K-report
 

Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 08. 03. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 08. 03. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 20:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kamery Liberec:
VOZOVNA TRAMVAJÍ LIBEREC
TERMINÁL FÜGNEROVA + KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK + ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.45
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 11:16:46    Odkaz na tento příspěvek  

včera v pozdních hodinách odposlechnuto z vysílačky:
23:21, Tango 102:"Tango 612, kde jste? čekáme na Vás!"
Tango 612:"jsem v Pavlovicích, křižovatka a čekám na pokyn!"
výsledek: zdržení spojení o 8min.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 13:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento e-mail mi přišel jako odpověď na můj dotaz, proč se nekupují velkokapacitní autobusy:

Dobrý den,

Váš podnět byl dne 13.2.2013 zaevidován na ředitelství DPMLJ, a.s. S jeho obsahem a Vaší stížností na přeplněnost vozidel byl seznámen management společnosti.

Děkujeme Vám za podnět a za to, že služby DPMLJ, a.s. využíváte.

To jen tak pro zajímavost. Jsem moc zvědavý, jestli to bude mít smysl nebo ne.

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

Irisbus364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 15:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lbc: ty seš jak umanutej, pochop už jednou pro vždy že na Liberec dva kloubáky stačej. nebo jsi tak hloupoučkej že to co jsme ti tu už jednou nebo vícekrát psali že jde i o zázemí atd. nedokážeš pochopit?

Řidič: konečná vystupte! Ozve se: když už, tak paní Konečná prosím vystupte!
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 16:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Irisbus364: Stačí, aby nás připomínkujících bylo více, a jsem si téměř jist, že se to jistě někde promítne - buďto v JŘ nebo právě ve vozidlech. A jelikož nákup vozidel je pro DPMLJ velký výdaj, tak doufám, že jej bude investovat s rozumem a s maximálním přihlédnutím k požadavkům cestujících.

viz Dopravní podnik se zabývá podněty cestujících MHD a reaguje rychle

PS: Je to jen o lidech. A pokud se lidem líbí současná nedostačující situace tak prosím, ať si takhle směle jezdí dál. Mně se tato situace nelíbí a tak dělám vše proto, aby se tu už konečně něco změnilo.

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

Libčus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 19:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se svezl opravdovým TEDOMem. Bo není TEDOM jako TEDOM . Všiml jsem si, že na střeše jsou jakési kryty. Nevěděl jsem, co se pod nimi skrývá, až mi to došlo. Já seděl v nadčasovém voze a považte, plyn si vozí na střeše! A na stropě si vozí kameru. Jen nevím, zda jsem zamával domů ...

Reportáž o kameře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Libčus.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Libčus.)

Poloha -- Služba -- Cíl -- Odchylka
---
328
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 7-2009

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 22:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamera ve voze 516...

DPMLJ uvedl do provozu první autobus s kamerovým systémem... No, mám pocit že už je ta kamera ve voze 516 už skoro půl roku... Ale to jen na okraj...

Divím se že vedení podniku a provozní mistři z garáží připustí aby konkrétně vůz 516 brázdil linku 16.
Do té doby dokud byly Tedomy v garážích ČSAD a měli své stálé řidiče, kteří se mimo jiné o svá autíčka starali, nikdy nevypadaly tak jako teď. Na vozech lítá všechno co má jen ruce a autobusy vypadají tak jak vypadají. Ale i tak se najdou dvě vyjímky a to jsou vozy 514 a 516.
Konkrétně na voze 516 jezdí opravdu PÁNI ŘIDIČI, kteří se nadále o své auto perfektně starají, přes jakoukoliv nerovnost nebo přejezd se skoro vznášejí a co jde, si také i sami opraví. Tito PÁNI ŘIDIČI s tím autem prostě cítí a váží si ho
Takže tady máme perfektně vymazlený auto s perfektní posádkou a proto ho dáme na největší dobytčák na Hamrštejn těm špínám??? Je tohle normální??? Dobytkům, kteří věčně neplatí, v autobusech dělají bordel, flušou, drobí, čmářou po stěnách a když je nedej bože okřikneme, tak nám začnou nadávat do rasistů a kdo ví čeho... Těmto nepřizpůsobivým prasatům bych tam nestrčil ani starej šuplik bez sedaček. Ať si choděj pěšky
I tak je tam ta kamera úplně k hovnu, když pořádně zabírá jen střed autobusu. Kam si sedají cikáni??? I malému děcku je jasné že jedině dozadu. A pokud si šikovně sednou na zadní trojku k motoru, tak tam prostě vidět nebude, protože soudruzi v Tedomu ve výrobě montovali mezi dveře pouze skleněné tabule, které byly kouřové. Ta kamera má být umístěná především v zadní části vozu, tam kam řidič nevidí.
To co se v dnešní době děje je k nepochopení. Ano, jezdí zde i poctiví a slušní lidé z Noviny nebo i Machnína, ale i tak by zde stačila nějaká tuctová SORka, nějaký tuctový City Bus nebo i starší Tedom. Ale proč tam budu cpát autobus o který se mi perfektně starají dva profíci? To je za trest?
Nevím, ale byly časy kdy si nadřízení, ale i cestující vážili špičkových řidičů profesionálů. Koukám, že dnes je řidič jen součást autobusu

Cestující se ve zdejší MHD bojí... Tak jak si DP cestující rozmazlil, takové je má. Není to tak dávno, co zde bylo mistrovství a jezdily zde i autobusy s řidiči jiných dopravců. A bohužel sami nevěřili, co všechno si zde cestující dovolí na řidiče i celkově při jízdě autobusem uvnitř vozu.

A jen tak mezi námi... Kdopak ty kamery asi bude muset zaplatit??? Ano, samozřejmě že poctiví a slušní cestující v narůstající ceně jízdného. Opět na to všechno dojede slušnej poctivej blbec...

Je to bohužel smutné, ale je to pravda...


A tady jen tak na okraj něco málo ze včerejší sněhové nadílky z Radčič jednoho kolegy od konkurence

Asi budu blejt...
trošku soudnosti
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.138.19
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 08:02:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dolfi-Nehul: Ano kamera je ve vozidle již nějaký čas namontována, avšak nebyla zapojena a zprovozněna. Čekalo se na povolení ÚOOÚ. Takže zprovozněná byla až teď, tj.po obdržení povolení k provozování od dotyčného úřadu.
V čem je vůz 516 tak vyjmečný? Je ve vlastnictví DPMLJ jako ostatní vozy (aspoň tak je to uvedené v techničáku). Kamera je umístěna ve střední části vozidla zcela logicky. Jinak s obrazovým materiálem se dá prostřednictvím SW různě pracovat (různé úhly pohledů, přiblížení apod.). Takže co uvádíte není pravdou.Rozlišení kamery je zcela vyhovující pro potřeby DPMLJ. Nemotejte dohromady hrušky s jablky.Určitě DPMLJ nezdražil jízdné, aby mohl namontovat kamery do vozidel, to je trošku demagogie. Učelem je zvýšit pasivní bezpečnost na dotčené lince, což si myslím, že je krok správným směrem, neboť DPMLJ již vyčerpal všechny dostupné prostředky na této lince. Jinak pozor, v Hamrštejně bydlí i velmi slušní lidé, tak je neházejte do jednoho pytle. Jinak nechápu Vaši úvahu: tzv. PÁNI ŘIDIČI nesmí jezdit linku č.16 ? Ptám se proč ? Protože jsou VIP dle Vás, proč ???? To asi není správná cesta vůči ostatním kolegům.
Jinak závěrem chci říct,že cokoliv udělá DPMLJ pro bezpečnost cestujících JE SPRÁVNÉ !!!!
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 10:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

612: a koukl ses treba do sluzebniho jizdniho radu uvedene sluzby? Rekl bych, ze chyba zde neni na strane ridice. Ma totiz v JR poznamku u casu v zastavce Pavlovicr krizovatka. A to PD, coz pro nej znamena odjezd na pokyn dispecera. A on cekal na pokyn. Kdyby tam mel PN, dalo by se diskutovat. To je nahlasit prijezd dispecerovi. Myslim, ze chyba je jinde. Proc to hazos na ridice? Aha asi proto, ze je to ridic BL. A co kdyz ridic sl. 70 a DP nenahlasil.prijezd z Radcic na uvedenou zastavku? No radsi pises jako neregistrovany, co? Priste se zamysli, nez neco napises. Urcite se zname.
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 10:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trošku soudnosti: Pokud se dá kamera prostřednictvím SW natáčet a přibližovat, tak se omlouvám, beru to zpět a souhlasím, že ta kamera k něčemu určitě bude. Na tom videu od uživatele "kamera" je vidět bohužel pouze jeden pohled a z toho jsem usoudil, že bude zadní část bez dostatečné kontroly.
Ale pozor, já jsem slušné cestující z Hamrštejna určitě neházel do jednoho pytle. To bohužel momentálně házíte Vy. Celou dobu je zde řeč o našich barevných spoluobčanech a o nikom jiném. A když tak přemýšlím, tak bych si i dovolil říct, že ve stanici Hamrštejn nastupuje takových 80 - 90 procent pouze barevných . Zbytek jsou poctiví cestující.
A v čem je vůz 516 tak vyjímečný??? No, docela jste mě překvapil, protože si člověk všímá. Ale i tak Vám poradím, zkuste se dotyčným vozem a jeho posádkou svézt. Sedněte si dopředu a sledujte. A pak se svezte (když už je řeč o Tedomech) např. Tedomem č. 501, 502, 511, 512, 513...
Nezlobte se na mě, ale napsat (nebo tvrdit), že je vůz ve vlastnictví DPMLJ a má to i napsané v techničáku, to může říct pouze "jezdič" a člověk, který si takových věcí neváží.

Asi budu blejt...
Irisbus364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 14:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trošku soudnosti: hmm a jste si na sto procent jistý že kamera byla zprovozněna až teď? Tuším že záznam byl již pořizován od doby kdy byla představena na Dni otevřených dveří. Proto byla na tento den vybrána právě 516. Tak mi netvrďte že byla zapojena až teď. Píšete že kamery se pořizují proto aby byla zvýšena pasivní bezpečnost cestujících, tak a teď bych mohl namítnout že by mohli být znevýhodněni ostatní lidé kteří bydlí v Liberci. takové sídliště Rochlice a třeba i Vesec a Doubí, tam by také určitě občané uvítali kamery. Tudíž si myslím že namontovat v celkovém počtu 4 kamery je trochu trapné, ale na linku 16 dostačující. Akorát nechápu jednu věc, z vlastní zkušenosti vím že pokud byl na obzoru nějaký incident s uzeným Jánošíkem vždy jsem si to vyřešil sám. Dokonce jsem z nich vyloudil i trochu té slušnosti. Nalejme si čistého vína, tato kauza je trochu mediálně nafouknutá. a ještě se vyjádřím k tomu v čem je ta 516 tak výjimečná: přesně jak píše Dolfi, jezdí na ní opravdu PÁNI ŘIDIČI kteří se tomuto autobusu plně věnovali, přes koleje, jakékoliv nerovnosti jezdili s citem a tudíž bus trpěl minimálně. Pokud jste si někdy sedl hned za první dveře musel jste si všimnout řádného pořádku a to nemluvím o kvalitě jízdy. Za jednoho z nich se zaručím více jak 40-ti letou praxí za volantem a to je si myslím dost. Proto nechápu Proč zrovna jim byl autobus jakožto přidělený opět odebrán. Když porovnáte zbytek vozového parku co do úklidu a jízdy tak je to kolikrát i o život, dříve si lidé vážili PANA řidiče, byla to autorita, co je dnes? Jen póvl co sedí a točí kolečkem. A co jsou cestující? raději nebudu ani psát co si o nich myslím, a z těchto lidí si DPMLJ sedne vždy na zadek a dá jim ve všem za pravdu, je mi z toho zle protože nikdy nedá pořádně na své zaměstnance. Jistě vozy jsou ve vlastnictví DP to vám nikdo nebere a máte pravdu ale zrovna u těch dvou je to tak trochu nespravedlnost. Trochu jsem ale odbočil, to hlavní co jsem chtěl napsat je, že pokud bych jako dopravce uvažoval o tomto kroku, určitě na takovou linku nenasadím nový a zatím jediný bus, samotná kamera nic neudělá. Myslíte že někomu naplácá na když se bude chovat jako čuně? určitě ne. Nezabrání totiž ničemu. takže bych jako rozumný kompromis viděl to namontovat zbylé kamery do starších buď Tedomů a nebo nějakých tuctových Sorek. to jest můj názor. A myslím si že ani Vám by tato situace nebyla zas až tak příjemná kdyby se jednalo o Vaši osobu a byl jste jako tito řidiči.

Řidič: konečná vystupte! Ozve se: když už, tak paní Konečná prosím vystupte!
Irisbus364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 15:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ještě k té kameře byl jsem jak se zdá uveden v omyl co se týče záznamu, jednotka pro záznam byla dodělána až po obdržení povolení, muj dojem vznikl při dni otevřených dveří, kdy jsem viděl přímé záběry kamery na připojeném notebooku.

Řidič: konečná vystupte! Ozve se: když už, tak paní Konečná prosím vystupte!
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 16:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska je,pánové,bohužel každý zaměstnanec a tím pádem i řidič,pouze nákladová položka na které se managament a akcionář snaží jen ušetřit.To že se stará o autobus je pro ně jakousi samozřejmostí a vztah k přidělenému vozu je pod jejich rozlišovací schopnosti a věcí kterou z pohodlí svých služebních limuzín nejsou schopni ocenit...bohužel

(Příspěvek byl editován uživatelem Kadel6.)
milan183
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.112
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 16:56:38    Odkaz na tento příspěvek  

tak beru, kamera ve voze 516. A co takhle dát třeba další kameru do vozu 360? Hmmm? To si nikdo nedovolíte. To je to samé, jako před 2 roky se 333. Stejný řidič, stejné přidělení a nikdo jiný se na to nedostane.
Irisbus364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 18:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kadel6: nezbývá mi nic jiného než souhlasit a je to bohužel smutná realita.

Řidič: konečná vystupte! Ozve se: když už, tak paní Konečná prosím vystupte!
Jardikouu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 20:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milan183: Nevím co se stalo ale tomu řidiči už ji sebrali .... už několik dní (týdnů) jezdí na Ciťácích nebo jiných SORkách, dneska jsem s ním jel a měl Ciťák
Libčus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 20:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. 612 - zase jeden z trapných pokusů pošpinit BL

Ad. Dolfi - rozhořčení chápu. V návalu vzteku to je skoro román. V době, kdy se šetří každá koruna a na nákup nové techniky se horko-těžko shánějí prachy, firma si dovolí dát všanc takřka funglovku. To je vskutku zvláštní. Jak dopadne, těžko soudit, ale léty je již myslím dokázané, že opravdu, jde-li volant z ruky do ruky, pak je životnost hodně malá. Že je 516 luxusní záležitost, o tom žádná. Měl jsem tu čest a potěšení. Snad bude příležitost na poradě zjistit, co vedení k tomuto kroku vedlo.. Na druhou stranu, je to vedení, my jsme "dělníci". Demokracie v tomto směru funguje v ostatních firmách (nejen v Česku) opravdu pomálu.

Ad. milan 183 - nechápu souvislost kamery s řidičem přidělenému k 360. (dříve 333, 375?, 475?). A to si myslím zrovna kousl do nechtěného. Ano, ty vozy byly vždy čisté a v pořádku. Že se stal terčem posměchu od kolegů, to je jiná věc.

Poloha -- Služba -- Cíl -- Odchylka
---
328
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 17:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kadel6: Naprosto souhlasím.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 10:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo se tady nedávno ptal, jak to vypadá s 376. Tak jen pro info, 376 už má strojky a i ev. čísla. Bohužel je očíslovaná stejně tlutými čísly jako vozy Bus Line, tento typ čísel je strašný

Asi budu blejt...
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 17:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejspíš dostala strojky z 395, která je prodaná.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 17:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu vědět komu byla prodána?

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Peťan299
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 18:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

395? Nedávno jsem se ptal...prý slouží jako záloha pro Vratislavice...?
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 18:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NO co jsem se dnes doslechl, byla prodána tento týden a prý spolu ještě se třemi Citybusy z řady 35x. Údajně někam do ostravy a snad mají jít na Ukrajinu či co. Ale je to jen z doslechu.
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 19:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, 395 údajně sloužila jako záloha na Vratislavice. Asi už není potřeba, tak ji prodali. Také jsem slyšel, že někam na Ostravsko.
City Busy čísel 357 a 359 jsem v pátek viděl projet myčkou a na skle kabiny jsem zahlédl papír s nápisem "dočasně odstaveno". Koukal jsem na to z dálky, tak nevím jestli jsem viděl dobře.

Asi budu blejt...
Jardikouu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 23:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši neví někdo jak je to s vypravováním busů BL na linky v Lbc ? Je nějaká nepsaná (či psaná) odhoda že BL bude zajišťovat třeba linky 12-22 a zbytek je DPMLJ nebo se prostě nasadí tam kde to zrovna je potřeba ?
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 23:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jardikouu: BL má přidělené určité konkrétní služb na stálo a ne linky nebo tam kde je třeba, to by v tom byl docela bo...l, nemyslíš? Musí v tom být systém.
milan183
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.14
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 09:26:50    Odkaz na tento příspěvek  

ad Jardikouu:

Všude možně jsou ty služby inteligentně poskládaný. Jen tady třeba v Lbc řidič během služby za 8h vystřídá např. linky 22, 24, 12, 20, 18, 14, 15. Někdy to je co kolo, to jiná linka a mezitím několik manipulačních přejezdů z konečných na konečnou
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 09:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnesk po dlouhé době na linkách MHD Liberec opět vůz 376. A vůz 377 je v garážích také připraven.
Libčus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 16:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nebyla to onehdá nádhera?

Poloha -- Služba -- Cíl -- Odchylka
---
328
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 18:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libčus
376
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.216
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 19:42:55    Odkaz na tento příspěvek  

Tak hned prvni den mela 376 nehodu. Vcera na terminale odrbala vuz BusLine 623. Byt to opacne, uz se tu rozvadi, jaky maji ridice. Ale takto se mlci. Hm.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 22:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

376: Vzhledem k tomu, jaký řidič onu 376 řídil, se ani nedivím, že to tak dopadlo. Holt, jednou to přijít muselo...

A když jsme u těch řidičů..
Někteří řidiči BusLine jsou taky zdá se mi trochu mimo. Nevědí, kde na terminálu staví linka, kterou právě jedou, ba dokonce neznají některé trasy, nevědí jak se má nastupovat po dvacáté hodině a klidně nechají otevřené všechny dveře a je toho ještě mnohem víc..

A teď klidně do mě, se vším jsem se již setkal osobně...

(Příspěvek byl editován uživatelem Lbc_4ever.)

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 7-2009

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 11:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

376: Nebylo to první den v provozu. Den před nehodou byla 376 venku jako záložní auto. Až bude čas, dodám fotku.

Lbc_4ever: člověče, tobě se pořád něco nelíbí... Teď pro změnu zase řidiči BL. Ty si myslíš, že když nastoupí nový řidič u DP, tak je mistr světa a umí vše??? Kolikrát tam také pěkně perlí. A proč ti vadí, že řidiči BL po 20. hodině mají otevřené všechny dveře??? Oni třeba větrají, občas se totiž stane, že ti nastoupí někdo méně voňavý a ten smrad se nedá dýchat. Buď tak hodnej a vrať se raději k tématu "KLOUBÁKY"...

Asi budu blejt...
Jardikouu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 14:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lbc 4ever: Hele nejsou to jen řidiči BL ale i DPMLJ, během posledních 14 dnů se mi 2x stalo že na terminálu řidič přejel zastávku a musel ho objet (zajímavé že to vždy bylo na stanovišti linek 13,16,22,24,26- směr DS)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 16:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé, mně se to stává jen s BL. Ale Dolfi, s tím větráním ani zdaleka nemáš pravdu, tady jsem si jistý.

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 7-2009

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 21:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lbc_4ever: Žádný předpis řidiči nezakazuje otvírat všechny dveře, právě naopak. Proč bych je neotevřel. A i já se občas spletu nejen na terminále ale ina trase a to tu jezdím už 7 let. Ono když jedeš každý kolo jinou linku, není se co divit.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 21:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaký má v tom případě smysl nástup předními dveřmi? V létě to chápu, ale v zimě..

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

milan183
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.91
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 01:37:44    Odkaz na tento příspěvek  

ad Lbc:

Na to Ti dokážu odpovědět. Je to hlavně kvuli bezdomovcům, tmavočechům atd. Takový "psychologický efekt" to plní
milan183
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.91
Odesláno Čtvrtek, 28. února 2013 - 01:44:51    Odkaz na tento příspěvek  

no a jinak musím souhlasit jak s Lalinem a Dolfim. Nikde to není napsaný, že nesmí otevírat všechny dveře a to, že někdo "přejede" sloupek, tak to se prostě stane. Nedávno jsem v neděli brzo ráno byl na terminále a linka č.12 směr Pavlovice na terminále zastavila až hned za linkou č.25 a ta stála u svého správného označníku. Stačí se jen zamyslet a to je hned. A to byl řidič DP, nikoliv BL.
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 11:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slíbená fotečka vozu 376 prvního dne provozu na záloze


Asi budu blejt...
host z hk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.84.215
Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 17:07:52    Odkaz na tento příspěvek  

Včera jely dva vaše citybusy přes Hradec směr Vysoké Mýto.
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 01. března 2013 - 22:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byly to ex 356, 357 a 359.

Asi budu blejt...
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 10:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dolfi: kdo je koupil nevíš? ... dík

Deníček železnice v Liberci (sledovačka motorových vozů ŘADY 843-TS 831,TS 832,nákladní doprava,mimořádnosti)
RYCHLÉ VLOŽENÍ ČÍSLA HNACÍHO VOZIDLA DO LIBERECKÉ ŽELEZNICE
KAROSY B732 - nejlepší autobusy
356,357,359
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.132
Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 10:43:34    Odkaz na tento příspěvek  

Jedou někam za Ostravu, do nějakýho bazaru.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4020
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 11:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koupil je autobazar Vrbice

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 02. března 2013 - 18:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky chlapi

Deníček železnice v Liberci (sledovačka motorových vozů ŘADY 843-TS 831,TS 832,nákladní doprava,mimořádnosti)
RYCHLÉ VLOŽENÍ ČÍSLA HNACÍHO VOZIDLA DO LIBERECKÉ ŽELEZNICE
KAROSY B732 - nejlepší autobusy
milan183
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.192
Odesláno Pondělí, 04. března 2013 - 10:40:00    Odkaz na tento příspěvek  

přátelé, mám technický dotaz. V tram jsem si přečetl výňatek ze SPP pro MHD Lbc a Jbc. Kolik vlastně stojí SMS jízdenka pro zónu Lbc? Tam je psané, že 24kč a hned vedle je ten návod na SMS jízdenku a tam se píše, že stojí korun 25,-! Tak jak to teda je?
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 04. března 2013 - 22:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Asi budu blejt...
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 05. března 2013 - 16:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

377 dnes také v provozu. Zřejmě kvůli tramvajové výluce.

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 7-2009

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 17:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sance pro fotografy. Zitra na linkach MHD v Liberci ve flotile spolecnosti BL opet vuz s ev.c. 610. I kdyz verim, ze sem da foto jeste dnes z garazi. Ale verte, ze vuz na lince nepujde prehlednout.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 19:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, ano. Jedná se o jasně červený, dvounápravový SOR BN 12 se třemi dveřmi, nejspíše s manuálem a hlavně se zelenými panely Ach jo, každý pes, jiná ves.

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)

www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí.

Petrd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 06. března 2013 - 19:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lalinoddubu+Lbc_4ever: To vypadá na tenhle.

Kočka mňouká, pes štěká a lidé si stěžují ...
610 SOR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.201.24.116
Odesláno Středa, 06. března 2013 - 19:45:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ta Sorka ev.č.610 má automat.
Jardikouu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 12:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta SORka dneska viděna na FGN (foto bbohužel není; linka 27) ale na pohled vypadá velmi dobře, jen co mi vadí jsou ty panely.... Nevim od jaký to je firmy (taky buse či bustec ? ) ale ta barva je příšerná záříto až do Prahy :D
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 16:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video v čase 03:01 - 05:05 - "DPMLJ bude kupovat nové autobusy"

V záběrech z Fügnerovy lze zahlédnout i nový přírůstek Busline - vůz 610

Kamery Liberec:
VOZOVNA TRAMVAJÍ LIBEREC
TERMINÁL FÜGNEROVA + ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
Jardikouu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 18:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jo přijde mi škoda nahrazovat některé Citybusy, myslim že jich je většina ještě v dobrém stavu, navíc 100 mil. na 22 nových busů nevim kde chce DPMLJ vzít
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 22:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda pánové, je to tady s Vámi bída... Čekal jsem nějaké první fotky "rudého ďábla" z provozu a nic... Takže pár foteček ze včerejška po příjezdu do garáží. Autíčko k nám bohužel přijelo trošku k večeru a fotil jsem ho mobilem, takže to berte jako nouzovky






Asi budu blejt...
Davelbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. března 2013 - 23:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čirou náhodou jsem s 610 dnes jel a mé dojmy: svezení s tím není nejhorší, na sedačkách se dá v pohodě vydržet těch běžných 10-15 minut jízdy, automat snad kromě prvního přeřazení necuká. Co je ale hrozný je kravál, kterej jde od motoru, když zabírá. No a panely se mě osobně líbí, jel jsem z Ruprechtic sídliště na lince č. 14 směrem na FGN a už když se bus vynořoval od Jiráskovy na tu rovinku, tak i v tý mlze šlo přečíst co že to jede.

Některé jedince napadají samé kraviny, použijte nejprve mozek, než něco vyplodíte...
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 07:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyz se poprve objevily oranzovy panely, taky to vadilo a dnes je to v poho. Jinak 610 ma panely BUSE. No na severu moravy Veolia pouziva prevazne tuto zelenou. Dle mne novy panely, at oranzovy nebo.zeleny jsou urcite viditelnejsi.a.citelnejsi.
Jardikouu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 08. března 2013 - 08:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo tak to zase musim uznat že viditelné to je Jinak hoši neví někdo jestli jich přijde víc ?