K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Brno (ŽUB) do 05. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Železniční uzel Brno (ŽUB) » Archiv diskuse Železniční uzel Brno (ŽUB) do 05. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
J.U. Ray
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.41.116
Odesláno Sobota, 27. dubna 2013 - 20:24:50    Odkaz na tento příspěvek  

David Jaša: Dovolím si odpovědět za Goldfingera.

"Ta věc" mezi Kohoutovicemi a Žebětínem je průlomové údolí., zatímco mezi Žabovřesky a Pisárkami prolom. Prolom u Žebětína je mnohem širší a mělčí než údolí Svratky, a tím pádem i lépe provětrávaný.

S okruhem s Vámi souhlasím, obchvat může "zatím" počkat. Ale vést tranzit sever - jih přes město s množstvím (byť mimoúrovňových) křižovatek a rychlostí max 80 km/h by znamenalo - v parafrázi na Váš příspěvek - zařazení do kategorie "již před patnácti lety bylo překonáno".
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 27. dubna 2013 - 23:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Web nádraží u řeky - jak se Vám líbí?
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 01:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JU RAY: Om je ta ale faktický stav již dnes, že tranzit sever - jih jde přes město. Tedy s postavením Žabovřeské by žádný nepřibyl, akorát pojede plynuleji. Navýšení by hrozilo až s postavením R43 v celé délce a to, troufám si trvrdít, v nejbližších 10-15 letech nehrozí.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 2-2013

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 07:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lenoši,Goldfinger- Nelíbí. A taky se mi nelíbí že přijede kdejaký blbeček z práglu a bude tady rozhodovat co je pro Brno dobré a co ne. Jeho "odborné" názory na dopravu jsou na úrovni Joudy Jebavého z Kokotí Lhoty (teď nevím jestli mu nelichotím,zní to skoro jak šlechtický titul),nechápu jak může přesun nádraží mít za následek omezení automobilové dopravy v centru města,pokud do bude mít vůbec nějaký dopad tak podle mně opačný,protože nové nádraží bude zcela mimo dosah MHD (nějaké dvě,tři linky to nevytrhnou) a to bude motivovat dost lidí ke kombinaci cestování ve stylu auto-vlak,kdy se na nové nádraží prostě dopraví auty,které z velké části pojedou právě přes centrum města.
Také další Joudův argument pro přesun nádraží zní dost slaboduše,a to výhodné spojení nového nádraží s letištěm v Tuřanech,nemyslím si totiž,že tohle by byla priorita pro drtivou většinu lidí,denně dojíždějících do zaměstnání či škol.
Takže jen víc takových "odborníků" a hurá zpět do doby kamenné.

(Příspěvek byl editován uživatelem novotny.)

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 10:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těch perel je tam daleko víc. Nejvíc mne pobavil odkaz řeka ožívá. "Řeka není jen dobrý sluhou, ale může se změnit ve zlého pána". Tvůrci webu slabomyslnou reklamštinou říkají - stavíme rolu v záplavové oblasti. Ubohostí je dávat do souvislosti rozvoj oblasti kolem Švarcavy a výstavbu nádraží. Bude-li město chtít, může to udělat i bez kolejí. Před rokem se hlasitě mluvilo o revitalizaci svitaffského náhonu a kam jsme pokročili...
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 11:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny - a co s tím chceš dělat, stejně co si stát umane to udělá.

Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Herspicke nadrazi
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 14:18:13    Odkaz na tento příspěvek  

Lenoši: No konečně jasné konstování, kde bude mít štatl hlavní stanici. Nebýt toho protahování skupinou Ander a spol. + ostatní dogmatici nemajíce rády žádné změny, mohly být už evropské peníze v Šalingradu a nezatížila by nás megavýluka mostu Křenová.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 19:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věř a vírá Tvá Tě uzdraví, tak tohle biblické v územním řízení fakt nefunguje. Že něco plácne ministr dopravy ještě neznamená, že to tak bude, zejména když očividně dostal nalévárnu od svého stranitzkého kolegy Kotziana. Ta megavýluka viaduktu bude odsun v praxi. Moc se těším na nadšené ohlasy. Určitě budou velké demonstrace, aby se na Dolním udělala aspoň další dvě dočasně trvalé provizorní nástupiště.
Klim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.106.37
Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 15:23:24    Odkaz na tento příspěvek  

Erwin: Pokud bude nádraží u řeky, tak už mě ve vlaku do Brna nikdo neuvidí. Už teď většinou řeším dilema auto vs. vlak. Nejvíc se v Brně pohybuju v okolí Moravského a Konečného náměstí. Pokud s sebou nepotřebuju žádné věci, většinou volím vlak, protože jsem schopný dojít všude pohodlně pěšky - odpadá nutnost parkování. V ostatních případech téměr vždy vyhrává auto, protože pomalé a drahé šaliny (jednorázový lístek) jsou k ničemu... Ta poloha je prostě unikátní a stojí za to ji udržet. Dle mého názoru i za vyšší cenu oproti odsunu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7933
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 15:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny:
A taky se mi nelíbí že přijede kdejaký blbeček z práglu a bude tady rozhodovat co je pro Brno dobré
Nejdřív by bylo dobré, pane Novotný, zjistit si odkud pan ministr Stanjura pochazí než začnete vykřikovat něco o blbečcích z Práglu. Ono těch ministrů a premiérů z Práglu bylo vždycky spíš jako šafránu, ale chápu, že vidět problémy celé země skrze Prahu je vždy nejjednodušší. Hezký den

Ministr dopravy ČR, poslanec PČR, zastupitel města Opavy, bývalý zastupitel Moravskoslezského kraje (ODS). Absolvent Elektrotechnické fakulty VUT v Brně. Působil jako programátor ve společnostech Agroprojekt Opavaa ESKON s.r.o., v níž byl rovněž jednatelem a společníkem. Po přeměně firmy Eskon na akciovou společnost zastával funkci jejícho ředitele a prokuristy. Členem ODS je od roku 1991. V roce 1997 byl zvolen zastupitelem města Opavy, o rok později se stal také členem Rady města. V letech 2002–2010 byl primátorem města Opavy. V roce 2000 byl zvolen do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje, kde předsedal Kontrolnímu výboru. Mezi roky 2000–2008 byl členem Rady kraje.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 16:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli je současný ministr dopravy cajzl, nebo Chachar, vychází nastejno. Ale ten nový web je slušná kuriozita. Nejlepší je obsluha odsunuté role dvěma linkami s intervalem 8 minut a porovnání dojezdových časů. z Kéniku rozdíl 3 minut. To bych teda chtěl tu dobu zabere jen čekání na semaforech.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 16:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin- Netušil jsem že se na tomto fóru najde zastánce člena naší vlády,vlády která zkurvila a rozkradla co se dalo,vlády která uvrhla tuto zem do ekonomického a společenského marasmu,vlády pro kterou je prioritou vlastní prospěch,totátní bezohlednost a okrádání občanů vlastní země.
Je mi úplně u prdele odkud Stanjura pochází,co dělal předtím a co dělá teď. To je myslím výslovně uvedeno výše. A pokud si myslíš,že si teď před ním nebo před tebou sednu na zadek a budu se omlouvat tak jsi na omylu,nebudu před níkým hrbit hřbet a za svou pravdou si budu stát bez ohledu na následky.
Takže mně můžeš jít klidně nabonzovat že neprojevuji dostatek úcty před demokraticky zvolenými představiteli naší slavné vlády.
Já tyhle šmejdy totiž nevolil,takže mé svědomí je čisté.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 17:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Vaše demagogie je neuvěřitelná. Snad každý, zřejmě kromě vás, pochopí, že se v tomto případě bude jednat o provizorium. Jestli je současný ministr cajzl nebo chcar vychází opravdu nastejno, hlavně že to není nikdo z umanutých Zastánců nádraží navždy v centru a nikdy jinak, protože MY máme pravdu!
A ještě k té D1: Už dlouho jsem se tak nenasmál, jako při vašem návrhu zakopávat dálnici u Bosonoh pod zem. Ptám se už po druhé. Kdo to má platit??? Nebo jsem nepochopil vtip, nebo fftip, dle vašeho pravopisu??}
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 17:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novotny: Máte-li konkrétní podezření, podejte na Polici ČR nebo na státním zastupitelství trestní oznámení na konkrétního člena vlády nebo více ministrů. V právním státě platí presumpce neviny. Tím neobhajuji paušálně všechny kroky, které tato vláda dělá. Ale jestli se těšíte na oranžády, tak vystřízlivění možná přijde rychleji, než po pátečním flámu. A pak může nový ministr tisíckrát opakovat, že je pro to či ono, ale když na to nebude, protože se to všechno prožere a rozdá na dávkách...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 17:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huff: Máte lepší a levnější řešení, jak zprůchodnit výstavbu JZ tangenty? Rád si ho poslechnu. Jasně, zakrytí D1 by levné nebylo, ale nějakou superastronomickou sumu by to taky nestálo. V cestě nestojí žádné sítě, mostků a propustků minimum. No kdo se směje naposled...
Čím se to provizorium bude lišit od vysněného stavu? Možná tím, že to na šalinu z toho dočasného perónu bude blíž a ta šalina bude jezdit častěji bulvár nebulvár.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 17:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger- ....právní stát ....
....presumpce neviny....
....trestní oznámení na člena vlády....

Tohle nemyslíš vážně,že ne?

Pro objasnění-nedávno jsem vedl soudní spor proti ČSSZ která sekla prokazatelně invalidní manželce (její stav naprosto jasně doložen lékařskými zprávami)inv.důchod o víc než polovinu.
U soudu se mnou přes předložené důkazy zametli během 10minut,málem ze mně udělali nepřítele státu.
Takže pánové,až z člověka kterého máte rádi bude ležák,budete ho vodit i na záchod (nikomu z vás to nepřeju) tak pak něco povídejte o soudech,spravedlnosti nebo zákonech.

Něco takového totiž není nic jiného než obrovská a kurevsky smradlavá hromada sraček.
Takže naprosto přesvědčivě vás můžu ujistit:

ŽIJEME V TOTALITĚ.

jo,a sorry za OT.

(Příspěvek byl editován uživatelem novotny.)

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 23:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagel: Jestli mluvíte o demagogii, podívejte se pozorně na průměrnou rychlost MHD na stávající a odsunutou rolu. Co se zázračně změnio tak, že na novou rolu se má jezdit vyšší průměrnou rychlostí i z takových míst jako je Kénik?!!!
Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.94.56.43
Odesláno Úterý, 30. dubna 2013 - 16:36:02    Odkaz na tento příspěvek  

Toto porovnani uz bude treti v rade?Zaslechl jsem,ze prvni delala nejaka nemecka firma?Vite o tom nekdo vice?
Porovnani od CITY plan + CVUT dopadlo dobre pro nadrazi v centru,v podstate jedine co bylo vytknuto je nepripravenost projektu,naopak ostatni veci uspeli:- Kvalita systému veřejné dopravy a jeho návaznosti na síť pro individuální dopravu
- Možnosti urbanizace jižní části a celoměstské souvislosti
- Finanční udržitelnost a příležitost pro zapojení evropských fondů a veřejných rozpočtů


Pro zajimavost 8 namitek obce Siluvky ke KUZ a 8 zamitnuti:
http://www.google.fr/url?q=http://www.kr-jihomoravsky.cz/stahuj/o upsr/navrh_na_vydani_zur_jmk/navrh_rozhodnuti_o_namitkach/namitky _obci/A-05_Navrh-rozhodnuti_N_Siluvky.pdf&sa=U&ei=RMp_UfibH9OGhQe goYHwAg&ved=0CDkQFjAJ&usg=AFQjCNFyZCghZCVGY9OqC-7ghlIGR5khvQ
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. května 2013 - 18:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Charlesi - Komplexní studie přestavby ŽUB je ke stažení na http://www.europointbrno.cz/index.php?nav01=6299&nav02=8067&nav03 =8088 je tam taky ona analýza variant, po rozklikutí i připomínky, které bych doporučoval neopomíjet...

A díky za ty "Silůvky" ,-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Dan_od_MuN.)
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 16:53:09    Odkaz na tento příspěvek  

kdo chce diskutovat přímo s R.Kotzianem o nádraží, tak šup na FB - trošku jsem se tam rozapsal:-)

https://www.facebook.com/#!/NadraziUReky
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 22:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JU Ray: to s lepším větráním širokého údolí mi přijde spíš jako teorie, ona žabovřeská kotlina taky úzká zrovna není a síra z uhlí se tam drží hodně dlouho. Jinak ohledně tranzitu to hezky odpověděl řečpospolita.
J.U. Ray
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.41.116
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 21:27:12    Odkaz na tento příspěvek  

David Jaša: Je to právě o tom, že je to kotlina. Je to sice široká, ale sníženina, ze všech stran obklopená kopci, takže není tolik provětrávaná. U kotliny je vcelku jedno, jak je široká, pokud je to kotlina, má svoje klimatické zvláštnosti jako horší provětrávání, větší četnost výskytu mlh nebo snadnější tvorbu inverze. Nehledě na to, že síra z uhlí se drží dlouho i na lépe provětrávaných místech.
Ohledně tranzitu: ano, vím, že teď tranzit jede přes město, protože ení jiná možnost. A jak se tak dívám, asi jsem špatně pochopil Váš předchozí příspěvek, za což se omlouvám. Myslím, že už je z mé strany všechno v pořádku.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 31. května 2013 - 12:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.94.56.43
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 09:25:05    Odkaz na tento příspěvek  

novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 2-2013

Odesláno Středa, 12. června 2013 - 17:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na tom dolním už se začíná něco dít,mám na mysli práce ohledně provizorního peronu. Detaily neznám,akorát co jsem viděl dnes ráno při průjezdu dolním. První kolej byla vyloučena,vedle ní už fungovaly bagry srovnávající přilehlý terén.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.94.56.43
Odesláno Čtvrtek, 13. června 2013 - 09:29:06    Odkaz na tento příspěvek  

A vyluky uz take startuji,jedna z prvnich je na trati do Hrusovan,bude se rekonstruovat tunel u Radostic:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/231035-u-brna-zacina-prv ni-z-letnich-zeleznicnich-vyluk/
Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.132.246.172
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:49:47    Odkaz na tento příspěvek  

Kotzian stale tvrdi,ze spojeni na letiste vlakem je mozne pouze s odsunutym nadrazim:
http://brno.idnes.cz/letat-z-brna-do-sveta-se-nevyplati-drj-/brno -zpravy.aspx?c=A130613_1940128_brno-zpravy_ekr
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 08:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Divím se, že se tu ještě neobjevila žádná fotka z akce „přestavba ŽUB po snížení investičních nákladů“, tak aspoň jedna dokumentační - včera večer - nástupiště budované místo koleje 3.

Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec http://zamoravu.eu
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 2-2013

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 18:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na dolním během dneška podél provizorního peronu u 1.koleje stačily vyrůst stožáry na osvětlení. Už to tam začíná vypadat celkem luxusně....

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 22:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nakonec to možná náhodně vyhozeného turistu vyděsí míň než dnešní hlavák Doufám, že to hned po skončení výluky nerozeberou a nechají to pro mimořádnosti nebo případné vlaky typu S1 v roce 2011.


Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec http://zamoravu.eu
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.159.151
Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 08:40:56    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se dívám, že máme v Brně asi další prvenství- nástupiště s vlastní trolejí :-)
Jsem zvědav, zda se objeví někde nějaký článek od cizího cestovatele, který bude nucen toto provizorium použít...
udržitelný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.115.101
Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 13:38:10    Odkaz na tento příspěvek  

Jen aby tím cizím cestovatelem nebyl Sultan Kösen, který by se při výstupu z vlaku protáhl zdvižením holí nad hlavu.
roky280
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 3-2012
Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 15:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude jenom jedno nástupiště?? A co tam bude vše zastavovat??
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 00:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22michal - ad trolej: no co, všichni furt chcou ve vlaku zásuvky, tak tady se můžou připojit i na peróně. Kdo z vás na to má, pánové?

Ohledně reportáže z dolního netřeba asi moc čekat, já nedávno přisedl do Vindobony k nějakým starším německým manželům z Pasova (povodňový odklon přes Vídeň) a ti byli celí vedle z toho, co je vidět okolo Vlhké ulice, když se jede z hlaváku normálně. Opálení spoluobčané v oknech, bor..l pod okny, omítka na baráku nikde... Se člověk až stydí, kde bydlí. Takže "Brünn Untere Bhf." bude zcela logické pokračování východním směrem do

Ano, i v takové Anglii je směrem k trati vždy binec, ale z toho našeho hlaváku není nikde vidět nic slušného, max. tak ještě plynárna.
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díval jsem se na výlukový JŘ a pro cestování ze Slatiny směr Kr.Pole, Tišnov atd... Je strašná škoda, že ty R z linky R2 se v Židenicích míjí s linkou S3 doslova o minuty. Navazují (teoreticky) jen Sp.
Bohužel rychlé napojení prům. zóny na směr Židenice/Kr.Pole je bohužel už pár let zrušení (S1 ořezaná na jediný ranní spoj do Slatiny a žádný odpoledne zpět). Škoda, že neexistuje alespoň malý pendl ze Židenic do Slatiny a zpět. V taktu (klidně hodinovém) by to i celkem vycházelo, kdyby ze Slatiny vlak do Židenic dorazil před linkou S3 na Tišnov (tj. přes X:27 a X:57) a zpět by pobral frekvenci z vlaků od Tišnova (X:32 a X:02) a částečně by to mohlo pobrat i severní S2.

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Atsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 21:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemíjí. Rychlíky R2 ze Slatiny vyjedou x.45 a v Židenicích zastaví u I. nástupiště v x.52 a dál na Blansko odjedou v x.59. Právě kvůli přípoji na S3. V opačném směru je situace obdobná, tzn. R2 ze Židenic do Slatiny odjede za vlakem S3 po přestupu hrana-hrana.

www.alanbutschek.cz
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 06:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atsch: pokud to tak bude fungovat, tak super. Z VJŘ to tak bohužel nevypadá...

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 21:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen k připravovanému letnímu brněnskému železničními dopravnímu "armagedonu" - jisté pozitivní efekty mají přípravné práce třeba v Kr.Poli - najednou se opravily vyplavené stropy podchodu k nástupištím, přemalovaly se mapy na stropech na bílo, dnes se pilně válečkovaly graffiti na obkladových kachličkách...
Najednou ta stanice takříkajíc ze dne na den prokoukla. Škoda, že jindy to nejde :-(

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Radek ml.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.48.26
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 20:25:08    Odkaz na tento příspěvek  

X-Host: Ano mohu to potvrdit jen záleží, aby to zítra nebylo zase poničené....
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. července 2013 - 09:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To samé Židenice.
Dneska jsem tam po 14 dnech vystupoval a nestačil jsem se divit - vestibul vymalovaný, pochod taky. Dokonce u vchodu z podchodu do vestibulu je po levé straně namalovaný portrét jedné známé postavičky z hlavního nádraží.
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:14:42    Odkaz na tento příspěvek  

David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9168
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EC "Gustav Klimt" odjíždí z Brna - dolního nádraží (13. 7. 2013): http://www.youtube.com/watch?v=ClP4HeBz8Lw

Docela jsem zíral, že i po X letech jsou na nástěnce jedné z budov dolního nádraží (vedle které jsou vyvěšeny informace s časy odjezdu vlaků) i tendenční "souhrny argumentů" pro odsun (nějak mi připomínají "nestrannou vysvětlovací kampaň o EU s heslem ANO" nebo "návod z Běloruska, jak správně volit: 1. vyjměte z obálky lístky se jmény prezidentů, 2. vyberte lístek se jménem Alexandra Lukašenka, 3. vložte jej do úřední obálky a tuto vhoďte do urny". ).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9189
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 20:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden "proodsunově" laděný článek (v mých očích s mnoha demagogickými argumenty), který jsem nyní náhodou objevil:

http://www.antimeloun.cz/?p=3425

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 21:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten blábol nestojí ani za diskusní příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9192
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 23:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava chyby v tomto příspěvku: místo "jmény prezidentů" pochopitelně mělo být "jmény prezidentských kandidátů".

Ten blábol napsal (nejde-li o smyšlené jméno nebo shodu jmen) tento člověk: http://www.vutbr.cz/lide/zdenek-kolibal-572
Zdroj: z původního článku: http://vase-nazory.brno.cz/index.php?nav01=8180&nav02=20913

Nějak si říkám, jak vlastně jsou v Grazu nebo Salcburku (asi před 10 lety i v Linci nebo Innsbrucku), když zmodernizovali svá nádraží ve stávající poloze, včetně několikaletých omezení provozu; podobně tak v případě Vídně, kde sice Hbf. je umístěn do jiné polohy než dřívější Südbf., ale omezení s jeho výstavbou spojená jsou taková, jako by fakticky šlo o "přestavbu stávajícího Südbf." (+ shod by se tam našlo i více).

K tématu, které se zde probíralo v dubnu (otázka zvýšení traťové rychlosti na trati mezi Brnem a Tišnovem):
Už dnes jsou jízdní doby rychlíků mezi Brnem a Tišnovem mírně prodlouženy, aby se ve špičce (kdy Os vlaky jezdí v intervalu 15 minut) vešly mezi Os vlaky.
Případné zvýšení traťové rychlosti (kterého bezzastávkový rychlík může využít na daleko větším % trasy než Os vlak) by pak mohlo vést k nežádoucímu důsledku jako např. zavedení předjíždění Os vlaků rychlíky (např. v žst. Kuřim) a tím pádem "zpomalení" části Os vlaků.

Mmch. při výstavbě nádraží v odsunuté poloze (mj. rozšiřování stávajícího tělesa tratě mezi dolním nádražím a odb. Černovice, resp. odb. Černovice a odb. Židenice) by po předmětných úsecích mohly/nemohly (resp. cokoliv mezi tím, např. po část stavby (ne)mohly) jezdit vlaky?
Nebo by musely nákladní vlaky po dobu výstavby (nebo alespoň po její část) odsunutého nádraží jezdit přes stávající hlavní ("horní") nádraží?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. července 2013 - 10:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dobu výstavby odsunuté role by nákladní vlaky musely přes stávající HBf., zejména kvůli rekonstrukci stávajících mostů, přes Dornych a Plotní.
To se cudně zamlčuje.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9197
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. července 2013 - 10:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O. K., předpokládal jsem, že tomu tak bude, ovšem chtěl jsem se ujistit o tom, zda platí i tento - jak jsem uváděl výše - tendenční argument o "(bezproblémovém) provozu nádraží během stavby".

http://www.kolibal.cz/o-mne/
Opravdu, ten "odsunový" názor sedí pro tuto osobu (viz bod č. 5 v odkazovaném článku).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 18:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem jel z dolního rychlíkem a vše bez problémů a dnes zpátky do Brna - Židenic a mhd na to dobře navazuje i osobák směr Modřice navazuje perfektně. Info o výluce poskytují výborně i průvodčí.

Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Herspicke nadrazi
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 10-2012
Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 22:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lenoši: K úplné dokonalosti tomu chybí jenom mimořádné zastavování R Brno - Olomouc v pracovní dny v Modřicích (tak jako Sp do Hodonína) a počkat tam s nimi 3 min. na přípoj od Židenic.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 22:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno dolní ...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 14:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná bych zmínil, že v Brně se v těchto dnech rozjíždí Světový speleologický kongres. Dosti prestižní setkání krasových badatelů, geologů apod. z celého civilizovaného světa, viz: http://www.speleo2013.com/ které se nemusí v Česku třeba 50 let opakovat. Záleží na tom, jak Brno obstojí - i tamní doprava.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 16:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen že na Hlavním nejsou vlaky, ony tam už nejsou ani koleje!

Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 23. července 2013 - 00:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2825
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 24. července 2013 - 20:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: a pár dní na to bude následovat jen o něco menší Guadec.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 23:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a těch lidí na irc, zděšeně řešící co je to proboha Brno dolní nádraží a jestli je tam něco nesežere.

Východní Evropa jste vy.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 00:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu mě udivilo, že na dolním se nedají koupit jízdenky. Z Brna nejsem, přijedu autobusem na Zvonařku a jdu na vlak. Hurá!!!! Výluka!!! Na vlak to mám jen 2 minuty pěšky, nastoupím, ale značka u stanice, že jízdenky se prodávají ve vlaku není. Chtěl jsem si to koupit na dolním, ale ouha ... nic tu není. Budu platit přirážku nebo nebudu?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 01:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se to tu řešilo. Jízdenku lze koupit bez přirážky ve vlaku, i když ČD opakují, že odbavení probíhá na HBf.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 31. července 2013 - 15:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minulou neděli jsem se díval na rozbombardované zhlaví na viaduktu a docela mne udivilo, že se mění jenom větší část. To se nedá udělat celé najednou, aby se pak nemusela vylučovat část nástupišť, nebo ty poslední wexle taky přijdou na řadu, až se položí ty před nimi?
Fotečky by nebyly?
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 21:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a mimochodem, v organizačních poznámkách GUADECu je samozřejmě napsáno "jeďte radši busem", protože nádraží je daleko v rejži. Tak to tady vidíte.

Východní Evropa jste vy.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 15:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na severním zhlaví ffčera úřadovala podbíječka Plasser Theurer. Ffšechny wexle a angličani jsou už položení a nejspíš se zapojují. Ze starého kolejiva zůstala pouze jediná kolej nejblíž Grandu a rozvětvení na někdejší spěšninový terminál.
Mohl by někdo znalejší (nechci jmenovat, Racku) sdělit, zda tato rekonstrukce bude mít nějaký vliv na úpravu Vmax?