední a je vidět, že se začíná topit. Trh už je nasycen, další cestující už to nevygeneruje. Expresy ČD zůstanou vytížené proto, že zastavují i v nekrajských městech. (Ne náhodou jsem vídal na hlavním nejplnější vlak v 16:17, Jan Perner), Pendolina se razantně zvedla, můžou konkurovat časem a už i službami. RJ zase nabídl služby za relativně slušnou cenu, tedy za málo muziky hodně peněz, což natáhlo opět méně majetné a studenty, avšak bohužel nevidím už další frekvenci pro Lea, zkrátka trh není nafukovací, kdo jezdí autem, tak na této trase v něm asi zůstane. Leda by se našli další, kteří vzdají dálnici, až (jestli) začne její rekonstrukce, ale to je tak mlhavá vidina, že na tom se nedá stavět.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:53:24    Odkaz na tento příspěvek  

Hele, a víte vůbec, kolik těch jízdenek za 99 Kč vůbec bude?
Leo sice nabídl plošnou procentní slevu - ale co mu brání změnit skladbu "zahrady cen"? Tj. zvýšit průměrnou cenu jízdenky před slevou?
RJ má tyhle levné jízdenky také omezené (modrá kupé), může omezovat i dále.

Možná na ten plánovaný měsíc nikdo takové čachry dělat nebude, ale došlo by k nim, kdyby to mělo být trvalé. Ostatně low-cost aerlinky taky prodávají některá místa s podstatnou ztrátou (někdy i levněji, než jsou letištní poplatky) a funguje to takhle dlouhodobě.

Položilo by to toho, kdo by to nabídl jako plošnou slevu bez ohledu na výběr spoje (viz už zmiňované slevy u ČD z minula).
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 18:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V. Špinka: Na zítra je v 6 spojích Olomouc za 73, v pohodě šlo na 4x koupit celkem 16 míst za těch 73 a ten vlak už trošku zaplněn byl
jan.neuziik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.36.150
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 19:10:04    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se nam pani soukromnici zrejme zacinaji topit.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 19:23:04    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: marketing samozřejmě velí, že v den tiskové zprávy a článků v novinách tam ta místa být musí, jinak by ta marketingová snaha vyšla vniveč.

Dj_la_défense: Ale opravdu neplatí argument že takhle nízké ceny jsou neudržitelné. Ryanair prodává letenky za libru mnoho let a daří se mu výborně. Je třeba mít dobrý revenue management - vydělat nejvíc neznamená prodávat nejdráže, ani prodávat vše pod cenou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6342
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 19:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vyhlásit soutěž - kdo bude první kterej bude cestujícím za to že s ním pojedou platit?
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 19:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cesta vlakem do Ostravy už vyjde i na stovku. Páteční souboj vyhrává Jančura

Doporučuji rychlé zhlédnutí odkazovaného článku, dost možná tam dlouho nebude. Pikantnost spočívá ve větě: U spoje Leo Express v 16:31 z Prahy bylo půl hodiny před odjezdem k mání 114 z 212 míst v ekonomické třídě. Ano, správně, panu redaktorovi se zřejmě jakýmsi zajímavým procesem mezi vlaky z Prahy do Ostravy zatoulal vlak jedoucí směrem opačným. Asi náhoda...

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
retardér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.28.155.196
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 19:53:06    Odkaz na tento příspěvek  

jan.neuziik: "Tak se nam pani soukromnici zrejme zacinaji topit."
Ovšem je to čistě a pouze problém pánů soukromníků, narozdíl od ČD, kterým prodělek zaplatíme my všichni jakožto daňoví poplatníci státní firmě. Bohužel.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: Pěkné, když někdo srovnává obsazenost v pátek u RJ a SC z Prahy a u LE ve stejný čas z OV.

(Viz ta diskuze pod článkem.) Škoda že páni redaktoři nešli na nádraží osobně a neprolezli i nějaký ten Ex...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6764
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

retardér: Njn, když si stát nedokáže pohlídat svoje investice do toho vložené, tak to někdo zaplatit musí. Bohužel.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

retardér: Mě se líbí, jak se vždycky vytáhne, že to "zaplatíme my, daňoví poplatníci." V podstatě se proti tomu říct nic nedá, ponechám-li stranou, že ČD si ztrátu vykryjí prodejem parcel atd., ale když si vezmu, za jaký kraviny, rozkrádačky, pochybný zakázky tady vytečou miliardy do soukromých kapes, tak ztráta ČD je úsměvné číslo. Žádná trať není zisková, ani Praha-Ostrava, kde se o tom přesvědčil už Jančura a kde na to přijde za chvíli i Novotný.

A mimochodem doplácení studentského jízdného těmhle "byznyspánům" nevadí? To se mi nelíbí úplně stejně.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem je to čistě a pouze problém pánů soukromníků
Ne tak úplně. Pokud všichni pohoří na nejlukrativnější trati a s bídou se dostanou na nulu, pak se moc nedá očekávat, že bychom se konkurence dočkali i jinde.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4860
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne tak úplně. Pokud všichni pohoří na nejlukrativnější trati a s bídou se dostanou na nulu, pak se moc nedá očekávat, že bychom se konkurence dočkali i jinde.

Přesně tak :-) Jenže kdo si za to může? No privátníci. Zejména jistý Jančura, kterému nestačí prům. obsazenost 80% a z nějakého neznámého a divného důvodu neustále roztáčí novou a novou cenovou válku...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5124
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, karta platná je, jen tam není aplikace. Ale leo píše něco o In25, tak by mne zajímalo, jak to přečtou. - no to problém je, protože k tomu musí získat NEOPRÁVNĚNĚ klíč k načtení. To že jde zcizit je jedna věc, ale veřejně deklarovat jeho neoprávněné použití je na hraně. Představte si, že získáte klíč k bankovním kartám a dáte ho na internet, ať si každý pohraje...
retardér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.28.155.196
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:41:38    Odkaz na tento příspěvek  

Dj la défense: "když si vezmu, za jaký kraviny, rozkrádačky, pochybný zakázky tady vytečou miliardy do soukromých kapes, tak ztráta ČD je úsměvné číslo"
Když se krade, je v pořádku si přikrást taky. Zvláštní morálka.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

retardér: A ČD kradou? (Nebo ne že by nekradly, ale chtělo by to tedy nějaký důkaz) Dorovnávání ztráty prodejem majetku, byť nabytým při špatném rozdělování, pořád není "kradení"
Jajdulak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 20:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

retardér: Bavíme se tady o ostravské trati a na té stát za loňský rok zacáloval víc než kdy před tím, právě díky vstupu konkurence. Pokud máte tak velký problém s tím, kam šly vaše peníze, šijete hlavně do RJ, hlavně díky kterým to tak je.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3733
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 21:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: čistě náhodou jsem dnes čekal na hlavním a přepočítal cestující v Pendolinu, o kterém se v článku píše. V okamžiku odjezdu jich tam sedělo 178.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 21:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale leo píše něco o In25, tak by mne zajímalo, jak to přečtou.
Leoš asi studuje zdejší fórum :-)) a v eshopu píše o slevě za Rail+.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.45
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 21:50:00    Odkaz na tento příspěvek  

tak to je dost slabé na to, že je to absolutní špička celého týdne. Pamatuji dobu kdy jsem 3 dny před už neuspěl v druhé třídě a musel si koupit jedničku.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 21:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:Stejně jako pan redaktor,jste se museli potkat.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 21:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stát za loňský rok zacáloval víc než kdy před tím, právě díky vstupu konkurence
To, že stát neumí nastavit pravidla, je chyba ministerstva, ne konkurence. Způsob výpočtu kompenzací ani způsob výpočtu dotací pro dotované linky nestanovovali ani Jančura ani Novotný.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 22:15:50    Odkaz na tento příspěvek  

A dovolím si připomenout, že to byly ČD (a ne soukromníci s "vymyšlenym" obyčejným jizdným), které dostaly nejvíc.
Svědčí to o neschopnosti MD (za co vlastně ČD platilo) i ČD - a především jejich nepřipravenosti na vstup konkurence. Jak jinak nazvat jejich údiv, že ČD bez závazku dostanou více, než s ním. RJ jen tenhle stav vytáhl na světlo (a trochu se tak jak ostatní na něm přiživil).
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 22:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

právě díky vstupu konkurence Ne, jenom a pouze díky tomu, že stát vytváří nesmyslná "sociální opatření". Jednak dosyp do výše obyčejného jízdného je tunel a hlavně, drtivá většina studentů si přivydělává, a to i v dost lukrativních zaměstnáních. Nic proti tomu, ale takoví skutečně nejsou ti, kterým by se měli na dávky prostřednictvím daní skládat třeba lidi, co těžce vydělávají třeba minimální mzdu a mají starost, jak z toho uživit rodinu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 23:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Pendolíno má, jestli jsem se nepřekouknul, 226 míst ve 2. třídě a asi 100 v první. Podle článku byla obsazenost ve 2. třídě 70%, tj. 158 lidí, v 1. třídě pak 20%, tj. 20 lidí. Celkem 178, přesně to, co jste viděl. Pokud to počítám dobře, tak údaje článku s Vaším pozorováním sedí jak na hrnci.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 07:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

drtivá většina studentů si přivydělává, a to i v dost lukrativních zaměstnáních.
To je nápad. Když vidím to každodenní hejno studentů jedoucích do školy, co jim seberou slevu, mám pro ně řešení. Pojedou o vlak dřív do železáren, tam si přivydělají na jízdné a dalším vlakem dál do školy.

Na druhou stranu - ta sleva pro držitele karet je dobrá. Aspoň si lidi připomenou, jaké to bylo, když modré vlaky jezdily špinavé.

Teď se doufám rozběhne debata, jak škodlivé je mýt vlaky za peníze daňových poplatníků, když jiní nemytím šetří a mohou mít lepší ceny.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 08:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že stát neumí nastavit pravidla, je chyba ministerstva, ne konkurence. Způsob výpočtu kompenzací ani způsob výpočtu dotací pro dotované linky nestanovovali ani Jančura ani Novotný.

Takže ani za privatizační zlodějiny vlastně "nikdo nemůže", protože ty zloději akorát využili nedokonalosti pravidel?
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 10:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1.krok Volby 2014 2.krok Výhra komunistov 3.krok Odstránenie konkurencie v žel.doprave
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 10:17:46    Odkaz na tento příspěvek  

Zutý_petr: sorry, ale studentské jízdné i ostatní kompenzace jsou tady už mnoho let, to není nějaká novinka, kterou by zlotřilí ČD+RJ+LE najednou využily.
Pokud MD+MF netuší, kolik lidí ty slevy využívá a najednou se diví, když se opravdu začnou počítat - tak to fakt není vina těch dopravců.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 10:26:57    Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy: tak to samozřejmě může dopadnout, ani těch komunistů nebude třeba.
Otázka je, komu to bude vadit. Devadesáti procent se konkurence stejně netýkala (nejezdila (skoro) vlakem, nejezdila na Ostravu) a ti cestující z aut se do nich zase vrátí.
Dál se bude nadávat na bordel u ČD a na odboráře a žádný politik nebude prosazovat investice do železnice, když tam (jak všichni u nás v hospodě říkají) stejně jezdí jen zažraná špína. Ale režijky zůstanou, tyhle voliče je třeba si udržet - ale tím zájem o železnici skončí.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 13:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4. krok a zase budeme poslouchat jak nic nejde
tak to fakt ne, díky.
A režijky stejně už brzo skončí, takže pak už bude jedno jako barvu bude mít vlak. Pak za svý už nebude Pendolino číslo jedna, ale bude jím Leoš za 95
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 13:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně jako pan redaktor,jste se museli potkat

Jenže pan redaktor tam očividně nebyl, když u LEA počítal obsazenost v tu dobu, ale v opačném směru.
režijkáři
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 14:27:56    Odkaz na tento příspěvek  

A režijky stejně už brzo skončí

Tento rok to určitě nebude, další taky ne. Takže nemáme strach.
návrhář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 14:31:06    Odkaz na tento příspěvek  

mám pro ně řešení. Pojedou o vlak dřív do železáren, tam si přivydělají na jízdné a dalším vlakem dál do školy.

Mám lepší nápad. Část jich nastoupí cestu do Prahy jako stewardi. A příště si to s těmi ostatními prohodí. Nebudou potřebovat slevu a ti, co zrovna budou platící cestující, se aspoň dočkají včas svých nároků. Každý cestující bude mít svého stewarda.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.5
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 15:48:49    Odkaz na tento příspěvek  

Sleva se poskytuje držitelům karet Rail Plus (např. In-karta), kterou je třeba ve vlaku předložit ke kontrole. Akční nabídka platná pro období 1.3.-31.3.2013. Nevztahuje se na dočasné (papírové) In-karty.

Mám tomu rozumět tak, že projde i In-karta bez aplikace, kterou mám jen kvůli Vodafone bonusu?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6770
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 16:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg: Zcela určitě ano. Podle mě bude stačit předložit jakýkoli modrý plast, protože to nebudou umět přečíst.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 17:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdopak by mi dokázal povědět, která je toto jednotka, je to foceno 1.2.2013 na vlaku LE 1359
vím jen že to neni 480.001, ten jel proti němu a oběhy zdejších vozidel neznám

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u
www.spzch.wz.cz

Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 17:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režijkáři: třeba příští rok neskončí, ale že nebudou ani zdaněny - tedy jejich majitelé v roce 2014 nebudou platit 15% DPH z ceny In-Gold, tím bych si tak jistej nebyl.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 19:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě bylo v Televizních novinách srovnání všech 3 dopravců a při záběru na LeoExpress byla na stolku i MF DNES - takže asi nejen Metro bude v nabídce.
jakub.kleveta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.253
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 19:52:25    Odkaz na tento příspěvek  

LEO EXPRESS (Olomouc hlavní nádraží ODJEZD) HD Olomouc https://www.youtube.com/watch?v=8neei9Wj4OU
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 22:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl, návrhář: máte hezké nápady, ale v praxi to vypadá trochu jinak. Třeba: "ve čtvrtek na cvičení nemůžu přijít, chodím programovat do firmy XXX", "omlouvám se, že věci z přednášek neumím, v době přednášek pracuju", případně "po škole zůstanu ve firmě YYY, už u nich dělám tři roky". Prostě typické sociální případy, které bez příspěvků na dojíždění umřou hlady.
Každodenní dojíždění asi není případ linky Praha - Ostrava, snad s výjimkou nejskalnějších šotoušů.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 22:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 22:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portabohemica: 1.3.2013 LE 1359 - 480.004
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3738
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 23:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: drtivá většina studentů si přivydělává, a to i v dost lukrativních zaměstnáních. Nic proti tomu, ale takoví skutečně nejsou ti, kterým by se měli na dávky prostřednictvím daní skládat třeba lidi, co těžce vydělávají třeba minimální mzdu a mají starost, jak z toho uživit rodinu.
A co když takový člověk živí i dítě na škole? On je každý student jen vysokoškolák? Dojíždějí i děti v páté třídě, to je má prodávat pedofilům? A kde si přivydělává drtivá většina středoškoláků?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3954
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 07:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr asi považuje za studenty jen ty, co studují VŠ v Praze a používají k cestám žluté a černé.

ve čtvrtek na cvičení nemůžu přijít, chodím programovat do firmy XXX
Diplom si poté koupím za peníze vydělané v této firmě.
Jo, nová doba...
Nicolae_posraldescu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 12:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diplom si poté koupím za peníze vydělané v této firmě.

Tam se aspoň něco naučí a tihle lidi obvykle předběhnou nicnedělající spolužáky s nataženou rukou o míle.
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 12:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nick: díky

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u
www.spzch.wz.cz

Elena_posraldescu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 15:56:14    Odkaz na tento příspěvek  

Drahý, já měla za to, že student je od slova studovat, ne od slova pracovat, aby mohl studovat. Není něco špatně?
Jan Smutný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.206.51
Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 16:35:13    Odkaz na tento příspěvek  

Tento příspěvek je určen pro ty, ktarým leží v žaludku tak zvané režijky. Běžte pracovat k ČD a budete je mít také. A že vám nevadí výhody u dop. podniku města Prahy. Pro zaměstnence roční jízdenka za 50.- Kč a pro rod. přísluš. za 200.- Kč.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 17:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není něco špatně? Asi jo. Když jsem na VŠ kdysi učil, tak mě tyhle omluvy děsně štvaly a studentům jsem říkal, že jejich denní VŠ studium je hlavní pracovní poměr a jakákoliv další práce je vedlejšák. Nicméně, nedá se nic dělat, taková je doba. Ostatně, i zaměstnavatelé chtějí od absolventů nejen diplom, ale i nějakou praxi v oboru. Nejlépe na obdobné pozici, na kterou se hlásí.
A co když takový člověk živí i dítě na škole? Tak je to sociální případ, kterých ale není mnoho. To lze řešit individuálně. Nebo když pár obyvatel města je v hmotné nouzi, tak dávky musí pobírat všichni? Dojíždějí i děti v páté třídě Tady byla řeč o lince Praha - Ostrava, tam snad moc pětiletých nedojíždí. Dotace na každodenní dojíždění pro mě za mě nechat, ale to se LE/RJ/Pendolin nedotkne a ČD IC jen minimálně. Navíc, středoškoláci (o dětech ze ZŠ nemluvě) povětšinou dojíždějí jen v rámci krajů, tam snad nejsou částky za dopravu tak vysoké.

Mimochodem, dostáváme se k další věci: ubytování na VŠ koleji je de facto normálním bydlením, není potřeba z něj jezdit pravidelně domů. Jedné nutné cesty jsou před začátkem výuky na kolej, pak Vánoce, Velikonoce a pak v červnu zas domů. A jestli někdo potřebuje jezdit domů každý týden, aby viděl svoji holku ze sousední vesnice, zašel do hospody za kámoši a nechal si od maminky vyprat a napéct buchty, tak na tom nevidím nic, co by se mělo z daní sponzorovat.
Ohl: týká se to i VŠ v Brně, Olomouci, Pardubicích, ale kupodivu i na sorbonách v Plzni a Ostravě. Nezávisle na barvě dopravního prostředku, kterým se dojíždí.