K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 07. 08. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 07. 08. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2012 - 20:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs: plný parkoviště? To je myslím právě ta podstata věci, na které se neshodneme. Já potkám tak jedno auto za měsíc, které by vyhovovalo Tvému popisu. Až si říkám, jestli opravdu jsme ve stejném městě.

Slim: proti tvrdým datům jste postavil dojmy, které je zpochybňují. A na základě dojmů se budou dělat předpisy a řídit stát? No, bohužel to tak funguje - a pak se divíte, že takto vznikajícím předpisům nevěřím a mám problém je akceptovat.

Na otázku "jaký smysl mají všechny normy, předpisy a zkoušky a protokoly a atesty při konstrukci vozidla..." je kupodivu i jiná odpověď než "aby bylo možno zakázat vše mimo tyto normy" (kterou předpokládá Váš příspěvek). Totiž ta, že mají poskytnout zákazníkovi, který si kupuje výrobek, jistou míru jistoty, když u vzniku výrobku osobně nebyl přítomen.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4091
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 27. července 2012 - 22:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na opětovnou diskuzi o STK se dá říct jediné: "Ale ne, už zase?"

Aniž bych zpochybňoval tabulky Policie ČR, několikrát jsem asistoval u různých nehod našich aut a způsob práce na vyšetřování nehod je zhruba tohoto stylu: "Aha, tak to je jasné, tady ten jel rychle / nepřizpůsobil rychlost / nevěnoval se řízení / nedal přednost" a zásadním klíčem práce PČR je být co nejrychleji pryč. Většinou je i problém to, že třeba (například!) naše auto vyjelo z vedlejší, ale po hlavní se řítil borec 90 km/hod ve městě. A vůbec nikdy jsem nezažil, že by někoho zajímal technický stav vozidla jakéhokoli účastníka DN.
Takže ty čísla jsou sice hezké, ale většinou v té statistice jsou věci jako selhání brzd a další, co je na první pohled patrné...rozhodně to nic nevypovídá o smyslu STK
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2012 - 23:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: ano, můj názor na ta čísla jste celkem vystihl. Pro účel naší diskuse. Nutno si uvědomit, že to přiřazení provádí policista, který v nemalé míře pracuje tak, jak popisuje že_by. I střet se zvěří nebo sražení vběhnuvšího dítěte mohou zavinit vadné brzdy, případně poškrábané sklo. Naopak i Závadu komunikace nebo technickou závadu může dotáhnout k nehodě blbec řidič.
Ale pozor- nepodsouvejte mi, že bych podle těchto svých dojmů řídit stát! když totiž tu tabulku vezmu do důsledků, můžu možná zrušit STK, ale musím nasadit nejtvrdší teror proti řidičům a chodcům. Že to -speciálně v podání naší policie- nefunguje, na tom se nejspíš shodneme.

A k těm normám - Vaše definice je rovněž akceptovatelná, ale za podmínky, že mi někdo zajistí jistou míru jistoty, že i vozy, které potkávám v provozu, něco splňují. Obecně - já s Vaším viděním světa můžu souhlasit za předpokladu, že se účastník provozu pohybuje na silnici sám a svým chováním i stavem a parametry vozu může ohrozit pouze a jen sám sebe. Ale to bohužel naprosto neplatí.
Já chci například mít jistotu, že auto, které se blíží po vedlejší silnici a má mi dát přednost, zastaví na vzdálenost, kterou mohu z jeho rychlosti odhadnout bez toho, abych musel počítat s tím, že mu to nebrzdí a on je s tím srozuměn a spokojen. Tatáž situace, pokud chci přejít silnici, je ještě ilustrativnější. Zrovna tak pokud existují normy po emise, hlučnost a dejme tomu odrušeni, je nesmysl vidět jejich ǔčel v přiblížení parametrů kupujícímu. A co takový autobus, jako cestující ho nekupujete, taky je Vám jedno, v jakém je stavu, když do něj nastupujete?
A ze stejných důvodů - ano, vše, co tyto normy neplní, nemá a silnici co dělat. K posouzení toho, jestli ta norma je dobrá nebo ne, není kdokoli z majitelů vozidel kompetentnější než její tvůrci.

A se zřetelem k příspěvku Že_by musím dodat, že nechci říct, že všechny ty normy jsou v pořádku a že porušení čehokoli musí nutně vést k tragédiím. Problém je v tom, že STK a ještě víc policie si z nich udělaly zdroj pruzení a příjmu. Expirace lékárniček a měření rychlosti jsou jen špičkou ledovce.
Ale řeknu to možná přijtelněji pro člověka s Vaším viděním světa - když už se rozhodnu normy porušovat ( taky to dělám), nemůžu se zlobit, jsem- li postižen. Byť poruším sebevětší hovadinu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2012 - 23:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: paralelně jste mě nevědomky podpořil, díky...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 14:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidávám pár obrázků z průjezdu Bulharska a Rumunska. Především na venkově je vozový park katastrofa. Především v Bulharsku jezdí hodně Škodovek, používají je především taxikáři, ale viděl jsem dost Favoritů a Felicií.Jinak yde jezdí hodně vozy sovětské výroby,ale také je sem tam vidět Trabant a Wartburg. Rumunsko nejlépe vystihují slova: Dacia, kam se podíváš. V obou zemích jsem potkal také pár nákladních Tater a jednu Liaz/Škoda 706



a jedno rumunské vrakoviště:


Asi nejvíce mě překvapila Škoda 1000 MB v jedné rumunské zahradě, bohužel jsem jí nestihl vyfotit

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7848
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 19:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mám za sebou takřka 700 km po Benešovsku a musím říct, že největším nepřítelem byl šílený stav silnic a špatné značení. Policajty na kontrolách jsem potkal jen v den cesty tam, během cesty po I/6, R6 a Pražském okruhu asi patery, jinak žádné. Také žádné problémy s okolními řidiči nebyly, s pár výjimkami: první byl řidič autobusu, který se na silnici první třídy plazil šedesát, čili se cestou do Benešova za ním vytvořila poměrně dlouhá kolona, druhá byla řidička černé X5, která telefonovala a jela v mém pruhu, třetí byl dneska nějakej italskej borec, kterej za Plasama házel z okna vajgly a čtvrtý rodinka v Citroenu C3, která před Benešovem ve stoupání ve dvoupruhu předjížděla kamion asi o pět kilometrů větší rychlostí - v pátek odpoledne nic moc... Jinak jsem byl až překvapen, kolik lidí mě pustilo před sebe, kolikrát mi blikli, abych mohl předjet nebo poděkovali, že jsem je např. pustil. Také mě potěšilo, že na dálnicích se vesměs dodržuje rozmezí 130-140 a víc jede jen pár lidí. Například dnes na D5 jsme jeli čtyři 140 od Berouna až do Plzně a byli jsme na dálnici skoro nejrychlejší. Stejně se v na pražském okruhu dodržuje osmdesátka v tunelech. Dalo by se říct, že 130 se dodržuje i na silnicích první třídy. Na E55 těch lidí jedouc 90 moc není, valná většina jede 100-110, zbytek 120+. Proto byl občas problém se z vedlejší dostat na hlavní a při takových rozjezdech si mnohde HTP šáhlo na dno (čili na jedničku to jede 50, na dvojku 80, na trojku 110 ). Tím se dostávám k autu, které vedle ve vyšších příspěvcích zmíněné závady jelo perfektně, při plném naložení akorát scházel výkon, takže byla nutnost dost vytáčet a průměrná spotřeba se pohybovala od 6,5 - 7,2 litrů. A na úplný závěr dodám, že ceny pump byly okolo 36-37 Kč, našly se i výjimky za 38,10 a nejnižší cenu - 34,90 - jsem našel na plzeňském Bolevci, při výjezdu na Most (kde jsem vzal plnou nádrž).

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 21:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: je klidně možné, že ta čísla neodrážejí skutečnost. Nicméně, můj problém s těmito věcmi je, jak už jsem psal, že pokud chceme řešit zákonem nebo vyhláškou nějaký problém, měl by tento problém být opravdu změřen a kvantifikován, aby bylo možno kvalifikovaně posoudit, co a jak děláme a za jakou cenu a následně vyhodnotit, jak se zásah projevil/osvědčil, aby se to mohlo korigovat, případně jako slepá cesta zase zrušit. Tedy je-li tabulka špatná, nejdřív opatřeme lepší a pak se bavme, jinak bude debata opravdu nekonečná a kluci, co chtějí obrázky aut na ulicích, budou zase nervózní.

Protože: když to bude na základě dojmů, jak to ostatně často dnes je, a po čase se ukáže, že to odhlasované/vyhlášené řešení má víc mínusů než plusů (což je taky dnes časté), je velmi obtížné prokázat někomu vinu, je dokonce obtížné vůbec vyhodnotit správnost rozhodnutí. Nikdo neřeší, jestli to pomohlo nebo uškodilo, nikdo za nic nemůže, veřejnost to tak chtěla (viz Pvvs, který, jak píše "není sám"), takže co. Naprosto typický fenomén naší doby, který nás plíživě posouvá do pekel a "většina, co chce řešení" se jen diví, jak je to možné a požaduje další řešení.

Pokud jde o to "chci mít jistotu, že že auto, které se blíží po vedlejší silnici a má mi dát přednost, zastaví na vzdálenost, kterou mohu z jeho rychlosti odhadnout...," taková jistota nikdy nepřijde a už vůbec ji nikdy nezajistí stát a už vůbec nikdy takový stát, který funguje jako ten náš. Můžeme jen snižovat nebo zvyšovat pravděpodobnost a to bych pak právě rád kvantifikoval, než se zasahuje do předpisů - viz výše moje argumenty v tomto příspěvku a tabulka o několik příspěvků výš.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 21:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: a čtvrtý rodinka v Citroenu C3, která před Benešovem ve stoupání ve dvoupruhu předjížděla kamion asi o pět kilometrů větší rychlostí

Musím říct, že od té doby, co jsme s tímhle Fiatem 500 najeli ve třech cca 1000 mil (1600 km) po Anglii, tohle docela chápu..

FLICKR 15.6.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5415
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 22:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K STK - osobně mi to hlavně přijde jako další způsob, jak znechutit někomu starší auto vůbec vlastnit. Já se svojí "flotilou" už takhle mám vedle kompu pověšenou tabulku kdy s čím jdu na technickou ... kdybych měl chodit se vším každý rok, tak už mi na to nebude stačit snad ani dovolená (a i šrajtofle se rychleji vyprázdní). Přitom moje starší auta najedou dneska mezi STK tak mezi jedním a třemi tisíci km ... kdyby chodily po roce, tak třeba můj Moskvič 412 by měl STK každých 500 km, bo například za minulý rok jel jen na dva srazy. Ach jo.

EDIT - k nedávnému tématu praktičnosti Dacie aktuální fotka z dovolené: Solenza získává body například touhle obrovskou "dírou do kufru" :-).


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7849
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 22:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

po Anglii, tohle docela chápu..
Přeci jenom pětistovka a "cétrojka" Citroen je něco jiného, nehledě na to, že tam byl pár a dvě malé děti. Ostatně, já s plně naloženou Fabií jsem tam jel bez problémů devadesát (pravda, na čtyrku ).

A k debatě k STK dodám svůj pohled, v němž vidím já osobně prostě chybějící racionalitu některých lidí. Ze své pozice vidím spoustu mladých řidičů, kterým kromě zkušeností chybí peníze, čili kupují často totální vraky. Dám pár příkladů, ano?
Spolužákovo Škoda Felicie před faceliftem - sežraná, zrcátka a nárazník přilepen izolepou, brzdy řádně fungovaly jen vpředu, zadek nepružil, nesvítilo to - přesto s tím jezdil denně, vozil to plné lidí a nakonec se vymlátil někde na sněhu.
Známého Nissan Primera - zakoupen jako ojetý rodinný sedan, přesto během chvíle z něj udělal totální vrak jízdou alá rallye. Kromě taky úchytů izolepou to mělo cosi s přední nápravou a jednoho dne to přestalo zatáčet a skončil v křoví. Nakonec to auto doslova rozjebal o most, přes něj letěl asi 140 v obci - přežil takřka zázrakem, dnes má myslím BMW M5...
Známého Mercedes 190D - koupen jako hodně sešlý s vyměněným silnějším motorem, kde postupně odešlo řazení, brzdy, poloosy, nakonec s tím jezdil tak, ře řadil dvojku a čtyřku a zpátečku a to ještě s meziplynem, nakonec to mám ten pocit položil někde za deště na střechu...
Všechny z těhle aut jezdily přes rok (a všechna byla zničena díky jízdě kombinující rallye a formuli 1), čili můžete namítnout, že by přísnější technické pomohly. Na druhou stranu, každý z nich měl STK od známého, kde za pár peněz bokem prošlo leccos. Dokud tady bude normální, že cokkoli jde nějak obechcat a uplatit, tak si nepomůžeme, ani kdyby STK bylo každý měsíc. A pokud se podaří vymýtit švejkování jako národní sport, pak ty přísnější STK nebude potřeba.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 19:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: aktuálně ve zprávách na ČT razie na technický stav autobusů, závady zjištěny na 10% z nich, hlavně na pneumatikách a světlech. Možná pruda a byrokracie, ale co říct na Setru Eurolines na lince do Londýna a chybějícími dvěma kolovými šrouby? Jak to napasujete na Vaši teorii o přednosti vlastního rozhodnutí a zopovědnosti před buzerací státu? Respektive jak to napasuje cestující toho autobusu?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 09:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Budu pokračovat teď, včera se mi nechtělo klepat do ipadové klávesnice...

Já se s Vámi opět shoduju v těch obecných tezích a chápu Vás, souhlasím, že nelze střílet zákony od boku a brát lidem svobodu, jak politika napadne nebo jak si volící lůza zrovna přeje. Ale pořád nemám pocit, že ta úplná svoboda a ponechání rozhodování o kdečem se zrovna v silničním provozu dá ponechat na, řekněme, uvědomění jednotlivce. Souhlasím i s tím, že v podání naší čacké policie a ještě víc městapa (TM D-Fens) se ze sebelíp míněných zákonů stávají jen nástroje k vydírání a pruzení, totéž ze STK v podání úplatných techniků. Ale řešení není to všechno zrušit, řešení je najít tomu rozumný rámec a hlavně zajistit vymahatelnost na jedné straně bez výjimek (korupce, přimhouření oka), na druhé straně v duchu smyslu toho zákona, nikoliv formulací (nůžky v lékárně s tupými špičkami). Zvýšení frekvence STK, jakož i silničních kontrol, je hovadina, pokud víme, že jakoukoli kontrolu lze nějak obejít.

Ano, na základě čísel a statistik (pokud budou věrohodné) mohu upravovat již existující zákony, ale je plno momentů, které je třeba upravit a žádná statistika k tomu není, notabene někde je prostě třeba začít na neoraném poli a třeba i střelit vedle v dobrém úmyslu.

Když čtu příspěvek s příklady Martinamarilynmansona, jen mě to utvrzuje v tom, že nechat technický stav na libovůli majitelů je prostě nereálné.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Jak napasuji moji teorii na Setru Eurolines? Vždyť to přece jen potvrzuje to, co celou dobu píšu - že stát a předpisy toto nevyřeší. Leda by měl stát placeného bonzáka na každé vrátnici každých autobusových garáží. A k tomu stát s radostí směřuje za podpory obyvatelstva, krmených příklady z televize. Pak bude jistota a každý cestující bude věřit, že toto se prostě nestane, protože stát to tak zařídil. Já naopak věřím, že jediný, kdo může toto zařídit, je sám provozovatel vozidla. Ten má odpovědnost vůči cestujícím. Váš model předpokládá zprostředkování odpovědnosti přes stát - provozovatel je za stav vozidla odpovědný státu a stát je odpovědný cestujícím, že zajistil, aby na silnici nebyla vozidla neodpovídající předpisům. V čem je tento model výhodnější? Stát má více síly toto vynutit než samotní cestující. Více síly státu bude znamenat větší bezpečí pro cestující. To je pěkné, pokud si stát představujeme jako boha - vševědoucí a spravedlivou entitu. Jenže ve skutečnosti pro stát pracují převážně hloupí a špatně motivovaní lidé (pokud jejich motivací zrovna není ukazovat ostatním moc, jim státem propůjčenou). A proto mi připadá volání po přísných, ale spravedlivých kontrolách naivní a proto s ním nesouhlasím. Obrátím tedy otázku proti Vám: jak chcete dosáhnout STK bez korupce? Řečeno citátem starým, jako základy našich států (který vyjadřuje nesmyslnost té touhy): quis custodiet ipsos custodes? Proto považuji snahu dávat státu do rukou větší moc za nebezpečnou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: No zrušení STK by sice korupci na nich vymýtilo okamžitě, ale to jste asi nemyslel. jenže boj proti korupci je dlouhodobá záležitost, která kdyby se povedla (aspoň snížení na únosnou míru), pak k té jistotě na silnicích STk přispějí. zrušení STK podle toho, co jen tady vidíme za příklady, k tomu rozhodně nepovede. Ale upřesňuji - já vůbec nevolám po STK přísnějších nebo častějších, já pořád mluvím o tom, že stačí ty stávající brát vážně...
Ony ty chybějící šrouby samozřejmě od STK do STK neuhlídají, ale taková celková zlomenost rámu, jíž byly svého času proslulé autobusy firmy Hotliner na náhradní autousové dopravě, ta už by tam neprošla...a že to na bezpečnost provozu vliv má, na to dám krk. Ono se tady totiž neotevřelo ještě jedno důležité a související téma - náklady na opravu versus výnosy u firemních aut...taskový podnikatel může být uvědomělý sebevíc, ale když holt by ho oprava nebo nové pneumatiky zruinovaly, riskne to...myslím, že zrovna tohle je veliká část těch průserů na silnicích, navíc ve spíš větších tonážích...
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 12:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jděte s tím mlácením prázdné slámy do Už to snad jednou skončilo, ne?
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 12:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: OK, jenže jak bojovat s korupcí (na STK i obecně)? Učinit riziko spojené s úplatkem silně neúnosným (tj. aby všichni měli opravdu šílený strach z následků) nebo to udělat tak, aby neměl nikdo potřebu dávat/brát? Ono je to hezké heslo, vymýtit korupci. Jenže...
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 12:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: na tvojí otázku odpovídám, že přesně nevím :-). Ale určitě tam bylo o nějaký filtr navíc a taky se kontroloval řemen. Kdyby tě to zajímalo přesně, tak se samozřejmě můžu kouknout do faktur...
Čus bus Karlos
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2722
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 12:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan? Pojďme s tím už fakt , už jsme zase jinde. Váš názor vypadá jako - než bojovat s korupcí, radši zrušit všechno, kde by se korumpovat dalo...na tom se opět zásadně neshodneme a fakt už se opakujeme a vykrádáme...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 15:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: směřoval jsem k tomu, že nemusím nutně zrušit všechno, jen udělat sadu předpisů co nejminimalističtější tak, aby tam byly jen opravdu důležité věci a opustit snahu řešit předpisy každý (i ten nejméně častý) případ. Smířit se s tím, že 100% sucho a bezpečí nebude. Potom bude hodně velká množina lidí, kteří je vnitřně akceptují a nebudou tíhnout ke korupci, zároveň bude malý prostor pro korumpovatelné techniky, aby se točili na blbostech a tak si říkali o úplatek. Opět - smířit se s tím, že 0% korupce nebude.

Už jen zachování stávajících předpisů (a nemluvím vůbec o rozšiřování) dává pro potírání korpuce na STK jen jeden nástroj, který vidím - větší bič. A to já nechci, protože ... a to bych se opakoval.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2723
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 16:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: proč s Vámi zase v principu naprosto souhlasím, jen si to nedovedu představit v tomhle konkrétní případě? ;-)))) Můj názor je, že když lidem ulevíte od otravných povinností, neocení to a nezačnou líp naplňovat ty zbývající...i kdyby zbyla jedna jediná, českej člověk (čecháček) ji bude zkoušetz obejít. ale máte pravdu, spoutat všechno předpisy do posledního detailu je kravina úplně stejná a je fakt, že naše společnost k tomu směřuje a ovce jdoucí na porážku tomu radostně tleskají...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 16:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezbývá než se připravovat a pak volit nohama - dřív se tomu říkalo jít za kopečky...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6904
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 22:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Что это такое?

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2012
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2012
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.6.2012
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4093
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 22:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: Ne, mě to jen zaujalo, protože jsem zrovna teď neávno řešil naše servisky a stály obě na korunu přesně stejně. A ty takový rozdíl. Ale možná se u té tvé dražší dával třeba palivový filtr navíc, ten stačí měnit co dva cykly (alespoň u Trasitu).

Jinak auta jsou to krásný
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5363
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 22:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul - já jsem si dovolil gůglit a není to nic složitého. Stačí zadat "Fiat Heku" a vyjede na tebe buď fůra obrázků nebo přímo katalog firmy Heku; což bude nějaký pomenší méně známý úpravce resp přestavce dodávek na obytné vozy. Prospekt např: http://www.heku-fahrzeugbau.de/Heku-Prospekt_2010.pdf
Takových úpravců je zajisté povícero, nicméně je pravda, že ne každému se povede udělat něco takhle nefotogenického. Ono to vypadá opravdu dost sovětsky
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6910
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 15:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha (5363):

Aha, takže to není nic, co by oficiálně sjelo turínské výrobní linky?
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.7.2012
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.7.2012
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.7.2012
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 15:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže to není nic, co by oficiálně sjelo turínské výrobní linky?

Tento sa vyrábal v továrni Sevel Nord v Lieu-Saint-Amand.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2012 - 15:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohto "starousa" som vcera stretol na cerpacej stanici.
Davam ho sem, hoci vekom by sa hodil do historickych vozidiel, no stavom skor do vrakov. Az na to, ze sa ako tak pohyboval.
Skoda, do lepsie stavu sa uz asi nedostane.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4648
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2012 - 15:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Ten je na Slovensku už roky.

Majú ho pouliční obchodníci, čo predávajú pochybné oblečenie (možno aj niečo iné, nepristavujem sa tam) atď., voľne na ulici pri Jednote na Ostredkoch (Drieňová ul.).

Asi tak rok tam niekto z nich má aj ďalšie Volvo, tuším, že je to 940. Biely sedan, od oka v oveľa lepšom stave.

Niekedy sa tam zastav, tvoje oči to určite poteší :-)
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2012 - 22:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pripojim este jedno auticko z bratislavskych ulic.
Relativne udrziavana T3-ka Westfalia na britskych cislach. V meste sa ale pohybuje uz minimalne mesiac.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7857
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 11:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidiči vzplálo lamborghini, hasit přijel na benzínku u Turnova - zvláštní je, že Murciélaga jsou vzplanutím pověstné...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5371
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 20:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně bylo hezky a dítě se nechalo vyfotit, byť to není přesně na třetí narozeniny, ale po. Takže konečně došlo na to, proč jsem vůbec na to Camaro ty nálepky na kapotu dával. Takže po dvou měsících už šly dolů a camaro zase vypadá míň úchylně

Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4656
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 21:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: No, možno by si mal zákaz vstupu k detským ihriskám, že máš kapotu jak "pedál"

Hmm, som síce veľký zástanca nedierovania značiek, ale nerozmýšľal si, že tú prednú ohnút a priskrutkovať? Takto to vyzerá trochu zvláštne.

Ale inak parádne autíčko
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5373
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 22:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino - to jsem nepřemýšlel. Resp ona tam už takhle chvíli byla, ale vzhledem k tomu, že to vypadalo vohnoutsky - právě proto že byla ohnutá, tak jsem ji narovnal a takto dal do rámečku, na který jsem si dovyrobil plasticky vystouplý nápis Chevrolet. Rámečkem je RZ prošroubovaná ozdobnými matičkami až do spojleru - aby jen tak neupadla, těm packám na podložkách nevěřím. Na bok se RZ dát vlastně nesmí a ani by to nevypadalo valně, no a prapůvodně jsem samosebou uvažoval o US formátu i vpředu (mám jen vzadu), leč paradoxně když jsem tam jednu takovou značku přiložil, vypadalo to idiotsky - ta značka se totiž v USA dává doprostřed té mřížky; barevná kombinace auta ("low cost" černej spodek) však způsobila, že ta značka byla jako pěst na oko a úplně to mršilo výraz auta. Takže jsem nakonec vyhodnotil, že tohle je nejmíň bolestné řešení. Ono to možná tady na té fotce vypadá divně, v reálu to je celkem normální.
Na té fotce spíš vypadá trapně ta loužička před LP kolem, no nicméně není to nic jinýho, než voda, protože jsem ji chvíli předtím kontroloval .

Mimochodem daleko hůř je na tom s RZ Firebird. Prostě není kam dát a navíc na černým autě bílá značka... je to k pláči, ale bohužel. Tady jsem ji naopak ohnout musel. Dolů jakoby trochu zasunout pod čumák, kde by vypadala rozumně, totiž nejde dát, protože se to auto pak strašně hřeje - značka totiž rozráží vzduch, co míří dolů pod auto, kde si ho "nabírá" takový spojlerek a smeřuje ho na chladič.



On se k tomu dokonce váže příběh, protože ta značka byla původně umístěná (už tak koupeno) právě až na tom spojlerku:



což se ukázalo jako sice vzhled nekurvící řešení, jenomže... začal to tu u nás na sídlišti údajně obcházet jeden aktivní příslušník PČR a "chystal se zátah", což by se rovnaly problémy a což by se rovnalo například kvalifikování jako vědomá jízda bez viditelně a správně umístěné RZ a to se rovná tady v tom státě jakožto hrdelní zločin i třeba půl roku bez papírů, což si kolega majitel Firebirdu nemůže jakožto řidič z povolání dovolit. Nicméně popel na hlavu, chystal jsem se to předělat i bez této "hrozby", protože to skutečně na moc viditelném místě nebylo. Takže varianta jedna bylo vrazit dopředu US formát, což představuje administrativu a 2x400=800 (tuším?) Kč a stejně ta značka není kam dát, problém se pouze přesune "víc na výšku". Varianta 2 bylo vrazit stávající RZ pod čumák, ale hned pod okraj, což pak jak jsem popisoval nechladilo (předpokládáno a následně vyzkoušeno) no a varianta 3... tak jak to je teď (varianta 4 je koupit si jiný auta, já vím... )

No a teď, co je provozní Cutlass, kde jsem musel zadní RZ o 1cm na šířku zastřihávat a dodělávat krajní prolis a domalovávat zelenou linku; přední na kraji o 0,5 cm na horním kraji RZ přiohýbat a to z toho důvodu, že při vymýšlení českého US formátu nikdo nebyl schopen změřit nějakou obyčejnou US značku...
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 04:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napadla mně ještě jedna varianta (č.5 ?), nechat si vyrobit - byť zřejmě za pěkně mastný poplatek - přední malou, nalepovací spz. Do takových aut bych se nebál investovat na detailech.
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5374
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 09:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenomže taková RZ není legální
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7553
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 11:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase jeden do sbírky (Bouri tuhle říkal, že se má začínat menším, pak o něco větším, pak ještě větším a takto se má plynule přejít na měřítko 1:1):

Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4662
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 17:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: A čo takto? (na Firebirda, to Camaro to má asi fakt najlepšie tak, ako to je)
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 19:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: "vědomá jízda bez viditelně a správně umístěné RZ a to se rovná tady v tom státě jakožto hrdelní zločin"

I ty anarchisto . Vždyť je tolik lidí, kteří toto dobrodiní našeho státu velmi prožívají, další touží mít nějakou zvláštní kombinaci a jiní dokonce ty cejchy mají jako koníčka. Tak abys nenarazil.
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 21:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z Bratislavy

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5375
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 23:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino - to viz obr. by mělo být originální umístění značky. Nicméně tu podložku nemáme. No a stejně je to hnus, vypadá to slušně jednom na bílým fajrákovi : /
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 08:33:44    Odkaz na tento příspěvek  

Riksa asi z Tatry 613 (osmivalec) v Ivancicich 4.8.2012

Jaky je potreba ricisky prukaz na tuto riksu? Na auto, nebo na silnou motorku?
Wartburg 353 take Ivancice Tesco

Skoda 120 s vajicky Zbysov
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 13:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kwasi: jaké papíry nevím (možná "papíry na hlavu"), spíš je zajímavé, že takové věci dostanou značky a mohou klidně projít STK, i když to má minimálně tolik nedostatků jako auto E.G. a tunerství z toho kouká na sto honů.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4822
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 15:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, asi proto ze nekdo zaplatil kompletni homologaci a schvaleni pro provoz na pozemnich komunikacich. Staci pouzit google a hledat....
http://www.hc-trike.com/
Dekra v praze to dela :
http://www.dekra-automobil.cz/doc/tuning/stltuning-cenik.pdf
8bity vseho sveta spojte se .
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 20:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já věřím, že razítko na to je. Chtěl jsem pouze poukázat na to, že do šroubku ten samý peklostroj bez razítka homologace by řada zdejších diskutérů označila za nebezpečný a požadovala by zakázat a přísně trestat provozovatele. Takhle je to v pořádku, i když ta pochybná konstrukce má rozměry a hmotnost jako běžný osobní automobil a komponenty, které nemohou splňovat dnešní předpisy. Takže když hodně dobře, tak to musí mít výjimku na hluk, protože tenhle motor nejde zatlumit s tak malými tlumiči, na brzdy, protože jsou tam jen dva zadní kotouče z tatry a ta přední brzda evidentně tunový stroj se 170HP sotva zadrží, na emise, protože je to evidentně karburátor bez katalyzátorů, na rychloměr, protože ten maďarský je mimo veškeré tolerance, na výčnělky, na náraz, dosah ovladačů atd. Rozdíl pro Vás mezi vrahem a spořádaným občanem je tedy jen papír. Mně ovšem ten papír neuklidní a to jsem, jak jste se mohli přesvědčit, velmi tolerantní.
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 21:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


už se to blíží...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 08:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Určitě jste měl na mysli mne..;-)))
No jako obvykle - ne že byste částečně neměl pravdu. Ale na rozdíl od Vás já si myslím, že to schválení a homologace neprobíhá obdobně jako STK s bankovkou do kapsy a že přesně ty věci, které od boku střílíte jako nevyhovující, musel ten schvalující orgán vidět taky a součástí toho schvalování bylo nepochybně měření a propočty, notabene se k tomu přikládá příslušná dokumentace.
Takže rozdíl mezi spořádaným občanem a vrahem není ten papír, ale to, co jeho vydání předcházelo.
Mimo jiné člověk, který se pod tohle podepsal, by si tou bankovkou a přimhouřením očí podepisoval sám ortel, protože zatímco stav auta po STK se může změnit v průběhu dejme tomu měsíce, stav tohohle, navíc zachycený na fotce, by se dal po nehodě okecat jen velmi těžko s poukazem na to, že to takhle nebylo, když jsme to schvalovali...
Jinak sice souhlasím, že tohle vozidlo asi bezpečnosti provozu celkově moc nepřidá, ale to bychom mohli minimálně neschválit všechny motorky...

A ještě jsem trochu zagooglil nv té Dekře, a píše se tam mimo jiné:

(3) V informačním dokumentu ministerstvo vymezí, z kterých technických požadavků nebo
postupů lze povolit při rozhodování o schvalování technické způsobilosti jednotlivě
vyrobeného silničního vozidla výjimky. Výjimky nelze povolit z technických požadavků
týkajících se
a) brzd,
b) vnějšího hluku,
c) emise škodlivin ve výfukových plynech,
d) odrušení vozidla a elektromagnetické kompatibility.

Takže pokud je to schválené, asi to ty brzdy ubrzdí, tlumiče utlumí a emise udejchají...byť od oka minimálně ty tlumiče vypadají fakt, že budou mít problém...Takže rozdíl mezi papírem a vrahem je i v tomhle...



(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 15:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: od boku jsem střílel, protože jsem se to tady naučil . Řekněme, že s brzdama by se to mohlo do nějakého limitu vejít, ale o tom vnějším hluku mne nikdo nepřesvědčí, protože ten motor znám velmi dobře a vím taky jak je konstruovaný originální tlumič výfuku, který i když byl na svou dobu tichý, dnešní limity už taky nejspíš nesplňuje. Ty tlumiče, co jsou na té podivnosti, mají opravdu od pohledu dost malý objem na to, aby se tam dalo se spalinami z třiapůllitrového osmiválce vůbec něco udělat, pokud ten motor nechtějí přidusit, což určitě nechtějí. A taky si myslím, že zákazníci, kteří si tohle kupují, chtějí, aby široké okolí slyšelo, že jede někdo, koho příroda "vrchovatě" obdařila. Takže na splnění limitu vnějšího hluku opravdu nevěřím.

Velice podobně je to s emisema - dusit to určitě nechtějí. Katalyzátory tam zjevně nejsou, řízení emisí taky ne, je tam obyčejný Jikov SEDR. Pokud existuje předpis, podle kterého lze na takové nové vozidlo dnes vystavit technický průkaz, moji důvěru v předpisy a chuť je dodržovat to tedy moc neprohloubilo. Zákonitě se ptám, jak je možné, že někdo s tímto na ME bez problémů projde a jiný, když bude mít naprosto stejné emise třeba u loni vyrobeného třiapůllitrového BMW, bude vyhozen?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 17:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Na vaše otázky odpověď nemám a musím s nimi souhlasit. Ale upřímně - pořád mi přijde na silnici bezpečnější vůz od někoho, kdo si ho půjde nechat schválit a s vědomím toho ho konstruuje než od někoho, kdo to střelí od boku flexou a céóčkem a rovnou s tím vyrazí na silnici, pokud možno s dvěma a půl promile...
Ale to už je o pocitu, ne o faktech...Já s Vámi fakt z nemalé části souhlasím a naprosto chápu, co Vás vede k Vašim názorům , ty principy máme nejspíš stejné. Vlastně se lišíme v pohledu na míru svazování těch zodpovědných, nutnou k tomu, aby nás ti nezodpovědní nepozabíjeli. Vy věříte víc na zodpovědnost, já na nezodpovědnost a blbost.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 17:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle tříkolky jsou jako typ schváleny pokud vím s motory Škoda Fabia - jde o to, kdo do toho narval tatrovácké V8...
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 20:53:53    Odkaz na tento příspěvek  

Nemecka bugina s SPZ. Pramen http://feldbahn.forumieren.com/t208-schlanstedter-sommerfest-2007
Cetl jsem, ze v Anglii a Nemecku lze dostat na SPZ leccos.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 21:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: jasně, já se nechci hádat, beru to tak, že se zde objevil od kwasiho podnět, tak o něm diskutujeme.

Hynek: na stránkách výrobce právě píšou, že to mají schválené s tatrou.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5379
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 21:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kwasi - není ta SPZ pouze "fórek"? Třeba je neplatná.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4666
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 22:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Má tam nálepku kreisu, takže je platná.
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7863
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 11:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Shell nás ničí, prodává levně, stěžují si pumpaři v regionech - tak nevím, co si o tom myslet. Ale skoro mi to přijde, jako kdyby prodej benzinu za nižší ceny byl hrdelní zločin
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 16:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konkrétně na Mělníku nasadilo nízké ceny Tank ONO, Shell mající pumpu opodál musel chtě nechtě zlevnit na jejich úrověň, neb na ONO byly fronty a na Shellce nikdo... Ostatně ONO je to i nejlevnější pumpa v Praze - je v Dolních Měcholupech... Vítězem je aktuálně zákazník, otázka je co se stane, až zničí konkurenci...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4094
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 16:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych z toho článku vypíchl hlavně tuto větu:

Tank Ono vede dlouhodobě agresivní cenovou politiku. Ceny benzinu a nafty na totemech této malé sítě vedou odborníky k podezření, že její dodavatelé šidí stát na daních."

Na tom je mnoho pravdy a proto držím palce Shellu.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 18:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: Ve chvíli, kdy ONO nebude, Shell okamžitě zdraží...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 19:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: když víte, že je na tom mnoho pravdy, proč s tím najdete na policii? Nebo za Shellem, jistě by to podali za Vás. Pojem " odborníky to vede k podezření" budí spíš otázku, odkud ti odborníci jsou.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4096
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 19:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Protože celý ten postup je sice vysoce nemorální, ovšem je legální, resp. zákonem nepostižitelný. A nejde samozřejmě jen o ONO, to je jen nejvíce vidět.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 20:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: nemorální? Takže správné a morální je, když soukromá firma vybere co nejvíc daní pro stát od svých zákazníků, aby jim stát mohl za ty peníze velmi neefektivně nakoupit něco, co vůbec nechtějí? A tuhle morálku určuje kdo? V desateru to není, tak snad že by to určoval ten stát? Stát je ovšem etalon morálky. To bezpochyby.

Při čtení toho Vašeho příspěvku mne napadlo v podstatě něco velice podobného, jako Slima. Neznámí a nejmenovaní odborníci jsou zmiňováni nějakým internetovým pisálkem, aby se správně utvářelo veřejné mínění v konkurenčním boji dvou soukromých subjektů, aby čtenáři měli hned jasno, kdo stojí na světlé a kdo na temné straně. Jen tak mimochodem je mediálně proneseno velmi závažné obvinění.

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)