K-report
 

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 19. 12. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 19. 12. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. listopadu 2013 - 21:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Prahy do Berouna je hranice Prahy hned za Zličínem, takže proběh PIDu na území Prahy je minimální.
Z Prahy na Dobříš je hranice Prahy za Zbraslaví, takže se musí najít sponzor na tu pražskou část.
SID od Berouna na Zličín lehce naráží na nedostatek odjezdových stání.
Dlaší problém bych viděl ve standardech ROPIDu, které SID busy ani zdaleka nevidí, takové 3.14 jako hlášení zastávek, stavění na všech zastávkách i když není frekvence, označníky, označení busů. Pak dodržování jízdního řádu, s tím bude mít zrovna SID do Berouna problém.
Co půjde na velekravín to jsem sám zvědav, soukromníkům se asi chtít nebude.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7609
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. listopadu 2013 - 22:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noo možná že by se dalo něco od Mníšku co vymetá prdele typu Řiť[rofl] nebo Jíloviště oseknout pokud by frekvenci Mníšek - Praha bral třeba v sedlech rychlík od Příbrami/Dobříše. Podobně by asi šlo zcivilizovat linky krz Prudnou a sloučit zdickej vymeták s 380, čímž by se taky něco asi dalo ušetřit.

Dodržování jízdního řádu na Berouně jako proč? Že se to bude sekat ve špičkách nebo v dobách nákupních kdy je totál zazděnej Zličín je asi jedno zda pod PIDem nebo SIDem. A zrovna Robotranz není z těch kde by se nějak extra nadjíždělo.

Hlášení zastávek blbost není a je to věc velmi užitečná. Stačí jet potmě někam kde to neznám. Označník taky píčovina není. Označení busů bych taky jako problém neviděl - nějaký to buse už má kdejaká popelnice na venkově. Ostatně část busů Robotranzu jezdí pod PIDem už dnes a vybavená je. Kdyby taková Vrakolie Vršovice vypadala aspoň jako Robotranz....
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 08:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, proč tady kdo pořád straší rušením rychlíkových spojů, nasazení nevhodných vozidel, hodinové intetrvaly, atd.
Když se podívám na již dávno do PIDu integrovanou Starou Boleslav, vidím tam vhodná vozidla, rychlíkové spoje v taktu 30 minut, do toho spoje se závleky. A že něco končí na Čerňáku a neco na Českomoravský mi připadá adekvátní.

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3002
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 08:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych k tomu přidal způsob odbavování, v SIDu má každý lístek a řidič se jasně ptá kam jede a mnozí kontrolují počet vystupujících cestujících. V PIDu je tarifní kázeň zoufalá, řidiči nemají přehled o tarifu a neřeší kam kdo jede.
Nevím jaký je Robotrans, ale spoléhat na čas příjezdu linky od Prahy s cílem využít spoj (třeba) na Broumy prostě nejde.
Houmr: ano, protože Černý most je na kraji Prahy a Prahu to nestojí ani korunu tak to šlo. Zde i šlo ponechání 375 na Českomoravskou. Co na tom, že 185 jede na Palmovku a 259 končí na Letňanech, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)
BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.67.91
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 09:25:03    Odkaz na tento příspěvek  

Nezapomeňte též na to, že Procházka je šotouš (blb vláčkový). A názory si nezadá s Vlčkem, bohužel na rozdíl od něj by měl pravomoc idioťárny realizovat:
Příbram - Praha a Dobříš - Praha v režii PID pod ČernouDírou. Brrr[crazy].
A aby se neřeklo, tak Příbram - Dobříš nějaká ta 4xx poznámkově doplněná možností přestupu na 317.

Nejlevnější dopravu jako vždy zajistí do Prahy odkudkoliv nad 25km přímá konkurence. Žádné integrované dopravy - ty mají především úřednickou schopnost končit tam, kde to cestující nechtějí, dále známou předraženost a schopnost jezdit tak, aby to vyhovovalo na oběhy nejlépe tomu dobře spřátelenému dopravci, nikoliv zájmu cestujících.
On současný systém, kdyby nebyl narušován ve prospěch stávajících dopravců KÚ StČ, kde prostě konkurenci nepřipustí, by už asi doznal změn. Ale za současných podmínek nic lepšího (zatím) není možné.
KarlvonBahnhof
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.96
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 09:50:39    Odkaz na tento příspěvek  

