K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 09. 11. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 09. 11. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6451
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 23:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K problematice záloh bych si dovolil vaše nápady za dispečink doplnit jednou větou: Na myšlení jsme tady MY!

jak potom řešíte nepředvídané střídání řidičů
Ubezpečuju vás, že dojdou-li mi oficiální zálohy, tak většinou do deseti minut seženu pět dalších lidí. Kolegové u nás jezdící to znají [happy]. Tak nějak jsem nedávno při té spadlé troleji u prokopáku vyměnil za čtyřicet minut 15 trolejbusů za autobusy. A odpolední záloha byla dávno doma [happy].

A také je zde jedna obrovská výhoda pardubického dopraváku: jedna vozovna + jeden dispečink + všichni se známe = přesně vím, kdo bude jako záloha akční a můžu mu svěřit i mimořádné úkoly a kdo bude rád, když to jenom odsedí.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6452
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 23:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě rozvedu možnosti "kde sehnat někoho na neplánované střídání". Možností je nepřeberné množství (modelový případ - v 15:30 volá řidič že je mu zle a potřebuje střídat):
a) vrátím do práce již odešlou zálohu
b) podívám se, jestli mi v kancelářích ještě nedlí například kolegové 2554 a další, kteří by si šli zajezdit
c) oslovím brigádníky, kteří na ten den nedostali práci (prioritně kolegu 2040, bo bydlí kousek od DP a většinu odpoledních od začátku po své práci nestíhá)
d) oslovím řidiče, kteří jezdili jen krátkou ranní
e) zavolám řidiče z volna
f) další lidi se smlouvou na vedlejšák dělají na denním ošetření i u vrchního vedení. Kdyby to opravdu hořelo, nechají své hlavní činnosti a jdou zachraňovat hromadnou dopravu
g) taky se můžu poptat někoho z krátkých šejdrů, jestli si to nechce prodloužit
h) všichni na dispečinku máme i vedlejšák řidičský, takže můžu povolat i volného dispečera

Navíc portfolio brigádníků DPMP obsahuje spoustu lidí, kteří přijdou ochotně dojezdit třeba i jen pár koleček, aniž původně na ten den měli směnu plánovanou. Opakovaně vyzkoušeno a myslím že i na některých zde účinkujících.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 00:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O.K. u nás nás sveru je to tak.
Je období. Byla doba, kdy bylo lidí dostatek a rád někdo "přiběhl na telefon", z pozice dispečinku pohoda.
Ale zase se vrátila doba, kdy lidé chybí, z pozice brigoše VPP pohoda, takže ale všechny možné varianty již vyčerpá výpravčí, při sestavování rozpisu služeb, pak z pozice dispečinku nezbývá, než záloha.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6453
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 00:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhoda většího počtu brigádnických a vedlejšákových smluv u nás je v tom, že část z těch lidí si ani nedává požadavky přímo rozpisářkám, ale když je oslovíme, tak mezi nimi většinou (spíš vždycky) někoho "ukecáme, aby si šel vydělat peníze". V letech 2000-2006 jsem byl já sám v DPMP jako externí brigádník a těch směn získaných až od dispečerů a to i na poslední chvíli ("jseš ve vaně jo? Tak to nevím jak to stihneš, ale za deset minut u vás na točně střídáš"), tak těch jsem dostal snad desítky.

Mimochodem pro tohle operativní nasazování na posledních chvíli jsou nejméně použitelní naši řidiči-důchodci. Ty mají totiž víceméně každý den nějakou práci a o další zase moc nestojí, protože tím by si jen dřív vyčerpali limit odpracovaných hodin. Takže těm bych volal až v případě opravdu nějakého epochálního průšvihu.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16124
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 01:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

část z těch lidí si ani nedává požadavky přímo rozpisářkám, ale když je oslovíme, tak mezi nimi většinou (spíš vždycky) někoho "ukecáme, aby si šel vydělat peníze"

Jo, já jsem si dal požadavek na ježdění naposledy někdy na podzim 2010, možná na jaře 2011. Přesto mám za loňský rok asi 17 směn, a to bydlím 220 km od Pardubic, takže se mi musejí směny nabízet dostatečně předem a je tu značné riziko odmítnutí, protože mám ještě čtyři další zaměstnavatele, kteří po mě občas taky něco chtějí, zásadně pak po mě tu a tam všichni požadují přítomnost na pracovišti ve stejný den a ve stejný čas [happy]

Teď jsem třeba musel odmítnout čtvrtek O 1501 [sad][sad][sad], protože už jsem měl naplánovanou nějakou pracovně kontrolní aktivitu, ke které je třeba souhra několika faktorů, která nastává jen párkrát do měsíce (já mám čas, kolega má čas, řidič G. pojede linku do mého rodného města a pojede turnus s odjezdem "od nás" v 15:10).

Navíc portfolio brigádníků DPMP obsahuje spoustu lidí, kteří přijdou ochotně dojezdit třeba i jen pár koleček, aniž původně na ten den měli směnu plánovanou. Opakovaně vyzkoušeno a myslím že i na některých zde účinkujících.

Jo. To se pak stane, že takhle v noci ze čtvrtka na pátek v 2:31 zazvoní telefon a dispečer vám oznámí, že vám právě napsal ranní od 4:10, takže by bylo vhodné vypnout počítač a jít spát. No a tak jsem vypnul počítač a šel spát.

A druhý den vám pak v mailu přistane tohle:


Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6455
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 01:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem ten poslední řádek toho screenu z dispečerského hlášení rukopis autora nezapře [happy].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 19:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí jsem cestou na byt na zastávce Holubova narazil na odstavenou 379, pro kterou si zrovna přijel odtah, co mě ale překvapilo bylo, že ten náklaďák si k ni najel zezadu. To se takhle dá táhnout trolejbus "pozadu"? Protože přece i tažené vozidlo musí někdo řídit a takhle když vlastně couvá si to nějak s tím řízením nedovedu představit.

http://www.youtube.com/paul2no
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 22:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba měl zaseklou fajfku v trolejích a jinak než couvnutím trolejbusu nešla stáhnout dolů ...

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 22:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhradník: nene, sběřače už měl dole stažené a zaháknuté v hácích.

http://www.youtube.com/paul2no
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 02:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U 379 došlo k problému na některé nápravě, takže tahač zřejmě nejprve tímto způsobem připravoval následný odtah. Podrobnosti nevím. Pokud by ale došlo k nutnosti vléci vůz pozpátku (tedy s nefunkční zadní nápravou), musel by být povolán minimálně Vápeníkův "tank" se zvedákem:-)
353: je to přesně tak, náš dispečink je teď maximálně operativní a zdroje dokáže plně využít. Na rozdíl od dřívější doby jsou všichni členové schopní Pánové na svém místě a přitom jedni z nás. Všichni jsme na jedné lodi a potřebujeme se navzájem. Dřív to byl spíš nepřístupný a často panovačný hrad, který "podřízeným" v jejich samozřejmě nenárokovatelných potřebách vstříc téměř nevycházel. Oko za oko, v případě náhlého provozního problému se na oplátku většina otočila zády. Pamatuju se, když jsme byli v době 50tých oslav podniků a tr tehdy s historií v Ostravě, že jsem byl úplně paf z toho, jak funguje dispečink. Byl otevřený a všichni si s dispečerem, který vypadal jako všichni ostatní řidiči, tykali a bavili se s ním jako se sobě rovným třeba o fotbale. Pro mě něco neuvěřitelného. Prostě pohoda, která je teď i u nás:-D Ovšem, jak jsi uvedl, nevýhoda velikých podniků se samostatnými vozovnami jednotlivých "trakcí": např. operativní náhrada bus za kleklý tr na trati je nemožná. Náhradní tr se na místo nedostane za pár minut, musí holt po dráze a navíc Ova není poměrově tak univerzálně zatrolejovaná jako Pce. Už výluka se musí hodně předem zajišťovat s autobusovou vozovnou. Natož, aby dispečer vyměnil za chvíli téměř celou tr výpravu za busy;-)... Tam by to nešlo, i kdyby je zázračně měli k dispozici. Ač trolejbusáci mají samozřejmě řidičák na "nižší" déčko, do autobusu tam sednout nemůžou, nemají interní typový zácvik. Prostě by ani někteří nevěděli, jak se s těmi všemi čudlíky a páčkami zachází...
A to, že se tady všichni známe, je opravdu výhoda. Dispečeři už ví, koho můžou vzbudit ve 2 ráno, aby naklusal na první trojku, a že např. volat někomu před polednem nemá smysl, ale dotyčnému zase nevadí jezdit případně až do rána...:-D

Od roku 2007 trolejbus 320
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16129
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 08:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na rozdíl od dřívější doby

Řekneme si příklad "od dřív".

Mám o víkendu odpolední zálohu, na dispečinku sloužil dispečer, který tam už pár let nepracuje. Jmenovat netřeba. V 15:00 se chystám utéct, když mě odchytí dispečer s tím, že trolejbus linky 3 s odjezdem od nádraží v 15:00 má problém a ať si vezmu autobus a jedu místo něj. Vezmu si autobus, nafoukám vzduch a vyjedu. Bohužel, přede mě se dostane pomalu jedoucí tahač táhnoucí náhradní trolejbus k nádraží, takže nakládám cestující až v 15:10. Dojedu do Bohdanče, na náměstí mě předjede onen vyměněný trolejbus, který sem dojel manipulačně, takže já dojedu na točnu a bez lidí se vrátím do Pardubic.

Přitom... Na trojce jezdí o víkendu 4 trolejbusy, které vyjedou od nádraží v čase t = 0, zpět dojedou za 56 minut a pak tu mají 24 minut pauzu. Takže stačilo říct řidiči trolejbusu s příjezdem v 14:56 a odjezdem v 15:20, ať to vezme za kolegu (tedy odjezd 15:00, příjezd zpět 15:56 a dál jede ve svém čase 16:40) a řidič nepojízdného trolejbusu by jel v 15:20, zpět by byl 16:16 a v 16:20 už by jel zase ve svém čase.

Takhle to stálo podnik zbytečných 2x 10 km za můj výlet do Bohdanče a peníze za hodinu mojí práce navíc.

Ovšem, jak jsi uvedl, nevýhoda velikých podniků se samostatnými vozovnami jednotlivých "trakcí": např. operativní náhrada bus za kleklý tr na trati je nemožná. Náhradní tr se na místo nedostane za pár minut, musí holt po dráze a navíc Ova není poměrově tak univerzálně zatrolejovaná jako Pce. Už výluka se musí hodně předem zajišťovat s autobusovou vozovnou. Natož, aby dispečer vyměnil za chvíli téměř celou tr výpravu za busy;-)... Tam by to nešlo, i kdyby je zázračně měli k dispozici. Ač trolejbusáci mají samozřejmě řidičák na "nižší" déčko, do autobusu tam sednout nemůžou, nemají interní typový zácvik. Prostě by ani někteří nevěděli, jak se s těmi všemi čudlíky a páčkami zachází...

Na tohle je krásný případ Plzeň. Pokud mám správně vypozorováno, trolejbusová záloha vypadá tak, že sedí řidič ve vozovně a má tam trolejbus. Když je problém, odveze trolejbus do města a předá ho kolegovi nepojízdného vozu. Ten tak vynechá jedno kolo, což ovšem při zdejších intervalech obvykle není žádný zásadní problém.

Ano, je sice autobusová vozovna (dokonce ve stejném areálu) a tam autobusová záloha, ale to je jiná organizační jednotka. Tady to totiž vypadá tak, že:

Je dispečink, ten je v budově vedení DP a tam sedí dispečeři, kteří řídí a organizují provoz. Jsou dvě vozovny (tram a trol+bus), každá trakce je samostatná organizační jednotka, má svého vedoucího, svého referenta rozpisů služeb, svoje řidiče (takže např. řidiči trolejbusů mohou s autobusy jezdit jako vedlejší pracovní činnost, v době, kdy jim to rozpis služeb a předpisy dovolí). V každém tom středisku je výpravna a v ní výpravčí, ten řeší výměny vozů apod., dál je tam pak disponent, tomu se řidič hlásí ráno do služby, dostává desky s jízdním řádem, stazkou, klíčky od naftové nádrže a další drobnosti.

Jo, ono to tu taky nějak funguje, nijak to nezpochybňuju, zdejší DP určitě moc dobře ví, proč je to řešeno zrovna takhle a ne jinak. Ale...

Odpolední směna 28/4, autobus B732. Pauza 20 minut na konečné u autobusového nádraží. Minutu před odjezdem jdu nastartovat autobus, nic. Klíčkem to nejde, z motoru to nejde, odklopením takového toho poklopu v zadní části podlahy taky ne, takže voláme výpravnu. Během 20 minut mi dovezou nějaký Citelis a seberou mi Karosu, aby jí mohli oživit a odvézt do podniku. (Nevím, jak moc je to pravidlem, ale pokaždé, když jsem hlásil nepojízdný autobus, rovnou bez ptaní mi dovezli nový a pak začali zjišťovat, co je s tím starým.)

"Moje" cestující už mezitím odvezl další spoj, takže je zbytečné, abych jel po lince. Takže vezmu vysílačku a volám dispečera, že už mám jiný autobus a co mám jako dělat, jestli čekat na další odjezd a nebo zkusit dojet manipulačně do Bukovce nebo "kam to stihnu" a po lince zpět. "To se zeptejte ve výpravně." OK, volám výpravnu a kladu stejný dotaz: "To se zeptejte na dispečinku." Odpověděl jsem, že tam už jsem se ptal a poslali mě do výpravny. No a tak jsem zvolil osvědčenou metodu "sám sobě dispečerem", dojel jsem do Doubravky, otočil se na konečné trolejbusu a zpět do města jel ve svém čase, jen s asi pětiminutovým zpožděním, které jsem do příjezdu na konečnou srovnal.

Pro případné rejpaly dodávám, že to je jediný můj zážitek tohoto druhu, takže z toho prosím nic nevyvozujte o (ne)kompetentnosti vyšších míst, ale trošku mě to zarazilo. Přece jen jsem z Pardubic zvyklý, že dostanu od dispečera jasný a konkrétní pokyn, co mám dělat (a sem řadím i pokyny typu "Udělej to, jak chceš a bude to správně.")

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6460
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 13:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no: 379 - problém na zadní nápravě, takže když jsi to viděl, spíš si jen vykládali hevery a jiné náčiní k provizorní opravě před odjezdem do DP vlastní silou.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6466
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 21:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomínka na trolejbusy před deseti lety - 284 fotek z mého archivu najdete tady:
http://353.rajce.idnes.cz/Trolejbusy_DP_Pardubice_v_roce_2003

Ty samé fotky jsou na FB:
tady, mělo by se to zobrazit i na FB neregistrovaným

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 21:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč jsem se nenarodil dřív abych mohl taky něco takového zachytit!?

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6467
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 22:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zachycuj dnešek, i ten bude přece jednou historie [happy].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
PeDál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 22:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Kdo by to byl řekl, že deset let udělá strašně moc...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6468
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 22:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3966
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 23:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U těch autobusů se mi hrozně líbí ten kontrast sedmistovky x nový Ciťáky. A linky 900. Fotky z BČOV, taky super. [happy]

Bus-mafiaKiss Delta
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16143
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 01:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano... Před deseti lety v dubnu jsem si udělal řidičák na trolejbus, před deseti lety v červenci jsem v DP podepsal pracovní smlouvu, před deseti lety koncem září jsem si koupil první digifoťák, před deseti lety v říjnu jsem začal předstírat inteligenci a vědomosti na pardubickém ústavu pro dopravně postižené...

28.9.2003 jsem měl odpolední trojku s ...



Ty dveře jsou takhle divně otevřené proto, že jsem netušil, že na přední dveře jsou dva vypínače, kde jeden je otevírá celý, druhý jen půlku - a venkovní tlačítko zavírá právě jen tu půlku.
Večer se mi taky povedlo dojet bez zapnutých předních světel až k Intersparu, kde tehdy nebylo veřejné osvětlení, takže mi bylo divné, že nějak nevidím na cestu. Jo, nějaký protijedoucí trolejbus na mě před tím blikal, tak jsem na něj taky zablikal, abych odpověděl na pozdrav...

29.9. jsem měl odpolední třináctku



... a takhle to tehdy vypadalo na Dubině:



30.9.2003 odpolední dvojka



5.10.2003 - exkurze ve vozovně pro kamarády z Plzně. Ta 392 je čerstvě dodaná...



8.10.2003 - odpolední 11 (dodnes si pamatuju, že jsem to dostal po telefonu ten den dopoledne)



9.10.2003 - krátká ranní 11. Pod číslem 907 se tehdy jezdilo do vozovny.



A ve vozovně úplně první pardubická "velmi celovozová" reklama:



12.10.2003 - Velká Pardubická. Moje byla ta 95.




14.10.2003 - odpolední 13



16.10.2003 - autobus 82 na šejdru. Z toho dne pochází pohádka o malém červeném tlačítku.




17.10.2003 - ranní osmička





A ještě jsem si u nádraží vyfotil odklonovou čtyřku:



18.10.2003 a devítka



Autobus byl dodán ten rok v červenci.

Napsaná zpráva je větší, než maximální velikost povolená administrátorem. Délka zprávy je omezena na 15 kB. Váš příspěvek má 18.3 kB. Zkuste zprávu rozdělit na dvě nebo více částí.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16144
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 01:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21.10.2003 - šejdr




Ve vozovně ještě 392 na jedné z mnoha zkušebních jízd před uvedením do provozu a noční autobus 14:



22.10.2003 a odpolední 12




23.10.2003 a odpolední 11



Dopoledne ve vozovně jsem fotil tohle:



To není provozní vůz, to je v péči dílny.

Překročil/a jste limit pro počet vložených obrázků, nyní nemůžete vkládat žádné další.
Limit pro Váš počítač je 50 obrázků za den a současně 300 obrázků za týden.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3107
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 18:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentační foto nové CVR na ev.č.212 (bývalý "bordelbus").



Jedna z těch reklam, kde DP dělá reklamu konkurenci...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuba J.)

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 4-2012
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_J proč BORDELBUS - Gimlet není bordel??? [happy]

Je on dlouhý žlutý trolejbus,jezdí jako žádny jiný bus...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6488
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tahle reklama je opravdu podivná, nejen tématem, ale i tou unylou modrou barvou ... podle "majitelky" autobusu měla být aspoň červená [happy]. Třeba takhle:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3108
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

solaris408: ale přezdívalo se mu tak kvůli té reklamě.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6489
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je ale ubohá přezdívka a v životě jsem ji neslyšel. Ze včerejška jiný plyňák, s reklamou už nějakou dobu neměnnou.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DP je opravdu hodně pitomý, že dovolí pronajmout své vozy pro takovouto reklamu...

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6490
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám že smlouva DP s reklamkou na celovozové reklamy asi elimuje jen reklamy vysloveně porušující zákon. Ale uznávám že to heslo "Jde to i jinak" je fakt divný...

EDIT - jedině že bychom recipročně vyžadovali reklamu na DPMP v AAA [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
S_u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2009

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neco tady nesedi
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6491
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 20:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SU: Nesedí, ale protože nejsme v Hradci, kde si aktivně všechny nepojížděné stopy rozebírají, tak problém zbloudilé dvojky se během pár vteřin vyřeší projetím točny Sluneční a pak na kruháku hurá na správnou trasu.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 21:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 03:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S_u: dík, chtěl jsem to sem taky dát (info: foto jsem od S_u vzápětí přes BT získal), protože zmínkou o svém jediném výletu s 13 na Slovany jsem to okamžitě zakřikl:-) Tentokrát ovšem došlo k "momentary lapse of reason" až na kruháku, což je z mé nepřítomnosti za volantem na fotce zřejmé:-D Ale jak jsem nedávno psal a 353 zmínil, nejen pardubickým zadrátováním, ale hlavně množstvím manipulačních nelinkových odbočení lze v případě provozní mimořádnosti leccos někudy objet. A taková anomálie nemusí být jen nehoda, jiná neprůjezdnost nebo porucha vedení, ale třeba právě chyba řidiče... A v tomto případě jsem ani žádnou zastávku nevynechal, jen jsem cestující pokochal krátkým poznávacím šotovýletem za krásami Kauflandu:-D Slovany jsou ale zrovna problém, tam to už spravit nejde. Vlastně by i šlo, odbočení ze Slovan na Drážku je technicky možné, ale bez asistence min. dvou manipulantů může dojít k poškození sítě a v křižovatce k nehodě, protože zrovna tam nikdo protijedoucím přednost nedává. Typický problém ostrůvků. Jsou jen stavebním doplňkem křižovatky, který nemá na přednost v jízdě vůbec žádný vliv. Jenže v praxi odbočující vlevo za ostrůvkem mívají záhadně mylný pocit, že "už" jsou na hlavní... Vůbec už si z autoškoly nepamatují, že vždy jde pouze o to, z které (hlavní nebo vedlejší) komunikace ke křižovatce řidič přijíždí. Její vlastní tvar, rozměr nebo jakékoli ostrůvky jsou pro přednost v jízdě naprosto bezpředmětné...

Od roku 2007 trolejbus 320
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16161
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 12:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DP je opravdu hodně pitomý, že dovolí pronajmout své vozy pro takovouto reklamu...

Cosi k tématu - podobné rozvratné reklamy se u nás tu a tam objeví. A srovnejte s Německem...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 03:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, ale mně reklama na osobní přibližovadla nepřijde nevhodná. Spíš úsměvná. Pokud někoho přesvědčí, že je např. lepší v zácpě trčet za vlastním volantem a šedivět, tak ho fakt lituju. Jo, kdyby to byla reklama na konkurenčního dopravce v oboru, bylo by to asi divné. Ale trasa AAA Polabiny- Dubina po vlastní ose: "ode dveří ke dveřím" budete rychlejší o celé 2 minuty!! ...nebo taky ne... (pokud ale vyjedete ze své garáže a hned tam zase najdete místo na zaparkování) Ovšem zaplatíte za to vč. NEOPOMENUTELNÉ amortizace všech nákladů -cena auta, roční povinné platby, STK, pravidelné výměny všeho druhu, drahé opravy- za cestu v km ve finále nějakých směšných cca 40-50 korun. Které v tu chvíli ale samozřejmě fyzicky nevnímáte. No nekupte to, když to můžete mít jedenáctkou za pár korun a v zimě bez škrabání zmrzlého auta a následnou jízdu v hubertusu a rukavicích se studenou spotřebou i 15l/100km:-D

Od roku 2007 trolejbus 320
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16165
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 22:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardubický Ikarus zbloudilý na východ:

http://fotobus.msk.ru/vehicle/70530/#n284465

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 23:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam těch původem pardubických vozů může být podstatně víc. Viz třeba tenhle, kde původní provozovatel není uveden, ale na první fotce je na vraku jasně vidět cedule "Manipulační jízda".
http://fotobus.msk.ru/vehicle/75641/#n82396

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16167
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 07:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom nepochybuj. Celý večer jsem se na tohle téma bavil s kolegou z Ruska, který se stará o ruskou databázi autobusů. Namátkou...

http://fotobus.msk.ru/list.php?mid=1309 - Studenti Agenti

http://fotobus.msk.ru/vehicle/553766/#n702084 - autobus, který za půl roku v Rusku prostřídal víc SPZ, než za 15 let u nás

http://fotobus.msk.ru/list.php?serv=0&cid=10&mid=165 - spousta českých karos (Čas Znojmo apod.)

http://fotobus.msk.ru/photo/429393/

Tohle bude asi originál Pražák, má nad dveřmi výstražné světlo, to prý Ikarusy jinde neměly. Povídal kolega 2435 a ten to musí vědět, protože je taky originál Pražák. Takové originál pražské Ikarusy se dají potkat třeba i v Bulharsku ve Varně a Blagoevgradu a určitě i jinde.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
z_pardubic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.244.34
Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 12:53:17    Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 15:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych takovou technickou poznámku. Jaký má důvod to, že v Pardubicích na vozech MHD není možné, aby se během jízdy měnil obsah transparentů? Například to, že na panelech na boku vozů běhají i zastávky, které přitom vůz už dávno projel. Nebo informace o odklonu. Modelový případ, přijíždí pětka na Třídu míru, a na čelním panelu stojí: "Dubina, JEDE OBJÍŽĎKOU". Jak objížďkou, přes zastávku Na Okrouhlíku, nebo co? Proč ta informace o objížďce nemůže zmizet hned po odjezdu trolejbusu ze zastávky Gorkého, kdy se vrací zpět na normální trasu? Neberte to ode mě jako rýpání, ale jako pohled nepardubičáka, co je zde pouze na studiích. Vám to tu možná nepřijde, ale věřte, že pro lidi co to tu neznají to může být opravdu silně matoucí.

http://www.youtube.com/paul2no
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 16:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no: Na linkách 4, 8 a 27 je vidět, že to v Pardubicích technicky možné je. Ty jedou půlku trasy s jedním cílem a půlku s jiným.

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16170
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 17:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taková 18 -> 918 do Mikulovic...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
jukr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.195.46
Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 18:24:51    Odkaz na tento příspěvek  

tr man na lince 27 to zrovna moc vidět není.
27 Pardubičky točna jede odklonem. Odklon mezi Dukla náměsti - co, kde jede odklonem?
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 18:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jukr: Já jsem jen psal, že se transparenty v průběhu jízdy mění...

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 20:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Tohle bude asi originál Pražák, má nad dveřmi výstražné světlo, to prý Ikarusy jinde neměly.
Pokud tam to světlo nepřibylo dodatečně při nějaké větší opravě poté, co v roce 92 šly všechny pardubické Ikarusy hromadně do Prahy. [happy]

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
rejpalek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.195.46
Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 23:18:22    Odkaz na tento příspěvek  

27 Pardubičky točna jede odklonem. Odklon mezi Dukla náměsti - Pardubičky točna - licencovaná trasa - kde jede odklonem?
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 00:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám zkušenost z pětky, že se lidi často chodí např. na tř. Míru směr Židov ptát, jestli se dostanou tam a tam. Nechápu, proč jen tr vozí odklon celou trasu, když všem buslinkám se po odklonu vrací původní panel...

Od roku 2007 trolejbus 320
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6507
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 00:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco tmy z Bohdanče.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 9-2011

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 20:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba taková linka 14 směr Čivice - u DP nápis "jede odklonem" mizí. Zato u linky 5 směr Dubina, nápis na Spravedlnosti nemizí.
Možná je to jen u některých linek špatně nastavené.

Nové webové stránky o železnici
YouTube kanál
Facebook stránka
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 20:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine,taková linka 14,no jen aby to nebylo řidičem,dneska bych to chápal,je si jaksi došlo ke změně... [lol]

Je on dlouhý žlutý trolejbus,jezdí jako žádny jiný bus...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16175
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 22:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke změně skutečně došlo, protože O 1401 jsem měl mít původně já a vyměnil jsem si to za O 303 a Solaris 408, protože se chci dostat domů dřív jak v sedm ráno, protože jsem trolejbus neměl snad rok a v Bohdanči jsem nebyl, ani nepamatuju. V této souvislosti pár otázek:
Odkdy se Bohdaneč v ráji jmenuje autobusové nádraží?
Odkdy je tam směrem do města ta nová zastávka ještě před potokem?
Odkdy linky 3 a 18 projíždějí zastávku Semtín, vlečka?
...a ještě bych rád poděkoval za zkrácení jízdní doby.

K otázce změny nápisu na displeji řidič dnešní odpolední čtrnáctky uvádí, že na to nemá žádný vliv a že to dělají dva Japonci. Jmenují se Onoseto a Onosamo.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6512
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 22:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že trolejbusový guru má tebou poptávané změny pečlivě zapsané. Už jen kvůli tomu že do toho mega zálivu v Ráji musel posouvat troleje.

Jo, kdyby jízdní doby byly všude jak na víkendové trojce. Snad jen v Bohdanči si před večerním zkrácením úseku točna - náměstí ze dvou na jednu minutu si tu minutu šetřím na začátku, abych nemusel na náměstí stát a čekat na čas. Zbytek pak odsejpá pěkně plynule.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6513
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 22:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hle, minimálně na přejmenování a projíždění jsem ti našel odpověď tady:
http://www.dpmp.cz/zmeny-od-11122011-detail/

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
maly zvedavec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.195.46
Odesláno Středa, 06. listopadu 2013 - 14:41:09    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz: zda se nezvažuje při změně JŘ na lince 27 prodloužit ranní/odpolední kolo (K – končí na st. Dukla,náměstí - na K – končí na st. Dukla,točna). můj názor je takový, že pro DP se téměř nic nezmění ( stejně se tam jezdí otáčet), někomu (bydlícím na kpt.Nálepky)by to mohlo pomoc v tom, že by nemusel čekat na jinej bus, nebo jít přes půl Dukly. Je to jen moje myšlenka, průzkumy a jiné navrhy můžou mít jinou myšlenku.Děkuji za jakékoli myšlenky, a neposílejte mě ..někam.. prosím.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6517
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 06. listopadu 2013 - 18:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý zvědavče, my tě ale pošleme jinam. Konkrétně sem http://www.dpmp.cz/dotazy-a-reklamace/ .
Ale předpokládám že protože Dukla, točna neleží na trase linky 27 by se musela měnit kvůli téhle změně licence, tak v tom může být zakopaný pes. Ale třeba dostaneš jinou odpověď.

A ze včerejška po delší odstávce zase jezdící trolejbus 345.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 18:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes už e.č.345 na 104 [vypravci].



(Příspěvek byl editován uživatelem Kuba J.)

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 23:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obnova části chybějících příspěvků (bez části obrázků a odkazů):

Tr_man - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 09:21:20
Martine, a neměl jsi trochu zpoždění? [wink] Nová zastávka se, aspoň myslím, dělala někdy o letních prázdninách roku 2010. Změna cílů na lince 14 fakt nebyla nijak ovlivněná, stejně jako u linky 24 to mění automaticky počítač.

Martin_j - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 12:24:59
Martine, a neměl jsi trochu zpoždění? Jo, hlavně na posledním spoji. Ono vyhazovat v Bohdanči pána, který strká do strojku Potvrzení o dobití Pardubické karty - a u Globusu hrozně nenápadnou slečnu, která beze slova projde davem kolem kabiny a která si údajně kupovala SMS jízdenku, ale žádná jí ještě nepřišla, to trošku zdržuje, obzvlášť když jsou oba natvrdlí a nechápou, že Vystupte si znamená opravdu Vystupte si. Mimochodem, minulý víkend mám rekord. Za sobotu jsem z trolejbusu autobusu vyhodil 14 lidí, což jsem docílil tak, že jsem měl záchvat pracovní aktivity a papírové jízdenky jsem kontroloval opravdu všem (krom tří cestujících, kteří se mi po nástupu nějak "ztratili v davu"). Jezdil jsem jedničku s koncem asi v 23:15, což je směna, kde se po osmé večer zhruba polovina pracovní doby prostojí na konečné. Kdybych měl s sebou ve voze jednoho palubního revizora, rozdal by jen za ten večer 14 pokut, z toho by se v pohodě zaplatila jeho mzda a ještě by zbylo... [uhoh] Jo, kdyby tak po večerech chodili pravidelně revizoři... V běžné pracovní dny večer by to mělo smysl hlavně na spojích do průmyslových zón na desátou večer, tam je taky docela úrodno, v pátky a soboty večer kdekoliv ve městě a v neděli na spojích z centra k různým studentským ubytovacím zařízením... (Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)

všímálek malý - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 16:41:08
Vypadá to, že má Martin trochu zpoždění. Mimo lakomé cestující, kdy se zpozdil (jak píše), z důvodu sjednocení práv cestujících, mu ušel rozdíl mezi lety 2010 a 2013. Nic ve zlém, taky mi rozdíl někdy uniká.

maly zvědavec - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 16:50:58
K tomu "JEDE ODKLONEM", řešení nějaké mimořádnosti, třeba i ohlášené (nějaké závody po ulicích města) s nutným odklonem (objížďkou) nebo omezením provozu mimo vyvěšené jízdní řády. Pak to může vyznít jako "JEDU NĚKAM jinudy než je v jízdním řádu psáno. Pochopil bych to třeba první den změny trasy, ale měsíc a více už mate do další ho odklonu.

maly zvědavec - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 17:12:01
Dotaz: co bude na displejich při návratu na licenční trasy? "JEDE PO TRASE JAKO VLONI"/"JEDE UL.TEPLÉHO"/"JEDE ODKLONEM PO PŮVODNÍ TRASE", aby si cestující všimli změn v trasování do původních (lonských?)tras. Nechci rejpat, jen mě dopalují dotazy na stanicích "jedete ..." a s tím spojené zpoždění a možný újezd přípoje dle JŘ.

353 - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:11:28
Nechápu přesně o co anonymovi z 77.236.195.46 jde, ale podle mne prostě má linka stálou trasu a když jede jinudy (den, měsíc nebo půl roku), tak jede odklonem. Taky bychom si mohli vzít vzor na sever od nás, tam pro jistotu na transparentech mají vždycky jen cíl. Takže polovička všeho ve městě má na čele i na boku jen "Terminál HD". A kudy to na něj dojede, to ať si každý zjistí jak chce.

maly zvědavec - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:33:12
Odklon znamená (alespoň pro mne) i když to někdy nevypadá, že spoj nejede dle rozpisu zastávek psaných na JŘ. Ale mohu si to vykládat jinak, nebo to mít i vícero významů samozřejmě.

maly zvědavec - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 22:12:14
Odklon - jako třeba v létě l.č.10 směr Masarykáč - Dukla - na odklonu - změněná trasa - neobsluhuje zastávky - správný termín.

Trolejbus374 - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 22:54:03
Martin96, solaris408: a co jsem tady -hernajs už- napsal:-D: na VŠECH buslinkách odklonová orientace na panelech po návratu na licenční trasu VŽDY mizí, na trlinkách nikoli. Důvod nevím. Přijde mi to jako s prominutím debilizace tr trakce a to nikoli poprvé. Všechny novinky, zlepšováky a jiné vychytávky pro cestující probíhají vždycky na autobusech. Proč proboha? Lidi se po městě přepravují trolejbusy! Tr linky jsou bez debat páteřní s celkově daleko větším přepravním objemem. Autobusové linky jsou jen doplňkové a zajišťují dopravu do okrajových částí, okolních obcí a nárazově do průmyslových zón. Výjimkou je snad šestka, která by už ale zasloužila účelné přetrasování, protože 90% otrávených zákazníků vozí zbytečně najetou trasou (proto je v úseku Gorkého- Palackého 18 tak narvaná). Pro úsek Zbor.n.- Sukova stačí (dle neměnné zkušenosti) interval 30min jiné linky (právě té 18, která by to mohla místo 6 přes S.K. Neumanna posbírat...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6520
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 00:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

324 jsi nefotil? Přijel jsem na Slovany jen pár minut po téhle fotce 345.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3129
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 14:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tou jsem odtamtud (z točny) odjel.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 11:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na jedničce dneska krouží 384. Pro ty, kteří si ji nestihnou vyfotit sami, jsem přidal 3 fotky na web... [wink]

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Pumpkin756
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2012

Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 12:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak dlouho je to co na linku byla o víkendu naposledy vypravena 14Tr , já myslim že naposledy sem před 2 roky fotil 345 nebo 347. A ještě 2 krát 379 snad se ještě podíva do provozu[happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem Pumpkin756.)

http://pumpkin756-models1.webnode.cz/
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 12:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli se nepletu, tak naposledy to bylo v zimě (9. února 2013), kdy jezdila 376 na nějaké dlouhé trojce.

EDIT: Ta 379 už bude hodně stará fotka, víc než 4 roky má změněnou reklamu.

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích