K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 25. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 25. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6157
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. února 2013 - 23:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Generace byly na sebe nevraživé vždy. Něco jinýho jhe ale když mladej o starým kdysi kámošovi pošeptal že je to troba nebo když mu jednu dnes flákne. A je to nebezpečný oboustranně - zatím totiž ty starý jsou ještě vychovávaný ve starým stylu a ne jako dnes "starej se o sebe = urvi co můžeš a nekoukej jak". Až budou starý dnešní mladý (byť si to mnozí zjevně neumí připustit, ale budou) tak může bejt hůř. Protože budou vmanévrovaný do situace "do práce starej, na důchody nejni a nevyjídej". A pak se může lehce stát že celkem nebudou mít o co přijít když si šoupnou "správnou dávku násilí k postarání se o sebe (a nebo jen k pomstě společnosti...).

A komunisti to samosebou nespasí - neb i kdyby chtěli tak by měli daleko horší výchozí podmínky než v roce 1948. Není tu Union a není tu už ani průmysl. Ty zbytky nestojej za řeč stejně jako lisovny a montovny co tu jsou i s technologií na dožití.

Je tu ovšem kardinálova otázka - kdo nebo co to teda spasí. Protože současnej systém to zajisté nebude - ten dělá vše pro to aby se sám sežral.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 05. února 2013 - 23:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomenu, že dnešní duševní nedorostové, obdivovatelé hrubé síly, uctívači trhu bez přívlastků "trhni co můžeš", většinou děti tunelováním zbohatlých někdejších komunistů a estébáků, posléze velkých privatizátorů - prostě "pravičáci až na půdu", s oblibou vytlačující svými terénními SUV s privilegovanými espézetkami malá auta a starší řidiče do příkopu vlastně jen převzali manýry svých otců a dědů. Stejné postoje se vyskytovaly i u komunistických fanatiků po roce 1948. Tehdy to bylo ve jménu "třídního boje" proti pravici a "buržoazii". Dědeček a babička byli tehdy představiteli "zahnívajícího" buržoazního režimu, "ujídali chlebíček" mladým. Dnes se těm starším zase vyčítá život v komunismu (přesněji v "reálném socialismu"). Podstata je stejná: nekulturní, nenávistný primitivismus a sobectví.
Vyspělost společnosti určují její postoje ke slabším, tělesně znevýhodněným, starým lidem a slušným menšinám. Sociální chování, soucit a úctu ke stáří musí člověk získat především výchovou. Je vidět, že dnešní mladá generace tyto vlastnosti neměla kde získat. Samozřejmě nelze paušalizovat. Svržení komunismu přeci jen napomohlo určité občanské sounáležitosti. Bohužel ale do mocenských struktur opět vrostly bezohledné hyeny.
Ti nejpodezřeleji zbohatlí se zaklínají pravicí a odvracejí pozornost od svého kořistnického chování útoky na tzv. levici. Neznamená to ovšem, že v tzv. levici se neukrývají stejní lidé. Prostě dnes se "nosí" demokracie, tak si můžeme hrát na partaje, pravici a levici. Bohužel poměry u nás jaksi nemají s vyspělou demokracií moc společného. Nově vzniklé partaje, které se zaklínaly bojem proti "dinosaurům", jsou opět jen odnoží stejného byznysu, jen takového, který ještě nemá příslušný podíl na moci a na přístupu ke státním penězům. V tomto prohnilém systému je skoro vyloučeno, aby se do politiky dostali slušní lidé. Ti pomáhají společnosti (i sobě navzájem) asi jen v občanské neziskové sféře.
Vezměme si klima ve společnosti: Nastavila ho divoká privatizace, jíž ke zbohatnutí využili zejména ti, kdo měli nejlepší startovní pozici, tedy bezskrupulózní komunističtí papaláši, veksláci apod. Upevňuje ho nadvláda byznysu a pochybná ideologie všespasitelného trhu, odmítající občanskou společnost – tak je hlásaná dosavadním nejvyšším představitelem státu. Tudíž nahrává bezohlednosti a hrubé síle, kterou si osvojila bohužel už i mladá "posametová" generace.
Ještě malá poznámka na závěr: Rozložená společnost bez morálních zásad nemůže v životaschopnosti soutěžit s těmi, které si občanskou soudržnost a přirozenou morálku zachovávají. Nepomůže tady jakákoli xenofobie, zaklínání "křesťanskou morálkou", ani mezigenerační nenávist – to jsou jen další projevy úpadku hodnot a společenského rozkladu.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 05. února 2013 - 23:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladí by s jejich elánem měli začít řešit příčiny tohoto "problému" a ne "pět minut po dvanácté" tj. po demokratických volbách řešit demonstracemi a hladovkou důsledky. To vede jen k zbytečnému vyostřování situace.

S tímhle samozřejmě souhlasím. Jen je otázka: jsou ti protestující studenti ti, co k volbám šli, nebo ti, co k volbám nešli?
Jinak samozřejmě, vládne ten, kdo je zvolen, to holt platí, demostrací jen ukážou svůj nesouhlas, ale nic s tím neudělají. Doufám, že příště půjde i k regionálním volbám více lidí. Myslím, že jsou pro běžného občana zásadnější, než vláda někde v Práglu: tady se rozhoduje o jejich školách, o jejich dopravě, o jejich nemocnicích.



A komunisti to samosebou nespasí - neb i kdyby chtěli tak by měli daleko horší výchozí podmínky než v roce 1948.

Otázka je, jestli to není právě díky tomu komunismu. Ať už tím, jakým směrem znárodněné provozy směřovali (tak, že v době rozděleného světa šlo o funkční systém, v době pádu opony většina podniků - hlavně těžký průmysl - byla nekonkurenceschopná a na odpis a muselo se začít od nuly podle potřeb trhu), tak zmiňovanou morálkou. Heslo "kdo nekrade denně aspoň hodinu, okrádá vlastní rodinu" se nezrodilo 17.11.1989.
Fakt je ten, že morálka a mentalita hodně utrpěly za těch 40 let. Je jasné, že když se popustí tvrdý systém po 40 letech strašení, ochcávání, klientelismu na úrovni "schovej mi kazeták pod pult a tady za to máš flašku", etc., že se lidé nebudou chovat tak, jako v zemích, kde 200 let mají kapitalistickou demokracii. A těch 20 let je málo, moje generace je pořád ještě silně ovlivněna zažitými nešvary.

Takže já opravdu nejsem zastáncem teorie, že "vše špatné je vinou posledních 24 let". Naopak, posledních 24 let je následkem let minulých.

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6160
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 08:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"v době pádu opony většina podniků - hlavně těžký průmysl - byla nekonkurenceschopná a na odpis a muselo se začít od nuly podle potřeb trhu"

To je pravda jen částečně. Bylo nemálo provozů které byly cíleně likvidovány jakožto tvrdá konkurence "západním" firmám - ba jejich strojní vybavení (zajisté to přestárlý z Rakouska, že...) bylo odváženo a co? Ne do šrotu ale pro reinstalaci v jiném provoze privatizátora.

Jinak samosebou že morálka byla po těch 40 letech "jeblá". Problém je ten že po dalších 24 letehc se situace nelepší, ba spíše je dojebaná...
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 18:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda jen částečně. Bylo nemálo provozů které byly cíleně likvidovány jakožto tvrdá konkurence "západním" firmám

Ale to je zas věc jiná, já taky nejsem nekritickým obdivovatelem toho, co třeba dělají velkomolochy, že skupují podniky a zavírají je (vadí mi to teda u pivovarů, kde například takhle padly Louny, Domažlice, Znojmo, Kolín,...). Ale to je prostě svět bussinesu, nijak se nelišící od přírody: přežije ten silnější. Nějaký státní protekcionismus, neřku-li omezení možností podnikat je dle mého hloupost, protože zase odrazuje investory od jiných aktivit zde. Já se přiznám, že v tomhle jsem liberál a že se kloním k názoru: "nastavme výhodné podmínky a dejme tomu volný průběh a nepleťme se do toho", aneb stát ve stylu Voltairova Boha: "První hodinář, který dále do běhu stroje nezasahuje".
Bohužel, jako všechno, i toto má své stinné a světlé stránky: viz to skupování firem a jejich likvidace... Blbé je to hlavně v zaměstnanosti regionů. Ale zas může v tom místě vzniknout něco nového, pokud pro to budou vhodně nastavené podmínky... a klidně i s pomocí firmy, která onen závod zavřela...

Kapitalismus holt není úplná spása, ale je to dle mého pro současnou západní společnost stále ještě nejvhodnější režim. Jednou padne...ale ne díky utopiím jako je socialismus (nikdy nemůžou být všichni stejní: vždy budou hezčí - oškliví, chytří - hloupí, vysocí - malí, bohatí - chudí, blondýnky - brunety). Nový styl se bude rodit dlouho a dlouho bude společnost přetvářet, jako to dělal kapitalismus a před ním feudalismus. Revoluce jsou jen politické události, stejně jako války.

Jinak samosebou že morálka byla po těch 40 letech "jeblá". Problém je ten že po dalších 24 letehc se situace nelepší, ba spíše je dojebaná...

Jak říkám, mentalita společnosti se nezmění ze dne na den. Je to záležitost generační. Teď jsme zhruba jednu generaci od pádu komunismu. Tahle generace (moje generace) je ještě ovlivněná. Vyrůstala sice ve světě bez komunismu, ale vychovali je lidé, kteří v komunismu vyrostli. Já věřím, že to chce tak ještě deset, nebo dvacet let. Vždyť i tomu komunismu trvalo, než rozložil mentalitu předválečnou...

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6174
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono nešlo o to že by někdo zavíral fabriky "protože ruka trhu". Šlo o to, že stát je cíleně prodával - mnohdy za hubičku - prakticky s cílem likvidace.

A že by tu něco vzniklo? No něco málo, vesměs s platama horšíma než někde v JZD a s technologiema na dožití a hlavně rychlý odstěhování jinam až skončej daňový prázdniny.

Jinak - stát by si samozřejmě měl podržet kontrolu nad strategickejma věcma jako jsou sítě (elektro, plyn, voda, kanalizace, komunikace...).

A komunizmus tu nezažil nikdo (ostatně nikde na světě). Ani komanči nebyli tak voražený a vyhlásili jen ten socializmus. On stejně každej -ismus byť založenej na dobrý myšlence má tu nectnost že ho do života uváděj lidi, přičemž do popředí se obvykle vyderou ty největší zmrdi...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, proč voliči TOP 09 a ODS mají co protestovat proti koalicím ČSSD-KSČM, když si voliči levice v drtivé většině takové koalice přejí. VOliči levice v drtivé většině odmítají pravolevé koalice, takže ať nacisté z řad jihočeských čitelů a žáků respektují konečně demokratické volby.
LdM a ty se připrav na to, že KSČM nebude jen druhá, ale brzy se stane vítěznou stranou.
AD. svět. Samozřejmě, že kapitalisté světa se budou snažit udržet si své nakradené a vykořisťovatelský řád, kdy dělníci makají a "vyplňovači excel" tabulek vydělávají. Tentokrát je nutné revoluci udělat najednou na celém světě, aby zlí zlotřilí krvežízniví kapitalističtí sadisté, kteří používají historickou obec, aby svými díly negativně ovlivňovali pracující v klidném podřízeném postavení otroků, nemohli prchnout a škodit socialistické myšlence z kapitalistických ostrovů zla.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LdM a ty se připrav na to, že KSČM nebude jen druhá, ale brzy se stane vítěznou stranou.

Je mi to jasný, už máš pro mě připravený kandelábr, Honzíku.

zlí zlotřilí krvežízniví kapitalističtí sadisté, kteří používají historickou obec, aby svými díly negativně ovlivňovali pracující v klidném podřízeném postavení otroků

Jojo, to už jsi několikrát vyjádřil, historici jsou na obtíž, protože dějiny vám moc do noty nehrají. Bude třeba historiky popravit (nebo z nich alespoň udělat zdecimovanou spodinu) a dosadil si své, co budou psát ty "správné dějiny", milé "dělnické třídě" (teda vymýt ji mozek, to jsou pro vás jen ovce, co musí poslouchat na slovo) a hlavně mocenské propagandě, že?

Jinak Ti doporučuju, zazvoň si na sestřičku, ať Ti donese o prášek navíc a ráno to řekni primáři na vizitě, že jsi zas chytil záchvat...

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5245
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Cákriš, takové plamenné řeči se nevedly ani v minulém režimu na vojně při PŠM. A že tam byly všelijaké "exovky".

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8717
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak co bude s tím banem, kurwadrát?

"Hloupost světem netáhne. Někde se tu usadila a škodí."
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.159.151
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:15:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, 3xhonzík má sice zajímavé výlevy, ale proč ban? Protože se to dnes nehodí?
Kdyby za totality byl internet a diskuze, tak by ten ban přilétl pro LdM a obzvlášť pro Pter_k. Když se na to podívám s určitého nadhledu, atk jedne za 18, druhý 3x6.
LdM už jej rovnou obviňuje z věšení na kandelábry, píše ten idealista o něčem takovém?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8718
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

§ 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou,
národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.
(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem,
b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny,
c) spáchá-li takový čin jako voják, nebo
d) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.
(3) Příprava je trestná.

§ 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka

Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 403 odst. 1, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.


Tolik zákon č. 40/2009 Sb.

"Hloupost světem netáhne. Někde se tu usadila a škodí."
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22michal: Psal nedávno o diskuzi vedle, už je to smázlé ... a nebylo to poprvé.
Jinak přijde Vám tahle věta jen jako "blouznivost, co se dnes jen nehodí"?:
Tentokrát je nutné revoluci udělat najednou na celém světě, aby zlí zlotřilí krvežízniví kapitalističtí sadisté, kteří používají historickou obec, aby svými díly negativně ovlivňovali pracující v klidném podřízeném postavení otroků, nemohli prchnout a škodit socialistické myšlence z kapitalistických ostrovů zla.

Já nemám nic proti jinému názoru (a už vůbec ne proti levicovým názorům), od toho je to diskuze! Ale 3xHonzík sem soustavně po několik let cpe údernická hesla bez jakékoliv souvislosti. Dlouho jsem si myslel, že je to pouze provokatér, realita je naneštěstí smutnější: asi to bude myslet vážně.

To, že on bere "třídní boj" jako bernou minci mi ale ani tak nevadí (beru ho jako blouznivce), jako to, že na tuhle frazeologii někteří lidé i slyší a začíná se objevovat čím dál tím častěji i na oficiální politické scéně.

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Mastodont
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 06:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22michal: Označování liberálů/pravičáků za nacisty je něco tak odporného, že by ten ban byl na místě.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 14:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže od dneška jsem se posunul o další sáhy doleva a jsem ještě víc nalevo než doposud.

S ohledem na emotivní a nestálé založení existuje naděje, že diskutující 3xhonzík se časem politicky přesune třeba zas na úplně jinou stranu a jeho příspěvky tak možná začnou být nesympatické i redakci...
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5249
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 16:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro představu: jeden sáh délkový = 1,8965 m

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 22:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomenu, že stejně nenávistná, jako ideologie 3H, je ideologie ovládaná náboženstvím. Netýká se to jen islámských fanatiků, ale i u nás se vyskytujících fanatických katolíků. Kdyby žil 3Honzík ve středověké Evropě a chtěl vystoupit z křesťanské církve, byl by pravděpodobně upálen. A byl by zřejmě upálen i tehdy, pokud by se jeho křesťanství odchýlilo od oficiální verze platné v dané zemi v danou dobu. Co je tou „momentálně zrovna platnou vírou“, pak určovala církev sama, např. katolická hierarchie s papežem v čele. Přes všechny změny a pokrok věd církev stále o sobě tvrdí, že je ve svých dogmatech neomylná. Stejně tak papež, vyjadřuje-li se k věroučným otázkám. Ještě roku 1864 vydal Pius IX. neslavně proslulý Katalog omylů. Mezi ty omyly uvedl (kromě demokracie a liberalismu) také názor, že každý může svobodně vyznávat jakékoliv náboženství, nebo že církev by se měla vzdát světské moci.
Již jsem tu poukazoval na pozoruhodnou příbuznost komunistických stran totalitního – „stalinského“ typu a hierarchických církví, jakými jsou např. církev katolická či též pravoslavná (v nynějším Putinově Rusku). To ovšem není žádný objev. Již osvícenští vzdělanci poukazovali na autokratický charakter katolické církve. Zde by bylo možno vznést námitku, že se jedná o církevní názor či o přesvědčení vykutálených, pro sebe hraboucích duchovních, nikoliv o vyjádření podstaty náboženství. To oni „čistou“ víru zkreslují, ona sama o sobě je dobrá. Otázkou ovšem je, co ono „dobrá“ znamená. Všimněme si jiného projevu toho totalitního smýšlení. Za vlády jedné strany (komunistické), nebylo možné z této strany zaživa slušným způsobem vystoupit, člověk mohl být jen hanebně vyloučen (či být vyškrtnut nebo mít pozastavené členství, abych byl přesný). Vždy ale takové rozhodnutí stranických orgánů mělo pro člověka dramatické sociální důsledky. Nepřipomíná osud takto postižených lidí pronásledování „odpadlíků od církve“?
Když v roce 1918 psali Leninův oficiální životopis, použili výrazů jako „apoštol komunismu a vůdce z milosti boží“. Sovětský spisovatel Ilja Erenburg se ve svých pamětech přiznal, že Stalina měl před sebou jako starozákonního Boha. A. Siňavskij psal o rozhovoru se svým přítelem, členem Strany, v němž se ho ptal na mučení vězňů v SSSR. Upřímná odpověď tohoto člověka zněla: „O mučení mi nic neříkej. I kdyby to byla pravda, nechci to vědět. Protože já chci věřit, já víru potřebuju.“
Jak to, že ta k materialismu se hlásící strana měla všechny rysy hierarchické církve včetně „neomylného Vůdce“ v čele? Včetně jemu oddaných a jej zbožňujících „pravověrných věřících“ – tj. „kovaných soudruhů“, spolu s církevními hodnostáři – nomenklaturními kádry. Mohli bychom sice přijmout závěr, že stalinští komunisté jen převzali vyzkoušený a fungující mocenský model a toto vše nemá nic společného s podstatou náboženství – vždyť komunisté v žádného Boha nevěřili a nevěří. Avšak ve skutečnosti je zde společného mnohem více, než se zdá.
Vždy, když se „náboženská“ víra a politická moc spojí dohromady a tím jsou potlačeny kontrolní mechanismy zabraňující plně rozvinout zločinnou podstatu té víry, jsou humanisté odvrženi, často také pronásledováni, kdežto pravověrní totalitáři jsou naopak povyšováni. U nás známým symbolem tohoto procesu je postava inkvizitora Bobliga (viz film Kladivo na čarodějnice), ale rovněž také postava prokurátora Urválka z politických procesů v padesátých letech, Alexej Čepička a mnozí další. Církve jsou očividně předchůdci totalitních politických stran. Tvoří jejich kulturní archetyp, z něhož ony vyrůstají jako církve sice bez Boha, ale se zbožštěním svých „klasiků“ a nejvyšších představitelů. Též se stejně silným elitářským principem vztaženým ke svým vůdcům a nomenklatuře. Se stejnou masou vystrašených, poslušných a víceméně bezprávných věřících dole. Z hlediska totalitní moci pak to, co se jí podrobuje, získává svým podrobením se účast na „Božím dobru“. Naopak vše, co se jí vzpírá, je jejím opakem, tedy zlem.
Jestliže je „náš Bůh“ dobrý, je nějaký jiný jen formou vzpoury proti němu, je ďáblem či „falešným Bohem zla“. Ateisté pak jsou již naprostým zlem, neboť jsou odpadlíci od „absolutního dobra“. Obě tyto skupiny proto musí být buď přivedeny na cestu té pravé víry, nebo zlikvidovány. Ne náhodou se v evropských dějinách objevuje inkvizice, stejně jako všechny další pozdější formy tajných policií pro pronásledování jinak věřících a smýšlejících. Totalita si tím vynucuje uniformní víru v „jediné dobro pro všechny“ a potlačuje tak přirozenou pluralitu lidské společnosti, kterou se snaží podřídit „jediné pravdě“ a moci jejích hlasatelů.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 22:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych se krátce zmínil o víře „katolického“ typu a její neslučitelnosti s vyspělou demokracií: V kontextu katolické víry se nedaří zdůvodnit demokracii jako vládu množství lidí s různými názory a přesvědčeními (demokracie totiž stojí na uznání plurality lidské společnosti a právu všech jejích členů se společně a rovnoprávně podílet na její správě i na rozhodování o zákonech, kterými se tato společnost bude řídit). Nejen, že je to v rozporu s historickým vznikem monoteistického-katolického náboženství jakožto ideologického vyjádření absolutní moci jednoho vládce, ale je to v rozporu i s její vnitřní logikou, která připouští jen vládu jedné pravdy, jednoho Boha, a tím nutně i jen jednoho jejího nositele, zástupce této pravdy zde na Zemi. (Pryč se schizmatiky a heretiky!)
Je to je patrné i z potíží, které mají „oddaně“ věřící lidé s uznáním stejné morální hodnoty lidí jiné víry či v Boha nevěřících vůbec. Hlavně nemohou přijmout tvrzení o schopnosti ateistů zastávat stejně hodnotná morální stanoviska jako lidé věřící, z něhož se odvozuje právo ateistů podílet se na tvorbě zákonů platných následně pro celou společnost. Zde ovšem nemluvím o praxi, která není závislá na názorech té či oné skupiny občanů, ale na vzájemném poměru jejich sil, projevujícím se např. ve volbách. Nelze se v této souvislosti divit, že známým „katolíkům u koryt“, konkrétně pánům Kalouskovi, Nečasovi a spol. je úděl „bezbožné“ většiny občanů ČR zcela lhostejný. Nevyznávají totiž tu „víru pravou“, jako oni. Takto údajní „věčně blažení“ vládnou většině „zatracenců“.
Každý koncept pro budoucnost, který chce být nositelem humanismu a demokracie v lidské společnosti, by měl být sekulární a uznávat pluralitní charakter této společnosti. Měl by doplnit odmítnutí náboženství ve filosofii i v politice pozitivním projektem pluralitní a humánní společnosti, v níž nejvyšší hodnotou budou lidé, a to právě v tomto množném čísle. Společnost musí být pro lidi, sekulární a demokratická, nebo nebude vůbec k žití.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 23:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Označování liberálů/pravičáků za nacisty...
mastodont 3H jen pokračuje v komoušské lži, která národní socialisty (nacisty) posadila na opačné spektrum, jen aby nebylo tak zřetelné, že se jedná o stejnou ideologii... Ostatně 3H v tom není sám, podobné bludy hlásají mainstreamová média dnes a denně.
A ban by 3H neměl dostat za fandění komunistům (to je jeho soukromá perverze, budiž mu přána), ale za ty kecy o věšení na kandelábry si je zcela zaslouží. To je totiž ta nerovnováha - dovedete si zcela hypoteticky představit, že by tu vykřikoval že bude věšet nikoliv kapitalisty ale příslušníky nějakého etnika a že by mu to také procházelo? Dávno už by banán měl. A zkuste mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi snahou vyvraždit kapitalisty a snahou vyvražidit nějaké etnikum...
Mastodont
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2012
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 23:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: odmítnutí náboženství ve filosofii i v politice pozitivním projektem pluralitní a humánní společnosti
No vzhledem k tomu, že ateisté celosvětově tvoří 2 % populace (CIA World Factbook), tak to asi neprojde
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 11:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb dost velkej. Člověk svůj etnický původ změnit nemůže, takže tak jako tak by zahynul. Ovšem kapitalista se změnit může jednoduše, přestane být kapitalistou. Je to velmi jednoduché. V tom je ten totální rozdíl. Nebo kapitalistou zůstane, ale dividendy začne rozdělovat spravedlivě všem zaměstnancům a nejen sobě či úzké skupině lidí. A opět se nic nestane.
Ale ten etnický původ je dán narozením a změnit se nedá a ať to bude dělník, lékař, bankéř nebo živnostník, nacista ho prostě zabije.
Nacistická ideologie vychází z fanatického nacionalismu a vy svojí inteligencí snad chápete, že nacionalismus je součástí pravicového spektra. Musíte svojí inteligencí vědět, že základ levicovosti je INTERNACIONALISMUS. Tedy všechny národy a etnika jsou si rovny. Nacistická ideologie je OPAKEM internacionalistické ideologie. A pokud je tedy internacionalismus levicí, musí být opak internacionalismu pravicí. Je to jednoduché a prosté na pochopení.
Dalším lakmusovým papírkem je postoj k LGTB komunitě. Levice chce jejich rovnoprávné postavení a snaží se je ochránit před nenávistí většiny. Komunisté hlasovali za dekriminalizaci homosexuality, za registrovaná partnerství, za manželství stejnopohlavních párů. Nacisté se chovají opět OPAČNĚ. Nenáviděli a nenávidí je zabíjeli je a zabíjejí dodnes. Takže jestli jedno je levicová politika, tak druhá politika musí být logicky pravicovou politikou.
A takhle se dá pokračovat dál. Je mi líto, ale v pohledu na společnost, na svět, v pohledu na diskriminace menšin, na jejich pronásledování mají nacisté nejblíže konzervativcům nábožensky založeným.
A jeden důkaz za všechny. Nacisté chtěli VYHLADIT český národ, kdežto komunisté ho ZACHRÁNILI PŘED VYHLAZENÍM. (Viz 2. světová válka)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 12:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že se s tím pomatencem vůbec hádáte. Taky bych byl pro ban, ale od admina, co má v avataru důstojníka státní bezpečnosti, se toho asi těžko dočkáme.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)

„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3411
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 12:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: To si nějak pletete.
Admin má v avataru Radka Brzobohatého, co hraje agenta Bláhu, ovšem imperialistického (po jeho kariéře prvorepublikového vojáka a krátce policajta).

Máte v tom dobrý hockey.
Mastodont
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2012
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 13:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nacionalismus není nacismus, za komoušů žádná registrovaná partnerství nebyla a homosexualita byla plně/částečně trestná až do roku 1990, čili po celý socialismus.
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 16:35:19    Odkaz na tento příspěvek  

Mastodont: Ano. Nacionalismus není nacismus. U nás je automaticky a po zkušenostech spojován s Německem. Nacismus je specifický německý nacionální socialismus, který takto pojatý musíme odmítnout.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 20:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homosexualita trestná nebyla od roku 1961. To jen k obrazu. Poslanci KSČ hlasovali již v dobách 1. republiky za dekriminalizaci homosexuality v době, kdy proti GLBT vystupoval kde kdo včetně Masaryka. To jsou historická fakta.
A faktem jsou i hlasování o RP a stejnopohlavních manželstvích, která jsou odhlasovávána hlasy levice včetně komunistů. I u nás KSČM hlasovala pro RP zatímco ODS, předchůdci TOP09, KDU-ČSL hlasovali proti.
A co se týče Lukfiho opět projevil totální neznalost. Radek Brzobohatý nehrál žádného důstojníka státní bezpečnosti. Je vidět, že nevíte o čem ten seriál byl, jinak byste tam nepletl státní bezpečnost. Nejdřív si zjistěte fakta a teprve pak pište. Nebaví mě o to vás žádat 3x denně.
Mastodont
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2012
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 10:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Když píšu "homosexualita byla plně/částečně trestná až do roku 1990", tak mám na mysli, že homosexualita byla plně/částečně trestná až do roku 1990.

http://is.muni.cz/th/170470/pravf_m/Diplomova_prace.pdf

Převratnou skutečností v nazírání homosexuality a homosexuálních pohlavních styků (alespoň tedy podle práva), byla novelizace trestního zákona zákonem č. 175/1990 Sb., kterým se mění a doplňuje trestní zákon, jež nabyl účinnosti dne 1.7.1990. Zákon obsahuje stručný a krátký článek č. 83, který však znamená velký posun kupředu v právech homosexuálních párů: „§ 244 včetně nadpisu se vypouští“. Skutková podstata trestného činu pohlavního styku s osobou téhož pohlaví se tedy ze zákona vypouští zcela (do této doby byly trestné homosexuální styky s osobou mladší 18 let), homosexuální pohlavní styky již nejsou trestné vůbec a stávají se tak v režimu trestního zákona rovnými s heterosexuálními pohlavními styky.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 12:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mastodonte, ty jsi úplně mimo. Já ti říkám, že nebyly trestné vůbec. To jsou trestné částečně i dnes, když budu mít sex s osobou 14 letou.
Rakousko mělo ještě na začátku tisíciletí trestnost do 18 let věku.
Komunisté u nás byli v tomhle a dodnes jsou nejpokrokovější. Jako první navrhli a hlasovali za dekriminalizaci homosexuálních styků již v době, kdy prezident republiky Masaryk homosexuály nenáviděl. A byl to přímo i hrdina Július Fučík, co proto hlasoval.
Jakpak asi hlasovali "demokraté", kteří měli tehdá v parlamentu většinu?
Mám to načteno z knížek, diplomová práce by mi nestačila.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3416
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 13:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

byl to přímo i hrdina Július Fučík,
Taky to byl starý děvkař
Mmch Gustu F., jeho ženu, sláva JF živila velmi dobře až do smti. Sám jsem byl kdysi povinně se školou na její přednášce.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 14:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegyně z práce se stěhuje z Prahy do Berouna a chtěla by prodat hudební nástroj mandolínu zn.Catania i se školou na hraní.Pak má zednické nářadí a dva lustrepětiramenné.Je to veľmi milá pani,bližší info na jej tel.č. 720 168 185 nebo na nádraží Radotín
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 15:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zednické náčiní... To mi připomělo, že svého času i Jan Palach byl na studentské prázdninové brigádě v Sovětském svazu - kdesi na celinách pod Uralem. Což ho asi dost poznamenalo a po invazi komunistických vojsk a při postupující "normalizaci" se odhodlal k tragickému činu (sebeupálení). Jeden spisovatel na to vzpomíná takto:
"Jan Palach mi tehdy řekl, co v sovětském Rusku zažil. Začal neobvykle. Zeptal se mne, jestli vím, jak se u nás dělá beton, aby byl vodorovný. Chvíli jsem se snažil hledat odpověď a on mne z té rozpačité snahy vysvobodil, když řekl, že se položí souběžně dvě prkna pomocí vodováhy do projektované výšky, mezi ně nalije beton a přetahováním třetího prkna přes ta dvě vznikne vodorovná plocha. Na brigádě v Rusku na velkém staveništi vodováha nebyla. Na spodní část podlah velkých hal pro slepice byly nejprve navezeny velké kameny a na ně po celé ploše nalit beton. „Místní dělníci a my studentští brigádníci jsme v gumovkách po kamenech klopýtali, často jsme padali a snažili se hladítky za sebou urovnávat povrch,“ řekl. „Jirko, oni neměli vodováhu,“ dodal. Každá slepičárna stála jeden milion rublů (bylo to tehdejších deset milionů našich korun).
Stěny slepičáren pod Uralem v roce 1968 byly, stejně jako podlahy, betonové. Beton se lil do bednění ze dřeva. Míchal se v kalfasech lopatami a do šalunku přelíval fankami a také, a to hlavně, přímo z kalfasů. Protože byly nehorázně těžké, tak těm dvěma, kteří se s kalfasem snažili dostat po žebříku nahoru, občas kalfas spadl, někdy s ním a žebříkem i ti dva.
Uprostřed brigády přivezli z tisícikilometrové vzdálenosti hromadu oken k osazení do betonových otvorů ve stěnách. Okna byla asi o tři centimetry větší, než připravené otvory. Kladivy, někteří měli dokonce ke kladivům majzlíky, mnoho lidí mnoho hodin zvětšovalo otvory v betonu, aby okna mohla být osazena.
V jedné z hal neodtékal odpad. Někde v hlubině se do otvoru provalily kameny nebo beton při stavbě. Mnoho lidí mnoho hodin majzlíky zvětšovalo otvor do stran a do hloubky, než se ucpávku podařilo najít a odstranit. Tedy chaos a šlendrián místo kvalifikovaného stavebního vedení a dozoru.
Studenti s kalfasy stále padali ze žebříků, všude byl naplácaný beton smísený s hlínou. Někdo řekl, že by bylo mnohem snazší udělat z fošen nájezd, beton vyvézt nahoru kolečkem a lít do šalunku shora. Kolečko ale na stavbě neměli. Honza Palach hrozil stávkou, když hostitelé neseženou kolečko. Nakonec mu umožnili, aby spolu s řidičem nákladního auta jel kolečko shánět. Řekl mi, že jeli na sever i na jih tak jako z Prahy na obě hranice naší republiky. Kolečko se jim za celý den sehnat nepodařilo. „Jirko, oni neznají kolečko,“ řekl smutně.
Řekl jsem něco jako: „Nic lepšího se ti nemohlo stát, než na místě vidět ten středověk, tu bídu, tu drzost těch negramotných mužiků, kteří nám sem ze stepí a zemljanek přišli zvěstovat, jak to má chodit v civilizovaném světě.“ Byli jsme všichni (my naivní) ohromeni tím jejich nedávným zákeřným přepadením (21.8.1968) a nikdo nechodil pro silná slova daleko.
Honza mluvil o řadě detailů, které si pamatuji proto, že jsem je brzy poté a pak mnohokrát vyprávěl. Později mi docházel význam toho vyprávění ve spojení s 16.1.1969, kdy se upálil. Nejspíš by mi ty věci nikdy neřekl, nebýt právě "přátelské pomoci" přivezené z Moskvy 21.8.1968 na tancích. Končil povzdechem “Měl jsi pravdu“ či nějak v tom smyslu. Oba jsme věděli, že tou pravdou myslí názor na velkého východního bratra a jeho velmocenskou politiku, nyní opět z Ruska vyvážený Brežněvův neostalinismus." (konec citátu).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6187
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 19:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já teda mám pocit že na stavbách je bordel dost obecně.

Kdysi u nás jeden z mých ex kolegů dělal v bytovém družstvu a byl přejímat byty. Vše OK do mementu než někoho napadlo cvičně spláchnout hajzl - následovala potopa. A když bylo zjišťováno proč tak proto že od mísy pouze "nafintěné" na zemi jaksi nebyl odpad...

A abysme nebyli jen v minulosti - koukejte kolem sebe třeba na silnice. "Makaj stroje nejmodernější", ale povrch je tak v prdeli že se na podzim položenej asfalt do jara rozpadá.

Jinak já byl ke konci Unionu v několika tamních fabrikách a nelze říct že by v nich byl bordel větší než u nás tehdy. Ba vím o provozech kde je u nás dnes binec větší než u nich tehdá...
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 20:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: "Makaj stroje nejmodernější", ale povrch je tak v prdeli že se na podzim položenej asfalt do jara rozpadá.

Když ono se to dělá tak, aby bylo za rok zas co opravovat :-) Třeba záplaty se plácají rovnou přes mokré zabahněné díry atd. Máme v rodině jenoho co dělal 5 měsíců u "lepičů děr".

”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 21:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se podívám na starší fotky (i oficiální) např. z výstavby prvních úseků metra v Praze, řekl bych, že je tam značně větší nepořádek, než na nynějších stavbách. Za socialismu stavby také doprovázely dlouhodobé a rozsáhlé zábory veřejných prostranství - což se dnes dost minimalizovalo, neboť stavebník za tyto zábory musí platit.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6205
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 21:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No při stavbě metra asi byly lepší geologický podmínky protože na rozdíl od dnešních tunelů se tyto nepropadaly

A že by u stanice metra Národní byl zábor nějak krátkodobej a málo rozsáhlej... (a to se tam staví píčovina kterejch je Praha plná)
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 22:30:32    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Zábory veřejných prostranství byly tenkrát také částečně dány dostupností stavebních materiálů, které se na stavbu navážely, když "zrovna byly", takže nikoliv podle potřeby, ale mnohdy s předstihem a musely se někde na stavbě uskladnit. Dnes zavoláte, zítra máte.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6794
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 11:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak, změna je hlavně v organizaci práce, tehdy každý stavební nebo montážní podnik disponoval ještě obrovskou skladovou základnou mimo vlastní staveniště, kde měl zásoby nejrůznějších druhů materiálů, které pak průběžně používal. Dnes se nakupuje od dodavatelů přímo pro konkrétní projekt v množství, které se celé spotřebuje a potřeba skladování je minimální.

"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 21:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neapol - Plzeň 0:3, druhý tým Itálie na kolenou, triumf stvrdil Tecl
14. února 2013 17:54, aktualizováno 21:19
Fotbalová Plzeň je blízko osmifinále Evropské ligy. V úvodním duelu prvního kola vyřazovací fáze zvítězila v Neapoli jednoznačně 3:0. V prvním poločase byla lepší, krásně se trefil Darida. Po přestávce, kdy domácí neproměnili několik vyložených šancí, udeřili Rajtoral a v poslední minutě Tecl.

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/neapol-plzen-evropska-liga-d0x-/fot_pohary .aspx?c=A130214_175417_fot_pohary_min
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 21:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes skončili MS v biatlone,ktoré po 1.raz organizovala ČR.Gabriela Soukalová,bronzová medailistka / zmiešaná štafeta / nielen dobre behá na lyžiach a strieľa ale i hezky spieva.Na youtube som objavil video,v ktorom Gábina spieva relaxačný hit. http://youtu.be/xqSYNBZgx2E
Martin123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 03. března 2013 - 20:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jste se dívali na vzkaz TV HOVNA?
Klikni
Můj názor:na HOVNU se opravdu dlouho nedívám,zprávy oprvdu na utreni ,ty Americké stupidity mě opravdu nebaví,...

Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici .
Můj kanál na You Tube: http://www.youtube.com/user/belkin541?feature=mhee
PzC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.103.40.247
Odesláno Pondělí, 04. března 2013 - 07:10:12    Odkaz na tento příspěvek  

zprávy oprvdu na utreni
Zabudol si na ich slušne vychovaných redaktorov
Martin123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2012

Odesláno Pondělí, 04. března 2013 - 17:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PzC:Zabudol si na ich slušne vychovaných redaktorov
Prý nový prezident...BUDOUCÍ a nebo s vítězným kandidátem

Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici .
Můj kanál na You Tube: http://www.youtube.com/user/belkin541?feature=mhee
ad přilepenej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 15:59:16    Odkaz na tento příspěvek  

Přílepo, posílej si ty lidi na nádraží do Braníka, když v Radotíně nepracuješ. Děkují pracovníci žst. Praha Radotín.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám Chávez podlehl rakovině. USA se jistě radují, jak se jim ta práce povedla.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám Chávez podlehl rakovině. USA se jistě radují, jak se jim ta práce povedla.
Jj, americké ozařovací radioaktivní satelity už se přesouvají nad KLDR, teď je na řadě Kim Čong Un

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 16:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždy mi v této sekci přišly některé hlášky uživatele Cogwheel vůči církvím jako poněkud přehnané. Tímto se mu omlouvám a přikládám informaci, jaký jsou to hajzlové - nejen to co ukládá zákon, dá se vzít i to, co neznalej nad rámec zákona vydá, tak proč to jako komouši v roce 48 nezahrát o level vejš, než je právo:
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
v posledních dnech a týdnech došly na adresy mnoha muzeí a galerií žádosti územně příslušných biskupství ohledně zpřístupnění veškeré dokumentace a evidence sbírek za účelem zjištění, zda se ve sbírkách dotyčného muzea či galerie nenacházejí předměty, které tvořily původní majetek církví a náboženských společností ve smyslu § 2, písm. a), zákona č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými řády. Na základě § 18, odst. 4, uvedeného zákona je požadován přístup ke zmíněným informacím a mnohdy dokonce i poskytnutí kopií evidence sbírek či jiných dokladů.
V této souvislosti bychom Vás rádi upozornili, že dle § 4 uvedeného zákona jsou povinnými osobami ve smyslu zákona, tedy těmi, kteří jsou povinni poskytnout přístup k evidenci sbírek a popř. i vydat movité věci, které pocházejí z majetku církví a náboženských společností, pouze stát, organizační složky státu, a rovněž jím zřizované příspěvkové organizace. Tuto povinnost tedy nemají muzea a galerie zřizované jinými subjekty včetně krajů, měst a obcí a pochopitelně ani muzea soukromá, podniková, spolková atd. Toto stanovisko ostatně podporuje i právní názor vydaný pro Regionální muzeum v Teplicích, který Vám také zasíláme v příloze této informace.
Doporučujeme proto všem členským institucím AMG a popř. i institucím, které nejsou členy AMG a potýkají se s obdobným problémem, aby svou odpověď formulovaly v duchu této informace, tj. že nejsou povinnými osobami dle § 4 zákona č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi. Předpokládáme navíc, že jednotliví zřizovatelé vydají obdobné doporučení či metodický pokyn pro jejich příspěvkové organizace.
Muzea zřizovaná městy a obcemi, jejichž zřizovatelé nepožádali o převedení sbírek ze státu na město nebo obec, by se měla obrátit na Ministerstvo kultury ČR, které je o této problematice informováno a mělo by poskytnout informace k dalšímu postupu. Ani v tomto případě ale muzea či galerie nejsou povinnými osobami dle § 4 předmětného zákona a nejsou tudíž povinna poskytovat kopii evidencí sbírek či jiné dokumentace.
Jsme samozřejmě připraveni poskytnout další informace či doporučení v této oblasti a uvítáme, pokud nás budou členské instituce AMG informovat o průběhu a vývoji událostí, popř. o dalších požadavcích ze strany církevních institucí.
Se srdečným pozdravem PhDr. Luděk Beneš, předseda Asociace muzeí a galerií ČR

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 23:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fico: Kašlite na mňa, Slovensko potrebuje olympiádu

Kandidatúra na usporiadanie zimnej olympiády v roku 2022 má podľa premiéra 33-percentnú šancu na úspech.

Agentúrne spravodajstvo sme nahradili autorským článkom denníka SME.

POPRAD. Slovenská a poľská vláda budú naďalej pokračovať v spoločnom úsilí o usporiadanie zimnej olympiády v roku 2022.

Vyplýva to zo stredajšieho spoločného zasadnutia v Poprade. Obidva kabinety vidia v spojení síl veľkú šancu na úspech aj v konkurencii so Švajčiarmi a Nórmi, ktorí rovnako deklarovali záujem zorganizovať jedno z najväčších svetových športových podujatí.
Fico: Zabudnite na mňa!

Róbert Fico i Donald Tusk sú presvedčení, že podobná príležitosť zviditeľniť obidve krajiny nikdy nebola a dlho ani nebude.

Olympiáda na oboch stranách vo Vysokých Tatier by podľa nich prispela k nebývalému rozvoju cestovného ruchu a infraštruktúry, zároveň by vzniklo množstvo pracovných príležitostí.

Na Slovensku by mali súťažiť športovci v alpskom a akrobatickom lyžovaní, rovnako, ako Poliaci máme záujem o hokejový turnaj. Aby sa však mohol odohrávať v dvoch krajinách, potrebuje súhlas Medzinárodného olympijského výboru.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6749303/fico-kaslite-na-mna-slovensko-potrebu je-olympiadu.html#ixzz2OyLRTi1u
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 00:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zimná olympiáda v znamení dvojek.Slovenské Anténa Hitrádio v stredu večer poslucháčom predstavilo aj hit,ktorý by symbolizoval olympiádu 2 krajín.Phill Collins-Two hearts
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 19:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nadrozmerný hit XXL s posolstvom Ježišovho víťazstva nad smrťou.Veľkonočná nedeľa je najväčší kresťanský sviatok a na Slovensku,v Rakúsku i v Nemecku budú všetky hypermarkety i obchodné centrá zatvorené.Bohužiaľ v ČR zatiaľ nie. http://youtu.be/jT9s5v6WUZU
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 10:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, tak, penízky pěkně sem:
Martin123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 20:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co sníh?U nás v Beskydech se tych 30 cm a více nasnežilo.

Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici .
Můj kanál na You Tube: http://www.youtube.com/user/belkin541?feature=mhee
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 10:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peter Bič Project-Thinking about you. Pohodový hit už prenikol i do českých rádií. http://youtu.be/yHerXw5yvRE Live v štúdiu Rádia Expres Bratislava
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 22:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Táto krásna blondýna je od 4.4.Miss Slovenskej republiky.Vo finále bojovali i dve sestry,jedna z nich je 2.vicemiss
Monte_walsh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 29. dubna 2013 - 15:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy:...Bohužiaľ v ČR zatiaľ nie....

U nás raději chodíme do obchoďáků než do kostela.

Requiescat in pace.
PV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 54.245.171.43
Odesláno Středa, 01. května 2013 - 15:51:00    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska mi dcera říkala, tati já sem byla taková najivní nána, když jsem v roce 89 šla s vlajkou a klíčema na václavák a neposlechla tvé rozmlouvání, protože ty jsi tu dnešní zprivatizovanou a rozkradenou republiku viděl už tenkrát naprosto přesně a jasně. Já jen odpověděl, Marcelko, byli jste mladí a koukali jste na svět přes růžové brýle a nezkušenosti, ale nezoufej už je nebezpečně blízko doba, kdy se půjde na václavák znova, protože takhle by to dál s touto zdevastovanou vlastí nešlo a už je na*raná opravdu velká část národa!
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 13:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chcete se svést M131 1549 ? podivejte sem www.spdk.cz a přitom navštívit vystavu modelů
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 22:19:24    Odkaz na tento příspěvek  

PV: už je na*raná opravdu velká část národa!

Ano, ale tak akorát v diskuzích na internetu. Český občan se nezmůže na nic. V roce 1989 jej také museli zvenčí "popíchnout", aby vůbec byla provedena nějaká revoluce.
A to nebyl internet.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 18:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Štrbskom Plese pred 5-hviezdičkovým hotelom Kempinski...Na wellness pobyte sa stretli Slováci,ktorí milujú víťazstvá.Po dnešnom hokeji im ale zostanú len ŠPZ s anglickým výrazom pre výhry
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 19:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Co to je?

Můj web
ARmpee832 362 068
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 2-2013

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 20:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Útok hackerů??

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.