K-report
 

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 26. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 26. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa: pak také nebyla řeč o Vaší firmě
Co vy "od dráhy" furt máte s tou firmou? Vy prostě nejste schopní normálně diskutovat bez řešení osoby pisatele, jejího trička a kádrového posudku deset let zpátky? Vždyť se v tomto okamžiku zastávám i ČD a ČDC, tak aby u někoho nevypukla schizofrenie [happy]
Nap: Podle mě by ale stačilo alespoň zavolat nebo poslat mejl dispečerovi: vlak ten a ten pojede 70 a dispečer to uptaví
Přesně tuhle informaci ale přece dostane provozovatel dráhy do ISOŘe (APORTem, EVALem, ComposTem). Že s ní neumí pracovat je problém dopravce?
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2397
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy prostě nejste schopní normálně diskutovat bez řešení osoby pisatele, jejího trička a kádrového posudku

Ty jsi dnes asi vstával [zadnice] napřed,že ..?? Zrovna mě "to řešení Tvé osoby" fakt nebere,což dobře víš ...... občas si přečti,co napíšeš ..... nebo ještě raději se někdy zkus držet hesla "mlčeti zlato" .. Mno a jdu brdit 3 stupněm,možná se to jednou i naučím .. Páá [vypravci]

P.S. Schíza však [nene]bude ...

ICQ 237-113-861
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: No na jednej strane to je pravda (to som tu skonštatoval v minulom príspevku), na druhej strane som potom o tom rozmýšľal detailnejšie a natíska sa mi ako otázka presne to, čo píše Nap, teda či to nie je zo strany dopravcu trocha alibizmus.

Pretože v takomto prípade je predsa nutné tú trasu prekresliť, a je otázne či práve zapísanie čísiel HDV do rozboru je ten správny podnet na to tú trasu prekresľovať (či už nie je neskoro a tak).

Takže či by správnym výstupom toho, že správca infraštruktúry začne tieto údaje viac spracovávať, nemalo byť nakoniec to, že začne dopravcom akurát rozdávať flastre za to, že si tam dopravca nedokáže nasadiť to, čo vyhlásil, že tam nasadené bude.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa: Ty jsi dnes asi vstával [zadnice] napřed,že ..??
Všimni si, že ti neoplácím stejnou mincí. No ale asi máš to okřikování zapotřebí... napsal jsem, co jsem napsal, zkus se na to dívat věcně a ne s blikačkou, že to je od T.H.
Zrovna mě "to řešení Tvé osoby" fakt nebere
Tak proč tady hned vytahuješ nějakou "vaši firmu"? Musím to snad napsat anonymně přes proxy server, aby se konečně diskutovalo k věci a ne k mé osobě?
Asdf: Pretože v takomto prípade je predsa nutné tú trasu prekresliť
Ale japato? Snížení stanovené rychlosti ("stavba vozu", URMIZA apod.) je v předpisech už asi milión let a někdy se snad něco překreslovalo, když to je tak nutné? A jezdilo to daleko hustěji (i když většinou nesmyslně) a výmluvy "nejde to" si každý radši nechal pro sebe, aby nebyl za bořitele socialismu...
nemalo byť nakoniec to, že začne dopravcom akurát rozdávať flastre
...tak na tom bude zas bitý nejvíc ten největší a ten už si tudíž ohlídá, aby to nenastalo [happy]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Otázka znie, koľkokrát sa deje "stavba vozu" a "URMIZA" (tá navyše často neznižuje maximálku, a ruku na srdce, koľkokrát ešte z tých prípadov sa MZ vezú vlakmi kreslenými normálne na viac ako 80, "stavba vozu" potom za neni až tak odlišná) a koľkokrát sa deje HDV s nižšou VMax než sa požaduje.

Takže teda áno, bolo by záhodno, keby sa začalo strážiť, prípadne do mimoriadností pridávať aj toto, ale na druhej strane sa pýtam, či je to naozaj systémové riešenie.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 16:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jinak. Jednoduchá situace: ntp, vozmistr vypne na soupravě dvě brzdy pro závadu, brzdicí procento dolů, maximální rychlost najednou třeba o dvacet km/h míň. To se děje dnes a denně, hodně často. Jak to chcete "hlásit předem", aby to nebylo neskoro? Jak to chcete dávat do "mimořádností"? Jak to chcete "překreslovat", což je údajně "nutné"?
Zkušenosti s tímhle z Německa nasvědčují akorát tomu, že to je byrokracie skutečný provoz akorát zdržující a prodražující, protože to i po překreslení stejně jede úplně jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2613
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí když vozák dá informaci výpravčímu a ten to předá dispečerům a ty to dají do systému. Děláme to tak neustále. Ale pokuď tu informaci nikdo nedá, tak s tím nic neuděláme.....pak se ale nemůžeme divit, že to jede na h.... [happy] Jinak tyhle "mimořádné"informace se vyhlašují mimo dopravu kdykoliv....
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vám to dopravci hlásí a to "nesdělování provozovateli dráhy" bude jen neschopnost s takovou informací pracovat? Když už teda jak trotli posílají dopravci pořád "Maximální rychlost vlaku" podle TSI (např. pro pět párů furt dokola tou samou 810 [happy] ), tak by to někdo aspoň mohl číst...
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2618
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 18:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Len si fčíl zadefinujte tú prácu s dátami. Výpravca sa riadi tým, čo má namaľované. Čokoľvek nad to je vákum, kde sa mu zadariť môže, ale aj nemusí. Akákoľvek informácia tam je, tak mu môže v použití hlavy pomôcť, ale východzím bodom je vždy to, čo je namaľované.

A ak si dopravcovia navzájom vytvárať podmienky na to, aby to vákum bolo čo najväčšie, a prekresľovať sa nebude, tak sa nesmú diviť, že sa občas nezadarí, prípadne že po tom, čo nejakého výpravcu hlava zradila (a náležitoe to pocítila jeho výplatná páska), tak ju nejakú dobu (v najhoršom až do penzie/výpovede) používať odmietne.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 18:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Len si fčíl zadefinujte tú prácu s dátami.
Hele, na rovinu - přemalovávajte si co chcete, já když dneska vezmu "roční" trasu se 100 km/h a pošlu provozovateli dráhy JÍM STANOVENÝM ZPŮSOBEM informaci, že tam budou choppery a pojede to jen 65 km/h, tak první řev nastane zhruba za dvě až tři stanice, protože to NIKDO STEJNĚ NEČTE.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2614
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 19:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No někdo to pošle, někdo nepošle. Někdy to je v žádosti z kadru, někdy to je na MZ..... prostě ty informace nějakou cestou přijdou.... a nebo taky ne [happy] A my to nějak předáme do systému. Ale stane se, že někdo z dispečerů zapomene a máme máslo na hlavě...
Já bych to uzavřel...[happy]
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:39:44    Odkaz na tento příspěvek  

pojede to jen 65 km/h, tak první řev nastane zhruba za dvě až tři stanice, protože to NIKDO STEJNĚ NEČTE.
Nějakej divnej kraj, ne? Tohle udělat, tak jednak zasekám kde co okolo a jednak je to tzv. o prémie nebo dispečerák ...[sad][uhoh]
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:53:20    Odkaz na tento příspěvek  

Hele, a kde se sděluje výpravčím a dispečerům složení lokomotiv vlaku, aby se pak výpravčí netahal za hlavu, když zjistí, že na vlaku, kde mají být dva brejlovce je jen jeden a tahá to jak z posranýho kalhoty? [happy]
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5192
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 21:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sděluje jim to dopravce informačním systémem COMPOST.
Blbé je, že se z toho nevyčte, jakou má strojvedoucí náladu a jak jsou vozidla v kondici či zda jsou nastartovaná a použitá pro pohyb vlaku nebo ne.
U soukromníků je jedna relativní jistota: většinově jedou na plný výkon a pokud to výkon umožňuje, tak stanovenou rychlostí.
U ČDC toto bohužel neplatí. Tam se jezdí podle nálady.
Stejně je to zajímavé. Dokud všichni vozili všechno, tak bylo naprosto normální, že všichni uměli jezdit na limitu rychlostí s vlaky osobní dopravy. dnes mi to připadá, že nákladní strojvedoucí toto umění velmi rychle zapomněli. Upozorňuji, že to neplatí na všechny, ale množina strojvedoucích na prvním koridoru a pravobřežní, která nejezdí tak, jak má je bohužel dosti početná.
Onehdá na pravobřežní jsem měl umožněno ve sledu jet tak závratně, že jsem musel být uhnut a předjel mě osobák do Lysé : - (
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 21:55:11    Odkaz na tento příspěvek  

Blbé je, že se z toho nevyčte, jakou má strojvedoucí náladu a jak jsou vozidla v kondici či zda jsou nastartovaná a použitá pro pohyb vlaku nebo ne.
Ten borec včera v Bílině byl asi při velmi dobré náladě, když to riskl. Akorát přecenil své možnosti a zasral to tam na hodinu. [smrt]

U soukromníků je jedna relativní jistota: většinově jedou na plný výkon a pokud to výkon umožňuje, tak stanovenou rychlostí.
Ano, pokud to výkon umožňuje. Občas se ale stává, že (podle stesků výpravčích) jedou s jednou mašinou s vlakem, na který je hlášená dvojička a pak všude zdržujou.

ČDC toto bohužel neplatí. Tam se jezdí podle nálady.
Jak kde, jak kdo.

Ale to už je ohraná píseň.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 22:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prosím, nevíte někdo, jak bylo před 30 lety realizováno NAD při výlukách? Jezdilo se autobusy, nebo vlaky byly úplně zrušeny bez náhrady. Děkuji
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 23:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČDC toto bohužel neplatí. Tam se jezdí podle nálady.
Jak kde, jak kdo


Zkusil bych mokrý hadr na hlavu. Co jiného PŠ píše?


Ten borec včera v Bílině byl asi při velmi dobré náladě, když to riskl. Akorát přecenil své možnosti a zasral to tam na hodinu. [smrt]

Mají takový fírové na mašině vůbec co dělat? Určitě to byl zrovna jeden ze střelců a ne nějaký z loudal, co všechny akorát zdržuje, radši si vydělá přesčasem a tady se akorát zrovna při čtení odborového plátku kochal?
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH
Taky bych doporučil mokrý (ne modrý!!!) hadr na hlavu. Láďa nenapsala nic vadného, abys hned musel přispěchat se spiknutím ČD skrze SŽDC proti všem a Hádkovi především. Kdysi jsi psal k věci, nyní už v rámci svého antiČDdžihádu jsi dost mimo. Snad se to dá léčit, zkus to!
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U ČDC toto bohužel neplatí. Tam se jezdí podle nálady.
Podle pozorování na trati mezi Kolínem a Osekem to vypadá, že po ztrátě "Řečan" se u ČDC nálada trochu zvedla [happy] Dříve bylo celkem obvyklé, že to z Kolína soukromník rval, co měnírna a adheze dovolila a nějakou dobu za ním piánko volným tempem prázdná ucelenka ČDC (přitom zelená ulice až za Osek). V poslední době se minimálně na tomto úseku rychlost vlaků ČDC dost zvedla a jezdí skoro stejně rychle, jako soukromníci.
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 01:00:33    Odkaz na tento příspěvek  

Trs2004:

Pokud jde o NAD, což znamená "náhradní autobusová doprava", tak samozřejmě vždy v daném úseku jel místo vlaku bus. Bez náhrady se vlak zrušil pouze při MÚ, když nebylo možné (nebo účelné) NAD zajistit. V podstatě to bylo stejné jako dnes.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 07:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m.J.: Hele, a kde se sděluje výpravčím a dispečerům složení lokomotiv vlaku, aby se pak výpravčí netahal za hlavu
Sice to tu před pár hodinama zaznělo, ale pro pomalejší teda ještě jednou: dopravce způsobem stanoveným SŽDC, a to elektronicky z různých informačních systémů (APORT, EVAL, ComposT) do ISOŘe zprávou "Rozbor vlaku" popř. "Složení vlaku", kde jsou položky jako hnací vozidla, hmotnost, délka vlaku nebo maximální rychlost.
Wokodobe: abys hned musel přispěchat se spiknutím ČD skrze SŽDC proti všem
Kdybyste neměl v hlavě jen howna, tak byste pochopil, že se zastávám všech včetně ČD a ČDC (nakonec se všichni sejdeme ve stejném ISOŘi). Ale to už by nebyl vhodný materiál pro ad personam blitíčko namísto jediného věcného argumentu, že?
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2398
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 07:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rychlost vlaků ČDC dost zvedla a jezdí skoro stejně rychle, jako soukromníci.

Možná proto,že tzv. sériový jezdci pomalu odcházejí na odpočinek .. a pak Ti co jezdí i pro jiné firmy,tak se velice rychle naučili jezdit,bo s pořádnou mašinou se jede jinak,než s těmi dnes už vysloužilými holkami .. Na novej lák se nejezdí .. a že je to znát,to je fakt ..[happy]


zkus se na to dívat věcně a ne s blikačkou, že to je od T.H.

Nic jiného nedělám,bo iniciály T.H. já opravdu neřeším .. a nikdá snad ani neřešila,bo není důvod .. [nene] Jen jsem napsala,jak to prostě chodí,nic víc,nic míň .. Dnes v jednom rozboru bylo psáno jen : loko 2x T + x vozů - z čehož vyčtu jen jedno,totiž že to vezou 2 nějaké traktory,nic víc .. [satan] Ale jinak dobrý,já si vždy zatím poradila ...

[vypravci]

ICQ 237-113-861
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 08:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v jednom rozboru bylo psáno jen : loko 2x T + x vozů
To ale není ROZBOR, to je jen to, co vám do ISOŘe přepíše dispečer do poznámky "jiné"!
Rozbor je tohle (znaky __ jsem doplnil já, bohužel zdejší redakční systém neumí tvrdé mezery, jakkoli tvrdí, že lze použít HTML):

vz__lo__pr__pna__dvl__hmvl__br__rch__plm__ziv__nzb
25__ ___ __110__542_1699__P__100__0____0___1

Plus vám k tomu přijde v připravenosti číslo na strojvedoucího (což taky ještě občas nějaký výpravčí VŮBEC netuší, že tam najde).
A když se to rozjede, bude tam například:

typ____zstuda____casuda_____vlakn___zstcn_______vz_lo_pr_cz_dvl__ hmvl_ohv_______f_ceta_ldlc_ksm_ odeslal__________casinf
2179__Č.Tře odj__10200750__141731__Lanžhot sh__25_ __ __0__542_1699_189157-1__0_ ___ ___ ____42230053913080_07:50
______________________________ _________________________________186182-2__3

Stačí to umět přečíst.
Persink163054
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 10:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen takovou perlicku.

Strojvedouci nejen ze nekteri zapominaji jezdit, ale kolikrat zapominaji i navesti.

Nereknu kdy a kde, nic se nestalo a firu jsem za to poradne sestekal. Protoze jsem mu daval krouzeni rukou s cervenym praporkem. On houknul, zaradil vykon hura dopredu. Ale horko mi bylo.

To jen tak na okraj ze skutecne nekteri zapominaji. Slusnym strojvedoucim se omlouvam, neberu to pausalne na vsechny.

Jen doplnim ze to bylo asi 3 mesice po tom co byl odejit od modrych
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 10:31:32    Odkaz na tento příspěvek  

Jen doplnim ze to bylo asi 3 mesice po tom co byl odejit od modrych

Asi modry vedeli, proc ho "odesli". [vypravci]
lokoped
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.174.228
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 10:40:24    Odkaz na tento příspěvek  

Nejhorší jsou fírové v klobouku
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 11:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH
Ideologická válka začala zde: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2931072

Nebo to snad úplně zbytečně začal někdo jiný?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 11:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: při své tuposti považujete za začátek ideologické války slova "zapomeňte na ideologickou válku" (protože to do toho ISOŘe dáváme všichni dopravci stejně)? [crazy]
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5361
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Persink163054: Řekni raději, že sis to celé vymyslel.
Neboť jinak si dovolím trošku..
nic se nestalo a firu jsem za to poradne sestekal. Nic? Strojvedoucí nereagoval správně na návěst "Stůj zastavte všem prostředky". To se nic nestalo? Z jakého důvodu byla dávána? Jen tak z plezíru? Uvědomuješ si, že je i správnou reakcí na tuto návěst třeba zničit i lokomotivu, prostě použít vše pro zastavení (vykolejit vlak)?
Nikam si to nehlásil? Uvědomuješ si, že takovýto idiot nemá za kontrolerem co dělat? Že příště může někoho zabít? Návěst "SZVP" musela znát i uklízečka ČD, "povozník" (tohle není strojvedoucí ani řidič) ji nezná? To už se nezkouší u sokromých ani to základní? To už je vše opravdu zlý sen...
NJN když holt u zam. ČD neudělá dopravní zkoušku na potřetí, tak u soukromého na první pokus...

Petr_Šimral: U soukromníků je jedna relativní jistota: většinově jedou na plný výkon a pokud to výkon umožňuje, tak stanovenou rychlostí. JJ 500 tun prázdných Wap tři lokomotivy a jedou 30.. asi nějaký jiný oddíl, ...[rofl][rofl]

T.H.: Nezadává se tam i přímo omezení rychlost oproti TJŘ? Mám ten dojem, že jsem to tam mockrát zahlédl. Např Max 50km/h - stavba vozu apod. Nebo to nemá dopravce za povinnost?
Persink163054
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcery: Nevymyslel, opravdu se to stalo. Jenze veksl se neriznul. Kdyz ja zase nejsem clovek co by udaval, nebo bonzoval. I kdyz pravdu mas, tohle je na sundani. Jenze kolikrat ja jsem udelal chyb a ostatni me v tom nenechali a zatloukli. Takze jsem si uvedomil ze nejsem zase tak OK a kdyz me mnozi podrzeli, tak jsem to ted vratil. Ja vim ze to nebylo uplne spravne, jenze proste jsem si to snim vyrikal. Kdyby to riznul, vezl se, protoze nezastavil a tam bych to uz neresil. Me na tom jeste zarazilo ze 10 let jezdil a nastupem k soukromnikovi toto zapomel.

Vetu ze navest SZVP musi znat i hajzlbaba, jsem mnohokrat slysel od sveho taty a take ji velice casto pouzivam v tomto zneni.

P.S. ze si dovolis trosku ... Souhlasim
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 13:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NJN když holt u zam. ČD neudělá dopravní zkoušku na potřetí, tak u soukromého na první pokus...
...a máme tu ideologickou válku "dobrá Dráha a oyebávači soukromníci" zpátky, to jsem zvědav, jak vás Wokodobe seřve [happy]. Ovšem mám pocit, že ty největší lumeny v současnosti rychlokvasí a papíry jim dává hlavně onen "zam. ČD/ČDC", ne? Už jen ten "mistr světa", co projel v Třebové do stanice proti stůj, protože hnípal...
Nezadává se tam i přímo omezení rychlost oproti TJŘ? Mám ten dojem, že jsem to tam mockrát zahlédl. Např Max 50km/h - stavba vozu apod. Nebo to nemá dopravce za povinnost?
Samozřejmě že zadává, dopravce to má za povinnost a BEZ ZADÁNÍ neodjede, celou dobu tu o tom mluvím. Akorát mi pořád přijde, že to pak u provozovatele dráhy nejspíš nikdo nečte (když se tu za "rozbor" vydává úplně něco jiného...).
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 15:30:44    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:

Ten lumen byl od ČD odejit proto, že jeho nadřízení rychle poznali, co je to za lumena. Ostatně, do té doby honil zaslouženě akorát tak kufry 0/0-S, nebo veselou krávu na ONJ, kde může podělat přeci jen o mnoho méně, než na koridoru s vypakovaným nákladem. Ale to vy dobře víte, jen jste se neudržel, že? [wink]
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 2-2013

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 16:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

....rychlost vlaků ČDC dost zvedla a už jezdí skoro jak soukromníci....

Ono je to možná také tím,že u ČDC je rychlost vlaku zaznamenávána,kontrolována a v případě překročení také náležitě "oceněna",tudíž ze strany "loudavých" strojvedoucích ČDC také bývá respektována a dodržována. A ti potom jsou ti nejhorší.....

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5904
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 17:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to možná také tím,že u ČDC je rychlost vlaku zaznamenávána,kontrolována a v případě překročení také náležitě "oceněna"

A on soukromnik nema povinnost "malovat prouzek" ??? SZDC nema zadnej nastroj na postihy dopravcu za zdrzovani dopravy ?

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 2-2013

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 17:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já nevím,já ještě se soukromníkem nejel. Já akorát reagoval na to,že strojvedoucí ČDC byli nepřímo označováni,jak bych to řek.....no jako brzda dopravy,tak jsem chtěl jen poukázat na to,že výše zmiňovaní strojvedoucí jsou vázáni určitými předpisy,jejichž porušením se vystavují poměrně tvrdé perzekuci,což u jiných dopravců zřejmě nehrozí.....

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
VIA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.72.120
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 17:48:58    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, to je sračkobití... kdo je kde jaký borec, trubka, loudal a ojebávák... No nevím, myslím si o tom svoje, ale nic není černobílé.

PS: Soukromníci mají také rozbory RP, nebojte, jinak by je při T škole nejebkali za překročení proudů, špatnou technologii, nepoužívání EDB. Pamatuji i telefon na mašinu, že se jede nějak rychle... To jen tak do kotlíku. Jinak v tomhle vlaku tedy nejedu. Zdar.
kočka39
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.112.160.140
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 17:55:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ten "lumen" Pes38 toho má na triku víc. Například zboural zarážedlo, protože se mu nechtělo přecházet na opačné stanoviště a do šturcu zacouval. Paradoxní je, že přes všechny ty megaprůsery ho zaměstnává firma někdejšího zkušebního komisaře DÚ.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5362
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Ale houby ideologickou válku. Takovýto exot může pomlátit kohokoliv, ať už je žlutý, černý, modrý.... Jezdíme po stejných kolejích...
A že ten zmiňovaný u ČD třikrát neprošel a u sokromého napoprvé je fakt. Ale třeba se to za ten měsíc, co nezvládl za půl roku, našprtal.
Akorát mi pořád přijde, že to pak u provozovatele dráhy nejspíš nikdo nečte No občas jsem to zažil taky. Prostě se výpravka přehlédl. Možná, že to trochu zaniká v té jednotvárnosti stránky. Možná by tyto zásadní odlišnosti mohly být zvýrazněnější (barvou, tučným písmem).
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí to umět přečíst.

Děláš si legraci .. až takovej "dement" /nic ve zlém/ ještě nejsem,bych se nevyznala v rozboru či jiných zprávách dopravních ..[happy] Prostě máša tam zrovna nebyla uvedena .. [nene] A víc to řešit nebudu ...

[vypravci]

ICQ 237-113-861
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny: jejichž porušením se vystavují poměrně tvrdé perzekuci,což u jiných dopravců zřejmě nehrozí.....

Je třeba rozlišit PORUŠOVÁNÍ předpisů vážné, méně vážné a "malicherné"...když mi např. při stanovené 80 km/h(traťové 100 km/h, vozidla ve vlaku mají 90 km/h))rafička hodí špičku na 82 km/h, tak opravdu není o čem se bavit. Jenže u národního dopravce má kdekdo nějakou"trafiku"a tu je potřeba hájit. A v tom je ten rozdíl-u soukromníka(zřejmě)míň peněz, žádná monstrózní kolektivní smlouva, ale na druhou stranu víc klidu na práci [happy]

Další neregistrované autory, jak je mým zvykem, v diskuzi ignoruji!
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No občas jsem to zažil taky. Prostě se výpravka přehlédl. Možná, že to trochu zaniká v té jednotvárnosti stránky. Možná by tyto zásadní odlišnosti mohly být zvýrazněnější (barvou, tučným písmem).

Nikdo není neomylný{,kor když pod jedním číslem jede i víc vlaků /fčerejší,dnešní,atd./ .. ale pokud má např. vlak PLM tak to mi vyskočí ihned při přijetí vlaku na EDD,což musím potvrdit /vzít na vědomí/ ..

[vypravci]

ICQ 237-113-861
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 21:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě máša tam zrovna nebyla uvedena
No tak v nějakém tom "jiné" fakt být nemusí. Ale bez rozboru prostě vlak NEODJEDE, na to tam máte v ISOŘi nějaké semaforky a na červenou se prostě nejede... možná ještě někde na lokálce v pohraničí, kde se všichni znají [happy], ale na koridoru? Nevěřím, že se tak děje, že se tak děje opakovaně a že nikdo neřeší, když výpravčí "vidí v ISOŘi" stovkový NExák a jsou tam přitom 740 - technické údaje včetně maximální rychlosti se porovnávají s REVOZem a sotva tam projde 740 s Vmax=100 km/h. To je prostě nesmysl.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 21:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je prostě nesmysl.

Když myslíš ..[satan] A jak nám říkal jeden specialista ze SŽDC,pro nás je prvořadě směrodatné A /souhlas k jízdě/ na EDD,prý ..[ok]

[vypravci]

ICQ 237-113-861
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 22:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když myslíš
No pak už mě teda napadá jediná možnost... tradiční Drážní bordel.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 12923
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 22:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na druhou stranu jasné, že 150219-4 na nákladu asi nebude banán.
No tak to je tak jasné možná těm, co se o mašiny trochu zajímají. Tuctovému to určitě nedojde, ba ani nebude pátrat co je to za loko. Kor, když to občas ukazuje nesmysly (čísla HV)

Plus vám k tomu přijde v připravenosti číslo na strojvedoucího
Nebo taky: Kontakt: TRS
Což je některým [zadnice] platné a mohou volat tak maximálně z okna dopravy...

lokomotivy.net
FZF
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8109
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 00:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé. Nemůžu přijít na to, kde jsem to fotil... Pomůže mi někdo? Díky.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Sdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 07:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký je rozdíl mezi KBS a LVZ?
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 07:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to Kořenov?

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3055
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 08:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Sdp: Jaký je rozdíl mezi KBS a LVZ?
Jednoduše řečeno: KBS(Kontrola Bdělosti Strojvedoucího)jenom kontroluje jeho bdělost. KBS neumí přenášet kod na kodovaných tratích. LVZ(Liniový Vlakový Zabezpečovač) na kodovaných tratích umí přenášet kod. Pokud stačí takové vysvětlení.

„Kdo něco umí, ten to dělá. Kdo to neumí, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.“
Murphyho zákony
Persink163054
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 11-2012
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 11:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio a bobik:
Ja si myslim ze to je skutecne Korenov. Podle pozadi to vypada na vytopnu kde se propadla strecha pod snehem. Ale i ja se muzu mylit
549121
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.128.126
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 13:11:18    Odkaz na tento příspěvek  

Je to skutečně Kořenov.
AUTOsro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2013
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 20:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nevíte někdo, jak se počítá poplaek za použití kolejí? Má na něj nějaký vliv i počet náprav nebo podvozků vagonu?
RZZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2013

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 21:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad podle počtu náprav
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5931
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 21:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tunokilometry, elektrika (pokud mam el. lok a zatim bez elektromeru, tj. podle nejakejch tabulek) a kategorie vlaku. Do konecny ceny se muze i promitnout, zda se jedna o prepravy mimoradny nebo pravidelny.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 22:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AUTOsro: Nedejte na nesmyslné informace od RZZ a na nepřesné informace od Agenta a přečtěte si to zde: Ceny za použití vnitrostátní železniční dopravní cesty dráhy celostátní a regionálních drah a podmínky jejich uplatnění

(Příspěvek byl editován uživatelem S200.)
Sdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 12:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaké jsou obecné obsahy oprav a údržeb v rozsahu PO, M0, V, S u motorových lokomotiv? Co si vše pod tím mám představit?
K6S310DR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.64.242
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 14:00:24    Odkaz na tento příspěvek  

Chcete se svézt mašinkou?[masinka]
http://tip.seznam.cz/tip-dne-2
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4445
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 17:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by spíš lákala 151/350 kdyby to šlo, nebo to, co oficiálně za přijatelný peníz nabízí Jindřichohradecká úzkokolejka.[wink]

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
Ivana_Brno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.104.212
Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 14:45:12    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, neví prosím někdo, jak to je v noci na hlavním nádraží s čekáním na EuroNight-y směr Berlín? Je zavřený vestibul a chodí se bokem kolem kusých kolejí na první nástupiště? Jezdí EN výhradně z prvního? Je tam někde "ČD Lounge" bez spících ožralů? Předem díky.
Ivana_Brno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.104.212
Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 14:46:52    Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, jde mi o BRNO, to mi vypadlo.