K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 15:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: já jsem si od revoluce v 89 myslel, že už jsme se dostali tak daleko, že se raději smíříme s nepostižením viníků než by měl být postižen jediný nevinný. A postihem v tomto diskutovaném případě ani tak nemyslím ztrátu času a peněz při kontrolách aut, která jsou ve stavu přesně podle předpisů, s tím se musí holt občan smířit, když vstupuje se svým autem do veřejného prostoru. Ale třeba vyhození někoho za věc, která ve skutečnosti nepředstavuje vážný problém. No ale to jsem byl mladý a teď vidím, že rčení o lese a třískách je stále aktuální. A všechna ta bezpráví se dělají jen kvůli pocitu ohrožení některých jedinců, který se bere - nechci ani domyslet kde. Nevěřím tomu, že přísnějším předpisem nebo přísnějším vymáháním stávajícího lze dosáhnout pokroku. Dosáhne se jen toho, že lidi budou nezodpovědnější a nezodpovědnější a bude třeba přísnějšího předpisu a důslednějšího vymáhání. Ale to už se opakuju. Všichni se ptáte po řešení, které předpokládáte, že nemám, což považujete za důkaz pomýlenosti mých názorů. No, řešení opravdu nemám. Co ale vím, že problém spočívá v nahrazení odpovědnosti provozovatele vozidla vůči lidem okolo odpovědností vůči státu. A tohle se nezmění ani tím, že se udělají přísnější předpisy, ani tím, že se bude přísně vymáhat jejich dodržování.

Teď to vidím zde v tomto tématu na tunerech: "proboha, zakažte jim to, zatrhněte jim to, nepouštějte je na silnici. Jak mohl někdo toto dopustit, to se nesmí stát!"

Možnost obejít předpisy (jakkoli mají snad nějaký smysl) mi nepřipadá děsivá. Je to podle mně znakem svobody. Definice s pěstí a nosem je možná dobrá pro uvědomění si hranic svobody u jednotlivce, ale přijde mi krajně nevhodné, aby podle ní fungoval stát. Naopak mi přijde děsivé, že se vám podaří vybudovat společnost, kde obejít předpisy nijak nepůjde. Když to aplikujeme na STK a auta, bude to znamenat, že všichni budou jezdit výhradně jen těmi správnými auty podle jednotného vzoru.

Pro pomalejší: netvrdím, že obcházet předpisy je z principu správné, ale přijde mi pošetilé věřit, že striktní vymáhání plnění nějakého předpisu státem je řešením čehokoliv.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9587
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 15:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Co ale vím, že problém spočívá v nahrazení odpovědnosti provozovatele vozidla vůči lidem okolo odpovědností vůči státu. A tohle se nezmění ani tím, že se udělají přísnější předpisy, ani tím, že se bude přísně vymáhat jejich dodržování" - jestli tedy tomu chápu dobře, tak jezdi si čím chceš, ale pokud někomu přímo něco způsobíš, nes za to plnou odpovědnost. S tím bych souhlasil, jen je otázkou, jestli si ten dotyčný za tou svou odpovědností po způsobení škody či újmy bude stát.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 16:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Ale to mluvíte o něčem jiném. Když musíte na STK a najdou Vám tam závadu, nejste přece nevinný? Můžeme se maximálně bavit o tom, jestli to je závada fatální nebo kravina. A pokud můžete potenciálně někoho ohrozit, sorry, ale ten někdo se nemůže bránit a už vůbec ne předem. Takže toho někoho (potažmo třeba Vás) brání ten stát těmi předpisy a jejich kontrolováním.
Nezlobte se, ale když neuvažuju kravinu typu podsvíceného vypínače, pak musím naprosto zásadně nesouhlasit s tím, že ignorování a obcházení norem platných ve společnosti je znakem svobody. A jestli na konci Vaší pěsti je stát, musím to brát tak, že v ten moment zastupuje všechny jednotlivce, které by ta Vaše pěst mohla ohrozit.
Znakem svobody společnosti je to, že ty normy již při své tvorbě respektují určitá pravidla (ideálně viz rozdíl mezi komunistickou a běžnou demokratickou ústavou a listinu základních práv a svobod jednotlivce). Ale pokud zákony platí, sorry, pak je povinností státu vymáhat jejich dodržování. A nechytejte mne teď za slovo tím podsvíceným vypínačem a VIN štítkem, mluvím zcela obecně.
To co Vy hlásáte, je jednoduše anarchie.
Pro mne je daleko přijatelnější někoho omezit předem než pak řešit jeho odpovědnost za újmu, kterou způsobil jinému.
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 17:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuto diskusi o STK jsem zběžně pročetl a taky si něco přidám. Když jsem byl na STK s mojí Caravelle (530000km), tak jsem nechtěl, aby mi technik auto tůroval na ME, takže jsem radši připlatil.. Jinak auto prošlo bez nejmenší připomínky, brzdy jsem měl přímo ukázkový. Vlastně jo, LP mlhovka mi nešla.. A když nejde mlhovka, tak je to jen malá závada, kdežto, když bude špatně seřízená (oslňovat), tak mám přijít příště..

Jinak (viz výše), jedem chlápek, který tu má u silnice pomníček, se taky nepřipoutal a protože vypadl z Transita a auto ho přimáčklo, tak je úplně jedno, jaký měl přední okno..

A mám jeden dotaz, jak se řeší STK v Anglii? Protože když například sleduju Topgear a tam udělají z Fiátka 15ti metrovou limuzínu a pak jí kvůli předpisům zkrátí asi na 12 metrů, aby mohla do provozu, tak se ptám, kdo tohle schvaluje? vždyť s tím jeli i do Londýna...
Čus bus Karlos
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 19:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reklama na autě,koukám co to tam má,je to chytrý ještě jsem to v této podobě na autě neviděl,ale asi to bude odvádět řidičovu pozornost! Proto dávám palec dolů při brždění se rozsvítí brzdové světlo,což je v pohodě,jinak v tom běží reklama.Celkový dojem z této parády,je to jak pěst na oko!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 19:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: no když anarchie, tak anarchie. Já mezi současnou demokraturou a anarchií vidím ještě nějaké další stupně. A považuji za nevinné i některé lidi, kterým na STK najdou závadu. To je ten rozdíl mezi námi. Já neodsoudím člověka na jen základě toho, že si nějaký otrávený automechanik nějak vyloží vyhlášku vypracovanou nějakým podle politického klíče vybraným úředníkem. Byl bych to ochoten respektovat, kdybych věřil, že to je pro moje dobro a pro dobro společnosti. Jenže tomu bohužel nevěřím. A může si za to ten náš úžasný stát sám, že nebudí moji důvěru. To si totiž nepředstavuji nefunkční brzdy, ale různé evidenční závady nebo nedostatky zařízení, které mají chránit mne samotného proti mně samotnému.

Magiq: asi nebude a bude to ještě horší - každý dnes věří, že to má řešit stát. Ale nechtěl jsem dojít tak daleko, že "jezdi si, čím chceš." Smířil bych se s jednoduchou kontrolou základních funkcí, u nichž by smysl byl zřejmý. Jenže trend je opačný.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 21:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy: Z hlediska předpisů se jedná o nehomologovaný světelný zdroj, který nemá na autě co dělat...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5343
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 21:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A podle mě je to nějaká US kokotina, ten rámeček je na US značku (ne na českou US formát)
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 21:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kokotina je to zcela určitě,já osobně bych si takhle ani takovýho střepa jako je ten kundik nezohizdil!
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 12-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 22:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekvivalent STK v UK se jmenuje MOT (ministry of transport) test a je podstatně mírnější než naše STK. V podstatě je to test základních funkcí (auto brzdí, svítí, nic z něj neodpadává, atd...). Rozhodně tam nikdo nekontroluje podsvětlení ovladačů a podobný nesmysly. Viděl jsem i v nějakym dokumentu, jak to probíhá a v podstatě tam nějakej člověk s formulářem obejde auto někde na dvoře a odškrtá si v seznamu asi 10 položek. Pak se auto vezme na válce + k tomu ještě kontrola emisí. Ještě benevolentnější jsou v tomto ohledu v USA, kde ve většině států nic jako STK vůbec neexistuje.
Jinak výjimku ohledně vyústění výfuku na pravý straně jsem v životě v TP zapsanou neviděl. A to si troufám tvrdit, že to je skoro u všech aut z Japonska.
Kokotinu na Twingu jsem viděl v pořadu Top gear v epizodě, kdy jeli na dovolenou s karavanem. Zevnitř z auta se daj psát nějaký vzkazy. Jakej to má význam, jsem nepochopil.
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 22:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eross: V Polsku to ti ďáblové zhomologovali i pro 5 (příplatková výbava!!!)! Sice nechápu, jak si má vzadu ustlat trojice dospělých, ale když zkoukneš alegro, tak se tam dají koupit Tica, co mají vzadu 3 pásy. Při vnitřní šířce od dveří po dveře těch výše uvedených 1180 mm je to celkem úlet.

Když zvedneš sedák zadní (drží jen položený na 2 ohlých drátech a na 2 šroubkách), tak tam najdeš místo, kam se ty prostřední pásy kotvily. Prostě unifikace pro všechny trhy :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 00:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: anarchii spatřuju v tom, že Vy se rozhodnete, který zákon je kravina a který budete dodržovat. Ale demokracie funguje tak, že pokud společnost ustaví zákon, pak platí pro každého a není na občanovi, aby si z nich vybral. Já plně sdílím Vaši nedůvěru k našim politikům, ale sorry, ani ta není důvodem k nerespektování jimi schválených zákonů.

Ebeneezer.Goode: ale to podsvětlení Vám nikdo nekontroluje ani u nás, motáte dohromady dvě naprosto rozdílné věci, kontrolu na STK a výjimky zapsané v TP. A podívejte se pořádně na formulář, který používá český technik, těch bodů v něm rozhodně není o moc víc než v UK...A z čeho vychází Vaše víra, že britská STK je podstatně mírnější než naše?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 10:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ale demokracie funguje tak, že pokud společnost ustaví zákon, pak platí pro každého a není na občanovi, aby si z nich vybral.

Která společnost? ČEZ nebo v tomto případě ÚAMK, ABA?
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 12-2011
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 11:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Moje víra vychází z toho, co mi řikali lidi, kteří v UK žijou (nebo žili). Na vlastní kůži jsem MOT test neabsolvoval, takže ruku na špalek za to nedám.
Mimochodem 99% techniků na STK samozřejmě podsvětlení ovladačů a podobný prkotiny nekontroluje, ale pokud by člověk narazil na totálního idiota, tak on prostě do protokolu může napsat "provedení neodpovídá předpisu blablabla". Že výjimku nemáte zapsanou v TP? To už je váš boj. Běžte si to někam vyběhat, aby to tam zapsali.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 11:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slim: v celé této, jinak velmi plytké, nezáživné a nic nevytěžující diskusi několika jedinců ...
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 12:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dávnejšie som našiel Tico GTi s tromi dverami http://daewoo-tico.autobazar.eu/gti-exid3292359.html
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 12-2011
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 12:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eross: To je nějaký Daihatsu s volantem z Alfy Romeo.
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 13:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našiel som k tomu pár obrázkov:
http://wikicars.org/en/Image:Daihatsu_cuore_2329.jpg
http://www.moto24.tv/jamnik/img/galeria/1587/daihatsu_cuore_2_0.j pg
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2674
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 14:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Společnost ve smyslu lidská, nikoliv ve smyslu firma.

Ebeneezer.Goode: Já furt nechápu, o co Vám jde. Někdo má povinnost zapsat Vám výjimku do TP, jiný má povinnost kontrolovat, jestli auto odpovídá normám. Pokud někdo tu svoji porušil, způsobil tím někomu problém. Ani trochu to ale není důvod, aby se to celé zrušilo nebo uplatilo.

Včera způsobili policejní vyšetřovatelé fatální problém plukovníkovi Daňhelovi. Úmyslně. Je to snad důvod pro to, aby se zrušila policie? Nebo abychom to řešili radostným uplácením policistů a tleskali si?
Ostatně - zase jen hypotetický výpad proti instituci STK. máte nějaký takový příklad z praxe?
Možná byste udělal nejlíp, kdybyste přesedlal na MHD a vlak, mně připadá, že Vy prostě máte zásadní problém se přizpůsobit pravidlům a systému a zrovna v silničním provozu tohle je naprosto zásadní věc. Vám to zase připadne nemístné, ale od Vašich postojů k STK není až tak daleko k podobným postojům k pravidlům silničního provozu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 15:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer.Goode:
Tak mi to nedalo a zagooglil jsem v tom MOT testu. Doporučuju k prostudování:
http://www.motinfo.gov.uk/htdocs/index.htm

Pro srovnání metodika české STK:
aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/ViewFile.aspx?type=z&id=23973

Porovnejte a rozhodněte, kde je těch deset jednoduchých bodů...
A pro přímé srovnání:
- poškrábané okno CZ bod 3.2.1, UK bod 8.3.
- kontrolka airbagů CZ bod 7.1.5, UK bod 5.4.
- bezpečnostní pásy CZ bod 7.1.2., UK bod 5.2.
- rezerva CZ bod 6.1.5, UK jsem nehledal

Vychází mi z toho, že v CZ by Vás vyčadili naprosto v souladu s předpisem a že v UK by Vás vyčadili ještě daleko rychleji. Tam se například testuje i kvalita stírání stěračů...
Takže britská STK jestli je podstatně mírnější než naše, tak Dr. Rath je nevinen....
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 16:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak rok se sešel s rokem a můžu bilancovat.
Bílá Caravelle má najeto 80.000 km a byla 4x v servisu a z toho 2x kvůli závadě:
1) garance, chvíli po zakoupení
-nefunkční otevírání zadních dveří zevnitř (což se teda moc často nevyužívá)
-chrastící LP reproduktor
2) první servisní prohlídka 40.000, výměna oleje, filtrů atd, cena asi 8.000
3) garance, 70.000, kaput baterka, tak jse tam dal tu zadní a až jsem měl čas, tak jsem to odvezl do servisu
4) druhá servisní prohlídka 80.000, výměna oleje atd, cena 10.000 Kč
+ na garanci výměna špatně troubícího klaksonu, kterýho jsem asi odpálil na jedný svatbě :-)
Do návštěvy servisů jsem samozřejmě nezapočítal výměnu předního okna a nehodu když mě zbořili v Polsku, ale to už jsem popisoval už někde v archívu.
S autem je naprostá spokojenost, spotřeba se trochu umoudřila, ale furt je o něco větší než u modrýho (dlouhodobá 7,7)...

Auta se moc často vedle sebe nestojí, ale teď se tak stalo, tak jsem toho hned využil.
Čus bus Karlos
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 17:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pak bych měl ještě jeden dotaz, který se týká zkoušky z Odborné způsobilosti dopravce vozidel nad 3,5 tuny.
Protože doba je zlá, tak mě asi nemine výše zmíněná zkouška, ale bohužel nikde numůžu sehnat odpovědi. Nemáte je prosím někdo? Kraje už mají zakázáno je distribuovat a platit se mi zatím nechce... Předem díky.
...asi bude lepší, když to dám i do náklaďáků...
Čus bus Karlos
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8115
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 18:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer.Goode: Slim Ti teď předvedl něco čemu se říká investigativní žurnalistika vyprovokován tvými zprávami, kterým se zase říká „jedna paní povídala.“

Nechci Tě už nijak shazovat, ale opravdu zkus přemýšlet nad logikou svých názorů, nejsi hloupý, takže je v tom spíš nějaká ukřivděnost nebo touha dokazovat si svoje sebevědomí. Risan tu je také v opozici proti Slimovi, ale jeho názory mají víc hlavu a patu a nejsou až tak radikální.

Ostatně debata nad STK je už poněkud únavná pro všechny.

(Ebeneezer.Goode jede na emise)
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4080
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 19:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: Že jsem tak smělý...proč stála jedna servisní prohlídka víc, než druhá? Rozdílný servis?

Nás na Transity stojí serviska cca polovinu. Ale zase se dělá u 25.000
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 21:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


- SAAB z Poděbrad červenec 2012
- Jedna momentka ....
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 23:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

automobilka PSA zbrojí pro Toledu a Rapidu novým Pažoutem
No nezlobte se na mě, ale ten nový desing Pažoutů se mi vůbec nelíbí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)
Prima TL / 7B4 2747 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 00:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Vieme o tom už asi mesiac. Rovnako ako o novom Citroene C-Elysee. Dizajn je vec vkusu, mne sa napríklad tieto modely páčia viac ako intímky z MB.

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 13:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete někdo nové odrazky (3 ks) do zadních lamp Š 100, resp. Š 120M? Za odnos, je mi líto to vyhodit. Praha, centrum.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7523
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 14:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl jsem dneska ráno v televizi nějaký takový pořad o autech, asi Autosalon - nebo něco na ten způsob. Testovali tam sportovní auta... Ač je mi to krajně trapné, nedokážu rozeznat třeba Maserati od Ferrari. Vypadá to prostě stejně... Ale co mě zaujalo, je to, že se i do takových aut dává automatická převodovka - jaký má na to zdejší obecenstvo názor? Já jsem samozřejmě po nějaké té době ježdění s automatem už tak nějak zpohodlněl a občas se mi teda stane, že na tu spojku zapomenu, ale přeci jen, do sportovního auta patří manuál - ani ne tak k jízdním vlastnostem, jako spíše k soucítění řidiče a auta - no a taky, řekněme si upřímně, není to s automatem tak trochu nuda?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7808
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 14:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: V posledním Auto Tipu je porovnání několika sportovních aut na okruhu, tak schválně počítej, kolik aut mělo manuál: Audi RS5 Coupé - samočinná dvouspojková sedmistupňová; Porsche 911 Carrera S - samočinná dvouspojková sedmistupňová; Mercedes - Benz SL500 - samočinná sedmistupňová; Jaguar XKR-S Cabrio - samočinná šestistupňová; Bentley Continental Supersports Cabrio ISR - samočinná sedmistupňová; Mercedes - Benz SLS AMG Roadster - samočinná dvouspojková sedmistupňová; McLaren MP4-12C - samočinná dvouspojková sedmistupňová; Nissan GT-R - samočiiná dvouspojková šestistupňová; Lamborghini Aventador LP 700-4 - sekvenční robotizovaná sedmistupňová... inu ty nejrychlejší automaty řadí rychleji než dokážou profíci s manuály.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5344
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 14:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řekněme si upřímně, není to s automatem tak trochu nuda

Je, hrozná. Ale ten luxus při ježdění ve městě, a celkově prostě.... já nevim asi jsem divnej, mě řadit prostě strašně nebaví
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4813
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 15:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha : a proto ses trolejbusak :-))
8bity vseho sveta spojte se .
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 19:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Automat je návyková záležitost podobně jako třeba kabriolet...kdo si jednou zvykne, postupně už nechce jinak... A je fakt, že moderní automat rozumí motoru líp než řidič...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 19:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio, MMM: protože už dlouho přemýšlím, že si pořídím něco pěkného, co jezdilo na starém brněnském okruhu (a příslušně nabarvím), dívám se po BMW 635CSi nebo Jagu XJS-HE z počátku 80. let, a tyhle auta mají vesměs všechny také automaty. Tak to nebude u sportovních aut nic nového. I když tohle je ještě trochu jiná kategorie než ty ferrari a maserati.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 21:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: tak to ses díval na Autosalon na Primě
Co se týče těch supersportů, tak ta měli Ferrari 458 Italia (ta žlutá) byla s automatem. U té Italie se mi líbilo, že i když má automatickou převodovku, tak si člověk může dát převodovku na ruční řazení pádly a Ferrari má výhodu oproti druhým autům, že v manuálním režimu automat vůbec nezasahuje, když se otáčky dostanou do omezovače. Což ostatní auta moc nemají. U Maserati GranTurismo MC Stradale (to bílé) mělo zase poloautomat s řazením s pádly. No sice tam spojkový pedál není, ale tak zrovna u těchto aut řidič může plně zasáhnout do řazení.
Prima TL / 7B4 2747 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5345
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 22:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs: jo, něco na tom bude. Na rozjezd je to svižný, má to taky 100kW a taky to má dva pedály .
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7813
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BMW řady 6 a Jaguar XJS jsou spíš pohodlná a výkonná grandtourisma, než čistokrevné závoďáky. A tam se tam automat oceňuje.
Hladík: dnes už jde ke spoustě automatů přiobjednat řazení pádly pod volantem nebo tlačítky na volantu, drtivá většina automatů má pak ruční režim páce, kde + - konáš pohybem dopředu/dozadu (u Mercedesů doprava resp. doleva). Nicméně si myslím, že zmáčknout tlačítko není to samý jako kvedlat šaltpákou. Automat má výhodu v komfortu, do města je tenhle způsob řazení asi nejlepší. A mnohde se dělají do sporťáků automaty kvůli zákazníkům z USA.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2011
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 03:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Technickou kontrolu v UK jsem nikdy neabsolvoval. Poznatky mám pouze z doslechu. Lidi, co třeba hned po škole odešli do UK, tam si koupili první auto, několik let tam žili a pak se vrátili do ČR, byli dost překvapený z toho, jak přísná je tady STK. Nemám důvod těm lidem nevěřit, ale nebudu se o tom dohadovat. A uznávám v tomto případě i svou chybu, že tady vytahuju něco, co mám jen z druhý ruky.
Co se týče STK v ČR, tak jsem to napsal už několikrát. STK v současný podobě považuju za pouhou buzeraci a ždímačku na peníze z kapes řidičů. Někomu ten názor může připadat blbej, na což má samozřejmě každej právo, ale dál už bych tohle téma asi neřešil, protože dohadovat se o tom můžeme třeba do soudnýho dne a stejně se na ničem neshodneme...


Co se týče automatů ve sportovních autech, tak pro to nemam zrovna moc pochopení. Že ten automat řadí rychle, to je sice hezký, ale asi by mi vadilo, že takový auto vyloženě pro radost nevykazuje funkci, kdy si můžu sešlápnout spojku a nakvedlat si tam kvalt vlastnoručně. A nacvakat si kvalt nějakym pádlem, který pošle signál, aby převodovka přeřadila, mi připadá jak hrát počítačovou hru.
Jinak všeobecně můj názor automat vs. manuál je takovej dost nejednoznačnej. Sice posledních cca 5 let soukromě jezdim převážně v automatech, ale pokud bych si chtěl koupit nějaký auto pro požitek a radost z jízdy, tak beru kvedlačku.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 08:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, mně Váš názor připadá blbej. Jak jsem zjistil, naše STK dle metodiky je výrazně mírnější než ta britská, kterou Vy tady adorujete, Vy jste se asi na ty linky nedíval, co?
Navíc si troufnu vyslovit názor, že i ta metodika bude sjednocená v rámci EU, takže v tom nebudeme sami a jinde to nebude lehčí.
Jestli něco posílá kvalitu a význam našich STK do kytek, tak jsou to řidiči jako Vy a technici jako ten Váš, takové nejspíš v UK nemají.
Ano, pouze na tahání peněz z kapes je systém, který umožňuje za úplatek obejití a připuštění do provozu vozidel, která nesplňují zákonem stanovené požadavky. Tím a ničím jiným se instituce STK stává zbytečnou. Ale to z něj neudělal stát, ale lidé jako Vy. Že Vás STK sere a komplikuje Vám život, protože provozujete vrak, to neni omluva ani argument.
A protože tuším Vaši reakci, předejímám a opakuji posté - není právem občana rozhodovat, který zákon považuje za zbytečný a kterým se rozhodne řídit.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 09:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim - Metodika sjednocená není nikde a nikdy nebude. Několikrát jsem byl s autem na STK v D a NL a je to všude úplně jiné. V NL jen technik kouknul na VIN a bylo po všem. Pravda, v D to bylo trošku horší, ale aby tam někomu vadil 2cm velký přívesek na zrcátku, to tedy opravdu ne. Paradoxem je, že největší vysírač ze zdejší STK jezdí takovou plečkou, že by mi bylo stydno...
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 09:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim - Ty máš názory.... Co to je za blbost, že z STK něco udelali lidé a ne stát??? Proč to teda podobně nefunguje v NL??? Víš proč? Protože tam je jiná životní úroveň a tohle nemá nikdo důvod dělat. Není to o tom, že by někdo provozoval vrak, jak tu pořád někomu píšeš. Jde o to, že chtivý technik, hledá píčoviny, typu přívěsku na zrcátku, aby dostal něco pro sebe. Tak to funguje všude. Jasně, Ty mi teď budeš zase tvrdit, že ten přívěsek tam nemá co dělat atd,atd.... A to je pořád bludný kruh. Jednoho takového máme v práci taky. Poutá na sedačkách i plato vajec, svítí dálkovejma,aby ho během léta bylo vidět, protože by se mohlo něco stát, na zimáky přezouvá v srpnu, protože to už je na horách přece jen ráno chladněji,ale aby si hlídal třeba olej, to už je moc. Já říkám jedno. Každej,ať si dělá co chce, pokud tím neobtěžuje, nebo neohrožuje moji osobu. A co mě ohrožuje a nebo obtěžuje vic??? Když nesvítí vůbec a nebo pokud má napálená dálková světla? Protože mám zrak v pořádku, tak mi rozhodně víc vadí ta dálková světla... Jasně, každej mít zrak v pořádku nemusí,ale dal něco bokem OL a tak řídit může stále... Ale to je ten bludný kruh.....
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 11:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: není právem občana rozhodovat, který zákon považuje za zbytečný a kterým se rozhodne řídit

Už jsem myslel, že toho nechám, ale takto kategorické tvrzení stále nemohu vydržet. Podle této teze jsou tedy českoslovenští legionáři zločinci? Gabčík s Kubišem jsou zločinci? Havel je zločinec? Vždyť to jsou všechno občani, kteří se rozhodli neřídit některým zákonem, který považovali za špatný, a díky tomuto jejich nemyslitelnému a špatnému rozhodnutí (podle Slima) nastaly věci, které se dnes všeobecně považují za dobré.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 11:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Jezdím v práci s několika automaty - buď robotizované řazení Iveco I-shift, MB Telligent, MB Power-shift nebo přímo automat Allison... Zodpovědně prohlašuji, že robotizivané řazení tomu rozumí asi jako koza petrželi, neustále je třeba do řazení zasahovat, protože to je prostě děs a hrůza - místo aby to řidiči pomohlo, tak mu to neustále přidělává práci se sledováním toho, že to prostě nezařadilo jak má. Jediný Allison je slušné řazení, ale to je už jeho principem - je to menič, nikoli klasická převodovka. Do osobáku bych to nechtěl ani zadarmo A přiznávám - bez řazení to prostě není ono... Celkekm slušné robotizované řazení má dnes Tatra v modelech Terrno a T815-7 - Norgren řadí celkem logicky, ale stejně bych to v autě nechtěl...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: já myslím, že to je věc názoru, nakonec robotiované řazení a čirý automat je asi něco jiného. A nepopírám, že u užitkových aut To může být jinak, já jsem psal spíš o osobních vozech na základě příspěvku Mauricia. Ostatně automat chytřejší než Vy bude něco jiného než v Lamborghini třeba Michaely Ochotské...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 12:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Isoptin: Váš příspěvek je úplně mimo mísu až na toho technika, který hledá, aby dostal. To je jinými slovy to, co sem psal já. Proč v Německu nehledá a nedostane? Proč je přesně stejný rozdíl mezi německým a českým policajtem?

Risan: když odhlédnu, že jste použil extrémní příklady z války a revoluce,což jsou obecně věci postavené na porušení zákona, mám z Vás pořád pocit, že v podstatě nejsme v rozporu, co se týká základních principů demokracie, pouze každý aplikujeme jiné její aspekty na stejný modelový přiklad. Já s Vámi obecně naprosto souhlasím, co se maximální svobody jednotlivce týká a minimálních zásahů státu do života každého, jen chci říct, že silniční doprava je přesně ten případ ( včetně technického stavu vozu), kde je sjednocení a vymáhání pravidel naprosto nezbytné. Proto jsme v rozporu v tomto konkrétním případě. Jaký je pak rozdíl mezi ojetými pneumatikami a třeba tou jízdou na červenou? Dle Vašeho pohledu žádný, je to Vaše právo porušit zákon, se kterým nesouhlasíte? Já tvrdím, že porušení většiny pravidel může ohrozit jiné lidi než porušujícího, už jen proto to nelze nechat a dobře vůli a zodpovědnosti jednotlivce. Jednotlivec je i i Trpišovský nebo Lacina.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 13:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protoze D policajt je zaplacenej...
Tík končím debatu, protože to nemá cenu.Utíkej si škrabat mouchy ze skla autobusu,aby jsi náhodou nezavinil dopravní nehodu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 13:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud ospravedlňujete úplatky nízkým platem upláceného, fakt to cenu nemá...na to už argument není.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 13:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Risan (603): Havla jste tedy, mladý kolego, nezvolil zrovna jako typický příklad. Opilecký anarchista z jakéhosi pochybného undergroundu, plného vypitých, vykouřených a zfetovaných povalečů a dekadentních flákačů, nepřinesl svými amatérskými a diletantskými přístupy této společnosti zrovna mnoho toho obyčejného dobra (navíc ještě v kontextu s ostatními „spolubojovníky”). Nějak nejsem schopen identifikovat nějakou věc, o kterých tvrdíte, že se dnes všeobecně považují za dobré. Tak tohle jsem zase nemohl vydržet já Navíc dávat to do souvislosti s touto plytkou diskusí je zcela scestné
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 14:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal: asi se nám to ještě víc zauzluje, ale zrovna v tomhle já s Risanem úplně souhlasím...mnoho pokrokových věcí vzniká z toho, že někdo překročil existující status quo. Já jen nesouhlasím s tím, že silniční doprava a její pravidla jsou oblast, ve které si to dá uplatnit.
Ta Vaše modrá věta by znamenala, že konec komoušů vnímáte jako negativní věc, a to zase nemůžu vydržet já...
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 14:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, a teď zase dáváte do souvislosti věci, které tak řečeny (napsány) nebyly ... Proti systému jsem měl výhrady, ale ten byl a musel jsem v něm žít. Pracoval jsem, nestrádal jsem já ani rodina. Nemá cenu se tady rozepisovat, jak se v této „porevoluční” společnosti dařilo poctivě podnikajícímu OSVČ a jak se konečně dnes má invalidní důchodce (protože byl workoholik). Že můžu jet kdykoliv kamkoliv je sice hezké, ale z příjmu, který mi dnes poskytuje společnost a systém, do kterého jsem celý život poctivě přispíval, to zkrátka nejde. Dnes z něj nezaplatím ani blbou složenku na nájem, majitel domu se s nezastíranou radostí těší na 1. leden 2013, kdy nám o dalších 110% zvedne již tak vysoký nájem a poplatky a bude nás moci, při našem odporu a podle schváleného antisociálního zákona, vystěhovat bez udání důvodu a náhrady na ulici, pouze s ochranou lhůtou tři měsíce pro mne (aby to nebylo na hodinu), to fakt nemá cenu přetřásat (ani jsem to nechtěl), zvláště pak v tomto fóru ... Co je tedy dobré?
KONEC OT
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2688
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 15:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No upřímně - pokud Vás konkrétně nová doba postihla tak, jak píšete, těžko se mi bude argumentovat proti té staré...
Ale nedá mi to nevzpomenout, že ten starý režim vznikl tím, že bohatými sebral majetek, vyhnal je z bytů a měst, sebral jim živnosti, které je živily, zavíral je, mučil, posílal na nucené práce, nenechal jejich děti studovat...
Vidět největší pozitivum nového režimu v možnosti cestovat je velké, byť časté, zjednodušení...
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 15:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím svobodným cestováním se omladina vždy oháněla nejvíce, tak proto jsem ho, pro srozumitelnost, použil ...

P.S.
Manželka vystudovala obchodní akademii, i když byla dcerou emigranta „osmašedesátníka”. Ono to zase až tak „horké” nebylo.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2011
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 15:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Vy jste ten "vrak", se kterym jsem byl na STK, neviděl ani z rychlíku, takže vaše neustálý výkřiky o tom, jak ohrožuju všechny na silnici s nějakym nebezpečnym vrakem, jsou úplně mimo.
Ale zajímalo by mě, jestli když třeba do vašeho auta, který je za všech okolností ve 100% stavu, naložíte sadu zimních kol, stane se v tom okamžiku nebezpečnym vrakem, se kterym může na silnici vyjét pouze potenciální vrah? Nebo když se vám rozsvítí kontrolka airbagu, tak auto okamžitě odstavíte, zavoláte odtahovku a necháte auto odvézt do servisu?

není právem občana rozhodovat, který zákon považuje za zbytečný a kterým se rozhodne řídit
Ale mně to je úplně jedno. Prostě existujou určitý zákony a nařízení, který porušuju a budu porušovat. Teď mě jistě uzemníte tim, že v tom případě si zejtra řeknu, že pro zábavu zabiju pár lidí, protože tim taky jenom porušim zákon. Podle toho, co píšete, mi připadá, že pro vás je prostě zákon jako zákon a za přecházení na červenou, by snad hříšník zasloužil pro výstrahu zlynčovat, aby si příště jakýkoliv porušení zákona rozmyslel.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 15:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podpořím slova Feudala - Tak horké to nebylo... Mámy bratr emigroval do USA, přesto máma nadále pracovala jako sekretářka výrobního náměstka jedné velké letecké zbrojovky, kde můj táta pracoval jako vývojový konstruktér, oba pracovali s přísně tajnými skutečnostmi. Otec tam nepřežil až převrat když byl překabátěným šéfem odejit protože nepřekabátil... Ale top jsme jinde, než bylo původní téma
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4634
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 15:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čo tak sa vrátiť k autám?
www.SPZ.unas.cz

www.evidencia-dopravcov.eu
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2690
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 16:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer.Goode: O stavu Vašeho vozu dostatečně svědčí nutnost dát úplatek, aby prošel STK. Pokud to tak není, vůbec nechápu, co tady pořád řešime.

Feudal+Hynek: bylo to tak i tak. Já jsem měl kolegyni, která kdysi oponovala u piva ožralýmu ideologickýmu tajemníkovi OV KSČ a on jí na závěr řekl "zvednu telefon, zítra končíš v práci a v celým vokrese neseženeš místo!" jak řekl, tak udělal, rok cca 1985...
Bratranec mé matky strávil šest let v Jáchymově za to, že k němu (do západních Čech) přijel na návštěvu spolužák z práv a poté, co u něj přespal, pokračoval k hranici a emigroval, aniž by se mu tím předem pochlubil.
Analogicky můžu říct, že znám plno lidí, se kterými nový režim nenaložil tak, jak popisuje Feudal, jsou vysmátí a bohatí a přitom nekradou. Přesto netvrdím, že nový režim je perfektní. Ve všech režimech jsou lidi, co se mají dobře a co živoří.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 19:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu STK,ne že bych souhlasil s EG aby se STK zrušila,protože na lidi musí být přísnost,ale když člověk narazí na technika hledajícího 3.14čoviny tak je to mazec,bohužel některé STK se chovají tak,že si svým přístupem o úplatek přímo říkají. Měl jsem t'ukanec od kamínku na předním okně v místech za zpětným zrcátkem,tak jsem dal 500 do TP aby to nebyl problem a s tím že pokud bude vážná závada na podvozku,brzdách nebo řízení tak at auto klidně neprojde. Další STK v té samé stanici bez peněz v TP,auto neprošlo a víte za jaké "vážné" závady? Na zadním okně na kombíku samolepka,boční blinkry v blatníkách měly vybledlé oranžové žárovky a blikala kontrolka airbagu,jelikož je vypnutý airbag spolujezdce kvůli dětské sedačce. Na to technik přítelkyni řek ,že tam žádnou sedačku nemá,tak má být airbag zapnutý. A pak si nemá člověk myslet,že pětikilo ho zbaví problémů.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7526
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 20:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proti systému jsem měl výhrady, ale ten byl a musel jsem v něm žít.
Já to mám úplně stejně dnes. Říkám to pořád - chtělo to Fidela nebo Chavéze - ne Havla a Klause.

jak se konečně dnes má invalidní důchodce
Já bych se spíše zabýval tím, kolik je dnes invalidních důchodců a proč (kvůli čemu). Jen z mého okolí vím minimálně o třech lidech, kterým se nechtělo pracovat, tak tak dlouho uháněli a ukecávali patřičná místa, až ten invaliďák dostali.

že bohatými sebral majetek, vyhnal je z bytů a měst, sebral jim živnosti, které je živily, zavíral je, mučil, posílal na nucené práce, nenechal jejich děti studovat...
A ono je to dnes snad jinak? Bohatým se pořád bere (větší zdanění), stát a politická situace pro jistotu vyhnávají lidi z celého státu, nikoliv jen z měst, političtí vězni jsou taky, živnosti sice neseberou, ale dokážou ti to tak znepříjemnit, že s tím sekneš sám (třeba jen taková blbá kontrola z finančáku, která se tak dlouho rýpe, až se sám přiznáš i k tomu, co jsi nikdy neudělal)... Jediný co, tak dobře, to studování dneska může dělat opravdu každý. A mučení v tom pravém slova smyslu už taky není. I když, vzato psychologicky...

Tím svobodným cestováním se omladina vždy oháněla nejvíce, tak proto jsem ho, pro srozumitelnost, použil ...
Opravdu je svobodné cestování důsledkem změny politického režimu? Nevzniklo by časem stejně, i kdyby tu byl stále "ten špatnej" režim?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 20:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ano, nejsme ve sporu, já taky věřím, že zrovna doprava funguje lépe, je-li organizovaná direktivně a demokracie jí nesvědčí, přesto je dobré, když každý zákon "šetří podstaty a smyslu" práv a svobod člověka, jinak se jen začnou množit případy, proti kterým se zde tolik brojí. Jinými slovy, méně je často více a zdá se mi, že naše (a třeba i evropská, britská) legislativa (nejen) týkající se dopravy je již za tou hranicí přiměřenosti. A přitom se pořád volá po zpřísňování a řešení každé blbosti.

Feudal: Nenapsal jsem, že činností Havla nastaly věci, které Feudal považuje za dobré. Napsal jsem, že činností Havla nastaly věci, které se všeobecně považují za dobré.

Nevím, co je na tomto příkladu špatné, existuje dokonce zákon (94/2012 Sb.), který tvrdí, že Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii. Tento zákon byl schválen všemi poslanci kromě komunistů a jednoho socialisty. Podobně v senátu. Proto můžu klidně tvrdit, že Havlova činnost se všeobecně považuje za přínosnou a opačné názory jednotlivců na té skutečnosti mohou sotva co změnit.

Můj názor na Václava Havla se s většinovou doktrínou také neshoduje, ale osobně jsem ho neznal, takže nemohu tvrdit nic o opileckých anarchistech a zfetovaných flákačích, leda bych doslovně citoval Rudé Právo (kde se jistě psalo vše podle pravdy, takže za to je možné dát ruku do ohně).

Je mi líto, že data Českého statistického úřadu (kauza s průměrnými platy), případně zákon 94/2012 Sb. nekorespondují s Vaší osobní zkušeností, ale takové věci se z pozice zkušenosti jednotlivce bohužel zpochybňují velice těžko.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4084
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 20:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Říkám to pořád - chtělo to Fidela nebo Chavéze - ne Havla a Klause
Ne že bych se chtěl zastávat Klause nebo Havla (i když na rozdíl od tebe alespoň něco udělali), ale rozhodně jsem rád, že se v Česku mám tak, jak se mám, a ne jako na Kubě či ve Venezuele.

A nikdo mě nevyhání ani z města ani ze státu, v práci se mám taky dobře, peněz mám dost...nic mi nechybí.

Chybu bych hledal jinde...a to v tomto: "Jen z mého okolí vím minimálně o třech lidech, kterým se nechtělo pracovat, tak tak dlouho uháněli a ukecávali patřičná místa, až ten invaliďák dostali."
Skoro každý v česku vymýšlí, jak někoho natáhnout nebo ošidit - EG uplácí na STK, někdo si vyběhá invalidku, nebo zapomene něco někde přiznat (daně nebo sociálka)...a pak se divíte?

A proč EG uplácí na STK? Protože mu to projde...a technik si přilepší.
Tady je jediná chyba - že si technik troufne řešit 3,14čoviny a natahuje za ně ruku pro úplatek. Ale úplatkem s tímto stavem souhlasíme. Co pak chcete změnit, když jej s klidem podplatíte a nadáváte akorát na K-R na systém, který sami pomáháte kurvit?
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510