K-report
 

Archiv diskuse Vlečky, vlečkové systémy, důlní ... do 28. 11. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Vlečky, vlečkové systémy, důlní dráhy » Archiv diskuse Vlečky, vlečkové systémy, důlní ... do 28. 11. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 19:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio - žjůva to prokouklo.[coze]
No fakt je ten, že já bych to taky ničím neprohnal, protože to prostě neumím a grafický programy (i free) jsou pro mě španělská vesnice. Holt jsem člověk z minulýho století.[biggrin]

Jinak paráda, oba příspěvky beru. Jsem rád že jsme se domluvili.[happy]

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8129
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 19:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pjp
Jo, kompozice byla vždycky mou slabou stránkou, to je mi známo. Dopravu fotím od roku 2004 a nějaký posun tam je, ale... Člověk si vždycky řekne, že to je dobrý, pak to stáhne na počítač, podívá se na to a může jít akorát tak fotit znova. K čemuž se tedy v tomto případě chystám, protože jsem jaksi jednu vlečku zdokumentovat zapomněl...

Kompozice o vybavení není (maximálně to počítačovém). Je to samozřejmě především o citu člověka - no ale ten máme každý jiný.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 22:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obnova části chybějících příspěvků (bez části obrázků a odkazů):

Marek_kubík - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:18:26
Komu dříve patřila dnes z části vytrhaná vlečka vedoucí z nádraží Praha Hostivař do hostivařského areálu DP Praha? Dnes jsem koukal na katastr nemovitostí a pozemky pod vlečkou vlastní spousta majitelů.
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 22:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obnova části chybějících příspěvků (bez části obrázků a odkazů):

T2 1492 - Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 17:11:13
Pepo ty snímky jsem sem dal na kouknutí pro kwasiho a pro ty kteří fotí vozy jenom z venku fasádu.Podvozek z R1 byl v Líšni ještě kolem roku 1995 asi.Více snad TMB Tomáš.K. by k tomu mohl říci či má li fotku.Někde mám diák z BVV odstavené R1.Najdu li ho naskenuji a dám sem.

T2 1492 - Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:13:27
Zasílám odkaz na R1.No nevím 115 mm. šířka obruče? http://www.metroweb.cz/metro/R1/R1.htm

Yalapeak - Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:33:11
Patří bývalá lesní železnice sem? Zde je něco historických záběrů (čas cca 10:00 až 11:30)

Bobik - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 02:45:30
Kwasi, příspěvek Sobota, 19. října 2013 - 18:23:19 Nic ve zlém, ale to co sis nechal zvětšit je okolek, nikoli nákolek. Ale nejsi jediný (bohužel) kdo si to plete. Nákolek (tedy na-kole), je to, po čem se jezdí. Okolek (tedy okolo-kola), je to, co to drží v kolejích. Neber to prosím ani ty, ani ostatní jako rýpání, jen radu. Ono totiž nesprávné používání "odporných termitů" vede ke zmatečnosti diskuse a když jsem to tu pročítal, bohužel často jsem nevěděl o jaké části kola se vlastně mluví. Jinak s výškou toho okolku taky opatrně. Počítám že žádnou závratnou rychlostí se ti to nepohybuje, takže zdali válcový/kuželový profil je v tomhle směru buřt. Abys rozuměl - kónický(kuželový) profil se používá proto, protože pomyslná kružnice plochy kola je u okolku větší než na vnější straně kola. No a protože na železnici jsou pevná dvojkolí (nemá to diferenciál jako u auta) a tedy při průjezdu obloukem, kdy dojde díky odstředivé síle k "navalení" dvojkolí na vnější stranu oblouku, to na vnější straně jede po "větší kružnici", tedy delší dráze než na vnitřní a eliminuje se tím smyk, ke kterému by u válcového profilu nutně došlo. No a potom se to taky při vyšších rychlostech v přímé lépe vystřeďuje a nedochází k takovému "vrtění" vozidla. Všechna drážní vozidla mají v přímé "sinusoidní" pohyb, ovšem díky profilu záleží na jeho velikosti (k vidění třeba v Praze na tram trati do Braníka pod Barranďákem, kdy se díky ne moc vhodnému profilu kola a zcela nevhodnému profilu žlábkové koleje při vyšších rychlostech tramvaj hodně vrtí). Nicméně myslím že u tvé drezínky je tohle jedno. Co by jedno být nemuselo, naopak mohlo by vadit, tak je velikost rozkolí, šířka nákolku, výška okolku a taky velikost úhlu, který okolek svírá vůči nákolku (nesprávný úhel má za následek zvýšené riziko vyšplhání okolku na hlavu kolejnice hlavně v oblouku a následné vykolejení-taky v tom hraje roli pevný rozvor). Snad jsem to popsal dost pochopitelně pro laiky (hrůzou řvoucím odborníkům se omlouvám)[biggrin]

Martink - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 10:07:49
K problematice profilu kola mohu pouze doplnit informaci, že při opravě úzkorozchodné lokomotivy Gontkulák pro OLŽ byly nápravy (bez předchozí náležité konzultace) soustruženy na standardní profil normálněrozchodných vozidel. Při kontrolním dni došlo k přeměření výšky okolku a ukázelo se, že jeho výška by prakticky znemožňovala jízdu po trati stavěné z úzkorozchodného kolejiva. Kola musela být znovu přesoustružena - a to podle profilu kola u Saských drah, podle kterého byly v minulosti obráběny i kola na LŽ v Karpatech. Samozřejmě na Saských drahách mají rozchod 750, takže na rozchodu 760 mm je i zde uváděné rozkolí 690 mm o 10 mm širší. Z čehož vyplývá pro Kwasiho (a další), kteří chtějí stavět podobná hejblata, že pokud chtějí provozovat svá vozítka na úzkých (lesních) železnicích, výška okolku by neměla přesáhnout 23 mm.


