K-report
 

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 25. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 25. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 11:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdf:Vycházíš z mylného předpokladu, že dispečerské řízení je nějak extra přínosné. Neviděl jsem prokázání jeho přínosu ani v číselných ukazatelích (procento plnění GVD, propustnost tratí, či co) ani v nějaké analýze postupů dispečer/výpravčí. Projděme si to:
- při řízení dopravy si výpravčí nevolají už od EDD, natož na JOP;
- traťový dispečer řídí svůj usek několika ŽST stejně jako výpravčí na DOZ;
- dispečeři vidí dopravní situaci u kolegy ale zajímá je jen jeden dva vlaky při nepravidelnostech v dopravě, ty si dokáže rychle zjistit z informačních systémů (úspora pár vteřin denně);
- mimořádnosti na styku řízených úseků se domlouvají, telefonicky u výparvčích, ústně u dispečerů (úspora pár vteřin na hovor jednou za týden);
- při mimořádnostech vzniká hodně problémů, že jedna věc se řeší na více místech různě, takže tady je umístění dispečerů "na hromádce" výhodou ALE nejvíce těchto třecích ploch (nasazování a oběhy souprav, HV a čet) je mezi řízením dopravy a dispečerem ČD (příp.komandem, strojmistrem) takže celkový přínos opět minimální.

Proti těmto hypotetickým a podle mě minimálním přínosům dispečerského řízení jsou prokazatelné vícenáklady: vybudování a provozování CDP(budova, technologie), nárůst lidí (operátorka a dežo), nárůst platů dispečerů a jejich vedení, problémovější komandování a dojíždění dispečerů, rizika z většího rozsahu fialové smrti (ujezdit výpadek jedné DOZ lze NAD, výpadek celé Moravy NAD neujezdí) a možnost zásahu výpravčího alespoň na jednom místě (zamkne výhybky do rovna a je průjezdný pokud nepoužije rovnou desku NO).

No, myslím, že jsme každý řekli svoje a mě tvoje argumenty rozhodně nepřesvědčily. Poslední dobou mám stále silnější pocit, že se o strategii centralizace řízení dopravy nerozhoduje na úseku řízení dopravy, a asi ani na SŽDC vůbec.
Bender1974
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.107.39
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 12:12:43    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.youtube.com/user/azdpraha1,něco k tomu CDP-Přerov,je tam hezký povídání
Bender1974
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.107.39
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 12:17:31    Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 12:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Aby malo to dispečerské riadenie nejaký významnejší zmysel, musí byť v dlhšom úseku.

To snad nikdo nerozporuje. Akorát stále čekám na tu výhodu, kdy Plzeň - Cheb nebude řízeno z Plzně, ale z CDP.

A nějak nechápu na co velký sál. V Karlových Varech (ovládá 12 dopraven) je to normální místnost, velká jako normální doprkancl.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 13:03:51    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba je ta úžasná výhoda v tom, že nový CDP má stát investičních snad víc než 1,5 miliardy. A to už se vyplatí - ovšem jenom někomu.
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 13:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bender1974: Agitka AŽD.
Mikulda: Já si to dovoluji rozporovat.
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 16:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amper: dovolím si trochu polemizovat s tvrzením "zamkne výhybky do rovna a je průjezdný...".
Nějak si nevzpomínám, že by se toto dělo např. v Kolíně či Čerčanech při tamních problémech - a to tam ti lidé dnes sedí.
Jak dlouho se tam nejezdilo? 5 či 6 nebo dokonce 7 hodin?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 17:24:57    Odkaz na tento příspěvek  

Lexa: To záleží na místních poměrech. Někde je efektivnější počkat na zprovoznení, než přezamykávat iks vexlí a odvratů s rizikem, že někdo něco podělá (ruku na srdce - kdo umí rychle a správně číst závěrovku?).
Na druhou stranu - třeba na trati 140 to umíme a dá se to. Pokud je tedy k dispozici dostatečný počet zámků, což je potíž všude.
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 18:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, tak. Tím jsem myslel obecně jakýkoliv zásah v kolejišti, na peroně nebo kdekoliv v ŽST (v závorce je příklad, platící pro menší ŽST).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6428
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 23:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amper & Co.: Zopakuji otázku - proč tedy všude možně v cizině stavějí (resp. dávno postavili) právě taková CDP? Že by proto, že neumí česky a tak si nemohli na K-reportu přečíst, že to nejde...?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 01:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

amper:
- Ja som zasa v nejakých štatistikách prínos videl, tak babo raď.
- To, že si chvalabohu nevolajú predvídané odjazdy je len jedna z vecí
- Traťový dispečer ho riadi síce podobne, ale kvôli každej prkotine musí niekam volať (nie, nie je to jeden hovor za týždeň, keď sa "nič" nedeje, tak je to tak 1 hovor za hodinu, videné v praxi)
- Krásny príklad je 270/010, keď sa pozriete v ČT na tabuľu odjazdov, tak od Ostravy všetko chodí jakžtakž včas a vplyvy meškania sú minimálne, od Prahy jeden zmeškaný vlak rozvráti celú dopravu
- Pridaj, naozaj pridaj tých mimoriadností, furt sa niečo deje
- Pri mimoriadnostiach odpadá v komunikácii výpravca-dispečer ČD celý článok v podobe dispečera SŽDC, takže úspora je

Technológie treba stavať tak či onak, navyše sú rovnaké, až prípadne na ten veľkoplošný zobrazovač, naopak možno spotrebuješ tej kabeláže ešte vyše, tiež pamätaj že v dobe vzniku CDP to bolo buď 1 nová budova za prachy SŽDC alebo x nájmov u ČD, o tom, že na tratiach ako 270, 010 alebo 330 by sa výpravcovia pri 3-4 staniciach obišli bez operátoriek si nerobím moc ilúzie, resp. si nerobím ilúzie o tom, ako budú potom prebiehať mimoriadnosti, dežo dokáže ušetriť tak tretinu návestných majstrov, len neviem, či do tohoto stavu už SŽDC došla, o schopnosti výpravcov vyjazďovať mimoriadnosti si už poslednou dobou nerobím ilúzie radšej vôbec žiadne, čo sa týka komandovania, tak mne osobne príde jednoduchšie komandovať ľudí na jedno miesto (páč mám na výber "zo všetkých", poznám stanice, kde najbližší výpravca býva 30km), ďalej náklady na redukciu tých fialových smrtí (redundantné kabelizácie, redundantné napájanie všetkých častí, zdroj "naozaj" nepretržitého napájania = nejaký dízelagregát) sú pri CDP ďaleko nižšie ...

Mikulda: No tak ide hlavne o frekvenciu vlakov a rozsah staníc. Nikto pre takú trať podobný sál nechce, CDP neznamená automaticky, že tam budú všetko poschodové sály s VEZO.

Hajnej: Na Slovensku CDP nebudú, tam bude vždy na cca. 100km 1 dispečerský sál (aj s operátorkou a dežom)

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 12:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Nesmysly. Tu statisku ukaž, jinak si myslím že prachsprostě lžeš.
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 13:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu jsem se nechal unést. Samozřejmě, každá statistika jde zfalšovat ale v tomto případě (jak jsem psal výše) se ke zdůvodnění CDP využívá úspora, která ale už vznikne při DOZ takže myslím ani nepotřebovali falšovat nějakou statistiku a žádná taková statistika není.
Obecně, počet zpoždění vzniklých nesprávným řízením je tak mizivý, že v celkových číslech nemůže (vztažmo ke kvalitě řízení) nikdo nic vyčíst. Na tabuli v ČT mají zásadní vliv probíhající výluky, sněhová vánice nebo třeba nasazení problémové řady HV nebo souprav ale ne způsob řízení tam či onam. To by možná byla zajimavější statistika dispečeráků (chvíli se říkalo Centrum Dispečerských Příkazů).
Prostě jsem přesvědčen, že kvalita dispečerského řízení není zásadně lepší. Pokud někdo má relevantní data, prokazující opak - sem s nimi. Proto jsem tu ten dotaz vznesl.
Jenže k prosazování CDP přispívá (kromě tlaku výrobců) to, že to pěkně vypadá. Ono je rozdíl provádět exkurze v moderním sále nabušeném high technologií anebo v dopravní kanceláři taktak nacpané ve staré budově (kde ty nájmy se platí a platily ať už s CDP nebo bez něj). Prostě to pěkně vypadá.

BTW: Ten dežo by určitě šel zřídit nad několika DOZ i bez CDP.

(Příspěvek byl editován uživatelem Amper.)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 13:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amper: Nemám po ruke. Skúsim zohnať, môžeš zatiaľ ukázať tú tvoju. Ale osobná skúsenosť je, že v Hranicích sa koordinácia zmeškaných vlakov zvláda (pokiaľ zrovna RegioJet nemá glejt na to, že ho nesmú predbiehať, žeáno), kdežto jeden troška zmeškaný PaštikaExpres spôsobí, že dôjdem rýchlikom do Brna o 15 minút zmeškaný ... a pritom by stačilo tak málo. V úseku Pardubice - Choceň žiadnej výluky nieto, jedine v Uhersku a Zámrsku sú provizórne ZZ, ale tam to na kapacitu moc vplyv nemá.

Ja by som to ukončil, na to čo a kde sa bude budovať nikto z nás (chvalabohu?) žiadny vplyv nemá, tak nemusíme zbytočne plytvať energiou.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2777
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amper: Mě by třeba zajímalo, proč CDP řídicí najednou několik tisíc km tratí zřizují američtí soudruzi, když je to tak nevýhodné. Přitom o tom nerozhoduje žádný úředník tamní SŽDC, ale kapitalista z Wall Streetu, který by si nechal pro dolar koleno vrtat.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad S200: Protože železnice u nás ( případně v evropě) a v USA, to je hóóóódně velkej rozdíl. Stanice po několika desítkách km, vlaky jedou tři tam a tři zpět. Pravda jsou třeba 4 km dlouhé. Stanice - výhybny uzpůsobené často pro letmé křižování. Tam je to o docela něčem jiném ....
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 2-2013

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 16:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf- Co je to PaštikaExpres?

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3559
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 16:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny: Vy nevíte, že otec Leoše Novotného dříve podnikal v potravinářském průmyslu? Konkrétně vlastnil paštikárnu Hamé.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 2-2013

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 16:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka- Aha,tak to jsem nevěděl,až tak dalece se o LE nazajímám. Dík za objasnění!

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
robinek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.251.242.115
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 18:15:37    Odkaz na tento příspěvek  

Můžu se zeptat co je to redislokace ? Děkuji :-)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 18:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

robinek: Pridelenie niečoho na nové miesto. Napríklad sa redislokovali brílovce 754ky z Brna do Prahy alebo do Olomouca.
robinek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.251.242.115
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 19:28:51    Odkaz na tento příspěvek  

AHA DĚKUJI :-)
Juzek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.152.10
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 19:29:12    Odkaz na tento příspěvek  

vlaky jedou tři tam a tři zpět.
To myslíte během hodiny nebo 24 hodin? Jestli to druhé, tak jste trochu mimo...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3946
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 14:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konkrétně vlastnil velkovýrobnu nekvalitního žrádla, které pravidelně neprocházelo testama kvality a byly v něm zjišťovány nekvalitní suroviny. To mu vydělalo takové peníze, že si pořídil vláčky a těma teď vozí ty, které dřív krmil žrádlem pro vepříky.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 17:45:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ml636 : Mohl byste to upřesnit ... víte vůbec co se v Hamé vyrábělo ... Zpravidla platí, že když něco neprojde testem, tak to nesmí do prodeje. Mnohé výrobky šly do zahraničí a tam by těžko nějaký šmejd udali ...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 20:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hamé? Májka byla kdysi moje oblíbená paštika. Pár let už ale stojí za h o v n o.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 14:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestly LEx je/bude tak kvalitni, jako produkty Hame, tak to nestoji/nebude stat za moc. Radeji si koupim cokoliv jinyho, nez Hamesracky.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
dst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 10:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, sháním informace k lokomotivě V60/716, která nějaký čas sloužila v Tonasu v Ústí nad Labem. Za info předem díky.
Třebíčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.228.77
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 11:34:19    Odkaz na tento příspěvek  

Vím že u vlaku nejde měřit spotřeba stylem "x litrů nafty na 100 km" ale já bych se zeptal konkrétně, když je třeba takový rychlík Brno - Jihlava, 4 vozy, 750.7 v čele, tak kolik nafty si na téhle trati s tímhle vlakem ta mašina vezme?
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 18:04:53    Odkaz na tento příspěvek  

Třebíčan :
Při měrné spotřebě 10 litrů / 1 000 tunokilomtrů tak kolem 200 litrů [hmotnost x ujetá dráha x měrná spotřeba].
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 10:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na zdejší fíry. Momentálně vás zpravujeme, že v úseku Nezamyslice-Ivanovice n.H. byla změněna kategorie PZZ na PZS 3RBI. (Snad jsem to napsal dobře, přejezd je stále blikací, jen došlo k výměně domku. I když teď nevím, jak to tam je se závorama.)
Má to pro vás nějaký praktický význam, nebo je to jen čistě z povinnosti? Dumali jsme nad tím hodně lidí, ale nepřišli jsme na nic.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Nepřelézejte koleje, k odchodu z nádraží použijte přechod! Nelozte přes ty koleje nebo vás zabiju! Nelozte přes ty koleje nebo vás přejede vlak!
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 2-2013

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 13:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Večeřa- Mám-li mluvit za sebe,tak význam to pro mně nemá vůbec žádný,pro mne je podstatné,zda přejezd funguje a nemám-li dodržet podmínky jízdy se zvýšenou opatrností. Jinak je mi naprosto šumák jestli tam dosadili závory či tam místo klinkání hraje Osudová.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2258
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 15:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Jediné, co má význam, zda byly dosazeny/odebrány přejezdníky.
Jestli to bylo změněno ze 3SNI na 3SBI (doplněna pozitivka), nemá pro mě žádný význam.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 15:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Pavel_Večeřa: Ne. Mě je jedno, jestli tam jsou jenom blikače, nebo závory s blikačema. Pro mě je důležitý, že to funguje. Jiný význam to nemá...Zatěžuje to jak vás, tak nás. To jsou pak ty rozkazy, kdy člověk přehlédne důležité věci. Je fakt, že co se setkávám s výpravčíma, tak mi většinou řeknou, co na tom rozkaze je nového.

ICQ:349 415 692
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 15:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při výluce bylo PZZ mimo činnost, to byly osazeny přejezdníky. To mělo smysl zpravovat, jelikož se tam jezdilo myslím 50km/h.
Nyní jsou přejezdníky odebrány, přejezd funguje normálně, jezdí se tam maximálkou, ale teď musíme 21 dní + další dobu, než se to objeví v TTP, cpát do rozkazu tu část "Změna PZZ na PZS 3SBI".
Takže opravdu další potřebná věc stylu "dopravu vzal na vědomí" nebo "bylo provedeno poučení"...
Nejlepší na tom všem je, že máme nařízeno tisknout rozkazy na dvou různých programech zároveň (Helco + zkušební provoz Oltisu), takže kvůli padesátce v Ivanovicích a šedesátce v Bedihošťi u nás každým dnem zařvou tuny papíru.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Nepřelézejte koleje, k odchodu z nádraží použijte přechod! Nelozte přes ty koleje nebo vás zabiju! Nelozte přes ty koleje nebo vás přejede vlak!
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 20:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Hlavní problém je v poslední větě už prvního příspěvku: "Dumali jsme nad tím..". Něco takového už NIKDY nedělejte! Je to zbytečné a škodí to vlastnímu zdraví.
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 20:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hahaha, ale víte jak:
"Přiměřená doba k jídlu a odpočinku se čerpá ve vhodných provozních přestávkách.", tak jsme diskutovali a mudrovali, alespoň nám ten čas ubíhal rychleji a bylo o čem kecat.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Nepřelézejte koleje, k odchodu z nádraží použijte přechod! Nelozte přes ty koleje nebo vás zabiju! Nelozte přes ty koleje nebo vás přejede vlak!
fírouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 21:43:06    Odkaz na tento příspěvek  

Má to pro vás nějaký praktický význam, nebo je to jen čistě z povinnosti?
Má to pro mne stejnou důležitost, jako zpravování o tom, že byl nějaký přejezd zrušen.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3957
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 00:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to třeba já bych uvítal. Jinak bych byl schopen ještě brzdit a hned volat všechno co má ruce a nohy a modré majáky, že někdo ukradl kompletní osazení přejezdu. (kolíky, kříže..)

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 09:28:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ml636: Nemusel byste nikam volat ani brzdit. Pokud je nějaký přejezd zrušen, tak je také pozemní komunikace stavebně přerušena-betonový zátaras, hromada zeminy a podobně. To je z lokomotivy vidět.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3963
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 10:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Večeřa: To vymyslel nějakej magor. O PZZ by se musel fíra zpravovat, pokud by tam předtím musel jezdit nějakým jiným způsobem. Dokonce si myslím, že se fíra nemusí zpravovat ani o nově zřízeném PZZ, nebo novém přejezdu, pokud to nemá na práci fíry vliv. Protože tam nejsou aktivována, nebo zrušena žádná návěstidla. Takže se na to klidně vykašlete.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3964
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 10:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Večeřa: Zeptejte se napřed autora, kde na tu hovadinu přišel, a když vás dál bude nutit zpravovat, tak se zeptejte jeho nadřízeného. A uvidíte

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 2-2013

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 10:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy- Jenomže ony se skutečně takové nesmyslné rozkazy co zbytečně zatěžují všechny zúčastněné skutečně vydávají,sám jsem jich obdržel bezpočet. A nejenom ohledně změny kategorizace přejezdů,poslední dobou např.dochází k osazování návěstmi pro el.provoz ohledně povolení či zákazu rekuperace,rozkazem o zřízení těchto návěstí jsou zpravováni i strojvedoucí HV co nikdy nerekuperovaly,nerekuperují a rekuperovat nikdy nebudou,např.ř. 230,240 či 363.0.
Zato o čem by se zpravovat mělo tak na to se sere,mám teď konkrétně na mysli pracovní místa na trati,o kterých vůbec nevím a chlapi od traťovky mi před mašinou uskakují na poslední chvíli. Když se uvedená záležitost probírala na pravidelném školení tak nám bylo sděleno,že "se nemáme o tohle starat,oni o nás prý ví".
Po výše uvedených zkušenostech mi to tak ale vůbec nepřipadlo a ty jizvy na hercně mi bude hojit kdo? Pak se nemůžem divit že chodíme do v poměrně nízkém věku,znal jsem spoustu kolegů co se k nezměrné Kalouskově} radosti důchodu nedožili.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6452
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 11:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informace o doplnění pozitivky na PZS přece jen jeden praktickej význam pro fíru mít může, a sice v těch případech, kdy na přejezd vidím ještě před obsazením přibližováku. Pak totiž když z dálky vidím, že auto takovej přejezd přefrčí 50 bez rozhlídnutí, tak je to úplně normální a nemusím se nad tím pozastavovat, natož nervovat (čímž šetřím tu novotnym zmíněnou hercnu).
No a když je před tím přejezdem návěstidlo na Stůj, tak to nemusí bejt ani tak moc daleko.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 18:03:19    Odkaz na tento příspěvek  

novotny : pokud vám uskakují osoby pracující na trati před lokomotivou, tak je to lajdáckost "vedoucího práce", který je povinen zabezpečit pracovní místo způsobem dle předpisu Op16 upřesněným výnosem SŽDC číslo 1 k předpisu Op16. A tam někoho přejedete, tak má vedoucí práce s velkou praděpodobností zajištěn pobyt v státním ústavu se zamřížovanými okny.
Jistě by vám pomohlo označení "pracovního místa" příslušnou návěstí, ale ... "kdo by se s tím tahal" a pak byste musel mít u té návěsti jednoho hlídače, aby tu návěst, jako zdroj kovu vhodný pro výkupnu druhotných surovin, někdo z našich spoluobčanů takto nepoužil ...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3317
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 18:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Informace o doplnění pozitivky na PZS přece jen jeden praktickej význam pro fíru mít může

Jenže já a troufám si tvrdit dalších 95 procent fírů vůbec netuší,co je to změna ze 3SNI na 3SBI.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3971
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 21:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Si myslím, že takováto informace je fírovi úplně k ničemu.
Zkrátka si fírové stěžujte na zbytečné zatěžování. My to taky děláme. Přesto tu zhovadilost jménem Dopravu vzal na vědomí nikdo nezrušil (dokud nebude novej předpis D1 platit). Protože by to jistému panákovi hnulo žlučí. Ať se zeptám kohokoliv z těch, kteří tu kravskou dopravu vyžadují dodržovat a strhávají za to prémie, k čemu je to dobrý, tak se to nikdy nedozvím. Asi jen k tomu strhávání prémií.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2392
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 22:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden příklad "důležité" informace z rozkazu pro nákladní vlak jedoucí z Petrovic u Karviné do Břeclavi:
"Z důvodu výluky bude v úseku Vyškov na Mor. - Brno provedena náhradní autobusová doprava. Informujte cestující."
Prolezl jsem prvních 15 aut a žádné cestující neobjevil, případní cestující v dalších cca 250 autech nebyli informováni.

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.159.151
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 23:18:14    Odkaz na tento příspěvek  

NzO- asi platí pravidlo: "Raději informujte všechny, než aby se na někoho zapomnělo!"
Ona ta výluka opravdu v daném úseku probíhá
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6454
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 08:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A17: Jenže já a troufám si tvrdit dalších 95 procent fírů vůbec netuší, co je to změna ze 3SNI na 3SBI.
Tak to se asi Ty a 95% procent fírů nedíváš do Pomůcky pro strojvedoucí k Tabulkám traťových poměrů, kde je to v kapitole 11.2.2. uvedeno...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4698
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 10:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to se asi Ty a 95% procent fírů nedíváš do Pomůcky pro strojvedoucí k Tabulkám traťových poměrů, kde je to v kapitole 11.2.2. uvedeno...

My spíše řešíme, k čemu nám to je? Na přejezdu mě zajímá pouze to, jestli je před ním pískáček nebo přejezdník. Pozornost zvyšuji před každým bez ohledu na jakékoliv kódy v TTP.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3318
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 10:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná je to tím,že ty pomůcky a tabulky pro strojvedoucí jsou vypracovány takovým stylem,že s nima je spokojen tvůrce.Na uživatele nikdo nebere zřetel.V minulosti byl návrh(tuším z DKV Praha),jak by mohly tabulky vypadat,aby měly pro strojvedoucího nějaký význam.To zapadlo v zapomnění a nadále se tisknou tabulky a pomůcky,které se možná dobře studují v kanceláři,ale za jízdy moc přínosné nejsou.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11378
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 11:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já zas fasoval rozkaz na 814, gde byly jen stahovačky :-)

kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 11:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak totiž když z dálky vidím, že auto takovej přejezd přefrčí 50 bez rozhlídnutí, tak je to úplně normální a nemusím se nad tím pozastavovat, natož nervovat

Pokud auto profrčí přejezd >50 bez rozhlídnutí, znamená to, že výstraha na přejezdu probíhá a začínají padat závory. Platí i v Německu.

Bobo: Pokud tam normálně stavíš, tak je to sranda. Když tě ale kvůli takovému rozkazu zastaví s nákladem, tak je to k nasrání.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 11:59:11    Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: vyhodit elektrický instrukce pro vlaky v nezávislý trakci je otázka pár minut. Pokud to nedělají ani tam, kde je provozního personálu pomalu víc než vlaků, je to zajímavý námět na redukci :-)
TTP: Vždyť nejsou jasně čitelné ani pro nás. Zkuste třeba dohledat nějakou změnu v těch pdfkových souborech...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 12:30:00    Odkaz na tento příspěvek  

Apollo_17 : máte na müsli, že strojvedoucí měl před sebou místo SJŘ jen tabelární jízdní řád vlaku který vezl ...

V DKV Praha, resp. jeho "předchůdci" na TGM byli jedinci působící v dálkové rychlíkové dopravě, kteří si vozili pouze "osobní část" tlustoSJŘ, pročež jim toho bylo vytýkáno. Prý jak by se zachovali, kdyby byli přečíslováni na nákladní vlak ... podle jakého jízdního řádu by jeli ...

To, že vlak osobní přepravy nebyl patrně nikdy přečíslován na nákladní nebo naopak, není podstatné, ale co kdyby - předpis to dovoluje ...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6457
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 12:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: Zkuste třeba dohledat nějakou změnu v těch pdfkových souborech...
Zkouším to kupodivu docela často (mapy tratí) a u změn celkem pravidelně vídám X-ka na boku tabulky...

A17: nadále se tisknou tabulky a pomůcky,které se možná dobře studují v kanceláři, ale za jízdy moc přínosné nejsou
A jak si představuješ tabulku, která je přínosná za jízdy?
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 12:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22michal: Třeba tou oznámenou výlukou mysleli na mne pro případ, že zpátky pojedu rg jízdou a vezmu to přes Brno

já zas fasoval rozkaz na 814, gde byly jen stahovačky
Jako vozmistr pod DKV Ostrava jsem podepsal rozkaz přednosty o zřízení neutrálního pole TV mezi Lipníkem a Prosenicemi A to jsem se s kladívkem podíval nejdále do Havířova.

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 13:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle to dopadá, když "páni nahoře" nevědí co vlastně děláte a jakou máte náplň práce. A tak radši dají podepsat do normálií všechno, co jim přijde na stůl. . Potom je člověk zahlcen depešema o výlukách a PJ na druhým konci republiky, ale depeše o pomalé jízdě ve vaši stanici se k vám nedostane .....
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. dubna 2013 - 13:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: A jak si představuješ tabulku, která je přínosná za jízdy?

Třeba jako německý Buchfarplan?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.