K-report
 

Archiv diskuse 440, 640, 650 - RegioPanter do 05. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » 440, 640, 650 - RegioPanter » Archiv diskuse 440, 640, 650 - RegioPanter do 05. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maršál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 21:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: To je sice možné. Slováci jsou tam také a EU nelezou do . QBB si z EU taky hlavu neláme. To jen my musíme být neustále v , ať už na východ, nebo na západ.

T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
441, 440
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 21:38:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct

Trochu vám napovím. Když můžou být vyklápěcí zerkadlá na nedávno vyrobeném Syslu, proč ne na Panteru? Kdyby aspoň byly ty kamery stejného provedení, jako na x6xWTB, pak jo. Tam se s nima pracovat dá, ale Panteří poskytují málo ostrý obraz a taky pohyb přenášejí trhaně. Radši chodím čumět z okna. Na kamery bych jel jen za tmy, kdy je světlo vidět daleko lépe, než zelený štítek. Trochu sice pomáhá, že panteří kamery ukazují situaci zpředu i zezadu, takže když je vlakoš v poslední díře, vidím ho dobře, ale ukazuje mi záda a oranžovou stranu terčíku.
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 22:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad kamery, chytání vandalů a vymáhání práva obecně...
Pravdu mají jak kamerové strany, tak Ohl. Především je to o výchově. V mojích mladých letech stačilo, aby rodič rekl jasně NE! a jakmile jsem to porušil, tak mi jedna přiletěla. Když jsem sletěl z kolotoče, na který mi zakázali lozit, tak mi jedna přiletěla a pak se teprve zjišťovalo, co mi je. Toto tu dnes chybí.
Dnes je to tu samý lidumil, který bude obhajovat jak nevychované spratky, tak zloděje.

Ad kamery: Kamery by byly dobrým počinem, ale to by Policie ČR a Měšťáci všech měst či zodpovědné osoby musely dělat svou práci zodpovědně bez ohledu na to, zda je stíhaným subjektem nepracující etnikum či obyčejný občan a bez ohledu na to zda se jím zrovna chce či nechce. Dnes si akorát dovolí na stařenku jedoucí na kole 10 km/h v pěší zóně (zažito), ale aby zakročili tam, kde je to potřeba, tak to je nehne (též zažito), a to mám v polovině rodiny členy PČR. A známých jakbysmet. Navíc mám s policií zkušenosti jak mravně stíhaný, tak jako občan potřebující jejich pomoc.

Můj návrh je kamerový systém do všech problémových oblastí a vytvořit něco jako CDP Přerov zabývající se sledováním monitorů z těchto kamer a koordinování bezpečnostních složek. Pokud se ptáte, kde na to vzít peníze, tak znám jedno nemakající etnikum, které by se rádo vzdalo peněz ve prospěch tohoto projektu, jen by to chtělo uplatňovat stejné právo na všechny a nebýt připosraní z "rasizmu" a odbourat vliv kamarádíčků.

Tímto děkuji všem Vlakvedoucím, Průvodčím a dalším osobám od ČD, které se nezaleknou ničeho a pomáhají ve vlacích udržovat pořádek. Zítra si můžeme povykládat o jedničce v Panterovi, též záživné historky...

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Ide rýchlik, za ním Janko, s rýchlikom ho spája lanko.
441,440
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 22:14:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pane Večeřo, co máte za problém s jedničkou u pantera? Vzheldem k tomu, že pantery přišly až po vydání JŘ, není alespoň u nás na severu jednička užívána jako jednička, ale jako dvojka a i tak je značena. V čem je problém? Až bude zakreslena v JŘ, od první změny předpokládám, bude to už zase klasická jednička. Mně se na panteru líbí, dobře se tam mezi obraty dělá piknik.
Emppu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 10-2011

Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 22:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: student = ...

To je ovšem to, co jsem nechtěl aby vyznělo, jelikož se jedná o mírně diskriminační předsudek. Neboť máme-li se držet oné Vámi nastolené roviny, mohu já konstatovat že rozpáraná sedadla v RP nejsou dílem studentů, nýbrž jistých etnických "spoluobčanů", jejichž gramaticky správné pojmenování se zde nedávno řešilo. Pak bychom tedy mohli říct, že všichni "spoluobčané" jsou vandaly.

A jaký je mezi studenty a "spoluobčany" ve výsledku rozdíl? Takový, že "spoluobčan" se bude narozdíl od studenta ohánět tím, že důsledkem vašeho zobecňování je diskriminace.

P.S.: Pravým vyzněním mého předchozího příspěvku bylo: Mezi všemi lidmi najdeš slušné i neslušné - ať už jakéhokoli věku, vzdělání či národnosti. Je to věc povahy a jak napsal pan Večeřa také možná výchovy. Jen té tezi o tom, že dříve byli všichni slušně vychovaní a oni staří lidé byli ve svém mládí zjevením všech ctností se mi věřit nechce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Emppu.)

Tratě kolem Hradce Králové na Facebooku
441,440
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 22:16:37    Odkaz na tento příspěvek  

Emmpu:

Nechci vám brát iluze o našich skvělých studentech, ale jsou to právě studenti, kterým občas jsem nucen skopnout hnáty v botech na protější sedačce.
Emppu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 10-2011

Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 22:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

441, 440.: Sám jsem byl toho také svědkem a nijak nepopírám že se toto děje a rozhodně nesoucítím s takovými studenty - právě naopak. Nicméně není student jako student, stejně tak není doktor jako doktor. (Člověk by se někdy až divil, jak podlého chování jsou schopní lidé vysokoškolsky vzdělaní. A jejich výhodou je právě to, že od nich toto není očekáváno. Teď však nenarážím na vandalismus či cokoli podobného.

Tratě kolem Hradce Králové na Facebooku
441,440
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 26. března 2013 - 22:43:53    Odkaz na tento příspěvek  

Emppu:

Kdo myslíte, že škrábe skla na 471 diamantem, nebo jen klíčem? Romové, nebo opilci jedoucí domů z knajpy?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 27. března 2013 - 22:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Dnes stojí kamera pár korun, oproti době pár let zpátky. A strojvůdce může např. přivolat policii do nácestné stanice. Dále, pokud je výtržník jen jeden a vlaková četa má 2 a více členů, není takový problém ho zpacifikovat. Stejně tak nemusí být problém ty hajzly dohledat podle záznamu.
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 11-2012

Odesláno Středa, 27. března 2013 - 22:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

441,440: Pane Večeřo, co máte za problém s jedničkou u pantera? Vzheldem k tomu, že pantery přišly až po vydání JŘ, není alespoň u nás na severu jednička užívána jako jednička, ale jako dvojka a i tak je značena. V čem je problém? Až bude zakreslena v JŘ, od první změny předpokládám, bude to už zase klasická jednička. Mně se na panteru líbí, dobře se tam mezi obraty dělá piknik.

Dovolím si citovat celý Váš příspěvek, protože on celý vystihuje postatu celého problému. V olomouckém krají byl Panter nasazen spolu s novým GVD. Počátky provozu přinesly určité nepříjemnosti jako dvacetiminutová zpoždění, atd.
Nyní je vše v pořádku, ale moje kolegyně vlakvedoucí prostě s nástupem dalšího negarantovaného Pantera vystěhovávají každého z první třídy, protože nemají čas během dvouminutového obratu sledovat, či je odddíl skutečně první třídou a či ne. Už si kvůli tomu stěžovaly na vrchní vedení ČD, kontrolory, atd. Prostě guláš největšího kalibru a fíři drží s ní, protože nemíní stát v každé zastávce či stanici kvůli někomu, kdo si nemůže přesednout. (Ačkoliv někdy nemusí = bordel ČD)

Informace z provozu: Dnes nejezdil jedničkový Panter na Tornádových obězích.
Zítra vyšla oficiální depeše, že nebude jezdit jeden z Panterů, ovšem dvojkový si drží oběh, takže garantované spoje budou zajištěny dvojkovým Panterem.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Ide rýchlik, za ním Janko, s rýchlikom ho spája lanko.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 27. března 2013 - 22:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak, slovem student se označují pouze studenti vysokých škol, na SŠ jsou žáci a na učilištích učňové. To, že si tito lidé běžně říkají studenti, a že jsou tak nazýváni v médiích, je velká chyba, dle zákona to žádní studenti nejsou.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4133
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 06:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, řekněme tedy, že bordel ve vlacích dělají dojíždějící do škol i základních, tudíž, když nemožno použít slovo student, budiž toto nahrazeno všeobjímajícím slovem školáci.

Všd
Číslo příspěvku: 1949
Fakt školák. Tolik nesmyslů ve dvou větách.
vlaková četa má 2 a více členů
strojvůdce může např. přivolat policii do nácestné stanice.
Když to trochu přeženu: "Přijeďte urychleně do Kaprouna, urvali mi ve vlaku věšák."
četa má 2 a více členů
Už jste jel někdy vlakem, ne žlutým nebo černým?
To jako fíra zastaví v poli a půjde s průvodčím umravňovat cestující? A co v 810 s automatem? Ten zautobotí a vytříská diskotékovou mládež skrz zavřené dveře ven, že.
Whupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 08:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_Večeřa: Mohu se zeptat z jakého důvodu, bude jezdit pouze dvojka? Respektive co bude s jedničkou?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 09:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel V.:Zítra vyšla oficiální depeše,
Nevíte, jaká byla zítra tažena čísla ve sportce?
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 11:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, jakou váhu prázdný/obsazený mají jednotky 440, 640 a 650? Děkuju moc
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 11-2012

Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 11:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Whupi: Pokud myslíte číslo Pantera, tak jednička jede na pravidelnou údržbu. Co se třídy týče, tak jednička je garantována jen na polovině spojů.
Chudáci ti, kteří si koupili kilometrickou banku do první třídy s tím, že tam budou mít klid a trefují i negarantované oběhy. Ani četám to nezávidím.

Aleš_Liesk.: Sportka nám nechodí, jen výsledky fotbalu.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Ide rýchlik, za ním Janko, s rýchlikom ho spája lanko.
Whupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 12:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_Večeřa: Myslel jsem pantera - blbě sem to napsal Jinak k té třídě, naposledy sem jel do Prostějova Os3814, kde není v hlavičce 1.tř. a přitom jezdí panter (pokud neni jeden na údržbě) a přesto se mě při nastoupení v Olomouci, průvodčí zeptal, jestli mám první třídu a já ji měl. Kdyby ne, tak budu asi poslán do pryč
440,441
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 18:43:15    Odkaz na tento příspěvek  

není takový problém ho zpacifikovat

Vy jste upadl na hlavu? Proč by to, proboha, dělali?
440,441
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 18:44:29    Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, řekněme tedy, že bordel ve vlacích dělají dojíždějící do škol i základních, tudíž, když nemožno použít slovo student, budiž toto nahrazeno všeobjímajícím slovem školáci

Žádní školáci, zmetci jsou to.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 19:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co tady řešíte 1.třídu v panterech.Pokud není u osobního vlaku 1.třída uvedená v jř,tak má průvodčí smůlu.Budu sedět v jedničce s jízdenkou do dvojky a může se postavit třeba na hlavu a odrážet se ušima.Toto platilo vždy a platí stále.
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 3-2012
Odesláno Čtvrtek, 28. března 2013 - 22:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2: Byl jsem vyveden z omylu, ikdyz napsany jsem to nikde nevidel. Podle zmeny SPPO uz neplati to, co pisete vy, nybrz to, jak je oznacena vozova trida ve voze. Je-li v nem jednotka, tak to plati, ikdyz o tom jizdni rad nevi!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 07:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SPPO ve znění změny č.4, platné od 9.12.2012, ještě před 5 minutami dostupné na webu ČD:

90. 3. Ve voze 1. vozové třídy, zařazeném mimořádně do vlaku, který má být dle platného jízdního řádu sestaven pouze z vozů 2. vozové třídy, může obsadit volné místo cestující s jízdním dokladem 2. vozové třídy bez doplatku jízdného.

Zajímavé ovšem je, že takový cestující nesmí stát na chodbičce 1. třídy (bod 90.5.1)
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 11-2011
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 09:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jihočeském Panterovi je tam přelepka, takže se jedná o klasickou 2. třídu
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 10-2012
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 09:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: Na tuto problematiku jsem se již dříve informoval. Je tomu opravdu tak, že v tomto případě můžete obsadit volné místo ve voze 1. vozové třídy. A k tomu stání obecně. Na chodbičce vozu 1. vozové třídy stát nesmíte, pouze na představku.

Bombos3: Toto řešení se používá, pokud jezdí trvale pouze ve vlacích, kde není řazen vůz 1. vozové třídy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Priapos.)
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 3-2012
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 10:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nehadam se, informaci jsem nijak neoveroval, ale byla z duveryhodneho zdroje. Jak vidno, ten zdroj moc duveryhodny neni...

Zajímavé ovšem je, že takový cestující nesmí stát na chodbičce 1. třídy (bod 90.5.1)
Kdyz jedu tak plnym vlakem, ze si koupim prvni tridu, tak si ji kupuju hlavne proto, abych nebyl v plne casti a nejen si v klidu sednul, ale nemusel se "prodirat" mezi lidma napr. pri ceste na zachod nebo pri vystupovani. Z tohoto duvodu si myslim, ze i na stani na chodbicce v prvni tride by mel cestujici mit jizdenku pro prvni tridu! Doplnkove sluzby typu bageta jsou mily bonus, nicmene nekdy az otravny...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67704
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 10:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čínskej:
Protivínská? Možný bych věděl. Podobné to je na posledních Strakonicích od doby, co si KCOD do hlavičky vlaku "neobjednalo" příslušnou poznámku. Taky ze začátku někteří průvodčí neznali znění SPPO, teď už je to spíše výjimka.
I když zrovna u Pentera je ten prostor leccos, ale k první třídě má asi tak blízko jako 810 k vozidlu vhodnému pro rameno Praha - Košice.


Ad bordel:
Je pěkný, že před cestujícíma se vozidlo zamknout umí (v takovém případě ať se aspoň na tabule vlak nevyvěšuje!), zatímco zahumusení od bezdomáčů řešit "nelze". Typický přístup.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 10-2012
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 15:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čínskej: Asi neumíte číst. Tak to napíši ještě jednou.

Na chodbičce vozu 1. vozové třídy stát nesmíte, pouze na představku.
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 3-2012
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 16:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Kdyz uz "jedovate", tak ja taky "jedovate" odpovim. Cist umim, ale vy neumite chapat... Vic bych timto neplevelil.
P.S.: Martine, spis mezi Velenicaky nekdo pustil famu. A nejen mezi ne...
A ted jdu otevrit dvere, aby lidi nemrznuli na peronu...! Prave se mi sem zacli dobyvat prvni.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67711
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 18:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Velenice, to je izolovanej a docela specifickej turnus, kde těch fám koluje více...

Jsem si říkal, že ten fíra na 8014 je "nějakej divej", ale vzhledem k rychlosti "průletu" jsem si úplně jistej nebyl. :-) Zase se těsně mineme - pojedu už R 1252.

Ad stání:
U 650 se o vlastním představku moc mluvit nedá a i ta chodbička není nějak moc oddělená, aby se dalo určit, kde už se (ne)smí stát...
Neexistující dveře mají ale i výhodu - nemůže s nima nikdo třískat.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sysel sysel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.56.18
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 18:19:54    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem v Ačku s platnou jízdenkou stál na chodbě a čuměl z okna a průvodčí na to nic neřekl.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 18:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jste demagog. Vlaků, kde je pouze strojvůdce je jasná menšina, zvláště v poměru k počtu přepravených cestujících. Stejně tak si nejsem vědom nějaké větší míry vandalismu na JHMD, takže do Kaprouna asi nikdo policii volat nebude.

Jistě, můžete vymýšlet případy, kdy nelze ani volat policii, ani vandaly vyhodit, ani použít k usvědčení záznamy kamer. Ale stejně tak byste mohl vymýšlet důvody, proč např. zrušit železniční dopravu obecně.

Pro Vaše info, černým vlakem jsem nikdy nejel.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 03:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 07:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: "Vzhledem k tomu, že je každou chvíli na Nově nějaké to video z vyloupení něčeho, tak asi kamery jako zlodějoodpuzujíci moc nefungují, že."
Takové základní porušení logiky by se vám stávat nemělo. Z toho, že je je každou chvíli na Nově nějaké to video z vyloupení něčeho, se dá odvodit maximálně to, že pitomců nebo zoufalců, kteří o nich nevědí nebo to navzdory jim risknou, je opravdu podezřele moc, ale rozhodně to nevypovídá nic o tom, kolik jiných pitomců ty kamery odradily.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4152
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 07:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zase trochu demagogie:
Kolik mají kamer ve vozech na JHMD, že se tam nevandalí?
Jak ta potřebná kamera zabránila oloupení v metru?

Jestli jste si nevšimli, tak jsem nepsal, že kamery jsou vždy zbytečné. Hlavní je ovšem mít normální spolešnost i bez kamer. Což nemáme, protože se nikdo ani neobtěžoval zavolat. To by ho chytli hned, ne náhodou po 15 hodinách.

V normální společnosti by to vypadalo asi tak, jak jsem kdysi zažil v NY. Nějací opilci při jízdě metrem obtěžovali cestující. Viděl jsem, jak nenápadně pár lidí začalo volat mobilem. Na další stanici najisto přišli policajti a opilce vyvedli. Bez kamer...
A o to mi jde.
Jestliže jedete vlakem a vedle čmárá školák fixem, co udělá Pražák Všd? Začne nadávat, že tam není kamera?
Pražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 09:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl Jestliže jedete vlakem a vedle čmárá školák fixem, co udělá Pražák Všd? Začne nadávat, že tam není kamera?
Nezbývá, než souhlasit s vaší první větou. Demagogie. A zbytek už jsou jen pusté kecy. Celá ta diskuze začala otázkou, s jakým předstihem umožnit nástup do soupravy a jak řešit jejich ochranu. Podobnost s plným metrem v New Yorku nevidím, protože jsem demagog. Myslím, že tím za sebe můžu diskusi s vámi uzavřít.
UL-panter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.6.138
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 14:51:54    Odkaz na tento příspěvek  

kde jsou panteři do Ústeckýho kraje?
440,441
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 17:26:51    Odkaz na tento příspěvek  

UL-panter:

Nejspíš někde na kolejích. Dočkej času ....
372_001_8
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2008
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 17:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Si myslíš že jeden den udělaji TBZ a druhý den jsou doma?
ach jo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.191
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 19:16:01    Odkaz na tento příspěvek  

Klid, šotoušci. Oběh na čtyři pantery je platný až od příští neděle. Tak si utřete nudli a vyčkejte. Dočkáte se.
z dč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 10:57:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ve 3 ráno dorazily panteři 002 a 003 do Dč. Zatím jsou odstaveni na staničním středu na 13. koleji.
Matthew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 13:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ať žije 1. duben...
Bymák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.81.181
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 13:33:40    Odkaz na tento příspěvek  

Jsem slyšel, že jeden dneska večer nasadí na obrat 895/894 a druhý na 893/892.
tupec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.217.73
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 13:59:47    Odkaz na tento příspěvek  

poslete foto panteru v DC
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.240.219
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 14:04:57    Odkaz na tento příspěvek  

Panteri v DC byly prevezeny do zdejsi ZOO.Bude tam na ne slevnene vstupne.
tupec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.237.171.142
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 18:01:01    Odkaz na tento příspěvek  

akorat nesmysli tady produkujete panteri v dc nejsou
jen lez...
Matthew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 20:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na co to rozčilování... 1.duben patří APRÍLu
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 21:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: "Pražák" Všd se narodil v Mladé Boleslavi, tamtéž maturoval, potom šel studovat do Ostravy, a v Praze žije až nyní.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4168
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 07:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezký životopis, ale na otázky jsem odpověď nedostal.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 14:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to po smazání nějakým kamarádíčkem pana Ohla zopakujeme - ty pražáky řeší leda člověk s tzv. Ostravským syndromem.
vesničan z Vysočan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 15:36:46    Odkaz na tento příspěvek  

Chochy:

Proč by měl někdo řešit nějaký pražský Pepiky, pane doktore? Co je na nich tak zvláštního?
Pepan Praha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.10.64
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 17:50:54    Odkaz na tento příspěvek  

Se zeptejte pana Ohl.
Sysel sysel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.29
Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 12:07:37    Odkaz na tento příspěvek  

Tady si dovolím přilít olej do ohně fotkou, kde jsem se snažil v jednom záběru vyfotit údaje na "pragotronu" a zároveň nápis "nenastupujte" na displeji panťáku. Kolik zbývá do odjezdu si každý může spočítat a už začalo i hlášení s výzvou k nastupování. Datum schválně neuvádím, ale není to moc staré.




Už to tu také proběhlo a bylo vyvráceno, že ještě spousta lidí neví, že jezdí tady ten "nový panťák" a když tam uvidí toto místo své "oblíbené" klasiky, tak znejistí. To mohu potvrdit, že ještě stále po půl roce. K tomu "nedobytná" souprava ještě s nápisem "nenastupujte", když IS hlásá něco jiného. Člověk ještě více z nejistí a hledá, kde stojí ta jeho klasika.

Zvyk je "železná košile", zase vzpomenu na příhodu, když v roce 2001 v rámci prezentačních jízd ke 150. výročí tratě Praha - Drážďany byl na běžný osobák nasazen místo tornáda elefant. Lidi se hrnuli k zamčenému tornádu, protože to je ten vlak se kterým oni jezdí a ten elefant je tam jen "vystavený"
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 11-2012

Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 16:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsme jen lidé. Podle mě fíra zapoměl odblokovat dveře. Pokud předtím jezdila klasika v podobě loko + vozy, tak se ani nedivím.
Před hodně lety se v Nezamyslicích stalo, že jel nějaký leťák na jediném zastavujícím Bohumíňáku, a samozřejmě stanicí profrčel až do Vyškova. Od té doby se pro tento vlak staví pouze na vjezd. Na odjezd se staví až po zastavení.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Ide rýchlik, za ním Janko, s rýchlikom ho spája lanko.
Sysel Nesysel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.75.218.226
Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 21:34:27    Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě fíra zapoměl odblokovat dveře

Podle mne né.Poslouchet půl hodiny pípání dveří,když si puberťáci jdou třikrát zakouřit před odjezdem nikdo nemiluje.
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 03. dubna 2013 - 22:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuřáci nemaj na peroně co hulit.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67822
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 03:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To pípání bych autorovi namontoval do bytu ke každým dveřím. Předpokládám, že je pro nevidomé - nemohlo by být aktivováno podobně jako vnější hlásiče na vozidlech MHD přímo dotyčným?

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 10-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 18:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin_zlivský:

To pípání bych autorovi namontoval do bytu ke každým dveřím.

Je to sice otravné, ale je to ze zákona povinné. Tím zákonem jsou v tomhle případě TSI aneb my jednou na tu Unii zhynem! Nalistuj si TSI PRM a někde tam najdeš přesnou definici toho pípání včetně hladiny intenzity vydávaného hluku, frekvence vydávaných tónů a charakteru přípání při otevírání/zavírání dveří. Kdysi jsem sem někam dával přímo citaci z dotyčného TSI, ale nechce se mi to teď lovit...
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 11-2011
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 19:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:
Já bych to ještě doplnil čekáním alá "vysouvání schůdku".
Syslínek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 22:35:55    Odkaz na tento příspěvek  

Bombos3:

Řetězem poháněné schůdky u Syslů jsou již snesitelné jak pro cestující, tak pro obsluhu.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 14:35:54    Odkaz na tento příspěvek  

Zvukové výstrahy dveří pro cestující – Dveře je možno otevřít

Nepřerušovaný nebo pomalu pulsující vícetónový signál (až 2 pulsy za sekundu) tvořený 2 kombinovanými tóny
Kmitočty: 3000 Hz +/- 500 Hz a 1750 Hz +/- 500 Hz
Hladina akustického tlaku: 70 dB LAeq, T+/- 2 měřeno ve středu chodbičky ve výšce 1,5 m nad úrovní podlahy. (T = celková doba trvání zvuku)

Zvukové výstrahy dveří pro cestující – Výstraha zavření dveří

Rychle pulsující tón (6–10 pulsů za sekundu)
Kmitočet: 1900 Hz +/- 500 Hz
Hladina akustického tlaku:
70 dB LAeq, T+/- 2 měřeno vně vozidla 1,5 m od středové linie dveří 1,5 m nad úrovní nástupiště. Vnitřní měření za stejných podmínek jako u výstrahy při otevření dveří. (T = celková doba trvání zvuku)