BobligvonEdelstadt: Ano, nejlepším dopravcem pro zajištění linek Příbram-Praha je zajisté H.F.Tour se svými starými plečkami... Nebo snad raději Karel Mudroch-DALE a jeho mikrobusy? Ať táhnou k čertu všechny IDS a Ropid především!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7610
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 11:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak on Boblik spravne napsal ze do 25km, ze. Viz nekdejsi Fedos do Berouna kterej nekdy jel a jindy ne, pricemz na couraku na Zly cin se vyskytovaly lehatkovy Lc735 kde sedacky nedrzely vzprimene nebo mestsky B93x. Co vim tak na KU byla takova halda stiznosti ze to vedlo i takovy flegmatiky jako je KU k odberu licence.

No a pripoj na Broumy? No bud ostrej a tu a tam nestihanej, nebo ostrej a Broumy zpozdeny nebo 10-15 cekani. To je fyzikalni vlastnost busu poskakujicich zacpama u a v Prase. Zacpama castejma lec nepravidelnejma.
BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.67.91
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 12:13:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ne, Vlčku, špatně čteš. Píšu nad 25km. A u linek (jedno jestli bus či vlak) nad 25km (mimo městské aglomerace nad 50km) by žádný dopravce neměl dostat ani korunu kompenzací, kromě doplatku státem nařízených slev.
Ano. Konec dotovaných spojů na dálkovce. Kolik by asi přežilo [masinka] pod taktovkou ČernéDíry a přežila by vůbec ČernáDíra? Zlý sen pro Vlčka[lol][lol].[lol]
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3006
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 12:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak ale poslední autobus do Příbrami, Rakovníka pojede v 19 hodin. Tyhle pokusy za dr. Ratha už tu byly, naštěstí neprošly.
Ohledně ČernéDíry se podívejte do Anglie jak dopadla privatizace (nenažraných) drah.
Buddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 13:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B932E: Odlišný tarif a dvě karty, to je samozřejmě špatně. Hlavním problémem při vytváření jednotného tarifu nebudou odlišné karty, ale jeho výše na jedné straně a hrozící výpadky tržeb na druhé straně.
6120: Jo, kloubová 381 která cestou vymetá spousty zastávek a jede až kdoví kam. To je výborný příklad, jak se ropiďáci nedokážou vymanit z uvažování ve stylu MHD a nejsou schopni rozumně řešit jízdní doby ani přiměřený komfort. Nejhorší je, že v té trase nejezdí ani ve špičce nic jiného, rychlejšího a pohodlnějšího. Kdo chce jet veřejnou dopravou, tak musí absolvovat desítky zastávek. Názorná ukázka, jak nemá hlavní linka na hlavní silnici vypadat.
Jenda z HK: Sebevrazi jistě ne. Podívejte se ale, jak Ropid doprasil vnitropražskou autobusovou dopravu. Myslím, že se na Ropiďáky a jejich činnost díváte růžovými brýlemi. Udivuje mě, že se Vám najednou líbí D97,98,99, když D98 má spoustu vlnovek a jde o tři linky v prakticky totožné trase. Mimoto jede z Prahy ve stené trase i 317, 320 a 321, D85, D87, D88, D90, D95 i další méně podstatné linky. Já ty vlnovky a zároveň poměrně velký počet linek v konkrétním případě chápu, ale Vy jste proti tomu horoval. Jsem si naprosto jistý, že by Ropid všechny ty přímé spoje co jezdí párkrát denně bez milosti popravil. I když by se na tom dalo něco vylepšit a možná jednu nebo dvě sloučit s jinou, tak každá z jmenovaných linek má nějaký účel. Ropid by je popravil jen proto, aby to v mapičce vypadalo přehledně a aby nevedlo do Prahy moc čísel, účel by neřešil. Tenhle naprosto nevhodné styl projektování dokázal to už mockrát.
BobligvonEdelstadt: No, to tedy nevím, jak by to vypadalo, kdyby byla konkurence na trasách kde se hodně denně dojíždí. Nebyla by žádná možnost předplatného. Dopravci by mohli stavět spoje přímo proti sobě, a pak by třeba chvíli nic nejelo. Ve špičce by to asi nevadilo, ale co večer nebo o víkendu. Třeba z Prahy na Rakovník je ten víkend všelijaký.
Gabuliatko: Dodržování jízdního řádu je důležitá věc. Pod pojmem standard kvality bych si ale raději než hlášení zastávek představil typ vozu vhodný pro danou linku a jeho řádný stav, než to co píšete. I cestovní doba a hodnocení přímosti spojení by mohlo patřit do standardů kvality. Ropiďáci si dali do standardů kvality podružné ptákoviny asi proto, že to podstatné neumí ani nechtějí řešit.
Houmr: Tak třeba na 381 jezdí klouby a jsou na tak dlouhou linku naprosto nevhodné. Strom se nejlépe pozná po ovoci. Poslední úrodou ropidího projektování byly změny pražské MHD v září loňského roku, a těch bylo víc špatných než dobrých. Do Brandýsa se myslím jezdí rychlíkově jen ve špičce. Do jiných podobných měst, kde není PID, se jezdí celodenně rychlíkově. Když ropiďáci loni neúspěšně jednali s mělnickou radnicí a středočeským krajem o integraci Mělníka, tak navrhovali v projektu řadu pitomostí. Zkrácení linky na Ládví nebo na Letňany, podstatně větší procento zastávkových spojů a celkově nižší počet spojů, aby se vydělalo na tarif. Jejich projekt, tak jako dříve v jiných podobných městech, neuspěl. Ropidí projekty pro spojení vzdálenějších míst se totiž dají protlačit jen silou, tomu by se ale mělo zabránit.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 15:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

381 se jim nepovedla, to je pravda. Nicméně teď je snaha o zrušení expresní 362 a začlenění do 332. Dokonce jsem slyšel o 332 až do Neveklova.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 15:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Na tom je právě vidět že 381 se podle Ropid mínění povedla, a bude se v jejím modelu pokračovat i jinde.. Takový 60. kilometrový hybrid s jízdní dobou hodina čtyřicet, navíc v režii městského kb tu nebyl nikdy. A nebylo divu..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Buddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 15:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Ing. Jareš dokonce používá při přednáškách linku 381 jako vzorový příklad úspěšné integrace.
Buddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 15:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšlen Ing. Martin Jareš, člen užšího vedení Ropidu a zároveň učitel na fakultě dopravní ČVUT.
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 16:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to bude také tím, že to bere jako úspěšnou věc. Nemluvě o tom, že při "oslavách" další integrace se mi svěřil, že jde tak trochu o jeho "dítě". Prý v minulosti měl na tuto oblast s integrací nějakou (vysoko?)školskou práci.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9427
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 18:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_z_hk: Bohužel "My z Prahy" víme, čeho je ROPID pod vedením Procházky a Jareše schopen. Tady nevítězí dopravní potřeba ale chorobná potřeba tlačit svoje vize, byť postrádají smysl. Jednou z jejich vizí je určitě i likvidace zrychlené linky 362, kde k nějakému rušení spojů už došlo a teď od prosince budou zrušeny další dva spoje odpoledne do Prahy.
Společný IDS je dobrý nápad, ale není dobrý nápad ho svěřit ROPIDu, kde vládnou tihle dva. Pokud se nenajde síla, která dokáže změnit práci ROPIDu, tak jsem proti tomu, aby ROPID byl jediným koordinátorem dopravy ve středočeském kraji. Jinak samozřejmě za nejlepší řešení považuji, aby koordinátor jeden byl, byť by měl příslušná oddělení pro jednotlivé části toho systému.
B932E
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.186.108
Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 21:15:59    Odkaz na tento příspěvek  

V Příbrami pražáky tuším projíždějí skoro celé město, tak by se kvůli úspoře asi musely zkrátit, muselo by se přestupovat na příbramskou MHD.

Třeba ne a celá linka by byla jedna MHD od Příbrami až po Prahu, Bosák by přikoupil pár kloubových Citelisů a Jareš by chrochtal blahem [lol] (cestující už asi méně...)

Jinak už delší dobu by mě zajímala jedna věc, proč D98 ale i některé další odvozeniny D9x staví na Mníšku p/B jen v jednom směru? Jaký to má praktický význam když se dostanu tam a zpátky ne a opačně, v podstatě to vylučuje i předplatné.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 21:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve směru do Prahy není na dálnici zastávka.

Dříve se některými spoji zajíždělo závlekem ke Kovohutím (dnes už asi jen D94), ale protože tato fabrika téměř nefunguje, tak není koho tam vozit.
Cestující z Příbrami a Dobříše ten závlek zbytečně zdržoval, ač téměř nikomu nesloužil, tak se počet zastavujících spojů významně omezil, resp. zredukoval jen na tu D94.

Do města je od Kovohutí daleko. Blíže by to cestující měli od zastávky u hřbitova, která však není na dálnici, ale na souběžné II/116, kam se dá snadno zajet, ale využívaná taky nebyla (Bosák ji obsluhoval linkou 303095 od povodní v roce 2002 asi po dobu 5 let, jestli se nemýlím).

Je pravda, že předplatné na SID pro cestující z/do Mníšku nemá smysl. Nevím však, co by se muselo stát, aby obsluha Mníšku linkou D98 si našla svoje cestující tak, aby nebyla významně "poškozena" x-násobná většina cestujících z Dobříše a Příbrami.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. prosince 2013 - 07:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začátkem týdne se na ranní vymetací linku Všetaty - Byšice - Všetaty vrátila C734 ex1590 (hostoval tam "derivát" B952 v červeném schemat ČSAD střední čechy). Dnes se ale na lince objevila nějaká nová malá SORka. Předpokládám, natrvalo?

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 4-2013

Odesláno Čtvrtek, 05. prosince 2013 - 09:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr:http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=11343&secid= 13 zde o tom je více
odkaz busportal, zdraví verča[kiss]
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. prosince 2013 - 10:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr:
Nová malá SORka včera brázdila linku Mělník-Řepín(21) a dnes také.

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 05. prosince 2013 - 20:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes šlo o linky 250001, 250013, 250020, 250021, 250023, 250025 a 125732 do Prahy. Předpokládám, že jde o stálý turnus a, že se to nebude měnit?
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 4-2013

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 11:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mikuláš ztratil plášt, ale v Berouně řídil autobus http://www.probobus.cz/index.asp?menu=715&record=4475
, více na výše uvedeném odkazu probobus, zdraví verča[kiss]
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 2-2012

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 21:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

verča: By mě zajímalo,jak se v tom řídí [biggrin]

753 301
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 4-2013

Odesláno Sobota, 07. prosince 2013 - 08:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KOKI: to mě taky[lol]
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 07. prosince 2013 - 13:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj: jj, stálé turnusy. P. Kamínek místo PHN 01-98 (tu dostane jeden řidič co jezdí na Boleslavi místo C734), p. Dvorský (rovněž místo C734) a třetí na Všetaty (tam se moc nevyskytuju, kdo s tím jezdí - neznám)
Schumy.00030
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2013
Odesláno Neděle, 08. prosince 2013 - 09:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu poslední dostane TVZ. Likvidátor Boháček. Dostal tři autobusy a třikrát ho přitáhly na tyči.
Vojta_Tramvaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 08. prosince 2013 - 22:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boháček je prase. Ještě štěstí, že je 3S7 6175 držák.
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 10:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem to zkoušel v Pražské diskuzi. Nemáte někdo fotky vozu 1675 (Crossway s klimou)? Klidně do SZ. Díky moc.

Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Jaký je nejlepší autobus? SOLARIS!!! [jidlo]
Můj Mazlik? 2037!!! [blesk][blesk]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7654
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 13:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, mikulášskej byl dobrý zpestření i pro dětičky jdoucí do školy. Akorát jsem to sem nechtěl moc dávat aby někdo případně neměl průser...
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2013

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 13:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě to chce reformu Ropidu tak, aby v něm měl zastoupení i Středočeský kraj a dokonce i města typu Kladno, nebo Mladá Boleslav. Otázkou je, co s městy, kde je pouze jedna, dvě, nebo tři linky MHD, typu Benešov, nebo Beroun. Jisté je, že rychlíky, zajišťované odpovídajícími vozidly, prostě musí zůstat.

Ta 381, to je hodně zajímavá linka. Začínala s kloubovými béčky ex DP České Budějovice, jezdily na ní i 2 Ikarusy ex DP Praha, aneb návrat Ikarusů na linky PID. V té době se jezdilo střídavě Kutná Hora / Kolín a byl tam i jeden pár do Čáslavi a jeden do Zruče nad Sázavou. Všechno v městských vozech[blush] Teď se na ní čas od času objeví i něco vhodnějšího, meziměstského, ale je to spíš jenom náhoda.

Neméně zajímavá je i linka 387. V devět hodin to jede z Hájů až do Uhlířských Janovic městský Crossway 1002, nebo 1003[blush]. Vůz tam přejíždí z městské 232/34. V tu dobu, co je tenhle městský nízkopodlažní vůz z 232 pryč, přejíždí na ní expředváděcí linkový Crossway 1640, který se tam střídá s dalším linkáčem 1616. Dva dny v týdnu na ní přejíždí i další meziměstský Cross 1617, výměnou za dalšího měšťáka z 232, který si dá taky 387, tentokrát snad jenom do Kostelce. Ne, že by se mi to jako šotoušovi nelíbilo, ale co na to obyčejní cestující, to vážně nevím. Před čtrnácti dny si dal na 387 Janovice dokonce 1006.

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7656
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 15:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna v tom Berouně by se asi dalo na tý místní parodii na MHD i docela ušetřitneb podstatnou část linky B by mohly zajistit "pražáky", který stejně stavěj až do Králováku u každý lampy (snad jen u Slavaše a plzní brány ne).
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 4-2013

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 16:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: ten mikulášskej příspěvek, byl odkazem na oficiální web Probobusu, kde to bylo uvedeno jako aktualita, tak si myslím , že to je super prezentace firmy, a dětičkám se to určitě moc líbilo, [andel][satan][lame] hezký večír, zdraví verča[kiss]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7657
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 17:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, nápad to je výbordelnej a prezentace suprová. Taky co jsem zahlíd tak se líbilo i běžnejm cestujícím.

Já to viděl nejdřív "in natura" a říkal jsem si pokud by to byla "soukromá iniciativa" tak aby někdo nedostal za ni na budku. Za dobrý nápady se v tomhle kocourkově obvykle trestá...

Jinak nejen Miguláš a spol ale i bus - aspoň tedy ta SORka - byl vyzdoben vně i uvnitř.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4408
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 18:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jezdily na ní i 2 Ikarusy ex DP Praha, aneb návrat Ikarusů na linky PID

Jen pro připomenutí - Ikarusy Polkost pod PID byly tři - 1601 ex 4472, 1607 ex 4583, 1608 ex 4588. Tehdy to bylo bráno jako dočasné řešení. Ne všechny klouby Polkost byly městské minimálně se tam objevovaly i C 744 a C 943.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 6-2013

Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 20:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Díky za připomenutí a doplnění[ok][ok][happy].

Já ještě doplním, že na 382 jezdila také sedmička ex DP Praha 1614 ex 5634, občas se tam vyskytla i 1615 ex 5648, nebo 1616 ex 5640. Ta 1614 zůstala červeno - bílá, 1615 a 1616 jezdily u Polkosta bílé. Co je ale pro mě naprostou novinkou, že i 1630 bylo dle Seznamu autobusů původně béčko ex DP, a sice 5286[blush], které prošlo ve Zlineru předělávkou na céčko.

Tady jsou ty C744:

http://seznam-autobusu.cz/seznam/?&dopravce=%C4%8CSAD+POLKOST&nty p=C744&trakce=autobus

A tady C943, které jezdí dodneška:

http://seznam-autobusu.cz/seznam/?&dopravce=%C4%8CSAD+POLKOST&nty p=C943&typ=C944.1944&trakce=autobus

A nakonec zavzpomínejme na Ikarusy:

http://seznam-autobusu.cz/vuz/16530

http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/25191?vuz16540

Občas se Ikarus objevil i na 382, stejně tak, jako jel 381 někdy krátký vůz. Dokonce jsem asi dvakrát zažil i situaci, kdy místo kloubu jeli 2 standardní vozy.[blush] I když Ikarusy nemusím, ze šotodůvodů jsem se ale chtěl svézt Ikarusem ze Skalky do Uhříněvse, nakonec ale k realizaci nedošlo[sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 07:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem jel přes Mělník, a před Kauflandem prodavači stromků tam maj zaparkovaný nějaký celkem zajímavý autobus (podle designu bych to šacoval buď na polský Autosan nebo něco rumunského). Pokud někdo pojedete kolem, nenechte se zmást - o kus dál u Teska stromky prodávaj taky, ale jejich "autobus" už tak zajímavý není - tam je jen něco o řád menšího (na způsob Robur nebo Bucegi apod.)

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2013

Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 10:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná i zde bych zmínil, že u nenápadné informační přepážky ROPIDu - vlevo v místnosti suterénních pokladen na Hlavním nádraží v Praze je zdarma k dostání pamětní, resp. propagandistická publikace "20 let ROPID". (Pokud ji tedy nemáte z nedávného "Dne PID" - tam prý bylo šotohusto.) [biggrin]
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3836
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 20:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: A fotečky těch zajímavých busů by nebyly? Rumunský od polského spolehlivě rozeznám, jen ho vidět... I když vzhledem k tomu, že z Mělníka do nejbližšího cípu Polska je to necelých 100 km, zatímco do nejbližšího cípu Rumunska je to necelých 800 km, bych jako pravděpodobnější viděl to Polsko.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4413
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 21:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas se Ikarus objevil i na 382, stejně tak, jako jel 381 někdy krátký vůz

V rámci záloh z dispoziční pozice jednotlivých ev.čísel.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Vojta_Tramvaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 11. prosince 2013 - 22:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten bus u Kaufu jsem včera okukoval. Jde o setru 100/200 v těch se nevyznám, ale je to koňský přepravník. Zítra ofotím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9513
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 20:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde lze nalézt návrh integrace Mělníka a Neratovic.

Pražská veřejná doprava onemocněla vážnou chorobou - ropiditidou. Hledá se lékař, který by ji dokázal vyléčit.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 21:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že se toho dočkám dřív než vnuků...

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6105
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 23:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začni si radši hlídat potomstvo, Iayo...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 08:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je to rozepsáno ještě podrobněji. Nejde mi sem bohužel hodit přímý link, je to ten osmý odkaz Autobusová doprava ve Středočeském kraji v roce 2014.

www.hovorcovice.cz/index.php?nid=884&lid=cs&oid=57299

6120: Tak, tak[happy]
To je to samé, jako mají teď 1006, 1007, 1008 a 1627. Ta 1008 vymete opravdu celé střední Čechy, když k tomu připočteme, že dříve jezdila do Berouna u Fedosu[happy]. 1627 zrovna nedávno večer zaskakovala na 381 a k vidění bývá občas i na 232.

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
tomrobek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.187
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 15:18:40    Odkaz na tento příspěvek  

Tak podle toho odkazu se linky na levém břehu Vltavy opět integrace nedočkají.Železnice je integrovaná až do Hněvic a 250028,250029,250030-čili spojení Mělníka a Kralup(dvou největších měst bývalého okresu) zase nikoho moc nezajímá a odjezdů busů o 5-10 min.před příjezdem vlaku v Kralupech už se asi nezbavíme.A to si pamatuju,jako malý kluk,že autobusy jezdily i plné(po 14h.z Mělníka Ikarus+posila Karosa a sotva se to vešlo),dnes se sem-tam stane,že někdo nesedí.Pláču vesměs proto,ptz všechny linky na Kralupsku se po integraci do PID rozjezdily i o víkendu,přestlaly nesmyslně ujíždět vlakům a mají smysluplný informační systém uvnitř i vně vozidla(cedulka Jeviněves,když jede bus do Lužce mi tak nepřijde).Naděje umírá poslední,tak snad zase v příští vlně!Nebo ví,někdo víc?Díky
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 17:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přináším ještě jednu novinku, MHD ve Slaném bude od nového roku jezdit ČSAD MHD Kladno, a.s.[new]

www.meuslany.cz/cs/mestsky-urad-a-odbory/doprava/#mhd

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9516
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 18:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák: Něco podobného je v mém odkaze úplně dole.
tomrobek: Tak to, co je v odkazu představeno, má být celkem starý, jen oprašený projekt, který měl už dost blízko realizaci. Je otázkou, kdy (a jestli vůbec) bude realizován a co se s tím sveze. Myslím si, že prvním ukolem je to, aby rozšiřování společného IDS odsouhlasily i kraje (ještě nedávno platilo, že schválily výbory dopravy). Pak přijde hádání o tom, jjak má být ten systém organizován. Středočeskému kraji se moc nelíbí představa, že by to byl současný ROPID a já se mu ani nedivím.

Pražská veřejná doprava onemocněla vážnou chorobou - ropiditidou. Hledá se lékař, který by ji dokázal vyléčit.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 19:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Jo, jo, teď jsem na to koukal, je to vlastně to samé, pouze bez té Ropidí ideologické omáčky okolo. [happy]

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9518
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 19:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák: Jako projekt mi to ale přijde docela dobré.

Pražská veřejná doprava onemocněla vážnou chorobou - ropiditidou. Hledá se lékař, který by ji dokázal vyléčit.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 21:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se to taky líbí. Kritici ničení rychlíkových linek, tam mají 349 a ty tabulky porovnávající jízdné jsou taky dost vypovídající. Na ROPID je to až moc dobré.[happy]

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2013

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 21:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tak aspoň že se konečně trochu hnuly ledy, jsem na to zvědav, jak to dopadne a jak to nakonec všechno bude.[happy]

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3025
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 21:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No taktně se tam zamlčují 2 věci
- nově vzniklé 3xx bude stavět ve starých Ďáblicích a Březiněvsi čímž se trochu prodlouží jízdní doba a nasardinkuje autobus
- 103 do Březiněvse asi zařve, což nevím jak Březiněves zkousne bo teď 90% nízká podlaha a nově asi 0% a dvoudvéř (kočárek ee) a ukazování OC
A otázka je, zda Praha zaplatí rychlíkovou 349
Také jsem na to zvědav.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9522
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 22:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: nově vzniklé 3xx bude stavět ve starých Ďáblicích a Březiněvsi čímž se trochu prodlouží jízdní doba a nasardinkuje autobus
Mohl bych poprosit o odkaz, kde je zastávková politika jednotlivých linek?
103 do Březiněvse asi zařve, což nevím jak Březiněves zkousne bo teď 90% nízká podlaha a nově asi 0% a dvoudvéř (kočárek ee) a ukazování OC
Březiněves je malá městská část a pokud by se jí to nelíbilo, má možnost si nadstandard zaplatit. Myslím si, že tam bude stavět víc spojů než dneska.

A otázka je, zda Praha zaplatí rychlíkovou 349
Řekl bych, že 349 by měla být po většinu dne zisková bez dotací. Praha by tak fakticky měla platit jen za to, co nevybere dopravce a tudíž to skončí v jiných kasičkách.

Pražská veřejná doprava onemocněla vážnou chorobou - ropiditidou. Hledá se lékař, který by ji dokázal vyléčit.
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 14. prosince 2013 - 12:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera bylo ve Zdibech,U celnice přejeto Osobním autem, 1570tkou a následně i 1675kou prase. [happy]. Popisovat to nemůžu,vždy se rozesměju [biggrin]

Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Jaký je nejlepší autobus? SOLARIS!!! [jidlo]
Můj Mazlik? 2037!!! [blesk][blesk]
Josefj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 15. prosince 2013 - 19:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nově vzniklé 3xx bude stavět ve starých Ďáblicích a Březiněvsi čímž se trochu prodlouží jízdní doba a nasardinkuje autobus
Zase dnes mi vadí, že i do Bohnic nebo Vysočan se musí zajet nejméně na Vychovatelnu. Přestup na kraji Prahy mi chyběl.
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 4-2013

Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 13:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.denik.cz/stredocesky-kraj/zruseni-spoje-zkomplikuje-cestujicim-dopravu-do-plzne-20131218.html, nic proti článku, akorát mě tak trochu připadá zavádějící, že autor článku píše o zrušení benešáka do Plzně,i když se přitom jedná o linku ARRIVA Praha, provoz Sedlčany, která právě linku ze Sedlčan do Plzně od 15.12 zrušila, takto si může cestující dle mého úsudku myslet po přečtení článku, že linka Benešov-Plzen už nejezdí,[auto] a při tom vesele jezdí[auto]http://portal.idos.cz/Data/pdf/L200080_131215_139299.pdf
application/pdf
L300014_130715_133385.pdf (86.2 k)
, dole vzpomínaná již zrušená sedlčanská do PLzně
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4442
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 15:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verčo výraz "Benešák" je slangové označení pro autobusy na lince Benešov-Plzeň. Lidem je v celku jedno jestli to jede ICOM nebo ARRIVA, mají prostě o jednoho "Benešáka" méně.. Ono cele to Rožmitálsko jde co týká dálkových linek do kopru, a že jich tam dřív bylo. Nějak mě připadá že prostě není moc zájem obcí to řešit mimo páteřní Příbram-Rožmitál. Na Plzeňskou stranu se kašle uplně a spojů tam každoročně ubývá. Nepřišlo mi že by ty zrušené linky jezdily uplně prázdné a bez zájmu, ale pro dopravce bez dotací budou a jsou nerentabilní.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 6-2013

Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 16:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linky přes z Benešova přes Divišov, to je zase Divišák. 120575, 200000 a další. Už ani nevím, jaké teď mají v SIDu číslo, nechce se mi to teď hledat. Pražské 265 zase v Kolovratech říkáme Beničák.[happy]

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.