K-report
 

Archiv diskuse Historická vozidla do 12. 10. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 12. 10. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 18:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to jsem asi z bohatého kraje :-)
Tohle se válelo na našem sídlišti v rozmezí let 1997 - 1999.
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 19:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jen tedy dodám že moje fotky jsou ze světa motorů z roku 1979
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 9-2011

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 19:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef:camry je super,to sem nepotkal ani nepamatuju

Mik0cz:ta toyota starlet... a ta toyota,řek bych že corolla ae70...škoda jich


(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)
vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5480
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 20:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: no, nevím, jaký je věkový průměr těchto diskusí. Já si nepřipadám starej ani mladej, je mi 30. Z jednoho pohledu by se dalo říct, že už leccos pamatuju, a z druhýho zase, že jsem mladej zobák. Záleží kdo to posuzuje.
Předpokládám však, že věkový průměr zdejší a vůbec k-remontu jako celku je spíš právě těch 30. A proto se nedivme, a já se řadím mezi tyto lidi taky, že nás tu spíše zajímají, dalo by se říci yountimery, právě proto, že před těmi 15ti lety jsme okolo nich chodili jako puběrťáci, roky utekly a najednou to všechno ze sídlišť zmizelo.
Třeba viz. Diddyho příspěvek 313 výše. Pro mě je to prostě historie, protože za mýho chození do prvního stupně ZŠ už to nebyly jenom žiguly a Š100, ale právě ty Citroeny, Sierry, prostě přesně ty auta, co jich je tu údajně přehršle. No... a tak ať je. Brzy nebudou vůbec; a to ani jako vraky, netož jako krásný veterány. Paradoxně. Zato budeme mít "plnou" republiku různých eRŤáků, tisícovek, aerovek, pragovek, a právem se někdo bude ptát, pročpak na nějaký sraz nepřijede třeba ta Š105GLS v krásném původním stavu? No protože se všechny sešrotovaly, a to z toho důvodu, že "to nebyl veterán" a co s takovým krámem co se povaluje v kůlně, kterou potřebuju zbourat pro developera, kterej tam postaví bytovky s bytama 2+kk á 2.500 000,-

Před rokem jsem v Tescu v podzemním parkále vídal třeba Citroen Axel hnědé barvy neboli Oltcit určenej pro vývoz do Francie. Mohlo by okolo stát klidně deset různejch Felicií, Spartaků apod., nebyly by tak zajímavý jak ten Oltcitovej Citroen.

Ale budiž, každému dle jeho. Tady na sídlišti stává přes léto Ford Capri 2.0 S na veteránských značkách; stříbrnej. Nevím co to je za rok, ale jeden z těch pozdějších, prostě začátek 80tých let. To auto je nádherný; nicméně dovedu si představit, že k tomu přijde nějakej dědek s fajfkou v ruce, co bude pamatovat, když se v SSSR uvažovalo nad legalizací gumové pneumatiky, a prohlásí, že to je "hovno veterán". A bude mít pravdu.

EDIT: no a že ke každému příspěvku není hnedka obdivné "oóóóóóó" přece neznamená, že se nám ta "opravdová" historie nelíbí a že se na to tady aspoň někdo rád nekoukne.
Podle mě je potřeba hledět obdivně na všechno, co nevzniklo pod hlavičkou EU, protože to brzo ouřada za Bruselu zakáže, za vlastnictví imperialistickýho vozu se půjde sedět, auta nad 500 000,- budou jenom na příděl pro papaláše a na Fábii s fejsliftem rovná se jiným počtem mřížek na masce chladiče se bude stát pořadník

(Příspěvek byl editován uživatelem Verusha.)
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3033
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 22:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak mě napadlo při sledování filmů s Belmondem - žije u nás ještě někde nějaký Renault 20 nebo 30?

Verusha: myslíš, že pro každého je nejvíc srdeční záležitostí auto, které pamatuje v plné kráse jako dítě/puberťák...V případě nás starších (50) pak i auto nad kterým jsem slintali ve Světě motorů nebo Automobilu, pokud se soudruh cenzor obzvláště dobře vyspal...a samozřejmě vzácnost auta co do počtu vyrobených nebo žijících kusů zvyšuje hodnotu i velmi novéhl vozu (co takhle prodloužená jednička oktávka po některém politikovi). Zrovna tak předchotí majitel - taková Lancia Thema 8.32 je bomba sama o sobě,a co teprve když má v techničáku jako prvního majitele Václava Havla, minulý týden jsem zachytil v inzerci F 850 kupé po Heleně Vondráčkové, před pár lety stával v Motole Saab 96 po Ljubě Herrmannové (kdo ví, kdo to byl?) Ostatně před pár lety vystavovali v Kotvě stodvácu po Klausovi...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5483
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 22:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já věděl že se tu shodneme pročež netřeba se nějak zalamovat když jsou tu většinou youngtimery. Já tak nějak beru příklad z té mé modré plechovky co mám v ikonce. Je to "jenom" 33 let starý, na srazech amerik je to víceméně "mladší věkový průměr", ale tady těch aut je v republice co by na prstech rukou spočítal a ještě míň v pojízdným a čumitelným stavu; kdežto z laického pohledu daleko víc obdivovanější třeba Cadillac DeVille, nebo různý Mustangy a Corvetty... je jich s prominutím plno. Čímž samosebou neshazuji jakékoliv úsilí o záchranu těchto "tuctových" aut.
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 22:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim
Když už jsme u prodloužené Octavie, zrovna před nějakými 10 dny jsem jednu potkal u Sparty a čuměl jsem na ní jako puk. Myslel jsem, že tuhle verzi snad v životě naživo neuvidím. Bohužel jsem byl v tramvaji, takže nemám foto.

No a na odlehčení () jeden Oltcit z Kolína:

Mimochodem já bych byl rád, kdybych na sídlištích i dnes vídal BMW E12 nebo starou Corollu z přelomu 70. a 80. let. Byl by to pro mne mnohem příjemnější pohled než ta halda stříbrných (abych nezapomněl na asi 15 odstínů šedé) elektroshopů na čtyřech kolech...
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 23:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tiež tu mám jeden Oltcit - Citroen Visa GT a originálna Visa GT na oficiálnej fotke
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 08. října 2012 - 23:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: No, se svými dvaceti lety jsem proti Vám všem zde supercucák.

Zato budeme mít "plnou" republiku různých eRŤáků, tisícovek, aerovek, pragovek, a právem se někdo bude ptát, pročpak na nějaký sraz nepřijede třeba ta Š105GLS v krásném původním stavu?

Hm, a proč ne? V Česku mají místo české veterány, v Německu zase ty německé, v Americe třeba Cadillacy a v Japonsku klidně ty toyoty. Nebo myslíte, že je zločin hýčkat si svou historii a místo toho bezmezně oslavovat západní auta? Ve Francii taky netají blahem nad starou škodovkou... A nebojte, ony se ty GLSka jednou vyloupnou, jenom zatím nepřišel jejich pravý čas Ale každopádně, hádat jsem se nechtěl, jenom mi prostě přijde, že touhle diskuzí proteče spousta aut, co tady nemají co dělat. Zajímavé je, že všichni mí stejně staří známí a přátelé, se kterými jsem dnes večer tuto problematiku probíral, si myslí to samé co já. Jestli to spíš nebude ta touha dětí socialismu po západních superkárách :-) Mimochodem, na té mojí předchozí fotce té zlaté Toyoty je krásně vidět, jak dopadla ona a její podobně staré kolegyně z AZNP. Ta stodvacítka dokonce ještě jezdí.

A tady ještě něco málo z kamarádovy garáže:
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 00:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz - no, já ale nemluvil o tom, že tu nutně musíme zachovávat jenom západní káry. Však víte co chci říct. Do jisté míry to i chápu, veterán, kterej není obrostlej mechem a nepamatuje Jaltskou konferenci, není tak koukatelnej a nemůže se u toho slýzt hromada takových těch dědků chytrolínů (klasická řeč "to byly časy co") na který začínám bejt popravdě dost alergickej. A nejlepší na tom je, že jednou budu taky takovej dědek, už se na to těšim . Na nějakým srazu natrefím na trojkový Camaro s šestiválcem, jó to byly časy, to bylo hned po autoškole mý první auto

Prostě to řeknu úplně jinak. Západní nezápadní, český slovenský ruský ("já ty vaše americký součástky znám, stejně tak jako ty naše ruský jsou všechny z Číny"), všeobecně se mi zdá, že youngtimerizace je tak nějak na vedlejší koleji. Takže tím, že se tu objevují právě auta typu hranatej Citroen nebo Moskvič Aleko nebo třeba pěknej Rapid, si nemyslím, že by se tím zatracovaly starší auta.

Jo mimochodem dědci a Camaro. Pokolikátý už jsem slyšel, jéé to je camaro? Takový měla ta... Lella Lombardi ne?
V roce 81 nebo kdy se to tady na masecu prohánělo. Já u toho panebože ještě nebyl, zato u toho bylo spousta těch "dětí toužících po západních vozech" resp dědků co měli doma vylágrovanej koňskej povoz. Probíhalo to prej asi tak, že se ze zatáčky vyřítilo eRko coby supersport, na kterej se hledělo jako na božský element, a když už si všichni mysleli, že to jede úplně nejlíp, tak eRko značně změnilo zvuk a z té samé zatáčky se vyřítilo camaro a nechalo tu škodovku v oblacích prachu a spálené gumy. Proto těm "dědkům" utvělo camaro / Lombardi / drsný a proč to píšu. Tady někde bych hledal, ne mezi dětma, ale právě mezi "dědkama", tu touhu po něčem západním. Já jsem se narodil v roce 1982, komanče tedy defakto reálně nepamatuju, nicméně to na mě bylo přeneseno. Když otec dotáhl domů kazetový dvojče SONY TC-WR520 (mimochodem doteďka na to hraju) pořízený při návštěvě Německa, bylo to pro všechny jako kdyby tady přistáli marťani.
Dá se to přenýst na jakoukoliv techniku.
Teď budu za dědka, ale pokud je ti 20, tak to pravděpodobně chápat nebudeš. Proto se nedivím, že ti tady ty auta připadají jako starý herky který k ničemu nejsou a paradoxně máš více v oblibě vozy (techniku všeobecně) starší, fascinující.
No kdežto mě popravdě třeba ten náklaďáček co jsi sem dal (příspěvek 116) vlastně nic neříká.

Možná to jen neumím vysvětlit.
Já bych to tu zkrátka nechal jak to je. navíc když se podívám na soubor fotek v archivu.... nezdá se mi, že by tu byly jenom auta z doby nedávné.

Doufám že to někdo nebude brát jako že se tu hádáme, mě to naopak přijde podnětné a je to vlastně zajímavá sonda do hlubin technikovy duše
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
pamětník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.11.237
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 00:48:57    Odkaz na tento příspěvek  

ŠKODA 105 GLS určitě nikdy na žádný sraz nepřijede.....
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 00:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si nedokážu teď třeba představit jak někdo po 20 letech bude sbírat dnešní vozy, ale dejme tomu, že to tak bude a nebudu to nikomu brát, ačkoliv si o dnešních autech (a nejen o nich) nemyslím moc dobrého.
Já bych k tomu jen napsal to samé co je v záhlaví výborného měsíčníku VETERÁN: "veterán je každé staré auto, které máme rádi". Podle mě je to takto svatá pravda. Zde bych tuto debatu za sebe ukončil.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5487
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 01:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŠKODA 105 GLS > přebrept no, chtělo být řečeno Š120. Ale to je fuk. Prostě škodovka +- tohoto věku, nad kterou se někdo může pozastavit, že to přece ještě není veterán.

Mr. Peugeot no, vlastně jsem to mohl napsat rovnou takhle a ne tady plodit slohovku
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 08:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha. Chápu, díky za osvětu :-) Je to ale zajímavé, jak dokáže pouhej desetiletej rozdíl úplně změnit pohled na věc - pro mě jsou to prostě starý hranatý krabice (já neřikám, že se mi některý z nich nelíbí), který pamatuju ze sídliště, když mi bylo pět let, vůbec jsem si jich nevšímal a spíš okukoval těch pár Oktávek a Stejšnů, co tam občas taky stávaly. Takže možná proto tyhle auta nepovažuju za historický vozidla Nevadí, taky mi to přišlo podnětné a hlavně zajímavé. Když už jsme u těch ,,dědků" - můj děda je přesně ten typ, co okukoval před a těsně po revoluci tyhle placatý citroëny, renaulty a další západní auta a doteďka prostě považuje citroën (nebo já něvím, třeba forda) za něco... řekl bych až polobožského a jejich řidiče za bohatý jedince, i když v dnešní době se až na znak na kapotě auta už skoro neliší - taky takovej pozůstatek z dob nedávno minulých
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 10:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapáci,neví někdo co je tohle za vozítko?

Předem díky
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3836
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 13:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy: Viděl bych to na malý americký vůz značky Crosley - viz např. zde nebo i ve wikipedii.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 13:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak na první fotce od Diddyho v čísle 313 (sídliště v 70. letech) mě zaujal ten zelenkavý stejšn vpravo - ona to totiž NENÍ Š 1202 a takhle zezadu netuším, co by to bylo jiného...?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 13:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: díky za připomenutí Lelly a jejího Camara. Já si ji náhodou pamatuju, tehdy to byla senzace - protože měla americký auto, protože ten zvuk byl teda příšernej a samozřejmě taky proto, že byla ženská. A kolem sebe měla v týmu taky dost ženských. Tady máme Lellu s její parťačkou Annou Cambiaghi (v přílbě) nad Camarem:



A tady bych řekl Anna bez přílby, zato s další týmovou kolegyní :



Sorry, že na obrázcích nejsou moc auta, ale pro mně jsou to velmi zajímavé momentky z toho červnového víkendu roku 1981. Tehdy všichni samozřejmě fotili auta, proto já osobně jsem rád za každou pěknou fotku, která vystihuje atmosféru.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3838
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 13:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, na té mojí předchozí fotce té zlaté Toyoty je krásně vidět, jak dopadla ona a její podobně staré kolegyně z AZNP. Ta stodvacítka dokonce ještě jezdí.

Dobře, ale z toho doufám nikdo nechce vyvodit, že by snad AZNP vypouštělo kvalitnější nebo trvanlivější výrobky než japonské koncerny?

Škodovky u nás přežívají po majitelích, kteří si je v době nedostatku vozidel pořídili, celý život se o ně starali, vyjížděli třeba jen v dobrém počasí atd. Buď je má ten samý člověk dodnes, nebo někdo v jeho okolí ocenil a nevyhodil "auto, kterym jezdil děda". Kdežto toyotu si sem někdo dotáhnul z ciziny deset let starou na dobouchání (ale to tady snad nemusím ani vysvětlovat...)

Japoncům ze 70. a 80. let bych trvanlivost fakt nevytýkal, ve spoustě zemí světa jich je plno v provozu a třeba i slušném stavu, aniž by se o ně někdo moc staral...

Ve finále podle mě právě to, že škodovky přežívají a Japonci mizí, nahrává pro větší hodnotu fotky starého japonského auta u nás. Jako ta Camry na fotce ode mě, co stává na Jižáku - podle SPZ zřejmě dotažena před více než 20 lety.

(Příspěvek byl editován uživatelem jef.)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3842
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 14:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A abych nezapomněl, dneska jsem v Benešově zase po delší době viděl plně provozní Fiat Ritmo - hranatou bedničku, jakých bylo v 90. letech všude mraky, a dneska si jí hned všimnu:

Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 15:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: A není to zelenkavý na sídliští dvanácsttroska se zadní nápravou propadlou do auta?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 15:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škodu 1202 (nebo dokonce fakt myslíte 1203...?) bych zcela vyloučil.
Liší se celkové rozměry (drobnější než MB a mnohem menší než Volha GAZ 21), tvary, počet bočních oken, zadní dveře jakoby s kličkou na straně...
Napadla mě IFA F9 kombi, ale nevím...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 15:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se také přikláním k tomu, že jde o vozidlo z Německa. Kromě Ify mě napadlo ještě DKW a dokonce i Borgward...

Jef
za to Ritmo. Dokonce vypadá tak, že ani moc nerezne - to by byl menší zázrak...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 17:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peugeot: Na DKW nebo Hansu jsem taky pomyslel, ale takovéhle rovné tvary jsem nikde (na první pokus) nenašel...

Jo jinak taky mám Oltcit z Kolína, dokonce na původních SPZ:



A jeden stojící v Praze blízko mé práce - má i takovou tu dobovou nálepku "JEDU Z STK - JSEM OK", která ale myslím v současnosti už nebude tak úplně pravdivá.

Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 18:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef:
Díky za identifikaci toho americkýho šušně!

Jinak na tom sídlišti jsem se až do Tvého postřehu domníval že jde o stw 1202,ale jak vidět je tady hodně znalců,co koumají všechno.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 19:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanici, vlastně mechaničky od Ladů:


bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 20:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl tady nějaký dotaz,zda existuje někde ještě nějaký Renault 20 nebo 30,tohle jsem našel dnes na netu
http://autobazar.hyperinzerce.cz/veterani-novejsi/inzerat/6320994 -prodam-renault-20-tx-automat-r-v-1981-nabidka-kralovehradecky-kr aj/
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 3-2011

Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 22:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna bílá dvacítka byla na prodej loni
www.simcacentrum.cz
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2012 - 23:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy: byť majitel spotřebního placatého shnilého citrojena CX BREAK, nejsem z toho Renaulta na véčkách nějak unešen... Zrcátka z emka, přední blinkry s pozičkama ze Zetora, ze zástěrek ještě kype barva (když pominu zastříkané průchodky dveří a dveřní spínače a jinou barvu v motorovém prostoru), no nějak mi to nesedí s uváděným perfektním stavem a dovozem ze Švýcarska.

MikoCZ: holt nejsme všichni tak bohatí, abychom měli nějaké echt veterány, a tak se někteří z nás snažíme udržovat aspoň hranaté mrdky z osmdesátých let minulého století, a co ty, máš aspoň nějakého fichtla a nebo jenom zhazuješ od klávesnice snahy o udržení a pokusy o fotografickou dokumentaci toho, co ještě je
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 10. října 2012 - 10:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kdo není bohatý, tak si má najít nějakého levnějšího koníčka.

Já myslím, že Miko chtěl naznačit něco trochu jiného, než co má kdo mít doma. Totiž že tady opravdu kolem některých fotek bují debata, že se člověk nestačí divit, co že je na té fotce tak extra, že to vzrušuje tolik lidí. Přitom nejde o vlastní vozidla diskutérů, ale je to nějaké cizí auto někde na ulici. Současná fotka auta mající dokumentovat (docela nedávno) uplynulou dobu. Já chápu, že těm dokumentátorům ulic bude jednou národ vděčný. Ale hned dnes - proč? Kdyby to byly alespoň fotky, kterými jste dokumentovali ulice před desítkami let.

Jsem dalek toho, abych tady někomu přikazoval nebo zakazoval, co sem má nebo nemá dávat a nad čím se má nebo nemá diskusně rozplývat. Jen chci říct, že chápu, co asi chtěl Miko říct.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3042
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 10. října 2012 - 13:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy: Díky moc za tu R 20, i když ty blinkry mi hned přišly nějak divné a z těch zrcátek jsem úplně fyzicky cítil ten vrták pronikající plechem...
Ne že bych takové auto potřeboval mít v garáži, ale je hezké připomenout si dobu, kdy Renault vyráběl hezká auta...tomuhle se dá říct francouzský šarm...
Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 10. října 2012 - 14:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná trošku odbočím, ale mě jen osobně překvapuje ta potřeba škatulkování u některých lidí. Asi je to účelné u slovníků, encyklopedií, ale nevím jestli je to ta důležité řešit u neodborné internetové diskuse. Patří tato fotka sem nebo ne? Co je to veterán, co historické auto, young-timer, nebo vrak? Docela mě i pobavil nedávný požadavek na zřízení sekce pro mladší historická vozidla a starší, aby se to prý nemíchalo. Ale nevím čemu ta míchanina vadí.
No a jak to mám já. Nevím proč, ale mě moc neoslovují předválečná vozidla. Kouknu, řeknu si "hm pěkný" a konec. Jsou výjimky. Ale více se mi líbí věci poválečné, nejvíce asi ten přelom 70. a 80. let. Asi proto, že jsem tato auta vídal jako dítě a přál jsem si je mít. S koupí CX jsem si také splnil sen. V dnešní době to totiž ještě jde, za deset let to bude horší. Ještě by se mi líbila úzká Š120, lhostejno s kolika očima :-)
A proč pročítám toto vlákno? Nevím. Ve skutečnosti společenský přínos je asi roven nule, nic zásadního se člověk nedozví. Ale možná je to právě o tom, že člověk se zde dozví názory různých lidí na historickou techniku, na auta a věci kolem. Moje zkušenost totiž je, že ti "praví" veteránisti a odborníci jinde se nebaví plebsem, který není podle jejich gusta.
Ještě bych chtěl poděkovat MichaluSportovi (a lidem okolo něj) za vydávání časopisu Veterán, který mě vždy potěší.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 10. října 2012 - 15:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hřib: Já mám (ne)veteránů plnou vitrínu


+ v garáži fábii. A kamarádovi pomáhám se stovkou (šedou z minulého příspěvku) :-)

Risan: Asi jako jediný jste poznal, co jsem chtěl říct Asi jsem se celou dobu špatně vyjadřoval...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. října 2012 - 23:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef 3837: Když už jste se shodli na německém původu toho zelenkavého stejšna, přišlo vám na mysl AWZ P70 kombi?
Ale podle rozměrů to bude spíš ta IFA F9...

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Když se spolu chtějí dva dohodnout, je obvykle úplně jedno, kdo zemi právě vládne
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 09:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin: Hezká fotka, tohle vozítko pořád existuje?

Já jsem sem v rámci tipování dokonce vložil příspěvek s touto fotkou

(je z www, není moje...), ale pak jsem ho zase vzal zpět, protože mi tam právě neseděly celkové rozměry - stejšn je to dost protáhlý do délky.

Jinak mi tak nějak přijde, že Trabant 600 má staromódnější tvary (je kulatý s malými okénky...) než tihle jeho předchůdci.
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 10:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že je to AWZ P70 kombi:

http://p-70.wbs.cz/DSC00143.JPG
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3855
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 10:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AWZ P70 kombi bylo delší / protáhlejší než trabantík?
(já to naživo asi nikdy neviděl...)
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 10:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P70 je asi o půl metru delší než Trabant P50. Je to takovej mezityp mezi IFA F9 a Trabant P50.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3856
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 11:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Medvěd: Aha! V tom případě je to asi jasné, i ty linie zádě mi přijdou velmi podobné. Díky!
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 11:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz-Taky mám doma takovouhle vitrínku .A ta cizinecká značka PIA 00-14 co tam máš,ta je fakt nádherná .
www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Sháním podběhy na Tatru 603.

transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2012
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 13:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moskvič a telefoní číslo pro didyho speciálně

A tady sou dva žigulíci jeden od bili a druhej bývalej hasičkej normálně zaparkovanej na sídlišti.


v pozadí mužete vidět moskviče na prodej.

normálně sním jezdí takovej děda.
dřív asi vozil hasiče kdo ví.

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5595
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 16:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Společenský přínos následující fotky je určitě roven nule, ale musím se pochlubit že se mi konečně zadařilo dodělat střechu nad dvorkem. Přes zimu tady bude bydlet Moskvič, na zkoušku tam ale jako první najelo piáno.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. října 2012 - 19:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01:

Díky
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2012
Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 07:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podle mě v tom bude jeden háček a to cena..
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 09:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek včerejší vycházky Holešovicemi (samá auta z 80. let).
Audi 100 (44):

BMW 318i (E30):

Citroën 2CV6 Club (stálice z toho místa, potkám skoro každý den cestou do práce):

Hned ve vedlejší ulici stává tato již poněkud unavená Ascona C2:

V Přístavní ulici stáli hned za sebou tato Panda a Corsa A:

Nissan 300ZX z konce 80. let:


No a nakonec něco pro milovníky hranatých a placatých Citrojenů a starých Tojot

Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 10:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem zjišťoval cenu toho červeného Reanaulta 20,
v úterý jsem sem dával odkaz a sedl jsem si na ,
jeho majitel požaduje 150 000,-Kč
It's crazy
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 11:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy
Já zase ani ne tak dávno narazil v Hyperinzerci na Citroëna CX v téměř dokonelém stavu za 140 tisíc. Stejnou sumu požadují třeba i za GS Break s kulatými světly, jenž je na Praze 5 v Classic Car Centru...
Bohužel ceny i těchto aut letí vzhůru, ale 150 litrů za R20-ku se mi také zdá být krapet moc. Kdyby to měl ve zcela původním stavu, tak třeba jo, ale jinak si myslím, že majitel tu trochu přestřelil.
dvoutakt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.0.174
Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 14:02:12    Odkaz na tento příspěvek  

To medvěd: vyobrazený vůz z muzea A.Horcha ve Zwickau je prototyp trabanta 500, kdy ještě nebyla hotová karoserie, ale upravila se z P 70. Motor tedy místo sedmistovky vodou chazené (původně z DKW F8) se smrskl na půllitr vzduchem chlazený. S IFOU F9 to nemá nic společného, ani motor (IFA má tříválec),ani boudu (F9 celoplech) a tohle je Duroplast na dřevěné kostře. Má i jiný rozvor než P 70 a P 50. Takže unikát.
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 14:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad dvoutakt: to asi ale není na mne, že :-)
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 353: To chcu taky!!!!!!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3867
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 16:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak už jsem napsal do historie SPZ, vyrazil jsem si dnes na pražském předměstí do bočních uliček, jen tak bez foťáku (s mobilem), a zrovna jsem měl štěstí na pěknou původně působící oktávku s jednou z nejstarších platných pražských SPZ:



STK propadlá už mnoho let (podle listí a dalších organických zbytků v různých záhybech nárazníků a podvozku bych to viděl, že auto stálo někde na zahradě...), ale do vraků bych to dával nerad, na vyhození mi to nepřišlo.

O kousek dál ještě tohle:


A o něco blíž k centru Prahy nedávno tohle:


Ale na své by si o kus dál přišli i milovníci verglovitých hranatých beden od citroenu:
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 16:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot:ta z31ka 300zx tam po okolí postává už docela dlouho,eště za rohem v tý řadě kde si fotil to bmw stával bluebird 910,ale už sem ho tam dlouho neviděl,takže asi konec
tak aspon přidám jednu fotku z doby kdy to tam eště stávalo...


jinak kamarádova 405ka co tam po okolí vždicky stojí tě nezaujala? i když pravda že to zas tak moc historický neni
vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 16:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: ta "jedničková" troska je příjemným překvapením, škoda jen, že nemá původní masku...
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 16:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gred
405-ka??? Tu bych si snad pamatoval, asi tam tentokrát nebyla. Máš sice pravdu, že to zatím ještě není moc historické auto, ale již dnes je dost těžké najít nějakou v hezkém stavu. Pomalu budu fotit už i je (to se z toho tady asi někteří pos...)
Jinak ten Bluebird 910 mohl být klasa, bohužel tam kromě toho BMW nebylo v té ulici nic jiného co by nás zaujalo...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3869
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 17:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten podlouhlý Nissan znám a mám i focený, bydlel jsem před lety krátce za pražskou tržnicí a ty uličky mám prochozené. Odkud se to k nám mohlo dostat, z USA jako první generace Maximy pro severoamerický trh(http://en.wikipedia.org/wiki/File:1st-Nissan-Maxima.jpg)?

Do Evropy se něco podobného mohlo dostat taky, ale soudím i podle té "nevejdoucí se" SPZ
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 17:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
V Evropě se tyto Bluebirdy již běženě prodávaly. K nám se jich asi většina dostala z Německa nebo Rakouska, kde jich bylo celkem dost. Já si tyto Nissany právě pamatuji již jako dítě, že se občas někde objevily i u nás. Dnes jsou však vzhledem ke svému stáří hodně zřídkavé.
Jinak ten konkrétní exemplář od Greda mohl být třeba ze Švýcarska, kde se až do konce 80. let používaly výhradně dvouřádkové zadní poznávací značky. Jinak soudě podle toho obrázku jde o zcela běžný model pro některý z evropských trhů.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 17:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotek toho auta sem měl víc,ale kam to přišlo...tehdy sem to auto nafotil snad ze všech stran,a i dost detailů,ty fotky sem posléze použil jako textury když sem 910ku dělal ve 3d...

Mr._Peugeot:tak to byl asi zrovna pryč,to se u něj stává málokdy...má bílej sedan po faceliftu,v dízlu

(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)
vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 17:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak soudě podle toho obrázku jde o zcela běžný model pro některý z evropských trhů.

Včetně toho nárazníku...? Mně právě tohle holešovické auto přišlo dost exotické, takové o kus delší než třeba tenhle z tvých fotek, co stává v okolí štrosmajeráku. Tak jsem ho právě považoval za americkou verzi... mám někde i fotku zepředu.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 17:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef:ten od štrosmajeráku je totiž o něco novější,mám pocit že to je další generace,ale nechci kecat,z hlavy si to nepamatuju a wikipedie se mi odmítá načíst

a když už je o ní řeč,taky už sem ho potkal


vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 12. října 2012 - 18:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice jsem to sem už kdysi dával,
ale když jsme u těch Bluebirdů,tak tady je jeden z Olomouce