K-report
 

Archiv diskuse Tratě 110, 113, 114 a 121 do 28. 03. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Archiv diskuse Tratě 110, 113, 114 a 121 do 28. 03. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nasraný !
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 02:23:22    Odkaz na tento příspěvek  

Sláva 110 je stejně už v nejlepší časy byly, když po ní jezdil Thermal z Košic do Chebu, či běžné rychlíky a Klasiky. Ty to dopracovali Darebáci darebácký
Nasraný2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.60
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 11:09:04    Odkaz na tento příspěvek  

Nasraný: To by jsme bez tebe nevěděli...
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 22:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je zase debata... Tak to vezmu popořadě abych pt. diskutujícím ukázal pohled "z druhé strany", když si to tak hezky pisatel vymezil...

Nejdřív k příspěvku anonyma píšícího pod značkou "for Hanzalík": Nesuďte hned všechny lidi jen podle svých nadřízených či známých. Diskutér Hanzalík se tu pokusil vyjádřit svůj názor, máme svobodu slova, nevidím jediný důvod, proč by měl být za něj nějak perzekuován, rozhodně je 100x lepší svůj názor vyjádřit než držet hubu a jen si cosi u piva mumlat pod vousy, jak to dělají jiní.
Sice se vyjadřuje jako hulvát, ale což, každý mluví jak mu zobák narostl, někdo se slušnému vyjadřování holt dodnes nenaučil, vyberu tedy z jeho litanie to podstatné a invektivy ponechám stranou.

No a teď přímo k trati 110 a diskutujícímu Hanzalíkovi:
Takže: Jízdní řád na trati 110 je dán především přípoji v Kralpech směrem od/do Prahy (přestupujících cestujících v jiných relacích je menšina). Doprava na trati 090 a 091 je dána (ať se nám to líbí nebo ne) uzlem v Drážďanech, ze kterého vyplynuly polohy vlaků EC a chebských expresů, do toho jsou vloženy děčínské rychlíky. No a protože regionální doprava je až druhá v pořadí, tak z poloh rychlíků vyplynuly polohy osobních vlaků. Proto z Kralup do Prahy odjíždí rychlík v X:38 a osobák v X:41 (a ve špičce pracovních dní ještě v X:11) a od Prahy přijíždí Os v X:15 a R v X:18 (a v X:48). Netvrdím, že se to po nějakém zásadním zvratu v dálkové dopravě nemůže změnit, ale již od roku 2009 je současný model stabilní, proto nynější doprava na trati 110 vychází z něj.

Dále berte jako dané vlaky mezi Slaným a Louny, jedou přesně dle požadavku ústeckého objednatele a ten nepřipouští žádné změny.

Aby po trati 110 mezi Slaným a Kralupy vozily vlaky nějaké cestující, musí v Kralupech na vlaky od/do Prahy navazovat a to pokud možno bez zbytečných prostojů. Na nějaké "bezstresové" dvacetiminutové přípoje vám cestující odpoví přesunutím do auta. (Nebo snad nejezdí vlaky pro cestující?)

Nejprve tedy zkusme křižovat v té modernizované Olovnici (jízdní doby pro motor s vlekem, sólista je v každém směru o půlminutu rychlejší)
Z Kralup můžeme tedy nejdřív odjet v X:22 (jinak bychom ujeli přípojům od Prahy), v Olovnici jsme v X:31, půlminuta na interval, z Olovnice odjíždíme v X:31 a půl, jízdní doba do Kralup devět a půl minuty a v Kralupech jsme v X:41, no, to jste tomu dal, rychlík je v háji a v X:41 ze sousedního peronu odjíždí pantograf a další jede, když je špička, za půl hodiny. Takže jste právě všechny přestupující cestující jednoho směru odsoudil k pravidelnému půlhodinovému pobytu v Kralupech a pak jede jen osobák (o víkendu k hodinovému).
Proto volím jako mnohem lepší základ křižování v K.Předměstí: Z Kralup jedeme v X:22, na předměstí v X:25 a půl, interval křižování minuta, z předměstí v X:26 a půl, v Kralupech v X:30 a na rychlík do Prahy nám zbylo 8 minut = 4 minuty přestupní doba a 4 minuty jako rezerva pro drobná provozní zpoždění. No a v ranní špičce, kdy si část trati 110 zaslouží půlhodinu se na křižování nabízí právě ta Zvoleněves, protože je v půli, vlak, který v ní vykřižoval, zvládne být v Kralupech v X:01, tedy 10 minut přestup na ptg. do Prahy. Protože jsem však limitován danou polohou vlaku od Loun (ze Slaného nejdřív až v X:33 - to do té vaší Olovnice nestihnete ani kdybyste se rozkrájel), stal se v několika případech ze Zvoleněvse ten ne příliš vhodný Podlešín (ale jen proto, že intervaly ve Zvol jsou tak ubohé = dlouhé), který znamená příjezd vlaku do Kralup až v X:08 a tedy jen 3 minuty na přestup.
Co s tím? Když konstruktér JŘ a technolog v Kralupech řekl, že není problém mít pantograf do Prahy u stejného nástupiště, tak fajn, 3 minuty stačí.

Jak z toho ven? Nejvíce muziky by právě přinesla modernizace zabzař. v té Zvoleněvsi, kterou považujete za špatně, protože potom by se v Podlešíně nekřižovalo nikdy a tak by rychlé přestupy v Kralupech fungovaly celý den oběma směry i s jistou minimální vatou.

Výhybna v Olovnici je fajn věc jako pěkný eliminátor přenosu zpoždění (překládání křižování), proto, má-li SŽDC tak málo peněz na investice, bych spíše čekal, že nejdřív se modernizuje to zařízení, které nejvíc brzdí dopravu na trati a až pak to ostatní.

No a protože jste mě tu obvinil pomalu i z vraždění neviňátek, tak ještě pár vět k tomu ostatnímu (Jo kdybych měl všechny pravomoce, jaké vyplývají z těch vašich obvinění, to by JŘ mohl vypadat jinak):
1. za staniční a traťové intervaly (křižování, postupné vjezdy, následné mezidobí) je odpovědný konstruktér SŽDC, za dopravce mohu vznést nějaký požadavek či dotaz zda to či ono jde, ale konečné slovo má on, co řekne, to platí, ať se mi to líbí nebo ne.
2. Pokud měl ten nejhorší (s nejkratší dobou na přestup) motorák od Slaného na vjezdu do Kralup tři minuty (tedy místo v X:08 přijel v X:11), pak vynadejte jen a pouze výpravčímu v Kralupech, že nezná předpisy, o které se tu opíráte, černá tečka totiž znamená, že pokud se vlak od Slaného objeví v čase odjezdu pantografu ve stanici (v Kralupech je releovka, je to krásně vidět na panelu), má se na něj s pantografem ještě počkat. Pro výpravčího je směroplatná pomůcka "Čekací doby" a ne KJŘ! Pokud by ten motor měl minut víc, pak nastupuje rozhodování - kde poškodím méně lidí, tím že ujedu přípojem a nebo tím, že všechny v tom pantografu povezu do Prahy pozdě a tam jim třeba ujede něco jiného? (To jako výpravčí řešit nemusíte, jak vám závidím).
3. Neratovice
Křižování v Neratovicích je funkční a zcela dle předpisů proveditelné, osobní vlaky tratě 070 ale mají jezdit po 1. a 3. koleji (vlak, co vjel jako první jede na 1. kolej a vždy zastaví až za přechodem a vlak, co vjíždí jako druhý jede na 3. kolej a zastaví taky za přechodem, potom může vlak z 1. koleje bezpečně odjíždět hned. Že nám SŽDC postavila u druhého nástupiště krásný nový peron je hezké, ale jezdit k němu s osobáky je nevhodné, protože při zpoždění co nejrychlejšímu odjezdu vlaku "do Měšic" brání právě cestující z vlaku druhého. Jestli ale považujete radu, jak to dělat lépe za buzeraci, no to už je Váš problém.
4. Z vozidel 814 také nejsme zrovna nadšeni, ovšem i tady platí, že o nasazení na konkrétní relaci nemáme "my ze Smíchova" poslední slovo...

Máte-li nějaké konkrétní připomínky či náměty, co je kde podle vás špatně, tak se klidně ozvěte (napište mail, stavte se na Smíchově - to najdete, když jméno jste v adresáři taky našel, napište, kdy kde sloužíte, mohu zkusit zajet i za vámi do stanice, pokud mi to povinnosti dovolí), můžeme to v klidu probrat a neplevelit fórum. (Ono pokud by SŽDC i před vlastními zaměstnanci netajila jízdní řád do poslední chvíle, taky by se dalo leccos vylepšit, ale nikdy se nezavděčíte všem).
Chápu ale, že najít si v adresáři nějakého konkrétního "viníka" a napsat na jeho adresu srdceryvný příspěvek na šotofóru je pohodlnější, více anonymní a možná více "in"...

S pozdravem "ten inžinýr z Prahy"
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 11-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 19:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ok, uznávám, že jsem se v zápalu boje nechal unést a OMLOUVÁM SE TÍMTO PETRU VAŇKOVI za invektiva na jeho adresu. Až čas a směny dovolí, pokusím se s p. Vaňkem sejít, abychom si na téma 110 pohovořili a případné výstupy s diskuse budeme presentovat zde, k rozvinutí další debaty. Hezký večer
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 11-2003

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 13:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v 9:00 byla ukončena výluka SZZ v žst. Olovnice. V odpoledních hodinách bude aktivováno dálkové řízení z žst. Kralupy n. Vlt. předměstí a výpravčí zde začnou plnit funkci "hlídače konců" do doby ukončení zkušebního provozu. Prvním vlakem, jedoucím na "barvu" byl slánský manipulák 85462.




Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Princezna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 18:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Hanzalik, Peva.
Si dovolím k tomu ještě šoupnout taky jeden (pouze jeden) pohled ještě z tý třetí strany.
Ono je vcelku jednoduché odprezentovat myšlénku, nóó, hezký, ale Zvoleněves by byla lepčí. Možná. Tak za prvé - investiční záměr se na různých složkách různých obou firem (tedy ČD i SŽDC) povaloval cca 7 let. Za tu dobu se zřejmě něco změnilo.
Za druhé - plyne i z prvního - teď, když se dejme tomu vyprovokuje záměr něco vyrobit ve Zv, kdo relevantně řekne, kdy se tento zrealizuje a jaké mašinkářské teorie budou v té době fungovat? Si totiž dokážu naprosto precizně představit, že pak přijde podobný názor, jé hezkýýý, Zvoleňák, nojo, ale Podlešín by byl ještě lepší. Nebo taky, co tu blbnete, dyk tu žádný vlaky nejezděj.
Zkuste si vobá, jen tak z plezíru učinit nějaký takový rozhodnutí, a za latentní dobu byvoko třeba těch olovnických 7 let si řeknem, jak bylo správný. Samosébně, ultrašotoušký všudedálkovina, nebo inverzně všudemechanika se nepočítají.
Za třetí - proč mám mandát na takový psaní - posloužím z jiné trati a to Rakovník - Louny, nebo lépe předtunelové Rakovník - Mutějovice. V r 2000 byly v Chrášťanech a Mutějovicích stavědla TEST s relativně krátkými staničními intervaly. Správně předpokládáte, že veškerá křižování se prováděla ve Svojetíně se zámky a jednou tetkou přehazovačkou. Nyní je ve Svojetíně lepší stavědlo a na přínos se podívejte do grafikonů, pokud se vám nechce, tak vězte, že křížení bylo vystěhováno, nokdobytočekal, do Chrášťan a Mutějovic. Druhý příklad - sousední trať Rakovník - Beroun. Tady je stanic už jen pět, přičemž tři mají dík inteligentím stavědlům, nebo obsazením konců nádraží slušné intervaly a dvě, jenž jsou na úrovni předpotopního Svojetína. Kde se křižuje? Správně. Ještě před třemi lety se křižovalo ve Zbečně, pak se sem namontovaly elektromotorické přestavníky pro zvýšení komfortu, a co se nestalo? No jistě, kříží se v Roztokách CTRL C, CTRL V se zámky a jednou tetkou přehazovačkou. Lze předpokládat, že namontováním přestavníků i do Roztok se vymístí veškeré křižování do poslední negramotné stanice, tedy Nižbora.


Čili, dle bodu dva si soukromě spáchejte teorii trati 110 a za sedm let si řekneme.

Jen dodám, že Svojetín i Olovnice vznikly parazitně, jako vedlejší produkt zabezpečení přejezdů, které si myslím je dobré zabezpečovat vždy a navíc netrpí expostchytrýma teoriema "Proč vy tupouni zrovna tady!!!"

Princezna
Raty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.64.91
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 19:49:02    Odkaz na tento příspěvek  

Princezna:
To víš, jak jinak všechny donutit, aby postupně vylepšili všechny stanice na trati.
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.191.204.146
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 11:37:42    Odkaz na tento příspěvek  

Princezna: Lašovice jako výhybna ještě fungují, nebo už jsou minulostí?
Pepi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 12:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lašovice fungují jako ŽST v denní i noční směně.
843.004-3,843.005-0,843.007-6,843.009-2,843.015-9,843.016-7,843.017-5,843.018-3 Apolla z depa Chomutov
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:32:54    Odkaz na tento příspěvek  

Lašovice fungují a o jejich zrušení se neuvažuje, protože by bez nich vznikl 16 km dlouhý mezistaniční úsek Rakáč - Roztoky. Ze stanic na 174 si spíše dělám starosti o Nižbor...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 12:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Městečko u Křivoklátu už je snad zrušené, nebo se mi to jen zdálo? :-)
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 12:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kralupan: ano, Městečko u Křivoklátu už je pár let zrušené a vytrhané...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9110
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 08:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včara na lokálce LN-Most nevídaně těžký vláček ČDC. Stroje 743.004 a 742.431+151 + cca 1900tun z toho 20 kočárů ložených kukuřicí z Lenešic na vývoz.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: no, ona to dnes již možná lokálka je, ale ještě před pár lety tam tyto vlaky (nebo alespoň tomuto podobné) jezdily pravidelně. Navíc lokálka je to ,,pouze,, tím, že tam již nejezdí rychlíky ani spěšné vlaky. Ale ta trať byla právě pro nákladní vlaky stavěna, tehdy tedy především pto ty uhelné. Ale to Vy jistě víte .
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 21:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371,Pene : je to jen o reálných zdrojích přeprav,o nutnosti zachovat v ČR průmysl a produkci obecně, navíc v současném extrémně konkurečním prostředí (hlavně silnice, ale i další železniční dopravci) je zázrakem, těžkou prací a radostí uskutečnění každého takového vlaku
zvídavec zvídavý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.210.170
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 10:20:35    Odkaz na tento příspěvek  

A jaké zabezpečovací zařízení je dnes v Olovnici - Káčko, ESA nebo nějaký TEST řízený počítačem?
Dále, neproběhla nějaká rekonstrukce zab.zař. v Podlešíně?
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 12:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Podlešíně byly montovány elektromotorické přestavníky výhybek a tudíž demontovány drátovody, kaldky a pod. a na stavědlech páky nahrazeny řadičemi.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 12:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvídavec zvídavý: v Podlešíně proběhla před nějakým časem (možná už to rok bude) rekonstrukce pouze ta, že na slánském zhlaví jsou teď odjezdová návěstidla u každé koleje (dříve bylo skupinové), před krajní výhybkou je pro případ posunu umístěno trpasličí seřaďovací návěstidlo. A 2 používané výhybky "dostaly" elektromotor. Toť vše, čeho jsem se všiml. K Olovnici Vám možná více napíše Hanzalik nebo MB.
zvídavec zvídavý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.210.170
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 12:32:24    Odkaz na tento příspěvek  

K Podlešínu, na kralupskostředokluckém zhlaví bývalo jedno nebo dvě mechanická odjezdová návěstidla?
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 14:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kralupskostředoklucké zhlaví jsem mechanické nezažil. Ale osobně si myslím, že 3. kolej měla samostatné odjezdové návěstidlo někde v úrovni dnešního světelného S3 a první a druhá kolej měly společné skupinové návěstidlo v úrovni dnešního S1. Představit si to můžete z tohoto plánku: http://iwan.eu07.pl/jw/john_woods2009/planky/5xx/529/538363.xls .
Podobně je řešena např. Rudná u Prahy na nučickohostivickém zhlaví.
Princezna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2012
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 15:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvídavec zvídavý
V Olovnici je Káčko od Starmonu, na poměrně slušné úrovni s tím, že po nocích je ovládáno z Mikovic. V Podlešíně za posledních 10 let bylo nejprv povaleno skupinové odjezdové návěstidlo (ono mu moc nechybělo...), na jeho místo byl postaven odjezd světelný a předloni byly dodány i zbylé dva motorické přestavníky, čímž zmizly veškeré drátovody,už proto, že dobrý drátovod je žádný drátovod. No a pro kontrolu volnosti, bo tam ze dvojky není vidět, je přes obě vyhybky s motorem počítač náprav.
Neustále se teoretizuje o motorických přestavnících do Slaného na vyhybky, které mají přežít a samosébně Zvoleněves, jenže tam si doprava nejprve říct, co vlastně chce, bo názory se liší a to dost podstatně - od 8 návěstidel po 14...

Princezna
zvídavec zvídavý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.210.170
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 16:19:55    Odkaz na tento příspěvek  

K Podlešínu:
Na mechanické odj. návěstidlo směr Kralupy/Středokluky se ptám, protože mi kdosi tvrdil, že na tomto zhlaví bývalo jen jedno jediné mechanické návěstidlo pro společné pro všechny dopravní koleje a oba směry.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 17:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvídavec zvídavý: tak i to je samozřejmě možné. V tom případě by se ale nedalo současně odjíždět na Zvoleněves a Koleč, což se většinou nepraktikovalo (nebo ano a nevím o tom ). Nu, ať někdo znalý nebo někdo, kdo se může někoho znalého zeptat (Hanzalik) doplní, jak to v Podlešíně bylo...
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 18:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu Podlešínu asi tolik, rok zhruba 1988-90
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.97.75
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 23:21:37    Odkaz na tento příspěvek  

Prej Podlešín přijde o jednu kolej...........sem slyšel.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 23:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka lítací: tak teď je vše jasné, skutečně tam bylo jen jedno skupinové návěstidlo. Jinak díky za foto, takto si Podlešín skutečně nepamatuji .

Kpy: tak to asi jedině o tu manipulační, tedy čtvrtou. Vytrhávat některou z dopravních kolejí mi přijde nelogické. Přesto bych i tu čtvrtou nechal alespoň z jedné strany kusou. Na odstavení MUVky se používá často.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 11-2003

Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 15:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Podlešínu:
mechanické návěstidlo na kralupském/středokluckém zhlaví bylo cca do roku 1996, kdy došlo k rekonstrukci celého zhlaví. Elektromotory byly dosazeny na výhybky 1/4 a 2/3 a 5. Vyměněny byly i mechanická vjezdová návěstidla S a KS (později přeznačeno na NS). A odstraněno samozřejmě bylo i předmětné odjezdové skupinové návěstidlo L 2-3 (na snímku výše), za které byly dosazeny dva trpaslíky (L1 a L2) a stožárové odjezdové L3. Sneseno také bylo mechanické vjezdové dvouramenné návěstidlo L od Slaného, které bylo nahrazeno pětisvětelným vjezdovým návěstidlem z provenience AŽD. Ani po této rekonstrukci však SZZ neumožňovalo současné vjezdy a odjezdy do všech libovolných směrů. K této změně došlo až v roce 2008, kdy prošlo stejnou rekonstrukcí zhlaví slánské. Elektromotory byly namontovány na výhybky č. 8 a 9, byla dosazena odjezdová návěstidla L1 a L2, návěstidlo L2-3 bylo tuším instalováno jako "nové" L3, ale tam si nejsem jistý. Každopádně touto rekontrukcí Podlešín přišel o raritu, která těšila mnoho školařů a zkoušejících, stejně jako milovníků zabezpečovací techniky - o trojstavné páky. Stejně tak byl odstaněn paradox, kdy bylo světelné návěstidlo ovládáno pákou :-) No a jak jsem již napsal vžše, konečně byly umožněny současné vjezdy a odjezdy ze všech a na všechny koleje (předtím kupříkladu nešlo postavit "na průjezd" od Zvoleněvsi na Slaný po 1. koleji, nebo po 3. SK v opačném směru. Univerzální v tomto smyslu bývala vždy a pouze . SK, ale uznejte sami, že táhnout tudy náklad od Slaného napíklad do Středokluk by hraničilo s duševní chorobou :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 15:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanzalik: paradox ovládání světelného návěstidla pákou v této stanici nebyl ojedinělý. Např. v žst. Praha Ruzyně se pákou ovládá světelné vjezdové návěstidlo od Hostivic. Dokonce je to páka dvojitá, kdy jedna se používá při jízdě přímým směrem a druhá do jakékoli odbočky... Páky jsou trochu vidět na přiložené fotce (jsou to ty vlevo, nejde od nich řetěz k návěstidlu)...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9137
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 19:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes další maga vláček z Lenešic, cca 1800tun směr DB...
a stroje: disp. Most 742.372+285, postrk kmenová 743.003
751 148
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.233.162.28
Odesláno Neděle, 05. února 2012 - 20:25:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes Mn ze Slaného do Kralup v podání 751 148
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 06. února 2012 - 13:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka lítací: tak mne při pohledu na ten mechanický Podlešín napadlo, zda by jste neměl ještě foto mechanických vjezdových návěstidel od Zvoleněvsi a Kolče. Směrem na Slaný si odjezd i vjezd mechanický pamatuji. Děkuji
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.238.15
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 10:20:47    Odkaz na tento příspěvek  

Libochovice - Koštice nad Ohří
od po 13. února do pá 17. února denně od 7:30 do 12:20

Náhradní doprava: bus
Stanice NAD:
Libochovice - před staniční budovou
Libochovice město - u vlakové zastávky
Dubany - na autobusové zastávce v obci
Křesín - na autobusové zastávce v obci
Koštice nad Ohří - před staniční budovou
Poznámka: Všechny vlaky jsou po dobu výluky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou.
Omezení služeb:
: služba není garantována u spoje 6102, 6103, 6104, 6105 v úseku Libochovice - Koštice nad Ohří
: služba není garantována u spoje 6102, 6103, 6104, 6105 v úseku Libochovice - Koštice nad Ohří
Odůvodnění: odstranění vegetace v blízkosti trati
Přínosy: zvýšení bezpečnosti železničního provozu
Klukso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 12:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262 : Konečně se něco bude dělat... Bo člověk otevře "vokno" a vykoukne a mlaskne mu přes ksicht větev.
Důlní těžba nikdy neskončí.
Všude elektrárny,šachty a ten černý sníh...
T478.2064 - 752 064-6 - 751 364-1 je něco lepšího ?
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 16:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Ale jistě, všechno víme, všechno máme, co nemáme objednáme

Levé je vjezd od Zvoleněvsi (tři ramena), pravé je vjezd od Kolče (dvě ramena). Mezi oběma byly ve svahu dřevěné schody, zřejmě kvůli údržbě.


Vjezd od Kolče pohledem z trati...


Př. od Zvoleněvsi, pohled přes násep směr Slaný...


A nakonec duo Př. od do Zvoleněvsi pohledem z nepoužívaného mostku...


Kvalita fotek je taková jaká je, špatné světlo, špatné ruce, špatný film...je to už dlouho (rok 1988)
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 16:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka lítací: tak k tomu není co dodat. Krááása Moc děkuji. Dovolím si vložit odkaz na Váš příspěvek do diskuze mech. návětidel, ať se pokochají i tamější obdivovatelé mechanik.
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 17:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Bez problému, patří to tam. Mám zdokumentované téměř veškeré mechaniky Hostivice - Louny, Podlešín - Kralupy + něco ještě z dalších tratí, ale čas tomu dal zabrat. Muselo by se to spolu s ostatními fotkami a filmy projet počítačem a vyčistit....i tak už jen dokumentační záležitosti
Trumbera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2010
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 18:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka lítací:
Že jsem tak smělý, neměl byste fotku stavědlového přístroje z kralupského zhlaví v Podlešíně? Zajímalo by mě, jak bylo to jedno odjezdové návěstidlo zavázané do bloku. Přesně řečeno zda nad jeho pákou byla klička, kterou bylo nutno nejdříve přeložit pro daný směr, nebo to bylo vyřešené jinak.
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 19:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trumbera: Uvitř jsem bohužel nefotil, ale něco je na stránkách boudy.net
http://www.boudy.net/data/mista/110/podlesin/podlesin_07.jpg
http://www.boudy.net/data/mista/110/podlesin/podlesin_09.jpg
Třeba z toho něco poznáte, nebo se ozve osoba povolaná a znalá, která mě doplní
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 11-2003

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 20:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nj, jenžě tohle bylo foceno na hanzalikově denní (poznal jsou svou tehdejší pikslu na kafe :-) a hanzalik tam byl už v době, kdy se nemechanikovalo, ale jen svítilo :-/
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.237.170
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 21:05:48    Odkaz na tento příspěvek  

Klukso:A to zasejc jó.Ale bude to dle info o týden odložené.Čili se těšte na stroj mlátící dřeviny kolem trati již od pondělka...
(barbarský čin řetězového "napůl" ničení křovin je paráda na koukačku,dříve tuto činnost prováděla parta TO.)
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 23:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka lítací: tak kdyby jste někdy další fotky projel počítačem a dal je opět sem, myslím, že nebudu jediný, kdo bude rád . Předem děkuji...

Hanzalik: ony se také špatně staví mechanická návěstidla kličkami, že?
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 20:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z minulosti ze Zlonic, zdravím nejvyššího pana železničáře T. Č. :-)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2954
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 02. března 2012 - 02:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No Jardo dík, páč v tom tehdejším kalamitním stavu jsem ani nezaznamenal, že stály takhle vedle sebe :-)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Cernys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 10. března 2012 - 17:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kteří dva šotouši seděli dnes odpoledne (sobota v cca 16.30) v Lounech v kinokavárně? Byla vcelku sranda vás poslouchat
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.97.75
Odesláno Sobota, 10. března 2012 - 20:21:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá, že se Velvary rozšoupnou při oslavách na konci dubna a nad lokálkou se po dlouhém čase začoudí od uhlí. Podle místní agentury JPP by to měly být tři spřažená kola od Turnova. Tak ještě vobjednat pěkné počasí!
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 11-2003

Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 21:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpy: áno ;-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 22:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je dobře, čoudu na velvarce ještě nemám a 310.0134 jsem dlouho neviděl :-)
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.92.33
Odesláno Úterý, 13. března 2012 - 20:45:08    Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo vysvětlit, proč se v 7:24 vlak od Kladna těsně míjí v Kralupech s vlakem Kralupy-Praha?
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 14. března 2012 - 07:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz: Nejspíš proto, že to jinak konstruktérům grafikonu nevyšlo. Nehledě na to, že pokud v Kralupech čtvrt hodiny počkáte na R 775, tak budete v Praze o 3 minuty dřív než tím Os v 7:24.
Stránky o mém modelovém kolejišti
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.88.26
Odesláno Středa, 14. března 2012 - 11:57:52    Odkaz na tento příspěvek  

Kam to z Kralup tahá ráno (cca 7:20) cargáckej catr-brejlovec ten samotný vůz (směr Slaný)? Už jsem ho tento týden podruhé chytil na Kpy-předměstí. Dík.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 14. března 2012 - 19:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpy, to by odpovídalo času Mn do Středokluk, tedy původní Nexák, sušenky, ale vždy jsem ho viděl minimálně se dvěma vozy
zaseJÁ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.77.66
Odesláno Středa, 14. března 2012 - 20:25:46    Odkaz na tento příspěvek  

dotaz:Daleko větší kravina v Kralupech je když přijedete od Kladna v těch 7.24.a před 5! minutama odjíždí rychlík do Děčína.Takže pokud chcete jet v této trase vlakem tak až za 2 hodiny a nebo něčím jiným.Přes Prahu to také nejde protože vlaky z kladna jezdí na Mas.n.a rychlíky na Děčín z Hlavního takže to se nevyplatí.
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2012 - 17:25:12    Odkaz na tento příspěvek  

Kralupan: Sušenky se už do Tuchoměřic nevozí?
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 16. března 2012 - 14:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V 14.13 projelo podlešínem dvojče 753.7. Jedou od Loun do Kralup. Nevíte někdo, co je to za přepravu?
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2272
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 08:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

122: vozí, právě tím manipulákem

Honzaloko: manipulák z Klobuk, nějaký prázdný dva vozy, to by mě docela zajímalo od čeho
Jakub_helmich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 18:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko:Jednalo se o přepravu nějakých hnojiv z Neratovické spolany pro místního zemědělce z Klobuk.Předpokládám že dvojici prázdných vozů odvezou v pondělí.Dokonce nás tam naháněl s foťákem jeden němec.
http://www.flickr.com/photos/32969935@N05/
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 00:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vím, němce jsem viděl. Napadla mě i myšlenka, že si ten vlak objednal. Potkal jsem se s nim na fotofleku na podlešínskym viaduktu.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Jakub_helmich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 21:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko:Viděl jsem vás jak tam stojíte a .Ještě někdo nás fotil z kamenného mostu před vjezdem do Slaného,nevokáže někdo fotku?
http://www.flickr.com/photos/32969935@N05/
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 17:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Slánské pokladně je tiskárna na termopapír a s ní nové jízdenky, z kterých po čase zbyde jen prázdný papír.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Bar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 6-2009
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 20:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuto sobotu zvl. vlaky mj. Kralupy - Noutonice u příležitosti tur. pochodu na Okoř více zde.