K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 13. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 13. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 12:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, když už tady tak dštíte síru na současná vozidla - prosím tedy o radu či o názor. Uvažuji, že tak cca v horizontu delším než rok posunu dál svůj vozový park. Uvažuji o vozidle z koncernu VW (nic užitečnějšího mě nenapadá), auto hodlám individuálně dovézt mírně ojeté z Německa (nouzově Rakouska - tam je ale drahé pojištění vývozních značek).
Chci pětimístné auto, které zároveň poslouží jako živnostnické auto (převoz materiálu, žebříků, snadně vyjímatelná zadní brázda sedadel atd.) i auto pro volný čas (přeprava jízdních kol, občasné přespání v autě atd.)
Bezpečně vím, že VW Transporter je velký a Š Roomster je nám malý, co takhle Yetti, Touran, Caddy? Máte někdo zkušenosti s těmito vozy ve výše popsaném způsobu užívání? Nebo s nějakou konkurencí mimo koncern VW?
Předem děkuji za názory. Zatím se jen kolem sebe dívám a sbírám zkušenosti. Na samotnou výměnu vozu mám ještě čas.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 13:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by: Podle kritérií, která udáváš, můžu na základě osobní zkušenosti doporučit Ford S-Max. Mám ho čtvrt roku a jsem nadšen po všech stránkách. Prostornost, variabilita, jízdní vlastnosti, výbava...Akorát by mi ho asi bylo líto na tu živnost (žebřík a materiál by mi v tom kvalitním čalounění asi urvaly srdce)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 15:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu se obávám známého tvrzení "Fordem tam a vlakem zpátky". A to se neprojepví po 1/4 roku. Můj Francouz mě nadchl prostorem, ale docela mě po letech rozlaďuje jižanským diletantstvím, které má daleko k technickému myšlení.
Také ještě musím přiznat, že už se mi lépe leze do a z vyššího auta. Moc se mi líbí auto, které však na nic nepotřebuju, kupř. VW Passat CC. A když si uvědomím, že bych se z toho soukal jak z ponorky, tak si říkám, že je to auto pro třicátníky nebo pro starší, kteří se zapomněli zhuntovat... Takže se dívám po vyšším a spolehlivém německém dodávkokombíkovi.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7747
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 15:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by: To by se mohl hodit Caddy, je to zcivilizovaná dodávka, Touran je spíše klasické MPV.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3576
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 15:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto jsem si ho zařadil do sledování, ale v prvé řadě mě zajímají zkušenosti uživatelů, kteří tuto kategorii aut už několik let provozují.
Mimo jiné jsem zaslechl, že Caddy má být také změnou čumáku "škodovkizován". Takže asi přijde další generace vozu Škoda Praktik. Plechovka od Roomstera se asi moc neprodává (je malá), plechovka od současné Fóbyje se snad ani neprodukuje a dvousedadlovou Škodu Octavii Praktik jsem neuváženě prošvihl v Rakousku. Takže konec experimentů a chci pětisedadlový stroj snadno upravitelný na dodávku.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2631
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 15:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no moje zkušenost s fordy mého okolí je taková, že jsou ldi, co ho mají pět let a když ho prodávají, zjistí, že měnili jen olej a gumy a destičky. A pak je sem tam jedinec, který se z něj celoživotně od začátku do konce střílí do hlavy. Upřímně - tuhle zkušenost jsem před pár lety udělal s mercedesem. Znásobeno neuvěřitelnou arogancí soudruhů ve značkovém servisu to způsobilo, že mercedesa nikdy v životě. (Pravda, po dvou návštěvách nejmenovaného fordího servisu se obávám, že mercedes je druhej)
Je fakt, že o koncernových vozech tahle zvěst o výjimečně sračkoidních kusech nejde...Jinak poznámku o lezení z vyššího auta podepisuji.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7749
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 16:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Touranu, mohu naskenovat (když rozběhnu tiskárnu) bazar z Auto Tipu a také test na 100 tisíc km od Auto Bildu...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5108
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 16:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ford: Forda mám rok, při koupi 43 tis km, dnes 74 tis. km a jak psal Slim, leju jen naftu a měním olej. Ztrápení jsou zpravidla majitélé aut, které sice mají na tachometru 100 tis. km, ale před tím už někoklikrát objeli zeměkouli.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 16:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: Zdá se, že máš přinejmenším designerské vzdělání... Můj cit mi říká, že je Rapid hezký a Seat ošklivý... Prostě každý máme jiný vkus a proto se neshodneme, být Tebou ale volím poněkud méně ostrý tón a rozhodně bych neshazoval pana Hrdličku, protože podle mě odvádí moc dobrou práci, navíc má jeho rodina škodováckou tradici a řekl bych i srdce... Mě se oproti Tobě zase italská (i třeba francouzská) auta vyloženě nelíbí, mě se líbí hranatá auta - proto mám T613, jedničkovou Oktávku kombi a drahá jako přibližovadlo používá nadmíru spolehlivou krátkou Feldu... A až mi jednou moje Oktávka doslouží, budu hodně dlouho hledat ten samý model, jen novější rok výroby... Kdybych před lety nerozstřískal Formana Solitaire, díky jeho vzhledu, (z mého pohledu) komfortu a jízdním vlastnostem bych ho měl dozajista dodnes. Nesnáším auta, kde neslyším motor, do sedaček zapadnu jak do zákopu a elektronicklé pí.oviny mi kecají do řízení - kdo neumí řídit, nemá za volantem co dělat a elektronika pouze způsobí, že si rozbije hubu mnohem víc, z vyšší rychlosti. Ostatně podobně to mám i s náklaďáky - když si můžu vybrat, sednu radši to LIAZky nebo Tatry, než do Mercedesu či Iveca... Všechna tahle auta máme v práci, já ty drátama a čidlama vycpané klumpy prostě nemusím...

že_by: Několik Caddy jsme mívali na vedláku a to jak starou generaci, tak novou a musím říct, že to byla spolehlivá auta velmi oblíbená u obchodníků, kteří s nimi jezdili. Kamarád dělá u jisté firmy obchodující s podlahovými nátěry a má už třetí Caddy (vždy od nového do konce leasingu) a je nadmíru spokojený - jezdí po celé ČR a chválí si pohodlí...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hynek.)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 16:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za info o Touranu budu vděčný. Jen bych se také rád dobral právě těch informací až po ujetých 100 000 km.

Nyní mám na svém autě nakroucených 155 tisíc (poctivě bez stočeného tachometru), motoricky je OK, ale začínají se projevovat takové drobnosti francouzské techniky:
a) Nefunkční ostřikovač opraven pouze výměnou jakéhosi harabouzu na tyči volantu, ze kterého trčí levý i pravý přepínač pod volantem. V harabouzu (krabici) nejsou jen zapíchnuté ty přepínače, ale hlavně je tam elektronika od ESP a Airbbagu. Výměna součástky + diagnostika za 17000 Kč. Drahé zfunkčnění ostřikovačů, předpokládám, že se posral nějaký kontakt za 4 koruny v nerozebiratelné krabici.
b) Konečně jsem po letech prorazil pneu. Ve výbavě vozu je klíč s jinou velikostí šestihranu, než jsou matice na kolech... Povolit nepoužívaný šroub uvolňující rezervu pod autem je také zážitek. Pro odšroubování/uvolnění pojistky, abych mohl spustit rezervu, potřebuji 2 ruce, protože otáčivý pohyb klíče na šroub se nepřenáší šestihranem, nýbrž hákem z kulatiny do šlicu poloválcového profilu. Třetí ruku však potřebuji na nadlehčování uvolňované rezervy, aby na závitu pojistky byly menší axiální síly - protože jinak kulatý hák z půlválcového šlicu vyletí... Kolik rukou má průměrný nefrancouzský řidič?!?!
c) Ne zcela přesně fungující mechanismus posuvných dveří a notně hluboký doraz vnitřního tlačítka pro uvolnění posuvných dveří v kombinaci s tupými zaměstnanci má za následek zkřížení posuvného mechanismu i ulomení vnější kliky dveří...
d) Častější sklápění zadních sedadel má za následek odtržení PROVÁZKŮ uvolňujících západku aretace zadního sedadla. Tuto operaci jsem si vždy prováděl sám a opatrně, přesto provázek určený k přenosu síly v autě ze 21. století nevydržel prapodivné spojení s háčkem.
e) Celkové vyjmutí zadních sedadel je práce pro servis zhruba na hodinu a sedadla z auta vytáhnou pouze 2 lidé. Můj známý si tedy nechal vyjmout zadní dvojsedadlo v servisu a práší se mu na něj v garáži. Já jsem tuto blbost znemožňující převoz více jak 3 lidí vzdal.
f) Klakson mi nyní funguje pouze při vypnutém zapalování. Nastartovaný vůz nehouká. Raději se ani nepídím po tom, kolik tisíc by zase tato drobnost hodná žabožroutské ležérnosti stála.
g) Vypínání spojky přestalo fungovat nějakou mechanickopodivnou záhadou a pedál spojky zůstával na podlaze. Nechal jsem odservisovat spojku, něco pojezdil po CZ a odjel do Vídně. Poskakování v zácpě u Brna spojka vydržela, poklidné parkování ve Vídni nikoliv. Odtahovku naštěstí zaplatil servis v rámci reklamace.
h) Plastový dekl na motoru sice byl esteický, jenže držel na blbých silentblocích, které se na dálnici utřepaly. Uvolněný dekl pro změnu utřepal plnící víčko olejové náplně. Naštěstí jsem si šel dolít vodu do osřikovačů a tak jsem zjistil, že motorový prostor je vyomítán olejem. Byl pátek večer 20 hodin a byl jsem 80 km od domova. Víčko od plnicího otvoru olejové lázně pochopitelně zůstalo někde na dálnici. To byl jeden z momentů, kdy jsem začal vnímat výraz francouzská ležérnost už ne jako něco příjemného.

Takže, kolegové, toto nekonečné žabožroutské brnkání na nervy bych u příštího vozu nechtěl zažít. Jsem tedy zvědav na vaše názory.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7751
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 18:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by: Bazar (AT 11/12):

Test na 100 tisíc km (AT 3/07):



Edit: A Mirouse poprosím, aby mi připomněl, cože jsem mu to měl oskenovat...

Edit II: Ještě něco o Caddy Life 1.9 TDI (AT 18/07):


(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 19:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuhle Avii A11 Trend jsem viděl na vlastní oči poprvé v životě a přiznám se, že jsem i dokonce zapomněl, že nějaký takový stroj vůbec byl vyráběn. Až zpětně jsem si na něj vzpomněl, resp. na test v časopisu.
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 19:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro slečny! Nakonec v tom jedna černovlasá šikulka odjela!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7753
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 19:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: Co to je? Tenhle stroj vidím poprvé

Jinak, aby také přispěl do debaty ohledně designu Rapidu, tak mě se líbí a moc, po Superbu a Yetim asi nejhezčí současná Škoda.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 19:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy: černovlasá šikulka to vyměnila za TT první generace.
Martinmarilynmanson: více o osudu tohoto auta najdeš na netu dle názvu. Každopádně bych se nebál to označit za raritu, navíc od pohledu velmi zachovalou.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 19:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku, taky nemůžu vystát Comfortův přístup, ale tohle:
"elektronicklé pí.oviny mi kecají do řízení - kdo neumí řídit, nemá za volantem co dělat a elektronika pouze způsobí, že si rozbije hubu mnohem víc, z vyšší rychlosti" je z úplně stejného soudku arogantní blbosti.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 19:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Ako o alternative k Touranu si nebral do uvahy Ford C-Max?
Ja jazdim na C-Maxe (r.v. 2005) a co chvila bude mat 140000 km. Nie je to uz ziadna lestenka, ale vsetko bezi ako ma. Klep-klep.
Navyse ked k tomu pridas super podvozok a vykonny turbodiesel bez filtra pevnych castic.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 20:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: ten Tvůj francouzský kepl se bezpochyby jmenuje Citroen Berlingo nebo Peugeot Partner předchozí generace - je to tak?
Tvé stesky mi vyjevily zážitky s firemním Berlingem. Po podobných zkušenostech mám jasno a tohle auto bych si nekoupil ani ožralý.
TEchnicky SLAbý
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 21:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risane neber to jako demagogický výlev, tohle vychází spíš z mé profesní zkušenosti hasiče - zejména v zimě a za deště je to znát - nehody jsou vážnější v podstatě jen proto, že lidi spoléhají na ASR, ESP a podobné nesmysly a auto se jim potom v zatáčce trhne v mnohem vyšší rychlosti, čemuž odpovídají i mnohem vážnější následky A bohužel je dnes na silnicích víc řidičů, kterým papíry nikdy neměly být vydány než těch, kteří svá auta skutečně zvládají... Mám v Ochcávce ASR a v zimě ho při každém nastartování rovnou vypínám.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4069
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 22:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nehody jsou vážnější v podstatě jen proto, že lidi spoléhají na ASR, ESP a podobné nesmysly¨

Tohle můžu potvrdit (naštěstí ne z osobní zkušenosti)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 22:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Add Avia A11 - je to licenční francouzský Auverland (koncern Panhard) a Avia s ním šla do tendru na dodávku terénních vozidel pro Armádu ČR - tehdejšími soupeři byli mj. Mercedes Benz G a vítěz tendru Land Rover s Defendery 90/110/130... Když tendr pro AČR nevyšel, skončila i spolupráce Avie s Auverlandem.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7492
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 23:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro Mauricia

Hmm, no co se dá dělat, ale schylovalo se k tomu už nějakou tu dobu a divím se, že to vydrželo tak dlouho. Osobně jsem myslel, že už tak rok dva je křížek po funuse.

Pomalu to auto začínám mít i tak trochu rád - ale zase ne tak moc, abych si ho nechal vnutit, o což se rodičovstvo už nějaký ten prosinec snaží. Možná, až mi bude 60, budu vydělávat těžký prachy a budu mít vlastní chopper, tak jo, podobný auto si koupím. Ale jinak...


Jinak jsem v sobotu jel vozem 7411 (sedmistovková Karosa DP Brno) s ne moc zdravým zvukem (popravdě vypadala nezdravě celá) a jediné auto, které spolehlivě přehlušilo zvuk motoru, náprav, převodovky, nadávek řidiče a všech různých zvuků tohoto autobusu, byla taková bílá americká sviňa jedoucí po Veslařské

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 00:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: snad nemyslíš tohle...

Prima TL / 7B4 2747 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5329
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 00:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio - a největší vtip je v tom, že v sobotu jsem vůbec nebyl v Brně ; ale Camaro jsi potkat mohl, to nepopírám
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7493
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 08:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože jsem měl plnou hlavu myšlenek na to, kde mám vystoupit a plné ruce práce s psaním SMSky (ve které jsem se ptal, kde mám vystoupit - nj, pusťte vesničana do Brna), nevšiml jsem si, kdo jede - ale pokud jsi to půjčil nějaké pěkné slečně, tak to jsem se podívat i mohl, sakra.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3578
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 12:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šulu - Osmiletý Peugeot Partner v nejvyšší výbavě, všechny příhody jsou z uplynulých dvou let. Toto auto jsem vždy považoval jako naprosto optimální vůz pro živnostníka a pro rodinné využití. Navíc se mi líbil i designově, pohodlím a spoustou vychytávek pro využití prostoru. Ostatně Peugeot/Citorën byli mezi prvními (ne-li vůbec první), kdo začali vyrábět tyto zvýšené a rozšířené kombíky. Ovšem poslední dva roky mě ujišťují, že francouzská ležérnost možná patří k pěstování levandule, ale ne do automobilového průmyslu. Ostatně kolega už mi stihl poreferovat o příhodě se zlobící elektronikou v půlročním Citroënu C3 Piccaso. S lítostí zjišťuji, že to není auto pro středoevropsky/německy myslící řidiče.

Ad Šmolko (2222) Plahopřeji ke krásnému číslu příspěvku!
A teď vážně - Ford C-Max se mi jeví jako zajímavé auto od nezajímavého výrobce. Fordí pověst také není valná (byť asi jen zásluhou excesů), ale doufám, že u koncernu VW se těmto výkyvům kvality vyhýbají.
Dnes jsem situaci konzultoval s kamarádem, který musel ve firmě přejít od VW Caddy k Fordovi Tourneo (rozměry kufru mi jsou praktičtější než u C-maxe). Jeho hodnocení z přechodu od VW k Fordu bych slušně a diplomaticky hodnotil jako velké zklamání.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8076
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 12:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Žabožrouti: tchýně vlastní P206, r.v. 2004, krom toho, že je to auto designově stále pěkné a že má najeto jen 14 800 km je auto jinak mnohem horší než Fabia. Za těch pár kilometrů už nejdou seřídit sedačky (má třídveřák), auto v zimě mizerně topí, v létě zase místo chlazení topí dole u spolujezdce, vybíjí se baterka (a není to jen tím, že se s ním málo jezdí), prorazila se nádržka od ostřikovačů o kus něčeho v motoru, řazení je totálně mimo (i když tchýně není zrovna Alain Prost), řízení tuhé, baterka je v motorovém prostoru jen tak položena na podstavci. Snad oproti Fabii je jedině motor 1.1 opravdu hodně živý a dobře zpřevodovaný, také při 150 km/h řve míň než 1.4 16V.

Nicméně technickou ten Francouz včera prošel bez problémů.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 13:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč by neměl projít??? Se 14 000km....
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3579
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 13:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná proto že slova "technická" a "francouz" jsou docela protiklady.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3580
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 13:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad MMM (7751)
Děkuji za scany. Hodnocení Touran vs. Caddy tedy vyznívá dost jasně pro Caddyho. Rovněž přístup ke kufru Caddyho upřednostňuje. No, budu sledovat dále tuto problematiku a uvidím čeho se ještě doberu.
Děkuji za konzultaci všem - a i nadále uvítám poznatky o Caddym či případným spolehlivým alternativám (jsou-li).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 14:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že_by: Souhlas s tím, že u VW je pravděpodobnost excesu asi menší než u forda, ostatně jeden ze zdejších přispěvatelů zhodnotil přechod od Transita k VW Caravelle jako velké nadšení...
Obecně bych řekl, že kromě pro některé lidi nudného designu (který ovšem ve výčtu vašich kritérií nebyl) se hodně těžko hledá důvod, proč jakýkoli VW ne...
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 14:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak u VW je teď "nejoblíbenější" téma agregáty - přesnějí TSI a jejich řetězové rozvody (a napínáky), zejména u 1,2 a 1,4TSi... (podpořeno kravinou jménem "longlife" olej).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 14:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku, myslím si, že závěr, že nehody jsou vážnější, protože lidi spoléhají na elektroniku, je chybný. Spíš bych za tím hledal rostoucí kvalitu konstrukce podvozků, pneumatik a řízení spolu s výkonnějším pohonným systémem. To je to, co dává řidiči falešnou jistotu. Je to ten momentální pocit z řízení, že "to je v pohodě," že se nacházím ještě daleko od kritického jízdního režimu. Není to tak, že by lidi usedali za volant s tím, že "když to zvorám, počítač to zachrání."

Že je na silnici hodně řidičů, kteří svoje auta potenciálně nemusí zvládnout v kritické situaci, to je sice možné (a ruku na srdce, kdo si můžeme být jistí, že vždycky víme a zvládneme?). Jenže ono je obecně na silnicích víc řidičů než v minulosti. Autem jezdí doslova každý, taková je dnes naše společnost. Velmi tvrdou selekcí řidičů (jak snad ve svém příspěvku navrhuješ) možná zvýšíš bezpečnost dopravy o nějaká procenta, ale omezení individuální dopravy významné části populace způsobí ve společnosti dost znatelný efekt. Kdo dokáže spočítat, kde je optimum? A podle jakých to bude kritérií? Shodneme se na nich všichni, koho se to týká?

Dneska má každý svobodnou volbu sednout do auta i s tím rizikem, že se může zranit nebo zabít. Takové riziko ostatně provází skoro každou lidskou činnost. To riziko se nepodaří odstranit, možná se podaří trochu snížit, ovšem za cenu, že řada lidí se do toho auta nebude smět posadit. To je to, co chceme? Větší bezpečí pro vyvolené?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3582
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 15:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slim (2632)
Německý design mi není cizí, naopak mne znechucují designérské úlety jako kupř. "korejské reflektory" na Současné Octavii po FL.
Jak procházím německou nabídku aut, tak vidím, že rozdíl v ceně mezi srovnatelně opotřebovaným Caddym a Partnerem je cca 1500 Euro - to je snesitelná daň za očekávaný rozdíl v technickém zpracování.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 16:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že_by: za sebe osobně naprostý souhlas s designem i kvalitou ojetin.

Risan: Taky naprostý souhlas, podepisuju. On je spíš rozdíl ne v té elektronice, ale v tom, že ta dnešní auta se celkově chovají daleko stabilněji (rozchod, rozvor, pneumatiky, tlumiče, posilovače, ABS...) a že do posledního momentu, tedy do okamžiku, kdy se kola utrhnou a už se s tím nedá nic dělat, se chovají víceméně stejně. Když si sednu do stopětky, rozlišuju, že v určité rychlosti se cítím naprosto jistě a od ní výš se to auto postupně začíná chovat míň a míň stabilně a s každým růstem rychlosti v zatáčce a s každým bržděním z vyšší rychlosti cítím větší a větší nejistotu. Takže mě to (pokud to umím vnímat) postupně přivádí k tomu, že tahle rychlost v téhle situaci už je cu fíl, zatímco dnešní auto mi dává neustálý pocit naprosté jistoty a najednou letím do příkopu...Ta elektronika k tomu sice přispívá, ale není to jen její zásluha. Na druhou stranu věci jako airbagy, předpínače, pevnější karosérie, nehořlavé materiály a podobné věci zásadním způsobem přispívají k tomu, že když už se něco stane, následky jsou daleko snesitelnější...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 17:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Náraz je sice omezen bezpečniostními prvky, ale své hranice odoplnosti má lidské tělo, o tom jsme tu už v minulosti diskutovali - z vnitřností je guláš a auto je na první pohled jen lehce ťuklé. Spíše jde o to, že autoškola je dneska něco jako supermarket na řidičáky, ale učební osnovy naprosto nereflektují skutečné potřeby vzdělávání v ovládání a zvládání vozidla, funguje to následovně: Takhle to řadí, tady se brzdí, tady je přednost zprava. Informace o ježdění za zhoršených podmínek (sníh, led, mlha, déšť a podobně) nebo třeba jak se chovat k vozidlům s právem přednostní jízdy se tam nikdo nedozví. Vždyť to slyšíme denně v reklamách - na našich pneumatikách nedostanete smyk, naše auto je super bezpečné, elektronika se stará za vás... Lidi se na to spoléhají a najednou je pozdě... Jednou jsme byli v zimě u nehody a pán se strašně divil, že mu to na ujetém sněhu uklouzlo do škarpy - povídal: "Vždyť mám zimní gumy, jaktože to při brždění klouzalo." To svědčí o tom, jak má dnešní společnost vymyté mozky reklamou..
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 18:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podělím se o zážitek ze sobotního odpoledne u Berouna ...


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 18:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku, jenže odolnost reklamě v autoškole stejně nenaučíš. Reklama je silnější než učitel v autoškole. Fyziku tam učit stejně nemůžeš, tu drtivá většina populace nepochopí, takže v autoškole jim řeknou něco, ale za pět let jim reklama natluče do hlavy stejně svoje. To je princip reklamy. Na většinu populace má nejsilnější vliv. Řídí se tím principem všechno, včetně státu.

Ostatně kecy o tom, jak zimní gumy nás spasí, lidem do hlavy tluče hlavně stát, komerční sektor se tomu jen tiše chechtá, kolik ušetří za reklamu, jak si nemusí za drahé peníze najímat různé eksperty a ikony opoceného volantu, protože to za ně zacvaká stát. I tady na k-reportu můžeš vidět řadu lidí, kteří tvrdí, že zimní gumy jsou právě proto povinné, aby řešily dopravní situace za "nesvéprávné" řidiče.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7496
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 18:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tohle Volvo (svého času pro mne nejchtěnější auto vůbec) už pěkných pár dní vidím z okna. Docela by mě zajímalo, co s ním bude - je bez značek a kolem stojí auta jako Mercedes S, Porsche 911, Audi A5 nebo třeba nějaké to Lambo (přesný typ nevím). Jestli je to tam na oko, aby ten bazar nevypadal jak pračka peněz, to nevím, možné to je. Možné je taky to, že s tím někdo něco zamýšlí, ale to bych se teda docela divil.

Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 19:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Olomouce

Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2634
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 19:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek příspěvek 854: tohle podepisuji bez výhrady, speciálně ty autoškoly, ovšem zobecnil bych to nikoliv tak, že technika nás šálí a ubližuje, ale že lidská blbost a nesoudnost je nekonečná a ošizená autoškola tomu jen napomáhá.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6877
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 00:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakejsi englickej dovoz...


Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 09:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se připojím k tématu, jaké vozidlo vybrat (Ford, VW...). Kolega Slim už mě tu vzpomenul, jsem ten ,který přešel z Transita ke Caravelle. Ty slova musím potvrdit, ale ještě se trochu vrátím do minulosti. Nejdříve jsem měl Caravellu (2,4D rok 92, kupovaná jako ojetá v roce 98). Byl jsem s ní spokojen, ale majitelé přede mnou jí dali zabrat, takže se na ní dělal časem i motor a další drobnosti, ale celkem nerad jsem se s ní loučil.
Pak jsem měl Transita, byl to úplně první (rv2001)u Charouze objednávaný Transit (2,0TD 100ps) s předním náhonem, tenkrát jsem čekal až přijdou ceníky. Tím, že to bylo jedno z prvních aut, tak výbava se omezila na klimu, mlhovky a el. okna a zrcátka. Tou dobou srovnatelný VW vyšel o 200000 dráž. Ale když jsem Forda přebíral, tak jsem ho napoprvé nepřebral (to je na dlouhý povídání)... Pak jsem s ním pět let celkem v pohodě jezdil (275000). Nejvíc mi vadilo mizerný dílenský zpracování, po dvou letech na mě spadlo i stropní obložení, takový DODO. Mechanicky byl celkem v pořádku, ale taky mě jednou nechal v Německu na silnici.
V roce 2005 jsem se opět vrátil k VW a to je opravdu jiná káva, tam kde výbava u Forda končí, tam u VW začíná. Byl jsem autem maximálně nadšen a stačí se podívat do archívu. A mám ho dodnes, má najeto 536000 a je stále v pohodě. Dnes ho mám jen na víkendy :-). Na práci je nový a toho jsem popisoval taky tak před rokem....
Když to shrnu a budu porovnávat obě značky (ale jen dodávky), tak VW u mě na plný čáře vítězí a to i přes vyšší cenu. Nic jinýho bych určitě nechtěl, snad jen kdybych sehnal dlouhodobý kšeft vozit materiál a dělníky na stavbu, tak to bych asi koupil Transita, tam se opravdu hodí...
Jinak včera jsem zrovna jel s kamarádem v Caddy a musím potvrdit, že je to dobře zpracovaný auto, snad jen v Praze dost trpí a je to na něm znát. Ale který auto netrpí....
Čus bus Karlos
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 16:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Zrovna zimní gumy chápu jako dobrý krok, ovšem opět je (bohužel) prezentován jako samospásný, což je holý nesmysl. Osobně jezdím na zimákách léta, ovšem jde zejména o to, že se s nimi lépe rozjedu a o kousek lépe auto ovládám, než že bych na nich mohl jet 3x tak rychle. Bohužel tak to (opět díky reklamě) chápe vetšina řidičů
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 19:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: jako samospásné prezentuje zimní gumy stát. Když je nařizuje povinně, tak nemůže tvrdit, že se tím zas tak moc neřeší. Jestliže připustí, že je to jen otázka míry opatrnosti (na letních jedu opatrně a nic se nestane, na zimních mohu jet o něco méně opatrně, pokud ne, tak je průser), tak je povinnost nařízená státem neudržitelná.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4071
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 20:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen, abych trochu srovnal poměr Transit:VW

Já mám se svým najeto 220 tis. a jenom do toho leju olej měním brzdy. A teď se dělaly vstřiky (což mě osobně přijde moc brzo, ale kdoví, co mám dneska v nádrži). Jinak s tím autem nikdy nic nebylo, nalítá 500 denně. Ostatní firemní (u nás na depu) mají o 10-100 tis. méně, ale vážnou závadu jsme neměli ani na jednom z nich.
Jediné, co mě na tom autě štve, že mu za jízdy vržou dveře.

Rekordmanem u nás pak byl jeden kousek V. generace s necelými 900 000 tis., kde se - doopravdy - nedělalo nikdy nic nad rámec běžného opotřebení.

Co se týká Caddy - je rozhodně lepší, než Connect, zejména uspořádáním interiéru se mi hodně líbí
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5331
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 21:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio - já jsem totiž camaro nechal na ježdění kolegovi a jel na prodloužený víkend k sestřence a to sice právě kolegovým fajrákem; kterej sklidil úspěch i u sestřenice:



A to sice proto že jsem si potřeboval nutně užít targu
Když se tu bavíte o kilometráži, tutento vozidlo má najeto 208 000 a stále je v krásném stavu, jediný co budu muset brzo opravit, je tekoucí vana automatu = přetěsnit a vyměnit filtr oleje v převodovce
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7501
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 21:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže taková sympatická víkendová výměna :-)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5332
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 21:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, dalo by se říct... na druhou stranu, vlastně jsme si vyměnili jenom kastle, jinak jsou to vlastně stejný auta. Akorát tohle dělá menší bordel, je v tom daleko větší hic díky barvě, chybí tomu střecha a rádio to má na cédéčka
Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5112
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 22:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky si přihřeju polívčičku. WW Crafter 2,5 TDi 100 kW, rv. 2007: po dvou a pů letech v 92 tis. km odešlo turbu, o 20 tis. km pozdeji vstřikovače. Vyměněny za repasované a problémy jsou s autem do dneška. Je pravda, že režim jízdy je u pekařského vozu stylem hup sem hup tam, na dochlazení turba není čas, ale předchozí LT byli v porovnání s tímto bezúdržbové a žrali o 2l méně.

Trollino_15: Ony CR vstřikovače na TDCi jsou opravdu hodně náchylné na kvalitu nafty a to, co se prodává u n ás je dokáže po 200 tis. spolehnivě odrovnat. Prodloužit životnost dokáže tankování aditivované nafty, případně aditivace obyčejné, ale u firemních aut je ti zpravidla utopie.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 09:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Presne o tie vstreky sa bojim aj ja pri mojom 2.0 TDCi. Poctivo tam sice lejem aditivum pri kazdom tankovani, ale ktovie ako sa k nemu spraval prvy majitel v Taliansku.

Fakt by som to teraz nerad riesil, lebo sa uz zacina ozyvat spojkove lozisko. Vobec netusim co by ma stala oprava, pripadne vie mi niekto povedat, co by stalo za to vymenit, ked uz bude auto v dielni s tymto problemom?
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 15:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V úterý v noci jsme se vrátili z dovolené. Naší Ladou jsme se vydali až na Krym do Jevpatorije. Při cestě tam jsme využili z Prahy do Košic autovlak, ale i tak jsme najeli celkem 4419km tam i zpět. To celé s průměrnou rychlostí 78km/č a s průměrnou spotřebou počítanou podle tankování na 5,73 l/100km. S autem nebyly sebemenší potíže ani ve vedrech na Krymu. Cena benzínu se v přepočtu pohybuje kolem 27 korun za litr.


bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7509
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 22:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé,
budu rád za každé doplnění...

http://skoda-virt.cz/cz/forum/skodovky/163361-sanitni-van-plus/
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 22:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson: No tak to už si nemapatuji :D Ale určo to bylo něco s Feldou nebo Fáčkem, jen už nevím co a teď jsem tak trochu mimo net tak jsem to přečetl až teď :-)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 08:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/koktejl/273073-duchodce-se-chlubi-nesmrteln ym-autem-ujelo-skoro-pet-milionu-kilometru.html
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Marek961
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 09:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Ach tie časy keď sa robili AUTÁ a nie spotrebný materiál...
...Audi RS6(C6) Avant 5.0 V10 TFSi...

...Audi Q7 6.0 V12 TDi...

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7511
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 09:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm... By oko nějakých 300km za každý den z těch 46 let... Ten řidič bude nějaký šméčko. A to auto taky nevypadá na 4,8 mil km.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 12-2011
Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 13:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky mi moc hlava nepobírá, jak učitel zvládne kromě učení ještě najezdit cca 100.000 km ročně. Pamatuju si na jeden článek, že Mercedes W115 najezdil snad 4 miliony km. Ale s tim jezdil nějakej taxikář a v podstatě s tim autem jezdil od mládí až do důchodu. Tam se dá takovej nájezd pochopit.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 13:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je také otázka, co s převodem mílí do kilometrů udělaly hyeny novinářské.
Jinak je možné, že pan učitel denně dojížděl za prací. A také je možné, že když zjistil, že je o něj mediální zájem a dokonce i nějaká podpora od Volva, tak mohl nějaký ten km "přikroutit" virtuálně hubou nebo fakticky vrtačkou.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 14:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja som davnejsie nasiel video, kde chlapik spravil 800000 km na Fabii a podla toho co pisal pred 2 tyzdnami ma aktualne 920000km.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá