K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 17. 08. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 17. 08. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5143
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 20:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to, že pokud někde neexistuje Ono, tak OMV, Shell a Benzina drží pospolu cenu minimálně + 1Kč/l vyšší než je obvyklé o 20 km dál je morální?
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 21:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan, Slim - souhlas. Ujedu 50 km a Shelka je o 4 Kč na litru dražší - je to normální - nebo lépe je to morální? Nejdražší pumpa v okolí je ta přímo za plotem kralupské rafinerie - Benzina patřící do koncernu Unipetrol, který paliva vyrábí...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4098
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 21:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem se zas do něčeho dostal :-)

Risan: Teď nejde o to, co morální je a kdo to určuje, ale o to, že není morální krátit stát na daních. Na tom se snad shodneme.
Krácení daní je prostá loupež "společných" peněz tak, jako politici zvyšují ceny státních zakázek a mají z toho peníze.

A pak...přijde Ti morální, když cestovní kancelář pošle klienty na dovolenou a zkrachuje...a za pár měsíců existuje jiná CK se stejnými vlastníky? Podobně to funguje i u pump.
A já se samozřejmě nezastávám Shellu na základě "odborníků" z novin.

A to, že pokud někde neexistuje Ono, tak OMV, Shell a Benzina drží pospolu cenu minimálně + 1Kč/l vyšší než je obvyklé o 20 km dál je morální?
Pump je celá řada. A 20 km zase není tolik, aby sis tam nemohl zajet pro levnější
Pokud máš podezření na kartelovou dohodu, obrať se na policii. A nebo si postav vlastní pumpu a všichni budou tankovat u tebe

Ujedu 50 km a Shelka je o 4 Kč na litru dražší - je to normální - nebo lépe je to morální?
Je to normální i morální - když jim to někdo tankuje, je to jejich obchodní politika.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 22:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolino 15:
Já bych z toho článku vypíchl hlavně tuto větu:
Tank Ono vede dlouhodobě agresivní cenovou politiku. Ceny benzinu a nafty na totemech této malé sítě vedou odborníky k podezření, že její dodavatelé šidí stát na daních."
...
A já se samozřejmě nezastávám Shellu na základě "odborníků" z novin.

To jsem z toho teda jelen..;-)

Jinak k té morálce - už tady jednou byla doba, že všechno stálo všude stejně, dokonce tak moc, že se ceny tiskly na obaly už ve výrobě...pamatujete? Nabídka a poptávka cena přizpůsobená schopnosti prodat, atraktivita místa prodeje, to všechno Vám nic neříká? Pokud Vám různé ceny připadají nemorální, můžete na podzim volit soudruha Filipa, von to vyřeší.
Proč nestojí flaška ferneta v Kauflandu stejě jako v Globusu a proč stojí redbull v obchodě 35 a u pumpy 55 korun, je to morální?

Jančura kydá špínu na Kalouska a tvrdí, že má ve firmě jednu finanční kontrolu za druhou. ONO tank má výrazně levnější palivo celá léta, všichni to vidí, všem konkurentům to vadí a nikdo nikdy nic nepráskl, a pokud ano, kontrola nikdy nic nenašla?
Svého času jsem s pumpami obchodoval. Víte, jak to chodí na takové mezinárodní firmě jako je Shell?
Přijdete na centrálu dohodnete se, že můžete dodávat jejich pumpám. Centrále platíte bonus z obratu cca 3-7%, výhradní dodavatel je Lekkerland, přes který musíte zásobovat. Jdete na Lekkerland, zalistujete tam své zboží (když ho budou chtít), zaplatíte jim poplatek a platíte jim další bonus. Když všechno klapne, časem se to Vaše zboží dostane na ty pumpy (podotýkám, centrála pro Vás nehne prstem, nic není pro pumpu povinné, za ty prachy si maximálně smí Vaše zboží vzít). Z toho odebraného zboží pak platí další bonus centrále nájemce pumpy. Takže jsme někde na 20%, čísla cca 8 let stará. Tohle se netýká paliva (nebo nevím), jen to ilustruje, jak to chodí u takového Shellu. Na centrále sedí někdo kdo si bere provizi z revizních techniků, ekologů, stavebních firem, za umístění reklam, za nákup pozemků pro pumpu...a každý si to pomítne do ceny úplně stejně jako ty fimy, co nosily Rathovi krabice od vína...V důsledku toho nájemce shání načerno zboží kde se dá, protože nelegální (z pohledu centrály) cestou ho nakoupí až o třetinu levněji, takové zboží samozřejmě centrála nezatíží bonusem a její profit se dál snižuje.
Troufám si říct, že bratři Ondrové z výše uvedeného neprovozují nic, neb ty prachy by tak jako tak tekly do jejich kapsy. Ten Shell naopak z výše uvedených důvodů potřebuje k uživení takovou marži, že je úplně klidně možné, že to s cenami ONO tank nejde.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 23:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ono to právě jde - ONO a Shell mají na Mělníku totožné ceny... Dojedu těch zmíněných 50 km a jiná Shellka je o 4 Kč dražší než Shellka na Mělníku (předtím jsem to blbě napsal). Je mi to na jednu stranu putna - kupuju na ONO a beru si účtenku. Každý, kdo ji nechce, podporuje na jakékoli pumpě daňové úniky... A jde to - na úkor vyšší ceny za litr se pumpě nízkou cenou zvedne výtoč a stejně vydělá...
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 01:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nazdar chlapci, včera jsme byli pro nosič na tažné HAKR.. odjeli jsme s Aterou. Prodejci nám HAKR rozmluvili, u Atery vyhrála jednoznačně jednoduchost montáže a menší hmotnost. Typově je to Atera STRADA 3 Sport.. A já se ptám, kdo s tím máte zkušenosti, jakou vozíte RZ? Co v zahraničí, nějaké kontroly? Na co si dát pozor? Dnes prošla "zátěžovým" testem, zvládá pohodlně i prudší průjezd zatáčkou, zdá se být pevná. Díky za odpovědi.



(Příspěvek byl editován uživatelem Lions_coach.)
FLICKR 15.6.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4099
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 10:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že jsem vypíchl jednu větu z článku neznamená, že je to první taková informace, která se ke mě dostala. Pracuji v autodopravě v Plzni, kde je čepraček ONO celá řada...mám v tom docela přehled

Předpokládám, že odstavec s Filipem nebyl mířen na mě

Problém není v sítí ČS ONO, ale v jejich dodavatelích, kteří se chovají podobně, jako mnou zmíněné cestovky. Proti tomu Shell bojuje.

Hynek: Jistěže poblíž ONA (a podobné ČS) bude Shell vždycky levnější a bude paliva dotovat z jiných ČS, které jsou dražší. Přece nebude mít jedna Shellka benzín stejně drahý jako nějaká 50km daleko a nebude se koukat naproti k ONU, jak jezdí všichni tam. Co je na tom divného?

Naopak se zamysli...průměrná cena benzinu v rámci ČR (tedy i tam, kde ONO není) je 36 Kč. A v celé republice jediné ONO si může dovolit mít cenu cca 3Kč pod průměrem. Myslíš, že je to jen tak z jejich dobré vůle?

PS: Ani u Shell ani u ONA netankujeme :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3644
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 13:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


také staršie obrázky najdene
http://www.thebus.org/
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 15:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


červenec 2012
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2738
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 17:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: A Vy myslíte, že pumpy Shell se zaváží benzínem Shell a pumpy Agip benzínem Agip a pumpy Ono benzínem...? Jakým? A komu že teda prodávají ten benzín ty Kralupy, ten Shell se sem vozí z Holandska???
Nechápu, Vši poznámku o dodavatelích pump. To, že někdo je trvale levnější, nevypovídá o jeho pozadí a placení daní vůbec, ale vůbec nic, pokud se za ty nižší ceny uživí. Ale vy se to opět snažíte naznačovat.
A ještě jeden potřeh - každá pumpy Shell (i většina jiných) má svého nájemce, který na ní vydělává a odvádí nájem a bonusy centrále, ale jede sám na sebe a svůj živnosťák. Ergo to, že by jeden Shell s nižší cenou dotoval jiný Shell, který vydělá na ceně vyšší, je naprostá fikce. Jedině že by patřily témuž nájemci. Pumpy nejsou Kaufland.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 19:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A Vy myslíte, že pumpy Shell se zaváží benzínem Shell a pumpy Agip benzínem Agip a pumpy Ono benzínem...?
Mezi rafinérkou a pumpou je dlouhá cesta a představa, že do Kralup najede jednou auto Shell, podruhé auto ONO, je rovněž mylná. Menší pumpy můžou mít stejného dodavatele (takříkajíc z jedné cisterny), ale v případě velkých sítí typu Shell, OMV atd. platí, že má každá své dodavatele s palivem určeným jen jim.

To, že někdo je trvale levnější, nevypovídá o jeho pozadí a placení daní vůbec, ale vůbec nic
Tak proč se obouváte do Shellu, když ten POUZE srovnal cenu s Tank ONO?
Měli byste se ptát, jaktože má Tank ONO několik měsíců ty stejné ceny, které má Shell týden.

A ještě jeden potřeh - každá pumpy Shell (i většina jiných) má svého nájemce, který na ní vydělává a odvádí nájem a bonusy centrále, ale jede sám na sebe a svůj živnosťák. Ergo to, že by jeden Shell s nižší cenou dotoval jiný Shell, který vydělá na ceně vyšší, je naprostá fikce. Jedině že by patřily témuž nájemci. Pumpy nejsou Kaufland.
To platí o sortimentu zboží uvnitř, výtěžek z prodeje paliv je přeúčtován na Shell. Stejně jako si nájemci nemůžou vybrat dodavatele paliv, výrazně neovlivňují ani jejich ceny. Maximálně řeknou "hele my máme vedle ONO, potřebujeme zlevnit," přijede manažer, zkoukne situaci a řekne "dobrá" (neberte mě za slovo u této věty, jde mi o princip).
Je to z mnoha důvodů - jednak je tím zaručena kvalita paliva (a to, že palivo dodává jeden dodavatel, který z toho má zisk) a také třeba to, aby si v rámci regionu (města) nekonkurovaly Shellky vzájemně.
Ostatně kdyby to tak bylo, nemusel by tiskový mluvčí tvrdit, že "nebude komentovat cenovou politiku Shellu" a jednoduše by oznámil, že ceny si určují nájemci. Není to tak a ceny paliva řeší Shell, který tak může dotovat ztráty z jedné pumpy ziskem z jiné pumpy.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 21:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: Tak teď Ti poněkud seberu iluze - to palivo tankují vedle sebe jak cisterny pro Shell, tak OMV, tak ONO - stojí pěkně vedle sebe například na SDSce kralupské rafinerie, doporučuji její parkoviště u Veltrus shlédnout - ostatně jsem tam před několika lety cosi dělal... To, že papírově to projde několika dodavateli, je hezké (a prodražující), ale fyzicky se to tankuje z jednoho výdejního místa. Odběrních míst ČRa je v ČR více...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 22:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to špatně napsal...omlouvám se.

Úplně původně ale šlo o to, že díky nedostatečným zákonům je zde prostor pro kšeftování, což se Shellce (i jiným) nelíbí.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 23:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(aj) pre Verusha:

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5381
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 08. srpna 2012 - 23:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmmmm tak tos mě potěšil. Nezprasenej IROC-Z se jen tak nevidí. Pěkná práce, někdo si dal záležet, dokonce si opatřil i originální zatmavovací sadu na zadní světla. Podle všeho to vypadá na ročník 86.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 00:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Za prednym kolesom na tom prahu ma smerovku? Alebo je to len nieco co mi pripomina svetlo?
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2739
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 06:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: Ať jste to napsal jak chtěl, opakovaně skrytě obviňujete Ono z nějakých nekalých podvodů. Bez jakéhokoliv důkazu. To, že jedna značka dokáže držet trvale ceny, na kterých by jiná krachla po týdnu, nevypovídá o tomhle vůbec, ale vůbec nic.
S tím tankovánímv Kralupech má samozřejmě pravdu Hynek, nežijte v tom, že každá pumpa má svůj značkový beznzín, aby Vám motor skvěle Shell...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4103
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 11:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opakovaně skrytě obviňujete Ono z nějakých nekalých podvodů
Ne ONO, jejich dodavatele.

To, že jedna značka dokáže držet trvale ceny, na kterých by jiná krachla po týdnu, nevypovídá o tomhle vůbec, ale vůbec nic.
Ale vypovídá - kdyby to bylo tak jednoduché, mít prostě jen tak o 3Kč levnější palivo, bylo by levnější u více distributorů, než jen u ONA.

Jinak potom nechápu, co máte proti snižování cen u Shellu a proč vůbec vznikla tato diskuze. Shell prostě srovnal ceny s konkurencí, na což má nárok. Já jsem Vám nastínil proč, věřit tomu nemusíte
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 13:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Teď nejde o to, co morální je a kdo to určuje, ale o to, že není morální krátit stát na daních. Na tom se snad shodneme. Krácení daní je prostá loupež "společných" peněz tak, jako politici zvyšují ceny státních zakázek a mají z toho peníze.

Neshodneme. Nedokážu považovat za loupež "společných" peněz situaci, kdy peníze na "společné" hromadě vůbec nebyly. A kolik jich má na "společné" hromadě být? To není otázka morálky, to by pak bylo nutné akceptovat libovolně vysoké daně, jak si jen politici usmyslí. Za nemorální mohu považovat porušení smlouvy, jenže kdo uzavřel s politiky smlouvu na to, aby spotřební daň, daň z příjmu a DPH byly právě takto vysoké nebo vyšší?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 15:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: O jejich dodavatelích Vám tady už mimo mne napsal Hynek...Ostatně na ty dodavatele nějaké důkazy kromě dohadů máte?
Jakto, že Jančura dokázal jezdit dlouhodobě levněji než konkurenti, znamená to, že krade? Jakto, že Svijany jsou levnější než Prazdroj, znamená to, že Svijany kradou??
A mít o 3 Kč levnější palivo než konkurence je naprosto jednoduché za předpokladu, že z marže takto vzniklé dokážete vyžít. Vy prostě furt nosíte v hlavě, že ONO nějakým způsobem okrádá stát na spotřební dani. Já říkám, že proto nemáte nejmenší důkaz a srovnání prodejních cen a délky jejich trvání neznamenají naprosto nic. Odpusťte si podobné obviňování bez důkazů.
Proti snižování cen u Shellu nemám naprosto nic a o původu té diskuse nevím, ani jsem ty zprávy nečetl a neviděl. Já pouze a jen reaguju na Vaše obviňování ONO tak z krácení daní.

Risan: Váš názor mne nepřekvapuje, ale v tomhle pro změnu souhlasím s Trollinem. Můžu si o sazbě daně myslet co chci, ale platí to jako zákon a můžu to ovlivnit tím, že příště budu volit někoho, kdo mi slíbí, že je sníží. Nikoliv tím, že je nebudu platit.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 20:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ...a můžu to ovlivnit tím, že příště budu volit někoho, kdo mi slíbí, že je sníží.

Nechci zase rozpoutávat politickou debatu, ale víme, že takto to už nefunguje a napříště už nikdy fungovat nebude, protože demokracie takto fungovala jen do doby, kdy bylo voliče možno považovat za samostatně se rozhodující entity, jejichž názory není možné příliš efektivně ovládat.
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 21:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ludia, Skoda Octavka 4x4 elegance r.v.1999 73kw, kupit alebo nie? Je to spolahlive auto? na co si pri nom davat pozor?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5382
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 22:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko - mělo by to být logo Z28
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 22:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markyman: To je benzín 1,6i?
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2012 - 22:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: Nie, nafta 1,9ka
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 06:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: opět moje klasická schIzofrenie - s Vaším argumentem souhlasím, nicméně nikoliv s tím,že zákony netřeba respektovat, protože je vymysleli blbci.
Marek961
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 09:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marykman: Všeobecné je spoľahlivé, ale nemôžeš chcieť od 13 ročného auta aby si si sadol a vozil sa bez investícií, taktiež záleží od konkrétneho kusu. Na jazdenom aute treba vždy vymeniť aspoň rozvody+náplne+filtre komplet. To jednoznačne+ veci čo sú nie v poriadku(brzdové obloženie a pod. zväčša býva na hranici životnosti.)
...Audi RS6(C6) Avant 5.0 V10 TFSi...

...Audi Q7 6.0 V12 TDi...

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7868
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 11:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markyman: Debata okolo Octavií tu proběhla pár měsíců zpátky. Samozřejmě prověřit, aby fungoval Haldex a doufat, že to nemá stočený kilometry.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 12:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá svařenina z Rakouska:


www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 17:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To není svařenina, ale Steyr-Puch Haflinger, akorát je koukám celý v pozinku...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8151
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 17:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zřejmě je Hafi-Inhaber zároveň majitelem zinkovny
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12262
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 17:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady někdo hodně přemýšlel :-)...
http://postimage.org/image/81tvxgppx/
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 10. srpna 2012 - 23:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotka síce rozmazaná, KE-307DX Peugeot 307 aspoň, že odrazky mu fungovali
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 11. srpna 2012 - 13:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study: Tak přeci, na levo je zákaz stání

Eross:
Zrovna včera jsem potkal - sice svítil, ale přes ty dvě kola co měl ovázáné přes kufr nebyl vůbec vidět vůbec, plus na každý bok značně přečuhuvalo kus kola....
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 12. srpna 2012 - 23:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad světla - potkal jsem na D1 u Brna řidičku, která svítila pro jistotu vším, včetně couvacích bílých světel. Blížil jsem se k ní hoooodně opatrně, než jsem zjistil, že necouvá, jen má šotka v elektrorozvodech.


železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 16:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dám ještě i sem pár svých poznatků z Irska - ne že bych se rozhodl zaplácat Irskem úplně všechny komory, ale s těmihle tématy by mě vyhodili ze značek i z historie:

Co se vozového parku Irska týče, je hodně nový a ve srovnání s jinými evropskými zeměmi má některé zvláštnosti. Ani tak nemyslím pravostranné řízení většiny vozidel, ale třeba to, že je to velmi "sedanová" země. V západní Evropě podle mě vůbec nejsedanovější - i v takovém Španělsku dneska převažují hatchbacky a jsou tam mraky vozů MPV a SUV, kdežto v Irsku pořád panuje jasná preference klasických sedanů. Naopak kombi je v Irsku jen asi tak časté, jako u nás sedan. A vypadá to, že kdo potřebuje prostorné auto, volí zřejmě spíš MPV... nebo malou dodávku.

V tomto směru se asi hodně tržně chová Ford - zatímco u nás prodává fokusy a mondea převážně jako kombi, v Irsku člověk potkává stovky sedanů od Fordu a třeba u nás vzácný Focus sedan je tam skoro "národním vozidlem" - stojí na každém rohu. Kombi jen občas, to už spíš C-Max...

Přitom se v Irsku neprodávají skoro žádné "nízkonákladové" sedany pro jih a východ jako je třeba Thalia, Linea, City, nová Elantra apod. Ještě tak Chevrolety, ale tahle značka má tržní podíl dost minimální. Takže nejčastějšími vozy jsou mimo ten Focus a Mondeo třeba Corolla (Toyota je vůbec hodně silná), Jetta nebo Megane sedan / Fluence a pak samozřejmě i různé větší sedany.

Dalším specifikem jsou ojetiny z Japonska - ale dovoz možná slábne, jsou k vidění spíš modely z 90. let.
Jsou to jednak i v Evropě známé modely jako Micra nebo Yaris nebo Micra, ale pod japonskými názvy March a Vitz, jednak různá méně známá MPV, a občas taky různé "hustokáry" - párkrát jsem potkal nějaké mně neznámé kupé, jehož identifikace byla navíc ztížena větším či menším tuningem.



V roce 2005 a v malé míře i letos jsem v Dublinu vídal i taxíky původem z Japonska - typicky jakési Toyoty jednoduchých tvarů označené Camry(...?):


a natrefil jsem i na v Evropě zcela unikátní "retrovůz" Nissan Pao:



Výjimečně se vyskytne i dovoz z USA:


A ještě pár drobků z 90. let - jedna z nejstarších potkaných škodovek:


V kontinentální Evropě neznámý starší model značky Proton:


A pak jedno z aut na pohled spíš starších, u kterých ale rok výroby v SPZ ukazuje, že zase tak staré nejsou - Renaulty 5 se dělaly snad právě jen do toho roku 1996:


Podobně jsem viděl třeba občas klasické Mini, které ale mělo vždycky značku z 90. let...
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 21:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto som našiel na nete.Je to realita?
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4688
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: Je to realna Fabia RS 2000 Cabrio z Worthersee 2011.

V podstate to bola aj prezentacia noveho loga firmy.

(Příspěvek byl editován uživatelem tomino.)
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino:A ako to skončilo?Zostalo len pri prototype alebo je na svete viac kusov?Bola by škoda keby sa vyrobil iba jeden výstavný kus ...
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: No co myslis :-)

Je to krasne (teda oproti normalnej Fabii, lebo ta nova je ohromny grc), ale neviem o nicom inom ako ukazke na tomto GTI zjazde.
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže je to jasné.Miesto toho aby pustili do sveta príťažlivo vyzerajúce auto, tak vypustia grc s ešte horším motorom.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4690
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: Ale takto mi povedz.

Z pohladu koncernu, kto by si kupil Golf Cabrio (o EOSe ani nehovorim), ked moze mat krajsie (Cabrio VI sa mi nepaci), trosku mensie, ale stylovejsie auto?

A je tam vela neunifikovanych dielov. Nezapada to do politiky Skodovky. A bolo by to prilis nakladne, alebo by to kradlo predaje.

Proste dnes nerealizovatelne :-)
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keď sa nechce tak je nerealizovateľná aj Škoda Octavia.Ale koncerne je silnejší ako jedna fabrika.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4691
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: Pravda, ale ta sa zase hlavne na vychode predava tak dobre, ze to by len blbec spravil :-)


Som zvedavy, ako nakoniec dopadne problemami zmietany SEAT.
Asi by bolo fakt najlepsie ukoncenie vyroby, teda po dobehnuti modelov. Pretoze je dlhodobo stratovy, konkuruje niekolkonasobne uspesnejsej Skode a prinasa VW akurat tak problemy a straty (udajne 1 mld. eur za posledne styri roky).

Uvidime.
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 08:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: bylo to od první chvíle myšleno jen jako jeden výstavní kus na tuningový sraz na Worthersee, nikdy se s výrobou nepočítalo - na rozdíl od mnoha komunistických prototypů. Je to jen ukázka, co dokážou designéři, když se jim nesvážou ruce předpisy a náklady...Už proto to auto nemůže do série, notabene - Vy byste si koupil kabriolet, který nemá ani plátěnou střechu? O bezpečnosti při převrácení nemluvím.

Tomino: Tohle auto by bylo, hodně hrubým odhadem, aspoň třikrát dražší než Golf cabrio...

http://www.autoforum.cz/predstaveni/skoda-fabia-rs-2000-kabriolet -se-sportovnim-srdcem/



(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 10:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: Takže je to jasné.Miesto toho aby pustili do sveta príťažlivo vyzerajúce auto, tak vypustia grc s ešte horším motorom.

To je ale zlý svět, viď? Automobilkám vládnou úplní blbci a dělají auta, která se neprodávají, místo aby udělali taková, o která se lidi poperou. Jakpak to asi funguje?

Mně se tedy ten kabriolet moc nelíbí, vypadá jako rozšlápnutá žába. Ale já asi nejsem ten pravý zákazník, já bych si nový kabriolet asi nekoupil, já chci mít ke kabrioletu ještě nějaký příběh, který nová auta ještě nemají.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 11:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan:
Ale tohle není kabriolet pro milovníky kabrioletů, to je excentrické auto pro milovníky tuningu, v realitě si majitele - křížence celkem nedovedu představit, kabriolet přece není o prasení po silnici, ale o pohodě, na což zase není třeba mít takovouhle raketu...myslím, že i to je důvod proč to byla jen studie...
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 11:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: včera som čítal toto: http://www.auto.cz/seat-brzdi-volkswagen-boji-toyotou-68928
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3711
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 12:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K budoucnosti Seatu nepřispěje ani to, že jeho nejdůležitější trhy jsou přesně ty země, které teď mají hospodářské problémy, kde zákazníci odkládají "zbytné výdaje" (jako je třeba právě koupě auta každých pár let) a kde odbyt v nejbližší době nebude nic moc ani kdyby začali zase horečně vymýšlet všelijaké ty šrotovací prémie...
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 20:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Dnes "odchycen" v Soběslavi ....
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4704
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 20:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim, snáď nikto nepočíta s tým, že by sa pustilo do výroby toto konkrétne auto (rovnako ako ani Rapid nie je úplne taký aký bol, atd. atd.), myslel som nejaký taký mišung s 1,4 TSI a "nadupaným dizajnom", aby sa náklady znížili na minimum.
Písal som o neprístupnosti nápadu, nie toho konkrétneho auta.

Jef, pravda...

A s novými skvelými nápadmi spoločných európskych, aj našich súkromných zákonodárcov asi Slovensko prestane používať motorové vozidlá, keďže po 6 rokoch bude treba chodiť každý rok na TK, ale keď si niekto bude chcieť kúpiť nové/doviezť ojazdené auto, bude cálovať výbornú Ficodaň (pre neznalých tunajších pomerov - keď si dovlečiete bárs aj 20 ročnú M5 za pár šupov, tak pri 1. registrácii auta na Slovensku budete platiť daň podľa kW, čiže vás okradnú o 100 000 našich starých korún. Zaujímavé je, ž tých skutočných boháčov - ktorým 100 000 je niečo ako nám bežným ľuďom 100 korún - ktorí majú často krát aj autá ako Veyron atd. sa to dotkne rovnako ako bežných motorizovaných fanúšikov {príklad tá M5}). Totiž od 254kW vyššie do nekonečna, chcú tú daň mať rovnakú, !
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 22:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: sociálny štát, ale pre koho?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2757
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 09:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Kolik boháčů má na slovensku Veyrona? A kolik jich má auto s výkonem nad 254 kW? Myslíte, že z toho by státu připadly nějak významné peníze? Největší zdroj peněz budou ty fábie a jim podobné vozy...Ale prasárna je to velká, to zase jo... i když mezi námi - podporovat dovoz dvacetiletých ojetin by rozodně v zájmu státu být nemělo, i když leckterý veteránista spláče.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4710
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 10:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ty to berieš z pohľadu normálneho človeka, lenže poď na Slovensko.

Fico, najväčší populista v širokom okolí, niekde na úrovni Orbána; to vyhlasuje ako daň pre bohatých, takže pozor. Ako iste všetci chápeme, sprostá Slovač mu an to naletí a budú si doma hovoriť, ako dobre to ten Robko robí, že tým sviniam bohatým vezme.

Na druhú stranu, najviac vezme chudobným a normálnym ľuďom, keďže tá daň sa dotýka aj napr. 1,6 FSI (v inej miere, ale dotýka).

A nepovedz mi, že pre človeka, ktorý si kupuje nové auto nad 254kW je suma takmer 3000 € rovnako zaťažujúca, ako pre toho s ojazdeným.

Keď stále pominieme fakt, že pri 82kW je to odstupňované po 4kW, a od 254 to ide až do nekonečna, nech ich je aj 12000!

Musíš zobrať do úvahy aj fakt, že aj keď niekto kupuje ojazdené auto zo zahraničia - tak je väčšinou novšie ako to, čo má teraz. Čiže je to obmena, modernizácia, a v končenom dôsledku si štát za dovoz tiež hrabne.

Výsledkom bude akurát tak prepad predaja nových áut a dovozu áut zo zahraničia, všetky firmy budú mať autá s CZ registráciami, a u nás zostanú staré vraky (veď aj kto by si dovážal aj keď os slovenskej firmy, ale keď musí platiť sú superdaň...)

Takže rozumieš? Tým skutočne bohatým je to u prdele. Ale tomu, kto si z Nemecka dotiahne Octaviu 1,8 s r.v. 1997, to až tak jedno nie je.

Takže on to vyhlási ako daň pre bohatých, ale zderstvo to je len pre chudobných. A rozlišuje sa to podľa 1. registrácie na Slovensku, keby v EU, tak to ešte chápem...

TOTO JE PODOBA NAŠEJ "ĽAVICOVEJ" VLÁDY. (odporúčam pozrieť aj toho poslanca, čo mám v podpise. možno sa zasmeješ, a možno aj zaplačeš, že čo to sedí v poslaneckých laviciach...)
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Marek961
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 13:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Absolútne zdieľam tvoj názor...a táto paródia na štát ma už kvalitne začína s.ať Jedinú nádej vidím registrovať si autá u našich susedov v ČR a inde, tým pádom ti odpadá značné množstvo nezmyselných a chorých poplatkov...
...Audi RS6(C6) Avant 5.0 V10 TFSi...

...Audi Q7 6.0 V12 TDi...

Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2758
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 15:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale v tom se shodujeme, je to ale jen otázka, jak to ten blb podává. jako daň pro bohaté nesmysl, měl rovnou říct, že to je prostě příjem do rozpočtu a ten mu zajistí tisíce chudáků za levnější peníz stokrát líp než dvacet miliardářů s Veyronem...že je to nezatíží a ty fabiatiky ano, to je mu jako správnému demagogovi u pr...., navíc když ti fabiatici ho příště zase zvolí, protože zdanil bohatý...;-)))
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 20:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: A a můžeš to ovlivnit tím, že příště budeš volit někoho, kdo Ti slíbí, že poplatek sníží (sic)

Hele, registrací v ČR to taky moc nevyřešíš, ono je to tu stejný kocourkov, řádně zvolených tu máme taky kupu takových "lvů ducha" a už zavedených nebo nachystaných různých daní spojených s motorismem pod různými bohulibými záminkami je tu taky spousta.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5389
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 00:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se mi před barákem nahromadily kupéčka od GM..


FUCK THE FUEL ECONOMY V8 5.0l under the hood
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 13:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Barva Škodovek sjednocena a pošleme je kam? Coper Luka ....
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 13:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Union_pacific: Vsetky idu pre jedneho objednavatela?
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá