K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 12. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 12. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 19:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S dovolením přispěji též svojí troškou do debaty.

Rychlost sama o sobě není kritériem k hodnocení bezpečnosti či nebezpečnosti jízdy a označení daného řidiče za "piráta". Řidič překračující nejvyšší povolenou rychlost může jet bezpečně a neohorožovat či neomezovat ostatní účastníky provozu a naopak řidič, byť dodržující nejvyšší povolenou rychlost nebo dokonce jedoucí výrazně pod maximálním limitem, může představovat pro osatní účastníky provozu značné riziko.

Nevybavuji si, že bych byl kdy ohrožen jen tím, že někdo jiný jel rychleji, rychleji než já a rychleji než stanoví vyhláška. Zato můžu vyjmenovat řadu případů, kdy jsem byl omezen či ohrožen řidičem, který sice nezvládal jízdu v provozu, ale rychlost nepřekračoval.

Na otázku, proč právě překročení nejvyšší povolené rychlosti je bez ohledu na okolnosti, při kterých k tomu došlo, tolik pranýřováno a stíháno, zatímco jiné přestupky a nebezpečné chování zůstávají bez povšimnutí, mě napadá jediná odpověď - překročení nejvyšší povolené rychlosti se nejednodušeji zaznamenává, dokumentuje i dokazuje a následně se inkasují pokuty. Pro policii, jak státní tak obecní, je to jednoduché, s minimem úsilí a maximem zisku a efektní při mediální prezentaci, jak bojují s "piráty". Úroveň novinářů odpovídá označením, kterými je častoval svého času Miloš Zeman, a tak namísto kritického myšlení jen bezmozkovitě papouškují naučené fráze, kterými je krmí Tržilové, Humlové a jim podobní. Pěkně to vystihl Risan větou: Když pojedeš 129 km/h ve vánici, kde je vidět na pět metrů, tak jsi slušný občan, když jedeš na suché rovné dálnici 131 km/h, jsi pirát. Obdobně - jsou místa, kde je i rychlost přes 100 km/h bezpečná, byť je povolena maximální 90 km/h a naopak jsou místa, kde platí stejných 90 km/h a i rychlost 70 km/h je zde nebezpečná. Kontrolní otázka - na kterém místě bude hlídka policie s radarem?

Situace, při kterých není překračována nejvyšší povolená rychlost, přesto jsou omezující či nebezpečné. A přesto nejsou policisty (ani novináři) cíleně vyhledávany a řešeny, tak jako překračování rychlosti:

- Jízda "vláčku" vozidel v levém pruhu rychlostí pod horním limitem nejvyšší povolené rychlosti na R a D (většinou kolem 110 km/h), protože všichni chtějí předjíždět kamiony, co jedou v několikaset metrových odstupech. Kvůli neschopnosti některých (většiny) po předjetí se zařadit zpět do pravého pruhu a do levého vjet opět až při předjíždění mi tak zůstávají dvě možnosti - zapojit se do "vláčku" a jet jeho rychlostí nebo zařadit se do pravého jízdního pruhu, kde ovšem pojedu opět maximálně rychlostí vláčku, jelikož nesmím předjíždět zprava. V druhém případě jako bonus nemožnost předjet při dojetí kamionu, jelikož odstup vozidel v levém pruhu je minimální a byť by mi to koníci pod kapotou dovolovali, nebudu jako oni.

- Neschopnost odhadu rychlosti a vzdálenosti vozidla jedoucího v levém jízdním pruh. Nesčetněkrát se mi stalo, že při předjíždění více vozidel za sebou jedno z kolony vybočilo přímo přede mne. Či jiná a častá situace - na prázdné R nebo D dojíždím dvojici vozidel, kamion a za ním stejně rychle jedoucí osobní auto. Jakmile začnu předjíždět a již se v levém pruhu blížím k osobnímu vozidlu, jeho řidič se najednou rozhodne, že by chtěl taky předjíždět a vjede mi tam a pokračuje rychlostí jen o málo vyšší než je rychlost předjížděného kamionu.