Jmb - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 11:56:41
výška okolku by neměla přesáhnout 23 mm - a důvod? Jízda po okolku na srdcovce?

Jmb - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 12:19:12
soustruženy na standardní profil normálněrozchodných vozidel - jak znám myšlení pracovníků dráhy, tak nebyl pravděpodobně problém s výškou okolku, ale s rozchodem. Kdysi dávno se něco podobného podařilo v LD Přerov, ač dostali výkres s vyznačením upozorňujícím, že je potřeba brát skutečnost, že kola budou mít jiné rozkolí než 1360 mm, tak vzali šablonu profilu bez prohlédnutí výkresu, strčili ji do soustruhu a výsledek byl, že rozkolí mělo 1360mm a rozchod cca 1410 mm. Tak bych si tipl na něco podobného, rozkolí zůstalo správně, jen dvojkolí by se nevešlo do rozchodu 760 mm.

Kpy - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 13:16:43
A kdo nechce řešit vůbec nic, použije ráfky z přívěsu za auto [coze]


Martink - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 13:41:44
Jmb: píšu myslím jasně - a to o výšce okolku, ne o rozchodu, či rozkolí. Nejen jízda po žlábku v srdcovce, ale i po jazyku.

Jmb - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 14:01:51
Martink - píšete to jasně, jen z toho není jasný důvod pro vaše doporučení a z popisu prvního soustružení téměř vyplývá moje dedukce. Nevím proč by nemohlo kolo jezdit po okolku, v historické minulosti s tím dráha neměla problém a u tramvaje dokonce byl z důvodu pojíždění po okolku změněn profil okolku (což trvá v některých provozech snad dodnes)

Martink - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 18:59:48
Důvod pro moje doporučení je jasný a je obsažen v poslední větě mého příspěvku: Kwasi bude muset soustružit, pokud bude chtít vyjet na karpatské LŽ. Musíte mi věřit že: - rozchod a rozkolí bylo v pořádku - okolek byl o cca 10 mm vyšší, než je norma u jiných vozidel lesních železnic. Díval jsem se do záznamů a ty to objasňují - při prvním soustružení použili ne normálněrozchodný profil, ale nějakou šablonu pro úzké tratě ČSD. Dostali k soustružení mírně ojeté nápravy - a ubrali polovinu obruče! Když to tenkrát dovezli, mysleli jsme, že nás vomejou. Vůbec nás nenapadlo, že to vezme do ruky "odborník", který na kole vytočí úplně něco jiného, než tam bylo. Přitom nemohl předpokládat, že výška okolku by měla být vyšší, než dostal do ruky, neboť ojetím se výška okolku leda tak zvětšuje, takže po soustružení by měla být nižší. Nevím, nakolik jste obeznámen s detaily konstrukce úzkorozchodného svršku. Takovýto okolek vůbec neprojede přes výhybku, kromě toho, že useká šrouby na spojkách. Takže poučení z toho plyne, že rozhodně není jedno, jaký profil kola se použije - a dokonce to nezáleží na použitém rozchodu, ale na parametrech svršku konkrétní kategorie tratí.


Jmb - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 19:57:07
Nechodil jsem se šuplerou a výkresy nemám, ale úplný negramota nejsem, omakaný mám kolejnice XXIVa, které zhruba odpovídají svými rozměry kolejnicím výšky 110 mm pro drážky. Kolejnice byly ojeté a obrácené, přesto neojetý železniční okolek měl značné rezervy, ani na jazycích, ani na stycích problémy nebyly. Takže jsem předpokládal, že by s výškou 30 mm neměl být problém na kolejnicích polních a lesních drah. Někde normu s výkresem profilu kola pro rozchod 760 mm a 1000 mm z dob ČSD v archeologických vrstvách bych určitě našel, neklame-li mě paměť, řekl bych, že se pravděpodobně moc profil 760 mm neliší od vámi zveřejněného profilu saských drah. Takže nepochopím, co to bylo za odborníka, protože určitě výška okolku pro úzké rozchody ČSD nebyla větší než pro normální rozchod.

353 - Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 23:53:43
Odbočím od profilu kola k vlečkám. Kolega z našeho spolku mi poslal fotky už odpojené vlečky rozvodny Opočínek (19.10.2013): (Příspěvek byl editován uživatelem 353.)


353 - Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 12:04:45
Hradec Králové. Vlečky u trati směr Týniště - funkční je aktuálně jen stáčecí místo firmy Nátěrové hmoty s.r.o. (http://www.nhhk.cz/staceni.html) a sjízdná je i vlečka Signalmontu, ale obsluha je tam nulová. Nejdřív pro představu mapa s vyznačením výhybek: Shodou okolností se mi podařilo chytit i obsluhu stáčecího místa v podobě lokomotivy ČDC 742.092: EDIT: při průzkumu vleček se dá najít opravdu ledacos, třeba tohle a to dokonce přímo na kolejnici [happy]. Aby ta fotka náhodou někoho nepobuřovala, tak je ta "dáma" lehce zaretušovaná. (Příspěvek byl editován uživatelem 353.)






Ross - Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 21:31:52
353: pěkné fotky. Ze všeho nejvíce mě překvapil ten přejezd na první fotce. Zabezpečení mezi kolejema. To musel vymyslet nějaký "pazgřyvec". Co jak auto stojí u závor na vlečce a zrovna tam bude taky projíždět vlak? Přejezd, jako by se hoši inspirovali v Transport Tycoon nebo Locomotion [smrt]

Šmajchl - Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 21:52:48
Ross: Ta kolej vpravo má jenom kříž.

Bobik - Odesláno Středa, 23. října 2013 - 07:01:20
Vono je to tam vůbec celý taková zvláštní. Zabezpečení přejezdu, návěstidlo za přejezdem.... Asi jinej kraj.[biggrin] Ale fotečky pěkný, to zase jo.

Vagonet - Odesláno Středa, 23. října 2013 - 16:41:28
Piešťany, vlečka původně do Ružového mlyna, nyní zkrácená po Agropodnik Trnava:




E499001 - Odesláno Středa, 23. října 2013 - 19:59:23
Vlečka je už bohužel nesjízdná od přejezdu a první brány. V roce 2011 byl tuším při rekonstrukci zrušen přejezd přes ulici u mlýna.

Joe - Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 06:21:00
Nějaká vlečková akce ze Seznamu [happy] odkaz

Jarda_krapas - Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 21:40:44
Tak něco fotek z Adamova: Vlečka opravená, nachystaná, kříže u přejezdů... V areálu nové kolejiště, rozvětvené na dvě kusé: ale přejezd přes silnici u nádraží prý stále nebyl nějak papírově vyřešen, i když již byly do drážek vloženy gumy proti nešikovným cyklistům A tak stále výkolejka, terče a posun zastaven a tak návoz materiálu z vagonů na nádraží firma Expono musí řešit takhle: mimochodem, jeden tenhle "plíšek" prý má nějakých 7 tun, a vozí ještě větší:-) Zbytek vlečky je asi definitivně odepsán, kolejiště k náměstí zrušené a zavezené hlínou.




Zazaoffice - Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 22:31:02
Nebyly by prosím fotky té odepsané části?Areál si mlhavě vybavuji při někdejších cestách vlakem.Bohužel nemám možnost podívat se na mapy.cz či google mapy.Děkuji

honzaklonfar - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 06:01:56
"do drážek vloženy gumy proti nešikovným cyklistům" - chtěl bych Tě vidět, šikovný cyklisto, jak zamokra jedeš v ose jízdního pruhu (proti jede auto)... Něco málo o problematice vím, přes podobný přejezd jezdím 34 let v Radotíně.

Výpravčíxy - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 09:13:50
Proboha, kdo neumí takovej přejezd bezpečně přejet, ať na kolo nesedá.[crazy].... Ten, kdo si tam natloukl nos, měl určitě tu nejlepší a nejbezpečnější výbavu. To znamená barevný dres, rukavice, helmu, blikačky vepředu, vzadu i na helmě .......Ale koukat na cestu a trochu přemejšlet, to asi neuměl ......[crazy][lol] ..........Nejhorší cyklisti jsou, dle mé zkušenosti, právě tací "papoušci" v barevných dresech a helmách .....[lol]

honzaklonfar - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 09:45:30
Výpravčíxy: tak tebe bych chtěl vidět taky.... Kolik jsi toho za život najel? Já jen 150 000 km.

Výpravčíxy - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 10:01:28
Tak takový by měl mít už nějaký zkušenosti. [happy] Možná v noci by to mohlo být nebezpečné, ale to asi moc kolařů nejezdí. A ty pavidelný by ten přejezd neměl překvapit.[lol].... Ale, když vidím ty "papoušky", jak najíždějí šikmo přes obrubník na chodník, na cyklostesce neví, na jakou stranu se vyhnout ( jeden vlevo a druhý vpravo [lol]), a podobně, tak se nedivým, že si namelou kokos i na tomto přejezdu. Když by jel "šikmo přes koleje" nějaký "duševně zaostalej" tak to pochopím. Ale většina těchto turistů má snad IQ na takové úrovni, že pochopí, že jezdit šikmo přes koleje je odrš....[lol]........Teď to jen trochu mediálně rozmáznout a ještě bude někdo požadovat rušit železniční tratě právě z tohoto důvodu ( že koleje vedou šikmo a cyklisti jsou v ohrožení ...[crazy])

Výpravčíxy - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 10:02:49
Tak takový by měl mít už nějaký zkušenosti. [happy] Možná v noci by to mohlo být nebezpečné, ale to asi moc kolařů nejezdí. A ty pavidelný by ten přejezd neměl překvapit.[lol].... Ale, když vidím ty "papoušky", jak najíždějí šikmo přes obrubník na chodník, na cyklostesce neví, na jakou stranu se vyhnout ( jeden vlevo a druhý vpravo [lol]), a podobně, tak se nedivým, že si namelou kokos i na tomto přejezdu. Když by jel "šikmo přes koleje" nějaký "duševně zaostalej" tak to pochopím. Ale většina těchto turistů má snad IQ na takové úrovni, že pochopí, že jezdit šikmo přes koleje je odrš....[lol]........Teď to jen trochu mediálně rozmáznout a ještě bude někdo požadovat rušit železniční tratě právě z tohoto důvodu ( že koleje vedou šikmo a cyklisti jsou v ohrožení ...[crazy])

Výpravčíxy - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 10:06:35
ad Honzaklonfar: ...."do drážek vloženy gumy proti nešikovným cyklistům" - chtěl bych Tě vidět, šikovný cyklisto, jak zamokra jedeš v ose jízdního pruhu (proti jede auto)... .....A to je takovej problém zastavit a počkat až to auto přejede. Případně přibrzdit a jet pomalu, nebo to přejít pěšky .....???[andel]

