K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 14. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 14. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 11. srpna 2013 - 23:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Také přidám fotografii do placu. Tohle je stav vzdálenější koleje od nádražní budovy u 5 nástupiště v Liberci. A není to jen jedno místo.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 07:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.

Jak jsem jednou psal, vůbec to nikdo neřešte. Pouze jsem chtěl říct, že v dnešní době nemá železnice s nákladní dopravou proti silniční dopravě šanci. Myslím tím nějakou místní nákladní obsluhu. Nejsou k tomu vytvořeny žádné podmínky. A pak jsem napsal, že by to musel řešit zákon. Co jiného by v tuto chvíli mohlo přenést nákladní dopravu na železnici?

To že by se mi líbilo, že by kamiony netranzitovaly přes ČR, je už věcí druhou.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 07:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pak jsem napsal, že by to musel řešit zákon. Co jiného by v tuto chvíli mohlo přenést nákladní dopravu na železnici?
Co třeba atraktivita pro zákazníky? Ale chápu, než se snažit je lepší sedět, naříkat a pokřikovat, že by ta auta měl někdo zakázat zákonem (jak by takový zákon asi vypadal?).
P.S. Když se občas potkáme s ex-spolužáky jsoucími u silničních firem a vyprávím, jaké pakárny a obstrukce si děláme na železnici sami a dobrovolně, tak se za břicho popadají, že fakt žádné spiknutí betonové lobby (co mimochodem betonuje i železnice) nepotřebujeme, že se utlučeme sami...
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 08:23:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ad T_._H_.: Prosím, mohl byste napsat, které pakárny máte na mysli? Určitě nějaké jsou (ty jsou koneckonců všude), ale zřejmě někde v komerci. Nedovedu si představit, že se by za pakárnu mohlo považovat např.dodržování zákonem stanovené doby řízení vozidla, dodržování povolené rychlosti, nebo kontrola vlaku před jízdou, zkoušky brzdy a podobně. To jsou přece věci, které železnici proti kamionu znevýhodňují.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 09:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: O tom co bylo a nebylo v minulosti, to bych už nechal být, neb jiní psali o žití z minulosti a znovu rozebírat kdo co dělá pro dopravu, je slepá ulička.
Jinak úsměvné může být co chce, já jsem pouze odpovídal, nikoliv otevřel... a dále se přesunul, tam kam bylo třeba.

Uf, tady to nemá cenu plevelit, ale co se týče jednání "odborníků", tak snad bylo 2x? Mám důležitější věci na práci, které nikdo jiný neudělá. Mě stačí přinešení těch "perel" na stůl. Ale co, jeden nápad rozjebat přestupy tram x bus v Liberci se povedl, tak teď pro dvě babičky v Jablonci zase rozjebeme celou linku 22 v Liberci a budem jezdit manipulačně do a z Kunratic. Ale nebojte, my tu blbost tady s kolegou spatláme, až bude čas a pak se teprv přijdu na vás podívat. Třeba jste se od školy změnil :-)
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 09:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych rád také napsal pár vět k nákladní a osobní dopravě obecně v ČR. Nepočítám hlavní tahy v ČR. A demonstruji to jednoduchým příkladem. Pro svoji demonstraci jsem si vybral schválně spojení mezi Libercem a Prahou.

Jsem soukromník a chci z Liberce poslat po železnici 10 až 20 kontejnerů do Prahy. A Prahy bych je chtěl poslat do Paříže. Nepočítám čas nakládky a vykládky kontejneru, kontrola stavu nákladního vozu, zkoušky brzd atd a držení všech platných předpisů a zákonů o drahách. Počítal bych jen čistý čas mezi městy. Ten bych ale očekával u nákladní dopravy mezi Libercem a Prahou za 2 hodiny. To by byl můj požadavek. Nemusím se dívat ani jaký je v Liberci nákladní dopravce na železnici a vím jistě, že mě nic nabídnout nemůže. I kdybych slevil na čase, ale ten čas bych očekával kdykoliv během 24 hodin, nikoliv jen během noci.
Kapacita tratě nedostatečná, propustnost tratě nedostatečná, traťová rychlost nedostatečná,
možnost přímo naložit kontejner v areálu nádraží nelze, není na to vyčleněn ani přispůsoben prostor, není zde ani technika, která by tu nakládku, vykládku provedla a není zde ani personál, který by byl na to vyškolen a proškolen. Měl s tím zkušenosti. Atd atd. Logicky tedy oslovím nákladního dopravce kamionové dopravy. A dál už železnici neřeším. V tomto případě přišla železnice o zákazníka bez boje v porovnání s kamionovou dopravou.

Jsem cestující a chci jet do Prahy na hlavní nádraží. Očekávám čas vlaku mezi těmito městy za 01:35 až 01:40 minut. To je souhrnný čas Student Agency a metra do stejné lokality.
Opět se nemusím koukat jaký osobní dopravce jede po této trase a vím jistě, že mě nic nemůže nabídnout.
Opět se otáčím a jdu si koupit lístek na autobus a následně na metro. Opět železnice přišla o zákazníka bez boje.
Má otázka zní. Nestojí to alespoň za zamyšlení?
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 10:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
Pouze jsem chtěl říct, že v dnešní době nemá železnice s nákladní dopravou proti silniční dopravě šanci. Myslím tím nějakou místní nákladní obsluhu. Nejsou k tomu vytvořeny žádné podmínky.
--------------
To máš pravdu.

Co jiného by v tuto chvíli mohlo přenést nákladní dopravu na železnici?
-------------------------------------
Přesně to, co železnice v současné době na hodně místech v ČR nenabízí.:-)

To že by se mi líbilo, že by kamiony netranzitovaly přes ČR, je už věcí druhou.
-----------------------------------------
Na to zapomeň Franto. Nemůžeš nikomu diktovat po čem poveze svoje zboží a hlavně kudy.

To že by se mi líbilo, že by kamiony netranzitovaly přes ČR, je už věcí druhou.
------------------------------------------
Kamiony by netranzitovali do/přes ČR, kdyby například poplatky v ČR byli natolik vysoké, že by se už dopravci vyplatilo ČR objet po okolních státech.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 10:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad milan.hanuliak: .............. Chodím na brigádu vykládat/nakládat kamiony. Je to jednou dvakrát do měsíce. Skladník firmy se semnou vždy dohodne, kdy mám čas a objednává kamion podle toho, kdy já mohu přijít ( nebo ještě jeden brigádník, s kterým se střídám). A je to prý kolikrát problém sehnat kamion na termín, který skladník chce. Povede se mu to tak max z 50%. Když jsem se ho ptal, jak je to možné, že podle toho co tu čtu, tak stačí zavolat a hned se ozve tucet dopravců, kteří jsou ochotni, jezdit tak jak si "zákazník" pískne, tak se smál až se za břicho popadal ......crazylolvypravci... Tak jak to tedy je ????
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 11:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy

,,Skladník firmy se semnou vždy dohodne, kdy mám čas a objednává kamion podle toho, kdy já mohu přijít ( nebo ještě jeden brigádník, s kterým se střídám)´´. ´´A je to prý kolikrát problém sehnat kamion na termín, který skladník chce´´.
------------------------------------------------
??? Teď si ze mě utahujete, děláte si ze mě srandu. Je to tak?

Povede se mu to tak max z 50%.
--------------------------------
No to se vůbec nedivím.

Nevím co mám na to říci. Skutečně. Nechci nikoho urazit. Já jsem pracoval dříve u ozbrojené složky u cla v Praze. Kde bylo hodně spedic poblíž našeho úřadu. Tam kontejnery, ale i další zboží, co se projednalo a zkontrolovalo atd to byli skutečně kvanta. Nemáte ani ponětí, co tam se otočilo zboží. Neměl jsem čas se ani pořádně najíst někdy. Já jsem se od začátku směny do konce vůbec nezastavil. Co vím jistě, že tam se na nějaké skladníky nečekalo, jak mají čas, nebo nemají. Asi nejde porovnávat Prahu s Liberec. To je můj názor.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 11:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad milan.hanuliak: No jen reaguji na vaši kritiku železnice, že není schopna přepravit 20 kontejneru z Liberce do Prahy za 2 hodiny v termínu, který si určíte. A příspěvek vyznívá, že kamiony to dokáží ......
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 11:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dříve existovala firma ČSKD-intrans, která možná splňovala to co si asi představujete. Kamion dovezl prázdný kontejner k odesilateli na dvůr, tam ho složil ( měl na to vybavení, odesílatel nic nepotřeboval) a odjel. Až to měl odesílatel naložený, tak zase kamion přijel, kontejner naložil, dovezl na nejbližší kontejnerové překladiště, kde se přeložil na vlak a už to jelo. Buď přímo k příjemci, nebo zase z nejbližšího překladiště to kamion "hodil" příjemci na dvůr. Ale asi tento systém nebyl "moc dobrý", tak se hned po roce 1990 celkem rychle "zlikvidoval" .......lol
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 11:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Pokud vím intrans existuje dodnes a ještě tu má větší konkurenci Metrans. Systém intermodální dopravy tu funguje celkem spolehlivě a zajímavě, oba dopravci mají mnoho pravidelných linek. Právě rozšiřování této sítě je cestou jak trochu povznést nákladní železniční dopravu. V ceně přepravy je obvykle i skladování 7 dnů, kompletní manipulace a pojištění.

Jenže zas nezapomínejme, že většina kamionů co nám tu jezdí naloží a vyloží na několika různých místech, ne vždy jede celý kamion na jedno místo. Krom toho řidič musí být flexibilní a může být odvolán k náhlé nakládce s odbočkou 100km...tohle železnice už nevyřeší.

Ad transit: Slováci a Poláci objíždí ČR přes Krakow severem nebo přes Vídeň jihem spolu s Maďary. Západní Evropy jedoucí na východ taktéž. Na náš tankodrom D1, neobjízdnou Prahu a nedokončenou D8 nikdo zvědavý není. Ti kdo nám tu tranzitují jsou zároveň ti co tu mají nějaké nakládky / vykládky a sem tam proud sever-jih.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 11:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: ČSKD-intrans měl překladiště, jen co vím, v Kolíně, Pardubicích, České Třebové ....to je cca po 50 km . Všechna jmenovaná jsou zrušena ......vypravci
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 12:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že by se mi líbilo, že by kamiony netranzitovaly přes ČR, je už věcí druhou.
A když si tohle řeknou Slováci,Mad'aři,Němci,Francouzi,Rakušáci,tak už vlastně ty kamionu nebudou smět nikde jezdit a na dráze bude práce mrakylol
Kamiony by netranzitovali do/přes ČR, kdyby například poplatky v ČR byli natolik vysoké, že by se už dopravci vyplatilo ČR objet po okolních státech.
No jasně,proč mít příjem za mýto,dph,služby (tankování,servisy,myčky),když to tu můžem zakázat,všechny vyhnat a zakonzervovat si ty naše skvělé dálnice jako dědictví pro budoucí generace?
A pak jsem napsal, že by to musel řešit zákon.
A pak přijde další skupina podnikatelů a bude chtít zakázat chleba na úkor rohlíků,za nima dojde další,že budem cesty betonovat a ne asfaltovat a takhle dál a dál???
A je to prý kolikrát problém sehnat kamion na termín, který skladník chce. Povede se mu to tak max z 50%
Bezpečnostní přestávky,zákazy jízd,nehody,kolony,je toho málo co to může ovlivnit?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 12:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 13:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420

Tak z těch příjmů se dá počítat snad jen s tím mýtem. Za služby, PHM apod. neskásneme pomalu nic, když je u nás snad už všechno dražší, než v okolí.

T.H.
Co třeba atraktivita pro zákazníky?

Pravda. Pracuješ u dopravce, který se zabývá zejména nákladní dopravou. Převezmi vozbu nákladních vlaků třeba u nás na severu a vytvářej lepší podmínky. Já mluvím o současném stavu, kdy Cargo nikdo nenutí k tomu, aby se podmínky zlepšily.
Paolo3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 15:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady kdyby se chtěl někdo podívat na přistání helikoptéry mezi tunely u TNV zastávky. Video není mé.

VIDEO

www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 18:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy
ad milan.hanuliak: No jen reaguji na vaši kritiku železnice, že není schopna přepravit 20 kontejneru z Liberce do Prahy za 2 hodiny v termínu, který si určíte. A příspěvek vyznívá, že kamiony to dokáží ......
----------------------------------------
Počítal jsem čistý čas mezi městy. Tedy po vyjetí kamionu nebo po vyjetí nákladního vlaku. Kdy už je všechno vyřízené, jen dát souhlas k odjezdu.
Kamion to za ty dvě hodky stihne, nákladní vlak ne. Vlak by to za ty dvě hodky stihl také, kdyby ta trať byla o něčem jiném, než je v současné době. Pak by byl čas možná i totožný s kamionem.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 18:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420
Kamiony by netranzitovali do/přes ČR, kdyby například poplatky v ČR byli natolik vysoké, že by se už dopravci vyplatilo ČR objet po okolních státech.

No jasně,proč mít příjem za mýto,dph,služby (tankování,servisy,myčky),když to tu můžem zakázat,všechny vyhnat a zakonzervovat si ty naše skvělé dálnice jako dědictví pro budoucí generace?
--------------------------------------
Tak to nebylo myšleno pane Hroch. Nebyl jsem správně pochopen. Pokud dopravce tranzituje z ciziny do ciziny přes naše území a poplatky za dopravní cestu by se natolik ,,zvýšili´´, že by byli významně dražší, než jaké jsou nyní a než jaké by byli v porovnání v cizině, pak dopravce v cizině začně kalkulovat jinak. Spočítá si, zdali se mu to už finačně i když to bude delší, ale poplatky zase bude mít nižší, se mu to nevyplatí ČR objet okolo. Pak by mohlo dojít k poklesu tranzitu přes naše území. A k poklesu těch bodů, o čem jste psal vy. Pokud bude mít dostatek peněz a bude pro něj prioritní čas, tak dál bude přes naše území tranzitovat.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 19:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně to jsou machři. Přistávat v tomto prostoru.... Akorát to odnesly rychlostníky. Já jednou natočil odlet od ŽST Tanvald.
http://www.youtube.com/watch?v=TUPosLaHOzM&feature=youtu.be
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 20:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy
To co jste psal o tom kontejneru v souvislosti s železnicí, mě přijde naopak jako dobrý nápad. Ten kontejner nemusí být určen jen na jedno místo. To co ale v současné době nabízí infrastruktura na železnici v Liberci, ale ono i jinde v ČR nepočítám koridory, ehm ehm tu mizerii chtěl jsem vlastně říci, s tím do boje proti kamionové dopravě jako rovnocený partner a konkurence vyrazit nelze.
Zase ta infrastruktura bohužel a nejen ta:

Pokud vyrazí kamion z Liberce po dálnici, za Libercem má 90 km h tedy předepsanou rychlost kamionu a návěsu zhruba. Jeřmanice možná tam klesne rychlost v kopci. Paceřák u Hodkovic tam klesne rychlost určitě. U vjezdu na Turnovskou dálnici něco stratí, pak máme před Bolkou a za Bolkou kopeček, kde stratit může také, ale také nemusí,podle toho jak je naložen. Ale jinak by těch 90 km h mohl držet skoro pořád až k Černému mostu. A to hlavní jede pořád. Dálnice mu to umožňuje.

A teď potlesk dámy a pánové hvězda našeho večera nákladní kontejnerový vlak přes infrastrukturu co svět neviděl. Tramtadadáá.
A teď nákladní vlak. Na 030 může náklad do Turnova potkat os. To není vyloučené. V horším případě chytne i R. Takže Jeřmanice,Rychnov n N,Hodkovice,Sychrov. Tam ho může potkat a náklad může stát. Jinak traťová rychlost 60 a pak 70 km h do Rychnova, zde pak 50 km h a následně 60 a 70 km h.atd atd atd až do Turnova. Jede pomaleji než kamion. A může i stát. U Turnova není spojnice na 070. Jako u dálnice od Paceřáku na Turnovskou. Takže musí do stanice Turnov. Tady bude čekat zcela určitě. Pak se vydá na 070.
Nepochybuji, že bude opět někde stát a čekat.Potká minimálně dva os jeden tam a druhý pět a to samé může chytnout i u rychlíků. To není vyloučené. Jeden R chytne určitě. Takže na 070 bude stát také a nemusí to být jen jednou. Opět bude pomalejší než kamion.
To je současný stav trati na 030 a 070. To je ta mizerie o které jsem psal.

Kdyby ale ta trať byla o nečem jiném,jako že několik desetiletí stále není a možná až na ni přijde poté řada možná bude jednou dvojkolejná napojená také na Milovice,Lysou s vyšší traťovou rychlostí,propustností ,kapacitou, tak pak by možná i ten náklad by se mohl hodně přiblížit časově kamionu. A už by se dalo o nečem mluvit.
PS: Takže jak se to říká na té železnici v Liberci
Nespechééj chlapéé nikam, než to tam dojede a pojede, tak se stihneš i do druhého dne vyspat. :-)
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 20:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
PAOLO 3
Franto Paolo3 má více adrenalinový záběr vrtulníku, než máš ty. Příště se musíš více snažit. A ne jen sedět na prdeli v Tanvaldě na nádraží a koukat na vlaky a chlastat pivo. Vtip samozřejmě. :-)

Musím vyseknout poklonu tomu, kdo tento vrtulník ovládá a popřát hodně dalších štastných km. To myslím od srdce. Je to skutečně zaslušná práce a ten vrtulník už tady v okolí hodně pomohl.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.216
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 21:00:50    Odkaz na tento příspěvek  

Infrastruktura železniční je (nejen) na Liberecku děsná, o tom žádná...ovšem články vyznívají poněkud tendenčně, možná je to i brovokace do po-pokladny, kdo ví... Tvrdit, že kamion s kontejnery pojede 90km/h celou cestu z Liberce až do místa vykládky (kontejnery se asi nebudou skládat u cedule Praha-Černý Most, že...), mi přijde poněkud nereálné. Naopak právě tzv. poslední míle pro kamiony někde bývají dost neradostné, rozbité trojky nebo úzké dvojky se silným provozem a podobně. Ovšem pořád je to náklaďákem rychlejší, o tom žádná byť semtam někdo za volantem zachrápe, někoho zabije, vyválí se po dálnici, utrhne krajnici na okresce a tak...

Stejně tendenční je tvrdit, že večer zákazník pískne a ráno má na dvoře kamiony na 10 kontejnerů. To je něco podobného jako Boblick, jehož autobusy prý dokážou být do 20min kdekoli v ČR v počtu 10vozů i s řidiči a přitom je to víc dopravce-šrotomil, než kloudná firma.
Jedna věc je mít smlouvu s kamionovou firmou na trvalejší nakládku a doupřesňovat co a jak a kam a jiná věc je chtít je jednorázově převézt objem zboží. Nepracuji v kamionové spedici, ale dost často jsem s výsledky, nebo i následky kamionové dopravy (nejlépe nejlevnější dopravce z e-aukce) konfrontován...takže nic není černobílé.

Jen tak mimochodem, jak snáší ne zrovna kvalitní (myšleno ten neobnovený) svršek na t036 průjezdy těžkých nákladů? Aby se tam nenápadně nezačaly líhnout PJ a ze Stadlerů padat šroubky v počtu větším než malém...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 21:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mimochodem, jak snáší ne zrovna kvalitní (myšleno ten neobnovený) svršek na t036 průjezdy těžkých nákladů? Aby se tam nenápadně nezačaly líhnout PJ a ze Stadlerů padat šroubky v počtu větším než malém...

Pohoda, tu trať drží tráva.... lol
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 21:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak

Franto Paolo3 má více adrenalinový záběr vrtulníku, než máš ty.

No to je jasný.... Fíra ho fotil na mobil, tak od něj něco zkusím vyžebrat.

V pražáku jsme se mačkali jak sardinky, to už se to plnilo v Tanvaldě.

Já jezdil, když to z Tanvaldu jelo 2x853+2 nebo 3x Bnp + hospoda. A je pravda, že to bylo mnohdy plný z Tanvaldu. Několikrát jsem šel rovnou do hospody a 2/3 kapesnýho jsem použil na guláš s knedlem. jidlo



(Příspěvek byl editován uživatelem inkonginto.)
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 22:02:07    Odkaz na tento příspěvek  

853 027........ okokok Překrásná! - jedna z posledních zlikvidovaných - ( vzpomínáme )
SOUŽ Nbk...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.16.121.135
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 22:06:03    Odkaz na tento příspěvek  

inkonginto, milan.hanuliak: však to byly časy v Nbk. Co se týče ŽKV tak 853 to byly stroje a ty náhrády v podobě 751 tedy v mém případě na MR 960/961 Krakonoš. Inkonginto super fotka 853 v Tanvaldě...
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 22:20:57    Odkaz na tento příspěvek  

Jen si dovolím připomenout, že maximální povolená rychlost pro vozidla, jeichž maximální přípustná hmotnost převyšuje 3500kg na pozemních komunikacích v ČR (včetně dálnic) není 90, nýbrž jen 80km/h (Výjimkou jsou pouze autobusy a vozidla s právem přednostní jízdy). Podrobnosti viz §18, odst 3 Zákona 361/2000.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 22:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak: Jsem soukromník a chci z Liberce poslat po železnici 10 až 20 kontejnerů do Prahy. A Prahy bych je chtěl poslat do Paříže
Nejste soukromník, jste šotouš a vymýšlíte akorát nesmyslné a nereálné příklady. Obecně tu platí jeden prostý fakt, že každý druh dopravy má své systémové výhody a nevýhody. Dál nemá cenu tohle blábolení o potřebě mít vlakem 20 kontejnerů za 2 hodiny v Praze u nakládky do Paříže komentovat, tak to prostě funguje jen v šotopředstavách. A ty kydy od "Výpravčíxy", jak byl "moc dobrý" systém ČSKD po roce 1990 "zlikvidován" (jak "dřív bylo líp" a dnes "stojí to za howno")... no jasně. Tak si tu přizvukujte, stejně jste tak mimo, že být mimo ještě o trochu víc, přijdete z druhé strany.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Woyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 23:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano kluci od letecké záchranky tady v Liberci jsou opravdu borci a mohu říct, že to co kolikrát dokažou to člověk nechápe.. sám s nima jako hasič mam velkou zkušenost..... jen bohužel u nás na kraji sedí mnoho KRETÉNŮ...... http://m.denik.cz/denik/c/mackovik-zdravotnictvi-na-kraji-vede-di letant-je-to-des-20130812-foms.html

Skype: woyta01
ICQ: 325-635-238
E-mail: baranec.v@seznam.cz
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 04:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H
Pane T.H Nejsem žádný šotous. Kolikrát Vám to mám opakovat? Jste tak natvrdlý nebo co? Cpěte toho šotouse někomu jiného. Nezajímá mě to, tak mě s tím neotravuj te.
----------------------------------------------
Nyní obecně:
Mám osobní zkušenosti se spedicemi, nejen s kamionovou dopravou.
Vůbec tu nešlo o nějaké příklady. To evidentně pan T.H opět nepochopil.
Tady šlo pouze o princip. Že železnice je pomalá, infrastruktura tratí je o ničem, kapacita a propustnost tratí to samé. A když si bude chtít ,,někdo´´ z města do dalšího města po ČR a nebo i do zahraničí poslat po železnici třeba ten kontejner, tak pošle tak maximálně po železnici hovno. Nebavím se nyní o koridoru, kde to v některých městech lze. A nebo i o Škodovce díky které se zkapacitní 071 a kontejnery tahá také.

Osobní doprava je na tom obdobně. Každého zajímá hlavně to, za jak dlouho tam dojedu, kolik to stojí.Jakém mám přípoje. A je úplně jedno jestli jedu z lesa Řáholce a nebo z Prahy. Pokud se dozví cestující u okénka ,že autobus tam bude za hoďku a deset minut a vlak za 02:40, tak je jasné čím pojede. Autobusem.

AD: T.H
Projekt vypracovaný profesory a studenty ČVUT jejich regirozní práci, dále projekt vypracovaný Sudop Praha a nebo další institucemi nepokládám za nesmysl, ani za šotopředstavu, ani tyto pány za šotoblbce, to co jste zmínil vy. Protože já jsem vycházel a čerpal z jejich prací a projektů.
Ti spočítali jasně, že R vedený mezi městy Libercem a Prahou byl byl schopen tuto trasu urazit za 01:15.Přes Lysou Milovice atd. Náklad by to do 2 hodiny stihl také. Já tyto pány pokládám právem za odborníky a jejich plány za kvalitní práci. Holt každý na to máme odlišný názor.
V Libereckém kraji je také Španělská firma, pro kterou není problém si nechat dotáhnout, poslat své zboží v kontejnerech. A pokud něco nutně potřebují,tak i ze Španělska.A kde je Španělsko a kde Francie pane TH.
Po železnici by je ani nenapadlo to tahat, protože by se také nemuseli dočkat vůbec.
Je zajímá za jak dlouho to dojede tam a zpět.
Tedy pouze čas. A to je to o čem jsem mluvil. O čase.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 04:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A necháme už té debaty. Stejně to nikam nevede. A nic se výhledově v Libereckém kraji nezmění,ani ve směru na Prahu.Nyní otázka k 036.
Nevíte někdo ,kdy bude výluka mezi Smržovkou dolním nádražím a Smržovkou střed?
Psalo se zde ,až se opraví ten úsek na 030.
Nevíte už nějaký termín ,kdy bude asi ta výluka na 036?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 06:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte už nějaký termín ,kdy bude asi ta výluka na 036?

15.8. (7:00 hod.) - 28.9. (17:00 hod.) nepřetržitě.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 10:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pěkné, naplánovat výluku na období, kdy cestuje nejvíce cyklistů.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 11:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak: To evidentně pan T.H opět nepochopil
Musíte pochopit, že pan T.H. je debil, žádné osobní zkušenosti s nákladní dopravou nemá a nechápe potřebu smyšlených španělských firem posílat 10-20 kontejnerů honemhonem z Liberce do Prahy, aby tam za dvě hodiny byly.
Je zajímá za jak dlouho to dojede tam a zpět.
Podívejte se - normální firmy, nikoli ty šotosmyšlené kontejnerorychlíkové, zajímá především čas, KDY tam ta zásilka bude. Samotný přepravní čas je jen jedním z kritérií, dokonce je občas průser, když kontejner někam dorazí DŘÍV. A rozhodně nikdo nestaví svůj byznys na tom, že potřebuje mít kontejner z Liberce v Praze za dvě hodiny, aby ho mohl poslat do Paříže... taková firma by v reálném světě do půl roku po zásluze zkrachovala, to může být jen virtuál pro zoufalé šototeorie.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 11:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte už nějaký termín ,kdy bude asi ta výluka na 036?
15.8. (7:00 hod.) - 28.9. (17:00 hod.) nepřetržitě.
Dík Franto.
Jinak si vážím práce na železnici lidí jako jsi ty, Karel a dalších apd. Nemáte to vůbec lehké, když se na ten Liberecký kraj sere z vysoka.
A nebo se stávají ty situace jako nedávno v Tanvaldě s jedním CD 840.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 12:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musíte pochopit, že pan T.H. je debil, žádné osobní zkušenosti s nákladní dopravou nemá a nechápe potřebu smyšlených španělských firem posílat 10-20 kontejnerů honemhonem z Liberce do Prahy, aby tam za dvě hodiny byly.
-------------------------------------
Tak to jsem netvrdil ani nepsal ,to co píšete vy o vás. Smyšlená Španělská firma to není, je to skutečná firma a je prosperující. Pracoval jsem v této firmě, takže to vím. Vy to vědět nemůžete. Nikde jsem nepsal, že tato firma něco posílá do Prahy a chce to tam mít za 2 hodiny připravené do Paříže. Ale že tato firma kontejnery si nechává vozit do zahraničí a zpět.
A pokud jim ty kontejnery dopraví dřív, tak to není žádný průser, naopak jsou ještě rádi.
Když o té firmě nic nevíte, tak se k tomu laskavě nevyjadřujte. Protože vy píšete o něčem jiném než já. Což není totéž.

Podívejte se - normální firmy, nikoli ty šotosmyšlené kontejnerorychlíkové, zajímá především čas, KDY tam ta zásilka bude. Samotný přepravní čas je jen jedním z kritérií, dokonce je občas průser, když kontejner někam dorazí DŘÍV. A rozhodně nikdo nestaví svůj byznys na tom, že potřebuje mít kontejner z Liberce v Praze za dvě hodiny, aby ho mohl poslat do Paříže... taková firma by v reálném světě do půl roku po zásluze zkrachovala, to může být jen virtuál pro zoufalé šototeorie.

O té firmě o které jsem psal, tohle vůbec nezajímá, to o čem píšete vy. Oni mají jiné požadavky. Ten dopravce, co pro ně jezdí, jezdí už roky a nezkrachoval. A jsou s ním spokojeny.

Já jsem pracoval u cla a znám spedice. Co vozili ,kam to vozili, kolik toho měli, v čem to vozili, co ojebávali v listinách, ale i v databázi, jak jim dlouho trval naložit,vyložit,přeložit kamion,dodávka apd. Co po mě chtěli deklaranti. To mě nemusíte vykládat.
Navíc můj příbuzný jezdí s kamionem a dříve měl vlastní firmou.

A když někdo někam dojede dřív ,tak to není žádný průser, ale holt musí počkat a nemotat se tam, kde zrovna v tu chvíli nemá co dělat. Průser je, když to tam nestihne a odjede mu třeba trajekt a ta zásilka tam musí být včas.

Ale jak říkám. Stejně se v Libereckém kraji nic v žel.dopravě výhledově znatelně nezmění. Možnááá někdy, potom někdy,asi apd. Kašlu proto na nějakou diskuzi, nemá to pro mě žádný smysl se o tom bavit.
Na Liberecký kraj se dlouhodobě u železniční dopravy sere na to z vysoka a je to pravda. Holt se bude kálat na nej dál. Takže vlastně nic nového pod sluncem.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 16:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně je úplně fuk, kde jste pracoval. Firma, která potřebuje najednou dostat 10-20 kontejnerů z Liberce do Prahy během dvou hodin, prostě neexistuje. V nákladní dopravě řešíme jiné věci, než prioritně čas, jakkoli si do ní šotouši projektují své představy z osobky. Tak to holt je.
A ta šotopředstava, že když kontejner dojede např. do Hamburku dřív, tak se prostě jen někde uhne, aby se tam "nemotal", je taky úsměvná.
No nic, jakékoli vysvětlování marné, věřte si tomu, že tisíce tun nevalí vlakem z Liberce jen proto, že nejsou za dvě hodiny v Praze, maucta.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 19:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On to Milan nepopsal zase tak šťastně a Ty to vidíš Tomáši moc úsečně. Když se na to podíváš ze širšího pohledu (a vyjmeš zrovna tu Prahu), tak má takovou tu všeobecnou pravdu.

A T.H. má Milane pravdu, že jsi šotouš. Nesmíš ten název brát tak hanlivě. Ale i on je šotouš, neboj. happy Jak píšou na Wikipedii, tak původně se označení „šotouš“ používalo pro fanoušky železniční dopravy a zejména jejich fotografickou činnost.
Když píšeš: Jinak si ty cesty do školy samozřejmě pamatuji. V pražáku jsme se mačkali jak sardinky, to už se to plnilo v Tanvaldě. A z Bakova jsme jeli v OS jako králové ve vlaku sami, jen studenti. V Debři klasika čekání a pak často z Debře zpožděný strojvedoucí oroštoval brejláka a my letěli zpožděný do Bolky s dunícím rachotem. Super jízda. Nebo nezapomenu z Turnova do Prahy složení rychlíku ve složení 853+053+053+053+053+053+053+853+781 To byl rychlík panečku a to bylo zrychlení. A byl plný. Nejvíc mě dostávalo, jak nestíhali převodovat 853 vůči Sergeji. Ale táhli v tu dobu všechny.
To byl také zážitek.
, tak jsi šotouš. Já taky, T.H. taky, Pospíšil vlastně taky, no asi všichni tady. Protože právě podle Wikipedie je šotouš člověk, který má silnou zálibu v železniční, případně i jiné veřejné dopravě.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 21:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napíši tedy naposled polopatě, o jaký mě šel pouze princip. O co mě pouze šlo. Pak už zde nebudu zahlcovat web, aby si zde také mohli ostatní normálně napsat. A nemuseli číst tento dlouhých text. Omlouvám se všem za obsáhlost tohoto textu. Je to skutečně pouze nyní vyjímečná vyjímka. Děkuji za pochopení a laskavost.

Jinak pane T.H mě je také fuk, kde pracujete. A také je z mé strany marné jakékoliv vysvětlování. I když jsem psal pouze pravdu.
Stejně si budete mlít svoji a to za každé situace. A názor druhých vás stejně vůbec nezajímá. Prosazujete si stejně jen vlastní názory. Tak to vnímám zase já. Maucta také.
---------------------------------------------
Takže obecně pro všechny, koho to bude zajímat. Koho to nezajímá, musíte to přeskočit. Omlouvám se ještě jedno všem.
Mezi Libercem a Prahou si představuji trať, která je ostatně už v projektech dlouhou dobu uvedená. Dvojkolejnou kapacitní trať do max. trať rychlosti místy do 160 km h. Nejlépe elektrizovanou. Přes Lysou ,Milovice atd. U Turnova by měla být vlaková smyčka/oblouk, aby se do Turnova pokud se nemusí, by se vůbec nemuselo.
Přínos:
Rychlík by byl ještě rychlejší, než je v současné době autobus Student Agency do Prahy společně s metrem. To je už vypočítané. Čas jsem uvedl 01:15 Praha hl.n - Liberec hl.n. To je velmi slušný čas. To zákazníka osloví, nepochybuji.
Výrazné zrychlení spojení všech měst na trati, není potřeba zdůrazńovat.
Navíc může být vytvořena zastávka železnice v místě stanice metra B Rajská zahrada v místě trati 231, pro ty který by nechtěli do centra u předposlední zastávky před Černým Mostem . Tedy konečné stanice metra B.
Nákladní doprava může zase využít svůj potenciál, tedy až 100 km h (někdy 120 km h, pokud je to ucelenka vozů, co to umožňuje). A nemusí se furt plazit šnečí rychlostí a furt někde čekat na něco jedoucího v protisměru.
Na rychlících do Prahy bych si představoval soupravy něco jako má Leoš. Tedy třeba Štádlery, akorát to nemusí být honosné. Ale mělo by to být praktické. A nebo překopaný Regiopanter třeba. V pendolinu už také pochopily, že 1 třída je moc velká. A zmenšili ji na polovinu.
V obojím případě mají tyto soupravy rychlé rozjezdy, kratší brzdnou dráhu, dostatečný výkon, nižší náklady na provoz atd.
To píši v případě, že bych chtěl ušetřit provozní náklady a garantovat jízdní doby. Jinak zde může jezdit cokoliv dle požadavku cestujícího.
Pokud by to muselo být za každou cenu v motorové trakci od Milovic do Liberce, kde už ale nelze pak garantovat ten dosažený čas dle projektu, představoval bych si zde tedy vozidla typu Desiero do 160 km h. A nebo Žraloka. Ovšem s úpravenou rychlostí do 160 km h a zřejmě trochu zvýšeným výkonem. A ty by jezdili logicky z Liberce až do Prahy. Pokud by se ta trať neelektrizovala celá.
Na zkušebním okruhu psali o Žraloku, že za současných podmínek i když má max 120 km h je schopen dosahovat rychlosti až 160 km h.
Nebo bych tedy uvítal motorizovaného regiopantera, což ale Škodovka nevyrábí. Oslovil mě ten vzhled. Škoda.
Díky této trati by se také výrazně zrychlilo spojení do Tanvadlu a následně do Krkonoš. Z Turnova je už trať opravená do Žel Brodu. Tam už stejně není, kde co výrazně zrychlit. A už to může být v zimě atraktivní i pro ty lyžaře, jet vlakem z Prahy do Krkonoších a v zimě tam být rychle.
Dále se říká, že Liberec je slepé rameno. To jsou kecy. Pokračuje to dále do Zittau a dále na Dresden a nebo by to dále mohlo pokračovat do Wroclavi. A to přes Zittau a nebo přes Černousy.
089 byla tehdy projektována dokonce na 2 traťové koleje.
Kolik lidí jezdí do Žitavy, Dresdenu se ví. Kolik by jich jezdilo do Wroclavi nevím. Nikdy jsem tím směrem nejel do Wroclavi od hranic. To by musel odhadnout odborník.
Kratší je to sice z Liberce do Wroclavy vzdušnou čarou přes Harachov a druhou stranu polské strany Krkonoš. Trať 036 je ale regionální trať, s mizerným stavem a s malými poloměry oblouků i pod 200 m asi kolem 190/ 180 m. A mezi Tanvaldem a Kořenovem je sklon až 57 promile. Nejlepší poloměry oblouků má 089, kde je až 100 km h.
Zde bych se snažil už konečně dokopat ty poláky k tomu, aby opravili ten několika km úsek mezi Hrádkem a Zittau. Kde se jezdí jak u trapáků 30 km h s Desierem. Ostuda. Atˇ si vezmou na to třeba dotaci od EU, když si to chtějí opravit sami a dát lidem práci, ale ať už to konečně opraví bez keců.
Když mohli opravit ten úsek od Harachova st, hranice dál k sobě do vnitrozemí směrem k Jelenie Gory. A to je v horách a je zde dlouho zima. Tak ať mě neříkají, že na ,,poli´´ poblíž Hrádku to nejde.

Dále to chce dát do kupy celou trať 036. Zabezpečit všechny přejezdy, odstranil bych zde všechny pomalé jízdy. V Rochlicích postavit stříšku před počasím, ta kadibudka zamčená je totiž k prdu těm cestujícím. A také zde dát světelnou tabuly a nebo alespoň rozhlas. Aby také člověk věděl, když má vlak sekeru při mimořádnosti, co se děje. Ten rozhlas nemusí kecat furt, může jen kecat při mimořádnosti, jestli má cestující čekat zde na vlak a nebo jet jinou dopravou. Protože jinak tu stojí jak osel,nic neví,co se děje a třeba mrzne při 20 stupních po nulou. Vesec u Liberce by se mohl projíždět v hlavní koleji 50 km h. Snažil bych se na 036 vytvořit podmínky , aby souvislá dopravní traťová rychlost 840 by byla pokud možno50 km h a pod tuto rychlost bych nešel. S místy 55 km h. To samozřejmě neplatí v úseku trati Tanvald Kořenov, kde to nejde kvůli sklonu a je zde až 57 promile. Takže bych se snažil odstranit ty 10 km h, 20 km h, 30 km h 40 km h. Až na vyjímky, kde těch třeba 30,40 km h odstranit skutečně nejde. Nevím jak je to ve Smržovce hl n. Vím, že je zde 30 km h. Tu 10 km h u té skály nepočítám. Tam to zabezpečit lze.
Také by se měli někde udělat ostrovní nástupiště,nástupiště, stříšky při nepřízni počasí atd.
A další věci jako vyhybky, ovládání vyhybek, sděl zařízení atd atd.
Prostě, aby to mělo nějakou úroveň ta trať. Aby to nebyl muzejní chatrný exponát, co mele s posledního.
Aby to nevypadalo tak, že jdu po trati , prasklé pražce, co bych si mohl vzít z fleku na podpal a tím si zatopit,něco jako je v podobném stavu u 5 nástupiště v LBC.A že srouby si mohu klidně vyndat také a pořídit si vetešnictví,kolik těch šroubů by bylo. A nebo je donést do sběrných surovin. Aby se v dopravě také nestávalo to, že pro 200 lidí s kočárky a koly přijede v Tanvaldě jen 1 motor 840, kde jsou ostatní 840 se ví moc dobře, to ticho po pěšině, ale že by k 840 připojili 854, 843 nic. Co by se udělat při mimořádnosti mohlo v rámci možností a přihlednutím oka, aby ty cestující mohli jet. To se nic neudělá a kašleme na ně.
Prostě ať už to má nějakou celkovou úroveň ta doprava v Liberci, aby i ta snaha zaměstanců CD a některé znám osobně, mohla také být už z jejich strany využita a ohodnocena i těmi cestujícími kladně. A nikoliv přišla často vniveč a odnášejí to často zbytečně.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 22:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto
Protože právě podle Wikipedie je šotouš člověk, který má silnou zálibu v železniční, případně i jiné veřejné dopravě.
--------------------------------------------
Aháá. Jo takhle to je. A sakra. No já jsem to právě hanlivě bral vůči své osobě. To jsi mě zcela správně naprosto vystihl, co jsem si v tu chvíli myslel Franto. :-) Franto dík za vysvětlení.
Ahááá tak takhle to je. Tak to jsem osel teda. To jsem vůbec netušil. Tak to sypu pomyslně na hlavu kýbl popela a kýbl hnoje.
Masakr.Tak to jsem šotous. Nejsem teda fanatik ,to už jsem psal. Ale podle této definice, jsem skutečně šotous. Tak to je něco. Nevím co na to říct. Tak to měl T.H pravdu a já tu pravdu neměl.

-----------------------------
Pane T.H právě jsem se od Inkonginto dozvěděl, že
šotous podle Wikipedie je člověk, který má silnou zálibu v železniční, případně i jiné veřejné dopravě.
Nemohu objektivně posoudit svůj zájem o železniční dopravu,ale podle této definice šotous nejspíše budu. A vy jste měl pravdu a já tu pravdu neměl ohledně tohoto významu slova.
Proto si sypu popel na hlavu za svoji neznalost a vám se tímto prostřednictvím tohoto webu omlouvám. A uznávám, že tu pravdu ohledně významu tohoto slova jste měl vy a nikoliv já.
Osasco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 22:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. má pravdu ok !

V nákladní dopravě jde jen a jen o cenu. Především tedy převézt jedním vlakem co nejvíce nákladu s co nejmenšími náklady. Tomu bohužel infrastruktura v ČR a zejména v Libereckém kraji vůbec nevyhovuje... Pokud jde o rychlost, tak jde především o úsporu nákladů -je třeba méně lokomotiv a vozů, zákazníkovi je jedno, zda vlak jede 80 nebo 100 km/h. Služba musí být také přiměřeně spolehlivá (ale zase jde o peníze, tentokrát na straně příjemců a odesilatelů). Dovedu si bohužel představit, že nákladní doprava v Libereckém kraji brzy víceméně úplně zanikne až na nějaké případné nárazové přepravy sad. A mimochodem u kamionu na trase Liberec-Praha počítám většinou s jízdní dobou 3 hodiny.
milan.hanuliak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 22:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osasco
Dobrý večer.
Měl bych takovou otázku, pokud vás to tedy neobtěžuje a máte čas. Připadáte mě jako člověk, co by mě na to mohl odpovědět, dle toho co jste zde napsal. Má otázka zní:
Kdyby se po České republice vytvořili u železničních nádražích větších měst či uzlů logistická centra nebo spedice zabývající se také kontejnerovou dopravou umožńující rychlý překlad kontejneru. Myslíte si, že by se to ujalo a nebo ne? Že by to oslovilo nějaké dopravce. Že by se tím podpořila ta železnice. A třeba by se vytvořila nějaká kampaň k tomu. Kde by se stanovilo, nepojedeš po dálnici, šetříš přírodu. Můžeš si v nákladech odečíst částku, že jsi podpořil dobrou věc. Co myslíte?
Registruji,že jste psal,že hlavní je u nákladů ta cena.
Osasco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2012
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 23:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak:
Myslím, že je to nesmysl. Kontejnerových překladišť je v tuzemsku právě tak akorát (i ve srovnání s Německem a Rakouskem)-kombinovaná doprava se vyplatí na delší vzdálenosti, spíš by se mohly v budoucnu zlepšovat jejich parametry. Jaký smysl by mělo například vybudování překladiště v Liberci nebo poblíž, když tam, obrazně řečeno, nemůže kontejnerový vlak ani dojet? Pokud chce stát podpořit nákladní dopravu, tak ať podle mého názoru odstraní úzká místa na hlavních tratích, vybuduje ETCS, daňově zvýhodní kombinovanou dopravu a nestaví na koridorech pidi předjízdné koleje o délce 650 m. A hlavně žádné přímé dotace na jednotlivé projekty, z toho jsou akorát terminály a logistická centra zející prázdnotou.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 06:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Když se na to podíváš ze širšího pohledu (a vyjmeš zrovna tu Prahu), tak má takovou tu všeobecnou pravdu
Ne. Ani obecně to neplatí. Žádná firma nepotřebuje okamžitě teď hned přepravit 10-20 kontejnerů rychlostí 50 km/h. Ať už je z Liberce, Pardubic (tam snad něco takového jezdí, když je tam rychlá trať?), Tábora nebo Saigonu. A už vůbec to nepotřebuje přepravovat systematicky, takového logistika by poprávu vyrazili ještě ve zkušební době. Podívejte se na Škodovku - tam jedou v "just-in-time": znamená to snad, že potřebují co nejrychlejší dopravu? Ale howno, to je jen šotoušská představa, oni potřebují především PŘESNOU, spolehlivou dopravu. A že je přepravní rychlost kontraindikací spolehlivosti, to si za domácí úkol můžete dokázat sami - já to vidím dnes a denně :-).
Šotouši prostě nikdy nepochopí, že každý druh má své systémové výhody - ale taky nevýhody. Železnice je vynikající v přepravě velkého množství zboží na dlouhé vzdálenosti, ale chtít po ní nějaké nakládání kontejneru v Liberci na nádraží proškolenými jedinci je prostě cesta do pekel (čímž neříkám, že kusovky nemají své místo, ale jen ve specifických případech). Takže hysterické záchvaty, že nákladní doprava nemá na Liberecku šanci, protože vlak musí křižovat v Rychnově, jsou mimo mísu. Podívejte se, co na těch vagónech zbylo: dříví, šrot, sem tam uhlí... to je podle vás substrát, který někam pospíchá? Nebo mi teda uveďte jeden konkrétní kšeft, kde je potřeba přepravní rychlost 50 km/h a proto to nejde vlakem z Liberce.

milan.hanuliak: To by musel odhadnout odborník
Zbytečný - odborník, který by odhadl, že vlakem z Liberce do Wroclawi bude jezdit pár kusů denně, by byl vámi podobnými šotouši uklován, že chce zničit železnici.
Kdyby se po České republice vytvořili u železničních nádražích větších měst či uzlů logistická centra nebo spedice zabývající se také kontejnerovou dopravou umožńující rychlý překlad kontejneru. Myslíte si, že by se to ujalo a nebo ne?
Vždyť to už dávno existuje (jakkoli se tu někdo snažil podsunout, že "dobrý" systém "byl po roce 1990 zlikvidován"). Prakticky z celého území ČR je to do nejbližšího "logistického centra" cca 100 km, což je akorát. Jenže vy asi budete chtít šotohračku "u železničních nádraží větších měst" jen mezi Prahou a Libercem čtyřikrát, že...
Osasco: nejdřív mi prosím vysvětlete, proč by do Liberce měl jezdit kontejnerový vlak (tzn. nebude sem jezdit pro blaho šotoušků, ale poveze nějaké zboží - jaké, kam, kolik). Minimálně 1x denně, 7x týdně, 92 TEU (a 2x "logistické centrum" v Praze + další v Mělníku ve svozové vzdálenosti silniční dopravou).
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 07:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.

Pořád říkám, že nemůžeš vše brát doslova. Kontejnerové vlaky Liberec - Praha je totální nesmysl. Ale že železniční dopravě chybí rychlost, je prostě fakt. Tuzemská nákladní doprava je hodně omezená časově. Příkladem může být Astra v Jablonci. Má kolej přímo u areálu, přesto vlakem nepošle ani cihlu. Myslíš, že cihla nemusí spěchat? Se tam běž zeptat. Oni naložili zetku, v noci jí odvezli někam, tam se to zařadilo do Pn, dva dny cestovala do Liberce a pak čekala na jeden maňas do Jablonce. Cestovní doba 4 dny. Pro ně byla zásadní cena (jak říkáš Ty), ale právě i ta rychlost. O propustnosti tratí při intenzitě osobní dopravy asi nemusíme hodnotit. Pak se k tomu přidají schopní manažeři (např. Jarda Šrája) a je vymalováno.

milan.hanuliak

Kdyby se po České republice vytvořili u železničních nádražích větších měst či uzlů logistická centra nebo spedice zabývající se také kontejnerovou dopravou umožńující rychlý překlad kontejneru. Myslíte si, že by se to ujalo a nebo ne?

Neujalo. Pokud někdo naloží kontejner pro tuzemskou přepravu, automaticky ho po silnici doveze kamkoliv v ČR. Pokud se jedná o dálkovou zahraniční dopravu, firma v pohodě doveze kontejner na překladiště třeba v Praze, České Třebové (nakládá se tam?) apod. Mít malá nákladiště kontejnéru na každém větším nádraží by bylo neefektivní.

Dále to chce dát do kupy celou trať 036.

Rekonstrukce této tratě by měla (dle plánu) proběhnout v následujících dvou letech.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 08:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan.hanuliak tu píše něco co se tu více či méně řeší věky věků. Že L.Kraj potřebuje rychlou železnici je fakt, že by to zvedlo atraktivitu regionu jak pro nákladní tak osobní přepravu je další fakt, že 160km/h spojení Liberec - Praha pomůže i dalším relacím jako Liberec - Východní Čechy/Morava je taky fakt. Pak se dá uvažovat i o spojení dál na Polsko a Německo....ALE na LK se v tomhle směru z hora naprosto kašle, tak to je a bude, víme, že před rokem 2020 nikdo ani nekopne a tím to hasne. Můžeme se bavit o dílčích přeložkách, zrychlení lepší údržbou nebo narovnáních oblouků a tak, což jsou věci ještě trošku reálné v delším horizontu, ale tohle je jen mlácení prázdné slámy.
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 09:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic - kam na Německo? Drážďany pojedou přímo přes Ústí, stejně tak Berlín. Kam na Polsko? Varšava je výhodnější přes Hradec Králové. Stejně tak Vratislav. Přes LbK vidím jenom podružné relace, které novostavbu železniční tratě neuživí - možná trochu nákladky do Štětína. Buďme realisté, tohle ani štědrá EU nezaplatí...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5001
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 10:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možná trochu nákladky do Štětína.

Co to zkusit bez kopců?
Děčín - Berlín - Angermünde - Štětín.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 10:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to zkusit bez kopců?

To jako šotouši nemůžeme akceptovat. Co focení? lol
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5002
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 10:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jako šotouši?

Tak to jo.
Ale pozor, aby to bedny z Liberce do Uhři stíhaly pod dvě hoďky biggrin



Držte si palce, třeba se dočkáte i VRT Praha - Tanvald - Harrachov - Wroclav. Když se mě vážně ptali na názor, šel jsem do kolen.
Ale vlastně ta by se nedala ani fotit přes tunely a protihlukovky.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 11:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se mě vážně ptali na názor, šel jsem do kolen.

No v nějaké diskusi jsem to zahlédnul.
Ale zajímavostí je, že výpravčí v Polsku slyšeli v jejich rádiu informaci o tom, že se chystá spojení z Německa do Szklarske Poreby. Ale nevědí kudy. A já už zapomněl, odkud to říkali. happy To jen aby se diskuse trochu pohnula. happy
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 11:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V televizi říkali a v novinách psali... i taková diskuze zde je..:-D
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 11:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: To možná nějaký redaktor zahlídl starý projekt regiotram Nisa.

Že napíšu o tom, že jde po zkvalitnění trati uvažovat o spojení dál na Polsko a Německo neznamená, že tu plánuju VRT do Dráždan, Berlína, Legnice, Wroclawi nebo Varšavi, spíš o nějakých přímých vozech do Sklarzske Poreby na lyže, o rychlém spojení do Zhořelce přes Polsko nebo Německo apod. Kdyby se sem někdo z Prahy dostal pod hodinku po koridoru, už by plánoval kam se dostat dál, ale to je stejně co by kdyby...
Jičíňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2013
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VRT Praha - Tanvald - Harrachov - Wroclav

Sorry, ale nejkratší (= nejlepší wink ) je trasa přes Jičín, Horka u Staré Paky a Královec.

wink
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 12:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak jste zapomněl najeden superlativ - nejdražší...

Z hlediska obyvatel - přes HK a Kladské pomezí
Z hlediska využití tratě - přes HK a Kladské pomezí
Z hlediska terénního - přes HK a Kladské pomezí (mezi výraznějšími krajinnými rázy po relativní rovině)

Ten Liberec je prostě slepá ulička
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 16:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T. H.: "Vždyť to už dávno existuje (jakkoli se tu někdo snažil podsunout, že "dobrý" systém "byl po roce 1990 zlikvidován"). Prakticky z celého území ČR je to do nejbližšího "logistického centra" cca 100 km, což je akorát. Jenže vy asi budete chtít šotohračku "u železničních nádraží větších měst" jen mezi Prahou a Libercem čtyřikrát, že... ...." ........................ Souhlasím, ale proč třeba to "logistické centrum", kde by se kontejnery překládaly na železnici, není třeba v Pardubicích ??? Využití by určitě mělo, neb tu vznilo něco podobného, ale nemá napojení na železnicí a proto si obyvatelstvo stěžuje na velmi silný provoz kamionů, hlavně v noci. Viz areál v Černé za Bory. Denně odtut odjíždí desítky kamionů, bohužel většinou musí přes střed města. Možná by to mohl být jeden dost vytížený kontejnerový vlak každých 24 hodin. Ale se železniční dopravou asi investor vůbec nepočítal, jinak by to postavil v jiné části průmyslové oblasti Černé za Bory, kde je vlečkové napojení vybudované a kapacitně by to zvládalo .......Takhle to kamiony vozí bůchví jak daleko ( možná do Prahy, Mělníku ap.???), kde se možná část přeloží na železnici
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5003
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 16:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle to kamiony vozí bůchví jak daleko

Maersk --> Mělník
Intrans --> Žižkov
Metrans --> MuNuM
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 16:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osasco A mimochodem u kamionu na trase Liberec-Praha počítám většinou s jízdní dobou 3 hodiny.
Šmarjá a kudy pojede? Za to dobu by to dala multikára! Liberec-Vesec - Pha-Libeň 1h20minauto
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 16:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad PŠ: V Č.Třebové se překládá i silnice - železnice ? Já myslel, že to je jen takovej "ranžír" pro "kontejnery na vagonech"? ............. A není to trochu "problém", když každý "kontejenrový" spediter má své "překladiště" ? ... Kdyby všichni měly něco jako "společné překladiště" v těch Pardubicích, tak by se na silnicích od kamionů trochu ulevilo. Ale každému samostatně se to asi nevyplatí ......crazy ... Jinak dneska v noci nemáš naplánovanou jízdu po 501-ičce ?vypravci