K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 18. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 18. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vydoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 07:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto 1351: Ty jako nevíš, co se dělo v tvém AO? Podle svodky HZS SZDC - "Planý poplach signalizace EPS v releovém domku z důvodu přehřátí místnosti". Asi Renda zapomněl vypnout přímotop.
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 12:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jiného soudku. Ten způsob odbavení ve Frýdlantském výběžku je už nějak moc specifický. Fýra neprodá jízdenku, máš tam automat, ten umí prodat kde co, ale jen za kováky a EPIK. Dá se někde dopředu zjistit, ve kterých vlacích není možné koupit jízdenku za bankovky ? Netahám sebou vždy 160 v kovu na libnetku... Na nádru v Lbc jsem se dočet jen toto:


PS: popku měl nakonec tamjedoucí revizor, ale ten byl prve schovaný. Pomohl náhodný spolucestující výměnou 80 v kovu za kilo papír........
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 22:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nově na trati 042 visí v motoráčcích, že je specifický způsob odbavení a máme si kupovat jízdenky u strojvůdce. Já si toho všiml, až když jsem se posadil a bylo mi blbé jít tam strojvedoucího otravovat. Naštěstí ještě chodil průvodčí. Takže od kdy začne na 042 očičko?
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 10:16:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad ex: Neříkám Chebu Plzeňsko, ale mluvíme o trati Plzeň Cheb. A to, že tam jezdí rychlíky v elektrické trakci víc obsazené než ty motorové na Liberecku, je nepopiratelný fakt. Proto také mluvím o rychlících, nikoli o osobních vlacích, které jsou silně poznamenané krajským upořádáním a poklesem zaměstnanosti. Sloužil jsem na Liberecku přes 20 let a dost dloucho také na Plzeňsku a Chebsku-vím, o čem mluvím. Nějaké přehledy jsou mi k ničemu, když vlezu do šestivozového elektrického rychlíku v Mariánkách (jezdí každé dvě hodiny) a pak do max.třívozového motorového třeba v Rychnově (jezdí každé dvě hodiny) je rozdíl snad jasný i bez přehledů.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 12:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý vlk: Tento fakt je nepopíratelný, ale o kolik těch lidí přibylo po modernizaci? A teď se podívejte třeba do autobusů Liberec - Praha a zpět v době kdy jezdí studenti (vykoupeno klidně 2 týdny dopředu), Liberec - Hradec Králové - Brno (lidé stojí na schůdcích někdy i z Liberce) atd.
V tu samou dobu jezdí rakve v 14,16,18h z Liberce dost narvané (v 16h dokonce pětivozová) a Tanvaldské rychlíky (4-6vozové) mají také problémy pobrat lidi, Rumburky zrovna tak i s posilovým bdtn. Minulý týden jsem jel Vlachem a lidi stáli i v chodbičce. Takže pokud by se trať modernizovala a byla zajímavější (nemusí být ani rychlejší, stačí rozdíl třeba 20 minut) než autobusy na linkách Liberec - Praha nebo Liberec - Hradec/Pardubice, tak se ty rychlíky také naplní i z těch co přelezou z autobusů nebo dokonce z aut (študáků co jezdí do Prahy autem z Liberecka rozhodně není málo) a o to teď jde především ne? Ulevit silnicím. Ten přepravní proud tam také je, ne že ne, ale protože se na celý kraj dlouhodobě kašle, tak to vypadá, jak to vypadá...
J.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.70.53
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 21:02:53    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: nevšiml jsem si, že by tanvaldské rychlíky jezdily nějak extra narvané... A 4až6 vozů jezdí jen o víkendu, jinak ve všední dny 854+maximálně 2 vagony. Jaký máte na mysli směr Praha-Tanvald, nebo obráceně? Řekl bych, že slušně obsazený to jede, nejdřív tak z Turnova a dál směr Praha....
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 11:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J.H.: ano myslím z Turnova a v době kdy jezdí studenti (ne,po - Praha a čt,pá z Prahy), jak to v předchozích příspěvcích zmiňoval i Starý vlk pro trať Plzeň - Cheb.


(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 3-2012

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 14:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se chci zeptat šotoušských odborníků,má být takováto fotka i s tím návěstidlem a nebo posunuta dále a bez návěstidla,jako bez rušivého elementu?...
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 15:20:42    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Nechic: Připomeňme si, prosím, základní věc-autobus po dálnici či rychlostní silnici musí být z principu rychlejší než motorový rychlík. A to je to, o čem tu mluvím-z Liberce na hlavní přepravní směry ty rychlostní silnice jsou a protože automobilová doprava v tomto státě je ceněna řádově více než železnice, je stav, jaký je. Až bude mezi Plzní a Chebem dálnice, tak budou i dnes slušně obsazené rychlíky na odstřel. Ale fígl je v tom, že ta dálnice na Liberecku už je. A zkrátit jízní doby vlaku mezi Libercem a Prahou na úroveň autobusu je nemožné. Jenže na té plzeňské trati něco takového nehrozí-Plzeň-Cheb autobusem za hodinu nesjede ani mistr světa.
MatesL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.100.57
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 15:47:54    Odkaz na tento příspěvek  

Nehic a spol. Tak já jsem vážení jel tuto neděli Vlachem (1147) z Boleslavi do Prahy a že by to bylo vyloženě narvané to nemůžu říct. možná z venku vizuálně. Vlak byl řazen mimořádně 854+3vozy s cyklooddílem. (Přitom dva poslední vozy přidali v Turnově, nevím), ale místa k sezení bylo docela dost, motorák a první vůz asi ne ale ty druhý dva i v tomto řazení pobraly v pohodě všechny lidi, kola i kočárky, navíc cestující jistě uvítali modernizované funkční prostředí vozů. Někdo měl sice batohy na sedačkách ale nikdo určitě nestál.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8691
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý vlk:
Plzeň-Cheb autobusem za hodinu nesjede ani mistr světa
No vlakem také ne (pominu-li ty dva spoje za týden).

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 09:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MatesL: 1147 jsem jel taky, no právě v prvním voze za motorem lidi i stáli. V Turnově přidali jeden vůz (vždycky ho tam nasune regionova). Možná konec vlaku byl prázdnější, ale dá se hovořit o hodně slušné obsazenosti vzhledem ke konkurenci dálnice. Měl celkem 3 vozy, zde foto:


Starý vlk: Jenže kromě Praha - Liberec ty rychlostní silnice tam nejsou a cesta mimo ně v autobuse zrovna pohodlná není, i když může být o něco rychlejší než vlak(Krom Liberce i z Tanvaldu,Frýdlantu, Jablonného do Ústí,HK,Kolín,Brno..) takže tu železnici na liberecku tak úplně na odstřel nepovažuju.

A že vás bus vyhodí na ČM a řekne se, že jste v Praze? To je jako, kdyby vás vyhodil v Turnově a řekl, že jste v Liberci. O komfortu v metru, kam se nahrnou všichni cestující z přijezdivších 5 meziměstských busů ani nemluvě. Odstřelte ty vlaky úplně a ani ortodoxní cestovatelé autobusy vám nepoděkujou. Věřím tomu, že samotná milovická spojka bez větších modernizací zbytku by do vlaku nahnala o dost víc lidí navzdory konkurenční dálnici.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 13:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den
Zahlédl jsem, že se bavíte o železničním směru Praha Liberec.
Přečetl jsem si už dost článků o možné budoucnosti železnice v tomto směru. A sleduji, že je to pořád boj města Liberce s městem Prahou. Nevím jestli je to boj názorů mezi sebou vysokoškolsky kvalifikovaných osob na určitých postech, ať už ministerstva dopravy a nebo na postech související s železniční dopravou. A nebo jestli do toho nespadá i boj úředníků na určitých postech ministerstev. Ale faktem je, že už byli vypracovány studie a že to nebyla jen jedna studie, ale pořád žádné konkrétní vyjádření. Až budou peníze i na modernizace nekoridorových tratí, co se tedy v tomto směru do budoucna s železniční tratí v tomto směru udělá. Čas nekompromisně letí, samé studie, ale hmatatelný výsledek a rozhodnutí zatím žádné. A že se to neřeší jen pár let. Město Liberec se vyjádřilo a projevili zájem modernizace železnice v tomto směru, střední čechy projevili také zájem o modernizace železnice v tomto směru. Takže kdo se ještě nevyjádřil a nebo rozvoj železnice v tomto směru úmyslně blokuje je to město Praha? Abych řekl pravdu, jsem s toho jako bývalý středoškolský student železniční školy docela rozčarován.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 18:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milane, stejně bylo krásné, když jsme jezdili do Nymburka vlakem 5 hodin.... :-)

Já si myslím, že bohužel ještě český národ nedospěl k tomu, aby se do železnice investovalo takovým způsobem, aby se cestující na železnici nejen udrželi, ale i vraceli. A liberecko vždy bývalo spíše skanzenem železnice. Díky bývalému vedení Koridu se něco povedlo (myslím tím obměna vozidel). Teď se musí dokázat, aby se investovalo do tratí. A to je spíše úkolem pro vedení kraje.

Pokud by se povedla udělat milovická spojka, bylo by to přínosem nejen pro Li kraj, ale i pro Boleslav a Milovice samotné.
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 18:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 19:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vidět, že integrovaný záchranný systém v Libereckém kraji funguje mnohem lépe než integrovaný dopravní systém... Měl by někdo nahnat KORID na školení...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 07:35:40    Odkaz na tento příspěvek  

j.k. něco mi našeptává, že podobná akce už proběhla před lety a že to IZS má od té doby zmáknuté. Uvidíme, jestli to dráha jaksepatří využije v reklamě.
Tomu gerontovi (jsem sám gerontem) přeju brzké a totální uzdravení - aby si mohl se zachránci "štrngnout"!
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 11:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Tak tak, vemte si Milovická spojka + Čtveřínská spojka a máte spojení LB-PHA centrum - centrum asi za 2 hodiny. Není to zázrak, ale už to spoustu lidí přesvědčí být o řekněme půl hodinky dýl ve vlaku než se mačkat v buse a půl hodiny metrem navíc.
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 15:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: ani ne tak před lety jako před rokem, ale tam to tak dobře nedopadlo...
http://zpravy.idnes.cz/na-kamenici-se-utopil-clovek-d15-/krimi.as px?c=A120331_155541_liberec-zpravy_mav
Woyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 22:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera to taky nakonec nedopadlo dobře. Vodák dnes v Jablonci v nemocnici zemřel.

Skype: woyta01
ICQ: 325-635-238
E-mail: baranec.v@seznam.cz
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 09:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Woyta: ale ten včerejší stěstí měl, toho ani vlakem vézt nemuseli...
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 26. dubna 2013 - 06:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkaz na zajímavé řazení 23.4.2013 u Frýdlantu:
http://20329.foren.mysnip.de/read.php?15709,824662,824662#msg-824 662

Autorem je kamarád z Němec...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 01. května 2013 - 15:34:33    Odkaz na tento příspěvek  

marně se pokouším sehnat fotky, na kterých by byla zachycena rekonstrukce mníšeckého tunelu z osmdesátých let; například použitelnější verzi této:


nemáte někdo tip?
Hradlová_zarážka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2013
Odesláno Středa, 01. května 2013 - 21:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začátek pomalé jízdy před zářezem na trati Harrachov-Kořenov
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 21:35:43    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska v noci pojede první letošní nákladní vlak do Kořenova (4 velké uhláky k nakládce dřeva).
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 18:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tanvald 5. 5. 2013


Zubacka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 21:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počínaje dneškem budou kvůli rekonstrukci nádraží ve Szklarske Porebe až do odvolání,zastavovat všechny vlaky GW Train Regio na provizorním nástupišti

Nejhezčí pohled na svět je z kabiny lokomotivy
J.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.70.53
Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 08:06:52    Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je v Lbc kraji spokojenost se Štádlerama po cca 18 měsících provozu, už se tomu vychytali všechny mouchy?
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2013
Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 11:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J.H.:ještě to není úplně dokonalý ale cestujícím se to líbí a já je nesnášim
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 13:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM: No už bylo na čase
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 20:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J.H.
Asi to vychytaný není. Věčně jezdí sólo 840, ačkoliv mají být ve většině případů 2x840. Ale asi to nikomu nevadí, ani kraji. Takže je zřejmě vše OK.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2013
Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 21:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stává se když jede 2x 840 tak když v zadním voze stiskne tlačítko zastávky na znamení tak se to do předního vozu k fírovi nedostane a vlak pak nezastaví
Liborec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 14:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívejte se, jak projíždí Os 5410 zastávkou Rádlo. Záběr byl pořízen 8. května 2013 ve 13:10.

http://www.youtube.com/watch?v=aItY_4OnGgM
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 15:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a ještě se stává, že se do oddílu pro cestující dostává zápach z fekální nádrže. To je strašný otřes pro cestující, pomalu k zblití. Snad se to povede odstranit. Ale sám nevím, co se na 840 děje, že dochází k mnohým závadám a odstavením vozů. Možná by mohl někdo z depa něco prozradit...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 17:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten záchod mi vážně přijde trochu nedomyšlený, hlavně jeho dveře musí pro starší lidi být celkem problémem odsunout. Jinak spokojenost, jen škoda, že byl ochuzen o Wifi oproti jiným "zvířatům"
František Zkozyspad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Středa, 15. května 2013 - 11:09:01    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pánové (a dámy),připravte si foťáčky. V rámci akce Valdštejnské slavnosti budou tento víkend mezi Libercem a Frýdlantem točit dvě klasické soupravy. Jedna s 750 118 a druhá s nějakou zapůjčenou (ve hře jsou pravděpodobně 750 346 či 754 048)! Tak hodně zdaru.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2013
Odesláno Středa, 15. května 2013 - 13:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moc děkuju za info. sice je to trochu dál ale vyrazím. a ještě jedna otázka. budou jezdit i v Pátek
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 14:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

František co spad z kozy: Byly by ke zveřejnění oběhy těch obrýlenejch zesil?
Na slavnosti se chystám, tak abych věděl, kdy mám odbíhat ku trati:-)

Gyllene Tider - Moderna Tider
Kodan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 15. května 2013 - 16:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vales8881: Dle této stránky odkaz připadá v úvahu na pátek pouze návoz klasik do Liberce. Posily do Frýdlantu vyjedou až v sobotu.

MY YOUTUBE CHANNEL
Deníček železnice v Liberci [sledovačka ŘADY 843 (TS 831), ŘADY 749, 750.7, nákladní dopravy atd]
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 17:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fantomasdc:Pokud budou dvě soupravy pak bude potřeba být u trati pořád,protože to bude jezdit na každém vlaku v trati Liberec-Frýdlant a zpět.Jen mě vrtá hlavou jak to bude s vozem pro vozíčkáře když na stránkách Valdštejnských slavností je psáno že ve vlaku bude vůz pro vozíčkáře.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2013
Odesláno Středa, 15. května 2013 - 17:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky moc
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 17:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohuš: a co takhle řadit za klasiku 840? dyť do Černous něco musí jet ...

Deníček železnice v Liberci (sledovačka motorových vozů ŘADY 843-TS 831,TS 832,nákladní doprava,mimořádnosti)
RYCHLÉ VLOŽENÍ ČÍSLA HNACÍHO VOZIDLA DO LIBERECKÉ ŽELEZNICE
KAROSY B732 - nejlepší autobusy
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 18:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmoula mrzout:Já bych si tipnul že se ve Frýdlantě bude přestupovat,i když možné to je že vzadu bude Štadler ale bude to ve Frýdlantě potom docela složitý posun(na zhlaví směr Liberec a pak po jiné koleji směr Černousy nebo Jindřichovice).Ještě horší to bude ale v Liberci,za 10 minut dát Štadlera z jednoho konce na druhý a s Brejlovcem to samé.
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 20:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohuš: no, nechme se překvapit, jsem zvědav jak to bude

Deníček železnice v Liberci (sledovačka motorových vozů ŘADY 843-TS 831,TS 832,nákladní doprava,mimořádnosti)
RYCHLÉ VLOŽENÍ ČÍSLA HNACÍHO VOZIDLA DO LIBERECKÉ ŽELEZNICE
KAROSY B732 - nejlepší autobusy
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2013
Odesláno Středa, 15. května 2013 - 20:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale konečně nějaká akce v Liberci :D
Snad to půjde jak má
František Zkozyspad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Středa, 15. května 2013 - 22:29:20    Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi,berte to prosím jako nezaručené informace,oběhy a personální opatření ještě nejsou hotové. Teorie je taková,že by se mělo ve Frýdlantě přestupovat,směr Jindřichovice,Černousy a Bílý Potok spíš než štajndler pojede hypernova (řady 840 nedostatek)
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Čtvrtek, 16. května 2013 - 18:55:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ve dnech 17. – 19.V.2013 se ve Frýdlantu koná akce Valdštejnské slavnosti 2013 kdy lze očekávat výrazně (až 10 násobně vyšší poptávku než v běžné dny). Z důvodu zajištění dostatečné přepravní kapacity vlaků přepravte v pátek dne 17.5.2013 posilovou soupravu ze ŽST Hradec Králové hl.n. do ŽST Liberec a zpět dne 19.5.2013 dle následujícícho opatření:

1) pátek 17.5.2013
- DKV Česká Třebová - PJ Trutnov na přípřež vlaku Sp 1787 vystaví lok. 754 048-7, kterou na vlaku přpraví do ŽST Pardubice hl.n.;
- v ŽST Pardubice hl.n. lok. 754 048-7 přejde na přípřež vlaku R 994.
- DKV Česká Třebová - PJ Pardubice v ŽST Hradec Králové sestaví posilovou soupravu vozů ve složení BDs (5154 82-40 421-4), 2x Bdt (5054 21-08 075-3 a 074-6), 2x Bt (5054 21-19 386-1 a 310-1);
- v ŽST Hradec Králové hl.n. staniční záloha přidá posilovou soupravu BDs + 2x Bdt + 2x Btna závěs vlaku R 994;
- zpoždění do 10 minut vzniklé dobíráním vozů v ŽST Hradec Králově hl.n. u vlaku R 994 neprojednávejte;
- Souhlas GŘ O11 dán;
- Vlak R 994 jede v úseku Hradec Králové hl.n. - Liberec v řazení lok. 754 + 843 + 2xBtn753 + BDs + 2x Bdt + 2x Bt;
- posilovou soupravu BDt + 2x Bdt + 2x Bt na vlaku R 994 přepravte v uzamčenou;
- v ŽST Liberec od vlaku R 994 posilovou soupravu BDt + 2x Bdt + 2x Bt odstavte;
2)
Ve dnech 18. a 19.5.2013 bude posilová souprava BDt + 2x Bdt + 2x Bt nasazena na výkony dle DPS 2267 ze dne 15.5.2013
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Čtvrtek, 16. května 2013 - 18:56:08    Odkaz na tento příspěvek  

3) neděle 19.5.2013
- posilovou soupravu BDt + 2x Bdt + 2x Bt od vlaku Os 6375 v ŽST Liberec před přepravou na vlaku Os 5415 zpět do Hradce Králové vyčistěte;
- v ŽST Liberec na vlak Os 5415 přistavte posilovou soupravu ve složení lok. 754 048-7 + BDt + 2x Bdt + 2x Bt od vlaku Os 6375;
- V úseku Liberec - Turnov pro přepravu cestujících využijte první 2 vozy vlaku Os 5415, ostatní vozidla na vlaku přepravte v uzamčené. - kmenovou soupravu 843 + Btn753 veďte v úseku Liberec - Turnov na závěsu vlaku Os 5415 uzamčenou;
- Vlak Os 5415 v úseku Liberec - Turnov jede v řazení lok. 754 + 2x Bt + 2x Bdt + BDs + 843 + Btn753;
- ze ŽST Turnov vlak Os 5415 jede v pravidelném řazení 843 + Bdtn753;
- v ŽST Turnov soupravu lok. 754 048-7 + BDs + 2x Bdt + 2x Bt od vlaku Os 5415 přestavte na vlak Os 5519.
- V úseku Turnov - Hradec Králové hl.n. pro přepravu cestujících využijte první 2 vozy vlaku Os 5519, ostatní vozidla na vlaku přepravte v uzamčené.
- kmenovou soupravu 814/914 veďte v úseku Turnov - Hradec Králové hl.n. na závěsu vlaku Os 5519 uzamčenou;
- Vlak Os 5519 v úseku Liberec - Turnov jede v řazení lok. 754 + 2x Bt + 2x Bdt + BDs + 814/914;
- V ŽST Hradec Králové hl.n. posilovou soupravu 2x Bt + 2x Bdt + BDs odstavte a lok. 754 odstoupí do depa HKR.
Fabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. května 2013 - 20:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750: díky. Šlo by ještě upřesnit, na kterých výkonech tedy budou na 037 jezdit? (Chápu, že jestli budou nasazeny dvě soupravy, tak asi na všech, spíš by mě zajímalo, od/do kterého vlaku v jednotlivé dny).

Edit: zejména tedy v sobotu, v neděli počítám, že do toho 6375...

(Příspěvek byl editován uživatelem Fabi.)

ČD - Ihre Erlebnisbahn. Jeden Tag. Jeder Zug.
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Čtvrtek, 16. května 2013 - 20:46:54    Odkaz na tento příspěvek  

Fabi: Bohužel k dps. na 18. a 19.5. jsem se nedostal. Třeba pomůže někdo jiný.
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2013
Odesláno Čtvrtek, 16. května 2013 - 21:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mých informací by měli jezdit na všech vlacích mezi LBC a Frd. a ve Frýdlantě by se dál mělo přestupovat do 814
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 08:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli vydrzi pocasi, specialita k foceni bude uz dnes - mohlo by jet uhli, protoze do Polska se safuji 750.326+330 a 753.781+783.

lokomotivy.net
DEMANUFACTURE
František Zkozyspad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 09:13:00    Odkaz na tento příspěvek  

Po oba dva dny by se snad mělo začínat vlakem 6308. V sobotu pojede jako poslední 6331,v neděli nevím,ale minimálně ta 6375,od níž přejde souprava na 5415
J.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.70.53
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 20:14:52    Odkaz na tento příspěvek  

Na zelpage jsem četl, že se má od 1.7.2013 zdražovat jízdné v rámci idol o cca 5%. Nemáte někdo náhodou přesnější informace (těch 5% platí myslím jen pro jednotlivé jízdné)?
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 3-2012

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 08:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes na Frýdlantech nasazeny stroje 750.346 s klasikou a 750.118 s 4x054

"Šel jsem náhodou kolem..."
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 10:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6612 : Vláďo a kde by se tam ta 346ka vzala když včéra jela 754.048?
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 10:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_750: To já taky nevim, ale je jisté že tam je a už jezdí běžné obraty.
048 zřejmě bude střídat nebo pojede až zítra.

Dvojky a brejlovce
Najbrt
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 12:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_750:když včéra jela 754.048
Jenže ona nejela jen ta 754.048. Nějakou dobu po ní odjela na chvostu Sp 1806 i 750.346
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 12:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha tak o ní jsem neveděl zajímavé
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 3-2012

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 17:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Muzu se zeptat mistne znalich,proc na vlacich kde jsou automaty na jizdenky jezdi pruvodci?