Bobo - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 10:31:32
Výpravčíxy - naprosto souhlasim. přes koleje jedině a zásadně kolmo. gdo je blbej, at si dá přes držku, přeju mu to. taky jezdim na kole......

honzaklonfar - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 10:44:35
"nebo to přejít pěšky" tak to je naprosto geniální řešení! Že mě to za ta léta nenapadlo, asi mám málo zkušeností... Na té radotínské vlečce jsou takový díry, že to je blbý i v autě. Hned dneska zastavím a auto přetlačím[biggrin] Počítám, že v tom Blansku projede po vlečce tak 3x tolik vozů jako v tom Radotíně (3 - 6) ročně. Kvůli takové frekvenci se vyplatí obtěžovat tisíce lidí ročně (někteří hajzlové jezdí na kole i do práce!), to za to opravdu stojí.... Kolik by asi bylo řečí, kdyby se nějaký koridorový přejezd hezky vydláždil na minimální šířku nákolku. Odpověď, že si má dát dráha pomalou přes přejezd (aby okolek nevyšplhal) by dráha URČITĚ RADOSTNĚ akceptovala....

Zazaoffice - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 10:49:51
Jednoho takového barevného šílence jsem měl ve třídě na střední. Ten měl ten mozek tak vyšlapanej že navrhl že by se mohlo jet na kolech na tři dny na školní exkurzi.Většina z nás tehdy měla kolo na přemístění z bodu A do bodu B což byl nejčastěji konzum nebo hospoda :D Omlouvám se,to už je OT (Příspěvek byl editován uživatelem zazaoffice.)

Výpravčíxy - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 11:13:02
ad Honzaklonfar: Řešíme jízdu cyklistů přes "šikmé" přejezdy. Ne kvalitu přejezdu a už vůbec né jízdu autem přes tyto přejezdy. ....[happy]........Když už jste ale nakousl ty "děravé" přejezdy, tak malý postřeh. Je jeden přejezd na lokálce, kde jezdil vlak 7 x za den.Jen kříže, žádné zabezpečení. Rozhledové podmínky vynikající, vidět bylo na každou stranu cca klometr, traťová rychlost 50 km/h. Jen ten přejezd "samá díra", takže jízda krokem byl risk , ale nikdá žádná nehoda....[lol] ........Pak se přejezd modernizoval ( gumová výdřeva, blikače)a byl v perfektním stavu. Auto ho mohlo "přefrčet" třeba stovkou a ani to nepocítilo. ........A co se stalo. Během krátké doby tři střetnutí auta s vlakem. A vždy to bylo auto "místní", které moc dobře vědělo, v jakém stavu přejezd je...........[crazy][lol]

Bram - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 13:12:07
Honzaklonfar: Ne nadarmo se říká, že zarputilí cyklisté jsou debilové, kteří mají místo mozku přehazovačku. Ty jsi toho pěkným důkazem. Osobně jsem přesvědčen, že cyklistům se dnes věnuje moc pozornosti. Zas by je to chtělo zatlačit zpět do patřičných mezí.

Radec5 - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 13:22:55
Prostě ti cyklisté nejsou zvyklý na to že ten přejezd už není zaasfaltovaný. Chystám se tam to projet už pul roku ale letos to asi nevyjde. Zajimalo by mne co je asi ten největší problém. Možná by pomohla značka: Cyklisto sesedni z kola.

Jarda_krapas - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 13:37:26
Radec5: Ta značka/upozornění tam dávno je, umístěná z obou stran na sloupech ještě před vložením gum do drážek, a to zhruba ve znění "Cyklisté pozor, nebezpečí pádu". (velká výrazně žlutá upozorňující cedule, její foto dodám později) Mimoto dopr. značka a samozřejmě šikmé pruhy 240-160-80m upozorňující na přejezd a klasické kříže. No - a výsledek: cyklisté stále padají a padají[lol][nene] - viz nedávný článek v místním Deníku.. Lze najít v archívu, odkaz jsem sem dával již dříve.

Radec5 - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 13:43:58
Jinak netuší někdo, co ta dotyčná firma hodlá vozit po té opravené vlečce?

Radec5 - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 13:46:01
Jarda_krapas:sry. nevšiml sem si toho. Tak bude asi problém někde jinde, pokud je tam značka a přesto se padá[happy]

Zazaoffice - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 14:16:57
Radec5: Kousek vejš je zachycena vykládka nějakého plechu,ale bůhví na co je plech určen...

Jarda_krapas - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 14:58:06
Firma Expono stellforce co se postarala o znovuzrození části vlečky, se zabývá nějakým obchodem s plechy, jejich distribucí i dělením na menší. Jestli se tomu, co vozí ( 7 tun i víc) ovšem dá ještě říkat plech[proud] Jen se divím, že dělali jen jednu kolej na úvrati, tam se vleze zhruba tak jen loko+jeden vůz, takže na nádraží budou muset jezdit víckrát, třeba teď jim přijely tři vozy.... Místa tam je dost, původně tam byly tři koleje, ale asi peníze - další výhybka, kolej.... Pro Radca5 foto cedule, teď už je tam jen ta žlutá, přenosná o rekonstrukci je pryč a nahradily ji normální značky přejezdu.


