K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 24. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 24. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5004
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 19:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V ČT se překládá i železnice - silnice, byť většinově je to ranžír pro bedny.

Není problém mít "společné překladiště", říká se tomu "veřejný terminál", tedy každý operátor si tam vjede se svým vlakem, zaplatí a složí a naloží mu bedny, které jsou jeho.

Jenže tak jako ranžírování klasické táhne velká Carga k zemi, tak kdybychom každých 50 - 100 km zastavovali a čtyři hodiny ranžírovali, tak by to ještě bylo dražší než rozvoz na místa do fabrik kamióny.
Až Hradubice vygenerují bedny na vlak denně pro jednoho operátora, pak se o tom stejně nebude uvažovat, protože obslužný personál by byl využit na čtyři hodiny denně, ale dvě hoďky ráno a dvě hoďky večer, což je jaksi nemožné. A kdyby to mělo být možné, bylo by to drahé a tedy neprodejné.
I proto se tvrdí, že není na závadu kolo 100 km dojezdové vzdálenosti po silnici a nebo významný zdroj zátěže.
Když se na to kouknete, tak Nýřany, Uhříněves,CETR, Zlín a Havířov tomu odpovídají. Nejblíže je do Nýřan z Uhříněvsi, ale v Plzni je významný zdroj zátěže.

Dneska ne, v noci jsem přijel a mašinu jsem nechával na CETRu.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 19:20:50    Odkaz na tento příspěvek  

A jak daleko je Wiesau od Hofu?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 20:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: proč třeba to "logistické centrum", kde by se kontejnery překládaly na železnici, není třeba v Pardubicích ??? Využití by určitě mělo
No jo, když podle šotopředstav "by určitě měl využití" i OrientExpress z Londýna do Istanbulu (hlavně kdyby jel přes co nejvíce zemí, co nejčastěji přepřahal a horskými úseky projížděl ve dne, aby ho bylo možné fotit).
Z jednoho zdejšího článku: "Kontejnerové překladiště přímo v areálu nákladového obvodu hlavního nádraží, které zde dlouhá léta provozovala společnost Intrans, bylo zlikvidováno v roce 2004. Od roku 2003 provozují České přístavy kontejnerové depo pro společnost Maersk v průmyslovém areálu TMS. I přes poměrně velké množství kontejnerů (cca 25 tis. TEU ročně), které je zde zmanipulováno, jsou veškeré kontejnery přiváženy a odváženy po silnici."
25000 TEU ročně je cca 70 TEU denně. To není ani jeden celý Nex, přičemž mlčky předpokládáme, že operátorem všech kontejnerů bude jedna firma, což zdaleka není pravda, a mlčky předpokládáme, že pro všechny kontejnery je železnice výhodnější, což taky není pravda (dokud to nějaký "osvícený" sociální inženýr nenařídí). Na překladišti Intransu jsem byl už na konci 90. let v době studií - prakticky nám tam neměli co ukázat, protože tam chcípl pes a jen jednou za čas tam 742 zatlačila nějaké kusovky. Ani se nedivím, že to zrušili - teď tam jedině můžou nesmyslně "nařídit" utratit nějaké unijní dotace, protože byznysová firma do toho nikdy nepůjde.
A konec o Pardubicích, tohle je jiné téma, k mletí šotosraček a naivních představ o výhodnosti překladiště na každém větším nádraží howgh.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 07:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celkem zajímavé srovnat názory idealistů stran přepravy po železnici s názory zástupců dopravce. Osobně si myslím, že je zbytečné vytvářet názorový příkop mezi p. Hádkem, jakožto zástupcem dopravce, a p. Hanuliakem, který v počátku návazal na pohádkovou myšlenku, kterak železnice převezme od kamionů nákladní přepravu. (Přiznám se, že všechny ty romány od p. Hanuliaka jsem nedočetl - počkám, až vyjdou knižně...)

Ono je pravda, že podstatné v nákladní dopravě je spolehlivá přeprava a zákazník se rozhoduje podle ceny... Čas ve většině případů nehraje až tak podstatnou roli. I když jsou komodity, kde je čas to nejdůležitější - ty se ale nepřepravují po železnici. Otázka (spíše pro idealisty) zní: Mohly by?
Zároveň bych ale faktor času zcela nezanedbal, protože i čas jsou peníze. Navíc ten faktor času je někdy přepravci úzce spojen s tou spolehlivostí, někdy i s penězi. Příklad: Vezu něco z Česka do Ameriky a potřebuji stihnout loď. Pokud bych byl takový hrdina, že bych svěřil svůj kontejner v Dolní Horní dráze, tak budu tři dny trnout, zda mi ten vlak vůbec tu loď stihne - když ne, může mě to stát dny (a peníze za skladování, ztráta za pozdní dodej...) Nebo naopak můžu naložit kontejner v moderním novém překladišti v Jablonci (i o takových blbostech se uvažuje) - on mi pojede přímý vlak do Hamburku, ale vlivem nízké poptávky pojede jednou za týden (a to jsem ještě optimisticky přehnal) a na loď bude čekat třeba 5 dní (a to taky stojí peníze).

A proč to píšu?
V Libereckém kraji se údajně zcela vážně uvažuje o budování nákladních terminálů. Když se přestupuje z autobusu na vlak, proč by se nemohlo "přesedat" i z kamionu na vlak, že? Já se ale ptám, k čemu budou, když na stávající infrastruktuře a za stávajících podmínek není železniční nákladka atraktivní?
Uveďme si matematický model - nebudu uvádět proměnné, ale čísla:
Máme přepravní poptávku ve fiktivním území 1000 jednotek a ta je zajišťována z jednoho překladiště, do kterého to je 0 - 100 km, v průměru 50 km. Odtud jezdí 20 vlaků za den naložených 50 jednotkami. "Osvíceného inženýra" napadne udělat 9 nových překladišť - dojezdová vzdálenost se zkrátí na průměrných cca 10 km, ušetříme zhruba hodinu času - ale atraktivita se nezvýší a 1000 jednotek zůstane. Jenže nabídka spojů se rozdrobí, z každého pojedou dva za den, tím se nebude jezdit v int. cca 1h, ale 12h! Co jsme tedy zlepšili? Co jsme ušetřili, když každé překladiště něco stojí?? Idealisté si mohou tentýž příklad přepočítat i pro případ, kdyby se počet jednotek zdvojnásobil... (Což už by bylo nad hranicí pohádkové reality.)

Můj názor je, že by se drážní dopravci měli zamyslet, co je třeba udělat pro atraktivitu a spolehlivost - někteří tak již učinili. SŽDC by se měla zamyslet, co udělat pro totéž stran infrastruktury (tratě). A teprve potom - pokud by byl vyšší zájem o přepravu po kolejích - bych začal uvažovat o stavbě nějakých nových překladišť.

Jenže v našem Banánistánu se radši postaví "logistické terminály" u kolejí za evropské dotace v rámci podpory železnice, kde se bude ve výsledku překládat z kamionu na kamion. A až to začne někoho štvát, tak se vymyslí zákon, kterým se doprava po silnicích zakáže, nebo kterým se "pod kola kamionů nahážou klacky"... Ve výsledku to nepodpoří železnici, ale zdraží všechny komodity.
Vše v duchu hesel: "Co neumíme lépe než konkurence, to konkurenci zakážeme zákonem." a "Zpátky - kupředu ni krok!"

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 07:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to zkusit bez kopců?
---
To jako šotouši nemůžeme akceptovat. Co focení?

A co zkusit fotit kopečky bez vlaků? Ježiš, na co se to ptám? Vznikla zde odnož šocení - šotokopečkismus...lol

výpravčí v Polsku slyšeli v jejich rádiu informaci o tom, že se chystá spojení z Německa do Szklarske Poreby.
Nápad bych měl:
Prý se v Polsku zcela vážně uvažuje o obnovení úseku Mirsk - Jindřichovice / Sw. Zdrój... takže co to propojit i s heřmaničkou do Zittau (tu díru v Polsku by mohl překonat nějaký megamost) - pak už jen zbývá pár kilometrů nové tratě do SPG v Polsku... (Dohady o rozchodu bych nepřipouštěl - mělo by se nasadit univerzální vozidlo schopné jet po jakkoliv širokých či úzkých kolejích.)
Vše v duchu hesla: "Voni by s tim lidi jezdili!"
crazy

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 11:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Háček bude v tom, že teď tu máme zvlášť nákladní dopravce, zvlášť osobní dopravce a zvlášť infrastrukturu. Dřív to bylo jedno ČSD. Dřív bylo snadné si říct, že když tady opravim, narovnám a zrychlím trať, tak tudy pošlu pravidelné osobáky a ještě mi zbude místo na 4 náklady denně a s tím plánem se mohlo opravovat. Teď se tu hraje na čekanou, když dopravci nepůjdou někam, kde je mizerná infrastruktura, ale šli by hned jak se zlepší a SŽDC nebude opravovat něco, kde je slabý provoz, který je ale způsoben špatnou infrastrukturou. Výsledek dopadne jak svého času trať 261, kdy SŽDC něco opravila a organizátor si řekl, že tam žádnou dopravu nepošle (další příklad hry na čekanou je trať 042).
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 16:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: jsem toho arci nesměrodatného názoru, že unitární Č(S)D dostaly dostatečný prostor historicky se znemožnit - jistě, dnes bychom nejspíš neřešili problém propustnosti 036 nebo 037, protože by tu jel vlak ve dvě a pak v půl páté (samozřejmě brejlovec s pěti a tudíž šotopřijatelnější)... Liberalizace, (hrozba) konkurence a zprůhlednění finančních toků (osobní doprava ČD dlouhodobě skrytě dotovala cargo, ač se tvrdil opak) byla pozitivem, ať si zasloužilí nádražníci lamentují "dřív bylo líp" jak chtějí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8946
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 18:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:
Jak by unitárnost ČSD změnila přidělování finančních prostředků od krajů a změny v jejich politickém (a následně odborném) složení?uhohnene

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 18:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak by unitárnost ČSD změnila přidělování finančních prostředků
Že by do takového netransparentního bordelu na kolečkách, žijícího si svým postsocialistickým životem mimo prostor a čas, nejspíš nikdo soudný nedal ani korunu. Ona jim takhle dost vadí dnešní ne_úplně_průhlednost... nemluvě o tom, že dnes mají za cenu dřívější šukafónie do Hrádku a Tanvaldu desira a štádlery (a teď se sešikují šotoultras, jak ta 810 byla zefšehonejlepčí :-) ).
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 20:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T. H. : ...... A nemá ( nemělo) náhodou Německo, Francie a další "západní" státy podobné uspořádání jako mělo ČSD (ČD) před tím, než bylo "rozparcelováno" ? Tam byl také "socialismus" ? Nevím, proč se pořád oháníte tím, že co bylo "socialistické", to bylo automaticky špatné .....Nemělo "unitární" uspořádání taky své výhody ? .....crazy To neznamená, že jsem příznivcem toho, aby se to tady vrátilo před listopad 89 ....vypravci
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 20:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O přístupu k zákazníkovi svědčí i běžná praxe, kdy se na kalkulaci na jízdu vlaku čeká v lepším případě několik týdnů... Kdo má zájem získat přepravu, podá předběžnou cenu během několika hodin... Tahle operativnost odradí většinu zájemců. Ten zbytek protočí panenky při vyslechnutí dodacích lhůt... A ti nejotrlejší objednají službu...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 21:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč se pořád oháníte tím, že co bylo "socialistické", to bylo automaticky špatné
Protože co bylo socialistické, to bylo automaticky špatné - pokud za socíku něco fungovalo, tak to obvykle bylo režimu navzdory, nikoli v souladu s ním.
Nemělo "unitární" uspořádání taky své výhody ?
Unitární uspořádání má své výhody, např. u železničních společností v USA. Není to ovšem případ českého "národního dopravce", ten už se v unitaritě dostatečně předvedl, jak to stojí za ho...uby. Vzpomeňte si na ČD konce 90. let, jak to šlo mílovými kroky do prdele tmavý. A jak to dnes vypadá třeba na tehdy Českými drahami likvidovaných JHMD, kde s "unitárností" nemám žádný problém. Problém byly Č(S)D jako takové.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 08:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Snažím se naznačit neefektivnost systému, který je dnes. Jo, že Č/S/D byly trafika a díra na peníze je jedna věc, ale samotný systém nebyl špatný. Špatní byli lidé dosazení v něm a kontrolní orgány, které prakticky nefungovaly. Předpokládám-li ve vedení lidi, kteří se snaží maximálně zeefektivnit dopravu v konkurenci s IAD (a ve spolupráci s kraji a MD), loajální pracovníky a transparentní financování a dostatečně silné kontrolní orgány pak mi z pohledu efektivity vychází jedna společnost lépe... To je ale v českém ďolíku prakticky nemožné, takže se tu bude vždy klubko institucí neustále hádat o svou pravdu.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 09:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože co bylo socialistické, to bylo automaticky špatné - pokud za socíku něco fungovalo, tak to obvykle bylo režimu navzdory, nikoli v souladu s ním.

No a jak je to tedy dneska? Rád bych si v tom udělal jasno. V čem je rozdíl oproti dnešní době? Funguje tedy pouze to, co je v souladu s dnešním režimem (ideologií)? Protože pokud je takové tvrzení pravdivé, tak je jasné proč dnes nefunguje téměř nic. Takže jsme na tom úplně stejně jako za socíku?
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 10:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den všem
Pánové asi jsem nebyl přesně pochopen, správně pochopen, nevím. Když tu čtu Vaše příspěvky. Nicméně jsem za ně rád. Jsou to Vaše názory. Každý máme svým způsobem pravdu, někdo méně a někdo více. Mě hlavně zajímá budoucnost dopravy, kde očekávám, že nějaká bude a bude to mít nějaký hlubší smysl a cíl apd. Tedy i u té železniční dopravy. A to i v Libereckém kraji. Kde zatím žádnou budoucnost řečenou jasně a slovně nevidím. Žádné nastínění či řečení budoucnosti žel.dopravy v Libereckém kraji. To i Praha má tuto budoucnost zpracovanou a lze se na ni podívat výhledově na netu. Liberec nemá zpracovaného nic. Kde by se člověk alespoň podíval na nějaké stránky. Zatím nikdo nic neví. A to mě právě zajímá, to by mě právě zajímalo. Škoda. U dálnice je to jasné, ta budoucnost má. Asi nejlépe mě odhadl a vystihl ,co jsem chtěl říci pan Nechic. To jsem měl na mysli. Takže tady jednoznačně pochvala u tohoto pána.

´´milan.hanuliak tu píše něco co se tu více či méně řeší věky věků. Že L.Kraj potřebuje rychlou železnici je fakt, že by to zvedlo atraktivitu regionu jak pro nákladní tak osobní přepravu je další fakt, že 160km/h spojení Liberec - Praha pomůže i dalším relacím jako Liberec - Východní Čechy/Morava je taky fakt. Pak se dá uvažovat i o spojení dál na Polsko a Německo....ALE na LK se v tomhle směru z hora naprosto kašle, tak to je a bude, víme, že před rokem 2020 nikdo ani nekopne a tím to hasne. Můžeme se bavit o dílčích přeložkách, zrychlení lepší údržbou nebo narovnáních oblouků a tak, což jsou věci ještě trošku reálné v delším horizontu, ale tohle je jen mlácení prázdné slámy.´´

Mlácení slámy to bohužel je, protože nadále se dávají dohromady koridory. Zde se přepravuje nejvíce osob a zboží po ČR, takže to naprosto chápu. Že mají přednost. A je to v pořádku. Až budou hotové, lze očekávat další investice do dalších tratí. Ale jestli se zrovna rozhodne i o Liberci, to ví asi jen bůh. Takže to správně napsal pan Nechic, že je to zatím mlácení prázdné slámy. S tím souhlasím také.
U nákladní dopravy zde píšete, že zde hraje roli cena. OK. To se domnívám také. Takže se shodneme. Také souhlasím s názorem pana Otto Pospíšila, proč stavět terminál, když tu není nejdříve rychlá, kapacitní, propustná žel. trať. Jedná se o to, co napsal pan Otto Pospíšil.

´´V Libereckém kraji se údajně zcela vážně uvažuje o budování nákladních terminálů´´

Jenže o tom jsem ale už psal v předchozích příspěvcích. Že pokud chcete vytvořit nějakou nabídku v oblasti nákladní dopravy, tedy železniční osobní dopravy a nebo nákladní dopravy, musíte pro to něco nejdříve udělat a něco vybudovat. To je základ. Bez základu nelze stavět dál. Protože jinak vás nikdo prostě neosloví, pan T.H by vás neoslovil určitě. To je v okopu zabarikádovaný silničář hájící zájmy silničních dopravců se zbraní v ruce a s vytetovaným kamionem na pravé paži. Vtip. :-)Proto jsme pro něj jen banda uřvaných šotousů, hejna otravujích much, co mu nedají pokoj. Když nemáte kvalitní železniční síť, tedy kapacitní, propustnou žel.trať/tratě v rámci ČR jako pavučiny pro nákladní dopravu a nebo nemáte ještě navíc i rychlou železniční trať/tratě to v případě osobní rychlíkové dopravy například, tak prostě nemáte co nabídnout na železnici ani dopravcům a ni cestujícím. Prostě nic nenabízíte, proto každý na vás sere. Tedy i na tu železnici. A jede po dálnici. Já pokládám za ten základ infrastukturu. To je základ železniční cesta a vše co s tím souvisí. Jako u té silniční dopravy je dálnice. Také nejdřív nevznikli logistická centra jak houby po dešti, dočasné sklady jak houby po dešti a pak se stavěla až nakonec samotná dálnice. Dálnice umožnila vznik/rozvoj dalších spedic,dopravců a dočasných skladů poblíž dálnic. A rozmach kamioné dopravy.
Jako první rozhodnutí by mělo tedy být vytvoříme nejprve, vhodnou, kapacitní, propustnou rychlou cestu a teprve pak vytvoříme terminál a nabídky. A nikoliv naopak. Jedině pak by to mohl mít nějaký účel. Ta trať se ale sama nezmodernizuje. Samo se o tom nerozhodne, že se má něco optimalizovat, modernizovat a je pro to něco potřeba udělat. Sakra se musí bojovat v Libereckém kraji, pokud to myslíte vážně, chcete něco prosadit a vytvořit a to zejména při jednání s Prahou. Která prosazuje hlavně své zájmy. Nikoliv zájmy Libereckého kraje. Jestli jste to ještě nepochopili, tak bůh s Vámi. Já mám ale spíše pocit, že se nebojuje. Ale že tam spíše přímo někdo chrápe a nebo je mu to šumák. A když ho někdo vzbudí, tak jim akorát řekne. ,,Co jééé, no jóóó, to už jsem slyšel, četl, stokrát, ale nikdo mě neoslovil, nikdo nic nechce, cestující jezdí autobusem, nákladka po kamionech, je to zbytečný s tím něco dělat. Nazdar. A nebuď mě.Chrrrrrrrrrrrr. A spí zase dál. Tak s takovým přípustem pánové můžete tu železniční dopravu rovnou odepsat celou. O tom je pak zbytečné se i bavit, co by se mohlo udělat, zkapacitnit, zlepšit propustnost, zvýšit traťovou rychlost apd. Co by to přinést mohlo pro železnici apd.
Já vám dám takový příklad.
Dokud nebyla v Libereckém kraji postavena dálnice, tak dopravci jezdili také po staré silnici. A kdyby se je v té době někdo zeptal, za jak dlouho dojedou do Prahy, asi by těžko řekli, že to stihnou za dnešní čas po dálnici. A kdyby se tehdy někdo zeptal cestujících v osobní dopravě, jestli pojede vlakem či autobusem, tak by Vám zcela jistě řekli, že je jim to fuk. Protože autobusem a vlakem , to bylo skoro stejné. Proto tehdy byli narvané rychlíkové vlaky.
Silniční doprava protože byla v nevýhodné pozici, protože ta stará silnice nedostačovala kapacitně a propustně a já si dovolím tvrdit i rychlostně a to především v oblasti silniční osobní dopravy, motoristů, něco podobného jako v osobní dopravě a v nákladní dopravě na železnici, tak se naši zákonodárci tehdy rozhodli s tím něco udělat. Pochopitelně. Rozhodli se něco udělat s touto situací. Ale rozhodli se s tím něco udělat v oblasti pouze silniční dopravy. Ale už nikoliv v oblasti železniční dopravy. Proto Liberecký kraj má delší dobu dobrou prosperující dálnice, kde se to jen hemží auty a proto ta železniční trať z 19 století je ve stále stejném stavu v roce 2013. Všímáte si , že došlo k rozhodnutí ,,něco s tím musíme udělat´´. Musíme postavit dálnici. Takže se rozhodli, co postaví.
A začali ji stavět. Takže se rohodli i kdy ji postaví. Dálnice se postavila a od té doby se zvýšila nákladní doprava převážená po dálnici, než po staré silnici. A také cestující začali jezdit se Student Agenci, protože je to rychlejší a lepší,než to byla s ČSAD. A co se pak udělalo s železnicí v tomto směru? Nic. Nic je u mě prostě nic. A když nic nevytvořím, nemohu očekávat, že mě někdo osloví. Ale proč dělat něco s železnicí. Máme tu dálnici, železnice ať jde třeba do kopřiv, ať celá shije, to je jedno, že tu silniční doprava expandovala díky dálnici a že na tu železnici se prostě vysrali a nic s ní neudělali. Proč by to stát dělal, když je tu přeci ta dálnice.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 11:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak je jasné proč dnes nefunguje téměř nic
Já teda nějak nesleduju, že by nefungovalo téměř nic, asi nemám ty správné "stojí to za howno" a "dřív bylo líp" brejle (ne brejlovce, co kvůli nim bylo líp :-) ). Takže se diskuze dál neúčastním a jen šotoaktivistům klidně posloužím jako terč "s kamiónem vytetovaným na pravé paži". Blitkům zdar!
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 13:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice jsem tě dlouho neviděl, ale snad jsi to tetování nenechal udělat biggrin na tu paži.
Mě ale opravdu zajímá co vlastně dnes tedy funguje podle principů moderní doby, tedy podle principu demokracie a ekonomických pouček. Když jenom použiji co nefunguje prostřednictvím tvé klávesnice, tak je to čd, sždc, korid... Pak spousty firem jiného oboru a vzhledem k silné pozici na trhu těchto firem, zákonitě nemůže ani podle principů fungovat poctivá firma, jinak zkrachuje. Viz ta silnice, kdy v rámci konkurenčního boje porušuje snad všechny možné zákony a nařízení, jen aby se udržela nad vodou.

Mě prostě nenapadá firma, která existuje v souladu s vytouženým režimem dneška.

Proto mě napadlo po přečtení, že za demokracie funguje jenom to, co není v souladu s režimem co si myslí že je demokracií.

P.S. pokud vaše firma funguje poctivým demokratickým způsobem, tak je to jeden příklad. Ale pořád to není většina.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 14:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď ještě k té rychlosti v nákladní dopravě.
Eviduji Vaše názory a životní zkušenosti pánové. Beru je jako Vaše životní zkušenosti v životě. Některé ty informace pokládám navíc za zajímavé/velmi zajímavé. Skutečně.
Co mě ale překvapuje a mrzí, když zde někdo tvrdí, že rychlost v nákladní dopravě důležitá nikdy není, ani v jednom případě, že je to tak vždy a nikdy to není jinak. Nikdy. Nebo že je to absolutní nesmysl. A ještě u toho machruje. Takové jednání mě pánové na vás mrzí a zaráží. Ale je to Vaše jednání a Vaše prezentace Vaši osoby. Mě do toho nic není. Já takový naštěstí nejsem. Konkrétně nebudu nikoho jmenovat. Ale zpět.
Já tvrdím a můžete si to klidně ověřit, že mluvím pravdu, že občas se vyskytují případy či požadavky, kdy je to jinak. Kdy ta rychlost v nákladní dopravě důležitá je. A to hodně. Neboli jsou jiné aktuální požadavky na dopravu a dopravce. I kdyby ten dopravce měl být jen živnostník s kamionem.
V nákladní dopravě se vyskytují případy, kdy ta rychlost důležitá je. Je to oblast například automobilového průmyslu. Já sem ve výrobě v automobilovém průmyslu pracoval roky. Takže vím moc dobře, jaké ve výrobě nastávají situace.

Zkuste třeba zastavit linku Ve Škodě Auto na 1-2 minuty, co se stane. Nebo zkuste nedodat materiál pro výrobu například střešního nosiče do aut a nebo klimatizace atd a linka opět bude stát. Lidi nevyrábí, stroje mohou být ale zapnuté, protože se čeká, lidi nejprve uklízí, nebo jsou pak posláni domů s tím, že jim zavolají. Materiál nadále pořád není, ale objednávka trvá, nebo se dále navyšuje a čas běží. To by jste se divili, jak je najednou důležitý čas u kamionu. Jeho čas od výrobce k dodavateli pro materiál. Naložení tohoto materiálu a přivezení materiálu k výrobci a jeho složení do výroby. Nebo když se přiveze vadný materiál a jiný není k dispozici. Nebo když je reklamace u dalšího výrobce, co od vás bere výrobky, protože ta výroba navazuje. A výrobce nemá z čeho vyrábět, protože nemá zrovna žádné díly do výroby. Protože ty vadné, nebo zjevně vadné se vrací k předchozímu výrobci zpět. A on okamžitě požaduje výrobky nové, další. Protože stát také nemůže, musí vyrábět, má také objednávky. Takže tvrdím a mohu to tvrdit z vlastní zkušenosti a praxe pánové, že je to pravda, že se tyto skutečnosti stávají. A že například pro ten materiál do výroby se jezdí i do zahraničí, když je dodavatel ze zahraničí. A to kdykoliv je to nezbytné. A čas je v té době jedno z nejdůležitějších hledisek společně s dalšími hledisky, jako kvalita dovezeného materiálu, materiál dovezený v pořádku a bez vad, neporušen atd. Tady jde skutečně o čas a o peníze. A to není jen automobilový průmysl.

A další věc
Pokud kamion přijede dříve, není to žádná katastrofa. Pokud se nejedná jen o dočasný sklad, který je kapacitně omezen, vytížen, velmi vytížen a kamion nemá, kde vůbec zaparkovat stranou mimo vyhrazený průh nakládky a vykládky u boxu a příjezdové, odjezdové komunikace. A to ani u tohoto skladu, úřadu či okolí, silnice apd. Pak můžou nastat potíže přiznávám. Ale i tak to není něco, co by vyřešit nešlo. A musel by se kvůli tomu se zbořit svět.
Pokud přijede kamion dříve a tato situace nenastává, o které jsem třeba například psal, může počkat, kde je to zrovna možné. Nejlépe někde poblíž či přímo v místě, jen se tam nesmí motat a překážet. Při nakládce, vykládce, vjezdu, průjezdu, otáčení v příjezdové, v odjezdové komunikaci a poblíž vrat atd atd. Samozřejmě pokud tam to místo mimo je a nikoliv není. Může se i řidič vyspat v kamionu třeba. Nebo může i odjet někam poblíž. To nemusí být přímo u úřadu nebo u firmy. Kde může zaparkovat. A když na něj příjde poté řada ,tak buď přijede a nebo se zařadí kam má a vyloží se.
Takže pokud kdokoliv říká, že je to nesmysl, že to neexistuje, že to nejde, že se to tak nedělá nikdy a nikde, tak prostě úmyslně lže. A je úplně jedno, ať je to kdokoliv a ten pán je odkudkoliv. Pak ale nevím, jestli to ten dotyčný pán dělá úmyslně a nebo neúmyslně. Nebo se chce zviditelnit. Nebo co tím zrovna sleduje.
Každopádně si na takové lidi budu dávat bacha zase já pro příště. Protože takhle se to na spedicích a že jich tam nebylo málo občas v Praze dělalo. A viděl jsem to na vlastní oči před sebou, protože jsem zde pracoval, kolikrát s nimi mluvil, ověřoval jsi to, proč tady kamion parkuje, co je v něm naložené, kolik toho je naložené, kdy se vyloží, kam to jde, pro koho je to, ověřoval jsem si listiny, doklady, faktury, záručáky jednal jsem se spedicemi, s deklaranty, se skladníky i s řidiči kamionů. Takže to vím z vlastní zkušenosti, vím to z vlastní praxe z práce, kde jsem pracoval. A je to pravda.
Nicméně netvrdím, ani bych si to nikdy nedovolil, že jinde na spedici, nebo v dočasném skladu na spedici apd, že to dělají také, nebo že to tam dělají vůbec, nebo dělat budou apd. To jsem nikde netvrdil ani bych si to nedovolil. K tomu abych se mohl vyjadřovat k jinému místu bych mohl pouze v případě, pokud bych tam pracoval a měl tam zkušenosti.

Jak jsem také napsal, některé informace jsou pro mě zajímavé. Rád se něco dozvím, nebo přiučím. A pokud se pletu já, to se stát může, nejsem vševědoucí bůh, tak pokud to zjistím, že druhý tu pravdu má a já třeba ne, nedělá mě problém svůj omyl a nebo nedorozumění uznat. Namyšlený jsem nikdy nebyl a své ego nenosím ani v oblacích, ani v kalhotech.
Chtěl jsem se ještě vyjádřit k tématu rychlosti nákladní dopravy. To jsem udělal. Tak mě opět omluvte za poněkud můj delší příspěvek. Vlastně za oba příspěvky. Nějak jsem se rozepsal.
Jinak bych měl ještě otázku, jestli někdo nevíte nějaké stránky, kde by člověk dozvěděl o budoucnosti žel dopravy v Libereckém kraji a nebo Středočeském kraji. Budu moc rád, pokud někdo z vás nějaký odkaz víte. Pokud ho zde uvedete a nebo zkopírujete. Pokud tedy budete mít čas.
Předem díky,děkuji.
PS: To jsem zvědav, co za ty 2 roky stihnou dát do pořádku na trati 036 a hlavně co se kde udělá. A jak to bude poté vypadat. Nechme se překvapit.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 14:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak mě omluvte za chyby, blbne mě klávesnice. Musím ji už konečně vyčistit a spravit. Není také moc času na zkontrolování textu. Příště se budu snažit, aby to bylo lepší. A abych nepsal dlouhé romány a nenarušil Vám zde diskuzi. Mám k tomu někdy sklony, tak se budu příště krotit. Dík za pochopení.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 15:56:09    Odkaz na tento příspěvek  

jen šotoaktivistům klidně posloužím jako terč "s kamiónem vytetovaným na pravé paži".


až budete chtít svou kamiónovou minulost "smazat", zde doporučení jak na tolol
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 18:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
jen se chci zeptat, neví někdo pod jakým označením jel dnešní ranní manipulák s 742.333 + 285 na Frýdlant? Z Liberce vyjel cca v 8.50. Díky předem...

Dvojky a brejlovce
Najbrt
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 20:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu nehodlám vstupovat do zdejší pseudodiskuze, ale chtěl bych se ohradit proti lžím a podsouvání v monologu pana "milan.hanuliak":
LEŽ Č.1: zde někdo tvrdí, že rychlost v nákladní dopravě důležitá nikdy není, ani v jednom případě, že je to tak vždy a nikdy to není jinak. Nikdy. Nebo že je to absolutní nesmysl. A ještě u toho machruje
Pokud jsem to tu dobře četl, NIKDY NIKDO tu netvrdil, že rychlost není nikdy nijak důležitá. Jen tu bylo (mnou) napsáno, že daleko důležitější než rychlost je přesnost, daleko důležitější než čas vlastní přepravy je čas doručení.
LEŽ Č.2: pokud kdokoliv říká, že je to nesmysl, že to neexistuje, že to nejde, že se to tak nedělá nikdy a nikde, tak prostě úmyslně lže. A je úplně jedno, ať je to kdokoliv a ten pán je odkudkoliv
Opět jsem ani při pozorném čtení nenašel, KDE a KDO tvrdí, že "to neexistuje, že to nejde, že se to tak nedělá nikdy a nikde". Pouze tu bylo mnou napsáno, že i předčasný příjezd např. kontejneru do Hamburku může být problém (což souvisí s tou přepravní rychlostí, která není často jediným kritériem).
P.S. Zbytek jsou jen šotobláboly, škoda času to číst. Hlavně ta naivní představa o logistickém řetězci ve Škodovce rve oči...
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 21:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matijak: jednalo se o Pn 44200, Mn jezdí nad ránem za tmy..

lokomotivy.net
DEMANUFACTURE
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 22:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ck_eram: Já jen, že mi to podle zátěže (2x Eas se šrotem) přišlo jako manipulák :D

Dvojky a brejlovce
Najbrt
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 18. srpna 2013 - 18:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:-)
Ad Naivní představa
Výroba stropních nosičů a klimatizace neprobíhá ve Škodě a.s. Naivní byl v tu chvíli tedy někdo jiný, pokud se domníval, že jsem psal o logistice Škody a.s. Nepsal. Já jsem psal o výrobě a následné návaznosti logistiky v těchto firmách, které jsem měl na mysli. Které mohou sice i následně pro Škodu a.s dodávat díly. Ale o tom jsem zde vůbec nepsal.

Viz šotobláboly.
Mě budoucnost železnice v Libereckém kraji zajímá hodně, mám dopravní školu se specializací. Rád bych se něco dozvěděl. Chci prostě jasně vědět, jakým směrem a cílem se bude železnice v Libereckém kraji v budoucnu/do budoucna ubírat. Chci znát, co jak bude, nebo má být. Co se plánuje apd. A jestli mě to někdo řekne tady, což by mě potěšilo a nebo mě někdo odkáže na nějaké stránky, kde se to dozvím, už je mě jedno. Pan T.H mě zde odkaz psát nemusí. Já bych pak nerad četl o železnici ,,bláboly´´. :-) Ostatní samozřejmě můžete. Zajímá mě to s čistě soukromého důvodu.

Osobně nepokládám za blábol, aby se v budoucnu Liberec hl.n s Prahou hl.n po železnici spojil za čas například 01:15. Zatímco současný čas po železnici je 02:40. Naopak to považuji za velký přínos. Vlak by byl rychlejší než Student Agency + metro. Cestující vlakem cestovat budou. Už dříve dopravci měli o tuto trať zájem. A to i Student Agency. Když ta trať bude do 160 km h, tak to přitáhne nejen cestující ,ale i dopravce. Nepochybuji o tom vůbec. I když já bych zde rád nadále viděl dopravce současného. Je to pro mě univerzální dopravce, s kterým se mohu dopravit kamkoliv. Pokud nebude tedy dělat kiks tipu Tanvald apd. Ale o tom si samozřejmě v budoucnu rozhodne kraj.

036 Na 036 je potřeba opravit vše co zbývá a s tím vše, co souvisí. To opět nepokládám za blábol. Ale za nutnou věc. Nyní se bude vyměňovat traťová kolej mezi Smržovkou dolní a Smržovkou střed + další úpravy tratě s tím související. Už jsem zvědavý, jak to dopadne.

089 potřebuje opravit přeshraniční úsek Hrádek Žittava. Dále ty staré výměny v Chrastavě, to je také ,,chuťovka´´. Opět to nepokládám za blábol. Ale za nutná opatření. Těch věcí co je potřeba udělat, opravit, vyměnit je samozřejmě mnohem více. Dále v el. jednotkách spatřuji úsporu o proti el. klasice + 2 až 3 vozy asi 25 procent energie. To také nepokládám za blábol.
Proto jsem napsal a píši to znovu, že mě jakékoliv informace v této souvislosti s budoucností žel dopravy zajímají. Protože mě zajímá budoucnost Liberecké železniční dopravy.
Takže pokud by jste někdo měl zajímavé informace na tuto problematiku a dopředu říkám Regiotram mě nezajímá, můžete zde nechat odkaz, budu pouze rád. Předem díky za Vaši ochotu a čas.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 18. srpna 2013 - 18:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H
Jinak v tom Vašem posledním příspěvku až na ,,drobnosti´´s Vámi souhlasím.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 09:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě doplním pár údajů, aby jste viděli, že to co píši má logiku a budoucnost, nikoliv jak tu někdo píše, že je to blábol. Není to žádný blábol.
Současná vzdálenost traťové trasy 030 mezi Turnovem a Pardubicemi je 125 km. To trasu zvládne rychlík za čas 02:14.
Současná vzdálenost traťové trasy části 070, dále 071 a části trasy 231 a 010 mezi Turnovem a Pardubicemi je 123 km.
Tuto trasu zvládne rychlík za 01:45-50. Počítám i několika min přestupy. Tedy tuto trasu zvládne rychleji. Nejkratší vzdálenost mezi Turnovem a Pardubicemi je sice po 041 a z části po 030, je to v porovnání s trasou po 030 o 19 km kratší, ale vzhledem k pomalé traťové rychlosti trvá cesta dlouho. Trať 041 má spíše regionální charakter v současné době.
Liberec je velké město a vedle tohoto města je město další a to je Jablonec n N, který má jako okres 75 tis. Tato oblast je dost velká a minimálně těch 200 000 jako spádová oblast má. Možná i více. Je to jediná spádová oblast v současné době, která je velká a nemá s Prahou rychlé železniční spojení. Takhle otřesný čas 02:40 nemá žádná spádová oblast ve spojení s Prahou v podobné vzdálenosti a velikosti této spádové oblasti. Liberec má nejpomalejší žel. spojení s Prahou ze všech měst ve stejné vzdálenosti a podobné velikosti. Můžete si to klidně ověřit, že to tak je. Mám to opět spočítané.
Trať do 160 km h mezi Prahou a Libercem umožní nejen rychlé spojení Liberce, dále všech měst v celé ose trati i blízko okolních, umožní i rychlé spojení Krkonoš, ale tato trať umožní i rychlé spojení Liberce a Pardubic a to přes Mladou Boleslav, Nymburk, Kolín. Protože je to tímto směrem časově rychlejší. A to už i nyní v současné době. Délkový rozdíl je dá se říci totožný s trasou 030 a je to navíc o 2 km kratší. Tedy investicí do této tratě se nám zlepší časová dostupnost více lokalit a více směrů.
Osobně pochybuji, nepočítám úsek Hradec Králové Pardubice, který na 160 km h bude, že jednou bude 030 ve směru Turnov Jaroměř na traťovou rychlost 160 km h. Osobně pochybuji, že traťová rychlost do 160 km h bude i na trati 041. A to podstatné, že zde bude ochota ty investice vložit.

Do směru Liberec Praha vložení investic smysl vidím, protože skutečně tento směr je univerzální. A umožní rychlé spojení spádové oblasti. Zrychlení více směrů a více měst v budoucnu. Navíc Praha Lysá n L se bude za pár let optimalizovat na traťovou rychlost do 140 km h. Tedy už se zde vytváří předpoklad začátku smyslu tohoto směru. Proto kdyby mě někdo osobně řekl a podpořil by jste zvednutím ruky investici do tohoto směru, neváhal bych ani minutu a tu ruku bych pro tuto investici a směr zvedl. Kdybych měl samozřejmě tu možnost o tom rozhodovat. Tu ruku bych nezvedl kvůli tomu, že bych byl šotous, ale tu ruku bych zvedl proto, protože ten smysl to skutečně má. Jsem o tom přesvědčen.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 12:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak: Máte pravdu samozřejmě (až na to, že přes Kolín to je do Pardubice o 2km delší, nikoli kratší), ale už se to tu omílalo hodněkrát, nikdy to žádný efekt nemělo. Jednou snad mocní sednou a přijdou na to sami, chce to tlačit na správných místech, protože peníze jsou, jen se nevyužívají efektivně.

Jen velkolepou trať Praha - Liberec na 140-160km/h v celé trase neočekávám asi ani během svého života. Ono však stačí pár drobných detailů, které pozvednou kvalitu spojení na vyšší úroveň a železnici ve spojení centrum-centrum udělají zajímavější (i Liberec - Praha za 1h45min už je zajímavější a pohodlnější než kombinace bus+mhd) a dostali bychom se na podobnou úroveň konkurenčního boje jako Praha - HK. Podle mě všechno stojí a padá na spojce z Milovic a spojce u Čtveřína, dokud tohle nebude, šance na zrychlení prakticky nejsou, zas i tyhle dvě změny by dokázaly pozvednout kvalitu jinam...
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 20:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za Váš názor a informace pane Nechic.
To víte, když má člověk tu dopravní/žel. školu, tak by rád pro tu železnici tady v Libereckém kraji něco udělal. Protože mě ta budoucnost zajímá.
Asi mám pořád ten vztah k železnici, akorát si to neuvědomuji. A když už člověk nemůže přiložit ruku k dílu, není u železnice zaměstnán, tak se alespoň snažím takhle. Omlouvám se za ty romány samozřejmě. Někdy se poněkud více rozepíši. Musím se krotit. Někdy je totiž těžké vysvělit jiným, že to myslíte dobře s tou železnicí a že jste si o tom zjistili nějaké ty informace. Že váš úmysl není zlikvidovat železnici a ostatní připravovat o zaměstnání a nebo tady ze sebe dělat mistra světa. To bych spíše ze sebe ještě udělal naopak osla/hlupáka.
Já jsem se nedávno díval například na dotace na provoz například trati 070 a je tam stoupající tendence po letech. Tak mám obavu, aby to jednou nedospělo do stavu, kdy už kraje pak řeknou, tak na to peníze nemáme, nebo nedáme a bude vymalováno. Těch cestujících tam právě nepřibývá, možná v okolí Prahy až do těch Všetat a Neratovic. Proč to víme. Proto chci, aby se atraktivita tohoto spojení o kterém jsem také psal dostala na jinou úroveň. Když vím, že to nabídnout může,je tady ta možnost,kterou nemůže využít.
Chci aby železnice v Libereckém kraji měla budoucnost.

A co plánuje udělat na té 036? Nevíte náhodou? Má na to přijít asi 900-950 milionů.
Teď se dělá ta výměna trať koleje úseku Smržovka dolní nádraží, Smržovka střed.

Asi budu také někdy muset dobít baterie a svým starým fotoaparátem udělat nějaký ten snímek tady z trati z okolí. I když já když už fotím, tak raději fotím krajiny a přírodu z okolí.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 00:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na domorodce: Jezdí něco do Polska přes Černousy, a jak často? Díky happy

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 12:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jste akorát prošvihnul. Do června obvykle tak dvě dvojice nákladů denně, ale pak dost prudký sešup, teď sotva pár vozů obden, z Polska pak často jen Lv.

něco ze starých dobrých časů:

https://www.k-report.net/clanky/nakladni-doprava-ve-frydlantskem-v ybezku-ii/
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 17:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to mě mrzí. Nechám to náhodě a šotoušskému štěstí.

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 18:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainspot: Podobný seznam vlaků s časy jako je na konci článku by se asi nenašel i pro letošní gvd co? andel

intelpetr: Do Zawidowa bych zkusil zaskočit, občas tam stojí odstavený nějaký zajímavý stroj, a budova je majestátní čekající na novou slávu.
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 18:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to s podivem, že kdysi tak vytížený PPS Frýdlant v nákladní dopravě skoro-umřel. Předpokládám, že za to dost může protěžování Lichkova ze strany PKP, když pominu celkový úpadek ve vozbě jednotlivých zásilek ?

Najbrt je jako klíště - oboje ničemu a nikomu neprospívá !!
Deutsche Rote Bete
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.186.141
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 21:48:12    Odkaz na tento příspěvek  

Není to provokace?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 23:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S podivem to moc není, vzhledem k parametrům a stavu infrastruktury a celkové odlehlosti od míst, kde se v železniční nákladce ještě něco děje. AWT vozí škodovky do Poznaně jinudy samozřejmě proto, že přes Lichkov je to levnější (ten vlak toho uveze víc) a ani je k tomu nemusí nikdo přemlouvat. Frýdlant snad opět ožije, až se zase rozběhne import uhlí z Turoszowa.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 12:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsme se o tom dlouho nebavili http://denik.obce.cz/clanek.asp?id=6608982

Já osobně ok pokud obslužnost bude dostatečná.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 14:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://www.malycestovatel.bloger.cz/
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 14:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: já osobně ko, pokud tam bude zavlečena jednička, protože ji (nejspíš narozdíl od vás) používám a už mě moc nebaví, jak nás po městě předbíhají i důchodci o holi...
KOM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.19.113
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 14:55:37    Odkaz na tento příspěvek  

Nebo by tam mohli zatáhnout dvanáctku, ta jede podle mě zbytečně rychle.
Nabízí se tam rozšíření osmnáctky.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 19:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Jezdím jedničkou Mšeno,kaplička - Rychnov, nádraží dost často a pak čekám na rychlík, takže těch pár minut už je mi celkem fuk, ale taky chci konečně spojení ze Mšena k 036 a to lepší než občasnou devítku.

KOM: 18 tam rozšířena bude, to mám ofiko potvrzeno, jednička možná a já jsem taky pro 12, možná 10
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 19:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No moc si to nemalujte, on bude rok 2014. Ale třeba se Půtovci seknou přes prdel a nakonec zůstane doprava v Jablonci zachována, alespoň tak jak je. Zrovna dneska jsem od stolu škrtal jen tak pro radostbiggrin V Jablonci ale budou škrtat trochu víc, možná ta jednička by ale z půlky vydržet mohla lame

Né, teď vážně. Máme kapitalizmus, takže je hezký stavět nové zastávky a pak na ně něco uměle tahat, ale pokud bude vůbec co. Jsou jiní ve vedlejší kanceláři co mají jinou představu a pokud jim to projde, tak fakt už z toho nic v Jablonci zbyde hovno.
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.112
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 20:51:45    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. It

Jaká je podle Vás souvislost mezi Půtovci a rozsahem MHD v Jablonci n. N.? Na své pozici byste toto mohl vědět. Předpokládám, že řeč o meziměstské tramvaji nebyla...

Děkuji za odpověď.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 21:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: takže těch pár minut už je mi celkem fuk
Vy se přestanete smát, až budete díky závleku jezdit o pár minut déle a tudíž ze Mšena do Rychnova přes 30 min platnosti nejlevnější jízdenky = zdražení o 6 korun u KAŽDÉ cesty do Rychnova prakticky z celého Mšena všem, zatímco na ten vlak budou přestupovat jednotky procent. A samozřejmě s nějakým zcivilizováním patnáctky nelze skrze krajské "odborníky" absolutně počítat (spíš s jejím zrušením - to už bude poslední hřebíček do rakve místní MHD).
No a další věc bude ta, že závlek má skoro kilometr, který se bude muset ušetřit jinde (protože "odborníci" v Liberci neumí počítat jinak než ve vozokm). Takže třeba poslední spoj z Rychnova vůbec nepojede, aby ty ostatní mohly vozit vzduch v Jablonci na nádraží...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 21:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já chci hlavně spojení k vlaku, někdy se mi opravdu hodí, především o víkendu. Ale taky mohli prodloužit po zdražení platnost jízdenky, vždyt stojí skoro jako v Liberci.

lt: Tak vy škrtalové zkuste přemýšlet, jestli úbytek cestujících není způsoben cenou jízdného, které je jedno z nejvyšších v ČR ! Podívejte se třeba na Olomouc nebo Frýdek-Místek, oboje jsou města větší než Jablonec s nesrovnatelně nižšíma cenama za jízdenky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 06:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nám škrtalům jsou tyhle věci jasné. Je to vlastně stejné jako na železnici. Budu-li zdražovat a ještě snižovat kapacitu, způsobí to co, no přece nekonečný začátek konce. O těchto faktorech ale rozhodují lidé co dopravě vůbec nerozumí. Vystudovali totiž pouze nejednodušší školu a to ekonomickou a nic k tomu.

Vzhledem k tomu, že Jablonecká MHD z velkého procenta jezdí na území kraje (rozuměj platí ji kraj), tak by ti co to vědí nemuseli vznášet tak blbé dotazy. Ale ano, i linka 11 na území kraje půjde tak na půlku.

Tohle ale není novinkou, pravidelně to je tak jednou až dvakrát za rok, co se škrtá a pak když se to vidí, tak se rozhoduje zda to bude politický správné. Dále platí přesně dle slov T.H., kilometry navíc se musí vzít jinde.

Nechic, ve finále po rozhodnutí "odborníků" jsou škrtálisti ti co musí zachránit alespoň to torzo co jim zbyde v rukách.

Sám jsem zvědav jak se nakonec Půtovci rozhodnou, teď to bude jen v jejich rukou.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 08:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je vážně úžasný systém, že o cenách se rozhoduje jinde než o rozsahu dopravy, pak to v ČR má vypadat...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 09:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je vážně úžasný systém, že o cenách se rozhoduje jinde než o rozsahu dopravy, pak to v ČR má vypadat...
Ono se nerozhoduje jinde, ale nejjednodušší politické zadání bývá:
"Jezděte co nejlevněji pro lidi (rozumějte "zadarmo"), ale snižujte náklady (rozumějte "máte omezený rozpočet"). A přitom vozte co nejvíc lidí." (jo, to se dobře dělá, když se škrtají spoje)
V takovém prostředí je malý zázrak, když se podaří zachránit rozsah dopravy i za cenu dražšího jízdného.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 11:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemám co bych dodal k tomu co píše Oto. Není se pak čemu divit.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 11:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, nevíte někdo, kdy bude v provozu trať do jelenai góry?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 16:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, nevíte někdo, kdy bude v provozu trať do jelenai góry?

Vyhrožují tím, že od grafikonu. Ale říkal mi chlápek, který jel skouknout tratě, že by měla následovat oprava tratě od Piechowic do JG.

A přitom vozte co nejvíc lidí." (jo, to se dobře dělá, když se škrtají spoje)

Dokud se nenaučíte dělat pořádné přestupní vazby, můžete si škrtat co chcete. Z mého okolí za dobu vašeho zástupného vedení Koridu pouze sleduji jen úbytky. Viz např. maxovka. Stále hájíte nějaké kroky, ale je zajímavé, že pokles frekvence začal právě s těmito vašimi kroky....
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 18:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj Franto.
Prosím tě chtěl jsem se tě zeptat. Ty jsi taková informovaná osoba. Mezi Smržovkou dolní a Smržovkou střed nyní jak probíhá ta výluka, co se zde opravuje nevíš?. Já jsem se domníval, že zde bude probíhat výměna traťové koleje za y pražce, zabezpečené skalních zářezů, dosypání štěrku, podbíječka atd. To píši jen zkráceně, tak mě neber doslova. Ale nyní se zase zaslechl, že výměna traťové koleje se dělat nebude. Tak nevím co je pravda. Nemáš nějaké info, nebo odkaz, co se tam bude dělat?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 19:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím tě chtěl jsem se tě zeptat.

Nazdar Milane. S výlukou máš kompletně pravdu. Ovšem oprava traťové koleje proběhne pouze v úseku Smržovka - Luční směr Tanvald, ukončení výměny kolejí je za mostem přes silnici (na konci oblouku) před dolní Smržovkou. Tzn., zůstane cca 1 km tratě v úseku Smržovka - Tanvald neopravený. S tímto úsekem se počítá příští rok.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 20:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud se nenaučíte dělat pořádné přestupní vazby, můžete si škrtat co chcete. Z mého okolí za dobu vašeho zástupného vedení Koridu pouze sleduji jen úbytky. Viz např. maxovka.
Copak se nějak zhoršily přestupní vazby na Maxovce?

Chcete zase začínat s demagogií? Po stopadesáté se tu bude řešit automat? Děkuji, účastnit se nehodlám...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 22:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak se nějak zhoršily přestupní vazby na Maxovce?

Maxovka byla příklad... ano, automatu. Jinak přestupní vazby samozřejmě zhoršujete. Nebo chcete říct, že se nebudou zrovna na maxovce redukovány spoje? Že nedošlo vlivem redukcí ve vlakové dopravě ke zhoršení přípojných vazeb? Kde došlo naopak ke zlepšení přestupních vazeb? (doufám že chápete, že mluvím o tanvaldsku a jablonecku) Jediné zlepšení přestupních vazeb shledávám k / od vlaků do / z Polska. Vazbu vlak / autobus, včetně zajištění přípojů při zpoždění cca 5 minut, snad ani nekomentuji.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 23:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to radši nekomentujte, abychom se nemuseli vracet k tomu, že na počátku drážního alibismu "nejde to" jste stál osobně Vy sám* se svým "zadarmo nehneme prstem", "přestupní vazby jsou v zájmu kraje" (aha, nikoliv dráhy - té se to netýká) nebo "ať přijde KORID s nabídkou". (Ano přátelé, je to KORID, kdo musí metodou "cucprst" spočítat, kolik stojí minuta práce výpravčího, protože pan Adolf, ani nikdo další na SŽDC toho schopen není.)

* Sice to už je nějaký rok, co jste hájil zájmy SŽDC "nohy na stole, ať se stará někdo jiný" - ale pamatuji si to velmi dobře!

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 08:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se svým "zadarmo nehneme prstem

A můžete mi říct, kdo něco dělá zadarmo? Že bychom v Tanvaldě pro pojišťovnu sjednávali pojištění.

aha, nikoliv dráhy - té se to netýká

Jelikož koordinujete dopravu, musíte s nabídkami a objednávkami přicházet vy. Není možné, by vy jste si diktovali dopravu a my zdarma zajišťovali přípoje. To je naprostá utopie.
My si můžeme přípoje zajišťovat, pokud si namalujeme jízdní řád podle svého. Ale tyto základní věci byste už mohl znát.

kolik stojí minuta práce výpravčího, protože pan Adolf, ani nikdo další na SŽDC toho schopen není

Vy si myslíte, že se jedná o minutu? Myslíte si, že platíme výpravčího jen v době přijetí vlaku, pak během přípravy vlakové cesty a příjezdu vlaku? Kdepak, člověk se musí zaplatit v celé délce. Zrovna tak je to i s dalšími službami. My dodáme člověka, znalisti atd., ale nebude to stát jen minutu práce. Snad nevěříte ani vy takovému nesmyslu.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 14:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož koordinujete dopravu, musíte s nabídkami a objednávkami přicházet vy.
S objednávkami ano, to se také děje. Ale pokud byste fungovali tak, jak byste měli, pak přijde od koordinátora nebo dopravce (i to je k diskuzi) požadavek a od SŽDC přijde cenová nabídka.
Pokud by existovala nějaká technologická překážka, pak byste měli pomoci hledat řešení, nikoliv důvody proč něco nejde (viz globálně vazby Frýdlant, Tanvald - řešeno kdysi kolegou, který se naivně domníval, že o věc máte zájem)!
Ale tak to holt na Liberecku nefunguje, což je vaše smutná vizitka!
Diskuze, kolik reálně stojí jakákoliv přestupní vazba s vámi nikdy nebyla. Těch pár fungujících přestupních vazeb jsme si museli ocenit sami bez toho, aniž bychom znali plat výpravčích...
Aktivní zájem o budoucnost dráhy evidentně nemáte - umíte pouze žvanit a žijete z podstaty minulosti. S Vámi, pane Adolf, je zbytečné ztrácet čas. Tuto diskuzi tady dále rozvíjet nebudu a Vám bych ve Vašem zájmu doporučoval totéž, aby si Vaši nadřízení nemuseli číst něco, co byste sám nechtěl...
S pánem bohem.[andel]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 15:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(viz globálně vazby Frýdlant, Tanvald - řešeno kdysi kolegou, který se naivně domníval, že o věc máte zájem)!

Proč zde lžete? Přečtěte si diskuse zpětně. Několikrát jsem vás upozornil na to, že se blíží grafikon a z koridu se stále nikdo kvůli vazbám neozval. S vámi uvedeným kolegou jsem vazby řešil a bavili jsme se o nějakých řešeních. Ovšem nikdo z vás oficiálně jednat nepřišel. Howk.

Vám bych ve Vašem zájmu doporučoval totéž, aby si Vaši nadřízení nemuseli číst něco, co byste sám nechtěl...

Copak, nelíbí se vám některé názory a začínáte s výhružkami, asi dle vašeho pohledu spíše upozorňujete?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8949
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 17:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto:
Jelikož koordinujete dopravu, musíte s nabídkami a objednávkami přicházet vy.
V běžném nedrážním světě zákazník požaduje a dodavatel (zboží nebo služby) dává nabídky. Zákazník pak buď nabídku přijme nebo jde "o dům dál". Nějak netuším, proč by tomu mělo být jinak.[uhoh][crazy]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)