- Obligátní jízda v levém pruhu, protože na obzoru je kamion, který se řidič rozhodl předjíždět. Tak si v dostatečném předstihu v řádu stovek metrů najel do levého pruhu a rychlostí převyšující rychlost kamionu o 5 km/h se k němu pomalu blíží...

- Pomalá jízda do připojovacího pruhu, nedostatečné zrychlení v něm a nevyužítí jeho délky s následným nájezdem na D či R malou rychlostí hned ze začátku připojovacího pruhu. Kromě omezení nebo ohrožení jedoucích v pravém pruhu dálnice je toto velmi nepříjemná situace pro řidiče jedoucí za takovým jedincem - na dostatečné zrychlení jim již nezbývá prostor a jsou tak nuceni napojit se na dálnici rovněž rychlostí nižší, než by bylo vhodné.

- Neschopnost jízdy po dálnici o třech jízdních pruzích. Pravý pruh volný, s občasnými kamiony, v prostředním pruhu "vláček" o rychlosti mírně nad 100 km/h, pro jehož předjetí je nutné vydat se na území jezdců s hodně koňmi v levého pruhu. Zvláštní, že toto pozoruji v okolí Prahy, kdežto na třípruhu D1 u Hranic se všichni řadí tak, jak se má.

A pak řada dalších, i mimo rychlostní komunikace, jako neumětelství při parkování, neudržení vozidla ve svém jízdním pruhu při průjezdech zatáček atd. Ale o tomto reportáže v televizních novinách nevidíme...


Ad nové Passaty. Jednak si myslím, že 50 milionů, které jejich pořízení stálo, šlo využít v rámci resortu jinak. Ale rozumím tomu - Passaty si přeci na sebe vydělají, jak jsme stále představiteli PČR ujišťováni (a já si bláhově myslel, že policie má jiné úkoly, než vydělávat státní kase). A jednak mám strach, co vše mohou řidiči a řidička Passatů v běžném provozu napáchat za škody. Namísto píár, kterak jsou řidiči silných policejních vozů dlouhodobě a speciálně cvičeni v jejich ovládání, dozvídáme se, že jde o amatérské závodníky či z úst policistky nově nasazené v Passat Corps (mimochodem s příšernou ustrojovací nekázní, toliko typickou pro policii), že strávili pár hodin v učebně a zkusili si jízdu na mokru. Pro zajímavost - na mosteckém polygonu pana dopravního experta Patery, certifikovaného prodejce odpustků. S odhalováním a řešením problému výše nastíněných to s novými Passaty nebude tak moc horký, neboť jak se policisté vyjádřili při představování vozů - rychlost lze měřit i ze stojícího vozidla a to všemi směry (čti: už se nemusí vůbec jezdit do provozu, stačí se někde pěkně schovat a čekat, až se někdo chytí sám).

Závěrem jedna vzpomínka na píár při koupi první várky Passatů. Aby národu ukázali, jak s tehdy novými vozy zatočí s piráty, přizvali si na směnu TV štáb. Tak jsme mohli být svědky, jak na D1 za Vyškovem ve směru na Kroměříž v době, kdy dálnice končila před Kroměříží a tomu odpovídala i hustota provozu, zatočili s pirátem, který jel rychlostí 151 km/h. Video policistů stíhajících jediné vozidlo na osiřelé dálnici jedoucí pirátskou rychlostí 151 km/h zanechalo poněkud hořkou pachuť...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7242
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 19:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore,

3260
No, jel jsem teď kolem Jihlavy v levém... A vyjde to kvalitou na stejno :-(
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7243
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 21:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RX-8 by som si rad niekedy vyskusal

No, upřímně... Někomu se to auto možná líbí a možná by ho i chtěl, já teda ne, nemám to auto rád :-)
Je to pěkný, to jo, svezení v tom je taky pěkný, ale na dlouhodobý nebo denní užívání to prostě není - a kupovat si to jen "na víkendy", to je zase dost drahý (ačkoliv ty auta jdou koupit už za čtvrt mega). Ke všemu motor, který nikdy nebyl vychytaný a dotáhnutý do konce... Tuhá spojka, výhled dozadu na houby, v zimě nevyjedeš zasněženej kopeček, zadní náhon, dveře, u kterých pořád musíš myslet, že se mají zavírat prvně zadní, pak přední (a hlídej pořád spolucestující), při mé váze a tělesné stavbě, když do toho musím lézt jak v hospodě pod stůl, to taky není zrovna ideální...
Ale ten zvuk motoru, když vytáčíš na 8tis otáček, ten zase za to stojí, to je fakt
Asi jsem hold zpohodlněl, no. Stačí mi, když mi to rodičovstvo jednou za čas půjčí, ale jezdit s tím denně, to si opravdu nedovedu představit.

A abych jen tak netlachal, tak něco z víkendového výletu do Velkého Meziříčí:


(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: pěkně napsáno. Ještě miluju na dálnici, především D1 žluté autobusy nejmenovaného pana podnikatele, jejichž řidiči velice často a rádi neodhadují rychlosti a střihnou to do levýho pruhu těsně před vozidlem jedoucím 140 km/h. Že se předjížděj kamiony kdy jeden jde 90 a druhej 91 jsem si už zvyknul, ale nedávno jsem si troufnul jet 50 v obci a jeden takový mě předjížděl a ještě si zatroubil..v tu chvíli mám pěnu u huby. V obcích se totiž snažím rychlost dodržovat - tedy v obcích, nikoliv 500 metrů za obydlenou částí mezi polema kdy ale ještě nebyla značka ukončení obce a rádi tam vybíraj policajti :-).

A na takový D1 stejně dodržovat rychlost nejde. Protože aby se mi nerozpadlo auto, musím jet v levým, tam ale musím nejméne 140 pro plynulost provozu. Nejraději jezdím po D11 na Hradec od Poděbrad, většinou volná dálnice a celkem dobrý povrch.

No nic, přeji Vám pěkné svátky, zítra si dám plato vajíček za zadní okno, klobouk na hlavu a jedu na chalupu . PO Velikonocích opět tady..všem štastné kilometry a pozor na slušné řidiče pro které je dvouprodá silnice úzká a ve své naleštěné ,,stodváce" si to šinou 65 km/h s obličejem nalepeným na čelním skle nezajímajíc se o své okolí...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, mám pro Vás tématické zadání. Mému otci (ročník 1945) odchází zvolna do věčných lovišť jeho Xantie 1,6 z roku 1996. Uvažuje o náhradě, ale nemá zrovna nijak konkrétní představu co by to mělo být.
Zadání zní - pohodlné nastupování a dost místa za volantem, spíš benzín než nafta, sedan nebo hatchback, rok výroby vyšší než ta Xantie. A mělo by to být levné - tak do 50 tisíc. Ročně toho moc nenajezdí, klasicky sem tam k doktorovi, sem tam na nákup a tak jednou za měsíc cesta někam ke známým 100 - 200 km od domova. A auto nebude mít garáž... Protože ho oslovují citroeny, tak jsme nahrubo obhlídli nabídku téhle značky, ale nebrání se ani něčemu jinému. Co by jste doporučili?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 06:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 08:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Marek961 (110):
Tam byl benzinový dvoulitr a 7kvalt automat ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2819
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 09:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Já už přes půl roku jezdím trasu PRG-Zlín přes HK,Mohelnici. Hradecká D11, krom 10km u prahy, má krásný povrch, cesta je tam klidnější (km stejná, ale jinak cca o 30min delší než po D1). Ale spotřeba krásná (90-100km/h), střídají se tam typy povrchů, obce - je to prostě takové "zábavnější"...
D1 - Tam už to pro mě skončilo, neb hlavně s Oplem jsem se snažil jezdít ekonomicky (cca 120km/h), ale to tam bohužel nejde.

Teď jsem jel o víkendu ze Zlína cestou ještě k příbuzným do Brna, do Vyškova to šlo, ale pak už ne. Jelikož i s novým se snažím jezdit tak nějak normálně, ale opět s rychlostí 120km/h jsem byl neustále v pravém pruhu, kde se do poskakujícího auta ještě opíral boční vítr, jsem to psychicky nevydržel a sjel u Rousínova na starou brněnskou.

353: Za 40tis jsem tu nedávno prodával Opel Astra G Caravan (Combi) (už po něm šáhlo širší příbuzenstvo), ale lze koupit relativně levně zachovalý kousek (sám vím, levně jsem prodával). Taková 1,6; 1,8 benzín - po prověření stavu, by nemusel být krok vedle.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7889
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 09:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taková 1,6; 1,8 benzín - po prověření stavu, by nemusel být krok vedle

není to na občasný ježdění zbytečnej obsah? Já vím, někdo na to nehledí, ale kdo moc nejezdí, hledí i na povinné ručení.

Podle mě je pro člověka jakého kolega popisuje dobré něco takového:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/fusion/10136494?goFrom=lis t

v tom jsem často viděl někoho kdo má rád vysoké nastupování a chalupářský styl (vysoko podvozek, relativně praktický kufr, dobré manévrování, výhled...) Ale zatím se jich moc za 60 000 nesežene...
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 09:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Zkusil bych se podívat i po Suzuki Ignis. Je vyšší, pohodové nastupování, místa za volantem taky dost, velikost kufru pro zamýšlené užití dostačující, spotřeba a celkově provozní náklady nízké. Ceny se pohybují kolem 60 tisíc, no dají se najít i kousky pod 50 tisíc.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5078
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 09:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin__24Tr: Vyškov - Brno jezdím téměř denně a poku vyloženě nespěchám, jedu po "staré". Ten tankodrom je vážně o nervy, zvlášť pokud chci jet svých 120 km/h.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 12:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: A nebo: http://www.sauto.cz/osobni/detail/lada/ostatni/9495014?goFrom=lis t
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 13:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Když má rád Citroëny a chce něco, kde je dost místa za volantem a do čeho se pohodlně nastupuje, tak ať si koupí Xsaru Picasso. Pokud mu teda nebude vadit ta bizarní palubní deska.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 15:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer.Goode: tak bych chtěl vidět slušnou Xsaru Piccaso za 50 táců
Prima TL / 7B4 2747 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 17:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Tvůj příspěvek jsem asi moc nepochopil. Za 50 táců máš poměrně velkej výběr. Myslim si, že nějaká slušná by se tam našla...
http://tinyurl.com/czymu9u
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 18:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám jako blázen. Za tuhle cenu nejsou (loni nebyly, teď to nesleduju) ani stejně staré Octavie.
Bus-mafiaDance radiorádio Zlatá PrahaKiss Delta
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 19:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty Picassa byly jako ojetiny vždycky levný. Holt takovej úděl za výstřední design. Lidem se to nelíbí, tak to nikdo nechce ani jako ojetinu a ceny jsou tim pádem příznivý. Podobnej případ jako třeba Fiat Multipla.
To by byl možná další zajímavej tip pro tátu 353. Mně se dostala nedávno do rukou Multipla 1.6 16V, tak jsem ještě svýmu tátovi řikal, ať si to auto jde prohlídnout, protože jich moc nejezdí (on neni o moc mladší - ročník 49), a jemu se to auto strašně líbilo.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 21:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebo Citroen Berlingo z Citroenů, popřípadě nějaký novější Ford Focus. Do něho se nastupuje celkem vysoko, motor třeba 1,6..ale nevím jak se to pohybuje s cenama.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5164
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 00:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po prvotním průzkumu to vypadá že vítězem soutěže bude klasická Xsara , už je na tátovi kterou si vybere - za ty roky s BX a s Xantií má kontakty na citroenáře, takže s nima probere motorizaci a rok, každopádně dík za tipy.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Xik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 11:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co Japonec? Civic s motorem 1,5 VTEC.. jezdi i kolem 6 litru a kdyz se vytoci, pekne jede (85 kW). I kdyz abych byl uprimny, takovy vykon bych mu netipl, trosku ho tlumi hodne dlouhe prevody. Ale nemyslim si, ze je to v tomto pripade zasadni vec :-) Spolehlivy. Bud sedan - daji se poridit i daleko levneji.. nebo hatchback.

Ale sedadla ma pomerne nizko, to by chtelo vyzkouset.. Novejsi generace je podstatne vyssi, tam uz by vsak byl problem s cenou.

(Příspěvek byl editován uživatelem xik.)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 17:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krasna Lancia Thesis
Ten kufor sice nemusel byt potiahnuty karbonovou foliou, ale aj tak dobre.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 22:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Vzácny to exemplár, len škoda, že sa niekto zrejme hanbí za logo Lancie

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Xik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 22:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je tak stylove auto.. sice se vetsine lidi nelibi a podle toho se taky prodavaly, ale mam chut si ji nekdy z trucu koupit
superman43
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 17:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko, Comfort, Xik: v Prievidzi je ich zhruba 5-6 kusov väčšinou bielej až bledomodrej farby
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 17:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás je dosť Lancií tmavofialových (ale aj tie dve farby, + ešte čierna).

Mne sa to auto viacmenej páči (hlavne zozadu), akurát tie predné svetlá s maskou mi tam nejak nepasujú.
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 21:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 21:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Union_pacific:
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 10:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: To je pravda, no. Lancia sa vtedy inšpirovala nejakým modelom z minulosti, ktorý mal rovnaké predné svetlá. Akurát si nespomeniem, ktorý to bol. Keby to bolo súladnejšie, tak by boli zrejme aj predaje lepšie a dnes by tých Lancií nebolo len pár stoviek. Zvyšok auta pôsobí veľmi rovnovážne a luxusne.

superman43: Bol som asi pätnásťkrát v Prievidzi na 3-dňové výlety a v tom meste som videl asi najviac Lancii naživo. Mesto mafie.

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5114
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 14:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem po třech týdnech vytáhl Škodovku a jal se odvézt příbuzenstvo z Králova Pole do Židenic na rodinnou sešlost. Tzn. zprovoznit auto v Líšni, sjet přes Vinohrady a tunelem v Černých Polích do Králova Pole a přes město do Židenic. Svezl jsem se i rychlostí 80km/h, což se mi moc často nestává... řazení pátého stupně obnáší docela zajímavý výkyv řadící páky :-)

Škodovka vždy chytla na první pokus, i po těch 3 týdnech stání Jen jsem zjistil, kdy mi chcípá.

Když jsem totiž zastavil v kopci tak, že jsem jel do něj (čumák nahoře, motor níže), tak mi to začalo regulérně chcípat, i když byl sytič trochu otevřen. Takže jsem pravou nohou stál na brzdě, pravou rukou přidával plyn, levou rukou jsem vytahoval sytič trochu víc... Musel to být zajímavý pohled, ale motor jsem v chodu udržel. Když jsem však při parkování zastavil "naopak", to jest motor byl výše než čumák, tak motor šlapal jako hodinky i ve chvíli, kdy jsem sytič úplně stáhnul. Při stání na rovince je to půl na půl, někdy drží, někdy chcípá.

Je možné, že je chybička někde v plovákové komoře? Něco ucpané, nebo zanešené?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 19:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: taky mi to připadá jako problém s hladinou v plovákové komoře. Ale počkej ještě na odpověď někoho zkušenějšího. Já už jsem dlouho SEDR neviděl.

Hele, a to sis troufl v tomhle počasí? I když podle zákona je to teď na letních naprosto bezpečné, kdežto ještě před 14ti dny šlo podle zákona na letních o držku.
Fabia I
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.131.16
Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 19:55:55    Odkaz na tento příspěvek  

prosím o radu - potřeboval bych sundat levý spodní díl přístrojové desky u Fabie I. Uchycení šrouby samozřejmě chápu, ale jak naložit s ovladačem světel? Sundává se spolu s celým dílem nebo je třeba odpojit zvlášť? Díky
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4321
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 21:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mercedes-Benz S124, kreslený na želanie kolegu Wintera.



Tak trochu Safari edition...
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
Fanoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 23:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabia I: spínač světel se nechá jednoduše vyndat. Z polohy "0" se přepne na parkovačky, pak se zmáčkne a pootočí zpět doleva. Pak už jde normálně vytáhnout a jen se z něj stáhne svorkovnice s el. instalací. Zpětná montáž je ještě jednodušší: nezamáčknutý v poloze "0" se jen zasune do otvoru a zacvakne se. Snad to tak stačí
Fabia I
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.131.16
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 08:06:50    Odkaz na tento příspěvek  

Fanoušek: Děkuju mnohokrát!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5115
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 08:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: V sobotu bylo ještě hezky, takže žádný problém. V neděli jsem byl přeparkovat auto ze Židenic na moje stanoviště do Líšně... vyjel jsem za krásného jarního počasí, zaparkoval, zašel na oběd... a odjel autobusem za sněžení
Fanoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 15:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fabia I: omlouvám se, ale s tím spínačem je to trošku jinak . V poloze 0 se musí zmáčknout, pak pootočit doprava a vytáhnout. Dnes jsem to zkoušel.
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 18:30:28    Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Ahoj,
muj kamos automechanik tvrdi, ze je potreba vycistit palivovy filtr, cerpadlo, trysky i karburator. S pozdravem Kwasi
superman43
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 19:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: V Prievidzi sa predalo najviac najnepredávanejších áut (napr. Fiat Croma,Multipla)... a naopak tie najpredávanejšie sú raritné (napr.Alfa Romeo Giulietta a pod.)
Fabia I
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.131.16
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 20:21:59    Odkaz na tento příspěvek  

Fanoušek: Už jsem na to přišel taky, dík
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3324
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 10:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj všem.
Obracím se na vás s netradiční prosbou. Mému kamarádovi dnes v noci nějaký hajzl ukradl přívěs - viz foto:
RZ 2M3:8155.
Fotky jsou starší, takže nyní přívěs vypadá trošku zašleji, nicméně takovýchto žluťásků jezdí v CZ asi 8 v rámci jedné sítě. Takže je velká pravděpodobnost, že žluťásek je nepřehlédnutelný a můžete zahlédnou zrovna ten ukradený. Neděláme si iluze, že PČR něco dokáže, takže se musíme postarat i touto cestou.
Prosíme tedy o POMOC a o případné informace - buď sem nebo lépe na e-mail jako SZ.
Kamarád by jistě úspěšný tip uměl ocenit (jak ho znám).
Všem děkujeme předem za pomoc!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6667
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 10:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je fakt na ránu . Ono se dneska neukradne jenom to, co je přišroubovaný, to by člověk blil!.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7904
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 14:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak uvidíme koblihe, hned hlásíme. Ale obávám se, že už to je někde zašitý v hale na rozebrání (myslím, že se někomu náramně hodil ten pajšl uvnitř...)

Mimochodem - nemohl to být odtah v rámci třeba nějakého čištění? (blbá otázka)
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na odlehčení: "moc pěkná" Felda drsné vlčí smečky
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 16:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuzing ve své nejčistší podobě...
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 20:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot: Nerozumiem, co vedie ludi k tomu, takto si zhovadit auto.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 20:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoznacne naj z toho je ten izolepatuning na piatych dverach, asi "zaslepenie priezorov"...
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blatník lakovaný "dostratena" asi došla izolepa
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je vážně krasotinka :D :D..přitom ale třeba nastříkat ten interiér muselo dát práci..
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 01:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten interiér byl až na nějaké maličkosti skoro celý modrý. Mimochodem před tou feldou bylo zaparkované i starší červené Mondeo, které také prošlo "okrášlovací" kúrou. Nefotil jsem ho však, protože na tu modrou feldu to opravdu nemělo...
No a ta izolepa je jaksi Felíciím vlastní, aneb rez jako součást tuzingu.
Asi budu muset vyfotit i béžovou Felícii z Kolína, která má více děr než plechu, ale je pořád v provozu.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 08:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260 - Ne, žádné čištění.
Bylo to ze soukromého pozemku a po přípravě - nasimulované poruše veřejného osvětlení.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 15:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na stranke moje.auto.cz sa objavila nedavno zaujimava recenzia na Škodu Octaviu Long.
Kedze je to jedno z 25 vyrobenych kusov, je to celkom raritka!
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 18:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko: "Nerozumiem, co vedie ludi k tomu, takto si zhovadit auto."
Přesně to samé mě při pohledu na tu hrůzu, teda na tu Felicii, také napadlo

Já mám trochu jinej druh tuningu a to tesko-tuning Nebo cirkus-tuning.. Záleží jak kdo chcete



Tento styl, přeplácat auto vším možným, také nechápu
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4333
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 19:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Dík za odkaz!

Ale to "zírám", pretože Long facelift som ešte nevidel, len 99/00, ale vychádzali z predFL Laurin & Klementu.

Autíčko je to zaujímavé, z dôvodu miesta na zadných sedadlách by to Octavii pomohlo aj sériovo, len to by bolo lepšie ju asi predĺžiť v zadných dverách, a nie v stĺpiku (samozrejme hovorím, že keby to tak bolo od začiatku; predlžovať vo dverách už hotové auto je samozrejme hlúposť).
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7253
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 19:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden stroj, který už taky není tak běžný, jako dřív...

šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Ja som long doteraz nazivo nevidel. Pravdepodobne su vsetky kusy v CR.
L&K sa sem-tam objavi, hoci viac krat sa moze jednat o vselijake prestavby, ako je to v pripade RS, len ten long je long.

2z5: Fabiu seden nemusim od zaciatku, ale ten clovek to povysil na uplny nevkus.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta vlčí smečka ve stavu před ošuntěním je zřejmě zde:
http://profil.lide.cz/cendajira/fotogalerie/?album=795514#galerie
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 23:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Octavii Long jsem na vlastní oči nikde neviděl, ale někde jsem měl snad od ní prospekt..zkusím pohledat
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7352
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 23:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuju se, že to bylo ve Světě Motorů o té Octavii Long. Zkusím to doma někde najít.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5207
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2012 - 01:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlčí smečka

Ještě se mi líbí, jak se u těchto tuzingů oblíbil ten seznam na dveřích nebo blatníku. Sony Momo Borbet HorstFuchs Tesco Xplód vole a Čong & Olafson. Je zajímavé, že se většinou jedná o výrobce, které na tom autě prakticky nenalezneme, protože, např., nemůžu si pomoct, ten nápis Sony se na tom autorádiu nějak nepovedl a vypadá to skoro jako Senkór , což je vůbec poměrně dost oblíbená tuzerská značka.

Inspirace je zjevná:


Největší brzdou každodenního života jsou ženský, protože furt něco nutně potřebujou aniž by věděly co, melou nesmysly a zdržujou chlapy od práce, ze které půlka je jen kvůli tomu, aby se vyhovělo ženským.
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2012 - 08:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlčí smečka: taky se mi to nelíbí, ale je třeba uznat, že ten kdo to dělal, nebyl úplně levej na ruce, protože třeba ten interiér vypadá celkem dobře udělanej (aspoň na fotkách). Zato je to úplnej vrchol nevkusu. Ale zadní dveře dělal rovnou nějakej lempl, protože to podle mě hnije ještě za čerstva...
Čus bus Karlos