K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 20. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 20. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 08:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se někdo domnívá, že zde vinu za neposílení dopravy přehazuji na Zubačku, tak mě zcela nepochopil - za případné nedorozumění se omlouvám. Jen jsem se ptal...

Na vysvětlenou - posílení dopravy lze obecně organizovat buď napřímo s dopravcem (či oslovením dopravců) - tak jako to nastínil "pan Bordel" v příspěvku z Neděle, 07. července 2013 - 13:51:30 - nebo prostřednictvím objednatele (či jeho organizátora).
A jsou dvě základní situace:
Za prvé - posílení stávajícího spoje (spojů):
Buď mám kontakt na dopravce a dohodnu se přímo, nebo "jen" nahlásím akci a "dopravče starej se". Nebo mohu kontaktovat organizátora. Může se stát, že oslovený dopravce z nějaké příčiny nechce nebo nemůže posílení zajistit. (V tomto případě by tedy bylo jednodušší nechat v tom vykoupat organizátora).

Za druhé - chci objednat zvláštní spoje:
Opět se můžu obrátit na dopravce, ovšem s rizikem, že nedostanu tak výhodnou cenu, jako by býval mohl mít objednatel. (To nemusí platit automaticky.) Odpovědnost za financování takové dopravy nese pořadatel akce (buď to zaplatí, nebo nabídne dopravci "něco jiného", např. reklamu na akci.)
Druhou možností je zapojit objednatele a vzbudit v něm pocit povinnosti zajistit dopravu za kulturou.

Vše výše uvedené platí obecně jak pro drážní, tak pro nedrážní řešení. A obecně platí, že objednatel (organizátor) má lepší přehled o dopravcích na trhu. (Opět ne vždy - např. akce na Zubačce organizují lidé, kteří na dráze pracují, nebo jsou v jejím těsném kontaktu.)

Od p. Adolfa jsem dostal odpověď, že akce byla nahlášena dopravci (byť neupřesnil jak) - proč do tahá KORID, nechápu - pořadatel šel vlastní cestou, což je také možnost - o nic lepší či horší.

Osobní poznámka k Lokom:
Doufám, že mail na dkv_lb máte pouze z toho důvodu, že tam chodíte fotit nebo krást náhradní díly. Protože pokud pracujete u dopravce, pak bych spíš než jedy očekával ze slušnosti alespoň vysvětlení, proč se mělo 200 lidí mačkat do jednoho Stadlera. (Nebo byste měl mlčet a nechat se fackovat hanbou až do bezvědomí.)

Poznámka na závěr:
Pokud dojde k politováníhodné situaci, jako v sobotu v Tanvaldu, tak jsme za blbce všichni, bez výjimky... Ale milí, "modří přátelé": uvědomte si, že jste na ráně první. Lidi nezajímá nějaký KORID, pro obyčejného cestujícího je viníkem "dráha", přičemž málokdo umí rozlišit ČD, SŽDC, GW TR, nebo "Spolek dobrovolníků"...

Přiznám se, že budu trošku napjatý, na koho bude potom mířit JEHO vztyčený ukazováček (nebo prostředníček?).
O pana Hádka nemám v tomto směru obavy. Své mindráky si bude léčit na ČD, tak jako to činí na jiných diskuzíních fórech... Čili v jeho případě se mír nad vodami nerozhostí nikdy.
Spíš co další? Naivně si můžeme myslet, že bez KORIDu by se třeba více věnovali práci a něco by vykonali. Dle zkušeností z doby před 10 lety by se spíše vrátili k poklidnému srkání kávy a nikdo by jejich nic nedělání již nekritizoval...
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 09:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: u posledního odstavce jsem se potrhal smíchy
No nemá smysl to komentovat, aby jste se zase neurazil.

Ale neodpustím si poznamenat jediné:
Ale milí, "modří přátelé": uvědomte si, že jste na ráně první. Lidi nezajímá nějaký KORID, pro obyčejného cestujícího je viníkem "dráha"
Toto tvrzení již naštěstí není pravdou a lidé se učí, že za bordel v dopravě může především objednatel, potažmo jeho prodloužené ruce. Ty lidi, kteří ještě žijí v minulosti rád poučím. Dopravce dnes maximálně může pouze za to, když mu zdechne vozidlo. Teď je čas, kdy organizátor či kraj musí nést odpovědnost za svá rozhodnutí.
kaer_morhen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 09:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Platícího zákazníka řetězení úřednických funkcí v relaci objednavatel-dopravce nezajíná.Toho zajímá jejich pracovní výkon.A ten byl na sobotní Jizerce v záporných mzdových číslech.Upřímně....začínám uvažovat že příště na Zubačku pojedu na svoji starý ČZ 125/488.Starý a dobrý.Jezdit na železniční akce po železnici je v českém banánistánu očividně trapný nápad.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 11:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tu výše probírala doprava na Hejnickou pouť: Kupodivu se nikdo zatím nepozastavil nad tím, proč se na financování posílené dopravy nepodílela tamní katolická církev. Vždyť pouť - to je prapůvodně její tradice. Pokud má třeba hejnické www.mcdo.cz zájem o přísun návštěvníků, měla by se tato instituce také finančně podílet na zajištění jejich dopravy do Hejnic. Mohli objednat posily u nějakého "poctivého" dopravce - a ne jen využívat dotace a parazitovat na veřejných financích.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 12:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel:
Váš příspěvek je podobně absurdní , jako když naší firmě přišla od státu žádost , aby se finančně spolupodílela na opravě místní křižovatky.....
Posílení veřejné dopravy je o tom , že cestovalo hodně lidí... tudíž ta ztráta z vedení vlaků (kterými cestovalo neobvykle hodně osob) by se dle logiky věci měla snížit , případně mělo být docíleno zisku... tudíž když napíšu podobně absurdní větu , ale otočenou o 180 stupňů...měla by si církev tento zisk nárokovat...
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 14:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představte si, že mám hospodu, půl roku předem vím, aniž bych pro to cokoli udělal, že mi v den "D" přijde 100 platících lidí a já je neobsloužím. Měl bych parádní tržbu, ale raději se na ně vykašlu.
To je úplně stejné. Vlaky "Zubačky" se svezlo v sobotu pár tisíc lidí, z toho samozřejmě řada z nich přijelo gumokolem, ale i tak měla dráha jak na stříbrném podnose několik set cestujících absolutně bez práce. Ale jak je vidět, nestojí o ně, protože se zabývá zcela jinou činností, např. cílenou likvidací propagace akcí na Zubačce, ač tato byla před sezónou schválena. Inu, potom nezbývá čas na nějaké posilování. Co na tom, že většina vozidel, které provozujeme patří ČD DHV, o které se snažíme v rámci možností co možná nejlépe pečovat a tím v podstatě propagovat i ČD. Na stránkách podnikových tiskovin se Zubačka nejednou objevila, to se pochlubí akcí, pro kterou neudělaly vůbec nic... Smutné, že právě "doma" sklízíme takové plody.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 15:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

potom nezbývá čas na nějaké posilování
Já jen znovu připomínám, že 16215 je TURNUSOVÉ řazení 2x840, takže není řeči o nějakém hlášení potřeby posilování, když se vlak do Tanvaldu dostaví sólo.
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 17:11:27    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé v kontextu předchozí diskuse:
Vlakem ZDARMA na Harrachovské pivní slavnosti

Platí ztrátu z nevybraného jízdného a náklady na posílení souprav pořadatel slavností ?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.200
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 18:55:17    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že bylo na zubech veselo....nebojte. Na Sázavě taky jel na hlavním "návozovém" vlaku jen 810 + 010. I jiné vlaky byly podobně řazené...
Asi je třeba lidi z těch vlaků vyhnat. Připojuji fotku ze soboty,kdy již skoro prázdný vlak přijel do Ledečka.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8873
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 20:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

_lt_:
Dopravce dnes maximálně může pouze za to, když mu zdechne vozidlo.
Což byl přesně ten případ v Tanvaldě.
(Jen nechcíplo cestou, ale už v depu a vůbec nebylo na vlak vystaveno.)

Nicméně chápu, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 22:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil:

Asi Vás zklamu, ale do depa nechodím (už tak pět let a více) fotit, ani krást náhradní díly. A dokonce ani krást tabulky z mašin. S dopravcem také nemám nic společného. Přesto na svém předchozím příspěvku trvám.

Omlouvám se, pokud se Vás to jakkoliv dotklo, nicméně to ze mě - za to několikaměsíční pozorování - muselo jít ven.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 06:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ale já celou dobu píši obecně k jednání zástupce koridu. To že ta věta byla zrovna psána v kontextu k Tanvaldu, neznamená omluvu pro jeho vystupování za poslední dva roky. To se totiž neustále nese v duchu my jsme vymysleli, my zařídili, jenže oni s námi nechtějí nic vyjednat, za všechno může dopravce a vůbec všichni okolo.

A vlastně, můžeme pokračovat v naší dávné diskusi, kdy jste hájil "zajebanost vlakobusama" trati do Frýdlantu před dopravou nákladní. Nevíte náhodou proč AWT jezdí s auty škoda o 100 km delší trasou? Aby se vyhnuli jednomu kopečku navíc?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.95
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 08:59:42    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte, jestli v Liberci u Carga zůstanou nějaké lokomotivy řady 743? A případně jaké zůstanou?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.95
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 12:28:33    Odkaz na tento příspěvek  

Tak dle příspěvku Michal_Ř zůstanou v Liberci dvě: 001 a 010
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2011

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 22:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to malý bobeš:
Co to bylo za soupravu? V neděli se mi zdálo, že byla 5-ti vozová. Navíc je to poprvý, co vidím zamračenou na 039. Pěkný fotky, díky.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 14:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asavic, je to ta samá souprava jen zkrácená o dva vozy.

Nedávno se tu probíral nový terminál v Tanvaldě a jeho výhody. Včera jsem udělal dobrý skutek a nechal člena rodiny jet z východní části kraje do mozku celé oblasti do Liberce veřejnou hromadnou dopravou. Při zjištění spojení na mne vykoukla práce našeho koordinátora (tedy Koridu). Všechna autobusová spojení, která měla smysl dnes už nejezdí a jezdí dnes jakási parodie na dopravu po všem známé optimalizaci. Tedy po zjištění, že si při cestě 5x přestoupíte v jakoukoliv denní dobu, bylo rozhodnuto až o dnešní cestě. Vybral jsem dokonalé spojení s jedním přestupem (protože dotyčný cestující část cesty absolvoval pěšky a ušetřil jeden přestup) a to v Tanvaldě. Dřív autobus Jilemnice - Jablonec n.N, dnes jen do Tanvaldu k nádraží a přestup na vlak. Vzhledem k přestupní době 6 min a "dobře navrženému" jízdímu řádu od Koridu, přijel autobus do cílové zastavky s +10.

Víte, když jsem naposledy před dvouma nebo třema rokama jel VHD, tak se mi nestávalo jet pozdě (natož busem). Chudáci ti co musí jezdit VHD z důvodu dnešní ekonomické situace.

Takže děkujeme koride, že zmršíš dopravu v celém kraji a zakopeš představu o centrálním dispečinku, který ten prasinec měl řídit, aby nebyl prasincem.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 17:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

It:

A to není všechno. Sleduji ráno spojení bus / vlak (odj. 7:00) - autobus ze sídliště Výšina s přestupem na vlak. Stává se poměrně často, že autobus přijíždí těsně po odjezdu vlaku do Liberce. Pak s tím má někdo jezdit, když není ani trochu zaručená vazba. Navíc čas na zakoupení jízdenky prostě není, když bus přijede třeba +3´. Jasně, nejsou peníze na dispečery. V tom případě musí být vytvořena vata 10 minut.
Liberečák2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.95.19
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 22:47:20    Odkaz na tento příspěvek  

Tak navrhované škrty od prosince 2013 jsou na světě, viz odkaz
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 23:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K 036 - tedy pár 16241/16248 nebude nadále provozován v úseku Ko - Ha - Ko vůbec. Předně již dnes má značné omezení takřka francouzského typu (53 - jede v 5, 6 a 4. VII), nicméně mi neříkejte, že to byl takový hardcore na zrušení. A v Kořenově bude trčet četa na obratu o to déle (pravda, když trčí i v pracovní dny...).
Nevím, proč tedy rovnou nešáhnete i do těch nešťastných Jindřichovic - tam to je na odstřel celé od Nového Města pod Smrkem hore.

29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Kdo se bojí, nesmí pracovat v muzeu. (Ing. J. K., CSc.).
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 23:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wool:
Zkuste se na Jindřichovice zeptat o "patro výš", nebo si fakt myslíte, že to nikoho nenapadlo?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 23:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil - Já nepochybuji o tom, že to někoho napadlo, mě taky napadá věcí, jenže je rozdíl mezi tím dostat nápad ("Ty vole, tak ta by šla...") a nápad realizovat, potažmo mít, hehe, koule na to jej realizovat ("No jó, ale stará mě drží nakrátko..."). Já měl za to, že časy se mění a přece jen stávající obsazení kraje bude racionálnější - samozřejmě ve světle napjatosti rozpočtu. OK, mýlka.
Jak tedy ale vypadají jednání organizátora s jeho jediným společníkem? Není náhodou problém v tom, že de facto se štěpí pravomoc mezi KÚLK OD a organizátora? Vždyť dle § 6 odst. 2 z. č. 194/2010 Sb. můžete (nemusíte - ale stanovy uvedeného organizátora ve sbírce listin obchodního rejstříku na netu skutečně založeny nejsou, takže nevím) být pověřeni uzavíráním smluv. Berte to tak, že pouze přiblble nekritizuju, pouze se ptám. Připadá mi ale stejně totálně postavené na hlavu, abyste něco odborně navrhli a pak se nechali umlátit v případě tak evidentním, jako jsou Jindřichovice.
Proto se neptám o patro výš (nad námi je stejně jen půda, navíc nám dělají novou střechu, takže tam bych stejně tak viděl akorát tak letní hvězdné nebe), ale ptám se přímo Vás jakožto účastníka jednání s krajem. Jakými argumenty Vás tedy umlátili? Dík

29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Kdo se bojí, nesmí pracovat v muzeu. (Ing. J. K., CSc.).
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příklad user-friendly výlukového jízdního řadu.

V jízdních řádech si listuju od pěti let, rozhodně jimi nejsem nepolíbený - ale v tomto případě jsem tedy měl opravdu co dělat, abych vůbec pochopil, jaký dopravní prostředek kdy a kam jede. Bezvadné jsou obzvlášť poznámky typu jede v pracovní dny, 24.7. jede autobus. Dráhy neznalí přátelé jenom nevěřícně koukali.
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:37:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ví někdo, jaký dopravní prostředek jede v případě, že v hlavičce je autobus, a u omezení jízdy je text jede v pracovní dny, 24.7. jede autobus ?
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli tady někdo kritizuje vedení vlaků do Jindřichovic, tak mu sdělím následující: letos jsem tam jel třikrát - není to moc, ale myslím že je to číslo blízké periodicitě půlročních kontrol u Koridu. Jednou jelo cca 15 lidí a zpět asi 8, ale podruhé 55 a z toho jen jedna skupina čítající cca 20 osob,ji nak jednotlivci.
Takže pokud tu chce někdo něco rušit, tohle asi nebude to pravé.
Zejména pak přes letní prázdniny je tam frekvence cestujících velmi vysoká v řádu desítek cestujících.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 17:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospíšil:

Nešlo. Jak je zde výše napsáno, ty vozy k dispozici nejsou. nebo pokud vozy stojí na pohřebišti v Třebové, tak zkrátka nejsou!

Dnes jsem jel do Liberce a nestačil se divit, co jsem viděl ve šturcu. Stála tam 015ka. Kde se tam vzala, když ty vozy prostě nejsou?

P.S. Omluvte kvalitu, fotil jsem pouze mobilem.

vyletnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.8.99
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 18:47:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ta 015 je v lbc odstavena uz pekne dlouho- asi rok, nebo mozna i dva akorad ted ji pretahli od sturcu tusim u 2 nastupiste...
si myslím
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.185
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 18:52:02    Odkaz na tento příspěvek  

vyletnik: Myslím, že to "Inkonginto" ví moc dobře... jen vtipně reagoval na to, že zkrátka nejsou...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 20:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

akorad ted ji pretahli od sturcu tusim u 2 nastupiste...

Takže dokonce i jezdí....
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8881
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 21:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl:
Sorry, ale provozovat takovouto parodii na dopravu (pročež tam stejně musí logicky jezdit autobus) pro jeden dva výlety za rok - místo třeba posílení té nešťastné 036 (anebo jiné silné relace do autobusů se nevměstnající), to je zvrhlost a ekonomický nesmysl.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2011

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 22:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Muzou jet 4 x 840?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 22:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch - ano, o to mi jde. Nakonec stačí srovnat i jízdní doby vlak/bus.
Nehovořím samozřejmě o zrušení dráhy ve smyslu zákona o dráhách, na což je 85 % uživatelů K-reportu alergických, jde o to nabízet vlak tam, kde to má smysl.
Mapl - pokud bych vycházel z vlastní zkušenosti ve vztahu k Jindřichovicím, tak bych tam zavedl ČD Taxi kompenzované krajem...

29,844 – 43,138 na 311? Jednou Vám to budu všechno vyprávět...
Režimy se mění, Zubačka zůstává.
Kdo se bojí, nesmí pracovat v muzeu. (Ing. J. K., CSc.).
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 09:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asavic: Muzou jet 4 x 840?
Mohou, s výjimkou Tanvald - Kořenov, tam jen 3 x 840.
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2011

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 13:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Pavel_vlček: díky
To jen k navrhovanému posílení 036 na úkor zrušení vlaků do Jindřichovic. Na 16211, který se tady hodně propíral, se žádný další eReSo přidat nedá, ikdyby se do Jindřichovic všechno vyškrtalo.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8887
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 16:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asavic:
Přidat se nedá, ale dá se tím teoreticky zaplatit zmiňovaná posilová souprava (která bude 9/10 roku stát v depu nevyužitá); daly by se posílit vlaky na 041 (jak se řešilo tuším v sousední diskuzi); daly by se zaplatit nějaké ministerstvem rušené rychlíky na 086 nebo 080; ... Najde se prostě dost možností, kde ty peníze utratit efektivněji.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mareko0o
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 17:25:28    Odkaz na tento příspěvek  

Jenom debilní kraj platí za stát to, co má zaplatit stát.

A jinak viva další optimalizace, bez nich by se svět zhroutil, to je jasné. :-)

Škrtáním a následujícími přesuny vlkm vzhůru k lepším zítřkům! :-)
Mph
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 20:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diesel tour na severu Čech:

http://www.youtube.com/watch?v=OGK8Nrvj61M
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2011

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 22:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Mph:
Co to bylo za vlak? Kdo ho vypravil/platil?
Dustifira von Alex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.247.74.36
Odesláno Sobota, 13. července 2013 - 07:14:36    Odkaz na tento příspěvek  

asavic-jestli se nemylim,muzou jet az 6x840(tedy mimo zubacku) na viceclenne rizeni.Jelikoz maji Stadlery CD pripravene sprahlo pro tahani privesaku,muze podle me jet Stadlery CD klidne v razeni 6x840+fira na priprezi,6x840+fira vlakove a 6x840+fira postrk
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 13. července 2013 - 14:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připadá mi ale stejně totálně postavené na hlavu, abyste něco odborně navrhli a pak se nechali umlátit v případě tak evidentním, jako jsou Jindřichovice.
Proto se neptám o patro výš ... ale ptám se přímo Vás jakožto účastníka jednání s krajem. Jakými argumenty Vás tedy umlátili? Dík

Jednání mezi vedením kraje a obcí neskončila. Do té doby nejsou zveřejněna žádná opatření.
Je třeba rozlišovat, co je odborný názor a co je politika. Proto jsem psal, ať se ptáte "o patro výš".

Jestli tady někdo kritizuje vedení vlaků do Jindřichovic, tak mu sdělím následující: letos jsem tam jel třikrát - není to moc, ale myslím že je to číslo blízké periodicitě půlročních kontrol u Koridu. Jednou jelo cca 15 lidí a zpět asi 8, ale podruhé 55 a z toho jen jedna skupina čítající cca 20 osob,ji nak jednotlivci.
Takže pokud tu chce někdo něco rušit, tohle asi nebude to pravé.

Dovolím si tvrdit, že údajů máme mnohem víc než Vy. Jednak z pravidelných sčítacích akcí, jednak z vlastních cest. A právě proto mohu údaje, které jste uvedl, potvrdit.
A také si osobně myslím, že by tomu měla být přizpůsobena nabídka dopravy. Možností je víc...

pokud bych vycházel z vlastní zkušenosti ve vztahu k Jindřichovicím, tak bych tam zavedl ČD Taxi kompenzované krajem...
Což bylo mnou navrženo před více než dvěma roky v době, kdy byl projednáván koncept JHŽ (v rámci kterého byla do JpS navržena jen víkendová doprava). Nakonec šel vývoj jiným směrem...
Mph
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 13. července 2013 - 21:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 14:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://liberec.idnes.cz/jablonec-nabizi-jizerky-card-dg6-/liberec -zpravy.aspx?c=A130712_151737_liberec-zpravy_tm

Není to přímo dopravní problém, ale z hlediska kraje mne fascinuje, že tu máme další kus plastu do peněženky. To se ta naše slavná Opuskarta nemůže zuniverzálnit a tím by byla větší motivace pro její koupi i u lidí, kteří dopravě nehoví a ti by zas mohli tu dopravu začít i využívat aspoň na výlety?
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 17:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to přímo dopravní problém, ale z hlediska kraje mne fascinuje, že tu máme další kus plastu do peněženky. To se ta naše slavná Opuskarta nemůže zuniverzálnit a tím by byla větší motivace pro její koupi i u lidí, kteří dopravě nehoví a ti by zas mohli tu dopravu začít i využívat aspoň na výlety?
Tak, jako kdysi lidé dříve sbírali známky (občas se tak děje dodnes), mohou v budoucnu lidé sbírat čipové karty. Jó, to bude krásná doba, až budu svým vnoučatům ukazovat karty:
"A tahle byla od hajzlíků na Václaváku - bez ní by se člověk nemohl vymočit... A tahle je od kardiostimulátoru vaší babičky. Jednou jsme ji nemohli týden najít - proto vlastně vaše babička umřela..."
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 18:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vtipný by to bylo, kdyby v tomhle směru nebylo patřičně másla na hlavičkách pánů "odborníků" z kraje a jeho servisní onuce pro dopravu... Aneb když to pořádně nefunguje v dopravě, těžko říct, jakými ojeby by se to projevovalo jinde. Ale vejvar za kartičky je, všimné pobráno a jinak si jich klidně mějte plný kapsy, "odborníky" to nezajímá, ti se teď hlavně musí zavděčit Jelenovi a nechat se okopávat Dráhou.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 18:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Nemyslím, že do tohoto KORID mohl moc zasáhnout (je velmi pravděpodobné, že se jich na to nikdo neptal), ale že to nikoho na kraji nenapadlo Nebo napadlo, ale všimné nebylo dostatečné a stokaret = sto možností si nahrabat

Otto_Pospíšil: Jo doba kartová, už teď mám roztahaný kredit na opuscard,inkartě,isic kartě do školy, hradecké městské kartě, u leoexpresu z první jízdy a už ani nevim, kde ještě

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Blablabla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.229.208
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 19:03:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. T.H.
Co tím chtěl asi někdo naznačit. Jen T.H. žije pořád v iluzi, že o kartách (např. pro dopravu) rozhodují řadoví úředníci
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 19:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:
Především Opuskarta není produkt KORIDu, vlastně ani kraje. Navazuje na původní Libereckou městskou kartu...
Přestože v nedávné době proběhla jednání ohledně stažení karty pod kraj a ohledně vytvoření zákaznického centra pod KORIDem, tak nakonec nedošlo k dohodě. (Zájmem města nebylo oslabit LIS.)
V těchto věcech nerozhoduje odborný názor, ani poptávka cestujících (zákazníků) - rozhoduje politika. Takže vítejte v době kartové, kde zákazník hraje pouze roli nosiče karet a dojné krávy.
Jediné, co s tím uděláme, že si společně zanadáváme.
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 19:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera se testovalo žluté ČD taxi :-), nn včera jsem se náhodou při návštěvě Černous nachomýtl k ošklivé nehodě auto - cyklista. Podnapilý občan nedal přednost a vletěl do cesty jedoucímu kolu do cesty. Brrr ...

Mph
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 20:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posily na Hejnické slavnosti v podání 750.118:

http://www.youtube.com/watch?v=6NFpWHrq7kM
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 20:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěší fotky z Černous do Zawidova 13.7.2013




Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4429
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 12:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenajv: Hezké. Ale proč tam mají ten německý nápis?
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 17:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: ... no to jsme o tom také uvažovali ... asi kvůli nedaleké německé hranici ???
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 22:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Nebo protože budova je vlastně Německá a zabraná v roce 1945?
Jenajv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 12:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: .. to je sice pravda, ale ta cedule tam určitě není od roku 1945 ...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 14:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trať 036 Liberec - Tanvald, úsek Liberec - Jablonec nad Nisou. Nález těla na trati, provoz zastaven do cca 15:15 hod.

Tuší někdo co se stalo?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 18:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:

Provoz obnoven ve 13:58 hod. Pouze náhodný kolemjdoucí se rozhodl, že své úmrtí provede vedle tratě. Nejednalo se o střet.

Korid:

Dnes opět 16215 sólo 840, cestující se odmítali už z Jablonce nad Nisou. Může za to zubačka?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 20:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle už je bordel, když přijdeme o automatická spřáhla, abychom mohli stadlerama tahat kdejaký uhlák, tak by za něj mohli připojit aspoň tu 810
si myslím
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.185
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 20:48:17    Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: V tomto případě za zo může zítřejší odjezd 4ks Stadlerů (006,012,013,016) na soustruh do Bratislavy... Ale prý mělo být vydáno nějaké opatření na tento víkend aby tyto čtyři kusy nahradilo něco jiného...? Výsledek ale neznám...
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.53.50
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 21:25:22    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes opět 16215 sólo 840, cestující se odmítali už z Jablonce nad Nisou. Může za to zubačka?

Nahlásily České dráhy - KCOD Liberec (které se podílelo na prodeji vstupenek a "bezplatné" přepravě návštěvníků pivních slavností do Harrachova) Českým dráhám - KCOD Liberec požadavek na posílení souprav vlaků ?
si myslím
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.185
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 22:18:10    Odkaz na tento příspěvek  

qwe: Si myslím, že v příspěvku uživatele "Inkonginto" šlo hlavně o to, že nebyla nasazena ani plánovaná pravidelná souprava 2x840 (natož nějaká posila)
asavic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2011

Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 22:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou CD sankcionovany za to, ze misto dvou motorovych vozu nasadi jen jeden?