K-report
 

Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Zittau - R... do 01. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Peážní trať Liberec - Zittau - Rybniště » Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Zittau - R... do 01. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 19:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Varnsdorf ist geschockt über deutsche Bahnpläne

In Sachsen soll ein Verkehrsweg abgeschnitten werden, während mit dem Nachbarland enger zusammengearbeitet wird.

Von Holger Gutte

Geschockt reagiert gestern Varnsdorfs Bürgermeister Martin Louka auf die Nachricht, die ihm Seifhennersdorfs Bürgermeisterin Karin Berndt und Großschönaus Bürgermeister Frank Peuker überbringen. Er kann es gar nicht glauben, dass es bei der Verkehrsverbund Oberlausitz-Niederschlesien GmbH (Zvon) ernsthafte Überlegungen gibt, die Züge nicht mehr von Zittau bis nach Seifhennersdorf fahren zu lassen. Auf deutscher Seite wäre damit in Großschönau Schluss, und es würde von hier aus lediglich noch bis Varnsdorf beziehungsweise Dolni Podluzi weitergehen. Die SZ berichtete am 23. Januar darüber, dass der Zvon wegen Mittelkürzungen vom Land Sachsen zum Sparen angehalten ist.

Von Bürgermeisterin Karin Berndt sind hierüber auch die Stadträte auf ihrer ersten Sitzung im neuen Jahr am Donnerstagabend informiert worden. Um sofort reagieren zu können, haben Karin Berndt und Frank Peuker kurzfristig bei ihrem tschechischen Amtskollegen um einen Termin gebeten. Schließlich kommt gerade jetzt die grenzüberschreitende Zusammenarbeit zwischen ihren drei Orten und Rumburk gerade in Gang. Die Zvon-Pläne wären da ein Rückschlag.

Für Martin Louka und seine Stadt ist die Nachricht umso bitterer, da es beim geplanten Beleben des Streckenabschnittes in Varnsdorf vorangeht. Zum jetzigen Bahnhof in der tschechischen Grenzstadt soll ein weiterer hinzukommen. Sowohl die Bauvorhaben zur Wiedereröffnung des Alt-Varnsdorfer Bahnhofes, der seit Kriegsende ungenutzt ist, als auch ein zusätzlicher Haltepunkt vor der Brauerei „Kocour“ befinden sich bereits in der Genehmigungsphase, berichtet er seinen beiden deutschen Amtskollegen. Wie Karin Berndt schildert, hofft Martin Louka darauf, dass er sich auf die getroffenen trinationalen Vereinbarungen zum grenzüberschreitenden Zugverkehr auch auf der deutschen Seite verlassen kann. Für zehn Jahre sei die Strecke schließlich bestellt worden.

Zudem besteht in Varnsdorf, so wie in Großschönau und Seifhennersdorf, großes Interesse daran, dass Züge wieder von Zittau aus bis nach Eibau fahren. Dadurch hätten die Varnsdorfer endlich auch eine Eisenbahnverbindung nach Dresden, schildert Karin Berndt. „Wir wollen hier unsere grenzüberschreitende Zusammenarbeit intensivieren und auf deutscher Seite werden zum gleichen Zeitpunkt die verbindenden Verkehrswege abgeschnitten“, zitierte die Bürgermeisterin ihren geschockten tschechischen Amtskollegen. Die Stadt Varnsdorf will sich jetzt ebenfalls an den Zvon wenden, um den bestehenden Trilex-Zugverkehr zu erhalten. Wahrscheinlich schon im Februar wollen sich die Bürgermeister erneut treffen. „Martin Louka appellierte an uns, dass es zu keiner Unterbrechung kommen darf. Denn wenn einmal eine Strecke unterbrochen ist, wird sie so schnell nicht wiederbelebt“, schildert Karin Berndt. Seifhennersdorfs Stadtrat Lothar Meusel (UBS) regt an, zu überlegen, ob es nicht sinnvoll wäre, eine Unterschriftensammlung für den Erhalt der Strecke zu starten. Bürgermeisterin Berndt würde es aber erst einmal vorziehen, alle von Amts wegen möglichen Mittel auszuschöpfen.

Sportu zdar, bajku zvláště!
kaer_morhen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2012
Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 18:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,ve čtvrtek jsem provedl průzkum nitra černého Vdf a zde je pár fotek.Upozornění:fotky jsou z mého prastarého mobilu,tudíž silně dokumentační.Prvních šest je ze starého varnsdorfského nádraží a dvě z vlečky pivovaru Kocour.Návštěvu pivovarské hospy doporučuji!!!Blíže ke komínu to pivo tam už být nemůže.Staré Vdf nádr. úspěšně podléhá devastaci a zkáze,což má v sobě zárověň cosi magicky přitažlivého.Kdo má dost odvahy a plnou polní,může se ponořit do nitra černého šluknovského výběžku.Železniční zajímavosti tam jsou.Tož tak.


Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 15:16:01    Odkaz na tento příspěvek  

Mtb_freeride: tady je to česky:

Varnsdorf chystá nové zastávky na trati do Saska, té však hrozí zrušení

http://usti.idnes.cz/ruseni-vlaku-z-varnsdorfu-do-nemecka-dvy-/us ti-zpravy.aspx?c=A130207_1886554_usti-zpravy_alh

Pár výtažků z toho článku:

Německý dopravce ZVON vážně zvažuje zrušení vlaků mezi saským Seifhennersdorfem a severočeským Varnsdorfem. Starosty obou měst to zaskočilo, protože dopravce před časem slíbil, že trať naopak prodlouží až do Eibau, čímž by lidé ze Šluknovského výběžku získali pohodlný přípoj do Drážďan.

"Právě nyní připravujeme čísla o využití spojení, počítají se cestující, kteří tudy jezdí. Zatím ještě není nic jisté. Každopádně pokud by mezi zastávkami Varnsdorf a Seifhennersdorf přestaly vlaky jezdit, bude to nejdříve od 15. prosince," mírní obavy Uwe Miertschischk z marketingu dopravní firmy.

Pro Varnsdorf by zrušení spojů znamenalo také komplikace v chystaných projektech na rozvoj turistického ruchu. Na podzim se totiž má na trase otevřít opravená zastávka Staré nádraží, která nefunguje takřka od války. S pomocí EU zde mělo za 300 tisíc korun vyrůst bezbariérové nástupiště, osvětlení a přístřešek pro cestující.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 10:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět vyvolávání hysterie. Varnsdorfu tím žádné komplikace nevzniknou. Turistický provoz ve směru od Seifhennersdorfu je prakticky nulový a vlaky využívají místní - bohužel málo. ZVON je tlačen k tomu aby zachovával stejná měřítka jako byla v minulosti učiněna u dalších tratí, kde byl v před mnoha lety zastaven provoz. Ta frekvence je tam fakt minimální.
Co se týče Starého Varnsdorfu - až se postaví, tak buď tam vlaky budou zastavovat a pokračovat dál, nebo tam budou končit. Vzhledem k poloze k centru města se tam o vytíženost neobávám, protože dneska se polovina lidí musí přesouvat autobusem k vlakovému nádraží. ZVON si výkony objednává až od státní hranice, takže se dá dojet až ke Kocourovi
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 03:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx: Tady je právě otázka, zda v případě, že by se stavělo na starém nádraží, by nebyl provoz do Seifhennersdorfu silnější? Zatím to tam měli lidé z města daleko a tuším, že tam jezdí přes hranici i bus.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 13:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další informace v sekci Železniční akce,srazy,zvláštní jízdy

(Příspěvek byl editován uživatelem Bohuš.)
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 20:51:15    Odkaz na tento příspěvek  

ze dna šuplíku (R Kamenice asi poznáte...):

Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 06:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, 159ka, stroj, který vezl poslední Kamenici... už před téměř deseti lety... to hrozně letí...

Skenuj dál

Sportu zdar, bajku zvláště!
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 7-2012
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 07:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průšvih začal zastavením provozu Loebau - Ebersbach. Tím se všechno odřízlo od hlavní trati. Nemáte dostatečnou frekvenci již v Ebersbacu a tudíž nemá kdo jet do Seifhennersdorfu, Varnsdorfu,Groschenau a okolí.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4125
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 09:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdy vlastně skončilo Lobau-Ebersbach?

Já tu trasu už jel akorát autobusem a na svých cestách jsem z neprovozovaných stihnul akorát Bautzen-Wilthen(-Sebnitz-Bad Schandau), kde bylo v prvním úseku Desiro pokaždé dost prázdné, ale stejně mě tenkrát nějak nenapadlo, jak blízko bylo zastavení provozu...
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 7-2012
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 10:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těsně před otevřením Varnsdorfu. Dokud SBE nesmělo stavět Varnsdorf při průjezdu Zittau - Varnsdorf - Seifhenersdorf - Eibau jezdily přímá Desira - Ebersbach - Loebau - Goerlitz. A v té době ještě vlaky od Rumburka končili v Jiříkově. Jakmile se začlo jezdit se vším z rumburku do Ebersbachu a stavět varnsdorf na peáži preventivně někdo zavřel Ebersbach - Loebau.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 04. března 2013 - 20:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Löbau-Ebersbach snad stále fyzicky existuje a nakládá se tam kamení nebo něco podobného. Taky tam snad jezdily odklony ze Žitavy do Drážďan. Za normálních podmínek tam nejsou obsazené ani dálkově řízené přejezdy, takže tam asi náklady jezdí tak, že posunovač odmává přejezd praporkem, nebo prostě jen minimální rychlostí a s houkáním.
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 8-2010
Odesláno Úterý, 05. března 2013 - 08:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef,Marcel Štancl,Všd:=="Ebersbach-Loebau", osobní doprava zastavena,nákladní doprava existuje asi v polovině trati. Na této trati Ebersbach-Loebau a zpět dne 8.5.2012 jely dva výletní vlaky Trilex,JEDEN Liberec-Hrádek n/N-Žitava-peáži Varnsdorf-Rybniště-Rumburk-Jiříkov/Filipov-Ebersbach-Loebau a zpět, DRUHÝ Liberec-Hrádek n/N-Žitava-Eibau-Ebersbach-Loebau a zpět.
Viz info+fotky-ARCHIV:Zhor čp.542-12.3.2012, Dejw čp.202-9.5.2012, Boreček 13-9.5.2012
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 8-2010
Odesláno Úterý, 05. března 2013 - 09:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vandr čp.143 pokračuje: Jef, Marcel Štancl, Všd:=="Ebersbach-Loebau"==Viz tratě pod Jedlovou,viz info+fotky/ARCHIV/: Očko-7.5.2012 a 8.5.2012,
Šošou čp.542:8,5,5012, Boreček 13-9,5,2012(z 8.5.2012)
Viz tratě Německo/Archiv/:Boreček 13-9.5.2012(Loebau z 8.5.2012)
Tam se podívejte. Byl to neopakovatelný zážitek, kde jsem se výletu s TRILEXEM zúčastnil.
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2012
Odesláno Úterý, 05. března 2013 - 15:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozí se tam nafta do Zittau , odklony Ebersbach - Dresden úvraťově jezdily 1x jsem se tím svezl. Ale nepočkalo se ,aby se zrušil provoz později než se otevře Varnsdorf a zruší Jiříkov. Dneska mohou jezdit všechny vlaky rovnou Rumburk Ebersbach a stvět Filipov.
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.98.121
Odesláno Úterý, 05. března 2013 - 22:04:10    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat v jakém roce přestaly po této trati jezdit rychlíky, prosil bych eventuélně také názvy či čísla rychlíků, které po této trati jezdily a ještě odkud kam jezdily.Vím že končily/začínaly v Liberci ale nevím zda jezdily z Chebu či Plzně.
Díky moc.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3946
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 09:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schneefall: Peáží přes Zittau jezdil léta jeden pár rychlíků, později zvaných Kamenice (jel přes Č. Kamenici). On to vlastně (minimálně do zrušení rychlíkového příplatku) rychlík nebyl. V úseku Liberec - Varnsdorf to byl osobák, který ve Varnsdorfu měnil status a číslo, teprve v úseku Varnsdorf a dále to byl rychlík. Zpravidla (v dobách motorových rychlíků) jezdil do Mostu, kde se dělil na na část do Plzně (přes Postoloprty) a do Chomutova, kde končil. Když se přešlo na klasické soupravy (konec 70. let), jezdil do Plzně přes Chomutov. Do Chebu nejezdil nikdy. Rychlík Cheb - Liberec jezdil vždy přes Č. Lípu (jeden pár, někdy výchozí/cílová stanice Marktredwitz DB). A třetí pár jezdil Chomutov-Č.Lípa-Liberec. Toť vše, čísla jsou mojí slabinou.
Jeden čas po části peáže jezdil rychlík Dresden-Liberec-Košice, to ovšem byla mezinárodní doprava.
Hife
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 09:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: dovoluji si nesouhlasit. V JŘ 2002/2003 jezdil pár rychlíků R647/R646 "Kamenice" v úseku Cheb - Liberec a opačně.
application/pdf
2002-2003_089.pdf (111.1 k)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 09:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hife: Že by? Nevím a přít se nebudu. To už jsem v CV nebydlel a tak místní provoz nesledoval.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 09:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe, teď trochu mateš. Rychlík se jmenoval Kamenice, ale ne podle města, nýbrž podle Říčky tekoucí podél trati v jejím úseku Jedlová - Č. Kamenice. A hlavně (minimálně) v posledních letech provozu jezdil v trase Cheb - Vdf - Liberec. Mám doma dokonce směrovou ceduli R647/646. Rychlík dojezdil s koncem GVD 2002/2003.

Gyllene Tider - Moderna Tider
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 09:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ha, Hife byl rychlejší:-)
Jen doplním, že min. v GVD 2000/2001 to byl pár R696/695...

Gyllene Tider - Moderna Tider
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6349
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 15:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A v dobách kredenčních se taky v některejch GVD nedělil v Mostě ale už v Bílině a Plzeň jela spojkou via Obrnice.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 20:14:03    Odkaz na tento příspěvek  

zkrátka pro mladší "Kamenice"


- ale my dříve narození jsme ze školy jezdili "plzeňákem"; při vzpomínce na jediné dopolední spojení Děčín (cca 10.30)-přestup Jedlová-Č. Lípa cca 12.15 a dál Doksy Sp 917 nezůstane jedno oko suché...
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.98.121
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 20:25:03    Odkaz na tento příspěvek  

Díky moc za info :-) Pamatuju si jak jsem tím jezdil v pátek po škole z Teplic na chatu do Krásné Lípy (výstup v Rybništi) a zpátky v neděli.Cca dvě hoďky cesta, kupíčko, pohodička.Dneska je cesta tam za trest.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 22:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý bobeš: Jeee, děčínská 750.409 na Kamenici. Tenkrát byla nějaká výluka, že? 409 mám odfocenou toho roku v Chrastavě. To tam ještě na konci nástupiště byl označník "750 + 5 x Bh". Kde jen že ty časy jsou - rychlík není, cedule není, loko reinkarnovaná...

Gyllene Tider - Moderna Tider
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 22:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schneefal: a to ještě do výběžku jezdíval pražák Sp1871/1870 - Pha Mas. n. - Dc - Rbk. V sedum ráno v Dc směr Praha, ve čtyři z Děčína zpět hore, brejlatá s pěti. Dojezdil v červnu 2000...

Gyllene Tider - Moderna Tider
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 07:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1 pár Praha - Rumový hrad přes Ústí nad Labem mohl být a k tomu taky existoval přímý rychlík Zittau - Ebersbach - Loebau - Goerlitz - Berlín v době kdy Poláci hrozili zavření peáže přes Krzewinu Zgorzeleckou.
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.98.121
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 09:29:50    Odkaz na tento příspěvek  

Fantomasdc: Tak o tom pražákovi nemám vůbec tušešní :-) díky za info, zase jsem chytřejší.No dneska pokud se nemýlim jezdí o výběžku akorát dvouvagónovej rychlík z Kolína.No prostě slabota , ale co se dá dělat když lidi nejezdí
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 09:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten ranní spěšňák z Romburku do Prahy jezdil v 7.39 z Děčína. V letech 1991 - 1995 jsem s ním pravidelně jezdil do školy do Ústí. Ale myslím, že začal jetdit až pří změně JŘ v červnu 1992. Do té doby (září 1991 - červen 1992) jsem ráno jezdil rychlíkem Istropolitan, který jezdil z NDR do Bratislavy. Dodnes si vzpomínám, jak v době "pomlčkové války" si slovenská osádka vlaku sundala z čepic znak Československa a buďto tam nenosila nic nebo slovenský háknkrojc. A ve služebním oddíle měli vyvěšenou slovenskou vlajku.
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 10:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A představte si, že by spěšńák Praha - Rumburk někdo oprášil a protáhl do Ebersbachu. K tomu oprášit vlak (liberec) - Zittau - Kančí Potok - Ebersbach na přestup a Loebau Gorlitz - Cottbus, ale to bych toho moc chtěl....
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6360
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 11:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On jistou dobu jezdil třeba taky půlpár - jen z Rumburákova - osobáku via Pípa a Bakov do Vysočan. A pak taky byl zrychlenej osobák v pátek Bakov - Jedlová a zpět vedený pražskou kredencej jako křídlo Tanvaldskýho Sp. Vrcholný číslo ale asi byl osobák Varnsdorf - Praha vedený kredencí s Balmem via Liberec a Urnov...

Jo a jen tak mimochodem - ten brejlovec s pěti se nahoru táh jak smrad takže dnes ty jízdní doby +/- vyjede zastávkovej osobák s reginou. O jízdních dobách někdejších osobáků "kredenc se dvouma" (Kytlice - Jedlová 14 minut) nemluvě.

Jo a ještě Kamenice z dob kdy Kamenicí nebyla a jezdila v sestavě M262+3xBalm+BFalm+M262 - tehdy to dostávalo z Děčína do Varnsdorfu postrk dalším motorem, kterým baly třetí M262 a nebo taky M131. Jízdní doby "rychlíku" byly delší než dnes osobáku...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4138
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 11:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A představte si, že by spěšńák Praha - Rumburk někdo oprášil a protáhl do Ebersbachu.

Já takovéhle oprašovací představy taky občas mívám, klidně bych to prodloužil až do Lobau k přípojům na Budyšín a Zhořelec.
Ale realisticky je třeba vidět, že bych se tím svezl možná tak já a pár podobných, a to každý cca jednou ročně na šotovýlet. Jinak si moc nedovedu představit, kdo by tím kam mohl ve větším počtu jezdit... kličkovaná kolem Jedlové je za pěkného počasí příjemný zážitek, ale kdybych tamtudy měl dojíždět, tak mě to asi rychle omrzí.

Ve skutečnosti budeme rádi, jestli aspoň konečně obnoví Sebnitz-Dolní Poustevna (a budu fakt zvědav, jak tam bude cestování zařízeno po tarifní stránce)
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 12:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Labe tiket,SONE + DB platí slev je tam dost jenom holt na to Loebau houbny přípoje.
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 13:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jízdní doby, ještě před pár lety, to bylo úplně o něčem jiném. Například dnes jede Regina nebo Desiro z Děčína východu na Kytlici (a ne do Kytlic, jak většina lidí blbě říká) cca 40 minut. Kdysi, přesněji v roce 1995, jsem chodil s jednou slečnou a ta musela nedobrovolně trávit prázdniny u babičky na Kytlici. Já tam za ní celé prázdniny jezdil, jelikož jsem měl režijku, tak skoro denně. A cesta trvala hodinu. Tenkrát jezdili osobáky z Dc na Jedlovou ve složení 830+020.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4139
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 13:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já vím, že máme Labe/Elbe a víkendové slevy, ale předpokládám, že bude i nějaká jednorázová jízdenka pro relace typu Děčín - Dolní Poustevna. Nicméně dráhy asi nebudou chtít, aby jim kdekdo jezdil do Německa na (levnou) jízdenku do Poustevny...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6365
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 14:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jazykové dveře - totiž okno - osobáky jezdili na Kytlici nebo jezdily do Kytlic?
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 7-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 14:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čerte, já naopak myslím, že hodně blbě to říkáš ty. Jsou to prostě ty Kytlice, viz např.: http://www.obec-kytlice.cz/
Já odjakživa jezdil do Kytlic. A vlastně nikoho, koho v Dc znám, by nenapadlo říkat "ta Kytlice".
To je to samý jako Vratislavice, Václavice, Pavlovice, Ruprechtice... Prostě názvy obcí odvozený od jmen jsou v množném čísle. Narozdíl od těch všech Roudnic, Doubic, Úpic...

Gyllene Tider - Moderna Tider
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 14:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že jezdily na naftu. Petře máte soumenovce nebo jste fotil ET41 086 okolo Žiliny?
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 20:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tu zmiňovala Kamenice, taky připojím jedno foto z roku 2003.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 07:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Pokud budeme spekulovat, kdo by co mohl zneužívat, a vyrábět byrokratické překážky, aby se tomu zabránilo, tak cestující otrávíme. Prostě holt pár chytráků na tom pár korun vydělá. Důležité je, aby těmi vlaky jezdili lidi. Protože pak bude politický tlak na jejich zachování a rozvoj. Jestli cestující zaplatí misto stovky devadesát, tak to může být vlastně považováno za náklady na marketing.
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 7-2012
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 07:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona by stačila Kamenice klidně Stadlerem , z Ústí nad Labem do Liberce přes Kančí potok (Varnsdorf)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3993
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 09:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kančí potok (Varnsdorf)
To je překlad?
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 7-2012
Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 16:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Varnsdorf přeloženo do Češtiny kančí potok a Rumburk rumový hrad....
Hife
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2009
Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 18:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marcel_Štancl:
Tak po 43 letech strávených ve Varnsdorfu se dozvídám, že jsem žil celá desetiletí v "Kančím potoku" . Ani když jsem tu vaší "Kamenici/neKamenici" před více než 20 lety vypravoval , nikdo Vdf takhle neznal.
Ale když se řekně Kančí potok = Ebersbach, tak to už je jiná.
ET41-086 v Žilině
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.28.155.196
Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 18:29:03    Odkaz na tento příspěvek  

"Varnsdorf přeloženo do Češtiny kančí potok"
Marceli, ty jsi debil. Máš doma slovník?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6369
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 21:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takžwe dorf je potok a bach asi kanec

Jinak ono u názvů je to ošidný. Kdo ví že Třebaň a Strančice jsou s krátkym? Každej to vyslovuje dlouze. Podobně neznám nikoho kdo by jel nebo šel do Braníka zatímco do Bránika se jezdilo furt.
Ze Sudet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Neděle, 10. března 2013 - 05:00:31    Odkaz na tento příspěvek  

Těm překladům se nedivte, on to pan Štancl překládá přes vaserpoláčtinu a proto mu to tak vychází.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4003
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 08:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to viděl na poznávací šotojízdu do rumberku
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 7-2012
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 09:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba má schovanou někde Petr Šimral ceduli Štancl expres když zkoušel jet Děčín - Rumburk hodinu jestli se uspořádá nějaká šotoušovina do ceny jízdenky 2200 (tolik jsem byl ochoten dát za ET41) tak by to šlo třeba Děčín - Rumburk - Ebersbach - Varnsdorf - Zittau - Kravina Zhořelecká - Goerlitz - Loebau - Rumburk Dolní Poustevna a tam buď zufus Sebnit a 2. vlakem do Děčína nebo ojet přes Dolní Křečany a Rybniště do Děčína.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 13:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marcel Štancl:Takovouto jízdu nabídnout nemohu ale něco podobného bych tady měl,na sobotu mě už ale zbývá posledních pět míst.
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 7-2012
Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 13:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262 nesmí na DB?
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 11. března 2013 - 14:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M262.0 na DB může,ještě se zjišt'uje jestli tam také může M262.1,pokud ne tak by místo M262.1002 jel vůz M262.0209.
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 10:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohli jste pozvat také dopravní klub ze Žitavy , dávám kontakt http://www.zimec.de/ Matthiase Altmanna , šéfa klubu znám osobně.
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. března 2013 - 21:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S těm
a překladama vám to pane Štancl nějak nejde, česky píšete dopravní klub ale ve skutečnosti je to Žitavský klub železničních modelářů. Dopravní klub je v principu něco jiného.
Marcel_Štancl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 7-2012
Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 07:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šéf klubu Mathias Altmann jezdí pravidelně na fotoakce i do Prahy. Několikrát jsem ho tu provázel. Máte pravdu je to modelářský klub především, ale zajímají se také o zkutečnou železnici. Tady snad bylo rozhodující je pozvat na jízdu.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 16. března 2013 - 14:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podivín nejsem!

Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 19:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Habrachčicy (Ebersbach) jsou dost odlehlá lokalita a trať do Lobawy (Löbau) není zrovna v ideálním stavu. Představa pravidelné dopravy tam mi přijde mimo realitu, zvláště, když DB zlikvidovaly i tratě s mnohem větším potenciálem. Jiná kapitola je propojení s Rumburkem nebo Varnsdorfem, tam by to jít mohlo, protože dnes by mohly vlaky Rumburk-Jiříkov-Ebersbach jezdit jako zastávkové a přitom přes hranici, dříve to nešlo. Samozřejmě je teď otázka, zda tutéž dopravu dokáží busy zabezpečit lépe. Já to nevím.

Pokud jde o Poustevnu, tam jde v podstatě o to, že Němci zjistili, že Turci či Kurdové na práci moc nejsou, a nová generace Osis se také některým pracem vyhýbá, tak si uvědomili, že tímto si mohou zajistit příliv pracovníků zvenku, kteří nebudou muset vážit, zda sem jim práce za německou minimální mzdu vyplatí při dojíždění autem, nemluvě o tom, že ne každému vyhovuje řídit.

Případně naopak, přivézt si vlakem nové zákazníky do svých obchodů.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 19:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Upřímně, hlavním problémem zde je absence skutečného IDS v rámci ÚL kraje. Pokud by byl, bylo by možné do něj přidat jako specifickou zónu stanice mezi Dolní Poustevnou a Děčínem, a pro danou relaci prodávat výlučně jízdenky IDS a nikoli ČD. Pro cesty ČR<=>Německo pak společný tarif s VVO.

S tím, že cestující s jízdenkou z Děčína nebo Dolní Poustevny by nemohl vy/nastoupit v Německu, a pokud by tak učinil, musel by si připlatit. (Výstupu by se bránilo špatně, i když v Británii to tak praktikují, že dotyčného odchytnou a napaří mu pokutu, ale nástup např. v Bad Schandau by byl celkem zřejmý.)

Obecně německé IDS nejsou až tak drahé ani na české poměry, mnohem výraznější je rozdíl mezi ČD a DB. Pokud jde o SSB, netuším, zda vůbec má vlastní tarif, nebo pouze VVO.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 02:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Tohle by mně zajímalo, kdy jezdily přímé vlaky/vozy Praha-Česká Lípa přes Všetaty a Doksy? Já si jen matně pamatuji ten přímý vlak Praha-Turnov-Liberec-Varnsdorf, ale tuším, že to bylo jen kvůli oběhu, a ne z toho důvodu, že by snad někoho napadlo jet celou trasu tudy.

Fantomasdc: Jaký byla obsazenost těch 5 vozů? Já si pamatuji v téže době 080 a většinou tam klasiky vozily vzduch, výjimkou bylo léto od pátku do neděle. Hlavně v zimě to opravdu zelo prázdnotou. Stejně jako osobáky vedené 830+3*020+830 nebo 810+2*010+810.
Etawil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 17:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den ,
mám dotaz nemá nikdo z široké diskuzní veřejnosti k nahlédnutí či zapůjčení sešitový JŘ z roku 1975 trati DC - Varnsdorf ? Maté -li prosím na meil: TUBIFEX@seznam.cz