K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 23. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 23. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 10:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: A ještě k druhému dopravci v LK - Vogtlandbahnu: ten v soutěži nabídl nižší požadavek na úhradu ztráty za to, že tam bude jezdit desiry, než do té doby požadovaly ČD za ježdění 810, 814 apod. Do příslušné soutěže se ČD vůbec nepřihlásily, byly si natolik jisté, že to mají "nafurt" (a zbytek si pak skutečně prolobovaly bokem když ne "nafurt", tak aspoň na deset let). Stačí to tak, nebo to budete potřebovat točit třináctkrát?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 11:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, cestou ze Szklarskej Poreby si můžete u GWTR koupit jízdenku kamkoli třeba až do Rýmařova
A dají mi tam slevu na inkartu, studentskou, budu moci platit z elektronické peněženky? A teď si představte, že to udělá každý kraj + vysoutěžené linky. To nemusí být takové relace, ale jakákoli relace menší město - menší město s dnes 2 a více přestupy. V neděli vidím, že lidí co nastupují do 843 směr Pardubice a nemají start, cíl nebo obojí na jedné lince je nemalé množství.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 11:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dají vám tam (na úsek CZ) studentskou slevu (pokud v dané relaci budete mít nárok), vydají vám jízdenku s požadovanou slevou (na úsek onoho dopravce s plastovými kartičkami), nebudete moci platit elektronickou peněženkou (páč by se jim peníze z ní nevrátily), neuplatníte voucher za zpoždění a plesnivou koženku od úplně jiné firmy a podobné marginality.
Na druhou stranu nebudete muset jít pěšky.
Co myslíte, že je pro cestující důležitější?
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 12:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si taky plivnu na ČD. K čemu mi je jejich síť, když nedokáží prodat jízdenku ani na sebe samotné.

Před měsícem nestíhal pravidelný cestující za Košice svůj autobus a rozhodl se nespěchat a jet vlakem. Protože jsem nevzdělanec a na dráhu již nějaký ten rok seru, dovezl jsem dotyčného do Turnova, kde vždy byla mezinárodní pokladna (dokonce tam ten nápis stále mají). Nevezl jsem ho proto do Brodu nebo do Semil. V Turnově ale mezinárodku už neumí a nejdříve si můžete koupit lístek v Pardubicích. Dojel do Pardubic, kde mu do milého R do Košic lístek neprodají, protože už skoro za hodinu vyjede z Prahy.

No takže nevím k čemu je takový národní dopravce.
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 12:36:22    Odkaz na tento příspěvek  

It: Tohle trochu nechápu, proč by mu neprodali jízdenku do Košic? Může jet přece kdykoliv v době její platnosti. Nešlo spíš o místenku, popř. lůžko/lehátko?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 13:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

_lt_ blbost personálu vládne ale napříč dopravci. Paní z RJ co poslala starší slovenský pár s kufry, který chtěl z Pardubic nějak do Spišské Nové Vsi poslal do Prahy na autobus do Levoče. Jízdenku jim prodala jen na RJ na hl.n.

Muselo jít o místenku, ale je možné, že chtěl nějakou sporo-slevu a ta se na místenku váže, každopádně po internetu je to jistota, stejně jako u jiných dopravců v mezinárodní přepravě...
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.181
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 14:21:37    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že kvalita služeb poskytovaná vlakovým doprovodem, pokladními, případně dalšími provozními zaměstnanci přímo cestujícím ve vlaku je v zásadě srovnatelná, ať jde o soukromého či národního dopravce. V této oblasti se i České dráhy za poslední roky velmi zlepšily. Vlakový personál je až na ojedinělé výjimky k cestujícím ochotný a všichni se snaží v rámci svých možností poskytovat kvalitní služby zákazníkům.
To, co jsem psal výše, se týká chování národního dopravce ke svým zákazníkům. Tím myslím chování managementu k objednatelům. Některá ta jednání jsou neuvěřitelná a mají jedno společné - nemají žádný výsledek - mnoho lidí na straně dodavatele služby přináší svému klientovy přehršle důvodů, "proč to nejde". Ještě jsem nezažil, že by někdo z ČD přišel za svým zákazníkem, a nějakou službu mu sám od sebe nabídl. Uvedené se týká průřezově všech oblastí, od nasazovaných vozidel, jejich oběhů, přes tarif po nepřehledné a nepřesné výkaznictví a vyúčtování.

Proč si myslíte, že třeba jezdí přímé vozy Tanvald - Železný Brod - Stará Paka a zpět? Myslíte si snad, že o něco takového měl objednatel zájem?

Jediný, kdo nemusí mít v případě změny dopravce strach o práci jsou provozní zaměstnanci. Strojvedoucí, průvodčí, údržba bude potřeba vždy. Ten, kdo se musí v takovém případě bát, je jen ten management. Lidi, kteří chodí na jednání popíjet kávu a srší nápady, proč něco nejde, opravdu žádný soukromník nezaměstná.

Ad. Marek000 - mohl jste si všimnout, že pro Vás ten komentář určený nebyl. Z toho, co jste napsal je zřejmé, že jste žádné smluvní jednání s naším národním dopravcem nejen nezažil, ale ani si to neumíte představit.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.181
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 14:44:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad.Marek000 zároveň mlčíte o výhodách, které ta 10 letá smlouva měla

Můžete mi prosím (po zkušenosti třech výběrových řízeních) sdělit, jakou jedinou výhodu má 10-ti letá smlouva konkrétně pro Liberecký kraj? Četl jste ji? Rozumíte té smlouvě?

Je to dražší, kvalitativní závazky dopravce ze smlouvy jsou právně nevymahatelné a počet moderních vozidel nasazených na základě této smlouvy do provozu v Libereckém kraji je k dnešnímu dni 0.
Pokud bychom nesoutěžili, tak nám tu dneska jezdí na tratích 036, 037 a 089 z většiny 810, případně za EU dotace 814 a počet cestujících je cca 40 % dnešního stavu - viz vývoj počtu cestujících na trati 089 v posledních letech provozu ČD v porovnání s dnešním stavem. O toto opravdu neměl objednatel (a evidentně ani cestující) nadále zájem. Jiná nabídka nepřišla. Děkujeme.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.181
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 15:07:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pro ilustraci příklady.

Poptávka objednatele:
1) vlak 5407/5412 Liberec - Stará Paka a zpět, MV 843+943 (viz smlouva)
2) vlak 5420/5427 Turnov - Tanvald a zpět, MV 854, přímé vozy Praha - Tanvald a zpět
Z návrhu vyplývající změny: 854 musí být z pražského depa vystavena místo na vlaku 1144 již na vlaku 1140. To je o 4 hodiny zkrátit pobyt v depu, na druhou stranu tak lze ušetřit kompletní oběh liberecké 814.
Nabídka dopravce objednateli: "Nejde to". Výsledek viz JŘ.

Poptávka objednatele:
Propojit vozební ramena Os Liberec - Stará Paka a Os Stará Paka - Chlumec nad Cidlinou - Městec Králové
Z návrhu vyplývající změny: 1x843 v oběhu navíc (tj. ta, co byla loni propojením oběhu rychlíků s Os ušetřena a odejita, ač tím ČD od té doby porušují platnou smlouvu s MD ČD s hrozbou sankcí). Zachování přímého spojení Liberec - Nová Paka i po redukci KHK, nová přímá spojení, možnost obsluhy dalších zastávek v úseku Chlumec n. C. - Ostroměř nasazením souprav s vyšší dynamikou. Ušetření dvou oběhů 810 s vleky a jedné kompletní vlakové čety.
Nabídka dopravce objednateli: "Nejde to". Výsledek viz JŘ.

Poptávka objednatele:
Všechny kmenové osobní vlaky na trati 030 obsadit vozidly ř.843 tak, jak je to psané ve smlouvě.
Nabídka dopravce objednateli: "Nejde to". Výsledek viz realita.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 15:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dají mi tam slevu na inkartu, studentskou, budu moci platit z elektronické peněženky?

Všechno tohle u GWTR jde. Jediné, co u GWTR nejde, je nahrání jízdenky na vopruzkartu IDOL. Kraji, dohodněte to.

Vaše rýpání do ČD je tak neuvěřitelně trapné, až to bolí.

[rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin]

Naprosto ignorujete, že kdyby vám měl někdo nasadit na všechny tratě nová vozidla za stejnou cenu, tak to povede buď k dumpingu na úkor všech ostatních krajů v ČR (svinstvo, ale to vás nemusí trápit, vás zajímá jen váš kraj) a nebo k rušení půlky výkonů vlaků, co tam máte. Protože si dopravce řekne plnou cenu za to, co chcete.


[rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin][rofl][crazy][biggrin]

Asi nesledujete okolí. Za kolik se co vysoutěžilo apod. K dumpingu se snad ani nemá cenu vyjadřovat, když vidíme cenu na jizerskohorské železnici a na ostatních tratích se smlouvou na 10 let...
idol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.89.48
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 17:39:50    Odkaz na tento příspěvek  

Jediné, co u GWTR nejde, je nahrání jízdenky na vopruzkartu IDOL. Kraji, dohodněte to.
Už se stalo, domluveno to je a při příležitosti upgrade karet a POP by mělo výhledově fungovat i tohle.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 18:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic a 549121, hádáte správně. Já jsem záměrně neuvedl závěr a použil jízdenku (jako nevzdělaného cestujícího mě nezajímá jiné slovo než jízdenka). Jízdenku prodali na další vlak, ten ale již nedovolil přestup v Košicích... takže muselo nastoupit pro další jízdu auto. A to jen proto, že se z nočního R stalo EN s nutnou rezervací lůžka. Kde se to ale cestující doví, když v Turnově vám najdou spojení tímto vlakem a odkáží na nákup jízdenky až v Pardubkách. Tam si dvě a půl hodiny počkáte na šíravu, protože EN asi můžou jezdit jen vyvolení Pražáci.

A už zase mizím.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 19:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za info, to jsem nevěděl, jen u GWTR jezdící po jednom apendixu to není takový problém, ale jak by to vypadalo, kdyby nějaký dopravce obsluhoval balíček tratí 035,036,037,038 a někdo by cestoval dálkovkou pomocí ČD do kraje, kde zas osobáky obsluhuje jiný dopravce si nedovedu v našem kocourkově představit.
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 07:04:27    Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt, že pro člověka věci neznalého a navíc bez přístupu k internetu může být cestování do zahraničí trochu (víc) problematické. Ve vnitro kase (které už taky nejsou všude) najdou maximálně spoj a tím to končí. Navíc pokud pokladní nemá nějaké zkušenosti, tak si nevšimne ani detailu jakým je třeba právě nutná rezervace.
Nejlepší řešení je - kdo má možnost - nespoléhat se na pokladny a vyhledat si vše potřebné sám na netu. Konkrétně na www.cd.cz se dá zjistit vše potřebné pro cestu do zahraničí; jako nabídky slev, možnosti rezervace apod.
A hlavně je zde možnost jízdenku i rezervaci přímo koupit, takže odpadá nutnost návštěvy mezinárodní pokladny.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 08:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen u GWTR jezdící po jednom apendixu to není takový problém

Co to je za výrazy? :-)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 08:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen u GWTR jezdící po jednom apendixu to není takový problém
A cože tak najednou? Doteď to bylo zásadní ohrožení kvality železničního provozu u nás, teď to stačí dehonestovat jako "apendix" (který je přitom jedním ze tří hraničních přechodů do Polska)...
jak by to vypadalo, kdyby nějaký dopravce obsluhoval balíček tratí 035,036,037,038 a někdo by cestoval dálkovkou pomocí ČD do kraje, kde zas osobáky obsluhuje jiný dopravce
No tak se jeďte podívat třeba jen přes Žitavu do Drážďan a přes Děčín zpět: DB Regio, ODEG, VBG, SBS... no jo, oni mají tyhle nádražnicko-šotoušské pokřiky o nutnosti zachovat monopol Jediné Správné Dráhy z tarifních důvodů (hlavně platnost režimky, popř. INGOLDa, co si budeme povídat) dávno za sebou.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 15:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechno je to o nastavených podmínkách. Pokud budu mít jednu inkartu (nebo jakkoli se to bude jmenovat) a budu mít na ni slevu po celé ČR, budu znát jasnou cenu jízdného (které ale nebude vyšší než kdyby tu bylo ČD, pak by ta výhoda docela padala), budu znát jasný balíček slev, které budu moci využívat, nebude problém koupit jízdenku odkudkoli kamkoli po železnici včetně nějaké rozumné garance přípojů a bude tu rozumná nabídka síťovek, pak nejsem proti, ať si to tu provozuje třeba Ferda Mravenec, ale obávám se, že v tom našem bordelu k tomuhle nedojde...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nebude problém koupit jízdenku odkudkoli kamkoli po železnici
Tohle mě třeba zaujalo: proč by neměl být problém koupit si jízdenku odkudkoli kamkoli JENOM po železnici? Když dnes pojedu z Brna do Veverské Bitýšky, tak tam opravdu nemusí vést železnice, abych si mohl koupit jízdenku "odkudkoli kamkoli", ale hlavně TAM. A s rozumnou garancí přípoje a se síťovkou IDS-JMK.
(No jasně, že si tu jízdenku nebudu kupovat podle tarifu ČD se třema prdelema kartiček a "vějířem slev", ve kterých se nevyznají ani jejich zaměstnanci.)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Pokud to půjde čímkoli, tak tím líp, ale furt mám na mysli meziregionální relace !
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:

A kdo říkal, že to nepůjde? Pokud vím, ministerstvo chce, aby se po výběru nových dopravců dala koupit jízdenka odkukoliv kamkoliv a s kýmkoliv. A k tomu žádnou in-kartu nepotřebuji už jen z toho důvodu, že ostatní dopravci většinou mají cenu začínající na in25. Jak se to bude klíčovat, to nevím, ale rozhodně se s tím počítá. Takže kdo bude jezdit, je mi celkem u [zadnice] zadnice, hlavně když tam bude nějaká rozumná kvalita vlaku.

A když jedu já osobně po trati mezi Prahou a Ostravou, tak si hledám spojení jen se soukromníky, ačkoliv si režijku kupuji (pokud tedy nejedu až do Tater).
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: furt mám na mysli meziregionální relace
IMHO máte na mysli hlavně relace k "dokázání", jak se to bez "všeobjímající Matky Dráhy", která vám milostivě normální cenu ucvrkne jen na plastovou kartičku, neobejde. Tak co třeba meziregionální relace Nasavrky - Orlová (asi stejně tak nesmyslná jako "důkazová" Frýdlant - Rýmařov)? Tam asi nikdo nejezdí jen kvůli tomu, že si musí koupit víc jízdenek?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 18:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H., Inkognito: Pokud to půjde, budou fungovat návaznosti, bude jednotný tarif a systém slev atd. tak proti tomu nic nemám, jen jsem měl obavy, že to tak asi nepůjde. IMHO nemusí to být Frýdlant - Rýmařov, na odrazení stačí bohatě i Jilemnice - Brno/Praha/Hradec Králové

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 21:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud to půjde, budou fungovat návaznosti, bude jednotný tarif a systém slev atd. tak proti tomu nic nemám, jen jsem měl obavy, že to tak asi nepůjde.

Jelikož si JŘ sestavují objednavatelé dopravy, nebojím se různých nepřípojů (ačkoliv jsem viděl, že někteří objednavatelé i toto umí, ale nejednalo by se v tomto případě o chybu dopravce).
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 10:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně návaznosti při zpoždění, to je kámen úrazu
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...zatímco u jednotné Všeobjímající Matky Dráhy, tam to při zpoždění vždycky navazovalo jedna báseň... akorát si my všichni, co to pamatujeme, musíme nechat udělat lobotomii.
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 13:39:58    Odkaz na tento příspěvek  

Tak odpovědi pana Blažka jsem se dočkal a děkuji. No a pan Té . Há. si samozřejmě nedokázal neodplivnout nad tak zvanými režimkáři. Když už se v tomto prostředí tak dlouho pohybujete, tak nám prosím napište, jak dlouho jste sám "režimku" používal.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9903
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně návaznosti při zpoždění, to je kámen úrazu
... anebo návaznosti při nezpoždění.

Třeba kdybyste jel vlakem z Frýdlantu až do Rýmařova (tzn. v relaci, která zde byla uvedena jako příklad), tak krátce před cílem své cesty "vyhnijete" hodinu (!) na "lesním" nádraží Valšov - při čekání na přestup z R-310 (dopravce: ČD, a. s.) na Os-311 (dopravce: ČD, a. s.)...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boreček 13: potrefená husička si musela kejhnout, že? [happy]
A jakpak se vám odpověď pana Blažka líbila, že jste úplně ztratil řeč? [biggrin]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 16:21:48    Odkaz na tento příspěvek  

T. H. Jo. docela se rozepsal a určitě na tom něco bude. A co vy? Odpovíte mi na otázku, zapřísáhlý odpůrce ČD a "režimek".
Liadem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna z prázdnin [happy]
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 21:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: S tarifem a návaznostmi naprosto souhlasím, taky by mě nelákala představa, že na jednu cestu budu potřebovat tři jízdenky.
No tak až pojedete do toho Rýmařova tak si kupte u národního dopravce jednu jízdenku a pějte chvalozpěvy na sít'ovost,tarify apod kraviny.
Já si v klidu koupím ty jízdenky tři,protože v rámci férovosti mi národní dopravce za přímou jízdenku účtuje asi o 180 Kč navíc,než když si na stejnou cestu koupím jízdenky tři. (zkušenost dva týdny stará na trase Přeštice-Plzeň-Praha-Brno).
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 21:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boreček 13: docela se rozepsal a určitě na tom něco bude. A co vy?
No a já jsem se taky rozepsal a určitě na tom taky něco bude, když jsem psal dost podobně jako on (jenže to jste skákal jak vopice na gumě, co si to dovoluju).
Odpovíte mi na otázku
Copak, našemu malému kádrováčkovi chybí záznam ve spise, aby místo věcných argumentů (jsoucích pro něj nedostatkovým zbožím) mohl lépe a radostněji řešit osobu pisatele? No tak si znamenejte: měl jsem režimku asi 3 roky (přesně to nevím, zas tak zásadní informace ani změna v mém životě to nebyla, výročí svatby je horší [happy] ). Dušička ubožáčka uspokojena?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 22:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád nechápu, proč se zde režijka tolik řeší. Když to sleduji v práci, tak ta větší skupina lidí tisíc Kč investovaných do režijky za rok ani neprojezdí. To že pár šotoušů prosazuje ČD jen z důvodu režijky je sice holý fakt, ale např. i já jsem režijkář (a šotouš), přesto prosazuju výběrka a klidně jsem pro, aby byla síť rozkouskována třeba na deset dopravců. Hlavně když bude o železnici zájem, budou cestující jezdit a bude něco fungovat.

Hlavně návaznosti při zpoždění, to je kámen úrazu

Já tedy nevím, ale u nás návaznosti při zpoždění fungují nezávisle na dopravci. Prostě čekací doby jsou dány a hotovo. Dokonce u dvou vlaků ČD je mnohdy větší problém zajistit přípoj, než mezi ČD a třeba GWTR. Ale to je dáno tím, že se mezi regionálními a síťovými dispečery objevili mnohdy zkrachovalí výpravčí bez dopravního myšlení s pocitem důležitosti, bez znalosti místních poměrů a oběhů atd. a prostě většinou chybně rozhodují. Ale je to chybou pouze dopravce. Bohužel pro některé diskutující jsem se s tímto setkal pouze u dopravce ČD.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 11:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mě docela zajímalo jak to je. Pojedu třeba z Hrádku nad Nisou do Liberce a chci pokračovat rychlíkem na Pardubice. Pojedu v 11:32 z Hrádku, ale budu mít 10 minut zpoždění (příj. TLX 11:55, odj. R 12:02), je nás takových víc, máme nějakou šanci, že na nás ten rychlík počká, když jde o jiného dopravce?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 12:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za dob Railtransu se v Liberci běžně vzájemně čekalo (koordinátorem byl venkovní výpravčí v Liberci), když to mělo smysl a logiku (tzn. nečekalo se dvacet minut, když jel za půl hodiny jiný vlak).
Ale dnes už třeba Matka Dráha přes své regiodispečery nařizuje nečekat, to je možné.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 14:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojedu třeba z Hrádku nad Nisou do Liberce a chci pokračovat rychlíkem na Pardubice. Pojedu v 11:32 z Hrádku, ale budu mít 10 minut zpoždění (příj. TLX 11:55, odj. R 12:02), je nás takových víc, máme nějakou šanci, že na nás ten rychlík počká, když jde o jiného dopravce?

Podle čekacích dob je v Liberci možno čekat i na vlaky dopravce Vohtlandbahn. Čekací doby jsou stanoveny. Pokud tedy síťový dispečer ČD nerozhodne jinak.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 15:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to pak [ok] Dají se ty čekací doby někde sehnat? Hodily by se mi do jedné simulace [andel]
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.59
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 17:20:08    Odkaz na tento příspěvek  

T. H. Tak teď nevím jestli jsem vás s tím, že vše znáte, nepřechválil ;-( Oni o přestupu mezi Trilexem a pardubickými rychlíky rozhodují regionální dispečeři?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 17:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně je úplně jedno, jestli mě chválíte, Blbečku 13. Ale o přestupech v Liberci by se rozhodovalo úplně stejně, i kdyby se na obou tratích obětovala pro vobyčejný lyďi Všeobjímající Matka Dráha, není-liž pravda? Čímž je další "důvod" vyvrácen.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 17:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13:

Jelikož T.H. odpovídal na dotaz všeobecně, nikoliv jen k rychlíkům, tak měl pravdu. O čekání s osobním vlakem rozhoduje regionální dispečer, o rychlíku rozhoduje síťový dispečer (mluvíme - li stále o čekání vlakem dopravce ČD). Ovšem cestujícím je to u [zadnice], kdo rozhodne, hlavně aby vlak čekal. Ostatním dopravcům je také šumák, kdo rozhodne o čekání. Ale systém je jasný. Čekací doba nařizuje čekat operátorovi dráhy, čekání nad čekačku rozhoduje "někdo" od dopravce. Ten se rozhodne na základě počtu přestupujících cestujících, možnosti krácení zpoždění na trase vlaku, zda - li nedojde k rozvázání důležitějšího přípoje v nácestné stanici apod.

Čekačky jsou k dispozici pouze zaměstnancům dopravců a zaměstnancům řízení provozu. Kdo chce znát čekačku, musí si říct dopravci.

(Příspěvek byl editován uživatelem inkonginto.)
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 20:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen taková poznámka k čekání TRILEX x "Pardubičák"..

Bohužel se stává, že TRILEX dostane nahlášeno čekání na přípoj a nakonec nikdo nepřestupuje a nebo naopak TRILEX nahlásí na přestup skupinu lidí a po příjezdu do LBC již vidí pouze zadní světla na výhybkách..

Bohužel smutná realita.. :-(
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2012

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 21:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic-jestli Ti stačí čekačky mezi ČD a Trilexem,tak ty Ti seženu.

Inkonginto-Fany,mě tedy rozhodně jako "ostatnímu" dopravci není šumák kdo o čekání rozhodne.A výrazu "čekání nad čekačku rozhoduje někdo od dopravce" taky nějak nerozumím...
Moje zkušenost je taková,že v případě zpoždění u ČD jsem čekal byť se mě to nelíbilo(např.40 min. na opožděný poslední rychlík od Pardubic).Ale naopak při zpoždění z naší strany s tím byli velké problémy!(Ale jsou i kolegové výpravčí kteří tu "dráhu" dělají pro lidi,a né proto aby soukromníkovi házeli klacky pod nohy)
Poslední případ který znám,během výluky pár minut opožděný vlak od času daného jízdním řádem který vezl cestující do Frýdlantu(prav.příj.do Lbc 22.29,při výluce 22.39 a odj.do Frýdlantu ve 22.33).Dvakrát bylo slušnou formou požádáno o možnost počkání přípoje z Lbc do Frýdlantu.Bohužel,soupravy se potkali na "dvojkolejce" u Globusu!Sakra to byl takový problém těch pár minut počkat?
Až budu příště takto čekat na opožděný rychlík od Pardubic,počkám 10 min. a pak budu požadovat od výpravčího či dispečera odjezd.Když nemůže pár minut počkat státní dopravce na soukromníka,proč by měl soukromník čekat pár minut na státního dopravce!
Případy které popisuje Pepas87 ani dále nekomentuji!
Sakra jsem myslel že tu práci děláme všichni,ale uplně všichni pro ty cestující kteří si nás platí z daní!
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 21:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco k těm přípojům a nepřípojům..:-)
Tentokrát čistokrevný matko-drážní případ:
Jistě jste si všimli že v rychlíkových průvodcích Pce-Lbc nejsou uvedeny Trilexy (prý nepožádal, nepoprosil, nenabídl, není vazba, ...., nejde to - mohu doložit!).
Všimli jste si, ale že už v něm není ani poslední přípoj na Tanvald z Brodu?
A víte proč? Není tam a nebude, je to zcela správě, cestující nechť mají strach, bude tam nebo nebude...

Ve vlakovém průvodci rychlíků linky Parduibice - Liberec jsou uváděny přípojné vlaky, které jsou vedeny dopravcem České dráhy, a.s.
O zveřejňování vlaků jiných dopravců, jakými jsou na území ČR např. RegioJet, LeoExpress či Vámi zmiňované vlaky Trilex (společnosti Vogtlandbahn GmbH), v tuto chvíli neuvažujeme. Data přípojných vlaků zveřejněných ve vlakovém průvodci jsou automaticky generovány z příslušných SW úloh. Prověřili jsme neuvedení přípojného vlaku ve vlakovém průvodci pro vlak R 996 z Železného Brodu do Tanvaldu - Os 26284 a sdělujeme, že přestupní doma mezi vlaky R 996 a Os 26284 je jedna a půl minuty (příjezd vlaku R 996 do Železného Brodu je ve 23:00,5 h, odjezd do Liberce ve 23:01,0 h a odjezd vlaku Os 26284 do Tanvaldu je ve 23:02,0 h). Jelikož minimální přestupní doba pro inzerování přípoje jsou 2 minuty, systém automaticky a správně vyhodnotil, že se jedná o nepřípojný vlak a proto tento ve vlakovém průvodci není uveden. Do konce platnosti stávajícího jízdního řádu již nebudeme data v letácích aktualizovat. Pro nastávající období bude tento nedostatek odstraněn.

Věříme, že naše stanovisko přijmete jako dostatečné. Děkujeme za dosavadní využívání služeb ČD, a.s. a věříme, že i nadále zůstanete našim příznivcem při využití veřejné dopravy.

S pozdravem:

J...... ........á
KNOD-oddělení kvality a kontroly
Generální ředitelství ČD, a.s.


Jakápak je asi čekací doba na poslední rychlík... (vcelku obecně, nejen v Brodě..:-D )
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 21:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra von ALEX:ČD jsou asi dost bohaté,když ujede poslední přípoj tak si cestující kterým to ujelo mají vzít taxi a nechat si ho od ČD proplatit,přímo tak je to napsané na vývěskách na nádražích.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 22:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě tedy rozhodně jako "ostatnímu" dopravci není šumák kdo o čekání rozhodne.A výrazu "čekání nad čekačku rozhoduje někdo od dopravce" taky nějak nerozumím...

Tím jsem myslel, že ti jako Trilexu je jedno, jestli čekání povolí regionální nebo síťový dispečer, hlavně když počká. A někdo od dopravce je porstě někdo. U ČD dispečeři, u GWTR třeba vedoucí střediska apod.

a nebo naopak TRILEX nahlásí na přestup skupinu lidí a po příjezdu do LBC již vidí pouze zadní světla na výhybkách..

Tak bych prosil konkrétní datum a čas, případně vlak. Pokud by to tak bylo, tak je to špatně.

Jistě jste si všimli že v rychlíkových průvodcích Pce-Lbc nejsou uvedeny Trilexy

Opět záleží na dopravci. Pokud jako dopravce chci, aby se mnou někdo přijel, měl bych zveřejnit všechny přípoje. Když není přípoj, nepojede ani cestující, který by chtěl pokračovat dál. Už aby běžela výběrka.... Jen jde o to, jestli by RJ zveřejnil přípojné vlaky jiných dopravců.
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 22:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak bych prosil konkrétní datum a čas, případně vlak. Pokud by to tak bylo, tak je to špatně.

Tím bohužel nemohu sloužit, párkrát už se to stalo a pokud se nemýlím, tak tuto zkušenost zde již prezentoval i Duštifíra..
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.178.112
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 07:27:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Duštifíra: Poslední případ který znám, během výluky pár minut opožděný vlak od času daného jízdním řádem který vezl cestující do Frýdlantu(prav.příj.do Lbc 22.29,při výluce 22.39 a odj.do Frýdlantu ve 22.33).Dvakrát bylo slušnou formou požádáno o možnost počkání přípoje z Lbc do Frýdlantu.

Bohužel, toto je případ "nechat ujet důležitější přípoj". Na vlak s odjezdem ve 22:33 do Černous navazují v Raspenavě i ve Frýdlantě autobusy ze směny z liberecké průmyslové zóny. Mimochodem se jedná o poslední možnost spojení do obcí Frýdlantského výběžku ležících mimo trasu vlaku pro všechny cestující ve vlaku.
Chybí nám krajský dopravní dispečink. Proto každé jednotlivé zajištění přestupních vazeb na tyto konkrétní autobusy má KORID LK zaplaceno u operátora dráhy (vykonávají výpravčí). Tyto autobusy jezdí plné. Autobus (15 m, vytíženost cca 90 %) z Liberce do Zgorzelce čeká na vlak s odjezdem v 22:33 z Liberce ve Frýdlantě už za normální situace cca 10 minut (v něm sedí lidé jedoucí z odpolední). Čekání je z důvodu obousměrných přestupů Denso - Višňová a ŽST Liberec - Habartice. Delší čekání autobusů v Raspenavě a ve Frýdlantě je pro průmyslové podniky, které na provoz linky přispívají cca polovinou, naprosto neakceptovatelné, protože je to neakceptovatelné pro pravidelné cestující z těch autobusů.
Nutná 100% spolehlivost přestupů na zaměstnanecké linky (které současně zajišťují svoz a rozvoz cestujících z vlaků po Frýdlantsku) je důvodem, proč mají vlaky z Liberce směr Frýdlant podstatně omezeno čekání na jiné vlakové přípoje v Liberci.
Takže v popisovaném případě se operátor dráhy i dopravce chovali přesně dle instrukcí objednatele, který je vázán smlouvou s Průmyslovou zónou v Liberci.
Na možnost rozvázání přípojů jsou v tomto případě cestující upozorněni v jízdním řádu. V případě výluk je to řešeno s dopravci a cestující jsou o nezachování přípojů informováni v informacích o výluce. S Trilexem to nemá žádnou spojitost, opatření se týká přípojů všech železničních dopravců v Liberci.
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 09:00:14    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, toto je případ "nechat ujet důležitější přípoj"
To je docela hustý, když POSLEDNÍ SPOJ nemůže necelých 10 minut počkat na přípoj. Nebo existovala jiná možnost, jak by se cestující od Hrádku dostali do Frýdlantu ?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 09:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra_von_ALEX: Díky beru cokoli co mi trochu pomůře přesnosti, jestli mi je hodíš do SZ nebo na mail budu ti vděčný [happy]

Až budu příště takto čekat na opožděný rychlík od Pardubic,počkám 10 min. a pak budu požadovat od výpravčího či dispečera odjezd.Když nemůže pár minut počkat státní dopravce na soukromníka,proč by měl soukromník čekat pár minut na státního dopravce!
Je v tom slušná paseka a teď si představuju, jak použiju např. 4 dopravce a budu doufat, že se všichni dohromady akceptují a já všude přestoupím nebo také zaujmou postoj na když ne ty mně, tak ani já tobě a nebude to síť, ale bojiště. (ačkoli rozhodování uvnitř ČD není žádná výhra, člověk má aspoň šanci na odškodnění a vrácení jízdného z neprojeté trasy)

Pak uvádění přípojů, zatajování spojení konkurenčním dopravcem...No muselo by se to ošéfovat a hlavně by museli všichni pochopit, že musí spolupracovat pro dobro všech (i sebe), ale důvěrou cestujících to může slušně otřást asi jako strach z přestupů bus-vlak [crazy]
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 10:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:

Ale to není otázka (nebo spíš úkol) pro dopravce, ale pro objednatele dopravy.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 16:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: a teď si představuju, jak použiju např. 4 dopravce a budu doufat
Takže jste očividně nepochopil (nebo pochopit nechtěl nebo na to prostě mentální kapacita nestačí), že totéž se vám může naprosto klidně stát i s dopravcem jediným (jo, i tím obětavým, co by se pro dobro cestujících rozdal a peníze za to vlastně ani nechce)?
Tak hlavně že vám u ujetého přípoje v Pardubicích vrátí Dráha peníze za zbytek cesty do Semil, za které si můžete koupit jízdenku na druhý den...
Brejlovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 16:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, máte někdo fotky bardotek z frýdlantska? Můžete je sem vložit. Díky
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 17:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Jasně, že může, kolikrát i stalo a bylo mi třeba umožněno jet i jinudy delší cestou (zrovna z těch Pardubic na Kolín místo R na sever nebo jednou z Kolína přes Poříčany do Nymburka, kde jsem měl odvoz, který mě původně měl čekat v MB...), ale mnohem víckrát nestalo, často říct průvodčímu, který zavolal opravdu pomohlo. V tom inkriminovaném ŽB jsem třeba nikdy neviděl, že by něco ujelo a to oboustranně. Tohodle se obávám, že by mohlo přestat a Inkognito má pravdu, je to všechno o dopravcích, objednateli a stanovených podmínkách.

Ti kdož znají: Vzpomenu v Německu časté ujíždění (potvrzeno z více zdrojů nezávisle na sobě) dopravce ODEG v Cottbusu od zpožděných RE od Berlína (v Berlině furt nějaká "Bauarbeit" někde bývá)

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 18:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzpomenu v Německu časté ujíždění ... dopravce ODEG v Cottbusu od zpožděných RE od Berlína
...zatímco kdyby to byl přípoj obětavé Matky Dráhy od Matky Dráhy, tak by to čekalo všem objednatelům navzdory (protože by to Dráha prostě rozhodovala za ně tak jako vždycky). Vy jste prostě zaťatej a je zbytečné cokoli vysvětlovat, holt radši s monopolem až do hořkých konců...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 19:19:14    Odkaz na tento příspěvek  

Brejlovec shání Bardotky? Není to překlep?

Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 21:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať ale jen tak neremcáme:

Vlak 1017 dopravce RegioJet má po průjezdu výlukou u Pardubic, z důvodů rozhodnutí CDP, rozhodnutí dárců orgánů či jiného vyššího vlivu (nebo i chyby dopravce) na příjezdu do Ostravy Svinova např. 33´, osobní vlak 3448 Českých drah ("POSLEDNÍ"), po výzvě dispečinku k Českých drah v Brně - ČEKÁ, opožďuje se o 26´. (Po zjištění že přestupivší cestující mají jízdenku, ne že jinak by ČD nečekali, ale aby ještě neběželi ke kase..[ok])

Druhý den ráno, vlak 3302 z Bohumína má 12´ minut zpoždění, dispečer ČD nevolá, ozývá se CDP které mluvilo s četou a vlak 1000 v Ostravě na hlavním ČEKÁ...
NENÍ TO TAK HROZNÉ...

PS: Dopravce ČD je na lince Liberec - Pardubice vázán smlouvou, že všechny důležité přípoje uvede. V průběhu času, se ale "důležitost" jaksi změnila, během let zmizely Hrádky a během dne se nedůležitým stal i poslední Kamenický motoráček...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 10:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem vyjádřil obavy jak to může dopadnout, pokud se liberalizuje doprava a všechno bude fungovat i líp a za dokonce nižší ceny, jak tu všichni avizují, tak by to bylo [ok]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 12:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem vyjádřil obavy jak to může dopadnout, pokud se liberalizuje doprava
Tyhle bubáky tu od vám podobných zaťatců do Všeobjímající Matky Dráhy čteme patnáct let, takže jste jen další v řadě s pseudodůkazy o "rozvracení síťového charakteru". Ještě by to chtělo něco o "likvidaci železnice v Británii" v souvislostí s privatizací a bude to komplet...
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 18:09:57    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Já jsem s ODEGem jel třikrát do Chotěbuzi a odtud dál na Berlín a také zpět. A i když jsme měli sekeru, nikdy neujeli.[nene]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 18:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: Díky za info, jsem rád, že časy se mění. Jsem docela rád, že mé obavy z přestupů mezi různými dopravci byly celkem liché a je to spíš v rukách vyšší moci dispečerů a objednavatelů. Třeba by s liberalizací v LK přišel i ten dispečink a konečně by nám to fungovalo.