K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 28. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 28. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3695
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 12:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Až se toho řevu dopustím, klině mě za to napadněte, ale nevkládejte mi ho do huby dřív. Vaše tradiční vyprodukování výroku, na který chcete reagovat.
Vzdyt, jaky je rozdil mezi tim, kdyz do monopolu prida spickove posilaky do casoveho slotu, kde monopolista nestiha, od stavu, kdy si vybere jednu trat, kde monopolista nestiha a zacne mu tam vyzirat rozinky?
Klasika, stále Váš styl. Za prvé ČD není na Ostravě monopolista, za druhé RJ nevyzobává rozinky ve špičkách. za třetí rentabilita posilového špičkového spoje je, jak známo, mizerná díky zpáteční prázdné cestě. U Jančurových rozinek tohle odpadá. Tolik k tomu Vámi dotazovanému rozdílu. Jinak Vaši otázku naposto nechápu.
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 12:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: "Až se toho řevu dopustím, klině mě za to napadněte, ale nevkládejte mi ho do huby dřív"
Pěkné, takhle jsem měl reagovat na Vaše včerejší příspěvky 3674 a 3675...
(Vaši omluvu přijímám).
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 12:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3695 > porovnejte dve situace:

a) rok 2011, na cele siti (az na vyjimky) jezdi CD, nekde prazdne, jinde plne. Na trati na Ostravu zjevne nestihaji, tak se zde objevuje "posilovy dopravce", ktery pomaha odvezt ty, kteri by se jinak nevesli nebo by jeli "na netopejra". Je obvinen, ze vyzira rozinky, protoze vozi vlaky jen tam, kde se maji sanci zaplnit a ze zbytek site ho nezajima.

b) rok 2013, na cele siti jezdi CD, na par tratich jezdi soukromnici (nekteri v zavazku, jini ne). Chysta se koncert Pink Floyd na zahajeni Olympiady v Brne a modri na to nereaguji navysenim kapacity stavajicich vlaku ani vypravenim mimoradneho spoje, protoze jim o tom nikdo nerekl a nechce ho objednat. Objevi se dopravce, ktery si spocita, ze mu to za to stoji a vypravi ve spickove casy nekolik vlaku, ktere bez problemu zaplni mimo jine proto, ze jedou v lukrativnejsi dobu, nez bezne vlaky CD, ktere diky tomu pojedou prazdne.

Vy tvrdite, ze varianta a) vyzobavani je, zatimco varianta b) nikoliv?

Ja tvrdim, ze je uplne jedno, jestli by k vyzobavani melo dojit z hlediska casoveho nebo prostoroveho. V obou pripadech je nutne, aby byla nekde dostatecna poptavka, na kterou bezny provozovatel adekvatne nereaguje a v obou pripadech to bude znamenat, ze v pripade rozdilneho komfortu a cenove politiky vyzobavace vuci dominantovi hrozi odcerpani nejen prebytku poptavky, ale i tech, ktere by dominant rad odvezl => Zaluda by v obou pripadech u Moravce vymejslel dalsi vyrazivo, kdyz uz vyzobavani rozinek ani pernicku mu lidi nezerou.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 12:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo ta patecni posila Le v 16.09, kdy spojili dve jednotky, byla zajimava a taky mi to vrta hlavou. Asi ji potrebovali dostat z Prahy do Bohumina, vedlejsim produktem bylo zjisteno, ze se to dokaze v tento cas zaplnit. Obsazenost byla velmi vysoka, v kazde cca 98%. Toto by mohli zavest pravidelne. Ale chtelo by to jeste pridat i v nedeli do Prahy, nejlepe spoj 16.40 ze svinova. Ted jsem byl v nedeli tak trochu donucen koupit bysnys tridu pro dva, a rozhodne cena neodpovidala kvalite. 631,-/os bylo moc, a sel jsem do toho jen proto, ze jsem to chtel vyzkouset. Jinak me ale prekvapilo na slusnou obsazenost teto tridy, a i v te nejlepsi tride nekdo byl.
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2008

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 12:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi ji potrebovali dostat z Prahy do Bohumina

A proto jela už z Bohumína na celém obratu 1358/1363, a proto pojede tento pátek znova...

Prostě se zjistilo, že páteční obrat 1358/63 je nejvytíženější, tak proč by měla pátá jednotka stát, když se může vyprodat?

Žilinská Univerzita - Železniční doprava
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 13:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Vaše varianty ad a) a ad b) teď vůbec nejsou předmětem diskuze. Už proto, že ani jedna v praxi nikdy nenastala. Tématem diskuze jsou pravidelné špičkové posilové spoje, jestli jste si nevšiml.
O vyzobávání se v této souvislosti (ironicky!) zmínil Desiro a vy jste se toho chytil a čvaňháte v něčem, co ode mne nikdy nezaznělo. Aneb čo sa babe chcelo, to sa babe snilo...(R)Vasil Biľak.

Jestli chcete psát k věci,pište o možnosti vypravování posilových vlaků dopravcem RJ v týdenních špičkách, o ničem jiném nebyla řeč.
A jen takový přátelský šťouchanec - umíte si představit, že na koncert Pink Floyd nebo zahájení olympiády do Brna pojede pružný soukromník v lukrativních a zkostnatělé ČD v nelukrativních časech?


(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 14:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3696 > Tématem diskuze jsou pravidelné špičkové posilové spoje, jestli jste si nevšiml.

Nevsiml. To, o cem se bavim ja, je diskuse vyvolana prispevkem Zvidaveho cloveka, kde pise o posilach na MS v biatlonu a ve kterem se pta: "byl by nějaký problém v jejich několikadenním "parazitováním" na tratích ovládaných jinak ČD?

Takze, nikoliv pravidelne spickove posilove spoje, ale jednorazove posily, ktere s pravidelnou spickou nemusi mit spolecneho zhola nic.

Ovsem na me otazce to nic nemeni, protoze ja mezi pravidelnymi a jednorazovymi posilami nevidim zadny rozdil. Ona totiz ta pravidelna patecni posila v podobe 15xx v ramci jednoho tydne je pouze jednorazova zalezitost.

že ani jedna v praxi nikdy nenastala
Ale nastala ... minimalne jedna.

umíte si představit, že na koncert Pink Floyd nebo zahájení olympiády do Brna pojede pružný soukromník v lukrativních a zkostnatělé ČD v nelukrativních časech?
Velmi zive.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6310
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 15:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen taková poznámka - v roce 2000 možná ještě chyběl obchvat Olomouce. Jinak byl čtyřpruh až do Příboru a v Hranicích ještě nejspíš nebyly zácpy generující kruháče. Takže to trága žádná nebyla. Mch vlak jel do Ovy tehdá kolem 4 hodin zatímco autem se to za +/- 4 hodiny zajelo i horem přes Potštát a Odry.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3699
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 15:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: pak ovšem nechápu, proč reagujete na mne. Já se pořád bavím o tom, proč by Jančura nemohl přebrat posily v pravidelných špičkách.

ja mezi pravidelnymi a jednorazovymi posilami nevidim zadny rozdil. Ona totiz ta pravidelna patecni posila v podobe 15xx v ramci jednoho tydne je pouze jednorazova zalezitost.
Pokud je pro Vás spoj jedoucí pravidelně každý pátek nebo neděli jednorázovou posilou, jsme už opět u toho, čím skončí každá diskuze s Vámi. Malicherným hádáním se o význam jednoho slova a o jeho tisíc nuancí, dohadováním se, jak jste to myslel, i když jste to řekl jinak, abyste z toho nedejbože nevyšel jako že jste byl v jedné odpovědi mimo. děkuju pěkně, v tom pokračovat je ztráta času.
Možná byste mohl nějak rozvést ty lukrativní a nelukrativní časy vlaků na Pink Floyd v Brně, berouc přitom v úvahu současný jízdní řád ČD na Brno. Ale obávám se, že skončíme stejně jako s pravidelnými posilami...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 16:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže prázdná posila v 11:24 z Prahy a nedůstojně přeplněné vlaky po 17 hodině bylo chybou ministerstva. Ubohá Dráha s tím nemohla za 5 let nic udělat, za všechno můžou zlí úředníci.

Ale tak mohla, ale já viděl i ten vlak po dvanácté v Prahy ještě před pár lety plný.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 16:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3699 > proč reagujete na mne

Protoze je mi uplne jedno, jestli je posila pravidelna, nebo ne.

Pokud posilu (= odvezeni casti cestujicich v dobe, kdy je po cestovani velka poptavka) udela monopolista nebo dominant, je to spravne, ale kdyz to samy udela soukromnik, je to podle vas jednou dobre (kdyz by nahradil jen ty 15XX) a jindy ne (kdyz jezdi cely den dvouhodinu).

A nikdo jiny, nez vy, nemuze vysvetlit, jak jste to myslel, kdyz jste tohle tvrdil. Proto se na to ptam vas, bo mi to prijde postaveny na hlavu.

byste mohl nějak rozvést ty lukrativní a nelukrativní časy vlaků na Pink Floyd v Brně

Pouze vseobecne, do Brna vlakem nejezdim a jen kvuli tehle debate jizdni rad studovat nehodlam. Ale v principu je to jednoduche - pokud vypraveny spoj je mozne efektivne vyuzit, je to cas lukrativni. Pokud ne, je to nelukrativni - a je uplne fuk, jestli zpatecni vlak odjede 10 minut po skonceni koncertu, takze lidem ujede, nebo jestli musi nekde treba 2 hodiny cekat ... v obou pripadech takovy vlak pojede prakticky prazdny a lidi budou akorat nastvani.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3703
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 16:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Pokud posilu (= odvezeni casti cestujicich v dobe, kdy je po cestovani velka poptavka) udela monopolista nebo dominant, je to spravne, ale kdyz to samy udela soukromnik, je to podle vas jednou dobre (kdyz by nahradil jen ty 15XX) a jindy ne (kdyz jezdi cely den dvouhodinu).
...A nikdo jiny, nez vy, nemuze vysvetlit, jak jste to myslel, kdyz jste tohle tvrdil.

Zkuste mi nějak šetrně vysvětlit, z jakého mého výroku jste učinil tento závěr. Nikdy jsem nic takového neřekl. Zase jste mi vložil do huby svůj vlastní výrok, se kterým chcete polemizovat. Pokud Vám to přijde postavený na hlavu, mrkněte do zrcadla.

Ale v principu je to jednoduche - pokud vypraveny spoj je mozne efektivne vyuzit, je to cas lukrativni. Pokud ne, je to nelukrativni
Aha. Tak Ameriku bychom objevenou měli. Tak si vyberte čas koncertu Floydů nebo zahájení olympiády (předpokládám, že to bude někdy spíš večer) a zkuste mi vyjmenovat nelukrativní vlaky z nabídky ČD a zároveň navrhnout lukrativní vlak soukromníka mezi spoje ČD.
Taky jsem nekoukal do JŘ, až teď kvůli Vám.
Takže (odjezdy zítra):
12:39
13:39/47/59
14:39/59
15:39/47/59
16:30
17:09/39/47/59
18:09/39/
19:39
Předpokládejme dojezdy do Brna v stejných intervalech, časovou rezervu na cestu na stadion si stanovte libovolnou.
A ještě drobnou jedovatost nakonec - kterého z dopravců podezíráte, že by vypravil zvláštní vlak na Floydy a odjel zpět deset minut nebo dvě hodiny po skončení koncertu? A na jaké planetě provozuje dopravu?

(Příspěvek byl editován uživatelem SLim.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 17:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3703 > Zkuste mi nějak šetrně vysvětlit, z jakého mého výroku jste učinil tento závěr. Nikdy jsem nic takového neřekl.

Co jineho, nez ze posily v patek jsou OK, posily trvale nikoliv, si z toho mam vzit?

K te lukrativnosti vlaku ... zpatky pojedete jak? Tam to taky jezdi po cca pulhodine?

A ještě drobnou jedovatost nakonec - kterého z dopravců podezíráte, že by vypravil zvláštní vlak na Floydy a odjel zpět deset minut nebo dvě hodiny po skončení koncertu? A na jaké planetě provozuje dopravu?

Na te same, kde CD vypravi posily takove, ktere - slovy Zvidaveho cloveka - byly nakonec téměř k ničemu. ČD evidentně nechtěly/nemohly operativně "zbořit" JŘ pravidelných vlaků

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 17:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
Vlak po 12, který jste viděl plný, byl nějaký Ex, který jel v hodinovém taktu do Olomouce. Já mám na mysli R1541, který jezdil dlouhou dobu po 11 z Prahy, druhá posila po 13 z Prahy. Ve volném slotu v 15:xx a 17:xx samozřejmě jely vlaky taky, např. páteční ešus do Pardubic. Přitom poptávka z Prahy do Ostravy byla už před 10 lety největší odpoledne a ne ráno. Možná byl ten vlak určen pro úředníky z nábřeží, kteří se v pátek po obědě už do kanceláře nevraceli.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3704
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 20:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: překrucujete si to jak chcete, třeba to zlomíte přes koleno, ale já jsem nikdy nenapsal ani slovo o žádném dělení posil na trvalé a páteční. To, že pro Vás posila pravidelně týdně opakovaná je jednorázová, je Váš problém.
S těmi zvláštními vlaky je to totéž, soudného člověke nenapadne, že by mohly narušit JŘ pravidelné dopravy a Zvídavý člověk z toho taky ve svém příspěvku vycházel. Takže od Vás zase odpověď nulová.
Končím tuto diskuzi s Vámi, nebezpečně jsme se přiblížili debilitě nedávné debaty o vysazování v Brandýse nebo kde a o povolené osmdesátce vedle tramvajového ostrůvku s pochodem, ve které jste byl taky ústřední postavou. Mám na večer lepší plán než mlácení prázdné slámy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3705
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 20:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek:
Možná byl ten vlak určen pro úředníky z nábřeží, kteří se v pátek po obědě už do kanceláře nevraceli.
Aneb debil, blbeček, debil, blbeček...
A nejkrásnější na Tobě je, že umíš i druhému vysvětlit, že viděl něco jiného než si myslel, že viděl. A že doba po 11 je po Tebe ještě ráno.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 20:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Byla to posila (R15xx).

Ano, ted by mel jezdit v 13:xx a 15:xx ... A treba v ct v 17:xx.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6317
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 21:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem v době kolemplyšákové (chvíli před a ze setrvačnosti chvíli po) byly víkendové posily docela zajímavý a respektovaly i tehdejší dojíždění do severních Čech. V paměti mám nějaký čtvrtečněodpolední CHomutov - Těšín, pak se to v pátek točilo zpátky aby to jelo v sobotu ráno Most (nebo odkud) - Margecany??, v neděli večer bylo něco z Veselýho nad Moravou do Mostu...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 21:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > já jsem nikdy nenapsal ani slovo o žádném dělení posil na trvalé a páteční.

Ano, to mate pravdu. Ale psal jste, ze posilu ve špičce bych za rozinky určitě nepovažoval.

No a ja se vas tedy ptal (a vy se stale vykrucujete z odpovedi), jak se lisi posila ve spicce od bezneho provozu RegioJetu?

Muzete mi tedy odpovedet na tuto otazku?

Proc se na to ptam? Protoze vam bezny provoz zlutych vlaku zjevne lezi v zaludku, ale pritom posily ve spicce byste mu sveril s klidnym svedomim...

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 21:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, nech si ty urážky, mně primitivní garážmistr za zenitem se vzpomínkama na socík opravdu urazit nemůže. Opět o tom víš velké hovno, v životě jsi ty vlaky neviděl, ale máš plnou hubu slimtů.

Desiro:
Ano, bavíme se o ryhclících R15xx. Dlouhou dobu jezdily v 11:xx a 13:xx z Prahy, což bylo naprosto k hovnu. Po mnoha letech se podařilo, že se jezdívalo 13:xx a 15:xx, což bylo lepší, nicméně posila v největší poptávce v 17:xx nikdy nebyla. Dráhu v podstatě nikdy nezajímala poptávka. Zde musím pochválit Lea za zdvojení souprav. Když Dráha milostivě přidala několik vagónků na Vánoce, bylo to i v hlavních zprávávh.

Ano, ted by mel jezdit v 13:xx a 15:xx ... A treba v ct v 17:xx
Chyba lávky, už přežívá jen jedna koženka v 15:07 z Prahy a hádám, že letos naposled. Upřímně by mně zajímalo, kdo tou poslední koženkou jezdí. Nejspíš ti, co se nevešli do Lea a RJ. Za rok po těchto koženkách ani neštěkne pes, podobně jako dnes nikomu nechybí R1540/41.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 22:33:02    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek 856: "Chápu, že to potřebujete za každou cenu obhájit." Nevíte, co bych měl jako soukromník potřebovat obhájit? A za každou cenu a snad dokonce před vámi? A nějaký váš blbý vlak před X lety? Pro váš úlet nemám jiné vysvětlení, než že jste při Vaší oblibě slov soudruh a socík patrně včera slavil Vítězný únor. Fuj.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 22:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi:
Dával jsem krásný příklad naprosto protizákaznického chování Dráhy v době předkonkurenční. Soudruzi na nábřeří si s Dráhou něco upekli, jezdili v naprosto neatraktivní době, jen aby se "něco odjezdilo", nějací cestující jim byli u
Nejdůležitější bylo Čerpat Dotace. Vám jsem vyčetl to, že jste to svedl na "setrvačnost". Souhlasím, takhle Dráha funguje dodnes, na principu setrvačnosti. Ale ti, co si to pamatují, moc dobře ví, jak bylo na hlavu postavené tahat tuny železa v 11 hodin z Prahy, kde bylo obsazeno 2 kusy v zelené kožence.

Ale máte pravdu, dnes nemá cenu to řešit, dnes se tomu můžeme jen smát (ve voze Relax).

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6319
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 23:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad koženky na posiláku - nejezdil on na tom - tedy aspoň jednom z nich - jistou dobu ešus?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 23:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV:
Ano, jezdil, ale jen na jednom z párů a v době, kdy už se jezdilo v 15:xx. Ale byly to takové náhodné výstřelky. Typickou soupravou těchto vlaků byla zelená koženka, lehátka, vozy BDt na rychlíku a podobné skvosty. Tyto vlaky byly takovým vrcholem, co si Dráha dovolovala k zákazníkům. Něco jsem se s tím najezdil, takže opravdu by se dalo dlouho vyprávět.

Vzhledem k tomu, že tyto vlaky používali cestující z Havířova (téměř jediné přímé spojení, když všechno jezdilo přes důležitý uzel Bohumín), můžete se dnes zeptat v Havířově nastupujících do RegioJetu, jak na tyto vlaky vzpomínají

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Pendular
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 6-2010
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 23:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bud4: Jestli se nemýlím po 17 hodině (17:12?), nebo těsně před pátou, vyrážel Pendolino Sprinter.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 23:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráhu v podstatě nikdy nezajímala poptávka.

S tím bych moc nesouhlasil, kromě těch pátečních poledních rozjezdů z Prahy snad na všechny směry tady byly i četné posilové vlaky v sobotním ránu nebo brzkém dopoledni, které chytaly tu poptávku co nemohla v pátek.
Je třeba taky připomenout, že dráhy byly docela omezený, dřív byla velká krize nejen s vozovým parkem, ale i s HV. Vzpomínám jak z východních čech jezdil v neděli večer "trojitý" R - z Trutnova, Wroclawi (trs Meziměstí) a Jeseníku, v Týništi došlo ke spojení a do Prahy to jelo jednotně. Problém byl, že to snad nikdy nejelo včas, protože snad pokaždý to bylo z nějakýho směru zpožděný. A takových extrémů bylo spoustu.

Takže podle mě dráhu zajímala poptávka, ale spíš jí nemohla a tím pádem neuměla uspokojit. Jo a lidi dřív na dálky jezdily mnohem víc vlakem pač ještě nebrázdily republikou ty krásné žluté zázraky techniky
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 23:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo to po 16 hodině a je to záležitost relativně nová.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3706
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 00:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek: proč si mám nechat Ty urážky, když Tě stejně urazit nemůžu, blbe?
Když Dráha milostivě přidala několik vagónků na Vánoce, bylo to i v hlavních zprávávh.
Kolik vagónů v té době milostivě přidal Jančura?
Dával jsem krásný příklad naprosto protizákaznického chování Dráhy v době předkonkurenční.
A proč? Tady se řeší předkonkurenční doba, aby se dalo na dráhu plivnout? Tak asi teď, v době konkurenční, je všechno OK, ne? Nebo vzpomínat na socík smíš akorát Ty, když se to hodí do krámu, a garážmistři za zenitem ne?
Tyto vlaky byly takovým vrcholem, co si Dráha dovolovala k zákazníkům. Něco jsem se s tím najezdil, takže opravdu by se dalo dlouho vyprávět.
Proč sis, blbe, nezajistil v duchu svých idiotských teorií svou dopravní potřebu jinak (autem po prázdné jižní spojce nebo metrem z Chodova do Ostravy) a nechal ses celá léta urážet, šikanovat a ponižovat tím hnojem od ČD? Kdo Tě nutil? Soudruzi a odboráři s pistolí u hlavy? Jsi blb, že Ti to nedocvaklo, nebo jsi blb, že hlásáš takové chujoviny?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 08:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přežívá jen jedna koženka v 15:07 z Prahy a hádám, že letos naposled. Upřímně by mně zajímalo, kdo tou poslední koženkou jezdí. Nejspíš ti, co se nevešli do Lea a RJ.

Ono je to především proto, že je přebytek nabídky nad poptávkou, aktuální situace odpovídá písmenu B) z předchozího příspěvku. Co jsem zaslechl, ten vlak měl být zrušen už letos, ale Dráha si ho u ministerstva vydupala.

Ten přebytek nabídky je bez dotací samozřejmě dlouhodobě neudržitelný. Řešení jsem už nastínil.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3930
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 08:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych ho zrušil od nejbližší změny. Ti co se nevešli do zbytku spojů a nechtějí stát u WC, radostně pojedou autem, ne?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6323
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 08:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono do Plyšáku byl hlavní problém v podobě nákladní dopravy. Prostě se rychlík "nevešel". Viz nultá zarovnaná stojícíma nákladama z Oulval až do Poříčan nebo jednokolejný stanice na dvoukolejkách (231, 171, 221) u Prahy.

Jinak takto spojovaný to jezdilo odleckud. Třeba do roku 1974 jezdil večerní R a později Sp od Turnova na Prahu v podobě zamračený s deseti (!) vozama: Da+Ba/Bai+ABa Vrchlabí + Bai/Ba+ABa Svoboda + Bai/Ba+ABa+Bai/Ba+Da Liberec a na konci z Turnova ještě pošta Fa. Kupodivu jízdní doba nebyla o moc delší než dnes - Turnov 19,44 a Vysočany 21,31 (hlavák 21,50 neb plížení jednokolejkama)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3933
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 10:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: "Třeba do roku 1974 jezdil večerní R a později Sp od Turnova na Prahu..."

Jo, jezdil. Jízdní doba Svoboda-Praha cca 5 hodin, z toho skoro hodina strávená přepřaháním, připřaháním, objížděním soupravy a čekáním na přípoje. Už tehdy jsem to plně naloženým Trabantem po staré I/11 jezdil o dvě hodiny rychleji....
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 17:09:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ty krááá...tady je zase sranda:-)
Slime, jseš dobrej, čím dál víc je tady vidět, že "modří" argumentujou, zatímco "žlutí" akorát útočí. No a není nic jednoduššího, než jim nastavit zrcadlo:-) Akorát bych na to asi osobně neměl chuť:-)

blbínek:

"Mimochodem, může někdo znalý vysvětlit, proč páteční Ostravské posily jezdily strašně dloho v tak neatraktivní časy v 11:xx a 13:xx z Prahy? Ve vlaku v 11:xx jsem několikrát jel. Tyto vlaky byly takovým vrcholem, co si Dráha dovolovala k zákazníkům. Něco jsem se s tím najezdil."

můžeš nám, hvězdo, vysvětlit, proč jezdíš nejhorším vlakem pod sluncem, a ještě v nejhorší dobu? Přece používáš výhradně jižní spojku, ne? To je fakt fraška, co z tý klávesnice dokážeš vypustit:-) Hlavně, že přesně víš, co kdy kdo viděl za vlak. Docela se divim, že Ti nějakej soudruh odborář během stání u hajzlíku v něm nevymáchal tlamu.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 19:44:11    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi : posilový vlak z Prahy směr "Morava" jezdil dokonce i ve čtvrtek ...

Pro přepravu pracovníků stavebních firem z oblasti "Prešov & Humenné" jezdíval z Prahy do Humenného "treti Laborec 1127/1126", z Prahy ve čtvrtek, sestaven z lehátek ...
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 21:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MZ: Zvaný "lopaťák", nebo také "ožralé lopaty" ....
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3711
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 22:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm: Děkuju Ti, náčelníku, že ses mne zastal..;-))
S Buvolínkem to není diskuze, on sice kydá na všechny strany moudra z dětství a zaručené pravdy na úrovni fanatického pubescenta, ale on čeká na jakoukoli reakci jen proto, aby ji vyvracel s použitím libovolných hovadin a vždycky otočil tak,aby z toho vyšlo, že Jančura je bůh a my můžeme být rádi že nás postupně sundavá z těch stromů...myslím, že tahle diagnóza má v latinském názvu něco jako ..........
Byly doby kdy mne ty jeho neskutečné hovadiny dokázaly vytáčet, ale už delší dobu se jim jen směju/kroutím hlavou a baví mě máchat mu tu jeho nevymáchanou držku v jeho vlastních blitcích z předchozích příspěvků, které jsou s těmi následujícími v naprostém rozporu, protože on ve svém svatém boji za Jančurovu čest přemýšlí tak pět minut dopředu. A ve chvíli, kdy začne s odboráři, soudruhy a zkrachovalými garážmistry, vím, že už je v koutě tak moc, že si to i sám uvědomuje..;-))
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 23:13:15    Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm: je tady vidět, že "modří" argumentujou, zatímco "žlutí" akorát útočí.
Nevidím to tak černobíle, jako Vy, ale výsledný dojem je často takový. Svého času jsem na známé alma mater studoval mimo jiné sekty a nová náboženská hnutí. A ty úspěšné se vždy velmi fanaticky vyhraňovaly proti většinové společnosti. Založíte-li sektu pravdy a lásky, buď Vám tam skoro nikdo nevstoupí a sekta zanikne, nebo se zvrhne a začne likvidovat nepřátele pravdy a lásky pomocí lži a nenávisti. Chytřejší zakladatel neriskuje a založí sektu rovnou na ostré kontroverzi, negaci všeho stávajícího, perspektivě zániku všeho "nepřátelského" a zachování pouze jeho království. Úspěšnost sekty značně závisí na jejím negativním vymezení. A má to marketingové využití.

Proč žlutá sekta ano, modrá a černá ne?

Jestliže na každých 350 - 400 vlaků ČD připadá jen jeden vlak RJ a jeden Leo, pak ČD představují většinu, kterou vlasně všichni příznivci i uživatelé berou primárně velmi vlažně a kriticky. (Třeba já - ČD mne občas vysloveně serou.) Skalních příznivců je minimum. (Možná Bevelo, nechci mu sahat do svědomí) Ale i tito vlažní členové cítí občas potřebu se svého tábora zastat proti fanatickému útoku. Tam, kde by s normálním protějškem nadávali třeba na hrozný stav vozů ČD, v protikladu k nějaké nehorázné sektářské lži náhle ČD hájí (občas můj případ). V konsensuální diskuzi mohu jít ke kompromisu, v ideologické přestřelce kráčím opačným směrem a vyvažuji extrémní názory protivníka.

Oproti tomu žlutí příznaky sekty mají velmi výrazné. Sjednocujícím obrazem zla jsou ČD, suplující obraz zkaženého světa, vůči němuž se lze s trochou manipulace vyhraňovat velmi snadno a přesvědčivě mu prorokovat zánik a věčné zatracení za hříchy spáchané až do třetího pokolení zpět. Jančura sektu buduje mistrně a vnitřně stmelující kontroverzí nešetří.

Zajímavá je role černých, kteří kteří jsou ideologocky bezbarví a proto jsou oběma stranami manipulováni tu do role bratří a tu nepřátel. Důvod absence tvrdého vyznavačského jádra LEO netkví v jeho nepřitažlivosti, ale v absenci totální negace a zásadní kontroverze vůči konkurenci. To neznamená, že by v tržních dimenzích nemohli získat dostatek zákazníků. Ale s ideologií a plamennými kázáními v médiích by to šlo líp. Obávám se, že ke kontroverzi se sáhne z nouze. Nepravdivě argumentovat už umí, stačí to okořenit emocemi.

Hlubší analýzy by si zasloužili vyznavači, kteří chvíli vystupují jako žlutí a chvíli jako dálniční gumy - ale jejich integritu zachraňuje nenávist k ČD.

Obraz ďábla:

Jednotliví dopravci jsou většinou objektivně srovnatelní, což se mnohdy nehodí. Sekty mají pro ten případ při ruce obraz ďábla, aby nepřátele, proti nimž nemají argumenty, označili za jeho spřežence, argumentů pak netřeba. A tady se ďábel nahrazuje obrazem komunistů a odborářů. Jsem antikomunista a antiodborář, ale tato argumentace je vrchol blbosti.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 23:18:50    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Měl jsem ten příspěvek rozepsanej přes hodinu, protože jsem od toho musel odejít. Ale teď koukám, že jsme se v několika věcech docela shodli
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 06:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas. Perfektně napsáno.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3713
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 07:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Pokud vidíte v někteých bodech shodu se mnou, cítím se polichocen.Tenhle Váš příspěvek je myslím ta nejlepší charakteristika stavu na dráze, v myslích běžných lidí i v hlavě Jančurově, jakou jsem tady kdy četl.
Myslím, že by se to mělo umístit někam do záhlaví téhle diskuze...často by se na to dalo odvolávat.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 08:44:47    Odkaz na tento příspěvek  

Slim, Křivi: jo, rozumně napsáno. Přesto se divim, že se vám chce plácat časem:-) Nejlegračnější na tom je, že blbínek se snaží v duchu svého guru manipulovat pořád, aniž by mu docházelo, že to i v rámci jednoho příspěvku zvládne na dvě opačný strany:-D Bohužel nesdílím, Slime, Tvůj optimismus, že si to uvědomuje:-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 10:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > chapu, ze se vam ti ideologicky nehodi do kramu, ale mohl byste mi preci jen odpovedet na otazku v prispevku 2465?

Křivi > v principu souhlas, jen otazka; kam radite me, kdyz "integritu moji viry" nezachranuje nenavist k CD, ale k slendrianu obecne?

Ze v dobe nedavno minule se jednalo na draze vyhradne o slendrian CD a i nyni ho vnimam hlavne u modrych (pricemz, pokud ho zaznamenam u zlutych, rozhodne se s tim netajim a u cernych jsem zatim nemel tu cest), to beru jen jako drobny detail (na podobne urovni, jako ze pokud nenavidim komunisty vseobecne, budou to "odnaset" ponejvice KSC(M) a ne Castro s Kimem).

hmmm > je obvykle, ze pokud neco chci hodnotit, musim si to napred vyzkouset - bez ohledu na to, jestli je pak hodnoceni kladne, nebo zaporne. To pouze Slim a par dalsich expertu se citi kovany na hodnoceni prinosu zlutych vlaku na nasi zeleznici, kdyz je videli zblizka pouze na obrazku.

Takze vase argumentace je hodne smesna a postavena na vode, prestoze vy jste presvedcen o opaku. Ale blbce delate hlavne ze sebe.

Nebo si snad myslite, ze takovy D-test (nebo jine organizace), kdyz udela test dvaceti pracek, ridi dementi, pokud si do testu koupi i pracky, co se po par cyklech rozsypou? Prozradte nam, kteri vlaky cestuji a kteri by radi meli tu kristalovou kouli, kterou zjevne disponujete vy, jak si mame vybirat vlak, se kterym budeme spokojeni, kdyz ne metodou pokus-omyl?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3716
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 12:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ne, nebudu Vám nato odpovídat, berte jako moji odpověď to o mlácení,prázdné slámy.

je obvykle, ze pokud neco chci hodnotit, musim si to napred vyzkouset - bez ohledu na to, jestli je pak hodnoceni kladne, nebo zaporne. To pouze Slim a par dalsich expertu se citi kovany na hodnoceni prinosu zlutych vlaku na nasi zeleznici, kdyz je videli zblizka pouze na obrazku.
Opět Vaše klasické převracení naruby a vkládání do huby něčeho, co napadený neřekl. Nikdy jsem nepsal nic o pohodlí sedaček, čistotě hajzlů, klimatu a hlučnosti, případně chutí kafe a suši. To jsou asi tak atributy, pro jejichž hodnocení by fakt bylo třeba tím vlakem jet. Takže ta směšná argumentace je Vaše.
Poslední Vás odstavec je opět mimo ze 100% a opět pro Vás typickým způsobem, kdy nesouhlasíte s výrokem, který nikdy nepadl. Nepadlo tady ani slovo o tom, jak si kdo má vybírat vlak, všiml jste si, že je řeč o něčem úplně jiném?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3717
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 12:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm: Je takové přísloví, že krysu když zaženete do kouta, kousne. Pokud je do kouta na moment zahnán Budulínek, místo kousnutí se ožene soudruhy a odboráři...Souhlasím, že on je pořád přesvědčen, že hlásá pravdu a slovo bóží...muslimové tomu říkají svatá válka...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 12:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3716 > mel jsem o vas lepsi mineni, myslel jsem, ze dokazete priznat, ze jste slapl vedle. A nebo si svuj nazor obhajit, pokud obhajitelny je. Jak je videt, koule, na to nemate, vase vec.
Kazdopadne je obdivuhodne, jak jste splachovaci - aktivne se snazite ucastnit diskuse, aniz byste chtel diskutovat. Pokud po vas chce nekdo smysluplnou argumentaci, jednou "Důkazů netřeba, kdo chce, pochopí.", jindy se zase jedna o "mlácení prázdné slámy" ... ale vzdy se pres to prenesete a zase se vratite do diskuse, ve ktere diskutovat nechcete.

nesouhlasíte s výrokem, který nikdy nepadl. Nepadlo tady ani slovo o tom, jak si kdo má vybírat vlak
Nepadlo? Tak mi najdete jediny jiny zpusob, jak se na vlastni kuzi presvedcit, ze vlak XXX je nejhorším vlakem pod sluncem, a ještě v nejhorší dobu, nez ho zkusit (nekolikrat) pouzit?
Pokud takovy zpusob mate, sem s nim. Jestli ne, je to pro vas prave ta vami kritizovana svata valka

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 13:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové Slim a soudruh hmmm z ČD Telematika:
Kádrujte si mne tady jak chcete, rozebírejte si mne tady jak chcete, ale nic nezměníte na tom, že 90% obyvatel ČR je celá železnice u a to především zásluhou Dráhy. Zkuste někdy vyjít mezi lidi (ne ve vlaku ČD proboha) a zjistíte, že většina populace si pod pojmem železnice představí synonyma jako "špinavé, drahé, pomalé, koženka, odboráři, tunel na prachy". Mezi mladými lidmi jsou ČD zvlášť
velmi oblíbená firma, zkuste se jich někdy zeptat, ovšem ne prosím v rodinách režistů :-)
Ovšem s příchodem soukromých dopravců se začíná pohled běžných i mladých lidí na železnici měnit. Já těmi vlaky jezdím a vidím ten rozdílný přístup. Jak už psal kdysi pan T.H., Jančuru si tady vybudovala sama Dráha a nikdo jiný.
Nemám zapotřebí se tady hádat s nějakým primitivním garážmistrem odchovaným socíkem, obhajující bordel na Dráze a líné odboráře, takže tímto přestávám definitvně reagovat na Slimty.


A ještě k těm nejhorším vlakem pod sluncem, jak psal soudruh hmmm:
Ano, souhlasím, posilové koženky byly co se otřesných zážitků týče nejčastější (extrémní zima nebo vedro, vožralá průvodčí, špína... ), opravdu jsem horším vlakem nejel, ale naštěstí už ani nepojedu.

Myslete si o tom co chcete, já se těmi vlaky něco najezdil, ale tohle nepřeju nikomu. Naštěstí koženky umírají jedna po druhé a i ta poslední na Ostravu je poslední křeč. Těch pár zoufalců co s tím jezdilo se rádi přesunou k Leošovi. Pak samozřejmě chápu kvikot z ČD Telematika, protože vlaků, kde se dá jet na režijku do Ostravy znatelně ubývá...

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 14:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Mlácení prázdné slámy je, když se mne stále dokola ptáte na něco, o čem vůbec nemluvím, sa snažíte se mi tak dokázat, že šlapu vedle, aniž bych šlapal. Ano, diskuze je o reakcích, ale na druhého, a nikoliv na sebe sama.

nesouhlasíte s výrokem, který nikdy nepadl. Nepadlo tady ani slovo o tom, jak si kdo má vybírat vlak
Nepadlo? Tak mi najdete jediny jiny zpusob, jak se na vlastni kuzi presvedcit, ze vlak XXX je nejhorším vlakem pod sluncem, a ještě v nejhorší dobu, nez ho zkusit (nekolikrat) pouzit?


Vaše naprostá klasika a křišťálově jasný důvod, proč čas od času odmítám diskutovat s Vámi.

Rekapitulace:
- Vaše reakce na Křiviho stať o postojích fanatiků žlutého = jak si mám vybrat nejlepší vlak než je vyzkoušet? Úplně mimo téma.

- můj výrok - nediskutuje se tady o tom, jak si vybrat nejlepší vlak

- Vaše reakce - najděte mi způsob, jak se na vlastní kůži přesvědčit,který vlak je nejhorší atd.

Vy diskutujete úplně k jinému tématu, do kterého se snažíte přetavit svou původně blbou větu, že tady kritizuju Jančuru, aniž bych s ním jel. Proto na Vás tímto přestávám reagovat i co se týká metod výběru nejhoršího vlaku. Prostě o tomto tématu aktuálně nediskutuju a klidně si myslete, že nemám odpověď.
Diskuzi ve stylu "jedl jste už letos švestky?"..."nejedl, ale tenhle novej sultán marockej má bejt moc hodnej člověk." považuju fakt za ztrátu času.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 15:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3722 > do teto diskuse - tedy prispevek hmmm Středa, 27. února 2013 - 17:09:50 a moje reakce na nej - jste se namocil sam prispevkem 3716 zcela sam a dobrovolne, ja vas k nicemu nenutil.

Takze si tu vasi rekapitulaci strcte nekam, protoze je vycucana z prstu - to pouze vy jste dotedka nepochopil, ze reaguji uplne na neco jineho, prestoze to v prispevku cituji.

A pokud vam to ani pri te citaci nedoslo, je to marny, je to marny, je to ... marny.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 16:39:07    Odkaz na tento příspěvek  

blbínku, "vlaků, kde se dá jet na režijku do Ostravy", je pořád stejně. A taky se na ni dá jezdit všude jinde, aniž by Ti za každou zastávkou někdo cpal dortík za devět a chodil s Tebou i na hajzl.
To je zajímavý, nejdřív jezdí 90% lidí s Jančurou, a pak jim je celá železnice u řiti. To už máme 180%...slušnej matroš. Soudruhama si nazývej svoje pubertální kamarády, co taky nezvládli matematiku pro základní školy, mindráčku.

Sim: je budulínek tak blbej, když se těma "extrémní zima nebo vedro, vožralá průvodčí, špína... " vlakama "něco najezdil", nebo je jen masochista? Když se mi něco nelíbí, tak to nepoužívám, ne? Jenže tenhle chudáček se v tom radši "něco najezdí", aby tu pak mohl psát, jak mu bylo ubližováno? Nemluvě o tom, že vlastně jezdil metrem na Chodov a pak po jižní spojce:-D
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 17:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Pokud by byla 90% lidí železnice tam, kde uvádíte, pak zbylí nedělají ve svém životě nic jiného, než že jezdí vlakem. Víte, že na každého Čecha včetně kojenců a nepohyblivých důchodců připadá ročně přibližně 700 naježděných km vlakem? Ve skutečnosti je počet lidí, kteří opravdu ze zásady nepoužijí vlak (nebo ho použijí méně než 1x ročně) výrazně menší než 50%.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 17:04:54    Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: byl by zdroj? Těch 700 km věřím, tak nějak to vycházelo z výroční zprávy ČD.
Asi bych našel i modal split; ale kolik lidí jede aspoň jednou za rok vlakem, to nevím kde hledat.
Dík.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3726
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 17:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: OK, to dává trochu logiku, nicméně já jsem reagoval na Vaši poznámku, že jen já a pár dalších se cítíme povolání hodnotit vlak, kterým jsme nejeli. Tou poznámkou jste mne do té diskze zatáhl promiňte, že jsem reagoval bez Vašeho svolení.
A jen tak na okraj - pokud jedu vlakem, kerý je nejhorší na světě, a příště jím jedu znovu a znovu jako Buvolínek (Něco jsem se s tím najezdil, takže opravdu by se dalo dlouho vyprávět), myslím, že relevantnost průzkumu metodou pokus - omyl je v tomto případě velmi omezená...
Ale OK, uznávámže jsme se netrefil a blbě jsme pochopil, na co reagujete.

Buvolínek:
Hele, blbe:
Tyto vlaky byly takovým vrcholem, co si Dráha dovolovala k zákazníkům. Něco jsem se s tím najezdil, takže opravdu by se dalo dlouho vyprávět...posilové koženky byly co se otřesných zážitků týče nejčastější (extrémní zima nebo vedro, vožralá průvodčí, špína... ), opravdu jsem horším vlakem nejel,
versus
Možná byl ten vlak určen pro úředníky z nábřeží, kteří se v pátek po obědě už do kanceláře nevraceli.
Máš asi pravdu, blbe, úředníci na nábřeží nemohli dát lépe najevo svou naprostou nekompetentnost...

Anebo jinak:

mně primitivní garážmistr za zenitem se vzpomínkama na socík opravdu urazit nemůže.
versus
Nemám zapotřebí se tady hádat s nějakým primitivním garážmistrem odchovaným socíkem, obhajující bordel na Dráze a líné odboráře, takže tímto přestávám definitvně reagovat na Slimty.

Tak seš uraženej nebo ne?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3727
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 17:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek ještě jednou:
s příchodem soukromých dopravců se začíná pohled běžných i mladých lidí na železnici měnit.

A co pohled těch zbývajících? Mám radost že jsem běžný.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 17:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm > Když se mi něco nelíbí, tak to nepoužívám, ne?
I kdyz to Budulinek obcas preklapi do absurdna, je potreba si pripustit, ze obcas mate na vyber jen vetsi nebo mensi zlo.

Neco jako ve stylu, kdybyste svym rodicum vycital, proc jezdili na dovolenou na Balaton nebo do Jugosky, a ne do Parize nebo Londyna.

A i ja jsem v ramci "modreho zoufalstvi" tyhle posilaky jeden cas pouzival (byt uz v preci jen trochu user friendly pozici pozdeji odpoledne) a rozhodne to nebylo proto, ze bych si liboval ve spine, nepruhlednych oknech a kupe bez zaclonek. Jen to v danou dobu bylo jedine, co jezdilo z/do Vitkovic primo a jezdilo tam to same (lisilo se to jen zaclonkama), co na IC/EC, jen s tim rozdilem, ze o tom covek vedel predem a zaridil se podle toho (= zasadne nejezdit ve svetle kosili atd.)

vlaků, kde se dá jet na režijku do Ostravy", je pořád stejně
Tady jste evidentne jeste nepostrehl, ze i modri potvrdili, ze jeden ze dvou posilaku je odpiskan a zbyvajici je pravdepodobne v poslednim tazeni => pokud nejsou navic nejake nadvlaky (v cemz se neorientuju), tak muselo celkove vlaku, kde lze uplatnit rezimku, ubyt minimalne o ten jeden.

... nebo je jen masochista?
Je mi jasne, ze to nepisete za timto ucelem, ale v teto pro drahu pomerne pochmurne dobe by se za masochistu dal povazovat kazdy, kdo dobrovolne jede vlakem, prestoze muze jet jinak. Samosebou byly vyjimky toto pravidlo potvrzujici.

Kotec#149 > coz mimo jine znamena, ze pokud jsem ja s partnerkou nalital behem lonska vlakem dohromady cca 40 tisic, znamena to, ze dalsich 57 lidi nemuselo vlak pouzit vubec a statistika nam vychazi...

edit:
Slim#3726 > Ale OK, uznávámže jsme se netrefil a blbě jsme pochopil, na co reagujete.
Takhle to beru . Zapomente, stane se :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
123hell
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.243.111
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 17:30:09    Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: Víte, že na každého Čecha včetně kojenců a nepohyblivých důchodců připadá ročně přibližně 700 naježděných km vlakem?
To je pěkné. Ale pokud budete dojíždět do práce cca 20km (nic neobvyklého), tak to ujedete za leden. Zbytek roku už jezdíte za 90%, které uvádí Budulínek. To samé jednou za měsíc Praha - Ostrava.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6336
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 18:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím jak vypadaly ty posiláky v pátek, ale v neděli večer kolem deváté z Pardubic na Prahu jsem v tom jel několikrát. Obsazenost od "našel prázdný kupé" (neb asi učňovskopardubickej výstup) až po 4-5 ks v kupé. Vozy jak kdy - od celkem slušnejch B po lehátka nebo zelený koženky. V tu dobu ale to byl celkem běžnej standard a vrcholem byly expresy s Amee/Bmee...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 19:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: posilový vlak z Prahy směr "Morava" jezdil dokonce i ve čtvrtek ...

Přesně tak. A nejen z Prahy v roce 90/91 jezdil snad R Chomutov - Bohumín (v dalších letech Most - Bohumín) s docela úsměvným omezením jízdy vlaku - "jede před A" a "A" přitom byl poslední pracovní den před sobotou nebo svátkem.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 19:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno tady byl odkaz, že v osobní přepravě má železnice u nás celých 7,8%, takže sami si udělejte obrázek.
V západních zemích to bylo okolo 10%.
Pokud já 10x ročně otočím vlakem z Prahy Havířov a sem tam jedu někam jinam, pak dalších 12 lidí za rok do vlaku nevleze.

PV:
Ty posiláky byly velmi různé kvality. Od zelených koženek, přes lehátka až po vozy BDt. V neděli jezdily v době poptávky, tj. po 15 a 16 z Těšína. Ale pátek z Prahy byl totálně mimo a obsazenost byla mizerná.
Někdo tady psal, že Dráha nemohla kvůli oběhům uspokojit poptávku. S tím samozřejmě souhlas, ale zrovna pár R1540/41/42/43, byla souprava z kopřiv a udělala jen v pátek Těšín a v neděli zpět. Kdyby se chtělo, tak klidně mohla jet v pátek později v době skutečné poptávky, ale ono se nechtělo, takhle to Dráze i zaměstnancům vyhovovalo. Alespoň byli v pátek brzy doma.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 21:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jede před A" a "A" přitom byl poslední pracovní den před sobotou nebo svátkem.
Normálně to byl čtvrtek, ale "čtvrtek" nebylo možné napsat, protože jednou byl pátek v úterý, pak se přesunulo pondělí na sobotu nebo neděle byla v úterý.
No, co chcete od režimu, který spustil Lenin, který byl vlastně Uljanov, výstřelem v říjnu, který byl v listopadu a pak to převzal Stalin, ve skutečnosti Džugašvili, teda vlatně ჯუღაშვილი...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6339
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 22:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na druhou stranu to zas nebyl tak blbej nápad udělat tři dny volna v kuse. No pravda, školy to měly jen ty tři páč nešlo třeba pracovní pondělí fungovat neb by se to nevyplatilo... Tyhle hejbačky byly pro kohokoli kdo někam jezdil nebo dojížděl docela výhodný a jedna z rozumnejch věcí.