Radec5 - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 15:13:11
Dik[happy]

honzaklonfar - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 15:50:40
BRAM: dík náčelníku, že jsi se mě zastal! Nejsi náhodou ten debil co mě na tom radotínském přejezdu sundal zrcátkem do řídítek? Žlutý Favorit, před 20 lety? Já zase zbožňuje potrhlé šotouše (a to jsem vlakem najezdil mnohem víc než na všech kolech a všema autama co jsem měl a mám). Typický přístup takových titánů je "ADMINISTRATIVNÍ OPATŘENÍ" a jejich snem je DOPRAVA V KLIDU (na všech vjezdových, odjezdových a oddílových návěstidle STŮJ a všechny šraňky dole. Pak se ZARUČENĚ nic nestane[biggrin] Jestli pak tohle čtou lidi z Nymburka, Pardubic, Hradce, Kolína, Poděbrad, Olomouce? Nebo "blbí" cyklisti, co dojíždějí na vlak třeba do Chocně? Jestli jo, tak se prosím superšotoušům ozvěte. Výpravčíxy: i když jsem "vypatlanej strakáč s přehazovačkou v hlavě", tak jsem nehodu na přejezdu ještě neměl. Zato mně jeden "úžasný" přejezd narval třísku mezi ráfek a levé přední kolo a urval vyvažovací olůvko[biggrin] Trvalo to asi 10 minut, než jsem problém kmitání přední nápravy odhalil, byl závislý na kvadrátu úhlové rychlosti... Když si představím, že na tom Adamovském někdo procvakne duši v předním kole, byť v rychlosti menší než malé, tak je mi z místních šotoušů opravdu zle!

353 - Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 19:50:17
Vlečka firmy Desmontes v Černé za Bory podobně jako většina vleček obchodníků s ropnými látkami v posledních měsících slušně ožívá. Dneska se stáčelo za asistence kocoura ČDC 742.331. Popisky a umístění na mapě jsou u fotek.



353 - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 15:17:06
Vlečka Chrudimského lihovaru dnes s tárovacím vozem ... bohužel schovaným za lejtou a jinak nevyfotitelným [sad].


Bobo - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 18:25:19
no jo, kolisti sou vypatlanci, co se musí vodit za ručičku. plnou hubu bezpečnosti, ale když pro to maj něco udělat tak na to serou, oni přece nic nemusí, ale ostatní ohrožovat jim nevadí. z kola neslezou, neb to odporuje §1, i když to maj značkou přikázaný.. ano největší vypatlance sem zažil v pcích....... čimž končim kecy an téma kolodebilové. (Příspěvek byl editován uživatelem bobo.)

Zazaoffice - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 19:58:30
353: Škoda, že se ten tárovací vůz nedal zvěčnit lépe. jejich existence je pro mě relativně novinkou.

353 - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 20:17:34
Bohužel z jedné strany ta lejta, z druhé soukromý pozemek a ze třetí živý plot [sad]. Ale snad někdo místní by se tam mohl podívat v příštích dnech a zvěčnit ho lépe.

Tchytil - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 20:36:49
353: Už to tady jednou mám dojem bylo, ale proč u stáčení je ta odbočka zlikvidována plotem??

Martin_j - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 23:20:19
Jestli je to ten tárovací vůz, co myslím, tak mám fotek plnej počítač. Včetně výkresu apod.

353 - Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 23:29:49
ale proč u stáčení je ta odbočka zlikvidována plotem Jestli myslíš ten Desmontes, tak proto, že se změnila konfigurace stáčecích míst proti minulosti a také dřív to nebylo oplocené vůbec, zatímco teď je to zřejmě i daňový sklad a plot je jaksi nutnost.

Hroch.R420 - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 03:34:05
ad353 Koukám na vlečce Nátěrových hmot cisterna s toluenem,v létě byla odstávka ve Valmezu odkud ho berou,tak si ho objednali autocisternou ze Slovnaftu. Borci říkali,že maj stáčení jen na vagony,takže tohle byla taková partyzánština,že jsem rád když vidím na fotkách,že už jim opět toluen jezdí po kolejích[biggrin]

Bram - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 06:32:51
honzaklonfar: Jelikož jsem nikdy favorita nevlastnil a favorita navíc nikdy neřídil, tak jsem to být já opravdu nemohl. Ovšem následky této srážky jsou u tebe evidentně (soudě dle nesmyslů, co zde píšeš) dodnes patrné, viď? Šikmé křížení kolejí se silnicemi byly, jsou a budou a nic na tom křik cyklistů změnit nemůže. Snad jen to, že se šikmé nové a rekonstruované přejezdy budou v určitých místech (hlavně na vlečkách) dělat tak, že se do žlábku dá guma, kterou si železniční kolo zamáčkne a nehrozí uvíznutí nevšímavého cyklisty a jeho let přes řídítka díky zaskočení kola do žlábku. Víc to nemá smysl řešit cyklisté prostě musí být pozorní. Nebo by se třeba kvůli nim měly zrušit všechny tramvajové tratě? Proč by měli na přílišný ohled na debily s přehazovačkou místo mozku doplácet jiní??? Prostě z debilů s přehazovačkou místo mozku je potřeba se neposrat dopředu a ukázat jim, že svět se netočí jen kolem nich[wink].

Pavel_reiser - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 07:11:27
Bram > mám rád nerozumné pumpičkáře stejně jako ty, proto u mě [ok]

tomas.0045 - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 07:13:02
Bram mne se žlábkovými kolejnicemi předbéhl.Ona stačí betonka s dilatačními spárami,silniční panely nebo mokré kočičí hlavy.Všechno špatně,všechno polejt tértepichem[smrt][smrt][smrt]

kwasi - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 07:16:38
Vsechny fandy drezin, dvoucestnych vozidel a dalsich polskych kuriozit zvu do sekce POLSKO, kam jsem dal vetsi mnozstvi odkazu a fotek. Diky Kwasi

Bram - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 09:54:21
Pavel reiser: Tak tak, navíc i já občas kolo vytáhnu, takže mne nelze podezřívat ze zaujatosti, jen prostě nemám rád extrémy typu likvidace vlečky kvůli nářku jistých chudinek, kteří si myslí, že kolem jízdního kola se točí celý svět. Je fakt, že od té doby, co jsem začal jezdit na inline bruslích, tak kolu už moc prostor nedávám[wink].

Janatak - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 10:58:01
Osobně jsem přesvědčen, že cyklistům se dnes věnuje moc pozornosti. Zas by je to chtělo zatlačit zpět do patřičných mezí. A to je kam? [happy] To že si na tom přejezdu v Adamově několik lidí rozbilo hubu jenom kvůli tomu, že nesledují silnici nebo si nenajedou víc kolmo vůči přejezdu, je čistě jejich blbost (viz ta paní, která tu přece jezdí několikrát do víkenda), o to víc, že to rozmáznou a pak o té jejich blbosti ví víc lidí. Nic jinýho bych v tom nehledal. [happy]

honzaklonfar - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 17:24:56
Bram: to víš, tvojí zářné inteligence nemohu nikdy dosáhnout, Tak si to užívej, mamlasi!

Kyslik - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 20:12:00
Do Adamova jedině tyto dopravní značky jedna před přejezd a druhá za přejezd je to levnější než předělávat celý přejezd [lol]

Bram - Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 22:19:39
honzaklonfar: Jsem rád, že to uznáváš a děkuji, že mi svým hysterickým štěkáním dáváš mojí nadřazenost najevo. Já přehazovačku místo mozku fakt nemám[biggrin].

Vihorlat_snina - Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 13:01:48
Přejezd v Adamově - neměli bychom také ve městech zakázat tramvaje? I tam se přece běžně nacházejí místa, kde kolař může žlábkovou kolej křížit v blbém úhlu a rozbít si tlamu...

Brejšín - Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 19:54:23
všude možně po světě existuje dopravní značka upozorňující cyklisty na nebezpečí zapadnutí do žlábku. Viz fotka v profilu uživatele "jenki".
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3929
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 05:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Jo, kompozice byla vždycky mou slabou stránkou, to je mi známo.

Tak když nejseš tak dokonalej, tak máš o důvod více brzdit se svými výroky proti fotkám s nevalnou kvalitou. Ty tu ukazuješ fotky také s velmi nízkou kvalitou. Hlavní důvod proč se máš brzdit, je ovšem jiný - určitá dávka slušnosti a pochopení, protože ne každý má čas lítat s foťákem po vlečkách přes den a fotografovat je. Čest výjimkám.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8132
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 10:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, s velmi nízkou kvalitou, to bych zrovna neřekl. A i kdyby, tak to znamená, že nemám nárok na názor? [happy]

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6521
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 15:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právo na názor má snad každý. Mně se ty fotky kolem kterých ta debata začala taky vůbec nelíbí. Některé nejsou ani tzv. "dokumentační", což je eufemismus pro "ta se mi ale vůbec nepovedla".

Ale abych nežvanil něco fotek z vlečky měnírny Moravany. Vlečka vychází od koridorizace stanice Moravany z páté koleje, kterou dneska používá traťovka.




Bonus z vedlejší stanice - plné předávací kolejiště vlečky Agro Dašice (ze st. Kostěnice)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 17:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle stavu vlečky se trošku divím, že vůbec přežila koridorizaci/minimálně nebyla odpojena. Asi že je to měnírna, byť jako laik váhám nad sjízdností...

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6526
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 17:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, jak je tam ten každý asi tak pátý až sedmý pražec relativně nedávno vyměněný, tak to v reálu nepůsobí nesjízdně, tedy až na ty lomené oblouky. A i ty nevyměněné pražce celkem drží, už jsem šel určitě po horších a přitom určitě provozních kolejích.
- - -
Ještě ze dneška jeden pohled na vnější kolejiště vlečky Paramo Pardubice.

EDIT - ještě jedna přesplotovka do Parama. Celkem nic tam vidět není, jen mne zaujal ten nápis na vratech [happy].


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 17:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:Ano,máš pravdu. Asi to bude těmi oblouky. Přesplotovka: Nevím co se ti nezdá, řádné označení pracoviště dle ISO nevím kolik a nepřísnějších norem EU. :D Mě spíše zaujal ten šturc s nárazníky. Nedávno jsem si jej dělal v H0 a nemohu se rozhodnout pro finální podobu...

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
vypravciXY
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.155.159
Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 23:57:22    Odkaz na tento příspěvek  

ad 353: Tech vozu, na vlecce Agro Dasice, se vam podarilo vtesnat do objektivu fotoaparatu necelych 12. Ale bylo jich tam celkem 32 kousku [pozor]. Za poslednich cca 14 dnu to je treti uceleny vlak. Konecne se to asi Cargo naucilo vozit levneji [lol][andel] Mimochodem, vlecka uz se nejmenuje Agro, ale Cerea a.s. Mezi tim asi rok/dva to neslo nazev ZNZ ....[vypravci]
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6531
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 00:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám málo širokoúhlý objektiv [happy]. Těch vozů jsem já jen ze silnice viděl 20 ... ale 32, a ještě 3 x za dva týdny [crazy]. To se mi skoro ani nechce věřit že to v Agru mají kde složit.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3930
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 06:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Jen ještě k diskusi ohledně fotek: Ano, fotky od E27 mají kvalitu opravdu špatnou, jde mi spíš jen o to, aby se to napsalo slušně a E27 se měl tendenci v tomto směru polepšit, nikoliv sem už nic nedávat......
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 13:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vypravciXY : To tedy není zásluhou Carga ani omylem [happy]
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Quenya: Já vím. Přebírají to v Lanžhotě od nějakého slovenského soukromníka, tak už jim nic jiného nezbývá, než to vést "uceleně" ....[lol] Pokud to na Slovensku vozilo jejich Cargo, tak to jezdilo po 4 vozech každý den ......[lol][vypravci]
Vizour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 15:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco z vlečky Silo Ivančice 1.11.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201577666616112&set=vb.101 1193601&type=2&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201578427835142&notif_t=vi deo_processed


(Příspěvek byl editován uživatelem vizour.)

(Příspěvek byl editován uživatelem vizour.)
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 15:27:28    Odkaz na tento příspěvek  

Vkládám znova vlečky v Dětřichově nad Bystřicí (snad to K-r nepoloží[happy])
vlečka pily:



zbytek vojenské vlečky:
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 20:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, neměl by někdo po ruce fotku vjezdových vrat (železničních) do průmyslového areálu? Jedná se o plechová vrata vypouklá uprostřed, bez pletiva či svislých žbrdlin, čistě plech. Gugl našel hodně, ale ne co jsem hledal a procházení obrázků tohoto vlákna zatím taky nic nepřineslo. Děkuji moc za případnou pomoc.

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
kolejedošrotu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.163.2
Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 16:13:48    Odkaz na tento příspěvek  

Mdt : Vinařičák : atd.....prý se připravujete vyloupit vlečku " skanzen MAYRAU " jo ???
81-71
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 5-2012
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 20:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zazaoffice: Potřebuješ co konkrétně? Dlouho se vypravuju s foťákem na naší vlečku. Beru si z ní kameny na modely, vrata jsou čistě plechová = celoplechová. Bohužel snad jen dneska jsem šel domů za světla
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6549
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 14:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět Cerea (ex Agro) Dašice / Kostěnice. Aktuálně stojí na předávacím kolejišti 23 x Tdns a 1 x Tds. Souprava je tak dlouhá, že zasahuje až na kolej nepoužívané vlečky do mrazíren. Dalších několik Tdns se právě vykládalo na vlečce.



Třikrát ze stanice

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 17:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B1-71: Díky za reakci. Potřeboval bych právě ta celoplechová, která by se dala použít jak na vjezd do areálu, čili vrata v plotě, tak na vjezd do objektu (hala)

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 19. listopadu 2013 - 19:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakpak to vypadá s vlečkou GNOL(bývalý cukrovar)v Předměřicích n/L,už je sjízdná?
81-71
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2012
Odesláno Úterý, 19. listopadu 2013 - 20:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se tam pokusím nějak dostat za světla, ale nic neslibuji. Nějak to nafotím, pokud se tam dostanu a pošlu ti to
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 19. listopadu 2013 - 20:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78:
Vzhledem k tomu, že minulé úterý odpoledne stál na třetí žluto-šedý Herkules neznámého čísla a za plotem tkaloun vozů Tds, tak asi ano.
Mch. se tam v nedávné době změnil provozovatel dráhy (stalo se i jinde v okolí).
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 19. listopadu 2013 - 20:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šmajchl:Děkuji za odpověd,mělo by tam ted zajíždět LTE,nebo se pletu?
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1859
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 19. listopadu 2013 - 20:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B1-71: To by jsi byl moc hodný, kdyby šlo vidět i koleje, byl bych vděčný (abych si od rozchodu mohl chytit rozměry)

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 16:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78: Vlečka je sjízdná už od 15. X. a dopravcem je opravdu LTE.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 19:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pepa I:Děkuji za info,a dle dnešních zpráv bude dost silně využívána[fotic][jidlo]!
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 20:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78: Teď se tam jezdí pořád, od října už je to asi pátý vlak (cca 1 týdně) o 60 vozech, co byl naložen.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11445
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 21:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak popojedem ....

posun ve Zlatce ...


a odvoz poloviny prázdných vozu do ČB ...

ICQ 191300062
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7446
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 22:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pépa_rákos
Dobré foto toho prvního vysejpání ...
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 23:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa rákos: Úžasná momentka jak píše kolega Jnd!

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 07:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tam nějak ubylo kolejí ne? Pamatuju když tam bejvala M131.1243.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 13:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: jsi zkrátka pamětník... [biggrin]
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 14:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

Obnovení provozu vlečky býv. Jitky[ok]
Mám něco ze severu (zjara):
Novosedlice, teplárna a papírna:

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 14:38:34    Odkaz na tento příspěvek  

Vlečky Rotaflexu a Rudolfovy hutě už tady byly, tak několik jiných pohledů včetně starší trasy vlečky:

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 14:45:42    Odkaz na tento příspěvek  

díl II

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 16:00:52    Odkaz na tento příspěvek  

Po stopách vlečky Teplice lesní brána - bývalý důl Karel:

Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 19:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hloupý dotaz: Jak dlouho se nejezdí po kozí dráze?
Ross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 22:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To čumím. Myslel jsem, že po Kozí dráze jezdí výletní vlaky několikrát do roka. A ono tam nejsou už ani koleje?

Punk's not dead! blesk happy
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 22:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ross: Poslední fotka je focena tady, na původní trase koziny mimo Oldřichov.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 23:49:05    Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: původní vlečka do Barevky a Invaldky nevedla přes Košťany, to si pletete s původní tratí. Vlečka vedla za pahrbkem v Lesní Bráně kolem dnešního oprámu tkz. Stříbrňák do Dubí Pozorky, kolem dnešního fodbalového hřiště, přímo do závodu Barevka. Před závodem byla výměna, která pokračovala dále do závodu Invald. Nová vlečka se napojovala pod přejezdem mezi Novou Bystřicí a Horskou Bystřicí. Takže po zrušení původní vlečky se do závodu Barevka jezdilo úvratí. Jezdil jsem tam.
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 23:52:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním Vagoneta: vlečka Papírna měla dvě koleje a původně vlečka vedla zhruba o 150m dál, ale to už si asi málokdo pamatuje.
Ross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 25. listopadu 2013 - 14:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: aha díky [happy]

Vagonet: Obnovení provozu vlečky býv. Jitky [ok]
Myslí se tím vlečka na 760 mm u Jindřichova Hradce? Že by tam zase obnovovali svržek, který cca před rokem snesli?

Punk's not dead! blesk happy
242.205-3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 5-2012

Odesláno Pondělí, 25. listopadu 2013 - 15:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ross:

Ne, myslí se tím obnovení provozu na vlečce z Rákosova příspěvku.

242.205-3

Jihozápadní dráha, LD Plzeň
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 10:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děčín, Kozí dráha, ulice Sofijská, ta kusá kolej zasahující do města byla vždy kusá a nebo souvisela nějak s nedalekým pivovarem?
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 17:32:29    Odkaz na tento příspěvek  

Vysvětlení k vlečkám skláren z Teplic lesní brány: když byla původní trasa z košťanského zhlaví přerušena těžbou, náhradou byl postaven nový úsek z opačného zhlaví, resp. odbočka z vlečky nynějšího Rotaflexu - výhybka blízko u vybydleného baráku. Tehdy byl ještě u baráku přejezd vlečky. Později byl tento úsek přeložen dál od baráku kvůli postavení vlečkového nadjezdu.
A teď ostatní vlečky ze Sudetvisit: nejdříve Kronospan, dřevosklad v Jeníkově a pak zrušená do keramického podniku v místě zaniklého dolu 1. máj, dříve Hana, dříve Bihl, dříve Gisela II (tak nevím, jak se tomu místu teď říká[happy])

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 17:38:13    Odkaz na tento příspěvek  

díl II


JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 19:02:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuji si, že v keramičce měli pro posun prasátko, ale číslo si bohužel nepamatuji.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 19:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teplice Lesní brána: vlečka vedla až sem:
http://www.mapy.cz/#!q=jen%25C3%25ADkov&t=s&x=13.789437&y=50.671848&z=17&qp=13.803573 _50.662054_14.006809_50.739938_11&d=muni_2085_0_1
Nevíte, co zde bylo?
walty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2013
Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 20:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tomto místě byl důl Bedřich, po kterém zde zůstalo pár budov.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 27. listopadu 2013 - 13:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polička, areál Boriny, není tady někde zmapována vlečka do tohoto areálu? Díky za info
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 27. listopadu 2013 - 13:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JVM: Pamatuji si, že v keramičce měli pro posun prasátko, ale číslo si bohužel nepamatuji

Dle seznamů to byla 703 607-2 (ex T212.1607), Keramos Háj u Duchcova.
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 27. listopadu 2013 - 14:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: teda klobouk dolů, ty vaše vlečkové reportáže by už vydaly na docela pěknou knihu!![ok] Je prima, že je to i z míst, kam se člověk tak často nedostane.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 27. listopadu 2013 - 15:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Možná Vám vyhoví mapka turistické cesty k náboženskému poutnímu místu a bývalým lázním Balda u Poličky: http://img14.rajce.idnes.cz/d1402/3/3755/3755604_56c1a530e1ee7496 42c2e7a444ce1097/images/mapa_balda0.jpg
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Středa, 27. listopadu 2013 - 16:44:50    Odkaz na tento příspěvek  

Pene : moc děkuji, tak si to konečně napíši.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Čtvrtek, 28. listopadu 2013 - 10:30:49    Odkaz na tento příspěvek  

Rob: Díky.
Ještě 3x z vlečky Kronospanu. Je na ní vjezdové návěstidlo do Oseka, což na vlečkách s malým provozem nebývá. Stojí ještě před zastávkou Dolní Háj, kterou vlastně kryje, aby vlečkový vlak nevjel do čekajícího obecenstva.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 28. listopadu 2013 - 20:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Díky, podobně funguje i mapy.cz, když přepneš do turistické mapy, zrušené tratě či vlečky jsou tam také "zvláštně" vyznačeny, např Zubrnice:
http://www.mapy.cz/#!q=zubrnice&t=s&x=14.226902&y=50.643760&z=15&qp=13.036586_49.9024 41_13.835595_50.217153_9&d=muni_2122_1&l=16
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 28. listopadu 2013 - 21:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: super [ok] Chystáš nějaký vypečený článek o vlečkách kozí dráhy? [happy]

Dolu 1. máj se v současnosti říká U metanolového bazénku [proud] Zbytky toho posunovadla (?) jsi nevyfotil?

Asi víš, že už je snesená vlečka a kus "hlavní" tratě z Litvínova do hamerského kovošrotu. Původně jsem si myslel, že jí rozkradli cikáni, ale dnes jsem se dozvěděl, že ji raději snesl samotný kovošrot (kolejiště v areálu by stále mělo být kompletní). Je vůbec oficiálně zrušená?

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME